Broschyr falkenberg strandängen

Page 1

Strandängen - ett helt nytt bostadsområde väst/nordväst om Skogstorp

Nu tar vi emot intresseanmälningar till den första etappen av Strandängen väst/nordväst om Skogstorp. 14 nyproducerade enfamiljshus med planerad inflyttning 2018.

Anmäl intresse nu!


FALKENBERG STRANDÄNGEN

Falkenberg växer mot havet i nordväst Tänk dig att till en rimlig kostnad kunna flytta in i ett modernt och välplanerat hus i ett helt nytt bostadsområde, bara några få kilometer från de långa sandstränderna i väster och med stadens alla begivenheter på bekvämt pendlingsavstånd. Om det är vad du och din familj drömmer om, då bör ni absolut titta närmare på det bostadsområde som Kvartilen nu planerar väst/nordväst om Skogstorp. Att bo nära havet och naturen lockar allt fler, något som Falkenbergs Kommunen tagit fasta på i sin översiktsplan för centralorten och de närmaste omgivningarna. Ett av de havsnära områden man avser utveckla med nyproducerade bostäder och service är marken och ängarna ner mot Olofsbo havsbad. Som ett första steg i förverkligandet av dessa planer har man givit Kvartilen Fastigheter AB en option på att utveckla området väst/nordväst om Skogstorp. Ett område med en stor potential för dig som söker ett modernt och bekymmersfritt boende nära såväl havet som central service.

Snabbfakta Etapp 1 Antal hus Storlek Antal rum Prel. insats Prel avgift Prel.inflyttning

14 enfamiljshus cirka 100 kvm 3 – 4 rok ca 2 500 000 kr 4 000 kr/månad 2018

Etapp 2 Antal hus Antal våningar Antal lägenheter Prel. inflyttning

4-5 2-4 ca 30- 40 st hösten 2019

Skogstorp är en ort som idag präglas av bostäder byggda från 50-talet och framåt, både villor och flerfamiljshus. En av kommunens högstadieskolor, Skogstorpsskolan, ligger i Skogstorp. Här finns också en fin förskola och fotbollsplan. Några bunkerslag bort finner du Björnhults golfbana med restaurang.

Strandängen, det bostadsområde som nu planeras väst/nordväst om Skogstorp kommer att uppföras i två etapper. Den första består av 14 enfamiljshus, den andra av 4-5 flerfamiljshus i två till tre våningar. En idealisk plats att bo på för dig som uppskattar lugnet och tryggheten på en lite mindre ort och samtidigt vill ha nära till allt det som Falkenberg med omgivningar kan erbjuda.


FALKENBERG STRANDÄNGEN

Från Strandängen har du nära till allt. Till Falkenbergs centrum tar det ca 10 minuter med bil. Avståndet till Olofsbo havsbad är cirka 2 km och till Glommens fiskeläge cirka 5 km.


FALKENBERG STRANDÄNGEN

”New England” med rötter i den halländska traditionen Husen på Strandängen har inspirerats av den ljusa, lätta stil som brukar kallas för New England men bär samtidigt omisskännliga drag av den klassiska hallandslängan. Funktionella planlösningar, bra materialval och ett härligt ljusinsläpp gör det här till en bostad att trivas i - för hela familjen - under årets alla dagar!

Arkitekten bakom husen på Strandängen är Nina Dahl på Mats och Arne Arkitektkontor i Stenungsund. Så här säger hon om sitt arbete med projektet:

Att få vara med och utforma ett helt nytt bostadsområde är något av en dröm för en arkitekt. Men samtidigt som möjligheterna är stora, gäller det att vara noga med detaljerna så att huset verkligen blir den långsiktiga och trygga investering som kunderna har rätt att förvänta sig. Att bygga hållbart, med bra och lättskötta material, är något som alltid lönar sig - och som aldrig blir omodernt.


FALKENBERG STRANDÄNGEN

Husen har grupperats med de insynsskyddade uteplatserna mot väst/sydväst. Alla hus har uteplats, carport, förråd och inredningsbar vind. Notera att bilderna på det här uppslaget, liksom planritningarna och priserna på nästa sida är preliminära. Den slutgiltiga utformningen kommer att anpassas till de önskemål från de boende som framkommer i den enkät som du hittar på www.kvartilen.se/falkenberg.

