Page 1


Kedves Olvasó! Elérkezett az első tavaszi hónap. A rügyek már kidugták fejüket, hamarosan megjelennek a tavasz virágai: a kankalin, a jácint, az orgona és a tulipán. Ahogy megújul a természet, úgy újul meg szerkesztőségünk élete is. Januárban költöznünk kellett egyik irodahelységből a másikba, ami némi bosszúsággal járt ugyan, de mára már belaktuk új rezidenciákat, és kiderült, hogy jobb, mint a korábbi volt. Több új partnerrel bővült lapunk, és szakértőink közül többeket ért márciusban kellemes meglepetés. Lőrincz Kálmán és Dr. Máthé Gabriella partnerünk Karitatív Díjat kaptak, melyről bővebben írunk egyik cikkünkben. Bathó Kinga természetgyógyász szakértőnk a TV2 kistestvére, a FEM3 délelőtti beszélgetős műsorában, a FEM Caféba kapott meghívást és vált a műsor egyik szakértőjévé. Így a Csak a Nőknek Magazin is bejutott a sokak által kedvelt és nézett műsorba. Kingát emellett az a megtiszteltetés is érte, hogy jelölték az „Év természetgyógyásza” címre. Márciusi női klubunk programja is igen változatos lett és a regisztrációk alapján ismét teltházra számíthatunk. Cikkeinkkel abban szeretnénk a hölgyeket segíteni, hogyan készüljenek a tavaszra. Új kozmetikai készítményeket és eljárásokat ismertetünk, írunk a tavaszi cipődivatról és még sok érdekességről. Lapozgassák lapunkat, olvassák cikkeinket és játsszanak velünk! Ács Klára főszerkesztő Látogasd meg a Csak @ Nőknek magazint a Facebookon is! Impresszum: Csak a Nőknek Ingyenes életmód és nyereményújság Főszerkesztő: Ács Klára Nyomdai előkészítés: Image Point Trend Kft. Hírdetésfelvétel: media@csakanoknek.hu Terjesztés: Image Point Trend Kft. Játékszabály A helyes megfejtést (neved, címed, telefonszámod és e-mail címed feltüntetésével) küldd el levélben a Image Point Trend Kft., 1605 Budapest, Pf. 56. címre vagy játssz a www.csakanoknek.hu weblapon.

Kiadja: Image Point Trend Kft. A cikkekben és a hirdetésekben elhelyezett 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20. szövegekért, képekért, a grafikai munkák Telefon: +36 70/430-5377 jogtisztaságáért sem a szerkesztőség, sem a kiadó felelősséget nem vállal. Postacím: Szponzorációs és együttműködési ajánlatait 1605 Bp., Pf. 56. küldje el a szerkesztőség címére vagy e-mail-ben: Információk: media@csakanoknek.hu www.csakanoknek.hu E-mail: media@csakanoknek.hu


Egészség Súlyprobléma? Megoldható! Anyagcseretípus mérés METODIC módszerrel

Magyarországon alig akad olyan ember, akit ne keserítene súlyprobléma. Felmérések szerint a lakosság több mint 60%-a küzd cukorbetegséggel, emésztési – vagy súlyproblémával, érrendszeri megbetegedésekkel. Sokan sokféle diétát, tuti tippet ajánlanak és ígérnek tartós fogyást, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek egyáltalán nem, vagy csak átmenetileg segítenek a problémán. Vajon miért? Mert nincs két egyforma ember, mind külsőleg, mind belsőleg különböznek egymástól. Mindenkinek más a testfelépítése, a szervezete, és más a személyisége, ezáltal más az anyagcseretípusa. Ami jó az egyiknek, nem biztos, hogy jó a másiknak.

anyagcseretípus – mérés, aminek segítségével ki lehet mutatni az egyén idegrendszeri, emésztőrendszeri és hormonális adottságait, mely információk alapján személyre szabott táplálkozási programot lehet összeállítani. Így vissza lehet állítani a szervezetben a természetes egyensúlyt, mely következtében a sejtszintű energiaellátás megemelkedik, nő a vitalitás, felerősödnek a testben az öngyógyító folyamatok és az egyén eléri ideális formáját. Megszűnik a súlyprobléma. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Mi a METODIC módszer?

A 2008-ban megalakult cég küldetése: „ visszaadni az emberek kezébe a felelősséget, hogy megtanulják értékelni és átélni az egészséget és a vitalitást a tudatos táplálkozás segítségével.” A küldetés megvalósításához az alapítók rendszerbe foglalták a METODIC módszert és felállítottak egy profi csapatot, így 2010 év végén megalakult a METODIC franchise rendszer. A METODIC módszer lényege egy

1116 Budapest, Fehérvári u. 130. (Innovációs Park) fsz. 8. Tel.: 06/70 604 1295 www.metodic.hu Mi a Metodic módszer lényege? a./ vérnyomásmérés b./ anyagcseretípus-mérés c./hormonkezelés A helyes megfejtők között ajándékokat sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Látásjavító szemmasszázs Az otthon végezhető önmasszázsok sora ismert a kínai orvoslásban. Alább egy könnyen végezhető szemmasszázs kerül bemutatásra. Szemmasszázs Ez a kínai eredetű szemmasszázs, pár percben elvégezhető önmasszázs. Az akupresszúrás pontok nyomásával serkentjük az energiák áramlását. Segítjük a szemizmok ellazulását, felfrissítjük a fáradt szemet. Ez helyi vérbőséget okoz, gyorsabbá válik a nyirok elszállítása. Rendszeres gyakorlásával javíthatjuk látásunkat, dioptriákat csökkenthetünk vele. Megelőzhetjük a szürke- és zöldhályog kialakulását, illetve javíthatunk a már kialakult problémákon.

