Dit medlemsblad: F-bladet 02/2023

Page 1

Masser af sommersjov og oplevelser med bonus

Landal: Ferie i Danmark

Bauhaus: Montageservice for dig, der ikke har tid eller lyst

Spies: Slut med delfinshows og dansebjørne

Power: Opgør med køb-ogsmid-væk kulturen

NR. 2 • MAJ 2023 • 138. ÅRGANG • 205.000 EKS • F-BLADET.DK 8 38 19
DIT MEDLEMSBLAD
21

Husk kortet til de gode steder i Danmark

DE TIDER, I en ikke så fjern fortid, hvor den ene kørte bilen, og den anden sad på passagersædet ved siden af, med pegefingeren på kortet og gav mere eller mindre forståelige mundtlige instrukser, er heldigvis forbi.

Alle, der har prøvet det, har sikkert også mærket på egen krop, hvordan det kan skabe en let til mellemsvær anspændt stemning på forsæderne, når man ikke altid er enig om, i hvor god tid kørselskommandoer bør afleveres. Eller om hvad der er højre, og hvad der er venstre.

I dag klarer bilens GPS eller passagernes mobiltelefoner heldigvis den slags hurtigt og effektivt. Kort og kortbøger på papir ser man sjældent, til gengæld er det stadig en rigtig god idé, at tage et andet kort med på turen ud i sommerlandet: Medlemskortet til Forbrugsforeningen. Der er nemlig masser af gode muligheder for at optjene bonus overraskende mange steder i landet.

Tjek bonus i nærheden

Først på året var min kone og jeg en tur i Aarhus for at tjekke, at alt var klar til brug i Forbrugsforeningens nye ferielejlighed i højhuset Lighthouse ved havnen. Da vi havde konstateret, at det er byens bedste panoramaudsigt (fra 23. etage), gik vi en tur ud for at se på byen.

Udstillingsvinduet i en tøjbutik fangede min kones opmærksomhed, og hun ville ind og se nærmere på varerne. Ville jeg med? Næh, nej. For jeg huskede ikke lige den pågældende forretning som et af de steder, man kan optjene bonus.

Jeg blev standhaftigt stående udenfor i blæsten, og som man jo gør, fandt jeg også mobilen frem til lidt tidsfordriv. Efter et stykke tid fik jeg den, set i bakspejlet, indlysende gode idé, lige at tjekke på Forbrugsforeningens app, hvad der egentlig var af bonusmuligheder i nærheden. Og sandelig … om ikke lige præcis den butik, konen var forsvundet ind

i, var blandt adskillige samarbejdspartnere, med mulighed for at optjene bonus.

Så husk det nu. Tjek bonusmuligheder i nærheden, når du er på sommertur. Skriv postnummer, bynavn eller fx navnet på et indkøbscenter, så kvitterer appen med en fin liste.

Designmøbler, cafébesøg og pakker i egen postkasse

At der er mulighed for at optjene bonus overalt i det danske sommerland, er et par af de nye samarbejdspartnere, du kan læse mere om i dette nummer af F-bladet, gode eksempler på.

Hos Jacobsen Plus kan du se på kvalitetsdesignmøbler fra legendariske og nye designere i butikkerne i Horsens og København. Hos familiedrevne Café Korn finder du autentisk caféhygge med fokus på gode råvarer i Roskilde, Trekroner, Holbæk, Ringsted, Waves (Hundige), Slagelse, Helsingør, Næstved og Odense.

4,5% BONUS

Hvis du køber noget hos en af vores andre samarbejdspartnere et andet sted i Danmark, og hellere vil have det sendt hjem end at slæbe det med på resten af ferien, kan du nu optjene bonus, når du køber din helt egen moderne, elektroniske pakkepostkasse hos Renz Group. Postkassen gør det muligt, at modtage og sende pakker fra din hjemmeadresse. Og det er jo lige så smart som GPS’en.

Forbrugsforeningen

Knabrostræde 12

1210 København K

Telefon: 33 18 86 00

fbf@fbf.dk • fbf.dk

Telefonisk henvendelse: Mandag – fredag på 33 18 86 00 (Lukket jule- og nytårsaftensdag, dagen efter Kristi himmelfartsdag samt grundlovsdag)

F-bladet Udgives af Forbrugsforeningen.

Bladets formål F-bladet har til formål at informere medlemmerne om Forbrugsforeningens virksomhed.

Desuden indeholder bladet oplysende artikler om forbrugerstof af almen interesse.

Udkommer

F-bladet sendes gratis til samtlige medlemmer og forretninger. Næste udgave af F-bladet udkommer den 6-7. september 2023. Deadline for annoncer er den 23. juni 2023. Se mere på fbf.dk.

Salg af annoncer, priser m.m. Kontakt Forbrugsforeningen på salg@fbf.dk

Fbladets redaktion Finn Borgquist Adm. direktør/ansvarshavende fbo@fbf.dk

Peter Nyrop Markedschef pn@fbf.dk

Ulla Appelgren Marketingkoordinator ua@fbf.dk

BISON POLOSHIRT

2 STK.

700,PR. STK. 399,-

Annoncer og annoncemateriale leveres til:

Gross Design & Kommunikation

Ejby Industrivej 26, 2600 Glostrup

Telefon: 39 30 60 04

Sendes via email til: grafiker@gross.dk

Find meget mere annoncørinformation

på partner.fbf.nu

Tekst: Forbrugsforeningen og

Journalist Søren Thure Milkær fblad@gross.dk

Layout: Gross Design & Kommunikation

Tryk: Dansk AvisTryk A/S

Alle henvendelser vedrørende redaktionelle spørgsmål bedes stilet direkte til redaktionen. Forbrugsforeningen påtager sig intet ansvar for brug og placeringer af tilsendte billeder og tekster, med mindre andet skriftligt er oplyst til redaktionen.

Priser oplyst i bladet er vejledende. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl og ændringer. Artikler, billeder eller annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse fra Forbrugsforeningen.

2 MAJ 2023
LEDER

Lækker lyd til hjemmebiografen

BANG & OLUFSEN har siden 1950’erne repræsenteret det bedste inden for lyd og billede. Siden 2017 har B&O arbejdet tæt sammen med LG Electronics for at kunne tilbyde kunderne tv- og filmoplevelser i verdensklasse. Nyeste skud på stammen er højtaleren Beosound Theatre til din hjemmebiograf.

Se mere om Beosound Theatre på side 41

Pas på med kortet i udlandet

GEBYRER, VEKSELKURSER OG visse hæveautomater kan koste dig dyrt, når du bruger dit betalingskort på sommerens udlandsrejser. Forbrugerrådet Tænk har en række anbefalinger til, hvilke løsninger der er billigst for dig, når du skal bruge udenlandsk valuta på rejsen. Hvis du har brug for inspiration til, hvor rejsen skal gå hen, kan du også få gode forslag fra nogle af vores samarbejdspartnere i denne udgave af F-bladet.

Se de gode råd fra Tænk på side 30 Inspiration til rejser i udlandet side 13-15

Rutsjebaner, gokarts og pirater med bonus

BÅDE I Fårup Sommerland, BonBon-Land og Sommerland Sjælland er forlystelserne gratis, når entréen er betalt. Se mere om årets nyheder i de tre sommerparker, der blandt meget andet byder på trylleshows og pirateventyr for de mindste, gokartræs for de lidt større og udfordrende rutsjebaner (med og uden vand) for dem, der ikke kan få det vildt eller vådt nok.

Sommersjov med bonus for hele familien på side 4

Caféhygge på Sjælland og Fyn

HOLD MORGENMØDE, HYGGELIG fødselsdag eller tag et par timers hverdagssnak med en god ven over en kop kaffe, en saftig burger eller et af de vegetariske alternativer. Og så er der selvfølgelig også gode øl frisk fra fad hos den familiedrevne cafékæde, Café Korn.

Læs mere om på side 32

Se på fugleæg, hvalskeletter og vildsvin

TAG PÅ SOMMERTUR til Svendborg, hvor du kan besøge Naturama og se fantastiske eksempler på, hvor mange forskellige former, størrelser og farver fugleæg kan have. Naturama har også en flot samling med blandt andet hvalskeletter, hundredvis af fugle, isbjørne, ulve og vildsvin. Alt sammen opsat som totaloplevelser med lys, lyd og film. Andre steder i Danmark venter der også masser af spændende sommeroplevelser: Sporvogne, sæler, cirkus, sejlture og meget mere. Se det hele med bonus længere inde i bladet.

Se mere om Naturama på side 5 Oplevelser med bonus i det danske sommerland side 16-17

Friske farver til havemøblerne

DET ER NU dine udendørsmøbler, rækværket eller facaden skal friskes op med nye farver efter en lang vinter og et køligt ‘forår’ med regn, slud og sne. Hos Flügger kan du få gode råd og maling/træbeskyttelse uden at gå på kompromis mellem kvalitet, holdbarhed og miljø.

Se mere på side 44

3 MAJ 2023 KORTNYT

Sommersjov med bonus for hele familien

Tag familie og venner med på sjov sommertur til Fårup Sommerland, BonBon-Land og Sommerland Sjælland. Fælles for de tre forlystelsesparker er, at forlystelserne er gratis, når entréen er betalt.

BonBon-Land

I sæsonen 2023 har BonBon-Land fokus på de mindste børn med nye sjove legeområder, blandt andet et nyt pirateventyr med Pelle Piratsprøjt, hvor du skal gennem en bane med udfordringer for at finde frem til en skat. Der er glubske krokodiller, spændende grotter og andre overraskelser undervejs.

Danmarks skøreste slik

Lav-selv-slikkepinde var et stort hit tilbage i 90’erne og sidste år kom det tilbage til parken. Det blev en stor succes, så kig ind i det store slikland, Slaraffenland, for at lave din egen kæmpeslikkepind. Og så er det jo også i BonBon-Land, du finder Danmarks skøreste slik, fx Søren Skildpaddes Slikkerier og Viggo Vildsvins Racermave.

Masser af familieforlystelser

Familieforlystelser er sjove ting, små og store kan prøve sammen. Blandt andet Søløven, Vandrotten og Børge Bævers raftingbane. I sommerferien er der sommershow på Børnescenen alle dage fra 8. juli til og med søndag den 6. august kl. 14 og kl. 16.

Trylleshow for de mindste

De mindste kan se Trylleshow i BonBon-Byen kl. 13 og kl. 15 hver lørdag i juni, juli og august – og alle dage i sommerferien mellem den 8. juli og den 6. august. I efteråret har BonBon-Land uhyggeligt spændende aktiviteter til Halloween i oktober.

Se mere på bonbonland.dk

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus hos BonBon-Land, når du køber entrébilletter og sæsonkort i webshoppen og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Der gives ikke bonus på overnatninger.

Fårup Sommerland

Tæt på stranden i Blokhus og Løkken, og alligevel helt ude i skoven, finder du forlystelsesparken Fårup Sommerland med masser af vilde, sjove og våde aktiviteter for hele familien.

Der er mere end 60 forlystelser at vælge mellem. De våde findes i Danmarks største Aquapark, hvor hele familien kan boltre sig i vilde bølger, køre sammen i kæmpe baderinge eller (for de ekstra vilde og vandglade) prøve Vandkanonen, som er verdens første udendørs vandrutsjebane med frit fald og to loops.

Europas bedste rutsjebane

Danmarks største, hurtigste og højeste rutsjebane rejste sig fra Fårups skovbund i 2022, hvor den vandt prisen ‘Bedste rutsjebane i Europa’. Fønix stiger 40 meter op mod himlen og breder sig smukt ud i skoven på Danmarks længste loop-bane. Topfart på 95 kilometer i timen!

’Rundrejsen’ er årets nyhed

Årets nyhed er en karrusel i to etager og med adgang for kørestolsbrugere. Rundrejsen flytter ind ved siden af Motorbøllen i området for Fårups mindste eventyrere. Her er en ny sandkasse også rykket ind sammen med et nyt sanseområde med dejligt blødt underlag og udfordringer til de mindste.

Stjerneparade af sjove figurer

I 2023-sæsonen slår Fårup dørene op til et stort eventprogram med en stjerneparade af sjove figurer fra tv og YouTube, som besøger parken. Mød Hr. Skæg, Popsi & Krelle, Motor Mille, MGPdeltagerne og mange flere.

Se mere på faarupsommerland.dk

BONUSINFO

Ophører pr. 31. juli. Du optjener 9% bonus hos Fårup Sommerland, når du køber entrébilletter og sæsonkort i webshoppen og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Der gives ikke bonus på overnatninger.

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland byder på over 60 aktiviteter, forlystelser for små og store, lækker streetfood hos naboen Gårdhaven samt grønne oaser, der indbyder til både leg og hygge. Her kan I besøge MiniLegeland med karruseller og forlystelser kun til de mindste. Til de lidt større er der fart og spænding i gokarten eller Rally88.

Sjællands største udendørs vandland Tag også en dukkert i Sjællands største udendørs vandland, Den Blå Lagune, der i år er udvidet med 1200 kvm. Sprøjt vand efter vennerne i Splashland eller tag en tur i en af de tre nye over 100 meter lange vandrutsjebaner, som er klar i juli og snor sig ned fra et nyopført tårn.

Prøv cykelrutsjebanen Cykelmyggen

Ved Cykelmyggen er der opsat en motionscykel ved siden af banen, som sætter vognen i bevægelse, når man cykler på den. Det betyder, at man som familie skal være sammen om at sætte gang i aktiviteten og give børnene en tur rundt på cykelbanen. Sjov interaktion mellem børn og forældre, og hvor man kan bruge sig selv og sin krop for at sætte gang i de gode fælles oplevelser.

Toget kører lige til døren

Du kan tage toget lige til døren med Odsherredsbanen, der stopper på Sommerland Sjællands helt egen togstation midt i parken. Sommerlandets hytteområde ligger lige ved siden af parken midt i Odsherreds smukke natur med bakkede landskab og kun 5 km fra en af Danmarks bedste strande.

Se mere på sommerlandsj.dk

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus hos Sommerland Sjælland, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Der gives ikke bonus på hytteophold.

4 MAJ 2023
5% BONUS 9% BONUS 10% BONUS

Se på fantastiske æg og fossiler opkaldt efter rocklegender

På Naturama i Svendborg kan du denne sommer se fantastiske eksempler på, hvor forskellige former, størrelser og farver fugleæg kan have. Du kan også finde ud af, hvorfor forskerne bruger navne fra rockmusikken, når de navngiver gamle fossiler.

T ag familie og venner med på en sommertur til det sydfynske. På Naturama i Svendborg kan du opleve kæmpe hvalskeletter, hundredvis af fugle, isbjørne, ulve og vildsvin. Alt sammen opsat som flotte og inspirerende totaloplevelser med lys, lyd og film.

Hvis I bliver sultne undervejs, byder Café Foderbrættet på lækre madoplevelser for store og små. Nyd solen på en de mange terrasser, mens børnene leger. Det er der nemlig også masser af plads til.

Fugleæg i alle størrelser, former og farver

Som en af to særudstillinger i 2023 viser Naturama fantastiske eksempler på, hvor forskellige fugleæg kan se ud. Fra det helt runde til aflange, fra hvide til æg i flotte stærke farver og smukke mønstre.

Udover selve æggene, viser udstillingen også, hvordan fugleæg har været mål for ægsamlere. Og om, hvordan æggene gennem tiden har inspireret til dyrebare kunstgenstande. Malerier skabt af den verdenskendte, fynske fuglemaler Johannes Larsen kan også opleves på særudstillingen.

Rock Fossils on Tour

Hvad har gamle forsteninger og rock’n’roll tilfælles?

Masser! Jaggermeryx var f.eks. et pattedyr, som gik

rundt på jorden for millioner år siden. Den er opkaldt efter selveste Mick Jagger fra Rolling Stones. Dybhavskrabben Macrostylis metallicola er opkaldt efter danske Lars Ulrich, som er trommeslager i et af verden absolut største heavy metal bands, Metallica. Måske fordi han minder om en meget energisk krabbe, når han fyrer den af bag trommesættet?

I udstillingen Rock Fossils har Naturama sat rock og forsteninger på programmet. Her kan I gå på opdagelse for øjne og ører blandt gamle fossiler, lytte til musikken og finde ud af, hvorfor forskerne bruger rockmusikken, når forsteningerne skal navngives. Som noget særligt, især for børnene, kan de lave en selfie med sig selv som rockmusiker.

Se mere om åbningstider og dagsprogrammer på naturama.dk

BONUSINFO

Du optjener 9% bonus på entrébilletter købt ved indgangen hos Naturama, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

9% BONUS

EJ 315 Sofa kampagne

EJ 2 9 5 Ch a i s e S o f a

Design: Erik Ole Jørgensen

De sign : Er ik Jø rg en s en St ud io

E J 315 er en elsket klassiker, der kombinerer en stram form med klassiske detaljer. De karakteristiske knapper i alle hynder giver designet en ekstra gra sk dimension. Sofaen er med tiden blevet et symbol på dansk kvalitetshåndværk med et sk arpt blik for detaljen.

E J2 9 5 C h aise, L 2 4 0 cm k am p agn epr i s: D K K 4 2 .9 9 5

Vejledende udsalgspris: DKK 58.124

EJ 315 - 3 pers. l. 210cm kampagnepris*: DKK 39.995,-

E J2 9 5 C h aise, L 2 7 0 cm k am pa g n ep ri s: D K K 4 4 .9 9 5

( Vejledende pris: DKK 57.995)

Vejledende udsalgspris: DKK 61.041

*Vælg mellem 4 far ver stof og ben i eg valnød eller sor t lakeret

Inkl 3 sidepuder

brdr. friis møbler

Mellemvangen 30, Brønshøj Tlf. 3880 0005 Mandag - fredag 10-18 / Lørdag 10-15 www.brdr-friis.dk

5 MAJ 2023

Når familien skal i skoven

Tag en nostalgisk og hyggelig tur tilbage i tiden. På Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm er der både plads til leg, fordybelse i historien og ikke mindst ubegrænset kørsel i sporvogn.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm har specialiseret sig i historien om sporvogne og busser i Danmark, og er et livligt museum i konstant udvikling og bevægelse. I løbet af sommeren byder museet på en masse spændende og familievenlige aktiviteter.

Sporvognstur i skoven

Klokken ringer og sporvognen sætter i bevægelse. Turen går gennem den midtsjællandske skov mod endestationen Ejlers Eg. På turen møder du og dine medpassagerer hyggelige picnicområder i det grønne, hvor I kan nyde jeres medbragte mad.

Ved endestationen holder cafévognen, hvor I kan købe is, kage, sandwich og noget at drikke. Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm tager jer med tilbage i tiden, til en nostalgisk sommertur, der fører gennem den kollektive transports historie i København, Odense og Aarhus.

Ta’ med veteranbussen omkring søen

En anden mulighed, under et besøg på Sporvejsmuseet, er at opleve duften og lyden fra fortiden, når museets veteranbusser kører jer ud på en smuk tur omkring Valsølille Sø.

Sommersæsonen byder også på eventdage, hvor museumsgæsterne selv kan få lov til at styre en sporvogn.

Se på butiksvinduer i Valby Langgade

I kan starte eller slutte med at gå på tur i de historiske butiksudstillinger i museumsgaden Valby Langgade. Her kan I opdage eller genopleve, hvordan butiksvinduer kunne se ud i København, Aarhus og Odense i 1940’erne, 50’erne og 60’erne.

I Valby Langgade finder I desuden busudstillingshallen. Her kan I udforske og fordybe jer i mere end 140 års bushistorie. Udstillingen rummer alt fra hestetrukne omnibusser til en københavnsk bybus fra 2009. På visse åbningsdage kan I køre en tur med hestesporvogn eller med en hestetrukken omnibus. Se hvad der sker i de dage, du planlægger at komme forbi, på sporvejsmuseet.dk.

9% BONUS

BONUSINFO

Du får 9% bonus på entréen til Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, Skjoldenæsvej 95 i Jystrup, når du betaler med dit Forbrugsforeningskort.

6 MAJ 2023 Gratis lydbøger i 60 dage! Mere end 370.000 lydbøger! Gå til www.nextory.dk/fbf8 eller scan QR-koden Opret en konto Download appen “Nextory” og log ind 10% bonus Sådan gør du:
Danmarks største udvalg til dine projekter ÅBENT HVER DAG 8-20 Bonussen kan ikke kombineres med andre rabat-/bonus- eller finansieringsordninger. Se nærmeste byggevarehus på bauhaus.dk eller ring på 87 45 05 00 for nærmere information. VI HAR HÆVET BONUSSEN TIL 10% PÅ SAMTLIGE VARER GÆLDER 8. TIL 29. MAJ 2023

10% BONUS

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus hos Landal, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Læs mere og book din næste ferie på landal.dk

Hold ferie nær Danmarks skjulte attraktioner

Rundt omkring i Danmark findes mange spændende attraktioner, som bare venter på at få besøg. Feriehusene på Landals ferieparker er et godt udgangspunkt for at opleve nogle af de ‘hemmelige’ steder.

Danmarks største attraktioner har masser af gæster, men spredt over hele landet ligger der skjulte skatte, ‘hemmelige’ med færre besøgende. Hvis du finder dem, kan du og dine medrejsende, få mange nærværende og uforstyrrede oplevelser i jeres ferie. Mange af dem er endda gratis.

Små attraktioner, store oplevelser

Nogle af de bedste minder man har fra barndommen er ikke nødvendigvis fra de største turistattraktioner og forlystelsesparker, men ofte fra de lidt anderledes oplevelser, hvor familien samles om at finde det næste lille eventyr.

Landal har syv danske ferieparker, hvoraf tre ligger i Nordjylland og dermed er perfekte udgangspunkter for eventyr ved Bulbjerg Fuglefjeld, øen Fur og Kornets Hus.

Slap af i egen feriebolig eller hop i poolen Landals ferieparker byder på et væld af faciliteter. Når I kommer hjem fra dagens udflugt, kan I vælge at slappe af i egen feriebolig eller slippe jeres indre vandhund løs i badeland eller pool.

Der er altid fri ankomst- og afrejsedag og familiens firbenede medlemmer er også velkomne.

Her finder du Nordjyllands skjulte perler

• Bulbjerg Fuglefjeld ved Landal Grønhøj Strand. Vil du krydre ferien med imponerende dansk natur, så er Bulbjerg Fuglefjeld oplagt. Oplev Jyllands eneste klippe, der rejser sig 47 meter over havets overflade med fantastisk udsigt over Vesterhavet. Drag på fuglesafari og spot de mange forskellige arter.

