Page 1

NYTT PLUSBOENDE PÅ LINEHED:

Classic Life Halmstad Planerad inflyttning våren 2020

På Slättvägen ett hundratal meter från Stortorget, planerar Classic Life att uppföra ett plusboende med 30 lägenheter och gemensamhetsutrymmen.

ANMÄL INTRESSE NU!


Classic Life - ett nytt sätt att leva och bo på äldre dar. Enligt SCBs befolkningsprognos kommer en fjärdedel av Sveriges befolkning att vara 65 år eller äldre år 2050. Hittills har man mest sammankopplat det växande antalet äldre med problem och krav på resurser för vård och omsorg. Classic Life bygger på övertygelsen att många av dessa problem delvis kan undvikas, delvis skjutas på framtiden, genom att anpassa boendet till de krav som våra allt fler och allt piggare seniorer ställer på ålderdomen. Classic Life representerar ett helt nytt och bekymmersfritt sätt att leva för dig som vill ha maximal livskvalitet när du börjar bli lite äldre. Basen i konceptet är ett antal arkitektritade husmodeller med genomtänkta ytor och funktioner för umgänge och gemenskap. I det gemensamma ”vardagsrummet” ska man kunna slå sig ner och ta en bit mat, eller en kopp kaffe, tillsammans med grannarna - utan att det känns konstlat eller påtvingat. Ett annat grundläggande krav är att de enskilda lägenheterna redan från början är utformade för att man ska kunna bo kvar i hemmet så länge som möjligt - även när ålder och krämpor gör att man vill växla över till ett lugnare liv och

behovet av omsorg ökar. Extra breda dörrar, extra plats i hallen och i köket, avsaknad av trösklar, låg fönsterbröstning är små mem viktiga detaljer i detta sammanhang. Även Inbyggda s.k. ”smarta-hem-lösningar” bidrar till att göra livet tryggare och mer bekvämt för våra äldre. Vår egen teknikplattform möjliggör uppkoppling av exempelvis intelligenta övervakningssystem, anhörigportaler, informationscentral för hemtjänst, olika event och mycket mer. Tjänsterna utvecklas löpande. Vad som är standard och vad som är tillval avgörs från projekt till projekt. Detsamma gäller den tilläggsservice som kopplas till boendet. Det kan handla om allt från avtal med kommunala eller priva-

ta vårdgivare, till upphandling av it-support och medlemskap i en bil- eller elcykelpool. Ett annat viktig aspekt av boendet gäller kostnaderna. Modern byggteknik med prefablösningar, relativt små men välplanerade lägenheter, kostnadstäckning för gemensamma ytor genom uthyrning till kommunen, bidrar till att både insats och månadskostnader hamnar på en i jämförelse med annan nyproduktion överraskande låg nivå. Beroende på marknadens intresse finns därtill möjlighet att i vissa fall upplåta Classic Life-lägenheterna som kooperativa hyresrätter. En relativt ny upplåtelseform som innebär en lägre insats och en något förhöjd månadsavgift (läs mer på www.classiclife.se)


”Att slippa alla bekymmer som det innebär att ha ett eget hus har varit en dröm för oss båda en längre tid. När vi läste om Classic Life kände vi omedelbart att det här var något som skulle passa oss perfekt. Egentligen vill väl alla bo så här. inte bara vi som börjar bli lite äldre utan också andra människor som delar ett intresse eller av andra skäl vill bo ihop.”


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

Nybyggt plusboende med gårdskänsla Tänk dig att få flytta in i en helt nybyggd, välplanerad och funktionell lägenhet i ett ljust och soligt läge på Linehed, 2 km sydöst om Halmstad centrum. Inflyttning är planerad till våren 2020, men du kan få förtur till lägenhet genom att redan nu anmäla ditt intresse på www.classiclife.se Grönområdet som syns på kartan knyter samman Gustavsfält, Linehed och Andersberg. Här finns en amfiteater, flera vackra vandringsleder, lekparker, tennisplaner, en fotbollsplan och hundrastgård

Fastigheten där Classic Liife anläggningen kommer att uppföras, Häggen 1, är belägen på Linehed, 2 km sydöst om Halmstad centrum. Ett område som byggdes på 60talet något som de omgivande byggnaderna bär tydliga spår av.

Placeringen av Classic life anläggningen utmed Slättvägen, tillsammans med de intilliggande husen skapar en gårdskänsla som blir en viktig del av trivseln och tryggheten i området.

Snabbfakta, (preliminära siffror) Antal lägenheter Antal våningar Storlek Prel.inflytning Insats* Månadsavgift*

Cirka 30 stycken 4 38,5 - 80,9 kvm Våren 2020 1,2 - 2 mkr 2.300 - 4 900 kr

*Siffrorna avser bostadsrätt. Kooperativ hyresrätt innebär en lägre insats och en något högre månadsavgift.

På tomten där Classic Life-anläggningen skall uppföras fanns ursprungligen en gammal huvudbyggnad som rivits. Därefter har ytan förblivit tom.  Den  nu planerade, något högre, byggnaden, kommer herrggårdslikt  att flankeras  av omgivande lägre hus.


