NU voor Strax!

Page 1

Voor medewerkers van de Publieke Omroep

Magazine NU voor Strax!
2

Voorwoord & uitleg

WerkStation is dit jaar gestart met NU voor Strax! Talent & groei*, een talent & groei-project voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is te prikkelen en uit te dagen om je talenten te (her) ontdekken, verder te ontwikkelen of te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de Publieke Omroep en gelukkig bent in je werk! WerkStation gaat je daarbij helpen.

Het programma loopt tot en met mei 2024

NU voor Strax! Talent & groei biedt scholing om je kwaliteiten & talenten verder te ontwikkelen én aandacht voor het in balans houden van werk en privé, je vitaliteit, of coaching voor het krijgen van inzicht over jezelf en je loopbaan. Dit totaalpakket zorgt voor meer grip op je toekomst maar vooral ook plezier in je werk.

AANBOD In dit magazine presenteren we een aantal trainingen en workshops uit het totale aanbod waar je als medewerker van de Publieke Omroep gebruik van kunt maken.

Op de website WerkStation.tv kun je het complete aanbod vinden, dat ook regelmatig wordt geactualiseerd. (Naast het trainingsaanbod vind je op de website ook een aantal coaches waaruit je een keus kunt maken.)

Het gehele aanbod staat in het teken van je vakmatige en persoonlijke ontwikkeling, je duurzame inzetbaarheid voor NU en in de toekomst en is onderverdeeld in drie categorieën:

» Kennis & vaardigheden

» Nieuw leiderschap

» Gezond, vitaal & veilig

Dankzij de subsidie van het ministerie van VWS is het huidige aanbod zeer aantrekkelijk geprijsd. Hierdoor kun je nóg meer met je loopbaanbudget doen.

Aanmelden gaat via de website www.WerkStation.tv.

*mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Als medewerker bij de Publieke Omroep met een overeenkomst kan je gebruikmaken van het hele aanbod. Een training of coach kan worden vergoed uit je €1.000 loopbaanbudget of vanuit het opleidingsbudget van je werkgever. Maar daar heb je verder geen omkijken naar, want jij vraagt aan en WerkStation regelt vervolgens het (financieel) akkoord.

3

Kennis & vaardigheden

« You are always a student, never a master. You have to keep moving forward »

Het werk bij de publieke omroep verandert voortdurend. De vraag naar de benodigde kennis & vaardigheden verandert mee. Om bij te blijven, moeten we niet alleen over basisvaardigheden beschikken die nodig zijn voor de job. Ook kritisch denken, creativiteit en het vermogen in een team te werken zijn belangrijk om een duurzame loopbaan op te bouwen binnen je huidige of toekomstig werk. Je kennis & vaardigheden ontwikkelen is daarbij een must.

4

creëer kneitergoede content!

Creatiefschrijvenonline

Creatief en online – gaat dat wel samen? Voor de schermlezer heb je je toch te houden aan rigide regels en de strenge

wetten van Google? Goed nieuws: SEO is niet zaligmakend. Bovendien let Google steeds meer op gewoon kneitergoede content. Content die aanspreekt, waar de lezer iets aan heeft, die de lezer ook wil delen. Maar hoe schrijf je deze

creatieve online content? Je leert het in de training Creatief online schrijven van Merel Roze en Cathelijn Schilder.

In deze training leren we je op een frisse, creatieve manier kijken naar je eigen webteksten en die van anderen. We gaan vooral veel ‘om’schrijven. Schrappen, het een keer anders doen, oefenen met verschillende formats. Je krijgt twee echt vreemde schrijfopdrachten die je blik verbreden, aangevuld met inspirerende voorbeelden van creatieve teksten in de praktijk. We richten ons vooral op de korte teksten die ervoor moeten zorgen dat je doorklikt – zonder alleen in clickbaits te vervallen. Dus nieuwsbrieven, subjectlines, blogkoppen, intro’s, Facebook-teksten, enz.

Bovendien krijg je drie online-formuleringstips die je nooit meer vergeet.

WAT JE KUNT NA DE TRAINING

• Klikbare koppen schrijven: geweldig, ronkend én mooi.

• De aandacht van de lezer vasthouden, een online tekst lang.

• Drie onmisbare tips voor een goede spanningsboog toepassen.

• Stijloefeningen: even anders schrijven dan je gewend bent.

• Verleidende introteksten schrijven, voor nieuwsbrieven, webpagina’s en social media.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD

De training is voor professionele schrijvers:

• (web)redacteuren

• communicatiedeskundigen

• Iedereen die veel schrijft voor online media en dat op een frisse en pakkende manier wil doen

Duur training 1 dag

Datum 11 sept of 16 nov 2023

Trainers Merel Roze , Cathelijn Schilder van De Redactie

5

Verhalende podcast

Hoe maak je een audioverhaal dat zo meeslepend is dat je niet kunt ophouden met luisteren? Deze tweedaagse training is bedoeld voor makers met plannen voor een verhalende podcast.

JE LEERT

• Hoe je spanningsbogen creëert en vasthoudt

• Hoe je de juiste hoofdpersoon kiest

• Hoe je de balans vindt tussen een persoonlijk en een journalistiek verhaal

• Hoe je muziek kunt gebruiken om je materiaal te versterken

• Wat jouw rol is als maker

• Ook oefen je met voice-overs inspreken

• leer je mensen zo beeldend te interviewen dat het filmisch wordt en emoties oproept.

Tijdens deze tweedaagse training ga je zelf aan de slag, analyseren we talloze voorbeelden om te zien wat wel en niet werkt, bespreken we je eigen plan en oefen je met het pitchen daarvan.

TRAINER

Jair Stein (1974) is een podcastmaker, gespecialiseerd in verhalende journalistiek. Hij stond aan de wieg van verschillende bekroonde podcasts voor de VPRO, zoals 1 Minuut (Prix Europa, 2008) en Plots (Zilveren reissmicrofoon, 2013). Voor De Correspondent maakte hij de 7-delige podcast De Tweede (2019) en hij werkte mee aan de veelbesproken podcasts Pim –Twintig jaar na de moord (NRC, 2022) en Opgejaagd (Prix Europa, 2018), een project van zijn vrouw Jennifer Pettersson. Jair is ook eindredacteur bij DOCS (NTR) en was dramaturgisch begeleider van prijswinnende podcasts

als Making an Opera van Stef Visjager (Prix Italia, 2020) en De Man de Maan van Saar Slegers (Meestervertellers, 2020).

Duur training 2 dagen

Datum 22 & 29 september 2023

Aantal deelnemers 4 – 6

Trainer Jair Stein van 2 Of the guys

6

Duur training 2 dagen

Datum 19 & 23 juni of 14 & 17 aug 2023

Trainer Frénk van der Linden, Character Training

Leer het van een pro

Interviewen

Frénk van der Linden, freelance journalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van Kunststof (NTR-radio), en maakt tv-documentaires voor verschillende omroepen. Hij

publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse

Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad.

In twee dagen dompelt ras-interviewer Frénk van der Linden je onder in de kunst van het interviewen. Aan het eind van de training ben je, door zijn persoonlijke aanpak, een betere interviewer en heb je een stijl gevonden die bij je past.

Alle facetten van een goed vraaggesprek komen tijdens deze training aan bod: luisteren, doorvragen, verleiden, anticiperen, sturen en natuurlijk timing, interactie en... stilte. Welke praktische

instrumenten zijn er om door het schild van een getrainde woordvoerder heen te breken? Wat doe je als een minister geen antwoord geeft? En hoe laat je je gesprekspartner tot zijn recht komen?

Een goede interviewer heeft verschillende middelen om zijn doel te bereiken en dat doel kan per gesprek verschillen. Dus nemen we interviewdoelen en -stijlen door. We laten je voorbeelden zien, van het confronterende kruisverhoor tot aan het human-interestgesprek.

