__MAIN_TEXT__

Page 1

Oxtorgsgatans Plusboende Åtvidaberg

På Oxtorgsgatan i Åtvidaberg, ett hundratal meter från Stortorget, planerar Svenska Plusboenden AB att uppföra ca 30 lägenheter med gemensamhetsutrymmen. Planerad inflyttning våren 2020.

ANMÄL INTRESSE NU!


Plusboende - ett nytt sätt att leva och bo på äldre dar. Enligt SCBs befolkningsprognos kommer en fjärdedel av Sveriges befolkning att vara 65 år eller äldre år 2050. Hittills har man mest sammankopplat det växande antalet äldre med problem och krav på resurser för vård och omsorg. Allt fler har dock nu kommit till insikt om att många av dessa problem delvis kan undvikas, delvis skjutas på framtiden, genom att anpassa boendet till de krav som våra allt piggare seniorer ställer på ålderdomen.

Ett plusboende handlar inte bara om lägenheter som är trygga, lättskötta och funktionella, utan också om oaser för gemensamt umgänge och aktiviteter. Gemenskap med andra är nämligen något som vi vet har en utomordentligt stor betydelse för människans fysiska och psykiska hälsa, oavsett ålder. Basen i ett plusboende är ett arkitektritat hus med genomtänkta ytor och funktioner för umgänge och gemenskap. I det gemensamma ”vardagsrummet” ska man kunna slå sig ner och ta en bit mat, eller en kopp kaffe tillsammans med grannarna utan att det känns konstlat eller påtvingat. Ett annat grundläggande krav är att de enskilda lägenheterna redan från början är utformade för att man ska kunna bo kvar i hemmet så länge som möjligt. Även när ålder och kräm-

por gör att man vill växla över till ett lugnare liv och behovet av omsorg ökar. Extra breda dörrar, extra plats i hallen och i köket, avsaknad av trösklar, låg fönsterbröstning, fler och förhöjda eluttag så man slipper böja sig för att sätta i eller ta ut en kontakt, är små men viktiga detaljer i detta sammanhang. Inbyggda s.k. ”smarta-hemlösningar” är andra detaljer som bidrar till att göra livet tryggare och mer bekvämt för de boende.  Vår egen teknikplattform möjliggör uppkoppling av t .ex. funktioner för smart belysning och komfortstyrning, intelligenta övervakningssystem, anhörigportaler och mycket annat. Tjänsterna utvecklas löpande. Vad som är standard och vad som är tillval avgörs från projekt till projekt. Detsamma gäller den tilläggsservice som kopplas till boendet. Det kan handla om allt från avtal med kommunala

eller privata vårdgivare, till upphandling av it-support och medlemskap i en bil- eller elcykelpool. En annan viktig aspekt av boendet gäller kostnaderna. Modern byggteknik med prefablösningar, relativt små men välplanerade lägenheter, kostnadstäckning för gemensamma ytor genom uthyrning till kommunen, är några faktorer som bidrar till att både insats och månadskostnader hamnar på en i jämförelse med annan nyproduktion överraskande låg nivå.  Något som är särskilt viktigt på lite mindre orter där priserna ofta är pressade.  Solfångare på taket gör fastigheten självförsörjande på ytterbelysning medan överskottet säljs vidare och bidrar till att sänka boendekostnaderna.


”Att slippa alla bekymmer som det innebär att ha ett eget hus har varit en dröm för oss båda en längre tid. När vi läste om Svenska Plusboenden kände vi omedelbart att det här var något som skulle passa oss perfekt. Egentligen vill väl alla bo så här. inte bara vi som börjar bli lite äldre utan också andra människor som delar ett intresse eller av andra skäl vill bo ihop.”


