Page 1

‘t WAEKBLAAD

47

22E

JAARGANG

20 NOVEMBER 2013 | OPLAGE

Mega feestpaviljoen op de Nieuwe Markt 2 UIT GOED VOOR U

5+6 MEDEDELINGEN G E M E E N T E E C H TSUSTEREN

10+11 HUIS & TUIN

13 AUTO’S

Deel 3 Sinterklaaspuzzel 2013

15

‘T WAEKBLAAD IS EEN GRATIS HUIS-AAN-HUIS NIEUWSBLAD. Oplage ruim 29.000 Het verschijnt iedere woensdag of donderdag in: Aasterberg, Berkelaar, Born, Buchten, Dieteren, Echt, Echterbosch, Echterheide, Gebroek, Graetheide, Grevenbicht, Hingen, Holtum, Illikhoven, Koningsbosch, Linne, Maas bracht, Maria-Hoop, Montfort, Nieuwstadt, Obbicht, Ohé en Laak, Ophoven, Pa pen ho ven, Pey, Putbroek, Roosteren, Schilberg, Schipperskerk, Slek, Stevensweert, St. Joost, Susteren en Visserweert.

Echt is er klaar voor, laat ze maar komen !!!

Dit weekend start het jubileumfeest van CV De Aester 5 x 11 jaor. Na vele maanden van voorbereiding achter de schermen wordt het feest eindelijk zichtbaar. Op de Nieuwe Markt verrijst een enorm feestpaviljoen welk het jubileumprogramma volledig eer aandoet. Uitgangspunt: voor en door de gemeenschap, is volledig gerealiseerd. Het programma biedt voor elk wat wils en als organiserende vereniging is De Aester bijzonder verheugd met de fantastisch medewerking vanuit de gemeenschap. Alle bedrijven en ondernemers die De Aester gesteund hebben, alle kopers van een jubileumlot, alle verenigingen en deelnemers welke het promsconcert Aester in Concert tot een fantastisch spektakel gaan maken, alle vrijwilligers die gaan helpen het feest tot een goedverzorgd succes te maken, steun vanuit de gemeente, alles heel hartverwarmend. Motto: Echt heeft het én Echt geeft het. Het jubileumprogramma ziet er als volgt uit: Op woensdag is het Aester Artiestengala, een artiestenavond voor Optocht BCL treffen tijdens 4x11-feest de senioren. De programmering en inrichting van het paviljoen is ook plaats, waar diverse jeugdcarnageschikt voor mensen met een be- valsverenigingen bij aanwezig zullen zijn. Deze middag zal worden perking. Op vrijdag: het Aester in Concert, opgeluisterd door diverse jeugdige een promsconcert waar pop en klas- artiesten. siek hand in hand gaan, uitgevoerd Zaterdagavond is het Jongeren BCL door het beste wat deze gemeente te treffen in discotheek Stoba en in het bieden heeft, aangevuld met diverse feestpaviljoen de 90’s Explosion in Echt met bekende artiesten en DJ’s toppers. Zaterdagmiddag vindt het uit de jaren negentig. jeugd BCL carnavalstreffen Zondagmorgen start met om 09.30 uur en H. Dialectmis in de H. Landricus kerk m.m.v. Jean Meijntz, Gewestelijke Zangvereniging De Eghtgalm, Koninklijke Harmonie St. Caecilia en ZH De Laatbleujers. Zondagmiddag vind het grote BCL carnavalstreffen plaats. Maar liefst 75 carnavalsverenigingen met meer dan 2500 carnavalsvierders uit de euregio presenteren zich aan de Echter bevolking via een kleurrijke en muzikale optocht. De optocht- Gerard Ekdom route is alsvolgt: 13.30 uur vertrek vanaf feestpaviljoen op de Nieuwe naar het feestpaviljoen. Op de Plats Markt, Prins Hendrikstraat, Kerk- wordt tevens het defilé afgenomen veldsweg West, Noorderpoort, St. en langs de optochtroute zullen diJorisstraat, Diepstraat, Vrijthof, verse Zaate Hermeniekes de feestPlats, Bovenstestraat, Gelrestraat, vreugde vergroten. Prins Bernardstraat en weer terug De Aester vraagt u vriendelijk om Syb van der Ploeg

Allemaal blaasmuziek b.s. Keuningshöfke Koningsbosch

BEZORGKLACHTEN Woont u in de regio: Born - Echt - Maasbracht - Susteren of in Montfort en ontvangt u ‘t Waekblaad niet elke woensdag of donderdag, bel 0475 - 48 45 02 of mail info@detailverspreidingen.nl AANLEVEREN REDACTIE/ADVERTENTIES Liefst zo vroeg mogelijk. Redactie uiterlijk maandag 17.00 uur Advertenties uiterlijk dinsdag 15.00 uur bij: Uitgeverij ‘t Waekblaad Heerweg 46, 6101 NT Echt Tel. (0475) 48 45 02 Fax (0475) 48 22 57 www.waekblaad.nl info@waekblaad.nl Het kantoor is geopend: Maandag en dinsdag 9.30-12.00 uur en van 13.30-18.00 uur. Donderdag en vrijdag 13.30-18.00 uur. ‘s Woensdags gesloten.

Harmonie St. Cecilia. Voor de afsluiting van het project kregen ze de volledige medewerking van de jeugdtrainer van Conventus ‘03 om alle voetballende leerlingen in de gelegenheid te stellen mee te doen aan deze afsluitende activiteit. Het afsluitend optreden van Allemaal Blaasmuziek vindt plaats op maandag 25 november in zaal van Pol aan de Haverterstraat, aanvang 18.45 uur. Dit optreden staat onder leiding van docent Theo Schreurs en hij wordt daarbij ondersteund door muzikanten van Harmonie St. Cecilia onder leiding van Frank Cuijpers. Iedereen is welkom.

EXEMPLAREN

Intocht Sint Nicolaas in Susteren Zondag 24 november brengen, om 14.00 uur, Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek aan Susteren. Na aankomst op de Markt in Susteren, vertrekt de Sint begeleid door ceremoniemeester Bas van Neer, de Wethouder van de gemeente en diverse muziekkorpsen naar D’n Hermeniezaal aan de Feurthstraat.

Net als afgelopen jaren krijgen alle kinderen bij binnenkomst in de zaal een stickertje met een kleur. Pas als iedereen binnen is zal de Hoofdpiet draaien aan het kleurenrad van fortuin en is het voor iedereen mogelijk de Sint te begroeten en een zak snoep te ontvangen.

Wie wordt Jubileumprins Voor de Maasbrachter Hoonder staat dit seizoen in het teken van het 5 x 11 jarig jubileum. Aan deze mijlpaal zal de nodige aandacht worden besteed. Gedurende het gehele seizoen staan diverse activiteiten op het programma. Naast de receptie van de nieuwe Prins op zondag 12 januari, tevens receptie van de jubilerende Hoonder, zal onder andere de Brachter Showavond op 25 januari 2014, de Hoonderreünie op 15 februari, het bierkratzitten op 23 februari en de sleuteloverdracht op 28 februari worden georganiseerd. als gastvrouw en -heer op te treden en zoveel mogelijk familie, vrienden en bekenden uit te nodigen en langs de optochtroute de gasten te ontvangen met veel enthousiasme en veel applaus. Woont u langs de optochtroute dan deze graag zoveel mogelijk verkeersvrij te houden en op te fleuren met versieringen en vlaggen. Na afloop van deze optocht vindt er een gezellig treffen plaats in het paviljoen met optredens van vele carnavalsverenigingen met muziek, dans en diverse artiesten. Het paviljoen is groot genoeg en de entree gratis dus ga gerust een kijkje nemen en genieten van dit verbroederingsfeest, het BCL Carnavalstreffen 2013.

op zaterdag 30 november vanaf 20.11 uur in De Auw Sjoal. Dit jaar zal de Houtemse Aovend een Duits tintje krijgen met bier, bratwurst, lederhosen en dirndls! In een sfeervolle Duitse ambiance zullen onder meer Spik en Span, de Dance Cats en de Raad van 11 van de partij zijn. Met als hoogtepunt op deze avond, het uitroepen van de nieuwe prinsenparen. Entree is gratis. Door aankoop van het Katersspeldje toon je verbondenheid aan de Holtumse carnaval en steun je de vereniging. Het speldje is vanaf 30 november verkrijgbaar bij alle leden van de Raad van 11.

De leerlingen kwamen tijdens de lessen in aanraking met o.a. blokfluiten In een project van 4 lessen heeft muziekschool Myouthic muzieklessen verzorgd voor de leerlingen uit groep 4 van basisschool ’t Keuningshöfke. Evenals vorig jaar werden de lessen verzorgd door dhr. Theo Schreurs van de muziekschool in goede samenwerking met de basisschool. De leerlingen kwamen tijdens de lessen in aanraking met veel facetten van muziekonderricht en muziekbeleving, zoals o.a. zingen, ritmiek, bewegen op muziek, blokfluitspel en muziek luisteren. De kosten van het project werden gedragen door de Vriendenclub van

29.000

CV De Hoonder Maasbracht vieren 5 x 11 jaar

Programma CV de Katers Holtum Carnavalsvereniging de Katers opent het carnavalsseizoen op zaterdag 23 november. Deze avond start om 18.00 uur in de kerk van Holtum met een Limburgse heilige mis, in samenwerking met het Gemengd Zangkoor van Holtum. Omstreeks 22.11 uur wordt er op de Holtummermarkt door prins Serge I, prinses Margo, jeugdprins Kay II en jeugdprinses Fenna de carnavals- en Katervlag gehesen. Dit zal onder muzikale begeleiding plaatsvinden. Voorafgaand en aansluitend vieren we het openingsfeest bij café d’n Aezel met dj Brian. De Houtemse Aovend wordt gehouden

RUIM

Nieuw: vanaf 1 november is Mondzorg Molenbeecke Echt (Wijnstraat 51) ook op dinsdag- en donderdagavond geopend.

Uitroeping prins Een van de belangrijkste activiteiten is uiteraard de uitroeping van

de jubileumprins. Dit vindt plaats op zaterdag 23 november vanaf 20.11 uur in Zalencentrum de Spil in Maasbracht. Naast de uitroeping van prins carnaval staan optredens van La Bamba en Big Benny op het programma. Verder zal de avond muzikaal worden omlijst door Carnavalsband. nl, onder andere bekend van hun spetterende optreden tijdens de Vastelaovesmarathon 2012 bij TV Limburg. De entreeprijs aan de zaal bedraagt € 6,- in de voorverkoop € 5,-. Kaarten zijn te koop bij De Kempenaer, Boek- en Kantoorvakhandel.

Intocht Sint Nicolaas in Linne Zondag 24 november brengt Sint Nicolaas en zijn Pieten weer een bezoek aan Linne. Om 14.30 uur arriveert hij op de pakjesboot aan de steiger van watersportvereniging Osen-Oeveren. Hij wordt welkom geheten door de bestuursleden van de gezamenlijke putten. Koninklijke Harmonie Lentekrans luistert de intocht muzikaal opluisteren. Na ontvangst vertrekken Sint en Pieten in een kleurrijke stoet naar zaal De Harmonie aan de Grotestraat. Route: Schoorweg, Kloosterstraat, Grotestraat. Bij binnenkomst in de zaal krijgen alle kleuters, leerlingen van de groepen 1 tot en met 5 van de basisschool en de elders naar schoolgaande kinderen van deze leeftijd een kaartje met een

kleur. Pas als alle kinderen binnen zijn, zal Piet Trabedoelie in willekeurige volgorde kleur na kleur bekend maken. Zo weten de kinderen wie aan de beurt is om de Sint te ontmoeten en wie nog even zal moeten wachten. Ondertussen zullen de Pieten aan elk kind een traktatie uitreiken. De leerlingen van de overige groepen van de basisschool en de evenoude kinderen die buiten Linne onderwijs volgen, ontvangen hun versnapering bij de ingang van het restaurant Zaal de Harmonie, Grotestraat 9 te Linne, van 14.45 tot 15.15 uur. De Sint en zijn Pieten brengen rond 16.30 uur een bezoek aan Ouderenvereniging Maria-Joseph die in Kloosterhof bijeen zijn voor hun Sint Nicolaasviering.

“UITGEROEPEN TOT DE BESTE CAFETARIA VAN NEDERLAND!”

Elke 2e SchnitzelSchotel met champignonroom of pepersaus GRATIS !

n ites e Met fr an het v e d sala buffet salade

Do 21-11 t/m Zo 24-11 Maximaal 2 aanbiedingen per klant Alleen geldig bij afhalen

** Houtstraat 15 * 6102 BD Pey-Echt * 0475-482545 * www.preuverie.nl **


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 2

In Stoba Echt

UIT GOED VOOR U

90’s After-Party

Jongeren BCL-treffen Roy Selder

Zaterdagavond vindt in Discotheek Stoba het Jongeren BCLcarnavalstreffen plaats, een mix van disco en carnaval, met diverse spetterende optredens. Bekende namen zoals Big Benny,

Feestavond buurtvereniging St. Joris Echt Iedereen is welkom op de feestavond georganiseerd door buurtvereniging St. Joris op zaterdag 23 november. Vanaf 20.00 uur kunt terecht in het Buurthuis, Cypresstraat 58 in Echt-Noord. De entree is gratis. Dj Hans draait muziek voor iedereen en ook voor warme snacks zal worden gezorgd. De bekende tombola, waarmee vele prijzen zijn te winnen, is een feit.

Roy Selder en Henk en Ton zullen op het podium de gangmakers van dit festijn zijn. Voorwaar niet zo maar wat namen, maar echte feestbeesten die weten hoe het moet. Dit jongeren BCL-carnavalstreffen is toegankelijk voor alle jongerenverenigingen die dit cool en vet vinden. Als organiserende vereniging vinden het belangrijk dat de bezoekers van deze avond zich prettig voelen en daarom is het een besloten avond! Om die reden het verzoek om vooraf aan te melden bij CV de Aester. Toegang zal dan ook alleen mogelijk zijn met een polsbandje. Entree is gratis. Spijtig genoeg is besloten het spellencircuit, dat ’s morgens gepland stond, te laten vervallen, vanwege het geringe aantal aanmeldingen. Degenen die zich hadden aangemeld ontvangen voor hun belangstelling in ieder geval een attentie en een berichtje. Meer info op www.5keer11.nl

voor de kinderen. Aanvang 14.00 uur

Kasteelpark Born, binnen en toch buiten zitten!

Al ein jaor Elfde Gebod väör lunch & a la carte

Voor sfeer en gezelligheid kom je naar Hommelheide, Hommelweg 2 Susteren.

Mer auch: High tea / High wien

Echterheide bij Posterholt Café - Dancing WALDESLUST 0475-401307

www.waldeslust.nl

Zondagmiddag 24 november

Volg ons ook op kasteelparkborn.nl, Twitter, FaceBook en Hyves. Kasteelpark 38, 6121XK Born, 046-4851950

website www.’t-elfdegebod.nl Informeer noa de meugelikheeije Plats 11 Echt Tel 0475 21 95 03

van 16.00 tot 24.00 uur

SOLTONES

Zondag 1 december Zondag 15 december

Sfeervol en gezellig dineren met Kerstmis ? Op 1e en 2e Kerstdag kunt u bij ons genieten van een heerlijk en eerlijk 3- of 4-gangen kerstmenu vanaf €38,50 p.p. (Reserveren is noodzakelijk)

(Met optreden Jachthoorn blazers in de zaal)

4 GANGEN

Wildbuffet

Cadeautip: een cadeaubon voor elk gewenst bedrag

€ 29,50 p.p. exclusief drank

Ook kunt u reeds reserveren voor 1e en 2e kerstdag 4 gangen kerstbuffet € 37,50 p.p.

Brasserie

De

ompesche Molen

Aanvang vanaf 17.00 uur s.v.p. reserveren

Bilt 1, 6107 AA Stevensweert, 0475 - 551815

www.hompeschemolen.nl

Themaconcert Harmonie St.Stephanus Stevensweert Zaterdag 23 november organiseert harmonie St.Stephanus een uniek thema-concert in sportzaal De Werken te Stevensweert. Dit keer zullen ze u met lichtbeelden, muziek en zang het thema “Ik hou van Holland” voorschotelen. Aan het concert neemt naast de harmonie ook de jeugdharmonie

NIEUW

Zondagmiddag 24 november SINTERKLAASKIENEN

im

Komend weekend vind het jubileumfeest van CV de Aester plaats. Daarbij is er er niet alleen aandacht voor de volwassenen, maar

KIENEN

Kasteelpark Born

sneu

Jeugdactiviteiten tijdens C.V. De Aester jubileumfeest zeker ook voor de jeugd. Zaterdagmiddag wordt in het feestpaviljoen op de markt het Jeugd BCL carnavalstreffen gehouden. Een treffen waaraan vele jeugdcarnavalsverenigingen uit Limburg en de euregio deelnemen. Het is natuurlijk niet zo dat er alleen maar jeudgcarnavalsverenigingen aanwezig zullen zijn. Uiteraard kan iedereen, die het leuk lijkt om een dergelijk treffen van dichtbij mee te maken, naar het feestpaviljoen gaan en meegenieten van deze gezellige middag. De artiesten die op het podium zullen verschijnen, zijn van eigen bodem zijn en staan garant voor heel wat zang en dans. Aanvang 13.30 uur en de entree is gratis.

T.b.v. Recreatie Iedere woensdag en zondagavond

Walburgisstraat 13-17 Ohé en Laak 0475 551223 info@ruine.nl

BEEGDERVELD 14 6099 NC BEEGDEN 0475-582176 SINDS 1955

EDISONWEG 27 5991 EL BAARLO 077-3514808

WWW.AUTOVERHUUR-GEELEN.NL INFO@AUTOVERHUUR-GEELEN.NL

Reserveer nu al voor de kerstdagen

VERTROUWD EN VOORDELIG

personenbusjes, rolstoelbusjes, bestelbusjes, bestel-, vrachtwagens met laadklep.

deel. Binnen het zeer gevarieerde programma zullen ook enkele werken gezamenlijk worden gespeeld. Daarnaast zal Wil Brouwers onder begeleiding van de harmonie diverse populaire Hollandse nummers voor u vertolken. De entree is gratis, aanvang 20.00 uur.

à la carte

iran

Zaterdagavond kunnen de bezoekers in het spectaculair ingericht feestpaviljoen met lichtshows en danseressen terug naar de jaren negentig met onder andere de Vengaboys, 2 Brothers On the 4th Floor, DJ Paul Elstak en Gerard Ekdom. Dit feest eindigt om 01.00u en voor de mensen die nog lang niet naar huis willen en nog zin hebben in een feestje kun je bij Discotheek Stoba terecht voor de officiële afterparty met DJ’s Tom & Bart, zij staan altijd garant voor een gezellig feest, met alle hits van toen en nu. Gratis entree.

rembours

se Bagge Bend! Dit gelegenheidsduo brengt een geweldige sfeer en goede muziek. Hoofdingrediënten voor een geslaagde avond. Naast deze artiesten kent de doelgroep van vanavond deze man natuurlijk van zijn vertolking van Michel Télo – Ai Se Eu Te Pego. Niemand minder dan Roy Selder zal de avond tot één groot feest maken. De muzikale ondersteuning vanavond komt van een van de beste sfeermakers en DJ’s van Discotheek Stoba. Van Carnaval tot Top 40 en weer terug, naadloos in de mix. Een praatje en een lekker plaatje met DJ Tom!

eh

Dit weekend staat geheel in het teken van het 5x11 jarig jubileumfeest van C.V. De Aester. Aan elke doelgroep is gedacht. Zaterdagavond 23 november kan de jeugd vanaf 14+ op stap in Discotheek Stoba van 20.00 t/m 00.30 uur. De avond is vrij toegankelijk, vergeet niet je ID-kaart. Het wordt avond met een keur aan artiesten. Het is namelijk pas feest als… Big Benny is geweest! Deze slogan staat hem op het lijf geschreven en deze vanavond gaat hij bij de Stoba, zoals altijd, gas geven! Carnaval is ook cultuur en dat biedt CV De Aester dan ook met artiesten zoals Ton & Henk. Beide bekend uit de Jan-

dieen

BCL Jeugdtreffen en 90’s afterparty

Hoogstraat 27 | 6102 XR Slek-Echt T 0475 48 32 47 | 06-13768235

Stichting Vrienden Fanfare Eensgezindheid presenteert:

Groots Buuttegala

Het kunstenaarscollectief KC61 (KunstCorridor 61) heeft onlangs een grote expositie geopend in de voormalige galerij Attica aan de St. Christoffelstraat 32 in Roermond. Bij de expositie zijn diverse kunstdisciplines te bewonderen. Zo toont de keramist Lei Hannen uit Pey zijn bijzondere werken en laat schilder Leo Kornips uit Echt de bezoekers zien hoe hij deze kunst-

St. Antoniusput Hingen

Kerstbuffet (3 gangen) € 29,95 p.p. kinderen t/m 12 jaar € 14,95 p.p.

Kartoesj

V.V. de Oeverzangers Linne-Maasbracht V.V. de Oeverzangers organiseert zaterdag 23 en zondag 24 november, in samenwerking met De Rietzangers Herten, de Lijster Melick, de Vrolijke Zangers Pey en Önze Vogels Posterholt, haar onderlingen tentoonstelling de z.g. H.L.M.P. wedstrijd. Dit is een nieuwe opzet voor het bevorderen om meer vogels op

een wedstrijd te krijgen. Er zullen verschillende soorten vogels te bewonderen zijn b.v Kleurkanarie, Vorm- en Postuurkanarie, Tropen, Cultuurvogels, Parkieten en Agaporniden. De tentoonstelling is voor publiek geopend op zaterdag van 14.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

e s n a ia

Ital

ew ken

Kerstdiner (4 gangen) € 36,95 p.p. kinderen t/m 12 jaar vanaf € 7,50 p.p.

1e kerstdag vol Zie onze website: www.intbrookx.nl

voorgerecht:

Restaurant In’t Brookx, In het broek 1, 6107 BG Stevensweert, 0475-551292

Tomatensoep met gegrilde paprika nie com uw: bisch met otel spies 2 zen!

hoofdgerecht: hoofd Kipspiesz met Italiaanse tomatensaus en Biefspiesz met gorgonzolasaus

Kerstshow Studio Bloem & Co toets

De organisatie presenteert vrijdag 29 november een keur aan Buuttereedners, welke hun sporen op dit gebied meer dan verdiend hebben. Zo zullen onder andere uit Brabant voor u optreden Frans Bevers en Berry Knapen. Uit het Limburgse zullen Joop Bouten, Chrit Driessen en Math Creemers, voor u de buut betreden. Speciale gast is Rudy Fidek, woordkunstenaar en professor aan de Universiteit van Lanaken. Kartoesj, bekend van talloze Limburgse carnavalsschlagers, zal deze avond zorgen voor het muzikale intermezzo. Pierre Cnoops en Karel Fiddelers presenteren op humoristische wijze deze avond. Dit evenement vindt plaats in ’t Baekerhoes, Kerkstraat 1 te Maasbracht-Beek om 20.00 uur. Entreekaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen bij boekhandel de Kempenaer, Maasbracht (0475 461404), bij Gemeenschapshuis het Baekerhoes Maasbracht (0475 464777) en bij Harie Gehlen, Maasbracht (0475 464045).

Onderweg krijgt u warme chocomel of glühwein aangeboden en op het einde nog een lekkere hotdog. En tijdens de afsluitende tombola kunt u leuke prijzen winnen. Opgave in verband met de organisatie graag uiterlijk vrijdag 29 november op buurt@hingen.eu of bij Robert Gilissen, Echterstraat 30 Hingen.

verte

Speurtocht met tombola Zaterdag 7 december vertrekt u voor de speurtocht vanaf cafe ’t Hingen. Inschrijven van 17.30 tot 17.45 uur. De eerste bus vertrekt om 18.00 uur. Leden, niet leden, groepen van 3 tot 10 personen (t/m 16 jaar onder begeleiding van een volwassene) kunnen hieraan deelnemen. Kosten: leden € 3,- en niet leden € 4,-.

Ruud en Christel Beckers Gasthuissteeg 1b, 6101 EE Echt Tel. 0475 481576 www.hetgasthoes.nl

Inclusief:

ipad

vorm interpreteert. Miep Mostard uit Susteren toont behalve werken van brons ook schilderkunst. Liliana Rempakis is al jaren in de weer met het vervaardigen van beeldend werk van papiermaché. De Echter schilder Joep van Kerkom werkt vooral abstract op enorme doeken. Ook van de partij zijn Wendy bij de Ley met schilderijen, graphic designerwerk en illustraties en de schilderes Evelien Wink uit Stevensweert. Tot en met 29 december is de expositie iedere zondag open van 13.30 tot 17.00 uur. Tijdens de openingsuren zijn er telkens 2 kunstenaars aanwezig. Zondag 24 november houden de leden van KC61 een muzikale ontmoeting in de voormalige galerie Attica te Roermond. U kunt tussen 13.30 en 17.00 uur kennis maken met de kunstenaars van KC61. Leden van KC61 openden onlangs onder de noemer KC61 en de Vrijheerlijkheid ook een expositie in KunstSalon in Kasteel Daelenbroeck. Een ontmoetingsplek voor hedendaagse kunst met lef en kwaliteit. Elke dag zal de openbare KunstSalon open zijn en gratis te bezoeken voor iedereen. Openingstijden dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Tekst: Jos Meeuws

essen

Zondag 24 november organiseert de wandelcommissie van Mannenkoor St.Caecilia voor de 22e keer de jaarlijkse wandeltocht. Als eerbetoon aan de in oktober 2012 overleden drijvende kracht in de organisatie van deze wandeltocht is de naam St.Caecilia wandeltocht te wijzigen in de Fried Silkens Wandeltocht Linne. Ook dit jaar hebben ze weer hun best gedaan om u een mooie wandeltocht aan te bieden. De tocht voert door diverse mooie gebieden. Starttijden en afstanden zijn: 7 km 8.00-14.00u; 14 km 8.0013.00u; 21 km 8.00-12.30u. U bepaalt uw eigen tempo, het enige waar u op moet letten is dat u voor 17.00 uur weer terug bent in het startlokaal De Pool in Linne. Het inschrijfgeld voor deze tocht is € 1,70 per persoon, inclusief sticker. Voor leden van een wandelbond korting van € 0,50 (op vertoon lidmaatschapskaart). Op de rust- en controlepost, kunt u evenals in het startlokaal, een natje en een droogje tot u nemen. Inlichtingen: Theo Hendrix: tel. 0475 46 22 19; Ger Hulsbosch: tel. 0475 46 13 04.

ks

Wandelen in Muzikale ontmoeting Linne en omgeving met KC61 in Echt

nagerecht: Tiramisu Supplement 3e gang

€ 5,95

Prijs 2-g angen menu

€22,95

Restaurant City Spiesz T +31 (0)475 - 47 02 71 Zuiderpoort 14 E info@cityspiesz.nl 6101 KA Echt W www.cityspiesz.nl Openingstijden: dinsdag t/m zondag vanaf 16.00 uur. Maandag gesloten.

Zaterdag 23 november en zondag 24 november van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kom een kijkje nemen op onze Kerstshow en laat u inspireren om uw huis in kerstsfeer te brengen! Tevens kunt u zich aanmelden voor workshops in de maand december. Ook uw adres voor al uw coupeusewerk en voor de leukste textiele hebbedingen. Mia Meuwissen, Diergaarderstraat Zuid 26, Maria Hoop, tel. 0475-302006 www.studiobloemenco.nl


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 3

Parochie Heilige Landricus Echt

Heilige missen zorgcentrum De Egthe Zaterdag 23 november 17.30 uur: Heilige Mis; 1e jrd. Rinus de Werd; Zang: Ouderenkoor. Dinsdag 26 november 9.30 uur: Heilige Mis voor priesterroepingen.

Parochie Onze Lieve Vrouw Geboorte Ohé en Laak Administrator Pastoor R. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. Email: r.kanke@home. nl. Dienstdoend priester: L. van Alst, tel. 48 13 90. Opgave misintenties en stichtingen: Gonny Busschops, Haverstoppel 2 Ohe en Laak tel: 0475 551813; gonnybusschops@live.nl Zondag 24 november (34e zondag door het jaar) 11.00u: H.mis Hendrika Wenzel-Smits ter gelegenheid van haar verjaardag; H.mis Clark Wenzel ter gelegenheid van zijn verjaardag; Jrd. Raymond Wenzel. Opgave doopsel Voor het prikken van een doopdatum wordt u gevraagd contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659. Mededeling Zondag 15 december om 11.00 uur: gezinsviering met kinderkoor Montfort. Dinsdag 24 december: nachtmis. Deze wordt opgedragen door MGR de Jong. Kerkelijk Zangkoor Novi Cantus verzorgd de muziek. Woensdag 25 december: Tijdens de kerst H.mis verzorgd Harmonie St. Caecilia de muziek. Zondag 29 dec. 11.00 uur. Afscheidsmis voor Pastoor v. Alst en Diaken Mestrom. Deze H. mis wordt opgedragen door Mgr. de Jong.

Parochie H. Stephanus Stevensweert Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250 fax 468251. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@parochiefederatie-maasbracht.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl Zaterdag 23 november: Christus, Koning van het heelal; 18.00u: Herenkoor; Levende en overleden

DE NIEUWE

ZOMERGIDSEN 2014 ZIJN BIJ ONS BINNEN!

animo

Tel. 0049 - 2456 830 www.schepers-reisen.de

Parochie O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen Koningsbosch Pastoor Bert Mom: tel. 48 14 28; Joseph Loete: tel. 30 20 66; jloete@freeler.nl. Koster G. Jorissen: tel. 30 08 78; pastorie tel. 30 12 15 Zondag 24-11 9.30 u.: H. Mis met harmonie St Cecilia. Maandag 2511, 19.00 u.: H. Mis. Collecte Noodhulp Filipijnen

danken wij u allen oprecht.

Kinderen en kleinkinderen De plechtige zeswekendienst wordt gehouden op zondag 24 november 2013 om 09.30 uur in de parochiekerk van O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen te Mariaveld Susteren.