Illustrationen till vänster är hämtad ur kommunens detaljplan för området. Ritningen till höger visar placeringen av de 14 enfamiljshus som Kvartilen avser uppföra i etapp1. Norr om denna slinga kommer i nästa etapp ett antal flerfamiljshus att uppföras. Gestaltning, färgsättning och arkitektur på dessa hus kommer att anpassas till enfamiljshusens.


FALKENBERG STRANDÄNGEN

PRISER & PLANLÖSNINGAR Hustyp A. Byggyta 105 kvm. I huset till höger har två rum slagits ihop till ett större vardagsrum varifrån man har direkt access till uteplatsen. Notera att samtliga hus har inredningsbar vind.

Prel. insats: ca 2 500 000 kronor

Prel. avgift: ca 4000 kronor/mån

Hustyp B. Byggyta 102 kvm. Här har kök och vardagsrum slagits ihop till ett öppet allrum.


FALKENBERG STRANDÄNGEN

ANMÄL INTRESSE - PÅVERKA UTFORMNINGEN Innan vi slutgiltigt utformar husen på Strandängen vill vi gärna lyssna på de boende för att ta hänsyn till deras önskemål. Om du har funderingar på att flytta och tror att det här kan vara ett alternativ för dig och din familj har du nu en jättechans att påverka planerna genom att anmäla ditt intresse och svara på vår enkät. Antingen genom att logga in på www.kvartilen.se/falkenberg, eller genom att kontakta Fastighetsbyrån i Falkenberg (se sista sidan). Den fortsatta processen:

Intresseanmälan. Om du är intresserad av ett hus på Strandängen i Falkenberg bör du snarast göra en intresseanmälan. En sådan anmälan innebär att du reserverat ditt utvalda hus utan att vara bindande. Då flera anmält intresse för samma hus gäller turordning enligt principen först-till-kvarn.

1

Bokningsavtal. När vi mottagit din intresseanmälan tar vi kontakt med dig för att tillsammans gå igenom all information i lugn och ro. Om då fortfarande är intresserad av det aktuella huset tecknar du ett bokningsvatal med oss. Samtidigt erlägger du 50 000 kronor i bokningsavgift som dras av från handpenningen vid kontraktsskrivningen. Om projektet av någon anledning inte kan genomföras - eller du ångrar dig innan kontraktsskrivningen - återbetalas bokningsavgiften i sin helhet. Vi rekommenderar att du ber din bank eller annat finansieringsinstitut att utfärda ett lånelöfte innan du skriver under bokningsavtalet.

räknas kostnaderna för huset i standardutförande. När kostnadskalkylen eller den ekonomiska planen blivit registrerad hos Bolagsverket presenterar Kvartilen ett bindande Förhandsavtal som, efter undertecknande, ersätter bokningsavtalet. I samband med undertecknandet betalar du en handpenning på 10% av insatsen. Den bokningsavgift du tidigare betalat dras av från handpenningen.

2

Förhandsavtal. När tillräckligt många 3 hus är bokade görs den slutliga utformningen av fastigheten. Baserat på vilken upplåtelseform marknaden föredrar be-

Välja inredning (tillval). Husen håller en mycket hög grundstandard. Ett antal tillvalsalternativ ger dig dessutom möjlighet att redan från början anpassa hemmet efter just dina önskemål. Kostnaderna för tillvalen framgår av en särskild prislista.

4

5

Upplåtelseavtal. I nästa steg undertecknas ett upplåtelseavtal i vilket alla åtaganden och kostnader specificeras i

detalj.

Slutbesiktning och inflyttning. När huset är färdigt gör vi slutbesiktning. Sedan är det äntligen dags för inflyttning. Resterande köpeskilling erläggs i samband med tillträdet.

6


FALKENBERG STRANDÄNGEN

FÖRSÄLJNING Försäljning av Strandängen sker genom Fastighetsbyrån i Falkenberg. Hit är du också välkommen att göra din intresseanmälan.

Ansvarig mäklare: Amanda Fåglum

Telefon: 073-885 84 44

e-post: amanda.faglum@fastighetsbyran.se

Adress: Box 96, 311 21 Falkenberg

www.fastighetsbyran.se/kontor/falkenberg

Informationen i denna broschyr är preliminär och utgör inte avtalsunderlag.

www.kvartilen.se