Page 1

#51 Novembre’19

www.eroski.es

CÍTRICS

Arriben a les nostres botigues al millor moment

Peix d’aqüicultura Amb tot el sabor i les propietats del salvatge

Recollida de comandes ‘online’

Sense esperes, sense cues i sense baixar del cotxe

CONSUM SOSTENIBLE

Actuem pel malbaratament zero Revista per a socis amb Targeta Or EROSKI club Una al mes per cada Targeta Or. Subjecte a disponibilitat a la botiga.


EROSKI 51 SUCHARD.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

15:41


sumari novembre’2019

www.eroski.es

La disponibilitat dels productes pot variar d’un establiment a l’altre. Consulta a la teva botiga habitual.

08 Consum sostenible

24 Bolets

20 Cítrics

30 Aqüicultura

04 En aquest número. 06 Novetats a les nostres botigues. 08 Compromesos amb el consum sostenible. 20 Cítrics EROSKI Natur. 24 Els bolets silvestres arriben als nostres supermercats i hipermercats. 30 Pescat d’aqüicultura: tan bo com

42 Lliurament de comandes

el salvatge. 36 Carnisseria EROSKI.

36 Carnisseria EROSKI

40 Els teus productes favorits: cigrons EROSKI Seleqtia. 42 Servei de recollida a la botiga de les comandes online. 44 Gamma belle NATURAL: amb un 98 % d’ingredients naturals. 46 Viatges: creuers Pullmantur. 48 Pla famílies 0·12. 50 Els avantatges d’EROSKI club. 53 Vals d’estalvi.

3

003 SUMARIO CAT.indd 3

17/10/19 17:22


en aquest número

Una revista per a tu Itxaso Cuesta Responsable d’EROSKI club

C

om a soci d’EROSKI club busques els millors preus, promocions i avantatges exclusius i personalitzats. Per això, t’ajudem a estalviar més i a cuidar millor l’alimentació dels teus. Creiem que és important que siguis partícip de totes les activitats i iniciatives que, mes a mes, llancem per a tu. Aquest és l’objectiu d’aquesta revista, que posem a disposició del soci en versió digital i que, des d’aquest novembre, com a soci amb Targeta Or EROSKI club et lliurem en paper en mà. En aquest número et parlem del nostre compromís per la sostenibilitat que, aquest mes, cobra un protagonisme especial amb el nostre contenidor de reciclatge de càpsules de cafè i amb la campanya de les Fruites lletges. T’expliquem, a més, les iniciatives i els projectes que duem a terme durant l’any per complir amb el nostre compromís. També volem aprofitar per presentar-te el Pla famílies 0·12, dirigit a les famílies amb nens. Sabem que ser pare o mare és tota una aventura i per això et volem ajudar amb solucions adequades a cada etapa, amb estalvis i informació del teu interès. I, com sempre, trobaràs els millors productes de temporada, les darreres novetats i llançaments, vals d’estalvi, consells nutricionals i, evidentment, receptes amb les quals podràs triomfar a la cuina.

EDITOR EROSKI S. COOP. Barrio San Agustín s/n. 48230 Elorrio (Bizkaia). Tel. +34 946 211 211

Difusió: Controlada per OJD

REALITZACIÓ EDICIÓ

Publicitat: Antonio García. Tel. +34 607 973 913 antoniogarcia@publimagazine.com

Valentín Beato, 44. 28037 Madrid Tel. +34 915 386 104

Impremta: MCC Graphics. Pol. Ind. Txirrita Maleo, Pab. 11. 20100 Errenteria (Gipuzkoa). Tel. +34 943 344 614

Dipòsit Legal: BI-222-2015 Prohibida la reproducció total o parcial de textos o fotografies sense l’autorització expressa de l’empresa editora. La revista EROSKI club no es fa responsable de les opinions dels seus col·laboradors ni dels missatges publicitaris d’empreses públiques o privades.

4

004 EDITORIAL CAT.indd 4

17/10/19 17:30


EROSKI 51 COOKIENSS.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

16:10


novetats Patates fregides: un aperitiu que mai no falla Cada dia disposem de més opcions per picar, però hi ha un snack amb el qual sempre s’encerta: les patates fregides. Senzilles i delicioses.

L

es patates fregides són l’aperitiu més popular i un producte que no pot faltar mai al rebost. Les que trobaràs a EROSKI s’elaboren únicament amb patata, sal i oli de gira-sol 100 %. Ni més ni menys.

FORMATGE BATUT EROSKI

Al natural… O amb el que vulguis

E

t presentem el nostre nou formatge batut EROSKI, tan sols amb un

NUTRI-SCORE

A B C D E

EROSKI té opcions per a tots. Si busques alguna cosa diferent, però amb el mateix gust de sempre, et presentem les noves patates fregides EROSKI Recepta de l’àvia. El procés de fregit es fa lentament, sense pressa, com feien

abans les nostres àvies. El resultat és una patata de forma arrugada, color daurat i molt cruixent. En l’elaboració només s’empren patates, oli de gira-sol i sal. Als que busquen un tall diferent, que serveixi

d’acompanyament, com a base per a altres plats o per gaudir-ne directament de la bossa, les nostres noves patates palla fregides a la paella no els decebran. Es poden compartir arreu, amb la família, els amics... Sempre generen somriures!

3 % de matèria grassa. Per la suavitat i textura cremosa, és ideal per combinar-lo amb tot tipus de fruites, cereals o amb el que et vingui de gust. El nostre formatge batut s’elabora a França, no conté sucres i la fórmula és baixa en greixos i en

sal. Per això, t’ofereix una bona qualitat nutricional i

és adequat per consumir cada dia per esmorzar, per picar entre hores, per postres, etc.

NUTRI-SCORE

A B C D E

6

06-07 LO ULTIMO CAT.indd 6

17/10/19 17:48


Noves cremes Tulipán Rama per cuinar i muntar

T

ulipán ens sorprèn gratament. Acaba de llançar les seves noves cremes Tulipán Rama per cuinar i per muntar, amb una recepta que aposta per un gran sabor, d’una manera molt saludable. Gràcies a la combinació de

COM MÉS CURAT, MÉS QUALITAT El pernil serrà és una Especialitat Tradicional Garantida. Un reconeixement que atorga la Unió Europea als aliments que es distingeixen per la qualitat intrínseca i l’elaboració tradicional. En el cas del pernil, a més d’aquest aspecte, la qualitat s’associa amb

llet i d’olis vegetals, aquestes cremes són una alternativa vegetal a les nates i aporten a les receptes una textura més cremosa. També permeten obtenir una nata muntada més voluminosa i ferma, amb tan sols un 19 % de matèria grassa.

els mesos de maduració: com més llarga, millor. Ho podem comprovar a productes com el nostre nou pernil serrà reserva, amb una curació mínima de dotze mesos.

LA VITALITAT DE LA TEVA PELL AUGMENTA La nova col·lecció Pro Cellular de belle és un tractament facial amb cèl·lules mare de kiwi, que ajuda a incrementar la vitalitat cel·lular, suavitza les arrugues i restaura la hidratació i l’elasticitat de la pell. La integren un regenerador cel·lular de nit, un de dia i un contorn d’ulls. El regenerador cel·lular intensiu de nit és de textura fundent i d’absorció fàcil. Conté àcid hialurònic i oli de jojoba i la seva fórmula permet reparar la pell, tot donant-li un aspecte més sa i lluminós. D’altra banda, el regenerador cel·lular de dia conté Phylderm vegetal, que estimula la renovació de la pell, i disposa de factor de protecció solar 15. El contorn d’ulls redueix les bosses i les ulleres, i permet aconseguir una pell més llisa, suau i lluminosa. L’aplicador roll-on fa massatge i aporta sensació de frescor.

NUTRI-SCORE

A B CD E

7

06-07 LO ULTIMO CAT.indd 7

17/10/19 17:48


aquest mes

Un compromís de tots El deteriorament del medi ambient és una realitat. I una de les principals raons d’aquest problema són els models de producció i de consum dels països industrialitzats. Per revertir aquesta situació, cal un canvi cap a la sostenibilitat.

Q

uan fem un consum responsable prenem decisions no només amb l’objectiu de satisfer les nostres necessitats, sinó també intentant que l’efecte sobre el medi ambient i sobre la societat sigui positiu. Això implica una tria valorada. Però, per poder prendre aquest tipus de decisions, els consumidors hem de disposar d’alternatives i d’informació sobre els impactes ambientals i socials dels productes. En línia amb el nostre compromís núm. 5 d’afavorir un consum responsable, el núm. 6 d’oferir més productes locals i el núm. 10 de facilitar una vida més saludable i sostenible, a EROSKI treballem a través de diferents accions i projectes per ser més respectuosos amb el planeta a totes les etapes on som presents: des de la producció d’un aliment, el transport i la venda a la botiga, fins a l’ús a la llar i el final del seu cicle vital.

LA PRODUCCIÓ Treballem des de l’origen perquè els nostres productes siguin més respectuosos amb el medi ambient. • Els nostres frescos (fruites i hortalisses, peix i carn EROSKI Natur), disposen de certificacions com GLOBALG.A.P., MSC i Producció Integrada, que garanteixen la producció sostenible. • Estem eliminant els tractaments fungicides després de la collita a les nostres fruites.

LA PRODUCCIÓ

• Seguim una política de pesca que garanteix la comercialització de productes procedents exclusivament de la pesca legal i que respecten les talles mínimes. • Garantim el benestar animal amb certificacions per al porc, el pollastre i el xai EROSKI Natur, així com el peix de criança amb segell GGN. També treballem per a un ús responsable dels antibiòtics en animals i, de cara al 2024, el 100 % dels nostres ous seran de gallines criades sense gàbies. RECICLATGE I REUTILITZACIÓ

RECICLATGE I REUTILITZACIÓ • Utilitzem la logística inversa per recollir els nostres residus de cartró, plàstic i orgànics i els reciclem. Potenciem aquests processos des de les botigues fins a les plataformes i les empreses proveïdores per

assolir una correcta reutilització i reciclatge dels residus. • Facilitem el reciclatge de residus (piles, lluminàries, etc.), àmbit en què destaca la iniciativa pionera per reciclar càpsules de cafè i te, i informem sobre el reciclatge dels productes de marca pròpia.

• Treballem per minimitzar els residus derivats de la nostra activitat amb campanyes de malbaratament 0, amb la promoció de productes frescos que s’acosten a la data de caducitat i de fruites lletges o mitjançant la donació d’aliments per a fins solidaris.

A LA LLAR

8

008-009 CONSUMO SOSTENIBLE COMPROMISO EROSKI CAT.indd 8

17/10/19 17:31


Consum sostenible

‘LEAN&GREEN’: CAP A UNA LOGÍSTICA SOSTENIBLE

EMMAGATZEMATGE I DISTRIBUCIÓ

Hem obtingut el premi al projecte Lean&Green, atorgat per l’Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC). L’objectiu d’aquesta iniciativa és generar una xarxa de companyies líders en el camp de la logística sostenible per augmentar la seva capacitat d’estalvi i per reduir les emissions de CO2 com a mínim un 20 % en cinc anys. Aquest reconeixement certifica que hem presentat el pla d’accions per aconseguir la reducció d’aquest percentatge entre 2015 i 2020 i que liderarem la plataforma Lean&Green, juntament amb altres 15 empreses del sector del consum.