Dankbetuiging Voor uw warme blijken van belangstelling en medeleven na het overlijden van onze dierbare zus

Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@parochiefederatie-maasbracht.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@ kpnmail.nl. Kerkbestuur: Kerk-

Leo en Gerda Waaijen-van Gellecom

danken wij u allen oprecht.

Bertha Omloo Liesje Omloo

2013

25 Jaar Gasterij Willems

Adres: Havenstraat 15, Maasbracht. http://www.thuishaven.net Samenkomsten: Iedere zondag om 10.30 uur. Huisgroepen: Er zijn meerdere malen per maand bijeenkomsten in Maasbracht, Echt en Posterholt. Smallgroup: Twee zaterdagavonden per maand is er een bijeenkomst voor jongeren in Maasbracht. Voor meer informatie of voor de exacte data en tijden bel Rita & Menno Kamp op 0475 32 71 81 of e-mail naar info@thuishaven.net

Van harte gefeliciteerd Pap & Mam Walstraat 43, 6131 CV Sittard

Voor iedereen een passend afscheid.

Senioren sociëteit St. Jozef Pey

www.streukens.nl

Parochie H. Martinus Linne

Dit heeft het voor ons tot een bijzondere dag gemaakt.

Netje Omloo

Evangeliegemeente de Thuishaven Maasbracht

Dan weet u dat het goed is

Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 468250. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@parochiefederatie-maasbracht.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@ kpnmail.nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zondag 24 november: Christus, Koning van het heelal; 09.30u: voor de levende en overleden leden van het gemengd koor (bgv het Ceciliafeest); voor alle vrijwillig(st)ers van de parochie; Gest Jrd overleden ouders Sef en Catharina WilmsHulsbosch; Misdienaars: Pascalle, Stijn en Sander; 13.30u: Doopsel van Dean Leijendeckers. Woensdag 27 november: 18.40u: Rozenhoedje; 19.00u: H. Mis in kapel Tergouwen. Bestellen intenties H. Mis Drie weken van te voren in de brievenbus van de sacristie (Kerkstraat 7) of bij de kapelaan (Kerkstraat 9). H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,Overleden Op 9 november overleed parochiaan Broer Roumen van de Voortstraat. Hij werd 73 jaar. Broer werd met schutterseer begraven.

Dank je wel voor alle mooie kaarten, bloemen, felicitaties en cadeaus. Dank je wel voor de aanwezigheid tijdens ons 50 jarig huwelijksfeest.

1988

Echt Gelrestraat 11 T 0475-47 06 63

Parochie H. Hart van Jezus Brachterbeek

Dank je wel

Susteren, november 2013

Echt, november 2013

Twijfelt u ook wel eens aan uw gehoor? Maak dan gerust een afspraak voor een professionele gehoortest. Deze test is gratis en u weet meteen of u geholpen kan worden. Wij bieden u de meest recente hooroplossingen aan, voor een maximaal hoorcomfort. En daarbij werken wij samen met alle zorgverzekeraars. Zo bent u zeker van de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs. Voor minder doen wij het niet. Bel ons voor een afspraak en ervaar zelf onze kwaliteit en service in één van onze vestigingen. Meer informatie vindt u op onze website.

Alexandrië, maagd en martelares; 09.00u: Gest Jrd Gerard Wackers. Woensdag 27 november: 18.30u: Rozenhoedje. Donderdag 28 november: Z. Maria Helena Stollenwerk, maagd; 16.00u: H. Mis in dr. Engelsoord. Vrijdag 29 november: 09.00u: voor de slachtoffers van natuurrampen. Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,Doopsel Op 17 november werden Danique Pastoor en Jade Willems (Brikkenstraat) door het sacrament van het doopsel aangenomen als kind van God en opgenomen in de kerk.

komt uw mededeling in ruim 29.000 brievenbussen tussen Roermond en Sittard

Jan (Sjang) Peters

...om er weer bij te horen!

“Voor hetzelfde geld gaat u naar Streukens Hooroplossingen”

‘t Waekblaad

Voor uw warme blijken van belangstelling en medeleven na het overlijden en voor uw aanwezigheid bij de uitvaartdienst en de begrafenisplechtigheid van onze lieve pap, schoonvader en trotse opa

Uw belangstelling was voor ons een grote steun.

Streukens Hooroplossingen weet hoe belangrijk goed horen is...

De Streukens Buitendienst - professionele hoorzorg aan huis: T 043 356 02 74

in

De opbrengst van de collectes in bovenstaande vieringen is bestemd voor noodhulp aan de mensen op de Filipijnen. heeft hiervoor het speciale rekeningnummer 9899 Noodhulp Filipijnen geopend, waarnaar wij de opbrengst van de collecte overmaken. Vanaf dit rekeningnummer wordt het totale ontvangen bedrag rechtstreeks overgeboekt naar een missiepost op het zwaar getroffen eiland Leite, waarmee het bisdom al tientallen jaren samenwerkt. Hierdoor zijn er geen organisatiekosten en wordt elke euro ter plekke goed besteed! Gerarduskalenders De bekende Gerardus-scheurkalenders voor het jaar 2014, met voor elke dag een spreuk, een weetje of een grappige anekdote zijn (ook voor mensen van Maria Hoop, Pey, Sint Joost en Echt) voor € 6,50 (inclusief gratis schild) te koop in de winkel van Tilda Muijsers-Geurts (Kerkstraat 144, tel 301284) en in de pastorie (Joseph Loete, tel 06 5109 4052). Een deel van de opbrengst is bestemd voor kleinschalige missieprojecten voor noodlijdende mensen in ontwikkelingslanden.

Protestantse Gemeente Maasbracht Kerkdienst: Elke zondag om 10.00 uur in de Protestantse Kerk aan de Sintelstraat 23 in Maasbracht (6051 BM). Aanvang 10.00 uur. Predikant: Ds. H. van de Born, Vlaskuilseweg 24a Maria Hoop, tel. 0475 30 22 87. Email: hvdborn@gmail.com. U bent hierbij van harte welkom. Na afloop drinken we met elkaar een kopje koffie, thee of limonade, daarbij kunnen we bijpraten en elkaar beter leren kennen. Scriba: Mevr. C.M. van Garderen, Oeveren 30, 6067 BH Linne, tel. 0475 466461; email: avan. garde@home.nl; Postadres: Postbus 7098, 6051 AB Maasbracht.

Donderdag 21 november: kaarten 13.00 uur; contactdag met kienen 14.00 uur. Maandag 25 november sportzaal Pey: gym (M.B.v.O.)15.00 uur. Dinsdag 26 november patronaat Pey: kaarten 13.00 uur; volksdansen 13.30 uur; koersballen 15.00 uur. Donderdag 28 november: kaarten 13.00 uur; koersballen 13.00 uur.

Tevens verzorgen wij uitvaarten voor alle verzekeringsmaatschappijen.

‘Gewoon een goeie slager’

Postzegel ruilbeurs in Echt

Reclames geldig van dinsdag 26 november t/m zaterdag 30 november

Gildetrophy: Pommedorihaasje

Filet van de week: Grill Steak per stuk €

ONZE KERSTFOLDER VANAF A.S. DONDERDAG IN DE WINKEL EN OP DE WEBSITE! Kerkveldsweg-Oost 15, Echt. Tel (0475) 48 17 61

De intocht is vlekkeloos verlopen, de Sint is in Groningen aangekomen. Inmiddels is hij al over de daken gegaan en gekeken wie de schoen allemaal heeft staan. Een lekkere pyjama voor in bed, of een mooi lingeriesetje wordt op het verlanglijstje gezet.

Seniorenvereniging Kern Echt

Sigrid Bodyfashion wil de Sint graag helpen met inpakken, en zullen aan niemand iets verklappen

De seniorenvereniging Kern Echt organiseert donderdag 28 november een grote kienmiddag in het Trefcentrum Edith Stein, Diepstraat Echt. Aanvang is 14.00 uur. Er wordt 14x gekiend voor leuke prijzen en geldprijzen. De prijs per serie bedraagt per serie kienkaarten € 3,50. Voor de liefhebbers is er 3x pauzekienen voor geldprijzen. De prijs per serie pauzekienkaarten bedraagt € 1,50.

Assortiment bestaande uit:

badmode, lingerie en nachtmode voor dames, heren en kinderen. Bosstraat 60 6101 NZ Echt T. 0475 436019

Hoofdstraat 56a 6051 AM Maasbracht T. 0475 436032

NOVEMBER ACTIE : 10% - 30% KORTING op ‘n gedeelte van de collectie !

Jodenstraat 2 Echt Tel. (0475) 481594 U kunt bij ons ook kleine bedragen pinnen

1,95

Varkensfilet Le Porc Plein Air 100 gram € 1,50

Philatelistenvereniging Gelre Gulik Echt-Susteren organiseert zondag 24 november een postzegelruilbeurs. De bijeenkomst vindt plaats in zaal Clublokaal Cafè De Weegbrug, Loperweg 10 in Echt van 9.30 tot 12.00 uur. Er zijn verschillende handelaren en leden van de vereniging met postzegels en er is een Jeugdhoek met 10 eurocentzegels. Ook verkoop losse zegels Nederland. Veiling van stokboeken, kilowaar, (enkele) losse kavels etc., aanvang ca 10.45 uur. Nieuwtjes kunnen worden afgehaald. De toegang is gratis.

Sinds 1888

Zandkuilweg 8 | 6051 HV Maasbracht T +31 (0)475 43 99 00 (Altijd bereikbaar) info@uitvaartzorgmariposa.nl www.uitvaartzorgmariposa.nl

Plats 2

Echt 0475 - 481447

Parkeergelegenheid voor de deur

heil

Sittarder Str. 47 Selfkant - Tüddern

Pastoor L. Creemers, Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht, tel. 46 82 51. Bgg in dringende gevallen tel. 06 5573 5772; email: pastoor.creemers@parochiefederatie-maasbracht.nl Kapelaan: R. Schreiber, Kerkstraat 9, 6051 JG Maasbracht tel. 480867 of bij dringende gevallen 06 1942 2621 e-mail kapelaan.r.schreiber@kpnmail. nl Kerkbestuur: Kerkplein 2, 6051 DT Maasbracht. Zondag 24 november: Christus, Koning van het heelal; 11.00u: voor levende en overleden leden van het parochiekoor b.g.v. St. Ceciliafeest; voor alle vrijwillig(st)ers van de parochie; zesw.dienst Truus de Bot-Smeets; Gest Jrd Jac en Toos Swagten-Princen; Gest Jrd Toos Vluggen-Janssen en Jan Vluggen; Mia Smolenaers-Pulmans (C); Jrd ouders Puts-Knoors. Maandag 25 november: H. Catharina van

Met een familiebericht

Dankbetuiging

peet

HOLIDAY LAND Schepers Reisen

Parochie St. Gertrudis Maasbracht

FAMILIEBERICHTEN

rue

Pastoor R.H. Kanke, Vrijthof 21 6101 AM Echt, tel. 48 16 59. E-mail: r.kanke@home.nl of parochiekantoor.echt@home.nl. Website: www.echtkerkelijk.nl Zaterdag 23 november 18.00 uur: avondmis; nad. Hen Geurts; Wiel Cuijpers; jrd. Anny Engels-Jeuken en overleden familieleden; jrd. Pierre Severins en Cecilia Laugs en zoon Jan en Maria Severins; jrd. Mien Roufs-Smeets; Zang: dameskoor. Zondag 24 november (Christus, Koning van het heelal) 9.30 uur: dialectmis ter opening van de festiviteiten van CV De Aester; Ber en Annie Delsing-van de Laar; Harie Steskens; jrd. ouders Theunissen-Jongerhuis; Gerard en Mia Renet-Laumen, Reinier en Tresie Housmans-Smeets en zoon Jos; Leen Ruijten-Kilkens en Piet Ruijten; gest. jrd. overleden ouders Jan Laumen en Mia Laumen-Mertens; muziek en zang Eghtgalm, Harmonie St. Caecilia en Laatbleujers. Maandag 25 november (H. Catharina van Alexandrie, maagd en martelares); geen H. Mis. Dinsdag 26 november (H. Silvester, abt) 19.00 uur: avondmis; voor de levenden en overledenen van de familie Schlehbusch. Woensdag 27 november (H. Oda, maagd) 19.00 uur: avondmis; voor de parochie. Donderdag 28 november 19.00 uur: avondmis; uit dankbaarheid t.e.v. O.L. Vrouw van Schilberg; aansluitend eucharistische aanbidding van het H. Sacrament des Altaars tot 20.00 uur. Vrijdag 29 november 9.00 uur: ochtendmis; uit dankbaarheid. Biechtgelegenheid Iedere zaterdag om 15.00 uur is er gelegenheid tot biechten Opgeven van misintenties Voor het opgeven van misintenties kunt u terecht bij Diaken Beerkens, Diepstraat 5, tel. 481157 of 06 1029 6216. Opgave doopsel Voor het vastleggen van een doopdatum wordt u gevraagd tijdig contact op te nemen met pastoor Kanke, tel. 481659. Voorafgaand aan het doopsel is elke maand een gemeenschappelijk doopgesprek voor alle doopouders uit de parochies H.Landricus en O.L.Vrouw Ohé en Laak. Parochiekantoor Iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur kunt u terecht op het parochiekantoor voor het afspreken van een doopsel, huwelijk, misintenties enz. Het parochiekantoor is gevestigd in de pastorie, Vrijthof 21. U kunt ook mailen: parochiekantoor.echt@ home.nl Bij een sterfgeval kunt u terecht bij Pastoor Kanke in de pastorie, Vrijthof 21, tel 481659. Dialectmis Zondag 24 november om 09.30 uur is er een dialectmis ter opening van de festiviteiten van 5 x 11 van Carnavalsvereniging De Aester. Aan deze H. Mis zullen gemengd koor Eghtgalm, Koninklijke Harmonie St. Caecilia en de Laatbleujers hun medewerking verlenen. Kermisactie De kermisactie van vorige maand, waarvan de opbrengst bestemd is voor de missionarissen en hun projecten heeft € 2130,- opgebracht. De projecten staan vermeld in het ex-

tra-blad vierde kwartaal 2013 voor de parochie. Collecte Filipijnen In het weekend van 16 en 17 november werd in de Landricuskerk € 504,51 opgehaald als noodhulp voor de Fillipijnen. Lichtjes voor Burundi Na afloop van de H. Missen op 23 en 24 november kunt u achter in de kerk kaarsen kopen. De kaarsen hebben een kerstafbeelding en branden 3 dagen. Ze kosten € 2,per stuk. De volledige opbrengst komt ten goede aan gehandicapte kinderen uit Burundi. Zuster Berta Dirkx zal ervoor zorgen dat iedere cent goed terecht komt. Kinderwoorddienst Dit weekend is er geen Kinderwoorddienst.

plein 2, 6051 DT Maasbracht. Zaterdag 23 november: Christus, Koning van het heelal; 19.15u: Pontificale H. Mis met Mgr. Wiertz b.g.v. het 160-jarig bestaan v/h kerkelijk zangkoor St. Martinus; Levende en overleden leden van het koor bgv het Ceciliafeest; Gest Jrd pastoor Victor Lemmens; Gest Jrd Ouders Linssen-Hulsbosch, zoon Bair en Sjaak; Jrd Frans Thissen; Jrd Ed Janssen, ouders en familie; Misdienaars: Bram, Toine en Jarno. Dinsdag 26 november: 18.40u: Rozenhoedje; 19.00u: voor de slachtoffers van natuurrampen. Het opgeven van intenties H. Missen Minstens 3 weken van te voren als volgt opgeven: een briefje met de voornaam en naam voor wie de intentie bestemd is en de datum met €. 21,- (weekend) of € 7,- (door de week) in envelop inleveren bij: mevr. G. Schuren (Grotestraat 33) of in de brievenbus van Kerkstraat 9.

007-ECHT-0913-S

KERKBERICHTEN

leden van het herenkoor bgv het Ceciliafeest; overledenen familie Janssen; Jan Francot (verjaardag); 1e Jrd Jac Vos; Jo en Coba Indemans-van de Boel (tgv huwelijksverjaardag). Bestellen intenties H. Missen H. Missen 3 weken van te voren bestellen. H. Mis op zaterdag en zondag € 21,-; op weekdagen € 7,-


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 4

Auteur: Tania Bongers uit Echt Boek ‘De dag dat ik doodging’

Tania Bongers, opgegroeid in Echt, brengt een boek uit met landelijk nieuws. Geboren in het ziekenhuis te Sittard, brengt zij een redelijk onbezorgde jeugd door in Echt, met haar ouders en haar zus. Zij bezoekt het Bisschoppelijke collega aldaar, waar ze met gemak de HAVO haalt. Op haar 32ste heeft Bongers een succesvolle carrière opgebouwd in de modewereld. Als internationaal PR manager reist ze de wereld over, ze heeft een druk sociaal leven en een leuke vriend. Hun leven lijkt gezegend als ze kort na de beslissing om een gezin te stichten, zwanger blijkt te zijn. Dan slaat het noodlot toe, drie maanden in haar eerste zwangerschap. Tijdens een controle in het ziekenhuis wordt

een grote tumor geconstateerd. Na een paar dagen veranderd haar droom definitief in haar ergste nachtmerrie. Bongers blijkt kanker te hebben. Tegen het advies van alle artsen in besluit ze te vechten voor het leven van haar ongeboren kind. Zij kiest voor chemotherapie tijdens de zwangerschap. Zij besluit er een boek over te schrijven om een en ander te verwerken; de debuutroman van Tania beschrijft in een notendop haar levensverhaal, dan de verschrikkelijke diagnose en de keuzes die erop volgen. Het is een humoristisch verhaal vol hoop, vertrouwen, ethische keuzes en liefde. Het boek heet: ‘De dag dat ik doodging’ en is verkrijgbaar in de betere boekhandel en online. Tania heeft het boek geschreven om aandacht te vragen voor deze revolutionaire behandeling, maar ook om vrouwen te inspireren. Het boek is doorweven van belangrijke boodschappen, zoals het belang van het uitstrijkje, verstandige keuzes te maken qua eten en drinken, maar spoort ook aan te genieten, van al dat je hebt en de mensen om je heen. De boekpresentatie vindt plaats op dinsdag 26 november van 19.30 tot 20.30 uur in de leeszaal van Biblionova in Sittard. Dit in samenwerking met de Kring.

Kermis Buchten Sigarenspeciaalzaak

Nieuw: Mooie cadeauartikelen en sfeervolle schelplampen in onze winkel !!

Lumens

Dorpstraat 69 Buchten tel. 046-4851795 * LOTTO * STAATSLOTEN * KRASLOTEN Buchter Markt 2 6122 BE Buchten Tel. 046 - 485 36 69

Ook voor uw electronische sigaret prijzen vanaf € 22,50

Zondag Zondag 24 24 Maandag Maandag 25 25 en en Dinsdag Dinsdag 26 26 November November

Info-avond Harmonie Echt

Laat u verrassen door onze prijzen !! Bijv. setje van 3 lampen voor € 129,00 of lamp 150cm hoog voor € 165,00. Fijn om te krijgen, ideaal om te geven: Flanellen dekbedovertrekken, lakens en hoeslakens.

‘t fijne van onze zaak:

• Enorme keuze in gordijnen • Confectioneren in eigen altelier • Gratis opmeten, offerte + vakkundig monteren • Altijd ‘n passend tapijt • Een goed advies

Swentibold

WONEN

Dorpstraat 52, Buchten Tel. (046) 485 13 49 www.swentiboldwonen.nl

er informatie worden gegeven over de muziek-opleiding, die men via de Harmonie kan volgen bij de muziekopleiding Myouthic. Vervolgens kan men de repetitie van de Jeugdharmonie bijwonen, waarbij ook de gelegenheid zal worden geboden om de diverse Harmonie-instrumenten te beluisteren, te bekijken en zelfs uit te proberen. Verder kan men uiteraard met alle vragen terecht bij de leden van het COJ. Ook als men algemene vragen heeft over deze actieve Echter muziekvereniging is dit een ideale gelegenheid om hierop een antwoord te krijgen.

De reünie voor oud-leerlingen, oudleerkrachten en andere belangstellenden bij gelegenheid van de 50-jarige basisschool Pastoor Franck in Grevenbicht zal plaatsvinden op zaterdag 21 juni in Oos Hoes. De reünie is bestemd voor alle oudleerlingen die vanaf het schooljaar 1963/1964 tot en met het schooljaar 2006/2007 de basisschool hebben bezocht. Men kan zich voor deze reunie inschrijven via jubileum@pastoorfranck.nl onder vermelding van

achternaam (dames meisjesnaam vermelden), het laatste schooljaar, emailadres en verdere contactgegevens. Oud-leerkrachten en andere betrokkenen worden apart uitgenodigd, maar kunnen zich ook al via genoemd mailadres melden. Nadere informatie over het programma van de reünie en andere activiteiten wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Op www.bspastoorfranck. nl en de speciale facebookpagina is tevens info te vinden.

Zaterdagmiddag 23 november organiseert de plaatselijke Zonnebloem Born/Holtum en JP CAP van 15.00 tot 17.30 uur in de grote zaal van Zorgcentrum St. Maarten, een middag waar u voor wordt uitgenodigd. U kunt er terecht om iets te kopen en/of een spelletje te spelen waar een prijsje aan verbonden is. Er zijn leuke cadeautjes voor de decembermaand te vinden, o.a. handwerken, kaarten, spullen uit Congo, en Peru (kerststalletjes), wafels, noten, jam.

Dit alles in de sfeer van een fancy fair en verkoop / tentoonstelling van werken van de plaatselijke Zonnebloem, die deze handwerken iedere maandagmiddag vervaardigen. De opbrengst komt ten goede aan het Zonnebloemwerk in Born en Holtum. Meer info vindt u zaterdag in de zaal, of bel naar Fransien, 046 486 14 68, Jongerenpastoraat CAP en voor de Zonnebloem Born/ Holtum kunt u terecht bij Claartje Brouns, 046 485 34 42.

Standaard haarscherp beeld met glasvezel kpn doet ’t gewoon

Interactieve HD TV | Supersnel internet | Bellen Haal de toekomst in huis. Met KPN Glasvezel kijk je nu al standaard naar 10 Nederlandse zenders in HD. Ook kun je met Interactieve TV live pauzeren en gemiste programma’s later bekijken. Op meerdere tv’s, je laptop en je tablet. Bovendien ben je helemaal klaar voor 3D-tv van de toekomst. AD 10992/02-13

Schrijf je dus nu in voor een Alles-in-1 GlasvezelPakket*.

kpn winkel Sittard & Roermond | kpn.com/glasvezel | 0800 0115

Collecte opbrengst Alzheimer De collecte van Alzheimer Nederland in de week van 4 t/m 9 november heeft € 2392,- opgebracht in Born, Buchten, Grevenbicht, Papenhoven, Obbicht, Guttecoven, Einighausen en Limbricht. Met een paar uur van uw tijd kunt u volgend jaar ook mee helpen als collectant. U kunt zich opgeven bij: R. van den Hof / 06 4579 3599 / rvdhof@wxs.nl of via www.alzheimer-nederland.nl/ collecte of telefonisch. 033 3032 661 *Kijk voor de beschikbaarheid en de voorwaarden op kpn.com/glasvezel

Na een schitterend Cool Kidsconcert organiseert de commissie Opleiding en jeugdharmonie van Koninklijke Harmonie St. Caecilia Echt op donderdag 28 november een informatie-avond. In eerste instantie is deze avond bedoeld voor de blokfluitleerlingen en hun ouders, maar ook andere geinteresseerden zijn welkom. Deze info-avond wordt gehouden in de gymzaal van de voormalige Huishoudschool aan de Julianastraat. Er wordt om 19.00 uur gestart met een welkomstwoord door de voorzitter van de Harmonie. Daarna zal

Reünie ‘gouden’ Tentoonstelling basisschool Grevenbicht Zonnebloem Born/Holtum


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 47 - 2013 www.echt-susteren.nl

Meld u aan voor Burgernet

Fietsoversteek Holtummerweg onder de loep

Op 6 september is de landelijke campagne ‘Meld je aan voor Burgernet’ van start gegaan. Ook gemeente Echt-Susteren doet mee. Burgemeester Jos Hessels roept alle inwoners van Echt-Susteren op zich nu aan te melden voor Burgernet. Samen zorgen voor veiligheid Dankzij Burgernet wordt Echt-Susteren nog veiliger. “Hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden”, aldus burgemeester Hessels. De burgemeester roept alle inwoners van Echt-Susteren op zich aan te melden voor Burgernet via www.burgernet.nl of via de brief die binnenkort in de brievenbus valt. Eenvoudig en effectief Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of smsbericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft, kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties opgelost, dankzij tips van Burgernetdeelnemers. Doe mee! “Hoe meer mensen meedoen, hoe meer Burgernetacties we met succes kunnen afsluiten. Samen zien we méér”, vertelt burgemeester Hessels. “Op dit moment hebben we in Echt-Susteren al 1630 Burgernetdeelnemers. Ik wil dat dit aantal flink toeneemt tijdens de campagne, om onze wijken nóg veiliger te maken‘.’ Heeft u zich nog niet aangemeld? Ga dan vandaag nog naar www.burgernet.nl om u te registreren of vul het formulier in dat u volgende week per post ontvangt.

Postadres gemeente Echt-Susteren Postbus 450, 6100 AL Echt Bezoekadres gemeentehuis Echt-Susteren Nieuwe Markt 55, 6101 CV Echt tel: 0475 - 478 478 fax: 0475 - 478 755 info@echt-susteren.nl Openingstijden maandag: 09.00 - 20.00 uur dinsdag: gesloten woensdag: 09.00 - 17.00 uur donderdag en vrijdag: 09.00 - 13.00 uur

V.l.n.r. vertegenwoordiging Dacapo College, ouder, wethouder Pustjens en gedeputeerde Lebens. De fietsoversteek bij de Holtummerweg, onderdeel van de school-thuis route van Susteren naar het Dacapo College, is gevaarlijk. Tijd voor de gemeente Echt-Susteren en de Provincie Limburg om actie te ondernemen. Aanleiding voor deze actie is een nieuw ongeval met fatale gevolgen, waarbij een fietser tijdens het oversteken van de provinciale weg (N276) door een automobilist werd aangereden. De fietsoversteek is onderdeel van de schoolthuis route van Susteren naar het Dacapo College en behoort bij het fietsroutenetwerk. Het gebruik van de oversteek is de laatste jaren gegroeid. Het blijkt dat zowel jongere als oudere fietsers moeite hebben de provinciale

weg over te steken. Verontruste ouders uit Susteren en een vertegenwoordiging van het Dacapo College hebben daarom bij de provincie en de gemeente aan de bel getrokken. Gedeputeerde Lebens en wethouder Pustjens zijn naar aanleiding daarvan de situatie bij de fietsoversteek gaan bekijken. Staatsbosbeheer zal in navolging hiervan het bosplantsoen zo snel mogelijk gaan uitdunnen. Het zicht van de fietser op het verkeer uit noordelijke richting zal hierdoor verbeteren. Daarna zullen de provincie en gemeente bekijken of en welke aanvullende maatregelen nodig zijn om de verkeersveiligheid verder te verbeteren.

Echt-Susterse Waarderingsavond groot succes!

Samen zorgen voor elkaar Vanaf 1 januari 2015 kunnen inwoners van Echt-Susteren bij de gemeente terecht met al hun zorgvragen. Vanaf dat moment is de gemeente namelijk verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk & inkomen en zorg aan (langdurig) zieken en ouderen. Taken die nu nog deels worden uitgevoerd door het Rijk en de Provincie. Wat verandert er voor u als inwoner? Krachten bundelen Samen gaan zorgen voor elkaar, dat is het uitgangspunt. Gemeente en inwoners moeten hun krachten bundelen om de veranderingen die het kabinet Rutte II in het sociale domein wenst het hoofd te bieden Waar specialistische zorg nodig is, biedt de gemeente een vangnet, maar steeds meer zal de gemeente de inwoners stimuleren ook een steentje bij te dragen. Voor zichzelf én voor de medemens. Eigen mogelijkheden, talenten en verantwoordelijkheden van de inwoners zijn belangrijk. Iedereen, van jong tot oud, met en zonder werk, met en zonder fysieke beperking, moet daarbij helpen binnen de mogelijkheden die eenieder daartoe heeft. Hoe dat kan? Daarvoor hoort de gemeente graag uw mening. In 2014 zullen we u in de kernen opzoeken om hierover het gesprek met elkaar aan te gaan. Ook nu kunt u ons al uw mening geven, bv. via het WMO-platform, de Cliëntenraad Sociale Zaken of door een mail te sturen naar info@echt-susteren.nl. Een nieuw zorgstelsel Het sociale domein moet anders worden ingericht. Waarom? In onze huidige verzorgingsstaat wordt met de verder vergrijzende samenleving de zorg op termijn onbetaalbaar. Daarnaast is de afgelopen decennia een oerwoud aan wet- en regelgeving rond de zorg ontstaan. Dit werkt vertragend, zorgt soms voor onnodige medicalisering en leidt tot hoge kosten. Om te komen tot een, door onze koning benoemde, ‘participatie-maatschappij’ is

inzet van de gemeente van groot belang. Zij staan immers van alle overheden het dichtst bij de burger. De gedachte is dat gemeenten de zorg en ondersteuning het meest effectief, met minder bureaucratie en daardoor goedkoper kunnen vormgeven. De voorbereidingen hiervoor zijn bij onze gemeente al in volle gang! Uitdaging Het uitvoeren van de taken rondom jeugdzorg, werk & inkomen en zorg aan (langdurig) zieken en ouderen is een flinke uitdaging voor de gemeente. Niet alleen vanwege de nieuwe taken, maar ook omdat fors bezuinigd moet worden. De gemeente moet op een slimme manier verbindingen zoeken tussen al die nieuwe taken, efficiënt zorg inkopen bij derden én de eigen kracht van haar inwoners benutten. Deze uitdagende klus biedt ook kansen. De meeste taken komen namelijk te liggen bij één partij, de gemeente. Hierdoor wordt het vanzelfsprekender dat hulpverlenende instanties die allemaal in één wijk of bij één gezin actief zijn beter samenwerken. Voor u als burger wordt de hulpverlening daardoor overzichtelijker en kunt u wellicht sneller geholpen worden. Ook zal de onderlinge band tussen burgers door de toenemende ‘burgerparticipatie’ groter worden: inwoners gaan meer voor elkaar zorgen en de gemeente gaat meer de wijk in om inwoners op te zoeken. Meer informatie Meer informatie over de veranderingen in het sociale domein wordt frequent in dit bulletin bekend gemaakt. Voor vragen kunt u ook altijd terecht bij de gemeente Echt-Susteren via 0475 478478 of www. echt-susteren.nl. Volgende keer praten we u bij over de veranderingen die ons staan te wachten in de zorg aan (langdurig) zieken en ouderen.

