Page 1

C Career

Online magazine for professional women

Dress for Succes

6Inspirerende

tips voor een

Topvrouw

van toen

Werkplek

werken in een

WERELDSTAD


Career C

Wil jij

Online magazine for professional women

jouw product of dienst

arieven

elijke t antrekk

da

en Verrass

r in ons doo

esp

Betere r

menten

ve ele teractie

ard in s standa

Alle

kleur

onder de aandacht brengen  

 

    in

Interesse? Mail ons!

Career Magazine?

Klik voor meer info


C Career

Mijn persoonlijke inspiratiebronnen:

Editorial &

Een nieuw geluid! Je kunt tegenwoordig geen tijdschrift of krant meer openslaan of er staat een onderzoek of artikel in over de hedendaagse vrouw die alleen maar deeltijd wil werken of zit te zeuren dat ze continu tegen het glazen plafond aanloopt. Daarbij worden ook de succesvolle dames die elkaar niets lijken te gunnen niet vergeten. Afgelopen week las ik bijvoorbeeld zo’n artikel waarin aandacht werd besteed aan de rijkste selfmade vrouwen ter wereld. Best een leuk initiatief. Toch jammer dat het artikel werd afgesloten met een lijstje van tien rijkste vrouwen in Nederland met de opmerking: ‘slechts twee van deze zijn selfmade...’ Vrouwen werken zich uit de naad in de huidige maatschappij (op het werk en misschien nog meer privĂŠ) en de waardering is steeds verder te zoeken... 1. Hoog in de lucht tussen prachtige wolkenpartijen (waar de zon altijd schijnt!) krijg ik nieuwe energie 2. De serie ‘Lipstick Jungle’ werd helaas van de buis gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers. Ik kan nog steeds uren kijken naar de drie ambitieuze dames. 3. Van de eenvoudige schoonheid van de natuur krijg ik nooit genoeg... 4. NYC, the City met de juiste vibe voor mensen die een flinke dosis inspiratie willen opdoen!

Vandaar Career Magazine, hĂŠt begin van een nieuw, positief geluid over professionele vrouwen. En daarmee bedoel ik jullie, dames die hun hele leven hard aan het werken en studeren zijn om iets van zichzelf te maken. En of je nu deeltijd werkt, aan de top zit of thuis bij de kleine, ik beloof bij deze dat ik je niet zal lastigvallen met artikelen waarin woorden als ‘glazen plafond’, ‘golddigger’, of ‘feministe’ worden gebruikt. Daarvoor in de plaats bevat Career Magazine korte, bondige en inspirerende artikelen over zaken waar jij, als professionele duizendpoot, ĂŠcht iets aan hebt. Dit eerste nummer gaat over ‘inspiratie’. Zo lees je bijvoorbeelde hoe je een saaie werkplek om kunt toveren in een inspirerende werkplek. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan een onderwerp dat voor velen een grote droom is ‘Werken in een wereldstad’. Maar ook een artikel met een aantal tips voor snelle, zakelijke dagmake-up omdat we ’s ochtends nu eenmaal chronisch tijdgebrek hebben. En mocht je zelf een inspirerend idee of verhaal hebben, breng het in onze LinkedIn Group ter discussie of stuur het in , dan plaatsen we het gewoon! Dat klinkt al stukken beter, of niet?! Be inspired!

Angèl Nijskens Hoofdredacteur

PS: Vergeet je niet te registreren als VIP member zodat je kunt    acties, leuke prijsvragen, exclusieve verhalen en aantrekkelijke kortingen!


C VIP

Fe- mail dress

Klik hier om de fashionshow van de Fe-mail collectie te bekijken.

De rode jurk op de cover is een ontwerp uit de afstudeercollectie van Jolanda de Meester. Gedurende twee jaar studeerde ze deeltijd Modedesign in Rotterdam. Vorig jaar werd haar harde werk beloond toen ze afstudeerde met haar collectie ‘Fe-mail’. Ze ontwierp de collectie voor vrouwen in de zakelijke branche met een drive om iets op te bouwen. Vrouwen met een message, net zoals ons covermodel Tamar. Door haar interesse voor communicatie ontstond het idee om het onderwerp ‘netwerken’ te gebruiken voor de afstudeercollectie. ‘In mijn baan als maatschappelijk werkster begeleid ik mensen met een verstandelijke beperking. Waarschijnlijk spreekt het mij daarom aan om, net als mijn cliĂŤnten, dingen soms letterlijk te nemen,’ vertelt Jolanda. Daarom besloot ze om het netwerken letterlijk te vertalen naar een bijenraad. Zo kwam ze tot het concept ‘female messages’ waarbij ze  

    

 een vrouwelijk perspectief. ‘Deze kenmerken heb ik vervolgens vertaald naar letterlijke en tastbare vormen in de ontwerpen,’ aldus Jolanda. ‘Op die manier heb ik de verbinding die de hedendaagse carrièrevrouw aangaat met haar omgeving zichtbaar en tastbaar proberen te maken.’ De rode jurk is een bijzonder stuk uit de afstudeercollectie. De gelaagdheid van de afneembare kraag verwijst naar het durven aangaan van nieuwe connecties.   

  deze vooral comfortabel en draagbaar moest zijn (feel at ease). Vandaar dat de keuze viel op niet kreukende en licht elas

     Jolanda ‘Het viel mij op dat professionele vrouwen weinig kleur gebruiken in hun     naar frisse kleuren die goed passen in een      !  jurk is een prima aanvulling op de bestaande zakelijke garderobe. ‘De multifunctionele jurk kan mĂŠt en zonder kraag gedragen worden. De kraag is kreukvrij en kan daarom gemakkelijk worden meegenomen in een handtas,’ aldus Jolanda.

6. Open to beauty 1. Find your place in society

5. Dare to construct

2. Use your senses

4. Make new connections 3. Feel at ease


C Career

Cover &

The beauty of IT Waarom ben je zelfstandig ondernemer?

Wat zijn je sterke kanten en hoe benut je deze?

Ik heb een aantal jaren voor een grote Nederlandse verzekeringsmaatschappij gewerkt als senior contract beheerder. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de collectieve pensioenen van bedrijven en gaf ik leiding aan een team. Na zeven jaar trouwe dienst besloot ik van het een op andere moment te stoppen omdat ik meer het gevoel wilde hebben dat ik verschil kon maken. Hoewel ik daarmee mijn zekerheid had opgezegd voelde die dag zo goed! Samen met mijn partner Arnaud, al 15 jaar programmeur, ben ik Noblestreet begonnen, een webdesign studio. Eerst vanuit huis in de Nobelstraat vandaar ook de naam. Nu zijn we gevestigd in een grote kantoorruimte in het centrum van Den Haag.

