AaB Årbogen 2022

Page 1

AaB Årbog

1 AaB Årbog 2022
2022

AaB Årbog

2022
4 AaB Årbog 2018 Udgiver: AaB Af 1885 Redaktion: Per Bach Floorball: Amalie Thomsen E-sport: Kenneth Jensen Fotografer: Per Bach Tom Nygaard Leif Knudsen Diverse trænere/ ledere i 1885 AaB sport.dk Oplag: 1.500 stk. Tryk og layout: Basis·Tryk & Skilte ApS

Indholdsfortegnelse

Formanden Claus Fallingborg .............. 6

A/S Thomas Bælum 8

Forretningsbestyrer Tom Nygaard 12

Seniorafdelingen Lisbet Pagter .......... 16

AL – ny hovedsponsor 36

Ungdomsafdelingen Kim Kaastrup ....... 38

Fodboldskoler

Kirsten Fallingborg, Mohammed Agha, Tom Nygaard 82

Camp Day Kenneth Cortsen 88

AaB 1885 Tom Nygaard .................. 91

Kvinde A/S Kjeld Simonsen 95

Kvinde- / Pigeafdelingen Henrik Raal 98

Pokaler Ungdomsafdeling 124

Landsholdsspillere 2022 128

Floorball ................................ 131

E-sport 141 Årets Leder 148

Sølvnåle 150

Formænd og Æresmedlemmer 151

Onsdagsholdet .......................... 152

AaB forløbet 154

AaB’s Dameklub Inge Frost 156

AaB’s Venner Karsten Simensen 160

Personale 166

Bestyrelser .............................. 167

AaB af 1885 har haft et fantastisk år

helst kreere overskud. Det er vigtigt, at vi i klubben sikrer at have penge på kistebunden til bl.a. banepleje og andre nødvendige forbedringer. Det muliggør fortsat udvikling i og for klubben.

Bestyrelsen startede ellers med en ”træls” opgave. Den danske del af Macron havde slet ikke overholdt de indgåede aftaler, vi havde. Vi ved, at flere af vores medlemmer desværre har haft en meget dårlig oplevelse med det set-up, som Macron stillede os i udsigt. Da det for alvor gik op for bestyrelsen, hvor slemt det stod til med den danske partner, indledte vi en dialog direkte med Macron i Italien, som igennem processen har hjulpet meget med at rette op på de begåede fejl.

Vores klub har haft fantastisk år med stor vækst i antallet af medlemmer. Nogle afdelinger har oplevet en medlemsvækst på næsten 40%. Det er virkelig flot af alle de frivillige, som har gjort en kæmpe indsats for at involvere alle de unge mennesker, som besøger vores klub.

Flere medlemmer betyder væsentligt flere udgifter, men vores afdelinger har virkelig taget fat, har lavet en masse frivillige opgaver og hentet gode, givtige sponsorater. Det gør, at vi kommer ud af året 2022 med et overskud.

Vi skal spare penge op til banepleje og andre investeringer i vores anlæg, og derfor skal vi

Det betyder, at vi har fået lavet et set-up, hvor AaB af 1885 har en aftale direkte med Macron og selv har fået oprettet en hjemmeside. På den måde kan vi sikre, at vores medlemmer modtager varerne og til nogle rigtigt gode priser.

Besøg vores hjemmeside, og se de tilbud, der findes: https://aabaf1885shop.dk/

Vi har også fået tilknyttet en ny forretningsfører i klubben, Tom Nygaard. Han tager fat i de spørgsmål og udfordringer, som måtte findes i AaB af 1885. Han har virkelig fået en god start, og vi ser frem til næste år med flere opgaver, som kommer på to do-listen listen ��

Tom har overtaget projektet med udvikling af flere baner og renovering af vores klubhus.

6 AaB Årbog 2022
Af Claus Fallingborg

Jeg håber, at alle får afleveret alle de gode ideer, som vores brugere af huset har, til ham eller får dem afleveret i idekassen i forhallen. Vi er altid interesseret i, hvad I mener, der mangler og kan forbedres.

2022 har også været året, hvor alle de arrangementer, der kræver frivillige kræfter, er kommet tilbage til klubben. Det har været en stor opgave at genstarte aktiviteterne, men det er lykkedes ikke mindst på grund af de frivilliges enorme passion og arbejdskraft

Der skal fra bestyrelsen lyde en stor tak for den flotte opbakning, som vi har oplevet.

Allerede nu sidder vi med planlægningen af vores aktiviteter til næste år. Vi arbejder på meget snart at kunne komme ud med en kalender, som vi på vores træner/leder-møde i januar kan præsentere. Der bliver også brug for frivillige kræfter igen i 2023.

Henvendelser fra udenlandske investorer har selvfølgelig fyldt rigtigt meget i andet halvår i 2022. Det er jo altid dejligt, nogen kommer til Nordjylland og ser på vores potentiale og mener, det har en værdi. Det skal vi være og er stolte af. Det er vigtigt, at der bakkes op omkring det DNA, som vi er kendt for. Vi skal nemlig gennem hårdt arbejde og tro på egne evner fortsætte en positiv udvikling på såvel den sportslige som den økonomiske front. Intet er kommet af sig selv, og intet kommer af sig selv. AaBs værdier skal kunne ses tydeligt og være et bærende element.

Vi mener både i AaB A/S, hos de lokale Investorer og AaB af 1885, at vi har fundet en samarbejdspartner, som tror på de nordjyske værdier. Vi vil sammen blive forstærket til vores alles fælles bedste. Jeg ved, det fylder meget for mange omkring klubben, og så snart vi kan sige mere om sagen, vil vi formidle det videre.

Der skal i denne forbindelse lyde en stor ros til AaB af 1885s bestyrelse for den opbakning, der er givet, og at vi har kunnet håndtere denne fortrolige periode af klubbens historie

Alle vores afdelinger har oplevet vækst, og det skal fortsætte i år 2023.

Der kommer helt sikkert til at ske endnu mere for at tiltrække de lokale drenge og piger til vores klub.

Alle skal føle sig velkommen i vores klub. Vi skal altid levere en god kvalitet til træning og i kamp. Vi forsøger at sikre, at alle lærer noget, hver gang man er på AaB. Antallet af hold i alle rækker er vigtigt for klubben. Det er med stor glæde for bestyrelsen, at vi for første gang i mange år har et 2.-hold i kvinde/ pige-afdelingen. Det er flot arbejde af AaB Ungdom at kunne holde på spillerne. Det glæder bestyrelsen, at pigerne fortsætter. Det giver værdi for alle.

Det samme med Floorball, som også får flere medlemmer ind i klubben og har oprettet et nyt ungdomshold. Det er meget flot arbejde og dejligt at se.

Bestyrelsen opfordrer til at sende billeder af jeres aktiviteter til kontoret. Vi vil sikre, det kommer på facebook eller kommer på hjemmesiden. Det er vigtigt for sammenhængskraften, at vi bliver meget bedre til at fortælle, hvad og hvor meget vi laver. Så ingen nyhed er for lille. Kom endelig med de fede oplevelser, som vi ved, I har hver uge. Det giver god grobund for at tiltrække flere kammerater til klubben.

Der skal også lyde en stor tak til Aalborg Kommune, som virkelig har været opmærksom på alle foreningerne i Aalborg. Råd, vejledninger og god kommunikation omkring den nye hverdag har været til stor gavn for klubberne.

7 AaB Årbog 2022

Vi har udvidet antallet af baner, som I helt sikkert har bemærket. Vi bruger alle baner for at give alle mulighed for god træning under gode træningsforhold. Det er meget positivt at mærke Aalborg Kommunes interesse for foreningslivet og rammesætningen i klubberne. Vi er meget glade for den positive bevågenhed Omkring vores klubhus, som har stået stille i Corona-årene, kan vi helt sikkert mærke, at der igen skernoget på den front.

Summa summarum: Vi har haft et FLOT år 2022.

Når vi snart kommer ind i år 2023, er det vigtigt, at vi understøtter den udvikling, som klubben oplever og har oplevet. Til alle de frivillige ledere, vi har i klubben, skal lyde en kæmpe, stor og hjertelig tak for den fantastiske indsats, I har ydet i det forgangne år.

Bestyrelsen glæder sig allerede til en ny og spændende sæson, som starter med vores standerhejsning den 3. søndag i januar, den 15. januar 2023. God jul og godt nytår til alle i og omkring AaB. Claus

Hårdt år med imponerende opbakning

Sportsligt har 2022 været et hårdt år med svigtende resultater.

Vi indledte ellers året på en fjerdeplads og to point fra en tredjeplads, men i januar indfriede svenske Hammarby I.F. en frikøbsklausul på cheftræner MartíCifuentes. Det sker ikke tit, at en cheftræner bliver solgt, så det er noget, vi kan være stolte af, samtidig med at vi naturligvis var ærgerlige over at miste vores cheftræner. Kort efter offentliggjorde vi, at den daværende cheftræner i Viborg F.F., Lars Friis, ville tiltræde som ny cheftræner i AaB pr. 1. august 2022. I mellemtiden skulle Oscar Hiljemark stå i spidsen for holdet sammen med den øvrige trænerstab.

Efter forårets første tre kampe tiltrådte Lars Friis som cheftræner efter, at AaB og Viborg

F.F. var nået til enighed om en overgangssum. Trods et par gode resultater i foråret med 3-0-sejre over både Brøndby I.F. og Randers FC, lykkedes det os aldrig at finde melodien i Mesterskabsspillet. I de sidste syv spillerunder fik vi blot et enkelt point, hvorfor vi med en femteplads for andet år i træk skulle spille den

8
Af Thomas Bælum

afgørende Europa Playoff-kamp om en plads i Europa.

Europa Playoff-kampen mod Viborg F.F. skulle afgøres i en straffesparkskonkurrence, hvor vi ligesom i den tilsvarende kamp i Aarhus i 2021 trak det korteste strå.

Dermed sluttede sæsonen som en stor skuffelse.

Sommerens transfers

I løbet af foråret tog vi afsked med Frederik Børsting, der efter 17 år i AaB, 234 officielle førsteholdskampe og 25 scoringer blev solgt til norske SK Brann.

Ved sommerpausen sagde vi også farvel til svenske Jacob Rinne, der efter fem år i AaB forlod klubben som den udlænding i klubbens historie med flest kampe.

Målmandskollega Andreas Hansen blev solgt til FC Nordsjælland, mens Magnus Christensen efter ti år og 150 officielle kampe havde kontaktudløb ligesom blandt andre også Rasmus Thelander.

Til gengæld blev Allan Sousa hentet til klubben fra Vejle Boldklub, Lars Kramer skiftede til AaB fra Viborg F.F., Josip Posavec kom til AaB fra HNK Hajduk Split, Andreas Poulsen blev hentet i Borussia Mönchengladbach og Kilian Ludewig ankom til AaB på en lejeaftale fra FC Red Bull Salzburg.

På transfervinduets sidste dag blev Kasper Kusk solgt til Silkeborg I.F. efter 252 kampe og 60 scoringer for Hele Nordjyllands Hold, og kort efter kunne vi præsentere indkøbet af Younes Bakiz fra Viborg F.F.

Efter det danske transfervindue solgte vi Mathias Ross til den tyrkiske storklub Galatasaray S.K. At vi kan sende egenudviklede talenter til så store adresser, er vi enormt stolte af. Ikke mindst i et år, hvor otte spillere fra AaB Akademiet har fået 3F Superligadebut for Hele Nordjyllands Hold; Casper Gedsted, Oliver

Ross, Anders Noshe, Vladimir Prijovic, Oscar Meedom, Gustav Dahl, Theo Sander og Sebastian Otoa.

I begyndelsen af sæsonen fortsatte de svigtende resultater fra før sommerpausen. Sammen med manglende spillemæssig udvikling betød det, at vi var tvunget til at reagere og derfor afbrød samarbejdet med cheftræner Lars Friis, der trods gode menneskelige egenskaber og hårdt arbejde ikke lykkedes med at skabe tilfredsstillende resultater og præstationer.

Erik Hamrén tilbage som cheftræner Vores tidligere mestertræner, Erik Hamrén, overtog cheftrænerstolen. Siden han afsluttede sin første periode i AaB fra 2004 til 2008 med klubbens tredje danske mesterskab, har han blandt andet stået i spidsen for det Sveriges og Islands A-landshold samt vundet to mesterskaber med norske Rosenborg BK. Ugen efter stoppede Inge André Olsen efter en hård periode som sportschef i AaB i gensidig forståelse. Inge tiltrådte 1. april 2020, og vi vil gerne takke ham for en stor indsats i klubben, hvor vi i alle tre afsluttede sæsoner med ham som sportschef var én kamp fra at komme i Europa med et nederlag i en pokalfinale og to straffesparksnederlag i de to Europa Playoff-kampe.

I slutningen af september kunne vi melde ud, at AaB’s bestyrelse i den igangværende strategiproces har besluttet at undersøge en henvendelse fra en potentiel udenlandsk investor. Dette arbejde pågår i skrivende stund stadig. Sportsligt kigger vi nu frem mod et meget vigtigt forår, hvor vi skal jagte de hold, der ligger foran os i tabellen, så vi kan komme op på den rigtige side af nedrykningsstregen.

I bestræbelserne herpå har vi tilført vores tidligere angriber Marco Ramkilde til truppen, ligesom vinterens transfervindue blev skudt i gang med at hente vores tidligere viceanfører Rasmus Thelander tilbage fra Ferencvaros på en aftale til 2026. Dette kunne lade sig gøre,

9 AaB Årbog 2022

da Rasmus efter et halvt år i Budapest selv havde et stort ønske om at komme tilbage til Aalborg og kæmpe for klubben.

Fantastisk opbakning fra fans og partnere

For kæmpes skal der, og i den forbindelse har vi brug for, at der fortsat er den helt igennem imponerende opbakning, vi har mærket både fra fans og partnere i 2022. Fanscenen har været helt fantastisk i 2022. Vi har i år haft halvsæsoner med de højeste tilskuersnit på Aalborg Portland Park siden 2014, og antallet af sæsonkortholdere rundede i år 4.300. Det er det højeste antal nogensinde. Den flotte opbakning, som spillerne oplever, er kun med til at hjælpe holdet, og det er vigtigt, at vi kan stå sammen i det vigtige forår, der venter.

Fra vores partnere mærker vi også en enorm opbakning, og vores partnere står i den grad også sammen med fansene. Det kom tydeligt kom til udtryk, da vi kunne præsentere ”Rød Aalborg” sammen med A. Enggaard, der havde givet udsmykningen på A. Enggaard Tribunen til AaB’s fans. Det betyder, at vi nu står med et helt rødt Aalborg Portland Park med den røde og hvide Vesttribunen, røde hjørnebannere på Complea Tribunen og helt røde bannerreklamer på 3F Tribunen og A. Enggaard Tribunen. Det gør Aalborg Portland Park helt unikt og fantastisk flot. På partnerfronten har vi i år også indgået en af de største partneraftaler i klubbens historie, da Arbejdernes Landsbank i sommer blev ny hovedpartner.

I den forbindelse vil vi gerne takke Spar Nord for 17 års fantastisk hovedpartnerskab, og det glæder os, at Spar Nord fortsat er partner i AaB.

Samtidig er vi rigtig glade for at byde velkommen til Arbejdernes Landsbank, der er markant repræsenteret inden for sportspartnerskaber, og vi glæder os til at se samarbejdet med Arbejdernes Landsbank blomstre de næste tre et halvt år, hvor de er hovedpartner

sammen med Royal Unibrew, Scan Global Logistics og Macron.

Hele Nordjyllands Håndsrækning Arbejdernes Landsbank er fra sommer også blevet en del af AaB’s pris Hele Nordjyllands Håndsrækning, hvor AaB nu sammen med Arbejdernes Landsbank donerer to kroner pr. fremmødt tilskuer til klubbens 3F Superligahjemmekampe på Aalborg Portland Park til et godt formål.

Forårets modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning blev Carpe Diem i Aalestrup. Carpe Diem er en frivillig forening, som støtter kræftramte og socialt udsatte børn og unge samt deres familier. For foråret modtog Carpe Diem en donation på 155.266 kr. Efterårets modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning var Safe House – Aalborg, der fik 122.926 kr. Safe House er en frivillig forening, der øger trygheden i Aalborgs natteliv i weekenderne.

Gennem salget af AaB’s håndsrækningstrøje fra sidste sæson donerede AaB, Spar Nord Fonden og Macron 42.000 kr. til Idræt for Sindet Hjørring, og modtageren af en donation fra salget af denne sæsons håndsrækningstrøje er foreningen BHOV – Forældre til børn med særlige behov.

For AaB’s vedkommende har vi behov for sejre i 2023, så vi kan jagte de hold, der ligger over nedrykningsstregen. På træningsbanen er arbejdet fortsat indtil begyndelsen af december, og foran venter en intens januar med hårdt arbejde og udsigten til yderligere forstærkninger, så vi bliver klar til at tage kampen op i forårssæsonen. Det hele starter for alvor fredag 17. februar på Aalborg Portland Park mod AGF, og vi glæder os til at se så mange som muligt på tribunen til kampen, så vi sammen kan levere den store indsats, der kræves af os i foråret.

Indtil da vil jeg ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.

10 AaB Årbog 2022

#VierAaB

AaB af 1885 er en flerstrenget forening, og huset på Hornevej 2 er et power house.

Floorball gør en fantastisk indsats for at trække flere medlemmer til, og bruger meget tid på at udvikle klubben både socialt og sportsligt. Dertil er de særdeles aktive i at skaffe indtægtsgivende arrangementer, der kan komme vores medlemmer til gode.

E-sport er også en afdeling, der hele tiden forsøger sig at tilpasse aktiviteterne, til glæde for rigtig mange børn og unge fra Aalborg øst. AaB af 1885 tilbyder fodbold for alle uanset niveau, køn og alder. Der gøres en fantastisk indsats på alle niveauer fra rigtig mange frivillige for at alt dette skal lykkes.

Vi er en alsidig forening. AaB af 1885 er med i foreningssamarbejdet 9220. Vi har AaB-forløbet i huset dagligt, vi er med i EU projekter som kan forbedre klubben, vi arrangerer sportsskole, fodboldskoler, dynesalg og mange andre aktiver.

Vi arbejder meget hårdt på at få flere sponsorer til klubben, og vi er derfor enormt glade for at Arbejdernes Landsbank har sagt ja til at være hovedsponsor i klubben frem til 2025. I mit job som forretningsfører har jeg til opgave at samle alle trådene fra alle vores sportsgrene og aktiviteter. Vi arbejder derfor særdeles hårdt på kommunikation og struktur. #VierAaB er derfor et udtryk for at vi alle vil trække i samme retning, så vores forening kan skabe glæde for rigtig mange børn og unge.

I et hus med så stor aktivitet er der også mange ansatte. Stor tak til Jer for at drifte huset og for altid at stå til rådighed for alle vores frivillige.

I 2023 vil der udkomme et årshjul, hvor alle vores aktiviteter er synlige for alle og det vil vi løbede opdatere. Det vil være tilgængeligt på hjemmesiden efter standerhejsningen 15. januar 2023.

Vi er heldig i AaB at vi har rigtigt mange frivillige, der yder en kæmpe indsats for alle vores medlemmer.

Det skal lyde en kæmpe tak til alle jer frivillige, der arbejder på at gøre vores forening til et godt sted at være.

Forretningsfører Tom Nygaard

Vi ses på Hornevej

12 AaB Årbog 2022
Af Tom Nygaard
13 AaB Årbog 2022

Superligaen

14 AaB Årbog 2022
AaB 2022/2023 – Hele Nordjyllands Hold
Øverst fra venstre: Lukas Babalola, Alexander Larsen, Nicolai Telling Pedersen, Kilian Ludewig, Yahya Nadrani, Malthe Højholt, AnosikeEmenta, Louka Prip, Jeppe Pedersen, Javier Agenjo, Poul Buus, Anders Damgaard. Midterst fra venstre: Jens Lykkegaard Olesen, Simon Enevoldsen, Ernst Damborg, Morten Skjoldager, Milan Makaric, Kasper Høgh, Daniel Granli, Lars Kramer, Oliver Ross, Pedro Ferreira, Marco Ramkilde,
15 AaB Årbog 2022
Danske mestre · 1995 · 1999 · 2008 · 2014 Pokalvindere · 1966 · 1970 · 2014
Andreas Poulsen, Erik Hamrén, Oscar Hiljemark, Rasmus Würtz. Nederst fra venstre: Jakob Ahlmann, Allan Sousa, Lucas Andersen, Theo Sander, Josip Posavec, Oscar Linnér, Iver Fossum, Younes Bakiz, Kristoffer Pallesen. Fraværende fra spillertruppen: Anders Noshe.

Herre Senior 2022 - et år med udskiftning og opbygning

Endelig et år, der startede op, som vi kender - helt uden restriktioner. Spillere og trænere var som en flok køer, der endelig kommer på græs efter en lang vinter i stalden. Græs under støvlerne og frisk luft i lungerne og gang i opbygning af de forskellige hold.

Rent spiller-mæssigt burde det have været et udmærket år med tilgang af flere seniorspillere. Desværre har flere af vores hold haft problemer med skader og fravær af spillere - specielt i efteråret.

Seniorudvalget startede også ud med en udvidelse, så der var flere hænder til at løse de mange opgaver.

opbakning fra de ældste ungdomshold ifht lån af spillere, hvilket der desværre ikke altid var opbakning til.

Vi vil i seniorudvalget arbejde hen imod en løsning, hvor alle spillere og hold bliver tilgodeset, så vi bygger AaB op, på stærkeste vis.

Sportslige forhold:

Foråret i seniorafdelingen bød på spænding for både Danmarksserien og S1. Danmarksserien var lidt langsomme til at komme i gang med at få point på kontoen og lå en overgang under stregen, men da de endelig kom i gang, gik det støt fremad, og de sluttede flot foråret af med 6 sejre i træk og endte sæsonen 21/22 på en 5. plads.

Serie 1 endte foråret med at skulle ud i en playoff kamp om muligheden for at blive i S1. Det blev en rigtig spændende kamp mod Skibsby-Højene IF, som først i det 91´ minut med en scoring af Bertel Kalstrup til slutresultatet 3-2, og S1 var sikret et efterår i samme række.

S4 havde et forrygende forår, hvor de strøg gennem kampene med fuld fart og endte på en flot 1. plads og oprykning til S3.

S5.1 sluttede også foråret på fornemmeste vis med en oprykning til S4. Efter ønske fra holdet og træner Mark Kaastrup valgte vi dog at trække holdet fra S4 og blive i S5.

Samarbejdet med A/S har været svingende. Vi har i efteråret haft et rigtig fint samarbejde med akademiet, men der er ingen tvivl om, at vi kunne ønske os en bedre dialog med Superligaen. Desværre har samarbejdet med ungdomsafdelingen være noget anstrengt, specielt i efteråret har det været udfordret. Vi har, som tidligere nævnt, været udfordret rent spiller mæssigt og havde et stort ønske om

Studieholdet (S5.2) havde lidt problemer med at stille hold i slutningen af foråret grundet eksamenslæsning for mange af spillerne. Det betød en del aflyste kampe og desværre ikke så mange point.

Grand Oldboys havde et forrygende forår med 11 sejre i lige så mange kampe.Det må vi kalde godkendt af det grå guld.

16 AaB Årbog 2022 Af Lisbet Pagter

Efterårssæsonen ser på nuværende tidspunkt meget blandet ud. S1 og S3 har desværre ikke haft de bedste vilkår i efteråret med mangel på spillere. Begge hold rykker ned i hhv. S2 og S4. Så det er op på hesten og i gang igen efter vinterpausen. For DS ser det væsentlig bedre ud, hvor vi på nuværende tidspunkt ligger nr. 3. S5.1, klarer sig fint i efteråret med en 3. plads i puljen

Studieholdet klarer efteråret rigtig fint og sluttede af med at spille om førstepladsen i puljen. Desværre var de der ikke lige på dagen, men en godkendt afslutning af 2022.

Oldboys-holdet vandt deres pulje i overlegen stil og skulle spille semifinale mod Eastside Viborg. Kampen blev vundet 4-1. Derefter var det Øster Starup/Vester Nebel IF, der skulle besejres i finalen. Det blev desværre en for stor mundfuld. Men en rigtig flot og godkendt sæson for Oldboys holdet. Vores Grå Guld blev endnu engang rækkevinder i Grand Oldboys +47 her i efteråret.

Aktiviteter:

Vi har i år haft stor fokus på at få gang i flere aktiviteter i seniorafdelingen. Igennem de sidste par år, har der ikke været så stor fokus overskud til at gå ind i aktiviteter, så der er blevet takket nej til det meste. I år har vi besluttet at det er nødvendigt for økonomien at få gang i flere aktiviteter.

Vi har som de tidligere år stået for indkvarteringen på Mellervangskolen under Nørhalne Cup. Dette med stor succes og ros fra både holdene og skolen.

Næste år er vi dog opmærksomme på, at vi skal starte med bemandingsplanen væsentlig tidligere, så vi kan få flere spillere aktiveret. Udover Nørhalne Cup, har vi været heldige at blive inviteret til at deltage i Tall Ship Race, hvor vi stod for at servere morgenmad og frokost til de mange frivillige omkring arrangementet. Endnu et arrangement vi fik ros for.

Fra slutningen af forårssæsonen overtog seniorafdelingen også fadølsbaren på Vesttribunen til Superligaens hjemmekampe. Det har

været en fin opgave, som Studieholdet og DS har taget i fællesskab.

September måned bød endnu engang på Studiestartsmesse i Stadionhal 1 - flot arrangeret og afviklet primært af Studieholdet. Messen blev afholdt i forbindelse med superligakampen mellem AaB og OB. Opbakning til messen var stor fra både erhvervslivet og de studerende. Mon ikke vi kan se frem til at denne messe bliver et fast tilbagevendende arrangement? I skrivende stund er vi også i gang med uddeling af affaldsposer for Aalborg Kommunes Renovation. Her er spillerne meget aktive, hvilket vi sætter stor pris på.

Sidst men ikke mindst skal vi imellem jul og nytår som noget nyt sælge fyrværkeri sammen med de andre afdelinger i AaB. Det forventer vi os meget af og glæder os til at lave noget sammen som klub.

Fremadrettet er vi meget opmærksomme på, at aktiviteter er en super mulighed for at få flere penge i kassen til alt det sjove. Her har vi brug for et stort engagement fra alle vores spillere, trænere og ledere, da alle gerne vil have gavn af pengene.

Vi er i seniorudvalget meget opmærksomme på, at det kræver planlægning, og at vi skal være ude i god tid, så alle kan nå at planlægge deres aktiviteter.

Vi forventer os meget af 2023 på dette punkt.

Træner/leder staben:

Vi startede foråret ud med den samme stab som 2021, hvilket gav en god stabilitet. Undervejs har vi dog skiftet lidt ud på holdlederposten, hos både DS og S1. Derudover mangler vi til stadighed en holdleder til S3 og en træner til vores Studiehold.

Efter gensidig aftale har vi her efter sæsonens afslutning taget afsked med S1-træner Anders Klagenberg. I skrivende stund er der endnu ikke lavet aftale med en ny træner for S2 til foråret. Vi arbejder hårdt på sagen.

Vi forventer at lave aftale for 2023 med den resterende træner/leder-stab.

17 AaB Årbog 2022

Seniorudvalget 2022:

På nuværende tidspunkt består seniorudvalget af formand, sekretær, kasserer, spillerrep. og 3 menige medlemmer. Hvis nogen skulle have lyst, så er vi mere end åbne for yderligere 1-2 personer.

Midt på foråret havde vi en større udskiftning i seniorudvalget. Efter længere overvejelse valgte formand Henrik Lynnerup at stoppe, da tiden ikke længere var til det store arbejde, det kræver at være formand for seniorafdelingen. Vi siger alle et stort tak til Henrik for hans utrættelige arbejde for at udvikle seniorfodbold i AaB af 1885.

Efter nogle turbulente måneder før sommerferien med at finde hoved og hale på det hele med flere nye medlemmer af udvalget og ny formand, er vi her i efteråret begyndt på opbygning af udvalget med større overblik på opgaver, så vi kan handle i tide.

Et af vores fokusområder er som tidligere nævnt aktiviteter, og hvordan vi ellers kan forbedre vores økonomi.

2022/2023:

I udvalget er vi enige om, at vi fremover skal

arbejde væsentlig mere på at få skabt en klubfølelse. Vi skal finde tilbage til tiden, hvor det er naturligt at blive i klubhuset efter træning til en øl eller vand ogat mødes til fællesspisning med de andre spillere i seniorafdelingen, så vi får skabt en større klubånd. Et andet fokusområde bliver helt klart at skabe en god og solid seniorafdeling, hvor der er plads til alle, både dem. der spille for sjov. og dem, der har større ambitioner. Vi skal være et attraktive tilvalg for vores unge spillere, der rykker op, så de ønsker at blive i AaB i stedet for at rejse til andre klubber. Vi skal have et træningsmiljø, de ønsker at blive i og være en del af. Vi skal arbejde for at gøre det nemmere for de unge mennesker at blive integreret i seniorafdelingen, og det er noget vi er i dialog med ungdomsafdelingen om at skabe i fællesskab.

Vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer.

Til slut en stor tak til AaB A/S for samarbejdet og til de andre afdelinger i AaB af 1885. Vi skal nok klare os, så længe vi står sammen og holder hovedet højt.

18 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Nils Rasmussen, Rune Thomsen, Oliver Knudsen. Forrest fra venstre: Steen Frost, Lisbet Pagter, Allan Ramonn Olsen.

Danmarksserien

Forår 2022

Danmarksserien startede træningen op 10/122 med det klare formål at kæmpe sig væk fra bunden af rækken og komme ud af nedrykningskampen hurtigst muligt. Vi skulle ud

at få flere point end de 16, vi havde fået i de første 14 kampe. Vi vidste også, at vi skulle komme hurtigt i form med en masse træningskampe og succesoplevelser, inden det for alvor skulle gå løs i forårssæsonen.

19 AaB Årbog 2022 Af Casper Fallingborg Hansen

For første gang i nogle år havde vi muligheden for at have en ”almindelig” opstart uden restriktioner og små gruppetræninger. De syv træningskampe skulle bruges fornuftigt med at få alle i gang samtidig med, at vi skulle have selvtillid banket tilbage i truppen ovenpå en hård DS-start.

I træningskampene gav vi bl.a. debut til Magnus Jensen, der spillede på vores U17 Liga-1 hold i 1885. Man kunne fra starten se, at han havde noget ekstra i sit spil, så efter en måneds træning og et par træningskampe blev han rykket fra 1885 til vores Akademi og er i skrivende stund i U19 Liga-truppen. Godt gået!

Udfaldet af træningskampene blev seks sejre og én uafgjort, så vi lignede en gruppe, der var klar til at få de point, der skulle til for at overleve i DS. Stadig var det et ungt hold, hvor vi havde suppleret truppen med Søren Pedersen fra Jammerbugts konkursbo. En spiller, som virkelig var en ønskespiller at få ind, så vi kunne få stabiliseret vores defensiv.

Første kamp var en svær udekamp mod Kjellerup, som vi generelt ikke havde så gode erfaringer med. Vi startede kampen godt og var flere gange tæt på, men det blev desværre til et skuffende nederlag på 0 - 1, og dermed var denne halvsæson skudt i gang på værst tænkelige måde.

Desværre blev dette et nederlag, der satte sig i hovederne på spillerne, og det blev starten på en rigtig skidt stime for DS-holdet. Hvis man tæller de sidste to kamp med fra efteråret, så endte det med ni (!!!) kampe i træk uden sejr. Vi følte hele tiden, vi flyttede os, men ligesom succes avler succes, så gør nederlag også det modsatte. Efter syv kampe havde vi samlet seks point ogvar nu for alvor en del af nedrykningskampen. Vi havde kun ét point ned til stregen og havde et svært program foran os med kampe mod de to stærke tophold, Holstebro og Vejgaard, på udebane.