Szépségápolás Lélek

A szemmasszázs frissítő, energetizáló hatású, segíti a koncentrációt. Javíthat állapotunkon nátha, allergia, arcüreg gyulladás, arcidegzsába, fejfájás esetén is. A kínai gyerekeknek már az óvodában megtanítják, minden reggel ezzel kezdik a napot. Ha jól belegondolunk, nagyon kevés szemüveges idősebb kínait látunk. Jó lenne, ha nálunk is minél több óvodában és iskolában megismernék ezt az egyszerű, mindenki által könnyen elsajátítható módszert. Ne felejtsük el, tartós, látványos eredményt kitartó, napi masszázzsal érhetünk el! De úgy igen! Íme a 4 lépésből álló gyakorlatsor: 1. A szemöldökünk belső végénél találunk egy-egy bemélyedést. Ezeket a pontokat masszírozzuk a hüvelykujjunkkal úgy, hogy a többi ujjunkat megtámasztjuk a homlokunkon. Körkörösen masszírozzuk 60- szor úgy, hogy 10-et befelé, 10-et kifelé körözzünk. 2. A belső szemzugban, az orrnyerget fogjuk át egyik kezünk mutató és hüvelykujjával. Körözzünk 10-et befelé, 10-et kifelé, majd toljuk fel a bőrt az orron kicsit odanyomva egészen a szemöldökünkig, majd vissza. Oda-vissza tologassuk még 40-szer. Ez így összesen 60. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Bathó Kinga természetgyógyász 0630/9522-582 Honnan származik a látásjavító szemtorna? a./ Olaszország b./ Kína c. / USA A helyes megfejtők között a meridián rendszer harmonizálására szolgáló Su jok gyűrűt sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/


Szépségápolás

Világújdonság a Fonta. inBeauty Szalonban!

Szem ráncfeltöltés felsőfokon!

EyeLifter – a ráncfeltöltő stift

Melyik nő ne szeretné, hogy a reggeli ébredés utáni duzzanatok és sötét karikák, a szemtelen kis szarkalábak, homlokráncok pár perc alatt kisimuljanak és tekintete egész nap üde és vonzó legyen?

Miről is van szó konkrétan? Egy mikroprocesszor vezérlésű mikro-vibrációs (130 rezgés/mp) kis szerkezetről, amely ezt a finom rezgést kombinálja egy, a szemkörüli érzékeny bőrre kifejlesztett tiszta, speciális hyaluronsav szérummal.

Kérem szépen, van erre megoldás! Mindez elérhető az EyeLifter – ráncfeltöltő stift – világújdonsággal! Ez az ügyes kis stift, ami elfér egy ridikülben és használata rendkívül egyszerű a technika és a kémia egymásra találásának köszönheti megszületését.

A hyaluronsav különböző molekulaméretei lehetővé teszik, hogy a folyadék nagyobb felületen kötődjön meg és így a bőr selymessé váljon. A hyaluronsav további fontos szerepe, hogy stimulálja a szervezet saját kollagén- és elasztán termelését, amely következtében a bőr feszesebbé, rugalmasabbá és ellenállóbbá válik. A EyeLifter tulajdonképpen egy henger alakú stift, ami tartalmazza a hyaluron savat, és amikor bekapcsolják, elkezdi bevinni, illetve bemasszírozni a kívánt szemfelületre a ráncfeltöltő szérumot. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Fonta. inBeauty Szalon 1082 Budapest, Leonardo da Vinci u. 8-10. Időpont egyeztetés: 20/324-4024 www.netszatyor.hu Mire alkalmas az EyeLifter? a./smink eltávolításra b./ bőrradírozásra c./szem ráncfeltöltésre A helyes megfejtők között egy 5 alkalmas, 5 fázisból álló fiatalító arckezelő bérletet sorsolunk ki. Játékszabály: www.csaknoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/


A tavasz ébredése, és a szépség megújulása! Tavaszi méregtelenítés és szépségápolás Méregtelenítés

Szépségápolás Lélek

A méregtelenítés számtalan formáját ismerjük! Gyógyteák, lé böjt kúrák, de a nyirokrendszer átmasszírozása is komoly méregtelenítő hatású!

Ismét itt a tavasz a kertek alján! Ideje a téli felesleget letenni és bőrünket megfiatalítani. Ennek első lépése a méregtelenítés. Tisztítsuk ki a sok méreganyagot a szervezetünkből! Nem véletlen, hogy elődeink a böjtöt komolyan vették, hisz a szervezet így tisztul. Akkor még nem úgy mondták: eljött a méregtelenítés ideje. Szépségápolás

Testünk felületét bőr borítja, ezt ápolni, frissíteni kell! A nagytakarítást végezzük el itt is, ne csak a lakásban! Arcunkat tisztítassuk ki szakemberrel, mert akkor nagyobb lesz a hatóanyag felvétel, ha a pólusok nincsenek elzáródva! Kérjünk vitaminos pakolást, hisz szervezetünk raktárai már kiürülőben vannak! Bőrünk újra élettel telik meg, és fiatal, üde tekintet kölcsönöz! Ne feledkezzünk meg a hyaluronsav, és a collagen pótlásáról sem! Ezt maszk formájában helyezzük fel az arcra, szemkörnyékre! Figyeljünk a folyadék pótlására! Napi 3 liter víz segít abban , hogy a méregtelenítés megkezdődjön és szervezetünk feltöltődjön folyadékkal!