Ik kan goed luisteren, samenwerken en organiseren. Op die manier vertaal ik de wensen van de klant in een goed doordacht webconcept. Als bedrijf staan we altijd klaar voor onze klanten en we kunnen snel schakelen bij vragen of veranderingen. Daarbij blijven we altijd innoveren en bieden we telkens nieuwe technieken aan. We kijken verder dan het ontwerp en denken mee met de klant. Bijvoorbeeld over welke navigatie structuur het beste kan worden toegepast op de website en hoe deze bovenaan in de zoekresultaten komt. Daarnaast hebben we alle specialisaties in huis zoals vormgevers, programmeurs en conceptuele breinen. Met z’n allen bouwen we sites waar we trots op zijn en we doen het met veel plezier!

Naam: Leeftijd:   

Tamar van Heusden 32 jaar

   ! "# #$ % 

‘Modellenwerk is vooral heel goed voor mijn netwerk!’


Werken in een wereldstad Een ervaring voor het leven!

Los Angeles

Chicago

San Francisco

Londen Parijs New York

Milaan

Sao Paulo

12

Grootste Wereldsteden

Het is voor velen dé ultieme droom. Werken in een wereldstad. Een onvergetelijke ervaring die bovendien goed op je CV staat. Daarnaast bouw je een internationaal netwerk op én is het een uitgelezen kans om jezelf verder te ontwikkelen. Een wereldstad is een prominent internationaal centrum op het gebied van handel, bankwezen, financiën, innovatie en cultuur. Wereldsteden hebben een zeer goede infrastructuur en zijn uitstekend bereikbaar. Veel multinationals hebben er hun hoofdkantoor gevestigd. Daarnaast zijn er internationale banken en effectenbeurzen aanwezig. Ook politiek gezien zijn wereldsteden van grote waarde.

Naast een goede werkgelegenheid biedt een wereldstad ook de mogelijkheid om jezelf goed bij te scholen. In iedere wereldstad zijn diverse universiteiten te vinden die internationaal vaak erg goed staan aangeschreven. Natuurlijk kennen wereldsteden ook uitstekende manieren om te relaxen na een dag hard werken. Je kunt je terugtrekken in een van de vele stadsparken of ’s avonds een bezoekje brengen aan het theater, met vrienden uit eten, een wandeling maken langs de mooiste plekken van de stad of een filmpje pakken. Ook kan er prima worden gewinkeld want de grote namen in de mode hebben er vaak hun winkels gevestigd. In welke wereldstad je ook werkt, het zal hoe dan ook een leerzame en unieke ervaring zijn om nooit meer te vergeten!


 Corbis, Wikipedia

De wereld ligt aan je voeten...

Tekst: www.easyexpat.nl, Wikipedia Filmclips: YouTube

C Career Travel &

Tokio

Hong Kong

Singapore

Sydney


New York

aan de slag in THE BIG APPLE Een uitzonderlijke stad voor uitzonderlijke mensen. Wie in NYC aan de slag wil, kan haar valse bescheidenheid maar beter laten varen. Arrogantie bestaat    echt een vereiste want vakantie, dat kent een New Yorker eigelijk niet...

Economie

Arbeidsvoorwaarden

Werkvergunning

Belastingstelsel

New York city wordt gekenmerkt door een veelzijdig economisch leven. Het hart   centrum ligt in midtown rondom Rockefeller Center, gevolgd door Lower Manhattan. Hier bevindt zich de New York Stock Exchange en de American Stock Exchange aan Wall Street. De economie draait 24/7, het wordt nooit stil op straat. Momenteel is 1 op de 10 Amerikanen werkeloos. De New Yorkers kunnen echter wel tegen een stootje. Het zijn nog steeds hardwerkende, vriendelijke en opgewekte mensen die graag een praatje met je maken.

De werktijden in NYC zijn van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur met een uur lunchpauze en twee pauzes van een kwartier. Ook in New York is er de mogelijkheid tot voltijd (40 uur) en deeltijd werk (tot maximaal 30 uur). De meeste New Yorkers houden niet zo van deeltijd werk en hebben vaak twee of drie banen. Vakantie vinden ze ook niet zo belangrijk, meestal nemen ze maximaal 1 Ă 2 vakantieweken per jaar op. Dit heeft er ook mee te maken dat Amerikanen maar 2 dagen per jaar opbouwen. Hetgeen betekent dat na 10 jaar pas 4 vakantieweken zijn opgebouwd.

Als je in de VS aan de slag wilt dien je minimaal zes weken van tevoren een werkgerelateerd visum aan te vragen. Daarnaast is er ook nog een geldige greencard vereist. Jaarlijks zijn circa 300.000 visa beschikbaar voor immigranten die op basis van werk worden toegelaten. Je dient bij de ambassade aan te tonen dat je connecties hebt met het thuisland en hoe lang je verblijf in de VS duurt. Bezoek voor meer informatie over visumaanvragen de website van het Amerikaanse consulaat. Klik hier voor de website van de Amerikaanse ambassade.

Amerika kent een stedelijk, staats- en landelijk belastingssysteem. Belasting is aftrekbaar als deze direct gerelateerd is aan het werk. Elke belastingplichtige moet elk jaar vóór 15 april belastingaangifte doen. Let op: Dit geldt ook voor mensen die zich     vestigen, in het bezit zijn van een greencard of die gemiddeld 122 dagen in 3 jaar in de VS verblijven. De inkomstenbelasting ligt in de staat New York tussen 4 en 6,85%, verdeeld over vijf schijven. De inkomstenbelasting in de stad New York ligt tussen 2,9 en 3,6%. De omzetbelasting ligt in Amerika tussen 4 en 8,375%.


C Career

Leven buiten kantoor....

Travel &

Luxe zakenhotels

Luxe woonruimte TOP 5

1. Hilton 2. Ritz Carlton 3. Manderin Oriental 4. On the Ave 5. Dream NY 6. W hotels 7. Four Seasons

1. Furnished Quarters 2. Biz- Stay 3. Sutton Court 4. Elite City Stays 5. Marmara Manhattan

Winkelen

Ontspanning

Eetgelegenheden

Woonruimte

Winkelen kan op Madison Avenue of Fifth Avenue. Hier zijn de bekende merken in het hoog segment te vinden. Andere winkelstraten zijn 57th street, Times Square, Lower East Side, East Village, SOHO (met o.a. een mooie Victoria Secret winkel) en Meatpacking district. Daarnaast zijn de grote warenhuizen zoals Macy’s en Bloomingdales zeker een bezoekje waard. De grote outletstore Century 21 is gelegen in de buurt van Wall Street. Hier is merkkleding verkrijgbaar voor sterk gereduceerde prijzen.

Om even aan de drukte van de stad te ontsnappen kun je een bezoekje brengen aan Central Park of enkele andere kleinere parken. Aan de westzijde van Manhattan kun je ook heerlijk ontspannen in aangelegde parkjes naast de Hudson rivier. Voor een bezoekje aan een Broadway musical koop je tickets    TKTS loket (op Times Scquare of bij Pear 17). Tip: Het is niet nodig om in de lange rij te gaan staan, koop vlak voor aanvang van de musical je tickets dan hoef je niet zo lang te wachten!