Da vi i syvende sidste runde mod ASA tabte 0 - 1 på udebane efter at have spillet en flot kamp, så var det også på tide, at vi fik en snak

20 AaB Årbog 2022

i truppen og fik talt om vigtigheden af at VILLE vinde.

Det viste sig, at den snak var meget tiltrængt, for vi kiggede os ikke tilbage de sidste 6 runder.

Ringkøbing blev besejret på vores hjemmebane. Det viste sig at være startskuddet til en flot stime. Først gav vi Holstebro en hjælpende hånd til deres oprykning til 3. division, da vi slog Vejgaards storsatsende DS-hold med 4-3, og nogle uger senere udskød vi Holstebros oprykningsfest en uge, da vi besejrede dem 2-1 på udebane.

Seks kampe og 18 point blev det til, og fra at have ligget i bunden endte vi på en – når man kigger på udgangspunktet – flot femteplads. En placering, som vi reelt kunne være rigtig stolte af, men også en god afslutning på sæsonen. Vi kunne gå på ferie med en fornemmelse af, at vi ikke blot kunne være med i rækken, men også være med mod topholdene.

Efterår 2022

Efterårssæsonen startede som den plejede: 2½ uges sommerferie, et par hårde træninger og - for tredje år i træk - som vinder af Aalborg Mesterskaberne i Nørresundby. Truppen var blevet ramt af en del afgange hen over sommeren af forskellige årsager. Nogle flyttede grundet studie, andre fordi de ønskede mere spilletid og et par stykker der grundet arbejde ikke længere havde tiden til at spille på DS-niveau. Heriblandt Emil Kobberup, der -fortjent - har fået en rolle som målmandstræner på vores Akademi.

Vi havde mistet en del af den divisionserfaring, der var i truppen, så det var også spændende at se, hvordan dette unge hold ville gøre sig gældende. Desværre blev en af forårets helt store profiler, Jakob ”Mini” Holdt, korsbåndsskadet, da vi i en træningskamp vandt over vores U19-Liga hold. Denne skade skulle vise sig at være én af RIGTIG mange skader denne efterårssæson.

21 AaB Årbog 2022

Turneringen startede med en hjemmekamp mod ASA, som havde oprustet voldsomt til denne sæson. Kampen endte 1-1 i en ikke specielt velspillet kamp. Vigtigt var det dog, at vi med det nye, unge hold, kunne bygge videre på sidste sæsons stime uden nederlag. Stimen skulle ende på 10 kampe i træk uden nederlag. Nederlaget kom fortjent i udekampen i Odder, som efterhånden er blevet vores onde ånd. De næste 9 kampe kastede 19 point af sig – bl.a. med et flot 1-1 resultat mod Vejgaard, som utvivlsomt har de største profiler i DS.

Herefter skulle vi igen spille mod Odder. Denne gang på hjemmebane, men desværre med samme udfald som sidst. Nul point og en brudt stime blev det til efter et nederlag på 3– 4.

De sidste tre kampe endte med syv point efter nogle flotte sejre mod Aarhus Fremad og Kjellerup og et mindst lige så flot point i udekampen mod Vejgaard på Gistrups kunstgræsbane.

Vi, AaB, endte på en flot 3.-plads i rækken og skal i foråret spille ”Kvalifikationsspil”, hvor alle pointene fra efteråret bibeholdes til de sidste 14 kampe. Det vil sige, at vi indleder sæsonen som nummer ét med seks point ned til Viby og – endnu vigtigere – stor afstand til nedrykningspladserne.

Skal man summere 2022 op for dette DShold, så skal man gøre det i to etaper. De første syv kampe i forårssæsonen var ikke godkendte, men herefter er jeg dybt imponeret over, hvad spillerne har leveret. De seneste 24 kampe har kastet to nederlag af sig – begge gange til Odder (!!!!) – 6 uafgjorte og 16 sejre.

Efteråret 2022 har - som beskrevet tidligere - været ekstremt hårdt. Vi har været ramt af rigtig mange skader. Skaderne har været korsbåndsskader, diskusprolaps, trafikuheld og en enkelt brækket hånd, så det har været skader, der har sat spillere ud af systemet i længere tid.

Vi har haft den yngste trup i rækken med en gennemsnitsalder på lige under de 21år. I øvrigt godt eksemplificeret i vores udekamp mod Nørresundby, hvor bænkens gennemsnitsalder i den kamp var 17,2 år -en kamp, som i øvrigt blev vundet 3-1.

At vi går fra et pointsnit i efteråret 2021 på 1,14 til efterårets 2,0 point pr. kamp er ganske enkelt imponerende. Hvis ikke spillerne er stolte af sig selv, så har de heldigvis et trænerteam, der er både stolte og meget imponerede af deres tilgang.

Der er i efteråret blevet brugt hele 36 spillere og yderligere 4 har været med på bænken uden at komme ind. Af de 36 spillere har hele 16 af dem været spillere fra vores U19-afdeling. Derfor vil jeg også takke mange gange for samarbejdet til Lars Noer, Emil Udsen og Henrik Berg fra U19-Liga samt Mohamad Agha fra vores U19-liga1-hold.

AaB Årbog 2022

Der har hele tiden været en god dialog, som har været til gavn for alle. Derudover kan man se, at de unge spillere virkelig har flyttet sig, efter de har fået ”voksenfodbold” ind på livet.

Herudover vil jeg takke for samarbejdet til Michael Byskov, Kim Brohus, Jimmie Therp, Sofie Dahl Pold og vores allesammens Orla, som alle har leveret på et ekstremt højt niveau i både kamp- og træningselementerne. Det er virkelig en god gruppe mennesker at arbejde sammen med, og de bringer alle den faglighed på hvert deres ansvarsområde, som man kunne håbe.

Jeg ser frem til et spændende 2023, men først og fremmest tror jeg, at både spillere, trænere og ledere har brug for en god velfortjent ferie med familierne.

Bagerst fra venstre: Casper Fallingborg, Max Kunckel, Jonas Skulstad, Benedikt T. Axelsson, Jimmie Therp.

Midten fra venstre: Kim Brohus, Jacob Balleby, Oliver Knudsen, Rasmus S. Nørgaard, Omar N. Loubani, Søren V. Pedersen, Bjarke Jahn, Sofie D. Pold.

Forrest fra venstre: Anton E. Funder, Michael Byskov, Emil Simonsen, Christopher Gram, Jacob Holdt, Mathias D .Jensen, Jeppe Brøndsted.

23 AaB Årbog 2022

Jeg tiltrådte ved årsskiftet som træner for serie1 holdet, som i sæsonen inden var rykket ned fra JS. Den primære opgave var at skabe en trup igen, samt et træningsmiljø, efter stort frafald i slutningen af forrige sæson. Indledningsvis kan jeg nævne at uden et kæmpe stykke benarbejde af Mark Kaastrup, i hele 2022, ville denne mission aldrig have været lykkedes, om det så endte som en succes må andre vurdere.

mere end kendetegnet for holdets forår og efterårssæson. En god (men for lille) kerne af spillere, som altid var klar til at spille krydret med stor udskiftning i truppen betød at vi benyttede mere end 45 spillere i foråret alene. Vi fik spillere med fra DS og U17 hvor specielt de unge var meget opsatte på at få senior kampe, det gavner udviklingen at spille kampe, kontra bænkpladser og friweekender.

Vi spiller generelt en fornuftig omgang bold, men det har hele året båret præg af, at vi ikke træner med de spillere vi spiller kampe med. Vi kommer godt fra land, hele tiden med fokus på at få en sæson mere i serie1. Dem der har været i kamp, har givet alt hvad de havde, det har været en fornøjelse på det punkt. Foråret afsluttes med en playoff kamp, for at undgå nedrykning. En kamp mod Skibsby/ Højene hvor vi efter 88 min er bagud 1-2 på hjemmebane. Det lykkedes os at få vendt det hele til vores fordel og vi vinder den vigtige kamp med 3-2, igen med flere U17spillere.

Vi startede med en træningskamp i Sæby, hvor vi med nød og næppe fik stablet 14 mand på benene. Vi tabte ganske fortjent med 4-1 til deres serie 2. Dette skulle blive

Vi var i efteråret i snit ca. 18 mand til træning hver gang, blandet serie1 og serie3, så klart fremgang på det punkt. Mark har været hele sit netværk rundt, hvilket har resulteret i det store fremmøde, ikke så meget fra nye spillere, men fra ”gamle AaB’ere”. Tobias E er på kassen, Sune og Thornaldo bliver også forfremmet og spiller mange kampe i efteråret, Andersen, Røde og Harald har haft nogenlunde styr på de yngre kræfter på holdet, hvis man da kan have styr på Pjeng., Munir og Rakeem, hvilket har smittet positivt af på humøret i truppen. Sonne har været storspillende hvilket ikke helt rimer på nedrykning, men det har sku’ været godt hver gang vi har haft dig med. Spillemæssigt er det meget status quo fra foråret og vi ender igen i den tun-

24 AaB Årbog 2022
Af Anders Klagenberg
Serie 1

ge ende af tabellen. Denne gang desværre en plads for langt nede og vi rykker direkte ned i serie2. Vi har ikke selv præsteret godt nok til at få det fornødne antal point, det må vi erkende. Så selvom dommeren altid er ringe, modstanderen altid er dumme, så er sol og vind nok blevet fordelt meget ligeligt det seneste kalenderår.

Jeg skal i foråret ikke træne mere i AaB og siger derfor tak for udfordringen. Tak til Falling, Kim & Jimmie for sparring omkring DS, til Ole og Ole for at åbne op for alt guldet (bolde, veste, tøj mm.) når vi har manglet, til Jette

for at trylle tøj frem samt sparring med Agha og Klovborg vedr. ungdomsspillerne. Tak til Don Claus for at agere Holdleder i efteråret, det sætter jeg virkeligt pris på. Som rosinen i pølseenden, kommer der endnu en tak til Mark, for sa… hvor er du uforstående, arrig og hidsig (mest under kamp, men også i de små 500 samtaler vi har haft), men stadig et KÆMPE aktiv for klubben. Selvom du trækker det ene gule kort efter det andet (til mig) så kender jeg ingen der kan rumme så mange mennesker, så mange forskelligheder og vil klubben det bedste. Jeg håber du fortsætter i AaB, for spillernes og klubbens skyld.

25 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Træner Anders Klagenberg, Christian Rasmussen, Mathias Andersen, Rakeem Kuya Jr., Mathias Haraldsen, Nicolai Nedergaard, Mathias Pjengaard, Sune Poulsen og holdleder Claus Rasmussen. Forrest fra venstre: Fredrik Signer, Alexander Kaastrup, Thor Larsen, Rasmus Sonne, Bjarke Jahn, Munir Mbaye & Christian Ranum. Fræværende: Martin Vinther, Jens Olsen og Mark Kaastrup.

Serie 3

Fremragende forår hvor vi gik igennem vores pulje i serie 4 som ubesejrede. Efteråret er altid lidt hektisk, fordi man skal hurtigt igang igen efter sommerferien, og hvor man ved, at 90% af ens drenge kommer tilbage i kageform.

Det startede dog godt i serie 3. De første 3 kampe bød på lutter sejre. Derefter blev det meget svært. Det skyldes langt hen ad vejen, at der var flere af de bærende spillere, som skulle hjælpe til på Serie 1, fordi de manglede spillere, hvilket er en naturlig konsekvens, når vi selvfølgelig skal gå efter at redde dem først. Vi havde dog muligheden for at blive i serie 3 i sidste spillerunde, men det krævede en sejr. Det endte det dog ikke med. Vi tabte på mystisk vis kam-

pen 4-3. En kamp, som vi skulle have vundet med 7-8 måls forskel, men det runder egentlig meget godt vores sæson af. Meget uheld og udskiftning gør, at vi er i serie 4 i næste sæson.

Drengene skal roses for at møde op til træning på trods af, resultaterne udeblev og langt hen ad vejen holdt humøret højt, også selvom der var langt mellem pointene.

Stor tak til Anders Klagenberg, som er en dygtig træner, og som har haft svære betingelser i sin tid i AaB. Anders har nogle menneskelige kvaliteter, som både drengene og jeg har været utrolig glade for, og en træner/person, som vil blive savnet i og med, at han stopper i AaB.

26 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Mathias Haraldsen – holdleder, Abdallah Toza. Mathias Pjenggaard, Daniel Lewandowski, Edvin Mesic, René Arnum, André Biilman, Sule Poulsen, Mark Kaastrup. Forrest fra venstre: Ken Collin, Florent Bytqui, Cyrus Mutale, Najim Popalzai, Alexander Kaastrup.
Af Mark Kaastrup

Bliv kunde i danskernes foretrukne bank

Arbejdernes Landsbank er der, hvor du er. Vi har filialer i hele landet og prioriterer nærheden til vores kunder højt. Vi lægger vægt på dialog i øjenhøjde, tilgængelighed og ansvarlig rådgivning. Måske er det derfor, at danskerne har kåret Arbejdernes Landsbank til deres foretrukne bank 13 år i træk*.

Vil du også være kunde? Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

*Voxmeter, 2022 Jesper Høholt Jensen privatkundechef 38 48 41 50 Kathrine K. A. Nielsen kunderådgiver 38 48 41 48 Michael Byskov finanstrainee 38 48 39 07 Vingårdsgade 9 | 9000 Aalborg | aalborg@al-bank.dk Gugvej 223 | 9210 Aalborg SØ | gug@al-bank.dk

Serie 5.1

Helt nyt og frisk presset serie 5 hold som kom til AaB i foråret. En trup på ca. 23 mand, bestående af kammerater, som manglede et sted at spille, og vi besluttede os for, at det blev i AaB (jeg havde måske lidt indflydelse på det:-)).

Et hold som har det hele - nogle med en masse erfaring med bolden på forskellige niveauer og andre, som nærmest først lige er

begyndt til bold/er begyndt til bold igen efter mange års pause. Nogle store nogle knap så store;-)

Vi smadrede vores serie 5 pulje i foråret og efteråret. Vi valgte selv at blive i serie 5 i efteråret, fordi det godt kan være svært at få familieliv o.s.v. til at passe ind med fodbolden. Lad os se, hvad det ender med i 2023.

28 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Kenneth Zavage, Rene Airforce1, Jonaass Eduardsen, Joe Schmidt, Kenneth Kenso, Chris Ingemar Ørtoft. Forrest fra venstre: Mathias Jobbe Lindstrøm, Kristian Finurligefido, Mark Topfragger, Morten Præcius, Michael Mordermadsen, Theis Nabil, Holdleder Thomas Bjerregaard.
Af Mark Kaastrup

Universitetsholdet

Endnu et år stod for døren, da AaB’s studiehold mødte ind til standerhejsning en kold januar- morgen. Holdet kunne se frem til endnu en sæson i serie 5, hvor målet var at komme i spil til eventuel oprykning til serie 4.

Efter en fin forårssæson, der blandt andet bød på en 6-0 sejr, og generelt flere sejre end nederlag, gik spillerne på en tiltrængt sommerferie, hvor håbet om oprykning stadig var intakt.

Efter sommerferien, møder spillerne ind på Hornevej med ny energi og er sultne efter at komme i gang med efterårssæsonen. Studieholdet kommer skidt fra start med 2 X 2-1 nederlag til FK Fjordsiden og FF Roklubben. Efter en omstrukturering og en mere klar spillestil begyndte det dog at hænge mere sammen på banen for Studieholdet, og sejrene begyndte at komme. Med 3 sejre i træk kunne Studieholdet nu indtage førstepladsen i puljen, hvis de kunne vinde sidste kamp i

29 AaB Årbog 2022 Af Rune Thomsen
Bagerst fra venstre: Kasper Boas, Markus Vestergaard, Sune Poulsen, Shawn Mclaughlin, Jonas Glinvad. Forrest fra venstre: Dan Skovborg, Janus Kiib, Mathias Vad, Nikolaj Bersang, Emil Christensen, Rune Thomsen, Kristian Keblov.

sæsonen mod Skalborg SK. Skalborg stillede med et rigtig stærkt hold, og det blev til etnederlag på 0-3.

Studieholdet har alt i alt haft en solid sæson med mange gode kampe, og vi ser frem mod

næste sæson. Først skal vi dog lige have afviklet den årlige afslutningsfest, som altid ligger i december. Her kan drengene se frem til våde varer og en god aften i byen.

Old Boys +32

Skader, brændte straffe og finale... en sæson, der næsten havde det hele. Sæsonen startede i A-rækken i foråret og efter lidt limbo, hvor JBU ikke kunne finde hoved og hale i deres eget slutspilsoplæg, lagde vi pres på og kom med i B-rækken. Nu var det op til os selv at vise, at vi kunne spille med om topplaceringerne. Vi lagde ud med kamp på Chang og måtte her lide sæsonens blot andet nederlag og det eneste i rækken. Kampen var vel vores dårligste og trods fodboldens største chance til ellers altid sikre Morten Præsius, så blev vi stoppet af overliggeren. Det skulle vise sig ikke at være sidste gang, vi oplevede det.

Efter denne ene blunder blev det til 8 sejre i træk. Eneste malurt var som nævnt endnu et brændt straffe mod overliggeren af ellers også sikre Michael Andersen, så da det sidste puljekamp hjemme mod Gug stod for døren, og vi her var ramt af en del tunge skader til, Hoff, Hammer og Præsius blandet med mange afbud. Vi måtte kalde kavaleriet ind med Martin Bach på kassen og Bo “ Bobby” Just som midtbanemotor. Det lykkedes det os endelig at putte et straffe i kassen!! Klasse og

rutine fornægter sig ikke. Bobby scorede sikkert sit mål fra de 11 meter. Tak for hjælpen til alle, der bød ind, når det kneb en smule, og det skal hertil siges, at det kun var pga. skader, de blev presset. En fornøjelse med den opbakning, der blev vist til at byde ind til kamp.

Nu var rækken vundet ganske sikkert trods mange tætte kampe, hvor vi var dygtige til at afgøre tingene i 2. halvleg.

Så stod den på semifinale i Viborg mod et flot klædt Eastside-hold. Men klæder er ikke nok, så her spillede vi med sikkerhed og fart på især den offensive del. Clement og Montoya var evige trusler, midten var lukket land med Kenneth og Bjerne, som stærkt overmatchede modstanderne, og med Lars U på kassen i storform var vi godt stillet. Mathisen spillede en venstre back, så man ikke skulle tro, han ikke havde lavet andet. 4-1-sejren til os var ikke for lidt, og nu stod finalen for døren. Eneste minus var, at det kom til at falde sammen med den planlagte afslutningsfest lørdag og kampen var søndag. Vi beklager over for festudvalget ved Martin Hav.

30 AaB Årbog 2022

Finalen blev en underlig størrelse på kunstbanen i Galten ved Århus. Trods flere fine tilbud i første halvleg var vi bagud 4 -1 og lignede ikke en kandidat til JM-titlen. Men 2 halvleg blev på vores præmisser, og finale modstanderne med det fine navn Øster Sarup / Vester Nebel IF var praktisk talt ikke over midten. Vi fik reduceret til både 2-4 og 3-4, inden Vang (Frank) knaldede bolde på overliggeren!!! Der var den igen … den var ikke vores ven i en ellers flot sæson. Årets præstation var dog Bjarnes flotte 5 kasser i samme kamp mod Gug, som endte 5 -1.

Han nappede også flot årets topscorertitel. Jeg ved ikke, om det var strømpernes skyld :)

Tak for endnu en fornøjelig sæson. Vi er allerede godt igang med at bygge formen op med bold i hallen på AaB, som er årets højdepunkt.

Jeg håber, alle er klar til en sæson 2023.Jeg vil gøre mit til, at det bliver sjovt, og at vi forhåbentligt kan præge udformningen af denne.

God Jul og Godt nyt Hår til Alle...

Bagerst fra venstre: Casper Clement, John Andersen, Michael Andersen, Kenneth Jensen, Claus skibsted, Troels Christensen, Martin Hav.

Forrest fra venstre: Lars Friis, Casper Olesen, Lars U. Nielsen, Karsten Vang, Morten Præsius, Christian Montoya Christensen.

Mangler på foto: Simon Sloth, Lars Hoff, Niels Hammer, Bjerne Pedersen, Michael Christensen, Michael Madsen.

31 AaB Årbog 2022

Grand Old Boys 47+

AaB DNA leverer varen 2022 blev en hård sæson med gode modstandere og mange tætte kampe, men på trods af det, lykkedes det os at vinde samtlige kampe på nær et uafgjort resultat i den sidste kamp ude mod rækkens nr. 2 SGIF.

Truppen var stort set identisk med de tidligere sæsoner fyldt med AaB-DNA, fyldt med kærlighed til fællesskabet og ikke mindst vores klub, og når kampene så blev tætte og spidsede til, ja så er der ingen tvivl om, at holdet ved, hvad der skal til for at hive det længste strå, også selv om det nogle gange ikke er helt fortjent, men vinde det ville vi.

I år blev der benyttede 20 spillere i de 17 spillede kampe (1 vundet uden kamp), og gennemsnitsalderen for holdet er helt klart rækkens højeste. Vi kan da også godt mærke, at modstandernes unge ben løber hurtigere til tider, men så er det jo godt at teknikken, taktikken (Ålen og cheftræner Torben Boye), viljen og dygtigheden er nogle af truppens spidskompetencer, når kampene skal afgøres.

Søren Larsen spillede flest kampe i år, nemlig alle 17 kampe, og han blev ved vores fantastiske afslutningsfest på Café Peace hædret med årets kammeratskabspokal - i gamle dage kaldet Sundvangs Pokalen eller Vennernes Pokal. Fuld fortjent for Søren er første mand på tilmeldingen til kampene, og sådan har det været i alle 9 år, vi har spillet. Søren svigter aldrig fællesskabet.

Sæsonens største udfordring har været på målmandsposten.Hele 8 spillere er blevet prøvet med blandede præstationer til følge, og til vores afslutningsfest skulle ”årets smørhandske” hædres. Der var 3 nominerede for

skud, der gik gennem benene på både Lars Thomsen, Jesper Sud og Palle Steen Hansen. Det var klar enighed om, at Lars Thomsen skulle vinde den pris foran de øvrige, men da han valgte at være bortrejst til festen, så tilfaldt den ære Palle Steen Hansen.I øvrigt viste det sig, at hans drop var fra sæsonen 2021.

Afslutningsfesten hos vores storsponsor Café Peace er legendarisk med dejlig mad og vin, gode taler,AaB- sange og en masse røverhistorier – foruden pokaloverrækkelserne.

Topscorerprisen 2022 blev i år et anliggende mellem Peter ”Ålen” Enevoldsen og Henrik Madsen – og der var spænding lige til det sidste, hvor Peter Enevoldsen løb med den ære, da han scorede 19 mål mod Henrik Madsens 18 mål. Til at overrække den fine pokal var topscoren fra de seneste 8 år Søren Larsen klar, og han gjorde det klart for Ålen, at den blot var til låns, så vi glæder os allerede til den kommende 10 års jubilæums sæson,

32 AaB Årbog 2022
Af Jesper Boye

hvor kampen i kampen vil forsætte oppe foran modstanderens mål.

Bedste spiller i 2022 skulle selvfølgelig også hædres, og her var der heller ingen tvivl om, hvem der har haft størst betydning for, at vi kunne få kampene tippet over til os.En spiller, der aldrig giver op og som bidrager både i forsvaret foran eget mål og med sin berøm-

te afslutningsfod oppe i modstanderens felt, Henrik Madsen var en fortjent modtager af titlen som Årets spiller.

2022 blev en dejlig sæson med masser af gode tætte kampe og ingen tvivl om, at vi skal stramme os an til den kommende sæson, for de øvrige klubber i rækken begynder at lugte blod. Det er så er det godt, at vi har en

33 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Team manager Jesper Boye, Erik Steffensen, Lars Thomsen, Cheftræner Torben Boye, Holdleder Brian Mogensen. Forrest fra venstre: Henrik Søvsø Nielsen, Torben Vandet Kristensen, Bo Johansen, Morten Nørrelykke, Steen Ammundsen, Henrik Madsen, Lars Præsius.

rutineret cheftræner (9 år på posten) i form af Torben Boye, der aldrig ryster på hånden i pressede situationer. Jeg tror faktisk ikke, han opdager det, fordi han konstant hyggesnakker på sidelinjen, men hygge og fælles-

skab er også nøglen til succes for vores hold sammen en masser af AaB-DNA.Det kan ikke blive bedre, og i 2022-sæsonen vandt vi vores række for niende år i streg.

34 AaB Årbog 2022

AL ny hovedsponsor

36 AaB Årbog 2022

Arbejdernes Landsbank ny hovedsponsor for AaB af 1885.

Arbejdernes Landsbank blev 1. november 2022 ny hovedsponsor for foreningen AaB af 1885. Aftalen gælder for en toårig periode.

Arbejdernes Landsbank var i forvejen hovedsponsor i AaB A/S og ser derfor en naturlig tråd til det nye sponsorat for amatørerne i AaB 1885.

”AaB 1885 er en vigtig breddeidrætsklub i Aalborg med stolte traditioner og rødder langt tilbage i historien – ligesom Arbejdernes Landsbank. Klubben har stor lokal opbakning med en masse dygtige frivillige, som er gode til at få tingene til at ske. Det vil vi gerne bakke op om og være en del af,” siger privatkundechef Jesper Høholt Jensen fra kundeområde Aalborg.

”Aalborg er et spændende markedsområde for os, og vi vil gerne være endnu mere kendte i byen og tiltrække flere, nye kunder. Det håber vi, at engagementet i AaB 1885 kan være med til,” tilføjer Jesper Høholt Jensen.

Tom Nygaard, forretningsfører i AaB af 1885, siger: ”I en tid som denne er det fantastisk at lave en aftale med Arbejdernes Landsbank som hovedsponsor for vores forening. Arbejdernes Landsbank er med aftalen med til at bakke op om de frivillige og det store arbejde, de udfører, og det gør en kæmpe forskel for vores forening.”

Hvem er Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes Landsbank er danskernes foretrukne bank blandt privatkunder 13 år i træk ifølge branchens største, uafhængige kundeundersøgelse fra Voxmeter. De danske bankkunder mener bl.a., at Arbejdernes Landsbank er den bank i Danmark, der prioriterer mest tid til at give hver enkelt kunde en personlig og ansvarlig rådgivning.

2022

Arbejdernes Landsbank har flest privatkunder, men er også en bank for erhvervskunder, særligt små og mellemstore virksomheder (SMV-segmentet). Banken er den 7. største bank i Danmark og vokser hvert år med ca. 10.000 kunder, så der nu er over 350.000 kunder, ca. 1.100 ansatte og 61 filialer fordelt over hele landet.

Arbejdernes Landsbank blev stiftet i 1919 for at sikre fagbevægelsens medlemmer i en konfliktsituation. Banken er et aktieselskab, men er ikke børsnoteret. Bankens hovedaktionærer er fortsat fagbevægelsen, herunder 3F, Dansk Metal, FOA, HK, Fødevareforbundet NNF og ca. 20.000 små private aktionærer.

Rådgivning til kundens bedste – ikke bankens En lille anekdote om bankens værdier: Når vores øverste direktør, Gert R. Jonassen, hvert årmodtager bankens nye finanselever, siger han hver eneste gang til de unge mennesker: ”Sørg nu for, at kunden får den rigtige vare med ud af banken. Det er langt vigtigere end at nå et salgsmål. Kunden skal være glad, når han efter mødet står ude på gaden.” Med andre ord: Kunden skal have, hvad der er bedst for kunden. Ikke hvad der er bedst for banken. Det er den måde, vi rådgiver og driver bank på.

37 AaB Årbog

Ungdomsafdelingen

Året 2022 har i ungdomsafdelingen igen været et godt år medlemsmæssigt. Vi kan bestemt mærke, at medlemstilgangen har været for opadgående helt fra U5 til U19, og vi har store forventninger til, at vi kommer til at høste frugten af den målrettede indsats, hvilket helt sikkert vil være til gavn og glæde for AaB på lang sigt. Fokus for ungdomsafdelingen har i 2022 ligesom i de tidligere år været på at tiltrække nye spillere i alle afdelingerne. Dette gøres dels for at sikre en fortsat talentudvikling og dels for at kunne skabe et så bredt fundament som muligt fremadrettet. Det er indlysende, at vi kan og skal kreere vore egne talenter.Det er også indlysende, at vi skal have så mange spillere, at vi kan stille med mindst 2 hold i alle årgange.Det er et mål, som vi skal arbejde hen imod, og som vi håber det lykkes med i 2023. Vi er lykkedes med det i flere årgange.

Arbejdet med A/S bliver til stadighed forbedret og udbygget. Vi i AaB ungdom og Jacob Larsen (akademichef) skal nok lykkes, da vi i hverdagen arbejder sammen om fælles mål/løsninger til gavn for hele AaB. Dette kan bl.a. mærkes, når vi ansætter trænere fra U10 til U19.Der er Jacob med på råd, da der skal være en vis form for kvalitet hos trænerne, når de ansættes, og kursusbeviserne skal være i orden.

Mohamed Agha er konsulent for U19 og ned til U13 og samtidig træner for U19 1 og 3. Derudover fungerer han som integrationskonsulent i AaB. Mohamed står for fodboldskolen Get2sport og det klarer han særdeles udmærket godt hjulpet af mange af vores egne trænere. Mohamed yder en virkelig stor indsats i AaB, som han skal have en stor tak for.

Kenneth Cortsen er blevet den sportslig ansvarlige for trænerne i U10 - 12 og klarer det særdeles udmærket samtidig med, at han også er drivkraften i Camp-dagene på AaB sammen med mange af vores andre dygtige trænere. U10 -12 er et nyetableret koncept. Kenneth gør det i samarbejde med de øvrige trænere megagodt. Stefan Christensen har årgangene U9 – U8 – U7 – U6 samt yngre at holde øje/træne med i hverdagen og med megen flid og ihærdighed i hverdagen har han fået det hele til at spille.Det har været en stor opgave, da mange er forældretrænere, men han har lykkedes via stor ihærdighed og engagement.

Sportslige forhold

Det er stadig dejligt at være en del af AaB’s ungdomsafdeling. Alle trænerne i AaB ungdom har gennem hele 2022 arbejdet utrætteligt, ihærdigt og engageret for at få det hele til at lykkes på trods af vores nødvendige skelen til økonomien. Alle afdelinger har oplevet og oplever til stadighed en stor fremgang i dagligdagen.Dette kan udelukkende skyldes, at vi har engagerede trænere, der er parate til at yde og være på, når jobbet i AaB kalder. Af samtlige trænere forlanger vi nemlig, at de lever op til vores krav om god forberedelse, formidling, engagement, entusiasme, humør, fasthed, kompetence og selvironi. Det lyder som mange ting, man skal forholde sig til. Vi ved imidlertid, at vores trænere kan håndtere de mange krav.

Mohamed Agha og alle de andre udmærkede trænere i U19 har gjort et flot stykke arbejde, og de har med sit store arbejde i U19 været medvirkende til, at vi har ca. 45 spillere i dag, og at der stadig kommer flere til. Tak til alle jer trænere for jeres store indsat i 2022. U17 har under dygtig ledelse af træner Amir Reza med fremragende hjælp fra holdleder Charlotte Schmidt Skov samt Mersad Salihovic og Gullid Jama Osman Mohamed klaret opgaven med bravour. Den ihærdighed, som dette

AaB Årbog 2022 Af Kim Kaastrup

team går til opgaven med, kan man ikke andet end rose, selvom der også engang imellem lige skal tages en snak, når iveren tager over. De har haft enorm fremgang med spillerne, og flere er på spring til at komme til i den nye sæson. Også en stor tak til Henning Smed, som altid er parat til at yde, så U19 –U17 og U16 kan fungere i dagligdagen.Altid rart at have en mand med hans erfaring og indsigt i klubben med på holdet. Samtidig er han manden, vi kontakter vedr. busser til holdene (når vi ellers kører i bus). Samtidig har han også været udsendt som observatør til forskellige kampe i U19 og 17 og 16. Han fortjener en stor tak for sin utrættelige vilje, når AaB kalder.

