Næring på Jæren 3-2020 TREND

Page 1

03

INFORMASJON

2020

OM NÆRINGSLIVET I KLEPP • TIME • HÅ 16. årgang • 03 • Mai 2020

TEMA Trend

Byggevarebonanza Tett på:

Siri Lea

Sterk vekst for Grude gartneri

Inspiserer sveis for millioner

Først i Norge med høyfastbetong


Elektrifiserte nyheter fra Ford – klar for bestilling

Nye Ford Kuga blir tilgjengelig som ladbar hybrid, med en elektrisk rekkevidde på opptil 56 km, og opptil 554 liter bagasjerom! I tillegg har den et helt nytt design, større plass, mer fleksible løsninger og Ford CoPilot 360-førerassistanseteknologier som gjør kjøreturen tryggere, enklere og mer behagelig. Nye Kuga vil også bli tilgjengelig med EcoBlue hybrid, og senere som konvensjonell hybrid - i tillegg til en EcoBlue dieselmotor med firehjulstrekk.

Velkommen inn til a provekjore bilen hos Kverneland Bil Bryne.

Bryne

Kverneland Bil AS | Ford Bryne Bryne 4341, Eskervegen 7 Tel. 51 77 82 82 , www.kvernelandbil.no

Ford Bryne 4341, Eskervegen 7, Tel. 51 77 82 82 , www.kvernelandbil.no


NYHET!

4 nye bo ligty lanser t s per ist m ån e d e e n!

3 eneboliger BK10

11 rekkehus BK16AB

4 eneboliger BF10

Bjørnøyavegen 54 - 58 ca 15o kvm | Pris fra kr 5.390.000

Bjørnøyavegen 37 - 57 ca 147 kvm | Pris fra kr 4.290.000

Bjørnøyavegen 60 - 66 ca 138 kvm | Pris fra kr 4.990.000

Tett på Bryne-buen – på sentrum – og på friområdene og turstiene langs Eivindsholtjernet. Tett på de gode opplevelsene – for store – og for små. Her bygger vi nå hagebyen Tunheimgarden. Nylig lanserte vi 4 nye boligmodeller – både eneboliger og rekkehus – kom å ta en kikk!

Les mer - www.tunheimgarden.no Steinar Stokka • mobil: 465 95 969 • sst@aktiv.no Andreas Rage • mobil: 934 94 115 • andreas@aktiv.no Kontakt oss for en privat gjennomgang av prosjektet, finansiering eller verdivurdering, som er gratis!


Dagfinn Hauge Redaktør

Innhold

Tid for kreativitet For svært mange har det vært en krevende vår. En historisk vår som har resultert i at mange er permitterte eller har mistet jobben. Flere har gått konkurs. De lang­siktige virkningene av pandemien og oljenedturen er vanskelig å forutse.

Vokser på inspeksjon av sveis

Vi i Næring på Jæren lukker ikke øynene for de negative konsekvensene, men vår oppgave er å fokusere på bedrifter som går godt. Vi skal formidler positive saker. Andre medier får ta seg av de negative. Positive artikler kan være en spire til oppmuntring og inspirasjon. Det finnes muligheter for den som vil tenke nytt og kreativt. En ny hverdag vil også gi nye muligheter, det gjelder bare å finne de og gripe de med begge hender. Mange har funnet på kreative løsninger i den vanskelige tiden for å berge noe av omsetningen. Og noe av disse løsningen er nok kommet for å bli. Innen handelsnæringen ser vi at det blir viktigere og viktigere med gode nettløsninger. Nettbutikk i tillegg til den fysiske butikken er for mange et must i 2020. I tillegg er god kommunikasjon via sosiale medier salgsfremmende. For mange kunder er inspirasjons­innleggende der avgjørende for kjøp. En salgsinteresse avgjøres ofte på nettet før en tropper opp i den fysiske butikken. Og det er ikke bare klær og interiør som dette er viktig for.

8

Stort løft for Grude gartneri

10

Tett på: Siri Lea

14

Familiebedrift satser på høyfastbetong

18

Vårens trender

22

Storsalg på byggevarer

26

Stort behov for IT-konsulenten

28

Bedre renhold gir vekst for Norengros 32

Gartneri merker større interesse for

TEMA

hagearbeid

36

Regnskapsspalten

38

Oppfinnelse: Hola oval

40

Gründerspalten: Pilatesstudio

42

Nytt om navn

50

Kæ skjer

51

8

18

28

14

Det var mange industribedrifter på Jæren som tok lærdom av den forrige oljenedturen. Fra å være helt avhengig av oljevirksomheten i Nordsjøen ble mange mye mer kostnadsfokusert og eksportrettet. Før dette året pekte alle piler rett oppover. Nå må en på ny inn i en omstillingsfase. For den som klarer å finne kostnadsbesparende produkter og løsninger, er det store muligheter, kanskje må en også søke mot nye forretnings­områder. «Hvis det bare hadde vært et «kart» over labyrinten, så ville hele livet vært så mye enklere. Beklageligvis er det eneste sikre og faste i livet at alle ting forandrer seg», sier Dr. Spencer Johnson. God lesning.

Næring på Jæren er et uavhengig magasin med fokus på næringslivet på Jæren. Næring på Jæren kommer ut seks ganger i året og distri­bueres til alle husstander og bedrifter i Klepp, Time og Hå kommune.

REDAKTØR: Dagfinn Hauge dagfinn@mediaserv.no Mob. 950 73 249

UTGIVER:

ANNONSER: Unni Stødle unni@lokomotiv.no Mob. 932 14 318

Hulda Garborgsvei 6, 4344 Bryne Tlf. 51 77 84 00 www.lokomotiv.no

Katrine F. Killingland katrine@lokomotiv.no Mob. 901 40 447

4

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Elin Nærland elin@lokomotiv.no Mob. 928 47 084 DESIGN/PRODUKSJON: Lokomotiv Media AS FORSIDEFOTO: Madeleine Grude Foto: Dagfinn Hauge TRYKK: Gunnarshaug Trykkeri

Følg oss på Facebook FACEBOOK.COM/NÆRING PÅ JÆREN Eller les våre artikler her: www.npj.no DISTRIBUSJON: Husstander: Schibsted Distrubusjon Vest. Bedrifter: Posten Norge. Spørsmål vedrørende distribusjonen: post@lokomotiv.no Neste utgave av Næring på Jæren kommer ut 25. august 2020.


Toyota Sørvest AS #Lokaltihørighet #Altblirbra

SOMMERFERIE I NORGE?

Nybil

Bruktbil

• FLERE HYBRIDMODELLER LEVERINGSKLARE

VI HAR VAREBILER TIL RASK LEVERING

• NY RAV4 PLUG-IN ER BESTILLINGSKLAR!

For eksempel PROACE 4X4 eller nye PROACE CITY!

OVER 200 BILER PÅ LAGER KLARE TIL LANGTUR

TOYOTA-TRYGGHET

1,95% BRUKTBILKAMPANJE (20% EGENKAPITAL)

HUSK SERVICE OG/ELLER EU-KONTROLL FØR TUREN!

STAVANGER

SANDNES (Bilhuset)

JÆREN

Langflåtveien 35

Vestre Svanholmen 9 - 11

(fra Påske 2021)

4017 STAVANGER

4394 SANDNES

Eskervegen 5,

Tlf 51 82 25 00

Tlf 51 82 25 00

4341 BRYNE

Verksted


KORT OG GODT Ny ROV-løsning fra Depro AS Depro AS har inngått et samarbeid med amerikanske VideoRay LLC. Sammen har de utviklet en ROV-løsning kalt BLUEROC. Denne løsningen kan spare offshore-operatører for opptil 75 % av kostnadene ved observasjonsoppdrag av subsea-installasjoner. BLUEROC er en kontainer som inneholder alt en behøver ved en ROVoperasjon, som vinsj, LARS, TMS,

ROV og operasjonsrom. Løsningen er designet for å kunne operere helt ned til 2000 meter under havflaten. – Dette produktet er en del av en langsiktig strategi i Depro der vi ønsker å tilby nye innovative konsepter som enkelt kan fjernstyres fra land og gir høy verdiskapning for våre kunder, sier markedsdirektør Kenneth Olsen. Vi ser det som viktig at vi som

leverandør tar ansvar med å utvikle bedre, rimeligere og mer miljøvennlige løsninger. Vi har luftet våre ideer med noen kunder og responsen er enormt god. Den første løsningen er allerede solgt og skal være klar i høst.

Total Betong bygger Mosvannet Park for 350 millioner Mosvannet Utvikling AS har inngått totalentreprisekontrakt med Total Betong AS om bygging av bolig­­prosjektet Mosvannet Park i Stavanger. Prosjektet bygges på tomten til gamle Alstor hotell. Riving av hotell­bygningen og direktør­boligen inngår også i prosjektet. Prosjektet har 82 leiligheter med

Rema 1000 butikk og parkerings­ anlegg i kjelleren. Det er delt i to bygge­trinn hvor det første trinnet består av 45 leiligheter, Rema 1000 og parkerings­anlegget. De resterende 37 leilighetene inngår i bygge­trinn 2. Samlet areal er på cirka 15.500 m2. Kontrakts­ summen er på 350 millioner kroner. Arbeidet er allerede i gang.

skarp.no

GRATIS BEFARING

Små eller store prosjekter?

B E T O N G A R B E I D post@ahbygg.no

tlf.nr 51 79 85 79

VI ER DIN ELEKTRIKER Vår jobb er å gi gode og kvalifiserte råd. Samtidig skal vi inspirere. Vi brenner for faget vårt. Bryne Elektriske består av nærmere 40 høyt kvalifiserte og dyktige medarbeidere. Du skal være trygg på leveranse av gode og framtidsrettede løsninger enten det gjelder sterkstrøm, svakstrøm, spredenett, alarmanlegg, belysning eller styringssystemer. Kontakt oss dersom du har et stort prosjekt på gang eller bare trenger å få skiftet en stikkontakt.

VESTHAGEN 9, BRYNE 51 77 92 00 POST@BRYNE-ELEKTRISKE.NO

6

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

PRODUKSJON AV AVANSERTE PRODUKTER www.msas.no

Ett kontaktpunkt Ett verksted En faktura En dokumentpakke


Veidekke ASA: Bygger Rovik Brygge i Sandnes Veidekke Bygg har fått i oppdrag å oppføre boligprosjektet Rovik Brygge med 72 leiligheter ved havnebassenget i Sandnes sentrum. Kontrakten er en totalentreprise verdt 220 millioner kroner. Prosjektet Rovik Brygge består av tre leilighetsbygg med et maritimt og moderne uttrykk, og blir omgitt av et parkområde med en promenade langs bryggen. Leilighetene varierer i størrelse fra 37-163 kvadratmeter med store og gode uteplasser mot sør og vest. I første etasje blir det næringslokaler, boder og parkering i et systemparkeringsanlegg.

- Vi har lagt vekt på at dette skal bli et flott prosjekt for Sandnes. Vi ønsker å utvikle prosjekter som både gir gode boliger, et levende nærområde og som øker verdien på hele nabolaget. Responsen på prosjektet har vært over­veldende, og vi starter derfor bygging tidligere enn vi i utgangs­ punktet hadde planlagt. Vi er også stolte av å kunne sette i gang et så

stort prosjekt i en tid da det er viktig å holde hjulene i gang, sier prosjektsjef Kjersti Kulleseid i Veidekke Eiendom. Byggestart blir trolig i juni og boligene skal stå klare til innflytting i løpet av 2022.

AKVA group sikret stor tubenot-kontrakt AKVA group har inngått en avtale om å levere den patenterte tubenotløsningen til sju oppdrettsanlegg i Norge. Avtalen har en verdi på rundt 100 millioner kroner. - Kunden har testet løsningen over en periode, og har opplevd en vesentlig

• Tanktømming • Fettutskiller • Slamsuging • Sandfangere • Lekkasjesøk • Oljeutskillere

• Rørspyling • Rørinspeksjon • Rørfornying, nytt rør uten å grave • Rotkutting • Tining av frosne rør

reduksjon i lusepåslag. Det er en stor anerkjennelse for AKVA group å kunne levere en større leveranse av tubenot til flere lokaliteter i Norge, sier HansØyvind Sagen, salgsdirektør Nordic i AKVA group. Kilde: Akvagroup.com.

På jakt etter sommerkroppen? Spis mer kylling!

Stene Renovasjon på farten 24 timer i døgnet Åpner tette avløp, Tømmer tanker, Rørinspeksjon, • Spyling av kjøkkenavløp Oljetanker, Lekkasjesøk

• Tømming av renseanelgg

24 timers service 51 60 99 00 Stene Renovasjon AS, Larsamyrå 6, 4313 Sandnes Tlf: 51 60 99 00 • Epost: stebjo@steneas.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

7


Max Brown (t.v.) har lykkes med drømmen om å skape sin egen bedrift. Weld Integrity AS har opplevd en kraftig vekst i løpet av to år. Ole Hansen og Pål Meling er to av 15 ansatte som jobber med inspeksjon av sveis.

Inspiserer sveis for millioner TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

I løpet av to år har Max Brown bygget opp en millionbedrift på inspeksjon av sveis. Nå er det 15 ansatte i bedriften som ikke utelukker ekspansjon til andre deler av landet, kanskje også til utlandet.

engelskmannen fortsatt mest komfortabel med å snakke engelsk. Men han forstår godt norsk.

– Dette er en perfekt beliggenhet for oss. Vår nærmeste nabo er Maskinering & Sveiseservice som var en av våre første kunder. Her på Jæren er det mange bedrifter som har behov for våre tjenester, forteller daglig leder, Max Brown.

Nå er det rundt to år siden Brown kastet seg utpå og realiserte drømmen om å starte eget firma. Og oppstarten har gått over all forventning. Kundene har strømmet til fra fjern og nær, og i fjor, som var det første hele året, rundet de 13 millioner kroner i omsetning og hadde et overskudd på fire millioner.

Etter ni år i Norge er den joviale

En kjekk arbeidsplass

1355-0

Litt bortgjemt, i Vardheivegen 58C, finner vi den nystartede bedriften. I verkstedhallen henger det travers­ kraner i taket. Her er det også et eget

rom med tykke betongvegger for å ta røntgen­bilder med sterk stråling. Brakker til kontorer har nettopp kommet på plass.

Ravema Demosenter Pauline Wiigs veg 4 4344 Bryne

8

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Ravema AS

Ravema Demosenter:

Tlf. 66 85 90 10

Reidar Kverneland Tlf.www.ravema.no 91 60 11 71.

Kontakt: Ravema AS Åsveien 21 Orstadveien 134 Reidar Kverneland tlf. 916 01 171 Ilebergveien 3, 3011 Drammen 3475 SætreTlf. 66 85 90 104353 Klepp St. Arnstein Nilsen tlf. 418 07 813

www.rave


Alt overskudd har Brown tilbakeført til bedriften og kjøpt nytt og avansert utstyr for å kunne ta enda flere og mer krevende oppgaver. – Målet mitt har vært å skape en kjekk arbeidsplass for meg selv om mine ansatte. Jeg har ikke noe ønske om å tjene masse penger, sier han. Foreløpig er Brown eneeier av bedriften.

Etterspurt kompetanse

Det meste av utstyret det bruker er svært dyrt å kjøpe inn. I tillegg må noe sendes ut av landet til kalibrering hvert år. Det koster også mye.

Med et «phased array»-instrument kan Max Brown se nøyaktige og detaljerte tversnittbilder av interne strukturer.

Av de 15 ansatte bor 11 i Storbritannia. – Det er få nordmenn som har riktig kompetanse. Derfor har vi mange britiske ansatte. Men det er dyrt med fly og hotellopphold, så vi håper å kunne ansette flere norske etter hvert. For tiden søker vi etter en lærling, forteller Brown. Selv kom Max fra England i 2011 og hadde regnet med å jobbe her i tre måneder. Men det ble mer arbeid, og etter hvert fikk han også norsk kjæreste. Dermed ble han værende og etablerte seg i Sandnes.

Tror veksten vil fortsette

Veksten har vært stor for Weld Integrity og Max tror veksten også vil fortsette når corona-pandemien er over. Selv om oljeindustrien vil merke nedgang, så er det mange inspeksjonsoppgaver av sveis på deler til andre forretningsområder.

Ole Hansen gjør klar for å ta et røntgenbilde med kraftig utstyr.

Blant annet inspiserer de metalldeler som blir brukt i broer og store bygg, deler til modifisering av lastebiler, deler til fly og til atomreaktorer. Det er sveis mellom delene som inspiseres. Her må det ikke være noen svakheter. Utstyret som de bruker ser helt gjennom sveisen. Etter inspeksjonen får kunden et sertifikat som følger med delen. – Det er mange ganger vi oppdager feil i sveis. Spesielt sveis i aluminium er vanskelig å utføre helt riktig. Oppdages det en feil, må produsenten gjøre prosessen om igjen, forteller Brown.

Pål Meling bruker et ultraly-instrument for å inspisere sveisen mellom to plater.

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

9


Leif Johan Grude har tatt godt vare på gartneriet han overtok fra foreldrene ved årtusenskiftet. Med stor arbeidsinnsats og en god porsjon pågangsmot har han, sammen med driftsleder Tom Arild Bekkeheien og dyktige ansatte, mangedoblet gartneriet i areal og omsetning. I dag er det et av landet største i sitt slag.

Administrerer 70 000 kvadratmeter med drivhus TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Leif Johan Grude har steg for steg, og litt i det stille, bygget opp et av landets største gartneri på Klepp Stasjon. Dette året er nytt drivhus på 18 000 kvadratmeter i full produksjon og gartneriutsalg er fornyet. Det er ikke bare sommersola som smiler når Næring på Jæren besøker Grude Gartneri. Daglig leder Leif Johan Grude har også all grunn til å smile. Det går godt i gartneribransjen selv om tunge corona-skyer har drevet over landet denne våren. Han viser rundt i det gigantisk store drivhusområdet som ligger litt i skjul bak trær og hus på Klepp Stasjon. – Vi har hatt en knalltøff vinter med mye arbeid for å komme i mål med det 10

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

nye drivhuset. Og når Norge stengte ned var det full stopp i en uke. Så var det full fart igjen, forteller Grude. Denne våre er det tydelig at folk har fått bedre tid til å jobbe i hagen. Fornyelsen av gartneriutsalget har slått godt an. – Her ønsker vi å selge vare fra egen produksjon samt produkter fra andre lokale produsenter. Vi har ansatt Olaug Bjelland som leder av gartneriutsalget, og hun gjør en

kjempejobb. Med nysatsingen har vi fått en stor og god økning i salget, forteller Grude. Satsingen på gartneriutsalget er bare en liten del av virksomheten som har vokst til å bli et av landets største gartneri med produksjon hele året. I fjor var omsetningen på hele 64 millioner kroner og spesielt de to siste årene har vært gode resultatmessig. I år regner Grude ny økning. – Det er viktig å ha et godt overskudd for å kunne ta nye investeringer og ha en trygg arbeidsplass, understreker han. Etter nyttår har de tatt i bruk et helt nytt og moderne drivhus på 18 000 kvadratmeter som skal romme


Gartneriutsalget er utvidet denne våren i både størrelse og vareutvalg. Det har ført til en stor økning i salget. Rutinerte Olaug Bjelland leder utsalget med stødig hånd.

både grønnsaker og blomster. Investeringen er på hele 45 millioner kroner.

Satset bredt

– Hva er årsaken til at dere har lykkes så godt? – Det er viktig for oss å ha mange bein å stå på og minske risiko. Derfor har vi valgt å satse på flere områder. Vi har frilandsgrønnsaker, forskjellige typer blomster, produksjon av småplanter, samt tomat og agurk. En annen årsak som nevnes er at Grude har tatt trygge steg ved først å leie areal hos andre. Når de så har sett at produksjonen er lønnsom, har de investert i egne drivhus. – Og så har vi fått kjøpe jord av gode naboer. Det har vært helt avgjørende for satsingen, sier Grude som samtidig påpeker at det ikke har vært noen lett vei til suksess. – Vi har arbeidet hardt for å få det til og støtt på noen skjær i sjøen underveis. Det var utfordrende å miste to av våre største kunder, grossistene Primaflor og ICA. Da måtte vi ut å finne andre til å kjøpe varene våre.

Det nye drivhuset er moderne og funksjonelt.

å starte eget gartneri, og det første drivhuset på 1000 m2 ble bygget. I tillegg leide han jord til å produsere frilandsgrønnsaker. Odd Narve lovet at sønnen skulle få overta når han passerte 30. Og da vi rundet årtusenskiftet overtok Leif Johan sammen med kona Hilde eiendom og drift og dannet Grude gartneri AS. Den gang hadde gartneriet en omsetning på fem millioner. I dag har de altså passert 64 millioner i omsetning og på det meste arbeider det 55 stykker ved gartneriet. Fem er fast ansatt, resten er sesongarbeidere fra Øst-Europa. Her er noen viktige steg for virksomheten: • Bygde 5 000 m2 drivhus i 2004 • Bygde hønshus for 7500 verpehøs i 2006/7. • Bygde 7 000 m2 drivhus i 2007 • Bygde 11 000 m2 drivhus i 2011 • Investerte i potte-robot i 2012 • Bygde 8 000 m2 drivhus i 2014 • Bygde 18 000 m2 drivhus i 2019

– I 2012 investerte vi i en potterobot til to millioner kroner. Den revolusjonerte driften og potter nå alt vi har av sommerplanter. Den kan potte 10 000 stemor i timen. Om vinteren og våren går den i ett med to skift, forteller Grude.

Stor blomsterproduksjon

På slutten av 90-tallet begynte de gradvis med blomster. Nå har de en stor blomsterproduksjon og leverer til grossister fra Bergen og Stavanger til Oslo. Småplanter til grønnsaksproduksjon selges til andre gartnere. – Nå har vi en fordeling på cirka 50-50 med blomster og grønnsaker. Det siste drivhuset er det største og dristigste steget de har gjort. Drivhuset er et fullt moderne anlegg. Det er lagt opp på en måte som gjør det lett å jobbe i. Kjempestore tanker tar vare på regnvann og overskuddsvarme om dagen som blir bevart og brukt om natten for å spare energi.

