8 minute read

SØNDERBORG FISKER FLYTTER SKIBE RUNDT I VERDENEN

AF JENS NØRGAARD SØNDERBORG FISKER FLYTTER SKIBE RUNDT I VERDENEN

Om det er store russiske fabrikstrawlere med 70 mand og flere ombord eller det iranske præstestyres opkøb af fire større trawlere fra Norge, Sverige og Island til levering i havnebyen Bandar Abbas ved indsejlingen til Hormuz Strædet, så kan man næsten være sikker på, at det er en sønderjyde, der står på broen. Det gør der uanset den iranske revolutionsgarde bevæbnet til tænderne med svært skyts før passage af Hormuz øen indtog strategiske pladser ombord på trawlerne, så den 72-årige Peter Thias og hans besætning på et par mand ankom sikkert ind i iransk højhedsområde.

Advertisement

Det fortæller fiskeskipper Peter Thias fra Sønderborg alt imens vi placerer os i sofaen på kommandobroen ombord på en større motoryacht ”Shalimara” som han passer for rederfamilien bag yachten. Skipper skænker kaffen iført sin ulastelige kedeldragt og fortæller alt imens om passionen ved livet som sømand og fisker på verdenshavene inklusive de grønlandske farvande.

Født og opvokset i Kerteminde hvor hans far var fisker og generationerne før ligeledes. Uanset at moderen var sønderjyde og fra Sønderborg, så lå det i vuggen at sønnen skulle være fisker. Uddannelsen foregik hos sin far fra 1965 efter endt realeksamen.

Herefter fulgte værnepligten, kystskipper uddannelse og senere sætteskipper eksamen af 1 grad som selvstudium. Som 22-årig købte han sit første skib af sin far, der ejede fire fiskefartøjer. Peter fiskede både fra Sønderborg, Nordsøen, Kattegat og Østersøen ved Bornholm efter sild med 2 til 3 mands besætning ombord. I Nordsøen var det især torsk og rødspætter der kom på ”krogen” – Kattegat jomfruhummer og torsk - det der dengang kaldtes ”gammelmandsfiskeri”.

EKSOTISK REJSE DOWN UNDER

De mere eksotiske ture var overførslen af den tidligere danske trawler og hummerbåd HM123 ”Ørnefjeld” fra Hanstholm til Wellington i New Zealand en distance på mere end 12.750 sømil via Panama Kanalen. Opgaven og flere til på et senere tidspunkt fik han af shippingmanden Orla Fjord, North Sea Shipbrokers.

Med turen til Newzealand slog den garvede fisker og hans to mands store besætning deres egen rekord i forhold til overførslerne til Iran, hvor distancen fra Skandinavien kun var 7.000 sømil.

Turen var planlagt til mindste detalje. Intet var overladt til tilfældighederne, hvilket er typisk Peter Thias. Efter at have rundet Biscayen og bunkret olie på de Kanariske øer gik det sværs over Atlanten til Panama en rejse på 21 døgn. Trawleren opførte sig eksemplarisk trods sine 30 år.

Vel ankommet i Stillehavet efter at have krydset kanalen, der skiller nord- og Sydamerika, gik det via Nuku Hiva i Fransk Polynesien til Tahiti før slutdestinationen Wellington i New Zealand. Samlet tilbagelagt distance 12.750 sømil på 114 dage inklusive klargøring og ventetider.

BÆRER TITLEN ”GLOBETROTTER”

Efter aflevering af skibet og tilbagetur med fly nåede Peter Thias jorden rundt på 79 dages rejsetid

Fiskeskipper Peter Thais klar til nye udfordringer i Nordatlanten hvor han skal overføre en ny krabbebåd fra Bredgaard Boats i Rødbyhavn til Royal Greenland i Nuuk.

da han satte fødderne på dansk grund igen. Det var hurtigere end den verdensberømte opdagelsesrejsende Phileas Fogg 142 år tidligere, som beskrevet i spændingsromanen og den senere filmatisering ”Jorden Rundt i 80 dage”. Med sejladsen og flyveturen opnåede Peter og besætning den ærefulde titel Globetrotter ”jordomrejsende” med passage af Ækvator.

