Årets katalog 2022 - Forlagshuset i Vestfold as

Page 1

2022

ÅRETS BØKER


Forlagshuset i Vestfold AS Skreppestadveien 46 3261 Larvik E-post: post@forlagshusetivestfold.no Internett: www.forlagshusetivestfold.no Facebook: www.facebook.com/forlagshusetivestfold/ Instagram: www.instagram.com/forlagshuset/ Vi tar forbehold om endringer av pris og/eller utgivelsestidspunkt.


2022

ÅRETS BØKER


Innhold Roman Fortellinger Krim, spenning og thriller Dokumentar Fagbok Barn Lyst Forlag

6 16 18 24 30 32 36


ÅRETS BØKER 2022 LIV Forlag Tittel

Forfatter

Sjanger

Pris

Kommer

Ensom er den som ikke er nummer én for noen Ode til lyset Et sted i tiden Hercules. Snill katt, vill katt Glassdronningen

Vibecke Groth Mette Werner Anders Lunde Sissel Lie Lill Heidi Oppsahl

Roman Roman Roman Prosa Roman

349,349,299299,349,-

Januar April August September Oktober / november

Svarte Engler Dorthea Bjørk Mødrenes synder Kleptokratene

Jarle Sten Olsen Bjørn Bottolvs Frøydis Lilledalen Espen Skjerven

Krim Krim Krim Krim

349,349,349,349,-

Mars August September Oktober

Fotograferte Larvik-historier En krigsseilers kamp Der landevei og sjø møtes Helgeroa på 1800-tallet Blindsonen

Per Nyhus Oddvar Schølberg

Dokumentar Dokumentar

349;349,-

Januar April

Hallgrim Høydal Per Eftang

Dokumentar Fagbok

349,349,-

Juni Juni

Malin Pensel Stjerneskatten

Bente-Linn Bergene Huseby Jann Rygh Sivertsen

Barn Barn

249,249,-

Oktober November/desember

299,299,299,-

Juni August Desember

LYST Forlag Vinterpuls Skumringsmannen Nyttårsselskapet på Hol gård

Tore Sivertsen Ragna Dahl Rolf Aage Jensen

Roman Krim Krim


ROMAN 6


ENSOM ER DEN SOM IKKE ER NUMMER ÉN FOR NOEN Vibecke Groth Nanna er nesten 60 år, bestemor, partner i et advokatfirma og lever et godt liv med villa på Oslos beste vestkant. En dag rakner alt; Christian, mannen hun har vært gift med i 30 år, forlater henne for en yngre kvinne.

igjen, samtidig som en av klientene hennes opplever et drama som Nanna tvinges til å ta del i. Dette er en intens og gripende roman om svik og svakhet, vennskap og styrke.

ISBN: 9788283303445

Nanna kjemper en intens kamp for å prøve å komme seg på bena

kr 349,Januar

Bibliografi: En fredsmeglers død – kriminalroman Advokatene – kriminalroman Arvesynden – kriminalroman Singapore Sling – kriminalroman

Roman

VIBECKE GROTH ble (1947) er bosatt i Oslo. Hun har tidligere vært dommer i Borgarting lagmannsrett og partner i et av Oslos større advokatfirmaer.

(2002) (2006) (2009) (2015)

7


8 8


ODE TIL LYSET Mette Werner Jeg retter på en kubbe så gnistene fyker, ser på lysskjæret over ansiktet hennes. – Denne helgen har vi bare til låns, sier jeg stille. Hun rynker brynene. Hva jeg mener? − At forelskelsen fortsatt er helt hel. Den har ikke fått en eneste rift enda. Ingen ting som skurrer. Jeg ser utover vannflata der månen lager stripe over oljeblanke småbølger. − Det kommer jo ikke til å fortsette sånn..

− Jo! erter hun. − Nei, men det gjør jo ikke det. Livet er ikke sånn. − Jo, denne gangen er det det! sier hun trassig og karrer seg over til min side av bået. – Kom! Hun drar meg inntil seg. Blikket hennes direkte i mitt, – Det er jo oss! Har du ikke skjønt det? Det er skjebnen. Når kjærligheten kommer, da vet du det!

