8. Källan Vår 2022

Page 1

MAJ

20 22


ETT HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN KÄLLFELT BYGGNADS AB

Peter har ordet

HEJ PÅ ER! Våren är här och äntligen ser vi hur grönskan tar för sig mer och mer! Det finns mycket att se fram emot och vi kan berätta att vi har ännu ett stort projekt på Wieselgrensplatsen på gång. Med vår yngsta medarbetare Alexander Brask i gänget, ska torget få sig ett

UT PÅ TUR MED NYA VARVET-FÄRJAN!

lyft. Fräscha, nyrenoverade lokaler och moderna verksamheter kommer göra torget till en trivsam samlingsplats för hyresgäster och besökare. I detta nummer kan ni läsa mer om vår vision och lära känna Alexander.

Vi upprepar förra årets succé så även i sommar kan du åka med vår Nya Varvet-färja. Den går tur och retur mellan Stenpiren – Nya Varvet och den är gratis. Här hittar du Reveljen, Malins Skafferi och Dockyard Hotel.

Välkommen på en middag, en glass eller en fika! • Stenpiren – Nya Varvet, tur och retur • 60–80 passagerare • Alla dagar i veckan från 26e juni • Ta med cykeln och hunden • Gratis! Fullständig tidtabell hittar du på vår hemsida.

Nu när vi kan umgås med familj och vänner igen och besöka spännande platser, vill vi även passa på att visa upp härliga Nya Varvet. Precis som förra året kan du nu i sommar, och med vinden i håret, åka gratis mellan Stenpiren och Nya Varvet med vår färja. Trevlig läsning!

Reveljen

Nya Varvet Padel

EN HELDAG PÅ NYA VARVET Peter Boström, VD

I våra fastigheter vid hamninloppet finns fantastiska verksamheter och aktiviteter. Börja dagen med ett padel-pass, ät lunch vid havet på Reveljen och runda av efter­ middagen med chark från Nya Varvet Deli. För den som inte vill åka hem kan vi tipsa om Dockyard Hotel. Då slipper du!

Reveljens Glasscafé

Nya Varvet Deli

Dockyard Hotel


ETT HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN KÄLLFELT BYGGNADS AB

NYA VARVET CONCOURS ÄR TILLBAKA! Varje onsdag mellan ca 17–22 får vi finbesök nere på Nya Varvet. Det är då veteranbilarna tar sig en tur kring hamninloppet. Inte nog med att de är snygga att titta på – man kan även likna de gamla bilarna vid ett rullande museum.

NÄR KOMMER FARLIGT AVFALLBILEN TILL DITT OMRÅDE? Hushållen i Göteborg kan lämna sitt farliga avfall och mindre el- och elektronikprodukter till Farligt avfall-bilen.. De kör enligt speciella turscheman till olika platser runt om i Göteborg. Samtidigt kan du skänka kläder med mera till Björkåfrihets återbruksbilar som på vissa turer kör tillsammans med Farligt avfall-bilen. Skanna QR-koden med din mobil­ kamera för att se körschemat. Där kan du även registrera dig för att få en sms-påminnelse inför att bilen kommer till ditt område.

SLÄNG INTE DINA GRÖNSAKER – BLI EN DISKBÄNKSBONDE! Det finns många slattar man kan ta vara på och odla direkt på diskbänken. Allt du behöver är ett glas med vatten! Gamla vitlöksklyftor som börjat skjuta blad ger vitlöksblast som används ungefär som gräslök när du lagar mat. Sparar du nederdelen på en roman­ sallat odlas ett litet huvud, och när du använder slutändan på en purjo ser du en ny växa fram. Allt blir godare när man odlar det själv, så ta fram ett glas med vatten och testa!

Det här kan du lämna till Farligt avfall-bilen: Farligt avfall Exempelvis batterier, brandvarnare, starka rengöringsmedel, frätande ämnen, fotokemikalier, lösningsmedel, målarfärg, nagellack, lim, bekämpningsmedel, kvicksilvertermometrar, oljeprodukter och bränsle.

7 TON MINDRE KOLDIOXID MED GRÖN EL I snitt använder varje hushåll 20 000 kWh per år, vilket innebär 7 ton mindre koldioxidutsläpp om man väljer förnyelsebar el. Vi har bytt till svensk, förnyelsebar energi för driften av alla våra fastigheter. Elen vi köper från Skellefteå Kraft är dessutom ursprungsmärkt vilket betyder att vi kan vara säkra på att elen är hållbart producerad av sol-, vind- och vattenkraft. Om du också byter till grön energi är du med och gör skillnad för vår planet!

