__MAIN_TEXT__

Page 1

Sista chansen: En lägenhet kvar på natursköna Bysjö Strand

FOTO: SVEN FRISTRÖM

Byggstart närmar sig för det fyravåningars punkthus som Kvartilen kommer att uppföra på natursköna Bysjö Strand. Ett unikt boende i en unik miljö med Åtvidabergs golfbana, vandrings- och cykelleder, bad och bryggor alldeles inpå knutarna.

Boka nu! En lägenhetkvar!


BYSJÖ STRAND

Tio nya bostadsrätter på exklusivt läge i Åtvidaberg Med en underbar utsikt över Bysjön, bara några minuters bilväg från Åtvidabergs centrum, kommer Kvartilen Fastigheter ett fyravåningars punkthus med totalt tio bostadsrätter. Alla med generöst tilltagna fönsterpartier och tillgång till balkong eller uteplats. Det nya Kvartilenhuset byggs på en av Åtvidabergs mest attraktiva tomter. Ett fyra våningars punkthus, varsamt inlemmat i ”Villanparken” som är känd för sina stora parkträd av olika slag. Boulebanan och örtaträdgården Borago förstärker områdets karaktär av en kompakt liten stadspark med vackra utsikter över Bysjön.

Platsen utgör också en speciell punkt i det fysiska landskapet; här möter Åtvidabergs trädgårdsstad det öppna fältet Ed-

Kortfakta Antal lägenheter Upplåtelseform Antal våningar Storlek Antal rum Insats Avgift

10 stycken Bostadsrätt 4 62,5 – 102 kvm 2 – 4 rok 1 530 000 kr – 2 890 000 kr 4 165 kr – 6 810 kr

berga som har en viktig funktion för Åtvidabergs idrottsföreningar och skolor. Det är också en populär plats för spontanidrott och evenemang av olika slag.

Sydväst om området ligger Bysjöns allmänna badplats med bryggor, lekplatser och en beachvolleybollplan. En omtyckt samlingsplats för Åtvidabergarna, framförallt på sommaren.

Ett populärt promenadstråk i närheten är "Bysjön runt" som passerar gröna betesmarker, eklandskap och vackra historiska platser. På bekvämt avstånd från Bysjö Strand finner du en av länets finaste golfbanor.


BYSJÖ STRAND

Som boende på Bysjö Strand har du nära till allt: rekreation, naturupplevelser och central service. Till Åtvidabergs centrum tar det bara ett par minuter med bil och till Linköping cirka 35 minuter. Även kommunikationerna med tåg och buss till Linköping är utmärkta.


BYSJÖ STRAND

Ett modernt och bekymmersfritt boende för maximal livskvalitet Som ägare till en nyproducerad bostadsrätt på Bysjö Strand kan du njuta av livet under årets alla dagar. Stora fönster ger ett vackert ljusinsläpp. Genomtänkta planlösningar, en hög utrustningsnivå och valet av stilrena hållbara material bidrar till att göra detta till ett tryggt och bekymmersfritt boende under många år framöver. Välkommen till Bysjö Strand! Huset på Bysjö Strand är utformat för att ta på ett optimalt sätt ta tillvarata ljuset och smälta in i de vackra omgivningarna. Färgsättning, arkitektur och gestaltning harmonierar på ett naturligt sätt med såväl de gamla som de nyare byggnaderna i området.

Stora fönster ger ett vackert ljusinsläpp. Interiören är stilren med vitmålade väggar och mattlackerad ekparkett.

Att kvalitetsnivån är hög understryks av helkaklade badrum och välutrustade kök med kapitalvaror och bänkskivor i hög standard, Materialvalen är noga genomtänkta i syfte att vara vackra, hållbara och funktionella.

Varje del av interiören med dess dominerande ljusa toner är utformad för att skapa ett stilrent och harmoniskt boende.

Balkongerna är indragna i huset, vilket ger ett bra vindskydd samtidigt som de enkelt kan glasas in.