7
gen van deze cursus ga je vol vertrouwen

Inspirerend spreken

Wil jij een inspirerende spreker worden? Begin dan met de basistraining Inspirerend Presenteren. Het is een goed bewaard geheim, maar presenteren kan ook leuk zijn! Dit ervaar je tijdens deze beproefde en populaire training: zeer goed beoordeeld door de honderden mensen die je voorgingen.

Duur training 1 dag

Datum 30 juni of 1 november 2023

Verzorgd door Rutger Mollee van Speak to Inspire

Inspireer met je verhaal, leer een inspirerende speech of presentatie op te bouwen met een heldere boodschap. De training bestaat uit een uitgekiend programma waarin we theorie afwisselen met veel oefenen. Je wordt opgenomen op camera en krijgt persoonlijke feedback. Ook geven we je handige materialen om het geleerde in de praktijk te brengen.

In twee dagdelen werk je aan de drie belangrijkste onderdelen van presenteren:

OPBOUW

Je leert je presentatie opbouwen als een spannend verhaal met onze unieke Speak to Inspire-methode, zodat het publiek aan je lippen hangt en in actie komt.

VOORDRACHT

Je wordt je bewust van hoe je overkomt, en krijgt inzicht in de mogelijkheden van jouw stem en lichaamstaal.

MINDSET

Je leert omgaan met belemmerende overtuigingen en zenuwen, en werkelijk contact te maken met jezelf en het publiek.

Én, daarbovenop leg je tijdens de training meteen de basis voor jouw eigen presentatie of speech.

Wat wil een mens nog meer?

Zeer succesvolle & inspirerende training, volgens vele collega’s die deze al eerder hebben gevolgd.

VOOR WIE Deze training is voor iedereen die zichzelf of een ‘idee’ wil pitchen, die regelmatig presentaties moet geven, groepen toespreekt of een pitch moet geven.

DOOR WIE Rutger Mollee is presentatiecoach, dagvoorzitter en parttime comedian (o.a.bij De Speld). Hij leert mensen beter te presenteren, vooral wat betreft voorbereiding, contact maken en omgaan met spanning. Door zijn schat aan ervaring helpt hij een onvergetelijk verhaal te vertellen.

8

Op verzoek ook incompany voor je eigen team/afdeling aan te vragen. Stuur dan een mail naar vragen@ werkstation.tv

Duur training 1 dag

Datum 15 juni of 3 oktober 2023

Aantal deelnemers max. 10 per groep

Trainer Frank Gupffert van Pameijer & partners

Feedback

IN DEZE TRAINING LEER JE

• Hoe je feedback geeft met behoud van de relatie.

• Hoe je omgaat met reacties/ weerstand/emoties op jouw feedback.

• Hoe je regie neemt als de ander niets met je feedback doet.

• Hoe je op constructieve wijze feedback ontvangt.

• Hoe je complimenten geeft die echt aankomen.

• Hoe je de samenwerking op constructieve wijze bespreekt.

• Hoe je toch met elkaar verder kunt als je het oneens bent over de feedback.

Tijdens de training ga je aan de slag met praktische kaders en werkvormen. De training is interactief en afwisselend.

geven & ontvangen

Vind je het moeilijk om feedback te geven of te ontvangen? In deze training leer je praktische technieken om dit op constructieve wijze te doen. Opbouwende feedback binnen je team, project of productie zorgt voor betere onderlinge relaties, een goede samenwerking en meer plezier in je werk. Dit is niet altijd even makkelijk. Soms vind je het goede moment niet, of weet je niet hoe je dit op opbouwende wijze kan bespreken. Emoties of reacties kunnen jou of de ander in de weg zitten om zaken te bespreken en de samenwerking te optimaliseren. Na het volgen van deze training kan je hier op effectieve wijze mee omgaan.

VOOR WIE Deze training is geschikt voor iedereen die beter feedback wil leren geven en/of ontvangen, zowel voor medewerkers als leidinggevenden.

DOOR WIE Trainer Frank Gupffert heeft met succes al vele programmateams begeleidt bij het geven en ontvangen van feedback, wat bijdraagt aan een sociaal veilige werkomgeving.

9

Vind je het lastig om goed om te gaan met alle informatie die op je af komt?

Vallen zaken weleens tussen de wal en het schip? Heb je een overzicht van alle acties die je bij anderen hebt uitgezet?

Beantwoord je een paar van bovenstaande vragen met ‘Ja’ en wil je meer grip op je projecten en werken vanuit een overzicht van al je acties? Meld je dan aan voor de Getting Things Done-training.

Getting things done

Ontdek de principes achter Getting things done en leg met met de training een uitstekende basis om goed georganiseerd én slim en efficiënt te werken.

WAT LEVERT GTD OP?

» Je leert tijdens de training zo doelgericht mogelijk te werken.

» Je weet hoe je je e-mailinbox elke dag supersnel leegmaakt.

» Je krijgt inzicht in goed agendagebruik.

» Je leert hoe je een extern geheugen opzet (voor werk en privé).

» Je overwint de neiging om sommige klusjes uit te stellen.

» Je ervaart weer dat werken écht leuk kan zijn.

» Je leert om de verhouding tussen urgente en belangrijke zaken beter in balans te brengen.

» Je leert om overzicht te krijgen en te houden over de verschillende onderdelen binnen je huidige functie.

» Je leert hoe je gedelegeerde acties kunt monitoren.

» Je hebt meer ruimte om over de grote lijnen na te kunnen denken en daarnaar te handelen.

HOE ZIET DE TRAINING ER UIT?

» Eendaagse training, waarin je de beste inzichten krijgt om je werk te structureren.

» Je krijgt een uitgebreid GTD-werkboek met theorie, schema’s en artikelen over theorie en praktijk.

Trainer

De training wordt gegeven door een GTD-gecertificeerde trainer, Maarten Tigchelaar

Duur training 1 dag

Datum 16 juni of 19 oktober 2023

Verzorgd door Maarten Tigchelaar, Mister Workflow

10

Een video met je eigen Avatar in de hoofdrol. Fantasierijke foto’s die op jouw commando worden gemaakt. Een programma dat in enkele seconden tek-

sten voor je produceert zonder taalfouten. Artificiële Intelligentie verandert de wereld van iedereen die met tekst en beeld werkt voorgoed.

AI Mediatraining

De ontwikkelingen rondom AI gaan razendsnel. Zo snel zelfs dat je als programmamaker, communicatiespecialist of online-consument het vaak niet meer bij kan benen. Hoog tijd dus voor een AI-mediatraining.

In deze praktijktraining behandelt journalist en AI-watcher Arend Hulshof een aantal baanbrekende visuele- en tekstuele AI-programma’s. Het is belangrijk om AI-programma’s en -bots goed te begrijpen en te beheersen voordat je er de waardevolle vruchten van kan plukken. Na het volgen van deze praktijktraining ben je weer goed op de hoogte en een aantal zeer bruikbare AI-skills rijker.

Tijdens deze AI-mediatraining vol waardevolle tips leer je efficiënt werken met AI programma’s als ChatGTP, Midjourney, ElevenLabs en Synthesia. Programma’s die zeer waardevol kunnen zijn op de werkvloer en ook daarbuiten.

Duur training 1 dag

Datum 4 of 2o september 2023

Verzorgd door Arend Hulshof van Character Training

VOOR WIE Een aanrader voor deelnemers die op de hoogte willen blijven over de razendsnelle AI-ontwikkelingen en de ongekende mogelijkheden ervan willen verkennen. Of voor gebruikers die nog niet de gewenste resultaten uit hun AI-programma’s weten te toveren.

DOOR WIE Deze AI-Mediatraining wordt gegeven door journalist Arend Hulshof. Hij was acht jaar hoofdredacteur van het mensenrechtenblad Wordt Vervolgd en werkt als eindredacteur bij Het Financiëele Dagblad. Verder schrijft Hulshof artikelen over AI en geeft trainingen.

11

ZICHTBAAR & ACTIEF

Doe mee aan een boeiende en persoonlijke ontdekkingstocht naar nieuwe carrièremogelijkheden. Verken jouw verborgen talenten en krijg inzicht in het uitgebreide netwerk en het algoritme van LinkedIn, waar mogelijk zelfs bekende namen zoals Barack Obama te vinden zijn. Deze training, onder leiding van de deskundige en enthousiaste trainer Anke Koster, vindt plaats in een kleine groep.

