Page 1

LIV FORLAG

2013

årets bøker


Myriam H. Bjerkli, Forlegger / redaktør

Oss på forlaget

Glenn Johansen, hovedredaktør

Stian Johansen, redaktør

Anne Gjeitanger, redaktør

Ragnar Aamodt, redaktør

Truls Eskelund, redaktør

Lene Kjølner Lauritsen, Markedsansvarlig

Marte Østmoe, redaksjonsmedarbeider / konsulent

Asbjørn Ekenes, konsulent

Line Nyborg, konsulent

Ellen-Engen Medlie, konsulent

Helle Cecilie Natholmen, Ansv. for sosiale medier

Helene Johnsen, forlagsassistent / grafiker

Kari-Mette Astrup, fast illustratør

Maria Szacinski, språkvask / korrektur

Bente Leikvold, språkvask / korrektur

Linn Steier, Språkvask / korrektur


LiV forlag,

Det lille forlaget med DET STORE

LiV forlag Påsken 2009 startet vi nettsiden LitteraturiVestfold.no, en side med fokus på Vestfold-litteraturen. Dette gjorde vi fordi vi synes at alt for mye av det man hører om innen litteratur i Norge, skjer i og rundt Oslo. Vi vet at det finnes utrolig mange dyktige forfattere i fylket vårt, men mange av disse drukner dessverre i «støyen» fra hovedstaden. Det er nettopp disse forfatterne nettsiden LiV/LitteraturiVestfold.no i all hovedsak ønsker å sette fokus på.

Høsten 2010 startet vi deretter LiV Forlag, som en videreutvikling av den samme grunntanken. Vi er et lite og engasjert forlag med ambisjoner om å gi ut 10–20 gode bøker i året. De fleste skrevet av forfattere fra fylket vårt, men vi gir selvfølgelig også ut gode bøker fra forfattere bosatt andre steder i landet. I denne katalogen finner du våre utgivelser i 2013. Vi er sikre på at du finner noe du liker!


voksen

ROMANER 06. nøkkel til fremmede rom fortellinger 08. mama har ikke født meg 10. ansikt til ansikt

krim 12. HEMMELIGHETEN/ FROSTRØYK - POCKET 14. JORDTÅRER 16. DØDEN VED VERDENS ENDE

noveller 18. KjærlighetSSMYKKET 20. cordelias hus

lyrikk 22. blå time 24. LANGS LINJENE Møter ved Oslos T-banespor

4

Liv forlag | årets utgivelser | 2013


6–12 år 32. Frekke Frida Flue fEIRER JUL

jobb/utvikling 36. Grunderboka for kvinner biografi/ kunst 38. lys og mørke. om margaret clementz

lokalt 40. du vet du er fra larvik når ... 42. Med et bøkeblad i jakkeslaget larvik-profiler

reise 44. the gambia

årets e-bøker

30. MUSSE MUSEGUTT

fakta/dokumentar

barn/ungdom

3–8 år 28. PRINS GODHJERTA

48 DØDEN VED VERDENS ENDE 50. frostrøyk 52. MODER RUSSLANDS DIAMANTER 54. VINHANDLEREN 56. SKYLD 58. insomniasanger 60. gutenbergs hemmelighet 62. CORNELIA FLYTTER I FOSTERHJEM 64. Barna i Møllebakken 66. Frekke Frida Flue forelsker seg 68. nissetruls

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

5


Foto Magne Orvik

Nøkkel til fremmede rom Forfatter: Anne Marie Bredvei Orvik roman/ voksen. ISBN: 978-82-93184-38-6. innbundet. kr 298,-

6

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

” ”

Anne Marie Bredvei Orvik skriver lett og godt,” FINN STENSTAD; TØNSBERG BLAD

En god, gammeldags roman! Nydelig! Les sakte!” Liv Gade – bokinspirator


ANNe MArIe BredveI OrvIk

Larvik har arbeidet i Høsten 2013 kommer hun framange med år som lærer og spesialpedagog. I tillegg skriver hun bøker. sin første voksenbok, romanen ”Nøkkel til fremmede rom”. Tidligere utgivelser:

N

Live og den store lille hemmeligheten

Det var så mye hun den gangen var for ung til å forstå. Så mangt som kanskje burde være sagt eller gjort. Men nå er det kanskje for sent?

I romanen møter vi Solveig både Eli og aldri-tingene Onsdag klokken seks, Maria!som ung, og når hun som voksen Reise mot morgenlyset oppsøker gamle trakter. Det får En drøm i gave som sang fra fjerne land (dikt) henne til å tenke tilbake. Det var Jeg er vel ikke noen sekk (samtaler med Egil) så mye hun den gangen var for ung Mange små steg (fagbok om autisme) som sitring i solstråler (dikt)til å forstå. Så mangt som kanskje burde være sagt eller gjort. Men nå er det kanskje for sent? ISBN: 978-82-93184-38-6

www.livforlag.no

Anne Mar i e Bredvei Orvik

Bokinspirator Liv Gade har lest boken:

Anne Marie Bredvei Orvik

En elg i skogen under en bjørnebærtur kan endre så mangt. En elg i skogendet under enfor 12 år I hvert fall gjør bjørnebærtur det kan endre så mangt. I hvert fall gjør det det gamle Solveig.for 12Hadde år gamle Solveig. hun ikke Hadde hun ikke møtt elgen, hadde møtt elgen, hadde hun kanskje hun kanskje ikke møtt Isabell Viktoria fra Oslo. Jenta med det sterke, blå blikket, den smittende latteren. Og ikke møtt Isabell Viktoria fra Oslo. den store sorgen… I romanen møter vi Solveig Jenta med det sterke, blå både som ung, og når blikket, hun som voksen oppsøker den smittende latteren. Og den gamle trakter. Det får henne til å tenke store sorgen… tilbake.

Nøkkel til fremmede rom

Anne Marie Bredvei Orvik fra Larvik har arbeidet i mange år som lærer og spesialpedagog. Hun har tidligere utgitt blant annet fem barnebøker, en diktbok og en fagbok om autisme.

Jeg har lest «nøkkel til fremmede rom» - og kost meg skikkelig.

N

Nøkkel til fremmede rom

Romanen har flotte natur- og dyreskildringer, og anne Marie bredvei Orvik har et godt språk og skarpe iakttagelser. Rett og slett en god, gammeldags roman! nyt den!

En nydelig roman! Les sakte!

LiV FORLAG FORLAG LIV

Liv GadE – bOkinspiRatOR

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

7


Foto Myriam H. Bjerkli

Mama har ikke født meg Forfatter: Lillian Wirak Skow. fortellinger/ voksen. ISBN: .978-82-93184-59-1. innbundet. kr 279,-

” 8

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

Landsbyen Befasike, misjonsstasjonen, menneskene der og deres enkle og fattige tilværelse skildres med hjertevarme og engasjement, men samtidig uten preg av sentimentalitet. «Mama har ikke født meg» er en bok som griper og varmer... Det alene gjør den vel verdt å lese. Wirak Skow har utvilsomt funnet sin egen form og skriveuttrykk. Hun har nok en gang levert et engasjerende og velskrevet stykke prosa, til glede for en stadig voksende leserskare.” Svend Einar Hansen, Østlandsposten


Lillian W. Skow fra Larvik/ Sandefjord har utgitt både diktsamlinger, barnebøker og romaner for voksne. I den lille landsbyen Befasike på Madagaskar møter vi Risike. Hun og brødrene hennes måtte flykte hjemmefra da mora døde i barsel, og faren truet med å ta livet av dem. I Befasike får søskenflokken komme inn i den store barneflokken til Ella, en norsk mademoiselle-misjonær. Alle barna kaller henne Mama, men hun har ikke født dem. De fleste har hun fått som ”gaver”, nyfødte barn som ellers ikke ville ha fått leve om foreldrene skulle følge trollmennenes påbud. I landsbyen konkurrerer ulike kulturer om menneskers tillit og tro. Mystikken rår i og mellom de lave hyttene. Risike bor midt

i det. Det er mye å være redd for. Det skal vise seg at det blir enda mer. Forfatteren er født på Madagaskar, bodde der i de viktige barneskoleåra, og et sted inne i henne ligger minner, språk, lukter og lyder fra den gangen bevart. Som godt voksen har hun vært tilbake flere ganger, siste besøk var i 2007 da hun bodde i Befasike i flere uker, og her traff hun Risike som nå var blitt ei nydelig jente på 12 år. ”Mama har ikke født meg” er et innblikk i Mama Ellas innsats i Befasike, men først og fremst en innlevelse i Risikes liv. Vakkert og poetisk skrevet, spennende og full av informasjoner om en kultur så utrolig annerledes enn vår egen.

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

9


Ansikt til ansikt. Intense opplevelser verden over Forfatter: Ingvald Godal

fortellinger/ voksen. ISBN: 978-82-93184-64-5. innbundet. kr 298,-

10

Liv forlag | 책rets utgivelser | 2013


INGVALD GODAL er utdannet sivilingeniør ved siden av befalsutdannelse og Forsvarets Høyskole. Har tidligere utgitt bøkene ”Zaki” (1965), ”Barna fra Santana” (1971), ”Det blåser i Grenseland” (1984), ”Jeg vil dø vakker, Litauen” (1993), ”Tsjetsjenia – der enkene blir selvmordsbombere” (2003), ”Afrikansk rapsodi” (2007) og ”Herleg var vår barndoms grend” (2012). Godal har mange års erfaring fra arbeid i en rekke land i Afrika, Asia og Latin-Amerika, bl.a. som leder for Lutherske Verdensforbunds hjelpearbeid i borgerkrigen i Nigeria 1969/70. Han har vært ordfører i Vinje Kommune, statssekretær i Miljøverndepartementet og stortingsrepresentant for Telemark i perioden 1985 – 2001.

ansikt til ansikt og andre intense opplevelser verden over. Denne boken handler om intense og ofte dramatiske øyeblikk i et mangslungent liv i krig og fred i Afrikas villmark, veistikking inn i narkotika-baronenes ”Gyldne Triangel” lengst nord i Thailand, drap ved Berlinmuren, frihetskamp i Litauen og Estland, etterforskning av Røde Kors mordene i Tsjetsjenia, møte med Slobodan Milosevic og en magedanserinne i Istanbul, livet som statssekretær i Miljøverndepartementet og 16 år på Stortinget. Og mye mer.