Alakformálás, mint a szépségápolás egyik fontos lépése

Aki komolyabb súlyfelesleget gyűjtött össze, az keresse fel alakformáló szalonunkat, ahol személyre szabottan adunk tanácsot, kezelési tervet a probléma megoldására, hisz minden embernek más, és más kezelésre van szüksége! A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

LINUS Alakformálás Tel.: +36 70 348 0781 www.linusalakformalas.hu

Mivel kezdjük a tavaszi szépségápolást? a./ arcpakolás b./ méregtelenítés c./ alakformálás A helyes megfejtők között kisorsolunk egy mélyhidratáló krémet és testápolót. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Egészség

Testszerviz kontra elhízás

Az elhízás fajtái

Amikor túlsúlyos az ember, jó ha tudja, hogy az egy tünet. Annak tünete, hogy valami nem jól működik a testében. Nem is szeretjük ezt az állapotot. Sőt! Kifejezetten szabadulni akarunk tőle. Nem találkoztam még elhízott, vagy súly felesleggel rendelkezővel, aki ne akarta volna ledobni az elhízás során felszedett zavaró plusz kilókat. E problémán lehet segíteni Dr. Berg „technológiájával”, a testszerviz segítségével. Az emberekre elég csak ránézni és rögtön jól elkülöníthető hízási fajtákat, típusokat találunk. A fölös kilók mindenhol zavaróak, ugyanakkor leglátványosabban a hason és annak környékén látszanak meg. Az elhízás fajtái a következők:

- Az első típus a test minden részére zsírt szed fel. Egyenletesen oszlik meg a túlsúly. Hölgyeket és urakat egyaránt találunk ebben a kategóriában. - A második elhízás típus főleg férfiakra jellemző. Hátulról szemlélve az urat, úgy látjuk csinos, nincs rajta semmi szokatlan, azt gondolhatnánk, hogy vele minden rendben is van. Amikor megfordul, terjedelmes előre ugró hasat látunk. Kifejezetten kemény, olyan mint egy jól megfeszített dob.

- A harmadik típus nőkre jellemző. A csípőn, deréktájon, fenéken van elhízás. A karok, felső test és a lábszárak teljesen zsírmentesek lehetnek. Ezt körte típusként ismerik sokan. - A negyedik a lelógó has típus. A hason lévő zsírpárnák puhák, ernyedten lógnak lefelé. Ennél a fajtánál jellemző lehet még a hát meghízása, a karon lévő „integető” izmok megjelenése. Ezen kategóriák alapján érdemes szemügyre venni az embereket magunk körül. Meglepetésként fog hatni, hogy a túlsúlyosak többsége valamelyikbe bele illik majd. Természetesen ez csak egy, a test típusokra jellemző tünetekből, de a legkönnyebben megfigyelhető.

A cikk folytatását a www.csakanoknek.hu weboldalon olvashatják.

Burget Péter +36 30 737 4359 www.testszerviz.hu Mi az alapvető oka annak, hogy nem működnek a hagyományos fogyókúrák? ………………………………………………………………………………………. A helyes megfejtők között teljes testszerviz programot sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Margarin házilag

Recept

Megcsináltam! Olvastam róla, kipróbáltam, nagyon ízlik a lányaimnak is. Ráadásul nem csak finom, hanem kifejezetten egészséges is! Hozzávalók: 20 dkg kókuszzsír (kókuszolaj) 3 ek. olívaolaj 1-2 ek. tej 1 tojássárgája pici só 2-3 ek. citromlé Elkészítése: Vízgőz fölött folyékonyra olvasztjuk a kókuszzsírt, majd hozzáadjuk az olívaolajat. Egy tálba nagyon hideg vizet teszünk, esetleg jégkockákkal még hidegebbre hűtjük, majd a lábost, amiben az olívával összekevert kókusz van, beletesszük a hideg edénybe és gépi habverővel (vagy erős kézzel) fehéredésig, illetve keményedésig verjük. Ha megkeményedett, akkor beletesszük a tojássárgáját, a tejet, ízlés szerinti sót, citromlét, és tovább keverjük. Kész! Ez egy alap recept, tovább ízesíthetjük petrezselyemmel, metélőhagymával, illetve ki-ki saját ízlése, fantáziája szerint. Tessék kipróbálni! Nagyon finom!

Bathó Kinga +36 30 952 2582 Kvíz: Hogyan olvasztjuk fel a kókuszzsírt? a./ takarék lángon b./ vízgőz fölött c./ langyos radiátoron A helyes megfejtők között a meridián rendszer harmonizálására szolgáló Su jok gyűrűt sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Öko-Pack „Hulladékból termék”

Újrahasznosított termékek kiállítása Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége létrehozott „Hulladékból Termék” címmel egy nagysikerű kiállítást.

