__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

2021

VÅRENS BØKER


Forlagshuset i Vestfold AS Skreppestadveien 46 3261 Larvik E-post: post@forlagshusetivestfold.no Internett: www.forlagshusetivestfold.no Facebook: www.facebook.com/forlagshusetivestfold/ Instagram: www.instagram.com/forlagshuset/ Vi tar forbehold om endringer av pris og/eller utgivelsestidspunkt.


2021

VÅRENS BØKER


Innhold Krim, spenning og thriller Roman Poesi Dokumentar Lyst Forlag Forglemmegei Forlag Jubel Forlag

6 16 20 22 24 26 28


VÅRE BØKER Våren 2021

LIV Forlag Tittel

Forfatter

Sjanger

Pris

Kommer

Offiseren Remis Rovdyr En sult som ikke kan stilles Drømmemannen fra h*lvete De uskyldige Rød sone De heldige

Helge Thime-Iversen Jan Westbye Erling Greftegreff Lars Helle Martine Onstad Kristine T. G. Harderberg Tonje A. Lissandrin Elin Hesjevik

Krim Krim Krim Krim Roman Roman - Pocket Poesi Dokumentar

349,349,349,349,349,199,299,349,-

Februar Mars / april Mai / juni Juni Mai / juni Februar / mars Februar Juni

Barnebok

299,-

Februar / mars

349,-

Juni / juli

LYST Forlag Ikke ta Haiku!

Beate Winther

FORGLEMMEGEI Forlag På eventyr i Argentina. Med 100 års mellomrom

Cornelia Enger

Reisebiografi

JUBEL Forlag Historien om Arne Olav Lund AS

Torleiv Inge Kili

Jubileumsbok

Februar


KRIM, SPENNING OG THRILLER 6


OFFISEREN

Helge Thime-Iversen En mann blir kastet over bord fra en ferge på Vestlandet. Samtidig blir Njaal Natland ved Kripos kontaktet angående en kodet tallrekke som kan knyttes til en kommende terroraksjon. En intens og personlig jakt på svar

starter, – både på en drapsmann og en løsning på koden. Kan Njaal finne svarene i tide til å forhindre både nye drap og en grusom terroraksjon på norsk jord? ISBN: 978 82 8330 296 7

kr 349,Februar

Helge Thime-Iversen har skrevet sin desidert beste bok til nå. Et virkelig altoppslukende come-back! Bokanmelder Simen Ingemundsen, Randaberg24

Bibliografi Krim X 2013 Blodørn 2019

Krim, spenning og thriller

HELGE THIME-IVERSEN er født i 1971 og bergenser. Han er utdannet historiker. og har vært innom en rekke svært forskjellige arbeidsplasser. Siden 2006 har han hatt ulike stillinger i Sjøfartsdirektoratet. Han bor i dag i Haugesund med ektefelle og tre barn. Offiseren er hans tredje roman.

7


KRIM, SPENNING OG THRILLER 8


REMIS

Jan Westbye Russiske krigsskip og jagerfly har krenket norsk territorium og foretatt simulerte angrep på norske fartøy og installasjoner. Svalbard står sentralt i agitasjonen og Norge har innkalt til et krisemøte i NATO som finner sted i Operahuset i Oslo. Tilfeldigheter trekker den tidligere marinejegeren Mark ufrivillig inn i en internasjonal konflikt som eskaleres på ulike nivåer i

statsapparatet. Politietterforskeren Ken Sunde får saken med å oppklare en hendelse med fraktebåten «Taunus» og blir en brikke på brettet der deltakernes trekk får uante følger. Remis er betegnelsen på et sjakkparti som ender uavgjort… eller gjenstår fortsatt flere trekk i dette spillet?

ISBN: 9788283303155

kr 349,Mars / april

«Remis» er hans debut som forfatter.

Krim, spenning og thriller

JAN WESTBYE kommer opprinnelig fra Horten, men er i dag bosatt i Tønsberg, der han driver sin advokatpraksis. Jan har arbeidet som advokat i store industriselskap og har erfaring fra Forsvaret og Politiet.

9


KRIM, SPENNING OG THRILLER 10


ROVDYR

Erling Greftegreff Levningene etter et menneske blir funnet under gravearbeid i en avsidesliggende elvedal. Identifiseringen viser at de tilhørte en lokal direktør som forsvant sporløst femti år tidligere. En sedat og rolig etterforskning blir igangsatt. Saken er gammel, og sporene fraværende. Etter en tid blir den lagt til side.

I Hønefoss fortsetter alt som vanlig, inntil en enslig, eldre kvinne blir funnet drept. Det er få spor, men ett av dem snur alt på hodet. Plutselig virvles etterforskerne inn i en internasjonal etterforskning, på jakt etter et menneske med helt spesielle egenskaper. Et rovdyr. Men hvorfor dukket det opp nå? I lille Hønefoss?