ISBN: 9788283303469

kr 349,April

Roman

METTE WERNER er utdannet sekretær, flyvertinne, produksjonsarbeider i film og TV, manusforfatter og lærer i ungdomsskolen. Debuten som forfatter kom i 1978 med en novelle i Vinduet. Flere noveller fulgte ved siden av artikler, h respill og kortfilmmanus. Hun har vunnet flere priser blant annet for novellefilmen Reisen, og hennes forrige roman, Ti stille dager, ble mottatt med begeistring av mange lesere.

9


10


ET STED I TIDEN Anders Lunde Når et opptog av mennesker brått dukker opp fra ingensteds og vandrer gjennom byer over hele verden uten å ense omgivelsene, går samfunnet inn i en form for krisetilstand. Hvem er de? Hva vil de? Hvor kommer de fra? Dette er spørsmål som preger hverdagen og livene til menneskene i den nye romanen til Anders Lunde. Romanen følger Viljar og familien hans gjennom denne underlige situasjonen et sted i verden på begynnelsen av 1970-tallet. Samtidig som den store begivenheten inntrer og vedvarer, dukker gamle

og vonde minner opp hos dem, i tillegg til nye og merkelige hendelser. Til slutt kommer familiens undertrykte historie til overflaten og vender om på alt, nærmest bokstavelig talt. «Et sted i verden» er en roman som skriver seg inn i en form for magisk realisme/fantastisk litteratur. Men på tross av sine gåtefulle innslag, er gjenkjennelsen aldri langt unna. For dette er først og fremst en historie om mennesker. Om de små og store tingene i livet.

ISBN: 9788283303759

kr 299,August

Roman

Anders Lunde (f. 1976) er cand.mag. i litteraturvitenskap og bosatt i Skien. Han har publisert fortellinger i debutantantologiene Pilot og Jungel. Han debuterte med novellesamlingen Noen iblant oss i 2009, og romanen Mørkerom kom i 2012. Begge bøkene fikk flotte kritikker. Romanen Et sted i tiden er hans tredje bok.

11


FORTELLINGER 12


HERCULES SNILL KATT VILL KATT Sissel Lie

Hva foregår i hodet på katten Hercules som er sulten og prøver å få Mo ut av senga? Skal han kose med henne eller må han bite? Og er det verdt å ligne superhelten Hercules fra veldig gamle dager eller ikke? Dette og mye annet gir Hercules svar på i denne fortellingen for katteelskere i alle aldre. Det er ikke lett å være både vill og snill, men han er godt fornøyd med seg selv: For en fantastisk flott katt, sier alle.Det er jeg selvfølgelig enig i. Jeg ville aldri drømme om å være en annen enn meg selv. Jeg er sibirkatten Hercules. Jeg har et

hvitt hus med hage midt i byen. Ute tisser jeg på hushjørnene. Inne gnir jeg hodet mot folk og møbler så alle skal lukte at de er i mitt hus. Mo får bo i huset hos meg. Hun er min besteperson. Jeg bestemmer over meg selv. Pelsen min har solens farge, og jeg er mye større enn vanlige huskatter, nesten så stor som en løve. Kattedøren hos Mo er blitt trangere etter hvert, for pelsen min tar så mye plass. Inni pelsen er jeg heldigvis ikke blitt tykkere. Jeg snur ørene mine rundt etter lyd, og kan hoppe rett til værs. Kjempehøyt!

Bibliografi: Tigersmil, noveller Løvens hjerte, roman Granateple, roman Ingen andre så min mor bade og andre noveller, antologi, Ewo, Lie, Olsen Reise gjennom brent sukker, roman Rød svane, roman Pusegutten er en drittsekk, barnebok

1986. 1988. 1990. 1990. 1992. 1994. 1995.

ISBN: 978 82 8330 353 7

kr 299,-

I salg / Lanseringsdato 22. September

Pusegutten og den lille gule, barnebok 1996. Svart due, roman 1997. Pusegutten er eldst og tykkest, barnebok 1997. Bustehøner på bytur, barnebok skrevet sammen med Kjersti Lie 1998. Pusegutter tåler nesten alt, barnebok 1999. Maske for et skjult ansikt, roman 2007. Ta på meg, roman 2019.