Fra småbruk til gigant-gartneri

Historien til Grude gartneri startet med Leif Johan sin farfar, Leif Grude. Etter krigen kjøpte han det 14 mål lille småbruket ved Klepp stasjon og drev med kyr, griser, høns og mink i liten skala. Far til Leif Johan, Odd Narve, tok gartnerutdanning og overtok småbruket i 1970. Hans drøm var

Kjempestore tanker samler regnvann og varme.

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

11


Potte-roboten har vært en lønnsom investering og kan potte 10 000 stemor i timen.

– Driftsleder Tom Arild Bekkeheien har hatt hovedansvaret for gjennomføringen av bygget. Han har vært ansatt siden 2011 og har vært veldig viktig for utviklingen av gartneriet, understreker Grude. For tiden leier Grude gartneri 20 000 m2 med drivhus hos andre, men målet er å ha all produksjon i egne drivhus på Klepp Stasjon. I tillegg har de 200 mål med jord for frilandsgrønnsaker som kål og kålrot. – Hva er det som driver deg til å satse så mye? – Jeg har alltid vært interessert i det som spirer og gror. Gartneryrket er et inspirerende og kjekt yrke. Og så er det

Tre generasjoner Grude. Bakerst Odd Narve og Janet som egentlig er pensjonister, men gjør fortsatt en stor innsats i gartneriet. Foran Leif Johan og Ove.

kjekt med det gode gartnermiljøet vi har her på Jæren. Jeg blir også inspirert av å ha så mange flinke ansatte for det er absolutt ikke noe en-mann-show å drive et så stort gartneri. I tillegg er det kjekt å oppleve at alt arbeidet vi gjør gir gode resultater, sier Grude.

SALG OG VEDLIKEHOLD AV LASTEBILKRANER OG ANNET LØFTEUTSTYR

WWW.DEPRO.NO

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale

Sørvest Kran & Rep AS Langmyra 11, 4344 Bryne Tlf. 40 10 66 66 post@svkran.no www.svkran.no

12

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

VI TAR I MOT ALT AV JERN OG METALL

VR AKPANT 30 00,-

Vi er lokalisert flere steder i Rogaland. Ta kontakt med ditt nærmeste mottak: Sandnes: Egersund: Sola:

tlf.: 51 66 67 00 tlf.: 98 03 22 34 tlf.: 92 22 92 80

Vi henter bile n din etter av tale!

E-mail: sandnes@hermod-teigen.no E-mail: egersund@hermod-teigen.no E-mail: egersund@hermod-teigen.no

Hermod Teigen AS, Fosseikeveien 14 4323 Sandnes, tlf 51 66 67 00


GRAVING - HAGE - STEINARBEID - RIVING OG SANERING - VAKTMESTERTJENESTER - SKOG BETONGARBEID - ASFALT - TØMMERARBEID VINTERVEDLIKEHOLD - TRANSPORT - SALG AV MASSER - UTLEIE AV UTSTYR

936 47 043 - JOHN.MAGNE@HOTMAIL.NO


Ystepiken TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Siri Lea hoppet i det. Sammen med to døtre startet hun ysteri hjemme på gården på Skrettingland ved Varhaug. Og starten, den har ikke vært annet enn eventyrlig. – Den 14. desember i fjor åpnet vi. Det var en perfekt tid å åpne på for det var mange som ville gi en pakke med ost som julegave, både firmaer og privatpersoner. Vi var 12 stykker på det meste som arbeidet for å få bestillingene unna. Til slutt gikk vi tomme for ost, forteller Siri Lea. Hun har fått fantastisk god respons på osten. I den selvbetjente butikken til ysteriet kommer det stadig folk innom, selv om Skrettingland ligger langt borte fra de store tettstedene. – Responsen har vært helt uvirkelig. Vi har kunder fra Egersund til Stavanger. Noen tar det som en søndags­tur å komme hit. I påsken var det vanvittig mye folk her. Lea forteller at hun har møtt så mye velvilje rundt starten av ysteriet. Alle

har vært så positive til satsingen, det være seg folk fra kommunen, Innovasjon Norge, Mattilsynet og lokale kjøpmenn.

Lang over budsjettet

Siri fikk raskt osten inn i lokale daglig­vare­butikker. I tillegg var hoteller og restauranter viktige kunder inntil Corona-viruset stoppet den salgskanalen. Men salget har vokst i ysteri-butikken og daglig­ vare b ­ utikkene. Foreløpig ligger omsetningen langt over budsjettet. – Så langt ser det veldig lyst ut. Jeg har ikke tro på at det skal bli noe gull­gruve, men så lenge folk liker osten og vi klarer å produsere, så er det kjekt, smiler hun. – Jeg er veldig glad for at vi startet opp. Det har gitt en ekstra dimensjon over garden. Og jeg ville gjort det igjen, selv om det er ganske altopp­slukende, sier Lea som i tillegg har ansvaret for et helt hus med rugeegghøner.

Selvbetjent utsalg

I det selvbetjente utsalget har Siri egne oster og kjøtt fra dyr på garden. I tillegg har de tatt inn produkter fra andre lokale produsenter, noe Siri synes er «galgjilt». – Fungerer det godt at utsalget er selvbetjent? – Det fungerer kjempegodt. Det hadde ikke vært lønnsomt for oss å ha noen som stod og ekspederte i butikken.

Mange slags lokale varer blir solgt i Ysteriutsalget.

14

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Tre oster er i produksjon for tiden. Det er bedaost, kremost og kvit­ skimmel­ost. To til står på blokka. Det er en halvfast gaudaliknende ost og havslettosten som er inspirert av Mont d’Or. Disse er i test og kommer for salg når de er sikre på at ostene blir bra.

TETT PÅ Navn: Siri Lea Alder: 48 Bosted: Skrettingland, Varhaug Stilling: Bonde og ostegründer Sivilstatus: Gift, 4 barn og to barnebarn. – Det er kjekt å ta opp kampen mot utenlandske oster. Vi tar opp kampen der det ikke er lønnsomt for store aktører å gå inn, sier Lea. Nå er det to årsverk i ysteriet fordelt på tre ansatte i tillegg til Siri og mannen. Siri merker at jærbuen ønsker å støtte opp om lokale produsenter. – Men det er også viktig å støtte norsk produksjon fra de større aktørene, ikke bare lokalprodusentene. Tine for eksempel er veldig viktig for norsk landbruk, understreker hun. – Fortell litt om din oppvekst? – Jeg er en skikkelig stasjonsunge og bodde de første årene i byggefeltet på Varhaug. Her var vi en stor venninnegjeng. Vi hadde det veldig kjekt sammen. Flere av oss har ennå kontakt. Etter hvert flyttet vi til Odland. Jeg spilte håndball og drev med turn i Varhaug IL. På skolen trivdes jeg godt. Så tok jeg handel­ skolen med økonomi og reiseliv. I voksen alder har jeg tatt noe mer utdanning innen økonomi og ledelse. – Hva jobbet mor og far med? – Far jobbet i bank og mor på likningskontoret. – Nevn tre ord som beskriver deg selv? – Utålmodig, dedikert og inkluderende. – Har du noen personer du ser opp til? – Jeg beundrer mannen


Siri Lea kan nå tilby tre oster fra Ystepikene. To til er snart klare for salg.

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

15


Folk kommer fra Egersund og Stavanger til Skrettingland for å kjøpe ost.

min hver dag. Han er en person som får fram det beste i meg og andre. Og han er veldig løsningsorientert. – Hva liker du å gjøre på fritiden? – Jeg prøver å rydde plass til venner og familie, gå tur og invitere til godt lag. Jeg kjenner så mange kjekke folk som jeg liker å være sammen med. – Hva kobler du av med? – En god film. For eksempel Pretty Woman. Ellers så sovner jeg lett foran TV-en. – Favorittmåltid? – En god biff med pepperost. – Hva er dine sterke sider? – Jeg har en evne til å se ting i en helhet, være løsnings­ orientert og ha trygghet til å våge. Jeg tar ting fort og liker å tilegne meg ny kunnskap. – Velg deg et annet yrke? – Det er så mye kjekt jeg kunne gjort. Jeg finner noe interessant i alle yrker. Det hadde aldri slått meg at jeg skulle begynne å lage ost, men det er veldig kjekt for her får jeg gjøre mye forskjellig og bruke mange sider av meg selv og mye av den erfaringen jeg har fått i andre jobber. – Når du har ferie, hvor går turen? – Gjerne til varmen. Jeg er ikke så eventyrlysten. Gi meg en solseng, så er jeg fornøyd og slapper av.

Globalt eller lokalt? Ja takk, begge deler. Du kjenner nærområdet ditt. Det gjør vi også. Deloitte skaper verdier på Jæren, samtidig som vi benytter oss av vår nasjonale og globale kompetanse. Vi leverer revisjon, advokattjenester, finansiell rådgivning, risikoanalyser, konsulenttjenester og utleie av økonomipersonell. Sammen med deg finner vi de beste løsningene! Vi holder til i Forum Jæren. Kontakt: Else Høyland Joranger tlf: 905 47 673 www.deloitte.no

© 2020 Deloitte AS

• Arbeidsrett

• Kontrakter og næringsliv

• Arv og dødsboskifte

• Odel og landbruksjus

• Barnesaker og barnevern

• Separasjon og skilsmisse

• Erstatning og forsikring

• Trygderett - NAV-saker

• Fast eiendom

• Tvisteløsning og prosedyre

– Er det noe som gjør deg sint? – Folk som er uærlige. Da rakner det for meg. Jeg er veldig tillitsbasert og naiv. – Er det en sak du brenner for? – Jeg engasjerer meg lett. Men jeg må passe på å kanalisere engasjementet inn på den rette plassen. Jeg synes det er viktig at debatten om landbruket er faktabasert og ikke basert på synsing. – Hva gjør deg lykkelig? – Mye. Det å se at ungene har det godt. Smilende barne­ barn. Å være i lag med gode venner og møte nye kjekke folk. – Noe spesielt du gleder deg til? – Jeg gleder meg over en god normal hverdag hjemme. 16

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

    Advokat Tom Erik Vestrheim

Advokat Liss Byrkjedal

Advokat Olav Hetland

- din lokale advokat for private og næringsdrivende Hetlandsg. 5, 4340 Bryne

www.jaeradvokatene.no


Blokk E

AD. MOMENT 3D: EVE IMAGES

DET NÆRMER SEG BYGGESTART PÅ MEIERIGÅRDEN!

Salget holder stø kurs mot byggestart for E-blokken. Det har vært god interesse for disse flotte leilighetene og mange følger spent med på utviklingen. Så nå er det en god anledning til å slå til og sikre seg en leilighet på en av Nærbøs beste beliggenheter, – sentralt, moderne og med mulighet for en av Nærbøs beste utsikter. De gjenværende leilighetene i E-blokken har BRA fra 61–67 m2 med 1–2 soverom og priser fra 2 590 000,-. Ikke la denne sjansen gå fra deg. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon og privatvisning.

14,5 m2

stue/kjøkken 26,3 m2

bad 5,0 m2

sov 13,6 m2

9,1 m2 sov 6,1 m2

bod 1,2 m2

E503

BRA/P-rom m2: 61/59 Pris 3 590 000,- + omk. 15 672,-

Stue | Sigdal kjøkken | 2 soverom Bad | 2 balkonger | Entré | Bod

Kontakt våre meglere for mer info: Bjørn Rune Salte, 416 07 781, bjorn.salte@privatmegleren.no Aleksander Grødem, 902 03 796, aleksander.grodem@privatmegleren.no

innglassing

gang 8,1 m2


Først i Norge med høyfast betong TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Pilene peker rett oppover for den nystartede bedriften Vigrestad Betong System AS i Stokkelandsmarka. Produksjonen av betong­ fundamenter og søyletak i høyfast betong til ladestasjoner for el-biler går for fullt. Det er med et entusiastisk smil om munnen betongindustrien på Jæren sin «grand old man» Ingebrikt Mæland og sønnen Svein Kåre viser Næring på Jæren rundt i produksjons­ hallen i Stokkelandsmarka. Her er det full aktivitet. Betongbilen fra Velde er på plass og en ny søyletakform fylles med høyfastbetong. Når den er full, går aktiviteten over på å lage andre spesialprodukter. – Dette har jeg drømt om lenge. Med den nye betongen kan vi lage alt mulig. Bare fantasien setter grenser, sier Ingebrikt. Han er engasjert som daglig leder i halv stilling for familiebedriften. En alvorlig nervesykdom og slitasjegikt har redusert arbeidskapasiteten.

– For noen år siden ble jeg plutselig helt lam i beina og måtte lære å gå igjen. Jeg kunne ha dødd av sykdommen, men var heldig, forteller han. Nå gleder han seg over å skape noe nytt sammen med sønnene.

I balanse første året

Historien om firmaet begynte med et ønske fra Svein Kåre, som er utdannet tømmermann, om å drive egen bedrift. Men det var avgjørende at han fikk med seg faren som har 40 års erfaring i betongbransjen og broren Christoffer som hadde teknisk kompetanse. – For å få det til, så måtte alle bli med, understreker Svein Kåre som er driftsleder på fabrikken.

1:1 starte de opp i et Den 2. januar i 2018

125x40mm gammelt bygg i Vigrestad sentrum med å være underleverandør for Skjæveland Cementstøperi. De fikk også en avtale med Namdal Ressurs om produksjon og videre­ utvikling av søppel­konteinere samt en serviceavtale i Rogaland.

Etter kun ett år i drift var omsetningen på seks millioner og resultatet i balanse. I 2019 doblet de omsetningen

1:2

og passerte 12 millioner. Går alt etter planen vil de trolig runde en omsetning på 20 millioner i løpet av året.

Stor kontrakt

Så kom firmaet Grønn Kontakt AS på banen. De bygger ladestasjoner for elbiler både i Norge og Sverige. Firmaet behøvde fundamenter i betong som lade­stasjoner for el-biler monteres på. Etter hvert kom også spørsmålet om jærbuene kunne lage et tak over ladestasjonen.

200x200mm

E.VARHAUG transporterer det meste:

bedriftshelsetjeneste

- del av Mediteam as Hålandsvegen 24, 4344 Bryne, Tlf.: 51 79 95 60, www.jbht.no 18

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

- TRAKTOR - GRAVEMASKIN -TRUCK - PERSONLIFT M.M. - ADR STYKKGODS

Elling Varhaug

Jærveien 34, 4365 Nærbø


Svein Kåre, Ingebrikt og Christoffer Mæland i familiebedriften Vigrestad Betong System produserer store elementer i høyfastbetong.

Dette skulle bli forespørselen som virkelig gav vind i seilene for Vigrestad-bedriften. Løsningen ble å starte med høyfast­ betong som det første firmaet i Norge og et kløverliknende søyletak ble utviklet og tegnet av Eggs design. Formarbeidet stod lokale bedrifter for og produksjonsmetoden er unik i Norge.

vanskelig å få rett oppskrift på betongblandingen. I godt samarbeid med Reidar Velde i Velde Betong og Per Cato Standal i ReforceTech fikk vi til en oppskrift som Velde Betong blander for oss. Vi tilsetter basalt­ fiberarmering i betongen. Dette gjør det mulig å støpe store elementer uten tradisjonell armering og gir gevinst på vekt og miljø, forklarer Ingebrikt.

– Vi hadde hørt om at høyfastbetong ble brukt i utlandet. Men det var

– Det er ikke å stikke under en stol at avtalen med Grønn Kontakt er

BESTILL CONTAINER

en god avtale for oss. Så langt har vi produsert 60 fundamenter til dem. Det er estimert at vi skal produsere 200 fundamenter i året. Mange av disse skal også ha søyletak, forteller Svein Kåre.

Investerte i fabrikk

Med større aktivitet kom behovet for mer plass. Et eiendomsselskap ble opprettet og et stort tomt fabrikk­­lokale i Stokkelands­ marka ble kjøpt.

INGEN

leiekostnader i

7

hele dager!

Tlf. 51 800 800

Design og illustrasjon: DataTrykk AS

www.renovasjonen.no post@renovasjonen.no

jarle@jaerenbygg.no tlf. 918 12 152

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

19


– Vi er enormt heldig og setter stor pris på de dyktige medarbeiderne vi har nå.

Spesialprodukter med fem centimeter tykkelse

Høyfastbetong er flere ganger dyrere enn tradisjonell betong da det er kostbart å fremstille. – Mulighetene er store, og vi kan produsere produkter fra kun 2-5 centimeter i tykkelse. Uttrykket på det ferdige produktet er mer optimalt med et eksklusivt utseende når en sammen­ likner det med tradisjonell betong, forteller Ingebrikt. Så langt har de produsert spesial­trapper for eneboliger, fritthengende trappe­trinn, spesialheller, blomster­ kasser, benker, utebord og benkeplater i høyfast betong. Overflaten blir glatt og fin. En rommelig fabrikkhall og stor tomt gir muligheter for utvidelse. Fra v. Christoffer Mæland, Ingebrikt Mæland, Svein Kåre Mæland, Meik Dreher og Arek Bafia.

– Vi kjøpte bygget for 10 millioner og investerte i to store traverskraner. Et jordvarmeanlegg produserer varme blant annet til gulvet i fabrikkhallen, så de ansatte kan gå i t-skjorte hele året. Tomten på sju mål er ferdig planert. Dermed kan vi lett utvide om det blir behov for det. Dette lokale passet oss kjempegodt, forteller Ingebrikt. De har et svært godt samarbeid med Velde betong. Men det neste målet er å bygge et eget blandeverk ved fabrikken. Med en egen produksjon av betong kan de eksperimentere mer og lage nye varianter. For eksempel kan de ha farge i betongen. Etter hvert ønsker også å bygge et eget klimarom for herding av ferdigproduserte varer. – Tenker dere på å ansette flere? – Vi hadde nok ansatt flere om ikke tidene var så spesielle som nå, sier Svein Kåre. Men de har ikke noe ønske om å en stor bedrift med mange ansatte. De vil heller ha god oversikt og en høy produksjon per ansatt.

ON.GNIREENIGNE-TENYL.WWW

.REGNINGEREBSGNINMØRTS GO

-EKRYTS NAK IV

20

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

– Vi ønsker ikke å ta for store skritt, men bygge stein på stein. Vi skal levere optimale produkter, gjerne på spesial­ mål og i samarbeid med arkitekter og anleggsgartnere for å produsere spesielle produkter som gjerne har et høyere prisnivå, forteller Svein Kåre. Ingebrikt har alltid likt å være den første til å ta i bruk nye ting i sin bransje. Før han startet opp Hårr Betong sammen med Per Hårr hadde de et enkelt­manns­ foretak der de produserte utemøbler, forstøtnings­­murer, betongkummer med forskrape­­rist og lysgrav­­elementer. Nå er han på en måte tilbake der han startet, men med en betong som gir mye større muligheter. – Vi har gått i fotsporene til far siden vi var små. Når vi startet opp bedriften måtte vi ha han med. Han er til stor hjelp og er ikke redd for å gjøre nye ting. Han er en god drivkraft, under­streker Svein Kåre som er kjempe­fornøyd med starten bedriften har fått. – Nå er det så kjekt at jeg har nesten ikke tid til å være hjemme, smiler han. Er du mer nysgjerrig på hva Vigrestad Betong system driver på med kan du besøke hjemmesiden deres eller følge de på Facebook og Instagram.


skarp.no

DITT

KOMPLETTE BILSENTER PÅ JÆ R E N

TRYGT OG GODT BILHOLD Med 75 års erfaring kan vi gi deg den tryggheten du trenger. Hos oss får du alt du trenger for et komplett, langt og sikkert bilhold.

reimeoglode.no 51 79 10 10

VERDAL VERDAL KRAN KRAN OG KJETTING OG KJETTING AS – AS I VEIEN – I VEIEN FOR FOR DEG!DEG! Vi kanVitilby kanog tilby utfører og utfører transport transport og og kranoppdrag kranoppdrag på hjulpåoghjul belte og for belte både for privat både privat og næring. og næring. Vår bilpark Vår bilpark består av består 13 biler av 13 – kran, biler krok, – kran,plan krok, ogplan trekkvogn. og trekkvogn. UtstyrtUtstyrt med kraner med fra kraner 6 TMfratil6100 TM TM til 100 og 3TM beltekraner og 3 beltekraner - 3TM til - 3TM 29 TM. til 29 TM. «Vi kommer «Vi kommer inn de trangeste inn de trangeste plassene» plassene» Ekstrautstyr: Ekstrautstyr: Ekstrautstyr: Grabb/klype • Snøbørste • Trefellingsutstyr/Hydraulisk Grabb/klype Grabb/klype • Snøbørste • Snøbørste • Trefellingsutstyr • Trefellingsutstyr pallegaffel Radiostyrt truck ••Beltebord Beltebord/Personkurv Radiostyrt Radiostyrt truck truck • Beltebord Båt tralle/Kappeltralle/Maskintralle/Brønntralle

Prestegårdsmarka Prestegårdsmarka 1 B, 4347 1 B,Lye 4347 • E-post: Lye • E-post: post@kimverdal.no post@kimverdal.no • Tlf. 975 • Tlf. 42975 88042 • www.kimverdal.no 880 • www.kimverdal.no

KUTT KOSTNADER Velg internett fra Jæren Kabelnett Pris fra kr. 319,- pr. mnd.

Logo på negativ bakgrunn

Logo på negativ Logo påbakgrunn negativ bakgrunn

Sort/hvit logo på negativ bakgrunn Sort/hvit Sort/hvit logo på negativ logo påbakgrunn negativ bakgrunn

Sort/hvit logo på lys bakgrunn

Sort/hvit Sort/hvit logo på lys logo bakgrunn på lys bakgrunn

- Best på pris - Ekspert på Wi-Fi - Raskere internett

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

21


TREND 70-tallet er tilbake

Hos Madeleine og Tone Grude i Simone AS er trenden at noe inspirasjon kommer tilbake fra 70-tallet på klær og sko, både i form, mønster og farger. Vide bukser og mye volum på armene er in. Ellers er også den litt herreinspirerte blazeren sterkt med i motebildet. Sommerens hit er korte shortser. Denne våren går det også mye i hvitt, både overdeler og underdeler. Altså hvitt fra topp til tå.