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

11


Foto Finn B. Hansen

Hemmeligheten og Frostrøyk Forfatter: Frode Eie Larsen Krim, voksen, samlepocket. ISBN: 978-82-93184-30-0. pocket. kr. 179,-

12

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

” ”

Jeg liker bøker som overrasker og utfordrer; og her opplever jeg begge deler. Slutten er helt utrolig!! Anbefales!” bokinspirator liv gade om hemmeligheten.

For en leseopplevelse! Tårene triller mens munnen smiler. Fantastisk bra slutt!” gunnvor bognæs frostrøyk.

(biblioteksjef)

om


Frode Eie Larsen (f. 1973) er forfatter og markedsfører. Han er født og oppvokst i Larvik, og har bodd i byen hele livet - minus en visitt i Oslo i forbindelse med studier og jobb. I 2011 debuterte han med kriminalromanen ”Hemmeligheten”. Høsten 2012 kom den frittstående oppfølgeren, ”Frostrøyk”, og våren 2013 kommer begge bøkene som samlepocket. Høsten 2013 kommer hans tredje krimbok, ”Jordtårer”.

Livet har smilt til Oskar Myhre. Han er utdannet siviløkonom fra BI, tjener gode penger som journalist i Dagens Næringsliv og bor i en villa på Nordstrand sammen med sin samboer Mona Thorsen. Livet han trodde han hadde fått et godt grep om blir imidlertid plutselig snudd på hodet. (Hemmeligheten) En iskald morgen i november legger Filip Nyman ut på løpetur. Det er gått et drøyt år siden de mislyktes med å hevne søsterens voldtekt. Nå er han klar for å fullføre hevnen, endelig. Løpeturen ender imidlertid brått i møte med en hevet pistol. (Frostrøyk)

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

13


Foto Finn B. Hansen

Jordtårer Forfatter: Frode Eie Larsen Krim, voksen. ISBN: 978-82-93184-29-4. innbundet. kr 299,-

” ” 14

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

Eie Larsen skaper en story som både er attraktiv og spennende” GJENGANGEREN; HORTEN

Jordtårer er på mange måter et gjennombrudd for Eie Larsen… dette lover virkelig godt for fortsettelsen»” SVEND EINAR HANSSEN; ØSTLANDSPOSTEN


Han er født og oppvokst i Larvik, og har bodd i byen hele livet - minus en visitt i Oslo i forbindelse med studier og jobb. I 2011 debuterte han med kriminalromanen ”Hemmeligheten”. Høsten 2012 kom den frittstående oppfølgeren, ”Frostrøyk”, og våren 2013 kommer begge bøkene som samlepocket. Høsten 2013 kommer hans tredje krimbok, ”Jordtårer”.

Torstein elsker å grave, og en dag finner han noen beinrester i et skogholt bak gården der han bor. Men da han plutselig står med en menneskeskalle hånden er det slutt på leken.

Frode Ie larsen e

Frode Eie Larsen (f. 1973) er forfatter og markedsfører.

Eddi Stubb vikles inn i en ny etterforskning, hvor løgner, sjalusi, skjulte grusomheter og gammelt hat lokkes frem i dagen. En dag ender det i drap. Saken virker opplagt når en mann melder seg og forteller at han er skyldig.. Men er det virkelig så enkelt?

JORDTÅRER

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

15


Foto Finn B. Hansen

Døden ved verdens ende ForfatterE: AUST, LIER HORST, BREKKE, EGELAND, NATHOLMEN, JUNKER, JOHANSEN, MEHLUM, NORDHUS KARLSSON, ROSENLØW EEG, LAURITSEN KJØLNER, BERGLUND, RANHEIM, EIE LARSEN, JENSEN, AMBJØRNSEN, BJERKLI, ROSTED KRIM, noveller, voksen. ISBN: 978-82-93184-28-7. pocket. kr. 149,-

Redaktør Marte Østmoe

16

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

Et solid knippe med 18 noveller… ”Døden ved Verdens Ende” burde friste mange. Terningkast 5.” Bokanmelder Finn Stenstad, Tønsberg Blad


Hemmeligheter, begjær og hevnlyst. Raske penger, utspekulerte kvinner og mysterier. Rett og slett kriminelt bra underholdning! Liv Forlag inviterer årlig noen av norges beste forfattere til å bidra i Årets Krim. I tillegg arrangerer vi en konkuranserdel, hvor upubliserte kan sende inn bidrag. Fem utvalgte amatører blir dermed utgitt, side ved side med de beste! Mer informasjon finnes på nettsiden www.åretskrim.no

”…høy kvalitet både når det gjelder innhold og språklig nivå, utrolig bra variasjon i handling og persongalleri. Driv og fortettet spenning i alle 18 novellene. Terningkast 5 +” Bokblogger ”ReadingRandi

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

17


Foto Robin Semming

Kjærlighetssmykket Forfatter: kristin remøe noveller. ISBN: 978-82-93184-31-7. innbundet. kr 249,-

Morsomt, vakkert, trist, grusomt, - vi får alt av menneskelige følelser knyttet til kjærlighetens dramatikk. Egner seg godt til lett og underfundig sommerlektyre. En fin og snurrig novellesamling.” BOKBLOGGEN ARTEMIAS VERDEN

18

Liv forlag | årets utgivelser | 2013


”Kjærlighetssmykket” er Kristin Remøes forfatterdebut.

Kristin Remøe er født i Rio de Janeiro i Brasil, og flyttet til Norge som fireåring. Hun er utdannet diplomøkonom med tilleggsutdannelse innen organisasjonspsykologi.

Hun er bosatt i Sandefjord med sin familie og jobber til daglig i IT-bransjen som personal- og markedssjef.

Taterjenta Tara lager smykker av materialer hun finner ute i naturen. Med hvert eneste smykke følger det en spesiell historie. Juliet er et vakkert halssmykke formet som et hjerte i blått og gull. Men første gang man bærer halskjedet må man ta seg i akt. For Juliet er et kjærlighetssmykke og den første personen man treffer på, vil man på magisk vis tiltrekke seg. Lite vet Tara at smykket vil føre med seg skjebnesvangre opplevelser hos ulike eiere av smykket i flere generasjoner.

KJÆRLIGHETSSMYKKET 14 NOVELLER

Novellesamlingen «Kjærlighetssmykket» er hennes debutbok.

Taterjenta Tara lager smykker av materialer hun finner ute i naturen. Med hvert eneste smykke følger en spesiell historie. Juliet er et vakkert halssmykke formet som et hjerte i blått og gull. Første gangen man bærer halskjedet må man ta seg i akt. For Juliet er et kjærlighetssmykke og den første personen man treffer på, vil man på magisk vis tiltrekke seg. Lite vet Tara at smykket vil føre med seg skjebnesvangre opplevelser hos ulike eiere av smykket i flere generasjoner.

Novellesamlingen «Kjærlighetssmykket» inneholder fortellinger om kjærlighet i alle dens fasetter. Fra gryende forelskelse og ekte kjærlighet, til dramatiske valg som må gjøres, bitre svik og til slutt - forsøk på mord.

www.livforlag.no

KRISTIN REMØE

Boken består av 14 noveller. Her er kjærlighet og svik, tekster om livets både små og store hendelser, hverdagsliv og dramatikk. Personene i boken er helt vanlige mennesker, men de får store utfordringer å bryne seg på. Orker hun å føde et barn med Downs syndrom, når hun allerede er så altfor sliten? Hvis noen skjender ens nærmeste på det groveste, er drap akseptabelt? Og kan utroskap tilgis av Gud?

Juliet, et magisk, blått kjærlighetssmykke, binder novellene KJÆRLIGHETSSMYKKET sammen, slik at samlingen også kan leses som en roman.

KJÆRLIGHETSSMYKKET

Kristin Remøe er utdannet diplomøkonom med tilleggsutdannelse innen organisasjonspsykologi. Hun er bosatt i Sandefjord med sin familie og jobber til daglig i IT-bransjen som Personalog Markeds-sjef.

www.livforlag.no

www.livforlag.no

KRISTIN REMØE

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

19


Foto Myriam H. Bjerkli

Cordelias Hus Forfatter: rune kjær noveller. ISBN: 978-82-93184-34-8. innbundet. kr. 249,-

Forfatteren har en personlig, ærlig observerende og humoristisk stemme, som samtidig rommer mye sårbarhet. Alt fortalt i et intenst drivende tempo, i en tankestrøm uten punktum Jeg ble glad i jeg-personen i denne boken.” LINE NYBORG; FORFATTER

20

Liv forlag | årets utgivelser | 2013


Rune Kjær (f. Korneliussen 1974) er fra Sandefjord. Cordelias Hus er hans forfatterdebut.

“Forfatteren har en personlig, ærlig observerende og humoristisk stemme, som samtidig rommer mye sårbarhet. En sterk kombinasjon! Alt fortalt i et intenst drivende tempo, i en tankestrøm uten punktum. Jeg ble glad i jegpersonen i denne boken.” Line Nyborg, forfatter og vinner av Havmannprisen 2012

R K

“Personlig, ærlig og humoristisk!” Line Nyborg, forfatter

une jær

Denne boken består av 27 fortellinger. Disse kan leses både uavhengig av hverandre, som små noveller. Eller sammenhengende, som en roman. Gjennom alle disse historiene følger vi samme person, jeg-personen, en skrivende poet som ennå ikke er blitt utgitt. En melankolsk og ensom mann som drømmer om utgivelse, om penger, om kvinner … Kvinner han har mistet, kvinner han har hatt og kvinner han ikke kan få, drøm, fantasi og død.

Tekstene er ofte såre, men allikevel morsomme og underholdene, skrevet med et lett språk i en humoristisk og ofte selvironisk tone.