Samen met andere deelnemers bespreek je jouw loopbaan, ambities, kansen en onontdekte talenten. Leer hoe

je relevante vacatures kunt vinden op LinkedIn en hoe je jouw profiel up-todate kunt maken. Hierdoor vergroot je de zichtbaarheid van jouw talenten en vergroot je de kans om die droombaan te veroveren, zelfs met de aandacht van recruiters.

Neem de kans om jouw carrière naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je nu in voor deze waardevolle en persoonlijke training en zet de eerste stap richting een succesvolle toekomst!

Voorafgaand aan de training wordt een compacte manual verstrekt over

de opbouw van een goed zichtbaar en vindbaar LinkedIn-profiel. Ook neemt trainster Anke Koster de LinkedIn-profielen van de aanwezige deelnemers door.

Verder komen onder meer aan bod:

» Het belang van netwerken

» Actief worden op LinkedIn

» Zoeken naar vacatures

Duur training 1 dag

Datum 7 juli of 8 november 2023

Trainer Anke Koster van

TemperamentPlus

12
LinkedIn

hoe word je een echte

c o

Een driedaagse training voor productie-assistenten en assistent producers die de stap naar producer willen gaan maken. In deze training maak je kennis met alle aspecten die nodig zijn voor het vak van producer.

Wie is de producer? Welke karaktereigenschappen helpen bij dit beroep en welke zeker niet? Als producer ben je de logistieke en zakelijke spil van een project of productie. In deze training wisselen inhoudelijke en praktische kennis & vaardigheden elkaar af.

PROGRAMMA

Dag 1

De verschillende fases van produceren.

• Welke genres zijn er.

• Voor welke platforms – crossmediaal, multimediaal en/of interactief –produceren we?

• Wat zijn de functies en de verantwoordelijkheden binnen de teams?

Dag 2 Plannen en begroten.

• Derden-geldstromen en subsidies.

• Commissariaat | Wat mag wel en niet van het Commissariaat van de Media (mogelijk met een bezoekje aan het CvdM) en een casus.

Contracten, overeenkomsten en andere formulieren.

• Welke zijn het en waar dient het voor?

• Welke zijn handig en welke noodzakelijk?

Dag 3

• Auteursrecht

• Licenties en overdrachten

• Onderhandelen

Trainer Katinka Wals is naast ontwikkelaar en producent van e-learnings een bevlogen trainer en geeft trainingen o.a aan HvA; minor videoproductie, The New School; business storytelling en diverse bedrijfstrainingen in storytelling, productie, creativiteit en formatontwikkeling. Zij is zowel als regisseur als producer werkzaam geweest bij de publieke omroep en als onafhankelijk producent.

Duur training 3 dagen

Datum 19, 26 okt en 2 nov 2023

Verzorgd door Katinka Wals van Trainersburo 2 of the guys

13

Welke woorden je kiest heeft een flinke impact op hoe mensen jouw boodschap zullen interpreteren. Waarom laten we ons door de ene boodschap wel overtuigen en door een andere boodschap niet? Welke woorden werken voor jouw doelstelling?

“Zeg je liever ontwikkelingssamenwerking of ontwikkelingshulp? Is stemmen een recht of een plicht?”

Om echt overtuigend te communiceren is stilstaan bij slimme framing (denkraam) essentieel. Het gaat niet om wat je zegt, het gaat om wat je toehoorders horen! In de training Framing leer je een frame begrijpen, ombuigen en gebruiken. Na de training kijk je met een andere blik naar taal en tekst en laat je je niet meer zo snel ‘framen’ door een ander.

FRAMING

BEÏNVLOEDING MET TAAL

Een aanrader voor iedereen die sterker wil formuleren, schrijven en spreken!

WAT JE KUNT NA DE TRAINING

• Je snapt hoe jouw brein werkt.

• Je leert framing praktisch definiëren.

• Je herkent het effect van frames.

• Je kunt er systematisch mee werken.

• Beschermen tegen andere frames.

• Je kunt er zelf mee aan de slag gaan.

WAT JE KUNT VERWACHTEN

Je leert dat framing onvermijdelijk is en hoe jij er zelf effectief mee om kunt gaan. De training gaat in op hoe en waarom iets werkt. Wat is het effect op onderbewustzijn en emoties? Wat be -

tekent dat voor ons wereldbeeld? Hoe kunnen we het efectief inzetten? Aan de hand van voorbeelden komen verschillende uitingsvormen van framing aan bod en leer je frames herkennen. Je ontdekt de voorwaarden van een sterk frame en maakt een opzet dat je kunt inzetten voor je eigen doeleinden.

VOOR WIE?

Voor mensen die hun ideeën, strategie en/of beleid intern of extern willen overbrengen, zoals communicatie- en marketingmedewerkers, (hoofd)redac-

teuren, voorlichters en politici. Maar ook voor iedereen die vaak met schrijven en taal te maken heeft.

Duur training 1 dag

Datum 28 augustus of 11 december 2023

Trainer Lindi Boeije van De Redactie

14

INCLUSIEF COMMUNICEREN

Je omgeving, de mensen met wie je bevriend bent, de organisatie waarvoor je werkt, je socialmediastream, de krant die je leest: dit heeft invloed op hoe jij de wereld bekijkt. Onbewust ontstaan hierdoor vooroordelen – unconscious biases . Je spiegelt je vaak aan de mensen waar je mee omgaat en dezelfde mening delen.

Wanneer je teksten schrijft, neem je onbewust die aannames en vooroordelen mee. In de woorden die je kiest, maar ook het beeld wat je selecteert. Beschrijf je bijvoorbeeld de kleur van een panty als huidskleur of lichtbruin? Gebruik je het woord handicap of lichamelijke beperking? Tijdens de training word je je bewust van je unconscious biases en herken je je eigen valkuilen. Je krijgt inzichten waarom diversiteit en inclusie een belangrijk thema is. Ook leer je een

breed publiek aan te spreken en weg te blijven van stereotypes en clichés. Je herkent de principes van inclusief communiceren en gaat aan de slag met het optimaliseren van bestaande en/of eigen teksten. Door communicatie in te zetten als verbinder kun je de juiste doelgroep vinden, verleiden, binden en boeien.

WAT JE KUNT NA DE TRAINING

• Je kunt uitleggen wat diversiteit en inclusie is.

• Je snapt hoe aannames en onbewuste vooroordelen (unconscious biases) effect hebben op communicatie.

• Je leert hoe je inclusief kunt communiceren zonder doelgroepen uit te sluiten.

• Je herkent het effect van inclusieve communicatie.

• Je begrijpt wat de principes zijn van inclusieve communicatie.

• Je kunt zelf aan de slag gaan met inclusief communiceren binnen je eigen organisatie.

• Je krijgt concrete tools om effectief en inclusief te communiceren.

WAT JE KUNT VERWACHTEN

In deze training leren we je hoe je op een creatieve en laagdrempelige manier wat inclusief communiceren is. Je leert hoe je dit toepast op (je eigen) bestaande teksten en krijgt handvatten mee hoe je dit als kompas gebruikt voor nieuwe schrijfopdrachten. We gaan tijdens de training aan de slag met bestaande teksten herschrijven en het schrijven van nieuwe korte teksten. Je krijgt niet alleen inspirerende voorbeelden uit de praktijk, maar ook ideeën en handvaten om zelf inclusieve teksten te gaan schrijven.

VOOR WIE

• (web)redacteuren

• (online) marketeers

• contentspecialist/–marketeer/-medewerker

• communicatiedeskundigen

• iedereen die geïnteresseerd is om inclusiever te schrijven

Duur training 1 dag

Datum 30 augustus of 7 november 2023

Aantal deelnemers max. 10 per groep

Trainer Madhu Mathoera van De Redactie

15
De Nederlandse samenleving is enorm divers. Hoe communiceer je zonder een grote groep mensen uit te sluiten? Dit en meer leer je tijdens de training Inclusief communiceren van trainer Madhu Mathoera

kennis & vaardigheden meer trainingen

SEO teksten schrijven

Door aan de SEO van jouw website te werken kan deze stijgen in de ranking. Maar hoe? Tijdens de training SEO teksten schrijven van trainer Etienne Donicie leer je het.