EMMAGATZEMATGE I DISTRIBUCIÓ • Millorem la planificació de la demanda de productes de les plataformes logístiques i optimitzem el model de transport de compra en origen. • Tenim plataformes més sostenibles per millorar

l’eficiència energètica i per reduir l’impacte ambiental. A més hem reduït la quantitat de materials d’embalatge. • Renovem la flota amb vehicles més eficients i oferim formació en tècniques de conducció ecològica.

LA BOTIGA • Facilitem la reutilització de bosses i d’envasos. Per fer-ho, oferim una bossa de paper amb segell FSC®, una compostable i una altra reutilitzable de plàstic 100 % reciclable. A la secció de fruiteria disposem d’una malla reutilitzable per a la compra a granel, i a les nostres carnisseries i peixateries permetem l’ús d’envasos reutilitzables. • Hem renovat i ampliat la nostra xarxa de botigues amb

nous sistemes i equipaments eficients de fred, climatització i il·luminació. D’aquesta manera, la nostra petjada de carboni s’ha reduït més d’un 20 % el 2018 respecte del 2017. • Promovem el consum ecològic i als nostres establiments venem més de 1.100 productes d’aquest tipus. • Potenciem la venda de productes locals i tenim una àmplia gamma, tant de frescos com d’alimentació.

de fa més de 40 anys gràcies a la revista Consumer i a consumer.es. • Més d’1,5 milions de nens han participat al programa educatiu de l’Escola d’Alimentació (PEAHS), que disposa d’un mòdul específi c

de consum responsable on ha col·laborat WWF. • Participem a iniciatives com Reactivate+, de Global Action Plan, l’Escola de Sostenibilitat a Artigas, Comunidad #PorElClima, etc.

LA BOTIGA

A LA LLAR • Desenvolupem campanyes de sensibilització i continguts informatius per formar les persones consumidores. • Impulsem la informació de qualitat sobre sostenibilitat des

9

008-009 CONSUMO SOSTENIBLE COMPROMISO EROSKI CAT.indd 9

17/10/19 17:31


aquest mes

Bossa de paper amb segell FSC®

Alternatives per a una compra més sostenible Per reduir l’impacte sobre el medi ambient cal actuar a totes les etapes, des de l’origen fins a la llar. En aquest recorregut que fan els productes que consumeixes cada dia, el supermercat és un dels llocs on es pot marcar la diferència. A EROSKI treballem per transformar les nostres botigues i per facilitar un consum més sostenible i responsable amb el medi ambient.

MALLES REUTILITZABLES I FRUITES I HORTALISSES A GRANEL Recentment hem incorporat una bossa de malla reutilitzable com a alternativa a la de plàstic d’un sol ús per a la compra de fruita i verdura

a granel. Es ven a les seccions de fruiteria en paquets de quatre unitats (1,99 euros) i s’empra igual que la bossa de plàstic. Resisteix entre quatre i cinc quilos, es pot reutilitzar com a mínim 20 vegades i es pot rentar a la rentadora. A més, a la fruiteria hem augmentat les referències a granel (superen el 60 %) i hem substituït algunes safates de plàstic per cartró amb certificat FSC®.

CARMANYOLA A LA CARNISSERIA I A LA PEIXATERIA En altres seccions de productes frescos també oferim alternatives per evitar les bosses i plàstics d’un sol ús. Als taulells de carnisseria i peixateria, per exemple, pots dur envasos reutilitzables de casa (com ara carmanyoles) i demanar als nostres professionals que hi posin els aliments.

10

010-011 COMPRA SOSTENIBLE CAT.indd 10

17/10/19 17:32


Compra sostenible

ENVASOS ECO I REDUCCIÓ DE PLÀSTICS Bossa reutilitzable de plàstic 100 % reciclable

Des de sempre, a EROSKI treballem per millorar els nostres envasos. L’any 2008 vam començar a incloure criteris mediambientals en el disseny. El 2019 hem fet moltes accions d’ecodisseny. Hem substituït envasos de plàstic per cartró amb certifi cat FSC ® als

albercocs, al préssec groc, les cireres, el raïm i l’alvocat EROSKI Natur i hem substituït el plàstic per material reciclat a les safates de carn i de peix i a les ampolles de suc Seleqtia, amb un 30 % de PET reciclat i segell FSC ®. I seguirem amb aquest tipus d’accions.

TIQUET DIGITAL Rebre el tiquet digital a l’app d’EROSKI club o a través de la nostra web redueix el consum de paper i les emissions de CO2. Et permet disposar al moment del detall de les teves compres i estalvis, el podràs emprar com a justificant de garantia i guanyaràs temps en passar per caixa. Aquest servei és activable i reversible.

MÉS PRODUCTES LOCALS El producte local és clau per a la sostenibilitat i contribueix a l’economia, la cultura i el paisatge del nostre entorn. Els aliments més propers tenen una petjada de carboni inferior, perquè no recorren centenars de kilòmetres fi ns arribar al punt de venda. A EROSKI el compromís per impulsar el producte

local ens ha dut a treballar amb milers de petits i mitjans productors, i avui dia podem omplir el cistell amb més de 20.000 productes locals, collits, pescats o elaborats a prop de casa. Treballem amb 2.493 petits productors d’Aragó, les Balears, Cantàbria, La Rioja, Navarra i el País Basc.

BOSSES DE LA COMPRA REUTILITZABLES A EROSKI fa anys que oferim alternatives al plàstic. L’any 2009 vam llançar la bossa reutilitzable de ràfia fabricada amb plàstic reciclat. Això va fer que, durant el primer any, el consum de bosses d’un sol ús es reduís en més de 293 milions. L’any 2013 va arribar la bossa solidària. És de tela reutilitzable i els beneficis de la venda es dediquen a causes benèfiques. A principis del 2019 vam canviar

les bosses de plàstic convencional de les nostres botigues per una gamma més sostenible. Vam introduir una bossa de paper amb segell FSC® i 100 % reciclable; una altra compostable, fabricada amb materials renovables d’origen vegetal i que es pot reutilitzar com a bossa d’escombraries per a la fracció orgànica; i també una bossa reutilitzable de plàstic, 100 % reciclable, feta amb plàstic reciclat en un 55 % com a mínim.

11

010-011 COMPRA SOSTENIBLE CAT.indd 11

17/10/19 17:32


aquest mes

Actuem pel malbaratament zero La reducció del malbaratament d’aliments és un factor clau per garantir la sostenibilitat del nostre planeta. Aquest malbaratament es pot produir a totes les baules de la cadena i junts podem donar una resposta a un problema que ens afecta a tots.

FRUITES LLETGES: L’ÚNICA DIFERENCIA ÉS A LA TEVA BUTXACA El 40 % de la fruita que es produeix a Europa es llença abans d’arribar a les botigues simplement perquè és lletja i convé que prenem consciència sobre aquest malbaratament enorme. Tal com recomana l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), tant els supermercats com els consumidors tenen un paper important per canviar aquesta situació. Seguint els nostres compromisos per a un consum més responsable i per facilitar-te menjar bé a bon preu, a les nostres botigues t’oferim 15 fruites a un preu

inferior a l’habitual. No compleixen els estàndards establerts, però tenen la mateixa qualitat pel que fa al sabor i a les propietats. Podràs comprovar que no hi ha cap diferència.

ETIQUETA DE CONSUM RÀPID: ESTALVIAR MENTRE ACTUES CONTRA EL MALBARATAMENT Una altra de les raons que s’amaguen darrere del malbaratament d’aliments és que molts productes es descarten perquè s’acosta la seva data de caducitat. La por que no estiguin en bon estat o que no doni temps de consumir-los abans de la data marcada també fa que optem per

altres. Per evitar-ho, a EROSKI els oferim a un preu millor. Hem incorporat una etiqueta de consum ràpid que aplica un descompte del 15%. I, si combines dos o més productes, es redueix un 30 %.

12

012-013 CONSUMO SOSTENIBLE FRUTAS FEAS CAT.indd 12

17/10/19 17:32


Malbaratament zero

A FAVOR DE LA SOLIDARITAT A EROSKI fa 22 anys que gestionem aliments de manera responsable i solidària, en col·laboració amb organitzacions socials locals com la Federació Espanyola dels Bancs dels Aliments (FESBAL), Cáritas, Remar o Reto. Durant el primer semestre del 2019 hem donat més de 4.224 tones d’aliments destinats als col·lectius més desafavorits i, d’aquesta donació,

més de 3.782 tones han estat lliurades per EROSKI en el marc del programa Malbaratament zero. Les donacions consisteixen en productes frescos i d’alimentació que retirem per complir el nostre compromís de frescor màxima o simplement perquè el seu envàs presenta una petita deficiència. Tots són sempre dins de la data de caducitat o de consum preferent i en perfecte estat, ja que hem desenvolupat un protocol d’actuació que vetlla escrupolosament per la seguretat alimentària dels productes donats. En el cas dels frescos, per exemple, garanteix el manteniment de la cadena del fred també a l’entitat receptora, que ha d’assegurar que es compleixen les mateixes garanties durant el transport i a les seves instal·lacions.

José Manuel Pineda President del Banc dels Aliments de Guipúscoa

“El 2018 vàrem rebre i distribuir 157.775 quilos d’aliments d’EROSKI” Les donacions s’engloben dins del malbaratament zero? Tot i que el Banc dels Aliments és conegut sobretot pel lliurament de menjar als més necessitats, el nostre objectiu bàsic és la lluita contra el malbaratament d’aliments, així com la participació a l’economia circular. Com treballeu? Un dels nostres programes d’obtenció i distribució d’aliments és l’anomenat Últim Minut, un model d’actuació que segueixen altres Bancs dels Aliments i que reuneix les nostres tres prioritats bàsiques: redueix

el malbaratament, afavoreix el medi ambient i aconsegueix que els aliments recuperats arribin a persones amb pocs recursos. En què es basa la col·laboració amb EROSKI? El 2009 es va posar en marxa el programa Últim Minut amb EROSKI i, actualment, a Guipúscoa, ja són 19 les botigues que donen aliments tots els dies i ens proporcionen fruites, verdures, làctics, brioixeria, etc. D’aquesta manera, el 2018 vàrem rebre i distribuir 157.775 quilos d’aliments d’EROSKI.

13

012-013 CONSUMO SOSTENIBLE FRUTAS FEAS CAT.indd 13

17/10/19 17:32


aquest mes

Actuem pel malbaratament zero

8

Tots podem formar part del canvi

trucs per evitar el malbaratament

Un 42 % del malbaratament alimentari es genera a les llars. Com a usuaris finals dels aliments, podem contribuir a canviar els hàbits amb aquests trucs senzills.

1

Cal planificar el menú setmanal i evitar la improvisació. Tots els grups d’aliments hi haurien de ser presents i hauria de seguir, tant com sigui possible, la dieta mediterrània.

2

Hem de calcular bé les quantitats. És important que cuinem només allò que necessitem per completar el menú. A més, convé servir racions adequades, ja que el que deixem al plat és molt probable que acabi a les escombraries. Sempre és millor repetir.

3

Convé fer una compra responsable.

Abans hem de revisar què tenim al rebost i a la nevera, fer la llista i comprar només el que ens cal. També hem de pensar en les quantitats que necessitarem de cada aliment, en funció del nombre d’àpats previstos i dels comensals, així com de les necessitats alimentàries especials, si n’hi ha.