Drukke Sinterklaasintocht Echt

Op 14 november j.l. bezochten maar liefst 370 mensen de waarderingsavond voor mantelzorgers, sport- en muziekkampioenen. Zij werden allemaal op bijzondere wijze in het zonnetje gezet.

sche en wethouder Pustjens een attentie als blijk van waardering voor de geleverde prestaties op nationaal en/of internationaal niveau. Een overzicht van alle kampioenen is terug te vinden op www.echt-susteren.nl.

Het was voor het eerst dat het gemeentebestuur van Echt-Susteren op deze wijze blijk gaf van de waardering en dank voor onze “EchZösterse Oetblinkers”. Afgaande op de enthousiaste reacties van de vele bezoekers was deze avond in het gemeentehuis een succes.

Mantelzorgers Daarnaast werd de eerste gemeentelijke mantelzorgattentie uitgereikt. Initiatiefneemster raadslid Elly Janssen en wethouder Geert Frische reikten de geschenkbonnen uit aan mantelzorger mevrouw Steskens uit Sint Joost. Wethouder Frische memoreerde in zijn toespraak dat mantelzorgers dagelijks van grote betekenis zijn voor de samenleving en dat zij élke dag aandacht en ondersteuning verdienen.

Sport- en muziekkampioenen De sport- en muziekkampioenen ontvingen uit handen van respectievelijk wethouder Fri-

Burgemeester Jos Hessels mocht Sinterklaas ontvangen tijdens de drukbezochte intocht in Echt.

Losliggende stoeptegel, onderhoud groen of kapotte straatverlichting? Geef dit door aan de gemeente via het digitale (e-)formulier ‘melding openbare ruimte doorgeven’. Dit formulier vindt u op de website www.echt-susteren.nl en is 24 uur per dag bereikbaar.


Informatiepagina Mededelingen Gemeente Echt-Susteren, week 47 - 2013 www.echt-susteren.nl Gemeenten Midden-Limburg Oost werken samen aan beleid voor de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 in Echt met ingang van donderdag 21 november 2013 gedurende een periode van 6 weken (tot en met woensdag 02 januari 2014). Op maandag van 9.00 tot 20.00 uur, woensdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Voor een mondelinge toelichting op de stukken alsmede voor kopieën van de stukken kan men zich wenden tot de Afdeling Dienstverlening, team Wabo. Bent u het oneens met dit besluit, dan kunt u schriftelijk een beroepschrift indienen. Doe dit binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. Dit is de wettelijke termijn. Daarna mag uw beroep niet meer in behandeling worden genomen. Stuur uw beroepschrift naar: Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. In uw beroepschrift moet in ieder geval staan: • uw naam, adres en telefoonnummer; • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u beroep indient (u kunt bijvoorbeeld de datum en ons kenmerk van het besluit vermelden of een kopie meesturen); • de reden waarom u beroep indient; • de datum en uw handtekening.

Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen en Roermond gaan intensief samenwerken op het gebied van taken die nu nog vallen onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat hebben de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten deze week besloten. Tal van voordelen Met deze samenwerking willen de colleges een gemeenschappelijk beleid voor de nieuwe Wmo in de regio Midden-Limburg Oost ontwikkelen. Wethouder Frische is blij met de ontwikkeling. “Dankzij de samenwerking zijn er tal van voordelen te behalen: de inkoop van voorzieningen wordt goedkoper waardoor we met hetzelfde geld meer mensen kunnen helpen. Daarnaast is er meer duidelijkheid voor onze inwoners en kunnen we betere afspraken maken met de aanbieders. In die samenwerking blijft tevens voldoende ruimte bestaan voor accenten en lokaal maatwerk”.

AWBZ De AWBZ regelt de financiering van de langdurige zorg. De uitvoering van de functie begeleiding binnen de AWBZ ligt nu nog bij het Rijk. Vanaf 1 januari 2015 worden taken gedecentraliseerd. Gemeenten krijgen dan te maken met meer taken en nieuwe doelgroepen. Ze worden verantwoordelijk voor o.a. dagbesteding en begeleiding. Meer doen met hetzelfde geld Voor de gemeenten gaat het om nieuwe taken. Tegelijkertijd wil het Rijk bezuinigen op de kosten voor de zorg en ondersteuning. Gemeenten staan voor de opgave om daarvoor nieuwe beleidskaders te ontwikkelen. De gemeenten Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen en Roermond hebben besloten die uitdaging samen op te pakken en een gemeenschappelijk beleid voor de regio Midden-Limburg Oost te ontwikkelen. Het streven is dit beleid af te stemmen met de gemeenten in Midden-Limburg West: Leudal, Nederweert en Weert.

Laat de inbreker in de kou staan! Elk jaar opnieuw worden we geconfronteerd met woninginbraken in de donkere maanden van het jaar. Natuurlijk doet de politie er alles aan om inbraken te voorkomen en daders op te sporen. Maar daarbij kan de politie niet zonder de hulp van bewoners. De politie organiseert samen met de gemeente en haar veiligheidspartners in december een aantal avonden waarbij ze met buurtbewoners de wijk in gaat. Groepjes van ongeveer 6 personen worden daarbij begeleid door een politieagent. Ze bekijken samen inbraakgevoelige situaties bij woningen, waar potentiële inbrekers hun slag kunnen slaan. Daar waar bijvoorbeeld een raam open staat, laten ze een folder met een schoenafdruk achter. Op de folder staat de tekst:”Dit had de schoenafdruk van een inbreker kunnen zijn.” Het doel van deze avonden is om buurtbewoners bewust te maken van het risico op een inbraak als ramen en deuren niet goed zijn afgesloten of een donkere woning duidelijk maakt dat niemand thuis is.

Rectificatie

Verleende omgevingsvergunning 3 groepszorgwoningen in Echt Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

In de gemeente Echt-Susteren gaan de politie en haar partners samen met buurtbewoners de wijk in op: - Maandag 9 december in Echt-Noord - Dinsdag 10 december in Susteren - Donderdag 12 december in Sint Joost - Maandag 16 december in Pey-Echt - Dinsdag 17 december in Nieuwstadt Op deze dagen wordt u verwacht om 18.30 uur op een verzamelpunt bij u in de buurt. De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt. Na een korte uitleg gaan de groepjes vervolgens de wijk in. Rond 21.30 uur zullen alle groepjes weer bij het verzamelpunt terug zijn, waar de avond wordt afgesloten. Wilt u meewerken om uw buurt veilig te maken? Meld u dan uiterlijk 2 december aan voor een van de avonden in uw wijk. U kunt dat doen per e-mail via gebiedsgebondenwerkecht@limburg-noord.politie.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en (mobiel)telefoonnummer.

-

op 15 augustus 2013, van Stichting Woongoed 2-duizend in Reuver voor het realiseren van 3 groepszorgwoningen op het perceel aan de Heerweg 10 in Echt (locatie vml. basisschool).

Zij hebben inmiddels de gevraagde omgevingsvergunning verleend. De aanvraag, de beschikking en alle overige relevante stukken liggen in het gemeentehuis ter inzage bij de

Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren heeft gebracht. Van de indiener van het beroepschrift wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffier van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Dit besluit met de daarop betrekking hebbende stukken ligt, met ingang van de dag na de dag van publicatie tot het einde van de beroepstermijn, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, voor eenieder ter inzage bij de receptie (Nieuwe Markt 55 in Echt). Echt – Susteren, 20 november 2013

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij bij besluit van 18 november 2013 ten behoeve van 3 nieuw te realiseren woongebouwen voor de Stichting PSW (Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg) op de locatie van de voormalige basisschool Schilberg aan de Heerweg 40-42 in Echt, hogere waarden vanwege spoorweglawaai hebben vastgesteld, als bedoeld in artikel 4.10 van het Besluit geluidhinder. De 3 woongebouwen vormen samen een woonbegeleidingscentrum waarin 21 zorgunits (3x7) voor (jong)volwassenen met een overwegend matige verstandelijke handicap worden gerealiseerd. De bestaande school zal worden gesloopt ten behoeve van de nieuwbouw. Het besluit inclusief de overige relevante stukken, liggen vanaf donderdag 21 november 2013 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 in Echt. Gedurende de terinzagetermijn van 6 weken kan door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren hebben ingediend, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen, tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet gericht worden aan Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Echt-Susteren, 20 november 2013

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij voornemens zijn hogere waarden vanwege wegverkeerslawaai vast te stellen, als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder, ten behoeve van 2 appartementen op de begane grond van het pand gelegen aan de Bosstraat 50 in Echt. Het ontwerpbesluit alsmede de overige relevante stukken liggen vanaf donderdag 21 november 2013 gedurende zes weken (tot en met 2 januari 2014) ter inzage in het gemeentehuis bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 in Echt. Gedurende deze termijn kunnen door belanghebbenden ten aanzien van het ontwerpbesluit schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze worden ingebracht. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig telefonisch een afspraak te maken voor overleg via telefoonnummer 0475-478 478.

Indien u bij ons een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als u van mening bent dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, vereist is. Ingeval u gebruik maakt van de mogelijkheid tot het verzoeken van een voorlopige voorziening dient u uw verzoek te richten aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Echt-Susteren, 20 november 2013

Verlenging beslistermijn Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Gehandicaptenparkeerplaats Nassauhof 18 Echt Burgemeester en wethouders van Echt- Susteren maken bekend dat zij besloten hebben om: 1. Door het plaatsen van het bord volgens model E6 van Bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 een parkeerplaats aan Nassauhof aan te wijzen als parkeergelegenheid voor het motor- of gehandicaptenvoertuig dat voor of ten behoeve van gehandicapten wordt gebruikt; 2. Door het aanbrengen van een onderbord te bepalen, dat deze parkeerplaats bestemd is voor het motorvoertuig van de bewoonster van de woning Nassauhof 18 in Echt. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie hiervan bij het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en moet minstens bevatten: a. de naam en het adres van indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar. Ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan tegelijkertijd om een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Echt-Susteren, 20 november 2013

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij bij besluit van 18 november 2013, ten behoeve van 6 nieuw te realiseren patiowoningen aan Op de Kasselemeier, op een gedeelte van het perceel van sportpark Krekelzank in Nieuwstadt, een hogere waarde vanwege industrielawaai hebben vastgesteld, als bedoeld in artikel 59 van de Wet geluidhinder. Het besluit inclusief de overige relevante stukken, liggen vanaf donderdag 21 november 2013 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij de receptie in de publiekshal, Nieuwe Markt 55 in Echt. Gedurende de terinzagetermijn van 6 weken kan door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren hebben ingediend, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen, tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet gericht worden aan Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Echt-Susteren, 20 november 2013

Burgemeester en wethouders van gemeenin Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van art. 3.9 lid 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) hebben besloten voor de volgende aanvragen omgevingsvergunning de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal zes weken: •

Activiteit: het veranderen van windverband in portaal en reclameaanvraag Locatie: Zuiderpoort 62 te Echt Datum besluit: 8 november 2013 Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum: 20 december 2013

Activiteit: het plaatsen van papiercontainers Locatie: Aardenweg 35 te Susteren Datum besluit: 10 november 2013 Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum: 22 december 2013

Activiteit: het bouwen van een woning Locatie: Hoogstraat 56 te Echt Datum besluit: 13 november 2013 Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum: 7 januari 2014

Activiteit: het bouwen van een zorgwoning Locatie: Rijksweg Zuid 78 te Echt Datum besluit: 14 november 2013 Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum: 26 december 2013

Activiteit: het uitbreiden van een verenigingsgebouw Locatie: Susterderweg 25 te Nieuwstadt Datum besluit: 14 november 2013 Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum: 9 januari 2014

Activiteit: het oprichten van een carport en een overkapping Locatie: Sint Joosterweg 43 te Echt Datum besluit: 22 november 2013 Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum: 3 januari 2014

Aanvraag omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

Susteren -

Echt-Susteren, 20 november 2013

Bezwaar Mocht u het met het besluit tot verlening van een omgevingsvergunning niet eens zijn, kunt u ingevolge de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL in Echt. Graag in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift vermelden ‘bezwaar’. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en tenminste het volgende te bevatten: a. de naam en het adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van ons besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Oude Rijksweg Noord 43, voor het plaatsen van een terrasoverkapping, datum ontvangst 6 november 2013.

Tegen de hierboven vermelde aangevraagde vergunning kunt u in dit stadium geen bezwaar of zienswijzen indienen. Deze mogelijkheid bestaat pas op het moment dat het college van burgemeester en wethouders een beslissing op de vergunningaanvraag heeft genomen. Echt-Susteren, 20 november 2013

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat zij op grond van de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) de volgende aanvragen voor omgevingsvergunningen hebben verleend: Maria Hoop - Vlaskuilseweg 72, voor het verbouwen van een boerderijwoning, datum verzending 11 november 2013. Susteren - Oude Rijksweg Noord 68, voor het bouwen van een relaxpand, datum verzending 13 november 2013.

Bezwaar maken Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt. Echt-Susteren, 20 november 2013


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 7

bestaat 10 jaar – dus 10 weken akties!!

START UITVERKOOP

10% - 40%

ek

Feurthstraat 52, Susteren

Volg onze akties op facebook of www.imps-art.nl art.nl

Steeds meer mensen zijn op zoek naar bezinning, onthaasting en rust. Het Smalste Stukje Nederland biedt daarvoor volop mogelijkheden. In het Smalste Stukje Nederland in de gemeente EchtSusteren is veel ruimte voor “de onthaastende genieter”. Tijdens het Beleefweekend op 23 en 24 november staat genieten en beleven centraal. In het weekend van 23 en 24 november organiseren ondernemers uit de gemeente Echt-Susteren tal van activiteiten met als thema ‘beleven’ en ‘genieten’. Activiteiten variëren van themawandelingen, wellness- en bezinningsactiviteiten. Speciaal voor deze gelegenheid brengt de gemeente Echt-Susteren een brochure uit. Hierin staan alle evenementen op een rij en kan de lezer in één oogopslag zien welke activiteiten plaatsvinden en vervol-

gens zijn keuze maken. De brochure wordt op woensdag 20 november bijgesloten bij ’t Waekblaad. Ook is de brochure te downloaden via www.hetsmalstestukjenederland.nl Het Beleefweekend in Het Smalste Stukje Nederland sluit aan bij de Maand van de Bezinning die in Limburg in november centraal staat.

53.47% 52.08%

Bridgeclub Linne

Foto: Auteur Wil Schulpen

Uitslag 14 november 6. Ds. Habets - v. Pol-Tubee 1. Hrn. Herfs - Lucas 63.02% 7. Mw. Nissen - Hr.v.d. Pas 2. Ds. Corstjens - Smeets-Peters 7. Mw. v.Aalst - Creemers 59.11% 8. Mw.Ansems - Hulsbosch 3. Beurskens - Mevissen 57.81% 9. Ep. Smeets - Sangers november 2013_Opmaak 1 18-11-13 15:09 Pagina 1 4.Waekblaad Ds. Schierbeek - Theelen 53.91% 10 Mw.Penders - Francot 5. Hrn. Lenaers - Smeets 53.75%

week 47 - november 2013

52.86% 52.34% 52.08% 50.78% 50.52% 50.26%

Maandag 25 november presenteert de Vereniging van Natuurvrienden het derde deel in de boekenreeks Susteren weerspiegeld. Twee onderwerpen staan centraal: Heiligdomsvaart en de Heilige Willibrordus. Beide onderwerpen worden uitvoerig beschreven door de auteur Wil

00

PACK

Sportslip of singlet Feinripp kwaliteit in wit, 100% katoen, maten 5 t/m 8. VOOR

22. 16. 95

00

Pyjama

2

In 4 kleuren, 100% katoen, maten 48 t/m 56.

PACK

Presentatie Om 19.30 uur start de boekpresentatie met een kort welkomstwoordje. Daarna zal de heer Evert Zits een inleiding houden over het boek, waarna de auteur zelf aan het woord komt. Zits is niet alleen een van de spelers geweest in het Spel der Heiligdomsvaart geweest, maar heeft ook enkele keren het spel geregisseerd. Het eerste exemplaar ontvangt voorzitter Ad van Mierlo van de Stichting Heiligdomsvaart Susteren. Deze boekpresentatie wordt gehouden in de Grote Zaal van Orbis Vastrada, Kloosterstraat 47 te Susteren en begint om 19.30 uur.

VOOR

95

95

Van 25 november t/m 7 december onze jaarlijkse Vichy-Actie!

20 % korting

op alle Vichy producten.

Apotheek Schyns

Intekenen U kunt alvast intekenen voor dit boek door een bedrag van € 8,50 per exemplaar over te maken op rekeningnummer: 1502.04.612 t.n.v. Vereniging van Natuurvrienden o.v.v. Susteren weerspiegeld deel 3. Gereserveerde exemplaren zijn na afloop van de presentatie verkrijgbaar.

VAN

46. 35.

Bovenstestraat 33 6101 EH Echt 0475 48 64 34

Ook onze eigen Susterense heiligdomsvaart en reliekenstoet zijn onderwerp van bespreking.

Nieuwe Markt 2, 6101 CT Echt Tel. 0475-48 50 72 Maandag t/m vrijdag 8.00-18.00 uur. Zaterdag 9.00-17.00 uur

Snel terecht voor behandeling van staar

Een multidisciplinair team helpt u met uw rugklachten beter te functioneren!

De eerste behandeling is de multidisciplinaire pijnrevalidatiebehandeling. Hierbij zijn een fysiotherapeut, ergotherapeut en meestal een psycholoog of medisch maatschappelijk werker betrokken. Het optimaliseren van de belastbaarheid van de rug, en daarbij ook een balans vinden tussen ontspanning en inspanning, zijn essentieel voor het welzijn van de rug en algeheel welbevinden.

'alleen' op de OK achterblijft. Pas als de operatie klaar is en je verkoevert op de Recovery, gaat mama ook naar de kraamafdeling, vaak pas anderhalf uur later. De natuurlijke sectio is beter omdat door het huid op huid contact de kindjes en de moeders veel rustiger zijn. Bovendien kun je meteen samen met je partner van je kindje genieten!” Voor informatie over huid op huid contact na een keizersnede kunt u terecht bij uw behandelende gynaecoloog.

Laurentius Echt Du commerce 1, 6101DB Echt Tel. 0475 51 80 70 www.lzr.nl/echt

2

VOOR

50

Bij het multidisciplinaire team van de afdeling Revalidatie kunt u o.a. terecht met chronische pijnklachten van het bewegingsapparaat, waaronder rugklachten. Het team biedt twee behandelrichtingen aan: multidisciplinaire pijnrevalidatie en de zogenoemde ‘Graded Exposure’. Bij beide behandelingen is er ook aandacht voor de psychosociale factoren die de klachten beïnvloeden.

Kersverse moeder Vivian Truter met haar dochter Kiki.

Laurentius Roermond Mgr. Driessenstraat 6, 6043 CV Roermond Tel. 0475 38 22 22 www.lzr.nl

VAN

23. 18.

informatie van het Laurentius Ziekenhuis voor patiënten en publiek

Alle ouders willen de allerbeste start voor hun pasgeboren kind. Het Laurentius Ziekenhuis draagt hier graag een extra steentje aan bij door middel van huid op huid contact tussen moeder en kind, ook tijdens en na een keizersnede. Ondersteund door een team van professionals, biedt deze liefdevolle methode namelijk een groot aantal voordelen voor het fysiek en mentaal welzijn van zowel de kersverse moeder als haar kleine baby.

Natuurlijk geboorteproces

27.00

Laurentius informeert

Natuurlijke Sectio Een mooie en bijzondere ervaring!”

Uit onderzoek is gebleken dat het scheiden van moeder en kind vlak na de geboorte leidt tot stress. Daarom biedt de natuurlijke sectio een perfecte manier om de band tussen moeder en kind te versterken en een zo natuurlijk mogelijk geboorteproces na te streven. Vivian Truter werkt als OK assistent in Laurentius en kreeg op 4 oktober een dochter genaamd Kiki. “Toen ik hoorde dat ze in Laurentius een proef gingen doen met de natuurlijke keizersnede was ik erg blij, aangezien ik zelf een kindje zou krijgen. Normaal mag je je kindje ongeveer 5 minuten bij je houden voordat het met papa naar de kraamafdeling gaat en mama

Maten 4 t/m 8. 36.75

27.00

Wit met ronde of V-hals, 100% katoen, maten S t/m XXXL.

Boekpresentatie Heiligdomsvaart en H. Willibrordus

Bridgeclub Pius X Echt 3. Huijerjans Meuwissen 4. Corstjens Smeets

PACK

VAN

Schulpen. Om beide onderwerpen samen juist nu te bundelen in een uitgave is een bewuste keuze geweest. In 2014 is er de nieuwe editie van de Heiligdomsvaart Susteren, waar in het Heiligdomsvaartspel “Weerlicht der eeuwen’ van de priesterdichter Jacques Schreurs ook een rol is weggelegd voor Willibrordus. Willibrordus behoort wel niet tot Susterense heiligen, maar heeft in de periode dat deze leefden wel een tijdlang deel uitgemaakt van deze gemeenschap en is hij zeker een factor van belang geweest. Schulpen geeft het leven van deze missionaris vorm aan de hand van onder andere bronnen vertaald uit het Latijn en documenten uit 714 en 717 waarin de oudste vermeldingen van de water- en plaatsnaam Suestra, ongetwijfeld Susteren, voorkomen. Ook bekijkt de auteur de neerslag van Willibrord in de late middeleeuwen, de tijden erna en zijn mogelijk belang voor Susteren anno 2014. Het onderwerp over de heiligdomsvaart biedt een historisch en geschiedkundig beeld van heiligdomsvaarten (het vroegere ‘tonen der relieken van heiligen).

In wit, zwart en grijs. Maten 4 t/m 8. 36.75

95/5 2 Short In wit, zwart en grijs.

winter

Plats 14, Echt tel. 0475 - 48 70 19 www.agle.nl

Echt-Susteren kent 220.000 overnachtingen per jaar en een toeristische inkomensstroom van 23 miljoen euro per jaar. Toch wil de gemeente de vele onontdekte plekken voor haar inwoners en toeristen nog beter voor het voetlicht brengen onder één herkenbaar begrip: het Smalste stukje Nederland. Een plek die smal genoeg is om binnenen buitenland dicht in de buurt te hebben en breed genoeg om volop te genieten.

Uitslag 18 november 1. Ep. Maessen Sieben 56.25% 2. Lambrechts Smitsmans 54.86%

3 Rio Slip 95/5

PACK

29.95

American T-shirt

KORTING

Onthaasten en genieten in de gemeente Echt-Susteren

In wit met ronde of V-hals. Maten 5 t/m 8. 41.00

Alle aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt. Er kunnen afwijkingen in maat en dessin voorkomen.

Het Smalste Stukje Nederland

2 T-shirt 95/5

PACK

Wilt u reageren? E-mail: laurentius@lzr.nl Per post: Laurentius Ziekenhuis t.a.v. afdeling communicatie Postbus 920 - 6040 AX Roermond

Een aantal positieve gevolgen van huid op huid contact: Voor het kind • Betere hart- en longfunctie • Betere temperatuurregulatie • Stabielere glucose huishouding • Minder huilen, waardoor het O2 verbruik vermindert • Langere, diepere en rustigere slaap • Hersenfunctie wordt gestimuleerd door stem van de moeder

‘Graded Exposure’ is de naam van de tweede behandeling. Hierbij worden patiënten geleidelijk steeds meer blootgesteld aan (dagelijkse) activiteiten, die ze van tevoren door hun klachten niet meer konden uitvoeren. Het is de bedoeling dat zij bepaalde handelingen stapsgewijs weer leren verrichten. “Deze behandelmethode voor rugproblemen is in het UMC Maastricht ontwikkeld en wetenschappelijk onderzocht. De resultaten zijn zeer positief. We merken dat mensen tijdens de behandeling ervaren dat ze meer kunnen dan ze

Agenda

aanvankelijk dachten,” vertelt revalidatiearts Robin Strackke.

Psychosociale factoren Hoe een patiënt omgaat met deze problemen heeft directe impact op de klachten. “Vraagt hij of zij het uiterste van het lichaam, ondanks de klachten? Of durft hij zijn lichaam niet meer goed te belasten uit angst voor verergering van zijn probleem? In beide gevallen kan de ondersteuning van een psycholoog of maatschappelijk werker de patiënt helpen hier beter mee te functioneren. Ook dat bieden wij in ons behandelteam,” aldus Robin Strackke. Wilt u een afspraak maken voor de behandeling van uw rugproblemen? Dan kunt u terecht bij de polikliniek revalidatiegeneeskunde tel. nr 0475-382845. U heeft een verwijzing van huisarts of specialist nodig. Kijk voor meer info ook op www.lzr.nl/revalidatie.

Meer info over deze en andere bijeenkomsten leest u op www.lzr.nl onder ‘voorlichting’.

Voor de moeder • Verdubbeling van endorfine tijdens het geven van borstvoeding • Verhoogde productie van oxytocine, dat tot o.a. gevoel van ontspanning leidt • Minder behoefte aan pijnstilling

Zwangerschap en bevalling Periodieke voorlichtingsavond over zwangerschap en bevalling thuis en in het ziekenhuis, in samenwerking met de Kring verloskundigen MiddenLimburg. Di 3 dec 19.30 uur

www.facebook.com/laurentiusziekenhuis www.twitter.com/laurentius www.linkedin.com/company/ laurentius-ziekenhuis

Borstvoeding Kom alles te weten over het geven van borstvoeding en een goede voorbereiding hierop tijdens deze informatiebijeenkomst gegeven door de

lactatiekundige van het ziekenhuis en verpleegkundige van eugdgezondheidszorg. Di 10 dec 19.30 uur

Artrose en behandelingsmogelijkheden Orthopedische chirurgen Maurice Wassen en Guido Dekkers en fysiotherapeut Boy Schmitz geven deze avond informatie over artrose en de behandelingsmogelijkheden

(operatief en niet-operatief). Ma 16 dec 19.30 uur

Aanmelden Tot uiterlijk één week voor de bijeenkomst online via www.lzr.nl, per mail naar patientencommunicatie@lzr.nl of telefonisch via (0475) 38 22 36.

Meer info over deze en andere bijeenkomsten leest u op www.lzr.nl onder ‘voorlichting’.

Grijze staar of cataract is een troebeling van de ooglens Oog zonder staar Oog met staar in het oog, waardoor u waziger en grauwer gaat zien. Ouderdoms-staar is een 'normaal' verouderingsproces, net zoals het krijgen van rimpels. “Ouder-domsstaar is gelukkig goed te behandelen door middel van een staaroperatie, die het gezichtsvermogen vrijwel volledig kan herstellen,” aldus oogarts Rutger Vernimmen. “Bij de oogartsen in Laurentius kunt u binnen 2 weken terecht op de polikliniek.” Of u iets van de staar merkt, hangt af van de plek in de ooglens, waar de troebeling zich ontwikkelt en de grootte hiervan. Wanneer u binnen korte tijd opeens veel sterkere brillenglazen nodig heeft, kan dat ook een teken zijn van ouderdomsstaar. Op den duur kunnen sterkere glazen het zicht echter niet meer verbeteren. Doorgaans neemt de staar in loop van tijd toe, waardoor het gezichtsvermogen steeds slechter wordt.

Bezoek aan oogarts “Een bezoek aan de oogarts is dan noodzakelijk,” vertelt Rutger Vernimmen. “Bij een eventuele operatie haalt de oogarts de troebele lens uit het oog en vervangt deze door een kunstlensje. Opereren is overigens de enige manier om ouderdomsstaar te behandelen. Er zijn momenteel namelijk nog geen medicijnen of druppels tegen staar. We opereren altijd slechts één oog per operatie, waarna dit een paar weken moet worden gedruppeld om te herstellen. Daarna opereren we indien nodig het tweede oog. Staaroperaties worden zeer frequent uitgevoerd, veruit de meeste met een locale verdoving waardoor de operatie pijnloos is. De belasting voor de patiënt is zeer gering, waardoor ook op zeer hoge leeftijd de operatie nog mogelijk is.” Afspraak maken Voor behandeling van staar heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt daarna een afspraak maken via het secretariaat oogheelkunde: 0475-382219. Kijk voor meer informatie over staar op www.lzr.nl/oogheelkunde.


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 8

KERMIS MONTFORT borg

ZATERDAG 23 NOVEMBER • ZONDAG 24 NOVEMBER MAANDAG 25 NOVEMBER • DINSDAG 26 NOVEMBER

Voor betaalbare airconditioning Tel. 06 22 97 87 96 www.savo-airco.nl

Kerkstraat 20, 6065 AR Montfort tel 0475-543191 www.hobby-marjaco.nl

Openingstijden:

maandag van 10.00 uur tot 17.00 uur; dinsdag de gehele dag gesloten; woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur; vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag van 08.30 uur tot 12.00 uur.

Verzekeringen Hypotheken Financieringen Fiscale adviezen

Huysbongerdweg 10 6065 CJ Montfort

Tel. 0475-542244 www.stormgeurts.nl

Geheel of gedeeltelijk vergoed door veel verzekeraars

Geopend ma t/m vrij van 8.30-12.30 uur en van 13.30-17.00 uur Za van 9.30-12.30 uur

Aangesloten bij beroepsvereniging

De Zwaluw Modelbouw Montfort

Tel (0475) 54 25 95

das

Markt 3A

Webshop: www.zwaluwmodelbouw.com

Sluban bouwstenen: landmacht, pantser divisie, luchtmacht, marine, girls dream, treinen. Past op de lego bouwstenen !