14 juni of 14 november | 09:30 - 16:30 – De Redactie

Multiplatform Storytelling

De tweedaagse training speelt in op de behoefte om via alle uitzendkanalen op de juiste manier te communiceren met video/beeld.

20 - 22 juni of 24 - 26 oktober | 09:30 - 17:00 – Character Training

Eindredactie

Driedaagse training van zeer ervaren Barbara Kuipers geeft beginnende- en onervaren eindredacteuren belangrijke handvatten.

5, 6, 7 juli of 26, 27, 28 september | 10:00 - 17:00 –Character Training

Visual content design

Tijdens de training Visual Content Design leer je hoe je informatie op een andere manier dan met tekst overbrengt. Visueler en eigentijdser communiceren.

6 juli en 23 november | 09:30 - 17:00 – De Redactie

Schrijven voor social media

Meer bereik en interactie. In deze training leer je hoe je betere social mediaberichten schrijft. Welke teksten zorgen voor kliks op LinkedIn en Facebook?

En welk soort berichten maakt juist discussie los?

14 juli of 13 november | 09:30 - 16:30 – De Redactie

Adviseren en overtuigen

Montage I – Techniek & Analyse

Montage begint al bij de vorming van een concept, bij het bedenken van shots, bij het decouperen van je scene, je item, je verslag. Hoe versterk je je inhoudelijke boodschap door middel van een opeenvolging en combinatie van beelden en geluid?

Schrijven MET IMPACT

Bereiken jouw teksten altijd hun doel? Ontdek hoe je snel en efficiënt, inspirerende en overtuigende teksten schrijft. Door trainer Thijs de Boer.

20 juni of 15 nov | 09:30 - 16:30 – Write to inspire

Verslaggeving

Praktische training waarbij je alle handvatten krijgt aangereikt om jouw reportage er bovenuit te laten steken. Door Martijn Brink.

23 juni, 6 oktober of 1 dec ember| 09:30 - 17:00 –Character Training

Werken

met kinderen

Verslaggevers staan vaak met hun mond vol tanden tegenover kinderen. In een vrolijke mix van theorie en praktijk komen alle aspecten van de kinderjournalistiek aan bod.

29 juni of 25 oktober | 09:30 - 17:00 – Character Training

Je advies afstemmen op de behoeften van de geadviseerde. In deze overtuigende training leer je van Simon Groen een verbindende methode die ervoor zorgt dat je advies eerder wordt aangenomen.

22 augustus of 27 november | 09:30 - 16:30 – De Redactie

21 en 28 september | 09:00-17:00 – Trainersburo 2 of the guys

Online contentstrategie

Relevante en waardevolle content leren produceren die bijdraagt aan de doelstellingen van jouw organisatie. Tijd steken in content die er echt toe doet.

26 sep en 3 oktober of 23 en 30 januari 2024 | 09:3016:30 – De Redactie

Creatief Radiomaken

In deze zeer interactieve workshop van één dagdeel van Timo Kamst leer je hoe je van ogenschijnlijk niets naar een flinke hoeveelheid ideeën gaat..

26 september | 09:30 - 12:30 – Trainersburo 2 of the guys

Schrijf je eigen loopbaan

Al schrijvend krijg je als vanzelf zicht op wat echt belangrijk voor je is. Je kunt keuzes en plannen gaan maken en een nieuwe wending aan je werk en leven geven. Vier dagdelen.

Tussen 13 sep - 4 okt | 09:30-17:00 – TemperamentPlus

De kracht van het beeld

In deze inspirerende training leer je je beeldkeuzes beargumenteren en spannende en verrassende beelden kiezen zonder in clichés te vervallen.

2 - 9 okt | 09:30 - 16:30 – door Wim Honders, De Redactie

16

Je eigen docu

Heb jij de ambitie om zelf een documentaire te gaan maken, dan zal de vierdaagse praktijktraining ‘Je eigen docu’ van Piet de Blaauw je een stuk verder helpen. De documentairemaker deelt zijn ervaring en helpt je op weg om je idee verder uit te werken.

2 okt - 20 nov | 09:00-17:00 – Character Training

Journalistieke video maken voor social media

Beeld en taal maken of breken je video en al helemaal op social media. In deze training leer je in 1 dag hoe je een goede journalistieke video maakt voor social media zoals Instagram en Facebook. Hoe pak je binnen 10 seconden de aandacht van de swipende kijker en hou je die ook vast? Waarom werkt het een wel en het ander niet? In deze interactieve training met veel ruimte om te oefenen ga je aan de slag. Je leert de taal van de verschillende doelgroepen en gaat met nieuwe inspiratie aan de slag op jouw social media redactie. De training Video maken voor Social wordt gegeven door Annemarie Jansen

10 november | 09:00-17:00 – Trainersburo 2 of the guys

ChatGPT

Visualiseren, concept & copywriting

In deze onderscheidende training leer je creatieve en effectieve content maken gebaseerd op een sterk en doordacht concept.

1 en 15 november | 09:30-16:30 – door Dolf Weverink, De Redactie

Camjo voor beginners

In deze training leer je hoe je als Camjo een item kunt draaien en je meer uit de mogelijkheden van je camera kunt halen. Door Peter Brinkman

9 november | 09:00-17:00 – Trainersburo 2 of the guys

Productie II: van producer naar productieleider

Als je de stap naar productieleider maakt sta je nog altijd met één been in het productieproces maar met het andere been in de rol van situationeel leidinggevende. Je zet de lijnen uit, je bent de inhoudelijke vraagbaak voor de productieteams en deel je jouw kennis en ervaring met hen.

Tijdens deze intensieve driedaagse training krijg je inzicht in jouw nieuwe rol en dat leer je tijdens inspirerende masterclasses door de grote namen in hun vakgebied..

7, 14 en 21 november | 09:00-17:00 – door Katinka Wals, Trainersburo 2 of the guys

ChatGPT kan in enkele seconden teksten voor je produceren zonder taalfouten, kan je ruwe materiaal samenvatten, of foutloos vertalen, meedenken over je interviewvragen en een invalshoek bij een verhaal. Als je de schrijfbot slim weet in te zetten bespaar je veel kostbare tijd en win je aan creativiteit.

28 augustus of 11 september | 09:30 - 12:30 – door Arend Hulshof, Character Training

AI Visual

Tijdens de AI Visual training leer je efficiënt werken met AI-programma’s als Midjourney, ElevenLabs en Synthesia. Programma’s die zeer waardevol kunnen zijn op de werkvloer en ook daarbuiten. Aanrader voor deelnemers die op de hoogte willen blijven over de visuele ontwikkelingen rondom AI en de ongekende mogelijkheden ervan willen verkennen.

28 augustus of 11 september | 14:00 - 17:00 – door

Arend Hulshof, Character Training

Inhoudelijke montage II - storytelling & decoupage

In deze training leer je een aantal tools kennen en gebruiken waardoor je (nog) behendiger wordt in het bedenken, het filmen en het monteren van beeld en geluid. Als je voor een kort item op pad wordt gestuurd is het verstandig om van te voren na te denken over de shots die je nodig hebt. Maar wat zijn bruikbare shots en hoe pak je die voorbereiding zo efficiënt mogelijk aan? Zeker bij een nieuwsitem is er altijd een strakke deadline.

16 en 23 november | 09:00-17:00 – door Merel Notten, Trainersburo 2 of the guys

data en tijden onder voorbehoud. voor de meest actuele informatie en de kosten kijk op werkstation.tv

17

Nieuw leiderschap

Modern leiderschap is uitdagend en complex. Je moet om kunnen gaan met verandering, diversiteit, globalisering, innovatie en digitalisering. Een leider heeft visie, strategie, ethisch besef en empathisch vermogen. Leiderschap in de 21e eeuw vereist een combinatie van harde en zachte vaardigheden, die voortdurend ontwikkeld en aangepast moeten worden aan de context.