A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően, eddig több mint 50 helyszínen, közel 350.000 érdeklődő látta a „Hulladékból Termék” c. kiállítást, ami tárlatunkat az ország legsikeresebb környezetvédelmi programjai közé emelte. A kiállításon 100 hazai, újrahasznosító cég termékei jelentek meg és a legjelentősebb magyarországi hulladék feldolgozók - és hasznosítók is képviseltették magukat. A kiállítás már megjelenésében is tükrözi az újrahasznosított anyagok egyik újszerű felhasználási lehetőségét, ugyanis a tárlat installációja maga is kartonpapírból készült

Elérhetőség: Mészáros Ferenc mferenc@okopack.hu

(falak, asztalok, fotelek) a Terbe Design jóvoltából. Ez azért is figyelemre méltó, mert közismert, hogy a papír a legnagyobb mennyiségben újrahasznosításra kerülő hulladék, ismételt feldolgozása során például karton- és hullámpapír készül, amely a csomagolóipar számára nélkülözhetetlen termék, de művészeti alkalmazása is népszerű, hiszen újrapapírból lakberendezési tárgyak, igényes kartondesign bútorok is készülhetnek. Újrahasznosított termékek Műanyag hulladékok

Műanyag hulladékok hasznosításával készült termékek alkotják a kiállítás legszínesebb és legváltozatosabb részét, mert ezekből készül a legtöbbféle újrahasznosított termék (esőkabát, fekvőrendőr, kerítésoszlop, polár pulóver, stb.) és a legtöbb hasznosító cég is ebben az iparágban működik Magyarországon. A cikk folytatását a www.csakanoknek.hu weboldalon olvashatják.

Hány kiállító vett rész a „Hulladékból Termék” c. kállításon? a/ 50 b/ 100 c/ 75 A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


A gyémánt története Az első gyémántokra az indiai Golconda folyóban találtak rá. A lelet pontos időpontja ismeretlen, de a Krisztus előtti 4. századból már szanszkrit adókönyvek bizonyítják, hogy a gyémánt a mindennapi kereskedelem része volt. Az uralkodók és gazdagok nyers formában tárolták a gyémántot, hiszen a tökéletes kristályok nagyon értékesnek számítottak. Keménysége és más népszerű tulajdonságai miatt a gyémánt kedvenc talizmánná, a bátorság és a férfiasság jelképévé vált.

Gazdaság Lélek

A régi Görögországban a gyémántok az istenek könnycseppjei voltak, melyek a földre estek. Hogy hangsúlyozzák keménységét, „adamas”-nak hívták, ami legyőzhetetlent jelent. 60 évvel Krisztus előtt Plinius A természet történelmében című művében ír a gyémántokról. Az első, nem csiszolt kő Rómában az 1. és 3. század között jelent meg. A 13. században Marco Polo Ormuzt, mint az egyik fő perzsa gyémántpiacot említi.

A cikk folytatását a www.csakanoknek. hu weboldalon olvashatják.

Misztikus erejét már az egyiptomiak is felismerték. Hitték, hogy ha bal kezükön négy ujjon gyémántot viselnek, akkor a vena amoris („szerelem ere”) az ujjaikból egyenesen a szívükbe vezet. A gyémánt és gyémántpor elhelyezése az ujjakon az örök szerelmet biztosítja. Valószínűleg Nagy Sándor hozta először a gyémántokat Európába. Eleinte rejtélyes különlegességnek tartották ezeket a drágaköveket, mágikus és gyógyító tulajdonságokkal ruházták fel. Úgy mesélik, hogy amikor Nagy Sándor megérkezett a Gyémántvölgybe, az tele volt drágakövekkel és kígyókkal, amelyek gyilkos tekintettel védelmezték a köveket. Nagy Sándor viszont a hüllőket becsapta és megszerezte a gyémántokat.

Dr. Marczi Erika +36 30/280 74 75 emarczi@hu.inter.net

Kit tartanak számon, mint aki első alkalommal gyémántgyűrűvel kérte meg menyasszonya kezét? a/ Marco Polo, amikor megkérte Giaconda Scotta kezét b/ I. Miksa, amikor megkérte I. Burgundi Mária kezét c/ Nagy Sándor, amikor megkérte Aramia kezét A helyes megfejtők között kisorsoljuk a Diamonds című, angol nyelvű könyvet. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Rendezvény

Jótékonyság határok nélkül

Gálaműsor elismerések átadásával

A „Karitatív díj”

Az elmúlt időszakban több említésre méltó esemény történt a Csak a Nőknek Magazin háza táján. Ezek közül az egyik legjelentősebb, a „Jótékonyság határok nélkül” gálaestje, melyet a Panoráma Világklub 2015.02.27.-én rendezett Dunakeszin. A gálaesten megalakult a Világklub, majd kitüntetéseket adták át. A kitüntettek között üdvözölhettük két partnerünket Lőrincz Kálmánt, a Házat – Hazát Alapítvány igazgatóját és dr. Máthé Gizellát, a Családkiválasztó Tanács elnökét, akik Karitatív Díjat kaptak a „Hazát épít az, ki házat épít” elnevezésű program kezdeményezéséért. Az ünnepélyes gálára és díjátadására lapunk tulajdonosnője, Kovács A Magdolna is meghívást kapott.

„Mint, ahogyan a békének, a szegénységnek, a betegségnek nincsenek határai, ugyanúgy a segítségnyújtásnak, az összefogásnak sem lehetnek határai. Ezt fejezi ki a „Határtalan jótékonyság gálaműsor üzenete” - mondta a házigazda, dr. Tanka László, a Panoráma Világklub elnöke köszöntőjében. Az est során azok vehették át a Karitatív Díjat, akik a határokon átívelő jótékony cselekedeteikkel kiemelkedő önzetlenségükről tettek hosszú évek óta tanúbizonyságot. A Karitatív Díjak mellet kiosztásra kerültek Karitatív Béke Díjak is, mely serlegét elsőként a magyar művészvilág egyik legnagyobb jótéteményese, Mága Zoltán Príma Primissima díjas hegedűművész kapta meg. A rendezvényt levelében üdvözölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozva, hogy kiemelt fontosságúnak tekintik az elesettek és a szegények megsegítését. A Csak a Nőknek Magazin ezúton is gratulál a kitüntetetteknek!