U16 liga med træner Casper Friis og hjælpere har vi genetableret med vores tidligere U14 hold.Vi rykkede holdet op, så de kunne spille U16 for, at de kunne få en bedre matchning i kamp, og de har vel klaret sig okay alt taget i betragtning. Alle omkring holdet har arbejdet ihærdigt for at få tingene til at lykkes.

U15 ved Alexander Kaastrup har gjort det godt og kan i skrivende stund med 2 kampe tilbage komme helt op på en 2. plads -mega godt gået. U14 – U13 er årgange, som vi er meget obs på i dagligdagen, da vi ved, gruppen er meget sårbar, og at netop de årgange presses i hverdagen af andre sportsgrene.Derfor skal der lyde en stor tak til Mathias, Rolf samt alle de øvrige trænere omkring holdene for deres store indsats i hverdagen. De har medvirket til, at det er gået så godt. For samtlige årgange U13 til U19 har der været god kemi og stor hjælpsomhed imellem årgangene for at få holdene ud og spille. Afdelingsleder Niels Ulrik har som sædvanlig ydet en stor indsats for klubben (U15-14-13) samt stået for boden på stadion samt bolddrenge- Et arbejde, som i disse tider giver store udfordringer, og som kræver erfarenhed og dygtighed.

U12 piger under ledelse af den dygtige træner Veronica Simone har gjort det godt, og vi ser frem til den nye sæson, hvor de vil spille i U13-rækken.Det ville dog være en stor hjælp til hende, hvis vi fandt en hjælpetræner, hvilket der arbejdes ihærdigt på. Vi håber, det kan lykkes.

Aktiviteter

Vi ser frem til det kommende år. Vi forventer at afholde/deltage i Nørhalne Cup, stadion med boden og bolddrenge og ikke mindst DBU´s fodboldskole kyndigt ledet af Kirsten Fallingborg, Get2sport fodboldskole med Mohamed Agha samt alle de events, som det ellers forventes, at AaB ungdom er en del af. Økonomien ser ikke lysere ud end sidste år ved denne tid, og pengene skal derfor stadig bruges med omtanke. De pengeskabende aktiviteter kan/vil stadig være en stor del af vores hverdag. Det er derfor stadig vigtigt, at samtlige afdelingsledere/konsulenter til stadighed har fokus på indtjening, muligheder og besparelser. Alt vedr. økonomien styres med stort engagement af vores dygtige kasserer Lene Børsting.

Træner- lederstaben

Der stilles stadig større krav til trænerstaben. En ikke uvæsentlig del af en træners arbejdsområde er håndteringen af forældrekrav. Vi oplever, at forældrenes krav ikke helt kan indfries, og dette kan skyldes flere ting. Man er som oftest her fejlfinder. Fejlen kan skyldes mangler på såvel spiller- som på trænerside, hvis man kan tale direkte om fejl!! Fra forældrenes side er det lettest at se det som trænerens fejl. Det kræver modenhed, overskud og ikke mindst diplomati af vores trænere at håndtere utilfredse forældre. Ambitioner er en glimrende drivkraft, men kan også være en begrænsende faktor i en udviklingsproces. Værst er det dog, at vi i ungdomsafdelingen også skal interagere i stridigheder mellem forældre. Det er en øvelse, der kræver en udstrakt tålmodighed, men som indtil videre er lykkedes. Vigtigt i disse processer er træneruddannelse. En sådan uddannelse giver vore trænere en tillid til og tro på egne evner, hvilket er vigtigt for at kunne virke overbevisende i bl.a. konflikthåndteringerne. I 2023 forventes det, at alle nye/gamle trænere mindst har gennemgået C1 kursus, og mange skulle gerne være på vej med C2. Uddannelse er således vigtig, men mindst ligeså vigtig er trænernes indbyrdes sparring, og det er mit håb, at der i 2023 vil blive mere og bedre tid til sparring årgangene imellem til gavn for såvel trænerne som børnene.

39 AaB Årbog 2022

Hvad skal vi blive bedre til?

Vi kan og skal fortsat blive bedre til at hverve nye spillere – og ikke mindst holde på dem. Vort tilbud skal være bedre og mere stabilt end det, andre klubber tilbyder. I AaB taler vi ikke om tilbagetrækningsreformer, men om udviklings- og fastholdningsreformer. Vi er en klub, som tror på det koncept, vi står for. Vore trænere og ledere skal klædes på til at håndtere fremtidens krav – både inden for træning og pres fra omgivelserne. Vi skal fortsætte med at udvise og udvikle: ansvarlighed, udholdenhed, selvkontrol, empati, integritet samt respekt.

Ungdomsudvalget

Ungdomsudvalget består af en meget stabil gruppe mennesker, der alle har fokus på at føre AaB frem til det bedste og gerne i toppen af dansk ungdomsfodbold. Udvalgsmedlemmerne ved, at vores opgave er at sikre, at muligheden for at udvikle vore spillere og folkene omkring de enkelte hold er så optimale som muligt - dog altid med ansvarlighed vedr. økonomien. Vi har i 2022 desuden fået tilknyttet Svante Bundgaard, hvis primære opgave har været at være initiativtager til udbygning/udbredning af sponsorater samt være medindsparker på vores møder for

ligesom at holde de forskellige sager igang, til de er blevet udført Han skal have tak for sin store hjælp.

Ungdomsudvalget vil i 2022/2023 indeholde følgende personer, selvom ændringer i løbet af året altid vil kunne forekomme: Formand: Kim Kaastrup. Kasserer: Lene Børsting. Sekretær: Thomas Sieberichs U13 - U19: Konsulent Muhamed Agha U5 – U9 Konsulent Stefan Christensen U10 - U12: sportslig ansvarlig Kenneth Cortsen U13–U15: Niels Ulrik Galberg U16 - U17 – U19: Henning Smed Sponsor udvalgsmedlem: Svante Bundgaard 2022/2023

Til slut skal lyde en stor tak til 1885-bestyrelsen for godt samarbejde,tak til sponsorer, personale, - A/S,herre senior, kvinde/pige- afdelingen og øvrige.Lad 2023 blive lige så spændende som 2022. Der er i hvert fald ikke udfordringer, vi mangler i ungdom/ AaB . En mega stor tak til ungdomsudvalget/trænere og holdledere for jeres helt uvurderlige indsats i 2022 med tro og håb om, at det fortsætter i 2023.

Kim Kaastrup

40 AaB Årbog 2022
Ungdomsformand Bagerst fra venstre: Stefan Christensen, Thomas Sieberichs. Forrest fra venstre: Henning Smed, Kim Kaastrup, Lene Børsting. Mangler: Niels-Ulrich Galberg.

U19 Ligaen

Forår

Forårssæsonen i år 2022 var en blandet fornøjelse for AaB’s ældste hold i talentafdelingen. Kigger man på kerneopgaven for U19 holdet, nemlig at sende spillere op på førsteholdet, var det utroligt positivt med intet mindre end 4 debutanter i form af Oscar Meedom, Oliver Ross, Gustav Dahl og Anders Noshesidstnævnte ovenikøbet som AaB’s yngste debutant nogensinde. Dertil kan nævnes, at U19-holdet spillede med et af de yngste hold i ligaen og flere U17 spillere fast var rykket op på U19-holdet. Her kan nævnes Kasper Davidsen, Oscar Meedom, Jacob Buus, og derudover fik spillere som Magnus Velling, Malthe Gyldenløve-Lyebalk, Benjamin Damsgaard, Oskar Mortensen også kamp for U19 holdet på trods af, at dåbsattesten viste, de var U17-spillere.

Netop denne store grad af brug af U19-spillere på førsteholdet gav dog også vanskeligheder for U19-holdet, og dette viste sig tydeligt i form af svage resultater i løbet af halvåret og AaB’s dårligste placering i U19-ligaen i meget lang tid.

Her kan det blandt andet nævnes, at spillere som Casper Gedsted Hansen, Vladimir Prijovic, AnosikeEmenta, Oliver Ross, Theo Sander, Anders Noshe sjældent stod til rå-

dighed, og når de gjorde, var det tydeligt, at relationerne til de andre spillere var en stor udfordring, da træningsarenaen for ovenstående spillere var superligatræning. En turbulent tid var det også for førsteholdet i form af Martis afsked og en periode med caretaker, indtil Lars Friis kom ind, gjorde også forløbet for flere af spillerne på tærsklen til førsteholdsfodbold vanskelig.

U19-holdet startede året ud med en tur til Malta med superligaen. Nede på Malta var træning og kampe naturligvis opdelte. Denne tur var en fed oplevelse for såvel spillere og stab, hvor faciliteterne var intet mindre end fantastiske. Det var tydeligt, drengene mærkede dette. Turen var også en god måde at styrke såvel relationer internt på holdet.Socialt bliver turen også af såvel stab som spillere beskrevet som meget givende.

Afslutningsvist kan det nævnes, at holdet sluttede positivt af med et stævne i Holland hvor U19’erne sluttede 4’er og dertil med turneringens topscorer Donavan, som var hentet ind fra Midtjylland og dermed fik en god indkøring til den nye sæson. Turneringen var for holdets kommende årgang 04 og 05 og var dermed en god indikator for det kommende U19 hold.

Efterår

Nye ansigter på både spiller- og trænerfronten tilsluttede sig AaBs førstehold i U19 årgangen ved sommer- opstarten i juni ´22. Ind var hentet spillere fra talentakademierne i FCK, BIF, FCN og FCM, og på trænersiden tiltrådte erfarne kræfter i form af Henrik Berg (assistenttræner) og Lars Noer (cheftræner)

AaB Årbog 2022 Af Emil Udsen
Af Lars Nohr Madsen

til støtte for den i forvejen ansatte assistenttræner Emil Udsen.

”I den spæde opstart af sæsonen 22/23 var fokus lagt på elementær spillestilstræning og relationsdannelser. Begge er elementer, som er centrale i opbyggelsen af en ny kultur og et velfungerende fodboldmiljø på eliteplan. Skal vi skabe de bedste udviklingsmuligheder for alle spillerne i U19-truppen, er det afgørende, at man hver især har et ønske om, at hinanden lykkes. Relationerne er derfor afgørende, hvis alle skal kunne præstere og udvikle sig frem med et eventuelt kommende liv som fodboldspiller”.

Med dette som udgangspunkt blev sæsonen skudt i gang med indledningsvise godkendte præstationer ovenpå sejre over Vejle og AC Horsens. Efterfølgende fulgte en sejrs- og pointmæssig tørkeperiode, og først i efterårets to sidste kampe mod henholdsvis Søn-

derjyskE og Esbjerg lykkedes det at fordoble holdets samlede pointhøst.

”Sejre skaber glæde, momentum og en forstærket tro på processen, så udfaldet af efterårets afsluttende kampe var vigtige for os. Jeg vil dog gerne understrege - og beundre -, at drengenes ukuelige tro på egne og holdets evner har været kendetegnende for hele første halvdel af igangværende sæson. Uanset resultatet af weekendens kamp har vi stået motiveret og udviklingsparate til efterfølgende mandagstræning. Dette har også været udslagsgivende for, at vi hele tiden – og på trods af svingende resultater – har taget skridt op ad udviklingsstigen, og som efteråret er gået, har vi oplevet spillerne i stigende grad tage ansvar for både spillestil og egen udvikling. De har forstået, at den slags fodbolduddannelse, som vi tilbyder i AaB, ikke er en uddannelse, som man får givet blot ved at være i vores miljø, men en uddannelse,

som man skal gribe og tage ansvar for i samarbejde med de mange ansvarlige trænere omkring holdet.” Der er undervejs i sæsonen ofte sendt sine spillere til både Future Cup og SL-træning. ”Samarbejdet med klubbens øverste seniorhold er i høj grad afgørende for udviklingen af klubbens U19-talenter. Mange af dem står på spring i forhold til sommerens overgang fra ungdom - til seniorspiller, og i den optik er det værdifulde erfaringer, som spillerne tilegner sig, når de matches på Superliganiveau”.

Med efterårets sidste turneringskamp afviklet venter nu en træningsperiode, hvor det er muligt at fordybe sig yderligere i udviklingen af både spillestil og færdigheder hos den enkelte spiller. Samtidig kan holdet se frem til en spændende træningslejr i februar, hvor Akademiets U15-, U17- og U19 hold sammen drager til Tyrkiet, hvor både varme himmelstrøg og gode træningsfaciliteter forhåbentlig giver afsættet til en udviklende og spændende forårssæson.

Bagerst fra venstre: Andreas Jeppesen, Patrick Aurø Allentoft, Oscar Meedom, Jacob Buus, Kasper Davidsen, Donavan Bagou, Emil Udsen.

3. række fra venstre: Anders Borup, Benjamin Damsgaard, Noah Holmstrøm, Sebastian Otoa, Malthe Gyldenløve-Lyebalk, Jakob Gaardsøe, Anders Borup, Henrik Berg.

2. række fra venstre: Emil Kobberup, Remy Osagie Rasmussen, Magnus Jensen, Emil Numann Andersen, Daniel Veiby Held, Noah Nymark Pedersen, Sebastian Stahlfest, Mads Bomholt, Benjamin Ashtar, Lars Noar Madsen.

Forrest fra venstre: Per Bach, Kasper Wessel Larsen, Filip Abildgaard Jeppesen, Suleiman El-Hajj, Magnus Velling Pedersen, Gustav Bonde Dahl, Fisnik Isaki, Annas Al Halden, Jeppe Jørgensen, Carl Aage Jensen.

43 AaB Årbog 2022

U19 Liga 1 og 3

Forår

2022 var og er på mange områder et fantastisk fodbold år for U19 Liga 2 drenge i AaB. U19 drenge har vist flot frem i senior rækker. Desværre har en smal seniorafdeling påvirket resultater for U19 liga 2. Truppen i foråret har været på ca. 50 spillere, hvor 37 af dem blev seniorspillere. og det var et farvel til U19-fodbold i juni måned.

Holdet har arbejdede meget med træningsparathed og har vist, at når vi træner, så træner vi, når vi har fri, har vi fri. Fra træningsstart til slut har spillerne vist, at det er af afgørende betydning for deres udbytte af træningen, at de udviser skærpet opmærksomhed hele tiden. Vi har implementeret holdningen til, at spilleren kommer for at træne og ikke for at blive trænet. Kravet til koncentration har dog aldrig overskygge selve glæden ved at træne. Drengene har lært at konkurrenceelementet er en væsentlig bestanddel i træningen. Det gælder især som motivationsfaktor, og konkurrence er et centralt element i at spille fodbold. Spillerne har mærket, at der bliver stillet krav til dem. Det gælder både i forhold til trænere og medspillere. Kravene har været afstemt den enkelte spillers niveau så godt, som det nu er muligt med så mange, der træner sammen, men alle havde forståelse for, at den enkelte spillers individuelle færdigheder er grundlaget og forudsætningen for kollektivets muligheder og succes.

Forrygende efterår for vores succesfulde U19-drenge

AaB’s U19 drenge har i efteråret været forrygende. Efter 20 dages sommerferie har det væltede ind med spillere deri blandt 10-12 nye spillere, så vi nu er 46 drenge i U19 liga 1 og Liga 3. afdeling.

Resultatmæssig ligger liga 1 på anden pladsen og kan med en sejr i Herning den 11. november vinde liga 1 puljen. Liga 3 resultater har manglet i de sidste 5 kampe grundet det ekstra hjælp som serie 1- og serie 3-holdene har haft behov for.

Disse resultater kommer kun fordi drengene har været gode til at møde til træning og har arbejdet disciplineret med game-planer, drenge har flyttet sig fra at arbejde med hinanden til at arbejde for hinanden. Dette har betydet meget for gruppedynamikken.

Nu håber vi at alle drengene fortsætter den flotte udvikling og er klar på nye udfordringer til foråret, hvilket jeg er overbevist om, vi nok skal klare i fællesskab, når drengene holder ved deres træningsindsats. Vi fortsætter træning og kampe frem til klubben holder juleferie den 12 december 2022.

Så hermed tusind tak for de mange dejlige timer her i efteråret. Her til slut vil også gerne takke alle drengene, der har været villige til at hjælpe vores senior- afdeling, når de har kaldt på hjælp, og senest fik Thøger Ørnberg og Mathias Pilegaard debut på U19-ligaen i en pokalkamp, og tusind tak til U19-ligaens træner for et godt samarbejde og til Akademi målmands træner Emil Kobberup. Stor tak herfra.

44 AaB Årbog 2022 Af Mohamed Agha

Bagerst fra venstre: Casper Clausen, Mike Mikkelsen, Christoffer Sørensen, Nicklas Tomobile, Andreas Lanng, Mikkel Balslev, Thøger Ørnberg, Philip Christensen, Abdalrahman Ayub, Abdal Kareem El-Hussein.

Midterst fra venstre: Ole Andreassen, Viktor Quistgaard, Daniiel Sikorskyi, Mathias Harregaard, Christian Larsen, Erinest Hagerrimana, Andreas Larsen. Johan Andreassen, Habbert Nsengiyumva, Emil Yakoo, Slot, Mohammad Agha.

Forrest fra venstre: Victor Vandkrog, Tobias Lassen, Siam Khoja, Sebastian Møller, Lucas Pehrson, Parsa Shanazi, Josef Alasadi, Anton Mørch, Yousef Abou Sabha, Hussein AbouSabha, Mohammed Mhana, Elias Kloster.

Mangler på foto: Dennin Avdic, Mathias Pilegaard, Bertil Fonsbøl, Daniel Belousov, Frederik Pedersen, Tobias Jensen, Mohammad Ali, Amin Tahouti, LowinMizoei, Wissam Yassine, Loren Yammin.

45 AaB Årbog 2022

U17 Ligaen

Den 01.01.22 sagde vi på AaB Akademiet velkommen til vores nye Head of coaching Niels Lawaetz, som skulle sætte en ny retning. I løbet af sæsonen fik vi en ny talentchef, da Jacob Larsen vendte retur til AaB. Vi var i februar på træningslejr i Tyrkiet, hvilket var en god måde for mig som ny cheftræner at lære spillerne og staben endnu bedre at kende. Vi mødte international matching på turen, som gav os nogle gode svar på, hvad der skulle arbejdes videre med, når vi kom hjem. Et af vores fokusområder har derfor været intensitet. Vores første kamp i 2022 var mod FCK på hjemmebane på Hornevej, som var den perfekte test for os i forhold til at se, hvor langt vi var lykkedes med at skubbe intensiteten i spillet op. Spillerne leverede en rigtig stærk kamp, der dog endte 0-0 mod de kommende danmarksmestre.

Kampen viste os, at vi matchede FCK’s intensitet.

Det er blevet til en halvsæson, hvor vi oplevede mange op - og nedture sammen som hold. Vi har bl.a. taget en flot sejr over FCN, haft to debutanter på Superligaholdet, som kvalificerede sig til slutspillet. Vi har ligeledes haft mange spillere, som fik debut på vores U19-ligahold, hvilket har givet meget spilletid til årgang 2006.

Når det kommer til AaB U17’s efterårssæson i 2022, bærer halvsæsonen præg af en lang række tætte kampe, hvor holdet desværre i hele fem kampe måtte se sig slået med et enkelt mål. Selvom de mange tætte kampe vidnede om, at AaB-drengene mod langt de fleste

Af Theis Larsen

modstandere i turneringen formåede at gøre en god figur, blev holdets sejr mod SønderjyskE et bevis på, at indsatsen på træningsbanen og holdets udvikling går i den rigtige retning. I det hele taget var der tydelig fremgang at spore i holdets præstationer i anden halvdel af efterårssæsonen, hvor holdet blev mere boldfaste og chance skabende. Det så man blandt andet i efterårets sidste turneringskamp hjemme mod Randers, hvor U17-drengene i store dele af kampen spillede meget tæt på det udtryk, som der arbejdes hen mod i træningen.

Det giver også forhåbninger om, at holdet kan bygge videre på den udvikling efter vinterpausen. Udover turneringskampene og holdudtrykket har U17-holdets efterår også været kendetegnet ved, at årg. 2006 og 2007 i starten

af sæsonen skulle spilles sammen som gruppe. Her bidrog en god træningslejr på Stidsholt Efterskole til udviklingen, og det har i det hele taget været positivt at se, hvordan mange 06’ere er gået forrest og har taget ansvar i træning og kampe, mens førsteårs-U17’erne også har forsøgt at tage initiativ og træde i karakter på en god måde. Det er også medvirkende til, at der er ved at blive skabt en stærk træningskultur, hvor initiativ, ejerskab, vilje og samarbejde er nøgleord. Desuden har drengene også undervejs arbejdet med feedback og positiv attitude, hvilket også har været med til at styrke kulturen på holdet yderligere.

Der skal lyde en stor tak til alle på og omkring U17-ligaholdet for den store indsats, der er leveret!

Bagerste række fra venstre: Brian Schmidt, Nikolaj Larsen, Valdemar Schmølker, Malthe Holt, Malthe Kjølby, Mads Mochau, Emil Borup, Emil Kobberup, Jonas Nødbak Petersen.

3. række fra venstre: Lars Ejsing, Frederik Baandrup, Emil Nymann, Nóel Atli Arnórsson, Gustav Andreasen, Adam Rasheed, Valdemar Møller, Nicolai Veilbæk, Bertram Østergaard, Theis Larsen.

2. række fra venstre: Søren Andreasen, Philip Flak, William Røgen, Felix Skovholm, Jonas Bjørn-Jensen, Bertil Grønkjær Pedersen, Nicolai Schmidt, Nikolai Ankerstjerne, Marcus Bonde, Felix Jensen, Rasmus Dalgaard.

Forreste række fra venstre: Andreas Jeppesen, Marcus Sørensen, Albert Heyde, Benjamin Jørgensen, Georg Ejsing, Jimmy Rukara, Arik Loki, Christian Tcacenco, Rasmus Nybo, Victor Fjeldgaard, Sebastian Svane.

Mangler på foto: Holdleder Thomas Borup.

47 AaB Årbog 2022

U17 Liga 1 og U16 Liga 3

Årgang 2007.

Forår 2022: U16 liga 2a og U17 liga 3. Cheftræner: Amir Reza. Assistenttrænere: Mirsad Salihovic og Gulled Jama Osman Mohamed. Holdleder: Charlotte Schmidt Skov.

Forårssæsonen 2022 startede med en fortjent oprykning til U16 liga 2a under ledelse af Amir Reza. Ligeledes blev der tilmeldt et turneringshold i U17 liga 3 i samarbejde med den ældre årgang. Kampene i liga 2a var lidt tættere, men holdet klarede sig godt igennem sæsonen med god udvikling i spillet og individuelt hos den enkelte spiller.

Et af forårets højdepunkter var Nørhalne Cup, hvor holdet blev tilmeldt i a-puljen og spillede overbevisende med sejre over såvel norske som danske hold fra de bedste ligaer. Spillet førte til, at holdet blev puljevindere og i semifinalen vandt 1-0 over norske Randesunds førstehold.

I finalen ventede VRIs stærke liga 1-hold, som holdet slog i indledende pulje. Finalen blev dog tabt 2-0, men spillerne kunne stolte løfte sølvpokalen efter nogle forrygende dage med flot fodboldspil, godt sammenhold og fede oplevelser på kontoen.

Forårssæsonen sluttede af på Hornevej med sæsonens sidste turneringskamp, der blev vundet sikkert 2-1 over RK07. Efterfølgende blev grillen tændt, og forældre, søskende, venner og dagens modstandere blev bespist, før årets pokaler og afslutningstaler blev holdt. og sommerferien kunne starte.

I efteråret rykkede holdet en årgang og liga op for at imødekomme et ønske fra klubben om et U17 liga 1-hold. Oprykningen fra U16 til U17 betød, at spillerne mødte ældre og fysisk stærkere spillere. Efteråret har spillemæssigt været præget af svære kampe, hvor heldet sjældent har været på AaBs side, hvilket også har vist sig i resultaterne.De har varieret fra 0-6 nederlag til 11-2 sejr. Fokus har blandt

48 AaB Årbog 2022
Af Charlotte Skov

meget andet været på læring og fart i spillet. Holdet har også skullet give plads til flere elitespillere, hvilket både har givet udfordringer i spillestil, og hvordan holdet er sammenspillet, men også givet læring og gode oplevelser på tværs. I U16 liga 3, hvor vi har mødt både lokale og midtjyske modstandere, har spillet ligeledes varieret, men alligevel resulteret i en flot andenplads i puljen.

Gennem hele året har spillerne mødtes til forskellige sociale arrangementer; spisning, overnatning og hygge i klubhuset, træning med Stine Rex med efterfølgende spisning på Sanya, æggejagt før påsken, tur til Fårup Sommerland, AaBs superligakampe, banko og hygge i klubhuset samt juleafslutning. Mange af disse arrangementer har kun været mulige med hjælp fra trofaste forældre, der

altid er villige til at hjælpe med at bage, arrangere mad eller deltage med anden hjælp. På U17-holdet tror vi på, at det gode kammeratskab og de stærke relationer viser sig i spilleglæden og smitter af på fodboldspillet, ligesom det bidrager til at knytte spillerne til AaB og giver gode, sunde og sjove oplevelser i ungdomslivet. Derfor glæder vi os over, at året har budt på tilgang af to nye assistenttrænere, Mirsad og Gulled, og at der generelt er spillertilgang, så årgangen nu har ca. 28 træningsivrige og dygtige fodboldspillere.

Vi ser frem til en oplevelsesrig tur til Holland Cup i påsken ‘23 sammen med andre AaB ungdomshold.

Bagerst fra venstre: Martin Larsen, Christian August Skov, Christian Røntved Nielsen, Gabriel Budak, Akram Al-Hage, Kristian Holm Venneberg. Midterst fra venstre: Amir Reza (cheftræner), William Røntved Nielsen, Silas Edlefsen, Frederik Lundsgaard Nielsen, Jonathan Kjærgaard, Viktor Koch Nielsen, Charlotte Schmidt Skov (holdleder), Mirsad Salihovic (assistenttræner).

Forrest fra venstre: Esrom Samson Hailemichael, Laith Zukime, Laurits Kronborg Madsen Ellegaard, KarimAlsadi, Maher Belal, Villads Laustsen,HamzeAlkhadir, Kadima Amani (Cody), Mikkel Kristensen. Mangler på foto: Gulled LM (assistenttræner), Abo Ahadi, Dani Lukaz Højbjerg Balogh, Justin Shalo, Miklo Hjort Møller, Sebastian Juul Nørlem, Sebastian Kragelund.

49 AaB Årbog 2022
50 AaB Årbog 2022

U15 Ligaen

Forår 2022 med årgang 2007 Årgangen mødte ind til første træning i februar med en ny træner, hvor det uden tvivl krævede en tilvænning til den sjællandske dialekt. Trods den kommunikative barriere, så lykkedes det at opnå et fint forår, hvor især den individuelle udvikling var tydeligere end de præstationsmæssige resultater.

Et flot stævne i Holland resulterede i 0-0 mod PSG inden en sejr over AIK Stockholm og Randburg FC. Havde det ikke været for en sen udligning og et nederlag på straffespark, så var Club Brügge også blevet besejret. Derudover blev Nørhalne Cup en spændende

omgang hvor Middelfart, Hellas Verona, FK Vidar og Braga blev besejret og endnu en straffesparkskonkurrence afgjorde, at vi måtte se os slået i kvartfinalen. Det var som om, at det netop var disse tureneringer, der gjorde udslaget for at vende et svært år i U15Ligaen til en fremragende afslutning, hvor et ufortjent nederlag til Brøndby blev efterfulgt af tre sejre i træk mod sølvmedaljerne fra OB, AC Horsens og slutteligt en 3-1 sejr mod et stærkt FC København-hold. Det var den perfekte afslutning til drengene i forhold til at møde op til første U17-træning med en masse selvtillid og gå-på-mod.

51 AaB Årbog 2022
Af Dennis Delueran

Efterår 2022 med årgang 2008

Et nyt kuld U15-spillere blev introduceret til det at være U15 Liga spiller i AaB regi. Det var blandt med hele syv nye tilføjelser til årgangen, hvor Emil Winther og Johan Hvistendahl blev et år mere på holdet, Alvar Jensen, Elias Christiansen og Gustav Rubæk blev rykket op fra AaB 1885, og Aleksander Silberbauer og Albert Graversen skiftede til fra Aalborg KFUM. De mange tilføjelser betød, at vi havde travlt fra starten af året med kampe mod AGF, Randers, Vejle og Aalborg KFUM U16, som alle blev slået, inden sæsonen stod for døren.

Det er i alt blevet til 29 kampe på det halve år, hvilket har givet en masse spilletid til alle spillerne. Vi glæder os allerede nu til et forår,

som har endnu flere gode oplevelser og udvikling i sigte. Vi overvintrer på minimum en 5.-plads, hvilket betragtes som et godkendt resultatmæssigt efterår, men som ikke må overskygge vores præstationsmæssige fokus, hvor det fortsat handler om at blive en dygtigere spiller for hver dag.

Der kan siges mange positive ting omkring årgangen, men det mest positive har været dens udvikling som gruppe. Det er en gruppe, som konstant ønsker at udvikle sig sammen og skaber et stærkt træningsmiljø, hvilket vi glæder os til at opleve og være en del af i foråret, hvor vi i U15-trænergruppen skal arbejde endnu hårdere for at klargøre dem til U17.

Bagerst fra venstre: Alvar Jensen, Marius Bredgaard, Asger Frederiksen, Magnus Bjerregaard, Arthur Madsbøl, Mathias Pedersen.

3. række fra venstre: Anders Bredgaard Thomas Lynge, Johan Hvistendahl, Valdemar Rubæk, William Thomsen, Elias Christensen, Gustav Rubæk, Klaus Hansen.

2. række fra venstre: Kenneth Hedegaard Malthe Mortensen, Bjørn Poulsen, Rasmus Væversted, Hjalte Hansen, Albert Graversen, Frederik Tylstrup, Marcus Pind, Victor Holmstrøm, Dennis Deleuran.

Forrest fra venstre: Carsten Frederiksen Emil Winther, Julius Paulsen, Tristan Pedersen, Vedad Halilovic, Christian Eriksen, Christoffer Donslund, Aleksander Silberbauer, Nicolai Vestergaard.

52 AaB Årbog 2022

U15 Liga 2B, Liga 5 og U16 Liga 1

Efteråret 2022: Det stærke forår førte til en stor interesse for årgangens spillere. Tre spillere blev tilknyttet akademiets U15 liga-hold, og en blev tilbudt klubskifte til Randers FC. For holdet har efteråret stået i opmatchningens tegn med en ugentlig samtræning med akademiet og et ekstra kamptilbud på U16 liga 1. Det har tilført en masse værdifuld erfaring og en masse gode udfordringer.

U15-3 har udviklet sig meget hen over efteråret, hvor et flot træningsfremmøde har

været med til at gøre dem til bedre fodboldspillere. Der er kommet flere nye spillere til holdet i løbet af efteråret, hvilket har været positivt i forhold til både træning og kampe. Det er et hold med et godt sammenhold, hvilket især kommer til udtryk, når vi laver mål, da spillerne altid fejrer målene i en samlet flok. Hvis samme udvikling og seriøsitet fortsætter i foråret, så er spillerne gode nok til at vinde deres række.