Fortellinger

Sissel Lie (1942) er forfatter. Hun har skrevet romaner, prosatekster, noveller og barnebøker. Hun ble tildelt Tarjei Vesaas debutantpris for Tigersmil 1986. Hun er professor i fransk litteratur, professor emeritus fra 2012. Hun har publisert vitenskapelige artikler og bøker om litteratur og fagskriving, og har gjendiktet og oversatt fra fransk og engelsk.

13


14


GLASSDRONNINGEN Lill Heidi Opsahl Storbondedatteren Katarina Sigurdsdatter møter den kommende kong Håkon V Magnusson under en reise til Oslo. Det blir begynnelsen på et forhold med sterke følelser, skuffelser og svik. I bakgrunnen tar de nordiske landene form og Katarina blir del av et brutalt maktspill og stadig skiftende allianser. I sentrum står svenskekongens bror hertug Erik av Södermanland, en navngjeten ridder og den største renkespilleren rikene har sett. Imens bygges den lille Mariakirken i kongsgården om til en gravkirke

for Sverreætten, og glassmakere fra Notre Dame i Paris kommer for å lage praktfulle glassmalerier det vil gå gjetord om på kontinentet. Glassdronningen er en historisk roman lagt til 1300-tallets begynnelse. Vi får et innblikk i konfliktene som formet Norge, Sverige og Danmark. Her møter vi også historiske personer, både konger og dronninger, abbedisser og mennesker av lavere byrd. Romanen er inspirert av virkelige hendelser.

ISBN: 9788283303650

kr 349,Oktober/ november

Roman

Lill Heidi Opsahl er utdannet kunsthistoriker fra UiO med idéhistorie, religionshistorie og latin som del av cand.mag. graden. Dette er hennes første skjønnlitterære manus, men hun har skrevet mange populærvitenskapelige artikler tidligere.

15


KRIM, SPENNING OG THRILLER 16


SVARTE ENGLER

Jarle Sten Olsen

Gjengen De svarte englene terroriserte bydelen Sandviken i Bergen på 80-tallet. Journalist Rita Stamnes sin kilde påstår at det var flere som ble drept den gang. Rita graver i saken. Det er førstesidestoff, men hun mangler den avgjørende delen av historien og har liten tid.

eneste hun sier er at hun vil vise ham noe vakkert. Hjemme hos seg, neste dag.

TV-dokumentarist Tom Moen er nominert til Gullruten i hjembyen Bergen. Gamlekjæresten Rita tar kontakt og vil treffe ham, men det

Tom vikles inn i Ritas sak, en historie med flere ofre, både i fortiden og i nåtiden. Opplevelsene skal endre livet hans for alltid.

Senere samme kveld ringer hun Tom, hysterisk av redsel. Hun har sperret seg inne på soverommet, utenfor er det noen som prøver å knuse døren.

ISBN: 9788283303483

kr 349,Mars

Krim, spenning og thriller

Jarle Sten Olsen er født i 1963 i Bergen. Han bor nå i Bø i Telemark, er medielærer og jobber som videoprodusent for NDLA. Han har tjue års erfaring fra TV-produksjon, i NRK, TV 2 og flere produksjonsselskaper, hvor han har vært fotograf, redigerer, produsent og prosjektleder. Han har blant annet produsert «Midt i Smørøyet» (NRK) og «Silje & Sigurd – et slags reiseprogram» (TVNorge), som vant Gullruten for beste underholdningsprogram i 2001. Som forfatter debuterte han i 2014 med Steady, i 2018 kom Bare du som passer på og i 2022 oppfølgeren til sistnevnte: Svarte Engler.

17


En av våre redaktører som også selv er krimforfatter sier dette om boken: – Dette portrettet av en morder er noe så sjeldent som en gripende kriminalroman! Dette er både litterært, positivt rart og uggent spennende. Alt i alt er dette en sterk og forfriskende vri på den norske krimtradisjonen, med ekko av Aksel Sandemose og Cormac McCarthy.