Årets Farge 2020 er Elvesand

Fargerike, Norges største fargehandelkjede, har utropt Årets Farge 2020 til Elvesand – og inviterer oss med på en reise langs den vakre elvebredden. Det ligger en lang prosess bak Årets Farge. Vi har studert trender og analyser, snakket med eksperter og besøkt messer i inn- og utland, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen. Vi står overfor ett nytt tiår og lever i en tid der miljøet er i fokus overalt hvor vi beveger oss. Elvesanden representerer liv i vann og på jord. Ordet rommer en hel historie. Den myke sanden i stadig forandring på bunnen av elven. I små biter fra en stein, et fjell og en klode. Resultatet er mykt og bevegelig, akkurat som oss. Tar man opp en neve sand fra elvebunnen og studerer de små fragmentene, vil man oppdage mange vakre nyanser. Fra de mørke, nesten sorte – til de lyse kornene som reflekterer lyset og gjør elven grågrønn. Disse nyansene har inspirert vårt nye fargekart, forteller Tale O. Henningsen. Når vi i tillegg kombinerer sandfarger fra hele verden med de fire elementene jord, ild, luft og vann, oppstår det mange vakre og spennende harmonier. Helt fra de eksotiske og rødbrune fargene rundt Nilen, til de mer kjølige tonene her oppe i nord.

Skap en oase av planter inne Nå er det trendy med mange planter inne. Grønne planter er både pene å se på og renser luften. De tilfører også luften fuktighet og tiltrekker seg svevestøv. Å ha planter i ulik høyde skaper en lun tropiske følelse. Det er også godt for psyken å stelle med planter. 22

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


Dress eller blazer i jordfarge

Hos Svein Vold i Eikhi på Bryne er det denne våren trendy med litt jordfarger på blazere. De kuleste blazerne er ukonfeksjonerte, det vil si uten fór og uten særlig skulderputer. Ofte er stoffet en blanding med lin for å få rette strukturen. Det føles fantastisk behagelige på. Hvite sneakers er et «must» denne våren. Jordfarger er også kult på dress. Fargen på bildet kalles rust! Kul dress og vest med slag. Slaga på jakkene har blitt litt større. Smal fin bukse. Vårens kuleste dress! På fritid selges mye smale bom-bukser, både ensfargede og mønstret. Litt kort lengde gir et stilig inntrykk. Hettegenser er fortsatt med i alle varianter, både med print og helt "clean look» Skinnjakker er også tilbake i motebilde!

Bukser med sleng

Bukser med sleng og skjorter med knytning er en av vårens trender hos Liv Klær og Gaver AS på Nærbø. I tillegg er det populært med lange fargerike sommerkjoler og korte kjoler med kapper og volanger, forteller daglig leder Marian Hegrestad Egeland. På føttene skal det være sneakers og lave boots, og over skulderen crossover vesker og sekker.

Møbeltrend: grovere tekstiler og jordfarger

Jan Herigstad er daglig leder i Fagmøbler, Jærhagen. Hos de er årets møbeltrend ulike typer vinkel-oppsett, gjerne med grovere tekstiler i jordfarger. Velur er også fortsatt trendy. Når det gjelder hagemøbler er årets trend uten tvil rammeverk i svartlakkert aluminium.

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

23


VI ER PARTNER FOR BONDEN, INDUSTRIEN, MARINEN OG OFFSHORE.

Størst på smøreolje og drivstoff

Sett en NORSK REKORD i transport du og.

Hos oss kan dere få alt. Fett – Olje – Smøremidler Kjemi – Drivstoff – Parafin

Telefon: 406 45 290 Mail: post@rekord-transport.no

Vi engasjerer oss i grønt skifte

Velkommen innom oss i Vardheia på Bryne og få deg divstoffkort. ALLE KAN FÅ!

Varmepumper Bioolje-anlegg Biogass-anlegg Flis/pellets-anlegg

Ta kontakt med oss angående drivstoff for firma og private. Gunstige priser. Fyll drivstoff flere steder i distriktet.

I tillegg tilbyr vi:  Propan på bulk til konkurransedyktige priser  Nødfylling på dagen i vårt distrikt  Installasjon, rep og service på gassanlegg  24 timer døgnservice Ta kontakt for uforpliktende pristilbud

www.ohetland.no Mail: anita@ohetland.no

24

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

- Fyllestasjon for diesel. - Dieseltanker i alle varianter for salg og uteie.

Tlf: 90079529

RING: 51 64 24 00 VI LØSER DE FLESTE PROBLEM, SMØRER ALT FRA MOPEDEN TIL OLJERIGGEN. Robotvegen 6, Bryne • www.knapphus.no Asbjørn Haaland Tlf. 928 45 333 • E-post: asbjorn@knapphus.no Konrad Ree Tlf. 915 24 449 • E-post: konrad@knapphus.no


IT konsulent | IT dri | IT leverandør | Dataverksted

Alt innen datahjelp til bedrift og private kunder hjem på døren

Dataverksted på Bryne oppgradering, reparasjon & service PC/MAC

Fjernhjelp

Vi tar oppdrag som graving, steinlegging, løing, riving, transport mm. Salg av Solla jord. Med lang erfaring i bransjen og dyktige fagfolk i ryggen, tar vi små og store oppdrag for private, bedrifter og kommuner. Ta kontakt for gratis befaring!

via Internett verden rundt

Hjelp med Wifi

raskt trådløst nett i hele huset/lokalet

E-post & Nettside

skyløsninger og nettside til gode priser Kontakt oss i dag for en hyggelig prat

Datahjelpen.IT as

Vesthagen 2, Håland Industriområde, Bryne E-post: post@datahjelpen.it

Tlf: 51 48 50 00

Orreveien 301, Kleppe • Tlf: 992 78 710 E-post: phatteland@jkn.no • www.palhatteland.no

Besøk oss på ne : www.datahjelpen.it

VI TAR OSS AV AVFALLET! BESTILL CONTAINER 4000 4090

DITT AVFALL – VÅRT ANSVAR – ROGALANDS FREMTID 4000 4090 - POST@ROGJEN.NO WWW.ROGJEN.NO N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

25


TREND

Arne Ree, daglig leder hos Montér på Håland, har travle dager. Når folk reiser mindre så pusser de opp hjemme isteden.

Opplever byggevare-bonanza TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

– Det går over stokk og stein. Utfordringen har vært å få tak i nok varer, smiler Arne Ree, daglig leder hos Montér Bryne. Han har svært travle dager for tiden. Denne våren har folk i stor grad holdt seg hjemme. Det har gjort at mange har satt i gang med prosjekter både ute og inne, noe både gartnerier og byggevareforretninger merker godt. – I utgangspunktet tenkte jeg også på permitteringer da Norge stengte ned. Men så feil kan man ta. Her har det gått for fulle mugger hele tiden. Den stoppen som jeg trodde ville komme, skjedde jo ikke. Nå er jeg spent på hva som vil skje videre, sier Arne Ree. Han startet opp byggevareforretning på Håland ved Bryne i 2013. Det har gått over all forventning. Butikken har hatt en fin og jevn vekst. Omsetningen har økt hele veien. 26

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

– De to første årene gikk vi med under­ skudd. Etterpå har vi hatt over­skudd hvert år. Jeg hadde forventet at det ville ta fem år før vi gikk i balanse. I fjor hadde vi en omsetning på 60 millioner og et overskudd på 2,5, forteller Ree. Han har 10 årsverk fordelt på 12 ansatte. I tillegg kommer fem ekstrahjelpere. Montèr er absolutt størst på proffmarkedet, men har også en stor privat kundemasse.

Kjekke travle dager

Ree stortrives med hektiske dager. – Det er helt topp selv om det er travelt. På slutten av dagen er jeg

fysisk trøtt og det er bare herlig. Det er mye kjekkere å ha det travelt enn å ha lite å gjøre, sier han med stor smil. De andre ansatte har også stått på for fullt. Men de har stort sett sluppet overtid. – Den helga folk fikk lov til å reise på hytta for første gang på lenge merket vi med en gang at det ikke var så stort trøkk. Men når feriepengene kommer, regner jeg med at det kommer en ny bølge. Denne sommeren vil nok mange bruke til å fikse opp hjemme, tror Ree. De profesjonelle håndverkere som er kunder hos Montér har heller ikke merket noen nedgang foreløpig. Men nedgangen i oljeindustrien kan slå ut senere på aktiviteten.

Ny hvitfarge på dører

Arne Ree har spesielt merket økning


på salg av grønnskefjerner, bark, plantejord, terrassebord, maling og plenklippere.

En annen trend er at kundene går bort fra vanlig impregnerte terrassebord. Nå skal det være varmebehandlet eller royal-impregnert tre.

En trend han har merket seg er at nå skal kundene ha en ny type hvitfarge på dører, vinduer og listverk. Den kalles klassisk hvit og er litt mattere enn den hvitfargen som har vært vanlig før.

– Det sies at noe er vedlikeholdsfritt. Det er nok ikke helt sant. Alt blir grått til slutt dersom en ikke tilfører mer farge.

– Fargeforskjellen er ikke stor. Derfor er det mange som tar feil når de skal kjøpe listverk til dører og vinduer, sier Ree. Han har et eget temperert rom for listverk slik at kundene ikke skal oppleve at de krymper etter at de har satt listene opp.

– Og så merker vi at mange har blitt litt lei av brunfarge. Nå skal det være en gråsort farge på terrassebordene og gjerne setersvart på kledningen. Det er ofte kundene spør etter produkter de har sett i oppussingsprogram på TV. – Det er en utfordring å ha alt som kundene etterspør på lager. Men vi er så heldige å få varer fra Optimera sitt forsyningslager på Stangeland ved Sandnes. Derfor tar det ikke lang tid før vi har det her, sier Ree.

Nå skal gjerne terrassebordene være royalimpregnerte og ha en svartgrå farge.

TREND

Oppussing av hus og hage. Fargetrend på huspanel: Setersvart. Royalimpregnering og varmebehandlet terasse­ bord gjerne med gråfarge.

VBS-kum

HAR DU EN IDE - TAR VI UTFORDINGEN! • • • • • • • • •

Høyfastbetong gir et eksklusivt uttrykk med den tette, glatte overflaten Betongmøbler som kan stå ute hele året Benkeplater Heller Blomsterkasser og urner i flere størrelser VBS-kum med fotskraperist - lagerfører alle størrelser Nyhet L-mur (forstøtningselement) Vi er leverandør til Grønn Kontakt på hurtigladestasjoner Få inspirasjon på vår nettside: www.vbs.as

www.vbs.as Skogateigen 9 • 4362 Vigrestad Tlf: 982 21 079 • Epost: post@vbs.as

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

27


TREND

Alltid behov for gode it-folk TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

nettleser eller over internett.

I løpet av tre år har Timeit AS i Robotveien på Varheia blitt gasellebedrift to ganger. Det viser at det fortsatt er et stort behov for it-konsulenter. Så godt går det med Timeit AS i Vardheia at kommer den rette mannen inn dørene til firmaet, så får han jobb på dagen.

med å vokse litt til. De er i liten grad eksponert mot oljeindustrien, men har en bred kundemasse.

– Vi var tre senior it-konsulenter som startet opp Timeit i 2013. Mange kjente oss og dermed var det flere av våre tidligere kunder som fulgte oss over i det nye firmaet, forteller daglig leder Jens Budsberg.

– Det ser ut til at vi skal komme oss greit igjennom den vanskelige tiden som er nå. Vi erfarer at slik situasjonen er nå så er IT-systemer og kunnskap om disse blitt enda viktigere for de fleste bedrifter, sier Budsberg.

Det gjorde at det nystartede firmaet fikk en flying start. Med små oppstartsutgifter og en omsetning på 2,5 millioner gikk de i pluss allerede det første året.

Flere bein å stå på

Regner med å vokse

Bedriften har tre bein å stå på. De kan levere det som trengs av utstyr og programmer, ordne skybasert epost og backup ut av hus samt stille opp ute hos kunden og hjelpe til med oppsett, endring og feilsøking i ITsystemene. Det betyr at Timeit kan være totalleverandør på IT-siden for sine kunder i SMB-segmentet.

I 2019 landet omsetning på i under­ kant av 14 millioner. Det har vært gode plusstall i resultat­regnskapet hvert år og IT-bedriften regner

– Vi tilbyr våre tjenester til firmaer som har litt større behov enn en ren oppstartspakke. Nå er det såpass enkelt å komme i gang at de fleste klarer å ordne seg selv med en enkel IT-løsning i startfasen. Det er jo en trend i tiden at flere og flere løsninger tilbys direkte til sluttkunde via en

Siden har firmaet hatt en jevn vekst. Nå er det åtte ansatte. Dette året skal de i tillegg plusse på med en selger og en lærling. Jens Budsberg, Robert Hannevig og Bjørn Are Nygård eier like store andeler i firmaet, men det er bare Budsberg og Hannevig som jobber der i dag.

– Når firmaet vokser blir også risikoen større. Da bør en tenke nøye gjennom risiko og sikkerhet. Det er noe vi kan hjelpe til med, sier Budsberg. – Det er ikke alle som ser behovet for backup av for eksempel Microsoft sine skytjenester. Det er fort gjort å tenke at «Det ligger jo oppe i skyen når jeg trenger det». Det er ikke tilfelle. Om en fil eller bruker blir slettet, for eksempel ved at en ansatt slutter, så er det etter 30 dager ikke mulig å få tilbake disse dataene. Dette er gode eksempler på hva vi kan bistå med, sier Robert Hannevig. Han opplever at det er mange på Jæren som er glad for it-konsulenten. Firmaet liker godt å holde personlig kontakt med kundene sine, derfor reiser de gjerne på kundebesøk istedenfor å fikse alt via nettet. – Vi får en helt annen kjennskap til hvordan kundene våre jobber, deres ønsker og slikt når vi sitter ute hos dem. Det fører til at vi kan gi dem bedre råd om alternative løsninger som kan være aktuelle, sier Hannevig.

Ingen bremser er på

Corona-våren har ikke bremset virksomheten til Timeit. Mange har

Vi driver med alt innen mur, flis og skifer Hydroscand AS, avd. Bryne Tlf: 51 48 96 50 post@kmfas.no / 40 40 44 40

28

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

bryne@hydroscand.no


Jens Budsberg og Robert Hannevig er to av de tre seniorene som eier Timeit AS. De kan glede seg over fin vekst for firmaet og god aktivitet til tross for den vanskelige tiden vi går igjennom.

hatt behov for hjelp til å etablere hjemmekontor.

Pandemien og etableringer av hjemmekontor har satt fart i folk når det gjelder å lære seg bruk av samhandlingsverktøy.

ble kjempebratt for noen. Nå opplever de mestring i forhold til det, sier Budsberg som tror at bruk av hjemmekontor, videomøter og samhandlingsverktøy er en trend som vil vare også etter at pandemien er over. Det er godt for bedriftene som får hevet kompetansen, mens andre som jobber med reiseliv får dette som en ekstra utfordring etter krisen. Behovet for å dra til Oslo på møter blir mindre.

– Det var mange som aldri hadde holdt et videomøte, så læringskurven

– Det er flott å jobbe i denne bransjen. Det skjer nye ting raskt og hele tiden

– De fleste skulle ha videomøter, så i 5-6 uker var det helt tomt for eksempel for webkameraer, forteller Budsberg.

Opp?

Vi har verdens største selvgående lift

Ned? Lei graver hos oss – www.ekstragraver.no

Ring oss på 970 85 666 Jærveien 148 4340 Bryne

Hjemmekontor, videomøter og samhandlings­ programvare

TREND

VERDI‐ OG SKADETAKSERING

Lei lift hos oss – www.ekstralift.no

så det er viktig å kunne omstille seg. Jeg tror nøkkelen til fremtiden er å håndtere omstilling godt, på mange områder. Vi er privilegerte som er en så viktig ressurs for våre kunder. Og så er det kjekt når vi opplever at folk setter så pris på å få hjelp, sier Budsberg.

    

Bolig og næringseiendommer Landbrukseiendommer Innbo og løsøre Maskiner og prosessutstyr Driftstilbehør og driftsløsøre

www.bbetakst.no

9 erfarne medarbeidere med høy kompetanse innenfor sine fagområder. Ta kontakt for mer informasjon eller en uforpliktende samtale.

   

Rådgiving og konsulenttjenester Prosjektstyring Sakkyndig bistand Energimerking av bygg

Welhavens vei 15, 4319 Sandnes Telefon sentralbord: 51 68 54 50

E‐post: post@bbetakst.no

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

29


MIN JOBB

Navn: Omund Norheim Yrke/tittel: Personvernombud Alder: 39 Arbeidssted: Time kommune 1. Hva er dine ansvarsområder og arbeidsoppgaver? Jeg er kontaktperson for innbyggerne, de registrerte som de heter på GDPR språket, enten de ber om innsyn i egne opplysninger eller har andre spørsmål. En viktig del av jobben er å gi råd og anbefalinger til ledere og ansatte om hvordan vi best kan følge personvernlovgivingen, og jeg skal kontrollere at reglene blir fulgt. Ikke bare må man ha gyldig grunn til å behandle personopplysninger, men man må også ha tilstrekkelig sikkerhet rundt opplysningene, og oversikt over hvilke opplysninger man sitter på. Jeg skal være kontakt­punkt for Datatilsynet om de har spørsmål, eller jeg melder inn avvik. 2. Hvilken utdannelse kreves? Det er ingen formelle krav til utdannelse, og selv om det nok er en overvekt av jurister og it-rådgivere så rekrutteres det fra et bredt spekter. Det er også vanlig å bruke noen som allerede er godt kjent med virksomheten. Min bakgrunn som pedagog var viktig siden jeg også vil jobbe med bevisstgjøring og opplæring rundt personvernprinsippene og regelverket. Og selv tar jeg studiet «GDPR og personvern» på BI nå.

3. Hvilke utviklingsmuligheter mener du å ha i stillingen? Dette er en helt ny stilling, så det blir jo en prosess å utvikle rollen som personvernombud og hvordan jeg vil utføre den. Målet er å gjøre Time kommune til en foregangskommune på personvern. 4. Hvilke egenskaper synes du er viktig å ha i din jobb? Det kan være en tøff rolle, der man er ansatt i en virksomhet, men jobber for kundene. Heldigvis er kommunen til for inn­bygg­erne, og alle er enige om det. En må kunne gjøre etiske vurderinger, og ha evnen til å sette seg inn i hvordan konse­k venser av personopplysningsbrudd kan ramme ulike berørte. Og så må man være lærevillig, for dette er fortsatt så nytt at knapt noen kan si at akkurat sånn skal det være, og at loven vil bli tolket slik. 5. Hvordan er arbeidstiden? 8-16, men om det skjer brudd på personopplysnings­ sikkerheten så skal det meldes til Datatilsynet så snart som mulig og senest innen 72 timer. 6. Hva er det beste med jobben? Det er en utfordrende jobb med mange oppgaver å bryne hodet på. Og så er det mange kjekke folk jeg jobber med og møter. 7. Hva ville du valgt dersom du skulle hatt et annet yrke? Det er mye som kunne vært løye og prøvd. Jeg trivdes godt som lærer, men noe helt annet? Spilt i symfoniorkester.

Vi gratulere ROBUST Trening og Fysioterapi med Brynes råeste treningssenter. www.robustbryne.no • Åpner 15. juni

Totalleveranse på tømmerarbeid

30

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Ventilasjon

Interiørløsning

Vi gleder oss til dere åpner. Tusen takk for oppdraget!

Betongsaging og kjerneboring


Kr 584.900,- hos Bavaria Bryne. Endelig er den her. Nye BMW 330e Touring Ladbar hybrid med firehjulstrekk. Kan bestilles nå! Kampanjeprisen Inkluderer blant annet: M-Sport, Sportsseter, Firehjulstrekk, Oppbevaringspakke, LED-frontlykter, Parkeringssensorer, Rattvarme, Ryggekamera, Interiørbelysning og Klimakontroll.

NYE BMW 330e TOURING LADBAR HYBRID MED FIREHJULSTREKK.

Bavaria Bryne Trallfavegen 7, 4344 Bryne Tlf. 51 77 66 50 www.bavaria.no

SKREDDERSYDD SOLSKJERMING - ALLTID STILIG OG MODERNE

S O MM E

I m e r e n n 5 0 å r h a r vi levert s ol s kjermin g. En lokal fam ilieb ed r if t d u sto le r p å . w w w. sandnes-mar k ise. no Telefon 51 66 07 70

MPANJE A ! RK

40%

hvit/grå/sort duoplissé

35%

utvendig zip screen

TA KONTAKT FOR BEFARING

30%

alt innvendig

Følg oss gjerne på Facebook

Tilbudet gjelder til 30. juli

SKREDDERSYDD SOLSKJERMING SIDEN 1967 N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

31


TREND

Butikkleder Ståle Klippen i Norengros Kjosavik og butikksjef Anne Reidun Bilstad kan glede seg over en flott vekst etter at de åpnet ny butikk på Bryne. Kontorstoler er en av de varegruppene som har fin økning.

Ny butikk gav ny vekst for Norengros TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Ny butikk gav en omsetningsvekst på 9,3 prosent for Norengros Bryne. Og veksten har fortsatt i 2020 til tross for corona-pandemien. – I første kvartal økte vi med 31 prosent. Det er ikke normalt, sier butikksjef Anne Reidun Bilstad.

– Jeg tror vi har blitt mye mer oppmerksom på hvor viktig det er med renhold og god håndhygiene. Det er en trend som vil fortsette også etter denne spesielle perioden, mener han. Og så tror han det blir en trend å kjøpe ting lokalt. Generelt mener han at jærbuene er flinke til å bruke lokale forretninger.

Varegruppene som økte mest, var renholdsprodukter og kontor­møbler. Renholdsprodukter økte med 60 prosent. Det har en direkte sammenheng med pandemien. Spesielt salget av desinfeksjonsmidler, hansker og engangskluter tok helt av. – Vi har hatt problemer med å få tak i nok varer i perioder, så vi har måttet prioritere legevakten først, så sykehjem og så har vi måttet selge litt om gangen til de andre kundene.