De vele restaurants in New York City zijn beïnvloed door migranten en het aanbod is daardoor zeer divers. Er is volop keuze uit ontbijtbars (voor heerlijke american pancakes), cafÊ’s, bistro’s en restaurants. Tip: Ga voor lekker en goedkoop eten liever niet naar het toeristische Times Square. Restaurantjes in de wijken Greenwich Village of Chelsea zijn een beter alternatief, daar eten de meeste New Yorkers zelf ook. Door het grote aanbod restaurants is er veel concurrentie en liggen de prijzen hier dus veel lager.

Het huren van een appartement of een woning voor langere tijd is vaak duur. De beste manier om woonruimte vinden is het aanspreken van eventuele connecties in NYC. Mocht het binnen je eigen netwerk niet lukken dan kun je een lokale makelaar tegen vergoeding op pad sturen of zelf eens rondkijken in de buurt van je voorkeur. Het beste kun je in de krant op zoek gaan naar beschikbare appartementen. Natuurlijk kan ook het internet een uitkomst bieden. Bekijk daarvoor eens bovenstaande links.


Londen werken in THE CITY

Ondanks dat deze wereldstad maar drie kwartier vliegen is vanaf ons vertrouwde kikkerlandje, is werkervaring op doen in Londen de ultieme buitenlandervaring.

Economie

Arbeidsvoorwaarden

Woonruimte

Infrastructuur

‘The City’ zoals Londen ook wel genoemd wordt kent een belangrijk economie. Globaal gezien behoort de economie van Groot- BrittanniĂŤ tot de top vijf. Met haar vijfde plaats is de London Stock Exchange een belangrijke graadmeter voor andere    centrum van Europa. De stad heeft een diverse werkgelegenheid. Met ruim eenderde van de totale werkgelegen     zakelijke dienstverlening de belangrijkste sectoren.

Als je voor langere tijd in Londen gaat werken hoef je in eerste instantie geen visum aan te vragen omdat Groot- BrittanniĂŤ onderdeel uitmaakt van de Europese Unie. Pas als je langer dan zes maanden in de UK wilt gaan werken dien je jezelf te registreren bij het consulaat. Tevens dient je een National Insurance Number (NIN) aan te vragen. Houdt er rekening mee dat je als werknemer in Londen minder vrije dagen hebt dan je gewend bent. Britten hebben namelijk    en hun vakanties zijn vrij kort.

Het is mogelijk om in hostels en hotels voor langere tijd te verblijven. De maandtarieven liggen tussen de ÂŁ70 en ÂŁ200 exclusief vaste lasten. Voor het huren van een hele    sluiten voor minimaal zes maanden. Het huren van woonruimte is in Londen erg duur. West- Londen is over het algemeen duurder dan het oosten, zuiden en noorden. Een gedeelde accomodatie huren is goedkoper dan een priveappartement. Een goede online krant voor het vinden van gedeelde woonruimte is  .

In hartje Londen is reizen met de metro en taxi (de karakteristieke Britse cab) de goedkoopste en snelste manier om van A naar B te komen. Londen kent maar liefst vijf luchthavens. Londen Heathrow voor intercontinentale vluchten, Londen Gatwick, Londen Luton, Londen Stansted en London City Airport voor continentale vluchten. Tot slot is de haven van Londen een belangrijke inkomstenbron. Het is ĂŠĂŠn van de grootste havens van GrootBrittanniĂŤ dat jaarlijks 53 miljoen ton vracht verwerkt.


Winkelen

Ontspannen

Mocht je tussen je drukke werkschema nog een gaatje vinden dan is het zeker de moeite waard je welverdiende euro’s eens lekker uit te geven tijdens een dagje shoppen. Met tientallen terrasjes en straattheater is het altijd erg gezellig in Covent Garden. Andere goede shopplekken zijn: Oxford street, New Bond Street, Regent Street, Jermyn Street, Carnaby    Daarnaast is het decadente warenhuis Harrods ook zeker een bezoekje waard.

Een ideale plek om je lekker terug te trekken van de alledaagse drukte is Hyde Park of een van de andere    rijk is. Voor een ontspannen avond kun je naar West End. Hier worden beroemde musicals opgevoerd. Traditiegetrouw sluiten de Britten hun werkdag af met  ÊÊn van de pubs. Het is gebruikelijk om een fooi te geven van zo’n 10%. Klik hier voor een overzicht van   

   

Websites hotels in Londen 1. London Town 2. Visit London 3. Hotels London Afbeeldingen: Corbis


Parijs

maak het in DE LICHTSTAD Laat je inspireren door deze bruisende stad. Parijs is de ideale stad om nieuwe mensen te ontmoeten en jezelf te ontplooien.

Economie

Arbeidsvoorwaarden

Woonruimte

Belastingstelsel

Frankrijk behoort tot de belangrijkste economieĂŤn ter wereld. Zowel wereldwijd als op Europees niveau staat de Parijse economie op de vierde plaats. Een graadmeter voor de Franse economie is de in Parijs gevestigde beurs genaamd CAC 40. Parijs is het wereldwijde centrum voor banken en handel. Dit is te zien aan de vele kantoren die de stad rijk is zoals in de bekende zakenwijk ‘La Defense’. Een leuk weetje voor wie overweegt in Parijs te gaan studeren: Universiteit Sorbonne Paris is ĂŠĂŠn van de oudste Europese universiteiten.

  

  richting Parijs vertrekt om aan een nieuw avontuur te beginnen is het handig om vooraf een aantal zaken te weten. Aangezien Frankrijk onderdeel is van de Europese Unie heb je geen visum nodig om er te kunnen werken. Er wordt gewerkt op basis van een 35-urige werkweek. Per maand wordt 2,5 vrije dag opgebouwd. Dit is gebaseerd op 30 dagen of 5 weken. Vanaf eind december tot en met april/mei kan er geen vakantie worden opgenomen. Let op: het kan dus zijn dat je in het eerste jaar bijna geen vakantie kunt opnemen.

Na een lange werkdag wil je tot rust kunnen komen in je eigen stek. In Parijs zijn verschillende mogelijkheden voor het vinden van woonruimte. De websites Paris Attitude en Paris Stay helpen je bij het zoeken van huisvesting. Daarnaast kun je de gratis krant FUSAC raadplegen. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om aan woonruimte te komen. Als het op voorgenoemde manieren niet wil lukken is het mogelijk om een agentschap in te schakelen. Zij rekenen echter 15% van de huur als vergoeding voor de bemiddeling.