Een goede leider beschikt over twee soorten intelligentie: emotionele en contextuele. Emotionele intelligentie gaat over het kennen van jezelf en je gevoelens, contextuele intelligentie gaat over het snappen van de situatie waarin je werkt. Kwaliteiten die cruciaal zijn bij het creëren van een veilige werkomgeving en het managen van cultuurverandering.

Je moet in staat zijn met anderen samen te werken om doelen te bereiken en positieve verandering teweeg te brengen. Door zelf het goede voorbeeld te geven en anderen aan te moedigen dat ook te doen, kun je een sfeer van teamwork en wederzijds respect opbouwen waar iedereen van profiteert.

« The most dangerous leadership myth is that leaders are born-that there is a genetic factor to leadership. That's nonsense; in fact, the opposite is true. Leaders are made rather than born » —Warren

18

Creatief leiderschap

In deze training leer je hoe je als creatief leider een creatief klimaat kunt creëren waar ruimte is voorspeelsheid, humor, openheid en nieuwe ideeën. Een klimaat waar vernieuwing en innovatie een vanzelfsprekende plek heeft. Je leert hoe je je collega’s in jouw team kan motiveren, empoweren en energie kan geven zodat de creativiteit gaat en blijft stromen. Creatief leiderschap is leidinggeven-plus! Je werkt bewust naar het beoogde resultaat en past daarin de verschillende leiderschapsstijlen toe, afhankelijk van de situatie en de mensen in je team.

Er wordt gewerkt met verschillende werkvormen, zoals kennisoverdracht, individuele oefeningen/opdrachten, opdrachten in sub-groepen en ‘ervarend leren’. Met concrete praktijkcases en vraagstukken van de deelnemers. Vooraf vul je een Profile Dynamics-analyse in en ontvang je een persoonlijk kleurenprofiel en uitgebreide rapportage zodat inzicht ontstaat in je eigen drijfveren, weerstanden en energiebalans. Dit wordt in de training als input en reflectiemiddel ingezet zodat persoonlijke ambities en ontwikkelpunten op maat worden meegenomen.

Duur training 2 dagen

Datum 13 en 28 november 2023 of 4 en 18 maart 2024

Aantal deelnemers 6 tot 12

Trainers Marc Geerts en Peter de Jong van Plateau

Na de training weet je » hoe je een stimulerende werkomgeving kan creëren, » hoe je creativiteit stimuleert » en het beste uit mensen haalt.

Als creatief leider heb je een stijl die gericht is op het werken ‘naar succes toe’ en kan je dit omzetten in effectief gedrag en stijl van leidinggeven. Deze training draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer in de rol als leidinggevende.

19

Impact en het verschil maken

Duur training 1 dag

Datum 10 oktober 2023 of 18 april 2024

Aantal deelnemers 6 tot 12

De training wordt verzorgd door Marc Geerts en Edith Hoksbergen van Plateau

Impact = invloed + effect!

In deze eendaagse training word je je bewust van jouw

impact en hoe jij het verschil kunt maken. Wie ben

je? Wat wil je? Wat kan je?

Wat ga je doen?

In de training wordt er gewerkt met concrete praktijkcases en vraagstukken van de deelnemers. De deelnemers leren van de trainer(s) en van elkaar.

Je krijgt inzicht in de impact die je maakt en hoe dat je dit kan vergroten. Je bent je bewust(er) van jouw intrinsieke drijfveren en hoe van daaruit het verschil te maken. Deze training draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer.

VOOR WIE

Voor iedereen die wil werken aan persoonlijk leiderschap en het verschil wil maken.

20

Leidinggeven aan verandering

Deelnemers krijgen inzicht in de reactie en dynamiek die een verandering teweeg kan brengen.

• Hoe communiceer ik effectief het waarom en het beoogde doel van de verandering?

• Hoe ga ik om met weerstand?

• Hoe stimuleer ik de veranderkracht in mijn team?

• Hoe kan ik bestaande patronen doorbreken?

• Hoe maak ik een veranderplan, betrek ik de betrokkenen en houd ik koers?

• Wat breng ik zelf al mee en wat zijn mijn aandachts- en ontwikkelpunten?

VOOR WIE Operationeel leidinggevenden, zoals eindredacteuren, samenstellers, teamleiders, productieleiders, afdelingsleiders en projectleiders.

WAT HEB JE ERAAN? Na de training heb je inzicht hoe dat je effectief leiding geeft aan verandering. Aan het einde van de dag heb je een persoonlijk plan van aanpak voor een lopende of aanstaande verandering waaraan jij leiding geeft.

Deze training draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer in de rol als leidinggevende.

Er wordt gewerkt met verschillende werkvormen, zoals kennisoverdracht, individuele oefeningen/opdrachten, opdrachten in subgroepen en ‘ervarend leren’. De deelnemers krijgen tijdens de training hard-copies van relevante onderwerpen en ontvangen na afloop een digitaal naslagwerk. Er wordt gewerkt met concrete praktijkcases en vraagstukken van de deelnemers

Duur training 1 dag

Datum 4 sept 2023 of 7 maart 2024

Aantal deelnemers 6 tot 12

De training wordt verzorgd door Marc Geerts en Edith Hoksbergen van Plateau

21 Nieuw leiderschap
LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING EN STIMULEREN VAN VERANDERKRACHT

GENERATIEMANAGEMENT Succesvol leidinggeven aan verschillende generaties op de werkvloer

Hoe benut je het potentieel van de vier verschillende generaties op de werkvloer? Iedere generatie heeft immers eigen idealen, verwachtingen en talenten. Om misvattingen tussen verschillende generaties te voorkomen, wendbaar in te spelen op veranderingen én de concurrentie een stap voor te blijven, is het een must de specifieke kenmerken van elke generatie te kennen. Samenwerking tussen generaties is dé sleutel voor een innovatieve en toekomstbestendige organisatie. Maar hoe zet je generaties in hun kracht en geef je succesvol leiding aan collega’s van vier verschillende generaties?

Na afloop van deze training heb je meer inzicht in de kenmerken en waarden van de verschillende generaties. Je hebt voor jouw team concrete acties geformuleerd waarmee je de volgende stap zet om het maximale uit de verschillende generaties te halen.

DEZE THEMA’S KOMEN AAN BOD

» Generatiemanagement: begrijp en doorleef de kracht en valkuilen van verschillende generaties op de werkvloer.

» Welke (voor)oordelen vertroebelen/versterken ons beeld over generaties?

» Wat kunnen we leren van de verschillende generaties?

» Geef succesvol leiding aan verschillende generaties; wat zijn de do’s en dont’s?

» Hoe stimuleer je een eigentijdse manier van samenwerking en (leer)cultuur die bijdraagt aan het welzijn van alle generaties?

Duur training 1 dag

Datum 6 november 2023 of 23 januari 2024

Aantal deelnemers 4 tot 8

Verzorgd door Bas de Jong van MAEK! Academie

22
Nieuw leiderschap

nieuw leiderschap meer trainingen

Eindredactie

De driedaagse training van de zeer ervaren eindredacteur Barbara Kuipers geeft beginnende- en onervaren eindredacteuren belangrijke handvaten voor een vliegende start. Tijdens deze praktijktraining komen alle facetten van het eindredactie vak aan bod. Een visie overbrengen, creatieve aansturing, motivatie, trouble shooting en leiding geven zijn aspecten die elke eindredacteur moet beheersen om een succesvol programma op tv te brengen. Barbara Kuipers is werkzaam als senior eindredacteur/creative bij de KRO-NCRV. Ze deed de eindredactie van programma’s als: Eindelijk thuis, Man bijt hond, Rambam, Zeikwijven en Grenzeloos verliefd.

