Broschyr munka ljungby

Page 1

Välkommen till en helt nybyggd lägenhet i Munka Ljungby

Nu kan du anmäla ditt intresse för en nyproducerad bostad på bästa läge i Munka Ljungby.13-15 lägenheter med planerad inflyttning hösten 2018.

Anmäl intresse nu!


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

Ett nytt och bekvämt boende där du har nära till allt Att bo nära naturen men ändå ha tillgång till allt det som en tätort kan erbjuda är drömmen för allt fler människor idag. Just ett sådant boende planerar Kvartilen Fastigheter att bygga omedelbart sydost om Munka Ljungby centrum. Inflyttning är planerad till hösten 2018, men du kan redan nu anmäla ditt intresse för att få förtur till lägenhet. Munka Ljungby är med sina cirka 2800 invånare en av de större orterna runt Ängelholm. I Munka Ljungby finns flera förskolor, låg- och högstadieskolor, folkhögskola, bibliotek, badhus, stor idrottsplats, vårdcentral, bensinmack samt ett centrum med diverse affärer, konditori samt några matställen. Kollektivtrafiken har bra förbindelser med Ängelholm, Klippan, Örkelljunga och Hässleholm.

Plantagen, markområdet som Kvartilen nu planerar att utveckla, är beläget alldeles

Snabbfakta, etapp 1 (preliminära siffror) Antal lägenheter Antal våningar Storlek Antal rum Prel.inflyttning Insats Månadsavgift

13-15 stycken 4 59 - 115 kvm 2 - 4 rum Hösten 2018 1,45 - 3 mkr* 3640 - 7 525 kr*

*Siffrorna avser bostadsrätt. Kooperativ hyresrätt innebär en lägre insats och en något högre månadsavgift. Insatsen återbetalas med nominella värdet vid avflyttning.

sydost om Munka Ljungby centrum. Ett lummigt, lugnt och trivsamt område där det är nära till både central service och lantlig idyll.

Här planerar Kvartilen att i första etappen bygga ett fyravåningshus med 13-15 lägenheter. Inflyttning är planerad till hösten 2018.

Om du är intresserad av en ny bostad i det här området rekommenderar vi dig att snarast anmäla ditt intresse hos Fastighetsbyrån i Ängelholm, eller skicka in formuläret på vår hemsida www.kvartilen,se/munkaljungby. Denna Intresseanmälan är kostnadsfri och ger dig löpande information om hur projektet utvecklas. Utan att vara bindande ger den dig också förtur till att teckna lägenhet när försäljningen startar.


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

För dig som uppskattar lugnet och tryggheten på en lite mindre ort men ändå vill ha tillgång till allt det som en tätort kan erbjuda, är Munka Ljungby en idealisk plats att bo på. Kollektivtrafiken har bra förbindelser med Ängelholm, Klippan, Örkelljunga och Hässleholm. Till golfbanan är det ca 2 km och till sanddynerna i väst knappt en mil.


PLANTAGEN MUNKA LJUNGBY

Ljusa och moderna lägenheter med villakänsla

TUVE BYGG AB

KVARTILE N

Det fyravåningshus som Kvartilen planerar att uppföra i kvarteret Plantskolan Munka Ljungby är utformat för att på ett optimalt sätt tillvarata tomtens och omgivningens förutsättningar. Här finns plats för 13 -15 välplanerade och öppna lägenheter med ”villakänsla”, alla med uteplats eller balkong, alla med generöst tilltagna fönsterpartier som ger ett vackert ljusinsläpp. Arkitekten bakom skisserna är Nina Dahl på Mats och Arne Arkitektkontor i Stenungsund. Så här säger hon om sitt arbete med fastigheten på Plantagen i Munka Ljungby: Att bygga miljövänligt och med kvalitet lönar sig alltid på sikt. Gedigna och hållbara naturmaterial håller längre, är sundare att leva i och kan byggas och användas med gott samvete. På en liten ort som Munka Ljungby gäller det också att tänka smart och ha en känsla för vad saker och ting kostar. Detta för att lägenheten ska bli den långsiktiga och trygga investering som de boende har rätt att kräva.