Lägenheterna på markplan förfogar över den tomt som ansluter till fastigheten och omsluter lägenheten, vilket ger möjlighet att skapa större insynsskyddade uteplatser med ”villakänsla”.

Övriga lägenheter har tillgång till hiss från markplan.


BYSJÖ STRAND

Stora fönster ger ett vackert ljusinsläpp. Interiören är stilren med vitmålade väggar och mattlackerad ekparkett. Alla lägenhet har balkong eller uteplats..

Huset på Adelsnäsvägen 20 har placerats och utformats för att ge alla lägenheter en så vacker utsikt som möjligt. På tomten kommer även en mindre ekonomibyggnad att uppföras. Till varje lägenhet finns också en P-plats. För dig som är intresserad av båtliv och fiske kommer kommunen att erbjuda ett antal båtplatser - bara några meter från tomtgränsen.


BYSJÖ STRAND

PLANBESKRIVNING PLAN 1/MARKPLAN

ALLA LÄGENHETER PÅ DETTA PLAN ÄR BOKADE


BYSJÖ STRAND

MARKLÄGENHETER - DET YTTRE RUMMET Varje lägenhet i markplanet förfogar över den del av fastighetens tomt som ansluter till och omsluter lägenheten. Här nedan visas några exempel på hur detta utrymme kan användas. Men notera att det finns mycket annat som de som disponerar marklägenheter kan göra och som inte heller är bygglovspliktigt.

Uteplatserna är förberedda med buskar, pergola, markbeklädnad, belysning, eluttag och vattenanslutning. För andra inredningsdetaljer som exempelvis spa, grillar, växter och möbler, svarar bostadsrättsinnehavaren själv.BYSJÖ STRAND

PLANBESKRIVNING PLAN 2 - 4

LEDIG LÄGENHET: PLAN 2 LGH 1103 BOA 63,8 kvm + balkong 8 kvm


BYSJÖ STRAND

PRELIMINÄR PRISLISTA Nyproduktion köper du till fast pris, vilket innebär att du slipper påfrestande budgivningar. Det gör att du enklare får grepp om vad bostaden kommer att kosta dig i månaden – och hur mycket du har kvar i plånboken. I beräkningen av månadsavgiften har vi tagit god höjd för framtida eventuella räntehöjningar (detaljerna framgår av den ekonomiska planen).

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten.

Kostnader för varmvatten fördelas efter förbrukning och ingår inte i månadskostnaden.

Bostadsrättsföreningen planerar att teckna gruppanslutningsavtal avseende bredband, TV och IPtelefoni. Avgiften ingår inte i månadsavgiften.

Med reservation för eventuella ändringar.


BYSJÖ STRAND

PRELIMINÄR BYGGNADSBESKRIVNING Lägenhetsfördelning Huset innehåller 11 bostadsrättslägenheter fördelade på fyra våningar. Lägenhetsfördelning:

2 rok 6 stycken

3 rok 3 stycken

4 rok 2 stycken

Grundläggning och stomme Husgrunden består av en betongkonstruktion enligt konstruktionsunderlag.

Stommen är av trä, delar av betong, se konstruktionsunderlag.

Fasad och tak Fasaderna är delvis beklädda med vita fasadskivor, delvis med liggande panel.

Taket har en takkonstruktion med lösull, råspont och underlagspapp. Yttertak i svart papp. Synlig utvändig undersida är klädd med panel.

Dörrar och fönster Säkerhetsdörrar försedda med tittöga mot trapphus.Dörrtryck av rostfritt stål.

Isolerglasfönster med karmar och bågar av trä/aluminimum. Invändigt vita.

Entrédörr i port förses med kodlås.

Värme och ventilation Vattenburet värmesystem med radiatorer alt. konvektorer placerade under fönster. Värmeåtervin-

ning från ventilationsanläggningen.

Bad/wc/dusch förses med elslingor i golvet. Mekanisk till– och frånluft med värmeåtervinning. Aggregat placeras i teknikrum. Lägenheterna ventileras med mekanisk tilluft i vardagsrum och sovrum. Utsug sker via spiskåpor i kök med gemensam fläkt på taket och frånluftsdon i badrum, kök och klädkammare/förråd.