Blir bedre på håndhygiene

Ståle Klippen er leder for alle butikkene til Norengros Kjosavik i Rogaland. Han tror pandemien har gjort noe med oss når det gjelder renhold. 32

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Fast pris til/fra Sola flyplass. Ta kontakt på post@vibataxi.no


– Bare se på restaurant-bransjen i denne tiden. Det er ikke uvanlig at de leverer tre-retters middag hjem på døren i denne tiden. Det er helt fantastisk.

Lys og fin butikk

I 10 år har den 300 kvadratmeter store butikken på Bryne vært Norengros sin minste. Nå har de fått 900 kvadratmeter å boltre seg på. – Vi har fått mye bedre plass og kan vise varene på en bedre måte. I tillegg er butikken stylet slik den er lik alle de andre nye Norengros-butikkene, åpent og lyst og mer inspirerende for kundene, sier Bilstad. Norengros har flest bedriftskunder. Og de største får varene levert rett til bedriften. – Det er også mange privatkunder som finner oss. Her kan de få gode råd om renholdsprodukter, noe de gjerne ikke får i dagligvarebutikken. Mange ønsker seg også proft utstyr til for eksempel til vindusvask, forteller Bilstad.

Øker på kontormøbler

50 prosent av omsetningen til butikken på Bryne kommer fra emballasje, der mye er matemballasje til restauranter og storhusholdning. 25 prosent er renholdsprodukter. Resten er diverse kontorrekvisita. Kontormøbler, som er en liten varegruppe, hatt stor økning.

Velkommen til

SHOPPING &

OPPLEVELSER på Jærhagen

FAKTA • Norengros er en kjede som eies av 13 enkeltstående selskaper. • Norengros Kjosavik er den største leverandøren av forbruksvarer til bedrifter i Rogaland. • Hovedkontoret ligger på Forus hvor der er et sentral-lager på 20 000 kvadratmeter. • Norengros Kjosavik består av seks butikker og en helsebutikk. Omsetningen i 2019 var på 7,2 millioner. Norengros legger vekt på at de også skal legge penger igjen i områdene de er i. Derfor er sponsing av idrettslag viktig for dem. I tillegg har de gode ordninger for organisasjoner og foreninger som vil selge dugnads-produkter. – Her er dopapir desidert nummer en. Det er en forbruksvare det er lett å selge for å få inntekter til lag og foreninger, sier Klippen.

TREND Klær/sko: Lykkeliten 0-16 KappAhl Match Spotlight Fashion MIZZY Zavanna Claire DK Woman !Solid City Outlet Sport Outlet Eurosko Youth Spisesteder: Burger King Big Bite Jordbærpikene Sele Mat Den Danske Bager Jonas B. Gundersen Mat/drikke: Coop Express Holdbart Coop Mega Vinmonopolet Hus/hjem: Elkjøp Fagmøbler Jernia Kid Interiør Kitch`n Lampehuset

Økt renhold og bedre håndhygiene

Nille Obs bygg Power Princess RUSTA Tilbords Spesialbutikker: Apotek 1 Lerka (1. etg.) Apotek 1 Jærhagen (2. etg.) Brilleland Synsam Cutters Glamour Nails World G-Sport Floriss Jærhagen Gull & ur KOZMOS Møller Bil - Skoda MUSTI NETT Express Norli Normal SAYSO Sunkost Thansen Uno X VITA Tjenesteytende: Kristinas Systue Phone Lab Arena Treningssenter Skyland Trampolinepark Jærklinikken

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

33


Vi Vi

gratulerer gratulerer Industria as med

Industria as med nytt flott næringsbygg nytt flott næringsbygg på Håland, påBryne! Håland, Bryne!

VI ØNSKER VÅRE KUNDER

EN GOD

HOVEDENTREPRENØR HOVEDENTREPRENØR

TOTALENTREPRENØR

www.ecs.asw

KOMPLETT BETONGELEMENT RÅBYGG INKL. FASADER KOMPLETT BETONGELEMENT RÅBYGG INKL. FASADER

kan du kjøpe det samme utstyret til for Vårt mål er å yte revisjons- og rådgivningstjenester til el å vaske vinduer medi Sør-Rogaland, som de “proffe” bruker. lokale bedrifter og å være en aktiv

diskusjonspartner innenfor regnskap og skatt. Vi legger stor vekt på personlig kontakt og oppfølging av kundene, og ønsker å bidra med mer enn den lovpliktige revisjon. Meierigata 17, 4340 Bryne. Tlf 51 77 97 10. www.jaerrevisjon.no

BYGGEVARER BYGGEVARER

PALLETREKK - STILLASPRESENNING - BÅTPRESENNING - TILHENGERPRESENNING - S

RÅDGIVER AKUSTIKK tlf. 51 77 98 00 •INNEN www.jaertek.no

MALERARBEID OG GULVLEGGING

OG BRANNSIKKERHET

RÅDGIVER INNEN AKUSTIKK OG BRANNSIKKERHET

BYGGEVARER TIL PROFFEN BYGGEVARER TIL PROFFEN

VENTILASJON OG BESLAGSARBEID

Tjessem Presenning AS Bedriftsveien 3, 4353 Klepp Stasjon BETONGARBEID

KJERNEBORING OG BETONGSAGING

www.kpmg.no

VENTILASJON OG BESLAGSARBEID

www. tjessempresenning.no BETONGARBEID 454 88 300

KJERNEBORING OG BETONGSAGING

GRUNN- OG UTENDØRSARBEID

MALERARBEID OG GULVLEGGING

VÅRE TJENESTER BESTÅR AV: Lønnskjøring, regnskapsføring og rapportering, årsoppgjør og rådgivning innenfor områdene regnskap,FLIS avgift og skatt. OG GULVSTØP

GRUNN- OG UTENDØRSARBEID

FLIS OG GULVSTØP

post@kvernelandmurogflis.no Tlf: 40Norge 40 44 40 Welhavensvei 5, N-4319 Sandnes,

www.teambygg.no

Tlf: +47 51 68 60 60 www.kjellhaver.no

post@kvernelandmurogflis.no Tlf: 40 40 44 40

der Anne Reidun Bilstad og butikkmedarbeider Aareskjold gleder seg stort over nye lokaler, er alle eksisterende og nye kunder hjertelig men!

Landbrukstenester Hå

www.kjosavik.no

www.nyland.no

Varhaug kontoret Møllevegen 4 51 79 36 65

34

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Med vegge for båd Vi skred mål og gode løsn me

Nærbø kontoret Jadarvegen 26 C 900 58 324


elser:

og Motorsykkel. MEGABITE J&D

OG SAMARBEIDSPARTNERE

SOMMER! LOKOMOTIV MEDIA. Foto: Erlend Skarsaune, Jærbladet.

“Vi “Vigår gåraldri aldri fra en jobb før vi er fornøyd, og det ser bra ut.” ut.” Bente Håland, daglig leder

GJØR REGNSKAPET ENKELT;

bente@haalandasfalt.no

Member of Nokian Tyres

10-års jubileum

Bryne Revisjon AS er et selskap med kontor i Bryne sentrum. Vi arbeider med små og mellomstore bedrifter, organisasjoner og stiftelser som befinner seg i området Jæren/Sandnes/ Stavanger. Vi tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgifter, årsoppgjør og økonomisk rådgiving.

Meierigata 17, 4340 Bryne. Telefon 907 73 000

38 37 02 00

sirdal@activeel.no

active-elektro.no

www.brynerevisjon.no

www.runar.as

w w w .f a si t reg nsk a p .no

Telefon 383 70 200 post@activeel.no active-elektro.no

PALLESEN SVEIS LOGO - HVIT / LYS BAKGRUNN FARGER - SORT - RØD: CMYK 100% MAGENTA 100% GUL - PMS: 032 GRÅ TEKST: 50% SORT

PALLESEN SVEIS LOGO - SORT / MØRK BAKGRUNN - HVIT RAMME FARGER - SORT - RØD: CMYK 100% MAGENTA 100% GUL - PMS: 032 GRÅ TEKST: 30% SORT

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

35


TREND

Nå skal hagen bli fin TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Puter som tåler vann, spiselige planter og veggmonterte drivhus. Det er hagetrender Egil Horpestad i Horpestad Plantesalg merker godt. Denne våren har vært spesiell for de fleste plante-utsalgene. – Det var stopp i en uke. Så var det fullt kjør. Når folk ikke kan reise så mye, så velger de å bruke mer penger på hus og hage. For vår del er jeg veldig optimistisk i denne spesielle tiden, sier Horpestad som er daglig leder og eier av Plantesalget. Han fikk en pangåpning på sesongen med godt vær og hytteforbud. Så fullt var det på parkeringsplassen at noen valgte å snu for å komme tilbake på et

Egil Horpestad har både med dattera Gøril (bildet) og sønnen Ole Martin med i plantesalget.

tidspunkt med færre folk. Horpestad plantesalg har 10 årsverk fordelt på 13 ansatte. Omsetningen har ligget på rundt 20 millioner de siste fem årene. I fjor hadde han en liten økning og en god resultat­ forbedring. – Vi forventer en liten økning i år også. Foreløpig ser det svært godt ut. Fortsetter det slik det har begynt, da blir dette det beste året noen gang, sier Horpestad og nevner spesielt at de har hatt en økning på frø og løk.

Puter som tåler vann

Horpestad har et stort utvalg av hage­ møbler, en varegruppe som står for normal 40 prosent av omsetningen. På baksiden av gartneriet har de et stort lager for hage­møbler så det meste kan bli levert på dagen. Her er møbler i teak, akasietre, aluminium og rustfritt stål. Tidligere var teak forbundet med avskoging av regnskogen og forsvant ut en stund. Nå er den tilbake fordi teak som nå blir brukt blir plantet med den hensikt at de skal være til produksjon av møbler. – Den dyreste gruppa koster over 50 000 og er i rustfritt stål. Stolene er vipp og svingbare. Det er tydelig at den faller i smak, sier Horpestad. Det nye innenfor utemøbler er allværsputer som tåler vann. Dermed slipper en å ta de inn når det regner. – Jeg sier at når det er tørt på bordet, da er også putene så tørre at du kan sette deg i dem.

Populært å dyrke egne grønnsaker Over 50 000 koster den dyreste hagegruppa i børstet stål som har stoler med vipp og sving.

36

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

En annen trend er at flere har det som hobby å dyrke sin egen mat. Dermed er de opptatt av å kjøpe


appelsintre. De eksotiske sortene må stå inne i et drivhus eller i stua. – Vi får mange spørsmål rundt dyrking. Dette er noe vi har greie på, så her kan vi gi mange gode råd, sier Horpestad. Med interessen for dyrking av egne grønn­saker kommer gjerne behovet for drivhus. – Vi selger mye av frittstående og vegg­monterte drivhus i alle størrelser. Noen ønsker å kombinere drivhus med en utestue og velger en stor variant. Horpestad har en avtale med noen som kan hjelpe til å sette opp drivhuset om kunden ikke ønsker å gjøre det selv.

Våren er viktig

grønnsakplanter, bærbusker, druetre og andre frukttrær. Noen vil ha eksotiske sorter som auberginer og

Hos plantesalget har de hatt en travel tid og ekstrahjelp er hentet inn på det mest hektiske. Normalt skjer 70 prosent av salget i vårmånedene. Men de senere årene har det blitt mer handel om sommeren og høsten også.

Tomatplanter er populært.

Om høsten vil de ha blomstrende planter som lyng og løk, forteller Horpestad. Han har som prinsipp å kjøpe norsk om de får tak i norske varer. Eller så kommer mye plantene fra Danmark, mens det meste av hagemøblene kommer fra østen.

TREND

Dyrke grønnsaker selv. Hagearbeid.

– Folk vil ha det fint rundt seg hele året.

“Vi “Vigår gåraldri aldri fra en jobb før vi er fornøyd, og det ser bra ut.” ut.”

LOKOMOTIV MEDIA. Foto: Erlend Skarsaune, Jærbladet.

Bente Håland, daglig leder

Oppgradere uteområde? Hageplanlegging Grøntarbeid og vedlikehold Steinarbeid Graving og drenering Tømmerarbeid

- Jærens anleggsgartner i 27år -

10 ÅR

bente@haalandasfalt.no

www.bha.no - post@bha.no - 51 79 95 55


Regnskapsførerens råd

Marita Midtun Finstad Autorisert regnskapfører i Fasit regnskap AS.

GLØDEFISK

TREND

Lei av

?

klatt

Tekstil-Vask tilbyr klattfrie vaskeritjenester til

Trender i regnskapsbransjen Mange privatpersoner og bedrifter er påvirket av koronapandemien som har herjet i vår. Regnskapsbransjen merker dette, og blitt preget med flere arbeidsoppgaver i en periode som allerede er travel. Det har kommet pakker til næringslivet som skal være med å dekke noe av tapet mange bedrifter har fått oppleve i denne perioden. Flere bedrifter ønsker bistand i forhold til tiltakene fra regjeringen. Dette er en oppgave som krever noe kompetanse, og som understreker en trend som er i regnskapsbransjen, at det er mindre punching av bilag som følge av teknologien, og det kreves mer rådgivning av regnskapsføreren. Bistand i forbindelse med koronasituasjonen, i tillegg til andre oppgaver gir økt arbeidsmengde for mange i regnskapsbransjen. Det er også andre bransjer som har fått mye mer å gjøre som følge av korona-pandemien. Noen har tjent godt på at flere tar i bruk forskjellige tekniske løsninger for hjemmekontor osv. Elkjøp og Power var raskt tomme for skjermer og annet utstyr til hjemmekontoret. Vi har også vært mer hjemme, så aksjer til strømmetjenester som Netflix og Viaplay har steget i verdi. Samtidig er det andre bransjer som har fått mindre å gjøre. Reiselivsbransjen med hotell, restauranter, uteliv og opplevelser merket at etterspørselen stoppet opp. Dette er nok bransjen som er blitt hardest rammet av covid-19. Grensene har blitt sperret og i en periode har ikke befolkningen fått reist til fritidsboliger. Dette har påvirket næringene som er mye avhengig av turister. Nå er sommeren er rett rundt hjørnet. Norge har åpnet opp landet igjen siden det ble stengt ned 12. mars 2020. Slik det kan se ut i skrivende stund er at det blir norgesferie på de fleste. Norge har begynt med å åpne opp igjen landet, så da vil jeg oppfordre de som har muligheten til å gjøre det samme med lommeboken. I ferien vil jeg oppfordre alle til å støtte opp om det lokale nærings- og reiseliv. Handle lokalt! Ta deg noen netter på hotell og besøk restauranter. Pengene vi etterlater oss forskjellige steder holder Norge i gang, og betyr mer enn det vi gjerne tenker i første omgang. God sommer!

bedrifter fra Egersund til Stord. Mopper, matter og arbeidsklær hentes, vaskes miljøvennlig og leveres til avtalt tid. Null klatt. Ta kontakt og bli kvitt klatt i dag. Tekstil-Vask Sør AS Bjorhaugslettå 3 4365 Nærbø Phone 98 21 72 95 � postmottak@tekstil-vask.no  www.tekstilvask.no

www.magnar-eikeland.no

www.crisma.no

ADRESSE: Ljosheimvegen 2, 4050, Sola TELEFON: 47 67 66 00

Du finner oss på Sola!

38

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


NULL STRESS – VI SØRGER FOR AT BILEN DIN ER I GOD STAND TIL FERIEN! Vi følger en detaljert sjekkliste som sikrer en trygg og ferieklar bil.

Bestill verkstedtime i dag!

Klepp Auto Bilverksted AS: Kjøpsmannsbrotet 9 • Kleppe • Telefon: 5178 6060 T. Berland Bilverksted AS: Bedriftsvegen 5 • Klepp Stasjon • Telefon: 5142 7969 T. Høyland Bilverksted AS: Bjorhaugslettå 8 • Nærbø • Telefon: 5143 5160 Haaland bilverksted AS: Opstadveien 647 • Varhaug • Telefon: 9050 6566

Lidenskap for bil – uansett merke!


Det har vært en lang vei å gå for å få Hola Oval ut på markedet. Nå jobber oppfinner Tom Arild Bekkeheien med en ny sag, Hola Vario, som kan lage store hull for eksempel til ventilasjonsrør.

Har solgt 1200 sager for ovale hull TEKST/FOTO// DAGFINN HAUGE

Tom-Arild Bekkeheien fant opp en sag for ovale hull. Det siste året har salget økt godt. Å få oppfinnelsen til Tom-Arild Bekkeheien ut på markedet har vært en lang og kronglete vei. – Jeg var veldig optimistisk og hadde aldri drømt om at det skulle være så vanskelig. Så jeg har fått en stor respekt for de som får det til, smiler han.

www. tjessempresenning.no 454 88 300

Nå er Bekkeheien også i den kategorien, for endelig begynner salget av sagen han fant opp å ta av. Den havner litt imellom amatør og proff siden prisen er på 2000 kroner. – Utviklingen av sagen har kostet cirka 1 million kroner når jeg også tar med arbeidstimer. Det har jeg ikke fått tilbake ennå. Men nå håper jeg at sagen vil selge jevnt og trutt fremover og til slutt gir et overskudd. Uansett så er ikke det viktigste for meg å tjene store penger på produktet, men det viktigste har vært å få til oppfinnelsen og få den ut på markedet. Sagen er en suksess, og jeg ser at folk trenger den og bruker den. Det er kjekt, sier han.

Med våre iLy terrassevegger blir du skjermet for både vind og innsyn. Vi skreddersyr etter dine mål og ser gjerne på gode løsninger sammen med deg.

Tjessem Presenning AS Bedriftsveien 3, 4353 Klepp Stasjon

PALLETREKK - STILLASPRESENNING - BÅTPRESENNING - TILHENGERPRESENNING - SPESIALSØM - VERKTØYVESKER - OFFSHOREBAGGER DINE SPESIALVESKER - SKILLEVEGGER - ILY TERRASSEVEGGER

40

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


OPPFINNELSER PÅ JÆREN Oppfinnelse: Sag for ovale hull Årstall oppfunnet: 2015 Hensikt: Lage ovale hull i gips- og sponplater for elektriske kontakter. Brukes på en drill. Oppfinner: Tom-Arild Bekkeheien Status: Selges i en rekke byggevareforretninger som for eksempel Byggmax og Coop Bygg. Totalt salg til nå: cirka 1 200 – Hva har du lært i denne prosessen? – Tålmodighet. At ting tar tid. Og at jeg brukte for mye penger på unødvendig markedsarbeid. Bekkeheien hadde mest lyst til at sagen skulle bli produsert i Norge. Det ble imidlertid vanskelig. Så de fleste delene produseres i Danmark. Selv står han for monteringen, kontroll, pakking og utsendelse. – Var det ikke mer fristende å selge oppfinnelsen til andre som kunne ta seg av hele prosessen? – Jo, men da hadde det vært helt dødt etter det. Bekkeheien fikk 700 000 i støtte av Innovasjon Norge til utviklingen av sagen. I tillegg fikk han god hjelp av ipark, samt innovasjonsbedriften Tools Invent som har fått saga ut på markedet og distribuerer den i dag.

PROSJEKTUTVIKLEREN Vi utvikler og bygger gode byggverk. Ukomplisert & effektivt.

Kontakt oss for uforpliktende prat

om din bedrift vurderer nybygg eller har behov for mer areal.

Daglig leder

Edvard Hagman

edvard@vest-entreprenor.no Tlf: 991 02 256

Salg & Markedssjef

Ingmund Egeland

ingmund@vest-entreprenor.no Tlf: 916 64 980

vest-entreprenor.no

– Jeg hadde ikke klart det uten den støtten. – Hva er det for en egenskap du har som gjør deg til en oppfinner? – Jeg er nok litt som et barn som ofte stiller spørsmålet: «Koffor det»? Og så tenker jeg litt utenfor boksen for å prøve å gjøre ting enklere. Tom-Arild er ikke av den tålmodige typen og begynte raskt å tenke på andre løsninger i samme gate. Det manglet et godt verktøy for å skjære ut store hull også, som for eksempel til ventilasjonsrør. Derfor er han nå på gang med en ny sag han har kalt Hola Vario. Oppfinnelsen har han delvis tatt patent på og markedsmateriell er klart. Så nå er det bare å få satt den i produksjon.