Jeg har begynt å skrive noveller igjen, fordi hun liker å lese dem, det er der jeg har min “styrke”, sier hun hele tida, og jeg hører på henne, hadde hun bedt meg hoppe, hadde jeg nok mest sannsynlig spurt “hvor høyt”, jeg husker ikke hva hun heter, vet bare at hun er så vakker at når hun er i nærheten, glemmer jeg alt jeg noen gang har lært på skolen, noe som for så vidt er lite i utgangspunktet, men dog, har jo tross alt gått alle de første ni åra, det var forresten der jeg først skjønte at jeg ville skrive, at jeg kunne skrive, og på ungdomsskolen fikk jeg en lærer som virkelig oppmuntra meg til å skrive, han skreddersydde oppgaver der jeg kunne bruke fantasien fritt, og mine stiler ble alltid lest høyt foran klassen den dagen vi fikk dem igjen, fikk nesten alltid M, med smiletegn og etter hvert ekstra kommentar imargen, så det er først og fremst din fortjeneste at jeg skriver i dag, Svein, enten det er for skrivebordsskuffen eller for andre, som denne jenta jeg prøver å imponere, en ikke helt umulig oppgave, virker det som…

Rune Kjær

Her møter du ensomme og melankolske menn, som drømmer om kvinner de har mistet, kvinner de har hatt og kvinner de ikke kan få, drøm, fantasi og død. Tekstene er ofte såre, men allikevel morsomme og underholdene, skrevet med et lett språk i en humoristisk og ofte selvironisk tone.

hva hun heter, vet bare at hun er så vakker at når hun er i nærheten, glemmer jeg alt jeg noen gang har lært på skolen, noe som for så vidt er lite i utgangspunktet, men dog, har jo tross alt gått alle de første ni åra, det var forresten der jeg først skjønte at jeg ville skrive, at jeg kunne skrive, og på ungdomsskolen fikk jeg en lærer som virkelig oppmuntra meg til å skrive, han skreddersydde oppgaver der jeg kunne bruke fantasien fritt, og mine stiler ble alltid lest høyt foran klassen den dagen vi fikk dem igjen, fikk nesten alltid M, med smiletegn og etter hvert ekstra kommentar i margen, så det er først og fremst din fortjeneste at jeg skriver i dag, Svein, enten det er for skrivebordsskuffen eller for andre, som denne jenta jeg prøver å imponere, en ikke helt umulig oppgave, virker det som…

Cordelias Hus

Rune Kjær fra Sandefjord debuterer som forfatter i 2013. Da kommer han med novellesamlingen Cordelias Hus.

ISBN 978-82-93184-34-8

Et lite utdrag: Jeg har begynt å skrive noveller igjen, fordi hun liker å lese dem, det er der jeg har min “styrke”, sier hun hele tida, og jeg hører på henne, hadde hun bedt meg hoppe, hadde jeg nok mest sannsynlig spurt “hvor høyt”, jeg husker ikke

www.livforlag.no

9 788293 184348

LIV FORLAG

Cordelias Hus

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

21


Foto Myriam H. Bjerkli

Blå time Forfatter: Lillian Wirak Skow. lyrikk/ poesi. ISBN: 978-82-93184-58-4. innbundet. kr 198,-

” 22

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

Det er lett å kjenne seg igjen i skildringene av naturen, menneskesinnet og de hverdagslige følelsene av lykke, glede, sorg og drømmer.” Stine Bruseth, Litteraturivestfold.no


Diktene består dels av sansinger, dels av refleksjoner, dessuten morsomme og gløgge språklige iakttakelser som får oss til å se hverdagen på en ny måte. Lillian Wirak Skow gir språket et klanglig og rytmisk driv som gjør diktene velegnet til å bli lest høyt for andre.

Diktene består dels av sansinger, dels av refleksjoner, dessuten morsomme og gløgge iakttakelser som får oss til å se hverdagen på en ny måte.

Lillian Wirak Skow

Blå time Dikt

Dikt

«Blå time» er et utplukk fra tre tidligere diktbøker som i dag er utsolgt: «Alle disse dagene» «Tida kommer ikke tilbake» «Øyeblikk»

Lillian Wirak Skow gir språket et klanglig og rytmisk driv som gjør diktene velegnet til å bli lest høyt for andre. ISBN 978-82-93184-58-4

www.livforlag.no

LIV Forlag

Alle disse tre diktsamlingene er utsolgt, og ”Blå time” ble første gang utgitt i 2009, men nå kommer den lett redigert i nytt opplag. Blå time” består av over hundre dikt. Endel av diktene er tonesatt, og melodiene finnes også i boka.:

«Blå time» er hverdagsdikt i ordets mest positive forstand. Dikt du kan kjenne deg igjen i. Dikt om møte mellom mennesker, om tida som går, om naturen rundt oss.

Blå time

”Blå time” er et utvalg av Lillian Wiraks Skows beste dikt, samlet fra hennes tre diktsamlinger ”Alle disse dagene” ,”Tida kommer ikke tilbake” og ”Øyeblikk”.

“Blå time” er hverdagsdikt i ordets mest positive forstand. Dikt du kan kjenne deg igjen i. Dikt om møte mellom mennesker, om tida som går, om naturen rundt oss.

Lillian Wirak Skow

Lillian Wirak Skow fra Larvik/ Sandefjord har utgitt både diktsamlinger, barnebøker og romaner for voksne.

LIV FORLAG

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

23


Foto Signe Winther

Foto Jonas Erdal

Langs linjene møter ved Oslos T-banespor Forfatter: hanne mari førland fotograf: siv sivertsen poesi/ kortprosa/ foto. ISBN: 978-82-93184-33-1. innbundet. kr. 299,-

Hanne Mari Førland fra Oslo er til daglig seniorrådgiver i bydel Grorud. I 2013 debuterer hun med kortprosa og fotoboken ”Langs linjene, møter ved Oslos t-banespor”, der hun har intervjuet personer langs Oslos trikkeskinner og skapt poesi av essensen bak ordene deres.

De spennende fotografiene i boken er tatt av Siv Sivertsen fra Stavanger. Hun er utdannet innen fotografi og visuell kunst ved Edinburgh College of art. Hun har hatt flere utstillinger, bidratt til diverse utsmykninger og har tidligere gitt ut 2 bøker.

Langs linjene” er en vakker bok om det urbane Oslo, slik det fremstår for alle de travle reisende som drar på kryss og tvers gjennom Oslo og omegn både sent og tidlig. Her fanges stemninger i lys, ord og bevegelse - på en måte som storbymennesker kan kjenne seg igjen i og assosiere seg med. En fryd av en bok rett og slett”! ROSE-MARIES LITTERATUR- OG FILMBLOGG

24

Liv forlag | årets utgivelser | 2013


T-banen i Oslo, som snor seg fra vest til øst, møtes i krysninger i sentrum, der andre linjer går fra sør til nord og i ring. Et nett av skinner binder hovedstaden sammen. En kald vinterdag da vognene fyltes med morgentrøtte, slo det forfatteren at alle menneskene i denne byen til sammen utgjør Oslo. Hvem er de og hvilke historier har de å fortelle? Ideen til denne boka ble født. Boka er forfatterens møte med helt vanlige folk som bor langs Tbanelinjene fra Østerås i Bærum til Ellingsrud i Oslo. Møtene har vært åpne samtaler om deres assosiasjoner til ordet ”linjer”. Hver og en har bydd på seg selv med historier og tanker, som forfatteren deretter har bearbeidet og laget til sine egne tekster. Dette er et samarbeidsprosjekt om tekst og fotografier, der ord møter bilder. Mens forfatteren har snakket med folk og skrevet,

LIV FORLAG

har fotografen tatt med kameraet langs de sammen T-banelinjene og fanget motiver. Resultatet er blitt et vakkert og tankevekkende samspill av bilder og ord årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

25


” 26

xxxxx

Barn og bøker hører sammen. Det er like viktig å lese for barna, som å pusse tennene deres.” Forfatter:

Jørn Lier Horst Illustrasjon:

Jonas A. Larsen

Sjanger: Tegneserie

Isbn: xxxx xxx x xxxx xxx sider. Innbundet pris: 299,-

liv gade, bokinspirator

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

xx» navn, sted.


Hovedhistorien i «Laxxxxxxxxxxxxxxxxx

(Foreløpig cover)

BARN/ UNGDOM Årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

27


Prins Godhjerta av Huttentuttentei Forfatter: erik johansen ILLUSTRATØR: Synne Helene Hagen eventyr/ barn, 3-10 år. ISBN: 978-82-93184-35-5. innbundet. kr. 229,-

Barnas diamanter er Liv Forlags barnebokserie. Her presenterer vi trygge historier for småbarn som liker å bli lest for, eller som akkurat har lært å lese selv. I denne bokserien er ting akkurat passe skummelt, akkurat passe hyggelig, og det ender som regel godt til slutt… Prins Godhjerta av Huttentuttentei er andre bok i serien Barnas diamanter. 28

Liv forlag | årets utgivelser | 2013


Høsten 2013 debuterer han også som barnebokforfatter, med boken prins Godhjerta av Huttentuttentei. Barnas diamanter er LiV Forlags nye barnebokserie.

Her presenterer vi trygge historier for småbarn som liker å bli lest for, eller som akkurat har lært å lese selv. I denne bokserien er ting akkurat passe skummelt, akkurat passe hyggelig, og det ender som regel godt til slutt…

Prins Godhjerta av Huttentuttentei Prins Godhjerta er en prins som er så snill at alle liker han. Men i dette eventyret blir den snille Prins seg fordi sønnen hans er borte. Han lover at den som klarer å redde prinsen skal få en sekk med gull. Men Vrælefæltrollet skremmer vettet av selv de tøffeste soldatene i kongeriket og ingen av dem greier å redde Prins Godhjerta. Så en dag kommer en smart og freidig bondejente på besøk til slottet. Hun får kongen til å love at hun skal få prinsen og halve kongeriket dersom hun klarer å redde sønnen hans. Men vil hun lykkes?

Erik Johansen Synne Helene Hagen (ill.)

På sin farefulle ferd møter bondejenta både ei heks og mange andre skumle utfordringer. Men det er når hun endelig finner prinsen, det virkelig blir vanskelig. Det holder nemlig ikke bare å redde prinsen. Hun må redde hjertet hans også…

Erik Johansen fra Oslo er også kjent som Onkel Snurre- tulleball, melodimaker, eventyr og tekstforfatter.

Med basis i en filosofi barn både har nytte og glede av, har han samlet eventyr om livet som formidles gjennom gruppen Trollklang. Erik spiller gitar og mandolin, men er spesielt god til å spille på slurva. Han har tidligere fått utgitt tre musikalske eventyr på CD: Trollkjerringas hemmelighet, Gubben Bælabæla og den dumme fabrikken og Nam-nam. Disse eventyrene har også blitt sendt i NRKs - barnetimen for de minste. Med denne boken debuterer han også som forfatter. Ved siden av å være barneunderholder er Erik radiograf ved Oslo Universitetssykehus, Radiumhospitalet.

ISBN 978-82-93184-35-5

Synne Helene Hagen (ill.)

Ved siden av å være barneunderholder er Erik radiograf ved Oslo Universitetssykehus. Radiumhospitalet.