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

Alla 30 lägenheter. liksom gårdsrummet,, vänder sig mot västersol. Från entrén på andra sidan ser man rakt genom huset till uteplats och boulebana via den gemensamma lokalen. Huskroppen är optimerad och rationellt planerad utifrån detaljplanen, vilket är förutsättningen för att kunna skapa ett tryggt och trivsamt plusboende utan att kostnader skjuter i höjden.

Citat ur kommunens detaljplan: ”Byggnadens placering utmed Slättvägen förstärker ningen och säkerställer att de gröna värdena säkerställs ... rummet kommer säkerligen att uppfattas ännu lugnare”. Trädraden intill den nuvarande parkeringen kommer att flyttas till annan plats inom fastigheten


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

Ett Ett boende som sjuder av liv och gemenskap Vår vision är inte bara att skapa ett tryggt och funktionellt boende anpassat för äldre, utan också en oas för naturligt umgänge och gemensamma aktiviteter. Classic Life Halmstad kommer preliminärt att inrymma: • • • •

Ca 30 ljusa och luftiga lägenheter i storlekar från 38,5 till 81 kvm. Gemensamt ”vardagsrum” med sittgrupper, öppen spis, pentry med kaffemaskin, cafémöbler, TV Bibliotek med böcker och tidningar Lobby med reception och informationstavla

P-plats, cykelställ och förråd kommer att finnas till varje lägenhet. De större lägenheterna har förråd inne i lägenheterna, medan de mindre lägenheterna har förråd i entréplan.  Arkitekten bakom skisserna är Lars Anfinseth på Ett Ark Arkitekter i Göteborg. Så här • han om sitt arbete med Classic Life Åtvidaberg: säger Att från grunden får vara med att skapa ett plusboen de,, med alla de värden man förknippar med ett så dant är något av en dröm för en arkitekt. Mer än an nars måste utgångspunktenen för arbetet vara målgruppen - de boendes egna drömmar, behov och ekonomiska förutsättningar. Först då är det möjligt att skapa hem som man vill lbo kvar i långt upp i åldrarna.


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

Stor vikt kommer att läggas vid utformningen av det gemensamma "vardagsrummet". Avsikten är att skapa en gemensam mötesplats som ger de boende möjlighet till gemenskap och aktiviteter ihop med andra - utan att det för den skull känns konstlat eller påtvingat.


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 1 ROK, 38,4 KVM

.


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 1 ROK


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 76,8 KVM


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 76,8 KVM


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 76,8 KVM


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 74,5 KVM


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 64,7 KVM


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 64,7KVM


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 81 KVM


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 81 KVM


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 52,1 KVM


OXTORGSGATAN ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK, 78,4 KVM


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

Lättskött, ljust och funktionellt Samtliga lägenheter är välutrustade med en hög grundstandard. Materialvalen är noga genomtänkta i syfte att vara lättskötta och funktionella. Varje del av interiören med dess dominerande ljusa toner är noga planerad med sikte på att skapa ett stilrent och harmoniskt boende som håller i längden. Utdrag ur den preliminära lägenhets- och byggbeskrivningen som anger lägenheternas utrustning: Golvmaterial Hall, kök, vardagsrum och sovrum: 3-stavig ekparkett, 14 mm.

Badrum, wc/dusch, tvätt: Mörkgrå klinker 10x10 cm.

Entré: grå klinker,/ekparkett

Väggar Hall och förråd: Målade, vita. Sovrum och vardagsrum: Målade, vita. En fondvägg i varje rum.

Kök: Målade, vita. Kakel (stänkskydd) ovan bänkskiva/diskbänk, 10x20 cm.

Badrum, wc/dusch, tvätt: Kakel 20x20 cm, vit blank

Innerdörrar Släta vita dörrar. Vita dörrfoder. Rostfria dörrtryck.

Ytterdörrar och fönster Säkerhetsdörrar försedda med tittöga mot trapphus.Dörrtryck av rostfritt stål.

Isolerglasfönster med karmar och bågar av trä/aluminium. Invändigt vita.

Kök Vita luckor, vit stomme och vita täcksidor.

Ljusramplist under skåp

Bänkskiva i laminat.

Metallhandtag (T-grepp) som är monterade horisontellt på lådor och vertikalt på luckor.

Underlimmad dubbelvask.

Vitvaror Spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn (varmluft), mikrovågsugn, kyl, frys (kyl/frys i vissa lägenheter), diskmaskin.

Badrum Vägghängd WC i vitt porslin.

Vägghängt tvättställ med kommod. Badrumsskåp över tvättställ med spegel, belysning och eluttag.Duschväggar i klarglas.

Handdukshängare, klädkrokar, toalettpappershållare i rostfritt stål. Elektrisk handdukstork.

Golvstående tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin.

Klädkammare/förråd Hylla och klädstång enligt ritning. Elcentral och mediecentral.

Garderober Garderober, linneskåp och städskåp med vita dörrar, handtag Tgrepp i matt metall.