TOTALENTREPRENØR MED SPESIALKOMPETANSE INNEN BETONGARBEID

I tillegg har han startet opp en hobbybedrift som han kaller Småfiks. Her reparerer han alt fra plenklippere til motorsager. – Jeg er en rastløs type som må ha noe å holde på med. Folk har alltid kommet til meg når noe har gått sundt. Vi kaster jo ting altfor fort. Ofte er det ikke dyrt å fikse det, og så er det også miljøvennlig å gjenbruke ting. Det har helst blitt en hjertesak. – Det er vel ikke mye kona ser til deg? – Ellen er fantastisk. Vi gjør mye av dette sammen. Bekkeheien forteller at han har flere oppfinnelser på gang. – Men det er tomat og agurk jeg er god på, understreker han som til daglig er driftsleder ved Grude gartneri.

espelandas.no - 901 14 735 - oyvind@espelandas.no N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

41


GRÜNDEREN

• • • •

Namn: Hanne Haldorsen Sunde Alder: 45 år Bustad: Bryne Bedrift: Pilatesstudioet AS

1. Kort fortalt – hva er din gründer­bedrift? Pilatesstudioet AS er eit lite studio som tilbyr pilatestrening i små grupper eller private timar. Studioet er eit fint alternativ for dei som ynskjer trening i litt mindre og under meir personlege forhold. Eg kjennar kundane mine, og eg veit kva kvar og ein ynskjer og treng i treninga si. Kundane hos oss er menn og damer i alle aldrar. Pilatestrening passar om du har trent lite frå før eller om du er godt trent, ynskjer å oppnå betre treningsresultat i idretten din eller redusere risiko for skade. Me tilbyr gruppetreningar på matte og spesialdesigna pilatesmaskinar, eigne grupper med pilates for menn, rehabiliterande trening, pilates etter svangerskap og fødsel (mor og born) og svangerskapstrening. 2. Kor lenge har du jobba med dette? Eg er utdanna fysioterapeut og arbeidde mine fyrste år etter utdanninga med rehabilitering i Time kommune. I 2004 oppdaga eg pilatestrening som treningsform, og sertifiserte meg til instruktør i metoden. I samband med eit opphald i Asia (Malaysia og Singapore) vidareutdanna eg meg i treningsmetoden, instruerte på lokale pilatesstudio og frå eige privatstudio i Singapore. Då eg kom attende til Noreg i 2011, hadde eg lyst å dele treningsforma med andre her heime. Eg arbeidde på ein tverrfagleg klinikk saman med fysioterapeutar og kiropraktorar, og instruerte nokre år i pilatesmetoden både som rehabiliteringstrening og til trening av «folk flest». I 2014 tok eg sats, hoppa høgt og landa inn i grunderlivet med begge bein. Eg pussa opp eit 140 kvm stort lokal i 2.etasje i Gamle Bryne Mek på Bryne og opna Pilatesstudioet AS. 3. Kva var dei fyrste skritta frå idé til oppstart? Vegen til oppstart og opning av Pilatesstudioet gjekk til etterkvart som eg gjekk han. Eg vaks ut av lokala eg var i då etterspurnaden og kundemassen gradvis auka. Då eg opna Pilatesstudioet AS hadde eg stort nok kundegrunnlag og nok pågangsmot til å freiste meg på eiga hand. Eg hadde tru på at eg kunne lage meg eit levebrød av dette. Etablererverkstedet og Innovasjon Noreg hjalp meg til å få det administrative på plass før oppstart. Læringskurva var bratt og det var fint å ha med meg folk som kunne sikre at praktiske ting som budsjett og regnskap, leiekontrakt, nettside, HMS- handbok og forsikringar var på plass etter lovar og forskrifter då eg skulle etablere bedrifta. 42

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

4. Korleis har du jobba vidare med dette? Eg starta i det små og auka tilbodet etterkvart som etterspurnaden auka. Tilbodet har òg endra seg ettersom behov og ynskjer har kome til. I starten var eg åleine om alle kundane og med alle gruppene, men fekk behov for å utvida tilbodet, særleg på kveld. For å kunne tilby meir trening, trengte eg fleire med på laget. Sjølv om det enno er eg som er mest i studioet, har eg no med meg to flotte og erfarne instruktørar som tilfører studioet erfaring og kompetanse. 5. Kva skal du gjere framover? Eg er der eg vil vera med Pilatesstudioet akkurat no. Eg har ikkje behov om å vekse meg større. Eg ynskjer å behalde og ta vare på dei gode kundane mine med å vidareutvikle og forbetre det tilbodet eg allereie har. Eg vil forsetje å formidle gode opplevingar gjennom effektiv, meiningsfull og god trening, skape dei fine møta og få til den gode stemning i studioet. Eg ynskjer å gje folk kunnskap og erfaring med at trening og god rørsle er nødvendig for god helse og eit godt liv. Trening er viktig for den fysiske og psykiske helsa vår, og det er fantastisk å få lov å hjelpe kundar til god helse via ein sterkare og betre fungerande kropp. 6. Kva eigenskap synes du er viktig for ein gründer? Det er viktig med pågangsmot og tru på ideen din. Eg har gjort hobby om til jobb, og opna studioet og bedrifta mi fordi eg hadde lyst på ein arbeidsplass som ikkje fantes. Litt jærsk tankegang med jamn og traust jobbing, og tanken om å bygge stein for stein, har fått bedrifta mi der ho er i dag, og hobbyen min til levebrød. Gode støttespelarar og gode folk rundt meg har vore viktig. Utan heiagjeng og folk som har trudd på meg, hadde eg nok ikkje fått til det eg har fått til. 7. Kva er kjekkast med gründertilværa? Eg er takksam kvar dag eg låser opp døra til studioet, for kvart møte med dei flotte folka som kjem til oss, og for kvar trening saman. Det er fantastisk å få lov å formidle meiningsfull trening og å dele magiske augeblink med folk i alle aldrar og livssituasjonar. Eg har rett og slett eit arbeid som gjer meining. Det er fint å vere sin eigen sjef. Eg styrar min eigen arbeidsdag og bestemmer korleis eg vil ha det på min arbeidsplass. Eg likar òg å vere arbeidsgjevar og eg er heldig som har gode folk i teamet mitt. 8. Og det mest krevjande? Koronakrisa! Denne tida me står i no har vore og er krevjande. 12.mars vart Pilatesstudioet stengt ned og næringsgrunnlaget mitt forsvann. Eg har kome meg gjennom perioden med heilt lukka studio blant anna ved å tilby trening online og ute i hagen. No er heldigvis studioet på vei til å ope delvis att. Det er fantastisk å kunne møte kundane mine att. Eg vil påstå å ha verdas beste og mest lojale kundar. Eg har ein fantastisk gjeng i ryggen som heier på meg, stillar opp til trening i hagen og på skjerm via Zoom, delar arrangementa mine på sosiale medium og framsnakkar studioet. Det gjer meg trygg på at Pilatesstudioet skal klare seg gjennom denne krisa, og igjen bli ei bedrift med økonomisk forsvarleg drift. Mangel på dagleg kontakt med kollega kan vere utfordrande, òg i ein


vanleg kvardag. Eg har difor bevisst skaffa meg eit nettverk av andre gründerar i distriktet som eg kan samarbeide og diskutere med. Eg har òg ein fin gjeng som hjelpar meg med dei tinga eg ikkje er god på. Regnskap, IT-kunnskap, HMS forskrifter og -reglar er ikkje mine sterke sider, men dei lokale bedriftene eg samarbeider med er suverent gode på dette slik at resultatet til slutt blir bra. Pilatesmiljøet i distriktet ikkje er stort, og eg må stort sett reise for å gå på kurs. Eg ynskjer å vidareutvikle meg fagleg og treng fagleg påfyll og inspirasjon. Kundane mine motiverer meg til stadig å vere svolten på ny kunnskap som eg kan ta med meg heim til treningane i studioet. Eg

LEVERANDØR AV SAND, GRUS OG PUKK SIDEN 1949 Vi leverer, eller du kan hente selv; sand, singel, steinstøv, pukk, stein, grus og jord.

har ein «heim» i eit pilatesstudio i Haag der eg reiser minimum ein gong i året på kurs, for å få inspirasjon og samhald med andre. Der kan eg trene, bli trent og diskutere fag saman med andre pilateskollega. Eg er alltid litt ekstra gira etter ei langhelg i Nederland 9. Kva er dine beste tips til andre som har ein idé dei vurderer å gjere til bedrift? Det viktigaste er nok at du har pågangsmot og tru på ideen din. med systematisk og målretta arbeid kan du nå målet du har for bedrifta

BESØKSADRESSE: SÆLAND MOB: 909 44 444 WWW.PEDER-ERGA.NO

SKAL DU MALE HUSET I S ER' Du kan leie lettstillas hos oss Enkelt og trygt i bruk Vi har ogs tilhenger til leie Pilar Stillas - for Proff og Privat

Pilar Stillas er en av Vestland og Rogalands ledende stillasentreprenører. Det forplikter! Vi har alltid st lkontroll og bakkekontakt$ selv i høyden.

Pilar Stillas Jærvegen 264, 4341 Bryne

55 19 79 79

www.pilar.no post@pilar.no N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

43


Nytt om

NAVN ‹‹

Fortell om hvem som har fått ny jobb! Send inn navn, en kort tekst og bilde til tips@lokomotiv.no

Martin Aunan Martin Aunan er ansatt som Logistikk medarbeider i Depro. Han kommer fra stillingen som material­ koordinator i Oceaneering AS. Martin har fagbrev i logistikk faget.

Stina Sola Haugland Stina Sola Haugland er ansatt som økonomileder i Depro AS. Hun kommer fra stillingen som økonomileder i Jærentreprenør. Stina har Bachelor i revisjonsfag. Hun har tidligere jobbet i Sandnes Kommune, SV Betong AS, Forus Revisjon AS, Rema 1000 og Deloitte. Huyen Luu Huyen Luu er ansatt i Dataplan Regnskap AS. Huyen har en Bachelor i økonomi og administrasjon med regnskaps­utdanning. Hun har lang erfaring innen regnskap og har blant annet jobbet i mange år som regnskapsfører i Accenture. Hos oss i Dataplan vil hun jobbe som regnskapsfører.

Arve Jordal Arve Jordal er ansatt som IT Konsulent i Timeit AS. Arve har jobbet som IT-konsulent i Esso, Dwellop og Bardu kommune. I tillegg har han drevet sitt eget IT-firma i om lag 15 år. Arve blir å finne ute hos Timeits kunder, samt på servicedesken. Irene Skjæveland Kvaleberg Irene Skjæveland Kvaleberg er ansatt i Dataplan Regnskap AS. Irene har en Bachelor i regnskap og revisjon. Hun har tidligere jobbet som revisormedarbeider og autorisert regnskapsfører i regnskaps­­byrå, men har siden 2011 drevet eget regnskapsbyrå (Irene S Kvaleberg’s Regnskapsservice). Hos oss i Dataplan vil Irene jobbe som autorisert regnskapsfører for våre kunder. 44

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

Olaug Bjelland Olaug Bjelland er ansatt som leder for gartneriutsalget til Grude gartneri. Hun er utdannet gartner og blomsterdekoratør. Bjelland kommer fra jobb hos Horpestad Plantesalg.

Tom Rune Lye Haukeli Tom Rune Lye Haukeli er ansatt som elektronikk ingeniør i Depro AS. Han kommer fra stillingen som i-con Product manager hos NOV Stavanger. Tom Rune er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen elektronikk og har tidligere jobbet hos Seabox, Innova, Petromaker og Navico/Simrad.

Hanne Lohne Hanne Lohne er ansatt i Dataplan Regnskap AS. Hanne har en Bachelor i økonomi og administrasjon ved BI Stavanger og er nå på sitt siste år mot en master med spesialisering innen finans ved Universitetet i Stavanger. Hos oss i Dataplan vil Hanne jobbe som regnskapsfører for våre kunder.


Joakim Forsberg

Kim Håland

Joakim Forsberg fra Sandnes er ansatt hos Abobil. Han kommer fra jobb hos Bavaria. Joakim skal jobbe på verkstedet i bobilsenteret.

Kim Håland er ansatt som IT Konsulent i Timeit AS. Kim har en fortid i TDC, Lyse og CGI, og har tidligere jobbet med brukerstøtte og på servicedesk, i tillegg til jobben som sensor for fagprøver i IKT Servicefaget.

Anne Grethe Håheim

+47 902 80 279 80 279 Anne Grethe Håheim fra Orstad er +47 902 80 279 +47 902 80 279 80 279 +47 902 80 279 ansatt hos Abobil. Hun kommer fra +47 902 902 80 80 279 279 80 279 +47 902+47 80 279 post@amploy.no +47 902 80 279 amploy.no post@amploy.no +47 902 80 279 jobb hos Møller Bil. Anne Grethe har post@amploy.no +47 902 80 279 amploy.no post@amploy.no +47 902 80 279 po @amp oy no rekvisita som sitt spesialområde og skal +47 902 80 279 post@amploy.no amp oy no po @amp oy no +47 902 80 279 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen post@amploy.no dvegen 14, 4360 Varhaug post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug også sørge for at kundene i det flotte +47 902 80 279 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen post@amploy.no dvegen 14, 4360 Varhaug po @amp oy noVarhaug post@amploy.no Ånestadvegen 14, 4360 Åne advegen 14 4360 Varhaug bobilsenteret får god service & hjelp. Ånestadvegen 14,Varhaug 4360 Varhaug po @amp oy no dvegen 14 4360 ÅneVarhaug advegen 14 4360 post@amploy.no Ånestadvegen 14, 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen 4360 Varhaug po @amp oy no Åne advegen 14 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 14, Ånestadvegen 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 14 4360 Varhaug Åne advegen 4360 Varhaug Kjetil Johannessen Åne advegen 14 4360 Varhaug

Per Arvid Thu Per Arvid Thu er ansatt som Industrimekaniker i Depro. Han kommer fra stillingen som servicetekniker i Kran Elektroservice AS. Per Arvid har fagbrev som bilmekaniker, bilskadereparatør og automatiker. Han har tidligere jobbet hos Reime & Lode og Jan Reime Bil.

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE ARBEIDKRAFT TIL LEIE AMPLOY PLOY OMOM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIELEIE Annonse ARBEIDKRAFT TIL LEIE AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL PLOY OMOM AMPLOY KVALIFISER TIL LEIE Annonse KjetilARBEIDKRAFT Johannessen er nyansatt OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE PLOY OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE Annon e KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE AS. Kjetil har flere OM AMPLOY i Norganic KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE OM AMPLOY OM AMPLOY års erfaring fra salg og service KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL OM AMPLOY OM KVALIFISERT TIL LEIE LEIE Stein Erik Fossheim-Bugge vare­handelen i forskjellige OMAMPLOY AMPLOY innenARBEIDSKRAFT OM AMPLOY

Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert arbeidskraft til og Amploy AS blelandbruk opprettet fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert arbeidskraft til og arbeidskraft til landbruk og Amploy blelandbruk opprettet fornæringsdrivende. å levere høy kvalifisert Amploy AS ble opprettet for å levere høy AS kvalifisert Amploy AS ble opprettet fornæringsdrivende. å levere høyMaskell kvalifisert Amploy AS ble startet avog David flere år arbeidskraft til landbruk næringsdrivende. Amploy AS til blelandbruk startet av David Maskell flere år Amp o AS opp o hø arbeidskraft og næringsdrivende. Amploy AS ble startet av David Maskell flere årerfaring Amploy ASavble opprettet forover åhølevere høy kvalifisert Amphøy o AS opp o o siden. arbeidskraft arbeidskraft tilhø landbruk ogonæringsdrivende. Eier selskapet har 10 års Amp AS opp Amploy AS til blelandbruk opprettetog fornæringsdrivende. å levere kvalifisert Amploy AS ble startet David flere årmed siden. Eier selskapet har over 10av års erfaring med dselskapet nd over u avog o næ nMaskell d med nd Amploy ASavble startet av David Maskell flere år siden. Eier har 10 års erfaring arbeidskraft til landbruk næringsdrivende. d nd u o næ n d nd Amploy AS ble startet av David Maskell flere år Amploy AS ble startet av David Maskell flere år utleie av arbeidskraft landbruk markedet i Norge. d Amp nd u opprettet o nætil har n dover nd Amploy AS for å dlevere høy kvalifisert @ mp n arbeidskraft ogonæringsdrivende. siden. Eier av 10 erfaring med Amp o AS til landbruk opp høav utleie arbeidskraft til utleie landbruk markedet i ble Norge. AS D M siden. Eier av selskapet har over 10 årsoselskapet erfaring med av arbeidskraft tilselskapet landbruk markedet iårs Norge. nu @amp d noy no V h u Amploy AS ble startet av David Maskell flere år vi Amp o AS D d M siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med siden. Eier av har over 10 års erfaring med po Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og arbeidskraft til landbruk og næringsdrivende. Amp o AS D d M Amploy flere år n V h u Amp oav AS opp o oopprettet hø utleie arbeidskraft landbruk markedet Norge. d AS ble startet nd u avoDavid næ nMaskell d avnd Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vikunder Amploy opprettet for å levere høy dmarkedet nbetrakter E ptil h m dhøy kvalifisert Amploy ble åi nlevere AS sine individuelt ogfor vikvalifisert utleie i ble siden. Eier av selskapet har over 10kundes års erfaring med dårs n erfaring E arbeidskraft ptil Amploy hlandbruk o av nNorge. m doAS utleie av arbeidskraft til har landbruk markedet i Norge. utleie arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. tilpasser arbeidskraft spesielt etter behov. Amploy AS ble startet av David Maskell flere år d n E p h n m d siden. Eier av selskapet over 10 med @ mp n d nd u o næ n d nd Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og Amp o AS D dM arbeidskraft til og næringsdrivende. tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. u dlandbruk nd m dnæringsdrivende. No vi høy kvalifisert Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vikunder tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. Amploy ble opprettet for å ulevere høy arbeidskraft til landbruk og arbeidskraft tiluerhar landbruk markedet Norge. Amploy AS ble opprettet for åi levere d vi nd uutleie m dAS No Amploy AS betrakter sine kunderu individuelt og Amploy AS betrakter sine individuelt og vikvalifisert n d n V h u Ideen bak Amploy åm tilby siden. Eier avble selskapet over 10 års erfaring med u dav ndAS dkvalifisert No utleie markedet i nNorge. Amp o AS D d M tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. d n av E arbeidskraftptil hlandbruk o m d Amploy startet av David Maskell flere år Ideen bak Amploy AS er å tilby kvalifisert Amp o AS n und nd du o arbeidskraft til landbruk ogkundes næringsdrivende. tilpasser spesielt etter kundes behov. Ideen bak Amploy AS å tilby kvalifisert Amploy AS ble startet avsom David Amploy betrakter sine individuelt og vi høyflere o arbeidskraft AS nAmp und nd oavdu oer AS okunder hø spesielt etterAmp kundes behov. tilpasser arbeidskraft spesielt behov. arbeidskraft til landbruk arbeidskraft til landbruk og selskaper har behov Amp oy AS b opp onæringsdrivende. åiho vMaskell kva år o Amp AS nopp und du oog utleie arbeidskraft til landbruk markedet Amploy arbeidskraft AS betrakter sinend kunder individuelt oglandbruk vi Ån adv g n 14 4360 Va haug tilpasser dp ntilsom E petter o nNorge. m d Ideen bak Amploy AS erh å nd tilby kvalifisert u d u Ideen m d Amploy No arbeidskraft til og selskaper har siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med dbehov pav und og selskaper som har behov Amploy AS flere år ASperarbeidskraft å tilby kvalifisert + ddlandbruk nd usine oDavid næ nMaskell dav nd tilpasser arbeidskraft etter kundes behov. p bakbehov. d und ho siden. av selskapet har over 10vidårsverfaring Ideen bak Amploy ASspesielt er å tilby kvalifisert Ideen Amploy AS er åEier kvalifisert for ekstra hjelp når dem trenger AS ble startet David Maskell flere årmed +n Amploy AS betrakter kunder individuelt og n d V h u + p bak p und ho aAmploy bble dstartet ktilby aspesielt andb uk og ng nd tilpasser etter kundes u dbehov u det. m dnæ arbeidskraft til landbruk ognd selskaper som har behov Amp o arbeidskraft AS n und nd du hjelp o landbruk for ekstra når demfor trenger det. utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i No Norge. d n Amp o AS arbeidskraft til og selskaper som har ekstra hjelp når dem trenger det. siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring med Amp o AS D d M Ideen bak Amploy AS er å tilby kvalifisert d n Amp o AS arbeidskraft til landbruk selskaper som har behov arbeidskraft tilolandbruk og selskaper som har behov utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. tilpasser spesielt etter kundes behov. d n Amp Amp oarbeidskraft AS siden. Eier av selskapet har over 10 Ideen ASperog å tilby kvalifisert Amp oy AS btrenger a det. av Dav dNorge. Ma k erfaring å med AS nlandbruk und nd du o for ekstra hjelp når dem p bak Amploy d ho når dem trenger Amploy betrakter kunder individuelt og viårs nd usine o pmarkedet om h ho forund ekstra hjelp det. utleie arbeidskraft in tiluforvente: landbruk og selskaper som har behov d har nd u for o ekstra om h ho dphjelp ndav Enår ptil o omkvalifisert m d for ekstra hjelp når dem trenger det. dem trenger det. d arbeidskraft nd o p h ho Ideen bak Amploy erh å ntilby Amploy AS betrakter sine kunder individuelt ogmvi d arbeidskraft til landbruk som Hva du p kan pav und hoog utleie av arbeidskraft til landbruk markedet Norge. dbetrakter EAS kap ha ov 10 a i ng d+p+47 n @902 Amp tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. h pddnn d m d mp no AS og selskaper 902 80 279 Hva kanhdubehov 80 279 Amploy AS sine kunder individuelt viå @ mp+47 902 n +47 for ekstra hjelp når dem trenger det. +47 902p80 279 o pforvente: n d mHva n kan dohdu u nd u m d No forvente: 80 279 p @ n arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov o p n d m n d Ann n formp ekstra hjelp når dem trenger det. tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes d •n kan Amp oavAS d nd u o p om h ho Ideen bak Amploy ådtilby Amploy AS sine kunder individuelt og vi u aspesielt bernbetrakter kpakke a kvalifisert uk k d behov. No g Hva du forvente: Full dokumentasjons forandb dine tilpasser arbeidskraft etter kundes Amp oforvente: AS und nd dubehov. o ma Hva kan du forvente: for dine for ekstra hjelp når dem trenger det. Hva kan du • pakke Full dokumentasjons pakke for dine dbak nd uAmploy pspesielt om h ho o+ kanhdupforvente: n d m n d • Full dokumentasjons arbeidskraft til landbruk selskaper har behov Ideen bak AS er åkund tilby kvalifisert +47 902 80 Hva 279 tilpasser arbeidskraft Amp AS ak nsom nd v dubehov. og v ansatte Ideen Amploy AS å tilby kvalifisert Hva du ooy ven eboog p279 @ mp n post@amploy.no p for dforvente: per und ho kundes • kan Full dokumentasjons pakke for dineetter Am A +47902 902 ansatte +47 8080 279 Hva kan du Hva o ven eHva post@amploy.no post@amploy.no AFull • kan Fulldu dokumentasjons pakke dine ansatte o h p n d m n d @902 mAm kan du o ven e Ån d n V h u for ekstra hjelp når dem trenger det. +47 80 279 Hva kan du forvente: Am A arbeidskraft til landbruk og selskaper som har behov • dokumentasjons pakke for dine • Full dokumentasjons pakke for dine @ Ån m arbeidskraft til har behov Amploy åd ntilby kvalifisert @amp oyVno hæu d n @ m Ån V dhpo u n •n Fu 24hIdeen kontakt med din kunde palandbruk b og d selskaper kegen a AS per kund b hov æ med din egen dkunde Amp obak AS ansatte • 24h do um naegen on p osom +47 902 80 279 æ kontakt ansatte 24h kontakt med din kunde Hva du forvente: •do dokumentasjons pakke for Fu doD um M n on• p Fu o kan dFull n arbeidskraft Am A ansatte ansatte A for dine Hva du on ven for når dem trenger for ekstra dem trenger det. um n ekstra on phjelp ooy dAS npkunde post@amploy.no til og selskaper • kan dokumentasjons nd uAmp o om hby det. ho som har behov Am AFull D e Am M pakke dkontakt nnår bak ådine kva p 14, @ mp V h u • d behandler 24h med dinlandbruk egen behandler n hjelp Am A M Ånestadvegen 4360 Varhaug post@amploy.no Am A • D æ 14, 4360 24h med din• egen kunde behandler E m Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug ansatte n kontakt Hva kan du oddin ven e kunde •EVarhaug 24h med din egen kunde 24h kontakt med egen Ånestadvegen forvente: Åpost@amploy.no Vkontakt m • Full dokumentasjons pakke for dine Ån d n V h u n Personell med gode kvalifikasjoner og ansatte o h p n d m n d for ekstra hjelp når dem trenger det. E m post@amploy.no Å Am V a b k a andb uk og kap om ha b hov Fu do um n on p o d n behandler æmed Å V A D M • Personell kvalifikasjoner hog on m dd n egen n kunde und m gode NPersonell med gode og post@amploy.no 0 Varhaug •on 24h kontakt med m N behandler h on m d n behandler ansatte m N d n• behandler lang arbeidserfaring h und d dkan nkvalifikasjoner ndin und Amegen A D M • 4360 24h kontakt med4360 din kunde Fu do on p o d n og d Ån g n 14 Va A haug Hva kan du forvente: @ m E m V n adv Full dokumentasjons pakke for dine Am •arbeidserfaring Personell med kvalifikasjoner Ånestadvegen Varhaug om kum an hgode pforvente: nå d m ng du arbeidserfaring hHva nd Am 14, APersonell Am AAm• lang Personell med gode kvalifikasjoner og lang A behandler h nd Am A Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug • med gode kvalifikasjoner og • Personell med gode kvalifikasjoner og E m m N • 24h kontakt med din egen kunde h nd Ån d n V h u Vi vår personal harfor tatt behandler n sørger ansatte Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug h on m ddn n und lang arbeidserfaring Hva kan du oat ven eharforvente: æ • Vi sørger at har tatt on m d gode od on ••arbeidserfaring Full dokumentasjons pakke dineo Hva kan du lang arbeidserfaring Vi sørger at tatt Ånestadvegen 4360 Varhaug Personell med og m vår dm personal od •æ NP onP ovår Am A Full dokumentasjons for dine lang arbeidserfaring lang Am P Aogon behandler Ånestadvegen 14, 4360 on m don•personal odat onnhar ound nødvending vaksinasjoner som manpakke • 14, Personell med gode kvalifikasjoner m dpersonal nkvalifikasjoner Am AAm D M Am hVarhaug 24h kontakt med din egen kunde •tattman Vi tatt Am nødvending vaksinasjoner som nhsørger d vår nd ansatte Å V nd A Am A A • Vi Fu do um n gode on p man oe d n og personal har nødvending vaksinasjoner som m• M Hva kan du o ven lang arbeidserfaring nAsørger at d mvår nD • P Vi sørger at vår personal har tatt ansatte Vi sørger at vår personal har tatt Em m trenger for å jobbe med landbruk • Personell med kvalifikasjoner n d n • Full dokumentasjons pakke for dine lang arbeidserfaring h nd behandler on m d od on o nødvending vaksinasjoner som man trenger for å vaksinasjoner jobbe medNtrenger landbruk E m med Am A V økontakt p onegenh m •• man 24h med din kunde n for å jobbe landbruk nødvending som m m Vi sørger at vår personal har tatt V ø p on h OM AMPLOY nødvending vaksinasjoner som man nødvending vaksinasjoner som man Annegen m lang arbeidserfaring M Beste ind PWC Vm ø••PWC p nm on hn med 24h kontakt med din Am A • m Vinsørger at har tatt ansatte P dregnskap od on o •Norge dokum n om aund on o dn OM AMPLOY d vår personal n trenger for åFu jobbe landbruk Personell med gode ogn kunde Non AMPLOY Annonse Norge regnskap nød onbyrå m npakk behandler M AMPLOY AMPLOY A • Beste trengerind forn å jobbe landbruk on m d d om nkvalifikasjoner nhar • onbyrå Beste Norge regnskap byrå PWC OMOM AMPLOY nødvending vaksinasjoner man nød nmmed om m nsørger trenger for å vaksinasjoner jobbeAm med landbruk trenger for å jobbe landbruk m som tar ansvar kunder •• ind Vi vår personal tatt nød nnhA on nsom nødvending dmed nvåre Am An tar ansvar behandler lang arbeidserfaring du oman p Hon k hnsom Beste i for byrå PWC an afor •Norge kontakt med som for våre kunder onat oregnskap m dm nd udin egen •tar med gode kvalifikasjoner og kunde H •k nV du øoi Norge n H regnskap hn nd OM Beste Norge byrå PWC som ansvar våre kunder Am APersonell trenger for å24h jobbe med landbruk k n dublebyrå oopprettet n• Am nm Aihøy oAS oregnskap mfor då levere nd ukvalifisert Amploy ble opprettet høy Beste PWC • Beste i Norge regnskap byrå PWC n o o m d nd u nødvending vaksinasjoner som man Amploy AS for å levere kvalifisert • Sikkerhet dokumentasjon på at alle trenger for å jobbe med landbruk OM AMPLOY AMPLOY Am A V ø p on h Am A AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert nød m nd n Am n A on om m nAm som tar ansvar for våre kunder Vidokumentasjon sørger at vår personal har tatt A dokumentasjon Personell og msom behandler •Amploy Sikkerhet på••PWC at alle B No npå pmed PWC arbeidskraft til landbruk og•næringsdrivende. •Norge 24h kon ak m gode d d nkvalifikasjoner lang arbeidserfaring æ tar ansvar våre P on m dpregnskap od on og n kund Sikkerhet at alle arbeidskraft tilkunder landbruk og næringsdrivende. A H k n du o n æ Beste ind byrå PWC B nm p kunder m Am arbeidskraft til No landbruk ogfor næringsdrivende. som tar ansvar forhøyvåre som ansvar for våre kunder Am A startet trenger for å vaksinasjoner jobbe med landbruk norske standarder reguleringer er Amploy ble n opprettet kvalifisert B No næ Amploy AS av David Maskell flere år • AS Beste i Norge regnskap nat nog on om n Am oforAå levere oAmploy mAS dble uAm nødvending som man Am Anød D MPWC ••tar Sikkerhet på at m alle OM AMPLOY startet Maskell flereble år norske standarder og reguleringer er lang om n oarbeidserfaring und H kbyrå nndduPWC oDavid nAS Vi sørger vår personal har tatt bleEier startet avopprettet David Maskell flere år Am b hand Personell med gode kvalifikasjoner og D M Am A Dover M ddokumentasjon npå Amploy AS for å levere høy kvalifisert •avAmploy Sikkerhet på atm alle norske standarder og er arbeidskraft til landbruk ogdokumentasjon næringsdrivende. mA som tarD•oansvar for våre kunder om ndokumentasjon o Am und avble selskapet har 10 års med A Mreguleringer OM AMPLOY m Am A av kunder D M • A Sikkerhet påæPWC at alle •næringsdrivende. Sikkerhet dokumentasjon at alle Am A msiden. siden. selskapet har over 10 årsselskapet erfaring med Am A Dover M realisert •erfaring Beste regnskap byrå PWC om nn und Ekvalifisert som tarNo fornEier våre n o do oum m don nd um Amploy AS til blelandbruk opprettet for å levere høy siden. Eier av har 10 års erfaring med trenger for å jobbe med landbruk m mihNorge mDavid Maskell p norske standarder og reguleringer er arbeidskraft og Amploy ASB ble startet avansvar flere år realisert E utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. S n p m m nødvending vaksinasjoner som man Vireguleringer sørger vår personal E m norske reguleringer erøtar•ansvar realisert lang utleie av landbruk markedet itil Norge. mflere VNog p onat hder P on mkunder kva har katatt on og æarbeidserfaring m sine og næringsdrivende. Sikkerhet dokumentasjon pågod at alle Am standarder A M D til utleie MmS hstandarder um nog on pi Norge. Am Dover avarbeidskraft arbeidskraft tillandbruk landbruk markedet ogarbeidskraft reguleringer er m N norske standarder m Amploy ASdo ble av David Maskell år som for siden. Eier selskapet har 10 o års erfaring med S hflere do nog on •••for Rimelige priser knyttet høyest Amploy AS betrakter kunder individuelt vi um • A avnorske Sikkerhet på at alle m Nogstartet B No npovåre pNtil PWC m N om ndokumentasjon realisert Beste ind Norge regnskap byrå Amploy AS betrakter sine kunder individuelt vikunder Amploy AS ble opprettet for å levere høy kvalifisert m N m • Rimelige priser knyttet til høyest no nd d u n Amploy AS ble startet av David Maskell årmed Amploy AS ble opprettet å levere høy kvalifisert trenger for å jobbe med landbruk m Amploy AS betrakter sine individuelt og vi mund H k n du o n Am A D M Am A E m realisert siden. Eier av selskapet har over 10 års erfaring m nød n n on om m n nødvending vaksinasjoner som man utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. Am A • Rimelige priser knyttet til høyest tilpasser spesielt etter kundes behov. norske no nd d AS otil u nnæringsdrivende. Am A ang a og b nreguleringer dkunder Am Abehov. sørger at vår realisert realisert Amploy ble opprettet åSikkerhet levere kvalifisert Am A av arbeidskraft arbeidskraft til landbruk ogkundes næringsdrivende. Am A tilpasser spesielt etter Am Akundes kvalitet ••for dokumentasjon påapersonal atng alleer har tatt no nd d•standarder oVi m høy A standarder ogarbeidskraft reguleringer er tilpasser arbeidskraft spesielt etter behov. om npriser ou und m Nog arbeidskraft landbruk og Am Amarkedet msiden som ansvar for våre utleie arbeidskraft til i Am Norge. Sbetrakterm hsine do um n onvimpHva Rimelige knyttet til høyest Amploy ASnorske kunder individuelt Enæringsdrivende. kvalitet Ideen bak Amploy AS erlandbruk åDavid tilbytil kvalifisert N •David Beste i Norge regnskap PWC m nvi tar oflere m nd ummed Amploy av Maskell flere år Ideen bak Amploy AS • erIdeen åm tilby kvalifisert arbeidskraft til landbruk og kvalitet Rimelige priser knyttet høyest kan du oAS vtilble nstartet trenger for åbyrå jobbe m Nog realisert Am A Rimelige bak Amploy AS er å tilby kvalifisert Am A Amploy AS ble startet avsom Maskell åro • arbeidskraft priser til høyest nødvending vaksinasjoner Amploy AS betrakter sine individuelt •kunder Rimelige priser knyttet til •standarder V øæ ghøyest adon vå ona hasom a man tilpasser etter kundes æp norske er landbruk arbeidskraft landbruk og selskaper har behov ••David Kjapp av realisert Am A D M Am m reguleringer N m S hlevering do um nog p Amspesielt A no nd dknyttet o behov. arbeidskraft til landbruk og selskaper behov Sikkerhet dokumentasjon på at alle siden. Eier av selskapet har over 10har års erfaring med Am A Am A Vu A n Amploy AS ble startet av Maskell flere årD Am Ahar •arbeidskraft Kjapp levering av personell tilsom landbruk og selskaper som behov R m p nnpersonell hø som tar ansvar for våre kunder mover Am Akvalitet M p til Am AEier tilpasser spesielt etter kundes behov. kvalitet siden. av selskapet har 10 erfaring med Ideen bakVAmploy AS er å tilby kvalifisert B No PWC • Kjapp levering av personell for ekstra hjelp når dem trenger det. marbeidskraft m års Am A V • Rimelige priser knyttet høyest R m p n hø m kvalitet kvalitet Am A D M F m • Beste i Norge regnskap PWC Am A for ekstra hjelp når dem trenger det. m utleie av arbeidskraft til landbruk markedet i Norge. trenger for å jobbe med landbruk realisert nødv ng vak na om man mhar p10markedet nnd hø m m m Eier over års levering erfaring med for ekstra hjelpbak nårsiden. dem trenger A ogpriser • Am Rimelige knyttet til no dav nd o u n mav Amploy AS erdet. åselskapet tilbyR kvalifisert norske standarder og reguleringer eronbyrå mIdeen arbeidskraft til landbruk selskaper som har • Kjapp personell m E m utleie av arbeidskraft til landbruk i Norge. mbehov m høyest m• m N • Sikkerhet dokumentasjon på at alle Amploy AS betrakter sine kunder til individuelt ogmarkedet vi E ni Norge.o m mlandbruk m m om und Kjapp levering av personell Am Aarbeidskraft kvalitet mA muk V utleie av landbruk m arbeidskraft til og selskaper som har behov m • hjelp Kjapp levering av personell • Kjapp levering av personell for ekstra når dem trengerAm det. som tar ansvar for våre kunder • Rimelige priser knyttet til høyest Am A Amploy AS betrakter sine kunder individuelt og vi kvalitet ng o å obb m d andb •standarder Beste iog Norge byrå PWC Hva kan du forvente: mspesielt etter kundes m on regnskap N m realisert arbeidskraft behov. R m Tjenester: hø Hva Våre Tjenester: m m tilpasser Hvankan du forvente: m p K pp hlevering n um norske Amkundes Abehov. V for ekstra hjelp dem trenger det. du forvente: Amploy ASpbetrakter sine•m kunder individuelt viav p m m Våre Hm S doog n reguleringer on p m er N B N mKkan WC m Kjapp personell pp nnår AS onK tilpasser arbeidskraft spesielt etter Ideen Amploy kvalifisert Våre Tjenester: Am kvalitet mer å tilby B Kjapp N leveringHav WC • bak Full dokumentasjons pakke for dineA H pp n p on Sikkerhet dokumentasjon på at alle • personell R m p n hø B N WC som tar ansvar for våre kunder • Full dokumentasjons pakke for dine • Rimelige priser knyttet til høyest tilpasser arbeidskraft spesielt etter kundes behov. • B No g gn kap by å PWC m m m Am Apakke m Arbeidskraft Hva kan forvente: m Arbeidskraft tildu næringsmiddelindustri, tildokumentasjons landbruk, Rengjøring og kontorlokaler • Full dine realisert m arbeidskraft landbruk og for selskaper som har behov Ideen bak Amploy AS åav tilby kvalifisert Am Våre H er ndriftsbygninger du o Annd dav no o u n ansatte mm av dskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring driftsbygninger m H Våre m H k Tjenester: n kan du otil forvente: nog Hva du Ideen bak Amploy AS erog kvalifisert •åkmtilby Kjapp m on Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring avegen kontorlokaler ansatte m Hkontorlokaler k driftsbygninger nkunde du o n levering Våre Tjenester: for ekstra når dem trenger det. norske standarder kvalitet B Tjenester: N arbeidskraft til selskaper behov • WC Full dokumentasjons pakke dine K ppTjenester: n for pansatte m om apersonell andokumentasjon vahøyest o og vå reguleringer kund •og Sikkerhet på at alleer • m 24hhjelp kontakt med dinlandbruk H •dine Rimelige priser knyttet til Am som Ahar V medmdin P 24h m • 24h kontakt egen kunde m Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler m tilkunde Vå e T ene e m arbeidskraft landbruk og selskaper som har behov m til landbruk, • kontakt med din egen • Full dokumentasjons pakke for m ansatte B N WC for ekstra hjelp når dem trenger det. m dskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler Tjenester: m landbruk, eHT ene k n dueog o kontorlokaler n Vå m pp • nkkav p onm Arbeidskraft Rengjøring av Vå driftsbygninger behandler Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft landbruk, Rengjøring ogpAm kontorlokaler m mm hjelp • mK Kjapp personell e til TVåre ene e behandler realisert Astandarder m av Våre til Tjenester: behandler norske oga reguleringer for nårdriftsbygninger dem trenger det. ansatte on på a a er kontakt medm dindd egen kunde Hva du ekstra forvente: Rdu m o levering • kan Personell godenkvalifikasjoner og m gode A d A • 24h næ nm ndu Amed nd umed R øH n dkvalitet nnnS o nh on dokum o ohø n k n mArbeidskraft • R Personell kvalifikasjoner og Htil •dnd kvalifikasjoner og av til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft landbruk, Rengjøring driftsbygninger og kontorlokaler dArbeidskraft næe til n m d driftsbygninger nd uog n ø n d Våre nmed ndokumentasjons onegen o o møo • m 24h kontakt med din lang arbeidserfaring A dd ed ndu næ nbehandler m dd ndu Am RHva ngode d kunde n n levering on oav VPersonell m •om mno Rimelige priserdknyttet til Rengjøring av kontorlokaler •u Full pakke for •dine Kjapp Vå T landbruk, ene realisert kan du forvente: mTjenester: k opersonell anda og m gu høyest ng langdarbeidserfaring m mm n lang arbeidserfaring Rm N m m behandler • Personell med gode kvalifikasjoner og B WC m vår Hva kan du forvente: • Vi sørger at personal har tatt m R m ansatte • Vi sørger at vår personal har tatt m av m og m til darbeidserfaring næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring driftsbygninger Vå esørger T ene emed m • Vi at vår •personal har kvalifikasjoner tatt som Våre Tjenester: • landbruk, Personell gode kvalitet Full dokumentasjons for A d nd u Arbeidskraft R n ø n lang nn o Rnødvending on na og pkontorlokaler on • Rimelige priser knyttet til høyest nødvending vaksinasjoner man m o omvaksinasjoner • man 24h vaksinasjoner kontakt meddokumentasjons din egen Hkunde k pakke nKdupp omdine som • mansatte Full pakke for dinen nødvending som man m lang arbeidserfaring m m @ m • Vi sørger at vår personal har tatt Rm m trenger for å jobbe med landbruk m m K å jobbe A d n m dd ndutrenger A d Våre nd uatmed R nmm ømharntattav m d n nR behandler for med trenger landbruk Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring driftsbygninger m Kjapp levering personellhøy Tjenester: K næ kvalitet å jobbe ansatte •m moog kontorlokaler gonpo o av kny • for Vi sørger vår landbruk personal

mp n 47@902 mp n 80 279

bransjer. Han vil ha hovedfokus på videreutvikling av Norganic sin VALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE R ARBEIDKRAFT TIL LEIE LIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE satsning i privatmarkedet, gjennom KRAFT TILARBEIDKRAFT LEIE VALIFISER TIL LEIE MPLOY nettbutikken www.økoland.no. LOY VALIFISER ARBEIDKRAFT LEIE VALIFISER ARBEIDKRAFT LEIE Gjennom sittTIL bredeTIL nettverk innen MPLOY økologisk mat vil Kjetil også betjene ALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE AMPLOY MPLOY utvalgte bedriftskunder.

Stein Erik Fossheim-Bugge er ansatt hos Abobil. Han kommer fra jobb i Spania som boligagent. Stein Erik tre inn i stillingen som salgskonsulent i bobilsenteret.