53 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Alexander Kaastrup, Kristian Byskov, Osman Fathi, Szymon Joskowski, Yasir Abdallah Ali Issa, Nicolas Jessen, Sebastian Andreasen og Feras Al-Helou. Midterst fra venstre: Marcus Bo Carlsen, Saif Al-Shameri, Alexander Kjeldsen, Emil Harbo Graversen, Sebastian Klovnhøj, Wissam Almoussa, Fabrice Mubarikiwa, Marcos Malmberg og Casper Friis-Hansen. Forrest fra venstre: JBenjamin Rask Frederiksen, Ledri Xhigoli, Ali Allan, Wail Ahmed, Daniel Al-Helou, Tarek Jamal, Sajed Ayub, Dana Rahman og Elias. Af Casper Friis Hansen, Alexander Kaastrup

U14 Liga 1

Forår – Årgang 2008

Foråret med U14 årgang 2008 var en begivenhedsrigt halvsæson. Henover DBU-turneringen blev det til en række flotte præstationer og resultater. I en pulje med god matchning endte AaB U14 på en 3. plads i en tæt række.

I Påsken drog U14 sammen med U13+15 til Holland. Her ventede der to træningskampe mod Heerenven og Zwolle. Turen var både med flotte præstationer og gode sociale indslag. Sideløbende med træningskampe og DBU-turneringen deltog U14 i pokalturnerin-

gen. Her bragte en række flotte præstationer holdet til Pokalfinalen. En stor dag i Klejtrup med Silkeborg IF som modstander. Trods en flot, men nervøs finalekamp, måtte AaB U14 se sig besejret af dygtigt Silkeborg-hold.

Drengene havde et rigtig godt træningsmiljøet gennem hele 2022, hvor der var plads til at stille sunde og gode krav til hinanden i både kamp og træning.

Vi vil gerne takke forældregruppen, spillere og ledere for en god halvsæson med stor

54 AaB Årbog 2022
Af Philip Nødgaard Bagerst fra venstre: Carsten Gade, Andreas Terp, Noam Gade, Lukas, Mikkel Zinck, Phillip Nødgaard, Simon West. 3. Række fra venstre: Kenneth Hedegaard, Magnus Bak, Tristan West, William Steen, Rasmus Krüger. 2. række fra venstre: Tommy Larsen, Saaleman Cabdi, Noah Bertelsen, Marinus Bach, Villads Bertelsen, Dayros Popalzai, Ozair Ahadi, Jacob Balle. Forrest række fra venstre: Brian Christensen, Matt Flamsholt, Miki Halkær, Aldin Cehic, Bertram Møller, Amar Hadzajlija, Johan Iversen.

opbakning både på og uden for banen. U14 trænerteamet glæder sig til at følge drengenes udvikling.

Efterår – Årgang 2009

Trænerteamet tog glædeligt imod drengene efter en sommerpause med et par nye ansigter i truppen ved overgang fra U13 til U14. Efter en god opstart med mange fine træningskampe drog U14 sammen med U13 og U15 til Amager for at deltage i Crowne Plaza Cup. En rigtig god weekend. Der var en rigtig god turnering med nogle gode kampe og stor udvikling i spillet.

Udviklingen fra Crowne Plaza Cup tog drengene straks med ind i DBU turneringen. Her

har vi set mange flotte og modne præstationer. I en forholdsvis tæt række endte AaB U14 på en flot 3. plads Vi er stadig en del af pokalturneringen og glæder os til at se, hvor langt vi kan komme og forhåbentligt få nogle fede oplevelser i den sammenhæng.

Det skal lyde en stor tak til forældregruppen for opbakningen til spillere, trænere og AaB både på og udenfor banen. Vi i trænerteamet glæder os meget til, at udvikle drengene yderligere i 2023. Vi tror på, at de mange gode præstationer på træningsbanen samt i kamp vil belønne sig både på udviklingen og resultatsiden.

55 AaB Årbog 2022
Jacob Balle, Rasmus Krüger & Philip Nødgaard

U14 Liga 2A

Foråret 2022:

Foråret 2022 var helt specielt for årgang 2008. Vinterperioden blev brugt på at spille en masse futsal samt spille en del træningskampe.

Med tre futsal-hold tilmeldt bød det på en masse gode oplevelser for alle drenge. Endvidere førte det også til et jysk mesterskab U14 liga 1, hvor holdet gik ubesejret igennem både den indledende runde og finale-turneringen.

Som foråret skred frem, stod det tydeligt, at drengene var inde i et godt udviklingsflow. Nørhalne Cup blev næste store nedslagspunkt, hvor der blev fightet godt for de to deltagende hold. En super oplevelse, der endda førte til en 1. plads i U14 A-rækken for ét af holdene.

Som sæsonen gik, stod det klart, at deltagelsen i liga 2A for U14-2 skulle blive lidt speciel. Efter mange gode kampe med markante storsejre mod bl.a. Hjørring og Hobro blomstrede optimismen. Sæsonen endte da også ud med en turneringssejr, hvor holdet gik ubesejret igennem rækken med en 15-points-føring og en +58 målscore på 14 kampe.

Turneringssejren førte til deltagelse i Jysk/ fynsk-mesterskab, hvor HEI blev slået 2-1 i en tæt kamp.

En fed forårssæson med masser af godt humør og god udvikling.

Alle spillere som har været en del af truppen har været igennem en flot udvikling. Der skal den største ros ligge hos drengene som møder op til hver træning med tanken om at skulle presse hinanden for at dygtiggøre sig. Så det har været en fornøjelse at møde en trup på 12-14 spillere, hver gang, som alle har været meget træningsparate igennem hele kalenderåret.

Vi står i den fantastiske situation at vi er i gang med en massiv tilgang af spillere. Vi ser nu ind i en forårssæson i 2023 hvor vi for første gang i mange år, hvis ikke endda første gang nogensinde, skal stille med 2 hold i årgang 2009 i AaB af 1885. Det er vi rigtigt stolte over!

Rigtig flot indsats fra alle drenge som har været omkring årgangen i 2022. Det fortjener stor ros til drengene at de har været med til at bidrage til et positivt miljø med mulighed for at udvikle sig. Dette håber og tror vi på, at vi kan videreføre i det nye år 2023.

Efteråret 2022:

Årgang 2009 i AaB 1885 har haft et meget flot år. Vi har på årgangen haft en rigtig god træningskultur med stor træningsparathed hver gang man møder op. Dette har også resulteret i 2 spillere som har udviklet sig så flot at de er endt som AaB elite spillere i løbet af kalenderåret 2022.

56 AaB Årbog 2022
Af Casper Friis Hansen Af Mathias Larsen
57 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Arvin Hedayatspour, William Simonsen, Jacob Brink, Marcus Kildedal, Samin Grahic. Midterst fra venstre: Mathias Nymark Larsen, Lucas Horsbøl, Lukas Lemvig Olesen, Noah Gabriel Stetter, Bertil Luis Torres Pedersen. Forrest fra venstre: Magnus Kyo Jensen, Ahmed Alkhabar Ali Siraad, David Hjelm Søndergaard, Frederik Westergaard, Gustav Abrahamsen Grosen, Malthe Meincke Henriksen.

U13 Liga 1

Forår: U13 Årgang 2009

Efter vinter- og julepausen mødte drengene ind til opstartsperioden på et par måneder, før vores DBU-turnering startede. I halvåret har drengene mødt en masse spændende fodboldhold med et højt niveau, hvilket har bidraget til nogle intense kampe og en god udviklingskurve. I DBU-turneringen havde vi nogle gode præstationer, som mundede ud i en tredjeplads i puljen.

Sideløbende med DBU-turneringen tog vi i påsken på en lille træningslejr i Holland, hvor vi skulle spille mod FC Twente og SC Heerenveen. De to kampe var et rigtig fint match for os, hvor vi både måtte stå på tæer, men samtidigt fik leveret en solid præstation over to kampe. I Kristi Himmelfartsferien deltog holdet i Nørhalne Cup, hvor vi leverede en række flotte præstationer og fik en flot tredjeplads efter at have tabt

semifinalen i straffesparkskonkurrence.Der skal siges en stor tak til forældregruppen, som har ydet en god støtte og support til drengene i løbet af foråret.

Efterår U13 – Årgang 2010

I juli måned påbegyndte akademiets nye U13-drenge deres nye tilværelse som AaB-spillere, hvor opstarten bød på nogle spændende træningskampe mod SønderjyskE, OB, Kolding og FC Midtjylland. Efter træningskampene skulle vi en tur til Crown Plaza Elite Cup i Kastrup, hvor vi startede rigtig flot ud, men desværre ikke fik det resultat ud af stævnet, som vi havde håbet på. Vi sluttede dog stævnet godt af med en rigtig flot præstation.

58 AaB Årbog 2022
Af Simon Hald Mikkelsen

I DBU-turneringen stod den på 8-mands fodbold. Her ventede der os en masse spændende og intense opgør i puljen. Efter en række gode præstationer og flot udvikling henover halvåret stod vi tilbage som puljevindere. Sideløbende med DBU-turneringen har vi deltaget i pokalturneringen, hvor der forhåbentligt venter os en masse spændende og gode kampe.

Drengene kan nu gå på en velfortjent pause, inden der venter et spændende halvår med 11-mands fodbold. Der skal lyde en stor tak til forældrene for deres support på sidelinjen. De har været med til at skabe et utrolig stærkt og sundt miljø omkring drengene.

Bagerst

Midterst

Forrest

59 AaB Årbog 2022
fra venstre: Simon Hald Mikkelsen, Kenneth Hedegaard, Aske Glinvad Nørgård, Frederik Søndergaard Dissing, Jesper Bunde, Dennis Nøhr Jepsen. fra venstre: Frederik Vestergaard, Malte Knudsen, Otto Korup Vilmar, Bertram Kjær Møller, Salim Abdallah Ali, Christian Nøhr Villadsen. fra venstre: Shahin Pelyad, Andreas Steenberg Nørgård, Sebastian Cortsen, Villads Dencker Adelborg, Valdemar Nymark Mogensen, Noah Kræmmergaard Bunde. Simon Hald Mikkelsen og Frederik Søndergaard Dissing

U13 Liga 1B, Liga 4, Liga 5

Det har været et spændende år for årgang 2010, som startede året som U12 ogslutter det som U13. Én af forårets helt store aktiviteter var vores deltagelse i Nordsø Cup i Skærbæk i Sønderjylland sidst i februar. Vi deltog sammen med årgang 2011 og stillede op med 3 hold i alt, hvor det ene hold var et blandet hold med begge årgange. Der var først og fremmest tale om en social tur med hygge i højsædet. Turen bød på flere ture i svømmelandet, en omgang fælles bowling, fællesspisning i hallen og råhygge i de små 7-personers hytter. Derudover bød turen på masser af fodboldkampe mod spændende modstandere fra hele landet, desværre delvist på meget mudrede baner, som var ødelagt af massiv regn op til weekenden. I starten af april var vi en tur på Aalborg Stadion for at støtte Superligaholdet efter at have spist fælles aftensmad på AaB. Det lykkedes at trække i nogle tråde, så fem af drengene fik lov til at deltage i pauseunderholdningen, hvor man i en konkurrence skulle forsøge at skyde bolde tættest på midterlinjen. Bagefter kunne drengene løbe ned til Vesttribunen og

Om tirsdagen i drengenes påskeferie havde Nicklas arrangeret et ”lille” 6-mandsstævne for drengene. Han sendte rigeligt med invitationer ud til sit netværk, så vi var sikre på at have deltagere nok til at kunne gennemføre. Lad os bare sige, at det blev taget ret godt imod. Pludselig bestod det lille stævne af 20 hold med mere end 150 spillere, som sammen med deres forældre, trænere og andre interesserede fyldte rigtigt godt op på kunstgræsbanerne, som i dagens anledning var opdelt i hele 8 baner. En super aften med fantastisk forårsvejr, masser af fodbold og glade ansigter.

Midt i maj deltog vi med 3 hold til Forårs Cup i Aalborg KFUM. Det var ganske hyggeligt, men alle 3 hold underpræsterede i stor stil og måtte tage skuffede hjem.

Bare et par uger senere deltog vi med to hold i Nørhalne Cup, som for U12-rækkerne blev

60 AaB Årbog 2022 Af Rolf Larsen
lave en ”Fenerbache-hilsen”. AaB vandt kampen med 3-0 til stor jubel fra drengene.

afviklet i Aabybro: Ét hold i Eliterækken og ét hold i B-rækken. Det er bare fedt at være af sted til så meget fodbold fordelt over 3 dage – omkring 5 timers effektiv spilletid blev det til. Vores hold i Eliterækken fik en flot 4. plads, mens holdet i B-rækken vandt 5 ud af 7 kampe og vandt finalen i det næstbedste slutspil i B-rækken. Nørhalne Cup er meget mere end fodbold. Det er også masser af timer sammen med gode venner, støtte til klubbens andre hold, sammenhold og hygge.

Da vi gik ind i foråret, havde vi 30 spillere på årgangen, så vi deltog med 3 hold i DBU-turneringen: A1, A2 og C. Forårsturneringen gik generelt ganske godt for A1-holdet, hvor sejrene var klart i overtal. Der

føres jo ikke regnskab med resultater og stillinger i U12, men det er klart værd at nævne, at holdet fik en flot sejr i en træningskamp på AaB mod KB/FCK, og at det også lykkedes at vinde mod vores onde ånder fra Gug og Løgstør. Vigtigst af alt var dog holdets og de enkelte spilleres store udvikling hen over foråret.

A2-holdet havde en svær start på foråret. Holdet var blevet rykket op fra B-rækken ved ombrydningen i efteråret 2021 og havde ikke fået point siden da. Det fik holdet heller ikke i de første kampe i den nye sæson, men kamp for kamp fik holdet og spillerne løftet niveauet, og pludselig spillede vi helt lige kampe, som også udmøntede sig i sejre og uafgjorte kampe.

61 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Rolf Larsen, Tobias Tønnes, Maid Ahmed, Benjamin Tønnes, Anton Valentin, Omran Khalif, Anton Østergaard, Jonathan Porsborg, Frederik Lee Andersen, Laust Malle, Sigurd Sommer, Uncas Zeuthen. Midterst fra venstre: David Budak, Jacob Jambali, David Pedersen, Shamsi Sady, Mads Clemmensen, Oliver Kuna Kristensen, Alexander Larsen, Edonis Salihaj, Frederik Jungersen, Malthe Fallingborg, Christian Graversen, Szymon Gajdus, Sebastian Knudsen. Forrest fra venstre: Lucas Pedersen, Shyiangya Mbeca, Hjalte Larsen, Johannes Laustsen, Silas Ejsing, Marius Rokkjær, Noah Larsen, Valdemar Søndergaard, Villads Bjerg, Frederik Gade, William Frystyk. Mangler på foto: Shahab Pelyad, William Kejser, Lasse Juul, Omar El-Hajj.

C-holdet havde det nærmest direkte omvendt, da de lagde ud med fire sikre sejre, hvorefter kampene blev mere lige, og i flere tilfælde tippede modstandernes vej trods gode indsatser af drengene.

I sommerpausen skete der en udskiftning af afdelingstræneren, da Nicklas Hansen skiftede årgang 2010 ud med årgang 2011. Desværre måtte den nye træner ret hurtigt stoppe af personlige årsager, hvorfor primært Kenneth Cortsen og sekundært Nicklas Hansen har stået i spidsen for Liga 1B-holdet i efteråret. Samtidig erstattede Uncas ”Halfdan” Zeuthen og Jakob Rasmussen som træner for tredjeholdet.

Liga 1B har haft en efterårssæson, som har budt på op- og nedture. Før ombrydningen blev det til en lidt skuffende 4. plads blandt de 6 hold. Efter ombrydningen blev det til en indledende sejr, hvorefter holdet rendte ind i 3 nederlag i træk, inden der igen kom en god periode med flere sejre. Rækken er i skrivende stund ikke færdigspillet, men det ligner en

placering lidt under midten med god afstand til bunden.

2. holdet startede efteråret i Liga 3, hvor det noget skuffende blev til nedrykning til Liga 4 efter de indledende 5 runder. Herfra så holdet sig dog ikke tilbage og tog en sikker puljesejr i Liga 4-puljen med bare et enkelt point tab.

3. holdet indledte efteråret som Liga 4-hold. Dette var dog for stor en mundfuld for drengene, hvoraf mange er startet til fodbold for nylig. Efter ombrydningen spillede holdet derfor Liga 5, hvor det undervejs blandt andet blev til en 9-0 sejr, to uafgjorte og et uheldigt ét måls-nederlag.

Vi afholdt i starten af november et arrangement på AaB, hvor vi havde floorballturnering i hallen, spisning af McDonalds-mad, Kahoot-konkurrence, kage og indendørs fodboldturnering. Dagen efter mødtes vi igen og tog sammen på stadion for at støtte klubbens Superligahold.

62 AaB Årbog 2022

Henover året har vi oplevet en massiv tilgang af nye spillere, både lokale drenge og spillere fra oplandet, som har hørt, at vi har det godt i AaB. Som tidligere nævnt startede vi året med 30 spillere. Vi slutter året med hele 47 spillere efter også at have afleveret et par stykker til AaB Akademiet.

Nu er vi så småt begyndt at øve os i 11-mandsfodbold, som for alvor står på menuen efter juleferien. Begyndelsen har været god, så vi glæder os til fortsættelsen, lige som vi glæder os rigtig meget til vores tur til Holland Cup i foråret 2023.

63 AaB Årbog 2022

U12 Piger

I vores turnering er det gået rigtig godt. Vi har spillet nogle tætte og jævnbyrdige kampe i DBUs turnering.

Pigerne har trænet to gange om ugen. Selvom der har været en del udskiftninger af pigerne i løbet af året, har holdet udviklet sig over al forventning, og spillet er løbende blevet bedre og bedre, jo længere vi kom hen i sæsonen.

Udover DBU-turneringen deltog holdet i Nørhalne Cup for første gang. Det blev til nogle gode og jævnbyrdige kampe. Noget af det bedste var, at der virkelig blev hygget imellem kampene, hvilket har givet et godt sammenhold imellem pigerne.

Det skal lyde en stor tak til forældrene for opbakning til spillerne, når vi har været ude og spille.

64 AaB Årbog 2022
Af Veroncia
Simoni

Forrest

65 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Parnia Yousefzai, Nawal Farhat, Dijona Gashi, Amine Elissa Punar, Melike Koylu, Veronica Isabel Canete Simoni. fra venstre: Victoria Lognberg, Hannah Shamma, Asra Fathi Osman Khalif, Amalie Klovnhøj, Sarah Theil, Amalie Fallgaard Lund, Eliza Salihaj.

Årgang 2011 U12 Drenge

2022 har været et spændende og begivenhedsrigt år for årgang 2011. Året har bl.a. budt på en række stævner, sociale arrangementer og utallige fede timer på træningsbanen. I perioden har årgangen således også oplevet massiv medlemsfremgang og er i skrivende stund hele 47 spillere på årgangen - en fremgang på 40% fra sidste år!

I starten af året var trænings- og kampkalenderen stadig mærket af COVID-19, som forårsagede mange afbud til træninger, udsatte kampe og aflyste stævner. Spillerne og trænerne holdt dog hele vejen hovedet højt og fik det bedste ud af situationen. Inden DBU-sæsonen skulle skydes i gang i marts, nåede årgangen alligevel en række træningskampe og nogle sociale arrangementer og ture. I slutningen af februar blev årgangen rystet sammen med et internt indestævne på tværs af årgangen, hvorefter der blev afsluttet med at se AaB-kampen mod FC Midtjylland i fjernsynet (som AaB i øvrigt vandt 2-0). Derudover var årgangen også til Nordsø Cup i Skærbæk ved Ribe, hvor de deltog med ét hold, samt et fælles hold med årgang 2010. En super fed social tur for drengene, hvor de sov i hytter uden mor og far, var i svømmehallen, spillede bowling, samt selvfølgelig spillede en masse god fodbold. Dette skulle også vise sig at være en tur, hvor der kunne bygges bro på tværs af årgange, trænere, forældre og spillere - en vigtig del af det at være en del af en fodboldklub eller blot et fællesskab, som en forening og breddeklub som AaBaf1885 danner grundlag for.

Inden sæsonen måtte årgangen desværre vinke farvel til Frederik Hansen efter lidt over et år som træner for årgangen – holdet takker for Frederiks indsats, store engagement og for at ville dele ud af sin fodboldmæssi-

ge viden og erfaringer til drengene. Ind kom i stedet Kenneth Cortsen, der oveni sin rolle som sparringspartner for trænerne, valgte at sige ja til at træne årgangen. Dette i samarbejde med Stefan Christensen, der tidligere har stået i spidsen for drengene. Stefan, som i øvrigt også fungerede i rollen som ansvarlig for U2-U12, men alligevel kunne finde tid til at lægge i drengene på årgangen. Et yderste flot tegn på frivillighed og folk, der vil gøre en ekstra indsats for årgangen og for klubben. Stefan fik i marts således også overrakt Årets Leder i AaB af 1885 for sin indsats for klubben. Adis Ramulic og Lennart Weijgers fortsatte i deres virke som trænere for holdet samt Søren Staun, der som U10-cheftræner også var en del af trænerteamet.

Til sæsonen havde årgangen sammen med årgang 2012 tilmeldt 4 hold i DBU’s turneringer, ét U11A1 hold, som skulle deltage i en sydlig række med bl.a. AGF, Hobro og Skive, ét i U11A2 hold (den bedste U11 række i Nordjylland), ét U11B hold og et U11C hold. Her oplevede holdene både op- og nedture, men mest af alt en sæson med udviklende kampe med rigtigt god matchning for alle hold og spillere.

Dét at være en så stor årgang, har givet fantastiske muligheder i forhold til at kunne matche spillerne, hvor de er niveau- og ambitionsmæssigt lige nu i både træning og kampe. Dette samtidig med at der har været gode muligheder for op- og nedmatchning på årgangen samtidig med, at årgangen har kunnet lave en masse aktiviteter sammen på trods af niveau- og ambition-forskelle. Derudover har der været et rigtigt godt samarbejde med årgang 2010 i forhold til fælles træninger, sociale arrangementer og kampe, hvilket er kommet i tråd med, at AaB’s bør-

66 AaB Årbog 2022 Af Nicklas Hansen

neafdeling har rykket sig flot til at have et rigtigt godt miljø og set up med nogle gode drivkræfter bag det.

I Kristi Himmelfart var årgangen traditionen tro til Nørhalne Cup efter nogle år, hvor stævnet har været aflyst. Her deltog holdet med ét U12A hold, et U11A hold og ét U11B hold. U12A-holdet leverede en yderst flot turnering, hvor de dog desværre måtte se sig slået i finalen mod et stærkt mandskab fra Stockholm Internazionale. U11A-holdet klarede sig også rigtigt flot og sluttede på en 6. plads efter nogle flotte kampe. U11B-holdet endte på en 12. plads ud af 20 deltagende hold. Alle holdene havde - udover det fodboldmæssige - et super fedt stævne, hvor de havde mulighed for at hygge sig mellem kampene, samt være sammen som årgang og som klub i fællesskab med klubbens andre årgange. I slutningen af juni var årgangen igen afsted til stævne, hvor de deltog med 2 hold til Mini Skaw Cup. Her måtte det ene hold, der deltog i en U12-række, se sig slået ud i gruppespillet på målscore efter 2 uafgjorte kampe og en sejr. Det andet hold, der deltog i U11B-rækken, gik hele vejen og vandt stævnet på intet andet end sejre. Derudover deltog årgangen også i Vodskov Cup, hvor det blev til en flot 3.-plads.

Den 20/6 sluttede hele børneafdelingen af med sæsonafslutning i hallen efter træning, hvor der blev serveret pølser, saftevand og kage.

Til efterårssæsonen måtte årgangen vinke farvel til Adis, der gennem fire år har styret især A2-drengene med hård hånd. Adis fortsatte i stedet på U9 som træner. Samtidig trådte Stefan Christensen og Kenneth Cortsen også tilbage til deres roller som henholdsvis ansvarlig for U2-U9 og sportsligt ansvarlig for U10-U12. Ind kom i stedet som ny cheftræner, Nicklas Hansen, som i den forgangne sæson havde trænet årgang 2010,

som 2011 årgangen havde haft et godt samarbejde med. Nicklas havde derfor allerede et rigtigt godt kendskab til årgangen og spillerne derpå. Derudover startede også Stefan Sothirajah som træner på årgangen, mens Lennart Weijgers, Ahmad Alkatib og senere Kristian Seleski også har været en del af trænerteamet gennem efteråret.

Efteråret startede ud med deltagelse i Brønderslev Cup i august. Her deltog årgangen med et enkelt hold i U12 A-rækken, hvor holdet gik ubesejrede i gennem hele stævnet og tog pokalen med hjem for en flot 1.-plads. I DBU-turneringen har årgangen i efteråret deltaget med 3 hold; ét U12A1-hold i en sydlig række med bl.a. AGF, Randers og Hobro, ét i U12A2 (den bedste U12 række i Nordjylland) og ét i U12C. For alle hold har det budt på en blanding af sejre og nederlag, men holdene har mærket en tydelig udvikling henover sæsonen, hvor drengene har trænet godt og er blevet matchet godt i kampene. Træningsmiljøet har været helt fantastisk med op imod 40 spillere til træning, hvilket har givet mulighed for træning i grupper ud fra spillernes niveau, udvikling, motivation og sociale hensyn.

Udover DBU-kampene har årgangens A1hold deltaget i en række små stævner rundt omkring i landet i jagten på god matchning og fede oplevelser. Dette har bl.a. budt på en tur til Ikast, hvor holdet mødte AFA Copenhagen, Guldminen, SfB og Vinding i nogle tætte kampe. Derudover har holdet også været i Vildbjerg for at møde OB samt i Svendborg for at spille mod OB, Køge BK og SfB. Alle gange har det været en rigtigt god oplevelse for drengene, trænerne og forældrene, hvor der - udover god matchning og fede oplevelser på banen - har været mulighed for at opbygge et godt fællesskab på holdet samt et godt samarbejde mellem trænere og forældre. Årgangen er nemlig i forvejen karakteriseret ved at have et fantastisk fællesskab og en vir-

67 AaB Årbog 2022

kelig støttende forældregruppe, hvilket trænerteamet sætter rigtigt stor pris på.

I efteråret har årgangen arbejdet videre med det gode samarbejde med årgang 2010 i forhold til samtræninger, interne kampe og andre muligheder for at bygge bro og skabe den

bedste grobund for udvikling af spillerne og miljøet i sin helhed. Dette er også gjort gennem at opbygge et forstærket samarbejde med årgang 2012, hvor der også har været mulighed for at træne sammen og matche spillerne ud fra niveau og ambitioner.

68 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Nicklas Hansen (Cheftræner), Thomas Højris Fibiger, Lucas Firou, Andreas Gaarde, Clement Kjær Hanefelt Bundgaard, Andreas Birch Christensen, Liam Christensen, Gustav Lundsgaard Christiansen, Doruc Genc, Marcus Schjønning Hougaard, Noah Kjær Jørgensen, Kristian Seleski (Træner), Stefan Sothirajah(Træner). Midterst fra venstre: Elias Christiansen, Xander Nielsen, Daris Avdic, Frederik Krog Rosendal, Eldin Ljubijankic, Djokovic, Sander Lars Nielsen, Michael Christensen, Silas Brams, Amisi Nibizi, Oliver Høgh Kristensen, Villads Thomsen. Forrest fra venstre: Ahmed Alkatib (Træner), Oskar Fink, Elvis Andersen, Mikkel Egebæk Mortensen, Edijon Gashi, Aadil Juma, Nikolaj Jensen, Yammen Alrajab, Aron Michael Kidane, Milkias Samson, Daniel Amani, Steffen Vestergaard (Målmandstræner).

Stolt sponsor af store øjeblikke

Vi støtter lokalsporten og vores by

Årgang 2012 U11 Drenge

I sommer overtog jeg U11 efter at have trænet U17 liga 1. Lige fra dag ét har drengene vist, at det var den helt rigtige beslutning. Vi er steget i antal af spillere og kvalitet uge fra uge, og det er en sand fornøjelse at se den læringsparathed, som drengene møder op med til hver eneste træning. Resultater er ikke vigtige i børnefodbold, men mere udviklingen, men i takt med at vores udvikling har

været opadgående hele sæsonen, har kampene vist et tydeligt billede. Flere sejre end nederlag og vi har spillet op mod nogle af de bedste i landet, hvilket kun har været muligt, fordi drengene arbejder så hårdt til hver træning og kamp for at blive bedre. En sand fornøjelse at træne denne årgang og det bliver kun endnu bedre!

70 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Casper Klovborg, Tristán Alexander Mikkelsen, Julián Storm Mikkelsen, Oscar Stevnsgaard Pedersen, Harun Coric, Emin Cehic, Steffen Vestergaard. Forrest fra venstre: Viggo Møller Christensen, Theodor Heiby Milling, Holger Jondahl, Valentin, Elias Holmsgaard, Rasmus Donslund, Hubert Emil Simonsen, Jason Sriphrom, Abdul Hai Tawil, Andrii Hedz.
Af Casper Klovborg

Årgang 2013 U10 Drenge

U10 holdet har fået en masse nye tilgange af spillere og består nu af en trup på 24 spillere, 3 hold i hhv. A-, B- og C-rækkerne.

Trænerteamet bestående af Christoffer og Daniel har haft et mål, der indebærer, at drengene skal føle, at de har forbedret sig efter hver eneste træning, og har også givet drengene mulighed for at udtrykke sig om, hvad træningen skal indeholde.

Det ny opstartede C-hold har fået spillet en masse kampe, og der har været stor fokus på det at blive bedre frem for at skulle vinde. Det virker til, at drengene har taget imod det princip. Der er altid godt humør og kammeratskab, og det er en fryd at være med til. B-holdet har ligeledes fået spillet en masse kampe og har leveret fine præstationer, hvor der samtidig har været fokus på at udfordre sig selv. Derudover har holdet deltaget i VB cup med et blandet B/C hold, hvor der blev kæmpet godt for hinanden.

A-holdet lagde ud med at tabe de første 5-6 kampe, hvor det derefter har taget fart. Drengene skulle lige lære trænerteamets tanker og “visioner” og har ikke tabt en turneringskamp siden slut september. Holdet ha deltaget i Øens Hold Cup, og leverede stærke præstationer, som blandt andet bestod af 2 sejre over OB. Derudover var holdet vinder af Fair Play Prisen til samme Cup.

Drengene skal, når de bliver U 11 til at stifte bekendtskab med 8-mands, og det er trænerteamet ved at tage hul på med et par planlagte 7-mands træningskampe.

Afslutningsvis vil trænerteamet gerne takke alle forældrene, der er gode til at give en hånd med til kampe og træninger, hvis der skulle være brug for det.

Vi glæder os til det næste halve år.

71 AaB Årbog 2022
Ledere: Daniel Brodersen, Phillip Juel Nielsen, Christoffer Bille Schultz, Steffen Munteanu Vestergaard. Bagerst fra venstre: Mikail Fahad Omar, Sebastia, Stoltze, Anders Naser, Victor Sandberg, Marcus Holmgreen, Sean Hasselgren, Amar Al Mossa, Emil Vestergaard. Forrest fra venstre: Oskar Dam Jensen, Milo Jakobsen, Hassan Mahad Mohamed, Oliver Kunwald, Mirac Ömer Ünal, Nahom Michael Kidane, Yousef Hamdo, Tristan Lucas Hansen, Tristan Michael Sørensen, Elias Rathcky Alizai, Jake Kjær Jørgensen.
Af Daniel Brodersen

Årgang 2014 U9 Drenge

2022 startede svært. Flere af holdets spillere var smittet med Corona. Det medførte et par aflyste stævner i starten af året. Træner Mikkel Clemmensen kunne ikke længere få trænertjansen til at forenes med sine arbejdstider, og Daniel stod dermed alene med 2 hold. Efter et par ugers søgen fandt vi en afløser i Iben Krogh.