• Øen Fur ved Landal Rønbjerg. Øen Fur i Limfjorden har noget for enhver smag uanset om du er til 55 millioner år gamle fossiler, velbrygget lokal øl, ældgamle grave eller storslået natur. Fur er kun 22 km2 og mest kendt for sit moler, som forarbejdes på øen og som desuden giver nogle ret særprægede landskaber.

• Kornets Hus ved Landal Fyrklit. Kornets Hus er Nordjyllands nye oplevelsescenter for korn, madoplevelser og aktiviteter for hele familien. Bliv inspireret gennem sanselige og involverende aktiviteter og blive klogere på alle facetter af korn. Få selv fingrene i dejen i bageværkstedet og nyd duften af friskt bagværk.

8 MAJ 2023

OPLEVELSER MED BONUS

9 MAJ 2023
Se alle kommende arrangementer på fbf.billetter.nu Der tages forbehold for udsolgte billetter, andre priskategorier samt trykfejl. KOM TIL FORPREMIERE 6. SEPTEMBER 2023 I FALKONER SALEN VI BYDER PÅ EN FORFRISKNING I PAUSEN KØB DINE BILLETTER PÅ FBF.BILLETTER.NU PRISER FRA 398 KR. WWW.MOULINROUGEMUSICAL.DK SPECIALPRIS & 8% BONUS NYHED! OPLEV TOURENWAGEN LEGENDEN BONUS 8% BESTIL BILLETTER PÅFBF.BILLETTER.NU 4. - 6. AUGUST 2023 PÅ BELLAHØJ MOTORSPORT FOR HELE FAMILIEN GRATIS ADGANG FOR BØRN UNDER 12 ÅR* *Der er gratis adgang for børn under 12 år, ifølge med betalende voksne (max. 3 børn pr. betalende voksne) OPNÅ BONUS KØB DINE BILLETTER PÅ FBF.BILLETTER.NU

Kender du et af campingdanmarks smørhuller?

Sejs Bakker Camping er et af landet hyggeligste udgangspunkter for en god familieferie. Tæt på Silkeborg by og alligevel midt i den smukke natur.

Tag familien med på dansk sommerferie og få masser af gode oplevelser med hjem. Hvis du vælger Sejs Bakker Camping, får I garanteret midtjysk hygge for store og små. Og masser af gode minder om en fælles ferie med hjem.

“Hvis I er en familie, der sætter pris på friluftsliv og opdagelser i en vild og skøn natur, så er det da her hos os, I skal på sommerferie. Camping er en ideel måde at holde ferie på, når man ønsker at komme tæt på hinanden som familie og være ude i den danske natur uanset vind og vejr. Så kom til Sejs Bakker og stress af fra den travle hverdag på en smuk campingplads, der har alle de moderne faciliteter,” opfordrer campingfatter Klaus Dam.

Lige midt i Midtjylland

Silkeborg er i det hele taget et smart sted at holde ferie, hvis du og familien gerne vil opleve turistattraktioner i både det nordlige, sydlige og vestlige Danmark. Byen ligger nemlig lige midt i Midtjylland.

“Hold jeres campingferie tæt ved vores hyggelige by i søhøjlandet med de kendte søer. Så har I samtidig mange muligheder for at besøge andre attraktioner i Jylland med få timers kørsel. Og hjemme igen, vil ungerne hurtigt føle sig godt tilpas på vores campingplads, hvor der er masser af aktivitetsmuligheder,” siger Klaus Dam.

Sejs Bakker Camping, hvor I både kan bo i campingvogn, telt og hytter, ligger i gåafstand til indkøbsmuligheder og de smukke Silkeborgsøer, hvor båden Hjejlen dagligt sejler mod Himmelbjerget. Samtidig er der kun cirka 2 kilometer til den idylliske og børnevenlige badestrand De Små Fisk.

BONUSINFO

Du optjener 9% bonus hos Sejs Bakker Camping, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

5% BONUS

9% BONUS

10 MAJ 2023
UNNING UNNING UNNING

God sommer – i dejlige Danmark

Blødt sand mellem tæerne på en langstrakt strand. Bølgende kornmarker og fuglefløjt. Nye kartofler og søde jordbær i gårdbutikken. Ude er godt, engang imellem, men den lyse danske sommer er nu engang bedst.

Sommeren er en god tid til aktiv og oplevelsesrig ferie for både børn og voksne. Danmark har mange forlystelser, attraktioner og smuk natur, som folder sig ud i grønne skove, på skønne strande og i en vekslen mellem varierede landskaber, idylliske landsbyer og livlige storbyer.

En kør-selv-ferie i det danske land kan typisk også være billigere end en rejse sydpå. Samtidig får du mulighed for at opleve og opdage nye områder og sider af fædrelandet. Der er nok at vælge imellem.

Vild natur, badestrande og kongernes legeplads Vesterhavet og den jyske vestkyst er ubestridt det vildeste og mest storslåede stykke natur i Danmark. Her er træerne små og tætte, og de bøjer alle mod øst – presset af vinterens frådende storme.

Men når sommersolen skinner over det dybblå Vesterhav, lokker kysten med boulevardbrede badestrande og et hav af oplevelser. Prøv en verdensklasse badestrand i Tversted, se Skagensmalerierne, spis nystegt rødspætte eller tag en vandretur ved Rubjerg Knude.

Vælger du Nordsjælland som destination i sommerferien, finder du kunst, gastronomi, design, arkitektur og natur i topklasse. Gå en tur i Gribskov og se

landets største vildtlevende bestand af dådyr, eller oplev kongernes jagtlegeplads, Parforcejagtlandskabet, et unikt natur- og kulturlandskab, som er en del af FN-organisationen UNESCO’s verdensarv.

Over 100 slotte på Fyn og småøerne Fyn og de omkringliggende øer har mere end 100 slotte og herregårde, H.C Andersens fødeby, Odense, topklasse gastronomi, lokale fødevarer af høj kvalitet og et omkransende hav med omkring 100 beboede og ubeboede øer. Og så ligger Fyn ofte i top i solstatistikken. Det gode vejr kan nydes på toppen af Den Gamle Lillebæltsbro ved Middelfart, hvor bridgewalking kan give et sug i maven, eller på cykel på de mere end 1200 km skiltede cykelruter.

BONUSINFO

Du optjener 9% bonus, når du booker et ophold på et af Small Danish Hotels mange kroer og hoteller og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Book på Smalldanishhotels.dk/fbf eller ring på 75 64 87 00. Husk at have dit kort fra Forbrugsforeningen klar.

11 MAJ 2023 9% BONUS FORÅRSTILBUD 50% RABAT I 3 MÅNEDER * Billig telefoni med 10% bonus Det er nemt at skifte! Tilmeld dig på Telebonus.dk – eller ring og hør mere om Telebonus på 70 30 12 40. Hvis du vil skifte til os, så hav dit SIM kort nummer klar. Se alle mobilabonnementer på TDC’s og Telenor’s netværk på www.telebonus.dk. FOR MEDLEMMER AF FORBRUGSFORENINGEN Telebonus er skabt alene til Forbrugsforeningens medlemmer, Telebonus har både TDC og Telenor netværk. Telebonus har Mobil, Fastnet og Bredbånd. Alle priserne er før 10% bonus. FRI TALE 20 GB FRI TALE 40 GB FRI TALE 60 GB 99,– kr./md. • 20 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (11 GB) • Telenor netværk • 40 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (14 GB) • Telenor netværk • 60 GB data • Fri SMS/MMS • Oprettelse 0 kr. • Optjen 10% bonus • Inkl. EU roaming (15 GB) • Telenor netværk MOBIL 139,– kr./md. MOBIL MOBIL 129,– kr./md. * Tilbuddet gælder for nye abonnementer fra 10. maj ti 5. juni 2023 49 kr. i 3 mdr. 64 kr. i 3 mdr. 69 kr. 3 mdr. ,5O ,5O ,5O

Kunst og Kage i efteråret

Næste arrangement er fredag den 1. september. Har du spørgsmål, kan du skrive til booking@konventum.dk eller ringe på 49 28 09 00. Se mere på konventum.dk/events/kunst-kage/ 10%

BONUS

Jorn, Scherfig og Kirkeby med kaffe og kage

Tre gange om året kan du komme med på guidet tur i Danmarks største private samling af nutidskunst og et stykke dansk arkitektur i verdensklasse. Du kan reservere din adgangsbillet til efterårets eftermiddags-arrangement

‘Kunst og Kage’ allerede nu.

Til dagligt er konferencecenteret Konventums

kunstsamling til stor glæde og inspiration for både kursister, konference- og hotelgæster. Men nogle gange om året har alle andre også en mulighed for at få en guidet tur rundt i kunstsamlingen og husets bemærkelsesværdige arkitektur og historie.

En enestående kunstsamling

Konventum ejer Danmarks største private samling

af nutidskunst fra 1950’erne til i dag. En enestående samling på 1200 værker og med over 100 repræsenterede kunstnere, blandt mange andre Asger Jorn, Per Kirkeby, Lise Malinovsky, Lizzie Mallow og Hans Scherfig.

I alle lokaler findes der originalkunst. Malerier, gouacher, akvareller, grafik eller skulpturer. Kunsten findes som en integreret del af husets miljø og fællesskab, både udendørs og indendørs.

Arkitektur i verdensklasse

Konventum er tænkt, tegnet og opført i årtierne efter 2. verdenskrig i dansk arkitekturs guldalder, der sammenfatter modernisme med skandinavisk funktionalisme og inspiration fra udlandet, blandt andet fra spanske middelalderlandsbyer og japanske byggetraditioner.

Skitserne til Konventum blev tegnet af arkitekterne Jarl Heger, Ebbe og Karen Clemmensen i 1958 i forbindelse med arkitektkonkurrencen til en ny arbejderhøjskole. Jørn Utzon vandt 1. præmien. Han blev imidlertid forhindret på grund af arbejdet med Operahuset i Sydney.

Opgaven overgik i stedet til den dynamiske trio, der ønskede at skabe et unikt bygningsværk inspireret af tidens trend af diskret modernisme, nordisk enkelthed og udenlandske byggetraditioner. Resultatet blev en landsby af lave hvide bygninger, der ligger forskudt mellem bakkerne omkring et stort hovedhus.

Gennem hele huset oplever man arkitekternes visioner om en glidende overgang mellem natur og kultur, der bindes sammen i et harmonisk samspil og er omgivet af kunstneriske indtryk både ude og inde.

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus hos Konventum, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

12 MAJ 2023 KUN
Kun
CUBE AIM GAZELLE ARROYO C7+ Kun 4.999, Spar 1.000,bonus 9 % Husk Inkl. sølvbatteri Fra kun 20.499, bonus 9 % Husk Find os på: www.jupiter-ekstra.dk Eller i én af vores butikker
5.099,
ST. TROPEZ 7 GEAR

Mulighederne er mange med Ribe som base

Middelalderby, hyggelige gårdhaver, badetur, vandretur og unikke Rømø. Og selvfølgelig Vadehavet, et af verdens vigtigste vådområder med en meget stor bestand af sæler og millioner af trækfugle. Velkommen til Ribe og omegn.

En slentretur gennem den middelalderlige bykerne, en dasedag på stranden eller en naturoplevelsestur i nationalparken med fuglekikkerten om halsen. Danmark har nogle af Europas smukkeste strande med det fineste hvide sand og noget af det reneste badevand. Fra Ribe er der blot en halv time i bil, inden du triller direkte ud på Rømøs brede strand, der er skabt af sammenblæst sand så fint, at det minder om bittesmå diamanter.

Øen med vadehav og badehav

Det unikke ved Rømø er, at der er badestrand på den ene side af øen og vadehav på den anden side.

Øen er forbundet med fastlandet via en dæmning. Den brede strand med det flade vand er ideel, når man har små børn eller familiens firbenede familiemedlem med til stranden.

Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder og her findes en meget stor bestand af sæler og millioner af trækfugle. Tager du turen langs diget, vil du ved lavvande se de mange fugle mæske sig i skaldyr og andre lækkerier på den blotlagte havbund.

Når himmel og hav nærmest går i ét

Ta’ børnene i hånden og gå på opdagelse på vaden. Det kribler og krabler! Derude i det flade åbne land, kan himmel og hav nærmest gå i et. Snyd ikke jer selv for solnedgangen, det er så utrolig smukt.

Bor I i en af ferielejlighederne i Ribe Byferie resort, er I blot få minutters gang fra Domkirkepladsen og byens torv. Her findes et mangfoldigt handelsliv med specialbutikker og spisesteder, hvoraf nogle har hyggelige gårdhaver ned til Ribe å.

Er der mindre børn med på ferie, er et besøg i legeparken Riplay et must. Der er fri entré i den gigantiske legepark. Se mere om, hvad der ellers sker i Ribe, når I er på besøg på ribe-byferie.dk/oplev.

BONUSINFO

Du optjener 9% bonus hos Ribe Byferie Resort, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Bonus gælder både ophold og tillægsydelser samt ferieophold, der inkluderer oplevelser og forplejning.

Hold sommer i skønne Norge

Med DFDS kan du tage bilen med og sejle på sommerferie til Norge for at udforske vores skønne nordiske naboland, hvor masser af imponerende naturoplevelser venter i Bergen, Stavanger og Lillehammer.

En DFDS-sommertur er perfekt for dig, der både vil have storby og natur. Sejl fra København eller Frederikshavn til Oslo, og brug den norske hovedstad som udgangspunkt for udflugter til Lillehammer, Bergen og Stavanger.

Turen starter allerede, når du går om bord på skibet! Her kan du spise god mad, nyde dine rejsefællers selskab, og smutte en tur i Taxfree-butikken.

Roadtrip til Lillehammer

Fra Oslo tager et roadtrip til Lillehammer kun 2,5 time, og når du først er fremme, har du et godt udgangspunkt for mange fantastiske oplevelser. I Lillehammer kan du se de imponerende sportsfaciliteter fra Vinter OL 1994 og gå en tur i den hyggelige gågade med charmerende butikker. Skov og fjelde er der selvfølgelig også. Har du børne med, vil en tur til Hunderfossen eller Lilleputthammer være oplagte. Her er der mange hyggelige oplevelser for små danske trolde.

Sommer, by og fjeld for hele familien

Fra Oslo kan du køre langs den skønne sydkyst til Kristiansand, svømme ved bystranden, spise frokost på havnen og besøge Norges største dyrepark. Fortsæt herefter til Stavanger, hvor storbyferie kan kombineres med spektakulære bjergvandringer. Tag hjemturen via smukke Setesdal til Dalen. Her er der mulighed for vandretur til Bufjordstigen og Ravnejuvet. Og for at besøge Skandinaviens største badeland, Bø Sommerland.

9%

BONUS

Tag bare hunden med

Hunde er velkomne i en del af Ribe Byferie Resorts ferielejligheder. Husk snoren, hvis du er i Nationalpark Vadehavet. Skal vovse have fri leg, anbefales et besøg i hundeskoven.

5,5% BONUS

Byfjelde for de eventyrlystne

Turen fra Oslo til Bergen tager cirka otte timer, så tag eventuelt en overnatning undervejs. Byen ligger omkranset af smukke fjeldtoppe og er et oplagt rejsemål for de eventyrlystne.

Bergens byfjelde er nogle af Norges vigtigste friluftsområder. Her findes der masser af vandrestier, som kan tage dig op i højderne, ind over fjeldene, gennem skov, hen over mark og videre ned i byens skønne gader. Du kan vandre på egen hånd eller gå med på en guidet 7-fjeldstur.

Bergen ligger også i nærheden af andre populære naturattraktioner som Dronningstien og Trolltunga.

Vil du også opleve dem, kan det være en god idé at booke en overnatning i området, da det er en længere køretur, ligesom vandreturene er gode og lange.

Se mere på dfds.dk/fbf

Du optjener 5,5% bonus, når du rejser med DFDS og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Bemærk: Du opnår bonus på alt, du bestiller og betaler før afrejse. Forbrugsforeningskortet kan dog kun benyttes som betalingsmiddel i Danmark. Kortet kan ikke benyttes om bord, eller hos DFDS i andre lande.

13 MAJ 2023
BONUSINFO

Sejl til Færøernes storslåede landskaber og spændende kultur

Færøerne er uspoleret skønhed og uberørt natur, nyt nordisk køkken, bevaret arkitektur, verdens reneste luft og friskeste drikkevand.

T ag med færgen Norröna til Færøerne og udforsk den smukke natur, mød de lokale og oplev den unikke færøske kultur.

Smyril Line anbefaler 4-stjernede Hotel Brandan i Thorshavn. Med det som base, kan du nemt køre til de fleste attraktive seværdigheder på under en time.

Tag ud på storslåede naturoplevelser om dagen og nyd Thorshavns små hyggelige caféer, spændende restauranter og kulturelle begivenheder om aftenen.

Infrastrukturen på Færøerne er imponerende. Ud af 18 øer er 9 tilgængelige med bil eller motorcykel. Øerne er forbundet med asfalterede veje, broer og tunneller. Derudover er øgruppen hjemsted for tre undersøiske tunneller, som er med til at forbinde hele seks af øerne.

En af verdens mindste hovedstæder Thorshavn er måske verdens mindste hovedstad.

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus, når du køber rejser hos Smyril Line og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

5% BONUS

Ikke desto mindre er det en by, der har meget at byde på. Besøg den gamle bydel i Thorshavn, Reyn og Kirkjubøur for at opleve Færøernes rige historie og kultur.

Smyril Line anbefaler desuden Færøernes Nationalgalleri og Nordens Hus som kulturelle indslag. Thorshavn har også, trods sin beskedne størrelse, gode shoppingmuligheder. Byen har desuden et væld af hyggelige caféer og restauranter.

Vágar & Vestmannabjergene

Tag også et par ture ud i landet. Vandreturen til klippen, Trælanípan er nem, og udsigten til de sydlige øer er helt fantastisk. Vandfaldet Múlafossur ved Gásadalur skal du heller ikke gå glip af. Besøg også Fiskastykkið, som er en hyggelig café i bygden Sandavágur på øen Vágar. Her kan du få lettere retter samt kaffe og kage med lokalstemning inklusive. Herefter anbefaler Smyril Line sejlturen til en af Færøernes største naturoplevelser, Vestmannabjergene. Hvis du har base i Thorshavn er hjemturen til at overskue. Der er nemlig kun godt en halv times kørsel i bil tilbage til Thorshavn.

• Se mere på smyrilline.dk

• Salgskontoret i Hirtshals har åbent hverdage fra 09:00-16:00. Ring 96 55 85 00 eller skriv til booking@smyrilline.dk

14 MAJ 2023 2% BONUS MODTAG UGENS MODTAG UGENS DIGITALE POWER-AVIS DIGITALE POWER-AVIS I DIN INDBAKKE I DIN INDBAKKE Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag Tilmeld dig vores nyhedsbrev og deltag samtidigt i vores konkurrence om et samtidigt i vores konkurrence om et gavekort på 1.000 Kr.* gavekort på 1.000 Kr.* *Hver måned trækker vi en heldig vinder blandt alle abonnenter, som får et gavekort på 1 000 kr *Hver måned trækker vi en vinder blandt abonnenter, som får et gavekort på 1 000 kr til POWER Læs mere på power dk/digitalavis til POWER Læs mere på power dk/digitalavis Mere om rejsemulighederne i Nordatlanten

Afslappet luksus for voksne hitter

Plataria Seaside Resort er navnet på FolkeFerie.dks nye 4-stjernet ferieresort i Grækenland. Allerede inden åbningen er der rift om pladserne med flere afgange udsolgt.

S

Plataria Seaside Resort ligger 13 km fra Sivota og byder på egen sandstrand, lækre madoplevelser, infinity-pool for voksne og 22 store lyse dobbeltværelser.

“På Plataria Seaside Resort træder du ind i en helt anden verden. Stedet er indrettet i boheme-stil og omgivet af grønne bjerglandskaber, det Ioniske Hav og oliventræer”, fortæller Mikkel Lind, som er marketingchef i FolkeFerie.dk.

Sandstrand, infinity pool og gode madoplevelser

Kort efter hotel-nyheden blev præsenteret, blev de første afgange i juli udsolgt. Mikkel Lind giver her sit bud på den positive modtagelse:

“Plataria Seaside Resort har meget af det, som mange søger i en god ferie. Den græske vestkyst har for det første et hav af spændende udflugtsmål. Derudover har du direkte adgang til egen sandstrand med solsenge og parasoller. Omgivelserne er naturskønne, og så kan du trække dig tilbage i de store

iden 2016 har FolkeFerie.dks gæster sat sig til rette i flyet, når turen er gået mod kystbyen Sivota, Grækenlands svar på Caribien. Fra den 14. maj åbner FolkeFerie.dk også dørene til rejsebureauets nyrenoverede ferieresort i nabobyen Plataria.dobbeltværelser med balkon. Endelig skal vi ikke glemme, at man spiser rigtig godt på Plataria Seaside Resort, som dyrker en del af deres grøntsager selv”.

Perfekt til livsnyderen og madelskeren

På Plataria Seaside Resort er der skruet op for komforten og ned for tempoet. Det matcher stedets motto, som er ‘Seaγά-σιγά’, hvilket betyder ‘Tag det roligt’.

Morgenmaden er inkluderet og serveres med havudsigt. Dagen igennem kan du frit benytte sandstrandens store solsenge, og når sulten eller tørsten melder sig, kan du få serveret mad og drikke direkte ved stranden.

“Stedet henvender sig helt sikkert til livsnyderen og madelskeren men også dem, som bare gerne vil slappe af ved vandet. Havudsigten kan blandt andet nydes fra infinity-poolen, som er forbeholdt voksne,” fortæller Mikkel Lind.

BLIV KLAR TIL FORÅRET

Book en gratis konsultation i dag, og oplev hvad vores professionelle frisører kan gøre for dig og dit hår.

BOOK TID PÅ 50727170 ELLER WWW.STUHR.DK

BONUSINFO: DU OPTJENER 9% BONUS, NÅR DU BOOKER BEHANDLING

HOS STUHR OG BETALER MED DIT FORBRUGSFORENINGSKORT. GÆLDER OGSÅ VED KØB AF PRODUKTER.