PLANTAGEN MUNKA LJUNGBY

Färgsättning, arkitektur och gestaltning har valts så att huset på ett naturligt sätt ska smälta in i den befintliga bebyggelsen och den omgivande naturen. Generöst tilltagna balkonger, uteplatser och terrasser ger plats för vila, avkoppling och trivsamt umgänge.

TUVE BYGG AB

Exakt hur huset skall utformas och lägenheterna disponeras är ännu inte bestämt. Först vill vi lyssna på de boende för att ta hänsyn till deras önskemål. Om du harTUVE funderingar BYGG AB på att flytta och tror att det här

KVARTILE N

kan vara ett alternativ för dig och din familj har du nu en jättechans att påverka planerna genom att svara på vår enkät. Du hittar den genom att logga in på var hemsida www.kvartilen.se/munka-ljungby. KVARTILE N


PLANTAGEN MUNKA LJUNGBY

PLANBESKRIVNING BOTTENPLAN

Fyra lägenheter, alla med tillgång till hiss. Samtliga lägenheter har balkong, alternativt uteplats i markplan. Rumshöjd 2,50, alternativt 2,20 i hall och badrum där undertak krävs för ventilation och spotlights. Den skissade planlösningen är preliminär och kommer att anpassas till de boendes önskemål och tekniska produktionsförutsättningar.

Lägenhet 11 Lägenhet 12 Lägenhet 13 Lägenhet 14

59 m2

59 m2

59 m2

59 m2


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

PLANBESKRIVNING PLAN 2

Fyra lägenheter, alla med tillgång till hiss. Samtliga lägenheter har balkong. Rumshöjd 2,50, alternativt 2,20 i hall och badrum där undertak krävs för ventilation och spotlights. Den skissade planlösningen är preliminär och kommer att anpassas till de boendes önskemål och produktionstekniska förutsättningar.

Lägenhet 21 Lägenhet 22 Lägenhet 23 Lägenhet 24

59 m2 59 m2 59 m2 59 m2


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

PLANBESKRIVNING PLAN 3

Tre lägenheter, alla med tillgång till hiss. Samtliga lägenheter har balkong eller terass. Rumshöjd 2,50, alternativt 2,20 i hall och badrum där undertak krävs för ventilation och spotlights. Den skissade planlösningen är preliminär och kommer att anpassas till de boendes önskemål och produktionstekniska förutsättningar.

Lägenhet 31 Lägenhet 32 Lägenhet 33

72,4 m2 (2 balkonger 88,6 m2 (stor terass) 72,4 m2 (2 balkonger)


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

PLANBESKRIVNING PLAN 4

Två lägenheter, båda med tillgång till hiss. Båda lägenheterna har två generöst tilltagna balkonger, den ena delvis inglasad. Rumshöjd 2,50, alternativt 2,20 i hall och badrum där undertak krävs för ventilation och spotlights. Den skissade planlösningen med två relativt stora lägenheter är preliminär och kommer att anpassas till de boendes önskemål och produktionstekniska förutsättningar.

Lägenhet 41 Lägenhet 42

115 m2 (2 balkonger, en delvis inglasad) 115 m2 (2 balkonger, en delvis inglasad)


PLANTAGEN MUNKA LJUNGBY

Välplanerat, ljust och funktionellt Lägenheterna har en hög grundstandard. Materialvalen är noga genomtänkta i syfte att vara hållbara och funktionella. Varje del av interiören med dess dominerande ljusa toner är noga planerad med sikte på att skapa ett stilrent och harmoniskt boende som ger dig möjlighet att njuta av livet under årets alla dagar Utdrag ur lägenhets- och byggbeskrivning som anger lägenheternas standardutrustning: Golvmaterial Hall, kök, vardagsrum och sovrum: 3-stavig ekparkett, 14 mm.