I løbet af foråret fik Daniel og Iben godt styr på årgangen. Drengene deltog i Klarup Cup, og generelt var der en fin udvikling i takt med, at drengene blev mere træningsparate og mødestabile. Forældrene arrangerede en hyggelig fællesspisning, og foråret blev rundet af med en stor fælles afslutning i hallen for hele børneafdelingen. Her blev der også

sagt pænt farvel til Daniel og Iben. Daniel skulle efter sommerferien overtage U10-holdet, og Iben skulle på efterskole. Det var vi forberedte på, så før sommerferien havde vi skrevet kontrakt med 2 nye unge trænere.

Det så rigtigt lovende ud, men kort før sæsonstart sprang de begge fra. Holdet startede derfor efterårssæsonen uden trænere. En rigtig træls situation, der heldigvis blev løst. U19 målmanden Andreas Larsen sprang til, og et par måneder senere blev Mattias Matty også en del af trænerteamet. Efter den lidt rodede start på efteråret er der nu kommet rigtig godt styr på årgangen. Der er flot træningsfremmøde, og nye spillere er kommet til. I efteråret har drengene deltaget i både VB Cup

72 AaB Årbog 2022
Af Stefan Christensen Bagerst fra venstre: Navagiaq Motzfeldt, Victor Marius Clemmensen, Inuk Jensen, Jonas Jensen Brøns, Magnus Skatka Hammer, Sander Luytkis Jensen, EiadAlrajab, Træner Andreas Larsen. Forrest fra venstre: Nikolai Guldvang Steffensen, Sofus Kehlet Vork ,Leonit Kryeziu, Berat Punar, Nicklas Yde Haaning, Julius Jamil. Mangler på foto: Leonis Bytyqi, Lukas Munkesø Krarup Uhrenholt, MiiluLindberg Boassen, Træner Mattias Matty.

og SSB Cup og i løbet af vinteren skal holdet både spille i DBU’s indendørs turnering og deltage i den nye DBU kunstgræs turnering. Årgangen har nu 15 aktive spillere og 2 trænere. Vi håber vi kan fortsætte den positive udvikling og nå vores målsætning, der hedder 24 aktive spillere i løbet af efteråret 2023.

I sommerperioden (Uge 13-42) træner hol-

det mandag og onsdag kl. 16.45 – 18.15 på 5-mandsbanerne.

I Vinterperioden (Uge 43-12) træner holdet mandag kl. 16.45 – 18.15 udendørs på vinterbanen og onsdag kl. 16.00 – 17.15 indendørs i hallen.

Har du en dreng der vil prøve at træne med? Så kontakt: Trinleder Stefan Christensen på mobil 25 21 97 84.

Årgang 2015 U8 Drenge

Holdet fik en trist afslutning på 2021. Tobias far, Morten, mistede på tragisk vis livet pga. en blodprop kort før jul. Morten var ikke officielt træner, men han bistod ofte med træningen og kampe. Holdet stod flot sammen og samlede sammen til en flot bårebuket og et par gaver til deres holdkammerat.

Coronaen blussede op igen, og det planlagte Julestævne i Støvring blev aflyst. Flere af holdets spillere blev smittet, og fremmødet

til træning var derfor meget svingende. Da smitten endelig faldt, fik vi igen et stabilt træningsfremmøde, men trænerne Lars og Asger annoncerede ,at de ikke ønskede at fortsætte som trænere efter sommerferien, da Lars’ søn ikke selv var motiveret til at spille fodbold, og Asger skulle flytte til København.

Derfor arrangerede vi et forældremøde i håb om at finde nye forældretrænere. Der var dog umildbart ingen, der meldte sig, og

73 AaB Årbog 2022
Af Stefan Christensen

holdet

Holdet deltog i foråret med 3 hold i U7 rækken, og var også en tur til Klarup Cup og vinde medaljer. Foråret blev afsluttet med et stort fælles arrangement i hallen. Forældrene havde bagt kage og Cafeteriet serverede pølser, brød, saftevand samt kaffe til forældrene.

I løbet af sommerferien fik vi endelig styr på trænersituationen. Adis og Torben meldte sig klar til opgaven. Adis kom direkte fra en trænertjans på U11, og Torben havde trænet U9.

Holdet startede op i midten af august, og et par uger efter fik vi besøg at Børneudviklingstræner Andreas Moe, der arrangerede en inspirationstræning for spillerne og de 2 nye trænere.

I efteråret har holdet deltaget i DBU’s turneringer med et U8A og et U8C hold. Drengene har også deltaget i SSB Cup og VB Cup og kom hjem med flotte medaljer. Pigerne fra holdet blev samlet på et nyt U7/U8 pigehold, men der er kommet nye drenge til, så lige nu består holdet af 18 aktive drenge. Vi håber på fortsat medlemsfremgang, så vi snart også kan tilmelde et U8B hold.

I sommerperioden (Uge 13-42) træner holdet mandag og onsdag kl. 17.00 – 18.15 på 5-mandsbanerne.

I Vinterperioden (Uge 43-12) træner holdet mandag kl. 17.00 – 18.15 udendørs på minibanen og onsdag kl. 17.15 – 18.15indendørs i hallen.

Har du en dreng der vil prøve at træne med? Så kontakt: Trinleder Stefan Christensen på mobil 25 21 97 84.

74 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Træner Adis Ramulic, Norh Haustorp, Marlon, Mads Bøgelund Rosenmeyer, Hüseyin Ibrahim Pektas, AzariaGabrieTensae, Træner Torben Michael Sørensen. Midterst fra venstre: Sami Ramulic, Jakob Torp El-Zakka, Tristan Ekfeldt Nielsen, Milas Miraz Bardakci, HunorIstvánTolnai, Bilal Samim, Jalal Abou-Radi, Tobias Larsen. Forrest fra venstre: Elia Yousefzai, MoiadAlrajab, Magnus Emil Laustsen Jensen, Ali Jamal, Benjamin Juel Eldrup, Yousef El-Mahmoud. Mangler på foto: Tobias Michael Sørensen. nærmede sig sommerferien med en uafklaret trænersituation.

U8 Piger

Yes, det er lykkedes os at samle piger nok til et rent U8 pigehold! Pigerne spillede i foråret på hold med drengene, men i løbet af efterårssæsonen er det lykkedes at samle piger nok til at tilmelde et rent pigehold til både DBU’s indendørs turnering og den nye kunstgræs turnering. Pigerne spillede første gang sammen til SSB Cup, og har sidenhen også deltaget i VB Cup. Pigerne trænes af Ali Al Majidi og Danny Laursen og det er tydeligt at se pigerne har udviklet sig meget på den korte tid de har været samlet. Holdet består nu af 11 seje piger der ikke er bange for at træne, selvom der regner og blæser. Det er første gang i 4 år at klubben har et U8 pigehold. Vi håber udviklingen fortsætter, så vi fremover altid har pigehold på alle årgange.

I vintersæsonen frem til april træner holdet hver torsdag kl. 17.00 – 18.15 udendørs på minibanen og søndag kl. 10.00 – 11.00 indendørs i hallen.

Har du en pige født i 2014, 2015 eller 2016 der vil prøve at træne med?

Så kontakt: Trinleder Stefan Christensen på mobil 25 21 97 84.

75 AaB Årbog 2022
Fra venstre til højre: Træner Ali Namir Al Majidi, Inas Ali Namir Al Majidi, Vigga Berthelsen, Eya Petersen, Aya Fahmi Osman Wynne, Hedvig Nordgaard Rasmussen, Lea Lybech Jensen, Alma Krarup, Najma OladHiireey, Træner Danny Laursen. Ikke på foto: Almina Punar, Ella Iversen, Vilde Skals Ladefoged. Af Stefan Christensen

Årgang 2016 U7 Drenge

Elia, Charlotte og Heidi valgte at stoppe som trænere efter indendørssæsonen 21/22. Vi afholdt et forældremøde, og efter et par uger lykkedes det at finde 2 nye forælder trænere. Janne og Nick overtog holdet til starten af forårssæsonen. Årgangen deltog i foråret med 2 hold i DBU’s turneringer, og vi var også en tur til Klarup Cup og vinde medaljer. Janne og Nick fik taget hul på deres træneruddannelse og gennemførte første del af UEFA C-licensen. Foråret sluttede af med en stor fælles sæsonafslutning i hallen. Forældrene havde bagt kage, og cafeteriet serverede pølser, brød og saftevand samt kaffe til forældrene. Efter sommerferien fik vi oprettet et U7/U8 pigehold. Det betød lidt færre spillere på U7 holdet, som nu var et rent drengehold. Men der er heldigvis kommet flere nye drenge til, så vi nu har 19 aktive spillere på holdet. År-

gangen har i efteråret deltaget med 2 hold i DBU’s turneringer, og drengene vandt flotte medaljer til både VB Cup og SSB Cup. Flere spillere har også medført behov for flere trænere, og det er nu lykkedes at udvide trænerteamet med Thomas og Regitze. Vi glæder os til at tage hul på indendørssæsonen og håber på yderligere spillertilgang så vi snart kan stille med 3 hold.

I sommerperioden (Uge 13-42) træner holdet mandag og onsdag kl. 17.00 – 18.00 på 3-mandsbanerne.

I Vinterperioden (Uge 43-12) træner holdet onsdag 17.00 – 18.00 udendørs på Goal Station, samt lørdag kl. 10.00 – 11.00 indendørs i hallen.

Har du en dreng/pige der vil prøve at træne med? Så kontakt: Trinleder Stefan Christensen på mobil 25 21 97 84.

76 AaB Årbog 2022 Af Stefan Christensen
Bagerst fra venstre: Træner Nick Pedersen, Diesel Chacon, Mohamed OladHiireey, Inunnguaq Salik Motzfeldt, August Dige Høgh, Wael el Soussi, Træner Janne Adamsen. Midterst fra venstre: Nicklas Søndergaard, Isaac Heisterberg Joly, Alexander Wimmer-Aune, EntianÇitaku, Tristan Sejer Pedersen, Lauge Birk Saabye, Asger Adamsen. Forrest fra venstre: Maer, KiarashGhaffari, OscarMilne Kristoffersen, Johan Binderup Christiansen, Alfred Iversen, Oliver Nederby Krahn Thomsen, David Popa. Mangler på foto: Joseph Naleye Olsen,Omar, Træner Thomas Søndergaard, Træner Regitze Hyldgaard.
V i glæd e r o s t il at se dig p å Ca f é P eac e · BOOK BORD PÅ 7 0 70 7 1 03 · e ll er p å ma il: c afe@ c af e p eace .d k C AFÉ PE A C E · B O ULE V A RDEN 4 · 9000 AALBOR G

Årgang 2017 U6 Drenge

U6 årgang 2017 trænede første gang sammen i midten af august i forbindelse med vores børnestanderhejsning. 16 børn dukkede op. De fleste af børnene havde trænet med Bold og Bevægelse- holdet før sommerferien, men nu var de klar til deres første ”rigtige” fodboldtræning. De første par uger stod trinleder Stefan for træningen med hjælp fra forskellige forældre. Efter opstartsperioden lykkedes det at samle et team af 3 frivillige forældretrænere: Jens, Nanna og Uffe. Sammen med et par andre hjælpsomme forældre har de fået årgangen til at blomstre. Det er fedt at se børnene udvikle sig næsten fra træning til træning. De mestrer nu diverse øvelser og forstår, hvordan man spiller 3-mands fodboldkamp. Det betyder at vi nu bruger mindre tid på at forklare og mere tid på at øve os. Børnene danner nye relationer, og der er altid smil på læberne til træning.

Med nu 24 aktive spillere og 3 hold tilmeldt DBU’s turneringer er det den største U6-årgang i AaB i rigtig mange år! Der er et rigtigt pænt fremmøde til træning, og børnene har vundet medaljer både til SSB Cup og VB Cup samt været en fællestur på stadion og se AaB’s Superliga hold. En fantastisk oplevelse for børnene, der nyder stor opbakning fra holdets forældre.

I sommerperioden (Uge 13-42) træner holdet mandag og onsdag kl. 17.00 – 18.00 på 3-mandsbanerne.

I vinterperioden (Uge 43-12) træner holdet onsdag 17.00 – 18.00 udendørs på minibanen samt lørdag kl. 09.00 – 10.00 indendørs i hallen.

Har du en dreng/pige der vil prøve at træne med? Så kontakt: Trinleder Stefan Christensen på mobil 25 21 97 84.

78 AaB Årbog 2022
Af Stefan Christensen

Bagerst

Midterst

Forrest

Mangler

79 AaB Årbog 2022
fra venstre: Træner Jens Madsen, Wilhelm Brogaard Olsen, Adam Torp El-Zakka, Magnus Nepper Wiberg, Matheo DevlicKuzevski, Theo Rahmberg, DhruvChatterjee, Træner Uffe Ladefoged, Lukas Agger Hansen, Træner Nanna Agger Hansen. fra venstre: Christoffer Jensen, Anker Skals Ladefoged, Yousef Satari, Oskar Madsen, Constantín Storm Mikkelsen, Sebastian Luther. fra venstre: Berk Punar, Yazan Al-Sabbagh, Adrian Pattinson Zhang, Mattias Paulason Berglíð, Storm Haustorp,Luka Østergaard, Jibril Fakhran. på foto: Elion Kryezoiu, Rico Hollænder, Nathaniel Otieno Fulop.

Bold & Bevægelse

U3-U5 Bold og Bevægelse er et tilbud for klubbens yngste medlemmer (2-4 årige). Fokus er at få en sjov og tryg fodboldopstart med masser af boldleg og motorik. Vi spiller hold-i-hånd fodbold. Dvs. mor eller far hjælper barnet igennem de øvelser og lege, som trænerne har opstillet. I sommer sendte vi ca. 20 børn fra årgang 2017 op til vores U6 hold.

Holdet trænes af en gruppe frivillige forældre, der på skift hjælper til. Der er i skrivende stund 30 børn indmeldt på holdet, og der kommer hele tiden flere til.

I sommerperioden (Uge 13-42) træner/leger holdet om mandagen kl. 17.00 – 18.00 udendørs på minibanen.

I Vinterperioden (Uge 43-12) træner/leger holdet om søndagen kl. 09.00 – 10.00 indendørs i hallen.

Har du et barn der gerne vil prøve Bold og Bevægelse?

Så kontakt: Trinleder Stefan Christensen på mobil 25 21 97 84.

80 AaB Årbog 2022
Af Stefan Christensen
81 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Ásta Jonassen Martinsdóttir, Linda Pattinson Zhang, Sofie Klovnhøj, Samuel Al-Helou, Trine Dalberg Klovnhøj, ?, Philip Klovnhøj, Kerim Karademir, Yousif Al-Sabbagh, Ibrahim Khaskiyeh, Aksel Birk Saabye. Midterst fra venstre: Barba Jóannesardóttir, Rósa Jóhannusardóttir, Malik Jama, Benyamin Ajineh, Amelia Khaskiyeh, Arthur Skøttrup Skov, Vigga Sofia Joost Christensen, ?, Laura Jensen, Lea Ohlander Laden, Merle Dige Høgh. Mangler på foto: Brandur Helenuson Djurhuus, Edin Cehic, Egon Arthur Elneff Stoltze Vestergaard, Elias Kaspersen, Emil Bomann Hove, Emma Tarp Grøndahl, Eskild Noer, Evan Grønborg, Frede Skals Ladefoged, Frederik Brindt, Glenn Vang, Liva Tohme Melson, Lucas Tarp Grøndahl, Lukas Rye Mikkelsen, Noah Gabriel Haji, Rokur Poulsen, Sebastian Luther, Sille Siig Hjortnæs Kristensen, Søren Albert Østergaard.

DBU fodboldskole

“DBU Fodboldskole er en ægte fodboldfest fyldt med magiske øjeblikke og succesoplevelser for både drenge og piger. Deltagerne bliver udfordret teknisk og taktisk i trygge rammer.”

Ovenstående er DBUs svar på, hvad man som deltager kan forvente af oplevelser, og i AaB

har vi inviteret til denne fodbolduge siden sommeren 1993, hvoraf de 27 har været med samme skolelederbesætning. AaB som klub åbner på den måde dørene og giver fodboldpiger og - drenge et indblik i, hvad vi har på varehylden på Hornevej. Vi er andet og mere end elitefodbold og lever op til DBUs mantra, at fodbold er for alle.

82 AaB Årbog 2022
Af Kirsten
Fallingborg

Igen i år har min trofaste makker - også gennem 27 år - Poul Bonde fra GVI, Danmarks største udenbys fan, været min utrættelige samarbjdspartner, og sammen har vi i 2022 i skolernes første sommerferieuge været ledere for 4 grupper a 16 børn, som hver har haft såvel træner som trænerassistent tilknyttet. Dejligt med mange børn, og jeg skulle hilse og sige, at vi har plads til endnu flere deltagere.Vi kan blot lede tankerne hen på de første fodboldskoler med op til 10 grupper!

Vi kan være stolte af vores klub med dens faciliteter. Bespisningen af deltagerne klares med bravour af vores Cafeteria, og logistikken fungerer takket være vores øvrige personale.

Vi glæder os til også i 2023 at kunne byde velkommen til glade fodboldpiger og -drenge i skolernes første ferieuge.

83 AaB Årbog 2022

Get2sport fodboldskole

Fodbolden kan bringe små og store sammen om motion og bevægelse, men den kan i lige så høj grad give fælles oplevelser, bedre trivsel og sammenhold, uanset etnicitet og baggrund.

For 9. gang i træk har vi i AaB afholdt Get2 Fodboldskolen. Vi lykkes med at give børnene en god oplevelse på Get2 Fodboldskolen, for det er ikke alle børn, der ellers ville få chancen for at spille fodbold en hel uge i ferien, hvis familien fx ikke har råd. Fællesskabet omkring fodbolden i AaB skal være for alle børn, også dem, som måske ikke normalt kommer i klubben – og vi fortsatte succesen med at fastholde børnene i klubben efter sommerferien.

Udsatte børn og unge ind i fællesskabet Siden 1993 har DBU solgt mere end 750.000 billetter til fodboldskoler over hele landet.

Det er dog ikke alle børn i Danmark, der eksempelvis af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en almindelig fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF get2sport og lokale fodboldklubber for 13. år i træk særlige fodboldskoler for børn.

DBU Get2 Fodboldskoler følger samme koncept som de gængse fodboldskoler.

Fodboldskolerne er i høj grad drevet af lokale frivillige trænere og ledere.Vi gør et stort stykke arbejde for at give deltagerne en mindeværdig oplevelse.

DBU Get2 Fodboldskoler og DIF get2sport er udover DIF og DBU støttet af kommunerne, Tryg Fonden og Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Det vækker glæde hos Bent Clausen, næstformand i DBU og bestyrelsesmedlem i DIF:

84 AaB Årbog 2022
Af Mohamed Agha

”Fodbolden kan bringe små og store sammen om motion og bevægelse, men den kan i lige så høj grad give fælles oplevelser, bedre trivsel og sammenhold, uanset etnicitet og baggrund. Derfor er det glædeligt, at flere og flere børn og unge fra de boligområder finder vej til fodboldskolerne, hvor engagerede frivillige står klar til at samle børn og unge i et trygt og givtigt fællesskab”, siger Bent Clausen.

AaB afholdt Get2 Fodboldskole i uge 27 fra 4. juli 2022 til 8. juli 2022 kl. 9.00 til 15.00.

Udover at DBU get2fodboldskolerne er en fantastisk introduktion til fodbold i AaB for de deltagende børn, så har skolerne gennem årene også vist sig at være en tilsvarende fantastisk måde for unge, atprøvesigselvafpå, som måske kommende frivillige ledere eller trænere.

85 AaB Årbog 2022

AaB Sportsskole

AaB Sportsskole 2022 AaB Sportsskole 2022 blev afholdt i uge 42 fra mandag til onsdag. Til AaB Sportsskole spillede børnene både fodbold og floorball alle 3 dage. Eventet havde til formål at synliggøre AaB og tiltrække nye medlemmer til de forskellige sportsgrene som AaB af 1885 tilbyder her på Hornevej. Sportsskolen kostede 550 kr. og det var inklusiv, mad, frugt og drikkelse alle dage, rundvisning i Børge Bach Huset, Gratis billet til AaB - Silkeborg, autografskrivning med alle spillerne fra Superligatruppen samt valget mellem en Fodbold eller floorballstav. Dagene startede ud med fælles opvarmning inde i hallen, hvor vi derefter startede ud med træningerne. I fodbold og floorball fik børnene en sjov og anderledes træning end de vant til. AaB Sportsskole er for alle børn i alderen 6-14 år og det er ikke et krav man går til en af de to sportsgrene. Der er derfor god mulighed for, at lære de to sportsgrene at kende. Planen med dette arrangement er, at det skal afvikles 2 gange om året fremover. Derudover er planen også at E-sport skal være en del af dette arrangement. Sportsskolen blev

arrangeret af vores to praktikanter Jonas og Mads som til daglig går på UCN. Det er også dem som kommer til at planlægge og afvikle på arrangementen fremover.

86 AaB Årbog 2022
Af Tom Nygaard
87 AaB Årbog 2022

AaB Camp Day

Siden vi startede #AaB #CampDay tilbage i sensommeren 2020 har vi oplevet stor fremgang. Konceptet om at kombinere #MentaltSolskin med relevant, sjov og udviklende fodboldtræning for børn fra U8-U14 årgangene bærer stadig præg af at være populært.

Succesen med træningsformen og det sociale islæt kan aflæses ved, at alle camps har været udsolgt og desuden er vækstet ovenpå vores normale maksimumantal på 40 spillere per gang. Stor loyalitet fra tidligere deltagere koblet med, at stadig flere fodboldspillere har

hørt positivt om projektet fra deres kammerater i såvel AaB som i samarbejdsklubberne har dannet et godt grundlag for fremgang. Det har også bevirket, at vi har været nødsaget til at få endnu flere kompetente trænere med på vognen. Det har heldigvis været muligt, så det er vi glade for.

Som i 2021 har vi i løbet af 2022 afholdt fem camps i foråret og fem camps i efteråret. Nye partnerklubber er kommet til oveni de klubber, som var med i 2021. I 2021 deltog spillere fra flg. klubber: Spillere fra klubber som Farsø, Løgstør, Klarup, Gistrup, Aabybro,

88 AaB Årbog 2022
Af Kenneth Cortsen

Jetsmark, AaB, Aalborg KFUM, Aalborg Freja, Gug, St. Restrup, Støvring, Hobro, Skørping, Nibe, Rebild Syd (sammenslutning), Hals, Hobro, Storvorde og Kongerslev. I år har vi oveni haft spillere fra Brønderslev, SHI, Aars IK, Aalborg Chang, Svenstrup, SIV og Vejgaard.

Vi ser frem til at byde på yderligere fodboldmæssig udvikling på tværs af aldersgrupper og niveau i 2023, hvor fodboldmæssig deltagelse ’med smil på læben’ forhåbentligt stadig vil inspirere til gode lærings- og udviklingsbetingelser for alle deltagere.

Kæmpe tak herfra til alle vores frivillige trænere og hjælpere samt til de forældre og børn, som med stor entusiasme og loyalitet har bakket op om vores camps. Også stor tak til vores sponsorer Bogø Sandwich samt Rema 1000 Aalborg Øst samt til klubbens Superligahold for at tage sig tid til at besøge vores camps og for samarbejdet med Akademiet vedr. sparring og hjælp. Uden alle jer, ingen camp med samme kvalitet, så ingen nævnt, ingen glemt ��

89 AaB Årbog 2022

Klub1885

– erhvervsnetværk

Aalborg Boldspilklub af 1885 drives af en frivillig bestyrelse, der sammen med et væld af frivillige ledere og trænere bidrager til at skabe et positivt sportsmiljø i et af Nordjyllands mest italesatte brands.

AaBs formål er at deltage i konkurrenceidræt samt fremme den almene interesse for idræt, ungdoms- og fritidsarbejde. Vi stræber efter at tilbyde det bedste miljø for dem, der ønsker at være en del af et fællesskab og en forening, hvor trivsel, sociale relationer, udvikling og fysisk udfoldelse er blandt de parametre, som er i højsædet.

For at dette kan lykkes har vi brug for samarbejdspartnere. KLUB1885 er et erhvervs-

netværk, der støtter foreningen AaB af 1885 i Aalborg øst.

KLUB1885 er et anderledes netværk end man kender fra mange steder. Netværket mødes 4-6 gange om året, hvor der er fokus på den gode oplevelse for medlemmerne. Den gode oplevelse får man ved at blive inspireret ved spændende oplæg og ved at netværke med andre medlemmer.

2022 bød på gode oplevelser

Der har været arrangement på Sticchi’s med alt godt fra det italienske køkken, og med oplæg fra Luigi. Luigi er napolitaner, bosiddende i Danmark og glødende Napoli fan. Der var insider viden om Napoli og alle dens fortræffe-

91 AaB Årbog 2022
Af Tom Nygaard
92 AaB Årbog 2022
93 AaB Årbog 2022

ligheder, dertil blev der serveret dejlig vin fra området. Arrangementet blev rundet af med oplæg fra Aalborg lufthavns direktør Niels Hemmingsen, der fortalte om lufthavnens planer, og den nye direkte rute fra Aalborg til Napoli. Arrangementet sluttede på Aalborg Portland Park med kampen mod Silkeborg.

KLUB1885 har også besøgt Søgaards Bryghus, hvor den altid oplagte ejer Claus Søgaard fortalte om Bryghusets historie og fremtid. Claus fortalte om de spændende tiltag i 2023, hvor Søgaard afholder et stort whisky arrangement i Musikkens hus, med egen produceret whisky. Den daværende superligatræner Lars Friis fortalte om sin trænergerning, og om hvor vigtig foreningslivet havde været for ham, både som træner og menneske. Dertil servede Søgaards Bryghus 3 gode retter mad og huset egen øl.

Vi var også på besøg på Hornevej, hvor Erik Hamren fortalte om kampen om at komme væk fra nedrykningsstregen, men også om hans spændende arbejde med det svenske landshold og deres store stjerne Zlatan Ibrahimović . Morgenmødet sluttede med et besøg i ”biografen, hvor Akademi chef Jacob Larsen fortalte om fremtiden for Akademiet.

Vi håber at alle oplæg og oplevelser har været med til at inspirere vores medlemmer og ser frem til 2023

Tak til alle medlemmerne og deres virksomhed for at støtte op om foreningslivet og de frivillige i AaB af 1885.

94 AaB Årbog 2022
Tom Nygaard og Kenneth Cortsen

AaB Kvinde Elitefodbold 1. division 2022

I foråret 2022 skulle vi endnu engang spille i Kvalifikationsligaen, efter vi sluttede som nr. 8 i Gjensidige Kvindeligaen i efteråret 2021. Peter Pedersen havde afløst Claus Larsen på posten som cheftræner, og der var lagt op til, vi skulle have en mere boldbesiddende spillestil. Vi gik ind i kvalifikationspillet med forhåbning om, at vi kunne snuppe en af de to oprykningspladser, men de første runder viste, det ville blive meget svært. Sundby og B93 havde forstærket sig væsentligt i vinterpausen, og sammen med AGF var det de bedste hold i rækken. Selv om vi spillemæssigt viste fremgang og spillede en række gode kampe, måtte vi nøjes med en 4.-plads og spille i 1. division i efteråret.

I sommerpausen måtte vi desværre sige farvel til vores træner duo, Peter Pedersen og Mathias Bengtsson, som skiftede til henholdsvis AGF og Fortuna Hjørring. Vi vil gerne takke dem begge for en stor og engageret indsats. Også på spillersiden var der stor udskiftning. Efter nedrykningen var der 8 spillere fra den normale startopstilling, som valgte at skifte til andre ligaklubber.

Heldigvis fik vi et godt kuld spillere op fra U18 DM, og de nye trænere Kristoffer Kvistgaard og Thomas Bjerregaard, gav dem chancen i førsteholdstruppen. Det viste sig at være en rigtig god ide, for de har i den grad grebet chancen og vist, de kan spille med på seniorniveau. Efter et fremragende efterår, hvor det blev til 9 sejre og 5 uafgjorte kampe sluttede vi på en sikker førsteplads og skal til foråret igen spille om kvalifikation til Gjensidige Kvindeligaen.

Det er dog ikke kun spillerne, der har gjort en kæmpe indsats. De nye trænere, Kristoffer Kvistgaard og Thomas Bjerregaard, og den øvrige stab omkring holdet har også leveret et fremragende arbejde. De har virkelig formået at få det allerbedste ud af de spillere, de har haft til rådighed.

Vi arbejder videre på at skabe de bedst mulige forhold for vore spillere og glæder os til et spændende forår, hvor vi forhåbentlig kan spille os op i Gjensidige Kvindeligaen igen.

95 AaB Årbog 2022
Af Kjeld Simonsen

Det er vigtigt at understrege, at en meget stor del af vores arbejde omkring holdet og staben fortsat foregår på frivillig basis. Derfor er det frivillige engagement også nøglen til, at vi kan lykkes med det, vi vil – både nu og fremover. Særligt har vi fået etableret en fantastisk ”AaB Staff” – en gruppe af frivillige - som tager sig af alt i forbindelse med kampafvikling. De tager sig af alt lige fra at opsætte bannere, sørge for indløbsmusik, filme og speake kampene, sørge for, at der er boldpiger, og at de ved, hvad de skal gøre, lave optaktsvideoer, servicere ude- og hjemmehold og dommere og tusindvis af andre ting, som følger med licensen.

Vi vil gerne sige en stor tak til alle, som bakker op om AaB’s fodboldpiger og kvinder. Tak til spillere, trænere og øvrig stab, frivillige, forældre, samarbejdsklubber, boldpiger, bestyrelse, investorer, sponsorer og netværk samt ikke mindst tak for det gode samarbejde til personalet i AaB af 1885 samt i AaB A/S. Det handler om det, vi gør sammen.

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Kjeld Simonsen, direktør i AaB Kvinde Elitefodbold A/S

96 AaB Årbog 2022
Foto: Martin Kitchen Bagerst fra venstre: Bjarne Pedersen, Nanna B. Nørlem, Cille B. Holst, Annasofie S. Fredriksen, Kathryn E. Harvey, Frida B Eskerod, Sille S. Olesen, Frida V. Sørensen, Oliver B. Sørensen. Midterst fra venstre: Thomas M. Bjerregaard, Emma Højsby, Emma Nøddelund, Astrid Kicthen, Maja H. Baum, Karoline M. Petersen, Cecelie F. Thomsen, Kristoffer Kvistgaard. Forrest fra venstre: Saira P. Garreta, Julie Winther, Pernille Truong, Ellen F. Mitchell, Camilla R. Carlsen, Elisabeth Skall, Ellie J. JKabayama, Estefania Fuentes Del Razo.
97 AaB Årbog 2022

Kvinde-/Pigeafdelingen

I AaB kvinde/pige elite afd. har 2021-22 skabt mange gode resultater, hvor vi kan se at vores afdeling er på den rette kurs.

Vi er glade for vores samarbejde med samarbejdsklubber, som vi rigtig gerne vil udvikle mere på, så vi kan være mere synlige og dermed give trænere og spillere endnu mere inspiration til at udvikle spillere på alle niveauer. Vi håber på, at samarbejdet kan dyrkes endnu mere til træneraftener enten på Hornevej eller i lokalklubberne. Vi kan se, at de piger, der kommer igennem talentcenteret uanset, om de vil forsøge AaB som klub eller vil blive i moderklubben, så har de udviklet sig enormt meget på den rejse oghåber, de tager det med hjem til deres holdkammerater.