HØRSHOLM | LYNGBY | CHARLOTTENLUND

KBH. Ø | KBH. K | KBH. V

Vi erstattede kniv med saks og skrev Danmarks frisørhistorie

RIBE

Miniferie deluxe

* 3 - 5 nætter i ferielejlighed

PRISVINDENDE FERIECENTER

9%

4% BONUS

BONUSINFO

Bestil på 70 30 10 70 eller på folkeferie.dk/fbf

Oplev smukke gamle Ribe, Vadehavet og Vesterhavet

Kulinarisk DEAL

* 2 nætter i ferielejlighed

For hele familien

* Ferielejligheder

BOOK ONLINE ribe-byferie.dk

* Opredte senge og håndklæder

* Morgenkomplet alle dage

* Sen afrejse kl. 11

Pr. pers. v/2 pers. v/3 nætter

Juni + september kr. 1.995

Juli + august kr. 2.595

* Opredte senge og håndklæder

* Morgenkomplet

* Velkomstdrink og menu

Pr. pers. v/2 pers.

Juni + september kr. 1.785

November kr. 1.499

* Café med fri kaffe og kakao

* Rabatkort til oplevelser

* Gratis i kæmpe legepark

Pr. bolig til 4 pers., pr. nat

Juni + september kr. 1.195

Juli + august kr. 1.625

Priserne er inkl. slutrengøring, wifi mm. Tillæg pr. bolig: Energi kr. 25 pr. nat. Fre/lør kr. 150 - 200 pr. nat.

15 MAJ 2023
Book online og få ekstra fordele www.ribe-byferie.dk Tlf. 7988 7988
BONUS 9 % SORT SOL ophold online nu
Du optjener 4% bonus, når du bestiller din ferie hos FolkeFerie.dk og betaler med dit betalingskort fra Forbrugsforeningen.

Oplevelser med bonus i

OPLEVELSER VEST FOR STOREBÆLT …

Nordsøen Oceanarium

Nordeuropas største akvarium, hvor du kan opleve Nordsøens fascinerende dyreliv. Museet har cirka 70 forskellige fiskearter, ikke mindst den berømte klumpfisk. Mange muligheder for oplevelser både indendørs og udendørs, hvor du fx finder sælariet.

Læs mere på nordsoenoceanarium.dk

Fårup Sommerland

Ophører pr. 31. juli.

(Bonus undtaget overnatninger)

En af de største forlystelsesparker i Danmark. Mere end 60 forlystelser: Alt fra det helt vilde til Børnetivoli og landets største og vådeste vandland.

Læs mere på faarupsommerland.dk

Labyrinthia

En anderledes og sjov attraktion med aktiviteter, oplevelser og masser af frisk luft til alle. Mange udendørs labyrinter, hvor du kan udfordre dig selv, familie og venner. Der er også et indendørs Puzzel Center med mere end 50 forskellige aktiviteter.

Læs mere på labyrinthia.dk

Skærup Zoo i Sydjylland

En oplevelse med dyrene i fokus og dejlige naturområder. I Skærup Zoo er der mere end 100 dyrearter, fra store rovdyr til søde klappedyr. En lang række af dem er arter, som ikke kan ses andre steder i Danmark. En dag i Skærup Zoo byder på oplevelser for hele familien med masser af læring gennem leg og sjove aktiviteter. Tag bare madpakken med, der er masser af skønne områder, hvor I kan holde picnic.

Læs mere på skaerup-zoo.dk

Naturama

(Bonus ved køb af entrébillet ved indgangen)

Naturhistorisk museum med en stor samling af udstoppede dyr, primært fra Norden og Arktis. 2023-særudstilling: Rock Fossils on Tour – oplev naturhistorie, fossiler og rockmusik i en og samme udstilling.

Læs mere på naturama.dk

Fjord&Bælt

(Bonus ved køb af entrébillet ved indgangen)

Ligger ved indsejlingen til Kerteminde Fjord og er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution med det magiske hav i fokus. Et af de få steder i verden, hvor du kan opleve både marsvin, sæler og fisk helt tæt på.

Læs mere på fjordbaelt.dk

16 MAJ 2023
7 1 3 8 2 10 4 11 5
9% BONUS 5% BONUS 9% BONUS 10% BONUS 9% BONUS 19% BONUS 1 3 2 4 5 6 6

det danske sommerland

OPLEVELSER ØST FOR STOREBÆLT …

Tivoli

(Bonus på entré og turpas ved bestilling på fbf.billetter.nu)

Få minutters gang fra Hovedbanegården ligger haven med masser af magiske forlystelser og et varieret musikprogram med toner for enhver smag. Apropos smag, er der mange restauranter at vælge i mellem. Du kan også medbringe egen picnic på Plænen.

Læs mere og bestil billetter på fbf.billetter.nu (tivoli)

Planetarium

10% BONUS

Sommerland Sjælland

Vandland og forlystelsespark ved Nørre Asmindrup på Nordvestsjælland. Fint udflugtsmål for en hel dag sammen med familie og venner. Den naturskønne park har mere end 60 spændende aktiviteter og forlystelser samt ikke mindst det kæmpe vandland.

Læs mere på sommerlandsj.dk

Sporvejsmuseet

Skjoldenæsholm

Oplev kollektiv transport som den tog sig ud i slutningen af 1800- og i 1900-tallet. Her er der kørende sporvogne med afgang hver 10. minut. Når entréen er betalt, er det gratis at køre med de elektriske sporvogne gennem museet og videre ud i skoven.

Læs mere på sporvejsmuseet.dk

Koldkrigsmuseum

Stevnsfort & Geomuseum Faxe

Ophører pr. 31. juli.

Stevnsfortet på Stevns fungerer i dag som museum med 1,7 km lange gange. I 40 år fungerede det som allerforreste frontlinje – en brik i Danmarks og NATOs forsvar under Den Kolde Krig. På geomuseet kan du opleve den fantastiske udstilling “Danmarks fossile koralrev” med masser af farverige, smukke animationer og levende fisk.

Læs mere på oesm.dk. Billetter købes ved ankomst.

Bon Bon land

En hyggelig oase tæt på Holme-Olstrup i Sydsjælland, hvor du kan få den sjoveste dag for hele familien. Parken har masser af skægge forlystelser til både de modige og knap så modige. Også grønne områder hvor man kan spise medbragt mad.

Læs mere på bonbonland.dk

Middelaldercentret

Frilandsmuseum med fokus på dansk middelalder omkring år 1400. Her dumper du ned midt i en lille købstad med håndværkere, riddere, soldater og børn. En tidsrejse til middelalderen med mange historiske oplevelser for hele familien.

Læs mere på middelaldercentret.dk

Rundvisning på

Fredensborg Slot

På udvalgte datoer fra den 2. juli til den 6. august kan du komme med på en dejlig rundvisning på slottet og i slotshaven. Det smukke 1700-tals barokslot danner ofte rammen om større officielle statsbesøg og begivenheder i kongefamilien.

Læs mere og bestil billetter på fbf.billetter.nu (rundvisninger).

Bådfarten i Nordsjælland

Tag på tur med bådfarten fra den 13. maj. Sejlturen på Bagsværd Sø er på cirka en time. Tag hele turen eller stå af undervejs fx ved Sophienholm, som byder på forskellige arrangementer hele sommeren. På Lyngby Sø og Mølleåen kan du tage en times rundtur i historiske træbåde i smukke omgivelser. Turen på Furesøen vare et par timer på Danmarks dybeste sø omkranset af åbne vidder, tætte skovområder og 180 forskellige fuglearter.

Læs mere på stromma.dk, under sightseeing, hvor du finder Bådfarten

Bakken (Bonus ved køb af turbånd på Bakken)

I Dyrehaven nord for København, midt i den grønne bøgeskov, ligger Bakken, verdens ældste forlystelsespark. Bakken byder på forrygende oplevelser for både små og store. Der er 32 kørende forlystelser, friluftsscene og et væld af spisesteder.

Læs mere på bakken.dk

Ballerup Gokart Center

Ballerup Gokart og Event Center ligger ca. 15 km fra København. Centeret byder på en række aktiviteter og spændende oplevelser. Der er noget til enhver smag. Udover gokart kan du og familien hygge jer med fx escape rooms, miniracing, simgolf og shuffleboard. Vil I prøve mere end én aktivitet, så tjek lige deres pakketilbud.

Læs mere på ballerupeventcenter.dk

Her kan du opleve stjernehimlen, galakser og planeter helt tæt på. Tag på rumrejser i Kuppelsalen eller til foredrag om astronomi og rumfart. I ferier og weekender er der guidede ture, shows og fortællinger om universet både for børn og voksne.

Læs mere på planetarium.dk

Zoo København

(Bonus 4% ved indgangen, 15% i webshop)

En af Europas ældste zoologiske haver, åben 365 dage om året og med mere end 4.000 fantastiske dyr. Kom fx helt tæt på de ikoniske pandaer, følg de livlige abers leg og kom så tæt på isbjørnene, at du får kuldegysninger.

Læs mere på zoo.dk

Canal Tours og Hop On & Hop Off bustur

6% BONUS

Til vands: Klassisk kanalrundfart i København. Se byen fra en ny vinkel, mens din guide fortæller om Københavns smukkeste bygninger, historiske huse og nye arkitektoniske mesterværker.

Til lands: 48 timer i København hvor du kan hoppe på og af bussen så meget du vil. Den ideelle måde at udforske byen på.

Læs mere på stromma.com/da-dk/kobenhavn

Jumpyard i København

Hos JumpYard Field’s, Nordens sjoveste trampolinpark, er der aktiviteter, som passer til alle hoppeog springglade. Vælg mellem trampolinhop, udspring i cliffjump, tricks i BigAirBag, kamp i dodgeball, eller kapløb på Ninjabanen. Du kan også lære at Wallrunne eller udfordre dig selv og familien i Parkourparken. Her er der plads til hele familien. PS! Book online, så sparer I penge.

Læs mere på jumpyard.dk

Copenhagen Historic Grand Prix i København

Den 4.-6. august forvandles Københavns gader til et brøl af tunede motorer og hvinende dæk. Sommerbrisen bliver krydret med benzindampe, solvarm asfalt og brændt gummi. Racerløbet foregår på Bellahøj i København med action, dramatik, fuld fart og underholdning for hele familien.

Læs mere og bestil billet på fbf.billetter.nu (oplevelser).

17 MAJ 2023
12 9 13 14
9% BONUS 15% BONUS 6% BONUS 6% BONUS 12 13 14 15
10% BONUS 9% BONUS 10% BONUS 10% BONUS 5% BONUS 7 9 8 10 11 15
15% BONUS
21 20 19 18 17 16 16 21 20 19 18 17
15% BONUS 8% BONUS

Dinozoo sætter kløerne i Zoo København

Succes-eventen Dinozoo er tilbage i København, hvor du også, som noget nyt i år, kan opleve Zoo Børneklubs første show.

Dinosaurerne er tilbage! I hvert fald i Zoo København, hvor små og store dinoelskere, for tiden har mulighed for igen at stå ansigt til ansigt med nogle af fortidens største, hurtigste og mest frådende dinosaurer.

Dinozoo, der før har været forbi den zoologiske have i København, er nemlig tilbage hele sommeren. De fascinerende fortidsdyr har slået sig ned mellem Havens pingviner, søløver og kænguruer, og de er klar på at give børn og voksne kamp og brøl til stregen.

Brøl som en T-rex og prut som en Brachiosaurus

Du kan vove pelsen og dyste mod de plante- og kødædende dinosaurer i sjove udfordringer. Kan du f.eks. brøle højere end en T-rex? Eller prutte som den gigantiske Brachiosaurus?

Samtidig med besøget kan du som noget nyt i år

opleve Zoo Børneklubs første show, hvor Pelle, Kaya og Dyrepasseren kommer til at bytte rundt på en masse dinoæg.

Dinozoo sætter kløerne i Zoologisk Have København frem til den 24. september.

Kænguruen Kaya og drillepinden Pelle panda

Børn, som gerne vil en tur i Zoo sammen med deres voksne flere gange om året, kan med fordel melde sig ind i Zoo Børneklub, hvor de kan møde pandaen Pelle og kænguruen Kaya.

Året rundt inviterer de to venner på sjov, leg og underholdning i hele Haven. Og drillerier er altid på skemaet, når Pelle er i nærheden!

Du bliver medlem af Zoo Børneklub ved køb af et Børnezookort. Som Børnezookortholder har du adgang til Zoo hele året, så du altid kan være med til koncerter og forskellige aktiviteter i børnehøjde.

15% BONUS

BONUSINFO

Når du betaler med dit Forbrugsforeningskort optjener du bonus:  4% ved køb af entrebilletter/Zookort ved indgangen og 15% på zoo.dk

9% BONUS ØKOLOGISK WELLNESS HOS FRISØREN

Hos ZENZ forkæler vi dig med sundt og smukt hår, og vi gør det uden brug af unødig kemi.

Vores dygtige frisører står klar til at give dig et personligt tilpasset look, som fremhæver din naturlige skønhed på fineste vis.

I alle behandlinger anvender vi vores egen serie af allergi- og miljøvenlige produkter.

Læs mere om ZENZ og hvilke behandlinger vi tilbyder på www.zenz.dk

Besøg Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

- når du skal på tur med familien

Bliv klar til strandferien til sommer

Mød verden i behageligt badetøj med fuld knald på farverne og fokuser for en stund på alt det smukke, sjove og gode.

Find dit badetøj på femilet.dk eller i en af vores 18 konceptbutikker.

9% BONUS

Læs mere og find åbningstider på sporvejsmuseet.dk

18 MAJ 2023

4% BONUS

Du optjener 4% bonus, når du køber din rejse hos Spies og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Slut med delfinshows og dansebjørne

Spies Rejser samarbejder med dyrevelfærdsorganisationen World Animal Protection og siger nej tak til delfinshows, dansebjørne og elefantridning. Men det betyder heldigvis ikke, at du skal undvære store dyreoplevelser på ferien.

Et fantastisk syn er det, når man oplever det helt tæt på. Verdens største landlevende dyr. Med den grove grå hud, de enorme ører og den karakteristiske snabel. Hvilket privilegie at kunne se så majestætisk en skabning på få meters afstand. Det er en helt speciel oplevelse at se vilde dyr tæt på, også på ferien. Men i dag foretrækker mange at gøre det på en lidt anden måde end tidligere. Heldigvis. Vi vil nemlig helst se dyrene uden for bassiner, lænker og tremmer. Det viser en undersøgelse foretaget af World Animal Protection, hvor 80% af danskerne svarer, at de ønsker at opleve dyrene i det fri. Samtidig fravælger mange rejseselskaber nu aktivt udflugter til steder, der ikke sætter dyrevelfærd i højsædet. Et af de rejseselskaber er Spies Rejser.

Nej til udflugter med dyr i fangenskab

Hos Spies har man for flere år siden valgt at fjerne oplevelser som delfinsvømning og elefantridning fra

udflugtsprogrammerne. I 2022 vedtog man desuden en ny dyrevelfærdspolitik, ligesom man indgik et samarbejde med World Animal Protection.

Alt sammen for at sikre, at Spies kan guide dyreinteresserede rejsegæster til store oplevelser på rejsemålene, uden risiko for at dyr lider skade eller udnyttes undervejs. Eksempler på spændende, dyrevenlige udflugter er i dag ture til naturreservater, rehabiliterings- og redningscentre eller vild natur, hvor dyrene observeres fra respektfuld afstand.

En snabelagtig oase i Thailand

Elefanten kan prale af mange ting: En lugtesans, der er op til fire gange bedre end en blodhunds, evnen til at snorkle uden hjælpemidler og en status som nationaldyr i Thailand, hvor rigtig mange danskere elsker at tage på vinterferie.

I Phuket Elephant Sanctuary er det muligt for feriegæster at opleve elefanterne helt tæt på, samtidig

med at de hjælper de store dyr til bedre forhold. Her redder man nemlig elefanter, der kommer fra et hårdt liv, hvor de typisk har været brugt som turistunderholdning eller fysisk arbejdskraft i træindustrien.

Gæsterne kommer i reservatet med ind i elefanternes hjem og kan observere deres dagligdag og forhold på behørig afstand samt være med til at fodre dyrene på en ikke-påtrængende måde.

Havsafari på Tenerife

De Kanariske Øer er et andet af danskernes foretrukne vinterrejsemål. Også her er der store dyreoplevelser at give sig i kast med, denne gang til vands.

Området ud for Tenerife er nemlig fyldt med liv, og Spies arrangerer her udflugter med mulighed for at se både havskildpadder, delfiner og hvaler.

“Netop hvalsafari på Tenerife er et stjernegodt eksempel på det nye fokus på dyrevelfærd, man kan mærke fra både turister og rejseudbydere,” siger Stephanie Kruuse Klausen, der er kampagneansvarlig hos World Animal Protection.

På udflugter som disse sker mødet med dyrene i deres naturlige leveområder med al den hensyn-

tagen, der hører med. Det betyder også, at der ikke er garanti for hverken syngende hvaler eller springende delfiner på turen. Der er heller ingen af dyrene, der spiller bold eller laver tricks, når de dukker op. De gør faktisk bare, præcis som de har lyst til.

Dyrevenlige ferier gør en forskel

At tage dyrs forhold med i overvejelserne på ferien handler ikke bare om at have god samvittighed. Dine valg gør en reel forskel. Når du vælger shows og selfies med vilde dyr fra, forsvinder efterspørgslen og dermed også markedet for oplevelserne.

Vælger du at tage på udflugt med Spies, er oplevelsen godkendt af World Animal Protection. Tager du på safari til havs eller lægger vejen forbi Phuket Elephant Sanctuary i Thailand, er du med til at fremme gode forhold for dyrene, samtidig med du selv får en mindeværdig – og langt mere naturlig – dyreoplevelse på din ferie.

19 MAJ 2023
BONUSINFO

Værsgo: 8 ugers gratis sommerlæsning til dig

Streamingtjenesten Nextory, som giver dig adgang til 370.000 lydbøger og e-bøger anbefaler tre gode sommerbøger.

H os den digitale streamingtjeneste Nextory får du ubegrænset adgang til lydbøger og ebøger til alle aldre og interesser.

Hent Nextory appen og opret en profil. Så er sommerferielæsningen og -lytningen sikret for hele familien. Et Nextory familieabonnement giver nemlig mulighed for, at hvert familiemedlem kan have sin egen profil med sine yndlingsbøger.

Fordyb dig fx i en spændende thriller, søg viden i fagbøger, lad dig underholde af en god roman eller søg inspiration til en sundere livsstil i bøger om selvudvikling. Du kan også blive klogere på inspirerende personligheder i en lang række anmelderroste biografier.

Til de små er der tusindvis af de mest populære børnebøger at vælge imellem. Det er bare at gå ombord i de fantastiske fortællinger for børn og barnlige sjæle.

3 sommeranbefalinger fra Nextory:

Titel: De perfekte beviser

Forfatter: Helen Fields

Genre: Crime

På et afsidesliggende bjerg i det skotske højland brænder Elaine Buxtons lig. Et andet sted, på et hemmeligt værelse i Edinburgh, skriger den virkelige Elaine Buxton i mørket. Kriminalkommissær Luc Callanach er knap nok trådt ind på sit nye kontor, før Elaines efterlysningssag eskalerer til en mordefterforskning.

Titel: Falske sandheder i livet: Om at erkende, hvem du er og ønsker at være

Forfattere: Morten Albæk Genre: Personlig udvikling

Med afsæt i sine egne erkendelser spørger filosoffen og erhvervslederen Morten Albæk, hvad det er for talemåder og normer i samfundet, der bidrager til, at så mange af os ender med at fortryde det liv, vi lever. Han opfordrer derfor til, at vi lægger vores talemåder under lup.

Sådan får du gratis sommerlæsning i 8 uger

• Gå ind på www.nextory.dk/fbf8 og få 8 ugers gratis adgang til mere end 370.000 bøger gennem Nextory. Ingen binding, abonnementet kan afsluttes når som helst.

30 ÅRS FØDSELSDAG

Brillestel

inkl. Titanium stel fra 299kr.

Læsebrille 0 kr.

ved køb af brille med glidende overgang

Glas op til 30% rabat

Køb 2 for 1

Gratis synsprøve og Sundhedscheck Stort steludvalg

Danmarks Bedste Priser

10% BONUS

Titel: Sallys far bliver YouTuber

Forfatter: Thomas Brunstrøm & Thorbjørn Christoffersen

Genre: Børnebøger 0-6 år.

Sallys far har et problem. Sally synes nemlig, det er sjovere at se YouTube videoer end at høre på hans historier. Så Sallys far kaster sig ud i en ny karriere. Han vil være youtuber og går i gang med alt fra irriterende pranks og ækle pizzaer til tåkrummende dansevideoer.

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus hos Nextory, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

BONUS ONLINE 10%

Vi skaber minder

Køb billetter og sæsonkort på sommerlandsj.dk

20 MAJ 2023
Falkoner Alle 47 - 2000 Frederiksberg - www.optikhuset.dk - 3810 1468
9 % bonus

Et opgør med køb-ogsmid-væk-kulturen

‘RePower’ hedder elektronik- og hvidevarebutikskædens Powers service, hvor du både kan indlevere og købe brugt. De indleverede ting, bliver grundigt testet og eventuelt repareret, inden de bliver solgt videre. Du kan også aflevere dit elektronikaffald hos Power, som så sørger for at det bliver bortskaffet eller genanvendt forsvarligt.

Har du en brugt mobiltelefon, en pc eller måske endda en vaskemaskine, som du ikke længere bruger? Måske har du ting, der bare ligger i skuffer og skabe, uden at blive brugt. Selvom de faktisk virker helt fint.

Lad være med at smide væk. Måske er der nogle andre, som kan få glæde af dine ting og gerne vil købe dem brugt. Og der er jo heller ikke altid nødvendigt at købe nyt, hvis du kan få noget brugt, du er lige så glad for.

Mange forbrugere vil gerne handle miljørigtigt, fx ved at genbruge og dermed være med til at mindske mængden af affald samt spare på jordens ressourcer. Udfordringen ved at købe brugt er, at du måske ikke helt ved, hvad du får, og om det du køber rent faktisk virker.

Eftersyn, 2 års tryghed og rabatpoint

Når du køber genbrugsprodukter fra en stor og velkendt butikskæde som Power, har du den tryghed, at de elektronik- og hvidevarer, du køber, er blevet kontrolleret og eventuelt repareret, hvis noget var i stykker. Desuden bliver alt renset grundigt.

“Selvom der kan være spor af tidligere brug, har

alle produkter været professionelt rengjort, så de er klar til brug. Først derefter bliver de sat til salg som en del af servicen RePower,” forklarer Power på sit website.