Skjutdörrsgarderober: Vit melamindörr med kantlist av matt aluminiumprofil. Inredning med hyllor, trådbackar och klädstång.

Belysning Kök, badrum, hall: LED-belysning med dimmer.

Balkong/Uteplats Balkong med golv i väderbeständigt trä. Räcke i aluminium och säkerhetsglas.

Uteplats har beläggning med grå betongplattor.

Armatur och eluttag på vägg.

Telefon/TV/Data Alla lägenheter utrustas med datanät och uttag för TV (1 st per vardagsrum/sovrum) samt telefoni via datafibernät. Gruppanslutningsavtal avseende bredband, TV och IP-telefoni tecknas av föreningen,

Hiss Hiss som når varje våningsplan. Hissdörr av stål. Hissgolv och socklar av keramikplattor.

Sophantering Sophantering med källsortering sker i separat miljöhus.

Bil- och cykelparkering Minst en parkeringsplats till varje lägenhet. Cykel- och barnvagnsförråd placeras ihop med miljöhus.


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

Samtliga lägenheter har en öppen planlösning med ett lättarbetat och funktionellt kök. Gemensamt är breda dörrar, extra plats i hallen och i köket, inga trösklar, låg fönsterbröstning och en genomtänkt färgsättning.


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

PRELIMINÄR PRISLISTA Nedanstående insatser och månadsavgifter är preliminära beräkningar för upplåtelse av lägenheterna som bostadsrätter. En alternativ upplåtelseform är kooperativ hyresrätt som innebär en lägre insats och en förhöjd månadsavgift. Insatsen återbetalas här med det nominella beloppet vid avflyttning. Genom att logga in på www.classiclife.se och anmäla ditt intresse kan du specificera dina önskemål vad gäller upplåtelseform, våningsplan och lägenhetsstorlek. Där kan du också se aktuellt bokningsläge.

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Kostnader för varmvatten fördelas efter förbrukning och ingår inte i månadskostnaden. Detsamma gäller den egna förbrukningen av hushållsel. Bostadsrättsföreningen planerar att teckna gruppanslutningsavtal avseende bredband, TV och IP-telefoni. Avgiften ingår inte i månadsavgiften.

Med reservation för ändringar. Alla ytor är preliminära och kommer att justeras vid slutlig utformning.


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

SÅ GÅR KÖPET TILL Intresseanmälan/bokningsavtal (icke bindande). Om du är intresserad av en lägenhet i trygghetsboendet på Oxtorgsgatan bör du snarast göra en intresseanmälan. En sådan anmälan innebär att du reserverat din utvalda lägenhet utan att vara bindande. Då flera anmält intresse för samma lägenhet gäller turordning enligt principen försttill-kvarn. Intresseanmälan görs till Svensk Fastighetsförmedling på e-mail: glenn.atvidaberg@svenskfast.se. Anmälan kan även ske på www.classiclife.se

1

Förhandsavtal (bindande). När du slutgiltigt bestämt dig och blivit tilldelad en lägenhet tecknas ett förhandsavtal. Avtalet innebär att föreningen kommer att upplåta just den lägenheten åt dig och du förbinder dig att köpa bostadsrätten. Projektet kommer att påbörjas när det tecknats förhandsavtal på samtliga tretton lägenheter. I samband med tecknandet av förhandsavtalet betalar du 10% av insatsen i handpenning.

4

Välja inredning (tillval). Lägenheterna håller en mycket hög grundstandard. Ett antal tillvalsalternativ ger dig dessutom möjlighet att redan från början anpassa hemmet efter just dina önskemål.

5

Personligt möte. När vi mottagit din intresseanmälan tar vi kontakt med dig för ett boka ett personligt möte där vi tillsammans kan gå igenom all information i lugn och ro.

2

6 Slutlig utformning och kalkyl. När tillräckligt många intresseanmälningar kommit in görs den slutliga utformningen av fastigheten. Baserat på vilken upplåtelseform marknaden föredrar - bostadsrätt eller kooperativ hyresrätt - beräknas den slutliga insatsen och månadsavgiften. Först därefter behöver du ingå ett bindande avtal med oss.

3

Upplåtelseavtal. I nästa steg undertecknas ett upplåtelseavtal i vilket alla åtaganden och kostnader specificeras i

detalj.

Slutbesiktning och inflyttning. När lägenheten är färdig gör vi slutbesiktning. Sedan är det äntligen dags för inflyttning. Resterande köpeskilling erläggs i samband med tillträdet.

7


CLASSIC LIFE ÅTVIDABERG

FÖRSÄLJNING Försäljning av Classic Life Halmstad sker genom Stålheden & Co Fastighetsbyrå. Hit är du också välkommen att göra din intresseanmälan.

Ansvarig mäklare: Thomas Stålheden

Telefon: 0705-989985

e-post: thomas@stalheden.se

Informationen i denna broschyr är preliminär och utgör inte avtalsunderlag.

www.classiclife.se

CLASSIC LIFE HALMSTAD  
CLASSIC LIFE HALMSTAD  
Advertisement