Lőrincz Kálmán Házat Hazát Alapítvány Tel.: +36 30 945 46 62 E-mail: klorinc11@gmail.com www.hazathazat.hu

Milyen díjat osztottak a Jótékonyság határok nélkül gálaestjén? ………………………… A helyes megfejtők között bio csokoládét sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Keresd a napraforgókat!

Falusi turizmus Lélek

Miért épp a falusi turizmus?

Napjainkban egyre többen fordulnak a természet, a természet közeli élet felé. Ha nem megy másként, a szabadságukat töltik a várostól távol, nyugodt, vadregényes, természetes vagy természet közeli falusi környezetben. Ez a szemléletváltás eredményezte, hogy a 80-s években nálunk is felébredt Csipkerózsika álmából a falusi turizmus, és fejlődik, gazdagodik évről évre. Ma már nemzetközi minták alapján védjegyes vendégházak garantálják, hogy a vendég minőségi kiszolgálásban részesüljön.

Falusi turizmus:

Hogy miért jön most szóba a falusi turizmus? Mert ideje megtervezni a nyári szabadságot, a tavaszi szünetet és a hosszú hétvégeket, egy romantikus vidéki pihenést, ismerkedést a régi falusi hagyományokkal, egy-egy tájegység sajátosságaival, erdővel, mezővel, állatokkal. Egy falusi védjegyes vendégházban a gyerekek találkozhatnak állatokkal: kiscsibékkel, kacsákkal, kecskékkel, bárányokkal, őzikékkel. Az újjászületett falusi porták lehetőséget adnak a falusi élet megismerésére. És kell-e szebb kikapcsolódás, szebb élmény, mint távol a város zajától, lovak közelében, a természet lágy ölén megpihenni?

Napraforgó, mint védjegy?

Igen. A szállodai csillagokhoz hasonlóan ez a kis virág jelzi a falusi vendégházak

minőségi színvonalát. Jelzi azt a rengeteg falusi vendégházat, elkötelezett szállásadót, és számtalan szabadidős lehetőséget, melyek a kikapcsolódni vágyó városlakókat várják. A falusi szálláshelyek napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegye a FATOSZ által több, mint tíz éve létrehozott és működtetett minősítési rendszer alapjaira épülve 2011 óta a minőségi falusi turizmus szimbóluma.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon. Szalay-Zala Andrea Falusi és Agroturizmus Országos szövetsége Tel.: +36 30 530 1642 E-mail: fatoszfotitkar@gmail.com www.fatosz.eu www.falusiturizmus.hu www.videkjaro.hu

Milyen virág a falusi turizmus védjegye? a./ tulipán b./ rózsa c./ napraforgó A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Rendezvény A hetvenes évek reklámvilága Solymosi Xénia grafikusmuvész kiállítása

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum időszaki kiállításainak sora egy kedves új taggal, Solymosi Xénia grafikusművész kiállításával bővült. A bájos grafikákat 2015. március 19. – május 10. között tekinthetők meg. A művésznő rövid pályafutásáról az alábbiakban olvashatnak. Solymosi Xénia grafi kái meghatározták és meghatározzák mindennapjainkat. Az általa életre keltett figurákat szinte mindenki ismeri (legfeljebb nem tud róluk). Munkái ott vannak régi tárgyainkon, könyveinkben, folyóiratainkban, valamint a kereskedelmi cégek logóiban. Reklámgrafi kái legendákká váltak. Ő tervezte a MIRELITE kedves eszkimó figuráját, a Zamat Keksz- és Ostyagyár védjegyéül szolgáló török fiúcskát és megannyi játékos figurát, logót. Számos kereskedelmi cégnek dolgozott, de pályájának kezdeti szakaszát mégis az idegenforgalomhoz köthetjük, hiszen akkor még az IBUSZ-nak tervezett plakátokat, szórólapokat, prospektusokat.

Az évek alatt dolgozott az OTP-nek, az Állami Biztosítónak, a Közlekedésrendészetnek, a Patyolatnak és megannyi itt fel nem sorolható cégnek. Rajzaival, játékos alakjaival mindannyiunk szívébe belopta magát. Ő az a grafi kus, aki mindenből játékot csinált. Számos gyermekeknek szóló céges reklámajándékot tervezett, amelyek a direkt marketing és a fogyasztóvá nevelés korai eszközei voltak. A kiállítás megnyitása 2015 március 18-án volt, melyet Hárkai András művészettörténész nyitott meg. A kiállítás május 17-ig tekintheti meg a nagyközönség. Helyszín: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. 1036 Budapest, Korona tér 1.

Kiss Hajnalka közönségkapcsolati munkatárs Tel: 06-1/375-6249 (113-as mellék) Fax: 06-1/269-5428 E-mail: kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com Web: www.mkvm.hu

Milyen figurát tervezett Sólymosi Xénia. a./ Kicsi Pimpin

b./ Mirelite eszkimó

c./ Magyar Népmesék figurái

A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Öreg Sváb Étterem

A Pilisi Medence festői lankái között húzódik meg a 6800 lelket számláló hangulatos kis település: Üröm, mely a krónikák szerint 1212-ben a királyi vincellérek faluja volt. A kis falu túlélte a történelem viharait, és ma töretlen fejlődéssel büszkélkedhet. A faluban 1699-ben jelentek meg az első német telepesek és elkezdtek a környék lankáin szőlőtermeléssel foglalkozni. A mai Üröm egyik üde színvoltja az Öreg Sváb Étterem, mely az ősök iránti tiszteletből kapta nevét. A patinás pince étterem korabeli stílusban berendezve a XX. század első évtizedeit idézi. A hatalmas boltíves, faragott kővel borított pince kandallójában pattogó tűz barátságos hangulatot áraszt. Nyáron az étterem teraszaráról festői kilátás nyílik a Hármashatár-hegy völgyereire és a Pilis hegység lankás hegyoldalain elterülő szőlőskertekre. Az 1824-ben épült pincét 1992-ben építették át vendéglővé.

