__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

1


2


4-5 Címlap portré: Vámos Miklós

Kovács A. Magdolna tulajdonos

Kedves Olvasó! A tavasz a megújulás, a virágzás ideje. Kicsit a lelkünk is kivirul. Márciusban abban is segítünk, hogyan tudjuk a lélek mellett a testet is fittebbé tenni. Mottónk: Ízek, értékek, élmények. Valódi tartalmak, igazi nőknek.

Ebben a számban olyan embereket is bemutatunk, akik életükben valami különlegeset alkottak. Néhányukkal a márciusi Csak a Nőknek klubban személyesen is találkozhattok. Tartsatok velünk!

6

Szórádi Rózsa: Fókuszban a flavonoidok!

7

Szigeti Erzsébet: Böjt az egészségért

8

Nemes Biogazdaság: Csatlakozz!

9

Eszterhai Katalin: Fodroskel-leves

10 Dr. Steinberger: Élj a természert erejével! 11 Jancsik Péter: Vízzel az egészségért 12 Marczi Erika: Sissi gyémánt csillagai 13 Lengyel Ildikó: Húsvét Rómában! 14 Domin Mónika: A zene gyógyít 15 Monoszlainé Ágnes: Itt a tavasz! 16 Szilvásy Judit: Légy nő a javából! 17 Csaba Beatrix: Te tudsz nemet mondani? 18 Lőrincz Kálmán: Mérföldkövek 19 Csaba Beatrix: Akit elhív a „Hegy” 20 Csaba Beatrix: Világnézetet formáló as�-

Kovács A. Magdolna & Csak a Nőknek Magazin csapata

szonyok

21 Sissi kedvence: Sacher torta 22 Bereczk Krisztina: Adósmentők

Keresd a Csak a Nőknek Magazin oldalát a facebookon is! Impresszum: Csak a Nőknek Ingyenes életmód és nyereményújság Nyomdai előkészítés: Image Point Trend Kft. Hírdetésfelvétel: media@csakanoknek.hu Terjesztés: Image Point Trend Kft.

Kiadja: Image Point Trend Kft. 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20. Telefon: +36 70/430-5377

A cikkekben és a hirdetésekben elhelyezett szövegekért, képekért, a grafikai munkák jogtisztaságáért sem a szerkesztőség, sem a kiadó felelősséget nem vállal.

Posta cím: 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20

Szponzorációs és együttműködési ajánlatait küldje el a szerkesz­tőség címére vagy e-mailben: media@csakanoknek.hu

Játékszabály A helyes megfejtést (neved, címed, telefonszámod Információk: és e-mail címed feltüntetésével) küldd el levélben www.csakanoknek.hu E-mail: media@csakanoknek.hu a Image Point Trend Kft., 1605 Budapest, Pf. 56. címre vagy játssz a www.csakanoknek.hu weblapon.

3


Vámos Mikós A Prima Primissima díjas író sokoldalú, érzékeny és ért a nők nyelvén. Akik az elmúlt évtizedekben nyomon követték írói munkásságát tudják, hogy regényeiben fontos szerepet kapnak a nők. Legújabb kötetében, a Hattyúk dalában 2000 év történetét összegzi. A mű több évnyi munka letisztult eredménye. Nem csupán érdekes olvasmány. Életünk, történelmünk fonala szövődik benne fényes történet palásttá. Azokba az időkbe is visszanyúlva, aminek magyar gyökerű írásos emlékei valójában nincsenek. De az írói fantázia, a mesteri alkotó mégis tudása legjavát adva tartja fenn az olvasó figyelmét.

Ha a színdarabokat, hangjátékokat, filmforgatókönyveket is ide vesszük, akkor 40 felett van. Az Európa Kiadóval 10 éves szerződésem van, ami évi 2 könyvre szól. Nem csak a régi könyveim újra kiadása értendő bele, hanem az új művek is. Termékeny írónak számítok, mindig valami újban is gondolkodom. Nagy érdeklődés van a Lehetetlen című televíziós műsorból született könyv iránt. Tervben van, hogy ezt ismét kiadjuk a sorozatban. Ehhez hozzáveszem a Rögtön című műsoromat is, ami nyomtatásban sosem került kiadásra. Tavaszra tervezzük a megjelenést. Miért pont 2000 év, amit a Hattyúk dala átölel?

Először csak 500 évet akartam megírni. Annyit, ami a Voynich kézirat élettartalma. Ennek a különleges kéziratnak a magyar megfelelőjét találtam ki, ez lett a Hattyús kézirat. Olyan érdekes lett a történet, hogy egyre messzebb vezetett engem az írásban. Már rég letűnt népek, akik Pécsett laktak, izgalmas gondolatokat ébresztettek. Gepidák, Longobárdok is éltek ott. Ezt kevesen gondolnák. Nem történelmi regényt írtam. A történelem szemlélete volt számomra Szólóest, televíziós műsor, könyvek érdekes. A történelem valójában egy tucatjai. Évtizedek óta bűvöli el hatalmas népvándorlás története. a közönséget. Az Európa Kiadó életmű sorozatban jelenteti meg újra népszerű műveit. Hány könyvet Melyik karakter a legérdekesebb írt eddig? a Hattyúk dalában?

4


Szólóest, vagy amit akartok... Valójá ba n nincs összef üg gő cselekmény. Maga a történelem a vonalvezetés. Talán fogalmazhatunk úgy, hogy nem klasszikus értelemben vett regényről beszélünk. Ugyan is az egyes szereplők nem vonulnak végig a 32 fejezeten. Vagy csak kivételes esetben köszönnek vissza. Kedvenc figurám több van. Azok mindig nők. Az a két nőalak különösen kedves számomra, akik látják a múltban meghalt embereket, és meg tudják idézni őket pogány varázslattal.