WINTERKERMIS maandag 25 november:

vrijdag 22 november:

Electrolux Wasautomaat type EWF 1476 GDW € 549,(10 jaar motor garantie)

SPANJESTRAAT 1 * 6065 BT MONTFORT TEL. 0475 - 54 12 84

Scholtisweg 25 6065 CV Montfort 0475 - 54 22 21

HAIRSTYLING

Spaarkas lichten zaterdag 23 november:

café Dj Frank discotheek Dj Jeroen

dinsdag 26 november:

zondag 24 november:

vanaf 11.00 uur spek met eieren

vanaf 17.00 uur non stop muziek met Dominiek en de formatie Milano

www.hairstylingjame.nl

Peter Verheijden Hoogstraat 65 6065 BB Montfort Tel. 06 25 23 73 53

- Minigraver verhuur - Minicontainer verhuur - Handel in zand en grind - Container verhuur - Bestratingen

Café Tissen

TEGELZETTERSBEDRIJF GEBROEDERS

monteren en balanceren slechts

Forellenvijver Nooit Gedacht

Zaterdag 23 november vanaf 21.00 uur live muziek van de Aaj Patsje

incl. btw en gratis opslag

Zondag 24 november

onderhoud • apk • schadeherstel • airco-service

2013

vanaf 16.00 uur bierkienen met presentator Fried en muziek van DJ Robert

Dinsdag 26 november

Zandstraat 58 Montfort 0475 54 2345 asmontfort.nl

vanaf 11.00 uur spek met eieren met muziek van DJ Jopie

dé BOVAG-GARAGE van de Roerstreek!!

Tot ziens bij Cor en Marjo aan de Diergaarderweg 4 in Montfort. Tel. 06-10576506

Voor vakkundige installatie en reparatie Aan het Water 19 6065 AN Montfort Tel. (0475) 54 90 77 Fax (0475) 54 90 78

V.O.F.

Heisterhof 30 6065 DD Montfort Mobiel 06-54793970

wanden en vloeren. Zowel nieuwbouw als renovatie.

tel. 0475 - 54 90 81

WWW.THERAPIECENTRUMMONTFORT.NL

MOORS

Wij leveren en plaatsen al uw tegel- en natuursteen

Toos en Jan Wouters Kerkstraat 5a Montfort

winterbanden

vanaf 16.00 uur bierkienen met Dj IVar en de Hillstreetband

Design And Print by CopyAndDesign.nl

SERVICE & VERKOOP

Ambt Montfort 4 - Montfort 0475-541600

50 euro

Sluban Bouwsets vanaf € 1,99

Wolters

Winter Wissel Actie!!

Rupsbaan

Bij inlevering van deze bon 12 ritten voor €10,00

Draaimolen

Laat vrijblijvend een prijsopgave maken

Wij wensen iedereen gezellige kermisdagen

Bij inlevering van deze bon 15 penningen voor €10,00 P.M.G. Wijnants

✂ Als vanouds

Grijpkranen

H. Overkamp

Bij inlevering van deze bon Italiaans Specialiteitenrestaurant

Hoogstraat 2, 6065 BC Montfort Tel. 0475 - 54 31 77

13 speelmuntjes voor € 5,00


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 9

MONTFORT bis

Profiteer nu van onze Groeirente! Oplopend tot wel 3,60%* rente in het vijfde jaar!

1,85%* variabele rente / 10% premie voor 10 jaar sparen

Kantoor Montfort

Kantoor Geleen

Bosweg 1a Montfort Bezoek op afspraak T 046-4104060

Mauritslaan 24 Geleen Zonder afspraak binnen lopen E info@helwegen.nl

I www.helwegen.nl

LIKE & SHARE DOMANI KAPPERS & WIN

kink

KERMIS

Wij feliciteren prins Sjors I KV D´n uul van den Grauwert Mofert

Bij 1000 likes verloten wij knippen/kleuren voor jou en 3 vriendinnen

Openingstijden dinsdag-woensdag -vrijdag 09.00-18.00 uur donderdag 09.00-21.00 uur zaterdag 08.00-16.00 uur

Oranjestraat 51 6101 HW Echt Tel. 0475 480189

Sjors Peeters, prins van KV d’n Uul van den Grauwert Montfort Tijdens een gezellig prinsenbal en onder het toeziend oog van de voltallige Raad van Elf is zaterdag 16 november Sjors Peeters uitgeroepen tot prins Sjors I van vastelaovesvereniging d’n Uul van den Grauwert uit Montfort. Prins Sjors gaat normaal gesproken tijdens carnvaval door ’t leven als Vorst van deze vereniging, hij zal deze taak voor een seizoen naast zich moeten leggen. Prins Sjors is 28 jaar en een echte Montfortenaar. Hij woont samen met Daniëlle. Zij zal hem bijstaan als

prinses. Hij is werkzaam bij Gebr. Kurvers in Heerlen. In zijn vrije tijd is Sjors actief als Vorst en bestuurslid van KV d’n Uul van den Grauwert. Daarnaast speelt hij in het 4e elftal van voetbalclub SNA. Dit prinselijk gezelschap wordt compleet gemaakt door Dennis Zeelen en Johan van Pol. Vrienden van Sjors, die hem als adjudant zullen begeleiden. Prins Sjors I regeert met als lijfspreuk: ‘vorsvrie tamboere, prinsheerlijk bonzjoere!” Foto: Chantal Krugers Beegden

*rentes d.d. 07 oktober 2013, rentewijzigingen voorbehouden Kies daarom voor de volledig gepersonaliseerde brillenglazen van Varilux

Heiberg 4, 6065 NA Montfort Tel. nr.: 0475-475650 Fax nr.: 0475-475326 E-mail: info@gubra.nl Website: www.gubra.nl

In het dagelijks leven speelt personalisati e een steeds grotere rol. Zo ook bij de aanschaf van een multi focale bril. Het oog bevat namelijk net zoveel persoonlijke kenmerken als een vingerafdruk. Daarom is het van belang dat er een goede oogmeti ng plaatsvindt, waarbij het multi focale Variluxbrillenglas wordt afgestemd op úw ogen. Hierdoor ziet u scherp en comfortabel op alle afstanden. Wij beschikken over de kennis, geavanceerde meetapparatuur en een uitgebreid Varilux glasassortiment waardoor we de perfecte brillenglazen voor úw ogen leveren. Kies daarom voor Varilux, volgens brildragers wereldwijd het beste multi focale brillenglas.

Voor alles in, om en aan huis !!

Molenweg 29a Maasbracht 0475 - 461771 Kerkstraat 71 Nederweert 0495 - 625785 www.eyecentre.nl

Essilor is de uitvinder van Varilux multi focale brillenglazen en behoort tot de top 30 van meest innovati eve bedrijven ter wereld, met 5600 patenten. Essilor wordt al jaren als beste beoordeeld door brildragers wereldwijd. Essilor, seeing the world bett er. www.essilor.nl

Brillenglas net zo persoonlijk als vingerafdruk

Zin Patisserie & Boulangerie Nieuw in ons assortiment:

ZIN

PAT I S S E R I E & B O U L A N G E R I E

Luxe amarena kersen vlaai

€ 14,25

Luxe walnoot vlaai

€ 14,25

10 Gesorteerde zachte brunchbroodjes € 4,35 Bestellingen worden aangenomen tot en met 21 november Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 08:00 tot 17:30 Zaterdag: 07:00 tot 16:30 Zondag: 07:30 tot 12:00 Maandag: gesloten Kerkstraat 4

0475-541823

Montfort

Prins

SjorsI

Har Gootzen & Zn Voor al uw schuifkastsystemen op maat Uit eigen werkplaats Bezoek onze showroom of maak vrijblijvend een afspraak Hoogstraat 23 Montfort - 0475-541894 Dorpstraat 70a Melick - 0475-531629

Psychologie Praktijk Montfort traumaverwerking & eerstelijnszorg

Drs. Saskia Starmans GZ-Psycholoog

Big-geregistreerd en lid van de vereniging voor emdr

Stationsweg 51 6065 EH Montfort Tel.: 06-41819992 ppm@kpnmail.nl www.psychologiepraktijkmontfort.nl - Vergoeding vanuit basisverzekering -

Stationsweg 1 te Montfort Tel. nr. 06-15695794

silor, Varilux S-Series, nauwelijks aan hun nieuwe bril te wennen. Technieken als de contrastverhoger, om beter in het donker te kunnen zien, en de beeldstabilisator, om schommelingen te verminderen, kunnen optimaal op het oog afgestemd worden. Bovendien biedt een Varilux-glas dat op deze manier is aangemeten vijf keer meer scherpte. Varilux S-Series In het Varilux S-Series glas zijn diverse geavanceerde technieken verwerkt. Nanoptix™ zorgt er bijvoorbeeld voor dat het glasoppervlak vijf keer nauwkeuriger geproduceerd wordt. Brildragers ervaren hiermee meer evenwicht bij beweging. De SynchronEyes™-technologie houdt bij het ontwerp van het brillenglas optimaal rekening met de verschillen tussen het linker- en het rechteroog. De beelden die de verschillende ogen waarnemen, worden op elkaar afgestemd. Het resultaat is een ongekend breed gezichtsveld in het glas. Dankzij de nieuwe 4Dtechnologie kunnen opticiens bij het aanmeten van een bril zelfs rekening houden met het dominante oog van de brildrager. Voor de brildrager betekent dit dat de reactiesnelheid en het aanpassingsvermogen van de ogen versnellen, waardoor het ruimtelijk inzicht aanzienlijk verbetert. Bent u benieuwd naar de unieke kenmerken van uw ogen? Loop dan eens binnen bij Eyecentre, Molenweg 29a Maasbracht (tel. 0475 46 17 71) voor een oogmeting. Op www.variluxsseries.nl vindt u meer informatie over Varilux-glazen.

Nieuwe pakken voor Net Neet Prinse uit Echt

Betaalbare mode voor jong en oud Dames, heren en kids Koopzondag 1 december r .00 uu van 11.00-15

Dat een oog minstens zoveel unieke kenmerken heeft als een vingerafdruk, zal u niet verbazen. Alleen de iris al is voor iedere persoon uniek en kan, net als de vingerafdruk, ter identificatie dienen. De technieken om brillenglazen aan te passen aan alle unieke oogeigenschappen worden steeds beter. En dat is maar goed ook, want hoe beter een brillenglas aansluit op de individuele kijkwijze, hoe meer kijkcomfort. De vakopticien Uijen Optiek uit Maasbracht benadrukt het belang van gepersonaliseerde brillenglazen dan ook. Eenvoudige brillenglazen zijn een hulpmiddel bij bijziendheid of verziendheid en eventueel een cilinder. Een goed begin om scherper te kunnen zien, maar ons kijkcomfort wordt door nog veel meer factoren beïnvloed. De natuurlijke oogbewegingen verschillen bijvoorbeeld per persoon, net zoals de manier waarop de ogen samenwerken. Daarnaast is ieder montuur anders, waardoor de afstand tussen het glas en het oog verschilt, net als de vorm van het glas. 3D-oogmeting Om met deze verschillende persoonlijke kenmerken rekening te kunnen houden, maken ze een 3D-scan bij het aanmeten van nieuwe glazen. Hierbij meet de opticien verschillende parameters van het oog en kan hij glazen aanmeten die ook bij verschillende lichtomstandigheden en bij verschillende activiteiten optimaal kijkcomfort bieden. Omdat de glazen hierdoor beter aansluiten bij de natuurlijke kijkgewoonten, hoeven dragers van het nieuwste multifocale glas van Es-

Openingstijden: maandag gesloten Dinsdag t/m vrijdag 13.30-18.00 uur Donderdag tot 20.00 uur Zaterdag 10.00-16.00 uur

brak

Grondverzet, Kabelwerken & Bestratingen Sportlaan 8, 6065 AJ Montfort 06 53 56 83 28 e-mail: info@roymeuwissen.nl

Spanjestraat 1

KERSTSHOW Zondag 1 december 11.00 tot 16.00 uur

Montfort

Diergaarderweg 8, 6065 NB Montfort 0031 (0)475-542688

Tel. 0475 54 32 33

Montforter Groente Handel

Tijdens het Net Neet Prinsebal matinee van 10 november werd niet alleen de nieuwe NNP Danny 1e uitgeroepen. Dit ultieme moment werd tevens gebruikt om de nieuwe kledinglijn van de Net Neet Prinsen aan het publiek te tonen. De vorige kledinglijn was helaas versleten door de veelvuldige optredens die de NNP’en in het Echter landj doen. Het ziet er natuurlijk niet uit als dergelijke getalenteerde manschappen, zoals de NNP’en zijn, in afgedragen pakken rondlopen. Vandaar dat Stan Vrancken, de huis couturier, met enkele modeontwerpers aan de slag is gegaan om de Net Neet Prinsen de komende jaren er weer piekfijn op te laten staan. In Keulen zijn de nieuwe pakken in record tijd superstrak in el-

kaar genaaid terwijl de laarzen bij een Brabantse schoenenfabrikant werden gefabriceerd. De nieuwe combinatie kan het best omschreven worden als: stoer maar niet hautain, modieus maar niet extravagant en stijlvol doch niet stijf. Al met al is het een geweldige combinatie geworden die perfect past bij de markante personen die de NNP’en zijn. Of zoals de bekende Nederlandse mode ontwerpers Victor en Rolf zeiden toen ze deze outfit zagen, dat in deze outfit het goddelijke lichaam van de Net Neet Prinsen perfect tot hun recht komt... U kunt de NNP’en in hun nieuwe pakken aanschouwen tijdens het BCL treffen op zondag 24 november bij de grote optocht die dan plaats vindt.


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 10

HUIS EN TUIN

Gratis Ford winterinspectie bij Ford dealer Jos Bogman

Ruime keuze

flanellen dekbedovertrekken

"" De De Hazelaar Hazelaar "" Tuincentrum & Hoveniersbedrijf

Aan Aan de de Linde Linde 25, 25, tel. tel. 046 046 -- 4853526 4853526 Nieuwstadt Nieuwstadt volop bloeiende violen, heide en super-bolchrysanten Volop bloeiende violen volop bloeiende violen, heide en super-bolchrysanten

Haagplanten

Haagplanten

Haagplanten : o.a Taxus, Laurier en Coniferen

diverse maten, van klein tot groot (bezorgen mogelijk)

Haagplanten : o.a Taxus, Laurier en Coniferen

Tuinaanleg & onderhoud

Lakens en hoeslakens

NU 10% korting

diverse maten, van klein tot groot (bezorgen mogelijk) Laat uw tuin vakkundig winterklaar maken

Tuinaanleg & onderhoud Uw tuinvakman vraag vrijblijvend een prijsopgave … al méér dan 40 jaar thuis in uw tuin …

Sinte Maerte Susteren

Boomkwekerij Openingstijden: • Rozen ma. t/m vr. 8.00 - 18.00 uur • Coniferen zaterdag 8.00 - 16.00 uur • Laanbomen zondags gesloten • Vaste planten • Bos- en haagplantsoen • Pot- en containerteelt Molenweg 39 • 6104 AH Koningsbosch Tel. 0475 - 301 235 www.boomkwekerij-geilen.nl

Laat uw tuin vakkundig winterklaar maken vraag vrijblijvend een prijsopgave … al méér dan 40 jaar thuis in uw tuin …

Peijerstraat 111 - Echt - 0475 41 02 07 www.klinkerswonenenslapen.nl

erkend electro installateur

Erkend elektro installateur

KACHELS

Vrijdags koopavond. Dinsdags gesloten Gratis parkeerplaats

SERVICE CENTER

Peter Op het Veld

Uw tuinvakman

doe

Klasse apart

Roland Geilen

hi

de gratis Ford Winterinspectie dag.” Tijdens de Ford Winterinspectiedag wordt de auto gratis nagekeken op tien zeer belangrijke veiligheidsonderdelen; waaronder de verlichting, de accu, de ruitenwissers en de banden. Tevens worden de remblokken, de vitale onderdelen van het koelsysteem, de waterslangen en de werking van de ruitensproeiers gecontroleerd. Daarnaast kan Ford dealer Jos Bogman vooral de wintersporter van dienst zijn met typische winteraccessoires, zoals een skibox, dakdragers, sneeuwkettingen en winterbanden. Maar ook met veiligheidsaccessoires, die verplicht of aanbevolen kunnen zijn in de diverse Europese landen, zoals een veiligheidshesje, gevarendriehoek, reservelampjes en een EHBO set.

ee

Ford dealer Jos Bogman organiseert op zaterdag 23 november de jaarlijkse terugkerende Ford Winterinspectiedag, zodat Ford-rijders veilig op weg kunnen in de wintermaanden. Tijdens deze dag kunnen klanten hun auto gratis laten controleren op alle belangrijke onderdelen, die tijdens de winter van vitaal belang zijn. “De winterperiode stelt hoge eisen aan de auto, ook al is die nog zo goed onderhouden. Iedere automobilist in ons land wordt geconfronteerd met gladde wegen, duisternis, regen en sneeuw, pekel en slecht zicht, terwijl veel landgenoten ook nog eens op vakantie gaan naar wintersportgebieden,” aldus de heer John Pluis van Ford dealer Jos Bogman. “Daarom organiseren wij op zaterdag 23 november, zoals ieder jaar,

Tuincentrum & Hoveniersbedrijf

Kerkweg 110 • Nieuwbouw of renovatie • Verkoop en reparatie 6105 CH Maria-Hoop • Was-, droog- en koelapparaten • TV- en schotelantenne Tel. 0475-301776

og

Het waterdicht maken van kelders en muren, ook voor optrekkend vocht d.m.v. injecteren en al uw betonreparaties.

PIN-Key is onderdeel van BERKX, Maatwerk voor Woning en Bedrijf

PIN-Key is onderdeel van BERKX, Maatwerk voor Woning en Bedrijf

Kapelaan Goossensstraat 7 Echt, Tel. 0475 - 481479

www.berkx.nl

PIN-Key is onderdeel van BERKX, Maatwerk voor Woning en Bedrijf

Met een advertentie in

tors

DECORETTE v. MONTFORT

GAS - WATER - SANITAIR - CENTRALE VERWARMING 24

uu

INSTALLATIEBEDRIJF

JOHN

VAN

NEER B.V.

rs

erv

ice

Handelsweg 7b 6114 BR Susteren www.tonvanool.nl

‘t Waekblaad

Bovenstestraat 9, 6101 EG Echt Tel. 0475 48 12 46

- zonne-energie - warmte pompen - ventilatie systemen - warmte terugwinning - onderhoudscontracten Dealer van: - Nefit - Daalderop - Fuji Electric Airco

Alle bitumineuze dakbedekkingen Lood- en zinkwerken Pannendaken Velux dakramen Boeiboordbekleding

os

Voor al uw inlijstwerk

• • • • •

MONTAGE 6% BTW

Tel: 046 - 449 57 48 Fax: 046 - 449 47 96 E-mail: info@tonvanool.nl

komt uw mededeling in ruim 29.000 brievenbussen tussen Roermond en Sittard.

Meer info? Even bellen: 0475-484502

PAK NU UW BTW VOORDEEL VAN 21% NAAR 6%!!!

kans ijs

Ook voor cv-onderhoudscontracten, vraag vrijblijvend een offerte aan!

Elektro C. Hees

St. Jorisstraat 31 6101 CA Echt Tel. 0475 - 48 33 91 www.johnvanneer.nl

Schilbergerstraat 26 6102 AJ Pey/Echt Tel. (0475) 48 16 97 MIELE - ELECTROLUX - AEG - BOSCH - LIEBHERR Voor reparatie van: wasmachines, drogers, vaatwassers e.d.

Ambachtelijk massief eiken meubelen Zowel modern als klassiek!!

Singelstraat Zuid 1 6107 AM Stevensweert Tel. 0475 - 55 03 31 GSM 06 - 51 39 63 34 e-mail: hmseegers@ziggo.nl

ster de weg naar het beste meubel

Openingstijden: Maandag, woensdag en donderdag van 10.00 - 18.00 uur Vrijdag van 10.00-20.00 uur, zaterdag van 10.00-16.00 uur, dinsdag gesloten. www.meubelmakerijsjrajanssen.nl

Renovatie Nieuwbouw Verbouw

eest

BOSSTRAAT 11, ECHT - TEL. (0475) 48 49 90

Steenakker 14 6116 CE Roosteren

sanitair verwarming ventilatie airconditioning

Tel: 06-46015238 e-mail: davy73@live.nl

dia

Meubelmakerij Sjra Janssen

maw

overgebleven bestuur over waar we naartoe moeten. Ik kwam er met het bestuur niet uit, en zie dan ook geen goede basis om als lijsttrekker verder te gaan. Deze beslissing valt me zwaar, omdat ik nog altijd vind dat onze gemeente een sociaal geluid hard kan gebruiken, zeker als je ziet wat er vanuit Den Haag allemaal op ons af komt”, aldus Housmans.

Tel. 06 28108674

Tel. 06-53299457

Ronald Housmans trekt zich terug als lijsttrekker SP Echt-Susteren Maandag 11 november heeft Ronald Housmans zich teruggetrokken als lijsttrekker van de SP in Echt-Susteren. Reden hiervoor is een verschil van inzicht in de koers van de afdeling tussen Housmans en de drie overgebleven bestuursleden. Twee weken geleden stapten ook al twee bestuursleden op. “Ik heb een andere visie dan het

Bovenstraat 24 6141 CD Limbricht

Betonrenovatie

Tel: 0475-486136 Mob.: 06-53588228

www.pin-key.nl

leo

lastingdienst. Bij een adres aan de 2e Heiweg zagen de ambtenaren hoe een 38-jarige man uit Roermond vuilniszakken in een auto zette. In de zakken bleek gedroogde hennep te zitten. De Roermondenaar is aangehouden. Gestolen aanhangers aangetroffen in Born Vrijdag 15 november heeft de politie vijf aanhangwagens in beslag genomen die stonden geparkeerd op een terrein aan Achter het Hout in Born. \Uit een eerste onderzoek bleken tenminste twee van de aanhangers van diefstal afkomstig te zijn. De politie adviseert eigenaren van aanhangers hun aanhanger(s) zodanig te stallen dat ze niet eenvoudig door dieven kunnen worden meegenomen. Openstaande boetes Tijdens een controle van een growshop aan de St. Jorisstraat in Echt werd een man aangetroffen die gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Hij had nog 5 boetes openstaan met een totaal van € 4.000,-. Hij heeft inmiddels betaald. Vrouw opgepakt in Susteren Bij de woningbrand, veroorzaakt door een oververhitte fritespan, aan de Stationsstraat in Susteren pakte de politie een vrouw op die nog gesignaleerd stond voor een diefstal. De politie was al 8 maanden naar deze vrouw op zoek. Ze werd onder meer gezocht voor drie veroordelingen en moet nog een celstraf uitzitten. Achtervolging Dinsdagmorgen 19 november vond in Roosteren en Susteren een achtervolging plaats. De politie achtervolgde een gestolen auto met twee inzittenden. In verband met de verkeersveiligheid konden ze niet de risico’s nemen die de bestuurder van de gestolen auto nam. Even later botste de auto in Slek tegen een boom. De inzittenden zijn te voet gevlucht.

Voor al uw behang en schilderwerken Hubertusstraat 95 6102 AT Echt

www.pin-key.nl

mededelingen Inbrekers gepakt in Maasbracht Twee mannen die kennelijk van plan waren om een inbraak te plegen in een woning aan de Roerstraat in Maasbracht, zijn dinsdagnacht 12 november door de politie gearresteerd. Dit gebeurde nadat de politie een tip had gekregen dat er twee mannen rondom een woning liepen. Agenten wisten de mannen in de directe omgeving van de woning aan te houden. Bij onderzoek bleken de twee in het bezit van inbrekerswerktuig te zijn. De twee mannen zijn 32 en 24 jaar oud en komen respectievelijk uit Kerkrade en Gulpen-Wittem. Aanrijding in Susteren Op de Tiendschuur in Susteren vond woensdagavond 14 november een aanrijding plaats. De bestuurder had teveel alcohol gedronken en moest meteen zijn rijbewijs inleveren. Tevens moet hij zich bij het CBR melden voor een cursus en een alcoholslotprocedure. Diefstal Op de Havenstraat in Maasbracht werd in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 november een bestelauto ontvreemd. Het betrof een Mercedes 308, kenteken VZ-JN-22. In Echt op Bovenste Eind werd donderdag 14 november een bestelbus, Mercedes, kenteken 67-BT-FK, gestolen. Aanrijding in Echt Op de Graaf in Echt vond vrijdagavond 15 november een eenzijdige aanrijding plaats. Een scooterrijder kwam ten val. Hij liep een hoofdwond op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hennep gevonden in Maasbracht Tijdens een controle bij een pand aan de 2e Heiweg in Maasbracht heeft de politie vrijdag 15 november zeven kilo hennep gevonden in vuilniszakken. Deze controle maakte deel uit van een gezamenlijk actie tussen politie, gemeente en de be-

Vakwerk op maat

• PIN-Key Chip als alternatief voor de (PIN)code

Trappen Deuren Kozijnen Verbouwingen

SCHILDERWERKEN

snik

geschiedde ter ere van het 25 jarig jubileum van het Sinte Maerte Comité Susteren. Op de foto ziet u Sinte Maerte en Comité bestuurder Ed Pörteners die samen de aanwezigen bij de brandstapel dank zeggen en proosten op de komende jaren. Natuurlijk werden allen genoemd die 25 jaar lang dit kinderfeest mede mogelijk hebben gemaakt. Sinte Maerte richtte echter een bijzonder dankwoord richting Brandweer en Harmonie die nog nooit verstek hebben laten gaan!

PIN-Key, dé sleutel PIN-Key, tot zorgeloos dé sleutel wonen! tot zorgeloos wonen!

las

Maandag 11 november slingerde een kilometerlange lampionnenstoet door de straten van Susteren om in de Mehre te eindigen bij de Sinte Maerte brandstapel. Daar werden de stoetgangers getrakteerd op een hels Sinte Maerte vuur dat door de hele omgeving kon worden bewonderd. De grootten kregen die avond gratis een ontspanningsavond aangeboden Bie Alois met een keur van Susterse artiesten. Aan het eind van die avond werd getrakteerd op een hapje en een droogje. Dit alles

• “Kluisgevoel” voor uw • Onopvallende uitwoning of kantoor straling, niet snel als code-systeem herken• Onopvallende uitbaar straling, niet snel als code-systeem herken• PIN-Key Chip als alterbaar natief voor de (PIN)code

bad

do

• Invoeren van de (PIN)code door draaien en indrukken van de knop • Invoeren van de (PIN)code door draaien en • “Kluisgevoel” voor uw indrukken van de knop woning of kantoor

VAN MONTFORT Peyerstraat 96, Echt (0475) 48 16 28 Marktstraat 37 Susteren (046) 449 17 87

Boegspriet 27, 6051 GL Maasbracht Tel. 06 524 171 25


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 11

HUIS EN TUIN

Louvermen Buchten staan aan vooravond nieuw seizoen Bel voor een gratis waardebepaling !

goed

Beste presentatie │ Modernste marketing NVM-kwaliteit │ Kleinschalig en persoonlijk

Gelrestraat 67, 6101 EV Echt 0475-470221 www.michel-makelaardij.nl

voor informatie tel 06 53 67 28 47 of kijk op onze website www.stratura.nl

Zonwering maakt deel uit van het totaalplaatje! uurwerk

Delsing

Donderdag 14 november werd de 9e en laatste ronde gespeeld in de 1e cyclus om het clubkampioenschap Er werden vijf wedstrijden gespeeld. De eindstand in de eerste en tweede cyclus is bepalend voor de indeling van de finale ronden van het clubkampioenschap aan het einde van het seizoen. Uitslagen 9e ronde:

Zonneschermen

• Lamelgordijnen • Vouwgordijnen • Jaloezieën • Markiezen • Screens • Rolluiken • Serreoverkappingen en parasols

Al 15 jaar uw specialist in binnen- en buitenzonwering

Echterstraat 55· 6102 ES· Echt· T (0475) 48 48 35 M josboonen@ziggo.nl I www.josboonen.nl

W. Delsing, Ruytersweg 16, 6101 VR Echt

Tel. 0475-48 35 20 - www.delsing-zonwering.nl

kanarie

WIJ GAAN ONZE SHOWROOM VERNIEUWEN

Arie Schakel - Ton Smeets 1-0 J. Timmer - Fr.v.Hoogstraten 0-1 Ed Crombeen - Frans Baets 1-0 Ton Cremers - Thieu van Pol0-1 Henk Rijs - Peter Simonis remise Wim Berden oneven Eindstand 1e cyclus: 1. Thieu van Pol 7,5 pt; 2. Ed Crombeen 6,5 pt; 3. Peter Simonis 6,5 pt; 4. Arie Schakel 6 pt ; 5.Frank van Hoogstraten 5 pt; 6. Henk Rijs 5 pt; 7. Wim Berden 4,5 pt; 8. Ton Crem-

Ne f it

Nederland

MET GRATIS ISAT!* AT GR nu l OS ET Be M TA M THER ! !* er te ofi pr en MOSTAAT ER TH

AAR GARANT 7J I AAR GARANT J 7 I

ARANTIAENT IE AR RG

RG

7 JA A 7 JA A

efit Ketel ing op uw Nontage rt o k W T B 21% rting op m 15% BTW ko7 jaar garantie Gratis rmostaat Gratis the

in Lunda leder verkrijgbaar in meerdere kleuren

€ 599-

Sanda boxspring

Electrische boxspring met pocketveren matras, hoofdbord en topper. Leverbaar in 3 kleuren antraciet, zwart en bruin, in de maten 140x200, 160x200 en 180x200.

NIEU WE HR- K ETEL ? NTIEU WE HR- K ETEL ? IJDELIJK DU BBEL VOOR DEEL ! TIJDELIJK

DU BBEL VOOR DEEL !

