7. Källan Vinter 2021

Page 1

DEC

20 21


HEJ! Snart är julen här och det är dags att tacka av ytterligare ett på många

1 december lanserade vi vår nya hemsida som vi jobbat med under en

sätt annorlunda år. I det här numret tackar vi också av Anna-Karin

längre tid. Gå gärna in på hemsidan och kika runt och vi blir bara glada

Åkesson som går vidare till ett nytt spännande uppdrag.

om du hör av dig till oss och berättar vad du tycker.

Vi tipsar inför julstöket med recept och idéer till hemgjort pynt och hur du tar hand om julens lämningar. Vi passar även på att påminna om försiktighet med levande ljus, fyrverkerier och halka, för ett tryggt och säkert helgfirande. Under året som gick var det några saker som stod ut lite extra, som

När vi blickar framåt mot 2022 är det med tillförsikt och förväntan inför en tillvaro som förhoppningsvis kommer att återgå mer och mer till det normala för oss alla. Med det vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

sommarens satsning på en färja mellan Stenpiren och Nya Varvet och en coronasäker uteservering på Reveljen, där det blev god stämning under fotbolls-EM. Vi har också påbörjat etapp två på Wieselgrensplatsen där första

Peter Boström, VD

trapphuset är färdigt.

GLÖM INTE ATT SLÄCKA LJUSEN. Visst är det mysigt med julmusik och tända ljus som tindrar när det är mörkt och kallt? Det ger en härlig föraning av julen redan

FYRA SNABBA RÅD OM DET BÖRJAR BRINNA

i advent och gör att man kan släppa vardagen och luta sig tillbaka och njuta. Tänk bara på att släcka ljusen när du lämnar rummet. Lämna aldrig levande ljus utan uppsikt. Även värmeljus kan orsaka brand, speciellt om de står i grupp. Ett bra tips är att sätta en kom-ihåg-lapp på dörren, för säkerhets skull.

E T T H Y R E S GÄST M AGAS I N F R Å N K Ä L L F E LT BYG G N A D S A B

1. Rädda de som är i livsfara, men utsätt inte dig själv för onödiga risker. 2. Varna alla som hotas av branden. 3. Ring 112, tveka inte! 4. Släck branden om branden är liten och du bedömer att du kan släcka den själv.


HÄRLIGA LÄTTA JULRECEPT Vad vore julen utan doften av julbak? Men hur ska man hinna? För att underlätta i julstöket har vi tagit fram snabba, enkla och jättegoda recept som ger maximal julkänsla för minimal insats.

SKURNA PEPPARKAKOR

VÄRLDENS GODASTE CHOKLADKOLA

KOKOSRUTOR

Dessa pepparkakor är lätta att göra och ger

Kola är alltid en succé och det gäller att inte

Kokosrutorna är en given succé och om du vill

en oförglömlig smakupplevelse. De kommer

föräta sig, men med dessa kolor i en påse

vara säker på att hinna få med av dem innan

att försvinna från faten snabbare än du

med rött band runt, har du den perfekta lilla

de är uppätna, kanske du ska göra dubbel

hinner blinka.

presenten när du hälsar på nära och kära.

sats? De är så lätta att göra så det blir inte

Receptet ger ca 30 st.

mycket jobbigare. Receptet ger ca 48 st.

250 g smör

100 g margarin

100 g smör

2,5 dl socker

1,5 dl socker

0,5 dl strösocker

1 dl sirap

1,5 dl ljus sirap

0,5 dl vit sirap

1 hg mandel, hackad

4 msk kakao

Rivet skal av en apelsin

1 msk kanel

1 msk vaniljsocker

2,5 dl havregryn

0,5 msk nejlikor

1 dl kokos

0,5 msk bikarbonat

1 dl rostade solroskärnor

500 g mjöl

2-3 msk kokos för att strö över

Gör så här:

Gör så här:

1. Hetta upp smör, socker och sirap i en gryta. 2. Blanda i resten av ingredienserna och rör till en tjock smet. 3. Häll smeten på två stora bitar plastfolie, hälften på varje och rulla till två avlånga, jämntjocka rullar som du lägger i kylen i ungefär en timme. 4. Skär tunna skivor av rullarna och grädda på bakplåtspapper i 5 min i 225 grader tills de får fin färg.