Du får 2 års reklamationsret med i købet, når du køber brugt gennem RePower. Og hvis du indleverer brugt elektronik og hvidevarer, bliver dine ting vurderet og derefter ‘vekslet’ til rabatpoint igennem Powers kundeklub, MyPower. Rabatpointene kan du så efterfølgende bruge til andre ting i butikken. Samtidig med at du optjener bonus på dine køb, selvfølgelig.

Så hvis du vil have elektronik eller hvidevarer til en overkommelig pris, og samtidig passe på miljøet, er RePower en service, der passer til dig.

Alle skal starte et sted

Power lægger ikke skjul på, at virksomheden er en del af en industri med mange udfordringer i forbindelse med forbrug, affald og miljø. Men elektronikog hvidevarekæden har en erklæret målsætning om konstant at arbejde på at blive mere bæredygtig og miljøvenlig.

“Lanceringen af RePower-tjenesten er blot begyndelsen på noget stort, som forhåbentlig vil bi-

drage til, at færre elektriske produkter bliver smidt væk, og materialer, der kan genbruges, bliver gjort tilgængelige,” skriver Power på sit website.

Power tager imod elektronisk affald Mange af de materialer, der anvendes i elektronik og hvidevarer, er en belastning for miljøet, hvis de ikke håndteres korrekt. Ved at sende dine gamle apparater til genanvendelse sikrer du, at værdifulde råmaterialer kan indsamles og bruges til produktion af nye ting. Samtidig bliver materialer, der er skadelige for mennesker og for miljøet, fjernet og eventuelt genanvendt, hvis det er muligt.

Som forbruger kan du komme af med overflødige elektroniske dimser og kasserede dele hos Power. Du skal bare aflevere de ting, du vil af med, i den nærmeste butik. Så klarer de resten.

Hvis du ikke selv kan transportere større ting, fx en vaskemaskine eller et køleskab, kan du aftale at få hentet dit gamle apparat samtidig med leveringen af et nyt. Spørg i Power-butikken, hvordan det foregår, eller vælg denne service, når du handler på nettet.

Sådan fungerer RePower

1. Tjek hvad dit produkt kan være værd Gå ind på power.dk/repower og registrer det du vil sælge. Derefter modtager du et estimat over de rabatpoint, dit produkt kan veksles til. Værdien er et skøn baseret på de oplysninger, du har indtastet on-

2% BONUS

line. Det endelige antal rabatpoint bliver fastsat og frigivet, når produktet er blevet vurderet i en Powerbutik.

2. Indlever i en Powerbutik

Medbring det du vil sælge via RePower til den nærmeste Powerbutik, hvor en fagspecialist vurderer produktets tilstand. Baseret på vurderingen modtager du point på din MyPower-konto.

3. Få point

De point, du får for dit brugte produkt, er rabatpoint, som du kan bruge i en af Powers butikker. Pointene kan ikke udbetales i kontanter eller som gavekort. Du skal være medlem af kundeklubben MyPower for at indbytte produkter og modtage point via RePower.

Ny butik i Næstved

I begyndelsen af marts åbnede Power Sydsjællands største elektronik- og hvidevarebutik i Elgigantens tidligere lokale i MegaCenteret på Vestergårdsvej. Den nyeste Powerbutik er på 2.500 kvadratmeter fyldt med et kæmpe udvalg af alt fra hårde hvidevarer og køkkenprodukter til gaming og telefoner.

BONUSINFO

Du optjener 2% bonus, når du betaler med dit Forbrugsforeningskort på power.dk og i en af Powers 24 butikker. Find nærmeste butik på fbf.dk eller i appen.

21 MAJ 2023

Bonus 4%

En storbyferie lige efter dit hoved

Oplev effekten af en virkelig god ferie. Som når du får alt, præcis som du vil have det: det perfekte rejsemål, en god rejselængde og hotellet, du har drømt om. Sådan er vores storbyrejser. Vælg mellem mere end 60 byer i hele verden, og glæd dig til storbyferie på din måde – til en rigtig god pris. Meget mere end charter. Skræddersy din storbyrejse på spies.dk

Betal med dit sorte kort med chip

Hvis du ikke allerede bruger det sorte Forbrugsforeningskort, så er det tid til at finde det frem og aktivere det. Mangler du kortet, så kontakt os på fbf@fbf.dk eller 33 18 86 00, så sørger vi for, at du får tilsendt et nyt kort.

Aktivér dit sorte kort

Du aktiverer kortet ved at sætte chippen i betalingsterminalen i butikken og indtaste pinkoden. Pinkoden er den samme, som gjaldt til det grå kort.

Find din pinkode

Har du glemt din pinkode, så kan du finde den på mit.fbf.dk.

Magnetstriben er udgået

Det er ikke længere muligt at bruge magnetstriben på dine betalingskort. Magnetstriben lever ikke op til den gældende lovgivning for betalingskort, så det er ikke længere tilladt at bruge den.

Brug chippen

Det er vigtigt, at du enten bruger chippen eller betaler kontaktløst. Hvis du kommer til at benytte magnetstriben, vil din betaling blive afvist, og så skal salgsmedarbejderen i butikken annullere betalingen og starte forfra.

1.000 kr.

Tilmeld dig

Forbrugsforeningens nyhedsbrev og få mere ud af dit medlemskab

Nyhedsmailen er til dig, der gerne vil have mest muligt ud af dit medlemskab.

I vores nyhedsmail får du masser af bonustips, gode idéer og tilbud. Du får også at vide, når der er nye butikker med bonus og info om medlemsarrangementer, oplevelser, spændende konkurrencer og andre særlige tilbud.

Hvis du tilmelder dig nu, deltager du ovenikøbet i lodtrækningen om 1.000 kr. at handle for.*

Du tilmelder dig på minprofil.fbf.dk ved at logge ind med dit MitID. Under ‘Tilmeldinger’ vælger du ‘Tilmeld mig’ under ‘Elektronisk nyhedsbrev’.

*Hver måned, resten af året, trækker vi én heldig vinder blandt alle tilmeldte. De heldige vindere får 1.000 kr. indsat på deres konto i Forbrugsforeningen. Se konkurrencebetingelser på fbf.dk under “Om os”.

Chippen virker altid

Hvis du ikke kan betale kontaktløst, så skal du bare bruge chippen, den virker hver gang. Chippen skal også bruges, når terminalen med mellemrum beder dig om at sætte kortet i og indtaste din pinkode.

• Log ind med MitID

• Vælg ‘Medlemskonto’ og derefter ‘Kortoversigt’ i menuen til venstre.

• Klik på ‘Vælg’ og vælg ‘Vis PIN’

Sådan betaler du for store køb

Det er altid en god idé at tjekke dit aktuelle rådighedsbeløb, når du skal foretage større køb. Skal du betale for køb, der overskrider kreditten på dit Forbrugsforeningskort, kan du enten anmode om at få øget dit kreditmaximum eller sætte penge ind på din konto.

Ansøg om højere kreditmaksimum

Er du ofte tæt på dit kreditmaksimum, kan det være en god idé at forhøje det. På fbf.dk under Selvbetjening kan du ansøge om at forhøje dit kreditmaksimum, op til 20.000,- kr. forudsat at du:

• Ikke er registreret i RKI

• Har været medlem i et år

• Er tilmeldt BetalingsService

• Har gjort brug af dit medlemskab i tilstrækkeligt omfang

Du kan også søge om kreditmaksimum på over 20.000,- kr. Det kræver dog, at du indsender skatteoplysninger til os.

Du får svar samme dag, hvis du sender ansøgningen indenfor vores åbningstid.

Sæt penge ind på medlemskontoen

Du kan altid overføre et beløb til din medlemskonto i Forbrugsforeningen, så du har et større rådighedsbeløb, når du skal handle.

Overførslen skal ske via egen bank til Forbrugsforeningens bankkonto i Danske Bank:

Reg.nr: 4183, Kontonr.: 4180691014

Husk at oplyse dit medlemsnummer. OBS beskedfeltet må kun indeholde medlemsnummeret.

Overføres beløbet inden din bank lukker, vil det være til rådighed på din medlemskonto den efterfølgende hverdag, hvor dit køb skal foretages ellers kan beløbet blive tilbageført.

23 MAJ 2023
VIND

Flere butikker med bonus

Forbrugsforeningen indgår samarbejde med nye forretninger stort set hver eneste dag, men det sker selvfølgelig også, at en forretning træder ud af samarbejdet. På disse sider kan du se hvilke nye samarbejdspartnere, Forbrugsforeningen har indgået samarbejde med siden den 1. juni 2022. Du finder selvfølgelig også alle samarbejdspartnerne på fbf.dk og i Forbrugsforeningens app.

Webshops

b.energy • 3% • www.b.energy

Barbastro Vin • 10% • www.barbastrovin.dk

BodyLux • 10% • www.bodylux.dk

Clicknfit • 10% • www.clicknfit.dk

Coffee Company • 8% • www.coffeecompany.dk

Dancover • 5% • www.dancover.dk

Det er for børn • 10% • www.deterforbørn.dk

Dreamplan.io • 15% • www.dreamplan.io

Esprit Home • 10% • www.esprithome.dk

Fashion By Emma • 10% • www.fashionbyemma.dk

Gila Vinimport • 11% • www.gilavin.dk

Helse Centret • 15% • www.helsecentret.dk

JumpYard • 15% • www.jumpyard.dk

Jura Docs • 20% • www.jura-docs.dk

Justcool • 9% • www.justcool.dk

Kvalimal.dk • 14% •www.kvalimal.dk

Mens Classics • 10% • www.mensclassics.dk

Nautii.dk • 9% • www.nautii.dk

NorJewels • 10% • www.norjewels.dk

SenseMyDiet • 10% • www.sensemydiet.dk

Sportmaster.dk • 5% • www.sportmaster.dk

Tivoli • www.fbf.billetter.nu

Wadils • 9% • www.wadils.dk

Postnummer

1100 – Lagkagehuset, Østergade 52, København K • 6%

1123 – Mo Joe, Gothersgade 26, København K • 10%

1175 – The Midwestern Diner, Kultorvet 15, København K • 10%

1208 – Restaurant Odette, Kompagnistræde 18, København K • 10%

1208 – Voraz, Kompagnistræde 16, København K • 10%

1255 – Farumhus, Store Strandstræde 16, København K • 6%

1870 – Vila Gardiner, Bülowsvej 2, Frederiksberg C • 10%

2200 – Nørrebros ure guld sølv, Nørrebrogade 39, København N • 9%

2300 – JumpYard, Arne Jacobsens Alle 12, København S • 15%

2300 – Helse Centret, Vejlands Alle 2, København S • 15%

2300 – Cafe Cyprus, Arne Jacobsens Alle 12, København S • 10%

2600 – El & Belysningscentret, Højvangsvej 38, Glostrup • 6%

2610 – Restaurant Tava, Rødovre Centrum 1R, Rødovre • 10%

2610 – Divas, Højnesvej 75, Rødovre • 9%

2610 – Creme Fraiche, Rødovre Centrum 162, Rødovre • 9%

2610 – Selected, Rødovre Centrum 9, Rødovre • 9%

2610 – Lagkagehuset, Rødovre Port 13, Rødovre • 6%

2625 – Fri BikeShop, Park Alle 380B, Vallensbæk • 9%

2630

2635

2640

2650

2670

– Krams, Tåstrup Hovedgade 85, Taastrup • 9%

– POWER, Industridalen 11, Ishøj • 2%

– Loop Hedehusene, Hovedgaden 451B, Hedehusene • 10%

– LadyH, Strandmarksvej 3, Hvidovre • 10%

– Cafe Korn, Waves, Over Bølgen 2M, Greve • 10%

2740 – Lagkagehuset, Bybuen 32, Skovlunde • 6%

2770 – Hair By Dream Team v. Anna C, Kastruplundgade 10, Kastrup • 9%

2770 – Drachmann Begravelser, Kongelundsvej 308, Kastrup • 10%

2770 – Uno-X bilvask, Englandsvej 269, Kastrup • 10%

2830 – Fodmanden, Kaplevej 17, Virum • 10%

2830 – Le Closet, lecloset.dk, Virum • 10%

2860 – Justcool, Søborg Hovedgade 115, Søborg • 9%

2880 – Farumhus, Bagsværd Hovedgade 127, Bagsværd • 6%

2950 – Bang & Olufsen Vedbæk, Vedbæk Stationsvej 17, Vedbæk • 6%

3000 – Cafe Korn, Kampergade 5, Helsingør • 10%

3000 – Kids Coolshop, Birkedalsvej 21, Helsingør • 10%

3000 – Uno-X bilvask, Esrumvej 128, Helsingør • 10%

3000 – Fri BikeShop, Birkedalsvej 12, Helsingør • 9%

3400 – Skousen Hillerød, Frejasvej 32, Hillerød • 10%

3400 – Søs Tre, Slotsgade 17, Hillerød • 9%

3520 – Fri BikeShop, Farum Hovedgade 34, Farum • 9%

3600 – Gjelsø Herremagasin, Nygade 1, Frederikssund • 9%

3770 – Bornholms Sæbesyderi, Havnegade 5, Allinge • 10%

4000 – Cafe Korn to Go, Skomagergade 2, Roskilde • 10%

4000 – Cafe Korn, Akacielunden 9, Roskilde • 10%

4000 – Cafe Korn, Skomagergade 42-44, Roskilde • 10%

4000 – MENY, Svogerslev Hovedgade 78, Roskilde • 2%

4040 – Din Hørespecialist, Jyllingecentret 33, Jyllinge • 10%

4100 – Cafe Korn, Torvet 8, Ringsted • 10%

4200 – Cafe Korn, Gl. Torv 3, Slagelse • 10%

4300 – Cafe Korn, Ahlgade 10, Holbæk • 10%

4300 – Mexicarne, Ahlgade 48C, Holbæk • 9%

4600 – Noa Noa, Brogade 24A, Køge • 18%

4684 – Uno-X bilvask, Landevejen 7, Holmegaard • 10%

4700 – Friluftsland, Holsted Park 8, Næstved • 9%

4700 – POWER, Vestergårdsvej 2, Næstved • 2%

4700 – Cafe Korn, Axeltorv 11, Næstved • 10%

4800 – Gjelsø Herremagasin, Jernbanegade 23, Nykøbing F • 9%

24 MAJ 2023

4800 – MillaMe, Jernbanegade 24, Nykøbing F • 9%

5000 – Cafe Korn, Kongensgade 40, Odense C • 10%

5320 – Uno-X bilvask, Kertemindevej 305, Agedrup • 10%

5970 – Vindeballe Kro, SmallDanishHotels.dk/fbf, Ærøskøbing • 9%

6200 – Uno-X bilvask, Kliplev Industripark 2, Aabenraa • 10%

6200 – Uno-X, Kliplev Industrivej 1, Aabenraa • 1,5%

6230 – Hotel Røde Kro, Vestergade 2, Rødekro • 9%

6330 – Uno-X bilvask, Lyren 2, Padborg • 10%

6340 – Uno-X bilvask, Aabenraavej 5A, Kruså • 10%

6700 – LOOP Esbjerg, Tordenskjoldsgade 9, Esbjerg • 10%

6700 – Gundtoft, Kongensgade 66, Esbjerg • 9%

7190 – Jupiter Cykler, Vejlevej 20, Billund • 9%

7442 – Uno-X bilvask, Juelsvej 3, Engesvang • 10%

7500 – Uno-X bilvask, Lægårdsvej 2A, Holstebro • 10%

7970 – Hotel Pinenhus, SmallDanishHotels.dk/fbf, Redsted M. • 9%

8000 – Q-Park Vestergasde, Vestergade 65, Århus C • 10%

8000 – Feriebolig Aarhus, Helga Pedersens Gade 79,23.2, Århus C • 12%

8000 – ZENZ, Vestergade 6, Århus C • 9%

8260 – SILVAN, Skanderborgvej 190, Viby J • 6%

8300 – Uno-X bilvask, Rådhusgade 65, Odder • 10%

8660 – THIELE, Adelgade 84A, Skanderborg • 10%

8700 – THIELE, Hospitalsgade 1, Horsens • 10%

8961 – Uno-X bilvask, Nørregade 36, Allingåbro • 10%

9000 – Stil Studio, Holbergsgade 24, Aalborg • 8%

9310 – Uno-X bilvask, Halsvej 38, Vodskov • 10%

9330 – LOOP Dronninglund, Stationsvej 20-22, Dronninglund • 10%

9640 – Hvalpsund Færgekro, Sundvej 87, Farsø • 9%

9700 – Uno-X bilvask, Velkomstcenter Syd 2, Brønderslev • 10%

9900 – Uno-X bilvask, Harald Lunds Gade 7, Frederikshavn • 10%

Ændringer

Clinique M, Kongelundsvej 334, 2270 Kastrup Pr. 1. juni 2023: 6%

Ophører

Den 1. maj 2023

Poul M, 15 butikker

Den 31. maj 2023

Orla Nielsens Eftf., Storgade 42, 4180 Sorø

A.L. Mode, Jernbanegade 25, 4690 Haslev

GrowingFeet.dk, www.growingfeet.dk

Madamechic.dk, www.madamechic.dk

Tandlægecenter Højbro Plads, Lille Kirkestræde 3, 1072 København K

Mercasol Center Frederiksværk Bilpleje, Industriskellet 23, 3300 Frederiksværk

Den 30. juni 2023

NaturHandel.dk, www.naturhandel.dk

Cafe Risico, Amagerbrogade 41, 2300 København S

Den 3. juli 2023

CosmeCare, Nordre Frihavnsgade 90, 2100 København Ø

Den 28. juli 2023

Restaurant Taormina, Slagelsegade 22-24, 2100 København Ø

Den 31. juli 2023

Fårup Sommerland, 9492 Blokhus

Liv og Have, www.livoghave.dk

Geomuseum Faxe, Østervej 2, 4640 Faxe

Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Korsnæbsvej 60, 4673 Rødvig Stevns

Ekstrabonus

5% Ekstrabonus hos b.energi b.energy giver 3% + 2% frem til og med den 30. juni 2023

10%

Ekstrabonus hos Bauhaus Bauhaus giver 6% + 4% fra den 8. til den 29. maj 2023

18%

Dobbeltbonus hos Paw Sko Paw Sko giver 9% + 9% fra den 10. til den 21. maj 2023

25 MAJ 2023

Få svar på dit spørgsmål

Hvordan fungerer kreditten? Hvad gør du, hvis du har mistet kort eller kode? Få svar på dine spørgsmål på Forbrugsforeningens hjemmeside eller i appen.

Er du i tvivl om noget i forhold til dit medlemskab, Forbrugsforeningskortet eller kredit og betaling, kan du med stor sandsynlighed finde svar under ‘Selvbetjening’ på fbf.dk eller i appen under FAQ i menuen. Her giver vi svar på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet.

Ny bank eller nyt Dankort

Har du skiftet bank, skal du kontakte din bank og få flyttet Betalingsservice-aftalen til din nye bankkonto. Har du blot fået nyt Dankort, skal du ikke ændre noget.

Købs- og betalingsperioder

Betalinger til Forbrugsforeningen sker via Betalingsservice, der trækker beløbet fra din bankkonto.

Maj

Køb foretaget fra den 20. april – 17. maj betales den 1. juni 2023

Juni

Køb foretaget fra den 18. maj – 21. juni betales den 3. juli 2023

Juli

Køb foretaget fra den 22. juni – 20. juli betales den 1. august 2023

August

Køb foretaget fra den 21. juli – 22. august betales den 1. september 2023

Konto og kredit

Find dit digitale kontoudtog på mitfbf.dk På mitfbf.dk får du det fulde overblik over din egen medlemskonto. Log blot på med dit MitID, så kan du se dit kontoudtog digitalt. Du finder kontoudtoget under punktet Kommunikation.

Har jeg altid hele mit kreditmaksimum til rådighed?

Når en ny købsperiode starter, har du ikke altid hele dit kreditmaksimum til rådighed da saldoen for køb der er foretaget til og med den 8. sidste hverdag først blive udlignet, når betalingen er sket den følgende 1. hverdag i ny måned.

Sæt penge ind på medlemskontoen

Du kan altid overføre et beløb til din medlemskonto i Forbrugsforeningen, så du har et større rådighedsbeløb, når du skal handle. Dit køb skal dog foretages umiddelbart efter, du har indbetalt beløbet. Overførslen skal ske via egen bank til Forbrugsforeningens bankkonto i Danske Bank:

Reg.nr: 4183, Kontonr.: 4180691014

Husk at angive medlemsnummer ved overførslen. Der må kun stå medlemsnummer i beskedfeltet. Overføres beløbet inden din bank lukker, vil det være til rådighed på din medlemskonto den efterfølgende hverdag.

Brug appen

Undgå, at en betaling med medlemskortet bliver afvist

Inflationen og prisstigningerne er alle vegne og så luner det jo ekstra meget med den optjente bonus, der følger med, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Hvis du køber noget i den lidt højere prisklasse, fx en elcykel, hårde hvidevarer, en rejse eller en hel tankfuld brændstof, kan du risikere, at transaktionen med dit Forbrugsforeningskort bliver afvist.

Nye højere priser driller

Årsagen kan være, at varernes nye højere pris overstiger det kreditmaksimum, du har på den konto, der er tilknyttet dit medlemskort. Hvad angår benzin- og

Sådan får du hjælp

dieselkøb skal der være mindst 1.200,- kr. tilbage på din konto (også selvom du kun tanker for eksempelvis 400,- kr.). Ring til os, så undersøger vi med det samme, om dit kreditmaksimum kan sættes op. Du skal jo helst have de varer med hjem, og den bonus ind på kontoen, du er kommet efter.

Du kan ringe alle hverdage. Se åbningstiderne i boksen. Ring også hvis du står med problemet her og nu. Ofte kan vi hjælpe med det samme.

Vi sidder klar til at hjælpe, hvis du oplever at dit Forbrugsforeningskort bliver afvist. Ofte er løsningen blot at forhøje dit kreditmaksimum.

Ring på 33 18 86 00 (mandag – fredag klokken 10 – 15) eller brug ‘Selvbetjening’ på hjemmesiden. Her kan du hele døgnet søge om et højere kreditmaksimum.

Så kan du altid finde det sted, hvor du optjener bonus. Og du kan se butikker nær dig, som giver bonus. For der er ingen krav om, at butikker skal skilte med bonusaftalen.

