Karsten og Petra på eventyr i London

Page 1
FARGET SIDE SOM MATCHER FORSATSEN


KARSTEN OG PETRA På eventyr i LondonTekst: Tor Åge Bringsværd • Illustrasjoner: Anne G. Holt

KARSTEN OG PETRA På eventyr i London


KVELDEN FØR AVREISE

Karsten og familien hans skal på langhelg til London. De skal være borte fra torsdag til mandag! For endelig har mamma fått noen dager fri fra jobben. «Jammen lenge siden vi har vært på tur sammen,» sier pappa. Siri har fått fri fra skolen. Og Karsten har fått lov til å be med seg Petra! I kveld skal Petra overnatte. Tidlig neste morgen går flyet.


Nå sitter alle sammen i stua og ser på et stort kart over London – hovedstaden i England. Mamma og pappa har vært i London en gang før, så de er litt kjent der. «Her er flyplassen,» sier mamma og peker, «og omtrent der ligger hotellet vi skal bo på.»


AG TORSD

I London er det mange flyplasser. Flyet de reiser med lander på den største av dem. Den heter Heathrow – og der er det et yrende liv. Karsten og Petra synes det tar veldig lang tid før koffertene kommer.Fra flyplassen tar de toget til en stasjon som heter Paddington. «Paddington?» sier Petra. «Er ikke det en liten bjørn? Jeg tror morfar har lest om ham for meg.» «De bøkene likte jeg godt da jeg var liten,» sier storesøster Siri. «Paddington fant alltid på så mye morsomt!» «Den hjemløse og foreldreløse lille bjørnen fikk navnet Paddington …


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.