Prins Godhjerta er en prins som er så snill at alle liker han. Men i dette eventyret blir den snille Prins Godhjerta bergtatt av Vrælefæl, det skumleste trollet i hele verden. Kongen blir selvfølgelig veldig lei seg fordi sønnen er borte, og han lover at den som klarer å redde prinsen skal få en sekk med gull. Men Vrælefæltrollet skremmer vettet av selv de tøffeste soldatene i kongeriket, og ingen av dem greier å redde Prins Godhjerta. Så en dag kommer en smart og freidig bondejente på besøk til slottet. Hun får kongen til å love at hun skal få prinsen og halve kongeriket dersom hun klarer å redde sønnen hans. Men vil hun lykkes?

Erik Johansen

Med basis i en filosofi barn både har nytte og glede har han samlet eventyr om livet som formidles gjennom gruppen Trollklang. Erik spiller gitar og mandolin, men er spesielt god til å spille på slurva. Han har fått utgitt tre musikalske eventyr på CD: Trollkjerringas hemmelighet, Gubben Bælabæla og den dumme fabrikken og Namnam. Disse eventyrene har også blitt sendt i NRKs - barnetimen for de minste.

Godhjerta bergtatt av Vrælefæl, det skumleste trollet i hele verden. Kongen blir selvfølgelig veldig lei

Prins Godhjerta av Huttentuttentei

Erik Johansen fra Oslo, - også kjent som Onkel Snurretulleball, er melodimaker, eventyr og tekstforfatter.

Prins Godhjerta av

Huttentuttentei

www.livforlag.no

LIV FORLAG

Barnas diamanter

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

29


Foto Signe Winther

Foto Janne Vettestad

Musse Musegutt Forfatter: sissel bergan Illustratør: Kari-mette Astrup barn, 3-10 år. ISBN: 978-82-93184-41-6. innbundet. kr 229,-

Barnas diamanter er Liv Forlags barnebokserie. Her presenterer vi trygge historier for småbarn som liker å bli lest for, eller som akkurat har lært å lese selv. I denne bokserien er ting akkurat passe skummelt, akkurat passe hyggelig, og det ender som regel godt til slutt… Musse Musegutt er tredje bok i serien Barnas diamanter. 30

Liv forlag | årets utgivelser | 2013


Dette er en bok velegnet for barn som liker å bli lest for, og barn som akkurat har lært å lese selv. Boken er både morsom og lærerik.

I et lite hull ved siden av en stubbe i skogkanten bor det en liten musefamilie. Mamma mus, pappa mus, 2 små musejenter og Musse musegutt.

Mamma Mus har bestemt at hver dag har sin egen farge, og på skolen lærer Musse Musegutt en ny bokstav hver dag. Samtidig lærer Musse både de andre barna og læreren litt om hvordan det er å være en liten mus, i en stor og skummel verden.

Barnas diamanter er Liv Forlags nye barnebokserie.

Her presenterer vi trygge historier for småbarn som liker å bli lest for, eller som akkurat har lært å lese selv. I denne bokserien er ting akkurat passe skummelt, akkurat passe hyggelig, og det ender som regel godt til slutt…

Musse Musegutt I et lite hull ved siden av en stubbe i skogkanten bor det en liten musefamilie. Mamma mus, pappa mus, 2 små musejenter og Musse musegutt. Musse musegutt har en hemmelig venn som heter Lasse. De opplever mye morsomt sammen. Men nå er Lasse blitt seks år og skal begynne på skolen. Musse bestemmer seg fort. Han vil også gå på skolen…

SISSeL Bergan fra Tønsberg har jobbet et langt yrkesliv som lærer. Høsten 2013 debuterer hun med barneboken ”Musse Musegutt”.

www.livforlag.no

Kari-Mette Astruo (Il.)

ISBN

Musse

Sissel Bergan

Kari-Mette Astrup (ill.)

Sissel Bergan

Musse Musegutt har en hemmelig venn som heter Lasse. De opplever mye morsomt sammen. Men nå er Lasse blitt seks år og skal begynne på skolen.

Musse Musegutt

Sissel Bergan fra Tønsberg har jobbet et langt yrkesliv som lærer i småskolen. Hun har tre voksne barn og fire barnebarn.

Musegutt Barnas diamanter

Musse bestemmer seg fort. Han vil også gå på skolen…

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

31


Foto Signe Winther

Foto Finn B. Hansen

Frekke Frida Flue feirer jul Forfatter: Jon Håkon Aulie Illustratør: Kari-mette Astrup Barn, 5-12 år. ISBN: 978-82-93184-36-2. innbundet. kr 249,-

” 32

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

Det er bare å glede seg til enda en bok full av herlige fluesprell. Fantasifull humor for alle aldre!” Wenche Roald Naas avdelingsleder barn, Stokke bibliotek


Boken er beregnet på små barn på Frekke Frida flue! Håper hun tar med som liker «-Fernando åJegbliheierlest for,kirkaog barn og besøker mi en gang også!» FrOdE Magnar andErSEn, prESt i VEarkirkEn som akkurat har lært å lese selv. «Det er bare å glede seg til enda en bok full av herlige flue-sprell. Fantasifull humor for alle aldre!» Wenche Roald naas. avdelingsledeR baRn, stokke bibliotek

Han debuterte med ”Frekke Frida Flue” høsten 2011.

Jon Håkon Aulie mottok Stokkes kulturstipend 2012 for sine bøker om Frekke Frida Flue.

Boken er beregnet på små barn som liker å bli lest for, og passer godt for barn som liker å lese selv. Jon Håkon Aulie (1959) er født og oppvokst i Sandefjord. Han bor nå i Stokke, der han jobber som lærer i barneskolen. Han debuterte med høsten 2011.

2012 kom oppfølgeren .

Jon Håkon Aulie mottok Stokkes kulturstipend 2012 for sine bøker om Frekke Frida Flue. ISBN: 978-82-93184-36-2.

Kari-Mette Astrup

2012 kom oppfølgeren ”Frekke Frida Flue forelsker seg” og i oktober 2013 kommer tredje bok i serien: ”Frekke Frida Flue feirer jul”.

Julen bringer med seg mange overraskelser for det forelskede flueparet. Skrekkfluepepperkaker? Et grantre midt i stua? Og det tar helt av da de to fluene tar på seg to bittesmå nisseluer og blir med på gudstjeneste i kirken på julaften. Det blir en gudstjeneste helt utenom det vanlige, med fluesprell og fluestreker. Men julenissen kommer kanskje på besøk allikevel?

F re

k ke

Fri Flue da

Jon Håkon Aulie

Julen bringer med seg mange overraskelser for det forelskede flueparet. Skrekkfluepepperkaker? Et grantre midt i stua? Og det tar helt av da de to fluene tar på seg to bittesmå nisseluer og blir med på gudstjeneste i kirken på julaf”Frekke Frida Flue” ten. Det blir en gudstjeneste helt ”Frekke Frida Flue forelsker seg” utenom det vanlige, med fluesprell og fluestreker. Men julenissen kommer kanskje på besøk allikevel?

Frekke Frida Flue feirer jul

Jon Håkon Aulie (1959) er født og oppvokst i Sandefjord. Han bor nå i Stokke, der han jobber som lærer i barneskolen.

feirer jul

«Fantasifull humor for alle aldre!» Wenche Roald naas,

stokke bibliotek

Jon Håkon Aulie

Kari-Mette Astrup (illustratør)

www.livforlag.no

Kari-Mette Astrup, Kunstmaler og illustratør fra Larvik, står bak bokens morsomme og fargerike illustrasjoner.

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

33


” 34

xxxxx

Bøker luktar heilt spesielt, dei luktar ein slags klokskap som ikkje finst andre stadar.” Forfatter:

Jørn Lier Horst Illustrasjon:

Jonas A. Larsen

Sjanger: Tegneserie

Isbn: xxxx xxx x xxxx xxx sider. Innbundet pris: 299,-

frode grytten

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

xx» navn, sted.


Hovedhistorien i «Laxxxxxxxxxxxxxxxxx

FAKTA/ DOKUMENTAR (Foreløpig cover)

Årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

35


Foto Jorunn Solli

Gründerboka for kvinner

Inspirasjonsbok for kvinner som vil starte for seg selv. Forfatter: Kjersti Wold / AnnBeth Bergh jobb/ utvikling. ISBN: 978-82-93184-63-8.

Foto Jorunn Solli

innbundet. kr 279,-

Denne boken er interessant for alle mennesker som har lyst til å tenke nytt rundt arbeid og liv – og for de som har lyst til å starte opp noe eget helt på egenhånd. For det går an! Kjersti viser oss hvordan alt egentlig er mulig, det handler bare om å tørre og å drømme og å ville og så å kaste seg ut!” Gro Dahle, forfatter.

36

Liv forlag | årets utgivelser | 2013


Dette er en bok for kvinner som har lyst til å starte sin egen bedrift eller virksomhet. Denne boken viser hvordan ideer, drømmer og ønsker om en ny og mer selvstendig arbeidssituasjon kan bringes ut i livet. I Gründerboka for kvinner» får du konkrete tips og råd om hvordan du etablerer ditt eget firma, enten du ønsker å drive alene eller sammen med andre. Du får informasjon om valg av selskapsform, registrering i Brønnøysund, regnskap og andre praktiske forhold, men samtidig handler boka om de psykologiske aspektene knyttet til det å etablere sin egen arbeidsplass. Boken ser både på de indre og ytre aspektene ved å starte for seg selv. Den belyser praktiske forhold som hvordan du finner et egnet lokale, hvordan du driver markedsføring

og hvordan du utvikler flere bein å stå på. Den ser også på hva det er som motiverer deg, - og hva som kan hjelpe deg til større oppfinnsomhet, pågangsmot og utholdenhet. Kjersti Wold er en prisbelønnet forfatter som har utgitt 17 bøker i ulike sjangre. I 25 år har hun jobbet med å inspirere mennesker til å oppdage og omsette mer av sin kreativitet. Hun driver selv et enkeltpersonforetak www. kjerstiwold.no og et ansvarlig selskap www.noesis.no. AnnBeth Bergh er kjent som gründeren av firmaer som DayLite tv-produksjon, Småfolk barnemat, Arctic Fishoil Company AS, Clinic C AS og bilbladet Autofemina. I disse dager er hun nok en gang i ferd med å starte et nytt gründereventyr, denne gangen igjen med barnemat; Nasims as

Halal barnemat. Dette er med andre ord en dame som har virkeliggjort gründerdrømmen flere ganger, og derfor vet hva hun snakker om!