26 MAJ 2023
appen ‘Forbrugsforeningen’ og spar penge
Hent
på alt det du alligevel køber.

Vælg en elcykel hvor design og komfort går op i en højere enhed

Hos Jupiter Ekstra finder du et bredt sortiment af elcykler fra forskellige kvalitetsmærker. Fx den hollandske Gazelle, kendt for sit stilfulde og innovative design.

En god og driftssikker elcykel er et godt eksempel på, hvordan moderne cykler kan være en effektiv og miljørigtig transportløsning i hverdagen.

Elcyklerne fra Gazelle er designet til at kombinere stil og komfort, med praktisk anvendelse. Blandt andet fordi, de er udstyret med en kraftfuld og pålidelig motor, som gør det nemt at cykle længere strækninger, fx til og fra job eller uddannelsessted.

Derudover er Gazellen udstyret med en række praktiske funktioner, som fx et justerbart styr, ergonomiske håndtag og en komfortabel sadel.

En Gazelle er ikke bare en almindelig elcykel. Den er også ekstra effektiv og miljøvenlig. Med den kraftfulde motor, der giver lang rækkevidde kan den erstatte en bil til kortere ture, både i byen og på landet.

Elcykel i stedet for bil nummer to Hvis husstanden overvejer bil nummer to til de korte ture, kan I ikke kun spare penge og reducere miljøbelastningen. En elcykel giver også frihed og fleksibilitet i den daglige kørsel.

Jupiter Ekstra tilbyder adskillige modeller af Gazelle elcykler i forskellige design og til forskellige behov og præferencer. Uanset om du søger en hurtig pendlercykel, en robust mountainbike eller en ele-

9% BONUS

gant citybike, har de højst sandsynligt en model og farve der passer til dig.

Eksperter og god service

Jupiter Ekstra har været i branchen i mange år og er i dag en veletableret og førende cykelforhandler i Danmark.

Flere kort mere bonus

Du kan altid være sikker på at få den hjælp, du har brug for, fra det professionelle og erfarne team hos Jupiter Ekstra. Uanset om du skal købe eller have repareret en elcykel eller en almindelig cykel. Du har desuden mulighed for at tilknytte en fast serviceaftale til din cykel.

BONUSINFO

Du optjener 9% bonus hos Jupiter Ekstra, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Vidste du, at din husstand kan have flere kort? Bestil et ekstra kort, så er I flere til at optjene bonus

• Bestil ekstra kort til din ægtefælle, samlever eller hjemmeboende børn over 18 år, så optjener I bonus sammen.

• Sæt dig sammen med den kommende kortindehaver, og bestil husstandskort på husstand.fbf.dk

• Hav MitID parat, så er kortet bestilt på under 2 minutter.

• Det koster 50 kr. at bestille husstandskort

Bestil ekstra kort på husstand.fbf.dk

Tag en taxi i

København

Aarhus

Odense

Det kan du med et husstandskort

• Betale og optjene bonus i alle butikker tilknyttet Forbrugsforeningen.

• Se rådighedsbeløb og posteringer i Forbrugsforeningens app og på mitfbf.dk

Husstandsmedlemmet har ikke egen konto, men har kort til den konto, der ejes af medlemmet.

Esbjerg

Frederiksberg

Sønderborg

Få 5% i bonus på taximeterpriser!

Det gælder naturligvis uanset om du bestiller din taxi eller tager vognen på gaden

27 MAJ 2023

Vælg sikker kørsel – der er stor forskel på kvaliteten af dæk

10% BONUS

10.-21. maj

9% + 9% = 18%

Shop løs blandt alle de kendte mærker

Hvert år tester FDM sammen med sin tyske søsterorganisation, ADAC, sommerdæk for at kunne guide bilisterne til et bedre valg. I år har de testet ikke færre end 50 versioner af de dæk, der passer til biler som VW Golf, Citroën C3, Audi A3 og Opel Astra.

M

ange tror, at et dæk er et dæk, og at der ikke er den helt store forskel på kvalitet og dermed sikkerhed. Men det er der.

Mens testvinderen hos danske FDM og tyske

ADAC skulle bruge 34,4 meter på at bremse ned fra 80 km/t på våd vej, skulle det dårligste bruge næsten 60 meter, altså næsten dobbelt så lang bremselængde.

Det siger sig selv, at det gør en stor forskel for trafiksikkerheden, både for bilisten selv og for andre trafikanter, når det virkelig gælder ude i den virkelige trafik.

Testevindere er på lager

Den dansk/tyske test af sommerdæk har udviklet sig gennem årene og omfatter nu også en faktor som udledning af dækpartikler og dermed dækkets påvirkning af nærmiljøet. Vægt, generel bæredygtighed og brændstofforbrug er også en del af testen.

Hos Quickpoint kan du vælge mellem mange forskellige dæktyper i forskellige prisklasser. De tre testvindere i den nyeste dæktest er på lager, så du har altså mulighed for at få monteret optimale sommerdæk med lav bremselængde på din bil.

Kombiner dækskift med 4-hjulsmåling

Hvis du kører meget i din bil, kan du med fordel kombinere et dækskifte med en 4-hjulsudmåling.

På den måde er du sikker på, at bilen har optimale køreegenskaber, slider mindst muligt på dækkene og ikke trækker til siden.

Årets top-3 testvindere

Sommerdæk fra tre store og velkendte fabrikanter kom ind på første-, anden- og tredjepladsen:

• Goodyear Efficient Grip Performance 2, fremhæves for virkelig gode egenskaber på både tør og våd vej, men også lang levetid, lav vægt og lavt brændstofforbrug.

• Continental PremiumContact 6, der var testvinder sidste år må i 2023-testen “nøjes” med andenpladsen, men har testens bedste egenskaber på våd vej.

• På tredjepladsen har vi Michelin Primacy 4+, der har mange egenskaber som de to andre dæk, som også klarer sig fint i alle kategorier.

Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen hos Quickpoint. Nærmeste Quickpoint finder du på fbf.dk eller i appen.

28 MAJ 2023 Find din lokale Paw Sko-butik på pawsko.dk
DOBBELT BONUS
BONUSINFO

Uno-X støtter trivselsarbejde blandt unge cykeltalenter

Det er ikke kun turen på fire hjul, der får energi fra Uno-X. De er også engageret i organisationen MOT Danmarks arbejde, der er med til at sikre bedre trivsel blandt teenagere og unge voksne.

Siden 2013 har Uno-X været hovedsamarbejdspartner med MOT Danmark, som arbejder med at fremme trivsel for unge mellem 12 og 25 år i en tid hvor mange af de unge kæmper med deres mentale sundhed. Folkene fra MOT Danmark er til stede på mere end 120 skoler, hvor de arbejder på at styrke elevernes robusthed og fællesskaber for at øge trivslen.

På den årlige Uno-X Talent Camp spiller MOT Danmark også en vigtig rolle, når unge cykeltalenter skal inspireres til at hjælpe sig selv og hinanden i deres videre karriere inden for cykelsporten.

Talentcamp for fremtidens cykelstjerner

Hvert år inviterer Uno-X, MOT Danmark og Danmarks Cykle Union de bedste danske U17- og U19ryttere samt deres staff til Uno-X Talent Camp. Her del tager de i en dag, der byder på spændende foredrag, teambuilding og hygge, som udvikler rytterne og deres fællesskab – hver gang med et nyt overordnet tema, og i efteråret 2022 var over 100 unge ryttere samlet under temaet ‘Trust the process’.

Talent er nemlig ikke ensbetydende med, at vejen til succes er fri for problemer eller bekymringer. Og så handler det om at stole på processen.

MOT Danmark bidrog med at pakke dagen ind i

foredrag og teambuilding-opgaver, som havde til formål at styrke de unges robusthed, bevidsthed og mod. Og der blev selvfølgelig spidset ører, da en af Danmarks dygtige professionelle landevejsryttere gav gode råd til de unge cykeltalenter blandt

Du optjener bonus 20 øre* pr. liter på brændstof og 10% på bilvask/vaskeabonnement og lynladning hos Uno-X, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Du kan nu også betale brændstof og bilvask med dit Forbrugsforeningskort i Uno-X appen.

*Du får 1,4% i bonus. Ved en literpris på fx 14,29 kr. svarer dette til 20 øre pr. liter i bonus.

Lej bil i Danmark eller i udlandet

Hvis du kun skal bruge en bil i en kortere periode i ferien til en flytning eller til en særlig anledning, kan det være både smart og praktisk at leje hos en af Forbrugsforeningens samarbejdspartnere.

Sixt – billeje i Danmark

På forbrugsforeningen.dk finder du en oversigt over Sixts kontorer i Danmark.

Du kan booke online. Her kan du vælge datoer og tidspunkter for afhentning og aflevering af den personbil eller varebil, du vil leje i Danmark. Du kan leje bilen i op til 14 dage og samtidig optjene bonus.

Hvis du bestiller online, skal du vælge ‘Betal senere’ og betale med forbrugsforeningskortet i butikken, når du henter bilen.

Europcar – også kørsel i udlandet Hos Europcar kan du leje bil i kortere eller længere perioder, og du kan også køre i udlandet (udvalgte lande), hvis du betaler et tillæg for det. Du starter din booking ved at vælge, hvor du gerne vil afhente bilen.

Hvis du lejer bil og kører i Danmark, er det muligt at registre en ekstra fører, så I kan deles om at køre. Europcar har desuden en minileasing-ordning, som hedder ‘Long-Term Solutions’. Med Long-Term Solutions kan du lease en bil i en kortere periode, fx 1, 3 eller 7 måneder.

14% BONUS

9% BONUS

29 MAJ 2023
20øre/l
BONUSINFO Du optjener 9% bonus hos Europcar og 14% bonus (ved maks. 14 dages leje i Danmark) hos Sixt, når du lejer bil og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.
BONUS
*

Tænk dig om når du bruger dit betalingskort i udlandet

Gebyrer kan koste dig dyrt, når du hæver og veksler penge i udlandet. Se Forbrugerrådet Tænks anbefalinger til, hvilke løsninger der er billigst for dig, når du skal bruge udenlandsk valuta på rejsen.

Betal altid med kort i stedet for kontanter, når du har mulighed for det. For eksempel Visa/Dankort eller Mastercard. Det er den billigste løsning. Men vær opmærksom på, at der kan være forskel på valutakurstillægget mellem forskellige betalingskort. Valutakurstillægget er et gebyr, du betaler, hver gang du bruger dit kort i udlandet. Du kan finde information om gebyret på dine betalingskort i din netbank eller på din banks hjemmeside. Vær opmærksom på, at gebyrerne er højere uden for Europa.

Hvad koster det at hæve og veksle valuta?

Prisen for at veksle og hæve valuta varierer fra bank til bank og fra vekselbureau til vekselbureau. Prisen afhænger typisk af tre ting:

• Vekselkurs – det vil sige prisen for den valuta, du veksler til.

• Vekselgebyr eller hævegebyr – det vil sige det beløb, som banken eller vekselbureauet tager i gebyr for at veksle for dig.

• Beløbets størrelse.

Vekselgebyret eller hævegebyret er altid det samme, uanset hvor mange penge du veksler eller hæver. Hæver du et lille beløb, udgør vekselgebyret en stør-

re del, end hvis du hæver et stort beløb. Hæv derfor så få gange som muligt.

Pas på dyre hæveautomater

Hæver du penge i udlandet, kan du både bruge hæveautomater fra banker og andre private virksomheder, som driver hæveautomater. Bankernes hæveautomater er som regel de billigste.

De dyre hæveautomat-virksomheder har i nogle tilfælde overtaget hæveautomater fra bankerne, så vær omhyggelig med at tjekke, hvem du hæver penge hos.

Betal altid i lokal valuta i udlandet

Hvis du betaler med kort i en butik, restaurant eller hæver kontanter i en hæveautomat i udlandet, vil du sikkert blive spurgt, om du vil betale eller hæve i danske kroner eller i den lokale valuta.

Du skal altid vælge den lokale valuta, for det er den billigste løsning for dig.

Vælger du at hæve eller betale i danske kroner i udlandet, sker det nemlig til en vekselkurs, der er højere end normalt. I nogle tilfælde helt op til 35% højere.

BONUSINFO

10% BONUS

Bliv medlem af Forbrugerrådet Tænk og få adgang til gode råd og tests. Du optjener 10% bonus, når du betaler med dit Forbrugsforeningskort.

Hvad en god rejseforsikring bør dække

Tjek om din rejseforsikring dækker ting som hurtig hjælp hvis du bliver syg, afbestilling, erstatning for ødelagte feriedage og adgang til online lægehjælp, winden du tager afsted.

F or mange er ferien sydpå med sol og strand årets højdepunkt. Derfor kan frustrationerne også være store, hvis du fx mister bagagen undervejs, eller hvis nogen kommer til skade inden eller under ferien.

Med en god rejseforsikring kan du sikre dig imod, at en ellers vellykket ferie ender med at blive en kedelig oplevelse.

Få hurtigt hjælp, hvis du bliver syg Hurtig lægehjælp, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade i udlandet, kan være afgørende. Du kan trygt ringe til Runas alarmcentral døgnet rundt. Her sidder dansktalende personale klar til at guide dig, så du får den korrekte og nødvendige behandling i dit ferieland.

Overvej afbestillingsforsikring

Det kan være en god idé at købe en afbestillingsforsikring sammen med rejseforsikringen. Ligesom rejseforsikringen gælder afbestillingsforsikringen hos Runa for et helt år. Den dækker blandt andet hvis du eller en medrejsende fra din husstand bliver akut syg eller kommer til skade, og I derfor må afbestille rejsen.

Erstatning for rejsen

Hos Runa kan du få erstatning for ødelagte feriedage, hvis du bliver syg eller kommer til skade, og den lokale behandlende læge vurderer, at du skal

holde dig i ro indendørs. Hvis du bliver indlagt eller skal transporteres hjem i første halvdel af ferien, har du og dem du rejser med (og som er med på din forsikring) mulighed for at få en erstatningsrejse.

Udgifter til hjemtransport

Hvis du har din rejseforsikring hos Runa, kan du få dækket udgifter i forbindelse med hjemtransport, hvis selskabets læge vurderer, at du ikke kan rejse hjem som planlagt.

Runas Rejseforsikring Verden

• Kåret ‘Bedst i Test’ af Forbrugerrådet Tænk.

• Dækker hele husstanden, i hele verden på private ferierejser i op til 60 dage.

• Gælder også på aktive ferier, fx skiferier, cykelferier, dykkerferier, vandreferier og bjergbestigning.

• Giver dig fri adgang til online lægehjælp.

BONUSINFO

Runa Forsikring er en del af LB Forsikring. Som medlem af Forbrugsforeningen har du mulighed for at købe forsikringer hos Runa. Læs mere om den prisvindende rejseforsikring på runa.dk/forsikringer/rejseforsikring

30 MAJ 2023

Måske skal du vaccineres inden rejsen

10% BONUS

Udlandsvaccinationen kan hjælpe med at forebygge, at du bliver syg på din rejse. Har du købt en rejse til et spændende land, så husk at undersøge om du skal vaccineres inden du tager afsted.

Hos Udlandsvaccinationen kan du blive vaccineret og få råd fra erfarne læger om vaccinationer og malaria, hvis du skal på rejse til tropiske lande eller til Østeuropa. Du kan også blive vaccineret mod sygdomme, som især rammer mennesker, der er kommet lidt op i alderen. Det er fx influenza, helvedesild og pneumokokker (lungebetændelse).

Du får rådgivning af en læge med specialkompetencer inden for rejsemedicin og vaccination. Lægen foretager vaccinationen og ordinerer relevant medicin, fx til at forebygge malaria, og giver detaljerede oplysninger om relevante ting, du skal være opmærksom på under rejsen.

Du får en individuel vaccineplan

Der bliver lagt en individuel plan, så hver enkelt rejsedeltager har sit eget vaccinationsprogram. Planlægningen tager udgangspunkt i de officielle anbefalinger, som løbende opdateres af Statens Serum Institut.

Der bliver blandt andet taget hensyn til hvilket land, du rejser til, og hvor længe du skal være i landet.

Lægen overvejer også, om der er lokale forhold, som har betydning for vaccinationer og helbred.

Derudover ser Udlandsvaccinationens læge på dine eventuelle tidligere udførte vaccinationer og generelle helbredsforhold, herunder graviditet, kroniske sygdomme, daglig medicin samt relevante allergier.

Sørger for den lovpligtige registrering

Du bliver informeret om vaccinernes virkning og mulige bivirkninger og beslutter i samarbejde med lægen et passende vaccinationsprogram.

Udlandsvaccination sørger for den lovpligtige vaccinationsregistrering i Det Danske Vaccinationsregister. Oplysningerne kan altid ses, når du logger ind på sundhed.dk.

Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark indsender klinikken desuden oplysning om de givne vaccinationer, så du kan få den refusion, som dit medlemskab giver mulighed for.

Mere end 50 års erfaring med vaccinationer

Udlandsvaccinationen blev grundlagt for over 50 år siden og ligger på Ørestads Boulevard 5, 2300 København S. Ring på 70 22 07 02 eller skriv til rejse@vaccination.dk

BONUSINFO

Hos Udlandsvaccinationen optjener du 10% bonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Tag det rigtige mobilabonnement med på rejsen

Danskernes rejselyst er tilbage efter nogle år, hvor der var begrænsede eller ingen mulighed for at komme ud. Hvis du rejser i EU kan du få et mobilabonnement, der ikke koster ekstra at bruge i udlandet, og som også giver frihed og fleksibilitet i hverdagen hjemme i Danmark.

Der er ikke noget, der kan forstyrre en velfortjent sommerferie eller en forretningsrejse som usikkerhed i forhold til om der nu er data nok på telefonen. Og om det koster ekstra at bruge, det der er.

Hvis du skal på en lang sommerferie, eller hvis du bare hører til dem, der rejser en gang imellem, måske som en del af jobbet, er det både rart og trygt at have fri tale og data nok, når du er i udlandet.

Du kan sikkert huske skrækhistorier fra medierne om ubehageligt store mobilregninger. Mange sætter stadig data på pause, modtager ikke opkald, sender ikke sms’er og bruger kun hotellets wi-fi, når de er ude at rejse. Den slags forholdsregler, af skræk for overraskende store regninger, er der heldigvis ingen grund til længere.

“Vores mobilabonnement giver fleksibilitet og fjerner frygten for en stor regning, når du bruger din mobil i EU eller i et af de andre lande, hvor det gælder.

Men du behøver ikke at rejse ofte, for at have glæde af abonnementet,” fortæller Kim Krohn Gervin, som er Administrerende Direktør hos Duka.

Hos teleselskabet Duka er dukaTALE-mobilabonnementerne sammensat, så de understøtter en aktiv rejselivsstil.

Det vil sige fri tale fra Danmark til EU, Norge, Færøerne og Island. Fri tale internt i og mellem EU-lande, Norge, Færøerne og Island. Og fri tale fra EU, Norge, Færøerne og Island og til Danmark.

To adskilte datapakker

En anden fordel er, at data brugt hjemme i Danmark, og data brugt i udlandet er adskilt, siger Kim Krohn Gervin.

“Hos os får du store datapakker i både Danmark og EU, men i modsætning til mange andre steder bruger du ikke af pakken med udenlandsdata, når du er hjemme i Danmark og omvendt. Du har altså to uafhængige datapakker og risikerer ikke, pludselig at løbe tør for data, når du står i et andet land, fordi du har brugt mere end du plejer derhjemme,” forklarer han.

Der er ingen binding på mobilabonnementerne hos Duka, som benytter TT-netværket, altså Telenors og Telias fælles mobilnetværk med over 4000 master i Danmark.

Find dit dukaTALEabonnement her

• Læs mere om Dukas mobilabonnementer på www.duka.dk/fbf

• dukaTALE flytter gratis dit nummer for dig

• Har du spørgsmål så kontakt Duka på telefon 77 34 18 18

7% BONUS

Du optjener 7% bonus, når du betaler dit dukaTALE mobilabonnement med dit kort fra Forbrugsforeningen.

31 MAJ 2023
BONUSINFO

10% BONUS

Café Korn – autentisk caféhygge med fokus på gode råvarer

Et hyggeligt og personligt cafébesøg med meget at byde på og råvarer med en god historie bag. Det kan du få hos Forbrugsforeningens nye samarbejdspartner.

Saftige burgere, lækre salater, vegetariske alternativer og gode øl frisk fra fad. Det er et par af de indbydende ting, der møder dig på Café Korns menukort.

Café Korn har gjort det til en dyd at videreudvikle de klassiske caféer, med brede menukort hvor alle små og store maver kan stilles tilfredse, og har finpudset cafékonceptet til nutidens gæster.

Du vil derfor opleve et univers, hvor råvarerne er nøje udvalgt blandt det bedste dansk landbrug kan præstere, og hvor du som gæst fx kan nyde smagen af lækre ting som spegepølse fra Dalsbakkegård, kød fra Öxneholm og lemonader fra Sidinge Gårdbutik.

Familiedrevet cafékæde

Sammen med forældrene Kirsten og Henrik startede tvillingebrødrene Morten og Jakob med at slå deres folder under franchisekonceptet Landmad i 2015, som var en kombineret café og gårdbutik, først i Roskilde og senere i Holbæk.

I 2017 udviklede de Café Korn-konceptet med mere fokus på cafédriften, men stadig med gårdmiljøet som kulisse og kerneværdi. I dag står Morten og Jakob for den daglige drift sammen med deres partnere Rikke og Cecilie.

“Vi har ambitioner om, at du på Café Korn får et afslappet besøg i hyggelige omgivelser, hvor vi både

kan facilitere dit morgenmøde, din familiefødselsdag og din hverdagssnak over en kop kaffe,” siger Jakob Poulsen.

Café-rejsen forsætter

Den familiedrevne cafékæde, nu i 2. generation, har brugt meget tid og energi på at finpudse cafékonceptet, så gæsterne kan få alt det, de ønsker sig. Caféerne byder i dag på en populær brunchbuffet med portionsanrettede retter, et fyldigt udvalg af burgere og har fokus på vegetariske og glutenfri alternativer. Café Korn har ni caféer i sjællandske provinsbyer og en i Odense.

Her finder du Café Korn Roskilde, Trekroner, Holbæk, Ringsted, Waves (Hundige), Slagelse, Helsingør, Næstved og Odense.