Gasztronómia Lélek

A régi vendéglátóipari hagyományokkal rendelkező családból származó, lokálpatrióta tulajdonos, Badacsonyi László, nagy gondot fordít nemcsak a vendéglő megjelenésére, de étel – és ital kínálatára is. A múlt és a jelen az ételválasztékban is megmutatkozik, hiszen a régi hagyományos ételek és a modern nemzetközi konyha ízei egyaránt szerepelnek az étlapon. Az ital kínálatban a saját termesztésű házi borok mellett, melyeket maga a tulajdonos kezel, Chardonnay, Irsai, Kékfrankos, Zweigelt és Merlot is megtalálható. A teljes cikket elolvashatja a www,csakanoknek.hu weboldalon.

Badacsonyi László Öreg Sváb étterem Tel.: +36/26-350 346

Hol található az öreg Sváb Étterem? a./ Óbuda b./ Üröm c./ Pilisszentkereszt A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. Játékszabályzat: www. csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/


Recept

Sült sonka habtojással Buday Pétér séf ajánlata Hozzávalók 4 főre: 30 dkg füstölt sonka 15 dkg zsemlemorzsa 8 db tojás 1 evőkanál ecetes torma 1 csomag snidling 8 dkg füstölt sajt

Elkészítés: A füstölt, főtt sonkát a zsíros részeivel, de mindenképpen a bőre nélkül pürésítem vagy gyorsvágógéppel vagy kétszer ledarálom kislyukú tárcsán. Hozzákeverem a tojást, az ecetes tormát és a zsemlemorzsát. Kivajazott formában kigőzölöm vagy megsütöm 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt. Egy pogácsaszaggatót kikenek olajjal és egy közepesen meleg serpenyőbe teszem. Szétválasztom a tojást, és a fehérje részébe belekeverek nagyon apróra vágott snidlinget és reszelt, füstölt sajtot. Először a fehérjét öntöm a formába, majd ráültetem a sárgáját is. Lassú tűzön megsütöm. Tálaláskor egy kis leveles salátát szórok a tányérra, arra ráteszem a sonkahabot és annak a tetejére a tükörtojást.


Divat ötletek húsvétra A tavasz első nagy ünnepe a Húsvét. Ez az az időszak, amikor ugyanúgy ünneplőbe öltöztetjük lakásunkat, mint karácsonykor. Míg a karácsonyi lakás – és asztaldekorációkat a tél, a téli táj és növényvilág inspirálja, addig a húsvéti dekoráció a tavaszt idézi. Húsvéti dekoráció divat A hagyományos figurák, nyuszik, csibék, bárányok állandó jelenléte ellenére a húsvéti dekorációk divatja is évről – évre változik. Idén az egészen finom és törékeny, tavasszal teli megjelenés a divat. Fehér, halvány babarózsaszín, világos égszínkék, sárga, fűzöld, halványlila és az arany színek dominálnak. Ehhez csatlakoznak a tavaszi virágok: a tulipán, a nárcisz, a kamélia, és a húsvéti figurák: a tojás, a nyuszi, a csibe, de ezek új felfogásban, új kreatív ötletekben jelennek meg. A húsvéti csokrokat kis függők, sokszor

Otthon Lélek

magunk sütötte süteményből, nyuszik, tojások és sziromformák díszítik. A húsvéti asztalterítékeinél idén fő a sima fehér alap. A színeket a szalvéta és az egyéb asztaldekorációk képviselik.

Húsvéti dekoráció ötletek Új ötlet például a tojáshéjból készített mini váza, melybe apró virágokat tesznek, és zöld fűalapra helyeznek. Ugyancsak kedves megoldás, egy egyszerű fehér kávéscsésze, melybe most, nem forró kávét öntenek, hanem egy tarka tojást helyeznek, amit fű vagy (mű) szalmakoszorúval vesznek körbe és egy kis virágzó, tavaszi ágacskát szúrnak a kis koszorúba. Apró, de hangulatos dekoráció a húsvéti asztalon a maradék dísz csomagolópapírból készített csinos kis szalvétagyűrű. A papírt egyszerűen a kívánt szélességre vágják, a henger alakban feltekert textil szalvétát körbe fonják vele és átlátszó ragasztóval rögzítik. Aki akarja ezt a papír gyűrűt még egy kis dísz szalaggal is átkötheti. A szalag színének természetesen harmonizálnia kel l a szalvétagyűrűvel.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Ács Klára Magyar Divat Szövetség Milyen állatfigurák jelennek meg az „erdei hangulat” irányzatban? a/………………………………………………………………………………………………… b/………………………………………………………………………………………………… c/………………………………………………………………………………………………… A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki! http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Divat

Világmárkák előnyben

Gyakran felvetődik a kérdés, különösen a divat területén, hogy érdemes-e a drágább márkás terméket venni? Mit tud a márkás termék? A márkás termék nem csupán arról szól, hogy megjelenik a ruhán, vagy egyéb terméken egy ismert logó, vagy label cimke. A márkás termék ettől sokkal több! A márkával egy életérzést, egy minőséget, egy bizalmat veszünk meg. De szűkítsük a kört a márkás ruhákra!