Nefit TrendLine: nu met 7 jaar garantie + verlaagde BTW installatiewerk! Nefit TrendLine: met 7 jaar garantie + Maak nunuopeen “aan huis” verlaagde BTWmoet op installatiewerk! Uw nieuwe HR-ketel minstens 15 jaar meegaan. Dat is best

afspraak voor eenkeuze. deskundig Maak daarommoet nu een verantwoorde MetDat de is nieuwe Uwlang. nieuwe HR-ketel minstens 15 jaar meegaan. best Nefit TrendLine HR-ketel bespaart u energie en bent u klaar voor deNefit en voor uw situatie lang. Maak daarom nu een verantwoorde keuze. Met de nieuwe toekomst. Profiteer nu vanude verlaagde BTWu op installatiewerk. TrendLine HR-ketel bespaart energie en bent klaar voor de passend advies. Bovendien krijgt u nu bij van ons de tijdelijk 7 jaar garantie op onderdelen, toekomst. Profiteer verlaagde BTW op installatiewerk. helemaal gratis. Dat is pas zekerheid! Bovendien krijgt u bij ons tijdelijk 7 jaar garantie op onderdelen, Ontvang een gratis goodiebag helemaal gratis. Dat is pas zekerheid! met o.a. en voorwaarden: Vraag ons vrijblijvend om informatie Vraag Riverdale ons vrijblijvend om informatie en voorwaarden: cadeaubon van Hees Lights & Living.

* Actie loopt t/m 31 juli 2013, vraag naar de voorwaarden. * Actie loopt t/m 31 juli 2013, vraag naar de voorwaarden.

Edisonweg 40 Echt T 0475 481357 www.heesinstallaties.nl

Verwarming-Gas-Water-Sanitair-Electro-Airco

actie!!

Don., vrij., zat. 21, 22, 23 november

A

ACTIE

3+2 Zits bankstel

€ 899-

vast vanaf

7 JAAR G 7 JAAAR G

in nappaleder verkrijgbaar in meerdere kleuren

E

3+2 Zits bankstel

€ 1199,-

24-uurs

storingsdienst

· Keukens · Schuifdeurkasten · Keukenrenovatie · Badmeubels · Winkel- en kantoorinterieur · Maatmeubels

Bankstel St. Martin

Vraag vrijblijvend een offerte aan en we komen gratis bij u inmeten.

Relaxfauteuil

TOT

war m

E

€ 1299,-

€ 1399,€ 1199-

houdt

ir tl a hn od u dw ta r m N Neu de fe toe! Hees Installaties komt naar

Massief eiken, vele kleuren

€ 599-

ners 4 pt; 9. Frans Baets 4 pt; 10.Wil Hoppers 3,5 pt; 11. Johan Meurs; 12. Ton Smeets; 13. Inge Bisschops 3 pt; 14. Rob JHongbloed; 15. Christiaan Bouwknegt 2 pt; Carel Goes 1 pt en Jan Timmer 0,5 pt. Er wordt geschaakt op de donderdagavond, aanvang 20.00 uur. Alle wedstrijden worden gespeeld in het clublokaal van ‘t-Stokpaardje, in het sportcafé van de Andreas sporthal aan het Europlein in Maasbracht. Inlichtingen: Arie Schakel, Stevensweerterweg 9, 6051 GP Maasbracht, tel. 0475 85 36 59.

Nefit AANhuisshow

Dressoir

€ 699,-

ber. In Café De Bar kon worden gekaart onder het genot van een lekker glaasje bier in een gezellige ambiance. Tijdens de Jeugdrevue van Jong Nederland op 31 januari zal bekend worden gemaakt, wie de nieuwe jeugdprins en jeugdprinses van ’t Louverriêk zullen worden. Hiervoor geeft Karnevalsvereiniging De Louvermen alle kinderen, die in groep 7 of 8 zitten, de gelegenheid om hun wens om jeugdprins of jeugdprinses te worden in vervulling te laten gaan. Als je nog geen brief hebt ontvangen om je op te geven, ga dan naar de website van De Louvermen en print daar de brief uit, lever het antwoordstrookje in.

Schaakvereniging ‘t Stokpaardje Maasbracht

ZONWERING

Voor particulier en bedrijf: Meubelstoffeerderij

rende succes van de eerste editie, zijn De Louvermen de uitdaging weer aangegaan om lekker eten, heerlijke wijnen, daverend lachen en een betoverende ambiance te combineren. De crème de la crème uit de buutte-wereld zal in het gemeenschapshuis van Buchten in de buutte-ton verschijnen waaronder de regerend buuttekampioen Fer Naus en de oud kampioenen Jantje Geraedts en Harold Schroijen. Deze humoristische buutten worden gecombineerd met een overheerlijk drie gangen diner uit handen van chefkok Peter van Didden. Het “Hanetoepen” is geheel volgens traditie op maandag 25 novem-

E NTI RA IE NT RA

piano

eigentijdse ontwerpen moderne materialen vijveraanleg

Karnevalsvereiniging De Louvermen uit Buchten staat aan het begin van het 75ste verenigingsjaar. Zaterdag 16 november zal het seizoen officieel geopend worden tijdens de Aaftrap vastelaovend 2014 Buchte. ’t Keuninklik Auwt Viefde organiseert in samenwerking met De Louvermen en beide Buchtense zaate hermenieën De Sjöttekapel en De Plèkbokse, de officiële opening van de vastelaovend 2014 in ’t Louverriêk. Louvermen staan aan vooravond nieuw seizoen. Louvermen staan aan vooravond nieuw seizoen. Vrijdagavond 22 november staat Buutte-culinair voor het tweede jaar op de kalender. Na het dave-

Electrisch, met opstapfunctie

www.arjenrekmans.nl Zilstraat 29 6114 KE Dieteren

T. 06 50 502 814 info@arjenrekmans.nl

Nu vanaf

€ 499-

Opruimingvoorraadapparatuur voorraadapparatuur Opruiming

€ 2399,-

€ 2199,in Longlife leder

Eetkamerstoel Met wielen

€ 149-

Eetkamerstoel Met poot, vele kleuren

Nu voor

€ 99-

Tafels en salontafels

Voor al onze andere aanbiedingen, zie onze website

vanaf Massief eiken in diverse maten en kleuren leverbaar, 240, 220, 200, 180, 160 (lang) Salontafels 140x70 100 0f 90 breed. en 100x100

€ 499-

OPENINGSTIJDEN:

maandag 13.00-18.00 uur dinsdag/vrijdag 10.00-18.00 uur zaterdag 10.00-17.00 uur

Voor Echt betaalbaar wonen.

PEIJERSTRAAT 19 ECHT T 06 83 79 21 00

www.dmliving.nl

Voor al onze andere aanbiedingen, zie onze website Kerkveldsweg-Oost 11a, echt Tel: 0475-484511 Kerkveldsweg-Oost /11a, Echt. Tel. 0475-484511 www.vanbuggenumkeukens.nl info@vanbuggenumkeukens.nl www.vanbuggenumkeukens.nl / info@vanbuggenumkeukens.nl

Uitverkoop showroommodellen Uitverkoop showroommodellen sportkous

Nu voor

Dit is slechts een kleine greep uit ons enorme aanbod bankstellen, stoelen en massief eiken kasten, tafels en dressoirs. Nu ook nieuw in onze 1500 m2 grote showroom, grote collectie leuke woonaccessoires en lampen.

nood

3+2 Zits bankstel

Whirlpool combimagnetron AMW840IX Whirlpool AMW840IX met GRATIS accessoires twv € 82,95*€ 722,€ 722,nu met combimagnetron GRATIS accessoires twv €nu82,95* Whirlpool inductiekookplaat ACM773LX € 649,Whirlpool inductiekookplaat ACM773LX € 649,Bauknecht iXelium GasKookplaat 75cm TGW 5675/PT € 560,Bauknecht iXelium GasKookplaat 75cm TGW 5675/PT € 560,Bauknecht iXelium Gaskookplaat 90cm TGW 5595/PT € 619,Bauknecht iXelium Gaskookplaat 90cm TGW 5595/PT € 619 aankoop van een vaatwasser uit onze voorraad GRATIS voor 2 ja NuNu bij bij aankoop van een vaatwasser uit onze voorraad GRATIS onderhoudspakket onderhoudspakket voor 2 jaar twv € 49,99 Twv € 49,99 Genoemde prijzen zijn exclusief montage Genoemde zijn showroom exclusief montage Voor meer informatieprijzen bezoek onze of website Voor meer* informatie bezoekstrekt onzeop=op showroom of website zolang de voorraad * zolang de voorraad strekt op=op


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 12

SHAPE

Joop Hendriks fotografie

JOLANDA

November & decemberactie! Reportage 9 foto’s

voeg

Foto uit de oude doos

.NL

Slank & fit in 30 minuten voor vrouwen

poll

Zie onze website voor openingstijden & gratis proefles!

www.inshapemetjolanda.nl 06-51088507 kaste

Active Kappers

incl.

Kapsalon & thuisservice

collagelijst

€ 69,00 Standaard reportage incl. 3 vergrotingen € 49,00 Gespecialiseerd in fotobewerking Plats 12, Echt 0475 - 21 42 80 / 06 - 55896497

Deze foto is ingezonden door Graat Meerten uit St.Joost. In april (2014) is het 80 jaar geleden dat deze foto is gemaakt. Te zien zijn 35 jongens van de Bewaarschool uit Pey gefotografeerd aan de Ursulinen/meisjesschool aan de Houtstraat in Pey. Bovenste rij vlnr: Huub Helzen, Wim van Halbeek, Jan van Halbeek, Harie van Pol, Thei van Neer, Jan Kleve, Wil v. Buggenum, Harie Vergoossen, Dré Stoffels, Minus Vergoossen, Wil Wauben, Sef Offermans, Wim Pustjens, Jan Peters, Bair Peters, Piet Golsteijn, Jan Zeelen, Graad Meerten. Onderste rij vlnr: Jan Bakkus, Wil v. Buggenum, Reiny Ramakers, Bair Bekkers, Sjaak Richter, Jan Boumans, Graad v. Neer, Wiel Graus, Broer Peters, Bernard Beunen, Jan Vergoossen, Wil Golsteijn, Lei Hausmans, Jan Verkooijen, Gerrit Corstjens, Toon Offermans en Zr. Agnes. Heeft u nog oude schoolfoto’s, verenigingsfoto’s of andere groepsfoto’s, zendt u ons deze via info@ waekblaad.nl of u kunt ze bezorgen op Heerweg 46 te Echt. Graag voorzien van zoveel mogelijk info. De ‘foto’s uit de oude doos’ is te downloaden via www.waekblaad.nl

‘Boewe aan gemeinsjap’ in ‘beegse mès’ Grevenbicht hapje en stemmige achtergrondmuziek.

Muziek en zang

Bridgeclub Susteren

174436

Actie geldig t/m 7 december

HOUTSTRAAT 8-12 PEY TEL. 410425 Maandag en dinsdag gesloten !

Tandartspraktijk Ridderlaan Ridderlaan 7 6102 CM Echt 0475-481547 info@tandartspraktijk-ridderlaan.nl

Wij nemen nog patiënten aan Geen lange wachttijden!

www.tandartspraktijk-ridderlaan.nl

VOGELSHOW Kring van Midden Limburgse Vogelverenigingen

Vlnr: boven: Frans Caris, Harrie Caris, Jos Tobben, Johan Schulpen, Daan Driessen. Onder: Wim Vossen, Sjaak Kolgen Noud van der Zee en Louis Maessen.

Echt

Vogelsportvereniging e.o. organiseert zaterdag 30 november van 14.00 tot 21.00 uur zondag 1 december van 10.00 tot 12.00 uur in Café/Zaal BRAVOURE, Plats 5 in Echt Zondag 1 december van 10.00 tot 12.00 uur is er tevens een

Dé dames en heren kapsalon in Echt!

VOGELBEURS

Like ons op Facebook of kijk eens op onze geheel vernieuwde website:

Iedereen mag hier vogels ruilen, kopen of te koop aanbieden.

WWW.JUST4HAIR.NL

BIJ INLEVERING

Graag tot ziens bij Just 4 Hair!

VAN DEZE

ADVERTENTIE*

Ligusterstraat 19, 6101 MD Echt Tel: 0475 - 486 929

*GELDIG IN DE MAANDEN EN DECEMBER 2013

BCL-voorzitter opent vastelaovesseizoen Pey

NOVEMBER

crazy, shiny, stylish, trendy of moody

Maandagmiddag gesloten

Brabanter Straße 33 52525 Waldfeucht Tel. 0049 24 55 20 77 Fax 0049 24 55 30 27

Electro v. Engelen

Nieuwe Markt 22, 6101 CT Echt (0475) 48 70 39 www.bellisimokappers.nl

Hingenderstr. 18 St. Joost www.ingele.nl 0475-410049

Philips LCD met Smart TV t/m 31-12-2013 met gratis Philips Hue licht

raak

3. dms Bontje-Elema 57.17% 4. dms Diris-vd Velde 52.87% 5. dms Cremers-de Rave 52.09% De uitzendingen vanaf woensdag 20 november 14.40 uur wordt door Omroep MAX wekelijks (12x) op NED 2 de TV-cursus ‘Iedereen kan Bridgen’ uitgezonden. Elke uitzending duurt 12 minuten. Heeft u interesse gekregen, neem contact op met de Bridgeclub Susteren. 046 449 24 78.

10,- korting

(voorheen Al-Zahra)

drs

Uitslagen van 13 november 1. echtp. van Nuland 58.68% 2. mv. Duysens-hr. Schreurs en dms van Dalen-Deneer 56.25% 4. hrn Goffin-Brouwers 55.21% 5. mv. Wagener-v.Schijndel 53.13% 1. mv. Wolters-Verreussel 69.58% 2. echtp. Storken 64.50% 3. mv. v.Schijndel-hr. Peeters56.25% 4. dms Eising-van Lanen 52.08% 5. dms Buskens-de Valk 50.42% 1. echtp. Maessen 59.67% 2. dms Meesen-Joren 59.00%

Roermond Mussenberg 1b, 6049 GZ Herten, Postbus 108, 6040 AC Roermond Tel.: 0475-339828, Fax: 0475-339687. E-mail: info@scheersadvocaten.nl

TRUIEN-BLOUSES-VESTEN BLAZERS-ROKKEN-PANTALONS

Vastelaovesvereniging De Aester Sjaelen Uul uit Pey heeft zondag 17 november het nieuwe seizoen officieel geopend. In Groot Pey gebeurt dat al vele jaren door middel van een dialectmis in de parochiekerk van Pey. De dialectmis werd dit jaar ook bijgewoond door een delegatie van het BCL-bestuur. Na de dialectmis werd het nieuwe vastelaovesseizoen nog eens extra ingeschoten met 11 kanonschoten die werden afgevuurd vanuit Christientje. Christientje is het fonkelnieuwe kanon van Sjötterie Sint Christina Stank Stief Sjaelberg. Een van de kanonschoten werd afgevuurd door Hans te Locke, de kersverse nieuwe voorzitter van de Bond Carnavalsverenigingen Limburg (BCL). Deze actie was de eerste officiele handeling van de nieuwe BCL-voorzitter uit Heerlen in de gemeente Echt-Susteren. Tekst: Jos Meeuws, volksväörlichter v.v. De Aester Sjaelen Uul

arbeidsrecht fiscaal recht incassorecht Eerste gesprek gratis

www.proteion.nl

op

De werkgroep Maasbracht in Beelden is een groep personen, die foto’s, prenten, films, videos, dia’s en andere bescheiden wil verzamelen in Maasbracht en Brachterbeek. De werkgroep wil afbeeldingen, die in particulier bezit zijn en veel vertellen over de geschiedenis van Maasbracht en Brachterbeek en haar inwoners, collectioneren en registreren. Deze werkgroep wordt gevormd door een groep (deels oud Maasbrachtenaren), die elkaar in 2008 ontmoetten op een reünie van de oude Sint Jozefschool. Dit zijn Frans Caris, Johan Schulpen, Louis Maessen, Daan Driessen, Jos Tobben en Har Caris, Wim Vossen, Sjaak Kolgen en Noud van der Zee. Om hun doel te bereiken willen de leden van de werkgroep contacten leggen met personen en families, die nog beelden uit het verleden in hun bezit hebben. Interesse gaat uit naar carnaval, kermis, processies, sporten, familiejubilea, communie en verenigingsfeesten. Voorts beelden van muziekgezelschappen, scholenjeugdwerk ondernemers en vakbonden. Foto’s van straten, parken, pleinen, gebouwen, huizen, het boerenleven, de scheepvaart en de haven. De werkgroep (MiB) is te bereiken: voor Maasbracht Noud van der Zee tel. 0475 46 48 72. Voor Brachterbeek: Wim Vossen tel. 0475 46 25 49. Frans Caris is aanspreekpunt voor de werkgroep: Het Schoor 6A 6019EB Wessem tel. 0475 56 30 88 / frans.caris@kpnmail.nl.

-

been

naast de route is aangebracht, verder zijn er extra stapstenen bij gekomen. Een hele verbetering, want dit deel was moeilijk begaanbaar. Het startpunt van de wandelroute en het wandelknooppuntennetwerk ligt nabij Brasserie de Hompesche molen, Bilt 1, 6107 AA Stevensweert. Rond de Molenplas loopt een grindpad, 7 kilometer lang en goed voor een wandeling van ongeveer 2 ½ uur. De route is echter niet geschikt voor mindervalide, buggy’s e.d. Het is inmiddels echt een paradijs voor rustzoekers die willen genieten van struinnatuur.

algemene rechtspraktijk ondernemingsrecht personen- en familierecht huurrecht

kuiper

Natuurmonumenten heeft zojuist een speels pad van stapstenen aangelegd. Vanuit de Hompesche molen in Stevensweert ligt een wandelroute van ongeveer 7 kilometer. Tevens is de route opgenomen in het wandelknooppuntennetwerk. Deze loopt rond de Molenplas en een deel van de wandeling gaat over een grindvlakte. Het bijzondere is dat een deel van de route een oversteek maakt over de plas die ligt tussen Bilt en Molenplas. Mensen kunnen nu via de stapstenen op een minder gevaarlijke manier de oversteek maken. Dit omdat er ook een touw

-

oc

Stapstenen vernieuwd tussen Molenplas en Bilt in Stevensweert

Meer informatie? Bel (088) 850 00 00

wonen, welzijn en zorg

Dinsdag t/m vrijdag 9.00 tot 18.00 uur. Zaterdag 8.00 tot 16.00 uur

Scheers Advocaten zijn werkzaam op de volgende rechtsgebieden:

ib

Naast de ‘oude bekenden’ muziekkapel EigeWies en het gemengd kerkelijk zangkoor St. Caecilia, verlenen dit jaar twee ensembles hun muzikale medewerking aan de Beegse Mès die al voor de 7e maal gecelebreerd wordt en opgeluisterd wordt met muziek en zang van eigen bodem. Een kwartet jongeren vertegenwoordigt harmonie St. Cecilia. De solisten Floor Lassche (zang), Marc Linssen (toetsen), Erwin Gielen (percussie) en Roland Smeets (bugel) brengen Limburgse versies van een drietal bekende luisterliedjes van K.T. Tunstall, Tina Dico en Stevie Ann ten gehore. Het muzikaal kwintet van koninklijke harmonie Aurora bestaat uit Robert Savelkoul (hobo), Anita Lemmens (dwarsfluit), Elvira Lebens (klarinet), Camiel Lemmens (hoorn) en Wim Damen (fagot).

van huis uit

klant

Op de feestdag van Christus Koning en voorafgaand aan het jaarfeest van de H. Catharina, patrones van de parochie Papenhoven-Grevenbicht (zaterdag 23 november), vindt de Beegse Mès plaats in de parochiekerk. Via deze eucharistieviering wordt uiting gegeven aan de verbondenheid van de diverse geledingen binnen de woongemeenschap in kerk en samenleving met als thema ‘Boewe aan de gemeinsjap’. Gebeden en gezangen worden in een speciaal misboekje vermeld en waar mogelijk tevens door medewerkenden vertolkt in het Beegs dialect. Traditioneel krijgen drapeaus, vaandels of vlaggen van de verenigingen uit Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk een plaatsje vooraan in de kerk. De dienst begint om 19.15 uur. Meteen na afloop is er een gezellige nazit in zaal de Mert aan de Raadhuisstraat voor de medewerkenden aan de misviering en andere kerkvrijwilligers. Daar wordt gezorgd voor een drankje, een

Werkgroep Maasbracht verzamelt historisch materiaal

Chrisje Verstappen fysiotherapeut van huis uit

Meneer Steffanie uitvoerder van huis uit

Openingstijden:

Bovenstestraat 35 Tel. 0475 - 410100 Tel. thuisservice: 06-20983082

Landgoed Hommelheide Hommelweg 2, 6114 RT Susteren Tel. +31 (0)6 13 27 19 59 / info@massagesalonrenate.nl


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 13

Autoschade

ZOEKT U EEN AUTO?

Gelegen aan de doorgaande Rijksweg van Roermond naar Sittard Schoolstraat 34 te Echt, Tel. 0475 - 482577

• Moderne rep. technieken met 4 jaar schriftelijke garantie. • Overname van fabrieksgarantie op herstelde delen. • Ruitreparatie en vervanging. • Herstellen van personen- en lichte bedrijfsauto’s. • Herstellen van parkeerdeukjes zonder te spuiten met een kostenbesparing tot 70%. • Dashboard en interieurreparatie. • Financiële afhandeling rechtstreeks met verzekering, dus geen geld voorschieten. • Gratis vervangend vervoer. • Reparatie van kunststofdelen: o.a. bumpers.

AUTOSCHADE

BRONNEBERG BORN - NIEUWSTADT www.autoschadebronneberg.nl centraal mer: telefoonnum

NIEUWSTADT Gouv. Houbenstraat 61 6-4492929

04

naam

Audi Hyundai Ford Mitsubishi Opel Seat Suzuki Volvo

A5 1.8 TFSI Xenon Navi Sportline nw model Getz 1.4 5-drs Airco zwart lmv weinig kilomters Fiesta 1.4 Futura 3-drs Airco zilver sportief ASX 1.6 Panorama Xenon 1e eigenaar nieuwstaat Agila 1.2 Comfort zilver hoge instap 1e eigenaar Altea 1.6 Reference Rood Climate PDC LMV SX-4 1.6 Exclusive Automaat white nw model XC60 2.0T Momentum Automaat Panorama Navi

2012 31.000 km € Verkocht 2007 64.000 km € 5.450,2004 157.000 km € 3.950,2011 36.000 km € 17.950,2000 125.000 km € 2.950,2004 62.000 km € 7.750,2010 35.000 km € 14.950,2011 60.000 km € 39.450,-

Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota

Aygo 1.0-12VVTi 5-drs Zilver Airco 30.000 km 2009 Yaris 1.3-16VVTi Sol Automaat 3-drs Airco zilver 2004 Yaris 1.3-16VVTi Sol 5-drs Zilver Airco hoge instap 2007 Yaris 1.3-16VVTi Sol 5-drs zwart Airco hoge instap 2008 Yaris 1.3-16VVTi Aspiration 5drs Navi Camera 6000km 2012 Auris 1.6-16VVTi Sol 5-drs Airco zilver nieuwstaat 2008 Verso 1.6-16VVTi Sol zilver Airco Cruise nw model 2004 Verso 1.8-16VVTi Sol beige Airco Cruise contr PDC 2007 Verso 1.8-16VVTi Panoramic Clima nw model grijs 2010 Verso 1.8-16VVTi Panoramic Automaat Grijs nieuwst. 2011 Prius 1.8-16VVTi Hybride Automaat wit Comfort 2010 Prius 1.8-16VVTi Hybride Auromaat Wit Comfort 2010 Avensis 1.8-16VVTi Stationwagon zilver Airco LMV 2002

Aygo 2009 30 dkm € 6.950,-

Yaris 2013 navi 6.600 km 14.950,-

70.000 km € 9.950,-

30.000 km 82.000 km 70.000 km 88.000 km 6.600 km 67.000 km 105.000 km 137.000 km 55.000 km 18.000 km 55.000 km 62.000 km 150.000 km

€ € € € € € € € € € € € €

automobielbedrijf + Esso servicestation

2008 2007 2005 2004

€ 19995 € 15995 € 8995 € 4.995

158.000 50.000 160.000 118.000 114.000

zilvermett zwartmett Grijsmett blauwmett blauwmett

2005 sep-09 2007 sep-04 sep-09

€ € € € €

4.495 9.495 8.995 4.995 4.895

200000 250000 150.000 200.000

blauwmett blauwmett blauwmett blauwmett blauwmett

nov-92 2000 895 dec-92 1995

€ € € € €

1.995 1.395 895 1.495 1.295

Auto Weber is uw adres voor APK ZONDER AFSPRAAK Onderhoud en reparatie alle merken, (winter)banden en velgen service tegen de scherpste prijzen, Auto onderdelen en gereedschappen, nieuwe- en gebruikte auto’s.

• En voor al uw postzaken van PostNL

205/55x16 Kumho allseason 91h € 99,50 225/50x17 Goodyear Vector 4season € 147,50 Complete wintersets nieuwe banden en velgen op tegen dump prijzen 155/65x14 op staal voor Aygo, C1 of 107 € 399,50 175/65x15 op staal VW/Audi Seat € 529,95 185/60x16 op staal voor BMW RFT € 749,50 Winterbanden op LMV Complete set met 165/70x13 € 469,95 Staat uw maat of Complete set met 175/65x14 € 499,95 Complete set met 175/50x15 € 569,95 Alle prijzen zijn all-in alles nieuw klaar op de auto direct uit voorraad leverbaar zolang de voorraad strekt.

ba

Spaar voor mooie cadeaus met de Esso Extra Pas of voor direct voordeel vraag naar de voordeelpas.

ESSO VOSSEN ECHT ZUIDERPOORT 12, 6101 KA ECHT

Tel. 0475-440021 / Fax 0475-440355

www.hyundaigeurts.nl ACCU’S.BANDEN.UITLATEN. TEGEN HOGE KORTINGEN Moderne volautomatische wasmobiel

GARAGEBEDRIJF

Professionele car cleaning VA tegen betaalbare prijzen. € 3NAF 5,-

AUTO

BEMA

WWW.AUTOBEMA.NL Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00 u. Zaterdag 09.00 - 14.00 u.

sok

Verkoop nieuw:

Met behoud van fabrieksgarantie. Alle merken.

Nr 1 in service:

Airco, Klassiekers, Caravans, Schade, Banden, Bandenhotel, Zoekopdracht.

Lease onderhoud:

Onderhoud en reparatie voor (bijna) alle lease- auto’s.

Bedrijfswagens:

Bustin: Uw lichte bedrijfswagen specialist voor de Roerstreek.

Mazda 5 1.8 ACC 7-persoons Suzuki Wagon R 1.3 GLX Suzuki Grand Vitara 1.6 Free Style AC 3-drs VW Golf 1.4 TSI 5-drs ACC Comfort VW Polo 1.2 AC Mitsubishi Pajero 2.5 TDI Grijs kenteken, ex BTW Opel GT 1.9 Mitsubishi L400 2.5 TD Lang EX. BTW Mercedes S 600 V12 Mercedes C180 Elegance Mercedes 380 SL Coupé /Cabrio Toyota Prius Hybrid Automaat Triumph TR4A IRS

2006 2005 2005 2007 2005 1992 1969 2000 2006 2001 1984 2006 1967

9.750,4.250,7.350,9.950,5.950,2.950,8.450,2.850,29.000,7.000,13.500,3.750,14.250,-

AUTOBUSTIN POSTERHOLT

ROERMONDSEWEG 60 6061GC POSTERHOLT 0475-402670 WWW.AUTOBUSTIN.NL

Wij doen alles voor uw auto!

THE CARMAKER

Het adres voor optimale bandenservice

palm

vice

Occasions:

ECHT

Newtonweg 4, 6101 WX Echt Tel. (0475) 48 90 48

APK benzine € 19,95 incl. APK diesel € 35,00 incl. UNIVERSEEL GARAGEBEDRIJF TEGEN BETAALBARE PRIJZEN !

Galvaniweg 9a / 6101 XH Echt tel. 0475 411175 / 06 26879062

• Schadereparatie en expertises • Ruit reparatie en vervanging • Winterbanden, alle merken leverbaar • Opslag banden • Aircospecialist reinigen en diagnose Ford Ka 1.3i 2003 Ford Mondeo Wagon 1.8i 16v 2003 Mazda 5 2.0 7-persoons 2005 Opel Astra 1.6i 16v 2000 Suzuki Wagon R 1.3i Automaat 2006 Toyota Aygo 1.0 2010

A

M&G ECHT www.mg-auto.nl

coser ir a d r e e s li ia espec

S ’ O T U

Car Cleaning Geurts Loop gerust binnen of neem contact op via 06-81130308 / 0475-481784 Zuiderpoort 12, 6101 KA Echt info@carcleaninggeurts.nl www.carcleaninggeurts.nl

merk er niet bij bel 0654372814 of mail met info@autoweber.nl

mis

OOK DIT JAAR ZIJN ZE ER WEER: DE PIETEN MET LEUKE SURPRISES Haal snel je kleurplaat en lever het in vóór 25 november 2013. Alle kinderen die hun kleurplaat inleveren worden door onze pieten beloond met een leuke surprise op zaterdag 30 november tussen 10.30 en 14.00 uur.

Diverse occasions van € 500,- tot € 1500.- APK Gekeurd

Edisonweg 22 6101 XJ Echt Tel. 0475-482000

meet

Skoda Fabia 1.4 ..................grijs ..........2005 Kia Carens 1.6 .....................grijs ..........2005 Hyundai Santa Fe 2.4 LPG ..zwart.........2002 Hyundai i10 1.1i...................grijs ..........2011 Hyundai I20 1.4 ...................grijs ..........2012 Hyundai I10 1.0 ...................paars ........2012 Hyundai IX20 1.4 .................wit .............2010 Fiat Seicento 1.1 ..................rood ..........2001 Citroën Xsara Picasso 1.8i .rood ..........2004 Renault Laguna 1.9 DTC .....grijs ..........2005 Chevrolet Kalos ...................grijs ..........2007 Cadillac BLS 2.0 Turbo ..........................2008 Nissan Almera Tino 1.8 .......grijs ..........2002 Opel Astra 1.6 .....................zilver .........2001 Ford Focus 1.4 ....................zilver .........2001 Ford Focus 1.6 Wagon aut. .blauw........2001 Suzuki Swift 1.2 3 drs. .........zwart.........2011 Toyota Aygo 1.0 ...................groen ........2011

Verso panorma 2010 18.750,-

Universele garage

Grijsmett chamapgnemett zilvermett zilvermett

Alle winter en allseasons banden leverbaar tegen de scherpe prijzen

Werkplaats geopend: werkdagen van 08.00-17.00 uur zaterdag van 09.00-12.00 uur Showroom geopend: ma. t/m vrij. 09.00-18.00 uur zaterdag 10.00-16.00 uur

Uw vertrouwd adres voor voordelig tanken!