Fransk Polynesien var ikke ukendt for Peter Thias som i slutfirserne pilkede torsk ud for Hirtshals efter at han nogle år forinden var gået konkurs med sin 110 tons store glasfiberkutter ”Biscayen”. Fiske det ville han og købte en 32 fods jolle i Norge. Den blev udstyret med trawlgrej, og så kombinerede han fiskeriet ved den nordjyske færgeby med et konsulentjob. Det førte Peter Thias til Fransk Polynesien i syv måneder ombord på en linebåd hvorfra der blev fanget tun og sværdfisk. Herfra gik det videre til Angola som trawlmaster på et forsyningsskib ”Goa”. I Luanda havde de hørt jeg var udenbys fra og det var faktisk via Dansk Fiskeriforening – forløberen for Danmarks Fiskeriforening - at jeg fik jobbet som trawlmaster.

FRA CAPE VERDE TIL GRØNLAND

Fra Angola fortsatte rejsen til Cape Verde øerne for Nordisk Investeringsbank og Rambøll. Jeg skulle sammen med den svenske søfartsskole lave et undervisningsprogram for de lokale fiskere. Blandt andet skulle de lære at fange agn til de store tunbåde, der fiskede ude i det sydlige Atlanterhav.

Danmark og Hirtshals samt min jolle trak igen. I Hirtshals begyndte jeg at sejle med turister som skipper på turbåden ”Orka III”.

Efter årtusindskiftet sejlede jeg for et privat rederi i Sisimiut på Grønland med et indhandlingsskib. Vi opkøbte hovedskåret frossen torsk rundt bostederne i området omkring Umanak/Uum

Med en maskinkanon på 127 mm iransk fabrikat var det tunge skyts i stilling skulle somaliske pirater gøre forsøg på at entré trawleren ”Litt”. Skytset og soldaterne virkede afskrækkende på pirater som forfulgte den tidligere svenske trawler.

mannaq. Fisken blev efter rundturen losset i Island. I Sisimiut fik jeg jobbet som skipper på en krabbebåd. Det var noget af en tjans, fortsætter fiskeskipperen. Skulle hente noget udstyr i Grenå hos Fornæs. Jeg blev på stedet i ikke mindre end fem år, hvor jeg fik 100 skibe på samvittigheden. Det var trawlere garnbåde med mere, som blev hente i Irland, Island, UK, Norge, Sverige og Finland for ophugning i det jyske.

GUTMASTER 1000

GUTMASTER 1000 er designet til brug på trawlere, men kan også med stor fordel bruges i samlecentraler på havne hvor der er store mængder rødspætter der skal renses indenfor kort tid.

Enkel håndtering af fisk Det er meget nemt at få rødspætten ind i maskinen idet fisken skal ligge som den foretrækker, dvs. med den hvide side nedad. Fisken skubbes samtidig ind i et V spor med næsen og når fisken ligger i sporet kroges den fast på pladen.

Maskinen måler selv størrelsen på fisken så 1 operatør kan nemt følge med til at ligge fisk ind i maskinen.

Opmålingen af fisken sker i indgangen af maskinen og på basis af denne opmåling bliver rødspætten skåret op og indvoldene suges ud. Efter indvoldene er suget ud af fisken føres en leversuger ned i bughulen som løsner og suger leveren ud af fisken.

Maskinens tekniske komponenter er primært monteret i toppen af maskinen så det er meget enkelt at vaske og rengøre maskinen da de tekniske komponenter er beskyttet og flyttet væk fra de våde områder i maskinen.

GUTMASTER 1000 har vist sit værd hos flere kunder og en af de første maskiner har allerede slagtet mere end 2 millioner rødspætter.