Minder goed nieuws is dat Frankrijk behoort tot de landen met het hoogste belastingtarief van Europa. Dit   

  wordt toegepast. Als je jaarinkomen lager is dan â‚Ź5.875 hoef je geen belasting te betalen. Als je jaarinkomen echter boven â‚Ź26.030 uitkomt heb je te maken met een tarief van 30%. Voor de grootverdiensters onder ons, als je zorgt dat je onder een jaarinkomen van â‚Ź69.783 blijft hoef je geen 40% maar 30% over je inkomen af te dragen aan de belasting. Het overwegen waard...


C Career

Travel &

Online restaurantgidsen 1. Eat in Paris 2. Gourmet Society 3. Clic Resto 4. Gault Millau

Winkelen

Uitgaan

Eten en drinken

Parijs is bekend vanwege de uitgebreide winkelmogelijkheden op het gebied van haute couture en parfums. De enorme hoeveelheid winkels bestaan uit winkelcentra zoals Les Halles, warenhuizen zoals Galeries Lafayette en Printemps, winkelstraten zoals Place Vendôme en Rue du Faubourg Saint-HonorÊ (voor de luxe merken) en de Champs-ÉlysÊes en Rue de Rivoli. Daarnaast is Parijs ook bekend vanwege haar vele markten (70 in totaal) waar   bekendste is.

Dagje vrij? Overdag kun je ĂŠĂŠn van de vele bezienswaardigheden bezoeken. 's Avonds is voldoende keuze uit theater, dans, muziek, bioscoop en cabaret. In Parijs zijn veel bars en nachtclubs. De Moulin Rouge en Le Lido zijn beroemde nachtclubs in Parijs, waar veel shows plaatsvinden. Verder zijn er veel elitenachtclubs waar er een streng deurbeleid geldt, en waar zeer hoge prijzen gevraagd worden. Het populaire uitgaansleven van de Parijse jongeren concentreert zich tegenwoordig in de straten ten oosten en noordoosten van Place de la Bastille.

De eerste restaurants zijn in 1767 in Parijs uitgevonden. Vandaag de dag kent Parijs ongeveer 8000 restaurants, uiteenlopend van tien sterren restaurants tot vele bistro’s en cafÊs. Vrijwel alle keukens van de wereld zijn in Parijs vertegenwoordigd. Let wel, er zijn veel horecagelegenheden met een terras in Parijs, een drankje bestellen op het terras is hier echter een stuk duurder dan binnen  is ook in Parijs heel gebruikelijk. Dus als je even niets in huis hebt bestel je gemakkelijk een pizza of lekkere sushi.


Tokio

schitter in de OOSTERSE HOOFDSTAD

Economie

Arbeidsvoorwaarden

Infrastructuur

Belastingstelsel

Tokio is de 3e economische stad van de wereld en kenmerkt zich door de grootste hoofdstedelijke economie ter wereld. De beurs van    beurs van Japan en ĂŠĂŠn na grootste van de wereld. Door de explosieve naoorlogse groei van de Japanse economie verplaatsen veel grote bedrijven hun hoofdkantoor naar Tokio uit steden als Osaka (historische commerciĂŤle hoofdstad). Inmiddels is Tokio door overbevolking en de hoge kosten van levensonderhoud ook een van de duurste steden ter wereld.

In Tokio is een 40-urige werkweek normaal en er zijn regelingen voor overwerk en feestdagen. Buitenlandse werknemers dienen zowel een visum als een werkvergunning en verblijfsvergunning aan te vragen. Of de documenten worden toege    status van het bedrijf en het type werkzaamheden. Werknemers in Tokio hebben recht op minimaal tien vrije dagen. Dit aantal neemt toe met het aantal dienstjaren tot twintig werkdagen. Goed geregeld: Het volledige eerste levensjaar van een kind krijgt de vrouw ouderschapsverlof.

Tokio heeft het uitgebreidste trein- en metronetwerk ter wereld. De trein is dan ook het belangrijkste vervoermiddel binnen Tokio. Per dag stappen ruim 7 miljoen mensen in de metro en nog miljoenen in de (lokale) treinen. Daarnaast beschikt Tokio over een aantal vliegvelden. De grootste is Tokio International Airport (Luchthaven Haneda). Verschillende eilanden binnen Tokio beschikken over een eigen luchthaven die onderling een goede verbinding hebben. Tokio is tevens het beginpunt van de internationale Aziatische snelweg (AH1) die van Zuid-Oost AziĂŤ naar Turkije loopt.

Net als in Nederland moeten werknemers in Tokio, ongeacht hoe lang ze in Tokio werkzaam zijn, aangifte inkomstenbelasting doen. Het verschil is alleen dat de werkgever deze voor de werknemer moet indienen. De verantwoordelijkheid voor het tijdig betalen van de belasting ligt wel gewoon bij de werknemer zelf. Een ander verschil met Nederland is dat     kent namelijk een districtieel (4%) en gemeentelijk (6%)     informatie over belastingen in Japan klikt u HIER.


C Career

Travel &

Winkelen

Cultuur

Eten en drinken

Voor de echte shoppers onder ons heeft Tokio een schat aan keuze. Breng voor souvenirs een bezoekje aan een van de 100 yen winkels.  ding kunnen hun hart ophalen in de wijken Omotesando en Aoyama. De belangrijkste warenhuizen zijn Isetan (ĂŠĂŠn van de grootste warenhuizen evenals Odakyu in de buurt van Shinjuku Station), Mitsukoshi, Parco (bazar stijl). De beter geprijsde warenhuizen Tokyu, Seibu, Keio zijn in het bezit van de japanse spoorwegen en behoren tot de grootste warenhuizen ter wereld.

Indien je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Tokio kun je eens een bezoek brengen aan het Edo-Tokio museum. Andere interessante musea zijn Tokio’s National Museum, het oudse museum van Japan, National Science Museum en Miraikan, het museum van innovatie en wetenschap.   National Museum of Western Art en Nationaal Museum van Moderne Kunst aanraders. Breng ook eens en bezoekje aan het theater voor het bekijken van de traditionele Japanse podiumkunsten zoals Kabuki, Bunraku, Noh.

Er zijn naar schatting 300.000 restaurants in Tokio. Sushi-restaurants zijn over het algemeen de goedkoopste optie wanneer je buiten de deur wilt eten. In deze restaurants kun je zelfs groene thee van de tap bestellen! Restaurant Hyakunincho Yataimura in het   gebied van Shinjuku is een geschikt restaurant om zakenrelaties mee naar toe te nemen. Er hangt een leuke sfeer en biedt een prima Aziatische keuken. Voor de    een bezoekje brengen aan Afternoon Tea Baker & Diner.