Badrum, wc/dusch, tvätt: Mörkgrå klinker 10x10 cm.

Entré: grå klinker,/ekparkett

Väggar Hall och förråd: Målade, vita. Sovrum och vardagsrum: Målade, vita. En fondvägg i varje rum.

Kök: Målade, vita. Kakel (stänkskydd) ovan bänkskiva/diskbänk, 10x20 cm.

Badrum, wc/dusch, tvätt: Kakel 20x20 cm, vit blank

Innerdörrar Släta vita dörrar. Vita dörrfoder. Rostfria dörrtryck.

Ytterdörrar och fönster Säkerhetsdörrar försedda med tittöga mot trapphus.Dörrtryck av rostfritt stål.

Isolerglasfönster med karmar och bågar av trä/aluminimum. Invändigt vita.

Kök Vita luckor, vit stomme och vita täcksidor.

Ljusramplist under skåp

Bänkskiva i laminat.

Metallhandtag (T-grepp) som är monterade horisontellt på lådor och vertikalt på luckor.

Underlimmad dubbelvask.

hyllor, trådbackar och klädstång.

Vitvaror Spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn (varmluft), mikrovågsugn, kyl, frys (kyl/frys i vissa lägenheter), diskmaskin.

Balkong/Uteplats Balkong med golv i väderbeständigt trä. Räcke i aluminium och säkerhetsglas.

Uteplats har beläggning med grå betongplattor.

Armatur och eluttag på vägg.

Badrum Vägghängd WC i vitt porslin.

Vägghängt tvättställ med kommod. Badrumsskåp över tvättställ med spegel, belysning och eluttag.Duschväggar i klarglas.

Handdukshängare, klädkrokar, toalettpappershållare i rostfritt stål. Elektrisk handdukstork.

Golvstående tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin.

Klädkammare/förråd Hylla och klädstång enligt ritning. Elcentral och mediecentral.

Garderober Garderober, linneskåp och städskåp med vita dörrar, handtag T-grepp i matt metall.

Skjutdörrsgarderober: Vit melamindörr med kantlist av matt aluminiumprofil. Inredning med

Belysning Kök, badrum, hall: LED-belysning med dimmer.

Telefon/TV/Data Alla lägenheter utrustas med datanät och uttag för TV (1 st per vardagsrum/sovrum) samt telefoni via datafibernät. Gruppanslutningsavtal avseende bredband, TV och IP-telefoni tecknas av föreningen,

Hiss Hiss som når varje våningsplan. Hissdörr av stål. Hissgolv och socklar av keramikplattor.

Sophantering Sophantering med källsortering sker i separat miljöhus.

Bil- och cykelparkering Minst en parkeringsplats till varje lägenhet. Cykel- och barnvagnsförråd placeras ihop med miljöhus.


PLANTAGEN MUNKA LJUNGBY

Samtliga lägenheter har en öppen planlösning med ett lättarbetat och funktionellt kök. Vägghängda toaletter och spotlights i hall och badrum ingår som standard.


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

PRELIMINÄR PRISLISTA Nedanstående insatser och månadsavgifter är preliminära beräkningar för upplåtelse av lägenheterna som bostadsrätter. En alternativ upplåtelseform är kooperativ hyresrätt som innebär en lägre insats och en förhöjd månadsavgift. Insatsen återbetalas här med det nominella beloppet vid avflyttning. Genom att logga in på www.kvartilen.se/munka-ljungby och besvara vår enkät kan du specificera dina önskemål vad gäller upplåtelseform, antal rum med mera. Där kan du också göra din intresseanmälan.

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten.

Kostnader för varmvatten fördelas efter förbrukning och ingår inte i månadskostnaden.

Bostadsrättsföreningen planerar att teckna gruppanslutningsavtal avseende bredband, TV och IP-telefoni. Avgiften ingår inte i månadsavgiften.

