Vivantus, uw partner in Verhuur

Page 1

Uw partner in Verhuur

Thuis in alle disciplines binnen uw huur- en verhuurvraagstukken

Beumer | Brockho | Hendriks Hoekstra en Van Eck | Petra De Kleermaeker Schuitema Hoekstra en Van Eck | Thijssen Van Dorsten | Woonfabriek Zwolle
V E RZ E KE R INGE N PARTNER IN DE: HOEKSTRA EN VAN ECK VERZEKERINGEN MAKELAARS HYPOTHEKEN
WIE
• 39 kantoren, met lokale kennis en netwerken • 26 regio’s, verspreid door heel Nederland • 10 enthousiaste verhuurspecialisten • Meerdere lokale labels onder één merk • 1 gezamenlijk doel • 80.000 actieve leads TILBURG REESHOF BREDA ‘S-HERTOGENBOSCH TILBURG WEERT ROERMOND NIJMEGEN ARNHEM APELDOORN BUSSUM MEPPEL ALMERE AMSTELVEEN AMSTERDAM A’DAM NOORD MONNICKENDAM PURMEREND ZAANDAM ALKMAAR LANDSMEER HOORN HEERHUGOWAARD A’DAM WEST HOOFDDORP HAARLEM (2x) (2x) AMERSFOORT LEIDEN HILVERSUM EINDHOVEN (2x) (2x) ZWOLLE NIEUWEGEIN WIJK BIJ DUURSTEDE VLEUTEN DE MEERN UTRECHT MAARSSEN Inhoud 01 Lokale marktkennis aangevuld met landelijke Know-how 02 Vivantus, uw partner in Verhuur 03 Diensten 04 Verhuurtraject bij wederverhuur 05 Nieuwbouw WIJ ZIJN:
ZIJN WIJ?

01 Lokale marktkennis aangevuld met landelijke Know-how

VIVANTUS, DE GROOTSTE MAKELAARSGROEP VAN NEDERLAND

Vivantus is met 39 makelaarskantoren de grootste makelaarsgroep van Nederland, bestaande uit de lokaal bekende makelaarsmerken Brockhoff, Beumer, Hoekstra en Van Eck, Hendriks, Petra De Kleermaeker, Schuitema Hoekstra en Van Eck, Thijssen en Van Dorsten.

Als overkoepelend label bundelt Vivantus de kennis en know-how van alle regionale woningmarktspecialisten in een centraal opererend team. Eén bedrijf met één doel: de beste dienstverlening voor onze opdrachtgevers.

Persoonlijk Professioneel Innovatief Nieuwsgierig Samen
V E RZ E KE R INGE N PARTNER IN DE: HOEKSTRA EN VAN ECK VERZEKERINGEN MAKELAARS HYPOTHEKEN
“Wij zijn thuis in alle disciplines binnen uw huuren/of verhuurvraagstukken!”

02 Vivantus, uw partner in Verhuur

Om woningen succesvol te verhuren is het noodzakelijk om rekening te houden met de richtlijnen van de overheid, maar ook met de commerciële vermarktbaarheid van een project. Verhuur is hierdoor vaak een complex proces. Vivantus Verhuur ontzorgt beleggers met alle vraagstukken rondom verhuur, zowel bij bestaande bouw als nieuwbouw. We doen lokaal marktonderzoek, geven huurprijsadvies en nemen u de marketing en het verhuurmanagement uit handen.

Ons verhuurteam bestaat uit ervaren verhuurmakelaars, on- en offline marketingspecialisten, administratieve krachten en een veelzijdige backoffice. Daarnaast is er bij ieder project een projectcoördinator betrokken om het proces te begeleiden en al uw vragen te beantwoorden.

“Het allerbeste advies tijdens het gehele verhuurtraject”

Dankzij onze kennis over de landelijke en regionale woningmarkt kunnen we u tijdens het gehele verhuurtraject van het allerbeste advies voorzien. We kijken vooruit en signaleren kansen en risico’s. Onze marketing- en verhuurexperts brengen uw woningen onder de aandacht van woningzoekenden en selecteren de meest geschikte huurkandidaten. Daarbij maken we gebruik van onze slimme databanken met potentiële huurders of uw eigen systeem. Door onze persoonlijke aanpak selecteren we uitsluitend de beste huurders, met een lage mutatiegraad tot gevolg.

Zo houden we risico’s op leegstand en wanbetaling zo klein mogelijk, het rendement zo hoog mogelijk en staat u zelfzeker in het proces.

Kortom: Vivantus ontzorgt tijdens het gehele verhuurtraject.

03 Diensten

Vivantus is uw partner in verhuur. Onze verhuurspecialisten staan in elke fase van het proces voor u klaar. We nemen u het liefst zoveel mogelijk uit handen, maar de aanpak kan zowel allesomvattend als gefaseerd zijn.