C Career

Fashion &

       

LaDressfor links: MARIA dress â‚Ź 295,- (LaDress) rechts: CARINE dress â‚Ź 250,- (LaDress)


Simone van Trojen (40), een vrouw als iedere andere, had een droom... Ze studeerde rechten in Amsterdam en werkte onder meer op een advocatenkantoor en voor Endemol. Nu combineert ze moederschap, huwelijk en een druk sociaal leven met haar eigen bedrijf: LaDress. Door haar grote interesse in mode, zocht Simone haar leven lang al naar die ene jurk die bij al haar verschillende rollen in het leven zou passen. Een zoektocht die haar er uiteindelijk toe       

  ratie voor de jurken vandaan haalt en voor wie LaDress bedoelt is. In de navolgende fotorapportage worden uitsluitend jurken van LaDress gedragen door twee pientere dames die          ! "     stylisch! Wil je meer weten over LaDress? Klik dan hier en breng een bezoek aan de website.

Succes


Joelle

Studente toegepaste psychologie

C

VIP Klik hier om de Career lezersaanbieding van het Kruisherenhotel te bekijken.

VANESSA jacket € 250,- (LaDress) VANESSA dress € 325,- (LaDress) Belt € 195,- (Elisabetta Franchi)


AYN dress € 225,- (LaDress) AYN sash € 35,- (LaDress) BELLA clutch € 49,95 (Picard)

‘Ik wil mensen helpen inzien dat het leven heel mooi kan zijn!’


C VIP

Klik hier om extra beeldmateriaal van deze fotoshoot te bekijken.

Joelle Sondeijker (20) OPLEIDING

HBO Toegepaste Psychologie (2de jaars student)

BIJBAAN

Barmedewerkster in de horeca

INTERESSES

Psychologie, sport, schrijven en reizen

AMBITIE

Als ik klaar ben met mijn studie wil ik eerst gaan reizen. Ik wil ontdekken of het beter bij mij past om in een cultuur te leven die minder gehaast en prestatiegericht is. het binnen de mogelijkheden ligt zou ik wel een leuk cafeetje willen openen in een land waar de zon veel schijnt. Maar het kan zo zijn dat ik aan het werk ga als toegepaste psychologe.

Als

INSPIRATIES

Ik ga iedere dag hardlopen. Vroeger heb ik atletiek op zeer hoog niveau gedaan, echter toen ik het drukker kreeg met school en ging werken was dat gewoon heel lastig. Tijdens het sporten kom ik tot rust, ik kan dingen ineens relativeren en kom op nieuwe ideeĂŤn. Daarnaast hou ontzettend van natuur. Voor een rondje lopen op de Pietersberg mag je mij dan ook gerust 's nachts wakker maken! Kortom, hardlopen in de natuur geeft mij heel veel energie!

STERKE PUNTEN

Ik sta open voor nieuwe dingen in het leven en ben een echte doorzetter.

TIPS

Doe vooral dingen die je energie geven en voldoening brengen!

MODELLENWERK

Het leuke aan modellenwerk is dat je even iemand anders bent, net als op het toneel. Zo ontdek ik soms kanten van mijzelf die voorheen misschien nog onbe kend voor mij waren. Tijdens deze shoot voelde ik mij  

    haar mooie auto stapt en naar haar luxe villa rijdt!


AVA wrap dress € 270,- (LaDress)

‘Ik zorg graag voor een beetje humor op de werkplek!’


ELINE dress € 365,- (LaDress) NIVARA ring € 160,- (Swarovski) CLUTCH € 99,95 (Pircard)

Michelle

Account support representative


Michelle Coolen (23) OPLEIDING 

HBO Facility Management 

    

INTERESSES

Mensen, mode en dans

AMBITIE

Ik wil altijd blijven groeien, de volgende stap in de gaten houden en deze op het juiste moment nemen.

INSPIRATIES

Ik kan heel erg geinspireerd raken door mensen met passie en een duidelijk doel voor ogen.

STERKE PUNTEN

Ik ben altijd positief ingesteld en zorg graag voor een beetje humor op de werkplek. Werkgerelateerd ben ik vooral goed in relatiebeheer, door oprechte interesse en veel inzet zorg ik ervoor dat ik een contactpersoon ben waarbij de klant altijd terecht kan.

TIPS

Zorg dat je doet wat je leuk vindt, zodat je het ook lang kunt doen en jezelf hierin kunt ontwikkelen. Omring jezelf met mensen waarvan je kunt leren en die je inspireren zodat je zelf ook een inspiratie voor anderen zult worden. En altijd lachen om de grapjes van je baas ;)

MODELLENWERK

Ik doe modellenwerk omdat het een leuke afwisseling is met de zakenwereld. Je kunt er vooral creatief gezien veel in kwijt omdat je vaak zelf de styling mag doen. Daarbij is het natuurlijk super om uiteindelijk het resultaat te zien van een goede visagiste, kapper en fotograaf. En het is ook wel een uitdaging om jezelf steeds te verbeteren.


1. Make yourself at home...

2. In geuren en kleuren...

Lekker met de laptop op de bank, kopje thee erbij, zo kun je bergen werk verzetten! Aan je      lijke productiviteit positief kan worden beĂŻnvloed. Misschien neem je thuis onbewust kleine rustmomentjes in plaats van ĂŠĂŠn lange pauze. Of zijn er bepaalde dingen waar je inspiratie van krijgt zoals het doorbladeren van een tijdschrift of een boek. Vertaal dit naar je werkplek en je zult zien dat je inspiratie toeneemt!

Onderzoek wijst uit dat geur en kleur de productiviteit van medewerkers verhogen. Daarnaast verlaagt het stress, burnouts en daarmee het ziekteverzuim! Breng geur en kleur op je werkplek door het neerzetten van bloemen en planten . Ze geven een gevoel van welbevinden     op. Het is bewezen dat mensen die computertaken verrichten 12 % productiever en minder gespannen werken als goed gekozen planten in de ruimte aanwezig zijn!

Even chillen in de skilift... Een werkomgeving dient te voldoen aan een aantal belangrijke basiseisen. Zo dient de werkgever te zorgen voor voldoende licht en zuurstof en moet de werkplek schoon zijn. Ook dient de werkgever te zorgen dat je werkplek ergonomisch is. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat je bureau op de juiste hoogte is ingesteld en dat je (indien nodig) een laptopsteun of voetenbankje kunt gebruiken. Mocht je hierover vragen hebben of een klacht willen indienen dan kun je contact opnemen met de afdeling personeelszaken of de Arbodienst. Klik hier voor meer informatie.

Gelukkig zijn er genoeg organisaties die heel goed begrijpen dat een inspirerende werkomgeving niet alleen positief is voor het welzijn van de werknemers maar tevens hun werklust verhoogd. Google is zo’n organisatie. Werken in het nieuwe kantoor in Zurich is zeker geen straf! Het is uitgerust met werk- en vergaderruimtes in diverse sferen. Telefoneren in de skilift, vergaderen in een vissersboot, pauzeren in een massagestoel of per glijbaan naar de bedrijfskantine voor een gezonde lunch, werknemers van Google zullen ‘s ochtends vast niet balen als hun wekker gaat!