5, 6 en 7 juli of 26 , 27, 28

Character Training

september | 10:00-17:00 –

Herstart je team! [teamsessie]

Tijdens de ‘herstart van je team’ nemen we de tijd voor verbinding & vernieuwing. Verbinding is een basisbehoefte voor ieder mens. Het heeft effect op hoe we ons voelen en functioneren. Verbinden op het niveau van drijfveren en waarden is belangrijk. Net als werken aan de onderlinge relaties en het begrip voor elkaar en elkaars zienswijze. Een team in verbinding durft zich kwetsbaar op te stellen en staat open voor feedback en vernieuwing. Voor bestaande en nieuwe teams die het de moeite waard vinden om te investeren in elkaar en in de samenwerking.

Data in overleg | door Titus Krijt en Jeroen de Krieger Plateau

data en tijden onder voorbehoud. voor de meest actuele informatie en de kosten kijk op werkstation.tv

23

Gezond, vitaal& veilig

Om optimaal te presteren op je werk, is het belangrijk dat je zowel lichamelijk als geestelijk in balans bent. Dit kun je bereiken door gezond te eten, regelmatig te bewegen, goed te slapen en jezelf af en toe te ontspannen. Zo zorg je goed voor jezelf en kun je beter samenwerken met je collega's.

Een goede werksfeer draagt bij aan het welzijn en de motivatie van de medewerkers. In een goede werksfeer voelen medewerkers zich erkend en veilig. Ze kunnen zichzelf zijn, hun talenten benutten en hun vaardigheden verbeteren.

« The secret of health for both mind and body is not to mourn for the past, not to worry about the future, or not to anticipate troubles, but to live the present moment wisely and earnestly»
25
—Buddha

BREINTRAINING

Snellezen en mindmappen

Wil je in korte tijd tot drie keer sneller kunnen lezen? Wil je leren complexe informatie te structureren op een leuke en makkelijke manier? Met deze training leer je slimmer en efficiënter te werken met dé bewezen creatieve methodes snellezen en mindmappen én je verhoogt jouw effectiviteit met doeltreffende geheugentechnieken

Na afloop van deze training lees je sneller waardoor je tijd bespaart. Je weet hoe je brein werkt tijdens (complexe) informatieverwerking en je kunt je brein effectiever & creatiever inzetten. Je weet waar je een mindmap voor kunt inzetten, hoe je deze maakt en wat het gebruik in jouw werk oplevert. Kortom, na deze training werk je productiever, efficiënter,

meer ontspannen, en je verbetert de kwaliteit van je werk.

Duur training 1 dag

Datum 25 september of 7 februari 2024

Aantal deelnemers De training wordt in een kleine groep gegeven (4 tot 10)

Verzorgd door Peter la Roi van Maek! academie

DEZE THEMA’S KOMEN AAN BOD

» Leer hoe je effectiever (complexe) informatie opneemt, juist in de overloadvan informatie die elke dag op ons af komt.

» Leer snel lezen zonder tekstbegrip te verliezen.

» Breng je geheugen in topconditie, leer hoe je informatie beter onthoud zodat je prettig en energiek blijft werken.

» Maak kennis met de veelzijdigheid van mindmappen – de kracht van beeld en woord.

» Experimenteer met mindmappen en personaliseer jouw eigen stijl.

VERWERK RAZENDSNEL INFORMATIE | WERK SLIMMER & MEER ONTSPANNEN
25

lichaamsgerichte oefeningen en intelligent bewegen betrekken wij het lichaam bij het leerproces. Tijdens de sessies reflecteren we op gedrag, maken we de vertaling naar werksituaties en oefenen we met nieuw gedrag.

Bewaak doeltreffend je grenzen

AANPAK MET HOOFD EN LIJF

De sessies bevatten een inleiding, ervaringsoefeningen, theoretische onderbouwing, opdrachten, reflectiemomenten en een challenge voor na de sessie om gedragsverandering te stimuleren. Zo beklijft het en ervaar je wat voor jou werkt en wat niet. Deze ingrediënten zijn in de praktijk het meest effectief gebleken voor een optimaal leereffect, plezier en resultaat.

Duur training 3 dagdelen

Datum 8, 15 en 29 november 2023

Aantal deelnemers De training is geschikt voor iedereen en wordt in een kleine groep van 4-10 deelnemers gegeven

Verzorgd door Fabio D'Agata van Spatverandert

BEWAAK DOELTREFFEND JE GRENZEN

We hebben allemaal wel momenten meegemaakt dat we onze eigen grenzen tegenkwamen, en we zijn er ongetwijfeld ook wel een keer overheen gegaan. Tijdens dit programma ervaar je met lichaamsgerichte oefeningen waar je eigen grenzen liggen.

In de eerste sessie leer je wat er bij jou gebeurt als je de grens bereikt, door gedrag te onderzoeken en lichaamssignalen te herkennen.

In de tweede sessie oefen je met nieuwe, alternatieve strategieën om je eigen grenzen aan te geven, met respect voor jezelf en de ander.

In de derde sessie plegen we intervisie en krijg je de laatste handvatten aangereikt om doeltreffend je grenzen te bewaken.

DOEL AAN HET EINDE VAN HET PROGRAMMA

Verschillende strategieën onder de knie hebben om doeltreffend je grenzen te kunnen bewaken.

26
Een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met je hele lichaam. Daarom zetten wij in op theorie én ervaringsleer. Met Dat maakt de trainingen actief en interactief.
Gezond, vitaal&veilig

FINANCIEEL INZICHTGESPREKKEN Hoe houd ik grip op mijn budget? Ik verlies mijn werk? En meer antwoorden op je vragen. Samen met een NIBUD-coach krijg je handvatten en tips aangereikt waarmee je het inzicht in en grip op je financiën kunt vergroten.

Grip op je Geld

Coaching Financieel Inzicht

De Nibud-coaches bieden kortdurende financieel-inzichttrajecten aan van twee gesprekken, waarin mensen inzicht krijgen in hun financiën, hun vragen beantwoord krijgen én met een stappenplan zelf verder aan de slag kunnen. Eventueel zijn deze inzichtgesprekken ook mogelijk door middel van (video)bellen.

Onderwerpen die besproken kunnen worden zijn ondermeer:

• hoe houd ik grip op mijn budget?

• ik of mijn partner verliest zijn/ haar werk, wat moeten we doen?

PROCEDURE

• Je meldt je aan bij WerkStation

• WerkStation regelt akkoord (desgevraagd anoniem*) bij je werkgever.

*Mocht je deze aanvraag anoniem willen doen, stuur dan een mail aan vragen@werkstation.tv. Wij zullen dan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn bij de werkgever.

• WerkStation schakelt via het Nibud de Nibud-coach in.

• De Nibud-coach maakt een afspraak bij de medewerker thuis met eventuele partner.

Duur en datum

In overleg met de individuele deelnemers

Trainer Door diverse NIBUD-coaches

27

voorBewegen je brein

Aanpak met hoofd en lijf

Een verandering bedenk je met je hoofd, maar maak je met je hele lichaam. Daarom zetten wij in op theorie én ervaringsleer. Met lichaamsgerichte oefeningen en intelligent bewegen betrekken wij het lichaam bij het leerproces. Tijdens de sessies reflecteren we op gedrag, maken we de vertaling naar werksituaties en oefenen we met nieuw gedrag. Dat maakt de trainingen actief en interactief. De sessies bevatten een inleiding, ervaringsoefeningen, theoretische onderbouwing, opdrachten, reflectiemomenten en een challenge voor na de sessie om gedragsverandering te stimuleren. Zo beklijft het en ervaar je wat voor jou werkt en wat niet. Deze ingrediënten zijn in de praktijk het meest effectief gebleken voor een optimaal leereffect, plezier en resultaat.