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

37


Foto Myriam H. Bjerkli

Lys og mørke Forfatter: Oddvar schjølberg biografi/ kunst. ISBN: 978-82-93184-37-9. innbundet. kr 299,-

I denne boka åpner Margaret Clementz dørene. Ikke bare til atelieret sitt, men også til et brokete og bokstavelig talt fargerikt liv. Selv sier hun det slik: Arbeidet med denne boka har blitt et møte med min egen fortid – på godt og vondt. Rett og slett: Et spennende liv på kunstens forunderlige vei. 38

Liv forlag | årets utgivelser | 2013


Oddvar Schjølberg er født 05.07.1948 i Larvik. Hans første bok: ”Krigsseileren Gunnar Knudsen”, kom i 2005. Senere har han gitt ut en rekke bøker. I løpet av 2013 kommer den første hos Liv Forlag, en bok om maleren Margareth Clementz eventyrlige liv. Margareth Clementz. I sitt atelier ved Hagenes finner kunstnerinnen Margaret Clementz den roen som er nødvendig når hun skal uttrykke sine følelser via penselen. Hennes vei som utøvende kunstner har så langt fra vært bestrødd med roseblad, snarere med torner

og tistler. Heller ikke privatlivet har vært forskånet for turbulens. Vi blir med henne når hun drar av sted for å finne inspirasjon i Roma og København, og ikke minst til den lille fjellandsbyen Competa, syd i Spania. Når andre har dømt henne ”nord og ned”, har hun valgt å følge sin indre stemme. For å si det på godt norsk: Hun er kjerringa mot strømmen. I sine malerier har hun klart det mesterstykket å fange inn skogens mystikk og magi. I denne boken forteller hun om sine kamper og sine seire. Boken er rikt illustrert med bilder fra Margarets innholdsrike kunstnerkarriere.

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

39


Foto Therese Carin Eskelund

Du vet du er fra Larvik når ... Forfattere: diverse forfattere lokalstoff/ historie. ISBN: 978-82-93184-39-3. innbundet. kr 199,-

Redaktør Truls Eskelund

40

Du vet du er fra Larvik når… ... du husker Odd Trollet ...”

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

R.O

Lett å bla i og med Facebooks fragmentariske minner på mer eller mindre dialekt har redaktøren av boka greid å ta vare på det umiddelbare og uhøytidelige ved folks mimring om egen barndom og ungdom i Larvik. Rett og slett ei hyggelig bok til en fin pris.” KJERSTI BACHE; ØSTLANDSPOSTEN


DU VET DU ER FRA LARVIK NÅR… startet med en Facebookside med samme navn. Siden den spede starten for litt over ett år siden har gruppen fått nesten 6000 medlemmer, mange av dem svært aktive. De har postet over 100 000 innlegg, deriblant mange bilder. Denne boken er utdrag fra denne siden. Boken er en hyggelig mimrebok med det som er typisk for Larvik. Felles minner, personer, steder, hendelser. Dette er levende Larvikshistorie, slik den lever i Larviksfolk minner. Her er alt fra opplevelser i Bøkeskogen, utseende på gamle Farris-flasker, minner fra og om gamle og nyere Peter Wessel, bygninger som har blitt

revet, utestedene, livet på torget og mye, mye mer. Alt presentert lett, muntert og uhøytidelig, slik de mange medlemmene på gruppen har vist at de liker det. Dette er en bok for deg som bor eller har bodd i Larvik. For deg som vil gi bort en gave fra Larvik. For deg som skal besøke Larvik og for deg som har vært her og vil ha et minne fra byen. Og selvfølgelig en bok for alle som er stolte av byen! Utgivelsen støttes av blant annet DnB, Farris Bad, Larvik Museum og Labo. Ti kroner av hver solgte bok går til Huset i Larvik, et verdifullt treffsted for dem som sliter psykisk.

Du vet du er fra Larvik når… … du tar på deg pælane for å gå ut i skauen og høre på faulane! ... ” V.O

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

41


Foto Cedric Archer

Med et bøkeblad i jakkeslaget. Larvik-profiler. Forfatter: Finn Wellberg lokalstoff/ biografi/ historie. ISBN: 978-82-93184-61-4. innbundet. kr 298,november

42

Liv forlag | ĂĽrets utgivelser | 2013


Finn Wellberg er opprinnelig fra Oslo, men er i dag bosatt i Larvik. Han har tidligere jobbet som journalist i Vårt Land, Norsk Telegrambyrå og Morgenposten, samt vært redaktør i Norsk Bokhandlertidende/Den norske Bokhandlerforening og Larviks lokalavis Østlands-Posten. Han har en rekke tidligere bokutgivelser bak seg. I boka Med et bøkeblad i jakkeslaget møter du mange av de personene som har vært med å bidra til å gjøre Larvik kjent, også langt utenfor landegrensene. Alt fra for lengst avdøde personer som: Ulrik Fredrik Gyldenløve, Sigurd Mathisen og Sophus Bugge, til personer som fremdeles lever og virker som Ingvar Ambjørnsen,

Gunnar Thoresen, Thor Lund, Anette Bøe og Bjørg Eva Jensen. Kunstnere, bedriftseiere, idrettsutøvere og mange andre som har satt varige spor under bøketrærne. Personene du møter er: Ingvar Ambjørnsen, Magnus Andersen, Gunnar Reiss-Andersen, Antonio Bibalo, Sophus Bugge, Ulrik Fredrik Gyldenløve, Thor Heyerdahl, Thor Lund, Sigurd Mathiesen, C.A. Larsen, Arne Nordheim, Johan Sverdrup, Herman Wildenvey, Carl Nesjar, Colin Archer, Alfred Andersen, Richard Herrmann, Reidar Thommesen, F. M. Treschow, Oscar Wisting, Anette Bøe, Bjørg Eva Jensen, Gunnar Thoresen, Egil Lærum, Jonas Lie og Hanne Winsnes.

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

43


Foto Stian Johansen

The Gambia Forfatter: Myriam h. bjerkli reise/ fakta/ foto. ISBN: 978-82-93184-32-4. innbundet. kr 349,august/ september. Språk: norsk/ engelsk.

44

Flott bok med fantastiske bilder! Jeg reiser ofte til Gambia, og dette har jeg savnet. A. G. Fredrikstad

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

Forfatteren gir oss mange interessante skildringer, og er ikke redd for å fortelle om realiteten, som for eksempel kjønnslemlesting, fattigdom og kjøp og salg av sex. Samtidig skildres et flott og omfangsrikt land med spennende tradisjoner og særtrekk. Informasjonen er lettfattet og fargerik, og bildene gir et inntrykk av store forskjeller, der vi på den ene siden ser flotte turisthoteller, og på den neste siden falleferdige bygninger. Her er gode tips om alt fra vaksiner til overnatting og kleskoder, i tillegg til en solid referanseliste. Julie Didriksen /Julies Bokbabbel.


Myriam Halden Bjerkli (født 3. januar 1963) kommer opprinnelig fra Tromsø, men er i dag bosatt i Larvik. Hun jobber som forfatter, frilansjournalist, frilansfotograf, selger og forlagsredaktør. Som forfatter har Bjerkli skrevet fire bøker, bidratt i et titalls antologier, samt mangfoldige magasiner og tidskrift ol. med dikt, noveller og kåseri, samt vunnet diverse skrivekonkurranser. Boken ”The Gambia” er full av bilder og fakta om dette vakre landet og menneskene der. Totalt over 140 fargesprakende sider. I 2011 kom boken på norsk, høsten 2013 kommer boken også på engelsk. både på papir og som ebok.

årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

45


De fleste av våre titler kommer også som e-bøker. I løpet av året kan du laste ned disse: Døden ved Verdens Ende, krimnoveller Frostrøyk Moder Russlands Diamanter, spenning Vinhandleren, roman Skyld, en familesaga Insomniasanger, dikt. Guthenbergs hemmelighet, ungdomsbok Cornelia flytter i fosterhjem, barn / fag Barna i Møllebakken, krøller og sikksakk barnebok Frekke Frida Flue forelsker seg, barnebok NisseTruls, barnebok Bøkene kan kjøpes på de fleste steder der e-bøker kjøpes. Ibookstore, Digitalbok, Amazon, Bokskya, etc. 46

Liv forlag | årets utgivelser | 2013


책rets utgivelser | 2013 | Liv forlag

2013

ebok utgivelser

47


Døden ved verdens ende ForfatterE: AUST, LIER HORST, BREKKE, EGELAND, NATHOLMEN, JUNKER, JOHANSEN, MEHLUM, NORDHUS KARLSSON, ROSENLØW EEG, LAURITSEN KJØLNER, BERGLUND, RANHEIM, EIE LARSEN, JENSEN, AMBJØRNSEN, BJERKLI, ROSTED KRIM, noveller, voksen. ISBN: 978-82-93184-28-7. kr 298,-

” 48

Liv forlag | årets e-bøker | 2013

Et solid knippe med 18 noveller… ”Døden ved Verdens Ende” burde friste mange. Terningkast 5.” Bokanmelder Finn Stenstad, Tønsberg Blad


Hemmeligheter, begjær og hevnlyst. Raske penger, utspekulerte kvinner og mysterier. Rett og slett kriminelt bra underholdning! Liv Forlag inviterer årlig noen av norges beste forfattere til å bidra i Årets Krim. I tillegg arrangerer vi en konkuranserdel, hvor upubliserte kan sende inn bidrag. Fem utvalgte amatører blir dermed utgitt, side ved side med de beste!

Døden ved Verdens Ende 18 krimnoveller

Mer informasjon finnes på nettsiden www.åretskrim.no

aust lier horst brekke egeland natholmen junker johansen mehlum nordhus karlsson rosenløw eeg lauritsen kjølner berglund ranheim bjerkli eie larsen rosted jensen ambjørnsen

”…høy kvalitet både når det gjelder innhold og språklig nivå, utrolig bra variasjon i handling og persongalleri. Driv og fortettet spenning i alle 18 novellene. Terningkast 5 +” Bokblogger ”ReadingRandi”

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

49


Foto Finn B. Hansen

Frostrøyk Forfatter: Frode Eie Larsen Krim. ISBN: 978-92-93184-57-7. innbundet. kr 298,boken er i salg.

” 50

Liv forlag | årets e-bøker | 2013

For en leseopplevelse! Tårene triller mens munnen smiler. FANTASTISK BRA SLUTT!” Gunnvor Bognæs Gulliksen, bibliotekssjef i Lardal.


Frostrøyk_varebind_v1d_Layout 1 03.07.12 15:43 Side 1

2. opplag - 1. opplag ble utsolgt pĂĽ bare 5 uker!

+FHMJLFSC“LFSTPNPWFSSBTLFSPH VUGPSESFS PHIFSPQQMFWFSKFHCFHHFEFMFS 4MVUUFOFSIFMUVUSPMJH"OCFGBMFT -JW(BEF #PLJOTQJSBUPS

FRODE EIE LARSEN LIV forlag

Jeg ser du vurderer mulighetene "Jeg liker bøker som overrasker og utfordrer, og her opplever begge deler. Du Slutten er helt dine. Vet du hva det finejegutrolig!! er? Anbefales!" skal slippe ü vurdere dem stort lenger. Jeg skal gjøre det enkelt for "Spenningsromanen Hemmeligheten har alle for en god deg. Du skal faktisk dø. ingredienser Akkurat krimbok" her og nü.

Liv Gade Bokinspirator

Kirsten Elisabeth Falch Muhle Sandefjord Bibliotek

Da Filip Nyman blir funnet død, "Uhyre spennende! Vi følger mange parallelle historier, trenger ikke Eddi Stubb skjule at som er knyttet sammen av en brutal sannhet!" Innlagen (ARK Just) han fortsatt jobberRebekka med den gamle saken. FROSTRĂ˜YK ÂŤJeg over ser du vurderer mulighetene Vet du hva for ĂĽ Listen folk meddine.motiv det fine er? Du skal slippe ĂĽ vurdere dem stort lenger. skal gjøre det enkelt for deg.lang, men det ønskeJeg Filip død er Du skal faktisk dø. Akkurat her og nĂĽ.Âť er noe som ikke stemmer. Eddi En iskald ĂĽ morgen i november opp legger Filipog Nymanlete ut pĂĽ forsøker nøste frem løpetur. Det er gĂĽtt et drøyt ĂĽr siden de mislyktes med ĂĽ hevne søsterens voldtekt. NĂĽ er han klar for ĂĽ fullføre hevnen, sannheten. Men nĂĽr han til endelig. Løpeturen ender imidlertid brĂĽtt, i møte med en hevet pistol. slutt Dafinner den, er den noe helt Filip Nyman blir funnet død, trenger ikke Eddi Stubb at han fortsatt jobber med den gamle saken. Listen annetskjule enn Eddi forestilte over folk med motiv for ĂĽ ønske Filip død er lang, seg. men det er noe som ikke stemmer. Eddi forsøker ĂĽ nøste opp og lete frem sannheten. Men nĂĽr han til slutt finner den, er den noe helt annet enn Eddi forestilte seg‌

"Eie Larsen har skapt en

intrikat og underfundig En iskald morgen i november legkrimhistorie" ger Filip Nyman ut pü løpetur. Det er gütt et drøyt ür siden de mislyktes med ü hevne søsterens voldtekt. Nü er han klar for ü fullføre hevnen, endelig. Løpeturen ender imidlertid brütt i møte med en hevet pistol.

Svend E. Hansen Ă˜stlands Posten

ISBN 978-82-93184-19-5

�

9788293184195

www.livforlag.no

Underholdende og utfordrende krim. Anbefales!

FROSTRĂ˜YK FRODE EIE LARSEN

Frode Eie Larsen (f. 1973) er forfatter og markedsfører. HanHEMMELIGHETEN er født og oppvokst i Larvik. I fjor debuterte han med kriminalromanen Hemmeligheten. Nü kommer oppfølgeren, Frostrøyk.

FROSTRĂ˜YK "For en leseopplevelse! TĂĽrene triller mens munnen smiler. Fantastisk bra slutt!"

Gunnvor BognĂŚs, Biblioteksjef

"Underholdende og utfordrende krim. Anbefales!"

Liv Gade (Bokinspirator)

FORFATTEREN Navn : Frode Eie Larsen Født : Larvik, 1973 Yrke : Forfatter og Markedsfører Web : www.eielarsen.com Forfatterforbilder: Jo Nesbø, Harlan Coben, Stieg Larsson, Dan Brown, Henning Mankell, Camilla Läckberg.

FRODE EIE LARSEN LIV forlag

Liv Gade, bokinspirator.

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

51


Foto Finn B. Hansen

Moder Russlands Diamanter Forfatter: Torunn Agtind Krim, spenning. ISBN: 978-82-93184-46-1. innbundet. kr 298,boken er i salg.

Torunn Agtind fører et godt og økonomisk språk. Hun skaper en spennende historie, og uten at det blir heseblesende flytter hun oss rundt i verden, og hun driver historien fram på samme ledige måten. Det er en enkel bok å lese, man ønsker å vite hva som skjer videre. Og det er som kjent gull verdt for en spenningsbok.” Hege Ottesen, Varden

52

Liv forlag | årets e-bøker | 2013


Torunn Agtind, advokat fra Tønsberg, debuterer med kriminalhistorien «Moder Russlands Diamanter». Handlingen foregår, som tittel og cover indikerer, nettopp i Russland, og her blir det både blod, tårer, mord, kjærlighet og svik. «Moder Russlands Diamanter» starter i 2005 og handler om tiden etter kommunismens fall og det moderne nyrike Russland med store sosiale forskjeller. Hovedpersonen, Viktor, er lei av slitet på kunstgjødselfabrikken i Novgorod der han jobber. Fabrikken er nylig blitt kjøpt opp av en hensynløs oligark fra Moskva, som ønsker å få ut svimlende summer av sine investeringer.

Under revolusjonen ble skattene til de adelige beslaglagt og plassert i en rekke underjordiske depoter. Disse skattene vil oligarken ha tak i, og han etablerer derfor et diamantsenter i Monaco. Viktor ser muligheten og griper den. Dette er hans sjanse til å komme seg opp og fram. Torunn Agtind er født i Telemark, men har, med unntak av to år på Lillehammer, bodd i Tønsberg siden 1989. Hun er utdannet jurist, har jobbet 10 år i skatteetaten og har siden 2003 drevet som advokat i Tønsberg. «Moder Russlands diamanter» er hennes debutbok.

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

53


Foto Finn B. Hansen

Vinhandleren Forfatter: Åge Baste Vassdal Spenning, historie. ISBN: 978-82-93184-45-4. innbundet. kr 298,Boken er i salg.

Det finnes bøker som får deg til å juble, og ta frem alle de store superlativene. Her er en slik bok. At forfatteren er debutant, er intet mindre enn et mirakel.” Liv Gade, bokinspirator.

54

Liv forlag | årets e-bøker | 2013


«Vinhandleren» er langt fra bare en spenningsroman. Den handler også om kjærlighet, om løgner, fortielser og svik.

Vinhandleren

«Vinhandleren» er Åge Baste Vassdals debutroman. Til daglig jobber forfatteren som typograf i Østlands-Posten. forlag

Vinhandleren Åge Baste Vassdal

VinHandleren

i Vinhandleren starter under Vivie CharletHandlingen har kjent andre verdenskrig, før vinhandleden etter hvert tar oss med til dagens Paris. Her er forfalskede malerier, grov svindel, god vin, død, kjærligren siden hun var jentunge, som het og en svært spennende familiehistorie. ung var hunViviekjæreste med sønhar kjent vinhandleren Manuel Bassovsky siden hun var jentunge. etter å ha bodd i Usa i nesten tre tiår, er å hunha tilbakebodd i Paris. nen hans, Sonny. Etter der får hun høre om et gammelt maleri som ble stjålet fra vinhandleren av tyskerne i USA i nesten tre tiår er hun nå under andre verdenskrig. Maleriet er blitt hans store besettelse. Men hans desperate i sitt søk etter kunstverket blir tilbake i Parishandlinger på søken etter bedre en større byrde å bære, enn selve tapet av liv, bedre vin,maleriet… bedre menn...

Åge Baste Vassdal

Den jødiske kunstmaleren Manuel Bassovsky overlevde andre verdenskrig ved å forfalske malerier for nazistene. Men det eneste maleriet som betydde noe for ham, «Vinhandleren» av Gerrit Dou, mistet han til en svikefull kvinne. Etter krigen legger Manuel malerpenslene til side for godt, og flytter til Paris der han åpner en vinhandel. En dag får han et besøk som vekker drømmen om å få maleriet tilbake, men det viser seg at han ikke er den eneste som er på jakt etter det verdifulle kunstverket.

forlag

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

55


Foto Myriam H. Bjerkli

Skyld - en familiesaga Forfatter: Lillian Wirak Skow Historisk roman. isbn: 978-82-93184-44-7 innbundet. kr 298,Første gang utgitt i 2010. Nå også tilgjengelig som e-bok.

56

Liv forlag | årets e-bøker | 2013


Lillian W. Skow fra Larvik/ Sandefjord har utgitt både diktsamlinger, barnebøker og romaner for voksne. Dette er hennes tolvte bok. Boken skildrer livet hos fiskerbonden Andreas og familien hans på Virek i Ofoten. Vi blir med tilbake til siste halvdel av 1800-tallet og følger far på Lofotfisket mens mor og unger må klare seg gjennom mørkevinteren alene. Sønnen Helmer vil bryter med fiskerbondelivet og slår seg ned som handelsbetjent i Lofoten før han drar til Drammen og seinere til Christiania. Historien utvikler seg dramatisk… Svend Einar Hansen, Østlandsposten: En sterk historie, skildret med innlevelse og varme, en levendiggjøring av levde liv. ... Fortellingen

fester grepet i leseren med et fengende og lettflytende språk – lunt og tidvis lyrisk, men først og fremst engasjerende... Forfatteren viser nok en gang at hun til fulle behersker den historiske romanen som sjanger.... Skow viser oss at virkeligheten tidvis går den rene diktingen en høy gang hva styrke og menneskelig drama angår. Flemming Hoffman Tveitan, Sandefjord Blad: ... Skow besitter et fortellertalent og en sans for detaljer av de sjeldne. Beskrivelsene av småkårlige viderverdigheter og av den lille mann som vil være litt flottere enn det han i virkeligheten er – ja, rett ut beskrivelser av våre allmennmenneskelige «skavanker»,

leder tankene hen på Hamsun og hans dikting. «Skyld» er et stykke meget god litteratur, og interessant og spennende fra første anslag og hele veien ut.

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

57


Foto Myriam H. Bjerkli

Insomniasanger Forfatter: Jann Rygh Sivertsen Lyrikk, poesi. ISBN: 978-82-93184-48-5. innbundet. kr 298,boken er i salg.

Rolig og ettertenksom diktsamling. Anbefales!” Liv gade, bokinspirator

58

Liv forlag | årets e-bøker | 2013


Jann Rygh Sivertsen (f. 1973) er fra Sandefjord. Han liker å gå gatelangs i byen om nettene, se lyktestolpene skinne i mørket og høre dem hviske elektrisk. Om dagen liker han å sitte på en parkbenk, sjøl om det regner. Slik blir det dikt av… Insomniasanger er hans debutbok. Forfatteren skriver fra bygatene og barene, fra plassene og parkene. Her er dikt for alle melankolske menn som drømmer om damer de aldri møter. Dikt for byen, for spurvene, skjærene, kråkene, duene

og måkene, de hjemløse kattene, de kjærlighetshungrige kjøterne. Han skriver for natta, for lyktestolpene og månen.

Jann Rygh Sivertsen

Insomniasanger

Hull i himmelen

Månen har slått hull i himmelen i natt jeg er ute jager måneskinn en uhåndgripelig skatt

Rolig og ettertenksom diktsamling. Anbefales! Liv Gade - bokinspirator

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

59


Foto Finn B. Hansen

Gutenbergs hemmelighet Forfatter: Steinar Høiback Fantasy, historie, ungdom. Isbn: 978-82-93184-53-9. innbundet. kr 298,første gang utgitt i 2009. e-bok kommer sommeren 2013.

Handlingsforløpet som Steinar Høiback har skapt, er enkelt med raske sceneskift og effektive forflytninger i tid og rom. Vi skulle tro at barn og unge lar seg inspirere til mer lesing, både om historien, personlighetene og det mektige stoffet som forfatteren øser av.” Finn Stenstad, Tønsberg Blad

60

Liv forlag | årets e-bøker | 2013


Steinar Høiback er født og bor i Tønsberg, Norges eldste by. Ved siden av jobb som lærer er han en svært aktiv kulturarbeider, og brenner spesielt for lokalhistorie. Han er komponist, tekstforfatter, produsent, skuespiller, forfatter, pianist, konsertarrangør og medlem av ulike historiske foreninger. Har jobbet mange år med bl.a. Tønsberg Middelalderfestival og Tønsberg Domkirkefestival. I 2009 kom debutromanen «Gutenbergs hemmelighet».

Sophus Blix er en 15-åring som ikke er så veldig glad i skolen, og han er temmelig uinteressert i bøker. Men på bursdagen sin får han lov til å velge seg en bok fra onkel Ludvigs antikvariat, og da vet han akkurat hvilken bok han skal velge. For der, i et skap i kjelleren finnes de en vakkert innbundet bok som moren fortalte ham om før hun døde. Noe om et skattekart, om at blod skal flytte stein og at symbolene ville vise vei… Boka er laget av selveste Gutenberg, boktrykkerkunstens oppfinner. Og den sender Sophus ut på en farlig, men lærerik jakt gjennom skriftens historie.

LIV FORLAG

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

61


Foto Cedric Archer

Foto Finn B. Hansen

Cornelia flytter i fosterhjem Forfatter: Ritva Fyhn-Pettersen Illustratør: Mette Fyhn Barnebok/Billedbok. ISBN: 978-82-93184-52-2. innbundet. kr 298,Boken er i salg.

Det er bra at det kommer en slik bok. Boka bør være obligatorisk ved alle barnevernskontorer i landet. De enkle, men gode tegningene i boka forsterker følelsen av at dette er en fortelling som henvender seg til dem den handler om: Barna selv.” Nils-petter enstad, dagen

62

Liv forlag | årets e-bøker | 2013


Ritva Fyhn-Pettersen fra Larvik debuterer med en viktig billedbok om Cornelia. Hun er ei lita jente som ikke kan bo hjemme, og som derfor blir overtatt av barnevernet og snart skal få en ny familie. Boken kan gi barna i nettopp denne situasjonen håp og forståelse i en tid full av omveltning og usikkerhet. Boken er illustrert av dekoratør og tegner Mette Fyhn. Barnevernspedagog Tale Rode skriver følgende om boken: «Cornelia flytter i fosterhjem» er en positiv historie som er skrevet på barnets eget språk, og er derfor enkel å relatere seg til. Boken er krydret med flotte tegninger og vennlige ansikt. – Denne boken kan gi små fosterhjemsbarn en mildere overgang til deres nye hjem, samt trygghet,

forståelse og håp for framtiden. Ritva Fyhn-Pettersen jobber til daglig i barnehage og har to barn. Hun har også erfaring som både fostermor og beredskapshjem. Lise Ødegård (vinner av «Pinnevennprisen», utdelt av Kong Harald ) på «Barnas Stasjon» i Fredrikstad sier følgende: «Dette er en veldig bra bok som jeg absolutt anbefaler. Jeg tenker den kan, og bør, benyttes i forbindelse med plassering av små barn i fosterhjem.» Barnevernspedagog Tale Rode skriver følgende om boken: «Cornelia flytter i fosterhjem» er en positiv historie som er skrevet på barnets eget språk og er derfor enkel å relatere seg til. Boken er krydret med flotte tegninger og

LIV FORLAG

vennlige ansikt. Denne boken kan gi små fosterhjemsbarn en mildere overgang til deres nye hjem, samt trygghet, forståelse og håp for framtiden.

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

63


Foto Finn B. Hansen

Barna i Møllebakken. Krøller og sikksakk Forfatter: Grete marie Johnsen Illustratør: Grete marie Johnsen Barnebok. ISBN: 978-82-93184-51-5. innbundet. kr 298,Boken er i salg.

” 64

Liv forlag | årets e-bøker | 2013

Dette er en fin bok å lese på tvers av generasjoner. En nostalgisk og fin barnebok om å vokse opp på Brunlanes på 50-tallet.Mange fine tegninger.” Øyvind Sommerstad, Litteraturivestfold.no


”Barna i Møllebakken, krøller og sikksakk” er en frittstående fortsettelse av «Barna i Møllebakken» som kom ut i 2011. Det er en sjarmerende og nostalgisk barnebok om oppveksten ved ei mølle i 1950 årene, hvor vi følger Kari Marie og lillesøsteren hennes gjennom store og små hendelser.

Boka er inspirert av forfatterens oppvekst i et lite landsens miljø, og besteforeldregenerasjonen vil antagelig kjenne igjen episoder fra egen barndom. Kanskje historiene fortsetter etter at boka er lest? Boken er beregnet både som høytlesningsbok, og for små som akkurat har lært å lese selv.

Når de lager snøbjørn, leker i Mølla, gjemmer seg isslottet og fanger ålunger. Da mamma nesten faller i Møllerenna, og da de to søstrene nesten blir spiddet av horna til de store og skumle kyrne…

Grete Marie Johnsen har bodd det meste av livet på Brunlanes, og handlingen i boken «Barna i Møllebakken» foregår i et område ganske likt det hun selv vokste opp i.

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

65


Foto Signe Winther

Foto Finn B. Hansen

Frekke Frida Flue forelsker seg Forfatter: Jon Håkon Aulie Illustratør: Kari-mette Astrup Barn. ISBN: 978-82-93184-49-2. innbundet. kr 298,boken er i salg.

” 66

Liv forlag | årets e-bøker | 2013

Dette vil barna like! Her er det både humor, flueromantikk og litt om livets alvor.” Hege Strand, Barnebokformidler og bibliotekar i Stokke


Jon Håkon Aulie (1959) er født og oppvokst i Sandefjord. Han bor nå i Stokke, der han jobber som lærer i barneskolen. Kunstmaler og illustratør KariMette Astrup fra Larvik står bak bokens morsomme og fargerike illustrasjoner.

I den nye boken er Frekke Frida Flue på ferie i Spania. Der forelsker hun seg i den spanske flue. Da skjer det mye rart, og rampestrekene kommer på løpende bånd… Boken er beregnet på små barn som liker å bli lest for, og barn som akkurat har lært å lese selv.

”Frekke Frida Flue forelsker seg” er en frittstående fortsettelse av ”Frekke Frida Flue” som kom i 2011.

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

67


Foto Signe Winther

Foto Finn B. Hansen

NisseTruls Forfatter: Laila Jønland Illustratør: Kari-Mette Astrup barn. ISBN: 978-82-93184-47-8. innbundet. kr 298,boken er i salg.

Barnas diamanter er Liv Forlags barnebokserie. Her presenterer vi trygge historier for småbarn som liker å bli lest for, eller som akkurat har lært å lese selv. I denne bokserien er ting akkurat passe skummelt, akkurat passe hyggelig, og det ender som regel godt til slutt… NisseTruls er første bok i serien Barnas diamanter. 68

Liv forlag | årets e-bøker | 2013


Hva skjer når en liten nissegutt oppdager at det er en stor og spennende verden rett utenfor hans eget trygge hjem? En verden hvor fugler sitter i bur, barn går på skole og menneskene holder seg med livsfarlige katter?

Laila Jønland fra Nøtterøy er bestemor til 10 og oldemor til en. Hun er pensjonert hjelpepleier, og har alltid likt å bruke fantasien og å fortelle historier for barn. NisseTruls er hennes debut som forfatter.

I denne sjarmerende barneboken kan du bli med når lille NisseTruls får seg en mye større bestevenn, og alt det spennende han opplever da.

Kunstmaler og illustratør KariMette Astrup fra Larvik har levendiggjort historien med treffende og morsomme illustrasjoner.

Årets e-bøker | 2013 | Liv forlag

69


xxxxx Forfatter: Jørn Lier Horst Illustrasjon: Jonas A. Larsen Sjanger: Tegneserie Isbn: xxxx xxx x xxxx xxx sider. Innbundet pris: 299,-

” 70

Liv forlag | årets utgivelser | 2013

xx» navn, sted.


Hovedhistorien i «Laxxxxxxxxxxxxxxxxx

backlist

(Foreløpig cover)

Årets utgivelser | 2013 | Liv forlag

71


Frostrøyk_varebind_v1d_Layout 1 03.07.12 15:43 Side 1

+FHMJLFSC“LFSTPNPWFSSBTLFSPH VUGPSESFS PHIFSPQQMFWFSKFHCFHHFEFMFS 4MVUUFOFSIFMUVUSPMJH"OCFGBMFT -JW(BEF #PLJOTQJSBUPS

FRODE EIE LARSEN LIV forlag

"Jeg liker bøker som overrasker og utfordrer, og her opplever jeg begge deler. Slutten er helt utrolig!! Anbefales!"

Liv Gade Bokinspirator

"Spenningsromanen Hemmeligheten har alle ingredienser for en god krimbok"

Kirsten Elisabeth Falch Muhle Sandefjord Bibliotek

"Eie Larsen har skapt en intrikat og underfundig krimhistorie"

"Uhyre spennende! Vi følger mange parallelle historier, som er knyttet sammen av en brutal sannhet!"

Rebekka Innlagen (ARK Just)

FROSTRĂ˜YK ÂŤJeg ser du vurderer mulighetene dine. Vet du hva det fine er? Du skal slippe ĂĽ vurdere dem stort lenger. Jeg skal gjøre det enkelt for deg. Du skal faktisk dø. Akkurat her og nĂĽ.Âť

En iskald morgen i november legger Filip Nyman ut pü løpetur. Det er gütt et drøyt ür siden de mislyktes med ü hevne søsterens voldtekt. Nü er han klar for ü fullføre hevnen, endelig. Løpeturen ender imidlertid brütt, i møte med en hevet pistol. Da Filip Nyman blir funnet død, trenger ikke Eddi Stubb skjule at han fortsatt jobber med den gamle saken. Listen over folk med motiv for ü ønske Filip død er lang, men det er noe som ikke stemmer. Eddi forsøker ü nøste opp og lete frem sannheten. Men nür han til slutt finner den, er den noe helt annet enn Eddi forestilte seg‌

ISBN 978-82-93184-19-5

Svend E. Hansen Ă˜stlands Posten

Backlist

9788293184195

72

www.livforlag.no

FROSTRĂ˜YK FRODE EIE LARSEN

2. opplag - 1. opplag ble utsolgt pĂĽ bare 5 uker!

HEMMELIGHETEN

FROSTRĂ˜YK "For en leseopplevelse! TĂĽrene triller mens munnen smiler. Fantastisk bra slutt!"

Gunnvor BognĂŚs, Biblioteksjef

"Underholdende og utfordrende krim. Anbefales!"

Liv Gade (Bokinspirator)

FORFATTEREN Navn : Frode Eie Larsen Født : Larvik, 1973 Yrke : Forfatter og Markedsfører Web : www.eielarsen.com Forfatterforbilder: Jo Nesbø, Harlan Coben, Stieg Larsson, Dan Brown, Henning Mankell, Camilla Läckberg.

FRODE EIE LARSEN LIV forlag

Tittel: Hemmeligheten

Tittel: Frostrøyk

Tittel: Moder russlands diamanter

Forfatter: Frode Eie Larsen

Forfatter: Frode Eie Larsen

Forfatter: Torunn Agtind

Sjanger: Krim

Sjanger: Krim

Sjanger: Krim, spenning

ISBN: 978-82-93184-00-3.

ISBN: 978-82-93184-19-5.

ISBN: 978-82-93184-04-1.

Liv forlag | backlist | krim


Handlingen i Vinhandleren starter under andre verdenskrig, før den etter hvert tar oss med til dagens Paris. Her er forfalskede malerier, grov svindel, god vin, død, kjærlighet og en svært spennende familiehistorie.

forlag

Vinhandleren Åge Baste Vassdal

VinHandleren

Vivie har kjent vinhandleren Manuel Bassovsky siden hun var jentunge. etter å ha bodd i Usa i nesten tre tiår, er hun tilbake i Paris. der får hun høre om et gammelt maleri som ble stjålet fra vinhandleren av tyskerne under andre verdenskrig. Maleriet er blitt hans store besettelse. Men hans desperate handlinger i sitt søk etter kunstverket blir en større byrde å bære, enn selve tapet av maleriet…

Åge Baste Vassdal

Vinhandleren

forlag

Tittel: Skyld - en familiesaga

Tittel: Vinhandleren

Forfatter: Lillian Wirak Skow

Forfatter: Lillian Wirak Skow

Forfatter: Åge Baste Vassdal

Sjanger: Historisk roman

Sjanger: Historisk roman

Sjanger: Spenning, historie

ISBN 978-82-998273-3-1.

ISBN: 978-8293184-11-9.

ISBN: 978-82-93184-06-5.

backlist | romaner | Liv forlag

Backlist

Tittel: Størst av alt

73


Backlist

Tittel: Kjærlighet, løgner og ølglass Forfatter: Liv Hege Refsdal

Tittel: Rock`n roll, Baby

Tittel: Vestfoldliv 2011

Tekst: Myriam H. Bjerkli

Forfatter: Diverse vestfoldforfattere

Sjanger: Noveller, kjærlighet, drama, voksen

Maleri: Kari-Mette Astrup

Sjanger: Lyrikk, kortprosa, noveller

ISBN: 978-82-93184-24-9.

Sjanger: Poesi/Kunst

ISBN: 978-82-93184-01-0.

ISBN 978-82-998273-1-7.

74

Liv forlag | backlist | noveller/ poesi


Tittel: Dikt setter spor

Tittel: Naken

Forfatter: Magnar Vegger

Forfatter: Jan Olav Holthe

Forfatter: Marion Th. Th. Lund

Illustratør: Cedric Archer

Sjanger: Lyrikk

Sjanger: Lyrikk

Sjanger: Lyrikk.

ISBN 978-82-99827-38-6.

ISBN: 978-82-99827-31-7.

ISBN 978-82-99827-34-8.

backlist | poesi | Liv forlag

Backlist

Tittel: Dikt fra en nedlagt bensinstasjon

75


Jann Rygh Sivertsen

Insomniasanger

Rolig og ettertenksom diktsamling. Anbefales!

Backlist

Liv Gade - bokinspirator

76

Tittel: Livet er en innfløkt dans

Tittel: Stig ned, stig opp

Tittel: Insomniasanger

Forfatter: Maria Szacinski

Forfatter: Bente-Linn Bergene Huseby

Forfatter: Jann Rygh Sivertsen

Sjanger: Lyrikk

Sjanger: Lyrikk, poesi, kunst

Sjanger: Lyrikk, Poesi

ISBN: 978-82-99827-39-3.

ISBN: 978-82-93184-05-8.

ISBN: 978-82-93184-25-6.

Liv forlag | backlist | poesi


IM Omslag_Layout 1 03.11.11 11.12 Side 1

maurboka

NR. 6 I 2009

I RGANG 62

I SOROPTIMIST INTERNATIONAL

I NORGESUNIONEN

Finn Wellberg Kaja, bestefar og maurtua

Mauren Liten? Jeg? Langtifra Jeg er akkurat stor nok. Fyller meg selv helt på langs og på tvers fra øverst til nederst. Er du større enn deg selv kanskje?

Inger Hagerup

www.livforlag.no

1

Tittel: The Gambia

Tittel: Kaja, bestefar og maurtua

Forfatter og fotograf: Vigdis Bitustøyl

Forfatter og fotograf:

Forfatter: Finn Wellberg

Jacobsen

Myriam H. Bjerkli

Illustratør: Margaret Støle Karlsen

Sjanger: Historie, fakta, foto

Sjanger: Fakta/Reise, foto

Sjanger: Barn, fakta

ISBN: 978-82-93184-17-1.

ISBN 978–82–99827-30–0.

ISBN: 978-82-93184-02-7.

backlist | non-fiction | Liv forlag

Backlist

Tittel: Tett på historien

77


Backlist 78

Tittel: Cornelia flytter i fosterhjem

Tittel: SologMåneGutten

Tittel: Elmer

Forfatter: Ritva Fyhn-Pettersen

Forfatter: Tor gunnar Halstvedt

Forfatter: Marion Th. Th. Lund

Illustratør: Mette Fyhn

Illustratør: Morten Juvet

Illustratør: Astrid Haagensen

Sjanger: Barn, billedbok

Sjanger: Barn, kunst

Sjanger: Barn, billedbok

ISBN: 978-82-93184-10-2.

ISBN: 978-82-93184-09-6.

ISBN: 978-82-93184-23-2.

Liv forlag | backlist | barn


Tittel: Frekke Frida Flue Forelsker seg

Tittel: Nissetruls

Forfatter: Jon Håkon Aulie

Forfatter: Jon Håkon Aulie

Forfatter: Laila Jønland

Illustratør: Kari-Mette Astrup

Illustratør: Kari-Mette Astrup

Illustratør: Kari-Mette Astrup

Sjanger: Barn 4-9 år

Sjanger: Barn, 4–9 år

Sjanger: Barn

ISBN: 978-82-99827-36-2

ISBN:978-82-93184-22-5

ISBN: 978-82-93184-21-8.

Backlist

Tittel: Frekke Frida Flue

Utsolgt – men tilgjengelig som ebok.

backlist | barn | Liv forlag

79


Backlist

Tittel: Barna i Møllebakken. Krøller og sikksakk

Tittel: Barna i Møllebakken

Tittel: I de dødes fotspor

Forfatter: Grete Marie Johnsen

Forfatter og tegner: Jonas A. Larsen

Forfatter: Grete Marie Johnsen

Illustratør: Grete Marie Johnsen

Sjanger: Tegneserie

Illustratør: Grete Marie Johnsen

Sjanger: Barn 4-8 år

ISBN 978-82-99827-35-5.

Sjanger: Barn 4-8 år

ISBN: 978-82-99827-37-9.

ISBN: 978-82-93184-18-8. UTSOLGT. Finnes som e-bok

80

Liv forlag | backlist | barn


Tittel: Den utvalgte

Tittel: Evolusjonens voktere

Forfattere: Jonas A. Larsen og Jørn Lier Horst

Forfatter: Cathrin Lindstrøm

Forfatter: Steinar Høiback

Illustratør: Jonas A. Larsen

Sjanger: Ungdom, fantasy

Sjanger: Ungdom, fantasy, historie

Sjanger: Tegneseriealbum, krim

ISBN: 978-82-93184-07-2.

ISBN: 978-82-93184-26-3.

Backlist

Tittel: Landets eldste mann er død

ISBN: 978-82-93184-08-9.

backlist | ungdom | Liv forlag

81


Du kan bestille bøkene våre hos • din lokale bokhandel • alle nettbokhandlere • i Liv forlags nettbutikk Postadresse Liv Forlag v/M. H. Bjerkli, Pb 501, 3252 Larvik Besøksadresse Gjærdal 5, 3271 Larvik

Tlf.: 33 11 45 55 E-post: post@livforlag.no www.livforlag.no

82

LIV FORLAG Liv forlag | backlist |

Endringer i forhold til planlagt utgivelsestidspunkt, cover, osv. kan forekomme. Mer informasjon om bøkene, bilder av forfattere etc. finnes på våre nettsider www.livforlag.no. Ønskes kontakt med oss, eller med noen av våre forfattere, så er vi treffbare både pr. e-post, post, og telefon.

© Liv forlag 2013 | Design: Helene Johnsen

Kontoret i Larvik er åpent mandag–fredag fra 09.00–16.00.

LIV Forlag, Katalog 2013  

Årets utgivelser, papirbøker, ebøker og backlist.