En anden meget populær option er et on-line modul der kan sættes på maskinen. Modulet gør at Kroma service teknikere kan kontrollere maskinens funktioner on-line hvis der er koblet netværk til maskinen. Dette er også muligt selvom maskinen er monteret på en trawler.

Trawleren ”Litt” tidligere ”Glittvaag” af Fiskebäck syd for Göteborg, her fotograferet ved kaj for bunkring og madforsyninger på Malta i Middelhavet før den videre rejse via Suez til Bandar Abbas ved indsejlingen til Hormuz Strædet i Iran.

Det færøske rederi Thor der både gør i fiskeri med trawlere og garnbåde samt offshore skibe til olieplatforme sendte bud efter mig. Så kom jeg med et indhandlingsskib tilbage til Umanak efter hellefisk. skiftede jeg til russisk flag på en fabrikstrawler med 90 medarbejdere ombord – 104 meter lang – tilhørende rederiet Norebo i Murmansk. Vi blev topscorer i makrelsæsonen med en enkelt last på 4.4oo tons.

Et job som inspektør på en stor SKAL UD I russisk fabrikstrawler fik mig NORDATLANTEN IGEN i 2015 op i Barentshavet. SkiTre år senere fulgte så min længbet var ejet af lettiske interesste sørejse til Wellington i Newser men på canadisk flag. I 2018 zealand med trawleren ”ØrneLF ventilation_Q 11/01/05 8:53 Side 1

A/S

Ventilatorer til fiskeriet Vi har: Axial fra Ø 250-3150 Centrifugal Ø 63-2500 24 VDC • 220-380 v AC

fjeld” efter de fire overførsler af fiskefartøjer til Iran.

I 2019 fulgte overførslen til Island af den største glasfiberkutter fra Bredgaard Boats i Rødbyhavn. Det var snurrevod- og garnbåden ”Bárdur” på 27 meter. Skibet har vist sig at være en ren ”Moneymaker” – den har slået alle rekorder i torskefiskeri på den nordatlantiske ø.

Kun uger efter hjemkomsten fulgte næste overførsel hen over Nordatlanten fra værftet i Rødbyhavn. Denne gang en krabbekutter - GR-5-75 Nukariit II - som jeg med tre Pitstop for bunkring og mad i henholdsvis Hirtshals, Suderøy på Færøerne og Grindavik på Island afleverede i Paamiut på Vestkysten til Ove Frederiksen fra Royal Greenlandfrostgrader. Det var en fantastisk tur med et skib der bjærgede sig eminent. Der var godt nok lidt vanskeligheder med at komme afsted, da Søfartsstyrelsen sjældent giver små skibe tilladelse til at sejle i de barske vande mellem Skandinavien og Grønland i vinterhalvåret fra den 1. november. Det lykkedes - fiskekutteren på 14,99 meters længde - får om kort tid et næsten søsterskib fra Bredgaard. Det skib har bådebyggerne ligeledes bedt mig om at sejle til Grønland for aflevering til Royal Greenland i Nuuk.

På spørgsmålet om de største oplevelser som sømand og fisker opstår en længere pause. Peter Thias kommer efterfølgende med svaret: -At sidde oppe i råen på formasten i høj klar solskin, som på en varm dansk sommerdag for at lede efter render i isen på vej ind til Prins Christianssund – skibsfartens smutvej mellem Østog Vestgrønland når man grundet ofte dårligt vejr vil undgå Kap Farvel. Da vi ikke havde nogen udsigtstønde i formasten måtte man tage råen til hjælp. Naturmæssigt en af mine størst oplevelser sluttede fiskeskipperen Peter Thias.

Morelvej 19 • 4700 Næstved • Tlf. 55 77 22 44 Smedevænget 3 • 4700 Næstved • Tlf. 55 77 22 44 Fax. 55 77 82 44 • E-mail: ventilation@lf-group.dk Fax. 55 77 82 44 • E-mail: ventilation@lf-group.dk