Vatten Förbrukning av varmvatten kommer mätas för varje lägenhet. Kostnaden för varmvatten ingår inte i månadsavgiften.

Förbrukning av kallvatten ingår i månadsavgiften.

El Elcentral med jordfelsbrytare och automatsäkringar. Varje lägenhet kommer ha en egen elmätare och debiteras efter förbrukning.

Föreningen avgör om man kommer ha gemensamt abonnemang eller om varje lägenhetsinnehavare tecknar eget abonnemang med vald elleverantör.

Tvätt Varje lägenhet utrustas med tvättmaskin och torktumlare alternativt en kombinerad tvätt/ torkmaskin. Ingen gemensam tvättstuga finns.

Telefon/TV/Data

Alla lägenheter utrustas med datanät och uttag för TV (1 st per vardagsrum/sovrum) samt telefoni via datafibernät. Grupp-anslutningsavtal avseende bredband, TV och IP-telefoni tecknas av föreningen,

Postboxar och tidningshållare Postboxar finns placerade på entréplan i trapphuset.

Tidningshållare med namnskylt placeras vid varje lägenhetsdörr.

Hiss Hiss som når varje våningsplan. Hissdörr av stål. Hissgolv och socklar av keramikplattor.

Sophantering Sophantering med källsortering sker i separat miljöhus.

Bil- och cykelparkering Minst en parkeringsplats till varje lägenhet. Cykel- och barnvagnsförråd placeras ihop med miljöhus.

Mark och grönområde Parkeringsytor och gångvägar är asfalterade. Entrén är belagd av plattor. Grönytor integreras med området runt fastigheten.

Ovanstående byggnadsbeskrivning liksom lägenhetsbeskrivningen på nästa sida är preliminära och utgör inte avtalsunderlag. Uppdaterade beskrivningar erhålles i samband med avtalstecknande. Samtidigt får du information om de olika tillvalsmöjligheterna som finns.


BYSJÖ STRAND

PRELIMINÄR LÄGENHETSBESKRIVNING När vi utformade lägenheterna har vi lyssnat på marknaden och de önskemål som framkommit. Lägenheterna bygger på en öppen planlösning med ett lättarbetat och funktionellt kök, badrum med tvättmaskin och torktumlare, kakel och värmeslingor i golvet. Många trevliga inredningsdetaljer som klassiska golv i ekparkett, infällda spotlights i hall och badrum och genomtänkta förvaringslösningar med förråd och garderober med skjutdörrar förhöjer upplevelsen ytterligare.

Rumshöjd Rumshöjd i lägenheterna är 2,5 m. I badrum och hall där ventilation och spotlights skall byggas in är takhöjden sänkt till 2,2 m.

Golvmaterial Hall/kök/vardagsrum/sovrum: 3-stavig ekparkett, 14 mm.

Badrum, wc/dusch, tvätt: Mörkgrå klinker 10x10 cm. Golvvärme.

Entré: grå klinker/ekparkett

Förråd: Plastmatta. Väggar Hall och förråd: Målade, vita. Sovrum och vardagsrum: Målade, vita. En fondvägg i varje rum.

Kök: Målade, vita. Kakel (stänkskydd) ovan bänkskiva/diskbänk, 10x20 cm.

Badrum, wc/dusch, tvätt: Kakel 20x20 cm, vit blank

Tak Målat, vitt.

Innerdörrar Släta vita dörrar. Vita dörrfoder. Rostfria dörrtryck.

Fönster och balkongdörrar Vit insida. Kök Vita luckor, vit stomme och vita täcksidor.

Ljusramplist under skåp

Bänkskiva i laminat.

Metallhandtag (T-grepp) som är monterade horisontellt på lådor och vertikalt på luckor.

Underlimmad dubbelvask.

Vitvaror Spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn (varmluft), mikrovågsugn, kyl, frys (kyl/frys i vissa lägenheter), diskmaskin. Badrum Vägghängd WC i vitt porslin.