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

Nytt trygghetsboende centralt i Åtvidaberg Tänk dig att få flytta in i en helt nybyggd, välplanerad och funktionell lägenhet i ett ljust och soligt läge bara ett hundratal meter från Stortorget i Åtvidaberg. Här har du nära till central service och allt det som Åtvidaberg med omgivningar kan erbjuda Inflyttning är planerad till våren 2020, men du kan redan nu anmäla ditt intresse på www.svenskaplusboenden.se Med utgångspunkt från kommunens detaljplan har vi utformat de två punkthusen för att på ett optimalt sätt tillvarata tomtens och omgivningens förutsättningar. Varje hus rymmer 15 välplanerade och öppna lägenheter, 2 och 3-rummare med ”villakänsla”, alla med uteplats eller balkong, alla med generöst tilltaga fönster som ger ett behagligt ljusinsläpp. Pplats, cykelställ och förråd kommer att finnas till varje lägenhetRitningen visar kommunens illustrationskarta för två föreslagna 4-plans flerfamiljshus inom fastigheterna Hantverkaren 4 och 5. Härifrån är det gångavstånd till apotek, vårdcentral, livsmedelsbutik och annan central service.

Beroende på marknadens intresse, kommer projektet eventuellt att genomföras i två etapper, något som naturligtvis kan komma att påverka utformningen av de gemensamma ytorna (se nästa uppslag).

Snabbfakta, (preliminära siffror) Antal lägenheter Antal våningar Storlek Prel.inflytning Insats* Månadsavgift*

Cirka 30 stycken 4 2 rok, 51 kvm (16 st) 3 rok, 68 kvm (14 st) Våren 2020 1,2 - 1,6 mkr 2.400 - 3.700 kr

*Siffrorna avser bostadsrätt. Kooperativ hyresrätt innebär en lägre insats och en något högre månadsavgift.

Arkitektens volymstudie - ej utformning


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

Fågelperspektiv med de föreslagna flerfamiljshusen vid Oxtorgsgatan (illustration ur kommunens detaljplan). Garagelängan på bilden kommer eventuellt att ersättas av p-platser. Beroende på marknadsintresset kan projektet komma att genomföras i två etapper.

Från Oxtorgsgatan har du nära till central service och allt det som Åtvidaberg med omgivningar kan erbjuda. Till Linköping tar det bara cirka 35 minuter med bil. Även kommunikationerna med tåg och buss till Linköping är utmärkta.


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

Ett En fastighet som sjuder av liv och gemenskap Vår vision är inte bara att skapa ett tryggt och funktionellt boende anpassat för äldre, utan också en oas för naturligt umgänge och gemensamma aktiviteter. Plusboendet på Oxtorgsgatan i Åtvidaberg kommer preliminärt att inrymma: • • • • • • •

30 lägenheter; 2- och 3-rummare om 51 respektive 68 kvm Gemensamt ”vardagsrum” med sittgrupper, cafémöbler, TV, bibliotek Möjlighet att sitta både ute och inne för att äta Lobby med informationstavla Smarta hem-lösningar för ökad trygghet och bekvämlighet Boulebana, grillplats, utegrupper P-plats, cykelställ, förråd

Till boendet kommer att kopplas service och aktiviteter av olika slag - allt efter de boendes behov och intressen Arkitekten bakom skisserna är Lars Anfinset på Ett Ark Arkitekter i Göteborg. Så här säger han om sitt arbete med Classic Life Åtvidaberg: Att på en liten ort som Åtvidaberg skapa ett modernt trygghetsboende som vanligt folk har råd att bo i, kräver smarta och i detalj genomtänkta lösningar. Det gäller såväl de konstruktions- och byggnadstekniska vägvalen, som utformningen av enskilda lägenheter och gemensamma utrymmen. Allt måste bilda en sammanhållen och harmonisk enhet som stimulerar till umgänge och aktiviteter på de boendes egna villkor.


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

På www.svenskaplusboenden.se kan du tanka ner kompletta plan- och lägenhetsritningar. Där kan du även anmäla ditt intresse, vilket ger dig rätt att välja lägenhet i den turordning som anmälningarna kommit in.