C Career

Health &

4. Originele kapstok... Kleine inspiratietips (alle beetjes helpen!) Aromatherapie op het damestoilet, een bos geurende en kleurijke bloemen op je bureau, plaats een luchtverfrisser, hang een scheurkalender op met inspirerende quotes, zet een snoeppot of etagiaire op je bureau gevuld met vrolijk gekleurde snoepjes (goed voor het kweken van goodwill bij je collega’s!), maak een creatieve inspiratiewand of moodboard met foto’s en teksten je inspireren, breng wat huiselijkheid naar je werkplek door het plaatsen van een sfeerlampje, kandelaars of een mooi fotolijstje.

Een leuke aanvulling op je werkplek (die ook nog eens functioneel kan zijn) is een paspop. Je kunt deze gebruiken om je jas op te hangen Dat is weer eens wat anders dan een saaie kapstok! Het leukste is een echte ouderwetse paspop met schuim aan de binnenkant want dan kun je het geheel ook nog eens als prikbord gebruiken!

3. Radiostilte.. Tja, een radio op het werk kàn een aanwinst zijn. Mits je je eigen kantoor hebt en je zelf de zender kunt kiezen, of wanneer jij en je collega’s dezelfde muzikale voorkeur hebben. Helaas komt dit zelden voor en is de kans groot dat je dag in dag uit naar dezelfde programma’s zit te luisteren. Als nieuweling heb je meestal ook niet veel in te brengen tegen de ervaren rotten die al jarenlang op dezelfde radiofrequentie zijn blijven hangen... Waarom eigenlijk? We leven toch in de 21ste eeuw? Er bestaat toch zoiets als mp3 en harde schijven met meer dan 4 gigabite geheugenruimte? Met een beetje organisatietalent verzamel je met je collega’s een oneindige playlist van elkaars favoriete platen. Een beetje door elkaar husselen en zo komt elk kwartier een van jou inspirerende nummers voorbij. Knappe radiozender die dat evenaart!

5. Kunstig... Wie heeft ooit bedacht dat kunst een aanwinst is voor de kantooromgeving? In veel kantoren is het niet meer dan een opvulling van een anders veel te steriel wit geverfde muur. De meeste zogenaamde ‘kunstwerken’ zijn alles behalve inspirerend maar lijken meer op een creatieve uitlaatklep van een 3-jarig kind. Tenzij het de creatieve hoogstandjes van je eigen zoon of dochter zijn heb je vaak toch behoefte aan iets anders. Om nu meteen je eigen kunstcollectie ter beschikking te stellen gaat wat ver. Wat je wel kunt doen is een mooie kalender maken van je eigen inspirerende beelden. Zo kun je op elk gewenst moment putten uit je eigen inspiratiebronnen!

6. Loungen... Om je het gevoel te geven dat je in alle vrijheid kunt werken richten werkgevers tegenwoordig ‘loungehoeken’ in. Opvallend is dat deze ontspannende werkplekken slechts zeer zelden worden gebruikt en daarom niet meer zijn dan ‘etalages’ voor externe bezoekers om te laten zien dat in het welbehagen van de medewerkers wordt geïnvesteerd. Onbewust voelt iedereen dit aan en daarom blijven de meest inspirerende werkplekken vaak leeg. Dat is mooi, des te meer kans dat jij er vanaf nu ongestoord kunt werken! Je hebt er misschien een beetje lef voor nodig maar als ze er toch zijn, maak er dan ook regelmatig gebruik van! Maar bereid je alvast voor, als een schaap over de dam is volgen er snel meer...


C

N I E U W S

C Career News &

Eindelijk een nieuwe bank! Soms lees je over een uitvinding waarvan je je afvraagd waarom niet eerder iemand op het idee is gekomen. Dit is er ook zo-een. Voor het eerst in Nederland is een CV- en vacaturebank gelanceerd, waarbij alleen hoogopgeleide vrouwen zich mogen aansluiten.

Opslag of ik schiet!

Het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid willen meer hoogopgeleide vrouwen in management- en bestuursfuncties, maar deze vrouwen mogen van de wetgever niet expliciet in vacatures aangesproken worden. De online vacaturebank SheTalentbank wil de oplossing bieden voor dit probleem. Bezoek hier de website.

Het duo Vlieger & Van Dam heeft helemaal begrepen hoe je salarisonderhandelingen voert. Stap zelfverzekerd binnen met deze gevaarlijk mooie tas en je baas ziet meteen dat het menens is. De tas is in zwart en indigo, in diverse uitvoeringen verkrijgbaar (ook als clutch of laptoptas). Klik op het plaatje om te bestellen.

Seal the deal Teken je contract in stijl met deze stijlvolle pen van Swarovski. Daarmee help je niet alleen jezelf maar teken je ook voor een goed doel. Van de 19,95 die je voor deze pen betaalt gaat namelijk 2 euro naar Pink Ribbon, een stichting die zich onder anderen inzet voor vrouwen met borstkanker. Heb je zelf een leuk nieuwtje, interssant item of inspirerend idee voor het magazine? Deel het dan met anderen via de Career Group op LinkedIn of klik hier om contact op te nemen met de Career redactie.

C

VIP

Career Magazine biedt lezers de mogelijkheid zich te registreren als VIP member. Hiermee krijg je exclusief toegang tot de VIP area op de website van Career Magazine. VIP members profiteren van vele voordelen. Registreren als VIP member kan voor een kleine bijdrage van â‚Ź 19,95 per jaar. Klik hier om je in te schrijven als VIP member.


Color(d)rama? Tips voor kleurrijke dagmake-up

je p o k n e e l e n S . is u h suur in it p s k a a v t e h is s n d e n n e o h c s e ’s Ochte j , n e z e l t n de kra n e v e g o n d ij t r e k ij l vertelt l e g koffie, tege ie p s e d in ik l b lugge v e t s t a a l n e E ‌ n e den‌ r o aantrekk w e g is t a a l l e w h ond toc v a r e t is g e j t s e e f t unnen e k f a dat h t h ic z e g e j n a v traks s s ’ a g e l l o c e j n e l l iets u r a a d m o En dat z n e t u in m r a een pa r a a m g o n , s a a l e h k r r e w e j p o lezen. Maa is u m e z ij r een g s l a r a a m n a D ‌ n e r l tips a t n a a n e aan te verande e e p y t r e p volgen r ie H ! t ie n t h c E ? en. m o k e verschijnen t g a d e d r o o v eurrijk l k l a r o o v n e is r f d om altij uutjes! in m 5 s t h c e l s e j t s En het ko Succes!

      

   !  !