MARKET RESEARCH EN INVESTERINGSADVIES

Het rendement van een beleggingsobject hangt af van veel verschillende factoren. Heeft u een investeringsobject op het oog of heeft u advies nodig over uw huidige portefeuille? Onze verhuurexperts onderzoeken de potentie van investeringsobjecten en leggen risico’s, valkuilen en kansen voor u bloot. Dat doen we door middel van een uitgebreid onderzoek naar de huurprijs in combinatie met de locatie, de lokale markt en de beoogde doelgroep. Wij brengen lokale en nationale trends en ontwikkelingen in kaart en bezoeken de locatie van het project persoonlijk.

Dat stelt ons in staat om te adviseren over het project als geheel, maar ook over losse objecten. We kijken op locatie naar factoren die de waarde van bepaalde huisnummers beïnvloeden, zoals een specifiek uitzicht, een specifieke indeling of bijzondere omgevingsfactoren. Zo brengen we het potentiële rendement van de volledige (toekomstige) portefeuille en in kaart en weet u exact waar u aan toe bent.

03 Diensten (vervolg)

VERHUURMANAGEMENT

Bij een succesvol verhuurproces van een woning maken kennis en kwaliteit het verschil. Onze verhuurexperts hebben alle kennis in huis om uw objecten succesvol te verhuren, zowel bij eerste verhuur van een compleet project als bij wederverhuur van losse objecten. Wij zetten de woningen in de markt en brengen deze onder de aandacht van de geschikte huurkandidaten.

huurprijs toewijzing

“Onze experts hebben de kennis in huis van verhuur tot wederverhuur van losse objecten”
ontzorgen woon -
werk
budget VERHUREN HAALBAARHEID DOELGROEP wederverhuur woningtype VOORINSPECTIE HUISHOUDEN WIJ WERKEN O.A. VOOR:

COMPLEXMATIGE VERHUUR

Om een nieuw project te verhuren is het belangrijk om de juiste doelgroep te bereiken. Onze marketing-experts helpen u hierbij. Wij ontzorgen u onder andere door middel van:

Klantreis voor projecten

We brengen de ideale doelgroep van het project in kaart en stippelen de klantreis uit. Dit doen we op basis van data in combinatie met lokale kennis van de regionale makelaars.

Presentatie

Wij helpen u waar nodig met een huisstijl, projectwebsite, impressies en plattegronden

Marketingplanning

Hoe bereiken we de ideale doelgroep van uw project of object en welke kanalen gaan we hiervoor inzetten? Wij stippelen de planning voor u uit.

Communicatie

We nemen de communicatie uit handen en bereiken potentiële huurders voor uw complete project middels onze nieuwsbrieven, social media en advertenties en evenementen.

Verhuurmanagement

Onze verhuurmakelaars selecteren de meest geschikte huurkandidaten middels een digitale controle gevolgd door een persoonlijk contactmoment.

Verhuurtraject bij wederverhuur

Ook voor verhuurmanagement bij wederverhuur bent u bij Vivantus aan het juiste adres. Nadat u een opzegging heeft ontvangen melden onze verhuurmakelaars de woning aan op verschillende kanalen. Daarna selecteren we de meest geschikte huurkandidaten. Zo zorgen we ervoor dat woningen snel (weer) worden verhuurd. We geven u graag een idee van hoe het traject bij wederverhuur doorgaans verloopt.

Ontvangen huuropzegging

Van de eigenaar of beheerder ontvangen wij een huuropzegging met een nieuwe marktconforme huurprijs voor de woning. Wij kunnen u waar nodig van huurprijsadvies voorzien. De woning wordt aangemeld op de website van onze lokale makelaarskantoren en op woningplatforms als Funda en Pararius. We plaatsen de woning daarnaast op de social media kanalen van al onze relevante makelaarslabels.

Publicatie woning

04
01 02 01 Ontvangen
02 Publicatie
03 Voorinspectie 04 Prijsbepaling 05 Screening
06 Bezichtiging 07
08
09 Sleuteloverdracht
huuropzegging
woning
en toewijzing kandidaat
Akkoord kandidaat en laatste controles
Opstellen en digitaal verstrekken van de huurovereenkomst

Voorinspectie

Bij ontvangst van de huuropzegging wordt er een voorinspectie ingepland. Samen met de vertrekkende huurder worden er afspraken gemaakt over de oplevering van de woning. De eisen van oplevering zijn door de eigenaar opgesteld.

Op basis van onze bevindingen tijdens de voorinspectie beoordelen we de woning en brengen we advies uit over de huidige staat van de woning en de huurprijs.