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE FISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER TIL LEIE SER TIL LEIE OM AMPLOY SER ARBEIDKRAFT TILARBEIDKRAFT LEIE ARBEIDKRAFT KVALIFISER TIL LEIE OM ARBEIDKRAFT AMPLOY OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIELEIE TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT Y KVALIFISER ARBEIDKRAFT KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIELEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT OM AMPLOY OM AMPLOY KVALIFISERT ARBEIDSKRAFT TIL LEIE LEIE TIL LEIE OM AMPLOY OM AMPLOY

Kvalifisert arbeidskraft til leie

Amploy AS leverer høyt kvalifisert arbeidskraft til landbruk og nærings­ middelindustri

m nødvending vaksinasjoner som K man R m regnskap kan Beste i •Norge byrå PWC m Bbyrå ••PWC 24hregnskap kontakt med din egen kunde N PWC Personell med gode kvalifikasjoner ogHva m • mBeste i Norge m • Beste i Norge regnskap byrå PWC vaksinasjoner somW man •Nansvar kontakt med din trenger for å jobbe med landbruk Vegen kunde m24h som tar for våre kunder N Wnødvending behandler

du o v n

Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler lang arbeidserfaring eL TtarLE evåre Vtil • kva Kjapp av personell som tar Arbeidskraft ansvar for Vå Nene WV mm m m byrå PWC som ansvar for kunder trenger fordokumentasjon åbehandler jobbe med landbruk m E mF KVAL F næringsmiddelindustri, ARBE DKRAFT Tkunder m levering T DKRAFT nregnskap • V Beste iSER Norge KVAL F SER ARBE LE Sikkerhet pågode at alle mL K mm KVAL F SER ARBE DKRAFT TEvåre L LE End Vi sørger vår personal har tatt T n • at Personell med kvalifikasjonermog m •WT Sikkerhet dokumentasjon på•••at alle mm Nansvar V Sikkerhet dokumentasjon m på Beste i •Norge regnskap byrån PWC m for A DKRAFT dA T somn tar næ nL mvåre A um R nm atreguleringer øalle o m on o av p on Rengjøring driftsbygninger, KVAL F SER ARBE Tav LE Endu Personell med gode kvalifikasjoner norske standarder og erd R m md og• reguleringer •nognK mapp v o ng Vdd Våre Tjenester: A æ m Rkunder nødvending vaksinasjoner som man norske standarder er tar m lang arbeidserfaring N W m SER F ARBE DKRAFT T L LE E norske standarder og reguleringer er Aæ R KVAL mvåre kunder som ansvar for • Sikkerhet dokumentasjon på at alle OM AMPLOY m m m A R realisert m lang arbeidserfaring OM AMPLOY trenger for å jobbe med landbruk V OM AMPLOY mrealisert m • Sikkerhet realisert m • dokumentasjon B harNtatt Vi sørger vår personal m WC m ogARBEIDKRAFT påRengjøring at WC alle mav driftsbygninger norske standarder reguleringer er KVALIFISER LEIE m at B••TIL NE Rimelige priser knyttet høyest Våre Tjenester: Arbeidskraft Arbeidskraft landbruk, M V T næringsmiddelindustri, n ARBE Beste i til regnskap byrå PWC KVAL F til SER L LE •Norge Vi sørger attil vår personal B N har tatt WC m m og kontorlokaler • DKRAFT RimeligeKm priser knyttet høyest R AMPLOY m nødvending vaksinasjoner man •Ttil Rimelige priser knyttet til høyest norske standarder og reguleringer OM AMPLOY m N realisert W er m som kvalitet kontorlokaler og privat boliger. m som tar ansvar for våre kunder kvalitet nødvending som man m m m med landbruk A æ m A • F m kvalitet trenger foreå vaksinasjoner jobbe realisert T enes B Rtil høyest N DSKRAFT WC Rimelige knyttet Arbeidskraft til priser næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, av mdriftsbygninger og kontorlokaler m e levering RT mL ••Vå Kjapp av personell KVAL SERT ARBE LE E V landbruk Sikkerhet dokumentasjon påRengjøring at alle P m OM AMPLOY • Kjapp levering av personell m OM AMPLOY trenger for å jobbe med m • Kjapp levering av personell • K Rimelige til høyest kvalitet B byråm N WC • priser Besteknyttet i Norge regnskap PWC K

V

m og reguleringer er m K V T n norske K m •standarder Beste i Norge byrå PWC kvalitet • Kjapp levering av personell som tar ansvarregnskap for våremkunder m Våre Tjenester: æ m A R K Våre Tjenester: som ansvar for våre kunder V K •• realisert Kjapp levering avtar personell Våre Tjenester: V til T landbruk, Rengjøring • priser Sikkerhet dokumentasjon Rimelige knyttet til høyest R m på at alle m T landbruk, Rengjøring Arbeidskraft tilV næringsmiddelindustri, av driftsbygninger og kontorlokaler K VArbeidskraft T Arbeidskraft tilVåre næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til avlandbruk, driftsbygninger og kontorlokaler • Sikkerhet dokumentasjon påNat alleer m Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler R m A m A Tjenester: kvalitet norske standarder R m ogBreguleringer A m A A m A V T norske standarder og reguleringer er m middelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokalerVåre Tjenester: Kjapp levering av personell realisert V til T landbruk, Rengjøring •av driftsbygninger Vå TR m nArbeidskraft m A K realisert K til høyest Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, og kontorlokaler m • Rimelige priser knyttet K K knyttet A m A Rm • Rimelige priser til høyestB

Ab dka

A

A

æ

m

næ ng m dd

ndu

Ab dka

andb uk R ng ø ng av d

A

R Tjenester: Våre kvalitet V til T landbruk, Rengjøring av driftsbygninger K Arbeidskraft Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, og kontorlokaler Kjapp levering av personell V T n •• kvalitet V AT n A m K Kjapp levering av personell V kvalifisert T n personell Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr som har

m

m bygnmng

og kon o oka

WC

m N

Valentina Berisha Krasniqi

Valentina Berisha Krasniqi er ansatt i Dataplan Regnskap AS. Valentina har en Master i økonomi og administrasjon med spesialisering Anvendt Finans. Hun har lang erfaring innen økonomi og har blant annet jobbet i flere år som økonomiansvarlig i AssisterMeg AS og nå sist som rådgiver innen regnskap og lønn i Stavanger Kommune. Hos oss i Dataplan vil hun jobbe som regnskapsfører og rådgiver for våre kunder.

mm PWC

m

m av private hjem, gård For hele Vi tilbyr R m hjem, A kvalifisert æ m som har A områdetFor ønsker å tilby Vi tilbyr personell Vi tilbyr rengjøring av private gårdrengjøring A vi æ T m Aæ R hele Jæren-området vi å tilby kvalifisert personell som harR av traktor Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gårdJærenA m Vi tilbyr A R bruk V pålitelig nønsker Våre Tjenester: nødvendig kompetanser for effektivt og mannskap til vi kunder kontor, flyttevask og utvask i hele For hele Jæren-området ønsker åpersonell tilby tilbyr kvalifisert personell som Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård ig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk avVi traktor kontor, flyttevask oghar utvask i hele JærenVåre Tjenester: V Tgård nav ogvi pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk traktor kontor, flyttevask og utvask i hele ønsker å tilby Vi tilbyr kvalifisert som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård æområdet meffektivt A R K Arbeidskraft til næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger og kontorlokaler Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, For hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gårdJærenogtil andre maskiner som erbruk relatert til og som trenger hjelp medtil kunder området Sammenogkan vi Jærenskreddersy et Arbeidskraft til øn næringsmiddelindustri, Arbeidskraft til landbruk, Rengjøring av driftsbygninger kontorlokaler nødvendig kompetanser for av traktor effektivt og pålitelig mannskap kontor, flyttevask utvask i hele ger hjelp med og andre maskiner som er relatert området Sammen kan vi skreddersy et Fo h æ n om d V p on om h V n ø n p m gård d A æ m A R ig mannskap tilog kunder nødvendig foron bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærensom trenger hjelp medtil kompetanser og andre maskiner som er relatert til som området Sammen kan vipasser skreddersy et h R m For hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, om d øn V p om h V n ø n p h m d vendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jæreneffektivt pålitelig mannskap kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenlandbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med høytrykksvasking/rengjøring av opplegg som dine behov. Fo h æ n om d øn V p on om h V n ø n p h m d æ et Vi tilbyr kvalifisertavpersonell som har ViAS tilbyr rengjøring private hjem, gård ogav andre maskiner som er som relatert til vi som trenger hjelp med området Sammen kan vi skreddersy king/rengjøring landbruk. kan hjelpe deg med opplegg dine behov. nød nd omp no odeg u avpasser o p m nnAmploy p til on o u n gerandre med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan skreddersy etnflyttevask høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe med opplegg som passer dine behov. Vdaglige T narbeidsoppgaver. og pålitelig mannskap kunder nødvendig kompetanser for bruk og utvask ih hele Jærenmhjelp nn p effektivt und nød nd omp nund oSammen u on o traktor u oon h kontor, æotilbyr og maskiner som erbruk relatert til området kan vioav skreddersy et som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy etnhjem, utføring dine driftsbygninger og industrilokaler Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi o p m nn p und nød nd omp n o u o o o u h æ For hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi rengjøring av private gård vendig kompetanser for av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenlandbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med høytrykksvasking/rengjøring av opplegg som passer dine behov. Vking/rengjøring p onom om V AS kan nm ø av n pdaglige harbeidsoppgaver. m d som r og industrilokaler utføring av arbeidsoppgaver. Viopplegg erom veldig fleksible på Vi tidspunkt ogdfleksible vi S mmpåntidspunkt o nd m n nh h p dine m d daglige om n vi skreddersy dd AAmploy ælandbruk. AAS R passer av landbruk. hjelpe deg med behov. driftsbygninger og industrilokaler utføring dine er veldig K som trenger hjelp med og andre maskiner som relatert tiln dine området kan etog h mAmploy pmaskiner m d effektivt nd m nkunder om om d for Serbruk nm dd dbruk. AS kan hjelpe med opplegg passer dine behov. æ andre Vpom Vm høytrykksvasking/rengjøring av Amploy kan hjelpe deg med opplegg som passer behov. Våre ansatte er vant til åmm utføre Slakterier, kyllinghus, tar seg avog alle Det ervi og pålitelig nødvendig kompetanser av traktor kontor, flyttevask og iog hele Jærenom do omsom nd m n om d S mm nSammen nfleksible dd og som er relatert til området Sammen kan skreddersy et m Fo ho n ndeg om davnansatte øn V per om h mtar V nformaliteter! ødine n utvask pdenkelt henkelt moggård utføring av dine arbeidsoppgaver. driftsbygninger og industrilokaler Viopp er veldig på vid ndV momp nFor uæhskjærebedrifter, on oV utilbyr hvant æ nutføre ærebedrifter, kyllinghus, Våre er til åVåre utføre tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt hele viomvant å tilby Vi personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, m VJæren-området m nd uvid Amp odaglige AS non h pfleksible d dom hø nmannskap /kyllinghus, øV ontil om p ntidspunkt ho Slakterier, skjærebedrifter, ansatte erkvalifisert til åopp seg av alle formaliteter! Det er og r og utføring dine daglige arbeidsoppgaver. Vi på tidspunkt og vi mønsker høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. n /industrilokaler ndine ø daglige ngrisehus, nd uhjelp Amp AS nndhsom parbeidsoppgaver d m om p ætil d n ho øring avAmploy arbeidsoppgaver. Vi er tar veldig fleksible på tidspunkt viveldig og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på og Wrelatert m æ på grise gård, gård, storfefjøs småfefjøs: Vi forutsigbart. Ved avho våre kvalifiserte som trenger med og andre maskiner som er området kan vi skreddersy hø np /skjærebedrifter, n meller øm nndu u odine AS n er h pkan dtil m d opp om pSammen dhjelp ntidspunkt kan hjelpe deg med opplegg passer behov. m æ o nn ptar und nød nd omp nog oalle ukylling ovåre on oVed o u æoet nog Våre ansatte vant åVed utføre Slakterier, kyllinghus, tar seg av alle formaliteter! Det ervi enkelt odbruk. nd grisehus, mdriftsbygninger nAS om omer darbeidsoppgaver Stilmm nAmp n dd effektivt og pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask ih hele Jærens eller småfefjøs: tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. hjelp av kvalifiserte m VVi m u ø n d n d d opp d n n o o V d p d pun m m m mm m m ærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte vant å utføre tar seg av formaliteter! Det er enkelt og storfefjøs eller småfefjøs: Vi på grise gård, kylling gård, forutsigbart. hjelp av våre kvalifiserte For hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, driftsbygninger industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på tidspunkt vi oVåre ndu o er jobben uV ø ogn dmeller ntar d opp V dT n p seg d av pun o mdaglige m m dseg mm ansatte vant tilstorfefjøs åoutføre avtar alle formaliteter! Det er enkelt og Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er vant til ådVå utføre tar alle formaliteter! Det er enkelt og oggård ansatte dagen din blir enklere! ku gård, storfe gård enten den er liten stor. og på andre arbeidsteder m m m mm høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. d n n ndu o u ø n d n d opp V d p d pun o øring av dine arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi æ m m V m om n h p m d o nd m n om om d S mm n n dd æ For hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, grisehus, eller småfefjøs: Vi forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte dFor uer liten Amp o effektivt AS nJæren-området pku dgård, m om pViogtilbyr drengjøring nkompetanser ho ansatte dagen din blirvåre enklere! som trenger hjelp med andre som erbruk relatert tilhjem, området Sammen kan vi D skreddersy et mtilbyr Am A marbeidsteder en eller stor. storfe gård og på andre V nmaskiner nfor uavm øhjelp S æVi ddviA nopp hu oblir nJærenhele ønsker vi åh tilby tilbyr kvalifisert personell som har av private hjem, gård ansatte dagen din og pålitelig mannskap til Vi kunder nødvendig av traktor kontor, flyttevask og utvask i hele s eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. av kvalifiserte jobben enten den er liten eller ku gård, gård på andre arbeidsteder Am Ahele m For ønsker åstor. tilby tilbyr kvalifisert personell som harog Vi rengjøring private gårdJærenmm m m Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte er vant til åVed tar seg avo alle erohenkelt og æidsoppgaver dJæren-området nm hu V industrilokaler n kunder nm ustorfe øVn Våre outføre n Fo hgård, æ nAm om pkylling om hutvask V nformaliteter! ømvåre nenklere! p nDet m o A æVed m A Rforutsigbart. m påer grise kylling forutsigbart. hjelp av våre kvalifiserte grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, gård, Ved hjelp av kvalifiserte effektivt og mannskap til kontor, flyttevask ogæ iD hele nødvendig kompetanser for bruk av traktor mmannskap m m knyttet til landbruk. m m æenten dnødvendig nøn hu V n u øon oer m D driftsbygninger og utføring av daglige arbeidsoppgaver. Vi veldig fleksible på vid Våre ansatte vant til åmm utføre tar seg av alle formaliteter! Det er ogJærenektivt pålitelig til kompetanser bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask mpålitelig m V hø ngård, /storfe n øeller nd u Amp oenkelt AS n h parbeidsteder d m d opp om p d ntidspunkt ho og ansatte dagen din blir enklere! ku gård, storfe gård jobben den er liten stor. og på andre ogkunder pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser for bruk av kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenøien nerogliten dSVineller deffektivt opp V dprivate pm ddine pun oi hele til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. m m dgård opp dV ndin d enklere! hu od øgård, mknyttet øfor V oon uo V Vn å tilby tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring avandre hjem, som trenger hjelp med området Sammen kan viblir skreddersy et og maskiner som ertraktor relatert tilp ansatte dagen knyttet til landbruk. som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy etn stor. ku gård og på andre arbeidsteder m m V o p m nn p und nød nd omp n o u o o u h æ grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte m ø V d opp p d n d o u m m m m m mm som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et m m ansatte dagen din blir enklere! ansatte dagen din blir enklere! ård, storfe gård og på andre arbeidsteder m m jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder æ m D V som trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området Sammen kan vi skreddersy et m m Slakterier, Våre ansatte er vant til utføre seg avveldig alle formaliteter! Det er enkelt og ø m øønsker VviAS doAmploy d behov. n ådrengjøring d passer o behov. uhjem,tar Ver mskjærebedrifter, m kontor, m mm m mp For hele Jæren-området tilby Viutvask tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr av private gård idsoppgaver grise gård, kylling gård, forutsigbart. hjelp av våre kvalifiserte under fornbruk av traktor flyttevask og iopp hele Jærend n n o ndu o u ø n d n d opp V d p d pun o knyttet til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring avåkyllinghus, opplegg som dine landbruk. AS kan hjelpe deg med m Dm æ V mVed V m mo m m hjelpe mm V mmVnødvendig n hupå kompetanser n u ø m D n o driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi fleksible på tidspunkt og vi u d o d o n n d n n o o p nd d d V m D høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy kan deg med opplegg som passer dine m m m m m mm knyttet til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer dine behov. m m m Am A m m m høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med opplegg som passer behov. V mdine Am Ad m Vnog dagen enklere! og pålitelig kunder kompetanser for avlandbruk. traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenom n ntilogmannskap h p til meller o nd m om om ansatte d S mm n dinnblirvåre dd enten den liten stor. ku gård, storfe gård på andre arbeidsteder Veffektivt n storfe no ojobben uutføring der osmåfefjøs: oViansatte pnødvendig ddbruk ogmandre maskiner som er relatert området Sammen kannd skreddersy et blir knyttet landbruk. knyttet til driftsbygninger industrilokaler Vi erm på tidspunkt og vi utføring daglige arbeidsoppgaver. A dd mviav mn grisehus, storfefjøs eller tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling forutsigbart. ntil npå nandre d o uog d oarbeidsoppgaver. o nd dveldig dfleksible m æ gård, VAm dagen din enklere! ård, gård og arbeidsteder driftsbygninger og avAm daglige arbeidsoppgaver. Vi erV veldig fleksible på tidspunkt og vi Adine m S æ med ddine n u ø tidspunkt ofleksible mhjelp av D n o m m m mlandbruk. V V pindustrilokaler dmnhjelpe n outføring un V Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er vant til åSammen utføre tar avveldig alle Ved formaliteter! Det kvalifiserte er enkelt og mdriftsbygninger mopplegg mm og industrilokaler av dine daglige Vi er veldig fleksible på ogervienkelt n phar nd som trenger hjelp med andre maskiner som erav til daglige området kan vi Det skreddersy etogseg Vårelatert m D vd opp Amploy ASSlakterier, kan deg somhu passer dine behov. skjærebedrifter, kyllinghus, tar seg av alle formaliteter! Våre ansatte er vant til utføre driftsbygninger og industrilokaler utføring dine arbeidsoppgaver. Viopp er på knyttet til landbruk. nVi nd utidspunkt hø n ø umalle Amp otarmm AS nopplegg hu parbeidsteder dpasser mprivate d behov. om p din blir d ntidspunkt ho og vi Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er tilm åVåre utføre tarnd seg av formaliteter! Det er enkelt og hele Jæren-området ønsker vi vant ån tilby Vi tilbyr som Vi tilbyr rengjøring hjem, gård m m Am mn m m den m m m mm Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte erkvalifisert vant til åpersonell utføre seg alle formaliteter! Detav er enkelt og AForhøytrykksvasking/rengjøring m m ansatte V dagen enklere! n nd umav jobben enten er/småfefjøs: liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre mhjelp Dd av landbruk. Amploy AS kan hjelpe deg med som dine til landbruk. erd æ o knyttet utføringdav dine daglige arbeidsoppgaver. er veldig fleksible påtilby og viopp hu o ø m ø V d p d n o u grisehus, storfefjøs eller Vi tar forutsigbart. Ved av våre kvalifiserte arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, V D For hele Jæren-området ønsker vi å Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård m D m m m o p nd d d grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte V pålitelig mannskap til kunder nødvendig kompetanser bruk traktor kontor, flyttevask og utvask i hele Jærenisehus, storfefjøs eller grisehus, småfefjøs: Vi tarogneller arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, Ved våre kvalifiserte m D Slakterier, kyllinghus, Våre ansatte erm vant til åhjelp tarviseg er enkelt Am A kylling mav m våre småfefjøs: Vieller tar på grise gård, gård, av kvalifiserte Am A mm m dVeffektivt nku oerhjelp ndu oarbeidsoppgaver uforutsigbart. ø nfor davhjelp ndin dforutsigbart. dutføre opp V av alle d formaliteter! p Det d pun o og driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. ViVed er veldig fleksible på tidspunkt nghus, ansatte erstorfefjøs vant til enten å skjærebedrifter, utføre tar av alle formaliteter! Det er og ansatte dagen din blir enklere! og jobben den liten stor. gård, storfe gård og på andre arbeidsteder m m eller knyttet til landbruk. mVåre ansatte dagen enklere! trenger med og gård andre maskiner som erorelatert til blir området Sammen kan vi d skreddersy et jobben entennden er liten stor. gård, storfe gård og på arbeidsteder mn opå nstorfefjøs nsom nskjærebedrifter, d nseg o uenkelt d dVkompetanser o p nd dbruk ndgrise uog ansatte dagen din blir enklere! jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder ansatte dagen din blir enklere! m Dog jobben enten den er liten eller stor. kuandre gård, storfe på andre arbeidsteder effektivt pålitelig mannskap tilku kunder nødvendig for av traktor kontor, flyttevask ognutvask i hele JærenSlakterier, kyllinghus, ansatte er vant tar seg av alle formaliteter! Det er enkelt og Vi tar arbeidsoppgaver gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av tilby våre kvalifiserte Vå utføre For hele Jæren-området vi åVåre Vi tilbyr kvalifisert personell som Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård knyttet til grisehus, eller småfefjøs: Vi tar på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte m m marbeidsoppgaver mtilhjelpe m mm S æ d n hu V n n u ø o m D o knyttet til landbruk. høytrykksvasking/rengjøring avønsker landbruk. Amploy ASlandbruk. kan deg med opplegg som passer dine behov.har m D knyttet til landbruk. grisehus, storfefjøs eller småfefjøs: Vi tar arbeidsoppgaver på grise gård, kylling gård, forutsigbart. Ved hjelp av våre kvalifiserte ansatte dagen din blir Am enklere! A or. æ ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder nandre uD som til m er på V er mlandbruk. driftsbygninger industrilokaler av by dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er fleksible tidspunkt ogovi u ansatte som trenger hjelp med ogknyttet maskiner relatert til området Sammen dagen din blirngenklere! jobben enten den liten eller ku storfe gård og pånd andre m effektivt og pålitelig mannskap nødvendig for bruk av traktor kontor, flyttevask utvask 1i hele Fo æskjærebedrifter, nog om åd øn kVtilkuutføring vkunder åVåre V bympVkompetanser kva parbeidsteder on ha V by ø og ngkan av vi p skreddersy va h Jærenm et gå d huhjobben o enten øden m ø stor. opp dveldig n dom V ansatte dagen din blir enklere! er liten stor. gård, storfe gårdgård, ogdpå andre arbeidsteder landbruk. 1 æ m m knyttet V æeller m V kyllinghus, ansatte er vant til å utføre tar seg av alle formaliteter! Det er enkeltm og V til Slakterier, 1 til landbruk. Vog m m 80 279 knyttet til av Viknyttet landbruk. Amploy AS Ved kan hjelpe degavVtil med opplegg som dine behov.æ etn D av omkhøytrykksvasking/rengjøring n og nstorfefjøs n+47 dæeller n 902 n VVim o arbeidsoppgaver upå dnødv o personell omaskiner pforutsigbart. nd dbavrengjøring d m Vlandbruk. m som trenger med andre er relatert området vi hele Jæren-området ønsker vi å tilby tilbyr som har Vim tilbyr private gård vFor på gsmåfefjøs: mann kap kund nd gdm komp an o uk ak o hjem, kon o va k passer ogkan u va kskreddersy grisehus, tar grise gård, kylling gård, hjelp våre mhjelp Vkvalifisert m som V kvalifiserte m ySammen 1h m æ m æ m æ For hele Jæren-området ønsker vi å tilby Vi tilbyr kvalifisert personell som har Vi tilbyr rengjøring av private hjem, gård m 1 ansatte dagen din blir enklere! jobben enten den er liten eller stor. ku gård, storfe gård og på andre arbeidsteder effektivt og pålitelig mannskap til kunder m nødvendig kompetanser for bruk av traktor kontor, flyttevask og utvask m æ i hele Jæren- Viopplegg 1nAS 1 på ogmm utføring av dine arbeidsoppgaver. er veldig fleksible tidspunkt umm mn +47ng902 80 høytrykksvasking/rengjøring landbruk. Amploy kan hjelpe med som passer hindustrilokaler m d m og and ma kdaglige om a deg n kan vdine k1 behov. dd yog vi m mV driftsbygninger m m ogknyttet m mptil279 mtilnd effektivtom og pålitelig mannskap kunder nødvendig kompetanser for av traktor kontor, flyttevask ogkan utvask i hele JærenmavV m mmet om ådæ Samm m landbruk. hjelp med andre erbruk relatert området Sammen vimm skreddersy m m som trenger m tilmaskiner m m 1mm 1 1 er enkelt og 1 m m kyllinghus, msom mæ æindustrilokaler m mom som+47 trenger hjelp med og andre maskiner som er relatert til området kan vi skreddersy et seg +47 902 80 279Slakterier, m skjærebedrifter, Våre ansatte tilhmåSammen utføre tar avveldig alle 1gVm Am A avlandbruk. mVAS mkan 1er Am 80 279 +47 902 80 279 driftsbygninger og utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Viopp er fleksible av Amploy kan hjelpe degA med opplegg som dine høyhøytrykksvasking/rengjøring ykk va k902 ng/ ngm ø ng andb uk Amp oy ASvant pm dpasser dbehov. m gg formaliteter! pa 1 på d Det ntidspunkt b hov og vi Am A m Am A m Vdeg med mm opplegg som passerVdinembehov. høytrykksvasking/rengjøring av landbruk. Amploy AS kan hjelpe m æ m m m mm 1 1 driftsbygninger og industrilokaler utføring av dine daglige arbeidsoppgaver. Vi er veldig fleksible på tidspunkt og vi grisehus, storfefjøs småfefjøs: Vi tar av dine arbeidsoppgaver grise gård, forutsigbart. 1mer Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, vant til ådkylling utføre tar formaliteter! Det er enkelt d Am bygn ng ogeller og ndu øVVåre ng avansatte d nV på dag g Vigård, aerav bveldig oppgav V av valle d Ved g hjelp k b av påvåre d kvalifiserte punk og og v V driftsbygninger industrilokaler arbeidsoppgaver. fleksiblem påDet tidspunkt og vi seg 1 er enkelt m m utføring mm Apost@amploy.no m oka mudaglige Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, Våre ansatte er vant til åmutføre tarmseg alle formaliteter! æ mog D æ V D 1mer enkelt æ jobben mandre D æ liten mVeller stor. Våre V mav alle m 1 kvalifiserte Slakterier, skjærebedrifter, kyllinghus, ansatte er vant til å kylling utføre tar seg Det og ansatte dagen din av blirvåre æ V D g av enten ku storfe på arbeidsteder Am A må kylling storfefjøs eller Vi arbeidsoppgaver på og grise gård, hjelp S grisehus, akV k den æeller ber d småfefjøs: Vå an gård agård, van uformaliteter! øhjelp Vavgård, a Ved o ma Denklere! nk og Vtar storfefjøs småfefjøs: Vi ky tar arbeidsoppgaver pågård, grise gård, forutsigbart. Ved våre kvalifiserte m nghu V V maforutsigbart. post@amploy.no post@amploy.no mgrisehus, mVi tar m æ m storfefjøs V @ eller småfefjøs: arbeidsoppgaver på og grise gård, kylling gård, V V forutsigbart. Ved hjelp av våre po @amp oy Vnogrisehus, m stor. V ku V m ansatte dagen din blir enklere! 1 kvalifiserte V jobben enten den er liten eller gård, storfe gård på andre arbeidsteder m D knyttet til landbruk. dagen 1 kv den er eller ku storfe gård andre arbeidsteder g jobben hujobbenenten oenten ø @amp måoy ømstor. Vku gård, a storfe a bgård, d oppgav påmog g på gå d ky ng gåenklere! d mmm o u ansatte gba V d h din p blir v v enklere! m liten m m ansatte dagen din blir er liten eller gård og landbruk. på poden no knyttet til æ stor. V andre arbeidsteder D V V knyttet til landbruk. A d til n d g n d n b 1nk obb n n n d n n m o V ku gå d Am o knyttet gå og landbruk. på andm a b d d V m