Vi har set. at talentarbejdet i klubberne er stort og i rivende udvikling, og vi har øje på

det arbejde, der lægges i klubberne og kæmpe ros til alle klubberne, for pigefodbold er på vej frem overalt, og det skal dyrkes.

Vi har set talenter, der er gået fra talentcenteret og nu er på ungdomslandshold, som vi er stolte af, og vi skal bakke op om de spillere, der ofrer så meget tid på at spille fodbold,hvadenten det kun er på AaB’s hold eller de går længere op til U-landshold. At spille elite fodbold er en tidsrøver, der skal gives afkald på mange fester, sammenkomster, fødselsdage bare for at nævne nogle, og det går som ofte ud over veninder, venner, familie, kærester og klassekammerater,Det er vigtigt, at de har en forståelse for det og bakker 100% op, så de føler det er det slid værd.

Hvad er fodbold egentlig for en størrelse? Når man tænker på, at et elitært miljø kan være hårdt også internt, så synes jeg pigerne viser teamspirit og bakker hinanden op.Sejre fejres, ved nederlag støtter man hinanden, men man hjælper også, hvis nogen er ”nede.” Det gør mig stolt at se på. For mig er det mindst lige så vigtigt, at man ikke glemmer det vigtigste i fodbold uanset, om det er breddefodbold eller elitært, at huske man skal have det sjovt samtidigt med til trods for skuffelser og andre ting, der kan sætte skår i glæden som skader m.m.

98 AaB Årbog 2022
Af Henrik Raal

Vi genstartede AaB elite cup Q i 2022, og med stor succes. I 2022 kun med U-13 hold fra hele Danmark.Næste år udvider vi konceptet med U-14 og U-15.Forberedelserne er i gang, men kæmpe tak til U14 træneren Tonni for at sparke liv i cuppen igen samt til forældregruppen, der lavede et flot stykke arbejde, som vi er stolte af. Til næste år skal vi bruge endnu flere hænder.

Vi har ikke helt kunnet slippe covid, men det har været på et absolut minimum af smittede i afdelingen og klubben som helhed. Det har været, fordi spillere og forældre har været på forkant og taget test, hvis der har været symptomer og holdt spillerne hjemme.Derved har vi passet på hinanden og tak for det.

Resultat

Resultatmæssigt har det været et godt år for afdelingen med op til flere puljevindere, og en enkel pokaltitel.

U-13 gik hele vejen i pokalturneringen og vandt på Kolding stadion over Kolding IF, hvor U14 måtte trække det korte strå i finalen også mod Kolding IF. Det var en helt fantastisk dag, hvor begge hold blev hentet i Terndrup Turistfarts AaB-bus og afsted mod Kolding stadion, somhavde lagt græstæppe til finalerne. Pigerne fik en rigtig pokalfinale oplevelse. De fik deen rigtig flot bane med alt, hvad der hører en finale til.Og så delte vi i porten med en sejr til begge klubber.

U-13 blev også puljevinder med kun et enkelt nederlag i foråret, og så krydrede de lige sæsonen af med pokaltitlen.

U-14 havde et blandet forår og endte som nummer 6. De fik ny træner, som lige skulle have sat sit præg på holdet. Det kan tage lidt tid, og når de tabte, var det som regel et smalt nederlag.

U-15 blev nummer to efter Fredericia, som de vandt over i en form for sæsonfinale på Fredericia stadion.

Licenssystemet i U16 DM og U18 DM har som beskrevet sidste år været delt op i to puljer, og både U-16 og -18 blev puljevindere. De vandt over flere af de hold, der spillede med om DM trofæet.

Vores Kvindeserie vest hold har været meget påvirket af manglende spillere, hvorfor de har måtte bruge mange U16 spillere for at stille hold og har faktisk måtte melde fra til mange kampe.Det er vi selvfølgelig enormt kede af, men det har desværre resulteret i, at vi har måtte trække holdet efter nedrykningen til Jyllandsserien i efteråret 2022. Vi vil enormt gerne have et seniorhold og vil forsøge at etablere et igen måske suppleret med nye ansigter fra universitetet.Der ligger et stykke arbejde foran os. men en stor tak skal lyde til den altid hårdtarbejdende holdleder Orla, som har været med i mange år.Nu er han på herresiden ved DS.

Vores Old Girls klarede sig som altid godt, de endte i efteråret på 3.-pladsen.De spillede i lokal række, og de hygger sig som altid.

Uanset hvordan turneringerne ender,går vi selvfølgelig alle på banen for at vinde,men det er som udgangspunkt ikke sejre, vi går efter.Vi vil udvikle pigerne, og det er 1. prioritet, og så ser resultaterne selvfølgelig også godt ud. Vi er rigtig stolte og glade for det, pigerne præsterer. Somme tider kan det udefra se mærkeligt ud, at der laves transition (oprykning)af spillere, men det er for at udvikle yderligere på enkelte spillere, hvis nogen har niveau til det.

Vores udlandstur/opstarts cup gik i 2022 til Hamborg og Laola cup med U14,15,16 & 18 - en rigtig social tur i Hamborg, hvor selve cuppen ikke var, hvad vi havde forventet.

99 AaB Årbog 2022

Tyskerne havdestadig problemer med at skaffe hold efter covid pandemien. U14,15 og 16 var i samme pulje sammen med 2 hold fra B93 og et svensk hold. U16 vandt turneringen over B93, menU14 og 15 viste, at de kunne give de andre U16 hold modstand, så rigtig flot træningsturnering trods alt.

Husk, at når vi spiller kamp hjemme/ude, er vi alle AaB’s ansigt udadtil, og det skal vi være stolte af, Det forpligter også. Med AaB-logoet på brystet bliver der holdt øje med os alle.

Vi er begyndt at finde sponsorer, der vil støtte pigefodbolden i AaB, og det er vi glade for.

AaB Kvinde/-Pige elite afdeling kan vi være stolte af.

AaB er en klub, som man skal kunne føle sig velkommen i, hvad enten man er modstander, dommer eller tilskuer.

Slutteligt en varm velkomst til vores nye næstformand/kasser Thomas Kristensen, som har overtaget efter Jesper Knudsen.

Henrik Raal Formand Kvinde/Pige afdelingen

100 AaB Årbog 2022
Fra venstre: Casper Krogh Madsen, Morten Krogh Madsen, Henrik Raal, Thomas Kristensen.

Old Girls

Bortset fra aflyst indendørs DGI-turnering 2022 kunne dametruppen glæde sig over, at Corona-restriktionerne blev lempet, og det blev muligt at deltage i forårets LM indendørs i Fredericia. For at få formen pudset af blev

der hurtigt arrangeret fredags træning og øl på Hornevej, hvilket var med til, at vi kunne drage til Fredericia 4. marts med ro i maven. Formen, overblikket, rutinen, teknikken og vindermentaliteten var på plads.

101 AaB Årbog 2022
Af Louise Christensen
Bagerst fra venstre: Louise Christensen, Christina Houkjær, Helene Kyo Johansen, Jannie Nordbaz Gjeruldsen. Forrest fra venstre: Lisbeth Ramsing Lund, Lene Meldgaard, Helle Dam, Cecilie Johansen.

Der var tilmeldt to puljer i Damer + 40, og efter en godkendt holdindsats lørdag var vi klar til A-slutspillet søndag. Trods en festlig lørdag aften med højt humør lykkedes det os at lande en flot 3. plads i slutspillet. Absolut godkendt og som altid en rigtig god tur.

Herefter stod udendørssæsonen for døren, og med nypudsede støvler og klar til kamp deltog vi i DBU-turneringen +29 / 7M både i foråret og efteråret. En turnering hvor holdene geografisk er indenfor kort afstand og med

mange jævnbyrdige og spændende kampe. Både forårs- og efterårssæsonen var præget af en del skadede spillere, og vi måtte desværre derfor melde afbud til enkelte kampe. Trods det klarede vi os igennem begge sæsoner med en godkendt indsats. Forårets pulje bestod af 7 hold, og placeringsmæssigt endte vi på en 3. plads. I efterårets pulje var vi 8 hold, og her sluttede vi på en flot 2. plads.

Alt i alt en godkendt sæson, hvor vi endelig fik lov til at mødes og spille fodbold.

U18 DM Piger

Sæsonen 2021-2022

Året startede efter en fem ugers opstart. Derefter tog truppen sammen med U16-truppen på en tre dages træningstur til DBU Tilst. Det blev en udbytterig tur med eksterne instruktører, der blandt andet havde fokus på løbeskoling og mentaltræning. Derudover blev der også masser af tid til socialt samvær og masser af sjove tiltag.

Som der blev skrevet i den seneste årbog, trådte nye Licenskrav i kraft til sæsonen 2021/2022. En helt anderledes turneringsform. Holdene er blevet delt op i 2 puljer.

En A- og en B-pulje. AaB er tildelt en plads i B-puljen. Turneringsformen gør, at vi møder

holdene i A-puljen én gang enten med en udekamp eller en hjemmekamp, og holdene i B-puljen møder vi 2 gange med en udekamp og en hjemmekamp.

Efter første halvdel af sæsonen lå vi på en flot første plads i Pulje B. med 4 sejre mod hold fra pulje A, 4 sejre mod hold fra pulje B samt et uafgjort og et nederlag fra pulje B. Vores klare mål til anden halvdel af turneringen var at følge op på det gode efterår, vi havde haft. Vi må sige, at vores opadgående kurve fortsatte med rigtige mange gode præstationer og resultater. Vi lagde fra land med 4 sejre i træk. HB Køge (2-0), Odense Q (81), Viborg Q (5-0) og Varde (2-0). Den næste

103 AaB Årbog 2022 Af Finn Christensen

kamp mod Vildbjerg endte 2-2 efter en super arbejdsindsats af hele holdet. Vi kom hurtigt på sejrskurs igen med en 1-0 sejr over Brøndby. Så kom et uafgjort resultat på 2-2 mod SIF Q. Efter denne kamp kom vores første og eneste nederlag i foråret 2022.Hos FCN måtte vi se os slået 2-0. Vi stod nu i en situation, hvor det lignede en klar førsteplads i pulje B.

Vores næste målsætning var at få sluttet en flot sæson af med 2 sejre. Den sidste hjemmekamp i sæsonen mod B 93 blev vundet 2-1 og gjorde os til vindere af Pulje B. Som vindere af Pulje B er der ingen tilkendegivelser fra DBU, hvad man jo kan undre sig over.

104 AaB Årbog 2022

Jeg håber, de ændrer på denne procedure og fremadrettet giver den kommende puljevinder i pulje B den anerkendelse, en førsteplads og en god sæson bør have.

Vi valgte at holde vores egen ”vinder af puljen”-fest med pokal og sejrssang.

En sejrsfest, hvor spillerne blev hyldet af familie og venner. Tak for det.

En helt suveræn sæson sluttede af med en 3-0 sejr over FC Thy.

En super præstation af hele truppen var med til at skabe dette flotte resultat: 15 sejre, 3 uafgjorte og kun 2 nederlag (nederlag mod et hold fra pulje A og et hold fra pulje B). I sæsonen 2021/2022 blev der benyttet 31 spillere.

Årets spiller i sæsonen 2021/2022 blev: Nanna Nørlem Årets udviklingsspiller i sæsonen 2021/2022 blev: Lærke Stær

Sæsonen 2022/2023

Opstarten til den nye sæson foregik i Uge 31. Her var U18-truppen sammen med U16, U15 og U14 deltagere i en turnering i Hamborg.

En turnering, der desværre var ramt af en del afbud. Det skal dog ikke tage glæden over at vinde turneringen fra os. En god social tur for ungdommen i AaB. Vores turnering 2022/2023 startede med et nederlag til FCN samt et uafgjort resultat i kamp to mod Brøndby. Det uafgjorte resultat gav dog et ekstra point, da vi vandt straffesparkkonkurrencen - et tiltag, der gør, at alle uafgjorte kampe i denne sæson skal afgøres ved en straffesparkkonkurrence. Det vindende hold får så her et ekstra point. Så kom en sejr mod Fyrkat i pokalen. Tre sejre på stribe mod Dalum, BSF og Varde. Nederlag mod KIF, sejr mod SIF Q, uafgjort mod HB Køge, et nederlag mod B 93 og efterårsturneringen blev sluttet af med en storsejr mod Viborg Q. Alt i alt en godkendt første halvdel af turneringen med 5 sejre, 2 uafgjorte og 3 nederlag. På nuværende tidspunkt har vi benyttet 25 spillere.

I skrivende stund - selv om vi er midt i december måned - mangler vi endnu at spille en kamp nemlig en pokalkvartfinalekamp på udebane mod Kolding IF.

105 AaB Årbog 2022

Vi har haft et år med rigtigt mange gode præstationer. Selv med den store udskiftning af truppen har det ikke ændret på, at vi har haft en god udvikling i truppen.

Fællesskabet er vigtigt. Det vigtige i fællesskabet er ikke kun at få noget fra fællesskabet, det er også at give noget til fællesskabet. Samtidig skal vi arbejde på, at vores relationer bliver endnu bedre, så vi kan udvikle og udnytte det potentiale, vi har som spillere og som mennesker.

Dette skal også være med til at gøre vores træningsmiljø endnu bedre og stærkere.

Vi ser frem mod 2023 med håbet om, at vi kan fortsætte de gode takter og den gode udvikling, vi har vist i dette efterår.

Stor tak til alle der har ydet og yder et godt og stort stykke arbejde for os. Tak for samarbejdet og støtten nedad, opad og til siden omkring vores trup.

Alle i AaB ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. På gensyn i 2023.

Det sociale element, den vigtigste byggesten. ”Together we stand – Divided we fall”.

Bagerst fra venstre: Finn Christensen, Julie Brøndberg, Lærke Stær Nielsen, Nanna Lindhardtsen, Ida Skaksen, Freja Welløw, Jasmin Jensen, Kathrine Staffe, Carla Sveistrup, Anna Kathrina Mikkelsen, Morten Melgaard, Povl Hansen.

Forrest fra venstre: Roberta Søndergaard, Signe Hagsten Larsen, Wilma Olesen, Marie Thise Pedersen, Sinne Linnerup, Laura Kjær, Sofie Mikkelsen, Ida Katrine Aarøe.

Mangler på foto: Laura Knudsen.

106 AaB Årbog 2022

U16 DM Piger

Foråret: U16 pigerne skulle forsøge at følge op på et meget stærkt efterår hvor stort set alle kampe blev vundet. Derfor tegnede alle tingene sig også til at blive en rigtig god sæson for U16 DM-pigerne. En af de mere spændende udfordringer som foråret bød, var pokalsemifinalen mod AGF. Et rigtigt jysk brag, hvor pigerne kæmpede for de rød/hvide farver og for at få pokalen hjem til Aalborg. Desværre skulle det ikke være således, trods hårdt arbejde og masser spænding i kampen endte vi desværre med et nederlag på 1-2 til AGF. Øv.

Trods det lige ved og næsten og mere svingende resultater i foråret, formodede vi trods alt stadigvæk og sikre os første pladsen i U16 DM-pulje B. Så pigerne kæmpede godt igennem de hårde tider der var i foråret, hvor der var lange perioder uden sejrer.

Årgang 2006 som efter sommerferien i 2022 skulle op og spille U18, var også en årgang som var kendt for alle de spiller der skulle på efterskole. Nogle på ISI, andre på Hald ege og en del på Skyum. Nogle gode og dygtige piger disse efterskoler har fået til rådighed. Alle i denne årgang skulle på efterskole, heldigvis har mange af vores dygtige piger også valgt at tage et år på Aabybro Idræt efterskole. Hvilket kommer U18 truppen til gavn nu.

Årets spiller U16 DM 2022: Johanne Toft Nielsen.

Årets udviklingsspiller U16 DM 2022: Marie Thise Pedersen.

Efteråret: Inden dette efterår var gået i gang, havde vi valgt at gribe nogle ting anderledes an. Hvilket har gjort vi har haft en rigtig lav

107 AaB Årbog 2022 Af Mikkel Christiansen

gennemsnitsalder, for at fremme talent udvikling i klubben. Allerede i første kamp mod FC Nordsjælland, fik vi en formidabel smagsprøve på vores unge talenter.

Efter den første kamp har vores resultater i efteråret vært mere svingende, med et par nederlag i trak desværre. Dog har det virkelig vært en fornøjelse for Søren og jeg at være træner for nogle så talentfulde unge mennesker. Hver træning, hver kamp og hver dag har vi kunne se dem udvikle sig mere og mere som fodboldspiller og menneske.

Derfor glæder vi også allerede til vi ser vores dygtige spiller igen på den anden side af juleferien. En fornøjelse af arbejde med disse dygtige piger.

En af de mere øv oplevelser vi havde i efteråret, var at røg ud til Viborg i Pokalen, hvor pigerne lærte nogle gode ting omkring det mentale pres ved pokalkampe

Vi slutter med den af med den sidste kamp for i år mod B93, hvor tingene gik imod os. Vores keeper Sarah havde desværre fået Co-

108 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Mikkel B Christiansen, Søren Koch, Rebecca Rantzau Damgaard, Freya Bach Poulsen, Carla Domino, Sarah Kielgast Schjelder, Emma Baandrup, Josefine Raal, Nikoline Kielgast Schjelder, Povl Hansen. Forrest fra venstre: Cecilie Bjørn Bang, Frida H. Kristensen, Helen Skovfoged, Julie Gade Skadhauge, Patricia Kaarsberg Christensen, Isabella Frydkjær Aaen Jakobsen, Ida Thomsen, Simone Skadhauge, Mie Bach. Mangler på billedet: Camilla Dybdahl.

vid og kunne derfor ikke tage med. Derfor tog vi for første gang nogensinde afsted uden en keeper, derfor var vi nød til at have en spiller på mål. Vores forsvarsspiller Freya Poulsen meldte sig til at stå, her kunne vi virkelig mærke det fede ved fodboldfællesskabet. Vi stod sammen og forsvarede og angreb samlet og vandt trods svære forudsætninger –Stærkt!

Nu gives ordet videre til vores anfører Cecillie Bjørn Bang, som her sætter lidt ord på sæson:

I vores første sæson som U16, har vi mødt meget medgang og modgang. Vi slutter på en fjerdeplads i puljen, og vi har ikke fået de point med, som vi ville. I alle kampene i sæsonen satte vi os nogle mål, som vi havde fokus på. Vi arbejdede i starten af sæsonen meget med forsvarsspillet, vores pasningskvaliet og vores presspil, som vi virkelig har været vellykket i. Vi mødte Viborg i første pokalkamp og blev slået ud i en tæt straffesparkskonkurrence. Vi kom bagud 2-0 inde i anden halvleg, men kom flot igen til 2-2. Et andet godt eksempel på vores vindermentalitet, som skinner igennem på holdet, var sidste kamp mod HB Køge. Vi tabte 3-2, men vi kom igen efter at være bagud 3-0. Også vores første kamp i sæsonen mod Farum/Nordsjælland hvor vi vandt 4-2 og vandt over et af Danmarks bedste U16 hold. Vi har også haft et par sociale arrangementer. Vi startede sæsonen med at tage til Hamburg for at deltage i Laola Cup. Det fik virkelig skudt sæsonen i gang og vi lærte hinanden at kende. Vi snuppede sejren i en tæt finale mod B.93. Vi har også været til padel-tennis og madlavning. Det har styrket vores fællesskab.

Alle i og omkring AaB ønskes en glædelig jul og godt nytår.

På vegne af U16 DM-pigerne& trænerstab.

109 AaB Årbog 2022

U15 Piger

Forår 2022

Holdet havde haft den perfekte efterårssæsonen pointmæssigt, og der var derfor noget at leve op til i forårssæsonen.

Det hele startede også super fint, hvor holdet på banen styrede kampene på bolden og kreerede utroligt mange chancer, men i forårssæsonen havde Fredericia besluttet sig for at give AaB holdet kamp til stregen, og det gjorde de. Fredericia vandt samtlige deres kampe med et utroligt fysisk spillende hold. Det lykkedes ligeledes dem at slå AaB på AaB’s hjemmebane med 1-2 i en kamp.Det lykkedes Fredericia at “ødelægge” AaB med hårdt fysisk spil, således AaB aldrig rigtig fik gang i det spil, der havde karakteriseret dem med kontrollerende og styrende angreb. AaB-pigerne kæmpede videre til træning og udviklede sig gradvist mere og mere. Det lykkedes truppen at slå de ældre piger i interne kampe et par gange, og det fik da også interessen både fra andre konkurrerende klubber samt DBU til at stige og med rette. AaB-spillerne havde svært ved at finde modstand som rent boldmæssigt kunne presse dem, selv når de spillere mod ældre hold, hvad enten det var internt eller træningskampe mod andre klubber. Til gengæld var fysikken det punkt, hvor forbedringen skulle findes, og pigerne fik derfor henover forårssæsonen program til fitness. Alt imens det fodboldfaglige fortsat så rigtig fint ud og udviklingen med pigernes fodboldforståelse gik den rigtige vej, begyndte de nu også at få bygget mere fysik på.

Desværre blev begge trænere ramt af sygdom til deres semifinale-kamp i pokalen, hvor et hold, de i efteråret vandt 7-1 over, skulle forsøges at vinde over. AaB’s meget hjælpsomme trænere fra andre årgange sprang til for at hjælpe, men desværre blev det ende-

stationen for AaB’s pokalrejse. Til gengæld havde de stadigvæk revanchen tilbage ude mod Fredericia i sidste turneringskamp, og hvilken kamp det blev. Fredericia stillede op med de samme 14 mand, som havde slået AaB i starten af halvsæsonen, og AaB, som roterede spillere i alle kampe, mødte op med det hold, trænerteamet på dagen mente var opgaven voksen. Det blev en kamp lige efter Fredericia hoved de første 20 min, hvor lange bolde, tunge løb og fysisk spil var på dagsordenen. Det gav Fredericia en føring. AaB’s trænerteam så sig nødsaget til at lave 2 taktiske justeringer, som skulle give AaB flertal specifikke steder på banen og dermed hjælpe til med at bibeholde bolden mere for egne fødder. Heldigvis lykkedes dette, AaB fik scoret deres mål og sluttede af med en sejr på 2-3 over den hårdeste modstander, holdet til dato har spillet imod. Kampen opsummerede AaB’s U15 pigers sæson perfekt, der var teknisk flot spil, der var hårdt fysisk arbejde, der var et par skader, men fremfor alt var der vilje og tro på at alt det arbejde, de sammen havde lagt i deres fritidsinteresse og passion nemlig fodbold, nok skulle bære frugt ,sålænge man levede op til trænernes udspil.

AaB’s U15 pigehold sluttede forårssæsonen af som det bedst spillende hold i sin årgang og var nu klar til at træde ind i U16/18’s rækker og prøve kræfter med det, de to rækker har at tilbyde.

Alt i alt havde AaB’s U15 hold en sæson med megen udvikling blandt pigerne, massere af flot og seværdigt fodbold, og fremtiden ser lys ud for AaB pigefodbold, så længe udviklingen fortsættes.

110 AaB Årbog 2022 Af Morten Hartmann

Efterår 2022

AaB’s U15 hold fik i starten af sæsonen ny træner. Han var den 3 træner på blot 12 måneder hvilket selvfølgelig gør at pigerne mentalt har skulle omstille sig til en del ændringer.

Pigerne har dog vist rigtig god attitude og vilje gennem den første periode af U15 forløbet, og de har gennemgået en stor forvandling som de stadigvæk er godt i gang med. AaB’s U15 piger og trænerteam kiggede hinanden godt og grundigt i øjnene inden sæsonstarten, og fik talt godt igennem hvad denne første halvsæson havde som primærfokus og det har været med fokus på et keyword nemlig fodboldforståelse. Der er blevet arbejdet hårdt af alle piger for at få skabt en forståelse for mig-dig-vi-de situationer således at vi bedst muligt har kunne agere og reagere

hensigtsmæssigt i kampsituationer samt videreudvikle og bygge på den individuelle såvel som kollektive udvikling. Håbet samt målet er at når vi kommer på den anden side af jul vil man begynde at se hvordan implementeringen af alt det hårde arbejde både fysisk og mentalt bære frugt.

Holdets primære fokus har været og vil stadigvæk være at bygge på udviklingen, således alle piger kan se sig selv i spejlet og trænerteamet i øjnene velvidende at de har udviklet sig som fodboldspillere.

Der render en del spændende fodbold talenter rundt i truppen, og det er helt sikkert et hold der er værd at holde øje med, især baseret på den hurtige udvikling de har gennemgået siden sæsonstart.

111 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Kristian Karlsen, Allan Brogaard Krabdrup, Carla Simoni Steffensen, Julie Thimm Borup Kristensen, Ida Marie Jakobsen, Emma Korsbæk Thomsen, Victoria Rask Bak, Liv Bach Larsen, Eline Nørsøller Uhrenholt, Mille Lund Jørgensen, Sigrid Skau, Morten Hartmann. Forrest fra venstre: Lærke Mølgaard, Tilde Linnerup, Yasmine Hartmann, Emma Lynnerup, Sara Røge, Zalina Hartmann, Silke MisfeldtLund Mortensen, Clara Dollerup, Mona Tvorup Jensen, Anna Lundgaard Petersen.

U 14 Piger Årgang 2008 forår 2022

Det var en flok glade og spændte U14-piger, som startede op på en ny sæson i starten af januar . Efter de havde sagt farvel til deres tidligere U14 cheftræner Julie Ringgaard som havde valgt at stoppe som træner hos os. Det var de rigtig kede af, Julie har gjort en kæmpe indsats i klubben. Hun vundet mange medaljer og pokaler med de hold hun har haft med og gøre. Hun var sågar formand i en kort periode. Julies kompetencer fanger bredt. Vi kommer til og savne hende. Tak for 6,5 gode år. Det nye træner team stod klar ledet af Tonni Bøgeskov Jensen.

Fra dag 1 har pigerne arbejdet hårdt på træningsbanen, og det er en flok humørfyldte pi-

ger, som alle brænder for fodbolden og gerne vil dygtiggøre sig.

Cheftræner Tonni Bøgeskov Jensen. Havde en spændende opgave foran sig. Pigerne Startet med 3 dages træningslejre i Vejen inden sæsonstart. Samt skulle pigerne til jyskmesterskaber i futsal. Her var de repræsenteret med 2 hold. Der blev spillet nogle tætte kampe og pigerne kæmpet sig finalen som de vandt. De kunne nu kalde sig jyskmester.. En rigtig god start på sæsonen.

Pigerne kvalificerede sig jo i efteråret sikkert til U14 Liga 1A. Det betød, at pigerne skulle matches mod de bedste 8 hold fra Jylland og

112 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Kristian Karlsen, Emma Pihl, Malou Holm Hellerup, Barbara Wimmer, Sofie Ross, Agnes Elvira Træholt, Emilie Bøgeskov Jensen, Freja Klougart, Lea Schjøtt, Kasper Møller, Tonni Bøgeskov Jensen, Lars Christiansen. Forrest fra venstre: Rosa-Mynthe Kristoffersen, Agathe Øgård, Clara Madsen, Merle Mynderup, Frida Rasmussen, Tilde Dybdal, Johanne Christiansen, Maria Larsen, Frederikke Skammelsen, Astrid Di Gennaro. Af Tonni Bøgeskov Jensen

Fyn, i foråret og det resulterede i en række tætte, lærerige og tempofyldte kampe. De har budt på både sejre, uafgjorte og tabte kampe, men set over hele sæsonen har pigerne både individuelt og som hold udviklet sig rigtig godt og vist mange positive takter. Der er blevet fightet flot i alle kampe, og det har været dejligt at se pigernes stærke sammenhold både på og uden for banen. Derudover har foråret også budt på pokalkampe, hvor pigerne sikkert har spillet sig hele vejen til finalen. Der blev en forventet

tæt kamp mod et stærkt Kolding hold. Som desværre tog pokalen til Kolding. Der har været mange fodboldoplevelser både på og uden for banen . Pigerne har været til SparNord elite cup i Esbjerg samt Lemvig cup som blev vundet overbevisende !

En stor tak til alle spillerne og forældrene. Også en stor tak til keeper træner Kristian Karlsen, Assistent Emma Pihl, Holdleder Bonnie Steffensen og Lea Dollerup for samarbejdet.

U14 Piger Årgang 2009 efterår

Januar 2022 blev for U13 pigerne, årgang 2009 starten på et spændende år med masser af fodbold, flotte resultater og nye holdkammerater.

Cheftræner, Frederik Søndergaard Dissing med Tonni som assistent, Karlsen som keepertræner og Emma som fysioterapeut, indledte året med at afslutte futsal turneringen 2021/22, hvor pigerne havde tilmeldt sig i drengerækken, liga 2. Pigerne endte som vinder af puljen, med en +18 målscore og en oplevelse rigere. Succesen fra 2021 fortsatte…

Truppen, der før jul, bestod af 10 spillere, kunne med tilgangen af 5 nye, begynde at forberede sig på 11mands turneringen der ventede i foråret.

Som et led i forberedelserne mod sæsonen, fik frivillige omkring U13 pige truppen kickstartet AaBs Elite Cup Q 2022. De 8 bedste hold i Danmark deltog og leverede fodbold på højt niveau. Deltagerne var Silkeborg IF, FCN, Brøndby, Sundby BK, Dalum med flere, og AaB U13 pigerne spillede sig hele vejen til finalen, hvor de måtte se sig slået at et stærkt spillende FC Nordsjælland. Cuppen var en kæmpe succes for pigeelitefodbolden, et fantastisk vindue for AaB og en kæmpe oplevelse for alle. Da holdene rejste hjem, ønskede de alle at komme igen – vi håber succesen gentages i 2023!

Af Lars Christiansen AaB Elite Cup Q, U13, marts 2022

Med afslutningen af Elite cuppen, kunne ligaen sættes i gang og pokalturneringen fortsættes fra 2021 -AaB pigerne var klar til 11 mandsbanen. I liga 1, i foråret, viste pigerne igen højt niveau. Pigerne leverede sejr på sejr og ved afslutningen af turneringen i juni 2022, havde de kun lidt 1 nederlag ud af 14 mulige og sikret +77 i målscorer - AaB U13 pigerne havde bevist, at de var Nord- og Midtjyllands bedste mandskab. Med sejren i ligaen, havde pigerne kvalificeret sig til Jysk Fynsk mesterskab, her blev det desværre til et knebent 0-1 nederlag til Fredericia IF, der stod en stærk og kompakt midtbane.

I pokalturneringen var succesen også stor, og 13 pigerne nåede hele vejen til finalen. AaB

bussen blev fyldt op, og retningen sat mod Kolding stadion, hvor et fantastisk set up, var rammerne om 2 pokalfinaler på samme dag og masser af tilskuere. AaB pigerne skulle møde Kolding IF på ”hjemmebane”. Koldingenserne startede bedst og kom foran, inden Johanne Christiansen udlignede direkte på hjørne og Barbara Wimmer hamrede 2 yderligere kasser ind. AaB vandt 3-2i en tempofyldt og velspillet finale. Årgang 2009 stod for presset, og den 6. juni 2022, med Frederik Søndergaard Dissing i spidsen kunne pigerne kalde sig Jysk fynsk Pokalmester 2021/2022. Anfører, Sara Røge kunne løfte pokalen og bringe den hjem til Aalborg!

114 AaB Årbog 2022
115 AaB Årbog 2022

Pokalvinderne, bagerst fra venstre: Fredrik, Rosa-Mynte, Emilie, Mathilde, Frida, Johanne, Barbara, Freja, Malou, Agathe. Forrest fra venstre: Emma, Sara, Tilde, Clara, målmand Agnes og Merle.

Efter en velfortjent sommerferie, blev efteråret sat i gang. Cheftræner, Frederik Søndergaard Dissing havde takket af, og var startet på AaB´s drenge Akademi. Den nye Cheftræner blev Tonni Jensen,der skulle videreudvikle pigerne, til det næste niveau og integrere yderligere nye spillere i truppen.