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus hos Café Korn, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Shop tøj til enhver tænkelig anledning hos Nordsus

I webshoppen på nordsus.dk finder du afslappet, funktionelt, elegant og klassisk dame- og herretøj til enhver tænkelig anledning.

H os Nordsus finder du et bredt udvalg af lækre kvalitetsbrands som Norvig, zebdia, Urban Quest, CDDK Copenhagen og Sirup Copenhagen.

Hvis du prioriterer det klassiske og enkle look, kan et mærke som Norvig hjælpe dig med at træffe en hurtig og sikker beslutning. Sætter du pris på bevægelse, om det er havearbejde, løb eller en lang gåtur, så er sportsbrandet zebdia relevant for dig.

Er dit projekt: Slap af, dress ned? Med Urban Quest får du behageligt, afslappet og løs bambuskvalitet, som får dig ned i gear. Tag det på, når du kommer hjem fra arbejde. Og tag det endelig også på, når du bevæger dig udenfor husets fire vægge.

Hvis du vil føle dig stilet dag og nat, tilbyder Nordsus elegant, feminint og bekvemt nattøj og loungewear fra CCDK Copenhagen. Kan du kombinere et feminint og råt look? Ja, med Sirup Copenhagen. Her finder du tøj til alle kropstyper og former til den vovede, den nysgerrige, den selvsikre og den romantiske type.

Og du finder det hele, og mere til, på nordsus.dk

12% BONUS

NÅR KÆLEDYRENE

10%

KOMMER I KLEMME

Det vrimler med kæledyr på Dyrenes Beskyttelses internater, og antallet af dyr, der ankommer på vores 10 internater, er stigende.

På internaterne får dyrene omsorg og den nødvendige dyrlægehjælp, og der findes årligt nye hjem til ca. 9.000 dyr, som dermed får en frisk start på livet hos en ny familie.

Det kan vi ikke gøre uden dig. Hjælp med at give dyrene et bedre liv. Du kan støtte med et valgfrit beløb fra min. 30 kr. om måneden og få 10% i forbrugsforeningsrabat. Tilmeld dig her: www.dyrenesbeskyttelse.dk/forbrugsforeningen

Din støtte gør en verden til forskel. TAK.

BONUSINFO

Du optjener 12% bonus hos nordsus.dk, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

32 MAJ 2023
NYHED NYHED

En verden af kvalitetsdesign siden 1929

Hos vores nye samarbejdspartner, Jacobsen Plus, får du topkvalitet fra danske og udenlandske designere. Vælg blandt et bredt sortiment af ikoniske klassikere og opbevaringsmøbler, siddemøbler, belysning og interiør fra de nyeste stjerner på designhimmelen i den familieejede virksomhed, der foreløbig er nået til 5. generation.

Velkommen til Jacobsen Plus, som er ny samarbejdspartner hos Forbrugsforeningen. I to butikker og i webshoppen finder du et inspirerende og omfattende kvalitetsudvalg af designmøbler, belysning og interiør.

1950’ernes store navne som Børge Mogensen, Arne Jacobsen, Finn Juhl og Hans J. Wegner er rigt repræsenteret hos Jacobsen Plus med deres mange ikoniske designs. Du kan blandt andet finde stole som Ægget, Pelikanen, Høvdingestolen, Ox Chair og Arne Jacobsens skalstol 3107, der er kendt både i Nyborg og New York.

Fra loftet hænger lamper fra ikoniske navne som den danske lysmager Poul Henningsen, Verner Panton, Le Klint, Philippe Starck og Robert Dudleys Bestlite-serie fra 1930.

Også de nye stjerner

Er du ikke til klassikere, byder Jacobsen Plus også på yngre mærker, fx Emil Thorups Handvärk og brands som Muuto, Woud, Andtradition og Hay, der alle repræsenterer nyere kvalitetsdesign.

Møbelbutikkerne ligger i hjembyen Horsens og på Strøget i København. Du kan selvfølgelig også handle online via webshoppen jacobsenplus.dk.

“Du er altid meget velkommen til at besøge vores butikker, hvor du kan se nærmere på vores sortiment og få en god snak med en af vores dygtige og kompetente sælgere. Vores online webshop har et noget større sortiment, så her kan du altid hente inspiration og få gode idéer til dit næste køb,” fortæller indehaver af Jacobsen Plus, Peter Jacobsen.

Familieejet i 5. generation

Jacobsen Plus har været i samme families eje siden 1929, hvor Wilhelm Eriksen, startede salget fra sit snedkerværksted på Søndergade i Horsens. Femte generation, Claudia og Peter Jacobsen, tog over i 2011, og i 2022 åbnede de dørene til en ny butik på Strøget i København.

Klassiske møbler fra ikoniske designere

Hos Jacobsenplus.dk finder du et stort udvalg af klassiske møbler fra kendte designere og brands som:

• Arne Jacobsen

• Hans J. Wegner

• Fritz Hansen

• Carl Hansen & Søn

• Menu

• Hay

• Andtradition

10% BONUS

Du optjener 10% bonus hos Renz Group, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen på me-fa.dk

5% BONUS

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus i Jacobsen Plus-butikkerne i Horsens og København, og i webshoppen på jacobsenplus.dk, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Send og modtag pakker i din egen postkasse

Hos Renz A/S, der er ny samarbejdspartner hos Forbrugsforeningen, kan du nu optjene bonus, når du køber din helt egen moderne, elektroniske pakkepostkasse, som gør det muligt at sende og modtage pakker fra hjemmeadressen.

Slut med at hente og sende dine pakker fra mere eller mindre besværlige steder ude i byen, hvor du måske ovenikøbet skal stå i kø. Med en myRENZbox Homebox bliver hverdagen nemmere og mere enkel, fordi du kan sende og modtage pakker fra din egen pakkepostkasse hjemme hos dig selv. Den elektroniske pakkepostkasse betjenes ved, at din smartphone eller pakkeleverandørens enhed automatisk tilkobles postkassen via bluetooth, og dermed giver adgang. Der er også mulighed for, at postkassen kan betjenes uden brug af app. Du kan i stedet bruge en fast kode, hvis du foretrækker det.

Energi fra solceller

“Vores myRENZbox Homebox fungerer helt uden kabelforbindelse til netværk eller strøm, og får energi fra solcellerne på selve postkassen. myRENZbox

Homebox kan rumme hele 125 liter, og der er garanti for sikker pakkeopbevaring indtil du kommer hjem,” siger CEO Kenneth Steinmetz og fortsætter:

“Vi lever i en verden hvor postkassen, udover at være lovpligtig, er genopstået i al sin magt og vælde.

For få år siden var den generelle holdning, at postkassen ikke længere havde sin berettigelse, men den fremstår nu med en fornyet styrke som et dagligdagens logistikcenter.”

Postkassen til de fleste behov Onlinehandelen vokser, og det er ikke længere reklamer og personlige breve, der fylder i postkasserne.

“Det er i høj grad pakkerne, vi har brug for at kunne håndtere direkte fra hjemmet, og her har vi postkassen til de fleste behov, uanset om du bor i lejlighed, dobbelthus eller villa. Vi er mega stolte af, at kunne tilbyde Forbrugsforeningens medlemmer at anvende deres kort og optjene bonus hos os,” understreger Kenneth Steinmetz.

Om Renz A/S

• Etableret som Mefa i 1969 i Viby Sjælland

• Producerer i dag på egne fabrikker i Europa.

• Har det bredeste sortiment af postkasser i Europa.

• Er repræsenteret i mere end 25 lande

• Leverer til 17 lande fra Danmark

• Mefa er i dag ejet af Renz GmbH.

33 MAJ 2023
BONUSINFO
NYHED NYHED ParcelHome Technology

skal være en god oplevelse

Det er ikke nok, at chaufføren kan finde vej og køre bilen sikkert. Taxi-selskabet 4x27 lægger vægt på, at turen også føles som en rar oplevelse for passageren. Læs her, hvordan selskabet arbejder målrettet med den gode service.

En venlig, imødekommende og kompetent chauffør, der udstråler hjælpsomhed og professionalisme. Og som i øvrigt er i stand til at føre en samtale på både dansk og engelsk.

Alt sammen vigtige elementer, hvis en taxitur ikke bare skal flytte passageren fra A til B, men også føles som en god oplevelse, der bidrager til at det også bliver Taxi 4x27, som får turen næste gang.

Det kan man læse i taxiselskabets adfærdskodeks, som alle chauffører informeres om og forventes at overholde:

De tre løfter om god service

Taxi 4x27 har defineret den gode service som treløfter til kunderne.

1. Taxi når du skal bruge den

Vi forsøger altid at levere din vogn inden for 15 minutter efter, at du har bestilt den, hvis du har bestilt den som en straksbestilling. Hvis det er en forudbestilling, skal du have den på det bestilte tidspunkt. Din rejse er vores vigtigste fokus.

2. Vi tager telefonen

Vores Call Center er altid åbent, så du kan komme i kontakt med os. Du kan bestille hos os 365 dage om året hele døgnet rundt. Du kan naturligvis også bestille via internet og app.

3. God service og fair behandling

Vi har fokus på god service og vil leve op til vores egne udstukne standarder om, hvad man som kunde kan forvente af en serviceorienteret og professionel taxicentral. Alle vores chauffører skal deltage på vores interne servicekursus og følge vores Adfærdskodeks.

Her er Taxi 4x27 lige i nærheden: København, Esbjerg, Aarhus, Frederikshavn, Odense og Sønderborg.

Hvis du glemmer noget i taxien

Ring til 27 27 27 27 eller send mail til vagtchef@taxi4x27.dk og oplys:

• Om turen er en bestilt tur eller en gadetur

• Dato og klokkeslæt

• Hvor du kørte fra og til

• Hvis muligt: Hvilken vogn du har kørt med. Så snart centralen modtager besked om, at dine effekter er fundet, får du direkte besked.

Du optjener 5% bonus på taxameterprisen, når du betaler for turen med dit Forbrugsforeningskort hos Taxi 4x27. Det gælder naturligvis både, når du bestiller din taxi, og når tager den fra gaden.

34 MAJ 2023 Gælder ikke Fast Lavpris briller og Junior briller. Monteret i eget stel + kr. 400,SOLGLAS MED STYRKE SPAR OP TIL 50% 2 STANDARD FLERSTYRKE-SOLGLAS Uanset styrke 2 STANDARD ENKELTSTYRKE-SOLGLAS Op til +/-4,0/2. Herover et tillæg på kr. 400 1.495,495,MEDLEMMER AF FBF FÅR 10% BONUS – OGSÅ PÅ TILBUD -20% PÅ ALLE SOLBRILLER
BONUSINFO
5% BONUS En taxitur

Dyrene kommer i klemme, når ejeren får det svært

Kæledyr kommer i stigende grad i klemme, når ejerne får det svært i livet. Dyrenes Beskyttelse rykkede ud til over 2.500 dyr i sociale sager sidste år.

Det sker desværre i stigende grad, at dyr får brug for hjælp, fordi livet ramler for deres ejere. I 2022 rykkede Dyrenes Beskyttelses beredskab af frivillige dyrereddere ud til 2.539 dyr i 915 sociale sager – 52 procent flere end i 2020.

“Det er en trist udvikling, at så mange mennesker er udsatte i en grad, at de ikke kan tage vare på deres dyr. Det er samtidig meget komplekse sager, som skaber travlhed hos vores frivillige og i internaterne, siger Yvonne Johansen, som er Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse

Sagerne, hvor dyreejerne ikke har overskud til at tage sig ordentligt af deres dyr, ender i cirka halvdelen af tilfældene med, at dyrene kommer på internat hos Dyrenes Beskyttelse. I 2022 kom 1.312 dyr ud på foreningens 10 internater i enten midlertidig pension eller til formidling til nye hjem. I de øvrige tilfælde hjælper Dyrenes Beskyttelses frivillige med blandt andet rådgivning og foder.

“Vores primære funktion er naturligvis at gribe dyrene, men ofte ender vi også med at gribe de mennesker, som har brug for hjælp,” fortæller Yvonne Johansen.

Sociale sager skaber dilemmaer

Dyrenes Beskyttelses store beredskab af dyrlæger

og frivillige dyrereddere står ofte i et dilemma, fordi dyrene kan være en livline for et i forvejen udsat menneske. Disse mennesker er oftest ensomme og uden netværk, og kæledyret er deres kæreste eje.

“Det er en hårfin balance at hjælpe på den bedste måde. Vi prøver at sikre dyrevelfærden for de involverede dyr, uden at det sker på unødig bekostning af deres ejere. Det kræver, at vi er konstruktive, selvom vi godt kan finde ting at udsætte på forholdene,” siger Yvonne Johansen

Dyrenes Beskyttelses sociale arbejde omfatter udover hjælp til dyreejere, der ikke længere kan magte opgaven, blandt andet også pasning af dyr for personer, der kommer på krisecenter, samt hjemløsedyrlæger i København, Odense og Århus. Hjælpen til socialt udsattes dyr er mulig takket være foreningens medlemmer og støttere.

Forebyggelse er vejen til et godt liv for dit kæledyr

Hold fast i de forebyggende sundhedsundersøgelser. At have raske kæledyr er ikke ensbetydende med, at de lever et sundt liv. Et godt helbred for din hund eller kat kommer ikke af sig selv. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på det sunde liv via forebyggelse gennem regelmæssige sundhedsundersøgelser.

Evidensia ønsker flere sunde og raske dyr, og anbefaler derfor regelmæssige sundhedsundersøgelser og forebyggende behandlinger. Fordi det sikrer et længere liv og bedre kæledyrsliv. Og fordi det i sidste ende er langt billigere for de fleste hunde- og katteejere end alternativet.

Formålet med en årlig sundhedsundersøgelse af dit kæledyr er at opdage tidlige tegn på sygdom og derved forebygge, at noget udvikler sig i en uheldig retning, der kunne have været undgået.

En bilyd på hjertet, en knækket tand eller nogle kilo for meget kan på lang sigt føre til alvorlige sygdomme og dermed også en dårlig livskvalitet.

Dyrlægeregningerne kan i sådanne tilfælde løbe op, da der kan være tale om krævende behandlinger. For nogle kæledyr kan det endda betyde en alt for tidlig død.

Start i hvalpe- og killingealderen

Der sker store forandringer med en hvalp og en killing gennem det første leveår. I løbet af bare nogle måneder vokser og udvikler hvalpen og killingen sig, så du ofte kan se forandringer fra dag til dag.

Derfor er det vigtigt at have fokus på korrekt fodring, socialisering, opdragelse og at holde øje med tidlige tegn på sygdom.

10% BONUS

Den første forebyggende sundhedsundersøgelse kan foregå i forbindelse med den første vaccination. Dyrlægen undersøger dit kæledyr grundigt og taler med dig om ting som hvalpens eller killingens æde- og drikkelyst, motion og træning, urin- og afføringsvaner. Du får råd, vejledning og anbefalinger ud fra dyrlægens samlede vurdering.

Evidensia anbefaler vaccination

Evidensia mener, at det at vaccinere vores kæledyr er en vigtig del af at skabe et sundt dyreliv. Vaccinationen beskytter kæledyret imod alvorlige sygdomme og forhindrer smitsomme sygdomme, der kan skade andre dyr, i at brede sig.

Vaccinationsprogrammet for den enkelte hund eller kat bliver tilrettelagt af dyrlægen i samråd med dig som ejer ud fra en risikovurdering baseret på dyrets hidtidige adfærd og færden.

Flere gode råd om forebyggende sundhed

På evidensia.dk/forbyg-foer-det-er-forsent kan du læse mere om flere vigtige forebyggende indsatser, blandt andet omkring hvalpe og killinger, orm og parasitter.

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus, når du støtter dyr gennem Dyrenes Beskyttelse og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen (dog ikke adoption). Læs mere på dyrenesbeskyttelse.dk/forbrugsforeningen

9% BONUS

Du optjener 9% bonus, når du får behandlet dine dyr hos Evidensia og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Bonus optjenes dog ikke ved forsikringssager. Find nærmeste Evidensia Dyrehospitaler eller Dyreklinik på fbf.dk og i appen.

35 MAJ 2023
BONUSINFO

Bertram fik venner og ny energi på Julemærkehjemmet

Hvert år får op mod 1.000 danske børn, der kæmper med ensomhed og mistrivsel hjælp på et Julemærkehjem. 14-årige Bertram var en af dem.

Mere energi og flere venner. Det er to af de lønsker, som Bertram har fået opfyldt gennem sit ophold på et Julemærkehjem. Derhjemme var han ofte alene, og det betød, at hans dage blev lange og ensomme.

“Jeg gik i en specialklasse, og der var ikke rigtig nogen, der kunne mødes i fritiden. Så sad jeg derhjemme og spiste eller spillede. Nogle gange gik jeg en tur, men ellers havde jeg ikke rigtig noget at lave,” fortæller han.

Hvert år får op mod 1.000 danske børn, der blandt andet kæmper med ensomhed og mistrivsel hjælp på et Julemærkehjem. Mange af børnene har helt

opgivet at gå i skole eller at deltage i fællesskaber i fritiden. Det kan sætte negative spor langt ind i voksenlivet.

Med fællesskabet som omdrejningspunkt

På Julemærkehjemmet blev Bertram hurtigt en del af fællesskabet.

“Jeg har fået mange venner, vi kan snakke om alt, også ting der er svære. For alle har en lille eller stor ting, de gerne vil ændre på. Der er ikke nogen, der føler sig udenfor,” siger han.

Fællesskabet er omdrejningspunktet gennem de 10 uger, børnene er på ophold. Når børnene er sam-

men med hinanden og de voksne pædagoger styrker det deres trivsel, læring og udvikling. Børnene oplever, at de har værdi for fællesskabet, fordi der er andre, som ønsker at være sammen med dem. På den måde får de mod på igen at deltage i det sociale.

“Jeg kan godt lide fællesskabet, når vi hygger, eller vi spiller fodbold, padel, basketball eller hopper på hoppepude. Der er altid nogen at lave noget med,” fortæller Bertram.

Ny udgave hjem til familien

Opholdet har ændret Bertrams liv. Det var en helt ny udgave af ham, som vendte hjem til familien.

“Jeg har fået det meget bedre, jeg er meget mere frisk, for man bliver bare i godt humør af at være på Julemærkehjem. Jeg har fået at vide af min far og

Hvornår har du sidst kigget

på din naturgasaftale?

Naturgaspriserne er fortsat faldende, hvilket blandt andet skyldes den gode forsyningssituation, det milde vintervejr og en generel nedgang i forbruget.

Selvom priserne er faldende, er det stadig vigtigt ikke at betale for meget for din naturgas - og det kan vi hjælpe dig med.

Hos DCC Energi er vores priser konkurrencedygtige og vi bestræber os altid på at være i top-3 på Gasprisguiden.dk. Derudover sparer du 2 % ekstra ved at betale med dit forbrugsforeningskort.

Udover konkurrencedygtige priser får du:

/ Månedsfakturering

/ Ingen abonnement eller gebyrer

/ Kundeservice, der sidder klar til at hjælpe dig

Skift til DCC Energi, det er enkelt

Ring 70 150 150 eller benyt selvbetjening på dccenergi.dk/fbf

5% BONUS

mor, at jeg har mere energi og mere lyst til at gøre tingene. Jeg er også begyndt at køre mountainbike igen,” siger han.

Bertram har et råd til alle børn, der står i samme situation, som ham:

“Hvis det er muligt, så tag på Julemærkehjem. For det er en gave, at man kan komme sådan et sted hen og få det bedre.”

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus, når du handler i webshoppen på julemaerket.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

2 % bonus

36 MAJ 2023

Sådan klæder du dig på til sommerløb

Løbetøj om sommeren skal være svedtransporterende, tyndt, let og hjælpe med afkøling af kroppen.

E n vigtig faktor for sommerløbetøjet er materialet. Det skal lade dig komme af med varmen, være svedtransporterende og ikke blive gennemblødt af sved. Her får du Løberens anbefalingen til sommergarderoben fra top til tå. Vi starter fra toppen.

Hovedet

Nogle får det rigtig varmt, ‘koger over’ og får måske endda en rød kulør i ansigtet, når de løber i varmen. Det kan afhjælpes med en ventilerende løbekasket, der giver skygge til ansigtet og reflekterer solens stråler. Du kan også bruge en ‘visor’ (skygge), som er en kasket uden overdel, der kan skygge for ansigtet. Hvis det er sveden, der generer dig, kan du tage et pandebånd på. Det opsamler den sved, som kan dryppe ned i øjnene og svide ubehageligt.

Overkroppen

Der er meget kølende effekt at hente her. En let og svedtransporterende T-shirt uden ærmer giver mest ventilation. Hvis du skal løbe længe i direkte sol, kan det være rart at dække skuldrene. En T-shirt i farver bliver ikke lige så varm som en sort. En almindelig shirt i bomuld er ikke et fornuftigt valg. Den er for varm, og når du sveder, vil den suge al sveden uden at kunne afgive den igen, så du bliver fugtig og klam.

Barmen

For kvinder er der lige en ekstra dimension. Brystpartiet. Det skal holdes på plads, uanset hvor varmt det er, og her er der BH-modeller, der egner sig bedre til varmen end andre. Vælg en model, der har så tyndt og ventilerende stof som muligt, men samtidig holder brysterne ordentligt på plads.

Benene

Mange er tilbøjelige til bare at løbe i deres almindelige underbukser, som ikke transporterer sveden væk fra huden og derfor bliver våde og ubehagelige. Skift almindelige underbukser ud med et par, der er beregnet til løb, så får du en mindre svedig og mere behagelig løbeoplevelse. Til yderdelen anbefaler Løberen shorts eller korte tights, som fås i mange forskellige pasformer/længder og med/uden lommer.

Fødderne

Nederste og sidste kropsdel er fødderne. Tykkelsen på løbestrømper er en smagssag. En allroundløbestrømpe i en medium tykkelse kan du bruge året rundt, men er det for varmt kan et par tynde løbesokker være rare.

Og så skal du selvfølgelig have de løbesko, som passer til din løbestil.

Løb er for alle

Med ‘For every run’ som statement ønsker Sportmaster at gøre opmærksom på, at løb er for alle. Men det er vigtigt at finde de sko, der passer til din energi, dit tempo og din måde at løbe på, så du kan nyde foråret på løbestierne fuldt ud. Her kan du læse mere om, at få testet din løbestil.

H ar du nogensinde tænkt over, hvordan du løber? For at undgå skader og overbelastning er det nemlig en god idé at kende sin personlige løbestil.

