4 minute read

FØRSTE AF TO SVENSKE FRA SKAGEN

AF BENT MIKKELSEN FØRSTE AF TO SVENSKE FRA SKAGEN

Torland, nybygning nr. 447 fra Karstensens Skibsværft i Skagen, er afleveret i næsten stort set stilhed på grund af nedlukningen af Danmark i lyset af Corona-pandemien. Derfor blev Torland overleveret til de svenske ejere uden de sædvanlige festligheder, der ellers normalt præger leveringen af nyt skib. Bag nybygningen står en svensk-fiskerfamilie, der gennem årene har fornyet flåden med nye skibe omtrent hver 10. år og med flere fra andre danske værfter.

Advertisement

Selvom Torland ved leveringen er et af de større fiskeskibe (tredje størst målt på tonnagen), der fører svensk flag, blev det alligevel en stille aflevering. Der er ellers grundlag for en større komsammen, idet Torland og søsterskibet Tor-ön, som afleveres senere i år, og som ejes af familien Ahlström i Fiskebäck. I øjeblikket er det tredje generation af familien, der driver fællesvirksomheden, som har navnet Torönland HF. To af anden generationssønnerne, Martin og Robert Ahlström, har sammenlagt otte sønner, der er virksomhedens nuværende ejere. Svante, Frederik, Philip og John Ahlström driver Torland, mens deres fætre Olof, Simon, David og Emanuel Ahlström skal drive Tor-ön, når den er klar til driften.

De otte sønner er faktisk allerede klar med de næste generationer. Tre sønner af de otte 3. generationssønner, er allerede med fiskeriet, mens endnu fem sønner er i skolealderen og på vej mod et voksenliv formentlig på et fiskeskib.

I kraft af de mange ejere, har der også været en del snak og diskussioner i designfasen, hvor alle har kunnet byde ind med ændringer eller ideer, hedder det fra Skagen.

”Vi diskuterer, og det kan til tider blive heftigt, men vi kender hinanden så godt at disse rundbordsdiskussioner altid ender med en god ide”, siger skipper Svante Ahlström.

TRAWLER

Torland er en 49,99 meter lang pelagisk trawler, der normalt vil veksle mellem at fiske efter industrifisk (brisling) i Østersøen og tilsvarende i Nordsøen efter tobis og brisling. Sideløbende vil skibet fiske efter sild og makrel i Nordsøen. Det svenske fiskeriselskab har kontrakt med FF A/S i Skagen om levering af lasterne af proteinfisk (industrifisk), mens Skagerak Pelagic A/S i Skagen er fast modtager af lasterne af sildefangsterne. Så der er stor tilknytning til fiskeriet i det nordjyske område.

Torland, nybygning nr. 447 og søsterskibet Tor-ön, nybygning nr. 448, er i øvrigt de sidste, som Karstensens Skibsværft har kontraheret ved et eksternt værft i Poland. Begge skibes skrog er leveret fra Nauta-Hull i Gdansk. Fremover bygges skrogene til nybygninger fra Karstensens Skibsværft af det danske værfts eget datterselskab i Polen. Karstensen Poland hedder værftet, som forrige år blev indkøbt og nu er en del af koncernen. Det er det tidligere VIstal Offshore i Gdansk, som nu er en del af Skagen-værftet. Familien Ahlström har som nævnt tidligere fået leveret nybygninger fra Danmark. Det var f.eks. i 1988, da Johs. Kristensens Skibsværft i Hvide Sande leveret en Torland og en Ganthi til den svenske familie. Da 1988-byggede Torland i 2000 blev afløst af en nybygning fra Flekkefjord Slipp, blev den gamle Torland solgt til Esvagt A/S i Esbjerg og ombygget til standby-skib under navnet Esvagt Supporter. De seneste to skibe, blev i 2019 solgt til russisk rederi med adresse på øen Sakhalin og sejler nu i fiskeri ved Kurilløerne i Stillehavet. I 1976 blev en nybygning med navnet Tor-ön og en nybygning ned navnet Ganthi V leveret fra Nordhavnsværftet i København på basis af et stålskrog, bygget i Falkenberg.

Byggeværft (skrog) Udrustning Byggenummer IMO-nummer Kaldesignal Køllagt Søsat Afleveret Længde o.a. Længde p.p. Bredde Dybde til hoveddæk Dybgang Tonnage

Hovedmotor (kW) Hjælpemotorer Servicefart RSW-tanke Fuelolie Ferskvand Thrustere Akselgenerator Aptering Klasse

UNDERLEVERANDØRER

Kontrahent Skrog Hovedmotor Propeller Hjælpemaskineri Akselgenerator Thrustere Dæksmaskineri RSW-anlæg Vacuum-system Navigationsudstyr Redningsudstyr Klasse Fiskegrej Torönland Fiskeri HB, Fiskebäck, Sverige Nauta-Hull Sp.z.o.o, Gdansk Karstensens Skibsværft, Skagen 447 9840104 SBHC 11-09-2018 23-08-2019 16-03-2020 49,95 m 45,00 m 13,20 m 5,40 m 4,90 m 1.310 BT 393 NT Wärtsilä 8L32, 2.999 kW Mitsubishi, 2 x 600 kW 15 knob 1.250 kbm 58 kbm 25 kbm Brunvoll FU63, 2 x 700 kW 2.500 kW 10 personer DNVGL +A1, E0, Ice C, TMON

Torönland Fiskeri HB, Fiskebäck Nauta-Hull, Gdansk Wärtsilä 8L32 Wärtsilä D3800 Mitsubishi Marelli Brunvoll Karmøy Winch/Hydraulic Frio Nordica C-flow

DNV-GL +1A Ice C, E0 Tor-Mo Trawl, Hirtshals

Vi takker for tilliten og leveransen av to Frionordica RSW anle til Torland

Vi gratulerer, og ønsker lykke til !

PTG Frionordica AS www.ptg.no PTG Kuldeteknisk AS

Tillykke med #447 Torland

www.cflow.com

Breaking News

Granly Diesel er stolte af at kunne præsentere den helt nye Cummins X15.

X15 er ideel til de mellemstore fiskefartøjer - er ekstra lydsvag og fås med op til 600 BHP og 1800 rpm kontinuerlig drift.

Alle Cummins motorer leveres nu så de overholder de nye IMO Tier 3 emissionskrav.

KONTAKT GRANLY DIESEL OG HO/R MERE OM DENNE NYE, AVANCEREDE CUMMINS MOTOR

GRANLY DIESEL A/S

Hovedvejen 233 B | Osted | DK-4320 Lejre | Fiskerihavnsgade 34 | DK-6700 Esbjerg Tlf. 4642 3550 | www.granlydiesel.com