Starte din egen bedrift? Nyetablert?

Skape g r kompe anse og gra s rådg v ng or deg som v s ar e d n egen bedr Roga and S ekk våre kurs

Ån

Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug Ånestadvegen 14, 4360 Varhaug V 14, 4360 VarhaugV F æ m m V Åne advegenm14 4360 Varhaug

Å adv g n 14 4360 Va haug@ æ Ånestadvegen

kny

V

m m Am

V

andb uk

m

VV

m

D

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE KVALIFISER TIL +47 902 80 279 ARBEIDKRAFT A m LEIE m

m

m

m

Les mer på www skape no

1 1

m æ

mm m

KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL TIL LEIE LEIE KVALIFISER ARBEIDKRAFT KVALIFISER ARBEIDKRAFT OM AMPLOY

TIL LEIE OM AMPLOY KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL KVALIFISER ARBEIDKRAFT TIL LEIE LEIE æ

OM AMPLOY m oy no V po @amp

V

V

V

m

D

1 1 1

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

45


Lofoten i stedet for London? Reiseforsikring må du ha! Flere tips til Norgesferien: • Reis alltid med to kort • Kredittkort er tryggest å bruke • Bruk mobilbank: Følg med på konto og kortbruk • Frastjålet kort? Sperr på 91 50 38 50!

Husk å laste ned vår praktiske reiseapp før ferien!

Telefon 915 03290 jaerensparebank.no 46

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN

KLEPP HT ANLEGGSGARTNER OG UTLEIE AS Kleppestemmen 24, 4350 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Halvard Hovda Virksomhet: Gartnerarbeid, legging av stein, forstøtnings­murer, mindre gravearbeider. Konsulent­tjenester innen anleggsgartner og prosess/kjemi området. ENKLE GREP AS Stangelandsvegen 367, 4354 VOLL Daglig leder og styreleder: Jone Friestad Virksomhet: Levere konsulenttjenester og rådgivning innen forretningssystemer, analyse og rapportering. THAULE HMS OG KVALITET AS VELKOMMEN Stangelandsvegen 241, 4354TIL VOLL OSS I VELKOMMEN TIL Daglig leder og styreleder: Karen MariaOSS I

SINDRE TJEMSLAND Jærvegen 262, 4341 BRYNE Innehaver: Sindre Løvaas Tjemsland Virksomhet: Salg av frukt og grønnsaker. REFRESH MALING OG VEDLIKEHOLD Longholsvegen 38, 4351 KLEPPE Innehaver: Shukri Alwakaa Virksomhet: Maling E HAUS INVEST AS c/o Elisabeth Haus Hasselvegen 2, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Elisabeth Haus Virksomhet: Å forvalte selskapets midler hovedsakelig gjennom investeringer i verdipapir og andre selskaper. MELAND FISK & VILT Myrtun 3, 4351 KLEPPE Innehaver: Erling Meland Virksomhet: Utøve salg fra fiskebil til private. Salg av frossen være av fisk og vilt. Etter lover og regler.

LOCKGÅRDEN LOCKGÅRDEN I KLEPP SENTRUM Thaule-Pedersen Virksomhet: Rådgivning innen HMS og kvalitet. ELIMINO AS c/o Gunleik Sandsmark Tuhagen 14, 4341 BRYNE Styreleder: Gunleik Sandsmark Virksomhet: Tilbyder av desinfeksjonstjenester samt utleie og salg av desinfeksjonsutstyr.

I KLEPP SENTRUM

SANDCATCH SOLUTIONS AS Robotvegen 8, 4340 BRYNE Daglig leder: Ole Jørgen Engelsvoll Styreleder: Stig Hognestad Virksomhet: Utvikling og kommersialisering av løsninger for prosessindustrien samt deltakelse i selskaper med lignende eller tilsvarende virksomhet.

ROMSIKI HOLDING AS c/o Gunleik Sandsmark Tuhagen 14, 4341 BRYNE Styreleder: Gunleik Sandsmark Virksomhet: Forvalte investeringer i aksjer og eiendom.

Vi kan landbruksjuss Odel, jordskiftesaker, ekspropriasjon- og servituttskjønn.

Kontakt advokat og partner Paul Aakre, paul.aakre@hammervollpind.no

ENERGY CONSULT AS Kjøpmannsbrotet 10, 4351 KLEPPE Daglig leder: Kjell Norvald Skjølingstad Styreleder: Trond Lunde Virksomhet: Å drive konsulentvirksomhet i byggog anleggsbransjen, primært knyttet til infra­ strukturprosjekter i samferdsels- og energi­sektoren. Selskapet skal bistå kunder, både på entreprenørsiden og byggherresiden, med kontrahering, innkjøp, planlegging og gjennomføring av prosjekter. HAMRE AUTO AS c/o Jean Hamre Furulia 7, 4351 KLEPPE Daglig leder og styreleder: Jean Daniel Østebø Hamre Virksomhet: Salg/klargjøring av kjøretøy og hva herved står i forbindelse. RAGNHILD BUNADSMONTERING RAGNH Seljevegen 1, 4351 KLEPPE Innehaver: Ragnhild Sivertsen Byberg Virksomhet: Montering av bunad.

Bryne Revisjon AS er et selskap med kontor i Bryne sentrum. Vi arbeider med små og mellomstore bedrifter, organisasjoner og stiftelser som befinner seg i området Jæren/Sandnes/ Stavanger. Vi tilbyr tjenester innen revisjon, skatt og avgifter, årsoppgjør og økonomisk rådgiving.

Meierigata 17, 4340 Bryne. Telefon 907 73 000

æren Regnskap er i stadig større grad Jæren Regnskap er i stadig større grad en samarbeids partner og total leverandør en økonomisk samarbeidspartner og totalleverandør nen og administrativ bistand. Din samarbeidspartner og totalleverandør nen økonomisk og administrativ bistand. Din samarbeidspartner og totalleverandør

innen økonomisk og administrativ bistand innen økonomisk og administrativ bistand

PP AARRT NT ENR EE: R E : Torill Skjæveland Hodne Torill Hodne KONTAKTPERSONER: P :AARRT NT EWiig T N E R EPOddmund NR EE: R E : Rune Stakkeland Torill Skjæveland Hodne Torill Hodne kjæveland Hodne Magnar Espedal T N E R Livar EOddmund : OhmaWiig Rune Stakkeland akkeland R E : Rune Stakkeland Oddmund Wiig Skjæveland Hodne Magnar Espedal Livar Ohma Wiig dnd Hodne Magnar Espedal Etakkeland R E : Rune Stakkeland Oddmund Wiig Espedal und Wiig d Hodne Magnar Espedal dr Espedal

50, Tlf.Tlf: 5151 7878868650 post@ j-regnskap.no post@jaeren-regnskap.no Tlf: 50, Tlf.www.j-regnskap.no. 5151 7878868650 Tlf. 51 78 www.jaerenregnskap.no 86 50 post@ j-regnskap.noKleppe post@jaeren-regnskap.no post@jaeren-regnskap.no www.j-regnskap.no. Tlf. 51 78 www.jaerenregnskap.no 86 50 www.jaerenregnskap.no post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no

Tlf. 51 78 86 50 post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no Tlf. 51 78 86 50 post@jaeren-regnskap.no www.jaerenregnskap.no Block-gården, 4352

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

47


NYE SELSKAPER PÅ JÆREN

TIME WEATHERLANDS AS Undheimsvegen 408, 4342 UNDHEIM Daglig leder: Pål Undheim Styreleder: Preben Undheim Virksomhet: Utvikling og salg av egen fast eiendom ellers og annet som naturlig faller sammen med dette. MAKSIMER CONCEPTS AS Hetlandsgata 9, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Nils-Fredrik Winther-Kaland Virksomhet: Investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende. KELAB TRANSPORT SBHATLAB Jernbanegata 9, 4340 BRYNE Innehaver: Kelab Alazar Sbhatlab Virksomhet: Transport av gods. SELJEBOLIG AS Theodor Dahls veg 50, 4355 KVERNALAND Styreleder: Geir Ove Olsen Virksomhet: Bygg og anleggsleverandør.

JORDCLOTHING AS Langholvegen 24, 4345 BRYNE Daglig leder: Fride Wemberg Styreleder: Krister Wemberg Virksomhet: Nettbasert kleshandel og annet som naturlig faller sammen med dette. ELEMENTEN AS Undheimsvegen 408, 4342 UNDHEIM Daglig leder: Pål Undheim Styreleder: Preben Undheim Virksomhet: Produksjon av monteringsferdig hus og annet som naturlig faller sammen med dette.

SAMEIET TEPPEROTVEGEN 4 OG 6 v/Ole Laland Egeland Tepperotvegen 4, 4347 LYE Styreleder: Ole Laland Egeland Virksomhet: Eierseksjonssameie EUVOLVE AS Raunåkervegen 5A, 4342 UNDHEIM Daglig leder og styreleder: Eirik Undheim Virksomhet: Investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende.

SMARTEC SOLUTIONS AS Reeholen 86A, 4340 BRYNE Daglig leder: Eivind Tveit Vinningland Styreleder: Jørgen Vinningland Virksomhet: Salg, prosjektering og installasjon av tekniske miljøfremmende løsninger og produkter. Selskapet leverer produkter innen energiproduksjon, energilagring og maksimal energiutnyttelse.

UNDHEIM HOLDING AS Undheimsvegen 396, 4342 UNDHEIM Daglig leder og styreleder: Pål Undheim Virksomhet: Investere i selskaper og eiendom og alt annet som naturlig faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre foretagende.

ELDRIFT AS Breimyra 18, 4344 BRYNE Daglig leder og styreleder: Helge Ullestad Virksomhet: Elektrifisering av maskiner og utstyr. Utleie av arbeidskraft, og deltakelse i annen virksomhet.

RYTTERVIK INVEST AS Reeholen 86A, 4340 BRYNE Styreleder: Jørgen Vinningland Virksomhet: Investering i andre selskaper, utleie av eiendom og salg av konsulenttjenester.

JÆRBJELKEN NORGE AS Industrivegen 8, 4344 BRYNE Daglig leder: Arne Hystad Styreleder: Lars Heskje Virksomhet: Produksjon av prefabrikerte mindre betong/teglprodukter, ellers generell støp og forskaling.

833 regnskapsbilag - krever lettvint og rasjonell regnskapsføring

JÆREN BRUKTBIL AS Bedriftsvegen 7, 4344 BRYNE Daglig leder: Frank Robert Jacobsen Styreleder: Frank Rene Jacobsen Virksomhet: Kjøp og salg av biler, traktorer, motorsykler, båter og maskiner mm.

Vi hjelper deg med å få på plass effektiv økonomistyring. Ved å nytte ny teknologi kan våre kunder fokusere på det som er viktigst for dem: Å drive godt, framtidsretta landbruk.

Meierigata 17, 4340 Bryne. Tlf 51 77 97 10. www.jaerrevisjon.no

Les mer om alt vi kan bistå med på www.kleppgrl.no

REGNSKAPSTJENESTER // ØKONOMISK RÅDGIVNING // UTVIKLING OG STRATEGISKE VALG 48

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N


HÅ VANNDAM AS Vålandsvegen 7, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Tor Olav Knutsen Virksomhet: Salg av hagedam, fisk og utstyr. SØR-REIME OG AANESTAD MASKINUT Ånestadvegen 262, 4360 VARHAUG Daglig leder: Ove Morten Sør-Reime Styreleder: Geir Egil Aanestad Virksomhet: Utleie av landbruksmaskiner og tjenester. REIME & LODE BILBERGING AS Bernervegen 30, 4365 NÆRBØ Daglig leder: Åsuv Salte Styreleder. Nikolai Reime Virksomhet: Bilberging og tjenester i tilknytning til dette, samt det som naturlig står i forbindelse med dette. H BRATTGJERD INVEST AS c/o Haldis Brattgjerd Storagrønå 14, 4362 VIGRESTAD Daglig leder og styreleder: Haldis Martine Brattgjerd Virksomhet: Å forvalte selskapets midler hovedsakelig gjennom investeringer i verdipapir og andre selskaper.

H.R. BERGE FLISESERVICE Jærvegen 47, 4365 NÆRBØ Innehaver: Harald Reime Berge Virksomhet: Betongarbeid, murerarbeid og flisearbeid, samt det som dette medfører. GE OPSTAD INVEST AS c/o Gro Elin Opstad Krokvegen 19, 4362 VIGRESTAD Daglig leder og styreleder: Gro Elin Opstad Virksomhet: Å forvalte selskapets midler hovedsakelig gjennom investeringer i verdipapir og andre selskaper. UELAND AS Storægrå 35, 4365 NÆRBØ Daglig leder: Magnus Ueland Styreleder: Harald Ueland Tømrerarbeid, og andre produkter/tjenester som naturlig hører sammen med dette. MYMAKAME DZURILLA Grensevegen 22, 4365 NÆRBØ Innehaver: Jaroslav Dzurilla Virksomhet: Nettbutikk med videresalg av tekstile munnbind med det som hører til. Rengjøring og vasketjenester for private og bedrifter.

JÆREN EVERK AS Bernervegen 28, 4365 NÆRBØ Daglig leder: Birger Høyland Styreleder: Einar Vigrestad Virksomhet: Eie, utbygge og drive overføringsanlegg for elektrisk kraft (nettvirksomhet) innen Hå kommune samt hva hermed står i forbindelse - så langt det er adgang til dette etter energiloven. HEIDI KRISTINE FRIESTAD Tuemyrå 1, 4362 VIGRESTAD Innehaver: Heidi Kristine Friestad Virksomhet: Frisør. Salg av vare og tjenester knyttet til frisørvirksomhet. RESCUEPAL AS Motlandshagen 74, 4365 NÆRBØ Daglig leder og styreleder: Christian Christensen Virksomhet: Selge tjenester og varer innen Helse, Medisin, Beredskap, Kompetanse - og annet som naturlig sammenfaller med dette - samt deltakelse i andre selskaper, investeringer og nærliggende virksomhet. BØVEGEN 14A AS Bøvegen 14, 4365 NÆRBØ Styreleder: Runar Gabrielson Bø Virksomhet: Eie fast eiendom og annet som står i naturlig forbindelse med dette.

MEGABITE J&D

Vi tar oss av regnskapet Full kontroll på økonomien med PowerOffice Go Godkjenn faktura

Lønn

Godkjenn betalinger

Regnskap trenger ikke å være komplisert. Fasit Regnskap tilbyr gode priser, smarte digitale løsninger og tett samarbeid. Vi har lang erfaring med Tripletex. Vi tilbyr: Fast månedspris • Ingen etablering Dyktige folk • Gode systemer

Reiseregning

Timeføring

Registrere utlegg

Ta kontakt for et uforpliktende møte!

Snakk sammen Kjell Haver Regnskapsservice AS Welhavens vei 5 • 4319 Sandnes T: 51 68 60 60 • M: post@kjellhaver.no www.kjellhaver.no

Fasi t R e g n sk ap | Hu l d a G ar b or g s ve g 6, 4344 B r y n e | 918 39 454 f as itr e gn s kap . n o

N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

49


FREMTIDEN ER ELEKTRISK Vi introduserer helelektriske Volvo XC40 Recharge – en kompakt SUV, med høy bakkeklaring, firehjulstrekk, mulighet for hengerfeste, og en rekkevidde på over 400 kilometer. XC40 Recharge er blant de tryggeste bilene vi har laget, og er designet for å gi deg en kraftfull og utslippsfri kjøreopplevelse. BILEN ER KLAR TIL BESTILLING - VELKOMMEN TIL OSS

Estimert el-rekkevidde WLTP >400 km. Energiforbruk 2,2 kWh/100 km. Preliminære tall.

Vovlo Bilhuset: Vestre Svanholmen 11, 4313 Sandnes Volvo Bryne: Eskervegen 7, 4341 Bryne

www.kvernelandbil.no


Kæ skjer AK TIVITE TSGUIDE

Do

reload.no

...og det er enda mer spennende på innsiden SOMMEREN PÅ HÅ GAMLE PRESTEGARD Utstillinger 15. mai – 6. september Alexander L. Kielland-ulykken, 40 år CRUDE / RÅOLJE foto / dokumentar Tord F Paulsen og Marie Smith-Solbakken FOR aig veit existen af vorld internasjonal samtidskunst

ÅPNINGSTIDER: 01.09 - 31.05: Hverdager 10.00 - 16.00, søndag 10.00 - 18.00. 01.06 - 31.08: Hver dag 10.00 - 19.00. Kjeringholmen, Stavanger, telefon 51 93 93 00. norskolje.museum.no

verylikeawhale Kjell Torriset maleri Utstillinger, kunstbutikk, kafé, utleie www.hagamleprestegard.no post.hgp@ha.kommune.no

Kvitebjørnen Velkommen til Nesasjøhuset på Sand i Suldal. Her finn du Kvitebjørnen, eit eventyrrike for barn i alle alderar. Ope kvar laurdag og søndag kl. 11-15 Aktivitetar og arrangement heile året- sjå nettside og Facebook

ryfylkemuseet.no

NESTE UTGIVELSE: 25. AUGUST BEST.FRIST ANNONSE: 29. JULI N Æ R I N G PÅ J Æ R E N

51


NYE BOLIGER

Gabriel Edlands veg 16-24 (tv) Gabriel Edalnds veg 30-40 (th)

Møblert visningbolig - Gabriel Edlands veg 18

Illustrasjon Dynjarbakken 14 og 16

En unik mulighet. Påvirk din egen drømmebolig. Er drømmen et stort kjøkken, innebygget surroundanlegg eller en spesifikk parkett? Her kan du skape ditt drømmehjem. Vi tilbyr store, unike eneboliger med meget gode planløsninger. Fra tre til fem soverom, to stuer, to bad og biinngang. Eneboligene har stor bodkapasitet og bygges med enten dobbel eller stor enkel garasje. Frittliggende eneboliger – Dynjarbakken 9, 14 og 16, Kleppestemmen, Klepp Eneboliger i rekke – Gabriel Edlands veg 18 og 20, Orstad, Klepp Eneboliger i rekke – Gabriel Edlands veg 36 - 40, Orstad, Klepp. NYHET: Reviderte planløsninger Priser fra 5 648 000,For privat visning, ta kontakt med Kåre Vigdel, 916 00 086, kare.vigdel@blockwatne.no Alle våre boliger leveres nøkkelferdige, med god standard. Opparbeidet tomt og hvitevarer. Trygt og oversiktlig.

Les mer på blockwatne.no


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.