1 minute read

SEJLMAGERE I HIRTSHALS OG THYBORØN FUSIONERER

AF BENT MIKKELSEN SEJLMAGERE I HIRTSHALS OG THYBORØN FUSIONERER

Hirtshals Sejlmageri har netop overtaget Thyborøn Sejlmageri og kan således betjene to af de store fiskerihavne i Nordjylland/Vestjylland. Det er sket efter en periode, hvor sygdom og dødfald i ejerkredsen satte forretningen i stå.

Advertisement

”Vi er glade for at føre forretningen i Thyborøn videre og betjene kunder i denne store fiskerihavn. Det kommer indtil videre til at ske fysisk fra Hirtshals”, fortæller Michael Nyholm Sort, ejer af Hirtshals Sejlmageri.

Hirtshals - Thyborøn Sejlmageri, valgte efterfølgende at lukke afdelingen i Thyborøn, således de kun har en fysisk butik i Hirtshals. Michael Nyholm Sort understreger dog, at virksomheden fortsat sætter kundeservicen i højsædet og gerne tager turen til Thyborøn.

Det ældgamle erhverv sejlmageri er i 2020 en mangeartet butik, der strækker sig fra produktion af skræddersyet overtræk til f.eks. til en given maskine over traditionelt sejlmageri til alle former for industriproduktion af beskyttelse til maskineri og videre til isoleringsarbejder af rør.

”Vi påtager os mange opgaver i den moderne verden. Eksempelvis var vi i går i gang med isolering af kølerørene på en stor industritrawler langs kaj i Hirtshals. Der var en skipper, der havde brug for vor hjælp og vi var klar til at servicere kunderne bedst muligt”. Det traditionelle sejlmageri med syning af sejl eller reparation af ditto, er blevet stærkt minimeret. Vi laver reparation af sejl til såvel fiskeskibe som lystbåde, og ikke længere nye sejl. Konkurrence fra Østen er benhård og prisen er helt umulig for os her i Danmark”, fortæller Michael Sort. Virksomheden, som nu hedder Hirtshals - Thyborøn Sejlmageri, er specialiseret inden for fremstilling og salg af presenninger efter mål samt alt inden for isoleringsarbejde. Herforuden har Hirtshals - Thyborøn Sejlmageri et stort sortiment inden for beslægtede produkter så som tovværk, kroge, ankre og signaludstyr. Virksomhedens kunder rækker dog langt ud over søfart og fiskeri, da Hirtshals - Thyborøn Sejlmageri bl.a. også fremstiller læsejl og solsejl på mål til private.

@Michael: Tag logo fra annonce til illustration

Din totalleverandør af sikkerhed til søs

VIKING tilbyder et komplet sortiment af professionelt sikkerheds- og redningsudstyr samt service og træning til den globale fiskeriindustri. Vores løsninger er udviklet i tæt samarbejde med vores kunder, som stiller høje krav til sikkerhed, holdbarhed og komfort.