Høstens bøker fra Forlagshuset i Vestfold 2021

Page 1

2021

HØSTENS BØKER


Forlagshuset i Vestfold AS Skreppestadveien 46 3261 Larvik E-post: post@forlagshusetivestfold.no Internett: www.forlagshusetivestfold.no Facebook: www.facebook.com/forlagshusetivestfold/ Instagram: www.instagram.com/forlagshuset/ Vi tar forbehold om endringer av pris og/eller utgivelsestidspunkt.


2021

HØSTENS BØKER


Innhold Krim, spenning og thriller Roman Noveller Barn / Ungdom

6 16 18 20


VÅRE BØKER Høsten 2021

LIV Forlag Tittel

Forfatter

Sjanger

Pris

Kommer

En sult som ikke kan stilles Remis Paradis Blod er tykkere enn vann Hun reiste alene Før det brister Å galoppere på stranden Verdens lengst skogsmonster

Lars Helle Jan Westbye Frøydis Lilledalen Espen Skjerven Mari Ann Augestad Svein Mostad Tuva Tovslid Wenche Spjelkavik

Krim Krim Krim Krim Roman Noveller Barn / Ungdom

349,349,349,349,349,299299 299,-

August Sept / Okt Sept / Okt Oktober Oktober August September November

Krim Krim Krim Krim Krim Krim Krim

149,149,149,149,149,149,149,149,-

Juli Juli Juli Juli Juli Juli Juli Juli

Barn

Pocket Når demningen brister, Den siste dagen, Bak stengte dører, Sanger til Gry, Der sirkelen slutter, Brennende sinn, Ingenting å skamme seg over, Når stormen aldri løyer,

Lars Helle Lars Helle Lars Helle Lars Helle Lars Helle Lars Helle Lars Helle Lars Helle

Krim


KRIM, SPENNING OG THRILLER 6


EN SULT SOM IKKE KAN STILLES Lars Helle Stavanger høsten 2014. Rogaland Teater skal sette opp Gift av Kielland. Den kvinnelige hovedrollen skal spilles av Kjersti Knarre. Dette er første gang hun står på en teaterscene siden hun tidligere - uten forklaring - hoppet av Ibsens Hedda Gabler. Kjersti oppsøker krimforfatter Kurt Stille for å få ham til å finne en

stalker som har fulgt etter henne i flere år. I jakten på forfølgeren trekker Kurt fram fortidens hemmeligheter én etter én. Svik, begjær, løgn og utroskap. Stalkeren viser seg å være langt farligere enn Kurt hadde forestilt seg. I kjølvannet ligget en rekke lik, alle drept på grunn av en sult som ikke kan stilles.

ISBN: 97888283303193

kr 349,August

Helle klarer det nesten ingen av dagens krimforfattere fikser: Han holder på spenningen til siste slutt. Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

Han har tidligere gitt ut en rekke fagbøker og åtte kriminalromaner.

Bibliografi Krim Når demningen brister, Den siste dagen, Bak stengte dører, Sanger til gry, Der sirkelen slutter, Brennende sinn, Ingenting å skamme seg over, Når stormen aldri løyer,

2004 2006 2008 2009 2013 2014 2017 2019

Krim, spenning og thriller

LARS HELLE, (f. 14.03.1957) arbeidet som førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Stavanger, inntil han nylig pensjonerte seg.

7


8


ALLE LARS HELLES TIDLIGERE KRIMUTGIVELSER KOMMER I NY, REDIGERT OG REVIDERT UTGAVE, BÅDE SOM POCKET OG EBOK

Lars Helle «Helle skriver både spennende og godt. Av og til riktig så morsomt» Ingvar Ambjørnsen, VG (om «Bak stengte dører.»)

Vinner av Sølvkniven 2018

Når demningen brister, Den siste dagen, Bak stengte dører, Sanger til Gry, Der sirkelen slutter, Brennende sinn, Ingenting å skamme seg over, Når stormen aldri løyer,

2004 2006 2008 2009 2013 2014 2017 2019

k149,Juli

Han har tidligere gitt ut en rekke fagbøker og åtte kriminalromaner.

Krim, spenning og thriller

LARS HELLE, (f. 14.03.1957) arbeidet som førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Stavanger, inntil han nylig pensjonerte seg.