Med reservation för eventuella ändringar. Alla ytor är preliminära och kommer att justeras vid slutlig utformning.


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

SÅ GÅR KÖPET TILL

Intresseanmälan. Om du är intresserad av en lägenhet på Plantskolan i Munka Ljungby bör du snarast göra en intresseanmälan. En sådan anmälan innebär att du reserverat din utvalda lägenhet utan att vara bindande. Då flera anmält intresse för samma lägenhet gäller turordning enligt principen försttill-kvarn. Intresseanmälan görs till Fastighetsbyrån på e-mail: stellan.jakobsson@fastighetsbyran.se. Anmälan kan även ske på Kvartilens webb: www.kvartilen.se/munka-ljungby.

1

Bokningsavtal. När vi mottagit din intresseanmälan tar vi kontakt med dig för att tillsammans gå igenom all information i lugn och ro. Om du då fortfarande är intresserad av den aktuella lägenheten tecknar du ett bokningsavtal med oss. Samtidigt erlägger du 50 000 kronor i bokningsavgift som dras av från handpenningen vid kontraktsskrivningen. Om projektet av någon anledning inte kan genomföras - eller du ångrar dig innan kontraktsskrivningen - återbetalas bokningsavgiften i sin helhet. Vi rekommenderar att du ber din bank eller annat finansieringsinstitut att utfärda ett lånelöfte innan du skriver under bokningsavtalet.

2

3

Förhandsavtal. När tillräckligt många lägenheter är bokade görs den slutliga utformningen av fastigheten. Baserat på

vilken upplåtelseform marknaden föredrar bostadsrätt eller kooperativ hyresrätt - beräknas den slutliga insatsen och månadsavgiften för lägenheten i standardutförande. När kostnadskalkylen eller den ekonomiska planen blivit registrerad hos Bolagsverket presenterar Kvartilen ett bindande Förhandsavtal som, efter undertecknande, ersätter Bokningsavtalet. I samband med undertecknandet betalar du en handpenning på 10% av insatsen. Den bokningsavgift du tidigare betalat dras av från handpenningen.

Välja inredning (tillval). Lägenheterna håller en mycket hög grundstandard. Ett antal tillvalsalternativ ger dig dessutom möjlighet att redan från början anpassa hemmet efter just dina önskemål. Kostnaderna för tillvalen framgår av en särskild prislista.

4

Upplåtelseavtal. I nästa steg undertecknas ett upplåtelseavtal i vilket alla åtaganden och kostnader specificeras i detalj.

5

Slutbesiktning och inflyttning. När lägenheten är färdig gör vi slutbesiktning. Sedan är det äntligen dags för inflyttning. Resterande köpeskilling erläggs i samband med tillträdet.

6


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

Påverka utformningen av din nya bostad genom att svara på vår enkät! Innan vi slutgiltigt utformar huset och lägenheterna på Plantskolan i Munka Ljungby vill vi gärna lyssna på de boende för att ta hänsyn till deras önskemål. Om du har funderingar på att flytta och tror att det här kan vara ett alternativ för dig och din familj har du nu en jättechans att påverka planerna

genom att svara på vår enkät. Logga in på www.kvartilen.se/munka-ljungby så kommer du till enkäten. Att svara på frågorna tar mellan 5 och 10 minuter, beroende på hur du svarar.

Tack för din medverkan!


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

FÖRSÄLJNING Försäljning av Plantskolan Munka Ljungby sker genom Fastighetsbyrån i Ängelholm. Hit är du också välkommen att anmäla ditt intresse.

Ansvarig mäklare: Stellan Jakobsson

Telefon: 0709-505777

e-post: stellan.jakobsson@fastighetsbyran.se

Adress: Storgatan 58, 262 32 Ängelholm

www.fastighetsbyran.se/kontor/angelholm

Informationen i denna broschyr är preliminär och utgör inte avtalsunderlag.


PLANTSKOLAN MUNKA LJUNGBY

www.kvartilen.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.