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt sjuda i ca 5 minuter under vispning. 2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Ca 20x20 cm. 3. Låt kolan stelna och skär i lagom stora bitar. 4. Vik smörpapper om bitarna. Förvara i kylen.

E T T H Y R E S GÄST M AGAS I N F R Å N K Ä L L F E LT BYG G N A D S A B

1. Smält smöret i en kastrull 2. Rör i socker och sirap och låt koka nån minut. Rör i apelsinskal, havregryn, kokos och solroskärnor. 3. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper och forma till en kaka ca 12x24 cm. Strö över kokos 4. Lägg på en skärbräda och låt den stelna i kylen i minst 4 timmar. 5. Skär i små rutor. Förvara i kylen.


SÄG HEJ TILL EWA!

Vår nya kommunikatör och din nygamla kontaktperson

Ewa Rosdahl är vår nya kommunikatör, hon har jobbat hos oss på Källfelt i 20 år. Det hon inte vet om kundtjänst, våra fastigheter och vad som är viktigt för våra hyresgäster är knappt värt att veta. När vi skulle tillsätta en ny kommunikatör kändes Ewa som det perfekta valet.

kontakt. Det gör att kommunikation är viktigare än någonsin förut. Jag ska kommunicera ut vad som händer i våra fastigheter och allt annat som påverkar våra hyresgäster. Jag hoppas också kunna bjuda in till dialog för att hela tiden ha koll på hur våra hyresgäster mår och vad vi kan göra bättre.

Vad har du gjort tidigare hos oss? – Jag har jobbat med ekonomi, varit med i flera samfällighetsföreningar och arbetat i kundtjänst/reception. Den här mixen hoppas jag ska bli en perfekt grund för jobbet som kommunikatör.

Vad är det viktigaste med den här rollen? – Att jag får chansen att bygga en nära kontakt och dialog med våra hyresgäster. När något inte fungerar eller när något är oklart vill vi få reda på det så snabbt som det bara är möjligt så vi kan lösa problemet. När dialogen med hyresgäster är dålig finns det alltid en risk att små problem växer och blir stora problem. Jag vill finnas där för att lyssna och fixa så det aldrig sker. Det tror jag kommer leda till att vi får ännu nöjdare hyresgäster.

Berätta om jobbet – Kommunikation och dialog med våra hyresgäster är enormt viktigt. Digitaliseringen har förbättrat och förenklat mycket för våra hyresgäster, men det har också inneburit att vi har lite mindre personlig

Efter nästan 23 år på Källfelt, slutar AnnaKarin för att gå vidare till ett nytt spännande uppdrag. Hon är mycket omtyckt, och som lite av spindeln i nätet kommer hon att vara saknad bland både kollegor och hyresgäster. Vi passade på att prata lite med henne om tiden hos oss på Källfelt.

Det har också varit spännande att utveckla nya hemsidor från 2011 och framåt då jag blev kommunikationsansvarig. Det senaste året har jag jobbat med ytterligare en uppdatering av hemsidan. Den blir mer mobilanpassad, användarvänlig och det blir lättare att hitta den information man söker.

Vad har varit roligast med jobbet? – Mina underbara kollegor, som har blivit som en andra familj, och kontakten med alla nöjda och glada hyresgäster.

Vart tar du vägen nu? – Jag kommer att gå till Vitec Software Group. Våra hyresgäster kan känna igen Vitecs lösningar från vår hemsida, bland annat mina sidor. Där kommer jag att jobba som CSM (Customer Success Manager).

Vad har varit extra minnesvärt? – Vårt stamrenoveringsprojekt på Wieselgrensplatsen har varit ett intensivt arbete. Att få arbeta med dessa fantastiska hyresgäster, kollegor och entreprenörer väger upp de långa dagarna som projektet har inneburit.

ewa.rosdahl@kallfelt.se

kollegor och hyresgäster som jag har fått jobba med genom åren. Tack för alla skratt och allt vi åstadkommit tillsammans. Ni är fantastiska!