9


KRIM, SPENNING OG THRILLER 10


REMIS

Jan Westbye Russiske krigsskip og jagerfly har krenket norsk territorium og foretatt simulerte angrep på norske fartøy og installasjoner. Svalbard står sentralt i agitasjonen og Norge har innkalt til et krisemøte i NATO som finner sted i Operahuset i Oslo. Tilfeldigheter trekker den tidligere marinejegeren Mark ufrivillig inn i en internasjonal konflikt som eskaleres på ulike nivåer i

statsapparatet. Politietterforskeren Ken Sunde får saken med å oppklare en hendelse med fraktebåten «Taunus» og blir en brikke på brettet der deltakernes trekk får uante følger. Remis er betegnelsen på et sjakkparti som ender uavgjort… eller gjenstår fortsatt flere trekk i dette spillet?

ISBN: 9788283303155

kr 349,Sept / Okt

«Remis» er hans debut som forfatter.

Krim, spenning og thriller

JAN WESTBYE kommer opprinnelig fra Horten, men er i dag bosatt i Tønsberg, der han driver sin advokatpraksis. Jan har arbeidet som advokat i store industriselskap og har erfaring fra Forsvaret og Politiet.

0 DEBUTANT 11


KRIM, SPENNING OG THRILLER 12


PARADIS Frøydis Lilledalen Jonas Bø er førstebetjent ved Manglerud politikammer. I Bø sitt distrikt er to eldre menn drept. Både metode og åsted vitner om et dyrisk raseri. For å forsterke etterforskningsgruppa, hyrer Bø inn bydelens eneste profilerer, psykologen Petra Hassel. Petra plages av en økende paranoia. Klienter dør og privatlivet blir mindre og mindre privat. Psykolog, profilerer, kjæreste og mamma – rollene blir etter hvert umulig å skille fra hverandre. Tråder fra de ulike verdenene, vikles inn i hverandre, til et stort og skremmende kaos. Er hun i fare, eller er det fantasien som leker med henne? Saken krever stadig nye ofre.

Hvem er ute på hevntokt i Oslo syd? Og ikke minst hvorfor? Spor peker etter hvert mot et idyllisk boligfelt ved Østmarka. Gule rekkehus med hvite vinduer virker inviterende og harmonisk ved første øyesyn. Rene Paradis. Men idyllen forstyrres når teamet får kikke bak rutete gardiner, og ned i gamle kjellere. Ikke før det går opp for Jonas at han selv har en rolle i dramaet, begynner brikkene å falle på plass. Bildet som tegnes, får Jonas sin verden til å rakne. Gamle, begravde hemmeligheter truer med å ødelegge livene til både førstebetjenten og profilereren.

ISBN: 978 82 8330 328 5

kr 349,Sept / Okt

0 DEBUTANT

Krim, spenning og thriller

Frøydis Lilledalen er psykologspesialist og bor på Nordstrand i Oslo med familien sin. Hun har gått treårig skuespillerutdannelse og har mellomfag i teologi. Frøydis har bodd 3 år i Danmark og ett år på den Dominikanske republikk. Hun har jobbet i barne- og ungdomspsykiatrien, familievernet og i Signo blant annet som leder. Hun behersker spansk og tegnspråk. I studieårene livnærte hun seg med oppvisninger og kurs i argenstinsk tango, og som yogainstruktør. Hun uttaler seg ofte om samlivstema i media og er en aktiv samfunnsdebattant. Paradis er hennes første roman.

13


KRIM, SPENNING OG THRILLER 14


BLOD ER TYKKERE ENN VANN Espen Skjerven Fosterforeldrene Ernst og Helga Vadland blir funnet drept hjemme på gården på Jæren. Når politibetjent Tom Grayston og makkeren Dagny Stokka ankommer åstedet, viser det seg at et fosterbarn mangler. Hvem er fosterbarnet, og kan det kobles til drapene?

I jakten på sannheten viser det seg at fosterbarnet ikke er den eneste som bærer på hemmeligheter. «Blod er tykkere enn vann» er den andre krimromanen i serien om politimannen Tom Grayston, etter krimdebuten «Slakt» i 2019. ISBN: 978 82 8330 324 7

kr 349,Oktober

Slakt 2019

I dag jobber han som tingrettsdommer i Sør-Rogaland tingrett. Skjerven skriver virkelighetsnær politikrim, inspirert av sine erfaringer i det norske rettsvesenet.