• APK Keuringsstation • Moderne diagnose apparatuur • Grote- en kleine beurten, • Onderhoudsbeurten alle merken auto’s en lichte bedrijfswagens Chevrolet Spark 1.0i Bi-fuel nieuw Daewoo Tacuma 1.6 2002 Ford Fiesta 1.0 nieuw Ford Fiesta 1.4i 16v 2011 Ford Ka 1.2i 2011 Ford Ka 1.3i 2005

2008 88000 92000 160.000

B.v.:

Zuiderpoort 12 - 6101 KA Echt Tel. 0475 - 481784/486890 - Fax. 0475 - 488284

Goed voorbereid de winter in? Wintercheck op 17 punten € 12.95

G

PRIJS

Winter/zomer sets opslag incl 2x montage slechts € 60,- excl btw per jaar

6.950,5.450,7.950,8.950,14.950,10.950,7.950,10.950,18.750,23.950,Verkocht Verkocht 3.950,-

Esso Vossen Echt

BW-JR

gi

2008

KLEUR

www.autoweber.nl

- Bandenservice - Bandenopslag

Voor reparatie, onderhoud en APK van ALLE bouwjaren en alle merken. Ook voor occasions kunt u bij ons terecht. www.thecarmaker.nl Open: Ma-Vr 08.30-17.30u, Za 8.30-14.00u., Di: Gesloten

sas

Terios 1.5 Explore blauw/grijs Airco hoge instap

klap

Daihatsu

KM

pat

Bedrijventerrein “De Berk” Edisonweg 26 6101 XJ Echt info@autoschadebeckers.nl Tel. 0475 - 48 52 56 Fax 0475 - 48 80 61

MERK/TYPE Occasions Mini JCWorks Cabrio, 211 pk, navi, leder, izgst Mercedes B200 turbo automaat, navi, leder, etc Mercedes A170 5drs automaat, navi, airco, lmv, etc Mercedes A 160 lang Avantgarde,halfleder,lmv,etc Kia Sportage 2,0 LPG G3 , Ecc, leder, trekhaak, etc Opel Agila 1,3 CDTI diesel, Airco,sb, cv,elr,etc Peugeot 207 1,6 16v 5drs sport, Airco,cc, lmv , etc Seat Altea 1,6 LPG G3, ECC,Navigatie,LMV,etc Toyota Yaris 1,0 3drs LPG G3, Airco, elr,cv,etc Toyota Aygo 1,0 5drs Airco, sb,cv,elr, radiocd, etc Onder de € 3000,= Mistubishi Eclipse 2,0 Coupe,sb,cv,elr,lmv,et Ford Mondeo 1,8 16v Station, AIRCO,trekhaak,etc Ford Mondeo 1,8 16v Station, AIRCO,trekhaak,etc Opel Calibra 2,0i,lederen bekleding,sb,cv,elr,etc Volkswagen Golf III 2.0i,spoilers,sb.cv,lmv,etc

lias

BORN Mortel 7

Het ruime aanbod van occassions tot 2 jaar garantie.

- Balanceren van uw banden - Uitlijnen van uw banden - Montage van uw banden

www.autobandenrewinkel.nl

Oude Rijksweg Nrd. 58 • 6114 JG Susteren • Tel. 046-439 59 50

MEGA OPRUIMINGSSHOW met demo’s, occasions en nieuwe modellen!

Bij aankoop van een nieuwe auto een GRATIS Champions League pakket t.w.v. € 70,-

FORDKA 1.2 STYLE FORD 51kW - 69pk!

FORDFIESTA 1.0 STYLE

3-deurs 48kW - 65pk!

FORDB-MAX 1.0 TITANIUM

EcoBoost 74kW - 100pk!

KOOPZONDAG 24 NOVEMBER 11.00-17.00 uur

FORDFOCUS 1.0 TITANIUM

EcoBoost 74kW - 100pk!

Metaallak € 550,-

Meerprijs metaallak € 600,- Meerprijs 5-deurs € 600,-

Meerprijs metaallak € 650,-

Meerprijs metaallak € 700,-

Uitgerust met o.a.: • Airco • ABS • Radio/CD/MP3speler met 4 speakers en AUX-aansluiting • Centr. vergr. met a.b. • In hoogte verstelbare bestuurdersstoel • Trip computer • 4 airbags • Elek. bed. ramen vóór • Start Stop Systeem

Uitgerust met o.a.: • Airco • Hill Start Assist • Radio/ CD/MP3-speler met 6 luidsprekers incl. bediening stuur • Elek. verstelb. en verwarmb. buitenspiegels • Centr. vergr. met a.b. • Elek. bed. ramen vóór

Uitgerust met o.a.: · Automatische airco · Regensensor · Radio/CD/MP3-speler · SYNC: Bluetooth/Voice Control · Cruise Control · 16” LM velgen · Centr. vergr. met a.b. · Elek. bedienbare ramen en spiegels

Uitgerust met o.a.: · Auto airco · LM velgen · Cruise Control · Voorruitverwarming · Elek. bed. ramen en spiegels • Incl. Technology Pack: • Navi met 5-inch kleurenscherm · SYNC: Bluetooth/Voice Control · Parkeersensoren achter • USB aansluiting

Normaal vanaf -/- Inruil voordeel

€ 10.995,€ 1.500,-

Nu € 9.495,Ook leverbaar als zeer luxe Titanium-X NU VOOR € 10.995,-

Normaal vanaf -/- Inruil voordeel -/- Registratievoordeel

€ 13.995,€ 1.000,€ 1.500,-

Nu € 11.495,-

Tevens leverbaar als 5 drs, 1.0 EcoBoost 100 pk Titanium en 1.6i Powershift automaat. OP=OP

Beek Kerkrade Maastricht Heerlen

Normaal vanaf -/- Inruil voordeel -/- Registratievoordeel

€ 20.995,€ 1.000,€ 1.500,-

Nu € 18.495,Tevens leverbaar als Style NU VOOR € 16.795,-

Weth. Sangersstraat 7 Hamstraat 70 Molensingel 11 Breukerweg 201

tel.: 046-4375353 tel.: 045-5423030 tel.: 043-3616666 tel.: 045-5232030

Normaal vanaf -/- Inruil voordeel -/- Jubileumvoordeel -/- Registratievoordeel

€ 24.120,€ 2.000,€ 1.880,€ 750,-

Nu € 19.490,-

Tevens leverbaar als 1.0 EcoBoost 125 pk Wagon NU VOOR € 20.990,-

Volg ons nu op:

Facebook

LinkedIn

www.josbogman.nl

Prijzen inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, leges, verwijderingsbijdrage en overige fabrieksopties. Registratievoordeel geldig op auto’s met kentekenregistratie uiterlijk 31-10. Uitzondering B-MAX: uiterste registratiedatum 29-11. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van de standaardspecificaties. Vraag naar de voorwaarden. Druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 11,6-30,3; liter/100 km: van 3,3-8,6; CO2 gr/km: van 87-149.


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 14

T H EC

Grotestraat 41A 6041 BP Linne Tel. 0475 46 63 41

Behandeling volgens afspraak. ons

Alle lekkernijen tegen fabrieksprijzen

Gespecialiseerd in extensions

Bovenstestraat 19 - Echt T 0475 - 470 118 www.rousseau.nl

Onze openingstijden zijn: di t/m vrij van 09.00-18.00 uur za van 08.00 tot 16.00 uur toren

Wij hebben dagelijks verse friet! Sint Joosterweg 11 • 6102 GA Echt/Hingen 0475 481184

www.cafetariategelke.nl

www.angienails.nl DeDe nagelstudio denagelproducten perfecte verzorging zaak voorvoor al uw van uw nagels (Gel-Acryl-Nailart) particulier en zakelijk

Complete setde Gel Tip voor Sintof! Acryl NU AKTIEPRIJS € 12 doosjes glitters32,50 € 8,95 Gellakken vele kleuren € 8,95 GROOTHANDEL - OPLEIDINGEN - WORKSHOPS - WEBSHOP Opleidingen, workshops, nagelgroothandel Angienails Zuiderpoort 4C, 6101 KA Echt Tel. 0475-470018

Vo o r p i j n s t i l l e r s , v i t a m i n e n , h o m e o p a t h i e , b a b y p r o d u c t e n , V i c h y e n n o g v e e l m e e r.

on

Zuiderpoort www.angienails.nl 4c Echt / 0475-470018 / www.angienails.nl kram

Thaalpad 23, 6102 EH Echt T 0475 47 04 26

Zandkuilweg 4 6051 HV Maasbracht - Tel: 0475 463 284 Oranjelaan 8 6043 GL Roermond - Tel: 0475 333 028 info@fysioplus.net

WWW.FYSIOPLUS.NET

RijwielCentrum Susteren

6114 HS Susteren

in

Tel. 046-4492022

www.rijwielcentrumsusteren.nl

Uw

van

Rijles in je eigen tempo, rustig op je gemak of als snelle compact-opleiding. Maak nu gebruik van onze Facebook aanbieding

Kijk op facebook: Autorijschool van Ool of surf naar www.van-ool.nl 0475-481780 Rijksweg Noord 6, 6102 BN Echt

Nu verkrijgbaar bij Fantasy Jewels & Nails

Openingstijden:

Heerlijk zullen we

specialist in Echt

Ontspannende gezichtsbehandeling ± 75 min. € 36,• Massages

• Epileren

• Harsen

• Hotstone massages

• Schellac

• Lichaamspakkingen

• Wimperextensions

• Visagie

• Manicure

alles delen!

In ieders gevulde schoen zal de Sint iets van Snoeppiez doen! Bovenstestraat 51 • 6101 EH • Echt Tel. 0475 - 76 91 20

makker

Bosstraat 64 6101 NZ Echt kop

Oude Baan 31 | 6101 VN Echt Tel. 06 47 49 53 50 | liekehannen@hotmail.com

Laszlo the way of beauty

0475 470388

www.laszlobeauty.nl | info@laszlobeauty.nl

Kapsalon met specialisten in kleuren, daarnaast ook haarwerken, permanent make-up, permanent ontharen met IPL, cavitatie (afslanken met geluidsgolven), Visagie.

Leonidas bonbons

Meesterwerken

eelt

drukwerk nodig? RTE LIJVEND OFFE

Clout De Echte Bakker

VRAAG VRIJB

Grote keuze in geboorte- en huwelijkskaarten

Ook voor heerlijke cadeaupakketten!

Drukkerij Koenen BV

Echt, Posterholt, Melick, Vlodrop en Maaseik.

Echterbosch-Echt / Vlodrop - Tel. 0475 - 406 406 - info@drukkerij-koenen.nl

Tel. (0031)-(0)475 48 13 62

WWW.DRUKKERIJ-KOENEN.NL

www.electroworldtummers.nl

Snoepgoed ‘ t L evoor k kgroot e r en t klein? je Dan moet je bij ´t Lekkertje zijn!

✂ Hovenier- en Klussenbedrijf

Op al onze tuinartikelen van Florashop

bij inlevering van deze bon € 2,50 korting Vrijdag en zaterdag geopend

Vanaf 20 november kerstbomen !! Floratuin Kelvinweg 9 (zijweg Nobelweg) 6101 WT Echt

06-19880424 floratuin@planet.nl www.floratuin.nl

letsel

noordoost

speer

Echt Zuiderpoort 68 tel. 0475 31 95 95

mm

‘ t Lekkertje

Kerkelijk zangkoor Linne bestaat 160 jaar

hoeveel

(soloklarinettist bij de Philharmonie Zuid Nederland) en Nanda Meering. De presentatie van deze muziekmiddag is in handen van onze Maasbrachternaar Bert van Cruchten (trombonist en 2e dirigent bij het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechausse). Solisten: Johan Naus & Nanda Meering, presentatie: Bert van Cruchten, dirigent: Jos Dobbelstein. Aanvang: 14.00 uur in De Spil te Maasbracht Entree: € 3,00 (kinderen tot 12 jaar gratis).

autorijschool

dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur

Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia Maasbracht presenteert Zondag 24 november zal Koninklijk Erkende Harmonie St. Cecilia Maasbracht het concertprogramma Meesterwerken uitvoeren. Tijdens dit concert staan werken van Rossini, Mendelssohn, Moesorgski en vele andere grote componisten centraal. Harmonie St. Cecilia Maasbracht laat u graag kennismaken met enkele muzikale meesterwerken. Tijdens de uitvoering kunt u onder andere luisteren naar twee Maasbrachter topsolisten: Johan Naus

De zilveren sieraden uit The One Collectie blinken uit in eenvoud. Deze sieraden blijf je dragen, ze worden een dierbaar onderdeel van je persoonlijke look. Dat maakt ze anders dan andere sieraden, dat maakt ze: The One

Markstraat 16a

de

ving en het leven in harmonie met deze omgeving en de wijze waarop zij voorzien in hun levensonderhoud (o.a. Livar, het kloostervarken). Er wordt een bezoek gebracht aan de abdijkerk, de kloosterboerderij en aan de Mariakapel in de vluchtbunker uit de Tweede Wereldoorlog. Verder bieden hotels en restaurants speciale arrangementen met lunches, diners en overnachting aan. Ook voor kunst, musea, wellness, rust, natuurbeleving en bezinning is er dit weekend volop aanbod. De stadswandelingen in Echt beginnen op zaterdag én zondag om 12.30 uur op de Plats. De wandelingen rond de abdij Lilbosch starten op de parkeerplaats bij de abdij en wel zaterdag om 09.30 uur en om 15.00 uur en op zondag om 15.00 uur. De rondleiding abdij Lilbosch is alleen mogelijk op vooraanmelding bij de coördinator stadsgidsen Echt Frans Schreurs, telefoon 0475 41 13 77. Maximaal 20 personen per groep. Prijs € 2,- per persoon en per wandeling.

The One

ik

Zaterdag 23 en zondag 24 november is het eerste Beleefweekend van de gemeente Echt-Susteren. Dit staat geheel in het teken van de beleving van stilte, religie, wellness, onthaasten en culinair genieten. Op initiatief van de gemeente zijn er in het kader van het “Smalste stukje Nederland” door plaatselijke ondernemers en organisaties tal van activiteiten georganiseerd, die gelegenheid bieden voor ‘beleven’ en ‘genieten’. De activiteiten variëren van themawandelingen, wellnessen bezinningsactiviteiten, workshops en culinair genieten. Uit het brede aanbod worden hier speciaal genoemd de stadswandelingen in Echt met veel aandacht voor de St. Landricuskerk en het Karmelietessenklooster, beide bedevaartsoord voor de H. Edith Stein. Later in de middag bestaat er nog de mogelijkheid om een wandeling te maken rondom de abdij Lilbosch, waar aandacht besteed wordt aan de leefwijze van de monniken, de diepgang in hun geloof, de stilte van de omge-

Gelrestraat 4, Echt Tel. 06 - 466 26 806

am

team

Fysiotherapie - Manuele therapie - Kinderfysiotherapie Sportfysiotherapie - McKenzietherapie - Bekkentherapie CranioSacraaltherapie - Shockwavetherapie - Oedeemtherapie Runningtherapie - Nordic Walking - FYSIO plus fitness

(foto: Vivian Rademakers)

Stadswandelingen Echt en rondleidingen abdij Lilbosch

ob

ma zal gespreksleider Frank Ruber (L1 Radio en TV) de werkgroepen en hun resultaten voorstellen aan het publiek. Middels filmpjes en power points krijgen de bewoners inzicht in de werkzaamheden van de werkgroepen. Uiteraard is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en hopen de beide Dorpsraden dat de dialoog op een levendige manier bijdraagt aan cohesie. U bent welkom op 25 november vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) in café-zaal Aurora, Raadhuisstraat 10 te Grevenbicht. Entree gratis.

Dames- en herenkapper

en

Maandag 25 november organiseren de Dorpsraad Grevenbicht en het Dorpsplatform Obbicht gezamenlijk een Open Dorpsavond voor alle bewoners in de Maasdorpen. Het afgelopen jaar zijn de werkgroepen aan de slag gegaan en de eerste resultaten van hun inzet worden op 25 november gepresenteert. Er zijn o.a. presentaties van de werkgroep Wonen en Winkels, Sport,Verenigingen en Vrije tijd, Medisch en Paramedisch, Opgroeien en tot slot Veiligheid en Bereikbaarheid. In een vloeiend program-

lik

Open dorpsavond Obbicht en Grevenbicht

De biljartspecialist in de Euregio

Speciaal voor in de woon/speelkamer: - Airhockeyspellen - Voetbalspellen - Professionele dartboards en toebehoren - Pokerspellen / tafels

Stationsstraat 98-100 6114 GE Susteren

U kunt bij ons terecht voor: Complete computersystemen Componenten en supplies Reparaties van pc’s en laptops Telefonie- en internetabonnementen Huisbezoek mogelijk Voor een goed beveiligde internetverbinding!

maak

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 10:00 tot 18:00 uur; woensdag- en vrijdagavond koopavond tot 20:00 uur; zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Unieke (h)eerlijke kloosterproducten ideaal als Sinterklaas- en Kerstgeschenken Religieuze artikelen naar Kerstmis toe Boeken vol levenswijsheid en spiritualiteit voor de winteravonden Glühwein en andere wijnen uit de eigen Wijnstekerij Geschenkmandjes samengesteld naar keuze Een adempauze bij de Trappisten voor mensen onderweg

Abdijwinkel 'Lilbosch' Pepinusbrug 6 A 6102 RJ ECHT Tel. +31 (0)475 333 189

UT PALMA

Openingstijden: wo en do 13.30 uur – 16.30 uur vr en za 10.00 uur – 12.00 uur 13.00 uur – 16.30 uur

sir

was ook in die tijd, dat in veel parochies de Latijnse gezangen overboord werden gegooid. Juist omdat in veel parochies het gregoriaans nagenoeg uit de kerk verdween, werd het jubilerende koor met grote regelmaat gevraagd een mis met gregoriaanse zang op te luisteren. Er kwam belangstelling van lokale en landelijke omroepen. Zo werden er radio-opnames gemaakt door Omroep Limburg en de KRO. Door de KRO werd vijftien maal een radiomis rechtstreeks vanuit Linne uitgezonden. Helaas is het thans zo, dat het moeilijk is om de kerkkoren levend te houden. Echter op zaterdag 23 november zal om 19.15 uur door een prachtig koor meegewerkt worden aan de viering van 160 jaar kerkelijk Zangkoor Sint Martinus Linne. Het koor nodigt dan ook eenieder uit om deze mis te komen meevieren en vooral ook deel te nemen aan de volkszang, zoals de vaste gezangen van Missa I en Credo III.

ABDIJWINKEL LILBOSCH

bode

Sint Jorisstraat 20, 6101 CB Echt www.cs-echt.nl info@cs-echt.nl Tel: 0475 - 47 00 44 Fax: 0475 - 47 00 81

Zangkoor uit 1972 Kerkelijk Zangkoor Sint Martinus herdenkt in 2013 het 160-jarig bestaan. De vraag Het koor viert dit op bescheiden wijze. Zaterdag 23 november zal een pontificale hoogmis worden gevierd met de bisschop van Roermond, Mgr. F. Wiertz. Het koor heeft in de afgelopen tijd haar oud-leden benaderd voor deze dienst, alsook leden van de koren in de Koorkring Echt van de Sint Gregoriusvereniging in het Bisdom Roermond. Linne is door Kerkelijk Zangkoor Sint Martinus tot in de verre omtrek bekend vanwege haar gregoriaanse traditie. Sinds 1957 staat het koor onder leiding van Jac.Gisberts. Hij was in staat de bestaande basis verder uit te bouwen. Dat was ook de reden, dat het koor altijd gregoriaans is blijven zingen. In veel parochies verloren de kerkelijke mannenkoren leden en gingen samen met de dameskoren in hun parochies. In weerwil daarvan telde het Linner koor echter in die tijd nog altijd zo’n 45 leden. Het

Tel. 046-4493407 Internet: www.ahbiljarts.nl

Juwelier Chris Fiddelaers Nieuwe markt 15, Echt 0475-487588


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 15

Sinterklaaspuzzel Sinterklaaspuzzel 2013 M 1

2

3

4

28 38

39

51

40

63

79

29

7

64

8

9

10

30

53

42

43

54

55 66

74

109

155

184

138

156 170

222 230 235

142

143 159

144

145

174

175

176

201

269 275

276

294

277

278

295

244

315

314

316

328

329

341

306

330

331

342

332 343

281

359

360 364

283

284

298

320

344

282

309

285

322

408

410

411

429

335

258

464

265

266

267

272 288

289

290 301

291

292

293

302

303 313

324

325

337

373

326

338

339

349

356

351

357

367

374

358

432 444

455

393 398

399

420

421

434 447 458

422 435

448 459

468

400

405

419

446 457

467

418

381 388

392

433 445

456

466

417

376

387

404 416

369

380

397

415

368

375

386

414

340

362

391

413

327

350

379 385

268 273

312

348

372

443

465

259

347

431

454

254

423

425

436 449

460

424

461

406 426

437 450

&

427 438

451 462

Printwerk Afwerking

401

439 452

rat

453

253

336

346

241 246

366

412

442

229

361

430

441

440

221

Computer Solution Echt: LG New Chocolade BL 20 t.w.v. € 100.M & R Autoparts Echt: 1 JVC autoradio KW-XR411 dubbel din t.w.v. € 169,00 Auto Bustin, Posterholt: 1 Pioneer CD MP3 radio t.w.v. € 139,00 IMPS Susteren: 1x 2 MelanO Cubx ringen t.w.v. € 80.Uitgeverij ‘t Waekblaad Echt: 3 x € 50,00 contant CitySpies Echt: 4 x cadeaubon t.w.v. € 15,00 Laszlo The Way of Beauty Echt: 2x waardebon t.w.v. 20,00 Fysio+, Maasbracht: 1 maand gratis Fysio Fitness + gratis intake t.w.v. € 75,00 Installatiebedrijf John van Neer, Echt: Gröhe Glijstangset met douchekop t.w.v. € 75,00 Bakkerij Jos Wijnands, Echt: 4 cadeaubonnen t.w.v. € 15.00 Slagerij Jacobs, Echt: 2 x waardebon voor 1 luxe gourmetschotel t.w.v. 16.50 Electro Hoofwijk Susteren: 1 Aroma diffuser Restaurant ‘t Gasthoes Echt: 1x 4 gangen menu t.w.v. € 34.50 Juwelier, Diamantair Utens, Echt: 1 waardebon t.w.v. € 50,00 Juwelier Fiddelaers, Echt: 1 cadeaubon t.w.v. € 50,Chr. Hees Electro, Pey: waardebon t.w.v. € 40,00 Bellisimo haarmode, Echt: 3 x cadeaubon t.w.v. € 15,00 Bakkerij Clout, Echt: 3 cadeaubonnen t.w.v. € 15,00 ‘t Boekensteuntje Creatief Echt: 2 x knutselpakketten t.w.v. € 15.Schoonheidssalon Lieke Hannen: 1 x luxe behandeling t.w.v. € 42,50 Electro Tummer Echt: 4x luxe badhanddoekpakket, 2x Blu-ray pakket met 3 dvd’s Schoonheidssalon Annemie, Echt: 1 x waardebon t.w.v. € 40,DM Living Echt: 2 waardebonnen t.w.v. € 25.Royal Service Bioscopen Echt: 2 x VIPkaart met 2 filmentrees Auto Bema Echt: 1 gratis APK t.w.v. € 32,50 Rijwielcentrum Susteren: 2 x waardebon t.w.v. € 15,00 Meubelmakerij Sjra Janssen, Echt: 2 cadeaubonnen t.w.v. € 15,00 Hubo van Montfort, Echt: 2 cadeaubonnen t.w.v. € 15,00 Zips fotografie Echt: 1x cadeaubon t.w.v. € 25.Apothaal Pey: 1 x Vichy Liftactiv Kasteelpark Born: 4 x gezinskaart voor 2 volw. en 2 kinderen t.w.v. € 25,00 Vrancken herenmode, Echt: 1 waardebon t.w.v. € 25,00 Esso Vossen Echt: 1 x winterset t.w.v. € 25,Muziekhuis Busch Echt: 1 Stemmingsapparaat t.w.v. € 25,00 Klinkers Woninginrichting, Echt: 2 cadeaubonnen t.w.v. € 20,00 Berkx maatwerk voor woning en bedrijf Echt: 2x Blomus fruitschalen t.w.v. € 19.95 Top1Toys Echt: 1x spel Malle Aapjes, 1 x spel Napoleon, 1 x spel Fly Pets, 1 x spel dokter Bibber Sigrid Bodyfashion Echt: 3 cadeaubonnen t.w.v. € 20,00 Active Kappers Echt: 2 cadeaubonnen t.w.v. € 20,00 Decorette van Montfort, Echt: 2 cadeaubonnen t.w.v. € 20,00 Angie Nails Echt: 1 x Konad startersset t.w.v. € 15,00 Topslager Savelkoul, Echt: 1 waardebon t.w.v. € 15,00 Fantasy Jewels, Echt: 1 cadeaubon t.w.v. € 15,00 Autobedrijf Hen Geurts: 1x waardebon voor 2 wasbeurten Van Buggenum keukens, Echt: Glazen onderzetter Auto Weber Pey: 1 x winterpakket Pet’s Place Echt: 1x speelgoed Wing-It Bakkerij Dings Echt: 1 x waardebon t.w.v. € 25.Snoeppiez Echt: 1x Snoeppiez pakket Massagesalon Renate Susteren: 1 cadeaubon t.w.v. € 20,00 Bloemenshop Majo Susteren: 2x waardebon t.w.v. € 15,00 Bakker Bart Echt: 1x 10 gratis ontbijtjes Balsemien Echt: Cadeaumand t.w.v. € 25.Domani kappers: € 1 x knippen gratis Kasteelpark Born: 4x gezinskaart Arno Hendriksen Biljarts Susteren: € 1x Dobbelspel Domino + bak t.w.v. € 16.95 All-in Echt: 1x 2 personen lasergamen, 1x 1 uur bowlen met max. 6 personen (2x) Küppers juwelier, Waldfeucht: 4 waardebonnen t.w.v. € 15,00 Givo’s Haarmode, Linne: 1x knip / föhn bon € 38,25 The Carmaker, Maasbracht: 2x poetspakket t.w.v. € 20,00 Warung Ledeng, Montfort: 2 waardebonnen voor een indische avond t.w.v. € 20,00 Landwinkel Berkelaarshof: 2 waardebonnen t.w.v. € 15,00 Boerderijwinkel Lizette: 2 waardebonnen t.w.v. € 15,00 ‘t Lekkertje, Maasbracht: 2 waardebonnen t.w.v. € 15,00 Wolters Modes, Pey-Echt: 2 waardebonnen t.w.v. € 15,00 Auto Bakkes, Posterholt: 1x Motip poetsemmer t.w.v. € 17,95 Brasserie De Hompesche Molen, Ohé en Laak: cadeaubon t.w.v. € 22,50 Bongaarts Zaal, Ohé en Laak: 1 kg Laaker boeresjonk t.w.v. € 15,00 Katinka Jarabik Visagie: make up t.w.v. € 15,00 Rob Trading, Maaseik: 1 waardebon t.w.v. € 15,00 Restaurant Slekkerhoaf, Slek: 1 eetbon t.w.v. € 15,00 Cafetaria ‘t Tegelke, Hingen: 1 eetbon t.w.v. € 15,00

463

Susteren www.multiprintkoolen.nl

469

© Persbelangen MR0157

© Persbelangen 0157 68

274

12

154

127

178

300

357

182

125

Hoe kunt u de prijzen winnen? 421

Hierboven vindt u derde deel van de St. Nicolaaspuzzelactie 2013. De volgende week volgt dan de laatste sessie woorden.

83

277

85

374

216

240

223

23

345

ZUIDERPOORT 4b Echt (passage t.o. Em-Té)

43. 48. 56. 61. 69. 85.

machines stukadoorsbedrijf singelstraat zuid 1, 6107 the carmaker ...pot en containerteelt bouwservice houben de nieuwe zomergidsen 2014

de beste vriend van je dier Zondag 1 december van 12.00 tot 17.00 uur

Kerstshow gemist? Loop alsnog even binnen!!

GRATIS FOTO van uw hond, kat of samen met uw kind Bovenstestraat 37 6101 EH Echt Tel. 0475-410033

Vlaai van de week !

Wie gaat dat betalen? Gelrestraat 6 | 6101 EW Echt 0475-487373 www.delsani.nl info@delsani.nl

Een ondernemer moet leven met meevallers én tegenvallers. Maar een accountant moet natuurlijk niet zelf voor tegenvallers zorgen. Goede raad hoeft namelijk niet altijd duur te zijn. Onze adviseurs zijn u graag ter wille.

De leukste schoencadeaus koopt u bij Top1Toys

iris

kerstmarkt 15 december wie gaat dat betalen? vanaf € 21,- zonder contracten het waterdicht make van ... meubelmakerij/showroom containerverhuur, grondverzet voor reparatie van: was-

Bij ons diverse artikelen te krijgen om de mooiste surprises te maken o.a. etalagekarton, crêpe-papier, piepschuimballen, verf, karton, vliegerpapier enz. enz.

kersenvlaai slechts € 5,00 Bezoek Bakker Bart aan de Bovenstestraat 24 (0475) 47 08 31

Kantoorgebouw Porta Rura Roermond, Mussenberg 1, Telefoon 0475 - 31 08 87, E-mail: roermond@scheersgroep.nl Maasbracht, Sintelstraat 25, Telefoon 0475 - 46 26 60, E-mail: maasbracht@scheersgroep.nl www.scheersgroep.nl

Kijk op www.uitkomstonline.nl of op Facebook top1toys de uitkomst !!!