Sæsonen startede med en samlet AaB pigetur til Hamborg, hvor AaB´s U14-18 hold deltog. Desværre var Tyskland stadig Corona

forskrækkede og deltagerantallet begrænset, så de nye U14 piger, blev matchet mod U15 og 16, en hård start, men god læring før Liga 1 igen gik i gang.

4. sep. 2022, inden ombrydningen af ligaen, kunne årgang 2009 igen kalde sig ligavindere, denne gang med maksimumpoint og +26 i mål efter 5 kampe, pigerne var klar til endnu en tur i Liga 1.

Medio september, blev pigerne inviteret på weekendophold i Nyborg, her afholdt Nyborg efterskole miniturnering for 8 af nationens bedste årgang 09 mandskaber. Toget var transportmidlet, pigerne skabte relationer på tværs af holdene, fodbold evnerne blev

116 AaB Årbog 2022
Pokalvinderne, bagerst fra venstre: Fredrik, Rosa-Mynte, Emilie, Mathilde, Frida, Johanne, Barbara, Freja, Malou, Agathe. Forrest fra venstre: Emma, Sara, Tilde, Clara, målmand Agnes og Merle.

udviklet og for en gang skyld var resultaterne ikke i 100% fokus. Det var nogle glade og trætte piger, der landede på banegården i Aalborg, med mange indtryk i bagagen.

Pigerne og cheftræner, Tonni Jensen klarede sig rigtigt flot i Liga 1 og gik ubesejrede igennem, to uafgjort kampe, har sneget sig ind, men målscoren er stadig stor og i plus. Pigerne bliver med garanti, klar til endnu en liga 1 sæson, der kommer til at byde på god matchning mod både Jylland og Fyn, fra foråret 2023.

At AaB’s piger årgang 2009 er noget særligt, er også blevet bemærket af DBU. I august sendte AaB indledningsvis 6 piger afsted til første samling. Hen over efteråret 2022, har DBU repræsentanter set flere af pigernes kampe, og inviteret flere til samlinger, og ved et DBU-arrangeret stævne i Ikast i november, var årgangen repræsenteret med 13 spillere. Pigeårgang 2009 er noget særligt – noget stort er i gang!

117 AaB Årbog 2022

U13 Piger Årgang 2010 efterår

Til efterårets sæson skulle der dannes en ny årgang for U13 piger i AaB. Sæsonen startede med, at pigerne skulle møde de nye trænere, som var på AaB U13-teamet. I starten af august kunne pigerne tage AaB trøjen over hovedet for første gang. Holdet startede rigtig flot ud. Med kun 9 træningspas i benene fik holdet en storsejr på 15-0 i en venskabskamp mod U13 holdet fra Gistrup.

Det høje niveau fortsatte, da puljes første kamp stod for døren. Niveauet fortsatte hele pulje igennem. Først efter ombrydningen, hvor holdet løber ind i Lyseng IF, fik vi modstanden at føle. Pigerne havde været vant til at kunne løbe modstanderen over kamp efter kamp, Det var derfor en overraskelse, da Lyseng gav os kamp til stregen og desværre tog sejren. Et nederlag som trænerne beskriver som sundt for pigerne.

På trods af nederlaget til Lyseng var der spænding i puljen til det sidste. I turneringens sidste kamp havde holdet muligheden for at blive nr. 1 i puljen. Alt, det krævede var en sejr på +6 mål. Desværre blev det kun til en 5-0 sejr, så holdet måtte nøjes med en flot andenplads i puljen. I løbet af sæsonen blev

det til en målscore på 56-8 over de 9 kampe i liga 1 (8 mands) med tre forskellige topscorer der henholdsvis scorede 11, 13 og 18 mål.

Efter turneringen var slut, så holdet frem til deres første tur sammen. Turen gik til Nordsjælland, hvor der skulle spilles venskabskampe og hygges på efterskolen. Her spillede AaB pigerne imod Nordsjælland, et hold Malmø og et hold Stockholm. Her fik AaB det ud af turens som de gerne ville, nemlig at få noget mere modstand. Det blev til nogle fine resultater med to uafgjort og et nederlag. Over vinteren er U13 holdet meldt til i både Futsal og Vinterturneringen (11 mands) og vi ser frem til at skulle spille 11 mands i det nye år. Der venter også en trup forøgelse fra de 11 piger, som pt. er i truppen, til en trupstørrelse på omkring 16 piger.

118 AaB Årbog 2022
Michael Rugholm
Af
119 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Kristian Karlsen, Daniel Riedel, Mathias Rasmussen, Michael Rugholm. Midterst fra venstre: Josefine Donslund, Caroline Dollerup, Sofia Størkersen, Mille Mortensen, Kaya Bleeg. Forrest fra venstre: Selma Thomsen, Filippa Lilholt, Maja Olesen, Frederikke Silberbauer, Silje Mynderup, (Mathilde Elmgren, hun var syg).

AaB Pige Elite Talentcenter

AaB Pige Elite afholder hvert år samling og træning for piger i Nordjylland med et særligt talent for fodbold i alderen 11-12 år. Formålet er at styrke elitepigefodbolden i Nordjylland. AaB gør det ved at samarbejde konstruktivt med andre klubber, så alle samarbejdsklubber føler, de har andel i projektet og dets målsætninger om elitepigefodbold.

I januar 2022 havde vi de første træninger med ca. 50 piger fra 15 forskellige klubber i Nordjylland. Der blev i årets løb primært ar-

bejdet med tekniske færdigheder igennem de 12 træninger.

Indbydelsen til næste års talentcenter 2023 er allerede sendt ud til klubberne, og der har været tilmeldinger fra ca. 65 piger fra 17 nordjyske klubber.

En stor tak skal der lyde til vores samarbejdsklubber for deltagelse i AaB Pige Elite Talentcenter 2022, og vi ser frem til talentcenteret 2023.

120 AaB Årbog 2022
Af Morten Krogh Madsen
122 AaB Årbog 2022
123 AaB Årbog 2022

Pokalmodtagere Ungdomsafdelingen

124 AaB Årbog 2022
U13 Piger: Årets spiller: Sara Røge U13 Piger: Fidusen: Clara Madsen
U14
U14
U13 Liga 1: Fidusen: Tristian Westh U13 liga 1: Spar Nord Pokal: Villads Hother Bertelsen
Liga 1: Fidusen: Julius Paulsen
Liga
1:
Spar Nord pokalen: Viktor Holmstrøm
125 AaB Årbog 2022
U15 Liga 2: Fidusen: Sebastian Juul Nørlem U15 Liga 2: Spar Nord Pokalen: Villads Laustsen U14 Piger: Fidusen: Tilde Linnerup U14 Piger: Årets spiller: Emma Baandrup U14 Liga 2: Årets spiller: Gustav Rubæk U14 Liga 2: Spar Nord pokalen: Nicolas Jessen U15 Ligaen: Fidusen: Valdemar Møller U15 lLgaen: Spar Nord Pokalen: Bertil Grønkjær
126 AaB Årbog 2022
Liga 1: Årets
U17 Liga 3: Spar Nord årets kammerat:
DM: Årets udviklingsspiller:
U17 Liga 1: Årets
U17
spiller: Lucas Pehrson
Justin Shalo U16
Marie T. Pedersen
spiller: Casper Clausen
U15 Piger: Årets spiller: Signe Duun U 16 DM: Årets spiller: Johanne Toft U15 Piger: Fidusen: Cecilie Bang
U15 Ligaen: Årets AaB dreng: Christian Tcacenco
127 AaB Årbog 2022
U19
U19 Ligaen: Fidusen / Årets spiller: Oliver
Ross
U19 Ligaen: Munken / Årets fighter: Gustav Dahl U19 Liga 1: Årets talent: Nicklas Tomobile
Liga 3: Fidusen / Årets spiller: Frederik Pedersen
U19 Liga 1 : Fidusen / Årets spiller: Yousef Abou Sabha U19 Liga 1: Årets figther : Mathias Pilegaard U17 Ligaen: Spar Nord pokalen: Jacob Buus U17 Ligaen: Fidusen: Mads Bomholdt

Landsholdsspillere 2022

128 AaB Årbog 2022
Julia Naomi Mortenen A landshold Færøerne Bertil Grønkjær U16 landshold Anders Noshe U16 og U17 landshold
Af Per Bach
Oliver Ross U18-19 landshold
129 AaB Årbog 2022
U16
U17-18
U19
Ida Skaksen
landsholdet Theo Sander
landshold Christoffer Ravn
landshold Signe Hagsten Larsen U17 landsholdet
U21
Anna Kathrina Mikkelsen U16 landshold Færøerne Mathias Ross
landshold

Floorball Afdelingen

ben i de +10 år, de alle mindst har siddet i AaB Floorball’s bestyrelse.

Så alt fra kontrakter, kampfordeling, frivilligt arbejde, økonomi, sponsorater osv., har vi skullet danne os et overblik over.

Her vil jeg sige kæmpe tak til mine bestyrelseskollegaer, som har været med til at løfte opgaven, så vi er gået fra nærmest kun lige at kunne kravle til snart at kunne stå på benene og kunne gå de første rigtige skridt. Slow and steady.Vi øver os hver dag og med hver ny opgave, der kommer.

Ord fra formanden År 2022 står ved mod sin vejs ende, så det er ikke mere end rimeligt at reflektere over, hvad der har været af både positive og negative udfordringer og opgaver i løbet af året.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er en ung bestyrelse, og opgaverne er mange og nye.

Dette har helt klart været en af de større udfordringer, vi har stået overfor, da vi foråret måtte sige farvel til vores erfarne bestyrelseskollegaer og skulle stå på helt egne ben. Vi takker dem for deres kæmpe arbejde for klub-

Vi har igennem vores medlemmer samt trænere fået god feedback, som vi har taget til os og gør brug af for at kunne stå endnu stærkere, når vi rammer 2023.

Vi er fast besluttet på, at 2023 er året, hvor vi skal have bedre kommunikation til vores trænere, medlemmer og frivillige samt have fokus på at få skabt en forening, hvor det sociale er i højsædet, og hvor vi får skabt en kultur, hvor vi står sammen og hjælper hinanden som holdkammerater og som klubkammerater. Forhåbentlig får vi flere medlemmer og fortsætter den fremgang, vi har pt. på vores mindste ungdomshold, så det smitter af på vores andre hold.

131 AaB Årbog 2022

Dame Liga

Vores damehold endte ud med en flot 3. plads i årets Danmarksturnering. Der blev kæmpet, men vi blev slået af et bedre Århus hold.

Skiftet til sæsonen 2022/2023, har betydet trænerskifte, hvor vores herretræner nu er blevet dametræner i samarbejde med Michell Knøsen og Nicklas Dahl.

Her i år har der været ekstra fokus på det sociale ved siden af floorball og få holdet samlet som en enhed med det mål at kunne komme i finaler.

Den første er der allerede mulighed for i januar, hvor vi har kvalificeret os til final 4.

Efteråret har udover en godkendt pokalturnering, hvor vi slog Århus ud i første runde, båret præg af rigtig mange udekampe mod 1. divisions-hold.

Det er ikke nogen hemmelighed, at som i så mange andre sportsgrene er bredden ikke, som man også i de fleste klubber kunne ønske det. Samtidig har den knap så store udvikling i damesporten i floorball gjort, at Floorball Danmark har besluttet, at man samler 1. division og ligaenfor at det ikke bliver de samme, man spiller mod. Dette har givet ture til bl.a. Odense og Esbjerg.

132 AaB Årbog 2022
Dame liga: Bagerst fra venstre: Træner Michael Lykke, Freja Sørensen, Emma Sørensen, Elle Karlsen, Træner: Michell Knøsen, Caroline Christoffersen, Træner Nicklas Dahl. Forrest fra venstre: Maria Andersen, Amalie Thomsen, Celina Sigaard, Laura Lentz, Katrine Stobberup, Carina Vestergaard.

Herrer Liga

Vores førstehold på herresiden startede 2022 ud med at spille 1. division. Her var de flyvende og spillede fantastisk floorball. Samtlige drenge er dygtige floorballspillereog har et rigtig godt sammenhold.

Grundet forbundets forsøg på ikke at dræbe klubbernes økonomi med en landsdækkende herreliga samt stadig give mulighed for at udvikle sporten, har de valgt, at alle klubber i 1. divisionen udover et frederikshavnerhold skulle rykkes op i ligaen.

Drengene er stadig de samme og giver den det, de kan, under træner Jesper Lykke og Jannick Christoffersen.

De har knoklet og giver den gas. Dog er målet for alle drengene, at det først og fremmest skal være socialt, hyggebold og sjovt at komme til træning og spille kamp. Det med at skulle i slutspillet er de i fællesskab blevet enige om at lade vente på sig.I stedet fokuserer de på de kampe, der ligger mod de tidligere 1. divisions hold efter nytår.

133 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Casper, Nicklas, Frederik, Jannick, Michael, Nicklas. Forrest fra venstre: Jesper, Martin, Mike, Rasmus, Andrej.

Herrer 2

Vores herrer 2 har i sæsonen 2022/2023 måttet se sig nødsaget til at starte i forbundets tilmeldingsrække.

I takt med at vores herrer 1 er tvunget i liga, ville vores herrer 2 være tvunget i 1. division. Dette har gjort, at vi har haft nogle, der er hoppet fra, og nogle, der har fået familie.

Dog har Patrick taget over på træner posten i det sidste halve år, og der er igen kommet kampe på programmet, hvilket gør, at lysten

er kommet tilbage. Dette betyder, at vi i det sidste halve år af 2022 har set fremgang i medlemstallet på herrer 2-siden.

Herrerne fokuserer også på det sociale og hygger sig ofte efter træninger med noget til ganen og en masse hyggesnak.

Vi håber på, at 2023 kan give endnu flere herrer, som har lyst til at være en del af klubben og være med til at bygge op på bredden og det sociale.

134 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: David, Kenneth, Jesper, Patrick Marting Forrest fra venstre: Nicolas, Kenneth, Lasse, Andrej.

Motions floorball herrer

Hver fredag tørner de samme gutter ind til en omgang hyggebold, en fredagsbajer og hyggesnak.

Der er en del herrer, som nyder hinanden selskab og nyder det at få bevæget sig og få rørt kroppen.

Patrick og Nicholas strukturerer de indbyrdes kampe.

Der bliver grinet, gået til stålet og svedt en hel del i løbet af træningstiden.

135 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Mikkel, Jens Christian, Johnny, Henrik, Kenneth, Thor. Midterst fra venstre: Jesper, Daniel, Mark, Nicolas, Leif, Patrick. Forrest fra venstre: Milan, Andreas.

Dame Motion

Hver tirsdag aften er vores dame motion på banen.

Her er fokus fra vores 3 trænere, at det skal være hyggeligt, lærerigt samt sjovt at spille floorball.

Det er super vigtigt for dem, at pigerne har mulighed for at udvikle sig i deres eget tempo, have det sjovt og få rørt sig. Der er ikke noget pres på, og der er altid sjov og ballade til de træninger, der bliver holdt.

136 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Pernille, Tanja, Lotte, Nicolas, Nina, Marie, Kirstine. Siddende fra venstre: Rikke, Julie.

U 15

Vores U15 drenge startede 2022 som U13. En flok dygtige drenge, som hygger sig i hinandens selskab.

Selvom der i august måned stod en ny sæson for døren, tager træner Christian drengene stærkt med hjælp fra Jesper Lykke. Christian har igennem de sidste mange sæsoner fulgt drengene op igennem årerne og oplevet dem udvikle sig. Hans frivillige arbejde og kanon udvikling af drenge har også betydet at vi har 2 drenge på forbundets talenthold for U15 i nord. Stærkt arbejde af både drengene og trænerne! Det er sindssygt

skulderklap, der vil noget, og helt klart noget, der giver noget til deres fremtidige floorballkarrierer.

Holdet i sig selv er fuldt af dygtige drenge og en pige, der giver den gas både til træning og kampe. De har det sjovt sammen, joker med hinanden og kæmper som et hold.

Fra sidelinje er det fantastisk at opleve. Om man er forældre, modstander, tilskuer eller bestyrelsesmedlem, bliverman helt i godt humør af drengene og utrolig stolt på deres vegne.

137 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Laura Lentz, August Kæmpe, august Buller, Mikkel Damgaard, Tobias Bruun. Forrest: Tobias Ludvigsen, Mathias Nordengaard, Lukas Jensen, Viktor Kistrup Poulsen. Mangler på billedet: Andreas Jensen og Noah Morsing.

U11

Vi startede 2022 ud med rigtig mange 2.-års U9 og enkelte U11-spillere. Denne gruppe er nu alle U11- spillere og bliver kun ved med at vokse.

Her er både forældrene, søskende samt spillerne gode til at deltage i vores sociale arrangementer, tage med til kampene samt møde taltstærkt op til træninger.

De er gået fra at træne én gang om ugentil nu at være oppe på 2 gange, fordi spillerne

har blod på tanden for at ville spille og blive endnu bedre end de i forvejen er til floorball. Her er det helt klart træner Jesper Lykke som motiverer og som gør vores spiller endnu bedre.

Vores U11 hold er rykket op til at spille på stor bane og vore forbund er rigtig dygtige til at spillerne får mulighed for at deltage i stævner, hvor de spiller 4 kampe på en dag mod resten af de U11 hold, som er i Nordjylland.

Forrest:

Mangler

138 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: Evia, Rasmus, Frederik, Marcus, Esben, Alexandre, Frederik, Mads, Alfred, Lauge. Malte, Karl, Oliver, Oscar, Tobias, Linus. på billedet: Benjamin, Emil, Jacob, Oscar, Alexander.

U9

Vores U9-hold er en lille gruppe friske drenge, som træner om fredagen sammen med vores U11-hold.

En gruppe af friske drenge, som har fundet glæden ved floorballen. Her er det sociale i højsædet som på vores U11-hold. De er friske på de sociale arrangementer, der er i klubben, specielt hvis det betyder, de kan spille noget mere floorball.

Her er det igen vores træner Jesper Lykke, som har en virkelig god sans for at fange de unge mennesker, udvikle dem og give dem blod på tanden til at blive dygtige floorballspillere samtidig med, at de har det sjovt.

Og det fantastiske ved ovenstående er, at de bliver ved med at få nye holdkammerater og forhåbentlig venner for livet.

139 AaB Årbog 2022
Fra venstre: Malte, Oliver, Linus, Oscar, Tobias, Frederik. Mangler på billedet: Oscar.

AaB esport 2022

Formandens beretning

2022 blev det først år i AaB esports historie, hvor vi for alvor mødte modvind. Alle andre år op til, havde det været en lang positiv rejse, hvad angik medlemstal og økonomi. Desværre måtte vi sande, at anden bølgen af Corona virkelig tog pusten ud af optimismen. Det kunne blandt andet ses på et stort frafald i frivillige, svigtingende sponsorindtægter og aflyste arrangementer. Til trods for det, var der stadigvæk masser af gode historier i året, der gik. Det bliver uden tvivl også dem, vi ser tilbage på og mindes mest.

Vores afdelinger i League of Legendes og CS:GO har begge haft øget aktiviteter hen over året, og vi håber på, at det vil fortsætte ind i det nye år. Vi vil gerne bygge videre på den succes i afdelingerne, men håber også på at kunne åbne et par nye spilafdelinger i løbet af 2023.

Af andre gode ting, der er sket i 2022, kan vi berette om vores EU projekt, hvor vi i fællesskab med andre klubber i Europa har deltaget i et stort projekt omkring esport og fysisk aktivitet. Projektet afsluttes til december i Holland, og vi håber at kunne drage nytte af den opnået viden.

Vi var også så heldige at få fint besøg i vores lokaler af Danmarks Kulturminister i form af Ane Halsboe-Jørgensen. Her havde vi mulighed for at vise vores klub frem og sætte Ane lidt ind i esportens verden.

Vi håber på endnu flere gode oplevelser i 2023 og ser frem til at esporten igen vækster. Vi er i hvert fald klar i bestyrelsen til at gøre vores for at komme på rette sport igen, og sætte vores præg på sporten.

Vi kan allerede nu afsløre, at flere af vores hold kommer ud og spiller turneringer næste år.

Sidst, men ikke mindst, vil vi gerne sende et KÆMPE tak til alle vores medlemmer, frivillige og sponsorer, der har valgt at bakke op om os igen i år, det gør det hele værd.

TAK FOR DET ��

141 AaB Årbog 2022 Af Kenneth Ringtved Jensen

Fifa stærkt fra start Året 2022 har ligesom de foregående år været præget af Covid-19. Dette kunne mærkes fra starten af året, hvor flere af de faste begivenheder var påvirket, blandt andet var eventet The Party Next Generation udskudt og eventet i Gigantium, Geeks Gone Wild stærkt nedskaleret. Vi havde derfor kun få medlemmer af sted i årets første måneder. Men heldigvis satte dette ikke en stopper for aktiviteterne på Hornevej. I stedet kunne vi præsentere et nyt FIFA koncept, hvor man kunne modtage FIFA-undervisning af vores eSuperligaspillere.

Det var dog ikke kun på Hornevej, at der var gang i FIFA aktiviteterne. I foråret var fifa-afdelingen ude og lave et arrangement med den daværende hovedsponsor Spar Nord, her var de gæve gutter fra FIFA-afdelingen

frankeret af flere superligaspillere, hvor de indbudte gæster kunne få lov til at spille fifa mod professionelle fodboldspillere.

Det var en skøn dag med stor opbakning og vi håber derfor, at dette kan lede til mere samarbejde mellem superligaen og AaB esport i fremtiden.

142 AaB Årbog 2022

The Party Next Generation

I marts måned kunne vi endelig vende tilbage til The Party Next Generation i Aars og forsvare de seneste års sejre i League of Legends. Udover at skulle forsvare sejren, mødte vi i turneringen flere tidligere AaB spillere, der alle havde fundet nye hold. Der var derfor høj intensitet i mange af kampene og det var meget tydeligt, at der var nogen der gerne ville vise sig frem. Heldigvis formåede AaB holdet at holde hovederne kolde og trak sig sejrrigt ud af kampene.

Holdet kunne derfor se sig selv i endnu en finale, denne gang mod et hold de havde mødt op til flere gange før gennem årene. Modstanderen var nemlig det lokale hold fra Esport Vesthimmerland.

Finalen blev rigtig spændende, og det var meget tydeligt blandt publikum, at tilskuerne heppede på de lokale drenge fra Vesthimmerland. Det var dog ikke nok til at ryste AaB drengene og de kunne derfor forholdsvis komfortabelt lukke kampen finalen med en overbevisende sejr.

Vi ser derfor frem til, at vi endnu engang skal til Aars og forsvare vores titel i 2023.

Fødselsdag

I marts kunne vi fejre, at vi har været en del af AaB af 1885 i fem år. Det har været en fantastisk rejse med mange op- og nedture, en rejse vi bestemt har nydt!

Det var derfor også en oplagt mulighed til at reflektere over, hvem vi er, hvad vi har opnået og ikke mindst, hvor vi ser os selv i fremtiden.

Selvom vi har kunne kalde os Danmarksmestre i flere spil, har vundet en turnering ved DreamHack i Sverige og sågar været i både Schweiz og Taiwan for at repræsentere Danmark. Så kom vi alligevel frem til, at det, der betyder mest for os som klub, er når vi skaber liv for vores lokale medlemmer, og når vi gør en forskel. Derfor har vi i 2022 valgt at skære ned på elitære projekter og i stedet haft øget fokus på lokale arrangementer. I den forbindelse valgte vi at invitere til stor fødselsdagsfest på Hornevej, hvor medlemmer såvel som fremmede var budt indenfor til en gratis weekend med masser af gaming og mange aktiviteter!

143 AaB Årbog 2022

Det var dog langt fra første gang, at folk udefra blev inviteret ind i AaB esports lokaler. I oktober måned kunne vi invitere på åbent hus, som vi satser på, kan blive en mere fast del af AaB esport i fremtiden. Vi håber og tror, at AaB esport kan blive et samlingssted for esportsinteresserede i Nordjylland, og derfor vil klubben også være mere åbent for gæster i fremtiden.

AaB ud af huset

I maj måned var det endnu engang blevet tid til at have fokus på de fantastiske frivillige i AaB esport. Denne gang gik turen til Aalborg Funcenter. Hvilket blev en super hyggelig dag med et fint fremmøde og en masse sjove aktiviteter, herunder blandt andet sumobrydning, lokumsræs og human football table. Efterfølgende var der fælles spisning, inden aftenen blev afsluttet i Jomfru Ane Gade. Vi ser allerede nu frem til at skulle finde på endnu flere sjove og spændende aktiviteter med vores frivillige i 2023.

I juni måned stod den på DM-uge i Aalborg, og i den forbindelse var AaB esport inviteret med til det årlige idrætsmøde. Her var der et to-dags esportsspor med mange spændende oplæg, hvor vi også selv fik lov til at holde et oplæg, her kunne vi fortælle om vores klub og i særdeleshed fortælle om, hvordan det er at være en del af en flerstrengsforening. Vi håber derfor, at vi i 2023 også bliver inviteret med til idrætsmødet.

144 AaB Årbog 2022

Projekter og samarbejder

I AaB esport gør vi en dyd ud af, at indgå i gode og meningsfulde samarbejder og i efteråret medførte dette også flere store aktiviteter i AaB. Her kan det blandt andet nævnes, at vi over flere år har indgået i et aktivt samarbejde med andre fodboldklubber rundt om i Europa, med henblik på at udbrede esport i traditionelle fodboldklubber. Dette resulterede i, at vi den tredje og fjerde oktober havde fint besøg af flere af vores samarbejdsklubber. Det var to gode dage, hvor der blev udvekslet en masse erfaring og tanker, samtidig kom der en masse rosende ord i vores retning. Vi ser nu frem til at besøge de andre klubber og se, hvor langt de er kommet med esport i deres klubber.

Selv samme dag bar vores samarbejde med Esport Danmark også frugt, vi var nemlig så privilegerede, at vores daværende kulturminister Ane Halsboe også kom på besøg. Hun var meget interesseret i at høre om, hvad det vil sige at gå til esport og havde naturligt også nogle fordomme, som hun heldigvis fik afkræftet. Hun fik samtidig også mulighed for selv at prøve kræfter med esporten, og vi håber derfor, at esporten vil fylde endnu mere Christiansborg i fremtiden.

Det er dog ikke kun nationale og internationale samarbejder, som har fyldt i 2022.

Vi har blandt andet også deltaget aktivt i 9220 samarbejdet, som skaber aktiviteter på tværs af foreningerne i Aalborg Øst. Desuden har vi også haft et langt og godt samarbejde med DGI Nordjylland og deres esportsafdeling. Derfor kan vi stolt være vært ved dette års finalestævne i den Nordjyskeesportsliga den 3. december.

145 AaB Årbog 2022

Stadig succes i esporten Selvom der i 2022 har været mindre fokus på sportslige resultater og elitære projekter, betyder det ikke, at vi er faldet helt af på den. På League of Legends siden er vi stadig én af de fremtrædende foreninger, da både vores førstehold såvel som vores akademihold kontinuerligt befinder sig i den tredjebedste nordiske liga. Vi har derfor stadig ét af de bedste hold i landet, hvilket også kom til udtryk da vi i oktober måned tog til NPF, landet største lan.

Her formåede vi at gå hele vejen til finalen, hvor vi dog måtte lide et 2-1 nederlag. Trods nederlaget i finalen, havde spillerne stadig meget at være stolte af, da de fik cementeret, at vi stadig er med helt i top!

Det samme gjorde sig gældende for vores CS:GO hold, der ligeledes tog en andenplads til dette års NPF i semipro turneringen. De viste flot figur igennem hele turneringen, og selvom det stadig er et ungt hold, var der ingen tvivl om, at talentet helt klart er der!

Dette kan også ses i ligaen, hvor de i skrivende stund ligger til at rykke op i Danmarks næstbedste række. Der er derfor stor interesse for spillerne af flere andre klubber. Vi er derfor spændte på at se om vi kan holde på spillerne til næste år. AaB esport har nemlig et rigtig godt brand på CS:GO siden, og de er derfor ofte i høj kurs.

Her kan det blandt andet nævnes, at to af vores tidligere elite spillere, Patrick ”Patti” Larsen” og Nicklas ”Jarko” Rasmussen har skrevet en professionel kontrakt med Astralis Talent, og tidligere AaB spiller Christian ”Buzz” Andersen rygtes til flere tophold, herunder Astralis.

Vi vil derfor arbejde videre med talentarbejdet i AaB esport, og glæder os til at se, hvad fremtiden bringer.

146 AaB Årbog 2022

Årets Leder 2022 i AaB

Igen i år har klubben den store glædelige udfordring at skulle vælge én blandt mange af vores dygtige ledere til “årets leder” i AaB.

I år er valget faldet på Stefan Christensen, som er træner og afdelingsleder/konsulent for U5 til U12 samt for bold og bevægelse fra U2-U4. Stefan har gennem årene arbejdet ihærdigt i klubben og er om nogen manden bag succesen for vores årgange U2 til og med U12. Han har sørget for, at det hele fungerer i dagligdagen og er altid villig til at træde til, hvis og når nogle af hans trænere melder fra til træning eller kamp.

Stefan er medlem af ungdomsudvalget og bidrager til dialog vedr. gode oplevelser samt, hvis der måtte være mangler i hverdagen (mål - kegler - bolde osv.). Stefan deltager tillige i Camp-dagene på AaB og er også med, når børnehaver og skoler besøges af AaB.

Som noget nyt har han startet juletræs salg op på AaB med stor succes og er også engageret i Nørhalne Cup. Stort tillykke med valget og tak for din indsats for AaB.