Kranten schrijven over de ‘beweegcrisis’ waar we in zitten. In dit programma leer je beweging slim in te zetten om jouwmentale prestaties te verbeteren. Werk slimmer, niet harder. In de eerste sessie krijg je inzicht in de negatieve effecten van inactiviteit op de functies van het brein die je nodig hebt bij een goede werkprestatie. Daarna

koppelen we direct concrete, laagdrempelige, beweegvormen als oplossing om de breinfuncties positief te beïnvloeden. In de tweede sessie maken we het persoonlijker door te kijken welke breinfuncties jij graag voor jezelf wilt verbeteren en hoe beweging daar een positieve bijdrage aan kan leveren. In de derde sessie plegen we intervisie

en kijken we of de oefeningen daadwerkelijk hebben geholpen. En je krijgt de laatste handvatten aangereikt om duurzaam slim te blijven bewegen.

Doel aan het einde van het programma: Weten hoe je lichaamsbeweging slim kunt inzetten om (specifieke) breinfuncties te verbeteren.

Duur training 3 middagen

Datum 17, 31 okt en 21 nov 2023

Aantal deelnemers De training wordt in een kleine groep gegeven (4 tot 10)

Verzorgd door Spat verandert /Fabio d'Agata

Gezond, vitaal&veilig
28

gezond, vitaal & veilig meer trainingen

over aandacht voor je loopbaan dmv training en coaching

Wendbaar werken [Individuele coaching ] Hoe blijf je blij en succesvol aan het werk? Is jouw talent van vandaag ook het talent van morgen? Ben je wendbaar, vitaal en goed afgesteld voor de dynamische wereld waarin je werkt? Krijg inzicht in je kwaliteiten, mogelijkheden, valkuilen en ontwikkelpunten. Zicht op in hoeverre je wendbaar in werk en leven bent én waar ruimte is voor verbetering. » feedback op de uitkomst van jouw wendbaarheidsscan

» praktische handvatten die je in je werk en leven toe kan passen

» concreet plan om wendbaar te blijven in werk en leven

» nieuwe inspiratie en een boost voor je (zelf)

vertrouwen

Zes individuele gesprekken van 75 minuten over een periode van vier maanden | Startdatum in overleg –door Jeanette Beelen van Mens in uitvoering.

Career Fit Stop +

Neem zelf de regie over je loopbaan in de hedendaagse arbeidsmarkt. In deze workshop, gevolgd door een individueel gesprek, leer je waarom dit zo belangrijk is en krijg je handvatten om zelf je loopbaan te sturen. De Career Fit Stop is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke referentiekaders rond hedendaagse loopbaanmodellen en is inclusief een evidence-based loopbaanvragenlijst, ontwikkeld en gevalideerd door de Universiteit Antwerpen. Het visuele rapport geeft duidelijke inzichten over wat jou in staat stelt eigenaarschap over je loopbaan te nemen en je continu te blijven ontwikkelen. Workshop, gevolgd door een individueel gesprek met een loopbaancoach.

26 juli, 11 oktober of 7 februari 2024 | 13:00 -17:00

– Trainer/coach: Eline Toet, Elffers

data en tijden onder voorbehoud. voor de meest actuele informatie en de kosten kijk op werkstation.tv

Volledig inclusief HR beleid

Hoe zorg ervoor dat je personeel met een beperking aanneemt? Hoe vind je deze mensen? Hoe zorg je ervoor dat je deze mensen een goede plek binnen de organisatie vinden en vooral ook houden?

In deze workshop krijg je van alles te horen over:

» de wet- en regelgeving rondom werken met een beperking,

» waarom je ook mensen buiten de participatiewet moet aannemen,

» hoe je volledig inclusief kunt werven

» en hoe je mensen een goede plek binnen de organisatie kunt geven.

5 oktober | 09:45-12:00 – door Marianne Nijnuis, De Rollende Redernaar

Meer weten over de loopbaancoaches via Werkstation? Ga naar https://werkstation.tv/ loopbaancoaches/

De omroepintermediair is beschikbaar voor iedereen met een contract voor bepaalde tijd. We willen talentvolle mensen graag behouden. Vaak is er zo veel expertise, kennis en kunde opgebouwd, dat het jammer is als mensen hier helemaal verdwijnen. Ben je op zoek? Alle vacatures binnen de Publieke Omroep kun je rustig bekijken op www.werkstation.tv.

Medewerkers Als je contract binnenkort afloopt en je geen zicht hebt op verlenging. We plannen een intake en samen kijken we welke vacatures geschikt zijn voor jou. Eindredacteuren/teamsamenstellers Als je goede professionals nodig hebt voor je team. Of als je afscheid moet nemen van een collega, en deze wil aanbevelen.

HR-professionals “We hebben nieuwe vacatures, daarnaast hebben we een aantal goede mensen die er helaas uit moeten en we hebben zelf een nieuwe hr-medewerker nodig, heb jij die in je pool?”

29

Workshops en bijeenkomsten

de noemer ‘Nu voor
organiseren we ook een aantal GRATIS workshops en bijeenkomsten waarin op een korte, toegankelijke manier op verschillende onderwerpen wordt
Op de volgende bladzijden
je hier een kleine selectie uit.
meer informatie over onze
ga je naar onze website www. werkstation.tv
Onder
Strax!’
ingegaan.
vind
Voor
workshops
30

Sociaal-psycholoog Aart Bontekoning onderzoekt al 20 jaar ‘generaties in organisaties’ en ontdekte dat nieuwe generaties met updates reageren op verouderde sociale processen. Hij ontwikkelde een generatie-theorie en een unieke onderzoeksmethode om zijn ontdekkingen wetenschappelijk te toetsten. Zijn wetenschappelijke generatiewerk is actueel vanwege de huidige crisissen, de toenemende vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt in vrijwel alle branches. Hij is een veelgevraagd spreker en schrijver van het boek ‘Nieuwe Generaties in Vergrijzende organisaties’.

Generaties op de werkvloer

GEDATEERDE SOCIALE PATRONEN BINNEN ORGANISATIES NEMEN WERKENERGIE WEG. BIJ ALLE GENERATIES, MAAR VOORAL DE JONGSTE GENERATIE IS DAAR HET GEVOELIGST VOOR. HET IS NIET GOED VOOR DE ORGANISATIE, WANT DIE VEROUDERT EN BIJ DE MEDEWERKERS VERDWIJNT DE ENERGIE EN BETROKKENHEID NAAR ELKAAR.

Deze workshop stimuleert gedragsverandering door ervaringsoefeningen, theoretische onderbouwing, opdrachten, reflectiemomenten en een challenge voor na de workshop. Zo beklijft het en ervaar je wat voor jou werkt en wat niet.

De workshop wordt toegesneden op de vragen van de deelnemers. De onderwerpen die aan bod komen: generaties als sociale-/cultuurvernieuwers, gedateerde gewoontes herkennen, demografische ontwikkelingen tot 2040, generaties in Nederland en hun ‘updates’, updateprocessen/vernieuwingen van binnenuit op gang brengen.

Aan de hand van een case gaan we aan de slag met: generatiekloof herkennen en dichten, belangrijke ingrediënten om generatie- en andere vormen van diversiteit te benutten (inclusief samenwerken), hoe word je een aantrekkelijke werkgever voor alle generaties. En wat brengt de de generatie GenZ (20002014) die nu de werkvloer opstroomt?

Voor iedereen om elkaar te leren kennen!

Duur workshop 14:30-16:30

Datum 25 oktober

Aantal deelnemers 10 tot 20 Verzorgd door Aart Bontekoning

31

Waar je naast Staphorst ook heen had kunnen gaan

religieuze diversiteit

en de journalistieke praktijk

“De Nederlandse journalistiek heeft een blinde vlek voor religie” en “er is ook weinig benul van de veelkleurigheid van het geloof”. In deze twee uitspraken uit voormalig hoofdredacteur van het Nederlands

Dagblad, Sjirk Kuijper, zijn kritiek op de huidige journalistiek. Hij staat daarin niet alleen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat berichtgeving over religie vaak eenzijdig en stereotype is en onvoldoende geïnformeerd wordt vanuit de geleefde, alledaagse werkelijkheid van gelovigen. Journalisten hebben dan ook een sleutelrol in de kennis over religie. Hoe slagen zij erin verder te kijken dan de ‘spectaculaire’, afwijkende uitdrukkingsvormen van religie (radicalisering bijvoorbeeld) en religie als een gelaagd, complex en fluïde fenomeen in kaart te brengen?