DE UITKOMST Bovenstestraat 66 ECHT

De lekkerste broden

nam

255. stijl- en imagoadvies 266. marktstraat 16a 6114 HS 281. printwerk en afwerking 296. ...van snoepiez doen! 307. massages epileren harsen 313. gas-water-sanitair-centrale verwarming 324. nieuwe hr-ketel 331. nu bij aankoop van een vaatwasser 341. bij inlevering van deze bon € 2,50 korting 349. www.josboonen.nl 359. gespecialiseerd in extensions 364. uw vertrouwd adres voor voordelig tanken 377. Zibro 389. schilderwerken 394. pannendaken, velux dakramen... 407. apk diesel € 35,00 incl. 428. het adres voor optimale bandenservice 434. ook auto hifi en navigatie 441. professionele carcleaning 443. shockwavetherapie-oedeemtherapie 453. zowel modern als klassiek 460. nvm kwaliteit 466. gezond weer op gewicht 469. blazers-rokken-pantalons

Verticaal 2. 8. 12. 17. 23. 27. 36.

‘T BOEKENSTEUNTJE CREATIEF, tel. 0475 48 91 88

aar

mee te dingen naar de fantastische prijzen en waardebonnen geschonken door de adverteerders / deelnemers. Vervolgens zal de uitslag in nr 51 van ‘t Waekblaad vermeld worden en kunnen de prijzen bij ‘t Waekblaad worden afgehaald. Medewerkers van ‘t Waekblaad zijn voor deelname aan deze puzzel uitgesloten.

Horizontaal 12. sikkens, herbol, flexa, herberts 24. piepschuimballen, verf, karton 33. inkomensplanning en pensioenen 40. gespecialiseerd in fotobewerking 48. complete computersystemen 57. grote keuze in geboorte- en huwe lijks... 63. “the way of beauty” 79. rijles in je eigen tempo 86. babyproducten, vichy 92. ...gitaar vanaf € 135,00 108. gratis oogmeting 115. kinderfotosessie van 1 uur 124. nu het 2e KMS product... 133. gellakken vele kleuren 155. het gasthoes 161. gezondheidswinkel 173. deze sieraden blij je dragen 191. gezichts- en lichaamsbehandeling 196. de biljartspecialist in de euregio 210. tel. thuisservice: 219. geen lange wachttijden 225. massagesalon 230. uw lichte bedrijfswagenspecialist 237. www.autobema.nl 247. tummers

94. reserveer nu al voor de kerst 278. snoepgoed voor196 groot en 89 klein277 267 205 171 248 143 204 105 98 229 38 dagen 284. bubbles party 105. werken in de cloud 289. joy de la luz 360 33 416 132 332 458 236 179 kerstbuffet 280 134 411 378 pp 331 112. ...vijveraanleg 293. 237 4 gangen €37,50 116. voor betaalbare airconditio299. kersenvlaai slechts € 5,00 ning 303. voor al uw inlijstwerk 128. ook uw adres voor barbecue 316. flanellen dekbedovertrekken en koude... 321. delsing sanitair 136. alle lekkernijnen tegen fa325. gratis foto brieksprijzen 330. uw tuinvakman 140. www.cafetariategelke.nl 332. zorgeloos uw woning in en uit 152. de dames en herenkapsalon in 337. vingino Echt 341. of een mooi lingeriesetje 159. italiaanse weken 348. tot 30% korting op onze... 173. uhren optiek 352. automobielbedrijf en Esso 183. slank & fit in 30 minuten 364. geschenkmandjes samenge187. onze kerstfolder vanaf as steld naar keuze don derdag 372. incl. een heus speelparadijs 194. lcd met smart tv 377. sinterklaassalade 199. de leukste schoencadeaus 388. vrancken herenmode 206. sfeervol en gezellig dineren... 398. nasi, bami, uit eigen keuken 223. 5x zonnen vanaf € 37,50 402. 1.85%* variabele rente 234. high tea / high wien 409. occasion tot 2 jaar garantie 248. soltones 412. Sint en Piet hebben veel pret 261. kerstshow gemist? 415. Heerlijk zullen we alles delen! 267. Toyota Daihatsu 420. Quoins 274. sinterklaasmiddag 425. Like & Share Domani

202

chic

De laatste week kunt u hem dan helemaal oplossen (inclusief de verborgen spreuk) en tot en met zondag 8 december inleveren bij het kantoor van ‘t Waekblaad om

433

296

smoes

261

ko

294

loempia

428

409

207

240

252

403

407

206

239

323

396

402

195

234

355

384

395

183

220

311

390

394

182

194 205

300

354

383

389

204

287

378

382

193

181

167

228

286

310

334 345

371

377

180

166

227

365

370

165

219

299

321

333

353

192

153

271

308 319

164

152

134

213

264

280

352

363

257

297

318

151

179

203

251

263

307

317

150

245 250

296

305

304

149

163 178

238

279

121

233

270

274

162

148

212

256 262

114

128 133

218

249

261

100

120

191

226

255 260

99

106

147

211

237

248

87

127

202

217

243

78

113

190

232

247

77

105

177

225

242

71

98

161

189

210

236

70

86

146

160

188

231

62

132

200

224

223

126

141

216

61

119

199

215

50

112

125

27

92

104 111

26

49

85

97

103

209

25

91

187

208

24 37

69

84

173

198

23

36

60

96

140

172

22

48

68

158

186 197

214

139

157

171

185

196

137

21

35

59

131 136

20

47

83

124 130

169

46

19

118

135

168

18 34

58

110

123

154

17

76

95

117

129

16

90

108

122

45 57

82

102

116

15

75

101

115

14

67

94

107

13 33

44

89

93

12 32

56

81

80

11

31

65

73

88

6

41

52

72

5

Prijzen Sintpuzzel geschonken door deelnemende bedrijven


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 16

Wij feliciteren prins Wim IV SCS de Leefhöbbers Stevensweert

All in Echt: All in Echt beschikt over een bijzondere locatie. Zo is er een spectaculaire kartbaan, zes volautomatische bowlingbanen, een fantastische lasergame arena en diverse paintball terreinen. Tijdens de schoolvakanties zijn wij al vanaf 13.00 uur geopend! Tevens beschikt de locatie over diverse zalen en ruimtes voor o.a. vergaderingen, activiteiten en workshops. Kijk voor alle mogelijkheden op www. allinecht.nl.

Wim IV (Beckers) nieuwe heerser S.C.S. de Leefhöbbers Stevensweert

Tijdelijk opslagruimte nodig? Opslagboxen van 34m3 te huur, centrum Echt, goed bereikbaar. Huurperiode minimaal 1 maand €85,- per maand) Tel. nr. 0475-416000.

tek Weert. Wim is de ‘centetèller binnen de vereniging. Hobby’s zijn: kaarten op de zondagmorgen, het kweken van vogels, hond Brutus, de Harmonie en de Leefhöbbers. Wim zal regeren onder zijn spreuk: In ’t Sjoanste dorpke aan de Maas, gaeve weer 3 daag vol gaas.

Garageboxen te huur, centrum Susteren per 1 december. Tel. 0653784387. Te huur in Echt, compleet ingericht chalet. Inl. tel. 06-49307196.

Voor al uw financiële zaken

■ Hypotheken ■ Verzekeringen ■ Vermogensplanning ■ Inkomensplanning ■ Pensioenen

vurig

Weer felicitere prins Wim IV Kantoor Echt: Peyerstraat 8, 6101 GD Echt.

T 0475-542600

E info@vleeshouwers-financieel.nl I www.vleeshouwers-financieel.nl

Prins

Wilt u professioneel advies over ontwerp, aanleg of kleine veranderingen in uw tuin? Samen met u veranderen wij uw tuinwensen in een droomtuin!

Elke maand in het jaar, Tuinmaand!

Minkenbergstraat 44 6107 AG Stevensweert Tel. 0475 - 55 03 86

Appelvictoriavlaai € 8,55

Nasi, bami, uit eigen keuken 500 gram € 2,95

Zachte broodjes (1e prijs behaald) 10 halen = 8 betalen

Aanbieding geldig van woensdag 20 november t/m maandag 25 november Bakker ‘s maandags gesloten Openingstijden: Maandag 13.00-17.30 uur. Dinsdag gesloten Woensdag 09.00-17.30 uur. Donderdag 09.00 - 17.30 uur Vrijdag 09.00-17.30 uur. Zaterdag van 08.00 - 16.00 uur

DIVERSEN

AUTO’S

Gitaarspeciaal&webshop Music Hub Roermondseweg 119 St. Joost. In- en verkoop gitaren, reparatie, onderhoud, gitaarlessen, Fender, Gretsch, Squier, Sigma, Martin en Washburn dealer info 0475-411336. Check www.musichub.nl

Verkoop 2e hands kleding, textiel en schoeisel. Charitaswinkel van het Rode Kruis gevestigd aan de Past. Cramerstraat 2A te Pey-Echt. Elke woensdag open van 9 tot 12 en van 1 tot 4 uur. Tegen zeer lage prijzen (t.b.v. het goede doel). Rode Kruis afd. Echt E.O.

Pierre Rutten Interieurbouw, Röntgenweg 3, Echt. Voor al uw meubels op maat, keukens en exclusieve timmerwerken, tel. 06-30842980.

Zeer mooie Toyota Starlet 1.3i automaat Bjr. 11-1997. Kleur groen, 185.000 km, nieuwe APK, nieuwe banden, nieuwe distributie riem, stuurbekrachtiging, Rokersvrije auto. Auto is in perfecte staat €2250,- inruil mogelijk. Tel. 06-12053596. www.autokohlen.nl

Te koop wegens omstandigheden nieuwe damesfiets, lage instap t.e.a.b. & damesfiets z.g.an. €75,00 tel. 0475-488557.

Kerkstraat 41 BORN

www.stars-kinderwinkel.nl

Interesse om met ons de verkiezingen in te gaan?

Sint Annadijk 2, NL-6107 RA Stevensweert T +31 (0)475 55 15 20 M +31 (0)6 22 38 96 71 F +31 (0)475 55 15 14

Bastion Holland 8 6107 BH Stevensweert 0475 - 551912 info@debeertuin.nl

Muncadostraat 18, 6107 BC Stevensweert Zonwering en rolluiken. Kunststof kozijnen. Terrasoverkappingen. Sectionaaldeuren.

Markt 1 6107 AT Stevensweert Tel.: 0475-551229 “Voor gezelligheid en een lekker glas bier”

Vanaf 1 maart: 15 % btw verlaging.

Veldstraat Oost 2 6107 AT Stevensweert Tel.: 06-10210941 “Voor lekkere eigen gemaakte frites”

Vraag naar de voorwaarden

www.zonwering-vanool.nl

Telefoon 0475-551672 of 551617

Elysée

Nu oo

Rimpelbehakn door dermato

deling

loog

Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie Leverancier van elastische kousen

Party Service Tonnaer

Voor al uw koude en warme buffetten. Compleet verzorgd Tapasbuffet Compleet verzorgde barbecue

Singelstraat Zuid 19a 6107 AM Stevensweert Tel. 0475 55 11 03

• Rimpelbehandeling door dermatoloog (Botox en Restylane)

• Couperosebehandeling • Aanmeten elastische steunkousen

E. J. H. M. Lumens-Pistorius Telefoon 0475 49 73 22 Salmenhofweg 35a - 6095 BX Baexem St. Jorisstraat 9 - 6101 CA Echt Kerkstraat 108 - 6104 AE Koningsbosch

• Oedeemtherapie • Lasertherapie overbeharing in samenwerking met afd. dermatologie ziekenhuis te Roermond

• Acne-behandelingen

Behandeling volgens afspraak

Boerderijwinkel LIZETTE Brachterzijde 30 St. Joost

VOLTREFFERS

Ben je betrokken bij je medemens en wil je meewerken aan een gemeente waar niemand aan de kant mag staan, waar iedereen kan meedoen en waar iedereen gelijke rechten en plichten heeft?

Midgetgolf - Grillhuis - IJssalon

2 Amandelstaven € 5,95

Spruiten 500 gram € 0,39

SAMEN WERKT BETER

De Beertuin

2 Tarwe broden € 3,50

Pers sinaasappels 20 stuks € 1,95

KOOPJES

Ontspannende gezichtsbehandeling ± 75 min. € 36,-. Schoonheidssalon Lieke Hannen, Oude Baan 31 Echt, Tel. 0647495350.

www.seegersgardens.nl

Net even anders !

Tuinarchitectuur Tuinaanleg Bestratingen Tuinonderhoud Cultuurtechniek

TIP VAN DE SINT Streekpakketje naar ieders wens

MUZIEK

GEZONDHEID EN WELZIJN

Wim IV

Gesneden spitskool zak 400 gram € 0,59

ha

De nieuwe heerser in het Leefhöbbersriek is de 49 jarige Wim IV (Beckers). Wim is getrouwd met Ellen, vader van Noël en Jules en aanhang Willie en Aniek. Hij wordt bijgestaan door 3 adjudanten, Jo (Janssen) Peter (Graus) en Leon (Beckers). Wim is werkzaam bij de firma Pir-

TE HUUR

spil

DIVERSEN

Word lid van de PvdA Echt-Susteren en wellicht is een plek op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 voor jou een nieuwe uitdaging!

Meubelstoffeerderij Toine Janssen, Emmastraat 2 Echt. Tel. 0475-484972. Voor al uw stoffeerwerk en reparaties. Laat nu uw caravan of bootkussens tegen speciale prij- Te koop 4 lichtmetalen wielen met banden in zen opnieuw stofferen. nieuwstaat voor Ford Ka Uw website onze zorg! €150,- Tel. 06-12053596. Websites, hosting, zoekmachine-optimalisatie CURSUS en huisstijlen. www. bluebeagle.nl. Tel. 06Engelse les voor vol53696231. wassenen door bevoegd Verkoop en reparatie, docent. Klein groepje wassen drogen, koelen, VMBO-Niveau. Elke vriezen onderdelen John dinsdag 19.30 - 20.30 Cremers 0475-488699. uur. Prijs €15,00 Tel. 0611708246. Bijzondere meubelen van hout of multiplex, Computerles voor senioJasper maakt ze op ren aan huis. Wekelijks maat. www.jaspervan- 1 uur à €12,00 door gegent.com 0475-550772 duldige ervaren docent Stevensweert. regio Susteren. Tel. 0625182082. Rommelmarkt op zondag 24 november. De verPERSONEEL koop vindt plaats in de 2 AANGEBODEN kantines van Manege Op De Berg, LeenderdwarsVoor het ploegen, frezen, straat 3, 6102 RV Echt spitten van uw moestuin van 10.00 uur tot 14.00 of voor het inzaaien en uur. In de ene kantine egaliseren van gazon kunt u ruitersportbeno- groot of klein. Minimale digdheden kopen. Denk doorgang breedte 1.10 aan laarzen, jasjes, trui- mtr. Tel. 0475-402847. tjes, halsters enz.. In de andere kantine kunt u Rits kapot of broek te allerlei spullen kopen. lang of ander verstelVan speelgoed tot tuin- werk? Bel Wilma en gereedschap. De entree ik maak het voor u, is gratis. Uiteraard is er 06-38039199 of 046de mogelijkheid tot het 4857014. nuttigen van een hapje Bouwservice Koen en een drankje. Heeft u Vreuls Nieuwbouw, Verinteresse in het huren bouw, Renovatie, Onvan een stand dan kan derhoud, Timmerwerk, dit ook. De kosten van Plafonds 6% BTW met een stand bedragen € garantie. Bel voor vrijbl. 10,-. Wij verzoeken u offerte 06-22333834. aan te melden bij Claire Peters, 0475-301935 of VACATURE email smith.a@home.nl Linda Peters, telefoon Student(e) gevraagd 06-10038591 of email voor het reinigen van j a c k e n l i n d a . p e t e r s @ vrachtauto’s op locatie. gmail.com. Vanaf 16 jaar, goede Gratis afhalen maaskei- verdienste. Tel. 0475570131 of 06-53884088 en, tel. 0475-541534. Partij Nieuw Echt-Susteren (PNES): ‘niet links niet rechts maar voor iedereen’ www.pnes.nl

echt-susteren@pvda.nl, http://echtsusteren.pvda.nl @PvdAES of bel ons raadslid: 06-53967129

Breincafé Maasbracht

Veranderingen in de Wmo Donderdagavond 28 november is er weer een Breincafé in Maasbracht. Deze keer over de veranderingen in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Het Breincafé is een trefpunt voor mensen met een nietaangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, ongeval, hersentumor of reanimatie. Om de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden, wordt deze anders georganiseerd. Zo draagt de landelijke overheid vanuit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) zorgtaken en de financiering hiervan over aan gemeenten. Zij geven hier uitvoering aan vanuit de Wmo. De uitvoering van deze Wmo verandert. We moeten meer met minder doen. Dat betekent dat we het vooral ook

anders moeten gaan doen. Heeft u een vraag om hulp of zorg aan de gemeente, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar een oplossing. De gemeente helpt u daarbij. U zoekt samen naar mogelijkheden. Uitgangspunt hierbij is wat u zelf kunt doen en wat de mensen in uw omgeving kunnen betekenen. Er wordt niet meer direct uitgegaan van standaard voorzieningen. Deze verandering noemen we de Kanteling: een omslag in denken en doen van burgers, lokale overheid en aanbieders van zorg. Wilma Roelofs, beleidsmedewerkster Wmo van de gemeente Maasgouw, vertelt in het Breincafé over deze verandering. Breincafé Maasbracht is bij Seniorengroep De Spil, Suikerdoossingel 59 van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Expositie Fotokring Echt Vrijdagavond 22 november houdt Fotokring Echt haar expositie. De opening is om 20.00 uur en wordt door burgemeester Hessels verricht. Zaterdag 23 november is om 14.00 uur de prijsuitreiking van de

fotowedstrijd. U kunt deze expositie bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 24 november van 11.00 tot 17.00 uur. Deze expositie vindt plaats in Patronaat, Kerkstraat 9, Pey-Echt.

Presentatie WMO in Grevenbicht In de naaste toekomst zullen diverse zaken op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) veranderen. Met name komt de uitvoering van de nieuwe regels (voorheen opgenomen in de AWBZ) op het bordje van de gemeentebesturen te liggen. Voor de Dorpsraad Grevenbicht-Papenhoven-Schipperskerk is dit aanleiding om een voorlichtingsavond te houden op dinsdag 26 november in café Den Hollander aan de Pannesheuvel, speciaal voor senioren. Tijdens deze bijeenkomst zullen adviseurs van de gemeente Sittard-Geleen tekst en uitleg verschaffen over de nieuwe regelgeving. De avond begint om 20 uur met een korte Dorpsraadvergadering, gevolgd door de presentatie, waarna gelegenheid bestaat om vragen te stellen.

Vogelbeurs Ittervoort Zondag 24 november organiseert VV De Grensvogels weer haar vogelbeurs in CC De Mortel, Leliestraat 2 te Ittervoort. Openingstijden: van 9.00-11.30 uur. Eenieder kan vogels meebrengen, wel in tt-kooien en die te ruil en te koop aanbieden. Er is een grote collectie vogels aanwezig, o.a. kleurkanaries, postuurkanaries, exoten, Europese cultuurvogels en vele soorten parkieten. Geen kwartels. Voor inlichtingen: tel. 0475 56 59 87.


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 17

Badminton Club Maasbracht ’97 • Echtscheiding

• Huurrecht

• Alimentatie

• Arbeidsrecht

• Ouderschapsplan

• Strafrecht

• Boedelscheiding

• Algemene rechtspraktijk

www.vandeneshoff.nl Du Commerce 2A, Echt | 0475 30 00 60 sneeuwlat Past. Cramerstraat 2K, Pey-Echt Tel.: 0475 48 56 10 www.fitnesscentrumkeepfit.nl keep-fit@kpnplanet.nl Vanaf €21,- zonder contracten

WINTER VOORDEEL WEKEN 20% korting* op alle producten van 25 november t/m 6 december! Exclusief voor Groene Kruis Leden

In alle Medipoint Groene Kruis winkels In de winkels vinden presentaties plaats van diverse producten.

*Niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Kijk voor het complete programma: www.groenekruis.nl/ledenorganisatie Medipoint Groene Kruis winkels in Echt, Roermond, Weert, Panningen, Blerick, Venlo, Venray en Horst. Nog geen lid? Kom dan naar de winkel of kijk op: www.dezorggroep.nl/ledenorganisatie of bel met Klantenservice 088-61 088 61

...meer dan een Thuiszorgwinkel

De Zorggroep Postbus 694 / 5900 AR VENLO / www.dezorggroep.nl

Onderdeel van De Zorggroep

- Advertorial -

Naast de intocht van Sinterklaas vond dit weekend eveneens competitie plaats voor BCM ’97. Zes teams mochten aan de slag. Team 1 en 9 wisten een ruime overwinning te boeken. Ook team 3 wist nipt te winnen met hulp van invalster Rachel Reuten. Team 4 ging met een gelijke stand naar huis. Een winst had erin gezeten, aangezien 3 driesetters door het team verloren werden. Voor team 7 en 8 was de tegenstander iets te sterk. Uitslagen 17 november BCM ’97 1 – Geldrop BC 4 8-0 BCM ’97 3 – BC Keep Fit 4 5-3 BCM ’97 4 – BC Venray 3 4-4 BCM ’97 7 – BC Keep Fit 6 3-5 BCM ’97 8 – BC Venray 5 1-7 BCM ’97 9 – BC ‘t Roat 7 8-0

Hengelsportvereniging St. Jan Echt Het bestuur van HVS St. Jan nodigt u uit voor een extra ledenvergadering. Deze zal plaatsvinden op 23 november om 20.00 uur in Kefee de Witte, Vrijthof 5 te Echt. Dit i.v.m. het aftreden 3 bestuursleden, betreffend, de voorzitter, penningmeester en het secretariaat. Het is voor de leden mogelijk om zich tot 1 uur voor de vergadering aan te melden als bestuurslid. Dit kan ook via de website van St. Jan (mail) of schriftelijk bij J. Grispen, Vrijthof 10, 6101 AN Echt. De visvergunningverkoop zal plaatsvinden op donderdag 26 december tussen 10.00 en 12.00 uur bij Kefee de Witte.

Vrijdag 22 november speelt Fortuna Sittard de voorlaatste thuiswedstrijd voor de winterstop, koploper Dordrecht is te gast. Dordrecht verrast dit seizoen vriend en vijand en staat stevig op kop, zeker na de recente overwinningen op ach-

In het weekend van 16 en 17 november werd voor het eerst de BeNeCup (België-Nederland Cup) georganiseerd; een sterk bezette wedstrijd met onder meer nationale en clubteams uit Australië, ZuidAfrika en Japan alsmede diverse

Maandag 11 november was het dan zover, de uitreikingen vonden dit jaar plaats in een leerhotel in Amersfoort, gerund door leerlingen. Heel toepasselijk voor dit thema, want uiteindelijk zijn het de leerlingen waar het om draait. De eerste nominatie was voor de categorie schoonheid, met spanning stond Nancy met haar 2 ‘concurrenten’ op het podium. De prijs ging nipt aan Nancy voorbij, maar des te groter was de ontlading toen ze de prijs voor de categorie pedicure in ontvangst mocht nemen. “De tranen schoten me in de ogen. Ik zet me altijd zo goed in voor de leerlingen, dit is dan ook een beloning voor mijn werk, dat ik goed bezig ben”. Samen met haar stagiaire Kimberly genoot ze dan ook van de rest van de avond. Kimberly vertelde dan ook hoe blij ze is dat Nancy deze welverdiende prijs heeft mogen winnen. Ze is sinds augustus stagiaire bij Nancy’s Beautysalon en was vanaf het eerste moment onder de indruk over de tijd welke Nancy voor haar nam. Ook vertelde Kimberly enthousiast over haar vele taken welke haar toevertrouwd worden, onder de nodige begeleiding natuurlijk. Volgens de vakjury viel Nancy op door de gedegenheid in breedte en de grote mate aan zelfreflectie. Nancy sluit af met: “ik hoop dat ik hiermee andere bedrijven kan inspireren ook leerbedrijf te worden. Want ook al kost het werken met stagiaires veel tijd en energie, je krijgt er ook een hoop energie en plezier van terug”. www.nancysbeautysalon.nl 0475 – 85 11 14

Een terugblik leert, dat EVV in Echt nog nooit wist te winnen van De Treffers. Twee keer won de rood - zwarte formatie. Een keer werd het een gelijkspel. Daar staat tegenover dat EVV in Groesbeek al drie keer won. EVV zal zaterdag dus flink aan de bak moeten. Dat zal moeten gebeuren zonder Joep Op den Kamp. De aanvoerder viel afgelopen zondag uit met een kuitblessure die hem vermoedelijk enkele weken aan de kant zal houden. De aanvang van dit duel is 19.30 uur.

R.I.O.S.’31 blijft winnen Voetbalvereniging R.I.O.S.’31 uit Pey heeft zondag 17 november thuis in het Bandertcomplex ook Vlodrop aan haar zegekar gebonden. Dat ging weliswaar niet zo gemakkelijk als in de meeste andere voorafgaande wedstrijden maar de drie punten waren in de knip en daar gaat het per slot van rekening om. Concurrent en koploper Centrum Boys liet punten liggen in de thuiswedstrijd tegen St. Odiliënberg (3-3). De ploeg uit Sittard heeft vier punten voorsprong op de mannen van trainer Erwin Evers, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. R.I.O.S.’31 kan die achterstand aanstaande zondag terug brengen tot 1 puntje door de derby tegen Slekker Boys tot een goed einde te brengen. De wedstrijd Centrum Boys-R.I.O.S.’31 zou dan vervolgens wel eens van doorslaggevende betekenis kunnen gaan worden in de strijd om het kampioenschap in de 5e klasse C. R.I.O.S.’31 heeft nog steeds het

mooie doelpuntengemiddelde van 4 per wedstrijd. In de negen tot nu toe gespeelde wedstrijden wisten de mannen van trainer Erwin Evers maar liefst 37 maal het net van de tegenstander te laten bollen. Mark Baars en Kay Jeurissen zijn de nieuwe topscorers van R.I.O.S.’31 met ieder 10 treffers, gevolgd door Tom Jans die de doelmannen van de tegenstanders 8x liet vissen. Dylan Sliepen schoot tot nu toe 7x raak. Zondag 23 november staat de plaatselijke derby tegen subtopper Slekker Boys dus op het programma. Deze kraker moest een paar weken geleden geannuleerd worden in verband met de slechte toestand van het veld door langdurige regenval. De ploeg uit Slek prijkt op een mooie 3e plaats op de ranglijst met zes punten achterstand op R.I.O.S.’31. De wedstrijd in het Slekker Boyscomplex aan de Hoogstraat begint zondag om 14.30 uur. Tekst: Jos Meeuws

tervolgers Sparta en Eindhoven. Fortuna Sittard verloor afgelopen zondag van Jong Twente. Daaraan voorafgaand kende de ploeg van Wil Boessen een sterke serie wedstrijden met drie zeges en twee gelijke spelen. Zeker in eigen stadion

is Fortuna voor veel tegenstanders moeilijk te bestrijden. Fortuna is er alles aan gelegen om vrijdag voor een stunt te zorgen. De wedstrijd vrijdag begint om 20.00 uur, de kassa’s zijn geopend vanaf 19.00 uur.

Voetbal Topklasse

V.V. E.V.V. Donderdag 21 november Maarheeze 1 - EVV 1 ( beker)19.30u Zaterdag 23 november EVV 1 - De Treffers1 9.30u EVV/St.J A1 - SVN/V.berg 15.00u EVV/St.J B1 - Baarlo B1 15.00u EVV/St.J B2 - Altw.heide 12.30u EVV/St.J B3 - Laar B4 12.00u EVV/St.J C1 - Panningen 15.00u EVV/St.J C2 - DESM 11.00u Pann. - EVV/St.J/Rios D1 12.00u O’berg - EVV/St.J/Rios D2 11.00u EVV/St.J/Rios D3 - Budel 12.00u EVV/St.J/Rios D4 - Vlodrop 12.00u PSV’35 - EVV/St.J/Rios E1 11.00u EVV/St.J/Rios E2 - O’berg 9.00u PSV’35 - EVV/St.J/Rios E3 10.00u EVV/St.J/Rios F1 - Leeuw 19.00u PSV’35 - EVV/St.J/Rios F2 11.45u EVV/St.J/Rios F3 - Heyth. 8.30u Zondag 24 november Geen programma 1e Klasse D

S.C. Susteren Donderdag 21 november Susteren 1 - SVC 2000 1 19.00u Zaterdag 23 november Bekkerveld - Susteren E2 9.00u SVN/V.berg - Susteren F1 9.00u Susteren E4 - Haslou E4 9.30u Susteren F2 - Laura/Hopel 9.30u FC RIA E3 - Susteren E6 10.00u Susteren D2 - FC RIA D1 10.30u Haslou E1G - Susteren E1 10.30u Susteren E3 - RKDFC E1 10.30u FC RIA E2 - Susteren E5 10.30u Susteren F3 - RKDFC F1 10.30u Susteren C2 - Leeuwen C1 12.00u Haslou D1 - Susteren D1 12.15u Haslou D3 - Susteren D3 12.15u FC RIA B1- Susteren B2 12.30u Susteren D4G - Haslou D4 12.30u Obb/Arm C1 - Susteren C3 13.00u Susteren G1 - SHH G1 13.30u Susteren C1 - Bekkerveld 13.30u Brevendia A1 - Susteren A1 14.30u Susteren B4 - Bekkerv.B4 14.30u Boekel B1 - Susteren B1 14.45u Susteren B3 - Limb/Kamerl 15.00u Zondag 24 november Armada 4 - Susteren 6 10.00u Susteren 2 - Sp.Irene 2 11.00u Geleen Zd 3 - Susteren 3 11.00u Susteren 4 - Laar 3 11.00u Susteren 5 - Born 4 11.00u Susteren 1 - Limb/Kamerl 1 14.30u 4e Klasse C

V.V. Armada

N.K. Lifesaving

Fleur Beckers

Toen ze in het voorjaar 2013 werd benaderd door de opleidingsadviseur van KOC Nederland om zich in te schrijven voor de verkiezingen voor leerbedrijf van het jaar twijfelde ze geen moment. Haar stagiaires waren enthousiast. Jaimy: “Ik heb me op geen enkele andere stageplaats zo op mijn gemak gevoeld. Nancy besteedt altijd veel aandacht aan extra trainingen. Ik heb hier dan ook veel geleerd”. Er was een record aantal inschrijvingen binnen gekomen dit jaar bij KOC Nederland, dat maakte het voor de jury niet makkelijk.