Pittigetante ‘Ik wil graag een bijdrage leveren aan de veiligheid in de maatschappij’ Loes Timmermans-Driessen, politieagente


C Career

Beauty &

Goed zoals ik ben! DAGMAKE-UP Loes draagt niet veel dagmake"'  *       + /    belangrijk om haar huid goed te verzorgen en gebruikt daarom dagelijks een dagcrème. “Soms     is het meestal groen.â€? AMBITIES "# 

      nooit weet wat er die dag gaat gebeuren,â€?aldus Loes die zeker niet bang is uitgevallen. Over haar ambities vertelt Loes: “Ik wil graag mijn bijdrage      $          

 

  %

    gever Ên de samenleving staan daarbij altijd centraal.� Loes geeft aan dat haar rustige maar 

                tijdens haar werk terecht komt. “Van nature ben     &  

  vermogen ontwikkeld. Daarnaast heb ik het vermogen om een situatie non-verbaal onder controle te krijgen of te houden.

Naam: Loes Timmer mans - Driessen Leeftijd: 28 jaar Opleiding: Politieaca demie Beroep: Agente bij Politie Limburg-Noo rd Gebruikt dagmake-u p: Ja, soms Duur opbrengen dag make-up: 2 minuten Favo make-up kleur : Groen d

.

“Ik voel er weinig voor om elke ochtend een uur voor de spiegel te staan.�

OPVOEDING "'              (   

       ) "#     

        $              die ik nu ben.� MAKE-UP ADVIES Met haar donkere haar, lichte huid en blauwe ogen is Loes een zogenaamd wintertype. Tijdens de winter zijn er grote contrasten te zien in de natuur zoals een helderblauwe lucht met sneeuw of juist heel donkere dagen. Winterkleuren hebben een blauwe ondertoon en zijn helder. Kleuren die Loes    

            !       

Kleurenpalet voor wintertypes

C VIP

Klik hier voor ‘behind the scenes’ beeldmateriaal


C Career

Beauty &

Meisje-meisje DAGMAKEUP Brenda vindt het leuk om tijd te besteden aan haar uiterlijk en omschrijft zichzelf als een echt ‘meisje meisje’. Dat is soms minder leuk voor haar huisgenoten omdat ze de badkamer meestal lang bezet houdt. “Ik draag eigenlijk iedere dag make-up omdat ik me dan mooier en zelfverzekerder voel. Ik ben er toch zeker een kwartier mee bezig.” Echter met het gebruik van kleuren is Brenda terughoudend. “Ik gebruik bijna altijd natuurlijke kleuren zoals bruin, beige en grijs voor mijn ogen en lichtroze of perzikkleuren voor mijn lippen. Ik ben bang dat sommige kleuren me écht niet staan en speel daarom altijd maar een beetje op safe.” INSPIRATIE Brenda loopt momenteel stage bij Omroep Venlo. Ze laat zich dagelijks door veel dingen inspireren. “Dat kan een mooie documentaire op tv zijn maar ook een weekendje weg. Maar vaak zijn het kleine dingen die me laten inzien hoeveel geluk ik heb. Dat inspireert mij om alles uit het leven te halen wat erin zit!”

Naam: Brenda van d en Broek Leeftijd: 20 jaar Opleiding: HBO Jou nalistiek Afstudeerrichting: Televisie Gebruikt dagmake-u p: Ja, elke dag Duur opbrengen dag make-up: 15 minuten Favo make-up kleur : natuurlijke kleure n d

.

‘Ik draag eigelijk iedere dag make-up omdat ik me dan mooier en zelfverzekerder voel .’

AMBITIES Over haar ambities is Brenda heel duidelijk: “Ik wil me ontwikkelen tot een sterke vrouw en gelukkig zijn met mijn werk. Het liefste wil ik een beroep waarbij ik journalistiek kan combineren met uiterlijke verzorging. Tv- presentatrice bijvoorbeeld! Katja Schuurman is voor mij een goed voorbeeld van een mooie en zelfverzekerde vrouw mét brains.” Over haar eigen sterke kanten vertelt Brenda dat het haar goed lukt om interviewkandidaten op hun gemak te stellen zodat ze zich makkelijker bloot durven te geven. “Dat levert vaak de mooiste verhalen op!” MAKE-UP ADVIES Met haar prachtige oranjerode haar, sproetjes en bruine ogen behoort Brenda tot de herfsttypes. Tijdens de herfst zijn in de natuur veel donkere oranjetinten en bruintinten zoals mosgroen en brons te vinden. Dit zijn allemaal kleuren die herfsttypes mooi staan. Warme, donkere en gedempte kleuren staan herfsttypes goed. Denk daarbij aan groentinten, oranje, oranjerood, ivoor, turkoois, kaki, koper en goud. Kleuren die Brenda beter kan vermijden zijn: spierwit, lichtroze, antracietgrijs, fuchsia, bordeauxrood en navy. De visagiste adviseert Brenda om de kleur goud aan haar toilettasje met dagelijke make-up spulletjes toe te voegen. Dit is nét iets anders dan de natuurtinten die ze meestal gebruikt en het zorgt ervoor dat ze stralend voor de dag komt!

Kleurenpalet voor herfsttypes

C VIP

Klik hier om Brenda in actie te zien!


Slimmemeid

Brenda van den Broek, vierdejaars studente journalistiek

‘Ik wil me ontwikkelen tot een sterke vrouw’


Ambitieuze dame

‘Ik ben dag en nacht met mijn werk bezig en wil dat het slaagt’ Nina Schmitz, Development & Sourcing Manager


C Career

Beauty &

(Zelf)ontwikkeling DAGMAKE-UP Nina draagt bijna altijd dagmake-up omdat ze dat mooier en verzorgd vind staan. Meestal gebruikt ze mascara, donkere eyeliner en in de winter een beetje blush. ‘Ik gebruik eigenlijk zelden kleur. Ik draag nooit lippenstift of oogschaduw omdat ik dat niet zo mooi vind staan bij mezelf.’

Naam: Nina Schmitz Leeftijd: 27 jaar Opleiding: TMO Hog d

eschool Modemanage

ment Beroep: Developeme nt & Sourcing Man ager Bedrijf: Converse B enelux Gebruikt dagmake-u p: Ja, bijna altijd Duur opbrengen dag make-up: 5 minuten .

INSPIRATIE Als Developement & Sourcing Manager is Nina verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de collecties van Converse op het gebied van kleding, -tassen en -accessoires. Ze omschrijft haar werk als zeer afwisselend: “Denk hierbij aan ontwerp en ontwikkeling, prijsonderhandelingen, collectie presentaties, en ga zo maar door! Dit gaat gepaard met veel reizen naar de productielanden Turkije en China.” Voor haar werk laat ze zich inspireren door tv en tijdschriften, maar voornamelijk de mensen op straat en modebeurzen. “Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de reizen die ik maak en de mensen die ik onderweg ontmoet. Ik leer zoveel van de verschillende culturen en denkwijzen, maar ook over mezelf.”

.

“Ik draag nooit lippenstift of oogschaduw omdat ik dat niet zo mooi vind staan bij mezelf.”