18


DORTHEA BJØRK

Bjørn Bottolvs

Handlingen i denne romanen foregår i Oslo, med en dramatisk hendelse under en snøstorm på fjellet som bakteppe. Hovedpersonen er den middelaldrende Dorthea Bjørk. Dorthea opplever å bli sveket av ektemann og venninne og foretar seg besynderlige handlinger under desperat leting etter sin bortkomne sønn. Ubehaget kommer krypende etter hvert som hennes mørke side kommer mer og mer til syne. Hun utvikler også et besynderlig forhold til sønnens kamerat.

En misforståelse får fatale følger da hennes venninne uventet dukker opp hjemme hos henne. Etter en dramatisk hendelse en natt ved Monolitten i Frognerparken, er det som om Dorthea forsoner seg med sin skjebne. Nå har hun ikke mer å miste …

Bibliografi: Drolsum stasjon – Krim og spenning, Gloria forlag Med ansikt mot døden – Krim og spenning, Kolon Før snøen legger seg – Krim og spenning, Kolon Etter den søte kløe – Krim og spenning, Kolon Drapet på Taparud Gård – Krim og spenning, Kolon Granaten – Krim og spenning, Kolon Døde vitner lyver ikke – Krim og spenning, Kolon

ISBN: 9788283303629

2019 2018 2015 2012 2010 2009 2007

kr 349,August

Når natta er som svartest – Krim og spenning, Kolon Mairegn – Krim og spenning, Kolon Is – Krim og spenning, Kolon Kometen – Krim og spenning, Kolon Løvetannbarn. – Dokumentar og historie, Damm Tom Mowgli Johansen. – Barnebok, Damm

2006 2004 2002 1999 1996 1995

Krim, spenning og thriller

Bjørn Bottolvs (født 5. mars 1946) er tidligere førstebetjent ved Oslo politikammer. Han debuterte i 1995 med barneboken Tom Mowgli Johansen, og har senere skrevet en serie kriminalromaner som utspiller seg på Majorstua politistasjon, hvor forfatteren selv har arbeidet.

19


20


MØDRENES SYNDER

Frøydis Lilledalen

En tragedie rammer to ungdommer i Oslo sydøst, og Team Bø settes på saken. De finner raskt ut at begge var pasienter på et nyopprettet behandlingssted for unge med sammensatte lidelser. Så forsvinner også en pasient og en behandler. Har de stukket av sammen? Er det de syke barnas foreldre som står bak? Skyldes forsvinningen fri vilje, eller fedrenes og mødrenes synder?

I jakten på savnede brister Petras illusjoner. Både de på hjemmebane og de hun hadde i jobben. Men siden hun kjenner gutten som er savnet, blir hun likevel nødt til å lete videre. Koste hva det koste vil. I takt med tapte drømmer, vokser det fram en kamp mot avgrunnen. Både den som finnes i hvert menneske, og den andre mennesker kan dytte deg utfor.

ISBN: 9788283303452

kr 349,September

Krim, spenning og thriller

Frøydis Lilledalen er psykologspesialist og bor på Nordstrand i Oslo med familien sin. Hun har gått treårig skuespillerutdannelse og har mellomfag i teologi. Frøydis har bodd 3 år i Danmark og ett år på den Dominikanske republikk. Hun har jobbet i barne- og ungdomspsykiatrien, familievernet og i Signo blant annet som leder. Hun behersker spansk og tegnspråk. I studieårene livnærte hun seg med oppvisninger og kurs i argenstinsk tango, og som yogainstruktør. Hun uttaler seg ofte om samlivstema i media og er en aktiv samfunnsdebattant.

21


22


KLEPTOKRATIET Espen Skjerven

«Den norske miljø- og menneskerettighetsforkjemperen Sofie Christensen er fast bestemt på å avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken Kongo. Samtidig ber en avhopper fra en beryktet opprørsgruppe Christensens svenske kollega, Anna Hagberg, om hjelp til å finne sønnene hans. Noen dager senere blir kvinnene angrepet i leiligheten deres i Kinshasa. Avhopperen og en fremmed mann blir drept. Kvinnene blir arrestert for drap.