Små el- och elektronikprodukter Exempelvis lysrör, lågenergilampor, glödlampor, hårtorkar, strykjärn, köksredskap, rakapparater, mobiltelefoner och batteridrivna leksaker. Kläder och prylar Saker som fortfarande fungerar kan du även lämna in till Björkåfrihets insamlingsbil som följer avfallsbilen på vissa turer. Du kan bland annat skänka porslin, böcker och mindre möbler. De tar även emot både hela och trasiga kläder och textilier. Det här kan du inte lämna in till Farligt avfall-bilen: Bilarna tar inte emot grovavfall såsom trasiga möbler, bildäck, större elektronik såsom kyl och frys, mediciner och avfall från företag och verksamheter. Bor du på Sandhamnsgatan i Stockholm hittar du motsvarande när du söker på Mobila miljö­stationen.


ETT HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN KÄLLFELT BYGGNADS AB

FÖRVANDLINGEN PÅ WIESELGRENSPLATSEN Wieselgrensplatsen på Hisingen är ett perfekt ställe att bo på eftersom det är så centralt. Efter stamrenoveringen av våra lägenheter är det dags för butikerna och själva torget. Utveckling av torgytan görs ihop med Fastighetskontoret som äger huset mittemot våra hus. Genom att lyfta torget hoppas vi kunna göra Wieselgrensplatsen till ett attraktivt torg som lockar moderna butiker och verksamheter. Målet är att hyresgäster och besökare ska kunna njuta av en

det nu blivit. Där finns en mix av restauranger, teatrar,

blomstrande plats med mysiga uteserveringar och butiker

butiker, karaokebarer och till och med ett ölbryggeri.

som gör området till något alldeles extra. Ihop med vår erfarna projektledare Jan-Erik Engholm driver Alexander

“För Wieselgrensplatsen har vi pratat om allt ifrån pop-up

Brask och Carl-Magnus Källfelt projektet. De tänker stort

butiker och gallerier till aktiviteter för både vuxna och barn.

och får saker att hända.

Vi pratar om cykelverkstad, lite extra frukt och grönt samt ett ställe med godaste kaffet i stan.” säger Alexander.

“Vi jobbar för att Wieselgrensplatsen ska vara en självklar plats att samlas på. Här ska man ha det trevligt, känna sig

Carl-Magnus är Källfelts egna idéspruta och han har många

välkommen och vara taggad på att besöka de olika butikerna.

idéer på aktiviteter som nu kan bli en del av Wieselgrens­

Förändringen kommer inte ske på en dag men som tur är har

platsen. Han är en visionär, Alexander är praktisk och

vi både tålamod och erfarenhet – vi vet att det kommer bli

Jan-Erik är noggrann i både smått och stort, så vi tror att

hur bra som helst!” säger Alexander Brask.

detta är den perfekta matchen. De är enormt engagerade och kompletterar varandra på bästa sätt.

Att skapa värde på Wieselgrensplatsen är ett viktigt projekt för oss på Källfelt. Alexander, Jan-Erik och Carl-Magnus vill

Alexander är förvaltare hos oss på Källfelt, så som hyresgäst

att torget ska andas liv på samma sätt som Chapmans Torg i

känner du säkert igen honom. Han jobbar mestadels på

Majorna – ett område som vi tidigare investerat i. Carl-Magnus

Wieselgrensplatsen och ser till att lägenheter, lokaler och

hade stor del i förvandlingen runt torget och hur speciellt

torget mår så bra som möjligt.


ETT HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN KÄLLFELT BYGGNADS AB

Den senaste tiden har han fokuserat mycket på trygghet. I samband med stamrenoveringen har källar- och entredörrar har bytts, säkerhetsdörrar har monterats och ett samarbete med Securitas har inletts. Han berättar: “Alla ska känna sig trygga! Tryggheten i ett område är det avgörande för hur hyresgäster och besökare mår. Och Securitas är super­ trevliga – de går omkring och säger hej till alla som bor i området. Jag ser samarbetet som något positivt men vill självklart inte att det ska behövas i framtiden. En stadsdel med liv och rörelse skapar en härlig synergi och det ser jag fram emot.”

Vi håller våra hyresgäster uppdaterade med vad som är på gång men som alltid med stora visioner och mål kommer det inte hända över en natt. Vi är i planeringsstadiet och jobbar just nu med att fräscha upp lokalerna för nya verksamheter att flytta in i. Alexander avslutar: “Jag är på Wieselgrensplatsen nästan varje dag och ser verkligen potentialen på torget. På kontoret pratar vi ofta om vår vision och vi ser med spänning fram emot utvecklingen där. Jag hoppas att våra trevliga hyresgäster kommer trivas ännu bättre på torget, att det helt enkelt blir ett mysigt ställe att vara på.”