Hoe slagen zij erin om het dominante frame

van secularisatie te doorbreken en oog te hebben voor de grote sociale, culturele en politieke invloed van religie? Hoe weten zij de eenzijdige gerichtheid op het institutionele niveau (van religieuze organisaties en hun agenda’s) te doorbreken? Als we de wereld van vandaag de dag echt goed willen begrijpen, kunnen we niet om religie heen –en dat vraagt om journalistiek met verstand van zaken.

Deze training voor journalisten draait om bewustwording en om het verkennen van alternatieven. Bewustwording gaat over de eigen positie en het eigen perspectief op religie, en de invloed daarvan op de alledaagse journalistieke praktijk. Bewustwording gaat ook over de eigen achtergrond van de journalist en aannames over de betekenis

Speciaal & uniek aanbod voor iedereen werkzaam in de journalistiek. Let op: Leden van de NVJ en werkzaam voor de Publieke Omroep kunnen zich aanmelden door het sturen van een mail aan vragen@werkstation.tv o.v.v. lidnummer.

MAXIMAAL 20 DEELNEMERS

van religie in een moderne, post-seculiere samenleving. De training verkent ook alternatieven: hoe kan het anders? Welke invalshoeken zou je als journalist ook kunnen nemen? Welke andere vragen zou je ook kunnen stellen? Wie zou je ook kunnen benaderen? Waar zou je ook naar kunnen kijken?

In deze interactieve training, die gegeven wordt door een expert op het gebied van religie-journalistiek (Pauline Weseman) en een expert op het gebied van geleefde religie en media (Johan Roeland – Universitair Hoofddocent Media, Religie en Populaire Cultuur), draait het niet om abstracte kennis over religie, maar om de vraag hoe religie geconstrueerd wordt in de alledaagse journalistieke praktijk en hoe dat beter kan.

Duur workshop 1 dag

Datum nader te bepalen

Aantal deelnemers maximaal 20

Verzorgd door Pauline Weseman en Johan Roeland

32
(en welke andere vraag je had kunnen stellen)

Onbewust validisme op de werkvloer

Hoe herken je onbewust discrimineren en uitsluiten van mensen met een beperking?

Er is een grote groep mensen die niet aan de slag komt of aan het werk blijft doordat persoonlijke zaken een belemmerende rol spelen. Dit kan gaan om zichtbare beperkingen, zoals afhankelijkheid van een rolstoel, maar ook om onzichtbare zaken als verminderde energie, mantelzorgtaken, verhoogde prikkelbaarheid of een slechter gehoor. In de workshop komen deze aspecten aan bod en vooral ook hoe je bij jezelf herkent dat je mensen hierop onbewust een negatiever oordeel geeft, hoe je dit kunt aanpakken en zo kunt bijdragen aan een prettiger werkklimaat en een inclusievere werkvloer.

Duur workshop circa 2 uur

Datum 28 juni 2023 of

6 september (online)

Sprekers Marianne Nijnuis en Jochem Verdonk van Rollende Redenaar

Aantal deelnemers: maximaal 25 deelnemers

Voor managers en alle andere medewerkers

33
Workhops
et cetera

Wat staat ons eigenlijk allemaal te wachten?

De nieuwe ontwikkelingen buitelen over elkaar heen. Het is soms om gek van te worden. Het lijkt erop dat robots en artificiële intelligentie de wereld gaan overnemen en dat de gevolgen voor de wereld en het werk wat je doet enorm zullen zijn. ‘Oude banen’ verdwijnen en nieuwe komen er voor in de plaats.

Tenminste, dát hoor je overal…

De grote stroom aan informatie maakt het lastig te duiden welke richting de wereld op zal gaan. Vaak met als gevolg dat je als individu geneigd bent het maar te laten voor wat het is: “het zal mijn tijd wel duren.” Maar wordt die tijd je wel gegund? Of gaat het zó snel dat bijvoorbeeld je werk binnenkort al niet meer bestaat? En wat dan? Over

dit en nog veel meer gaat komende minicongres over de toekomst. Het programma bestaat uit drie spetterende, inspirerende presentaties door experts uit verschillende disciplines. Daarna kun je kiezen uit een van de drie verdiepende workshops.

Informatie over de definitieve invulling van deze dag volgt later, evenals de datum en locatie. Je kunt je vanaf nu al inschrijven, want let wel: op is op! Inschrijven kan door het sturen van een mail naar vragen@werkstation. tv of via werkstation.tv. Je krijgt na inschrijving automatisch bericht.

Duur 1 dag of dagdeel

Datum nadere informatie volgt

Locatie informatie volgt

Speciaal voor iedereen die zich ook afvraagt wat al die nieuwe ontwikkelingen ons gaan brengen...

34 ••• HET WERKSTATION ••• CONGRES OVER DE TOEKOMST

NU VOOR STRAX!

IS EEN PROGRAMMA IN HET

KADER VAN DUURZAME INZETBAARHEID (MDIEU), MEDE

MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HET MINISTERIE VAN SOCIALE

ZAKEN EN WERKGELEGENHEID EN WORDT GEORGANISEERD DOOR

WERKSTATION

WWW.WERKSTATION.TV

VRAGEN@WERKSTATION.TV

DIANE DRIESSEN [PROJECTMANAGER]

06 25 63 85 42

WerkStation ondersteunt, faciliteert en adviseert over de huidige of toekomstige inzetbaarheid van alle medewerkers in dienst van de Publieke Omroep. Wij dragen graag bij aan de persoonlijke ontwikkeling, kennis en/of vaardigheden van iedereen om zo vitaal, kundig en met plezier inzetbaar aan het werk te blijven.

WerkStation is onderdeel van het AWO Fonds (www.awofonds.nl).

CONCEPT & DESIGN YARDMEN BV, AMSTERDAM

Met het project ‘NU voor strax!’ biedt WerkStation mogelijkheden voor talent & groei op maat. Wij geloven in het potentieel van mensen en zien het als onze verantwoordelijkheid de mensen in staat te stellen zich te ontwikkelen en om actief bij te dragen aan hun groei. We ontdekken, stimuleren en benutten talenten.

NU voor strax! is toegankelijk voor iedereen die werkzaam is bij de publieke omroepen. Het doel is iedereen te prikkelen en uit te dagen om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en te werken aan persoonlijke groei. Zodat je trots bent op wat je doet bij de publieke omroepen en gelukkig bent in je werk!

Binden, bloeien en groeien.

www.WerkStation.tv

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook

Articles inside

Wat staat ons eigenlijk allemaal te wachten?

1min
pages 34-35

Onbewust validisme op de werkvloer

0
page 33

Waar je naast Staphorst ook heen had kunnen gaan religieuze diversiteit

1min
page 32

Generaties op de werkvloer

0
page 31

gezond, vitaal & veilig meer trainingen

2min
page 29

voorBewegen je brein

1min
page 28

Grip op je Geld

0
page 27

Bewaak doeltreffend je grenzen

1min
pages 26-27

BREINTRAINING Snellezen en mindmappen

1min
pages 25-26

nieuw leiderschap meer trainingen

0
page 23

GENERATIEMANAGEMENT Succesvol leidinggeven aan verschillende generaties op de werkvloer

0
page 22

Leidinggeven aan verandering

0
page 21

Impact en het verschil maken

0
page 20

Creatief leiderschap

1min
page 19

Nieuw leiderschap

0
page 18

kennis & vaardigheden meer trainingen

4min
pages 16-17

INCLUSIEF COMMUNICEREN

1min
page 15

FRAMING

0
page 14

ZICHTBAAR & ACTIEF

0
pages 12-13

AI Mediatraining

0
page 11

Getting things done

1min
pages 10-11

geven & ontvangen

0
pages 9-10

Inspirerend spreken

1min
pages 8-9

Leer het van een pro Interviewen

0
page 7

Verhalende podcast

1min
pages 6-7

Creatiefschrijvenonline

1min
page 5

Het programma loopt tot en met mei 2024

1min
page 3
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.