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK

.


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 2 ROK


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 3 ROK


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

PRELIMINÄR PLANLÖSNING: 3 ROK


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

Lättskött, ljust och funktionellt Samtliga lägenheter är välutrustade med en hög grundstandard. Materialvalen är noga genomtänkta i syfte att vara lättskötta och funktionella. Varje del av interiören med dess dominerande ljusa toner är noga planerad med sikte på att skapa ett stilrent och harmoniskt boende som håller i längden. Utdrag ur den preliminära lägenhets- och byggbeskrivningen som anger lägenheternas utrustning: Golvmaterial Hall, kök, vardagsrum och sovrum: 3-stavig ekparkett, 14 mm.

Badrum, wc/dusch, tvätt: Mörkgrå klinker 10x10 cm.

Entré: grå klinker,/ekparkett

Väggar Hall och förråd: Målade, vita. Sovrum och vardagsrum: Målade, vita. En fondvägg i varje rum.

Kök: Målade, vita. Kakel (stänkskydd) ovan bänkskiva/diskbänk, 10x20 cm.

Badrum, wc/dusch, tvätt: Kakel 20x20 cm, vit blank

Innerdörrar Släta vita dörrar. Vita dörrfoder. Rostfria dörrtryck.

Ytterdörrar och fönster Säkerhetsdörrar försedda med tittöga mot trapphus.Dörrtryck av rostfritt stål.

Isolerglasfönster med karmar och bågar av trä/aluminium. Invändigt vita.

Kök Vita luckor, vit stomme och vita täcksidor.

Ljusramplist under skåp

Bänkskiva i laminat.

Metallhandtag (T-grepp) som är monterade horisontellt på lådor och vertikalt på luckor.

Underlimmad dubbelvask.

Vitvaror Spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn (varmluft), mikrovågsugn, kyl, frys (kyl/frys i vissa lägenheter), diskmaskin.

Badrum Vägghängd WC i vitt porslin.

Vägghängt tvättställ med kommod. Badrumsskåp över tvättställ med spegel, belysning och eluttag.Duschväggar i klarglas.

Handdukshängare, klädkrokar, toalettpappershållare i rostfritt stål. Elektrisk handdukstork.

Golvstående tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin.

Klädkammare/förråd Hylla och klädstång enligt ritning. Elcentral och mediecentral.

Garderober Garderober, linneskåp och städskåp med vita dörrar, handtag Tgrepp i matt metall.

Skjutdörrsgarderober: Vit melamindörr med kantlist av matt aluminiumprofil. Inredning med hyllor, trådbackar och klädstång.

Belysning Kök, badrum, hall: LED-belysning med dimmer.

Balkong/Uteplats Balkong med golv i väderbeständigt trä. Räcke i aluminium och säkerhetsglas.

Uteplats har beläggning med grå betongplattor.

Armatur och eluttag på vägg.

Telefon/TV/Data Alla lägenheter utrustas med datanät och uttag för TV (1 st per vardagsrum/sovrum) samt telefoni via datafibernät. Gruppanslutningsavtal avseende bredband, TV och IP-telefoni tecknas av föreningen,

Hiss Hiss som når varje våningsplan. Hissdörr av stål. Hissgolv och socklar av keramikplattor.

Sophantering Sophantering med källsortering sker i separat miljöhus.

Bil- och cykelparkering Minst en parkeringsplats till varje lägenhet. Cykel- och barnvagnsförråd placeras ihop med miljöhus.


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

Samtliga lägenheter har en öppen planlösning med ett lättarbetat och funktionellt kök. Gemensamt är breda dörrar, extra plats i hallen och i köket, inga trösklar, låg fönsterbröstning och en genomtänkt färgsättning.