Zaterdagavond 23 november ontvangt EVV in sportpark De Bandert De Treffers. Beide ploegen deden afgelopen week slechte zaken. EVV verloor in Amsterdam met 2-0 van koploper AFC. De Treffers leed haar eerste nederlaag. Tegen laagvlieger WKE werd op eigen terrein met 0-3 verloren. Met De Treffers ontvangt EVV natuurlijk ook een ploeg die uit is op revanche. Twee maanden geleden ontmoetten beide ploegen elkaar al in de 2e ronde van de KNVB beker. En daarin won EVV in Groesbeek met 0-1.

Reddingsbrigade Echt

Inzet voor leerlingen beloond

Eigenaresse van Nancy’s Beautysalon, Nancy Peter, over haar succes: Vol trots en passie vertelt ze hoe spannend de afgelopen 2 maanden waren, toen ze voor het eerst vernam dat ze gelijk in 2 categorieën genomineerd was. Dit is namelijk nog niet eerder gebeurd en ze voelt het dan ook als een hele eer om 2 maal in de top 3 te staan van de 10.000 leerbedrijven van Nederland in dit vakgebied. Toen haar gevraagd werd hoe dit tot stand is gekomen, vertelde ze dat ze altijd graag haar kennis en ervaringen wilde delen een doorgeven. Daarom heeft ze in 2009 ook het besluit genomen om stagiaires te gaan opleiden in haar salon. Dit ging zo goed dat ze gevraagd werd docent te worden in de branche en later ook examinator. “Dit heeft mijn leerbedrijf naar een nog hoger niveau getild en daar profiteren de leerlingen van” :aldus Nancy.

EVV – De Treffers

Kan Fortuna Sittard voor stunt zorgen tegen koploper Dordrecht?

Nancy’s Beautysalon te Vlodrop

Nancy’s Beautysalon te Vlodrop heeft op 11 november 2013 de prijs voor beste leerbedrijf in de categorie pedicure gewonnen. Jaarlijks wordt de landelijke prijs voor leerbedrijf van het jaar in de categorieën Schoonheid, Kapper en Pedicure door het KOC Nederland Kenniscentrum Uiterlijke Verzorging uitgereikt. Hiermee wordt de inzet van de leerbedrijven voor de bevordering en ontwikkeling van de nieuwe generatie specialisten in de uiterlijke verzorging beloond en erkend. Niet voor het eerst valt een Limburgse salon hiermee in de prijzen. Dit jaar was voor het eerst een bedrijf tegelijk in de categorieën Schoonheid en Pedicure genomineerd.

Zaterdagavond 23 november

Europese landen. Voor de junioren, Echt prima hadden gepresteerd. senioren en masters was de wed- Het damesteam eindigde op een 1e strijd over twee dagen verspreid en plaats en het herenteam op een 2e werd deze gehouden in zwembad plaats achter hun Italiaanse conDe Wezenberg in Antwerpen en currenten. Op basis van deze resulDe Tongelreep in Eindhoven. Voor taten eindigde de Reddingsbrigade de aspiranten vond de wedstrijd Echt in het totaalklassement voor op de zondag in Eindhoven plaats. clubteams op de 1e plaats. Tot slot De wedstrijd werd tevens aange- verbeterde een aantal sporters een merkt als het Nederlands kampi- of meerdere PR’s. De Reddingsbrioenschap Lifesaving. Fleur Beckers gade Echt kijkt terug op een zeer (dames D), Jeroen van Gellekom geslaagde wedstrijd. (heren C) en Joep Teulings (heren B) werden Nederlands kampioen! Luuk Meerten (heren C), Fiona Meuffels (dames B), Maike op het Veld (dames A) en Tim Eichmann (heren masters) eindigden op een schitterende tweede plaats en Jaden van Houtem (heren D) werd derde. Maike Jetten (dames D) viel met een vierde plaats net buiten de medailles en hetzelfde gold voor Koen Bakker (heren C) met een vijfde plaats. Naast de geweldige individuele prestaties bleek dat ook Luuk (links) en Jeroen de teams van de Reddingsbrigade

Zaterdag 23 november Arm/Obb D2 - FC RIA D2 12.30u Arm/Obb E2 - Haslou E6G 13.00u Arm/Obb E3 - Haslou E7G 11.00u Arm/Obb F1 - De Ster F2 9.15u Arm/Obb MF1/2 - Urmondia 9.15u Obb/Arm B1 - Amsterade 14.00u Obb/Arm C1 - Susteren C3 13.00u Obb/Arm D1 - Adv/Schinn 11.30u Obb/Arm E1 - Urmondia 11.00u Obb/Arm F2 - HBC’09 F3 9.30u Zondag 24 november Armada 2 - Lindenheuvel 2 12.00u Limbricht 4 - Armada 3 10.00u Armada 4 - SC Susteren 6 10.00u

HBC’09 Zondag 24 november HBC’09 1 - Born 1 GSV’28 2 - HBC’09 2

14.30u 11.00u

V.V. Roosteren Zaterdag 23 november Roosteren F1G - OVCS 11.00u Roosteren MP1 - IVS 10.00u Veteranen: Obbicht - Roosteren Zondag 24 november Roosteren 1 - Haslou 1 14.30u 5e Klasse C

FC RIA Nieuwstadt Zaterdag 23 november FC RIA A1 - Kerkr/RKTSV 14.30 FC RIA B1 - Susteren B2 12.30 Susteren D2 - FC RIA D1 10.30 Arm/Obb - FC RIA D2 12.30 FC RIA E1 - De Leeuw E3 11.00 FC RIA E2 - Susteren E5 10.30 FC RIA E3 - Susteren E6 10.00 IVS F1 - FC RIA F1 9.30 Urm/IVS F2 - FC RIA F2 11.00 Geleen Zd - FC RIA MF 8.30 FC Höngen - FC RIA Vet 15.00u Zondag 24 november Slek.Boys 2 - FC RIA 2 11.00

V.V. R.I.O.S.’31 Vrijdag 22 november Kruisjassen Zondag 24 november Slekker Boys - Rios’31 Rios’31 2 - EMS 4 Rios’31 3 - St.Joost 2 Spcl. Irene 5 - Rios’31 4 Obbicht 2 - Rios’31 5

20.00u 14.30u 10.30u 10.30u 12.00u 11.00u

V.V. Slek.Boys Zaterdag 23 november SVH’39 A1G - Slek.Boys A1 14.30u Slek.Boys C1 - Walburgia 13.30u Slek.Boys C2 - SNA C2G 12.00u Vlodrop D1 - Slek.Boys D1 11.00u Slek.Boys D2 - SHH D6 10.45u SVC 2000 - Slek.Boys E1 10.30u RKAVC - Slek.Boys E2 10.30u SVH’39 F1 - Slek.Boys F1G 10.00u Vesta F2G - Slek.Boys F2 9.00u Maasg/HVC - Slek.B. MB1 13.00u Zondag 24 november Slek.Boys 1 - Rios 31 1 14.30u Slek.Boys 2 - FC RIA 2 11.00u 6e Klasse B

Conventus ‘03 Zaterdag 23 november MBC’13 - Conventus C1 SHH D4 - Conventus D1 Swalmen - Conventus E1 SVC2000 - Conventus E2 Horn F1 - Conventus F1 EMS F2 - Conventus F2 Zondag 24 november Conventus 1 - Roermond 1 Born 5 - Conventus 3 Vrouwen: Leeuw/DFC - Conventus 1

13.30u 12.00u 10.30u 10.30u 9.00u 10.00u 14.30u 11.00u 11.00u

V.V. Susterse Boys Zondag 24 november Sust.Boys 1 - Stevensw. 1

14.30u

Sust.Boys 3 - Limbricht 5

11.30u

H.S.V. Peij en omstreken

NK Clubteams voor RKSV Linne Zaterdag 16 november turnden Tatum de Nies en Jill Corstjens van RKSV Linne met Fran Vereecken en Meike Koert van Swentibold Sittard, het Nederlands Kampioenschap voor clubteams. In de categorie Instap N2 was het team, dat uitkomt onder de naam van Swentibold Sittard, als eerste geplaatst voor de finale in Amsterdam. Op elk toestel turnden 3 meiden uit het team waarvan de beste 2 punten tellen. De trainsters waren blij verrast met de goede oefeningen en ook de juryleden beoordeelden de oefeningen met mooie cijfers. De jury is ook over de Sprong erg tevreden over de prestatie van Jill, Meike en Fran en worden beloond Vlnr: Jill, Meike,Tatum, Fran met hoge punten. Drie toestellen al een kip in hun oefening. Net gingen zonder fouten. Op rek kozoals de vorige drie toestellen mamen Fran, Meike en Jill in actie. ken de meiden geen fouten en dus Meike begint met een strakke oefe3 goede punten. Het team wordt ning, daarna Fran en Jill met zelfs

Nederlands kampioen met ruim 4 punten verschil op de nummer 2 en meer als 10 punten verschil met de nummer 3.

Bob Ruyters (Pey) 2e in kampioenschap KNMV DMX Zuid

Het kampioenschap motorcross van de KNMV DMX Zuid 2013 werd door Bob Ruyters uit Pey (17 jaar) in de klasse MX2 met zijn KTM 125 cc op een tweede plaats afgesloten. Bob begon het jaar 2013 met een moeilijke start. Drie weken voor de eerste wedstrijd brak hij zijn sleutelbeen tijdens een

training. De artsen waren hoopvol en hij mocht starten in de eerste wedstrijd. Met de nodige pijn en fysieke beperkingen eindigde hij op een derde plaats. Enkele weken later brak door onverklaarbare redenen zijn sleutelbeen spontaan. Tussendoor bleef hij proberen de wedstrijden te rijden. Tijdens de wedstrijd in juni te Rosmalen kon Bob plotsklaps niet meer rijden. Hij had allerlei vage klachten en werd benauwd. Zijn sleutelbeen was voor de derde maal afgebroken. Het bot zat tegen zijn ribben. Bob stond inmiddels op een tweede plaats in het kampioenschap enkele punten achter de kopman. Hij wist dat kampioen worden in 2013 niet meer haalbaar was. Er volgde een operatie waarbij het bot werd terug geplaatst en vastgezet. Het herstel leek voorspoedig. Na ruim 2 weken werd Bob acuut erg ziek. Opnieuw volgde een opname en spoedopera-

tie in het ziekenhuis. Bob bleek een bacterie in zijn lichaam te hebben. Ruim drie en halve week lag hij in het ziekenhuis waarna nog een maand intensieve behandeling. Na ontslag uit het ziekhuis werden de trainingen hervat in Italië en Nederland. Daarna de wedstrijden die hij afsloot met eerste en tweede plaatsen. Echter de achterstallige punten kon Bob nier meer inhalen. Hierdoor bleef hij tweede in het kampioenschap. Tijdens de mini Grand Prix van Lierop die het eerste weekend van november werd verreden, sloot hij beide manches af met een eerste plaats. Het jaar zal hij verder afsluiten met de 4 uurs cross in Eersel en enkele clubwedstrijden die nog op de agenda staan. Bob zal dit jaar blijven trainen en nog enkele clubwedstrijden rijden om op die manier zich voor te bereiden op het seizoen 2014.

Zaterdag 16 november werd de traditionele feestavond van deze vereniging gehouden in de Blomehoaf te Pey. Op deze avond stond de heer Pierre Stijnen in het middelpunt van de belangstelling vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Hij werd hiervoor door voorzitter Piet Cleven in het zonnetje gezet, echter Gerard Heijthuisen van Sportvisserij

Limburg was aanwezig om de heer Stijnen de speld van verdienste uit te reiken voor zijn jarenlange inzet voor de hengelsport in het algemeen en zijn bestuursfunctie binnen de vereniging. Zichtbaar ontroerd en onwetend van het hele gebeuren, nam Pierre Stijnen de felicitaties in ontvangst bij aanwezigheid van zijn familie.

JC Hercules Pey pakt 34 podiumplaatsen Het was een druk judoweekend voor de club uit Pey. Zaterdagavond was de start van de judocompetitie in Belfeld. De eerste wedstrijddag kwam alleen de -12 jaar in actie. Het jongensteam kwam 1 judoka te kort en stond dus iedere wedstrijd al met 1-0 achter, toch wisten ze op mat 1 alle wedstrijden te winnen. De mannen waren Dinant Steengraver, Joel Verhoeven, Ricardo Visseren en Tristan Slangen. De meiden -12 hadden ook 4 ipv 5 judoka’s, ze verloren 1 pot en wonnen de rest, Chelsey Weber, Anmar Jongstra, Ivy Jongstra en Kyra Maes waren toch tevreden met dit resultaat.

16x Goud en Geleen Bij de judovrienden in Oudgeleen werd weer hun jaarlijkse goed georganiseerde en gezellig judotoer-

nooi gehouden. De Hercules Equipe drukte een stempel op de dag door maar liefst 34 podiumplaatsen te halen: 16x Goud, 11x zilver en 7x Brons. De winnaars zijn: 1e: Danique Janssen, Chelsey Weber, Job Hanssen, Siet Dragstra, Carmen Lipsch, Bjorn Burgers, Indy Barten, Tristan Slangen, Damian Slangen, Bastiaan Reynen, Dinant Steengraver, Jay Mulleneers, Ken Willems, Jordy Tummers, Mauro Martin, Youri Martin. 2e: Yannick Janssen, Nick Weber, Anmar Jongstra, Angelo Krikke, Jeffrey Geeraets, Bo Goedhart, Bram Schumans, Ricardo Visseren, Bono Kersten, Jarno Puts, Rachele vd Velden. 3e: Ivy Jongstra, Mike Weber, Rowan Steengraver, Caithlyn Slangen, Daphne Janssen, Raf Beckers, Sameer Pal.


’t Waekblaad – nr. 47 - 20 november 2013 - pag. 18

tak

Roermondseweg 119 , Sint Joost, 06-41823057

Berkelaarshof

GRATIS OOGMETING !

BAKKERIJ DINGS vof

www.lochtoptiek.be

Sint en Piet hebben heel veel pret

Bosstraat 10 Maaseik

0032 89 564663

baas

Fender Stratocaster/Telecaster vanaf € 475,00. Akoestische gitaar incl. stevige hoes vanaf € 99,00. Elektrisch Squier/Fender gitaar vanaf € 135,00 Fender, Squier, Washburn, Gretsch, Sigma/Martin -gitaren. 100% Service www.musichub.nl

gas

Chanel ,Dior ,Prada, Ralph Lauren, Tom Ford , Bulgari, Cartier, Oakley, Adidas, Lindberg

lof

GitaarShop Musichub

AANBIEDINGEN

Geldig van do. 21 november t/m wo. 27 november

SINTERKLAASSALADE

100 GRAM

want ook bakker Dings kent het alfabet.

KONIJNENBOUTEN

Van a tot z echt alle letters Advies op maat - bezorgservice (ook op zaterdag) Gratis 2 jaar garantie (5 jaar mogelijk) Reparatie - Installatie - Montage service Gratis parkeren voor de deur

galant

ZORGELOOS KOPEN

PER KG

voor alle grote en kleine spetters.

Roomboteramandelletters uit eigen bakkerij maar ook speculaas en taai kan er lekker bij.

staal

-50% op de gehele collectie

Landwinkel Berkelaarshof Fam. Konings Heiweg 1 - 6101 XS - Echt Tel.: 0475-481932 Openingstijden: Di, Woe, Do van 10.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

en koop een roomboteramandelletter voor uw makker

Shop at night

Bosstraat 36 Echt 0475 48 14 57

bubbles party

Burg. Philipslaan 84 Maaseik Tel. 0032 89 56 43 30

met een hapje & drankje en leuke aanbiedingen

dietoys@skynet.be www.dietoys.be

boete

Schoonheidssalon Colours Juwelier Marius Utens Brasserie Lakerhof

Voor meer info zie website www.katinka-jarabik.com Haagstraat 14, 6133 VS Sittard T (046) 426 35 07 of M 06 48 03 19 29

In samenwerking met:

‘t Maaseiker Woonhuys Herman van Kruchten Milo Design Gewoon Sjiek Snoeppiez

Fam. Konings-Indemans Maaseikerweg 13 - 6116 AG - Roosteren Tel.: 046-4497295 Openingstijden: Di, Woe, Do van 13.00-17.30 uur Vr van 10.00 - 17.30 uur Za van 10.00 - 16.00 uur Maandag GESLOTEN

Voor hem en haar • Bruids- en gelegenheidsmake-up • Gezichts- en lichaambehandeling • Cosmetische hand/voetverzorging • L3-lasertechnologie

Schoolstraat 47 6102 AD Pey Echt Telefoon (0475) 41 00 19

• • • • • • • • • • • • •

BALSEMIEN

Wann Dondeeer Locatie rdag 21 nov ember Juweli 2013 Boven er Marius Ut Tijd stestraat 20 ens , 6101E van 19 K Echt .00 uu r tot 22 .00 uu r

Reeds 36 jaar uw adres voor al uw gezondheidsproducten

vrancken

herenmode Kapl. Goossensstr. 39 Echt Tel. 0475 48 12 88

au

tik

Gespecialiseerd in: * Bruidsmake-up en feestmake-up * Metamorfoses en fotoshoots * Naturel, beauty en extreem make-up * Workshops visagie, kleur-, stijl- en imagoadvies

Landwinkel Indemans

GEZONDHEIDSWINKEL

stip

Katinka Jarabik Visagie

€ 6,99

hm

van speelgoed

Dus kom eens kijken bij uw warme bakker

schoonheid in de beste handen

Totale uitverkoop

€ 0,79

GEZELLIG MET PAKJESAVOND GOURMETTEN MET HET HELE GEZIN. LUXE GOURMET / FONDUESCHOTELS AL VANAF € 6,00 P.P. KINDERGOURMET € 3,50 P. P.

Op bestelling kan hij die maken schreeuwt Piet van alle daken.

Willibrordusstraat 4, 6114 GS Susteren (046) 449 12 70

Indemans

Kruiden, thee, aanvullende voedingsmiddelen, homeopathie, Vitamines, Reform, Rawfood, natuurlijke cosmetica etc.

Plats 16 Echt • (0475) 870068

Bie EVV is ‘t te belaeve MariusUtens_adv_116x165.indd 7

18-11-13 23:26

| Zaterdag23novemberEVV-DeTreffers|SportparkIndeBandert|Aanvang19.30uur|

De uitblinker

Naam: Raf Parren Leeftijd: 8 jaar Woonplaats: Echt School: OBS de Driepas, Groep 5 Mijn voetbalclub: Rios DE SHOWROOM WORDT VERBOUWD Mijn team: F4 Ik voetbal sinds: ik 5 jaar oud ben Positie in het veld: Spits en soms verdediger t aekblaad Beste club in Nederland: Ajax Beste club in het buitenland: Heerweg 46, Echt. Barcelona Beste voetballand: Nederlander Tel. (0475) 48 45 02 Favoriete speler in Nederland: Siem de Jong www.waekblaad.nl Favoriete speler in het buitenland: Lionel Messi Beste speler Nederlands elftal: Wesley Sneijder VOOR ALLE AANBIEDINGEN ZIE ONZE WEBSITE Beste trainer: Ron Heffels (mijn trainer) Mooiste stadion: Camp Nou Mijn grootste voetbalbelevenis is: Toen ik vier keer scoorde in één wedstrijd Kerkveldsweg-Oost 11a, Echt Tel: 0475-484511 Hobby's: Voetbal www.vanbuggenumkeukens.nl / info@vanbuggenumkeukens.nl Kerkveldsweg-Oost 11a Echt Favoriete(teken)film: Monsters University Tel. 0475 48 45 11 Fax 0475 48 33 30 Favoriete tv-programma: Ik hou van Holland Beste computergame: Minecraft www.vanbuggenumkeukens.nl Favoriete internetsite: Disney XD info@vanbuggenumkeukens.nl Dit wil ik later worden: Profvoetballer zou leuk zijn

HAAL NU UW VOORDEEL ‘ W

TopNieuws Nieuws uit het amateurvoetbal ■ Al is het huidige nog lang niet afgelopen, toch heeft HSC'21 al laten weten het aflopende contract met Wilco Klop niet te zullen verlengen. De oefenmeester is aan zijn tweede seizoen in Haaksbergen bezig en de resultaten geven niet direct aanleiding voor een breuk. Volgens HSC'21 is de balans echter niet voldoende positief om verder te gaan. Klop was vier jaar actief als trainer van Longa'30 voor hij in de zomer van 2012 naar Haaksbergen kwam. Hij werd daar de opvolger van de naar SVZW-vertrekkende Paul Krabbe. Doordat er ook een flink aantal spelers vertrokken moest Klop een herstart maken. Dat ging naar behoren, want vorig jaar werd HSC'21 zesde in de Topklasse Zondag. Na een zeer wisselende competitiestart staan de groenhemden momenteel in de middenmoot. Wilco Klop: “Ik ben teleurgesteld omdat ik vind dat mijn aanpak een aantal jaren nodig heeft om het beste resultaat te bereiken. We zullen zien of HSC een juiste keuze heeft gemaakt. Ik was ervan overtuigd dat we een mooi verhaal hadden liggen om op langere termijn aan elkaar verbonden te kunnen zijn. Helaas is dat niet zo.”

www.molenbeeck e.nl

Voor een fitter lichaam! Zuiderpoort 70-A Echt.

Bij Rotonde Autobaan www.sportingclubfeelgood.nl Tel. 0475 470649

vereniging van hoveniers en groenvoorzieners

HANS LINDERS HOVENIER

Heerdstraat 49 6112 AA St. Joost Tel. 0475-410256 www.hanslindershovenier.nl

®

■ De Rotterdamse club Leonidas is momenteel het hoofdveld aan het vervangen, er komt een kunstgrasveld. Daardoor moeten de Rotterdammers voor hun thuisduels uitwijken naar andere accommodaties. Het duel tegen Be Quick 1887 werd gespeeld op Nieuw-Terbregge, het jeugdcomplex van Sparta Rotterdam, de wedstrijd tegen Haaglandia was bij Alexandria'66. Al jaren heeft Leonidas te maken met een zeer slecht veld. Wanneer er ook maar een druppeltje regen valt kon er al niet worden gevoetbald. Daarom werd er in Rotterdam besloten om een kunstgrasveld aan te leggen. Het tijdelijke nadeel is dat de ploeg van trainer John Hoeks iedere week ergens anders moet spelen.

Tweede elftal, bron van plezier én zorg Vorig jaar rond deze tijd schreven we op deze plaats al eens over ‘het opleidingsklasje van Stefan’. Dat was het tweede elftal, toen nog onder leiding van Stefan Nieskens. De Echter oefenmeester promoveerde tweemaal en degradeerde eenmaal met dat team. De meeste voetballers spelen inmiddels bij naburige tweede-, derde-, vierde- en zesdeklassers in het eerste elftal. Op één na, Sam Nijpels. Hij maakte de stap naar het eerste elftal, waar hij tot vaste waarde is uitgegroeid. Inmiddels zit er een ander bestuur, staat er een andere trainer voor de sterk gewijzigde groep, ligt er een opleidingsvisie, maar is de problematiek rond het reserve-elftal nog steeds een bron van zorg. In de visie van EVV moeten in het tweede elftal talentvolle spelers onder 23 jaar uit de eigen jeugdopleiding én de regio spelen, die de potentie hebben door te groeien naar het eerste elftal. Aan dat uitgangspunt is prima gestalte gegeven met een spelersgroep waarin 17- tot 20-jarigen de boventoon voeren met vijf spelers die zijn doorgestroomd uit de eigen A-jeugd. Het elftal waarin deze vijf basisspeler zijn, staat comfortabel op de tweede plaats in de eerste klasse. Maar toch beginnen dan de problemen pas. Een deel van de spelers wordt door hoofdtrainer Beckers goed genoeg bevonden om mee te trainen met de selectie, waardoor trainer Jeroen Rutten van het tweede op dinsdagavond de overige spelers van EVV2 samenvoegt met de A1. Op vrijdag traint het tweede wedstrijdgericht met de zes spelers die met de selectie mee trainen. Gevolg: de spelers van de A1 vinden de trainingen op dinsdag fysiek te zwaar, waardoor hun spelplezier afneemt. Bovendien viel met het onverwacht opstappen van A-trainer en jeugdcoördinator Jip Janssen – hij kreeg een baan in Groningen - een gat dat te lang open is blijven liggen. De onrust in deze groep sloeg zomaar over naar het tweede, omdat er diverse vriendschapsbanden dwars door de leeftijdsgroepen lopen. Daarbij speelt nog dat de selectiespelers vinden dat ze door de vrijdagtrainingen in vergelijking met de dinsdagtraining te weinig vooruitgang boeken. Ga daar maar eens aan staan als bestuur, trainer of teammanager. Want zoals afgesproken spelen de ex-profs Kevin van Dessel en Pascal de Boer een belangrijke rol in de begeleiding van de jonge spelers. Voorwaarde: die spelers moeten wel willen praten. Jeroen Rutten als direct betrokkene heeft er alles aan gedaan het probleem op de agenda te houden. Jeroen: “Ik heb het voorstel gedaan van het tweede en de A1 één trainingsgroep te maken. De trainer van de A1 is bij tenminste één training aanwezig en

op zaterdag staat hij voor de groep. In die opzet heb je 16 tot 20 man op de training. De zes selectiespelers kunnen dan tweemaal bij de selectie trainen en talenten uit het tweede bijvoorbeeld eenmaal. Ik vind namelijk dat je talentvolle spelers moet belonen.” Rutten verwijst nog maar eens naar de doelstellingen zoals hij die ook verwoordde tijdens een uitzending van EVV-TV: “Als we op die manier werken voldoen we ook aan die doelstellingen (elk seizoen spelers afleveren voor de selectie). Maar daar moeten we pas naar kijken tegen het einKersverse trainer én vader Jeroen Rutten de van het seizoen.” Nou we je toch spreken Jeroen, wat is nou het grote verschil van werken tussen België en Nederland? “De verschillen zijn heel groot. De manier van trainen, stijl van voetbal, manier van coachen, de spelbeleving van de jongens – ze zijn kritischer en denken graag mee. Er is in Nederland meer focus op de bal, pass en trap en niet te vergeten een andere terminologie. Ik moet erg wennen aan de twee clublijnrechters en je moet als trainer gereserveerder zijn tegen de scheidsrechter.” Dat is nogal wat, maar voel je je desondanks thuis? “Het bevalt me heel goed, met ups en downs natuurlijk. Als ik vergelijk waar we nu staan in vergelijking met de eerste trainingen en oefenwedstrijden, dan zijn we als groep al ver gekomen. Ik ben een jonge, onervaren trainer en daar zit ook een hele evolutie in. Ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt. Ik hoop dat EVV dat ook vindt.” Ondanks de hierboven geschetste problemen blijft de spelersgroep van EVV2 er lol in houden. De kaartenvracht van vorig seizoen blijft uit, er wordt bij vlagen heerlijk gevoetbald en alle spelers kunnen onderling door één deur. Dat is mede de verdienste van Jeroen Rutten, die zijn visie bovendien duidelijk naar de jeugdige spelers weet over te brengen. Kom op zondagmorgen maar eens kijken naar een wedstrijd van het tweede. Vaste speeltijd is 11.00 uur.

De tegenstander: De Treffers “Loop naar de Mookerhei” is misschien een ietwat verouderde verwensing (we wagen ons hier maar niet aan de hedendaagse variant) die rond 1919 echter in Groesbeek een letterlijke betekenis kreeg. Een groep enthousiaste jongelui ontgonnen een stukje hei en gingen daar onder de naam De Treffers voetballen. Zij konden op dat moment niet bevroeden dat zij aan de wieg stonden van wat zou uitgroeien tot een van de succesvolste amateurclubs van Nederland. Van 1974 tot 2010 waren De Treffers de enige club die onafgebroken in de hoofdklasse heeft geacteerd en de Groesbekers zijn dan ook de trotse lijstaanvoerder van de ranglijst aller tijden in deze klasse. In deze periode werd men acht keer kampioen in de hoofdklasse C, drie keer landskampioen bij de zondagamateurs en in 1991 en 1998 algeheel amateurkampioen. Uiteraard waren De Treffers ook vanaf het begin vertegenwoordigd in de topklasse en dit seizoen liggen de Groesbekers op kampioenskoers. De wedstrijdbal wordt geschonken door Hees Installaties

AFC De Treffers Leonidas JVC Cuijk HBS VVSB UNA EVV HSC’21 Be Quick 1887 FC Lienden ADO’20 Chabab Juliana’31 WKE Haaglandia

12 12 12 12 12 11 12 11 12 12 10 11 12 11 12 12

10 7 7 6 6 5 5 5 4 3 3 3 3 2 2 2

STAND 0 4 4 2 2 3 3 2 3 4 3 2 1 3 2 2

2 1 1 4 4 3 4 4 5 5 4 6 8 6 8 8

30 25 25 20 20 18 18 17 15 13 12 11 10 9 8 8

27-11 27-10 18-7 23-16 24-19 19-14 22-16 17-12 25-24 20-23 7-14 16-23 18-28 13-28 19-27 13-36

Heerweg 46, 6101 NT Echt T 0475 48 45 02 | M 06 1012 1826 info@detailverspreidingen.nl www.detailverspreidingen.nl

Prins Bernhardstraat 27 | 6101 EC | Echt

www.roermond-echt.rabobank.nl

NEFIT

Edisonweg 40 Echt T 0475 481357 www.heesinstallaties.nl 24-uurs service

Plexiglas - Trespa - Polycarbonaat tel: 06 - 53197586 of 0475 - 483748 www.unaplex.nl

Waekblaad w47 2013  
Waekblaad w47 2013  
Advertisement