__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Mörkö ‑ Björnhagen - Sjötomt (arrende)

Kjell Johansson Fastighetsbyrå kjfast.se I 08‑641 10 00 I info@kjfast.se


Fakta Beteckning

Inom Hörningsholm 2:1 Hölö‑Mörkö Församling Södertälje kommun Adress

Björnhagen 6 153 93 Mörkö Pris

2 850 000 kr Storlek

Boarea ca 82 m² 4 rum varav 3 sovrum Tomt

2 000 m² (arrende) Objekttyp

Fritidshus

Jeannette Mattsson

Fastighetsmäklare 08‑641 10 00 070‑528 28 80 jeannette@kjfast.se


Sjötomt (arrende) med egen brygganläggning som har segelbåtsdjup, året‑runt‑standard, bastu, bubbelpool, uteplatser, orangeri, busshållplats ..... Välkommen till ett helt makalöst sjöställe som har allt, utsikt över havet och Oaxen som skärmar av farleden. Egen rejäl brygganläggning med segelbåtsdjup. Båtslip med båtvagga som sköts enkelt med fjärrkontroll, perfekt att köra upp båten på och slippa onödig påväxt på båtbotten. Vid strandlinjen finns en friggebod med sovmöjligheter och förvaring. Några trappsteg högre upp finns en bastu med relaxrum och dusch, utanför finns ett spa‑bad med fin utsikt över havet. Det går också bra att svalka sig i havet från bryggan och badstegen. Fastigheten kan stoltsera med ett flertalet uteplatser och terrasser, bl a så finns här ett orangeri där man kan avnjuta en kvällsdrink med utblick över det stilla vattnet. Huvudbyggnad med 3 sovrum och stora fönsterpartier mot vattnet. Stort garage om 40 kvm med plats för både bil och andra leksaker. Gästhus och sjöstuga är också byggnader som finns. Fritidshuset är som de flesta husen på Mörkö ett arrende. Arrendetomter kan ibland vara svåra att belåna, vi kan erbjuda viss finansiering från en samarbetsbank i detta fall. Arrendeavgiften är 55000 kr per år och löper fram till den 31 mars 2022. Det är Bordsjö Skogar AB Hörningsholms Godsförvaltning som förvaltar alla arrenden på Mörkö. Mörkö, eller Mörkön som den benämndes förr i tiden, finner Du i Stockholms södra skärgård. Ön har broförbindelse med fastlandet i väster invid Kasholmen och förbindelse med Nynäslandet via Vägverkets gula färja Karin i norr över Skanssundet. Från Stockholm är det ca en timmes bilfärd till ön. Från Mörkö finns också färjeförbindelse med den unika kalkstensön Oaxen idag mest känd för sin välbevarade kalkugn. Mitt på ön ligger Kroksbrottet som var kalkbrukets sista kalktäkt. Idag är det öbornas vattentäkt med utsökt gott vatten.


RUMSBESKRIVNING Välkomnande hall från stor altan som omringar huset, här finns goda avhängningsmöjligheter och även en garderob. 3 sovrum, 2 rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. I det mindre sovrummet som också ger plats till säng och övrigt möblemang har fönster i två väderstreck, båda med fin sjöutsikt. Trevligt, funktionellt kök från 2005 med diskmaskin, spis, fläkt, kyl och frys. Ljusa skåpluckor och gott med förvaring och arbetsbänkar i massivt trä, kakel ovan diskbänk. Stort allrum med både soffhörna och matplats, stora fönsterpartier som omger rummet och härligt ljusinsläpp samt en vidunderlig sjöutsikt. Braskamin som förhöjer mysfaktorn samt håller nere elkostnaderna. Här finns utgång till den stora terrassen med många sittplatser. Badrum med duschkabin, wc, tvättställ, kommod med vita luckor. Spegelskåp med bra förvaring, fönster. I gästhuset finns sängplatser samt tvättmaskin, mikro och tvättställ. STORLEK Boarea ca 82 m². 4 rum varav 3 sovrum. TOMT Sjötomt (arrende) UTEPLATS Många terrasserade uteplatser BYGGNAD Byggnadstyp: 1‑plan Byggår: 2005/1967 Renoveringar: Nytt tak, ny panel, nya fönster, nytt kök allt från 2005 BYGGNADSSÄTT Undergrund: Plintar. Grundmur: . Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Utvändiga plåtarbeten: . Fönster: 3‑glasfönster Argon isoler. Ventilation: Egen borrad brunn, samt vatten från Oaxens vattentäkt på sommaren. WC med 3 kubik sluten tank, bdt‑avlopp med infiltration och stenkista. UPPVÄRMNING Direktverkande el, braskammin, luftvärmepump. TV‑ OCH INTERNETANSLUTNING Mobilt bredband, antenn BILPLATS Dubbelgarage och plats för ett flertal bilar på uppfarten ÖVRIGA BYGGNADER Gästhus 20 kvm Sjöstuga 10 kvm Dubbelgarage 40 kvm Orangeri / Växthus /Uterum Bastu