VEM ÄR ALEXANDER BRASK? Alexander jobbar som fastighets­ förvaltare hos oss. Med sina 27 år är han vår yngsta medarbetare, så vi tackar honom för att han sänker medelåldern rejält här på Källfelt! För några år sedan arbetade han som fastighetstekniker på lokalförvaltningen i Göteborg. Där ansvarade han för den invändiga fastighetssskötseln i flera lokaler som till exempel skolor och serviceboenden. Vet ni vad det bästa med Alexander är? Att han är ÖIS:are precis som resten av oss Källfeltare!


ETT HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN KÄLLFELT BYGGNADS AB

RABARBERKLADDKAKA MED SOMRIGA SMAKER

DU HAR VÄL INTE MISSAT ATT DU KAN LADDA ELBILEN PÅ NYA VARVET?

Rabarberkladdkaka är en somrig och god variant av den klassiska kakan med choklad. En klick grädde eller en kula vaniljglass till blir jättegott! Om du vill baka med eller utan kardemumma väljer du – men det är en riktig favorit hos oss.

STÄMMER DINA KONTAKT­ UPPGIFTER PÅ MINA SIDOR? Om något akut händer i din fastighet smsar eller mailar vi dig. Du får snabbt veta vad som hänt och när problemet är åtgärdat. Det kan exempelvis gälla vattenavstängning eller ett elavbrott. Vi håller dig uppdaterad! Se bara över dina kontaktuppgifter, framförallt mailadress och mobilnummer.

För 8 portioner Ingredienser 150 g smör 2.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 3 ägg 1 krm salt 300 g rabarber 1 tsk kardemumma, stött och blandat med 2 msk strösocker Florsocker, till garnering Gör så här 1. Sätt ugnen på 180° 2. Smält smöret i en kastrull. 3. Blanda ner strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg och salt i smöret och rör tills allt har blandat sig väl. 4. Häll smeten i en smord och mjölad springform. 5. Skär rabarberstjälkarna i längder som är något kortare än formens radie. 6. Lägg rabarberna i ett fint mönster runt formen. 7. Strö kardemummablandningen över kakan. 8. Ställ kakan mitt i ugnen och grädda i 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Hellre för kort tid i ugnen än för lång! 9. Pudra florsocker över kakan innan servering och njut!

Vi använder ChargeNodes nya ladd­teknik för att det ska vara så smidigt och billigt som möjligt för våra hyresgäster och besökare. Koppla upp dig på en av våra p-platser, ta en promenad i vårluften och planera nästa stopp!

SÖK VÅRA BOSTÄDER PÅ HOMEQ FRÅN OCH MED 1 APRIL

Sedan den 1 april 2022 har vi lagt över alla våra lediga bostäder på HomeQ. Du behåller dina ködagar som du har sparat hos oss. Allt du behöver göra är att skapa en ny profil med hjälp av BankID.


ETT HYRESGÄSTMAGASIN FRÅN KÄLLFELT BYGGNADS AB

OMRÅDESNYTT

NYA VARVET Har utförts Vi har gjort en fasadtvätt av Byggnad 114. Interbuild har flyttat in i Byggnad 41. Kommande Potthålslagningar kommer göras framöver. Båtsäsongen är igång och fritidsbåtarna kommer till vår hamn igen! Soprummet vid byggnad 97 ska fasas ut i och med rivningen. Vi kommer att kontakta våra hyresgäster när vi har ett nytt miljörum färdigt. Stjärnbåtsgatan, Finnjollegatan, Stallegårdsvägen Har utförts Fasadarbeten. Kommande Trädvård och fällning av sjuka träd pågår. Renovering av staketen fortsätter.

JOHANNEBERG Fribergsgatan, Meijerbergssgatan, Gibraltargatan Har utförts Utökning av torkmatta i entréer. Kommande Projektering med grannfastighetsägare angående ny sophantering pågår. Fortsätter se över möjligheter till att förändra tvättiderna.

HISINGEN Fryxellsgatan Har utförts Montage av säkerhetsdörrar samt byte av källardörrar i respektive entré och utvändiga på gaveln. Hedås Fastighetsservice har tagit över invändig skötsel. Målningsunderhåll av takhuvar. Kommande Hedås Fastighetsservice tar hand om utvändig skötsel – upphandling pågår. Fortsätter se över möjligheter till att förändra tvättiderna. Målningsunderhåll av takhuvar mm på taket. Wieselgrensplatsen Etapp 2 på stamrenoveringen är på sluttampen och beräknas bli färdig efter sommaren.

