__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 58

58

I N D E K I JKE R

Asperges

het witte goud uit Koningshooikt Bart Nagels schakelde zes jaar geleden over van tomaten- naar aspergeteelt. Geen evidente keuze want asperges telen is een delicaat en arbeidsintensief proces. Toch lijkt Bart het uitstekend onder de knie te hebben. “Het grootste verschil met tomaten is dat de asperge nog een écht seizoen heeft. Van februari tot half juni werken we hier zeven op zeven.”

Het is een drukke dag wanneer Bart en Ilse ons verwelkomen op hun aspergebedrijf in Koningshooikt. Over enkele dagen is het Pasen en veel mensen zetten de asperge dan traditiegetrouw op het menu. “Maar er zijn nog niet zo veel asperges”, weet Bart ons te vertellen. “In de serre kunnen we ze al steken, daar zijn we begin maart mee begonnen. Maar voor de buitenteelt is het nog een dikke week wachten.”

Aspergeteler Bart is blij met de keuze die hij maakte om van tomaten over te schakelen naar asperges.

De witte asperge uit volle grond is meestal verkrijgbaar van begin april – als het weer meezit – tot en met 24 juni, Sint-Jansdag. Bart teelt asperges sinds 2016. Daarvoor kweekte hij tomaten. “We moesten een moeilijke keuze maken: ofwel zwaar investeren in een uitbreiding ofwel omschakelen. Gezien er geen opvolging is, kozen we voor de tweede optie.”

Profile for buurtsuper.be

SuperMAG april 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded