__MAIN_TEXT__

Page 1

2019

HØSTENS BØKER


Forlagshuset i Vestfold AS Skreppestadveien 46 3261 Larvik E-post: post@forlagshusetivestfold.no Internett: www.forlagshusetivestfold.no Facebook: www.facebook.com/forlagshusetivestfold/ Instagram: www.instagram.com/forlagshuset/ Vi tar forbehold om endringer av pris og/eller utgivelsestidspunkt.


2019

HØSTENS BØKER


Innhold Krim, spenning og thriller Roman Fantasy, barn og ungdom Reise Poesi og kortprosa

6 8 12 16 18


VÅRE BØKER Høsten 2019

LIV Forlag Tittel

Forfatter

Sjanger

Pris

Kommer

Når stormen aldri løyer

Lars Helle

Krim

329,-

September

Daniels krig

Einar Wexelsen

Roman

329,-

Oktober

Perfektum

Den tredje portal

Domens port - Djevelens besettelse Svaneti til fots Ta på meg

Lyset er så vidt

Erlend Pape Nordtorp Pål Winther

Lene Eriksen

Richard Bærug Sissel Lie

Fredrik Dieserud

Roman Fantasy / Ungdom Fantasy / Ungdom Reise

Kortprosa Poesi

329,299,299,299,299,299,-

September Oktober

November August

Oktober

November

LYST Forlag Muldvarpen

Kameleonjenta

Ådne Frestad Ragna Dahl

Krim

Roman

299,299,-

November November


KRIM, SPENNING OG THRILLER


NÅR STORMEN ALDRI LØYER Lars Helle

En forblåst novemberdag i 2012 banker det forsiktig på krimforfatter Kurt Stilles dør. Utenfor står en søkkvåt, ung kvinne. Hun bringer med seg et brev som snur Kurts verden på hodet. Alle tanker han har tenkt, må tenkes på nytt. Vonde ting vil virvles opp. Sorg hentes fram. I 1984 deltok Kurt Stille i etterforskningen av drapet på datteren til en svært moralistisk biskop. Jakten brakte ham i kontakt med kristenrockere, forfyllede forfattere, Grand Prix-artister og vikingspillere. Det eneste de hadde til felles var at de løy. Har kvinnens brev en forbindelse

med attenåringen som ble funnet død ved foten av et stup midt under Lillehammer-OL? Eller med gutten som ble drept i en narkohandel mens politiet var opptatt av å lete etter NOKAS-ranerne? Samtidig som Kurt forsøker å finne sammenhengene ingen andre vil se, lurer en skygge i kulissene. En som vil Kurt og datteren hans alt enn godt.

ISBN: 9788283302509

kr 329,September

«Når stormen aldri løyer» er en ekte «who-done-it-krim». Her gis leseren alle muligheter til å løse gåtene før hovedpersonen. Dette er Lars Helles første roman om Kurt Stille.

Bibliografi Krim Når demningen brister 2004 Den siste dagen 2006 Bak stengte dører 2008 Sanger til gry 2009 Der sirkelen slutter 2013 Brennende sinn 2014 Ingenting å skamme seg over 2017

Krim, spenning og thriller

Lars Helle (f. 14.03.1957) arbeider som førstelektor i pedagogikk ved Universitetet i Stavanger. Han har gitt ut en rekke fagbøker og sju kriminalromaner. Den første på Kagge Forlag i 2004. De øvrige på Wigestrand Forlag. Hans forrige bok, «Ingenting å skamme seg over» vant «Sølvkniven» i 2018.

7


ROMAN


PERFEKTUM

Erlend Pape Nordtorp Sebastian Garman, en strafferettsadvokat i førtiårene, jobber mye, og trives i sitt eget selskap. Samtidig savner han en kjæreste og misunner storebroren som både har kone og barn. Heldigvis har han bestevennen Beate og naboen Robert, en pensjonert diplomat.

fortsatt savner, og en gammel straffesak som han ennå har dårlig samvittighet for. Men så begynner ting å skje.

Livet går sin gang, men Sebastian blir stadig minnet på fortiden:

Han møter en interessant kvinne, og han får det for seg at uvedkommende har vært i leiligheten hans. I tillegg påvirker den pågående straffesaken han med uforminsket styrke.

Moren som døde da han var barn, ekskjæresten Thea som han

For hva vil det si å være skyldig og hvor fri er egentlig den frie vilje?

ISBN: 9788283302523

kr 329,September

Roman

Erlend Pape Nordtorp (f. 07.03.1972) er bosatt på Nordstrand i Oslo. Han er utdannet jurist og har tidligere blant annet jobbet i politiet og som advokat. I dag jobber han som seksjonssjef i Bufetat.

Bibliografi God som dagen 2012 Stengetid 2016

9


DANIELS KRIG Einar Wexelsen

Synet som møtte meg sitter som spikret den dag i dag. Inne i ruinen lå en mannsskikkelse blant nedraste steiner og rusk og rask, og over ham sto Malla og krafset med labbene på brystet hans. Da hun fikk se meg, gikk ulingen over i klynk og pistring. …

Roman

kr 329,Oktober

10

ISBN: 9788283302561

Den fantasifulle Daniel Forsberg vokser opp i Narvik på 1940- og 1950-tallet, en by med dype spor av andre verdenskrig. Farens merkelige død driver ham på flukt fra seg selv og gir ham en egen krig å utkjempe. Mye av fortellingens

Einar Wexelsen (f. 05.06 1944) er norsk kunst- og kulturhistoriker. Han har vært generalsekretær i Fortidsminneforeningen, sjef for Sandefjordmuseene, direktør for Haugar Vestfold Kunstmuseum og sjef for Stenersenmuseet i Oslo. Wexelsen har hatt en rekke verv i norsk museumsvesen og har også vært engasjert internasjonalt. Wexelsen har skrevet flere bøker om kunst og om kulturhistorie, men «Daniels krig» er hans debut som skjønnlitterær forfatter.

bakteppe er basert på virkelige hendelser fra krigen i Nord-Norge som varte i to måneder etter at resten av landet hadde kapitulert. Daniel kommer i kontakt med mennesker som er preget av krigen på forskjellig vis, også fra andre steder. Det nære forholdet til to av dem og deres erfaringer hjelper ham til å ta et endelig oppgjør med seg selv og sin egen traumatiske fortid. Daniels krig er en fortelling om skyld og anger, men også om å bryte lenker.

Bibliografi Maleriet i Vestfold 1995 Hans Gerhard Sørensen 2005 Kunst er vennskap, 2009 Wilhelm Wetlesen Carl Nesjar, redigert Einar Wexelsen


“

Bøker luktar heilt spesielt, dei luktar ein slags klokskap som ikkje finst andre stadar.

- Frode Grytten


FANTASY, BARN OG UNGDOM


DEN TREDJE PORTAL Pål-Erik Winther

Sebastian skal tilbringe sommerferien på besteforeldrenes gård. Ferien begynner bra, med sol, bading og en gryende forelskelse i Isabelle, som bor på øya. Men det ligger en mørk skygge over det lille samfunnet. Elleve år tidligere forsvant et tvillingpar nesten uten et spor. De ble aldri funnet igjen. Hva skjedde egentlig med de to, og hvorfor ble det funnet spor etter dem i besteforeldrenes skog? Om nettene ser han flakkende lys i skogen og en fremmed mann som

lusker rundt huset. Sebastian og Isabelle mistenker at de mystiske hendelsene er forbundet med barna som forsvant og bestemmer seg for å finne ut hva som skjedde. Da de snubler over en hule i skogen, går det ikke lang tid før det som skulle være et harmløst eventyr blir alvor. Sporene etter tvillingene fører dem til en verden mange lysår unna, og plutselig er de i livsfare. Snart er det ikke lenger om å gjøre å løse mysteriet, men å gjøre alt de kan for å komme seg hjem.

ISBN: 9788283302585

kr 299,Oktober

Han debuterte som forfatter med fantasyromanen Storbynetter i 2016.

Fantasy, barn og ungdom

Pål-Erik Winther (f. 12.05.1973) er oppvokst i Åsane, men er i dag bosatt ved Lysefjorden. Han jobber som IT-konsulent hos Innofactor AS.

13


Lene Eriksen

DOMENS PORT DJEVELENS BESETTELSE

Djevelens besettelse

Lene Eriksen

kr 299,November

ISBN: 9788283302608

Hvordan skal Boa klare å redde Ylva ut av Helvete uten De fires hjelp? I nesten hele sitt liv har hun vært Deres vokter. Havfruen Boa har kunne styrt ilden, luften, jorden og vannet. Hun har passet på at de fire elementæråndene ikke falt i gale hender. Men, hun hadde feilet. Han kom på sporet av dem og den dagen Ylva, hennes arvtager til å beskytte De fire, skulle overta, ble Ylva bortført av Lucifer. Boa sverget på å finne henne og etter måneder på land fant hun et kart. Det viser vei mot Domen, et fjell i det værharde nord, hvor porten til Helvete befinner seg.

Fantasy, barn og ungdom

Med kartet trygt forseglet returnerte hun til havet. Det var da hun

14

fant Almira, spedbarnet som ble dumpet i sjøen av en demon. Det var ingen tvil om hvor hun kom fra og Boa så seg nødt til å utsette reisen inntil Almira kunne overta rollen som vokter. Nå er tiden er inne, Boa gir avkall på De fire og legger ut på reisen, uvitende om at hun ikke er alene. Lucifer har ventet lenge. Han må ha De fire, ellers vil han aldri kunne bryte løs fra Helvete. Aldri vandre fritt ute på jorden, få styrt over menneskene eller få sin etterlengtede hevn over Gud. Nå er ventetiden endelig over. Resten av planen kan iverksettes.

Lene Eriksen (f. 16.01.1977) er bosatt i Porsgrunn med samboer og tre barn. Hun er en kreativ sjel med interesse for motorsykler, amerikanske veteranbiler og trening. Hun elsker bøker, har fagbrev som bokbinder og har jobbet i bransjen i mange år. I tillegg er hun grunder og startet for ca. tre år Elecape A/S, et firma som utvikler innovative emballasjeløsninger. Lene Eriksen debuterte med Domens port i 2017.


“

Bøker luktar heilt spesielt, dei luktar ein slags klokskap som ikkje finst andre stadar.

- Frode Grytten


REISE


SVANETI TIL FOTS Richard Bærug

Det er litt som å banne i kirken. Når jeg må svare på hvor det er vakrest, i Norge eller i Svaneti. Ifølge den georgiske Skapelsesberetningen fikk georgierne ved en guddommelig feiltakelse det vakreste landet på jord. Og i dette landet er Svaneti den skjønneste delen.

Hver uke på fottur eller skitur i denne høyeste fjellregionen i Kaukasus og Europa. Før var det jeg som spurte lokalfolk om veien. Nå er det lokale som spør meg om råd. Boka presenterer 96 turer man kan ta til fots, på ski, på sykkel eller på hesteryggen i og fra dalen jeg bor i.

Her har jeg som eneste nordmann og vesteuropeer bodd mesteparten av de seneste ti årene.

Opplev naturen og det nesten uberørte Eventyrlandet før alle andre gjør det!

kr 299,August

Bibliografi

Reise

Jan Richard Bærug er født i Brunlanes i Norge. Doktorgradsstudent innenfor media og kommunikasjon ved Universitetet i Tartu, Estland. Har tidligere ledet Nordisk Ministerråds infor- masjonskontor i Rīga, Latvia, vært med på å opprette Høyskolen i Vidzeme i nordre Latvia og har i mange år arbeidet innenfor reiseliv i Skandinavia og Baltikum.

ISBN: 9788283302639

Europas ukjente eventyrland 2012 Putins presse 2016

17


POESI OG KORTPROSA


Sissel Lie

TA PÅ MEG

Ta på meg

Sissel Lie

Skyggen av det store huset når nesten det lille. Spissen på taket lager en pil mot inngangsdøren. Den tykke trestammen utenfor ligner foten på en elefant, mens bjørketrærne ved det lille huset streber mot letthet og himmel. Holder fast i dørhåndtaket. Stanser et øyeblikk, så ett og ett trinn innover det flislagte gulvet. Sitter du i mørket nå igjen?

En mor og datter møtes på et hjem for eldre. De to har alltid hatt et komplisert forhold, og datteren har en nagende følelse av at det er noe hun burde ha forstått. Hvorfor støter hun stadig på elefanter i aviser, i radio, på tv og internett. Kan de hjelpe henne å forstå? Hun begynner å notere på små lapper.

ISBN: 9788283302646

kr 299,Oktober

Poesi og kortprosa

Sissel Lie (f. 1942) er professor I fransk litteratur, professor emeritus fra 2012. Hun har publisert vitenskapelige artikler og bøker om litteratur fra 1500- og 1600-tallet, samt fra det 20. århundre og flere bøker om fagskriving. Hun har skrevet romaner og barnebøker og er gjendikter og oversetter fra fransk og engelsk.

19


FREDRIK DIESERUD

e og handst. At uren

LYSET ER SÅ VIDT

V i er  ikke  tid

ldres. anden med

FREDRIK DIESERUD

Fredrik Dieserud

L ys et er så vidt

"Lyset er så vidt" er Fredrik Dieseruds andre diktsamling. Boken handler om samspill. Mel-

lom mennesker. Mellom natur og mennesker. Mellom lys og mørke. I oss og rundt oss.

DIKT

Poesi og kortprosa

kr 299,November

20

ISBN: 9788283302660

Fredrik Dieserud vokste opp i bygda Aurdal, i Valdres. Han likte utsikten derfra. Dieserud har knyttet seg til Sandefjord, som han flyttet til for snart 20 år siden. Her bor han med kone og barn. Han jobber til daglig som psykiater, med praksis i Horten.


“

Bøker luktar heilt spesielt, dei luktar ein slags klokskap som ikkje finst andre stadar.

- Frode Grytten


MULDVARPEN Ådne Frestad

Anders arbeider som etterforsker i Kripos. En dag blir han bedt om å undersøke et dødsfall ved Fillipstadkaia. Da han nærmer seg åstedet ligger et menneske livløst under en presenning. Han setter seg på huk og fjerner det svarte dekket. I det han snur den livløse kroppen på ryggen, kjenner han igjen ansiktet og får sjokk. Fra

dette øyeblikk starter en heksejakt på de som forårsaket dødsfallet, samtidig som banden jakter på han. For å avsløre bakmennene blir han en del av miljøet, en muldvarp, men det er farlig. Ligaen er som en brennmanet med livsfarlige tentakler over hele Europa. Det er lett å bli fanget i en av tentaklene, og da er han ferdig.

ISBN: 9788293349709

kr 299,November

Lyst Forlag

Ådne Frestad (f. 1949) debuterte med sin første kriminalroman, Hanskene, i 2016. Den handlet om industrispionasje. Boken fikk god mottakelse og solgte godt. Tre år senere, i 2019, gir han ut en ny kriminalroman, Muldvarpen. Den omhandler opprullingen av et narkotikasyndikat. Bøkene er spennende og jordnære, hvor han lar leserne komme tett inn på hovedpersonene. Handlingen i bøkene er forankret i et småbymiljø, men han tar leserne med rundt i verden etter hvert som etterforskningen skrider frem. I tillegg til dramatikk og spenning, krydrer han også sidene med sin egenartede humor.

23


Ra gna Dahl

Ra gna Dahl

Kameleonjenta

Kameleonjenta

Ragna Dahl

Roman

Dette er en roman inspirert av faktiske hendelser fra 1962-1976. Året er 1962. Anna skal begynne i første klasse på Svartbygdas barneskole. Hun er full av forventning, og mest av alt gleder hun seg til å få nye klassevenner. Ist-

kr 299,November

Lyst Forlag

KAMELEONJENTA edenfor trivsel og læring, blir hun fanget i en spiral av mobbing. Hun innser at volden ikke tar slutt, men fortsetter hjemsøker henne og former henne. Som ung kvinne begynner hun å ta oppgjør med sine forfølgere. Kampen for å overleve koster mer enn hun er klar over.

ISBN: 9788293349723

Ragna Dahl (f. 24.09.55) er utdannet sykepleier med videre utdanning innen administrasjon og ledelse. Hun har tidligere skrevet dikt, små noveller og sanglåter som har blitt fremført på ulike kulturarrangementer. I 1979 deltok hun i en antologi fra Agder Litteraturlag. Sørland, Samtid Poesi og Prosa fra Agder. J.W. Cappelen Forlag A.S. Hun har også medvirket med tekster på en LP som ble utgitt i et samarbeid med andre musikere og forfattere.

24


“

Bøker luktar heilt spesielt, dei luktar ein slags klokskap som ikkje finst andre stadar.

- Frode Grytten

25


Forlagshuset i Vestfold ble etablert i 2012, men vårt hovedforlag – LIV Forlag – ble grunnlagt sommeren 2010. Den gangen var tanken å rette søkelyset mot talentfulle «stemmer» fra Vestfold. Med tiden har vi utviklet oss, og dag gir vi ut forfattere fra hele landet. Under «forlagsparaplyen» Forlagshuset i Vestfold, har vi fire aktive imprintforlag som til sammen gir ut rundt 60 titler årlig.

LIV Forlag er vårt hovedforlag, der vi gir ut kvalitetslitteratur innenfor de fleste av litteraturens sjangre.

Alle bøker fra LIV forlag distribueres via Sentraldistribusjonen.

Jubel Forlag er rettet mot næringslivet, og gir f.eks ut firma- og jubileumsbøker.

LYST Forlag er vårt talentforlag, der ferske forfattere vi ser et potensiale i, får en mulighet til å vokse. Forglemmegei Forlag deler de nære og ekte historiene – med opplag fra 20 til 200.000.

Forlagshuset i Vestfold AS Skreppestadveien 46 3261 Larvik E-post: post@forlagshusetivestfold.no

Jubel Forlag

Internett: www.forlagshusetivestfold.no Facebook: www.facebook.com/forlagshusetivestfold/ Instagram: www.instagram.com/forlagshuset/

Grafisk utforming av Tobias Eie Larsen - tobylarsen.com

Profile for Forlagshuset i Vestfold as

Høstens utgivelser 2019 - Forlagshuset i Vestfold as  

Vi har gleden av å presentere høstens bøker fra Liv og Lyst forlag. Her finnes noe for enhver smak: To spennende kriminalromaner, tre skjøn...

Høstens utgivelser 2019 - Forlagshuset i Vestfold as  

Vi har gleden av å presentere høstens bøker fra Liv og Lyst forlag. Her finnes noe for enhver smak: To spennende kriminalromaner, tre skjøn...

Profile for livforlag