4

És important que conservem bé els aliments, que consultem l’etiqueta i que preguntem al professional si tenim dubtes.

5

Apostar per productes de temporada. Normalment són locals, cosa que permet evitar el trasllat i l’envasat. Tot i que no hem d’oblidar que la conservació dels aliments frescos és més delicada i que cal comprar només la quantitat imprescindible.

7

Millor amb imaginació. Si no se’ns acut quin plat podem fer amb aquella albergínia oblidada a la nevera, a la secció de receptes de la web d’EROSKI t’oferim moltíssimes idees que et poden servir d’inspiració.

6

Organitzar bé la nevera i mantenir-la neta. D’aquesta manera els aliments que hi guardem es conservaran millor. Si algun producte és a punt de caducar, convé cuinar-lo i congelar-lo.

8

Les sobres es poden aprofitar per fer croquetes, quiches, etc. Les fruites i hortalisses per preparar sucs, smothies, melmelades o brous.

Idees per evitar el malbaratament alimentari

14

014 CONSUMO SOSTENIBLE DESPERDICIO CERO CAT.indd 14

18/10/19 13:36


aquest mes

Receptes que mai no fallen

Batem els ous en un bol. Hi afegim la nata, la llet, la sal, el pebre i la nou moscada. Ho batem de nou per integrar-ho tot.

Quiche de verdures 1 massa brisa (230 g) 1 porro ½ carbassó 1 pastanaga 100 g d’espinacs 100 g de formatge de cabra en rotlle 150 ml de llet 100 ml de nata líquida 3 ous Sal Pebre Nou moscada Oli

PREPARACIÓ. Ofeguem el porro en una paella fins que estigui lleugerament tendre. Hi afegim el carbassó i la pastanaga i ho seguim coent. Ho reservem.

Estirem la massa dins un motlle, la punxem amb una forquilla i la tapem amb paper per enfornar. Hi afegim uns llegums perquè tingui pes i l’enfornem 10 minuts. Posem a la base el porro, els espinacs i la verdura ofegada. Hi incorporem el formatge de cabra en rotlle. Ho cobrim tot amb la barreja de llet i d’ou.

Racions: 4

Preparació

Dificultat

40’ Ho enfornem durant 25 minuts. COMENTARI DIETÈTIC La quiche és molt fàcil de fer i admet pràcticament qualsevol farciment, així que és una recepta perfecta per aprofitar les sobres que ens hagin quedat. A més, tant la podem menjar freda com calenta. La massa i els ingredients que fem servir para lligar el farciment (llet, nata i ou) ens aporten una gran part de les calories i dels greixos, tot i que dependrà del farciment triat. Podem fer-la una mica més lleugera substituint la nata per llet evaporada o per llet.

NUTRI-SCORE

A B C D E UNA RACIÓ CONTÉ: KCAL

GREIX

GREIXOS SATURATS

SUCRES

SAL

466

29,2G

13,1G

7,49G

1,25G

23%

42%

66%

8%

21%

de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult

15

015 RECETA CONSUMO SOSTENIBLE QUICHE CAT.indd 15

17/10/19 17:33


aquest mes

Malbaratament zero

Per saberne més

Reciclem les teves càpsules de cafè Las càpsules de cafè contenen alumini, plàstic i restes orgàniques, cosa que ffa que reciclar-les sigui complicat. Per fer-ho més fàcil, a EROSKI estem instal·lant contenidors per dipositar aquest tipus d’envasos.

L

es càpsules monodosi de cafè han revolucionat el mercat, però la composició –amb alumini, plàstic i residus orgànics– complica la recollida i posterior reciclatge. És molt habitual pensar que cal dipositar-les al contenidor groc, però la realitat és que han d’anar a contenidors específi cs. Seguint el nostre compromís per facilitar un consum responsable, a l’entrada dels nostres supermercats i hipermercats posarem un contenidor

de reciclatge de càpsules. Amb aquesta iniciativa, serem el primer distribuïdor que instal·la aquests punts de recollida. També ens avançarem a la normativa de comunitats autònomes com les Balears, que l’any 2021 obligarà a disposar d’un sistema de reciclatge per a aquests envasos. Mitjançant aquesta iniciativa esperem recuperar el 100 % de les matèries primeres de la càpsula, tot afavorint l’economia circular. El cafè i les càpsules biodegradables

es convertiran en adob i el plàstic i l’alumini es fondran per generar nous envasos. Hem dissenyat un procés de logística inversa, que contempla que el mateix camió que transporta els productes fins al supermercat retiri les càpsules recollides a la botiga, cosa que permetrà reduir la petjada de carboni. Els envasos es dipositaran a una planta logística on s’emmagatzemaran per al tractament i reciclatge.

16

016 CONSUMO SOSTENIBLE CAPSULAS CAT.indd 16

17/10/19 17:34


aquest mes

Cafés Baqué aposta pel medi ambient Fidel al seu compromís amb el medi ambient, Cafés Baqué aporta el seu gra de sorra amb les càpsules compostables que desapareixen en tres mesos, a diferència de les de plàstic o d’alumini, que triguen segles a degradar-se.

AL CONTENIDOR MARRÓ Les càpsules compostables de Cafés Baqué es poden rebutjar al contenidor marró de les deixalles orgàniques i desapareixen en tres mesos. S’elaboren amb materials biodegradables i, a més, es composten, és a dir, es degraden en contacte amb la resta dels residus orgànics i es converteixen en compost o adob.

MATERIALS COMPOSTABLES Tots els materials de les càpsules són compostables, tant la mateixa càpsula com la tapa i les tintes que es fan servir. A més, el seu disseny fa que el cafè es conservi com acabat de moldre, sense que calgui emprar embolcallss de plàstic addicionals, cosa que evita la generació de residus innecessaris. s. s.

EL CAFÈ DE SEMPRE La qualitat i la sostenibilitat a Cafés Baqué van de la mà. Es tracta del mateix cafè de qualitat que sempre ha caracteritzat Baqué, amb la diferència que fa servir materials sostenibles que tenen cura del nostre planeta.

Contribuir al moviment #ecofriendly i pots sumar-te a tenir cura del planeta. Si vols saber-ne més, entra a www.capsulascompostables.es

PLÀSTIC I ALUMINI, UN PROBLEMA PER AL MEDI AMBIENT El consum de càpsules és tan gran que actualment ja se’n consumeixen més de 7.000 milions a tot el món. Això fa que cada minut es llencin 13.500 càpsules a les escombraries. Fins ara, els materials més utilitzats per a la seva producció han estat l’alumini i el plàstic, que triguen segles en degradar-se de manera natural. A més, per reciclar correctament les càpsules d’alumini i de plàstic cal rebutjar-les als punts de recollida específi cs, ja que la regulació no les considera un envàs i no es poden dipositar al contenidor groc.

17

017 PUBLIRREPORTAJE CAPSULAS CAFE CAT.indd 17

17/10/19 17:35


aquest mes

Molt més que un segell A EROSKI treballem per oferir-te alternatives més saludables i sostenibles. Per fer-ho, busquem sempre productes de qualitat que siguin respectuosos amb l’entorn. Des de fa anys, disposem de diferents certificacions, etiquetes i marques que garanteixen l’origen sostenible. SEGELL BLAU MSC

GGN

FSC

El segell Marine Stewardship Council (MSC) es concedeix als productes del mar procedents de caladors sostenibles. El 2017 vam ser la primera cadena de distribució minorista que va superar l’auditoria MSC, que acredita tant el calador com les empreses implicades en el procés de manipulació. L’any 2018 vam renovar la certifi cació i vam incorporar el segell al peix i al marisc congelat, així com a les conserves de peix. El trobaràs al bonítol del nord, l’anxova del Cantàbric, el bacallà Skrei EROSKI Natur, el bacallà dessalat o el lluç i el bacallà congelat.

És un segell per a la pesca de criança segons la norma internacional GLOBALG.A.P. d’aqüicultura, que permet desenvolupar la innocuïtat alimentària i la sostenibilitat. Inclou també el control del compliment dels drets dels treballadors. L’any 2018 vam ser la primera cadena de distribució a Espanya que va superar l’auditoria que acredita que les espècies de les nostres peixateries procedents d’aquest tipus de cria s’han produït de manera segura i sostenible. Tot el peix de criança EROSKI Natur (llobarro, salmó, orada, rèmol i corbina) disposa de certifi cat GGN.

El segell del Forest Stewardship Council (organització sense ànim de lucre, dedicada a promoure la gestió forestal responsable al món) certifica que la fusta emprada per fabricar el producte prové de boscos gestionats de manera responsable. A EROSKI venem 53 articles de papereria, mobiliari de jardí, articles de neteja i d’higiene amb segell FSC®. També fem servir paper amb aquesta certificació a les etiquetes dels productes de carnisseria, les safates d’algunes fruites i hortalisses i a les nostres bosses de paper, cosa que garanteix que provenen de fonts responsables.

PESCAT AMB CANYA

GLOBALG.A.P.

ECOCERT COSMOS NATURAL

Tot el nostre bonítol del nord en conserva EROSKI, tant en pot de vidre com en llauna, prové exclusivament de la pesca amb arts tradicionals de canya. Som els primers en oferir tota la nostra gamma de bonítol en conserva pescat amb aquest mètode tradicional, considerat com el més respectuós, selectiu i sostenible, ja que evita les captures accidentals d’altres espècies i no malmet el fons marí.

És un conjunt de normes agrícoles reconegudes internacionalment i dedicades a les bones pràctiques d’agricultura (G.A.P.). Per a consumidors i distribuïdors, aquest certificat significa que els aliments han estat produïts de manera sostenible i que compleixen tant els requisits de seguretat alimentària com el benestar dels treballadors. Totes les nostres fruites EROSKI Natur, i gran part de les nostres hortalisses, provenen d’agricultors certificats.

La gamma belle NATURAL està formada per 22 productes de bellesa i d’higiene, disposa de certificat de cosmètica natural seguint l’estàndard COSMOS i de l’homologació d’ECOCERT. Regula des de l’elaboració i la producció de cada ingredient fins a l’envasat, l’etiquetatge o la gestió del medi ambient. En el cas dels nostres productes certifica que han estat elaborats, com a mínim, amb el 98 % d’ingredients naturals o d’origen natural, i que almenys un 5 % d’aquests són d’origen ecològic.

18

018-019 CONSUMO SOSTENIBLE SELLOS CAT.indd 18

17/10/19 17:36


Consum sostenible

BENESTAR ANIMAL

AGRICULTURA ECOLÒGICA

Per identificar de manera clara que un producte compleix amb la normativa de benestar animal unifiquem totes les nostres certificacions amb el nou segell Welfair™. Presentat pels instituts d’investigació IRTA i NEIKER, avala que els animals han viscut i han estat sacrificats en condicions èticament responsables de benestar, seguint els protocols establerts pels projectes Welfare Quality i AWIN (Animal Welfare Indicators).

L’Eurofulla garanteix que la producció segueix els criteris europeus d’agricultura ecològica. És a dir, la prohibició de fer servir organismes modificats genèticament, la limitació de l’ús de fertilitzants, herbicides, pesticides artificials, antibiòtics, etc. Trobaràs aquest segell als nostres productes ecològics, com ara el tomàquet, l’arròs i el blat de moro EROSKI, i a les sals de Camargue Seleqtia.