ISBN: 9788283303131

kr 349,Mai / juni

For oss som kjenner dette forfatterskapet, så er en ny bok en liten høytidsstund. Erling Greftegreffs to første krimromaner holder svært høyt nivå, og jeg gleder meg skikkelig til å lese denne tredje boka. Forfatter og bokblogger Geir Tangen

Bibliografi Krim Trekkfuglene 2016 Liten jente forsvunnet 2018

Krim, spenning og thriller

ERLING GREFTEGREFF er politioverbetjent, født i 1969, og bosatt på Gran i Hadeland. Greftegreff har en variert politi og etterforskerbakgrunn, som innbefatter mange års operativ tjeneste, samt etterforskning av de fleste sakstyper. Han bor på Gran på Hadeland, er gift, og har tre barn i alderen åtte til atten år. "Rovdyr" er hans tredje utgivelse på Liv forlag.

11


KRIM, SPENNING OG THRILLER 12


EN SULT SOM IKKE KAN STILLES Lars Helle Stavanger høsten 2014. Rogaland Teater skal sette opp Gift av Kielland. Den kvinnelige hovedrollen skal spilles av Kjersti Knarre. Dette er første gang hun står på en teaterscene siden hun tidligere - uten forklaring - hoppet av Ibsens Hedda Gabler. Kjersti oppsøker krimforfatter Kurt Stille for å få ham til å finne en

stalker som har fulgt etter henne i flere år. I jakten på forfølgeren trekker Kurt fram fortidens hemmeligheter én etter én. Svik, begjær, løgn og utroskap. Stalkeren viser seg å være langt farligere enn Kurt hadde forestilt seg. I kjølvannet ligget en rekke lik, alle drept på grunn av en sult som ikke kan stilles.

ISBN: 97888283303193

kr 349,Juni

Helle klarer det nesten ingen av dagens krimforfattere fikser: Han holder på spenningen til siste slutt. Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Han har tidligere gitt ut en rekke fagbøker og åtte kriminalromaner.

Bibliografi Krim Når demningen brister, Den siste dagen, Bak stengte dører, Sanger til gry, Der sirkelen slutter, Brennende sinn, Ingenting å skamme seg over, Når stormen aldri løyer,

2004 2006 2008 2009 2013 2014 2017 2019

Krim, spenning og thriller

LARS HELLE, (f. 14.03.1957) arbeidet som førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Stavanger, inntil han nylig pensjonerte seg.

13


14


ALLE LARS HELLES TIDLIGERE KRIMUTGIVELSER KOMMER I NY, REDIGERT OG REVIDERT UTGAVE, BÅDE SOM POCKET OG EBOK

Lars Helle «Helle skriver både spennende og godt. Av og til riktig så morsomt» Ingvar Ambjørnsen, VG (om «Bak stengte dører.»)

Vinner av Sølvkniven 2018

Når demningen brister, Den siste dagen, Bak stengte dører, Sanger til gry, Der sirkelen slutter, Brennende sinn, Ingenting å skamme seg over, Når stormen aldri løyer,

2004 2006 2008 2009 2013 2014 2017 2019

k149,Juni

Han har tidligere gitt ut en rekke fagbøker og åtte kriminalromaner.

Krim, spenning og thriller

LARS HELLE, (f. 14.03.1957) arbeidet som førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Stavanger, inntil han nylig pensjonerte seg.

15


ROMAN 16


DRØMMEMANNEN FRA H*LVETE Martine Onstad Det sies at når du har møtt den rette, så vet du det. Blikket fra den andre personen sender en storm av følelser gjennom kroppen. Hjertet banker. Sommerfuglene danser. Intuisjonen roper; “Her er drømmemannen!” Kirkeklokkene ringer. Og dere er lykkelig alle deres dager. Det skjedde med meg. Eller … ikke helt. Ikke bryllupet. Bare følelsen.

Han stod rett foran meg, så på meg med et blikk jeg følte meg hjemme i. Han sa alle de rette tingene, og jeg falt pladask. Denne boken er en indre kamp om kjærlighet på grensen til avhengighet. Kan man overbevise noen om at man er den rette?

ISBN: 9788283303179

kr 349,Mai / juni

Roman

MARTINE ONSTAD ble født i Bergen i 1990 og er fremdeles bosatt i byen. Hun er blogger, programleder og journalist. Onstad har vært med å bygge opp nettmagasinet Utetrend, vært en del av Youtube-nettverket Nordic Screens og samarbeidet med Match.com og NRK Humorlab. Hun har jobbet som programleder i P5 Bergen, vært reporter for P4 og hatt ankerrolle i 5000 Bergen Radio. I tillegg er hun programleder i podcasten Sexløs og Singel-ish, samt vært deltaker i TV 2 serien Singel. «Drømmemannen fra h*lvete» er hennes debut som forfatter.

