Ondernemend Friesland editie 7 2021

Page 35

Duurzame Doeners: Laadkracht In de eigen productie ‘Duurzame Doeners’ introduceren de Freonen fan Fossylfrij Fryslân partners die al iedere dag bezig zijn met verduurzaming. In deze editie: Laadkracht. Waarom zetten jullie duurzame stappen? Het aantal elektrische auto’s groeit snel en meer laadpunten zijn nodig. Tijdens de energietransitie zijn er nog veel meer kansen en mogelijkheden op het gebied van elektriciteit en duurzame ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk om hier daadkrachtig aan bij te dragen. Het is onze missie om onze klanten volledig te ontzorgen in het verzorgen van laadoplossingen en daarbij uitsluitend 100% duurzame, lokaal opgewekte energie te leveren met een focus op meerwaarde in de regio. Dit doen wij onder andere voor de openbare laadinfrastructuur in gemeente Súdwest-Fryslân.

Welke concrete stappen zet Laadkracht? Met Laadkracht willen we laten zien dat we door bundeling van lokale krachten in staat zijn het verschil te maken in de

energietransitie. Door op een duurzame en efficiënte manier in één arbeidsgang laadoplossingen te realiseren versnellen we de energietransitie. Wij werken dagelijks in de openbare ruimte waarbij wij verantwoordelijk zijn voor de coördinatie, het leveren, plaatsen, aansluiten en exploiteren van zowel publieke laadpalen als MKB- en thuis laadoplossingen.

Wat levert het op? Met onze activiteiten werken we aan een bestendig energienet voor de versnelling van de energietransitie in de regio. Het realiseren van laadoplossingen bevordert de bereikbaarheid voor elektrische rijders en draagt bij aan de ambitie van Laadkracht en de Fossylfrije Freonen. Inmiddels hebben al meer dan 3000 klanten gebruik gemaakt van onze laadoplossingen.

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

Via de website www.regelmijnlaadpaal. com kunnen gebruikers eenvoudig een aanvraag doen voor een laadpaal of laadpas. Zo bevestigt ook een van onze recente klanten: “Het hele proces heb ik als heel prettig ervaren en ook heel vlot. Het is ook leuk om op de website te zien wat de status van de aanvraag is en in welke straten er een openbare laadpaal is geplaatst. Dat de stroom 100% duurzaam en lokaal opgewekt is maakt het verhaal van elektrisch rijden uit een milieubewuste overweging helemaal af.” Wij zijn trots dat wij als noordelijke ondernemers een bijdrage mogen leveren aan het verduurzamen van de mobiliteit in de provincie Fryslân en hopen met onze activiteiten elektrisch rijden in de regio nog meer te stimuleren.

35

OF 2021-07