Vägghängt tvättställ med kommod. Badrumsskåp över tvättställ med spegel, belysning och eluttag. Duschväggar i klarglas.

Handdukshängare, klädkrokar, toalettpappershållare i rostfritt stål. Elektrisk handdukstork.

Golvstående tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin.

Klädkammare/förråd Hylla och klädstång enligt ritning. Elcentral och mediecentral.

Garderober Garderober, linneskåp och städskåp med vita dörrar, handtag Tgrepp i matt metall.

Skjutdörrsgarderober: Vit melamindörr med kantlist av matt aluminiumprofil. Inredning med hyllor, trådbackar och klädstång.

Belysning Kök, badrum, hall: LED-belysning med dimmer.

Säkerhet Brandvarnare.

Balkong/Uteplats Balkong med golv i väderbeständigt trä. Räcke i aluminium och säkerhetsglas.

Uteplats har beläggning med grå betongplattor.

Armatur och eluttag på vägg.


BYSJÖ STRAND

SÅ GÅR KÖPET TILL

Intresseanmälan. Om du inte redan har anmält ditt intresse för en lägenhet på Bysjö Strand bör du göra det snarast. En sådan intresseanmälan innebär att du reserverat din utvalda lägenhet utan att vara bindande. Då flera anmält intresse för samma lägenhet gäller turordning enligt principen först-till-kvarn. Anmälan görs till caroline.gunnarsson@skandiamaklarna.se. Anmälan kan även göras på Kvartilens webbplats www.kvartilen.se.

beräknas den slutliga insatsen och månadsavgiften för lägenheten i standardutförande. När kostnadskalkylen eller den ekonomiska planen blivit registrerad hos Bolagsverket presenterar Kvartilen ett bindande Förhandsavtal som, efter undertecknande, ersätter Bokningsavtalet. I samband med undertecknandet betalar du en handpenning på 10% av insatsen. Den bokningsavgift du tidigare betalat dras av från handpenningen.

Bokningsavtal. När vi mottagit din intresseanmälan tar vi kontakt med dig för att tillsammans gå igenom all information i lugn och ro. Om du då fortfarande är intresserad av den aktuella lägenheten tecknar du ett bokningsavtal med oss. Samtidigt erlägger du 50 000 kronor i bokningsavgift som dras av från handpenningen vid kontraktsskrivningen. Om projektet av någon anledning inte kan genomföras - eller du ångrar dig innan kontraktsskrivningen - återbetalas bokningsavgiften i sin helhet. Vi rekommenderar att du ber din bank eller annat finansieringsinstitut att utfärda ett lånelöfte innan du skriver under bokningsavtalet.

Välja inredning (tillval). Lägenheterna håller en mycket hög grundstandard. Ett antal tillvalsalternativ ger dig dessutom möjlighet att redan från början anpassa hemmet efter just dina önskemål. Kostnaderna för tillvalen framgår av en särskild prislista.

1

2

3

Förhandsavtal. När tillräckligt många lägenheter är bokade görs den slutliga utformningen av fastigheten. Samtidigt

4

Upplåtelseavtal. I nästa steg undertecknas ett upplåtelseavtal i vilket alla åtaganden och kostnader specificeras i detalj.

5

Slutbesiktning och inflyttning. När lägenheten är färdig gör vi slutbesiktning. Sedan är det äntligen dags för inflyttning. Resterande köpeskilling erläggs i samband med tillträdet.

6


BYSJÖ STRAND

FÖRSÄLJNING Försäljning av lägenheterna på Bysjö Strand sker

genom Skandiamäklarna Linköping.

Ansvarig mäklare: Emma Borgström

Telefon: 070- 971 88 55

E-post: emma.borgstrom@skandiamaklarna.se

www.skandiamaklarna.se/kontor/linkoping

All information i denna broschyr är preliminär och utgör inte avtalsunderlag.


www.kvartilen.se

Profile for Kvartilen Fastigheter AB

Broschyr bysjö strand  

Broschyr bysjö strand  

Advertisement