Mit tud egy márkás ruha? A márkás ruhák lehetőséget adnak arra, hogy a személyiséget stílusossá és kifejezővé tegye. Egy márkától alapkövetelmény a jó minőség és az egyedi stílus. A divat szenvedélyes szerelmesei még logó nélkül is felismerik egy ing, egy dzseki, farmer blúz, vagy ruha márkáját. Hasonlóan a híres festők alkotásaihoz, vagy az ismert nagy zenészek melódiáihoz, amelyre egy kreatív team rányomja bélyegét és ezáltal felismerhetővé teszi az alkotást, úgy nyomja rá bélyegét egy dizájner is a ruhákra.

Outlet House – a márkás termékek tárháza Miután meggyőződtek arról, hogy az olcsó mindig drágább, és a márkás termékek mellett döntöttek, továbbá szeretnének kevés pénzből divatosan öltözködni, akkor ismerjék meg az Outlet House – ruházati kínálatát!


Divat Az Outlet House célja A cég célja minél szélesebb körben kínálni, mind a fiatalok, mind az idősebbek körében népszerű, jó minőségű, az aktuális trendnek megfelelő, ruhákat, termékeket, márkákat. A forgalmazott márkák között szerepel többek között: Next, MEXX, S. Olivier, Mango, Blend, Morgan, Cache Cache, hogy csak néhányat említsek a széles választékból. A 100%-ig eredeti márkás termékeket gyártók kifutó termékeit, az eredeti ár 30-70%-os kedvezményével kínálják. Mint, említettük, a termékpalettájuk a fiatalos modellektől, az idősebb korosztályok számára is kedvelt stílusokat öleli fel. A férfi - és női ruhák, kiegészítők mellett ugyancsak 50-60%-os kedvezménnyel kínálnak 3D mintázatú, puha, kellemes tapintású ágyneműgarnitúrákat is. Ha kényelmesen, otthonából akar vásárolni, az sem gond, hiszen az Outlet House web-áruháza is új, egyedi darabos márkás ruházati termékeket kínál.

Outlet House Kft. BCM Bevásárló Központ 1157 Budapest, Szentmihályi út 171. G1-es üzlet Tel: +36 30-941-0474 e-mail: info@markasruhazat.com www.markasruhazat.com Soroljon fel három olyan márkát, melyet az Outlet House Kft. forgalmaz! a./………..........…...........

b./………………….....…

A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki! http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok

c./……….......………………


Web

Előnyben a mobilbarát weboldal

Nem kell statisztikai adatokat böngészni ahhoz, hogy észrevegyük, milyen hatalmas mértékben nőtt az okos telefonok használata. Ma már ezeken a kis készülékeken szinte minden fontos műveletet el lehet végezni, amire egy üzletembernek szükséges lehet. Éppen ezért, nagyon fontos, hogy egy weboldal mobilbarát legyen. Mikor mobilbarát a weboldal? A mobilbarát weboldal reagál különböző eszközökre és kijelzőméretre, így biztosítva tökéletes felhasználói élményt. Ha a felhasználó ugyanis nem kapja meg azt az élményt az oldalon, amit a konkurencia mobilbarát weboldalán megkap, akkor elhagyja az oldalt, és ez a rangsorolási hátránynál is nagyobb kárt okozhat.

Elérhetőség: Profitadó Consulting Google Partners Google Adwords Ügyfélközpont 06/70-431-5377

Éppen ezért a Google nagy hangsúlyt fektet a weboldal helyes megjelenésére a különböző platformokon, és májustól elkezdi vizsgálni, hogy az adott oldal mennyire mobilbarát. Így az oldal addig elért helyezése megváltozhat, „büntetést” kaphat, illetve előnybe részesíti a mobilbarát oldalakat. Az új rangsorolási rendszer a Google közleménye szerint április 21. én élesedik, így a webmestereknek idejük van a változtatások megtételére. A mobilbarát weboldalakon „mobilefriendly” felirat lesz látható. Miért fontos a mobilbarát weboldal? - Mert a felhasználók könnyebben találnak majd releváns, jó minőségű és az eszközükre optimalizált tartalmat; - Mert a mobil eszközökön is könnyebben olvasható és navigálható oldalakat találunk. Cégünk, a Profitadó Reklámstúdió, régi ügyfelei, partnerei számára már korábban elkezdte a mobilbarát weboldalak készítését, így ma már nincs egyetlen olyan partnerünk sem, akinek a weboldala, vagy web-áruháza ne lenne mobilbarát. Ha nem biztos abban, hogy weboldala mobilbarát, forduljon hozzánk bizalommal! Ács Klára

Milyen felirat látható a mobilbarát weboldalon: a./ friendly b./ mobil-friendly c./perfect A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Karrier, karrierváltás

Karrier

Karrierváltás nőknél Karrierváltás mind a nőknél, mind a férfiaknál előfordulhat, akár több ízben is az életút alatt. A nőknél, a gyerekvállalás miatt azonban nagyobb kihívásokkal járhat, mint a férfiaknál, hiszen akármennyire segítőkész a férfi, az apa, a háztartás terhe általában a nőkre hárul.

vagy önállóan kezdenek vállalkozásba. Egyszóval bekövetkezik a karrierváltás egy új állomása. A munkaerőpiac sajnos kevéssé ismeri fel a nőkben lévő potenciált. A koruk és esetleg szakmai lemaradásuk miatt gyakran hátrányt szenvednek.