17


DE USKYLDIGE

Kristine T. G. Harderberg

Tredje opplag av «De uskyldige» Nå som pocket!

kr 199,Februar / mars

ISBN: 9788283303087

Sandra leter etter faren sin, en jakt som fører henne fra en liten bygd på Vestlandet til Firenze i Italia. Søket etter faren skal vise seg å avsløre sjokkerende hemmeligheter. Under buegangene i Europas aller første barnehjem opplever Sandra hvordan historie og nåtid henger sammen, hvor sterkt båndet mellom mor og barn kan være.

Parallelt med Sandras historie følger vi også Teresa, en oppvakt jente i frigjøringskrigens Italia, en tid da muligheter og begrensninger går hånd i hånd. Mest av alt ønsker hun seg utdannelse, men følgene vil bli skjebnesvangre. De uskyldige handler om livsvalg og tilhørighet, om mysterier og håp. Romanen har fått en rekke strålende anmeldelser av forfattere, aviser og bloggere.

Roman

«De uskyldige» er en medrivende historie, full av mystikk. Forfatterens tekst skaper indre bilder som sitrer, hun graver dypt og tegner et tragisk bilde av skjebner som ble gitt håp, forpleining og dannelse. Fotograf Morten Krogvold

18

Kristine T. G. Hardeberg (f. 1971) har vokst opp i Oslo og Trøndelag og er nå bosatt med mann og barn på Gjøvik, der hun jobber som fotograf og formidler. Hun har bakgrunn i kunsthistorie, fotografi og fransk språk og litteratur og har gjennom mange år oppholdt seg i kortere og lengre perioder utenlands, særlig Italia, Frankrike og USA. «De Uskyldige» er hennes første roman.


“

Bøker luktar heilt spesielt, dei luktar ein slags klokskap som ikkje finst andre stadar.

- Frode Grytten


POESI 20


RØD SONE

Tonje A. Lissandrin Europas første koronadødsfall fant sted i landsbyen Vò, i februar 2020. Området ble umiddelbart satt i karantene og Tonje Lissandrin observerte situasjonen på nært hold.

Rød sone er en diktsamling om koronapandemien, skrevet av en norsk immunolog med et italiensk perspektiv.

ISBN: 9788283303070

kr 299,Februar

Poesi og kortprosa

Tonje A. Lissandrin er født i 1975 i Trondheim. I dag bor hun i Veneto i Italia. Hun har Master of Business Administration (MBA) -utdannelse fra London, hovedfag innen immunologi og forskerbakgrunn fra USA. Lissandrin har gitt ut flere vitenskapelig artikler i internasjonale, medisinske tidsskrifter. Hun debuterte med boken Venteromsnoveller på Liv forlag i 2018

21


Foto; Paal Audestad / Aftenposten / NTB

DOKUMENTAR 22


DE HELDIGE Elin Hesjevik

En av de verste forbrytelsene i norsk historie skjer den 22. juli 2011. En bilbombe i regjeringskvartalet. Bygninger raseres på grensen til kollaps. Åtte mennesker mister livet. Noen timer senere starter massakren på Utøya. 69 mennesker myrdes. De fleste er ungdommer. Dette er den dramatiske historien om vennene Torbjørn og Hanne

som befinner seg midt i terroren på Utøya. Hver for seg kjemper de for livet. Det er bare 25 meter mellom dem da terroristen kommer. Torbjørn overlever. Han er en av de heldige. Dette er også en historie om hvordan terroren rammer en hel familie. Hvordan skal de leve videre etter et slikt traume? Hvordan kan det gjøre vondt å være heldig?

ISBN: 9788283303216

kr 349,Juni

Fantasy, barn og ungdom

Elin Hesjevik ble født i 1964 i Lakselv i Finnmark, hvor hun også vokste opp. Etter å ha tilbragt store deler av sitt voksne liv på Vestlandet, er hun nå bosatt i Trondheim. Elin er mamma til 3 voksne barn: Torbjørn, Øyvind, Synnøve. Hun er Cand Scient, og jobber i dag som lektor i matematikk og kjemi på Bybroen videregående skole. «De heldige» er hennes debut som forfatter.

23


24


IKKE TA HAIKU! Beate Winther

Miko ønsker seg en hund mer enn alt i verden, men det vil ikke mamma, pappa, Aki eller Ina ha. Så får familien tilbud om å passe en førerhundvalp. Da blir det fart i sakene! Den dagen de henter Haiku er den lykkeligste dagen i Mikos liv. Det er bare et problem: Når Haiku er blitt ett og et halvt år

gammel, skal hun leveres tilbake til hundeskolen for å trenes opp til å bli førerhund. Miko og Haiku blir bestevenner og deler både morsomme og skumle opplevelser. Men tiden går, og dagen de skal skilles nærmer seg fort. Miko gruer seg forferdelig. Da skjer det noe uventet!