GEDREVEN Nina is een ambitieuze dame. Als ze over een aantal jaren genoeg ervaring heeft opgedaan wil ze graag een eigen onderneming starten op het gebied van product development. Haar gedrevenheid komt daarbij goed van pas: “Ik ben dag en nacht bezig met mijn werk en wil dat het slaagt. Ik denk dat het ook komt door mijn opvoeding. Mijn ouders zeiden altijd: inzet wordt beloond. Niet met tastbare dingen maar met groei in je eigen ontwikkeling.” MAKE-UP ADVIES Met haar middenblonde haar en heldere blauwe ogen is Nina een echt zomertype. Evenals de winterkleuren, hebben zomerkleuren een blauwe ondertoon. Nina kan eigenlijk alle blauwtinten goed hebben. Daarnaast zijn kleuren zoals roze, lila, lavendel, lichtgrijs, taupe, watermeloenrood en zilver erg geschikt voor haar. Kleuren die minder voor Nina doen zijn: beige, geel, appelgroen, oranje en hele donkere kleuren zoals donkergroen. Omdat Nina graag eyeliner gebruikt raadt de visagiste haar aan om eens een gekleurde eyeliner te gebruiken. Dit kost net zoveel tijd en geeft haar een heldere en frisse oogopslag.

Kleurenpalet voor zomertypes

Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het kleurenpalet van lentetypes.


Topvrouwen van toen: Coco Chanel Eeuwenlang hebben vrouwen gestreden voor gelijke rechten. Veel invloedrijke vrouwen hebben daaraan bijgedragen en de weg voor ons vrijgemaakt. Wie zijn deze vrouwen die vochten voor hun idealen en onze vrijheid? Om hierachter te komen wordt in de rubriek ‘Topvrouw van toen’ het leven van een echte topvrouw uit het verleden belicht. Deze keer staat Madame Coco Chanel in de schijnwerpers. Laat je inspireren door dit invloedrijke modeicoon‌ Coco in vogelvlucht Op 12-jarige leeftijd overleed Coco’s moeder en werd ze door haar vader achtergelaten in een weeshuis. Haar passie voor mode ontstond toen ze als verkoopster in een hoedenwinkel werkte. Daarnaast zong ze liedjes in een concertzaal. Haar repertoire bestond uit twee nummers: Ko Ko Ri Ko en Qui qu’vu Coco. Hieraan dankte ze haar bijnaam ‘Coco’. Op haar 21ste raakte ze zwanger van Ettiene Balsan en ondanks dat het toendertijd illigaal was koos ze toch voor een abortus. Haar carriere als modeontwerpster was zeer succesvol totdat ze aan het begin van de tweede wereldoor         zorgde voor zoveel negatieve publiciteit dat ze besloot om al haar medewerkers te ontslaan en alle winkels te sluiten. Zelf verhuisde ze naar Zwitserland waar ze een aantal jaren gewoond heeft. Toen ze op 71-jarige leeftijd terugkwam liet ze zich inspireren door de vrouwelijke New Look van Dior en maakte ze haar comeback. Curriculum Vitea Naam: Jeanne Gabrielle Bonheur Chanel Geboortedatum: 19 augustus 1883 Geboorteplaats: Saumur in Frankrijk Gezinssituatie: ongehuwd, geen kinderen 1905: Zangeres 1909: Opening eerste hoedenwinkel 1914: Opening eerste modehuis 1916: Opening eerste couturehuis 1921: Lancering parfum Chanel no. 5 1925: Introductie Chanel mantelpakje 1926: Little black dress 1930/1940: Winkelsluiting vanwege 2e wereldoorlog 1954: Comeback 1969: Broadway musical over Coco Chanel

‘Om onvervangbaar te zijn moet je anders zijn dan anderen’ - Coco Chanel 1883-1971


Chanel rebel Chanel werd beroemd door haar parfum ‘Chanel No. 5’ dat in 1921 werd gelanceerd. Daarnaast stond ze bekend om haar vernieuwende snit: de typische luxueuze maar comfortabele mantelpakjes in een handgeweven tweed. Coco Chanel had strakke ideeën over mode en luxe, en weigerde toe te geven aan het toen heersende beeld van couture: ingesnoerde korsetten en ongemakkelijke silhouetten. Ze is degene die de ‘garçonne’ look heeft bedacht en geïntroduceerd in de modewereld. Ze ontwierp truien voor vrouwen en plooirokken met verlaagde taille en versierde de haren met clochehoeden en haarbanden. Het minimalistisch zwart avondjurkje is tot op de dag van vandaag nog steeds één van Chanel’s bekendste ontwerpen. Levenslessen a la Coco

Coco Chanel over… Jezelf ontwikkelen: ‘Je mag dan wel geboren zijn zonder vleugels, maar hou ze alsjeblieft niet tegen om te groeien.’ Elegantie: “Elegant zijn is geen kwestie van een nieuwe jurk aantrekken. Je bent elegant, omdat je elegant bent.” Geld: "Geld heeft maar een klank: die van de vrijheid." Succes: ‘Met zachtmoedigheid krijg je niets voor elkaar, tenzij je toevallig een kip bent die eieren legt’ Stijl: ‘Een vrouw moet twee dingen zijn, stijlvol en legendarisch’ Emoties tonen: ‘Mannen houden niet van grienende vrouwen.’ Onzekerheid: “Doen alsof je naïef bent komt dommer over dan gewoon te bekennen dat je iets niet weet.’ Liefde voor haar werk: ‘Als je je wanhopig voelt en door iedereen in de steek gelaten bent, dan heb je toch nog altijd een vriend bij wie je kan aankloppen: je werk.

Chanel was een wijze, sterke maar eenzame vrouw. Ze was egoïstisch, zelfverzekerd en had een goede zakelijke intuïtie die ze gebruikte om de juiste mannen aan de haak de slaan. Ze maakte er echter nooit echt werk van om zich te binden. Coco had zo haar eigen manier van ‘netwerken’. Ze omringde zich het liefst met kunstenaars, mannen van adel en mannen met economische of politieke invloed. Zonder dat deze haar echt konden veroveren, daarvoor was ze te veel op haar vrijheid gesteld. Coco had een scherpe, gevatte tong. Haar bekende quotes waren niet altijd even lief, maar telkens wel heel raak. Wil je meer lezen over de levenslessen van Coco? Lees dan eens het boek ‘The gospel according to Coco Chanel’ van Karen Karbo.


C Career Schrijf je in!

...en ontvang Career Magazine gratis in je mailbox

www.career-magazine.nl it

Vis

il Ma

n Joi

C

www.career-magazine.nl

info@career-magazine.nl

Career Magazine

s

cus

Dis

low Fol

re Sha

Career Online Magazine @ Groups

CareerDigMag

CareerMagazine

Career Magazine Sample Issue  

Nederland barst van de talentvolle vrouwen en het wordt tijd dat dit gezien wordt! Vandaar Career Magazine, een gratis interactief online ma...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you