Der er en god chance for, at du kan opgradere både din løbeperformance og undgå skader, hvis du løber i en sko, som matcher din løbestil. Løb er ikke bare løb. Der er lige så mange måder at løbe på, som der er løbere. Men det er nogle fællestræk, som karakteriserer tre meget overordnede stilarter inden for løb.

De tre løbestilarter

De tre stilarter kaldes pronation, neutral og supination, tre forskellige udtryk som dækker over, hvordan du lægger trykket på foden, når du løber. Det har også betydning, hvordan du i det hele taget bevæger dig, når du løber, fx om dine fødder går indad eller udad.

Når du kender din løbestil har du gode forudsætninger for at vurdere, hvilken form for støddæmpning og støtte dine løbesko skal have for at give din krop de bedste forudsætninger for at løbe uden at få skader.

Test din løbestil

Der er forskellige måder at teste sin løbestil på. Noget kan man se med det blotte øje, og noget kan man se på video. Det absolut mest pålidelige er dog at tage en løbetest før du køber dine løbesko. Hos Sportmaster kan du i udvalgte butikker få hjælp af kompetente medarbejdere til at teste din løbestil.

7% BONUS

BONUSINFO

Løberen hjælper med at finde det rigtige løbeudstyr. Du optjener 7% bonus, når du handler i en af Løberens 7 butikker og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Du optjener 5% bonus i webshoppen på loberen.dk

5% BONUS

De vurderer dine fysiske løbeforudsætninger ved at se på dit afsæt under løb enten ved løbetest eller via en 3D scanning. Hvordan lander du? Hvordan ruller du på fødderne efter landing? Baseret på resultatet kan du sammen med personalet finde de sko, som giver bedst støtte og styrke til din fod under løb.

Hvilke løbesko passer?

Når du efter en løbetest er blevet klogere på, hvilken type løber du er (pronation, neutral eller supination), er det meget nemmere at vælge den korrekte løbesko.

• Pronationsløbere − stort udvalg af løbesko med støtte, der varierer fra kraftig til mild pronation.

• Neutralløberen − er dækket godt ind med et bredt udvalg af løbesko med kraftig støddæmpning.

• Supinationsløber – her er udvalget mindre, men spørg i din lokale Sportmaster, som altid er klar med gode råd og tips til, hvilken type løbesko, der passer til din løbestil.

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus i Sportmasters butikker og på sportmaster.dk, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

37 MAJ 2023

Montageservice hjælper dig helt i mål

Hos Bauhaus kan Montageservice klare monteringen for dig, hvis du ikke selv har tid eller lyst til at montere de ting, du har købt i byggevarehuset.

F lere end 150 forskellige monteringsopgaver kan de hjælpe dig med hos Montageservice i Bauhaus, som i fire overskuelige steps, har gjort det nemt at benytte sig af den service, det er, at få sine nye varer monteret.

Du får en fast pris, så du har det fulde overblik og ved, hvad tingene koster. Og du skal ikke bruge tid på at kontakte håndværkerne og koordinere med dem.

Det klarer Bauhaus, som garanterer, at den håndværker, der udfører opgaven hjemme hos dig, er uddannet samt overholder alle regler.

Du får en fast kontaktperson

Alt efter, hvad der passer dig bedst, kan du selv vælge, om Montageservice skal stå for vareleveringen, eller om du hellere selv vil hente tingene i byggevarehuset og transportere dem hjem.

Samtlige monteringer koordineres af din egen Bauhaus montagekoordinator, som er din kontaktperson igennem hele projektet, hvis du er i tvivl om noget eller har spørgsmål. Koordinatoren sørger også for, at resultatet er udført fagligt korrekt, og at du modtager en samlet faktura. Fakturaen er samtidig dit bevis på, at du har to års reklamationsret på det udførte arbejde.

Eventuelt besøg hjemme hos dig

På baggrund af jeres dialog og dine ønsker, aftaler du med Montageservice, at de enten sender et tilbud med fast pris, eller kommer på besøg hjemme i din bolig.

Ved besøget gennemgår I opgaven og taler projektet godt igennem. Derfor ved du præcist, hvad der indgår, og hvilke forudsætninger, der skal være opfyldt, for at tilbudsgivningen holder. Du kan derefter gennemgå tilbuddet hjemme i fred og ro og efterfølgende vende tilbage med en accept eller spørgsmål.

Trygt, nemt og sikkert for dig

Når du har accepteret tilbuddet, bliver du kontaktet af en håndværker i løbet af højst tre arbejdsdage for at aftale en dato for montagen. Bauhaus har hele ansvaret for montagen og sørger for, at alle opgaver bliver udført korrekt. Det er trygt, nemt og sikkert for dig.

Er det en større monteringsopgave, kan du endda trygt overlade nøglerne til din bolig til Bauhaus Montageservice, mens du tager på arbejde, ferie eller noget helt andet. Så klarer de opgaven imens.

10% BONUS

EKSTRA BONUS

I perioden den 8.-29. maj optjener du ekstra 4% bonus, altså i alt 10%.

Montering i 4 enkle steps

For at komme godt i gang med montagen af dine varer, er du i tæt dialog med Montageservice fra start. Sådan foregår det, hvis du vil benytte dig af Bauhaus Montageservice:

1. Kontakt Montageservice

Skriv til montageservice@bauhaus.dk og beskriv den opgave, du gerne vil have løst. Du kan også ringe til 86 26 06 06.

2. Du får et tilbud

Derefter får du enten et tilbud med fast pris via mail, eller I aftaler et indledende besøg hjemme i din bolig, hvis det er nødvendigt for at skabe et godt overblik over opgaven. Efter besøget får du tilsendt et tilbud.

3. OK til tilbud

Du accepterer tilbuddet, og monteringsopgaven kan gå i gang.

4. Montering fuldendt

Du bekræfter, at opgaven er udført tilfredsstillende, og Bauhaus sender dig en regning.

Du kan hente det nye Montageservicekatalog i din lokale Bauhaus. Du kan også se mere på bauhaus.dk/montageservice

Du optjener 10% bonus frem til og med den 29. maj, når du handler hos Bauhaus og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Derefter optjener du 6%.

38 MAJ 2023
BONUSINFO

HVID MARGUERIT & HAVEMØBLER I TEAK TILBUD & 6,5% BONUS

16. TIL 29. MAJ

5% BONUS

EKSTRA BONUS

Til og med den 30. juni optjener du ekstra 2% bonus, altså i alt 5%.

“En sur kunde?

Fedt! Lad mig tale med hende”

BÆREDYGTIG TEAK

Indret klassisk med bæredygtig indonesisk plantageteak.

CAMBRIDGE BORDE

Cambridge borde i 5 størrelser. Tætte samlinger & praktisk lav sarg.

YORK & DIAN STOLE

York stabelbar stol eller Dian foldestol. Ergonomisk design & høj kvalitet.

Genplantning med Trees4Trees

Læs mere online

Mød elbranchens første kundeambassadør, Diala Ahmed. I b.energy forsøger hun at gøre op med elbranchens dårlige ry, lytte til kundernes problemer og gøre dem glade igen.

Diala Ahmed har et ikke helt almindeligt job. Hun arbejder nemlig som kundeambassadør i energiselskabet b.energy. Hver morgen tager hun kundebrillerne på og sætter sig i kundernes sted. Lytter, forstår og forklarer.

b.energy har et mål om at tilbyde Danmarks bedste kundeoplevelse. Og her spiller Diala Ahmed en stor og vigtig rolle.

Hendes udgangspunkt er, at kunden altid har ret i sin oplevelse. Det betyder, at hun ikke diskuterer eller sætter spørgsmålstegn ved, hvordan en kunde har oplevet en situation eller et forløb, men derimod tager udgangspunkt i kundens synsvinkel.

‘Vælger b.energy på grund af dig’

“Det bedste ved at være kundeambassadør er, når jeg sammen med en utilfreds kunde får ændret frustration til glæde. Og hvis de så siger: ‘Du gør en kæmpe forskel. Jeg vælger b.energy på grund af dig’. Så smelter jeg,”, fortæller Diala Ahmed.

Siden 2017 har hun taget hånd om de mest komplekse klagesager, givet sig tid til kunderne og sikret, at de får den service, de er berettiget til.

En branche med dårligt image

Det er ikke usædvanligt at se historier i medierne om urimeligt lange telefonkøer og problemer med overhovedet at komme i kontakt med sit elselskab, hvis man vil klage. I det hele taget har elbranchen et dårligt image med hensyn til kundeservice.

“Sådan skal det ikke være i b.energy. Hvis vores kunder føler sig dårligt behandlet, prioriterer jeg tiden til at grave dybere i deres oplevelse. Ringe op og vise, at jeg er der for deres skyld. Så vi sammen kan finde en løsning”, siger Diala.

De hårde dialoger er de bedste

For b.energy’s kundeambassadør er der ligefrem gået en sport i at hjælpe med alt fra regninger til slutopgørelser og lovgivning.

“Jeg lærte hurtigt, at de hårde dialoger, var de fedeste. Ingen gad at tage dem, fordi det var skodopgaver. Men jeg sagde: ‘Har du en sur kunde? Fedt! Lad mig tale med hende’,” fortæller Diala Ahmed og fortsætter:

“Mange føler sig misforstået eller uretfærdigt behandlet. Det er der ingen, der skal føle hos os. Der kan jeg som kundeambassadør agerer prompte og sige, at det gør vi noget ved. Lige nu.”

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus på hele din elregning frem til og med den 30. juni 2023, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Derefter optjener du 3% bonus på hele elregningen.

39 MAJ 2023
Bådformede Marguerit havesæt i bæredygtig teak & alustel - fås i 3 størrelser
Gælder udvalgte modeller. Forbehold for udsolgte varer
Klassiske runde Marguerit havesæt i bæredygtig teak & alustel - fås i 3 størrelser
mandalay
GLÆD DIG TIL TIRSDAG FØDSELSDAG MANDALAY
DIG TIL TILBUD PÅ MANDALAY.DK
GLÆD
Diala Ahmed, kundeambassadør hos b.energy

Hvad gør du, når renten stiger på dit lån?

Mange boligejere kommer til at betale betydeligt mere i renter den kommende tid. Her får du tre gode råd til, hvordan du kan sikre, at budgettet stadig hænger sammen, når renten stiger.

Det er blevet markant dyrere at have et lån med variabel rente. Hårdest ramt er boligejere med rentetilpasningslån.

Brian Østergaard Tolstrup, filialdirektør i Lån & Spar i Aalborg, har tre gode råd til dig, hvis din renteudgift stiger.

Tank budgetkontoen op

Det giver måske sig selv, men er alligevel let at glemme: Som det første skal du sikre, at der er penge nok på kontoen til at betale renteudgifterne hver måned.

“Selvom du har en god økonomi, kan det alligevel komme som en overraskelse, når der bliver hævet flere penge end normalt. Det er derfor vigtigt at huske at overføre penge nok til din budgetkonto,” siger Brian Østergaard Tolstrup.

Hvis du kan mærke den høje renteudgift på dit rådighedsbeløb, kan det være en god idé at gennemgå dine faste udgifter.

“Hvis du gerne vil finde flere penge i budgettet, kan du starte med at gennemgå dine abonnementer og dit forbrug. Måske har du et fitness-medlemskab, som du ikke rigtig bruger, eller nogle streamingtjenester du godt kan skære fra,” foreslår han.

Ret din forskudsopgørelse

Som boligejer kan du trække dine renteudgifter fra i skat. Så når dine renteudgifter stiger, vokser dit fradrag også.

“Med et større fradrag får du udbetalt flere penge og har lettere ved at betale den højere ydelse på dit lån,” siger Brian Østergaard Tolstrup.

For at udnytte dit fradrag skal du huske at ændre renteudgiften i din forskudsopgørelse på skat.dk. Det sker nemlig ikke automatisk.

Overvej om du har det rigtige lån

Det er ikke til at forudsige, om renterne stiger yderligere eller falder igen. Bliver du urolig, hvis renten stiger og du har lån med variabel rente, bør du overveje at lægge dit lån om.

“Trives du dårligt med ikke altid at kende ydelsen på dit lån, er det måske værd at skifte til et fastforrentet lån med en lidt højere rente,” foreslår Brian Østergaard Tolstrup.

Han påpeger, at der i øjeblikket ikke er markant forskel på fast og variabel rente. Besparelsen ved at have variabel rente er derfor ikke længere særlig stor. Det kan derfor være et godt tidspunkt at omlægge sit lån på, mener han.

“Det er ikke rart at bekymre sig om sin økonomi. Tag fat i din bankrådgiver og få hjælp til at finde det lån, der passer til dit temperament og din risikovillighed.”

BONUSINFO

Forbrugsforeningen anbefaler Lån & Spar, som giver dig Danmarks højeste rente på lønkontoen og mulighed for fordelagtige lån. Ring på 33 78 19 16 og hør mere om dine muligheder eller book et møde via lsb.dk/fbf.

FÅ 9 % I BONUS

Når du bruger dit forbrugsforeningskort hos Flügger

40 MAJ 2023
Uanset hvad der sker indenfor Dækker Flügger udenfor
Brian Ø. Tolstrup, filialdirektør i Lån & Spar i Aalborg

En unik højtaler til din hjemmebiograf

Bang & Olufsen har en lang tradition for at lave lækker lyd til dig, når du ser film. Nyeste skud på stammen er det unikke lydsystem Beosound Theatre.

D anske Bang & Olufsen har siden 1950’erne repræsenteret en kvalitetsbevidst fusion af det bedste inden for lyd og billede. Virksomhedens tvkoncepter er anerkendt verden over for design, lyd og Smart Home-integration.

For at tilbyde den bedste tv- og filmoplevelse gik Bang & Olufsen i 2017 i partnerskab med LG Electronics.

Det bedste inden for både lyd og billede

Ved at integrere LG Electronics’ nyeste OLEDteknologi, der anses for at være den bedste billedteknologi, med Bang & Olufsens kompetencer inden for lyd, integration og design, er de to virksomheder tilsammen i stand til at levere tv-systemer, der er meget mere end blot tv-skærme.

Beosound Theatre – fremtidssikret lyd

Nyeste skud på stammen er Theatre en unik hjemmebiografhøjtaler som er lavet til at skulle kunne holde mange generationer frem.

Theatre er designet til at kunne opdateres (i stedet for at blive udskiftet) med software, der kan udvikle sig over tid og bringe nye smarte funktioner til. Skal du have ny fladskærm, skifter du bare den, men kan beholde, og løbende opdatere, den lækre unikke lyd i din Beosound Theatre.

6% BONUS

Lyd til Mickey Mouse-filmen “Steam Boat Willy“

• Det hele startede, da Peter Bang så sin første talefilm i New York i 1925 og ønskede at bringe den samme oplevelse til Danmark.

• I 1929 blev Bang & Olufsen lydsystemet brugt til den første Mickey Mouse-film “Steam Boat Willy”. Siden da har lyd været en inte greret del af virksomhedens tv-konceptudvikling.

• I 1950 lancerede Bang & Olufsen de første tv, der viste en dansk transmission på et dansk fremstillet tv.

• Beosystem AV 9000, det første komplette hjemmebiografsystem, kom til i 1992. Det var et revolutionerende koncept bestående af lyd- og videokilder med en surroundsoundprocessor, en stor skærm og fem højttalere.

BONUSINFO

Du optjener 6% bonus, når du handler hos Bang & Olufsen i en af de to butikker i Rødovre samt i Vedbæk, Hellerup, Sorø, Brabrand, Aarhus C og på Frederiksberg – og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Find adresserne og butikkernes webshops på fbf.dk eller i appen.

FOUR SEASONS the complete collection

Smykker i årstidernes farver.

Hver sæson har sine egne smukke nuancer og karakteristika, som kommer til udtryk en smuk kombination af farvestrålende ædelsten.

Mads Ziegler

41 MAJ 2023 5% BONUS FOUR SEASON 14 kt. guld ringe m. farvede ædelsten og brillanter Spring 7.950 kr. / Summer 7.950 kr. / Autumn 7.950 kr. / Winter 8.950 kr.
N.H.Jørgensen Design selv på: www.SpinningWorld.dk ”Funky” Kr. 544,Kr. 115,-Kr. 115,-Kr. 115,-Kr. 345,++= ”Mystic” Kr. 460,”Sunflower” Kr. 999,SXD774 Vejl.pris kr. 5.450,www.seikospecialist.dk TISSOT DAMEUR MED PERLEMORSSKIVE DS Action 06/11/06 11:59 Side 1 www.nh-jorgensen.dk DER TAGES FORBEHOLD FOR TRYKFEJL, UDSOLGTE VARER OG PRISÆNDRINGER Ballerup Guld, Sølv & Ure Ballerup Centret • Telefon: 44 65 40 12 Gå først – hvor udvalget er størst!

Hvad er det for noget med det dér 5G?

5G-mobilnetværk, har du brug for at komme på det nu? Læs mere om, hvilke overvejelser du skal gøre dig, før du eventuelt skifter telefon og abonnement. De fleste kan godt vente lidt.

Du har sikkert hørt om 5G, som er det nyeste inden for mobiltelefoni. Men hvad er det, hvorfor kommer det, og hvad kan det bruges til?

5G er den femte generation af det trådløse mobilnetværk. Det er den teknologi, som gør det muligt at gå på nettet for at hente og sende data via telefonen og at bruge mobilt bredbånd uden kabler.

5G-telefon og abonnement

Første spørgsmål er selvfølgelig, kan min nuværende telefon bruges til 5G?

“Der er to krav. Din smartphone må ikke være for gammel, spørg hos dit teleselskab, om den kan bruges, Dernæst skal du have et 5G-abonnement, det tilbyder de fleste selskaber,” siger Jens Fricke fra Telebonus, og forklarer: “Oprindelig var 5G tiltænkt, det der kaldes ‘internet of things” (IoT), altså dimser og enheder, der selv kan gå på nettet, fx selvkørende biler, Smart TV, spilkonsoller og intelligente køleskabe. Men 5G-nettet kom hurtigere, end man havde regnet med, og derfor udbydes det nu også til os forbrugere som mobilabonnement.”

Når du er koblet på wi-fi, har du som regel hurtig adgang til nettet, uanset hvilket netværk, din mobil ellers kører på.

Fremtidssikret, dataforbindelse på mobilen 5G giver dig mulighed for en meget hurtig, fremtidssikret, dataforbindelse på mobilen. I begyndelsen vil de fleste dog kun registrere forskellen, når de måler på hastigheden. Det skyldes, at det nuværende 4Gnetværk stadig giver en tilstrækkelig hastighed, for de fleste tjenester og servicer. Men for fremtiden vil flere og flere have nytte af en 5G-telefon og et tilhørende abonnement.

“Så overvej om du har brug for den meget hurtige dataforbindelse allerede nu, eller om du lever fint uden. Du skal dog være opmærksom på, at når der skal bruges frekvenser til 5G, så lukkes 3G nettet ned. Nogle få forbrugere vil mærke dette, hvis deres mobil ikke er 4G-kompatibel, for så er der kun det endnu ældre 2G-netværk tilbage. Data hentes langsomt via 2G, men tale virker stadig fint,” siger Jens Fricke.

10% BONUS

Fremtidens postkasse er her allerede!

Med en smart, elektronisk og ikke mindst elegant myRENZbox Homebox er det muligt at sende og modtage pakker, lige ved døren, 365 dage om året.

Den stilrene myRENZbox Homebox er en app-styret pakkepostkasse, der interagerer via Bluetooth til din mobil. Postkassen kan på den måde styres via din mobil, og åbnes via denne. Dette gælder også for distributørens enhed, som også automatisk kobles til den enkelte postkasse via Bluetooth. Her vil buddet modtage en 6-cifret kode, der gælder i 2 minutter Det er selvfølgelig også en mulighed, at postkassen kan betjenes uden brug af app, hvor der derimod bruges en fast kode til åbning, og som kan deles via distributørens fuldmagt. Den faste kode kan give permanent adgang til hele familien samt sporadisk adgang, hvis der er behov for dette.

Den intelligente postkasse fungerer helt uden kabelforbindelse til netværk eller strøm, og får alt energi fra solcellerne placeret øverst på postkassen. Den moderne myRENZbox Homebox kan rumme hele 125 L, hvilket vil sige, at den kan klare både små som store pakker

Du bestemmer, om din myRENZbox HOMEBOX skal stå på fod eller hænge på væg. Den er klargjort til både væg – og fodmontering. ParcelHome Technology

10% BONUS

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus på dit abonnement hos Telebonus, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Bonus gælder på alle telefoniprodukter: Mobil, fastnet, bredbånd og mobilt bredbånd.

Telebonus er udviklet i samarbejde med Forbrugsforeningen og anvender både Tdc’s og Telenors mobilnet.

42 MAJ 2023

Sådan får du en flot græsplæne

Svar og gode råd fra Silvan om gødning, klipning, regnvejr, sammenrivning af afklippet græs og vanding.

Masser af flot, grønt, blødt og velplejet græs pynter i enhver have. Her får du svar på 5 græsplænespørgsmål, så du kan blive klogere på, hvordan din egen græsplæne bliver en ren sommerfryd for øjet.

Hvornår skal græsplænen gødes?

Græsplænen bør gødes 3-4 gange årligt. Når græsset begynder at vågne til live i april, er det en

6% BONUS

god idé at gøde for første gang, og herefter igen i juni og august. Gødningen tilføjer næring til græsset og forebygger ukrudt og mos.

Hvor ofte skal græsplænen klippes?

Slår du græsset jævnligt, fx en gang om ugen, er der større chance for at få en tæt og sund plæne. I maj og juni vokser græsset mest, så der kan du med fordel slå græsset lidt oftere. Den anbefalede klippelængde er 3-4 cm. Er du træt af at skulle klippe græsset ofte, kan du med fordel investere i en robotplæneklipper.

Kan jeg slå græs i regnvejr?

Det anbefales ikke at slå græsset, når det er vådt, da græsstråene i så fald bøjer nedad. Du vil derfor opleve, at græsset får en ujævn højde. Derudover slider det på plæneklipperen, fordi det afklippede græs klumper sammen og sætter sig fast i plæneklipperen. Nogle robotplæneklippere kan dog anvendes i vådt græs.

Skal jeg fjerne afklippet græs fra plænen?