19

018-019 CONSUMO SOSTENIBLE SELLOS CAT.indd 19

17/10/19 17:36


aquest mes

Cítrics de temporada

La fruita que arriba amb el fred Els cítrics són les fruites d’hivern per excel·lència. A partir del novembre, arriben a les fruiteries dels nostres supermercats les taronges, mandarines, llimones i aranges d’origen nacional.

L

a climatologia del Mediterrani és perfecta per a la producció de cítrics. Aquestes fruites aconsegueixen un gust característic gràcies al clima temperat, que pràcticament no preveu risc de glaçades, amb fluctuacions ideals entre la nit i el dia per assolir les hores d’escalfor i de fred que necessiten uns sòls rics en nutrients naturals. A més, com són productes de temporada i d’origen nacional, l’impacte sobre el medi ambient és menor, ja que es redueix el transport i s’afavoreix el desenvolupament econòmic local. Tant si busques estalvi com qualitat, a les nostres fruiteries hi trobaràs cítrics de temporada al millor preu. Oferim les varietats d’EROSKI i les de marques més conegudes, com ara Torres, així com mandarines sense llavors o cítrics EROSKI Natur. A més, per oferir-te sempre un producte de temporada al millor moment i durant més temps, treballem diferents varietats en funció de l’època de l’any. Per exemple, a l’octubre trobaràs taronges Navelina i, cap a la primavera, taronges Valencia Late. D’aquesta manera aconseguim un producte nacional de temporada amb el punt òptim de maduresa pel que fa a la mida i la dolçor. I el mateix passa amb les mandarines, les aranges i les llimones de temporada.

Seguint amb el nostre objectiu de reduir l’ús dels plàstics en els envasos, venem les taronges de postres, les mandarines i les llimones EROSKI Natur a granel

20

020-021 ESTE MES CITRICOS CAT.indd 20

17/10/19 17:37


ELS CÍTRICS EROSKI NATUR Taronges per fer suc: amb un alt contingut en suc i una polpa dolça, és la fruita ideal per començar el dia pel seu gust agradable, el poder refrescant i les valuoses propietats nutritives. Taronges per postres: amb grills que ofereixen un gust dolç extraordinari i molt rics en vitamines, en pots gaudir en qualsevol moment del dia o menjar-les com a punt final dels teus àpats. Mandarines: cultivades a terres on el saber fer dels productors, unit amb un clima adequat, permet obtenir cítrics amb un gust i una aroma excel·lents. A més, es pelen fàcilment, cosa que les converteix en una de les fruites preferides dels més petits. Llimona: el sabor, àcid i refrescant, la converteix en l’amaniment ideal per als nostres plats. Aranja: amb un sabor equilibrat, entre àcid i amarg, és ideal per preparar sucs, fins i tot per als paladars més exigents.

CÍTRICS EROSKI NATUR: NATURALMENT PROTEGITS A EROSKI volem garantir que els cítrics Natur que arriben aquest mes a les nostres fruiteries tenen el punt òptim de sabor i de dolçor. El procés de maduració s’atura quan es retiren de l’arbre. Per això és tant important que hi romanguin més temps per aconseguir que la quantitat de sucre augmenti. Però, a més, vetllem perquè aquestes fruites no tan sols siguin al moment òptim, sinó que tinguin un impacte ambiental menor. Per aquest motiu treballem amb un model més responsable amb el medi ambient i hem eliminat els tractaments fungicides després de la collita als nostres cítrics EROSKI Natur. Per mantenir la qualitat, tan sols es cobreixen amb ceres naturals elaborades amb additius alimentaris. Unes ceres que són comestibles, cosa que fa que la pell dels nostres cítrics es pugui aprofi tar a la cuina.

CULTIU SOSTENIBLE Els cítrics Natur es produeixen d’una manera més sostenible, minimitzant l’impacte ambiental i contribuint al desenvolupament, tal com certifica la norma internacional GLOBALG.A.P. Aquest fet es tradueix en diferents tècniques de cultiu amb un impacte menor sobre el medi ambient. Per exemple, es remena la terra sota l’arbre per reduir l’aparició de males herbes. D’aquesta manera es permet la presència d’herbes entre els arbres, que actuen de refugi per als insectes i els animals enemics naturals de les plagues. També es redueixen els tractaments durant la darrera fase del cultiu.

21

020-021 ESTE MES CITRICOS CAT.indd 21

17/10/19 17:37


aquest mes

0,93 € PER RACIÓ

Receptes que mai no fallen

Tagín de pollastre, llimona i olives 1 pollastre petit (1,2-1,4 kg) 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra 3 cebes vermelles 2 llimones (una per fer suc) 30 olives negres 15 olives verdes 250 ml de brou de pollastre 3 grans d’all 1 culleradeta de pebre vermell dolç 1/2 culleradeta de gingebre ratllat 1/2 culleradeta de comí molt 1/4 de culleradeta de safrà molt Sal i pebre

na i aboquem aquesta barreja sobre la preparació. Tapem la cassola i ho fem coure a foc mitjà durant 30 minuts, fins que el pollastre sigui cuit.

PREPARACIÓ. A un morter, barregem els alls, la sal, el pebre, el gingebre, el pebre vermell, el comí i el safrà. Ho aixafem fins a obtenir una pasta i la posem per sobre del pollastre trossejat, de manera que quedi ben repartida. Ho tapem i ho posem a la nevera unes 3-4 hores. Posem el tagín o la cassola al foc amb una cullerada d’oli. Quan estigui calent, hi afegim el pollastre trossejat i el marquem fins que quedi daurat. Hi incorporem la ceba tallada a làmines, abaixem el foc i ho deixem coure uns 10 minuts. Hi posem les olives i les rodanxes de llimona. Barregem el brou amb el suc d’una llimo-

Racions: 6

Trucs: podem fer aquesta recepta en un tagín o en una cassola de ferro o de fang, coberta amb una tapa. Hem d’anar amb compte amb la quantitat de sal que posarem a la pasta inicial, ja que les olives també hi aporten sal. Convé rentar molt bé les llimones, ja que les emprarem amb la pell. COMENTARI DIETÈTIC Pels ingredients que conté, s’obté un segon plat saludable. Tot i que té una quantitat moderada de greix, aquest és en gran part insaturat i cardiosaludable, procedent de les olives i de l’oli d’oliva verge. L’ingredient principal és la carn blanca, que aporta al plat proteïnes d’alta qualitat i una mica de greix.

Dificultat

Preparació

50’ NUTRI-SCORE

A B C D E UNA RACIÓ CONTÉ: KCAL

GREIX

GREIXOS SATURATS

SUCRES

SAL

361

23,3G

5,12G

6,32G

1,39G

18%

33%

26%

7%

23%

de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult

22

022 ESTE MES RECETA CITRICOS CAT.indd 22

18/10/19 13:38


EROSKI 51 GREFUSA MRCORN.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

16:13


aquest mes

Més sobre els bolets

ROVELLÓ

El tresor de la tardor La temporada de bolets comença a finals d’estiu, quan tenim les condicions atmosfèriques ideals perquè proliferin. La majoria apareixen en aquest moment, però la qualitat augmenta a la tardor, quan es cullen i arriben a les nostres botigues.

J

untament amb els xampinyons i els bolets cultivats, aquest mes comencen a aparèixer a les nostres botigues altres varietats. Són els bolets silvestres, els més preuats, que només trobaràs a l’octubre i al novembre. Un exemple és el rossinyol, un fong que pot anar des del color groc daurat al marró. Té una aroma i un gust afruitat, és excel·lent per fer guisats, estofats i salses. També t’oferim rovellons, un dels bolets més buscats pel seu sabor i aroma intens, que combina perfectament amb tot tipus de receptes. I a EROSKI també podràs gaudir dels ceps, un fong ideal per preparar tot tipus de plats però difícil de trobar. Té un gust suau de fruita seca, semblant al de l’avellana.

En aquestes dates, molts afeccionats cullen aquest tipus de bolets a les muntanyes i als boscos, tot i que cal recordar que aquesta pràctica implica un risc si no es coneixen bé les varietats. Per això, a EROSKI treballem amb proveïdors que s’encarreguen de collir els bolets i disposen de micòlegs experts i departaments de qualitat que garanteixen que es trien i es classifiquen correctament. Així podràs gaudir de les millors varietats amb una seguretat total. A més, tots aquests bolets silvestres arriben a les nostres botigues entre un i quatre dies després de ser collits. D’aquesta manera mantenen tota la frescor i el gust.

LA RESTA DE L’ANY Durant tot l’any, a EROSKI pots trobar bolets de cultiu: ostres, gírgoles, xiitake, xampinyó blanc i portobel·lo. Provenen de La Rioja, on creixen a coves naturals i a instal·lacions condicionades amb una temperatura i una humitat específi ques, i es desenvolupen al llarg d’un període d’entre cinc i sis mesos. Un cop collits, arriben a les nostres botigues en un màxim de dos dies.

24

024 SETAS CAT.indd 24

17/10/19 17:37


aquest mes

Receptes que mai no fallen

Risotto de bolets 400 g de bolets 320 g d’arròs 2 cebes tendres 100 ml de vi blanc (opcional) 1 litre de brou de verdures o d’aigua calenta 1 cullerada d’oli d‘oliva verge extra Sal Formatge parmesà ratllat 1 cullerada de mantega

1,39 € PER RACIÓ

PREPARACIÓ. Posem una cassola baixa al foc amb una cullerada d’oli d’oliva verge extra. Quan sigui calent, hi afegim la ceba tendra picada fina i la deixem coure lentament. Quan estigui transparent, hi posem els bolets laminats i ho ofeguem un parell de minuts. Hi incorporem l’arròs i l’ofeguem durant un minut, tot remenant bé. Hi afegim el vi blanc i el deixem evaporar totalment. Hi afegim el brou calent, a poc a poc, tot remenant constantment l’arròs amb una cullera de fusta. No hi posarem més brou fins que l’arròs no hagi absorbit l’anterior. Ho posem al punt de sal, tenint en compte que després hi afegirem el formatge parmesà. Quan l’arròs estigui al dente, el retirem del foc, hi afegim la mantega i el parmesà ratllat i ho barregem tot. Ho servim immediatament. Trucs: Sempre hem d’afegir el brou en calent perquè l’arròs es cuini al punt. La quantitat dependrà del líquid que el tipus d’arròs emprat absorbeixi en coure’s. Després d’incorporar l’arròs i el brou, hem de remenar constantment. L’arròs ha de quedar preferiblement al dente i l’hem de servir immediatament. COMENTARI DIETÈTIC Un primer plat força complet, que pràcticament serveix com a plat únic. Si ens sembla poc, el millor és completar-lo amb verdures (en amanida, a la planxa, en gaspatxo...) o

afegint verdures al risotto (pastanaga, xampinyons…). També hi podem afegir una mica de proteïna saludable, com ara unes gambes o pollastre. Aspectes nutricionals. L’aportació de sucres no resulta perjudicial, ja que es tracta de sucres presents de manera natural a les hortalisses que es consumeixen senceres, amb tota la fibra. L’aportació de greix prové en gran part del formatge, i s’ha demostrat que el greix lacti no té l’efecte perjudicial que presenten altres greixos de baixa qualitat. És un plat apte per a lactovegetarians. Idees: És preferible emprar arròs integral, ja que s’aprofiten totes les parts del cereal, especialment la fibra i els minerals, amb tots els beneficis que això suposa. Tant el brou com el formatge li aporten força quantitat de sal. Si la volem reduir, podem emprar un brou baix en sal o aigua.

Racions: 4

Preparació

Dificultat

25’ NUTRI-SCORE

A B C D E UNA RACIÓ CONTÉ: KCAL

GREIX

GREIXOS SATURATS

SUCRES

SAL

543

13,7G

5,69G

9,71G

2,49G

27%

20%

28%

11%

41%

de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult

25

025 ESTE MES RECETA SETAS CAT.indd 25

17/10/19 17:38


aquest mes

Caqui Persimon® Bouquet®, una fruita de tardor ‘tot terreny’ El caqui és una fruita d’origen asiàtic. A països com Espanya, l’Índia, Israel o Brasil va arribar com a planta ornamental. Avui dia és molt preuat pel seu sabor dolç.

MADURACIÓ A mitjan anys 90, es va actualitzar un sistema antic de maduració del caqui que consistia a deixar la fruita sense oxigen durant un període de temps. D’aquesta manera s’aconseguia eliminar l’astringència de la fruita quan encara era dura, al punt just de maduresa i amb tot el sabor. El resultat va ser un caqui ‘Vermell Brillant’ molt gustós, dolç i amb una consistència semblant a un préssec. Aquest caqui es va batejar amb el nom de Persimon® perquè als mercats s’identifi qués més fàcilment.

A EROSKI trobaràs el caqui Persimon® al punt òptim

NOVA VARIETAT A mitjan anys 70, agricultors de la comarca de la Ribera del Xúquer (València) van identificar una varietat autòctona de caqui que van anomenar ‘Vermell Brillant’. Una fruita que no es pot menjar acabada de collir perquè la polpa és molt astringent i això fa que tingui una textura aspra i un gust amarg. Per això, calia deixarlo madurar en excés fins que la polpa agafés la textura tova i gelatinosa del caqui clàssic.

FONT DE VITAMINES El Persimon ® Bouquet ® conté vitamines C i A. És una fruita molt fàcil de consumir, ja que no té pinyol ni llavors i es pot menjar amb pell o sense, com si fos una poma. Per la textura i la consistència, és un producte ideal. A la cuina ofereix una gran versatilitat i es pot menjar en qualsevol moment.

DENOMINACIÓ D’ORIGEN Les fruites de la varietat ‘Vermell Brillant’ estan avalades per la Denominació d’Origen Kaki de la Ribera del Xúquer, una certifi cació ofi cial que apareix correctament segellada i numerada a cada envàs i que és garantia de qualitat. Anecoop comercialitza el caqui Persimon® amb Denominació d’Origen Ribera del Xúquer amb la seva marca de prestigi Bouquet®, fi del al seu compromís d’oferir només fruita de qualitat excepcional.

26

026 PUBLIRREPORTAJE CAQUIS CAT.indd 26

17/10/19 17:39


EROSKI 51 ACTIMEL.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

15:56


aquest mes

Receptes que mai no fallen

1,12 € PER RACIÓ

Cobbler de caqui 4 caquis Persimon 40 g de panela 30 g de farina de blat de moro (Maicena) Canyella en pols

Tamisem la farina i el llevat en un bol. Hi afegim el sucre, la canyella, el gingebre i la sal. Hi incorporem la mantega tallada a daus petits i ho amassem amb la punta dels dits fins a obtenir una barreja amb textura farinosa. Finalment, hi incorporem la nata líquida i ho barregem bé fins que es formi una massa. Distribuïm la barreja de caqui en un motlle apte per al forn, la cobrim amb la massa i l’empolsem amb una mica de sucre i amb les ametlles.

Per a la massa de cobertura 100 g de farina 1 sobre de llevat 40 g de sucre Sal 50 g de mantega 100 ml de nata líquida 50 g d’ametlles laminades Canyella Gingebre

COMENTARI DIETÈTIC Aquest tipus de postres són molt pràctiques per aprofitar la fruita. Com més madura sigui, més dolç serà el gust i menys sucre caldrà emprar per fer la recepta (normalment les postres elaborades tenen molt de sucre).

PREPARACIÓ. Preescalfem el forn a 190 ºC. Pelem i tallem els caquis. Els posem en un bol, juntament amb la panela, la canyella en pols i la farina de blat de moro. Ho remenem i ho deixem reposar mentre preparem la massa.

Truc Per millorar el perfil nutricional d’aquestes postres, pots substituir el sucre per plàtan madur o per dàtils hidratats batuts, emprar farina integral, oli d’oliva verge en comptes de la mantega o substituir la nata líquida per llet.

Racions: 8

Dificultat

Ho enfornem durant 30 minuts o fins que la massa estigui daurada i la fruita faci bombolles.

Preparació

50’ NUTRI-SCORE

A B C D E UNA RACIÓ CONTÉ: KCAL

GREIX

273

11,5G

14%

16%

GREIXOS SATURATS

SUCRES

SAL

4,69G 24,3G 0,16G 23%

27%

3%

de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult

28

028 ESTE MES RECETA CAQUIS CAT.indd 28

17/10/19 17:39


EROSKI 51 NESTLE.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

16:08


aquest mes

Aqüicultura, una opció segura i de qualitat En vista de la demanda creixent de productes pesquers, l’aqüicultura és una alternativa sostenible i assequible que permet gaudir de peix de qualitat tot l’any. En línia amb el nostre compromís amb el consum responsable, EROSKI Natur t’ofereix una àmplia oferta de peix d’aqüicultura amb la certificació internacional GGN.

T

an gustós com el salvatge, el peix d’aqüicultura manté totes les propietats. És assequible i segur, gràcies a les exigències del segell GGN que, entre altres aspectes, inclou l’anàlisi de l’impacte sobre el medi ambient, el control de l’alimentació i de la qualitat de l’aigua o la supervisió de la traçabilitat del producte. A més, certifica un consum adequat de pinso, cosa que repercuteix en la bona conservació del fons marí i en l’aprofitament dels recursos de la pesca. També es controla

l’establiment de mesures de benestar animal i les fuites a les granges, limitant d’aquesta manera la proliferació d’espècies invasores. L’aqüicultura té altres avantatges. Un és que s’evita l’estacionalitat del peix i el preu és, en general, més assequible. També ofereix traçabilitat, ja que són peixos criats en espais controlats i el seguiment és més exhaustiu. Per això, com han demostrat nombroses investigacions científiques, són lliures d’anisakis. I tampoc hem d’oblidar l’aportació a la sostenibilitat.

UN RECURS CADA VEGADA MÉS SOSTENIBLE La pesca intensiva, la sobreexplotació dels caladors i el consum excessiu han reduït els estocs de pesca. Per això és tan important produir peixos de cultiu que garanteixin, d’una manera efi cient i sostenible, prou recursos per alimentar la població. Pel que fa a l’alimentació, cada espècie creix amb pinsos creats específi cament per a ella. A més, l’alimentació cada vegada és més sostenible, ja que els darrers anys s’ha incrementat el percentatge d’ingredients vegetals dels pinsos, com ara cereals, blat de moro o soja, i s’ha reduït la proporció de peixos salvatges destinats a alimentar els peixos d’aqüicultura.

30

030-031 ACUICULTURA CAT.indd 30

17/10/19 17:39


ORADA

CINC PEIXOS AMB SEGELL GGN A EROSKI trobaràs peix d’aqüicultura, tant al taulell com envasat, sencer o en diferents talls. Orada. És un peix blanc i se’l considera un dels més exquisits. Recomanat per a preparacions culinàries senzilles, com ara a la graella, al vapor o al forn. Gairebé a tots els països mediterranis aquesta espècie es cria en aqüicultura, una procedència que ocupa pràcticament tota l’oferta d’orada a les peixateries. A les nostres botigues s’hi pot adquirir orada Natur tant al taulell (peces) com envasada (peces i filets).

RÈMOL

Rèmol. Un altre peix blanc molt preuat, que destaca per la textura i el sabor. A més, es digereix fàcilment. Tot i que la millor època del rèmol és durant els mesos més càlids, l’aqüicultura permet evitar l’estacionalitat. Per això està disponible tot l’any. Corbina. Una gran desconeguda a les nostres taules, ideal per sorprendre amb un plat diferent. És un peix blanc, que viu tant en aigua salada com dolça. Al sud és molt popular per la textura de la seva carn i perquè té un gran valor gastronòmic. La trobaràs a peces als nostres taulells de peixateria. Salmó. És una de les espècies de peix blau més populars i la producció d’aqüicultura una de les més importants. A Europa es produeix a Escòcia, Irlanda, Islàndia, les illes Fèroe (Dinamarca) i Noruega. A EROSKI t’oferim el salmó de criança en quatre tipus de talls perquè puguis gaudir-ne al moment i amb una gran comoditat. LLOBARRO

Per saber més sobre l’aqüicultura

Llobarro. Un peix blanc molt preuat per la seva carn ferma i pel gust, fi i delicat. S’adapta pràcticament a totes les tècniques culinàries i és perfecte per fer-lo al forn, a la planxa o a la graella. Pel que fa a l’aqüicultura, pràcticament tots els països mediterranis crien llobarro. Nosaltres l’oferim al taulell (peces) o envasat (peces i fi lets).

31

030-031 ACUICULTURA CAT.indd 31

17/10/19 17:39


aquest mes

2,84 € PER RACIÓ

Llobarro amb salsa de coco 500 g de llobarro 16 cloïsses 1 pebrot vermell i 1 pebrot groc 140 g de pèsols 1 ceba 1 pastanaga 1 got de brou de verdures 1 got de beguda de coco Gingebre fresc i coriandre Pasta de curri 2 cullerades d’oli d’oliva verge 2 grans d’all Pebre Sal Acompanyament: 140 g d’arròs 1 llima

PREPARACIÓ. Posem l’oli en una cassola i hi afegim la pasta de curri. Ho saltem uns minuts fins que s’alliberin les aromes. Hi incorporem l’all i el gingebre i ho cuinem tot fins que comencin a enrossir-se. Hi afegim el brou de verdures i la llet de coco. Fem que arrenqui el bull. Hi incorporem les verdures, la sal i el pebre. Les cuinem a foc lent fins que siguin lleugerament tendres. Hi afegim el peix i el cuinem. Tot seguit, hi incorporem les cloïsses i les coem fins que s’obrin.

COMENTARI DIETÈTIC Aquesta recepta conté tots els grups d’aliments necessaris per fer un plat únic complet: verdures, proteïnes saludables (peix blanc) i cereals. Tot això amb el toc especial de sabor que li atorga la beguda de coco. Aspectes nutricionals. És un plat molt equilibrat des del punt de vista nutricional. L’equilibri s’obté amb aliments saludables, que no aporten nutrients perjudicials i, en canvi, ofereixen components beneficiosos, com ara els pigments de les verdures. Els greixos saturats, l’únic ingredient que apareix en taronja al semàfor, provenen de la beguda de coco, ja que la majoria dels greixos que conté –tot i ser un aliment vegetal– són saturats.

Receptes que mai no fallen

Racions: 4

Preparació

Dificultat

60’ NUTRI-SCORE

A B C D E

Finalment, hi posem el coriandre picat. Coem l’arròs seguint les instruccions de l’envàs. L’escorrem i el barregem amb la ratlladura de la llima. Servim el guisat de peix acompanyat de l’arròs.

Sabies que...? Segons l’època de l’any, el llobarro salvatge pot ser un peix blanc amb baix contingut en greix o un peix semigràs. La diferència es nota lleugerament en la textura i el gust, i canvia l’aportació calòrica. En qualsevol cas, són greixos cardiosaludables (omega 3).

UNA RACIÓ CONTÉ: KCAL

GREIX

GREIXOS SATURATS

SUCRES

SAL

487

20,2G

11,8G

9,09G

1,14G

24%

29%

59%

10%

19%

de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult

32

032 ESTE MES RECETA LUBINA CAT.indd 32

17/10/19 17:39


EROSKI 51 COCIMAR.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

15:44


aquest mes

1,61 €

Receptes que mai no fallen

PER RACIÓ

Corbina amb vermut 500 g de corbina EROSKI Natur 2 patates 1 ceba tendra 12 tomàquets cherry Un got de brou de peix Un got de vermut Oli d’oliva verge Una llimona Sal Romaní

PREPARACIÓ. Fregim les patates a làmines, juntament amb la ceba a rodanxes, i les reservem. Salem la corbina, fem uns talls al llom i hi posem unes rodanxes de llimona. Fem un llit de patates i de ceba en una safata apta per a forn, hi afegim els tomàquets a rodanxes i, per sobre, hi posem la corbina. Hi afegim més rodanxes de llimona i una mica de romaní fresc per sobre. Ho ruixem amb un got de brou de peix i un altre de vermut. Ho enfornem uns vint minuts. Idees En comptes de romaní podem emprar sàlvia. Podem fer la corbina a supremes o centres. Per presentar el plat, podem dur directament la safata a taula o posar la corbina en una plata bonica. COMENTARI DIETÈTIC La corbina és un peix blanc, amb un contingut baix en greixos i alt en proteïnes de bona qualitat. La resta d’ingredients principals són

vegetals, cosa que aporta vitamines, minerals i fibra. I la resta del greix prové de l’oli que absorbeixen les patates i la ceba quan les fregim, però és un greix saludable.

Racions: 4

Preparació

Dificultat

35’ Trucs En cuinar les patates i la ceba al forn, en comptes de fregir-les, podem reduir la quantitat d’oli i, per tant, la càrrega calòrica de la recepta. La corbina és un peix blanc molt preuat a la gastronomia. La carn és gustosa i sucosa, admet moltes preparacions i també es valora molt per consumir-la en cru. Si volem evitar la presència d’alcohol, es pot substituir el vermut per un altre got de brou de peix. Al contrari del que sovint es pensa, la cocció no elimina totalment l’alcohol d’una beguda.

NUTRI-SCORE

A B C D E UNA RACIÓ CONTÉ: KCAL

GREIX

GREIXOS SATURATS

SUCRES

SAL

407

15,9G

3,04G

11,4G

0,89G

20%

23%

15%

13%

15%

de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult

34

034 ESTE MES RECETA ACUICULTURA CAT.indd 34

17/10/19 17:40


EROSKI 51 HOBEA.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

16:17


aquest mes

El valor de la proximitat A les carnisseries d’EROSKI t’oferim el tracte proper, l’experiència i el coneixement dels nostres professionals, a més d’una àmplia oferta de carns de qualitat al millor peu. Als nostres taulells trobaràs un servei especialitzat, proper i de confiança, que t’ajudarà a triar bé.

VARIETAT I QUALITAT

C

om a la secció de carn envasada, als nostres taulells t’oferim una gran varietat de carns i d’elaborats de carn. Hi trobaràs productes locals, amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) i d’orígens prestigiosos amb els quals et garantim carn de qualitat al millor preu. Boví. L’aposta per allò que és local ha d’anar més enllà de les paraules. Per això, segons la regió, t’oferim carns locals amb Denominació d’Origen (DO) de Balears, Catalunya, Galícia, Navarra i el País Basc. També treballem amb carn d’anoll en diferents talls: fi lets de primera, entrecots, costella, etc. I completem l’oferta del taulell de carnisseria amb especialitats prèmium: Angus i costella de vaca madurada Xai. T’oferim xai recental i lletó tot l’any i, a més, disposem de diferents

xais amb IGP com el Ternasco de Aragón (disponible tot l’any), xai lletó local del País Basc i Navarra (de novembre a abril) i xai de Gal·les IGP (de juliol a gener). Porc. Tenim costella, llom, etc. de porc Duroc EROSKI Natur certifi cat en Benestar Animal per AENOR. Elaborats i arrebossats. També trobaràs una gran varietat de productes elaborats –molts d’origen local–, com ara hamburgueses i salsitxes d’au, porc, boví, etc. Aquesta oferta es completa amb productes arrebossats i amb un assortiment de croquetes. Aus i conill. En alguns taulells trobaràs pollastre fi letejat al teu gust, altres aus (perdiu i codorniu) i conill, que també preparem per encàrrec del client.

36

036-038 VITRINA CARNE CAT.indd 36

17/10/19 17:40


PROFESSIONALITAT I FORMACIÓ CONTINUADA Comprar la carn al taulell amb l’ajut del carnisser t’ofereix possibilitats afegides. Els nostres professionals t’ajudaran i t’assistiran en tot allò que necessitis com a client. Els nostres carnissers són experts, coneixen el producte i poden ajudar-te i aconsellar-te. Es formen a l’Escola de Frescos de Carnisseria, amb la tutoria de professionals amb una llarga experiència, i posteriorment tornen a les respectives botigues. A més, reben formació continuada per millorar els diferents aspectes de la seva feina diària. Aquest coneixement es trasllada a una experiència millor per a tu com a client. Si tens algun dubte o vols saber-ne més, tan sols has de preguntar. T’orientaran sobre les carns del taulell, et donaran consells sobre com cuinar cada peça, etc. A EROSKI valorem la transparència i garantim la traçabilitat del producte, des de la criança i el sacrifici de l’animal fins a l’envasat i la venda de la carn.

37

036-038 VITRINA CARNE CAT.indd 37

17/10/19 17:40


aquest mes

La nostra carnissera Inma Cubas (EROSKI Bilbondo)

“Et volem oferir tots els serveis i possibilitats d’un supermercat, juntament amb l’experiència i la proximitat del taulell” Tallem la carn al teu gust, la piquem al moment i l’envasem al buit. Si no tens temps o prefereixes no esperar-te, també agafem encàrrecs. Tan sols els has de demanar. Quins avantatges ofereixen l’envasat i els diferents talls? Amb l’envasat al buit la carn és menys fràgil, aguanta desplaçaments més llargs, no taca altres aliments i es conserva més temps sense perdre les seves qualitats. La possibilitat de demanar que et tallin la carn et permet aprofitar millor la peça i t’estalvia feina. Filetegem o trossegem tot tipus de carn i, en casos com el xai, fins i tot el preparem en peces senceres, partit per la meitat o a quarts. Tan sols ho has de demanar al carnisser qui, a més, t’aconsellarà sobre la peça més adequada per a cada preparació.

Un dels desavantatges del taulell és el temps d’espera… Per a qui vulgui un tracte més proper o un consell al taulell estem facilitant la compra i reduint el temps d’espera amb diferents serveis. Cada dia preparem safates perquè puguis endur-te al moment la mateixa carn que trobaràs al taulell. I també tens l’opció dels encàrrecs. Com funcionen els encàrrecs? Oferim aquesta possibilitat tot l’any, a la botiga o trucant al telèfon que trobaràs al taulell de la carnisseria. Pots demanar tant els productes que hi ha a la botiga com els d’altres supermercats. A més, estem provant maneres de fer més accessible aquest servei, per exemple a través de missatges de de WhatsApp.

L’objectiu és fer el taulell més ràpid i accessible? Et volem oferir tots els serveis i possibilitats d’un supermercat, juntament amb l’experiència i la proximitat del taulell. Per això, busquem noves formes de millorar la teva experiència. La formació dels carnissers i les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies per fer encàrrecs o per avisar-te que la comanda ja és a punt són la clau.

38

036-038 VITRINA CARNE CAT.indd 38

17/10/19 19:00


aquest mes

‘Taco’ de vedella marinada amb cervesa 10 ‘tortillas’ de blat o de blat de moro petites 2 filets de llom de vedella (400 g) 4 cullerades de salsa anglesa Worcestershire 4 grans d’all picats molt fins 2 cullerades d’orenga seca 1 cullerada de comí molt 1 litre de cervesa 8 xampinyons portobello laminats Ruca 1 cullerada d’oli d’oliva verge extra

2,35 € PER RACIÓ

Per a la crema d’alvocat i mostassa: 1 alvocat madur 1 cullerada de mostassa antiga 3 limes Per als tomàquets al forn: 2 branquetes de tomàquets cherry Una mica d’oli d’oliva verge extra Sal, pebre acabat de moldre i orenga seca

Receptes que mai no fallen

PREPARACIÓ. Posem els filets ben estirats en un recipient. Hi afegim la salsa, l’all, l’orenga i el comí. Ho cobrim tot amb la cervesa. Ho tapem amb paper film i ho posem a la nevera, 2 hores com a màxim. Quan quedin 10 minuts, hi afegim els xampinyons. Salpebrem els tomàquets i els ruixem amb oli i orenga. Els enfornem uns 25 minuts, fins que s’obri la pell i quedin lleugerament arrugats. Els reservem. Per al ‘taco’, aixafem la polpa de l’alvocat amb una forquilla i la barregem amb la mostassa i amb el suc de 2 llimes. Ho reservem.

Racions: 5

Escalfem les ‘tortillas’ uns segons per cada banda, sense oli, i les reservem sense que perdin l’escalfor.

Dificultat

130’

Retirem els filets de la marinada i els tallem al gust, a tires gruixudes o a daus. Els fem a la planxa amb un fil d’oli.

NUTRI-SCORE

A B C D E

Escorrem els xampinyons i els fem en una paella amb un fil d’oli durant un minut. Muntem el ‘taco’, posant a la base l’alvocat, un parell de tires de carn, els xampinyons, un parell de tomàquets i la ruca. Nota: La crema d’alvocat i els tomàquets hi aporten un punt sucós carregat de sabor.

Preparació

UNA RACIÓ CONTÉ: COMENTARI DIETÈTIC Per sopar es pot considerar com un plat únic, ja que inclou tots els grups d’aliments en la proporció que ha de tenir un àpat equilibrat.

KCAL

GREIX

397

15,9G

20%

23%

GREIXOS SATURATS

SUCRES

4,58G 10,7G 23%

12%

SAL

1,27G 21%

de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult

39

039 ESTE MES RECETA CARNE CAT.indd 39

17/10/19 17:40


Els teus favorits Els nostres clientes comenten quins són els seus productes favorits i com treure’ls màxim partit a la cuina. Gràcies per les opinions i les bones idees.

ELS FAVORITS DE CARMEN ISABA

Cigrons EROSKI Seleqtia Els llegums són fonamentals en una dieta equilibrada, ja que ens aporten fibra, minerals, hidrats de carboni i proteïnes vegetals. I, a casa de Carmen Isaba, clienta d’EROSKI des de fa anys, no falten mai els cigrons de la nostra marca Seleqtia. Per a ella, tant el cuit com el castellà sec, pel sabor i la textura, són els millors: “Tenen la pell molt fina, pràcticament imperceptible, i un gust molt agradable”. D’altra banda, són adequats per a tota mena de receptes, ja que són molt més tous i suaus que altres cigrons i combinen perfectament amb tot tipus d’ingredients. A més, per a Carmen els cigrons cuits de Seleqtia ofereixen un altre gran avantatge: “Com són cuits, et serveixen per improvisar un plat en qualsevol moment”. Destaca que es desfan “com la mantega” i que emprarlos és tan senzill com obrir el pot i rentar-los. UN GRAN RECEPTARI Tot i que habitualment els consumim en guisats i plats de cullera, admeten moltes presentacions. “Faig servir els cigrons pràcticament per a tot: com a acompanyament, com a plat únic, com a ingredient per a altres receptes...”. A Carmen li agrada combinar-los amb arròs, espinacs o, fins i tot, amb carbassa; i també s’ha atrevit a fer hummus. Pots opinar sobre els nostres cigrons Seleqtia a la web supermercado.eroski.es. D’aquesta manera ajudes altres consumidors a triar. Perquè, a EROSKI, les estrelles les poses tu.

NUTRI-SCORE

A B C D E

els teus favorits

Per saber més

40

040-041 TUS FAVORITOS CAT.indd 40

17/10/19 17:41


1,70 € PER RACIÓ

Cigrons amb espinacs i verdures 2 pots de cigrons EROSKI Seleqtia 1 bossa d’espinacs frescos EROSKI 3-4 pastanagues EROSKI Natur 3-4 porros 2 grans d’all 2 tomàquets madurs 1 got d’aigua 2 cullerades d’oli Sal

PREPARACIÓ. Piquem totes les verdures i les reservem. Posem l’oli en un cassola i hi ofeguem el porro, la pastanaga i l’all, entre 10 i 15 minuts. Hi afegim els tomàquets i els deixem coure 10 minuts més. Incorporem el got d’aigua al sofregit de verdures i, quan arrenqui el bull, hi posem els

espinacs. Deixem coure aquesta barreja 5 minuts més. Hi afegim els cigrons, prèviament esbandits, i ho deixem coure 5 minuts més per unificar els sabors. Ho posem al punt de sal. Deixem reposar el guisat al cassó abans de servir-lo. COMENTARI DIETÈTIC Una recepta molt saludable, sostenible, ràpida i fàcil de convertir en un plat complet simplement afegint-hi un altre aliment proteic saludable (ou dur, bacallà…) o un cereal integral (arròs). Aspectes nutricionals. Com els grups d’aliments que formen part del plat són els llegums i les hortalisses, conté una gran varietat i quantitat de nutrients: proteïna vegetal, hidrats de carboni, fibra, minerals i vitamines. L’aportació de greix prové de l’oli d’oliva verge, que hi suma greixos cardiosaludables. A més, també és una recepta amb un gran efecte saciant pel contingut en fibra.

Racions: 4

Preparació

Dificultat

45-50’

NUTRI-SCORE

A B C D E UNA RACIÓ CONTÉ: KCAL

GREIX

GREIXOS SATURATS

442

10,1G

1,37G

22%

15%

7%

SUCRES

SAL

13,7G 0,58G 15%

10%

de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult

41

040-041 TUS FAVORITOS CAT.indd 41

17/10/19 17:41


aquest mes

Servei de recollida a la botiga de les comandes ‘online’ d’alimentació

La teva compra sense cues i sense baixar del cotxe Els ritmes actuals de feina ens obliguen a adaptar contínuament el nostre horari i, per aquest motiu, és molt important que puguem fer la compra a mida i al moment. Per fer-ho possible, a EROSKI apostem pel servei de recollida de les comandes online a nombroses botigues. És gratuït, sense esperes i sense cues.

E

l servei de recollida a la botiga de les compres online et permetrà fer la comanda en qualsevol moment i a tot arreu mitjançant l’ordinador, la tauleta o

el mòbil, i recollir-la el mateix dia. Les compres realitzades al nostre supermercat online es poden recollir en unes hores, sense baixar del cotxe, al punt assenyalat a

cada botiga. Amb aquest servei avancem en la nostra aposta per donar-te opcions flexibles i adaptades a les teves necessitats a l’hora de fer la compra.

42

042-043 CLICK AND DRIVE CAT.indd 42

17/10/19 17:42


COMPRA AL MOMENT I DE MANERA FÀCIL

COMPRAR ‘ONLINE’

1

Per emprar el servei cal accedir a la web supermercado.eroski. es i triar l’opció de recollida a la botiga. Disposem de més de 20.000 referències en alimentació i frescos, i t’oferim les mateixes

promocions que els supermercats i hipermercats EROSKI. Com han destacat els nostres clients, a la botiga virtual pots triar entre una àmplia gamma de productes i fer la compra de manera ràpida i àgil.

TRIAR L’HORARI DE RECOLLIDA

2

Després d’omplir el carretó virtual, simplement has de triar el punt de recollida i la franja horària per recollir la comanda. L’horari és ininterromput, de 9 del

matí a 10 de la nit, de dilluns a divendres, i dissabtes al matí. Pots fer la compra amb una antelació de fins a tres setmanes i quatre hores abans del moment de lliurament.

DIRIGIR-SE AL PUNT DE LLIURAMENT

3

Després de fer la comanda i de triar l’horari i la botiga, has de dirigir-te al punt de recollida habilitat a l’aparcament de l’establiment. Als darrers anys, el nostre servei de recollida de la

botiga virtual s’ha ampliat i reforçat i actualment disposem ja de deu punts de recollida en cotxe al País Basc, Navarra, Catalunya i Galícia. Al llarg d’aquest any esperem noves obertures a Galícia.

RECOLLIR LA COMPRA

4

Després d’aparcar el vehicle al punt de recollida de la botiga triada, tan sols has de picar l’intèrfon i identificar-te. Et posaran

la compra, en bosses, al maleter del cotxe i no caldrà que baixis del vehicle. Sense cues ni esperes i de manera totalment gratuïta.

DISPOSEM TAMBÉ DE 31 PUNTS DE RECOLLIDA A PEU. Aquest servei, també gratuït, està pensat per a un client més urbà, que pot recollir a la botiga les compres fetes per internet. Després de fer la comanda, en dues hores la tindrà a punt a la botiga EROSKI triada, sense fer cues ni haver d’esperar, ja que s’hi ha habilitat un espai específi c per lliurar la compra online, ja embossada.

Supermercados

L’experiència positiva dels nostres clients ha quedat refl ectida amb la distinció ‘millor supermercat online’ que hem aconseguit per tercer any consecutiu. Aquest premi, atorgat pels clients amb els seus vots al certamen més important de consumidors d’Espanya, té en compte el grau de satisfacció i la valoració global del supermercat.

43

042-043 CLICK AND DRIVE CAT.indd 43

17/10/19 17:42


bellesa

Planta cara al fred La pell es ressent amb l’arribada del fred. La notem més tibant, seca i, sobretot, queda exposada a les agressions de l’aire gèlid, les baixes temperatures o la calefacció. Per tal que estigui sana, forta i bonica, en aquesta època hem de potenciar la funció protectora i de defensa amb l’aplicació de productes amb ingredients hidratants, nutritius o reparadors. Dona el millor a la teva pell tot fent servir la gamma belle NATURAL, elaborada amb ingredients naturals.

S

i vols cuidar la pell de manera natural i, alhora, respectar el medi ambient, cal que sàpigues distingir l’autèntica cosmètica natural de la que tan sols diu que ho és. Els 22 productes belle NATURAL tenen certificat de cosmètica natural seguint l’estàndard COSMOS i han estat homologats per l’organisme internacional ECOCERT. Aquesta norma regula des de l’origen i la producció de cada ingredient fins a l’etiquetatge, els envasos i la gestió ambiental. Tots els productes es fabriquen com a mínim amb un 98 % d’ingredients naturals o d’origen natural i, d’aquests, com a mínim el 5 % són ecològics. A més, es garanteix l’absència de compostos controvertits. Triar cosmètica natural certificada també és apostar per un consum més responsable, ja que no permet processos productius contaminants i exigeix reduir l’embalatge al mínim, així com disposar d’un pla de gestió ambiental i de reciclatge de residus a les plantes de fabricació. En el cas de la gamma belle NATURAL, a aquests requisits s’hi suma que els estoigs de cartró inclouen certificat FSC, que garanteix la procedència de boscos gestionats de manera responsable amb el medi ambient, l’economia i la societat. Et presentem una tria dels imprescindibles per tenir cura de la teva pell aquest hivern.

CREMA DE MANS C Conté oli de gira-sol, que és C rric en àcids grassos insaturats i ajuda a suavitzar i enfortir la pell. També inclou extracte p de llimona, amb propietats d antioxidants que potencien a l barrera natural de la la pell, i àcid làctic, d’acció p condicionadora. Testada c dermatològicament. d

44 44

044-045 BELLEZA CAT.indd 44

17/10/19 17:45


Visita la nostra web per conèixer tots els nostres productes belle

SÈRUM FACIAL ANTIEDAT Conté extracte d’algues, que combina una acció protectora contra l’envelliment prematur amb propietats nutritives i hidratants, que milloren l’elasticitat de la pell i n’eviten la flacciditat. A més, està formulat amb àcid hialurònic, un aliat excel·lent per hidratar la pell, protegir-la dels radicals lliures i afavorir la producció de col·lagen, tot reduint l’aparició d’arrugues. També conté esqualà, amb propietats antioxidants i una magnífica acció emol·lient no greixosa. La fórmula es completa amb l’arrel de konjac, que condiciona i regenera la pell, i vitamina E, un poderós antioxidant que potencia la barrera natural. Testat dermatològicament.

CONTORN D’ULLS ANTIEDAT

CREMA DE NIT REFERMANT En la composició trobem extracte d’estepa, conegut com a remei intensiu contra l’envelliment de la pell, ja que neutralitza els radicals lliures, millora l’elasticitat i afavoreix la regeneració cel·lular; àcid hialurònic, esqualà i extracte de jiaogulan, que reforcen l’estructura de la pell i aporten fermesa i hidratació. També inclou extracte de bambú, que aporta lluminositat i suavitat, i oli de nous de macadàmia, reconegut pel seu alt contingut en àcids oleics, linoleics i esterols, amb acció calmant i suavitzant. Testada dermatològicament.

BÀLSAM LABIAL Conté oli de nous de macadàmia, mantega de karité, extracte de magrana i oli d’ametlles dolces. Testat dermatològicament.

La fórmula conté extracte de magrana, amb un alt contingut en polifenols i antocians, que afavoreix la lluita contra l’envelliment. A més, està formulat amb àcid hialurònic, oli d’ametlles dolces, ric en àcids grassos essencials, i vitamina E, amb una poderosa acció antioxidant que potencia la barrera natural i suavitza la pell; també conté mantega de karité, que prevé l’envelliment alhora que reté la humitat i evita la deshidratació. Testat dermatològicament i oftalmològicament.