ISBN: 9788293349747

kr 299,Februar / mars

Tidemann hos tannlegen. Bildebok. Regnbuespurven. Bildebok. Fiolekspressen. Roman. Ugler i mosen. Bildebok. Er det her jeg bor? Bildebok. Fri fra angsten! Fagbok.

Lyst Forlag

Beate Winther er født i 1949 i Oslo og har jobbet som lærer, forlagsredaktør, radioreporter og oversetter. Hun har utgitt 5 barnebøker, en fagbok om angst og har publisert tekster i en rekke medier. Som lidenskapelig hobbyfotograf har hun hatt sju separatutstillinger og vært representert tre ganger på juryert utstilling under Fotografiets dag i Horten. Hun bor sammen med mannen Stein og labradoren Dexi i Norge om sommeren og Spania om vinteren.

1992 2000 2003 2006 2008 2010

25


26


PÅ EVENTYR I ARGENTINA Cornelia Enger

I form av brev og dagboknotater får leseren et unikt innblikk i en del av norsk utvandringshistorie, som hittil har vært ukjent for mange. En historisk reisebeskrivelse fra to unge menn som i 1920-årene forsøkte å finne lykken Argentina, men

som fant ut at landet ikke var det eldoradoet som de trodde det var. Forfatterens ektefelle er sønn til den ene av de unge mennene som utvandret, og nesten 100 år senere fulgte de selv i forfedrenes fotspor. Boka er rikt illustrert med både gamle og nye fotografier. ISBN: 9788293407331

kr 349,Juni / juli

«På eventyr i Argentina med hundre års mellomrom» er hennes debut som forfatter

Forglemmegei Forlag

Cornelia de Vries Enger er født i Nederland i 1946, der hun bl. a jobbet som miljøarbeider for gutter med tilpasningsvansker. Hun kom til Norge i 1971, og har jobbet i 24 år som offentlig ansatt jurist, før hun ble pensjonist i 2015. Enger er gift med en norsk mann og har to voksne sønner.

27


28


HISTORIEN OM ARNE OLAV LUND Torleiv Inge Kili En jubileumsbok for Arne Olav Lund as, et ingeniør- og entreprenørfirma som holder til på Ringdalskogen industriområde i Larvik. Firmaet utfører oppdrag over hele Østlandsområdet innenfor bygging og rehabilitering

av vei, vann og avløpsanlegg og grunn og terrengarbeider, samt bygging av kaier og småbåthavner. De har 105 ansatte og en årlig omsetning på over 300 millioner kroner, så dette er rett og slett en strålende suksesshistorie!

Jubel Forlag 29


Forlagshuset i Vestfold ble etablert i 2012, men vårt hovedforlag – LIV Forlag – ble grunnlagt sommeren 2010. Den gangen var tanken å rette søkelyset mot talentfulle «stemmer» fra Vestfold. Med tiden har vi utviklet oss, og dag gir vi ut forfattere fra hele landet. Under «forlagsparaplyen» Forlagshuset i Vestfold, har vi fire aktive imprintforlag som til sammen gir ut rundt 60 titler årlig.

LIV Forlag er vårt hovedforlag, der vi gir ut kvalitetslitteratur innenfor de fleste av litteraturens sjangre.

Alle bøker fra LIV forlag distribueres via Sentraldistribusjonen.

Jubel Forlag er rettet mot næringslivet, og gir f.eks ut firma- og jubileumsbøker.

LYST Forlag er vårt talentforlag, der ferske forfattere vi ser et potensiale i, får en mulighet til å vokse. Forglemmegei Forlag deler de nære og ekte historiene – med opplag fra 20 til 200.000.

Forlagshuset i Vestfold AS Skreppestadveien 46 3261 Larvik E-post: post@forlagshusetivestfold.no

Jubel Forlag

Internett: www.forlagshusetivestfold.no Facebook: www.facebook.com/forlagshusetivestfold/ Instagram: www.instagram.com/forlagshuset/

Grafisk utforming av Tobias Eie Larsen - tobylarsen.com

Profile for Forlagshuset i Vestfold as

Vårens bøker fra Forlagshuset i Vestfold 2021  

En thriller. Tre kriminalromaner. En jubileumsbok. To skjønnlitterære romaner. En poesisamling. En historisk reisebiografi. Én barnebok. En...

Vårens bøker fra Forlagshuset i Vestfold 2021  

En thriller. Tre kriminalromaner. En jubileumsbok. To skjønnlitterære romaner. En poesisamling. En historisk reisebiografi. Én barnebok. En...

Profile for livforlag