Folyamatosan változó élethelyzetekkel kell számolni

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Az a szakmai életút, ami egy nőnek megfelel akkor, amikor még egyedülálló, vagy gyermektelen, lehet, hogy egyáltalán nem felel meg gyermekkel. Egy kisgyermekes nőnek jobban megfelelhet egy félmunkaidős állás, vagy otthonról végezhető munka. Később, iskoláskorú gyerekeknél már ismét szóba jöhet a teljes munkaidő, de számos, nem szorosan vett szakmai szempont is fontos szerepet játszik, mint pl.: a munkahely közelsége, túlórával kapcsolatos elvárások. Amikor a gyerekek kirepülnek a családi fészekből, ismét változik a helyzet, a nők ismét elkezdenek a saját igényeikre figyelni, és keresni helyüket a világban. Újra elkezdik felfedezni kik ők valójában, és mi felel meg leginkább az igényeiknek. Előfordul, hogy továbbképzik magukat, esetleg aktívabb szerepet vállalnak a házastársuk vállalkozásában,

Kránitz Éva Karrier tanácsadó kranitz.eva@coachingpartner.hu

Mit kell erősíteni karrierváltás idején? a./ immunrendszert b./ önbizalmat c./ állóképességet A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


Befektetés

Új „DIVAT” született

Megtakarítás, mint ajándék Kedves Olvasó! Elmesélem, hogy egy szürke, hideg februári kora este mi történt nálunk. A hivatásom az embereknek való segítés, ami napi maximális világgazdasági tájékozottságot igényli. Ebből kifolyólag elkerülhetetlen a médiumok használata, melyből lássuk be mostanság nem éppen vidám, lelket és szívet melengető hírek áradnak. Ezek hallgatása közben szemem a családi fotóra tévedt és a szürkeségből fény, a hidegből melegség áradt szét körülöttem. Éppen a gyermekem szülinapjára készül a család, és mint egy megrendezett színdarabban megszólaltak a telefonok. Nagyik, tesók, rokonok. A kérdés mindig ugyanaz: mit kapjon a gyerek? CSALÁDI ÖSSZEFOGÁSSAL JÖVŐT!!

Novák Zsuzsa Pénzügyi tanácsadás 36/30-964-0244 e-mail: novak.szaka@gmail.com

A gyerek tanulni és életet fog kezdeni, melyhez nagyon sok pénzre, azaz segítségre lesz szüksége. Erre a legmegfelelőbb megoldás: a megtakarítása. /megjegyzem a fejlett világban ez már évtizedek óta működik/ A módszerre nagyok sok lehetőséget tudunk, azaz többféle igény kielégíthető, továbbá összeköthető költség hatékony megoldásokkal. Mint tudjuk a megtakarítás eredményessége az időtől és az elhelyezett összeg nagyságától függ. Tehát a megtakarítás, minél előbb kezdjük, annál kisebb összeggel segít célba érnünk. A módszer előnye továbbá, hogy hosszú távra megoldott az ajándékozás az adott személy részére. Természetesen nem arra gondolok, hogy értessük meg az 5 éves gyerekkel, hogy lego helyett befektetési számlát kap, hanem arra, hogy a számlára elhelyezett összegen felül alkalmanként az apróbb ajándékkal is tudjunk örömet szerezni neki. A minden évben kötelezően ismétlődő ajándékozási kényszernél automatikusan előfordul, hogy második, harmadik ugyanazon legót is megkapja a gyerek. Iskoláskorban pedig már meglehet beszélni vele, hogy gyűjtök neked pénzt arra, hogy sokáig tanulhass. A megtakarítás megkönnyíti a pályakezdésedet. Kedves Olvasó! Mivel a cikkben többféle lehetőséget említettem, szívesen állok rendelkezésre személyes konzultációra!

Mit kapjon a gyerek? a./ bicikli b./baba c./jövő A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyok


A MINOSÉG ITT KEZDODIK! - GYORS, - GAZDASÁGOS, - KREATÍV NYOMDAI MUNKÁK HOGY MEGJELENÉSE BIZALMAT ÁRASSZON!

Folyamatos akciókkal várjuk! Profitadó Consulting Kapcsolat: Bereczki Krisztián Tel: 06-70 /430-5377 vagy: +36/70-430-53-70 - grafika@profitadoreklam.hu

www.profitadoreklam.hu

Forduljon hozzánk bizalommal! Várjuk!

Google partners Keresőoptimalizálás

Facebook hirdetés Social media Weboldal készítés Webáruház készítés Webfejlesztés Hírlevél szolgáltatás Blogok

Online marketing

Grafikai tervezés Roll up

Matricák Digitális nyomtatás

Könyvszerkesztés Könyvnyomtatás Szóróanyag Reklámtábla

Névjegykártya

Üzlet dekoráció Kiadványok tervezése Meghívó Egyedi arculathordozók

Címünk: 1152 Bp., Szentmihályi út 171. III. emelet 3.20-as iroda (A Budapest China Mart épülete, az Asia Center közvetlen szomszédságában)

Tel.: 06-70 /4305377 - E-mail: grafika@profitadoreklam.hu


FitBalance

Hogy a fitness legyen a szenvedélyed...

AZ ARÉNÁBAN Sarka Kata

Várunk! Keresd a Csak a Nőknek standját! 2015.04.26. www.fitbalance.hu

Újság március  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you