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

PRELIMINÄR PRISLISTA Nedanstående insatser och månadsavgifter är preliminära beräkningar för upplåtelse av lägenheterna som bostadsrätter. En alternativ upplåtelseform är kooperativ hyresrätt som innebär en lägre insats och en förhöjd månadsavgift. Insatsen återbetalas här med det nominella beloppet vid avflyttning. Genom att logga in på www.classiclife.se och anmäla ditt intresse kan du specificera dina önskemål vad gäller upplåtelseform, våningsplan och lägenhetsstorlek. Där kan du också se aktuellt bokningsläge.

Det andra huset, Hantverkaren 4, kommer att inrymma exakt samma lägenheter och priser som i förteckningen ovan. Marknadens intresse avgör om projektet kommer att genomföras i en enda, eller två separata, etapper. I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Kostnader för varmvatten fördelas efter förbrukning och ingår inte i månadskostnaden. Detsamma gäller den egna förbrukningen av hushållsel. Bostadsrättsföreningen planerar att teckna gruppanslutningsavtal avseende bredband, TV och IP-telefoni. Avgiften ingår inte i månadsavgiften.

Med reservation för ändringar.


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

SÅ GÅR KÖPET TILL Intresseanmälan/bokningsavtal (icke bindande). Om du är intresserad av en lägenhet i plusboendet på Oxtorgsgatan bör du snarast göra en intresseanmälan. En sådan anmälan innebär att du reserverat din utvalda lägenhet utan att vara bindande. Då flera anmält intresse för samma lägenhet gäller turordning enligt principen först-till-kvarn. Intresseanmälan görs till Svensk Fastighetsförmedling på e-mail: glenn.atvidaberg@svenskfast.se. Anmälan kan även ske på www.svenskaplusboenden.se

1

Förhandsavtal (bindande). När du slutgiltigt bestämt dig och blivit tilldelad en lägenhet tecknas ett förhandsavtal. Avtalet innebär att föreningen kommer att upplåta just den lägenheten åt dig och du förbinder dig att köpa bostadsrätten. Projektet kommer att påbörjas när det tecknats förhandsavtal på samtliga tretton lägenheter. I samband med tecknandet av förhandsavtalet betalar du 10% av insatsen i handpenning.

4

Välja inredning (tillval). Lägenheterna håller en mycket hög grundstandard. Ett antal tillvalsalternativ ger dig dessutom möjlighet att redan från början anpassa hemmet efter just dina önskemål.

5

Personligt möte. När vi mottagit din intresseanmälan tar vi kontakt med dig för ett boka ett personligt möte där vi tillsammans kan gå igenom all information i lugn och ro.

2

6 Slutlig utformning och kalkyl. När tillräckligt många intresseanmälningar kommit in görs den slutliga utformningen av fastigheten. Baserat på vilken upplåtelseform marknaden föredrar - bostadsrätt eller kooperativ hyresrätt - beräknas den slutliga insatsen och månadsavgiften. Först därefter behöver du ingå ett bindande avtal med oss.

3

Upplåtelseavtal. I nästa steg undertecknas ett upplåtelseavtal i vilket alla åtaganden och kostnader specificeras i

detalj.

Slutbesiktning och inflyttning. När lägenheten är färdig gör vi slutbesiktning. Sedan är det äntligen dags för inflyttning. Resterande köpeskilling erläggs i samband med tillträdet.

7


OXTORGSGATANS PLUSBOENDE

FÖRSÄLJNING Försäljning av Oxtorgsgatans Plusboende i Åtvidaberg sker genom Svensk Fastighetsförmedling, Åtvidaberg. Hit är du också välkommen att göra din intresseanmälan.

Ansvarig mäklare: Glenn Johnson

Telefon: 0706-88 44 80

e-post: glenn.atvidaberg@svenskfast.se

Informationen i denna broschyr är preliminär och utgör inte avtalsunderlag.

www.svenskaplusboenden.se

Profile for Kvartilen Fastigheter AB

Oxtorgsgatans Plusboende Åtvidaberg  

Oxtorgsgatans Plusboende Åtvidaberg  

Advertisement