Politioverbetjent Tom Grayston og makkeren Chris Møller i Kripos får i oppdrag å reise til Kongo for å undersøke saken. Det blir starten på en sak de aldri kommer til å glemme." Kleptokratiet er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Det er den tredje romanen i serien om politimannen Tom Grayston, etter krimdebuten Slakt i 2019 og Blod er tykkere enn vann i 2021.

ISBN: 9788283303698

kr 349,Oktober

I dag jobber han som tingrettsdommer i Sør-Rogaland tingrett. Skjerven skriver krim og spenning inspirert av sine erfaringer fra yrkeslivet.

Krim, spenning og thriller

Espen Skjerven (1974) er født og oppvokst i Oslo og bor i Sandnes med ektefelle og to barn. Han er utdannet jurist og har flere års erfaring både som påtalejurist og forretningsadvokat/prosedyreadvokat.

23


DOKUMENTAR 24


FOTOGRAFERTE LARVIK-HISTORIER Per Nyhus I 2021 feirer vi 350-årsjubileet for Larviks grunnleggelse. Og hva er vel da mer naturlig enn at byens avis gjennom 140 år, Østlands-Posten, bidrar med en minnebok i samarbeid med Forlagshuset i Vestfold. Den er basert på bilder og tekster fra Per Nyhus sin store samling av lokalhistorisk materiale, som han for en stor del bygde opp i sin tid som journalist og lokalhistorisk formidler i denne avisa.

ISBN: 9788283303438

kr 349,Januar

Fotograferte Larvik-historier består av tallrike små fortellinger fra byens liv gjennom ca. 80-90 år. Og som vi skjønner av tittelen, er boka rikt illustrert: 256 historiske bilder fra byen og omegn, alle tekstet med grundig lokalkunnskap og stor fortellerglede.

Dokumentar

Per Nyhus (f. 1939) er journalist, pressefotograf og forfatter av lokalhistoriske bøker. Han var ansatt i Larvik Morgenavis (1958-1965), deretter arbeidet Nyhus i «Lillehammer Tilskuer» før han i 1969 ble han ansatt i ØstlandsPosten, hvor han fra 1970 sto for serien «Fra en svunden tid.» Nyhus er en foregangsmann i det å rendyrke og utvikle lokalkunnskap og lokalhistorie, og ble derfor tildelt Larvik kommunes kulturpris i 2004, samt prisen som årets brander i 2007 for sin innsats for «å sette Larvik på kartet» og bringe lokalhistorien ut til hjemmepublikummet. Fra 1981 har Nyhus skrevet over ti bøker som eneforfatter. I tillegg har han vært medforfatter i en rekke andre bøker. Forrige utgivelse var boken «Med blikket mot havet» som kom i 2015.

25


26


EN KRIGSSEILERS KAMP Oddvar Schjølberg Rundt 45 000 norske sjøfolk seilte under krigen. Ikke alle kom hjem. Hver tiende mann døde for vår frihet. Hver og en av dem har sin egen historie. Dette er historien til Norman Bendix Johannesen fra Kristiansand, fortalt med hans egne ord. Han var en hverdagshelt under krigen, men søker ingen heltestatus. Han var ingen kriger Norman var sjømann. Gjennom krigsårene deltok han i 49 farefulle konvoier i Atlanterhavet, Stillehavet, Middelhavet, langs Englandskysten og i Det

indiske hav. I tillegg var han med i en lang rekke andre oppdrag, da skipet seilte alene uten eskorte. På mirakuløst vis unngikk han selv å bli torpedert, men han observerte en rekke andre skip som ble torpedert eller bombet. Sammen med resten av mannskapet kjente han dag og natt på usikkerheten og hjelpeløsheten, når de hørte skrikene om hjelp fra kamerater som lå lemlestet i sjøen, mens konvoien seilte forbi uten å stoppe.