Hvis du klipper græsset jævnligt, er det ikke nødvendigt at fjerne det afklippede græs. De korte græsstrå fungerer nemlig som naturlig næring, så du kan

mindske forbruget af gødning. Det afklippede græs kan også holde på fugten, hvilket kan være en fordel i tørre perioder. Går der længere tid imellem græsslåningen, bør du dog indsamle det afklippede græs. Hvor ofte skal græsplænen vandes?

En græsplæne, der ikke bliver vandet for ofte, skaber et kraftigere rodnet, der går i dybden og er således bedre rustet til tørkeperioder. Det er derfor ikke nødvendigt at vande din græsplæne, medmindre der er en længere periode med tørke.

Find alt til græsplænen og haven hos Silvan

• Plæneklippere og robotplæneklippere

• Græsfrø

• Organisk gødning og kunstgødning

• Græstrimmere

• Kantskærer og andre haveredskaber

BONUSINFO

Du optjener 6% bonus, når du handler hos Silvan eller på silvan.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Find den nærmeste Silvan på fbf.dk eller i appen.

Sommerens nye Margueritter er sprunget ud

Årets nyheder fra Mandalay byder blandt andet på mindre møbler i eksklusivt design og gedigent håndværk til brug indendørs og udendørs. Fx en Marguerit-taburet, stabelbare havestole, den elegante ovale Oxford-bænk og et foldebord opkaldt efter en anden berømt universitetsby, Cambridge.

Småt men godt. Til haven, på terrassen eller på et velvalgt spot inde i huset. De dansk designede 2023-nyheder fra Mandalay er lette at flytte rundt på, nemme at opbevare og anvendelige mange forskellige steder. Og så er Mandalays havemøbler lavet i vejrbestandige ma terialer, som er beregnet til at kunne tåle det omskiftelige danske vejr.

6,5% BONUS

Indret med ekstra bordplads Cambridge foldebord er en alsidig og praktisk lille sag: Perfekt som sidebord til sofaen, til hjørnet af stuen eller som ‘følgesvend’ i haven, når solen flytter sig. Som de øvrige 2023-nyheder fremstillet i bæredygtig indonesisk teak.

Klassiker i nye klæder Mandalay udvider denne sommer også sin populære Marguerit-serie med den stabelbare String havestol. Samtidig introduceres Pure cafébord i vedligeholdelsesfri kompaktlaminat. Cafébordet fås både som rundt og kvadratisk.

Blomstrende siddeplads Lille praktisk taburet i det klassiske Marguerit-design. Velegnet til entré, børneværelse, terrasse og altan. Som resten af Marguerit-serien er den i pulverlakeret aluminium og bæredygtig indonesisk teak.

Forny med flotte former Den ovale bænk Oxford er oplagt som ekstra siddeplads på terrassen, på altanen eller i entréen. Bænken kan også fungere som elegant bord til lampen, blomster og brugskunst.

BONUSINFO

Du optjener 6,5% bonus, når du handler hos Mandalay i Vejle, i Søborg og på mandalay.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

43 MAJ 2023

Bliv klar til sommeren med Flügger

F orårets farver er overalt, og snart er det sommer. Men lige nu fremstår dine udendørsmøbler, din terrasse eller facade måske grå og kedelig efter en lang vinter med regn, vind og slud. Med Flüggers danskproducerede produkter bliver du klar til forårets og sommerens store maleprojekter. Uden at gå på kompromis mellem kvalitet, holdbarhed og miljø.

Det er nu, du skal begynde at holde øje med vejrudsigten for flere tørre dage i træk med mellem 10 og 25 graders varme. Det er nemlig de dage, der har den optimale temperatur til at gøre din terrasse, udendørsmøblerne eller bygningernes facade klar til de lange og lune sommeraftener.

I gang med gode råd og vejledning

Det kan virke uoverkommeligt at skulle i gang med alle årets haveprojekter. Ikke mindst, hvis terrassen er blevet grøn, havemøblerne grå og hegnet trænger til træbeskyttelse.

Medarbejderne hos Flügger er klar til at hjælpe dig med at vælge de rigtige produkter og giver dig kompetent rådgivning om, hvordan du altid kommer hjem med den rigtige maling eller træbeskyttelse til dit projekt. De ved hvordan du skal bruge det, så du får det bedste resultat.

Flügger fremstiller selv malingen og træbeskyttelsen på deres fabrik i Kolding, så der er helt styr på processen og ingredienserne. Spartel, pensler og ruller er lavet i Sverige.

Vælg miljømærket kvalitetsmaling

Flügger anser sig selv som førende inden for miljømærket maling og træbeskyttelse, så du som kunde ikke behøver at vælge mellem kvalitet og miljøhensyn. Hele 4 ud af 5 liter af de solgte vådvarer, fx maling og træbeskyttelse, er nemlig mærket med Svanemærket eller EU-Blomsten, som sikrer omtanke for miljø og mennesker.

Samtidig er der ingen modsætning mellem miljøhensyn og holdbarhed. Miljømærket maling skal leve op til strenge krav om holdbarhed og dækkeevne.

Med Flügger Wood Tex-træbeskyttelse, får du fx op til 15 års holdbarhed, høj dækkeevne og så hæmmer du mug-, svamp- og skimmelvækst.

Du er altid velkommen til at medbringe nogle billeder af dit projekt, når du kigger forbi din lokale Flügger Farver-butik. Så står de kompetente medarbejdere klar til at hjælpe dig godt i gang.

Sådan sparer du penge på HELE din elregning:

Vælg b.energy

Køb klimavenlig strøm med dit forbrugsforeningskort

Få 5 % medlemsbonus frem til 1. juli 2023 –og 3 % på alle dine regninger derefter.

44 MAJ 2023
Skift gratis i dag - Nemmere bliver det ikke!
BONUSINFO
BONUS
Du optjener 9% bonus, når du handler i en af Flüggers 69 butikker eller på flugger.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.
9%

Masser af skønne havemøbler

Brdr. Friis i Søborg har bragt forår og sommer ind i udstillingen med eksklusive havemøbler, klassikere og nyheder, i kendte kvalitetsmærker som blandt andre Skagerak og Cane-Line.

Hos Brdr. Friis Møbler i Søborg har man netop nu indrettet en del af udstillingsarealet med eksklusive havemøbler. Møblerne er primært fra Skagerak og Cane-Line, som begge i årevis har haft stor succes verden over med at designe stilfulde havemøbler. Møblerne er fremstillet i gedigen højkvalitet, så de kan tåle at stå ude hele året.

Masser af skønne havemøbler

Hvis du kigger forbi i Søborg, kan du blandt andet se, røre og prøvesidde Skagen bord/bænk-sættet og den klassiske dækstol i teaktræ fra Skagerak.

Blandt nyheder er det smarte Chill-out sidebord fra Cane-Line, der med sin justerbare højde både kan anvendes som sofabord til en kop kaffe og opjusteres til en komfortable spise- eller arbejdshøjde.

Det elegante og lette aluminiumsbord “On-themove” med løs bakke vil pynte i enhver have, der bliver brugt flittigt. Bordet kan nemlig let flyttes rundt, så du altid har et lille bord med på den bedste solskinsplet i haven.

Skab hygge med udendørs loungemøbler

Sommeren indbyder til at opholde sig udendørs, og mange ønsker at tage den hyggelige stemning fra stuen med ud.

Du kan skabe et skønt loungeområde udendørs på terrassen med lænestole og sofaer i massivt teaktræ fra Skagerak. Eller med de fleksible modulbaserede sofasystemer i luftige kunstfibre fra Cane-Line. Møblerne bliver endnu mere indbydende, hvis man også har bløde elementer som løse puder, plaider og lammeskind.

Lanterner i forskellige størrelser giver terrassen masser af varme og hygge. Du kan samle dit loungeområde med et udendørs gulvtæppe, som giver et ekstra varmt udtryk. Både Skagerak og Cane-Line har loungemøbler med blandt andet puder, som er designet til at være udendørs og derfor tåler regn og vind.

Få hjælp til farve- og materialevalg

5% BONUS

Hos Brdr. Friis i Søborg og Brønshøj er der, ud over masser af møbler, også et team af dygtige indretningskonsulenter, som kan hjælpe med at gøre dit hjem til en harmonisk drømmebolig, hvor funktionelle behov og æstetiske krav mødes. Du kan hente inspiration til farve- og materialevalg, se de nye produkter og trends samt få gode råd om, hvordan du opnår et smukt samspil mellem arkitektur og indretning.

Tag kortet med dig i Uno-X appen

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus, når du handler på brdr-friis.dk og i Brdr. Friis’ butikker i Brønshøj og Søborg, når du betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Tilføj dit Forbrugsforeningskort i Uno-X appen. Så har du det altid med dig. På den måde går du aldrig glip af bonus, når du tanker og vasker hos Uno-X.

Husk der er også 20 øre*/liter i bonus hos

Bonus på brændstof

Bonus på bilvask

Bonus på vaskeabonnement

45 MAJ 2023
Uno-X og Bonus Automat får du 1,4% i bonus. Ved en literpris på fx 14,29 kr. svarer dette til 20 øre pr. liter i bonus.
*Hos

Klædt godt på til sommer

Hos Jack&Jones bugner butikkerne af nye friske sommerstyles. Find din stil i skjorter, shorts og shirts.

Er der styr på sommertøjet? Hvis du går på opdagelse i butikkernes udvalg af tidløse basisvarer i klassiske farver og årstidens tendenser, finder du helt sikkert styles, som passer i din garderobe.

Her får du tre aktuelle bud på frisk sommerbeklædning, som kan kombineres med hinanden og har komfort i fokus.

Poloen er stærkt tilbage

Et stensikkert valg er polo’erne, som hos Jack&Jones fås i et utal af farver. Den helt klassiske pique polo i regulær fit, findes i samtlige basisfarver og årstidens friske pastelfarver. Den kan både styles op med en blazer til sommerens fester og bruges til dagligdagens praktiske gøremål. Er du mere vovet, kan du også få polo’er med lynlås i halsen og i strikkvalitet.

Hørskjorten er sommerens nyklassiker

Igen i år er hørskjorter et must. Det uformelle look og den gode komfort i sommervarmen er perfekt i mange anledninger. Fra en varm dag på job til en luftig tur på stranden. Hørskjorterne findes med korte og lange ærmer i både slim og loose fit. Hvis du er mere til den løstsiddende kortærmede skjorte, er

5% BONUS

Jack&Jones resort-skjorte det gode valg. Skjorten er lavet i en tynd viskosekvalitet, som gør den let og luftig at have på. Resort fås i en bred vifte af farver og print. Brug den åben med en basic t-shirt under, hvis du ønsker et endnu mere casual look.

Lækre shorts fuldender dit look

Til at fuldende dit look, skal der et par lækre shorts til. Jack&Jones er kendte for deres kvalitetsjeans og denimprodukter, her er shorts ingen undtagelse.

Denimshorts går aldrig af mode, og der kan tilføjes en casual t-shirt eller en skjorte, alt efter om du ønsker et nedtonet eller formelt look. Shortsene fås i flere forskellige vaske og fittings, alt efter om du er til fx slim fit med super stretch, som gør dem fleksible og behagelig, eller loose fit shorts.

Er denim ikke lige din stil, er der heldigvis et par gode alternativer fx Chino-shorts, kendt for deres bløde bomuldskvalitet og komfortable stræk, findes i alle sæsonens vigtigste farver. Igen i år er cargoshorts populære med deres stilfulde og funktionelle udtryk med store lommer og mere plads i lårene. Match dem med en t-shirt eller en polo og husk en lun sweater til de kølige sommeraftner.

Skabt med omtanke

BONUSINFO

Du optjener 5% bonus, når du handler i en af Jack & Jones’ 35 butikker og betaler med dit Forbrugsforeningskort. Find nærmeste butik på fbf.dk eller i appen.

6% bonus

Miljøvenlig maling i alle farver

Vores Skabt med omtanke maling er miljøbevidst med E U-Ecolabel, S vanemærket og Indeklimamærket. De n er fr i f or k onserverings- og o pløsni n gsmidl er samt åndbar og lugtfri - og så kan den tones i lige den farve du ønsker.

46 MAJ 2023

En sundere livsstil uden skadelig kemi

I Zenz-salonerne bliver dit hår forkælet med frisørkædens egen veganske og svanemærkede produktserie, som anvendes i samtlige saloner og sælges i hele verden. Du kan også booke en tid til gratis rådgivning og inspiration til hårfarve og klipning.

Vi skal spise sundt, sove godt og dyrke rigeligt motion, men en sund livsstil handler også om, at det, vi smører på huden og bruger i badet er uden skadelig kemi.

Zenz har i mange år gået forrest i kampen for den grønne omstilling af frisørbranchen. Med sin egen professionelle produktserie, der indeholder naturlige, veganske og certificerede økologiske ingredienser, kan du hos Zenz være sikker på, at få behandlinger uden skadelig kemi.

“Mange tror, at potentielt skadelig kemi er nødvendigt i frisørbehandlinger, men det er ikke tilfældet.” fortæller Anne-Sophie Skjødt Villumsen, som er stifter af Zenz.

Hun har ikke alene grundlagt Zenz-kæden i 1999. Men hun er også kvinden bag Zenz’ egen veganske og svanemærkede produktserie, som anvendes i samtlige Zenz-saloner og sælges i hele verden.

Gode råd er gratis

Hos Zenz er det muligt at booke en tid til gratis rådgivning og inspiration til fx hårfarve og klipning. Du kan også få gode råd om hårtab i forbindelse med graviditet eller sygdom. Hvis hårtabet kalder på mere end god pleje, kan du vælge at få påsat hair-extensions.

”Lige nu oplever vi så stor en interesse for extensions, at vi har lavet en hel afdeling i vores nye

salon på Frederiksberg kun til det formål. Mange har oplevet hårtab i forbindelse med corona, og for at få mere fylde i håret, mens det naturlige hår vokser ud, kan extensions være løsningen,” fortæller AnneSophie.

Et wellness-besøg giver ny energi Et besøg hos Zenz er en helhedsoplevelse med fod-

bad, hovedbundsmassage og økologisk te, kaffe eller saft.

En sund livsstil handler nemlig også om at give sig tid til at nyde livet, at lade sig forkæle, fordi det giver overskud og mental energi,

Masser af gode opskrifter uden tilsat sukker

Du kender sikkert Easis for deres mange forskellige produkter uden tilsat sukker. Men vidste du, at der også findes masser af gode opskrifter på easis.dk?

Hos Easis kan du gratis finde inspiration i et stort univers med opskrifter til alle dagens måltider, tilberedt uden tilsat sukker. Du kan søge på alt fra morgenmad og mellemmåltider til grill, kager og desserter.

Udover opskrifterne på hjemmesiden, kan du også finde inspiration til en livsstil uden tilsat sukker i de 15 opskriftsbøger, Easis har udgivet, og som du kan købe på easis.dk.

Easis sætter en ære i at gøre det nemt for dig at lave mad, der smager godt og samtidig hjælper dig med at reducere indtaget af sukker, kalorier eller fedt. Alle opskrifter er udstyret med en kalorieberegning, så det er let for dig at holde kontrol med kalorieindholdet også.

Søde kager med højt fiberindhold

Et eksempel på, at du ikke behøver undvære ‘det søde liv’, selvom du gerne vil undgå tilsat sukker er Easis Perfect Fit, som kan erstatte alt sukkeret og op til halvdelen af fedtet i dine yndlingskager, når du bager selv. Vel at mærke uden at reducere den gode, søde smag. Og så får kager ovenikøbet et højt fiberindhold.

Prøv fx opskriften her på siden: Lækre brownies med karameltop.

9% BONUS

10% BONUS

BONUSINFO

Du optjener 9% bonus, når du får dit hår plejet hos Zenz og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen. Find den nærmeste Zenz salon på fbf.dk. Når du køber økologiske produkter på zenzshop.dk, optjener du 5% bonus, når du betaler med forbrugsforeningskortet.

Karamel brownies uden tilsat sukker

• Tænd ovnen på 180°. Beklæd en lille firkantet form med bagepapir (ca. 20x10 cm).

• Smelt finthakket chokolade og smør over vandbad. Bland Perfect Fit, mel, kakaopulver, vaniljepulver og salt grundigt i en skål.

• Tilsæt æg og chokoladeblandingen til de tørre ingredienser og pisk sammen til en glat dej.

• Hæld dejen i formen. Bag kagen i cirka 25 minutter og lad den afkøle i formen.

• Kom karameller, kaffefløde og Hazelnut Spread i en lille gryde og smelt ved svag varme. Tilsæt et nip salt.

• Hæld karamelblandingen over brownien og stil den i køleskab til den er helt kold.

• Kagen skæres i små stykker inden servering. Spis med måde, kagen indeholder mange kostfibre.

BONUSINFO

Du optjener 10% bonus, når du handler hos easis.dk og betaler med dit kort fra Forbrugsforeningen.

Ingredienser – 10 portioner

60 g finthakket Easis Mørk Chokolade

30 g smør

50 g Easis Perfect Fit

50 g hvedemel

1 spsk. kakaopulver

1 tsk. vaniljepulver

1 æg

Lidt salt

Fyld: 100 g Easis Karameller (vælg den variant, du har lyst til), 1 spsk. kaffefløde, ½ spsk. Easis Hazelnut Spread, et nip salt

1 portion a 35 g indeholder 124 kcal, 7,2 g fedt, 7 g kulhydrat, 14 g kostfibre, 1,9 g protein.

47 MAJ 2023

Hvad har Forbrugsforeningen med dit valg af bank at gøre?

5 på din lønkonto

Lån & Spar er ejet af bl.a. Forbrugsforeningen. Det betyder jo ikke, at du absolut skal vælge os.

Bare at det er en god ide lige at tjekke de fordele, du får som medejer.

5% i rente* på din lønkonto Ud over de økonomiske fordele er vi en bank som alle andre. Du kan bruge os til det hele – fra lønkonto til investering. Alt fra opsparing til realkredit og rådgivning om boligkøb.

Vores rødder er i faglige fællesskaber

At tage ansvar for hinanden ligger i vores DNA. Lån & Spar tager klima, bæredygtighed og etik alvorligt. Godt hjulpet på vej af en engageret bestyrelse, som også ønsker at give medlemmer af Forbrugsforeningen særligt favorable vilkår.

*Sådan får du 5% i rente på din lønkonto Du er medlem af Forbrugsforeningen og har afsluttet din uddannelse. Du samler hele din privatøkonomi hos Lån & Spar (LSBprivat®Løn er en del af en samlet pakke af produkter og services, som din økonomi kreditvurderes ud fra).

De 5% i rente er på de første 50.000 kr. på lønkontoen. Fra 50.001-500.000 kr. er renten 0,75%. Derefter er renten 1% på resten. Rentesatserne er variable og gælder pr. 1. marts 2023. Se alle vilkår på lsb.dk/medlemsvilkaar. Du behøver ikke flytte dine realkreditlån. Men evt. ændringer og nye realkreditlån skal gå gennem Lån & Spar og Totalkredit.

Giver det mening?

Ring 3378 1916 – eller gå på lsb.dk/fbf og book et møde.

Lån & Spar Bank A/S, Højbro Plads 9-11, 1200 København K, Cvr.nr. 13 53 85 30. Forbehold for trykfejl.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook

Articles inside

Masser af gode opskrifter uden tilsat sukker

1min
page 47

En sundere livsstil uden skadelig kemi

1min
page 47

Klædt godt på til sommer

1min
page 46

Masser af skønne havemøbler

1min
page 45

Bliv klar til sommeren med Flügger

1min
page 44

Sommerens nye Margueritter er sprunget ud

1min
page 43

Sådan får du en flot græsplæne

1min
page 43

Fremtidens postkasse er her allerede!

1min
page 42

Hvad er det for noget med det dér 5G?

1min
page 42

En unik højtaler til din hjemmebiograf

1min
page 41

Hvad gør du, når renten stiger på dit lån?

1min
page 40

“En sur kunde? Fedt! Lad mig tale med hende”

1min
page 39

Montageservice hjælper dig helt i mål

2min
pages 38-39

Løb er for alle

2min
page 37

Sådan klæder du dig på til sommerløb

1min
page 37

Hvornår har du sidst kigget

0
page 36

Bertram fik venner og ny energi på Julemærkehjemmet

1min
page 36

Forebyggelse er vejen til et godt liv for dit kæledyr

1min
page 35

Dyrene kommer i klemme, når ejeren får det svært

1min
page 35

skal være en god oplevelse

1min
page 34

Send og modtag pakker i din egen postkasse

1min
page 33

En verden af kvalitetsdesign siden 1929

1min
page 33

Tag det rigtige mobilabonnement med på rejsen

4min
pages 31-32

Måske skal du vaccineres inden rejsen

1min
page 31

Hvad en god rejseforsikring bør dække

1min
page 30

Tænk dig om når du bruger dit betalingskort i udlandet

1min
page 30

Lej bil i Danmark eller i udlandet

0
page 29

Uno-X støtter trivselsarbejde blandt unge cykeltalenter

1min
page 29

Vælg sikker kørsel – der er stor forskel på kvaliteten af dæk

1min
page 28

Flere kort mere bonus

0
page 27

Vælg en elcykel hvor design og komfort går op i en højere enhed

1min
page 27

Brug appen Undgå, at en betaling med medlemskortet bliver afvist

1min
page 26

Betal med dit sorte kort med chip

2min
page 23

Et opgør med køb-ogsmid-væk-kulturen

3min
pages 21-22

Værsgo: 8 ugers gratis sommerlæsning til dig

1min
page 20

Slut med delfinshows og dansebjørne

2min
page 19

Dinozoo sætter kløerne i Zoo København

1min
pages 18-19

det danske sommerland

3min
page 17

Oplevelser med bonus i

1min
page 16

Plataria Seaside Resort er navnet på FolkeFerie.dks nye 4-stjernet ferieresort i Grækenland. Allerede inden åbningen er der rift om pladserne med flere afgange udsolgt.

2min
page 15

Sejl til Færøernes storslåede landskaber og spændende kultur

1min
pages 14-15

Hold sommer i skønne Norge

1min
page 13

Mulighederne er mange med Ribe som base

1min
page 13

God sommer – i dejlige Danmark

3min
pages 11-12

Kender du et af campingdanmarks smørhuller?

1min
page 10

Hold ferie nær Danmarks skjulte attraktioner

1min
page 8

Når familien skal i skoven

1min
pages 6-8

Se på fantastiske æg og fossiler opkaldt efter rocklegender

2min
page 5

Sommersjov med bonus for hele familien

3min
page 4

Husk kortet til de gode steder i Danmark

4min
pages 2-3
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.