Hur känns det? – Självklart känns det lite vemodigt efter alla dessa år men samtidigt spännande med nya utmaningar. Jag vill skicka ett stort tack till alla

E T T H Y R E S GÄST M AGAS I N F R Å N K Ä L L F E LT BYG G N A D S A B

Tack Anna-Karin! Från oss alla vill vi bara stämma in i ett stort tack för din tid på Källfelt!


kallfelt.se

NY HEMSIDA Nu är äntligen vår nya hemsida klar! Vårt mål har varit att skapa en bättre upplevelse för våra hyresgäster. Att det ska vara lättare att hitta information och smidigare att komma i kontakt med oss på Källfelt. Mycket är detsamma men en del har ändrats, bl a har vi utvecklat våra “FAQ” (vanliga frågor och svar) sidor. Gå gärna in på hemsidan och kika runt och vi blir bara glada om du hör av dig till oss och berättar vad du tycker.

Allt samlat på ett ställe

Möt våra medarbetare

Hitta svar på vanliga frågor

SERVICEANMÄLAN

LOGGA IN MED BANKID

Du gör din serviceanmälan direkt genom att logga in på “mina sidor”

En ny funktion på hemsidan är att våra hyresgäster nu enkelt kan logga

på hemsidan. Det kan vara allt från en droppande kran till att

in med sitt BankID. Ditt lösenord fungerar fortfarande men väljer du att

värmen krånglar.

logga in med Bank-ID blir det så du gör i fortsättningen. Du väljer helt enkelt det som passar dig bäst.

E T T H Y R E S GÄST M AGAS I N F R Å N K Ä L L F E LT BYG G N A D S A B


SMS-påmin nelse! Få en påmin ne att testa bran lse om dv genom att re arnaren gi ditt mobilnum strera aktivmotbran mer på d.msb.se

KÄLLSORTERA JULEN

SKAPA EGET JULPYNT

Granen och klapparna hör kanske julen till mer än något annat, i alla fall om man frågar barnen. Men när julefröjden är över kvarstår ofta en hel del att ta reda på. Då är det bra att veta vart man ska ta vägen med alla julpapper, kartonger, snören och bubbelplast. Eftersom det blir så stora mängder rekommenderar vi att du sorterar det och slänger på närmaste återvinningstation. Då slipper du och dina grannar

TESTA BRANDVARNARE Att man ska testa sin brandvarnare med jämna mellanrum och byta batterier är väl de flesta medvetna om. Annars är du det nu. I din lägenhet ska det finnas minst en brandvarnare som

överfulla soprum och du gör en insats

Nu har pynt och julsaker börjat dyka upp i de flesta affärer,

för miljön.

och mer blir det. Ibland kan det finaste och roligaste pyntet vara det du skapar själv. Allt som behövs är lite fantasi för

Information om

att skapa ett både billigt och miljövänligt firande. Här

närmaste ÅV-station

kommer tips på fönsterpynt som inte kräver så mycket

finns på anslagstavlan

mer än kreativitet och lite pyssel.

i din trappuppgång

Bind vackra kransar

Källfelt står för. Kontakta oss om det inte finns, eller om den verkar defekt. Om du har en jordfelsbrytar bör du testa den minst två gånger per år. Alla jordfelsbrytare har en testknapp, ofta märkt T för test. När du trycker på den ska strömmen i hela lägenheten brytas. Om den inte gör det bör du kontakta oss omgående.

NÄR GRANEN DANSATS UT När granen inte längre står så grön och grann utan snarare barrlös, eller kanske

Om du har en stund över kan kransbindning vara ett perfekt pyssel som inte behöver kosta mycket mer än en tur i skogen, en gammal tidning, lite tejp och inspiration.

helst lite innan, är det dags att bära

Det här behöver du:

ut den. Men vart ska den ta vägen?

Tunn ståltråd, björntråd eller liknande

Granen kan inte slängas i soprum eller

En ring (ståltråd, halm, tidningspapper och tejp)

på en återvinningsstation, utan måste

Kransmaterialet (gran, lummer, ljung, lingonris)

till en återvinningscentral. I vissa av

Klipp kransmaterialet i små bitar som du lindar på ringen med

våra områden kommer vi dock att ställa ut containrar där du kan slänga granen. Håll utkik på anslagstavlan för mer information för vad som gäller där du bor. Tack på förhand!

hjälp av den tunna tråden och fortsätt tills du kommer runt. Fäst! Klart! Efter ett par försök kommer det gå som en dans.

Man tager vad man haver Du kan skapa din egen adventsstake genom att bara ställa fyra ljusstakar intill varandra och dekorera dem. Om du inte har fyra ljusstakar, kanske du kan hitta fyra vackra gamla mässingsstakar på loppis eller antikvariat.