Screening en toewijzing kandidaat

a) Geïnteresseerde huurders maken in onze Eye-Move omgeving een iDD-profiel aan. Dit is een persoonlijke, digitale kluis waarin alle persoonsgegevens en documenten veilig worden bewaard. Uitsluitend de kandidaat huurder kan inloggen en de gegevens inzien.

b) Uit alle geïnteresseerden selecteren wij de meest geschikte huurkandidaten. De selectie kan worden uitgevoerd op basis van verschillende criteria, zoals inkomen, voorrangsregelingen, het totaal van eigen vermogen, gezinssamenstelling of werksituatie.

c) Geselecteerde kandidaten krijgen de mogelijkheid om hun persoonlijke dossier verder aan te vullen. Wij hebben hiervoor een samenwerking met Qii, een online tool waarmee kandidaten middels hun DigiD de vereiste documenten kunnen aanleveren. De gegevens worden rechtstreeks opgehaald uit databronnen van de overheid, waarmee de foutmarge flink wordt gereduceerd.

De woning wordt gereserveerd voor de meest geschikte kandidaat en de kandidaat wordt uitgenodigd voor een bezichtiging. De bezichtiging wordt altijd uitgevoerd door een van onze verhuurmakelaars. We hechten veel waarde aan persoonlijk contact: dit geeft ons een betere indruk van de betrouwbaarheid van een kandidaat.

Prijsbepaling

03 04
05
Bezichtiging
06

04

Verhuurtraject bij wederverhuur (vervolg)

Akkoord kandidaat en laatste controles

Na de bezichtiging heeft de kandidaat tot de volgende werkdag bedenktijd. Wil de kandidaat de woning huren, dan worden de laatste controles uitgevoerd. Denk aan een CDD-, Wwft-, PEP- en kredietcheck.

09

Sleuteloverdracht

kandidaten versnelt het proces”

De huurovereenkomst wordt opgesteld en wordt ter controle aangeboden aan de eigenaar, beheerder of mandaatgever. Na akkoord wordt de huurovereenkomst aan de huurder verstrekt en digitaal ondertekend. Daarna wordt de overeenkomst ondertekend door de eigenaar.

Opstellen en digitaal verstrekken van de huurovereenkomst

Voor de sleuteloverdracht wordt er een beschrijving van het gehuurde (BvG) van de woning opgesteld. Tijdens de sleuteloverdracht doet een van onze makelaars een inspectie met de huurder. De BvG wordt aangevuld met de juiste meterstanden en eventuele gebreken worden genoteerd.

“Zorgvuldige selectie van
08
07

05 Vivantus Nieuwbouw

Vivantus heeft alle kennis in huis voor complexmatige wederverhuur, maar ook voor projectmatige, eerste verhuring van nieuwbouwwoningen bent u bij ons aan het juiste adres. Het nieuwbouwteam van Vivantus ontzorgt projectontwikkelaars en beleggers met de complete dienstverlening rondom projectontwikkelingen, van marktonderzoek en advisering tot marketing en verhuur. Dat begint al bij de tekentafel: wij zetten proactief onze juridische kennis en expertise van de lokale huurmarkt in om u te adviseren en te ondersteunen.

Het nieuwbouwteam beschikt over alle benodigde kennis om u vanaf de start van het beste advies te voorzien. Of het nou gaat om kleinschalige nieuwbouw- of transformatieprojecten of omvangrijke gebiedsontwikkelingen van meer dan 1.500 wooneenheden.

ONZE NIEUWBOUW- EN VERHUUREXPERTS KUNNEN U ONDERSTEUNEN BIJ:

Market research en advisering Tenders Marketingadvies en uitvoering Verkoop- en verhuurmanagement

MEER WETEN?

Weten wat Vivantus Verhuur voor u kan betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of kijk op vivantus.nl.

Ook op andere vlakken hulp nodig? We kunnen u ook ondersteunen bij vraagstukken rondom nieuwbouw, hypotheken en verzekeringen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

“Een volledige gedigitaliseerd proces en een team met de voeten in de klei”
NIEUWBOUW & VERHUUR Rick Thijssen r.thijssen@thijssenmakelaardij.nl Bouke Molenkamp b.molenkap@vivantus.nl
Coördinator
tel:
Vivian-Esmee van Brakel vvanbrakel@beumer.nl
Bibi Strijbosch
Verhuur b.strijbosch@vivantus.nl
06-27151278
| Brockho | Hendriks | Hoekstra
Van Eck | Petra De Kleermaeker Schuitema Hoekstra en Van Eck | Thijssen | Van Dorsten | Woonfabriek Zwolle
BIJ VIVANTUS STAAT IEDERE DAG ‘HET VERSCHIL MAKEN’ CENTRAAL. WE BIEDEN KWALITEIT EN STAAN DICHT BIJ ONZE KLANTEN. ” “ Beumer
en

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.