EKONOMI Pris 2 850 000 kr eller högstbjudande. Taxeringsvärde är 590 000 kr (fastställt avseende 2018 år) varav byggnadsvärde 590 000 kr. Typkod . Värdeår . Skattesats 33.59. Driftkostnaden är ca 24 393 kr/år och fördelas enligt följande: uppvärmning 16 000 kr, försäkring 3 843 kr, vatten/avlopp 2 750 kr, renhållning 1 300 kr, vägavg/snö 0 kr, och samfällighet 0 kr. Arrende: 55 000 kr per år. Obs. Driftskostnaden kan variera beroende på antal familjemedlemmar och boendeform och kan ej fastställas säkert i förväg. ERBJUDANDE BOENDEKALKYL Kontakta oss för boendekalkyl och ytterligare information. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

MÖRKÖ Fina bad finns på Mörkö bl a Salsudd, Mörkös riviera också kallad Grevens Bad. Välkommen till den långa sandstranden på öns norra del. Det är ett barnvänligt bad som är mycket populärt varma sommardagar. Trots att du har en egen oas att nyttja så finns det mycket att upptäcka i denna del av Stockholms skärgård. Här finns många många öar med härliga klipp- och strandbad. Tuffar du runt i egen båt hittar du snabbt ett eget ställe där du kan spendera dagen. Ett perfekt sätt att uppleva denna skärgård är att paddla kajak, här erbjuds härliga naturupplevelser i den rofyllda skärgården där du ofta kan få en ö helt för dig själv. Du kan välja om du vill paddla i skyddade vatten inomskärs eller om du vill ut och nosa på horisonten.


Övrigt Mörkö var en egen kommun fram till år 1952, då den införlivades med Hölö kommun. Idag tillhör ön den delvis självstyrande Hölö‑Mörkö kommundel i Södertälje kommun, efter att Hölö införlivats i Södertälje kommun år 1971.Ön domineras av fritidsboende men en hel del permanentboende finns också här, främst i samhället Söräng på öns östra del.På ön bedrivs också jordbruk. Servicen på ön är begränsad men det är nära till samhällen som Hölö, Vagnhärad och Järna samt relativt nära till Södertälje och Nyköping. Sommarhalvåret håller skärgårdskrogen vid Skanssundet öppet. Där finns även en bensinstation och kiosk. Vid Idala, det gamla mejeriet, finns också en lanthandel med café och konstutställningar.Mörkö är känt för Hörningsholms slott, beläget i den lilla orten Hörningsholm på öns allra nordligaste del, nära Skanssundet. Slottet kallas vanligtvis endast Hörningsholm. Det är strategiskt beläget på en kulle med utsikt över sundet som idag är en del av Södertälje kanal.


Kjell Johansson Fastighetsbyrå kjfast.se I 08‑641 10 00 I info@kjfast.se

Profile for Jeannette Mattsson

Prospekt Björnhagen 6  

Prospekt Björnhagen 6  

Advertisement