ISBN: 978 82 8330 350 6

kr 349,April

Dokumentar

Oddvar Schjølberg (1948) er født og bosatt i Larvik. Han tok grafisk utdannelse i 1966 og jobbet flere år i et trykkeri. Parallelt med jobben på trykkeriet startet han med å levere reportasjer og bilder i lokalavisen Østlands-Posten, og fra 1972 ble det et mer håndfast engasjement i arbeideravisen Nybrott. Han rakk også å ha en fast stilling i 13 år som ambulansesjåfør i Vestfold Fylke.

27


28


DER LANDEVEI OG SJØ MØTES HELGEROA PÅ 1800-TALLET Hallgrim Høydal

«Til lags åt alle kan ingen gjera,» skreiv Ivar Aasen. Det er også problemet når en skal velge stoff til ei bok som dette. Hva skal en ta med? Hvor mange detaljer greier leserne å fordøye? Hvem skriver en for? For å ta det siste først: Alle. Alle som har interesse av å lese om

Helgeroa. Men selvfølgelig spesielt de som har hus her eller på annen måte har tilknytning til stedet. Kanskje nye opplysninger om fjerne slektninger vil dukke opp i denne boka? ISBN: 978 82 8330 352 0

kr 349,Juni

Dokumentar

Hallgrim Høydal, 74 år, Hallgrim Høydal har tidlegare skrive både bøker og artiklar med lokalhistorisk innhald frå Telemark. Han var i fleire år lærar, deretter distriktskonservator i Aust-Telemark i like mange år. Før han gjekk av med pensjon, var han tilsett som høgskulelektor ved kulturstudiet i Bø, Høgskolen i Telemark.

29


FAGBOK 30


BLINDSONEN Per Eftang Politimannen og mentaltreneren Per Eftang har brukt hele sin karriere på å jobbe med mennesker. Han har ledet sine egne team i politiet, trent verdensmestere og olympiske mestere samt trent ledere og team i nasjonale og internasjonale selskaper. Per er dyktig til å observere menneskelig

adferd, og Ikke minst: oppdage handlinger og adferd andre ikke vil at han skal se. Det som skjer i blindsonen … Dette deler han med deg i denne boken, samtidig som han også gir deg nøkkelen til å oppnå bedre samarbeid, både på jobb og privat. ISBN: 978 82 8330 358 2

kr 349,Juni

Fagbok

Per Eftang. Utdannet via Forsvaret og politiet. Han har til sammen 20 års erfaring fra operativ polititjeneste, hvorav 10 som innsatsleder. Samtidig har han vært teammedlem i politiets utrykningsenhet, UEH. Hovedoppgaven til disse enhetene er å bistå politidistriktet ved spesielle situasjoner, primært terror – og sabotasjeaksjoner og væpnede pågripelser.

31


BARN 32


MALIN PENSEL

Bente-Linn Bergene Huseby Malin er en veldig spesiell pensel med menneskehode og uglevinger. Håret hennes ser ut som en pensel, med det kan hun male bilder. Malin bor sammen med den blå

katten Harald. Hun er venner med to andre pensler, Bust og Penny, men noen ganger krangler de...

ISBN: 9788283303742

kr 249,Oktober

Barn

Om forfatteren: Bente-Linn Bergene Huseby er opprinnelig fra Sandefjord, bor nå på Nøtterøy. Hun har hovedfag i forming/kunst og design. For Lyst Forlag har hun illustrert diktboken til Hans Arild Høimyr. For Liv forlag har hun illustrert sin egen poesibok stig ned, stig opp og egen diktbok Sorte egg. Barneboken, No kan du sove, vesle gut er illustrert for Jens Haugan. Om illustratøren: Magnar Torp Kjeldsmo er født 1954 i Narvik, bor nå vekselsvis i Oslo og på Nøtterøy. Han har en solid kunstfaglig bakgrunn og har hatt en rekke utstillinger. Å lage naturalistiske bysteportretter av kjente personer har vært et hovedprosjekt for kunstneren. Dette er hans debut som barnebokillustratør.

33


34


STJERNESKATTEN

Jann Rygh Sivertsen

Stjernegutten elsker å se på stjernene. Han bor i et lite hus med et skjevt stjernekikkertårn, i et land langt borte, for lenge siden. En dag får Stjernegutten vite at det skal bygges en stor smie med mange piper ved siden av huset hans. Da vil himmelen bli skjult av svartrøyk både dag og natt. Og Stjernegutten vil ikke lenger kunne se på stjernene.