STAMPEN Odinsgatan Har utförts Totalombyggnad av en lägenhet på Odinsgatan 21. Hedås Fastighetsservice har tagit över invändig skötsel.

Kommande Hedås fastighetsservice tar hand om utvändig skötsel – upphandling pågår. Utbyte av belysningar kommer påbörjas. Under 2022 kommer ca 3-4 uppsagda lägenheter att genomgå totalombyggnad och bli så kallade plus-lägenheter. En sådan total­ ombyggnad innebär en helt omgjord lägenhet. Det omfattar bl.a nytt kök och badrum, nya snickerier, ytskikt och golv. Ommålning av trapphus skulle ha påbörjats men blir tyvärr framflyttat till hösten istället.

LANDALA Södra Viktoriagatan, Övre Besvärsgatan Har utförts Byte och utökning av torkmattor i entréer på Övre Besvärsgatan. Projektering pågår för bl.a tak och fönsterbyte på Landalaskolan. Projektering om förändrad sophämtning med ökad sortering pågår för både Södra Viktoria­ gatan och Övre Besvärsgatan. Kommande Byte av belysning i allmänna utrymmen på Övre Besvärsgatan. Fortsätter se över möjligheter till att förändra tvättiderna.

GÄRDSÅS Galileis Gata Har utförts Åtgärder efter OVK-besiktning har utfört på GG 1-5. Målning av trapphus och allmänna utrymmen GG 7-9. Kommande Fönsterbyte samt balkongrenovering kommer påbörjas på GG 7-12. Projektering av sophantering pågår fortfarande.

MAJORNA Karl Johansgatan, Chapmans Torg Kommande Ny fasadbelysning. Projektering och informationsträffar med hyresgäster pågår inför stamrenovering

MASTHUGGET Fjärde Långgatan Har utförts Ny fastighetsskötare från 1/5 – Hedås Fastighetsservice. Kommande Renovering av fasad, fönster, tak hoppas vi kunna påbörja efter semestrarna. Snygga till gården så den är trivsam – Gårdgruppen blir kallad för att vara med i utformningen. Beträffande nybyggnationen på fastigheterna bredvid är detaljplanen klar. Därefter ska varje byggföretag ansöka om, och få igenom, sitt bygg­lov. Detta är en process som kan ta en del tid.

TYNNERED Karneolgatan Har utförts Nya källarfönster. Kommande Några småarbeten på fasad kvarstår.

KÅLLTORP Wingårdsgatan Har utförts Nya fastighetsskötare från 1/4 – Hedås Fastighetsservice. Barnvagnsrum har skapats på 3A. Kommande Fler fraktioner för sophantering kommer att installeras.

STOCKHOLM Sandhamnsgatan 5, 33-37 Kommande Fortsatt renovering av lägenheter vid Sandhamnsgatan 5. Arbetet kommer att fortlöpa under 2022. Arbetet görs i samarbete med Metro Entreprenad. Etablering av 3-fas. De arbeten som behövde göras i fastigheterna är klara så nu återstår anslutning av Elevio.

Kusttorget Har utförts Nytt sopkärl för matavfall. Renovering av avloppsstammar i källaren. Renovering av hårdgjorda ytor på innergården. Ny fastighetsskötare från 1/5 – Hedås Fastighets­service.

BETAL A H Y MED E-FA RAN KTURA kontakta oss p om du beh å Källfelt över hjälp .


VI PÅ KÄLLFELT ÖNSKAR ER ALLA EN UNDERBAR SOMMAR! KONTAKTA OSS Serviceanmälan

0771–61 10 00

Källfelt växel

031–69 70 00

Klockan 9.00–15.00 lunch 12.00–13.00 Klockan 9.00–15.00 lunch 12.00–13.00

Jour – Securitas

Vid akuta fel eller störning efter kontorstid

Hissfel

Kone Hissar

010–470 55 94

Postadress

Box 12201, 402 42 Göteborg

Hemsida

kallfelt.se

E-post

info@kallfelt.se

MINA SIDOR

0771–50 00 00

RC-Hiss 0771–22 77 00 Odinsgatan 21 och Gibraltargatan

Skadedjursbekämpning – Anticimex

Besöksadress

Sven Källfelts gata 21, Västra Frölunda

0752–45 10 00

kallfelt.se/mina-sidor


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.