Krim, spenning og thriller

Espen Skjerven (1974) er født og oppvokst i Oslo og bor i Sandnes med ektefelle og to barn. Han er utdannet jurist og har flere års erfaring både som påtalejurist og forretningsadvokat/prosedyreadvokat.

15


ROMAN 16


mari ann augestad

HUN REISTE ALENE

hun reiste alene

Mari Ann Augestad Jeg setter Dumas tilbake og finner en ny tittel. Til mitt barnebarn, står det utenpå med gullbokstaver. Mor fikk den av Rakel til jul ett år. – Den er tom, men meningen er at du skal skrive ned din historie, mormor. sa Rakel ivrig. Mor smilte til Rakel og holdt bokgaven inntil brystet.

Hun kommer aldri til å skrive, tenkte jeg. Ikke ett eneste ord. Med sirlige bokstaver, har hun fylt boken. Side opp og side ned. Skjønnskriften hennes griper tak i meg med elegante linjer og fører meg inn i en historie jeg aldri visste hun bar på.

ISBN: 978 82 8330 326 1

kr 349,Oktober

Roman

Mari Ann Augestad er født i 1963. Hun startet sitt utdannelsesløp med matematikk og kjemi på Blindern, tok lærerutdannelse i Volda og videreutdannet seg til sosiallærer og teaterpedagog på åttitallet. I 2018 debuterte hun med romanen Tre kvinner. Augestad er oppvokst og bosatt i Ski.

17


NOVELLER 18


En engstelig ornitolog må ta et oppgjør med en person som han har hatt noe utestående med i 25 år. En ung mann, som sliter med sin brokete fortid, starter et band. Bandet hans får platekontrakt, og blir spådd en lysende framtid. Men problemene bygger seg opp.

En journalist er lei av jobben og sjefen. Etter en fatal hendelse går han til sak mot Vinmonopolet.

Svein Mostad

En ung mann, som sliter med sin nettjournalistikk. Han har sju års erfaring som musikkskribent, i blant annet musikkmagasinet Puls. I 2016 var Mostad brokete fortid, starter et band. medforfatter av rockebiografien The Raga Saga, sammen med Michael Krohn, utgitt Gyldendal forlag. Bandet hanspåfår platekontrakt, og blir spådd en lysende framtid. Men problemene bygger seg opp. En journalist er lei av jobben og sjefen. Etter en fatal hendelse går han til sak mot Vinmonopolet. En sindig nestleder på et lager har sin siste arbeidsdag etter 40 år på samme arbeidsplass. Han har noe på sjefen sin. Nå skal sannheten fram.

FØR DET BRISTER

Denne samlingen inneholder ni noveller om kameratskap, savn, søken etter røtter, personlige kriser og utfordringer med å passe inn i et A4-liv. En bibliotekar nekter å stille opp på dugnader, og finner på stadig nye unnskyldninger for ikke å delta. En engstelig ornitolog må ta et oppgjør med en person som han har hatt noe utestående med i 25 år.

En sindig nestleder på et lager har sin siste arbeidsdag etter 40 (f. år1946) på samme arbeidsplass. harvakse noe på MARIT OLAISEN er pensjonert bibliotekar.Han Ho har oppsjefpå Jøren sin. Nå skal sannheten fram. peland i Ryfylke, har gått på Statens Bibliotekhøgskole og studert Folkloristikk og Nordisk språk og litteratur. Ho har arbeidd ved Stavanger Bibliotek, ved Kolding Bibliotek i Danmark, og ved Rana Bibliotek. Dei siste førti åra har ho budd på Hadeland, der ho arbeidde ved Gran Bibliotek, Jevnaker Bibliotek, Lunner Bibliotek, og ved Roa videregående skole. Frå før har ho skrive Lunner Bibliotek 1911- 2011. Hundre års historie. SVEIN MOSTAD (f.1964) er fra Oslo, men Marit Olaisen debuterte som skjønnlitterær forfattar med bor på Kolbotn. Han jobber som frilansnovellesamlinga i løyndehar rom utdannelse på Liv forlag i 2019. oversetter.Inn Mostad innen

er ll ve

Åleine

FØR DET BRISTER

S V E I N M O S TA D

no

En bibliotekar nekter å stille opp på dugnader, og finner på stadig nye unnskyldninger for ikke å delta.

S V E I N M O S TA D

Denne samlingen inneholder ni noveller om kameratskap, savn, søken etter røtter, personlige kriser og utfordringer med å passe inn i et A4-liv.