Pepparkaksgardin GOTT NYTT ÅR!

Om du har bakat vackra pepparkakor, kan du kanske avvara några för att dekorera

Nu är det snart nytt år, och det ser vi

fönstren. Tillsammans med en pinne och

fram emot att fira! Tänk bara på att

några grankvistar blir det en juldekoration

vara försiktiga när ni skjuter fyrverk-

som både doftar gott och ger en härlig inramning

erier. Skjut inte fyrverkerier på gårdar

till fönstren.

eller i närheten av hus, utan hitta öppna platser en bit bort. Tänk även på att

Ljusstakar av gamla flaskor

djur och små barn lätt blir skrämda när

Gamla fina flaskor känns ofta synd att slänga.

det smäller. Gott Nytt År!

Då kan du istället fylla dem med vatten och sticka ner något grönt, som en grankvist eller lite lingonris, och vips så har du en vacker adventsstake.

E T T H Y R E S GÄST M AGAS I N F R Å N K Ä L L F E LT BYG G N A D S A B


OMRÅDESNYTT NYA VARVET

JOHANNEBERG

Stjärnbåtsgatan / Finnjollegatan Lönnarna på gården Stjärnbåtsgatan/ Finnjollegatan hamlas, två sjuka träd behöver dessvärre fällas. Allt görs av professionella arborister.

Gibraltargatan 48 Hissen har bytts ut. Ska utföras: Byte och utökning av torkmatta i entré till vintern. Försök med att lägga om tvättider för att få in ett pass till per dag.

Garantiåtgärder och reparation av den nya ytterbelysningen på innergården.

Fribergsgatan och Meijerbergsgatan Sedvanligt underhåll

Stallegårdsvägen Tvättning, målning och renovering av fasad pågår.

HISINGEN

Nya Varvet allmänt Nya p-rutor målade på torget (parkeringen utanför ICA). Lite vildvuxna träd trimmas vid gångbanor.

Fryxellsgatan 15 Installation av säkerhetsdörrar är beställd och ska utföras v.50

Fiskvagnen fått en ny fasad och visst blev det fint?!

De tre källardörrarna på gaveln samt de inre dörrarna ner mot källaren i respektive trapphus byts samtidigt.

Det kända och omskrivna forskningsfartyget Skagerak invigdes av Hans Majestät Konungen med pompa och ståt.

Försök med att lägga om tvättider för att få in ett pass till per dag. Wieselgrensplatsen 1-21 Stamrenoveringen är nu inne i etapp 2 på Wieselgrensplatsen 1-9. Ett trapphus av tre är klart där hyresgästerna fått flytta tillbaka till sina nyrenoverade lägenheter och nästa trapphus hyresgäster fått flytta till evakueringslägenheter. Vi tackar alla hyresgäster för ert engagemang och därtill förståelse för händelser och störningar som kan uppstå i en stamrenovering.

Sugen på att spela padel i vår padelhall? Bokas via MATCHi (matchi.com)

MAJORNA Karl Johansgatan 72-84 Ny LED-belysning med närvarostyrning i garaget. Nytt cykelrum på Karl Johansgatan 84. Kusttorget Ny LED-belysning i trapphusen på Kusttorget 5 och 6. Fortsätter med Karl Johansgatan 55 inom kort. Grinden till bakgården är monterad.

Lediga lägenheter läggs ut via HomeQ - så håll utkik där.

STAMPEN

MASTHUGGET

Odinsgatan 19-21 Hissen på Odinsgatan 21 är precis utbytt. Totalombyggnad av en lägenhet på Odinsgatan 19, precis klar för inflytning.

Fjärde Långgatan 11 Inför nybyggnationen på fastigheterna bredvid har Fjärde Långgatans grund förstärkts genom ett omfattande pålningsarbete. Vi tackar våra hyresgäster för ert stora tålamod med de besvär detta inneburit. Nästa steg är rivning av grannfastigheten och det sker i Göteborgs Stads regi. Tvättstugan har byggts om och blir klar i mitten på december.

TYNNERED Karneolgatan 55-79 Nytt cykelrum i källaren. Brytskydd monterade i förbyggande syfte på entrédörrarna. Förskolans fasad, tak och fönster har renoverats och fått ny färg.

KÅLLTORP Wingårdsgatan I samarbete med Göteborgs Energi pågår arbete med ny styrutrustning i undercentralen. Detta i syfte att undvika driftsstörningar för bland annat varmvattnet.

Ska utföras Ommålning av trapphus, byte av belysningar, trolig start under januari-februari -22. Under 2022 kommer ca 3-5 st uppsagda lägenheter att genomgå totalombyggnad och bli så kallade plus-lägenheter. En sådan totalombyggnad innebär en helt omgjord lägenhet. Det omfattar bland annat nytt kök och badrum, nya ytskikt och nya golv.

LANDALA Södra Viktoriagatan 48-52 Övre Besvärsgatan 2-8 Projektering pågår för bl a tak- och fönsterbyte på Landalaskolan. Projektering om förändrad sophämtning med ökad sortering pågår för både Övre Besvärsgatan och Södra Viktoriagatan. Vi har bytt ut en tvättmaskin på Övre Besvärsgatan.

Byte och utökning av torkmattor i entréerna på Övre Besvärsgatan. Därefter ska trapphusen målas och få nya armaturer. Försök med att lägga om tvätttider för att få in ett pass till per dag i båda fastigheterna.

GÄRDSÅS Galileis Gata 1-12 Åtgärdat under sommar/höst. Utvändigt Målning av dörrar, fönster, (markplan) och murar. Nya papperskorgar med askkoppar på gård. Askkoppar och papperskorgar används frekvent och det har blivit betydligt minskad nedskräpning. Skärmtak 7-12 är renoverade och ny belysning uppsatt. Garage Samtliga ståldörrar och entréer mot trapphus från garaget på GG 1-5 är målade. Nya papperskorgar uppsatta i garage. Gavelvägg garage målad samt konstant belysning mot vägg för bättre överblick/trygghet. Kompletterat med ny belysning på mörka stråk. Projektering kring sophantering pågår fortfarande. Ny belysning på våningsplanen GG 1-5 är utförd.

STOCKHOLM Sandhamnsgatan 5 Nytt utebord Ny plantering Ny torktumlare Cykelrensning pågår Ny LED-belysning i tvättstuga Vi har börjat renovera ett par lägenheter för att ta fram en typlägenhet och de beräknas vara klara i februari 2022. Faller detta väl ut fortsätter vi med fler lägenheter under ca tre år. Planerar för att dra in trefas el i fastigheten under vår/sommar 2022. Förbättra utemiljön ytterligare, vår 2022. Sandhamnsgatan 33-37 Nya utemöbler Nya planteringar OVK pågår Cykelrensning pågår Nymålat i grovsoprum Ny utebelysning på gavel mot parkering Ny belysning på hela vinden Nya nummerskyltar utanför portarna OVK-Obligatorisk Ventilationskontroll pågår Vårfint Blommande vårlökar såsom narcisser och tulpaner är planterat vid fastigheterna på, Karneolgatan, Chapmans torg, Gärdsås, Odinsgatan och Wieselgrensplatsen.

E T T H Y R E S GÄST M AGAS I N F R Å N K Ä L L F E LT BYG G N A D S A B


YRAN H A L BETA FAKTURA EMED ta oss på Käjällflpelt. k konta behöver h u om d

VI PÅ KÄLLFELT ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR! ÖPPETTIDER I JUL OCH NYÅR

KONTAKTA OSS Serviceanmälan

0771–61 10 00

Källfelt växel

031–69 70 00

Förvaltare

031–69 70 00

Klockan 9.00–15.00 lunch 12.00–13.00 Klockan 9.00–15.00 lunch 12.00–13.00 Klockan 9.00–15.00 lunch 12.00–13.00

Jour – Securitas

Vid akuta fel eller störning efter kontorstid

I mellandagarna, 27-30/12 och 3-7/1, är kontoret endast öppet för bokade besök. Växel och serviceanmälan är öppen som vanligt. Röda dagar har vi stängt.

Besöksadress

Sven Källfelts gata 21, Västra Frölunda

Postadress 010–470 55 94

Hissfel – Kone Hissar

020–72 20 20

Skadedjursbekämpning – Anticimex

075–245 10 00

Box 12201, 402 42 Göteborg

Hemsida

kallfelt.se

E-post

info@kallfelt.se

MINA SIDOR kallfelt.se/mina-sidor


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.