45

044-045 BELLEZA CAT.indd 45

17/10/19 17:45


viatges

Embarca’t en l’únic creuer del món creat especialment per a tu

Q

uan puges a bord d’un creuer Pullmantur, el primer que reps és un somriure i un “Hola!”. I és que la llengua ofi cial a bord d’aquesta naviliera és el castellà, el que signifi ca que t’entenem i també que compartim el teu mateix estil de vida. Als nostres creuers naveguem com només nosaltres vivim, amb tota la intensitat, sense presses i amb els cinc sentits ben oberts per assaborir al màxim cada moment de les vacances, tant a bord com a terra. Oferim diversió per a tots els públics, així com una àmplia oferta

gastronòmica, servei d’animació i club infantil. SOM COM TU El millor de ser com tu és que tenim els teus mateixos gustos, per la qual cosa ens podem avançar als teus desitjos i podem saber que una migdiada no s’ha d’interrompre, que la paella és de mar o de muntanya, que aquest hit et farà sortir a la pista o que el teu fill de 15 anys es diverteix d’una forma molt diferent del que en té 9. EL MILLOR “TOT INCLÒS” DEL MAR Hem creat un “Tot inclòs” pensat especialment per a tu, amb el qual

només hauràs de relaxar-te i gaudir del que més et vingui de gust a cada moment: begudes il·limitades, la millor gastronomia, activitats, programes infantils, música i esports... No sabràs què és avorrir-se! GASTRONOMIA EXTRAORDINÀRIA Com a tu, a nosaltres també ens encanta seure al voltant d’una taula amb els nostres i deixar que ens sorprenguin. I, perquè puguis assaborir els millors plats a bord, hem creat Pullmantur Gastrolab, una plataforma gastronòmica liderada pel xef Jordi Cruz on convertim allò que és bo en extraordinari.

SABIES QUE EN UN CREUER PULLMANTUR…? Els horaris dels àpats són similars als d’un dia qualsevol a Espanya. El teatre, les classes de fitness i els espectacles són en castellà. El reputat xef Jordi Cruz està al capdavant de la proposta gastronòmica. Les begudes són il·limitades i de primeres marques perquè brindis per tot. Hi ha un programa infantil i un altre molt diferent per a adolescents. I moltes més coses que descobriràs tot navegant amb Pullmantur.

046-047 VIAJES CAT.indd 52

17/10/19 17:47


5 MERAVELLES DE LA MEDITERRÀNIA Barcelona • Nàpols • Civitavecchia • Livorno • Villefranche • Marsella 8 dies / 7 nits a bord del Sovereign. Sortida l’11 de novembre del 2019 des de

299

FIORDS DEL NORD Rostock • Göteborg • Bergen • Molde • Nordfjordeid • Alesund • Trondheim 8 dies / 7 nits a bord del Monarch. des de

899

ISLÀNDIA I ILLES FÈROE Reykjavík • Akureyri • Isafjordur • Thorshaven • Trondheim 8 dies / 7 nits a bord del Monarch. des de

1.199

046-047 VIAJES CAT.indd 53

17/10/19 17:47


pla famílies

Pla famílies 0·12 d’EROSKI club

Al teu costat a cada nova etapa

Ser mare o pare és tota una aventura i rebre suport és molt important. Des d’EROSKI club volem donar-te un cop de mà i, per això, t’acompanyem des de l’embaràs fins que el teu fill faci els 12 anys, tot aportant-te les solucions adequades per a cada moment. T’ajudem a estalviar i t’oferim informació d’interès amb l’objectiu de millorar el dia a dia de la teva família.

E

l Pla famílies 0·12 es dirigeix als socis d’EROSKI club amb fills menors de 12 anys i combina estalvi i continguts sobre nutrició, higiene, puericultura i gestió de les emocions. Si ets soci, et pots donar d’alta a través de la web del programa. Per fer-ho, tan sols has d’estar connectat amb el teu usuari a la pàgina web d’EROSKI, on es recullen les teves dades personals automàticament. No cal que aportis cap document, només hauràs d’introduir el nom i la data de naixement de cada un dels nens que vulguis incorporar al pla.

Per saber més sobre el Pla famílies 0·12

Pots donar-te d’alta a la web Pla Famílies 0·12 www.eroski.es/familias012

48

048-049 PLAN FAMILIAS CAT.indd 48

17/10/19 17:48


fins als 3 anys

5%

d’estalvi d d’e e estalvi stalvi en bolquers i tovalloletes

Per estalviar Aquest pla d’EROSKI club t’ofereix un estalvi permanent d’un 5 % en bolquers i tovalloletes des del momentt en què et dones d’alta fins que els teus fills fan 3 anys. També t’ofereix vals d’estalvi exclusius, que s’adapten n a l’edat dels teus petits, promocions especials, etc. A més, disposaràs de fi nançament nt gratuït al 0 % TAE per a les compres de puericultura, alimentació infantil, informàtica, videojocs, llibres de text, t, material i roba escolar a hipermercats ts i supermercats EROSKI, així com per a les escapades familiars amb Viatges EROSKI. Disposes de fi nançament a 3, 10 i 12 mesos, per a compres de 90 €, 199 € i 249 € respectivament als lss supermercats i hipermercats EROSKI, KI , així com fi nançament a 12 mesos per a compres superiors a 399 € a Viatges EROSKI.

Per saber-ne més A la web del Pla famílies 0·12 trobaràs continguts interessants amb consells i informació sobre alimentació i educació emocional adaptats a cada etapa, des de l’embaràs fi ns als 12 anys. Podràs resoldre tots els teus dubtes al a consultori nutricional A més, disposem i al pediàtric. pedi d’informació addicional sobre d’inform l’embaràs, la maternitat i l’educació l’embarà emocional a les seccions de emocion videoexercicis i de guies. videoexe Els videoexercicis adaptats vid l’embaràs t’ajudaran a tenir a l’emba consciència dels canvis que es conscièn produeixen al teu cos i a prepararprodueix te per al moment del part i per a Els massatges i els la maternitat. mater exercicis amb nadons et permetran una relació afectiva millor establir u els primers anys de vida i durant e estimular el desenvolupament físic i estimula del nen. mental d En el cas c de les guies d’educació emocional, posem a la teva emocion disposició una tria de publicacions disposici conèixer, guiar que et permetran p i acompanyar els teus fi lls en la acomp gestió de les seves emocions. emocional és La intel·ligència intel·li per treballar les capacitats clau l cognitives, cognitive es, així com la millora dels resultats escolars, i garanteix el desenvolupament desenvo olupament integral del menor.

49

048-049 PLAN FAMILIAS CAT.indd 49

17/10/19 17:48


Celebrem 50 anys amb tu AL NOVEMBRE, ACOMIADEM EL NOSTRE ANIVERSARI A EROSKI CLUB

Tanquem el 50è aniversari d’EROSKI amb un darrer sorteig i lliurant el gran premi de l’any! Tots els mesos, a EROSKI club hem celebrat el 50è aniversari d’EROSKI amb tots els socis sortejant diferents premis: des de 5.000 €, milions de Punts Travel Club, fantàstics viatges i, fins i tot, un Toyota C-HR híbrid. A més, ara llancem un nou avantatge que permetrà als nostres socis estalviar fins a un 4 % a Repsol en utilitzar la targeta de crèdit EROSKI club.

Aconsegueix un premi de 500 € només per a tu!

Ja hem lliurat el Toyota C-HR híbrid que vam sortejar al juliol

Ens acomiadem del 50è aniversari amb un darrer sorteig de 50 premis de 500 € (1). Des d’EROSKI club repartim 50 premis per celebrar els nostres 50 anys, així com pels 50 anys de confiança i complicitat que han estat possibles gràcies als socis, els autèntics protagonistes de les històries d’EROSKI. Participar és molt senzill: entres al sorteig automàticament fent una compra de 20 € a EROSKI durant el mes de novembre. Si ets un dels 50 guanyadors, t’ingressarem els 500 € a la teva targeta EROSKI club perquè els bescanviïs a EROSKI quan vulguis. Els podràs emprar a les compres del mes, per anar de viatge amb EROSKI Viatges…

Mirari ha estat la guanyadora del sorteig del Toyota C-HR híbrid gratis durant tres anys de rènting que vam fer al juny per celebrar el 50è aniversari d’EROSKI. Li hem lliurat el nou vehicle a l’hipermercat d’EROSKI, a Bilbondo (Biscaia). Ara podrà gaudir d’aquest cotxe de rènting amb tot inclòs: assegurança a tot risc sense franquícia, manteniment t i t del d l vehicle, impostos, canvi de neumàtics… “Quin regal tan magnífic! És un cotxe molt gran i elegant. A veure si la meva filla es treu el carnet de conduir i també el pot fer servir”, ens explicava emocionada Mirari, sòcia d’EROSKI club i client del supermercat EROSKI de Bermeo (Biscaia).

50

premis de 500€

(1)

Participes als sortejos en fer una compra de 20 € o més a EROSKI al mes de novembre del 2019 ensenyant la teva targeta EROSKI club. Consulta les bases legals a: www.eroski.es/aniversario-promocion-3/

50

050-051 VENTAJAS CLUB CAT.indd 50

17/10/19 17:49


Més avantatges per ser soci Apunta’t i comença a estalviar en carburant Al novembre llancem un nou avantatge per als nostres socis d’EROSKI club, amb el qual podràs gaudir de fins a un 4 % (2), en pagar el carburant amb la targeta de crèdit EROSKI club a les estacions de servei Repsol, Campsa i Petronor. • Si consumeixes entre 50 i 100 litres de carburant al mes obtindràs un 2 %. • Si superes els 100 litres de carburant al mes, estalviaràs un 3 %. A més, podràs aconseguir un 1 % extra pagant amb la teva targeta de crèdit EROSKI club i, d’aquesta manera, estalviaràs un 4 %.

Estalvia fins a un

% Per obtenir l’estalvi, n’hi ha prou amb vincular la teva targeta EROSKI club amb una targeta Repsol Más. Si vols apuntar-t’hi, truca al telèfon 944 943 444 o fes-ho a través de la web: www.eroski.es/promocion-carburante.

Estalvi extra en més de 80 marques 3% Fins

8%

Fins

Fins

50% 5%

Et donem idees per sorprendre els teus. Estalvia comprant a: ToysRus, Zalando, Aliexpress, PlayStation Plus, IKEA, Port Aventura… I a molts altres! Troba més estalvi a través de l’apartat “Més promocions” de l’App EROSKI i a www.eroski.es. Segur que encertaràs!

a Apunta’t trucant al 944 943 444 o a eroski.es/ promocion-carburante

T’ajudem amb un finançament gratuït 0 % TAE

0% T.A.E

T’oferim finançament gratuït sense interessos ni comissions per al que vulguis comprar a EROSKI amb la targeta de crèdit EROSKI club (3). El nostre personal t’indicarà totes les possibilitats de pagament disponibles i podràs pagar còmodament com prefereixis. Senzill, ràpid i sense paperassa. Tan sols ho has de demanar en passar per caixa.

(2)

Per aconseguir l’estalvi cal vincular la teva targeta EROSKI club amb una targeta Repsol Más i abonar el carburant amb la targeta de crèdit EROSKI club. Un avantatge exclusiu per fer carburant a Repsol, Campsa i Petronor. L’ingrés se sumarà a la targeta EROSKI club associada a principis del mes següent. Consulta totes les condicions a www.eroskis.es/promocion-carburante. (3) Finançament des de 3 mesos per a compres a partir de 90 €, subjecte a aprovació per Santander Consumer Finance, S.A. emissora de la targeta.

51

050-051 VENTAJAS CLUB CAT.indd 51

17/10/19 17:49


EROSKI 51 FINISH.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

15:49


EROSKI 51 ACTIVIA.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

15:54


EROSKI 51 LA VIEJA FABRICA.ai

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

17/10/19

15:46

Profile for eroski

EROSKI_NOVIEMBRE_2019_CATALAN  

EROSKI_NOVIEMBRE_2019_CATALAN  

Profile for eroski8