For å stoppe byggingen av smia trenger Stjernegutten penger. Mye penger. Sammen med hesten Himmelblakken og den lille dragen Sotnese må Stjernegutten dra på leting etter en skatt: En liten bit av en stjerne som har falt ned i den store, mørke Skumringsskogen…

Midlertidig cover ISBN:

kr 249,November/ desember

Barn

Om forfatteren: Jann Rygh Sivertsen (f. 1973) er fra Sandefjord. Han har studert litteratur på University of Wales, har flerårig bakgrunn som lektor. I dag jobber han som forlagsredaktør og forfatter. Han har tidligere gitt ut tre diktbøker. Jakten på stjerneskatten er hans debut som barnebokforfatter. Om illustratøren: Jonas Alexander Larsen (født 1991) fra Larvik jobber som lærer, tegneserieskaper og illustratør. Han har tidligere gitt ut to tegneseriealbum på Liv forlag, en tegneserie-ebok, samt illustrert to tegneserieromanen i Clue-serien i samarbeid med Jørn Lier Horst.

35


36


Bøker luktar heilt spesielt, dei luktar ein slags klokskap som ikkje finst andre stadar.

- Frode Grytten

37


38


VINTERPULS Tore Sivertsen

Vinteren er i ferd med å feste grepet på det lille, nord-norske tettstedet. Gode mennesker møter hverandre, og pulsen stiger mens snøen laver ned. Men ondskapen kommer til bygda, og de to parallelle virkelighetene kolliderer brutalt.

Midt imellom står Petter Savio som mener å vite forskjellen på rett og galt … I denne historien får vi mange glimt fra nordnorsk virkelighet, med hverdagsliv, spenning og svart humor. ISBN: 978 82 93349 76 1

kr 299,Juni

Roman

Tore Sivertsen er en vokalist og gitarist fra Narvik. Han har spilt i utallige oppsett og konstellasjoner gjennom mange år. Sjangrene roots/rock har alltid stått sentralt. Han har utgitt en rekke plater. «Vinterpuls» er hans debut som forfatter.

39


40


dolo comnis velique peri sit adis peritati ium et quae sende debis vit expe volo idunt et pelenis et plandel endunti oritibus doluptatibus etur? Nulla enissi adis ratecus pelenihil isquis utas erum estium nus si tem vollestemqui doluptae nobis non rest ut aciminc totatec toribus essum

Ra gna Dahl

Gite mosandae nihit utessi optasi ut ma essin recust ommolorum et as

hicienis molluptat qui dellupid modis et faci delit doluptat fugit adia nus

Feris evelitaque laborpo rionseq uiscim qui derferiatur as quaepelit,

acea nem nimolentur? Hicid ut officition rerit as re nobit, quasper eritibus eos estions ectiuscium at dit ut venditi doluptis dolorempos ma

Ragna Dahl

Foto: Mona Hauglid

Vi følger hovedpersonen, Anna, og hvordan hun takler hverdagen etter å ha fått en alvorlig diagnose som følge av mobbing og voldshistorie. Har hun fått en stalker eller er det bare en innbilning? Hvorfor er det ingen som tar henne på alvor?

RAGNA DAHL (f. 24.09.55) Eri quis sit eos ut ad eseque omnis eris repro eum nis sandia doloriam derum illiatem nis eum ut optis etum eturi sincian tibusa invercitis si blam vendam asperchil mos ratemqui ni quam eos arum re evellaut lab in et et ea nonseque con cus ero ea eum dem latibusaperi cuptam iunt est, estem quianditi rerunte labo. Nam ipit, quid mo blaborita vel ma volorro essim ut exceaque et velestrumque dolorep errovidenda simus molo et vid ese doleste nusdae. Asit, quassit veles moditem rempori amendit assum veliquam quidio blabori oribus, et atiande rovidel ipis qui berate iusapit atquatem hit desequi as dolorpo stotatis ut odiae eatem velliquam, cum harum et ut a cora nes as soluptatis eicatatem.