FØR DET BRIS TER

ISBN: 978 82 8330 332 2

kr 299,August

Roman

Svein Mostad er opprinnelig fra Oslo, i dag bosatt på Kolbotn. Han har skrevet siden han var barn, men jobber i dag som frilansoversetter og personlig assistent. I 2016 var han medforfatter av rockebiografien «The Raga Saga» sammen med Michael Krohn, utgitt på Gyldendal Forlag. Fra tidligere har han flere års erfaring som musikkjournalist. «Før det brister» er hans debut som skjønnlitterær forfatter. 0 DEBUTANT

19 19


BARN / UNGDOM 20


Å GALOPPERE PÅ STRANDA Tuva Tovslid

17-årige Mia er i Irland på ferie med familien, men alt hun vil er å ri hesten Hunter, bli kjent med Cody, jenta som skal arve stallen, og Aran, gutten som jobber der. Men Hunter er ikke lenger en trygg hest å ri. Eieren hans holder på å ødelegge ham, Cody har ikke lyst til å eie en stall, og Aran tror at han aldri kan bli noe mer enn en stallgutt.

Å galoppere på stranda handler om å finne ut hva du vil, og å tørre å gjøre det, selv om det er skummelt.

Foreløpig cover ISBN: 978 82 8330 331 5

kr 299,September

Fantasy, barn og ungdom

Tuva Tovslid bl(f. 1988) er oppvokst i Skien, hvor hun bor med sine to sønner og mann. Hun har en mastergrad i psykologi, og driver et personlig foretak som vever. Hun debuterte i 2018 med romanen Djevelhogget på Liv forlag. Å galoppere på stranda, er hennes andre roman.

21


BARN 22


VERDENS LENGSTE SKOGSMONSTER Wenche F. Spjelkavik «Anna er ni år og høyere enn de fleste på hennes alder. På grunn av mobbing flytter hun til Maursund. Det verste hun vet er å stå på en scene. Når læreren tvinger henne til å spille hovedrollen i klassens teaterstykke, begynner uhyggelige ting å skje. Hva eller

hvem er det som skjuler seg i skogen? Historien tar en uventet vending når hun redder lille Liv fra å drukne. Blir Anna kasta ut av skolen eller vil hun overvinne frykten? Men hva skjer når sannhetens time har kommet? Vil hun tilstå det hun har gjort?»

ISBN: 978 82 8330 330 8

kr 299,November

Hun har tidligere utgitt boken «Å miste et barn» på Pax forlag 2017.

Fantasy, barn og ungdom

Wenche F. Spjelkavik er bosatt i Kristiansund. Hun er utdannet helsekoordinator og har jobbet på radiologisk avd. på Kristiansand sykehus. I dag er hun treningsinstruktør og skribent forfatter.

«Verdens lengste skoksmonster» er hennes debut som skjønnlitterær forfatter. 0 DEBUTANT 23


Forlagshuset i Vestfold ble etablert i 2012, men vårt hovedforlag – LIV Forlag – ble grunnlagt sommeren 2010. Den gangen var tanken å rette søkelyset mot talentfulle «stemmer» fra Vestfold. Med tiden har vi utviklet oss, og dag gir vi ut forfattere fra hele landet. Under «forlagsparaplyen» Forlagshuset i Vestfold, har vi fire aktive imprintforlag som til sammen gir ut rundt 60 titler årlig.

LIV Forlag er vårt hovedforlag, der vi gir ut kvalitetslitteratur innenfor de fleste av litteraturens sjangre.

Alle bøker fra LIV forlag distribueres via Sentraldistribusjonen.

Jubel Forlag er rettet mot næringslivet, og gir f.eks ut firma- og jubileumsbøker.

LYST Forlag er vårt talentforlag, der ferske forfattere vi ser et potensiale i, får en mulighet til å vokse. Forglemmegei Forlag deler de nære og ekte historiene – med opplag fra 20 til 200.000.

Forlagshuset i Vestfold AS Skreppestadveien 46 3261 Larvik E-post: post@forlagshusetivestfold.no

Jubel Forlag

Internett: www.forlagshusetivestfold.no Facebook: www.facebook.com/forlagshusetivestfold/ Instagram: www.instagram.com/forlagshuset/

Grafisk utforming av Tobias Eie Larsen - tobylarsen.com