Med venlig hilsen Lederudvalget

148 AaB Årbog 2022 Af Kim Kaastrup
• Offset og digitalt tryk • Tekstforfatning • Storprint direkte på alle flade materialer • Bannere i alle størrelser • Bygge- og firmaskilte • Bilreklamer/dekorationer • Alt selvklæbende • Solfilm • Reklamepyloner m.m. • LED-skærme • Hjemmesider • Facebookannoncer • Fotoopgaver VI TILBYDER ALLE GRAFISKE LØSNINGER Nordre Ringgade 4 • 9330 Dronninglund • Tlf. 98 84 10 20 • www.basistryk.dk

Sølvnåle

150 AaB Årbog 2022
Helle Jessen Henrik Vestergaard Lise Bertelsen Niklas Knøsen Mogens Skovborg Michelle Knøsen Gitte Thomsen Søren Koch

Formænd og æresmedlemmer i AaB

Formænd for AaB 1885-1893 Overretssagfører Henrik Margaritus Møldrup, f. 20.04.1848 1893-1899 Grosserer Nicolai Frederik Severin Andersen, f. 01.12.1862 1899-1901 Oberstløjtnant Andreas Karl Ludvig Kornbech, f. 18.04.1850 1901-1902 Kommis Jens Christian Munkholm, f.0 7.12.1879 1902-1905 Forretningsfører Niels Marinus Laurits Anton Nielsen, f. 28.08.1867 1905-1907 Typograf Emanuel Andreas Emil Westphall, f. 08.05.1876 1907-1908 Cand. theol. Carl Henrik August Lassen, f. 27.03.1877 1909-1910 Adjunkt Martin Elisius Pagh, f. 17.11.1865 1910-1912 Repræsentant Berner Nielsen, f. 24.01.1880 1912-1913 Revisor Jens Thorvald Emil Arfelt, f. 07.07.1879 1913-1918 Bogbinder Konrad Sørensen, f. 18.01.1883 1918-1928 Restauratør Mandrup Thorvald Madsen, f. 05.05.1876 1928-1955 Kasserer Hartvig Jensen, f. 03.01.1891 1955-1970 Lektor Andreas Dahl Engelbrechtsen, f. 19.09.1909 1970-1986 Ingeniør Sonny William Griebel Thomsen, f. 05.02.1922 1986-1990 Direktør Anders Kristensen, f. 23.5.1930 1990-1992 Konsulent Mogens-Erik Borup Sørensen, f. 17.04.1949 1992-1994 Direktør Børge Bach Andreasen, f. 27.01.1945 1994-2000 Direktør Anders Kristensen, f. 23.05.1930 2000-2016 Advokat Jesper Møller, f. 09.06.1963 2016- Salgschef Claus Fallingborg, f. 03.02.1973

Æresmedlemmer i AaB

1904 Tømrermester Carl Christian Jensen, f. 15.06.1852

1919 Toldkontrollør Nicolai Esmark Christensen, f. 03.08.1871

1948 Cigarmager Jens Peter Harald Jensen, f. 11.03.1887

1953 Direktør Marius Hansen, f. 19.09.1892

1954 Hovedkasserer Hartvig Jensen, f. 03.01.1891

1954 Cigarmager Niels Madsen, f. 28.08.1886

1961 Direktør Aage Winther Nielsen, f. 26.05.1899

1971 Lektor Andreas Dahl Engelbrechtsen, f. 19.09.1909

1972 Købmand Svend Lauritsen, f. 08.10.1910

1985 Cigarhandler Carl Jensbye, f. 18.10.1919

1986 Ingeniør Sonny William Griebel Thomsen, f. 05.02.1922

1989 Telegrafmester Kaj Holm Jensen, f. 22.11.1923

1994 Maskinassistent Ejvind Thomas Poulsen, f. 03.07.1925

2000 Direktør Anders Kristensen, f. 23.05.1930

2016 Advokat Jesper Møller, f. 09.06.1963

151 AaB Årbog 2022
10 nuværende guldnålsindehavere i AaB • Anders Kristensen • John Andersen • Preben Larsen • Lynge jakobsen • Henning Smed • Jørn Simonsen • Per Bach • Jesper Møller • Kirsten Fallingborg • Per Nielsen

Onsdagsholdet

”Onsdagsholdet” kan snart stille et helt fodboldhold, idet vi nu er hele ni seniorer, der mødes... ja onsdag formiddag !! - for at hjælpe klubben med diverse reparations- og vedligeholdelses arbejder, og der er mange af dem på dette dejlige 50 år gamle anlæg.

Vi starter med en kop kaffe og en frisksmurt bolle fra vort dygtige køkken, og her drøftes og kommenteres klubbens seneste kampe, og ved arbejdets ophør ved middagstid “deler vi en øl”.

Nogle dage møder der to-tre mand, og andre dage seks-syv mand, så inspektørerne skal hele tiden være på forkant med flere forskellige opgaver, der i øvrigt spænder meget vidt.

Skulle du have interesse/lyst til at deltage, så kontakt blot én af os eller klubben.

Onsdagsholdet består pt af: Per A. Nielsen, Henning Smed, Jørn Simonsen, Erling Andersen, Henning Hoff, Steen Frost, Torben Vandet, Kjeld Boye, Per Bach.

152 AaB Årbog 2022 Af Per A. Nielsen
153 AaB Årbog 2022

AaB-forløbet

AaB-forløbet er et samarbejde mellem Jobcenter Aalborg og AaB af 1885. Samarbejdet blev indgået 1. februar 2016.

I 2022 fik vi igen hverdagen tilbage på AaB-forløbene uden Corona og uden restriktioner. Mange af vores deltagere har tilkendegivet, at de i den grad har haft brug for at få en hverdag med struktur, faste rutiner og gode vaner. Vores deltagere gi´r endvidere udtryk for, at de har savnet at indgå i et positivt forpligtende fællesskab.

Formålet med forløbene er – og har altid været, at deltagerne bliver selvforsørgende. I denne forbindelse har vi i 2022 indgået konkrete aftaler om ”snusepraktikker”. Her kan deltagerne, mens de er tilknyttet AaB - forløbet, komme i flere kortere praktikforløb for netop at blive indpireret til nye job- og uddannelsesmuligheder. I såvel ”snusepraktikker” som i længerevarende praktikforløb, følger vi deltagerne tæt for at sikre, at der er et godt match mellem virksomheder og deltagere.

På AaB-forløbet udtaler vores deltagere bl.a.: ”På AaB-forløbet er der rum og plads til vores udfordinger,og vi bliver accepteret som dem, vi er”.

” Sunde vaner i form af morgenmad, frokost og motion styrker energien og vores positive fokus”.

”Jeg sætter, for første gang, mig selv i centrum, og bliver nysgerrig på mine styrker og potentialer”.

”For første gang har jeg oplevet, at jeg kan stole på de folk, der er omkring mig”.

”Jeg har fået livsgnisten tilbage og troen på, at der venter en spændende fremtid”.

”På AaB-forløbet har jeg fået et nyt og sundt netværk”.

”Når vi møder tidligere AaB-deltagere, bliver vi inspireret til at gå nye veje”.

”Vi oplever, at virksomheder/uddannelsesinstitutioner gerne vil gå et ekstra skridt, for at hjælpe os på rette vej”.

Når vi igen kan juble og skabe værdi sammen med deltagerne, skyldes det i høj grad vores store netværk af samarbejdspartnere, der byder sig til i det ambitiøse arbejde. Vi skylder en stor tak til private og kommunalevirksomheder, uddannelsesinstitutioner og øvrige samarbejdespartnere. Tak til Jer!

Vi er taknemmelige for, at vi sammen med jer kan gøre en forskel for AaB-deltagerne.

Af Mette Andreasen og Søren Jacobsen
Mette Andreasen, Stefan Christensen og Søren Jacobsen

Foreningssamarbejdet 9220

af 1885 med frivillige, der gør alt for, at de unge kan få en god oplevelse. Fodbold på runderen strækker sig over 3 uger, hvor der blev afviklet 9 fodboldturneringer og 1 stor vandkamp. Det har i 2022 været velbesøgt med over 60 børn pr. dag. Det blev afsluttet med vandkamp og medaljer til alle.

Stor tak for indsatsen til alle jer frivillige, som gør dette muligt.

Foreningssamarbejdet 9220 er et samarbejde mellem idrætsforeninger og uniformerede korps i Aalborg Øst. Visionen med dette samarbejde er at skabe en aktiv fritid for alle børn og unge i området.

Foreningssamarbejdet 9220 har som målsætning, at alle børn og unge i Aalborg Øst skal være medlem af mindst én forening, fordi vi ved at: Det er gavnligt for alle børns udvikling at være medlem af en forening. Samarbejdet kan understøtte medlemstallene i den enkelte forening.

Fundamentet for Foreningssamarbejdet 9220 er styrkelse af samarbejdet mellem de aktiviteter og indsatser, der eksisterer i området. Herunder specielt skolerne.

AaB af 1885 har i samarbejde med de andre foreninger i Aalborg Øst haft flere aktiviteter. AaB af 1885 var med til en Aktivitetsdag for børnehaver i forbindelse med Idrætsmødet i juni.

AaB af 1885 har i uge 27+28+29 deltaget i sommer på ”runderen”. Hvert år arrangeres der fodbold på runderen. Her deltager AaB

Foreningstour afholdes 2 x årligt, hvor alle elever fra 1. til 6. årgang fra Herningvejens - Tornhøj og Mellervangskolen samles til en aktiv dag på Tornhøjskolen.Her var alle foreninger fra 9220 repræsenteret, og alle gjorde deres ypperste for at give alle børn en god dag. Børnene stiftede bl.a. bekendtskab med spejder, løb, fodbold, hockey, håndbold mm. Der blev sluttet af med fællesdans i hallen. AaB af 1885 er stolte over at være med i dette samarbejde og havde en super dag med glade børn.

Der blev også afholdt Aalborg Øst-dag i september. Her var alle institutioner og foreninger samlet og havde en god dag med boder, tombola, loppemarked, hoppeborge, bål mm.

AaB er stolt over at være en del af foreningssamarbejdet 9220 Aalborg Øst og ser frem til et godt samarbejde i 2023.

AaB Årbog 2022 Af Tom Nygaard

AaB’s Dameklub

I 2022 har vi med stor sorg sagt farvel til tre af Dameklubbens markante medlemmer.

Æresmedlem Henny Sørensen sov ind i en alder af 97 år den 25. marts 2022.

Æresmedlem Inga Johansen sov ind i en alder af 98 år den 25. maj 2022.

Henny og Inga var med til at stifte Dameklubben i 1957og har været aktive i klubben, indtil de begge kom plejehjem.

Næstformand Lis Kristensen sov ind efter længere tids sygdom i en alder af 86 år den 25. oktober 2022. Lis blev medlem i 1986 og var bestyrelsesmedlem i 34 år i perioden 1988 til 2022. Lis har været meget aktiv i hele perioden indtil i sommer, hvor sygdommen tog over.

For deres store indsats i Dameklubben har alle 3 modtaget AaB´s sølvnål.

50 års jubilar

Et kæmpe tillykke og stor tak til Karin Hansen, der i 2022 har været medlem af Dameklubben i 50 år. Karin har været bestyrelsessuppleant, bestyrelsesmedlem og revisor. Karin har deltaget i næsten alle møder, og i en alder af 94 år er hun stadig aktiv i klubben.

65 års jubilæum

Dameklubben blev stiftet den 18. marts 1957 af nogle friske ”Fodboldgræsenker” Det var noget helt nyt –og ikke helt velset - at pigerne skulle have deres egen aften i klubhuset, og at mændene denne aften skulle være babysitter. Det var en helt anden tid. I dag føler vi os meget velkomne i klubben og glæder os over at bidrage til det sociale liv i AaB.

Jubilæumsfest

Fredag den 18. marts 2022 afholdt Dameklubben og AaB´s Venner fælles jubilæumsfest i AaB.

Det blev en fantastisk festlig aften med lækker mad, gode vine og festlig stemning.Efter maden var der underholdning ved Søren Kaalund m.fl. Da Jørgen Rahbek og Lene åbnede ballet, kom der gang i dansen, og det fortsatte hele aftenen. Der deltog 78. Man kan roligt sige, det blev et brag af en rigtig AaB-fest.

Af Inge Frost Poulsen

Generalforsamling oktober 2022

For første gang i mange år var der udskiftning i bestyrelsen, da Lis Kristensen efter 34 år i bestyrelsen ikke genopstillede på grund af sygdom.Else Løkke ønskede ikke genvalg. Valgt til bestyrelsen blev Birgit Lybye og Hanne Oxlund, bestyrelsessuppleant Lene Høst, revisor Else Marie Simonsen, og revisorsuppleant Gretha Larsen. Stor tak til Else Løkke for 15 års bestyrelsesarbejde. I 2017 fik Else – efter 10 års bestyrelsesarbejde – overrakt AaB´s sølvnål.

Maj: Pigeaften i Magasin. Charlotte Gørtz fortalte om Personlig shopper konceptet og om sommerens mode. Personlig lingerishopper Pernille Høtoft fortalte om lingeri m.v. Et spænde arrangement, som sluttede på BACCO.

August: Sommerudflugt til Mariager, Hobro, Bramslev Bakker og Øster Hurup Havn. Første stop var i Rosenhaven i Mariager. Næste stop Hobro, hvorfra vi sejlede med Svanen til anlægsbroen i Bramslev. Derfra travede vi i det meget smukke landskab op til RestaurantBramslev Bakker, hvor der blev servet frokost. Derefter kørte vi til Øster Hurup havn, ogsluttede senere med et glas rosévin på turen tilbage til AaB.

Øvrige møder

Februar: Klubaften i AaB19 blev aflyst på grund af Covid 19, og julefrokosten 2021 blev aflyst på grund af snestorm,så det var meget længe siden, vi har haft mulighed for at mødes. Derfor var der inviteret til hyggemøde i AaB med god mad og vin. Der blev serveret oksefilet, flødekartofler og salat, citronfromage, kaffe og småkager. Det blev en rigtig hygge aften med god stemning.

April: Besøg på det Internationale hestecenter Helgstrand Dressage v/Andreas Helgstrand, i Uggerhalne. Rundvisning ved Erik Yde. Det var en kæmpe oplevelse at se de flotte bygninger og høre om driften af det fantastiske stutteri med 450 heste og 110 ansatte.

September: Foredrag i AaB med titlen ”Om at ære sine helte” ved Peer Kierstein Nielsen (Pitte). Peer er idémanden til opførelse af en legemsstor bronzeskulptur af fodboldspiller Henning Jensen, til det nye boligområde Stigsborg iNørresundby. Initiativgruppens tre personer er Peer Kierstein Nielsen, Lars Høst og Ole S. Nielsen. Alle deltog i mødet, som var en helt fantastisk interessant aften. Projektet startede dagen efter Henning Jensens død den 4. december 2017, hvor der blev sikret opbakning fra Aalborg Kommune og Henning Jensen nærmeste familie.Herefter blev der indhentet støtteerklæringer fra en lang række indflydelsesrige foreninger og instanser, herunder formanden for Folketingets Kulturudvalg, Dansk Boldspil Union, Aalborg Kommunes Kunstfond, Nørresundby Forenede Boldklubber m.v. Efter at have sikret en massiv in- og ekstern opbakning etablerede tovholderen Peer Kierstein Nielsen en Initiativgruppe tilknyttet Nørresundby Forenede Boldklubbers Venner bestående af Ole S. Nielsen og Lars Høst, som begge var nære venner og holdkammerater med Henning Jensen.Finansieringen er sikret via 12 lokale fonde og virksomheder, så selv med den aktuelle økonomiske usikkerhed,

157 AaB Årbog 2022

realiseres projektet i sin helhed, om end det formentlig bliver forsinket et årstid. Peer viste også den professionelle og rørende kortfilm om Henning Jensens unikke karriere og meritter, som Initiativgruppen har fået lavet. Ydermere har de lavet en film, hvor Jørgen Pyndt og Poul Erik ”Pylle” Andreasen har en interessant dialogsamtale om ”Mennesket og fodboldspilleren Henning Jensen”. Peer rundede foredraget af med at fortælle, at Initiativgruppen har lavet Facebookgruppen: Fodboldspilleren Henning Jensens Plads og skulptur i Nørresundby. Her kan man blive opdateret om projektets udvikling og status. Peer opfordrede til, at Dameklubbens medlemmer søger et gratis og uforbindende medlemskab af gruppen, samt at dameklubbens medlemmer også tropper op til festlighederne, når pladsen indvies og skulpturen afsløres på Stigsborg arealet i Nørresundby .

November: Besøg ved Langes Kunsthåndværk i Hjelmerstald, og efterfølgende spisning ved BACO. En spændende og hyggelig aften.

December: Julefrokost: AaB´s kok Henrik Bjørklund serverede en meget lækker julefrokost. De flotte julepyntede borde og dekorationer stod Lise Berthelsen for. Hanne Jønson havde forfattet en skøn julesang. Aftenen sluttede med pakkespil.

Fremtidige møder: I 2023 satser vi på sammen med AaB´s Venner at invitere til AaBgrill aften.

Vi har i dag 61 medlemmer. Ifølge Dameklubbens vedtægt, kan man blive medlem hvis man har interesse eller tilknytning til AaB. Der er stadig plads til flere. Ring evt. på mit nr. 29 46 89 21.

Dameklubbens hjemmeside: Her kan man følge hvad der sker i Dameklubben. Se under aabaf1885.dk, klik i højre hjørne, og klik på AaB af 1885, herefter på Støtteforeninger.

Afslutning

Afslutningsvis en stor tak til alle medlemmerne. Og AaB af 1885 for et godt samarbejde og støtte. Tak til AaB´s kok for god service og lækkert mad. Og tak for et meget fint samarbejde med AaB´s Venner.

I ønskes alle en glædelig jul og godt nytår På gensyn i 2023

158

AaB’s Venner

Efter et par år, der har været præget af Covid 19, og hvor det har været nødvendigt at aflyse en del af de planlagte arrangementer/ aktiviteter, så har 2022 været et næsten normalt år, hvor det er lykkedes at gennemføre fuldt program bortset fra AaB Flæsk, der måtte aflyses som planlagt i februar, men kunne gennemføres senere.

Tirsdagstræf

Covid 19 har medført skiftende forsamlingsforbud, og det var vi også lidt ramt af ved indgangen til året, men kunne gennemføre januar mødet den 25. januar.

Tirsdagsmøderne afholdes den sidste tirsdag i måneden med undtagelse af juni, juli og december måned. Møderne indledes med et par sange, som John Andersen udvælger, og

synger for med sin medbragte guitar, og dermed er den gode stemning sat.

Selv om det primært er samværet og hyggesnak med hinanden, så har vi også lejlighedsvis gæstetalere på besøg, og Jacob Larsen, der tiltrådte som Akademichef i foråret, kunne fortælle om en ny strategi for talentudviklingen i AaB. Efter nogle år med tilbagegang og svigtende resultater kunne Jacob fortælle, at der var et stort arbejde at gøre, inden man når tilbage til fordums styrke.

På Hans Erik Frosts foranledning har vi blandt de fremmødte fået 1-2 til at fortælle om specielle/sjove episoder, man gerne vil fremhæve. Det er blevet vel modtaget, så det vil vi også fortsætte med fremover.

AaB Flæsk

AaB Flæsk blev første gang afholdt i 2019 og blev fra starten en kanon succes med 127

Af Karsten Simensen

deltagere. Det gentog sig i 2020 med ca. samme deltagerantal. En del af de ”yngre AaB veteraner” havde givet udtryk for, at de hellere ville deltage i et arrangement en fredag i stedet for en lørdag som det årlige ”Gamle Drenge”-træf. Bestyrelsen nedsatte en arbejdsgruppe bestående af Torben Boye, Ole Madsen, Allan Mogensen, Peter Enevoldsen og John Holm Jensen og blev sammen med bestyrelsen enige om at afholde det den første fredag i februar. Allan Mogensen har i foråret forladt landsdelen og er blevet erstattet af Steen Frost. Det var i år derfor planlagt til fredag den 4. februar, men vi blev nødsaget til at aflyse det på grund af Covid 19 og forsamlingsforbuddet på det tidspunkt.

Forsamlingsforbuddet blev gradvis lempet og ophævet i marts måned, og derfor besluttede bestyrelsen at gennemføre AaB Flæsk fredag den 1. april uden mundbind og andre restriktioner. Selv om det var med kort varsel, at invitationen kom ud, så var vi i bestyrelsen enige om, at det var vigtigt, at vi gennemførte arrangementet, inden det blev for sent i stedet for helt at springe et år over. Det blev atter en stor succes, og med Ole Madsen som toastmaster fandt han på sædvanlig vis ”ofre,” han kunne ”stege.” Denne gang var det de tre trænere Poul Erik Andreasen, Peter Rudbæk og Søren Kusk. Invitation til næste års AaB Flæsk fredag den 3. februar 2023 er udsendt, så der er stadig muligt at tilmelde sig.

Banehold

På 6. sæson har vi i AaBs Venner stillet et hold til rådighed for at være behjælpelig med at pleje superligaspillernes træningsbane. Holdet består af 12 mand, og der stiller 3 personer fra holdet en gang om ugen. Vi bruger ca. en time på at trimme banen. Søren Moselund Andersen er tovholder og koordinator for baneholdet, og arbejdet værdsættes og roses af såvel spillere som trænere og ledere. Som en påskønnelse for indsatsen havde

Thomas Bælum inviteret hele holdet til et VIP- arrangement på Aalborg Portland Park til den sidste hjemmekamp mod Silkeborg søndag den 6. november.

65 års jubilæumsfest

AaBs Venner blev stiftet den 27. marts 1956 ved en velbesøgt generalforsamling i klubhuset på Ny Kærvej. Året efter i 1957så AaBs Dameklub dagens lys ved en stiftende generalforsamling den 18. marts også i klubhuset på Ny Kærvej.

I AaBs Venner har vi sammen med AaBs Dameklub drøftet muligheden for at afholde en fælles jubilæumsfest, men på grund af Covid 19 var vi usikre på, om det kunne gennemføres. Da forsamlingsforbuddet ophørte, fandt vi frem til, at Dameklubbens stiftelsesdag var et passende tidspunkt at invitere til en sådan jubilæumsfest, nemlig den 18. marts. Det blev en fantastisk aften med 84 tilmeldte. God mad med tilhørende drikke og Søren Kaalund og hans tre medmusikere sørgede for god musik og underholdning. Dansegulvet var fyldt lige til lukketid. En aften som denne var der flere, som foreslog blev gentaget lidt oftere også gerne uden, at der var en anledning.

Gamle Drenge

Det årlige Gamle Drenge træf der har været afholdt siden 1992, hvor Ejvind Poulsen tog initiativ til denne tradition, der afholdes den

161 AaB Årbog 2022

første lørdag i november, og derfor i år var den 5. november. Maden er også en tradition og den samme nemlig sild, skipperlabskovs og risalamande. De 70 fremmødte kom med højt humør og den gode stemning var sat fra starten.

Vi har ved flere lejligheder haft gæstetalere til vores Gamle Drenge træf, og denne gang havde vi fået klubbens tidligere succestræner Peter Rudbæk til at fortælle om spændende og sjove højdepunkter i en lang og gloværdig karriere i fodboldens verden som træner i AaB, Viborg og AGF samt 15 år i DBU som træneruddannelseschef. Peter er også medlem af AaBs Venner og er flittig deltager i vores arrangementer og møder.

Vi har også tradition for, at vi graver tilbage i tiden for ar markere begivenheder, som vi godt vil sætte fokus på. I år var det to oprykkerhold vi satte spot på, nemlig holdet der rykkede op i 1. division for 60 år siden i 1962, og oprykkerholdet fra 1972, og dermed 50 år jubilæum. I 1962 var det efter 15 års fravær fra landet bedste række og i 1972 var det efter et års fravær. Preben Larsen var dobbelt jubilar, da han deltog på begge oprykkerhold. Mange minder og fortællinger blev udvekslet ved den lejlighed.

Der var også en forsinket gave til vores medlem Tommy ”Kuglepen” Poulsen, som også var gæstetaler sidste år. Tommy kunne sidste år efter imponerende 50 år som sportsjour-

nalist på Horsens Folkeblad lade sig pensionere. Tommy fik derfor overrakt og blev iklædt en AaB trøje i passende størrelse.

Der er også tradition for, at vi markerer runde fødselsdage fra 70 år og opefter ved denne lejlighed, og vi mindes også medlemmer, vi har taget afsked med siden sidst, og blandt dem er der mange store spiller- og lederskikkelser, og de blev mindet med et halv minuts stilhed, og efterfølgende blev de klappet af banen, og de er: Ole Søndergaard, Hans Wullf, Frits Jørgen Jensen, Erik Christensen (Josse), Jørgen Mikkelsen, Per Westergaard, John Jørgensen, samt Inga Johansen, Henny Sørensen og Lis Kristensen. De tre sidste er fra AaBs Dameklub, og de har trofast gennem mange år serveret for os til arrangementer som dette.

AaBs slagsang synges også ved denne lejlighed med John Andersen som forsanger med et efterfølgende hurra og et ”AaB længe leve”. En stor tak til AaBs Dameklub for hjælp til borddækning, servering og anden praktisk hjælp ved arrangementet. Det er muligt på Vennernes hjemmesideat se billeder fra dagen.

Generalforsamling

Ifølge vedtægterne skal der afholdes generalforsamling en gang årligt inden udgangen af mats måned, og det blev afviklet onsdag den 30. marts med flot fremmøde. Generalforsamlingen blev indledt med et oplæg fra ad-

162 AaB Årbog 2022

ministrerende direktør Thomas Bælum, AaB A/S, som gav en status på både det sportslig og ikke mindst det kommercielle område. Æresmedlem i AaB af 1885 Anders Kristensen, var som sædvanlig en kompetent og myndig dirigent, der kunne afvikle generalforsamlingen i god ro og orden. Af vedtægterne fremgår det, at alle er på valg hvert år, og alle blev genvalgt, dvs.

Formand Karsten Simensen

Kasserer Mogens Skovborg

Sekretær Jørgen Rahbek

Suppleant Ole Christoffersen

Bilagskontrollant Kjeld Nielsen

Bilagskontrollantsuppleant Henning Thygesen

Generalforsamlingen blev –som traditionen er – afsluttet med AaBs slagsang og et AaB hurra.

Det skyldtes et sammenpresset program, da noget skulle indhentes efter Corona krisen. Vi forventer at gennemføre en grillaften i det nye år, som vil blive udmeldt senere.

Sidste år valgte vi i bestyrelsen, at året skulle være kontingent frit, da det ikke var muligt i både 2020 og 2021 at gennemføre det planlagte program fuldt ud. Vi har kunnet fastholde medlemstallet på 185 medlemmer, og forventer at få lidt tilgang, når vi holder AaB Flæsk i februar.

En stor tak skal der afslutningsvis lyde til AaB 1885 og AaB A/S for støtte og et fortrinligt samarbejde, som også gælder det altid tjenstvillige personale. En speciel tak skal der selvfølgelig også være til AaBs Dameklub for godt samarbejde, og for altid velvillig hjælpsomhed til vores arrangementer.

Afslutning

Vi har de senere år afholdt et fælles grillarrangement sammen med AaB Dameklub, men det valgte vi i fællesskab at droppe i år.

Også tak til AaBs Supportklub for et godt og konstruktivt samarbejde.

Godt nytår til alle.

163 AaB Årbog 2022

Veteran mod B 1903

Hovedkampen forud for AaB – FC København

Til superligakampen mellem AaB og FC København søndag den 24. juli blev vi ”gamle” udfordret af FCKs licens ejere B1903 til en forkamp.

B1903 har et såkaldt ”Morgenhold” bestående af tidligere divisionsspillere, der mødes på klubbens anlæg på Lyngbyvej mandag og fredag året rundt til en times fodbold fra kl.

10-11 med efterfølgende kaffe. Vi fik i juni en forespørgsel, om vi var klar til at spille en forkamp til AaB - FC København, så ville de tage turen til Aalborg og møde os og efterfølgende overvære kampen på Aalborg Portland Park om aftenen.

Gæsterne var tidligt oppe og var med tog til Aalborg. De ankom til banegården i Aalborg

164 AaB Årbog 2022
Af Karsten
Simensen

kl. 11.40, og her blev de hentet i tre biler af AaB-spillere og kørt til AaBs anlæg på Hornevej, hvor dagens hovedkamp skulle spilles. Vi valgte at holde fælles taktikmøde, og derfor var der fælles omklædning i et af de store omklædningsrum. Humøret og de gode bemærkninger var der fra starten, og selv om vi var blevet lidt grå i toppen, varede det ikke længe, inden vi genkendte hinanden og fandt den gode jargon, der er i et omklædningsrum. Til kampen havde vi ”hyret” den erfarne og kompetente dommer Ib Alstrup.

Kampen blev spillet på 7- mands bane og var ret jævnbyrdig i starten i ”højt” tempo.Gæsterne var foran ved pausen, men i 2. halvleg trak vi fra, og det blev til en 8-4 sejr til AaB.Vi blev godt støttet af vores hjemmepublikum bestående af John Andersen og Ole S. Nielsen.

Efter kampen, hvor flere var små skadede og havde ømme ben, var der selvfølgelig den sædvanlige 3. halvlegs bajer eller to, og her gik snakken lystigt. Der blev grinet og fortalt de gamle historier fra dengang. AaB 1885 var

vært ved 3. halvlegs arrangementet, og da det var midt i ferietiden, så havde vi anlægget næsten for os selv.

Vi kørte gæsterne til KOMPAS Hotel, hvor de skulle overnatte, og efter de var blevet installeret, fortsatte vi til Aalborg Portland Park. Her havde Thomas Bælum og AaB A/S inviteret begge hold til spisning i VIP- Lounge og til efterfølgende at overvære kampen mellem AaB og FC. København. Efter kampen var vi til ”efter drink” i Jysk Vin Loungen som afslutning på kampen og en fin dag sammen.

Gæsterne nåede også en tur gennem Jomfru Ane Gade og en øl på John Bull Pub på vej hjem mod hotellet. Næste formiddag gik turen så tilbage til København med tog. De har varslet en revanchekamp i København i det nye år. Vi har efterfølgende modtaget en stor hilsen og tak for et fortræffeligt arrangement og værtskab.

165 AaB Årbog 2022
Bagerst fra venstre: John Andersen, Henning Hoff, Børge Nielsen, Poul Erik Andreasen, Niels Haarbye, Bent Kristiansen, Torben Vandet Kristensen, Erling andersen, Lars Francker, Vagn Holm, Karsten Simensen, Jan ”Dunte” Hansen, Karsten Jønsson, Søren ”Knald” Pedersen, Frank Mathiesen, Ib Alstrup (dommer). Forrest fra venstre: Forest fra venstre: Ole S. Nielsen, Ole Nielsen, Jens Skibsted, John Holm Jensen, Jens Sass Hansen, Karsten Jensen, Jan Herrig, Allan Olsen, Jens Aabling.

Personale

1885 personale: Bagerst fra venstre: Peter Østergaard, Annette Albrektsen. Midterst fra venstre: Tom Nygaard, Henrik Bjørklund

Forrest fra venstre: Ole Christensen, Emilie Bech Lindhart, Jette Esbensen, Joy Mogensen. Mangler: Ole Torp, Kjeld Simonsen.

A/S personale:

Fra

Mangler:

166 AaB Årbog 2022
venstre: Simon Vangsgaard Jensen, Mikkel Kallestrup Johansen, Brian Andersen, Ditte Skammeritz, Maiken Andersen, Frederik Dahl Johansen, Birgitte Cassebaum Nielsen, Jeanette Vilgaard Pedersen, Mette Urth Schjøtt, Bjarne Hansen, Martin Høj Pedersen, Kasper Bødker, Jesper Elkjær, Michael Meelsen Nielsen, Thomas Bælum, Mathias Rosendal. Morten Brinkmann, Jacob Larsen, Trine Bruun Olesen, Rasmus Estrup.

Bestyrelser

AaB 1885 bestyrelse: Bagerst fra venstre: Kenneth Jensen (E-sport), Lisbet Pagter (Herresenior), Emilie Huus (Floorball), Claus Skibsted (k asserer).

Forrest fra venstre: Kim Kaastrup (Ungdom drenge), Jens Hagbart (Elitefodbold), Claus Fallingborg (formand), Henrik Raal (Kvinde-pige) Niels, Christian Hejlesen (næstformand).

AS bestyrelse :

Fra

Fraværende:

167 AaB Årbog 2022
venstre: Kim Jacobsen, Mads Peter Veiby, Torben Fristrup (formand), Niels David Nielsen (næstformand), Claus Fallingborg, Henrik Hagbarth. Anders Bjørnstrup.

E-sport bestyrelse:

Bagerst fra venstre: Andreas Parmo Hansen, Oliver Winther Houmøller, Michael Park Madsen.

Forrest fra venstre: Lasse Storgaard Kirchoff, Kenneth Ringtved Jensen, Brian Torp.

AaB’s venner bestyrelse:

Fra venstre: Mogens Skovborg, Karsten Simensen, Jørgen Rahbech.

168 AaB Årbog 2022
AaB’ dameklub bestyrelse: Fra venstre: Birgit Lybye, Lise Berthelsen, Hanne Jønson, Inge Frost, Hanne Oxlund, Lene Høst.

Summa summarum: Vi har haft et FLOT år 2022.

Når vi snart kommer ind i år 2023, er det vigtigt, at vi understøtter den udvikling, som klubben oplever og har oplevet.

Til alle de frivillige ledere, vi har i klubben, skal lyde en kæmpe, stor og hjertelig tak for den fantastiske indsats, I har ydet i det forgangne år.

Bestyrelsen glæder sig allerede til en ny og spændende sæson, som starter med vores standerhejsning den 3. søndag i januar, den 15. januar 2023.

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.