Det er en historie som er inspirert av faktiske hendelser fra 19811982.

Skumringsmannen

SKUMRINGSMANNEN quosam facest quo optatumquis volorpost, ide cus voles nosaped ignietus.

Ra gna Dahl

Skumringsmannen

ISBN: 9788293349778

kr 299,August

Krim

Ragna Dahl (f. 24.09.55) er utdannet sykepleier med videre utdanning innen administrasjon og ledelse. Hun har tidligere skrevet dikt, små noveller og sanglåter som har blitt fremført på ulike kulturarrangementer. I 1979 deltok hun i en antologi fra Agder Litteraturlag. Sørland, Samtid Poesi og Prosa fra Agder. J.W. Cappelen Forlag A.S. Hun har også medvirket med tekster på en LP som ble utgitt i et samarbeid med andre musikere og forfattere. Hun debuterte som skjønnlitterær forfatter med romanen Kameleonjenta i 2019.

41


42


NYTTÅRSSELSKAPET PÅ HOL GÅRD Rolf Aage Jensen

Når leste du sist en skikkelig morsom krimroman? Ungkaren Al K. Hol er blitt bedt om å komme hjem etter mange år i USA, for å overta den store og verneverdige Hol Gård etter faren Alfred Hols bortgang. En klausul i farens testamente sier at for å kunne motta arven, må Al være en gift mann før årsskiftet, ellers går arven til fetteren Andrè Veien, som bor i kårstua på den samme gården. Tilfeldighetene gjør at Al, etter en teaterforestilling i Oslo, finner en neddopet nattklubbdanserinne, Ina Tura, i en trappeoppgang. Al

og Ina forelsker seg. Planleggingen av bryllup er snart i gang. Årets siste kveld er et faktum, gjestene er ankommet den ærverdige gården, middagen og selve vielsen er nært forestående. Da skjer det som ikke skal skje. Ina Tura faller om og dør! Det slås straks fast at hun ikke døde av naturlige årsaker, og så morderen må fremdeles befinne seg på gården. Men hvem? Lensmann Lage Loven og hans betjent Dag Ens får en mordgåte i fanget.

Cover ikke ferdig ISBN: 9788293349785

kr 299,November/ desember

Krim

Rolf Aage Jensen er født 1943 i Vestfossen, oppvokst på Lillestrøm, bodd 25 år på Tjøme, og har de seneste 35 år vært bosatt på Nøtterøy. Pensjonert siden 2011. Yrkeserfaring fra anleggsbransjen, syv år i forsvaret, 20 år med boligoppvarming og 17 år som vaktmester ved en Steinerskole. «Nyttårselskapet på Hol gård» er hans debut som forfatter.

43


Forlagshuset i Vestfold ble etablert i 2012, men vårt hovedforlag – LIV Forlag – ble grunnlagt sommeren 2010. Den gangen var tanken å rette søkelyset mot talentfulle «stemmer» fra Vestfold. Med tiden har vi utviklet oss, og dag gir vi ut forfattere fra hele landet. Under «forlagsparaplyen» Forlagshuset i Vestfold, har vi fire aktive imprintforlag som til sammen gir ut rundt 60 titler årlig.

LIV Forlag er vårt hovedforlag, der vi gir ut kvalitetslitteratur innenfor de fleste av litteraturens sjangre.

Alle bøker fra LIV forlag distribueres via Sentraldistribusjonen.

Jubel Forlag er rettet mot næringslivet, og gir f.eks ut firma- og jubileumsbøker.

LYST Forlag er vårt talentforlag, der ferske forfattere vi ser et potensiale i, får en mulighet til å vokse. Forglemmegei Forlag deler de nære og ekte historiene – med opplag fra 20 til 200.000.

Forlagshuset i Vestfold AS Skreppestadveien 46 3261 Larvik E-post: post@forlagshusetivestfold.no

Jubel Forlag

Internett: www.forlagshusetivestfold.no Facebook: www.facebook.com/forlagshusetivestfold/ Instagram: www.instagram.com/forlagshuset/

44

Grafisk utforming av Tobias Eie Larsen - tobylarsen.com