Több generáción keresztül adódik tovább az olvasói minta. Minden könyvre rábízok néhány fő gondolatot. Úgy tűnik, ez a fő gondolatsor a fiatalokhoz is elér. Elfogadta a Csak a Nőknek Klub meghívását, így március 23.-án személyesen is találkozhatnak Önnel az olvasók. A szólóesten nem csak a Hattyúk dala című könyvet lehet megvásárolni. Több kedvenc kötetem is van, amiket legalább olyan fontosnak tartok, mint a legutóbb megjelent művet. Az Álmaimban valahol, a Bárnovellák + Fakciók, és az Ének évada is elérhető lesz ezen az estén, amelynek címe Szólóest, vagy amit akartok. A pódiumon Vámos Miklós. A könyvekről is mesélni fogok.

A Hattyúk dala inkább férfias könyv, vagy női könyv? Van különbség férfi és női mondatok között. Én egész életemben arra törekedtem, hogy tudjak „nőiül” írni, beszélni, gondolkodni, világot látni. A női olvasók szerint hitelesen sikerült. Az olvasók jelentős többsége nő. Körülbelül 60%-ban nők olvasnak szépirodalmat a statisztikák szerint. Az én olvasóim között egyébként elég sok a férfi. Az jó hír a számomra, hogy a dedikálások során kiderül, fiatalok is olvassák a könyveimet. Az olvasótáborom a tapasztalatok szerint dinasztikusan fejlődik.

Csaba Beatrix 5


Fókuszban a flavonoidok!

Amit eszel, azzá leszel? Annyi, de annyi impulzus ér bennünket nap, mint nap. Ugyanakkor komoly felelősségünk van abban, hogyan döntünk az életünkkel kapcsolatban. Igaz ez minden területen. Ám ha a táplálkozási szokásainkra nézünk, hiába ismerjük a mondás igazságát, miszerint „amit eszel, azzá leszel”, mégis gyakran elcsábulunk. Sőt, sokszor a koránt sem egészséges, könnyen hozzáférhető ételeket választjuk. Te mit választanál? Ha nem csak a felelősség a tiéd, de hatalmadban is áll választani, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogyan őrizd meg az egészséged. Sokan gondolják azt, hogy ez a döntés valójában nincs a kezükben, hiszen a lehetőségeik korlátozottabbak, mint amit az egészségük megkívánna. De ez koránt sincs így!

Mennyiség vagy minőség? Tényleg csak az egyik lehet? Mai rohanó világunkban az nyer, aki a legegyszerűbb, leggyorsabb, leghatékonyabb megoldásokat ismeri. A legegyszerűbben elérhető lehet egy látványpékség fagyasztott terméke gyorsan átmelegítve. A leggyorsabb kategóriába is beleférhet egy élelmiszer bolt polcáról leemelt fehérlisztből készült péksütemény. Azonban egyik sem versenyezhet a leghatékonyabb kategóriában. Egészségtudatosság tekintetében pedig versenybe sem szállhatnak ezek a termékek. Prof. Dr. Dinya Zoltán, Szentgyörgyi Alber t Nobel díjas tudósunk tanítványa, az MTA tagja, az elmúlt 40 év alatt végzett kutatásai alapján ma a legelismertebb flavonoid szakértő. Ajánljuk a YouTube-on nézzétek meg a professzor úr 8 perces előadását. A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes nyereményeket nyerhet.

6

Szórádiné Páll Rózsa életminőség szakértő +36 30 341 8660 rozsa.szoradi@gmail.com


Böjt az egészségért

Indulj el, hogy célba érhess! Nézzük akkor, hogyan is kezdj a böjthöz, ha akarsz. Akkor indulj el, ha eldöntötted, végig csinálod. Elég stressz van amúgy is az embereken, talán rajtad is nagy a nyomás, nem kell még egy lehetőséggel többet adni a nyomásnak. Kezd el bátran, és csináld végig. Választhatod a pár Magam is megcsináltam a 40 napos, egy hetes böjtöt, amennyiben napos böjtöt. Élményekkel telve, meg akarod tapasztalni a hatását. nagy alázattal fogadtam a megélt élményeket. 40 nap. Nem csak 1-2, Mi történik a testben a böjt ha komolyan gondolja valaki. Én nem hatására? a hamvazószerdától csináltam meg, hanem csak úgy. Nagyon szerettem Az emésztőtraktusban letisztíthatók a volna megtudni, mekkora önfegyelem bélbolyhok. A nyálkahártya utat enged kell hozzá. Tudni akartam, hogy én az újonnan bevitt természetes, értékes képes vagyok-e erre? Képes vagyok. vitaminoknak, nyomelemeknek, ásványi anyagoknak, amik elengedhetetlen a szervezet számára. Az igazi böjt az nem enged meg mást, mint vizet. Ezt én sem mertem megcsinálni, de még lesz alkalmam hogy megtegyem. Első nekifutásra nem is ajánlatos ennyire drasztikus változás. Megtisztulás, vagy kitisztulás? A magyar nyelv tökéletesen kifejezi a böjt igazi értelmét, meg és kitisztulás. Gondolom, - bár ez az én hitem -, nem csak az a fontos, mi megy be. Az is lényeges, hogy mi jön ki az ember száján, szavak formájában. A tapasztalat mindent visz!

A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Szigeti Erzsébet +36 70 363 8094 ertederted1@gmail.com

7


Csatlakozz az egészség közösséghez Budapesten három helyszínen van átvevő pont:

Nemes Mátyás és fia, Nemes Gábor jóvoltából a budapesti háziasszonyok asztalára is friss biozöldség kerülhet.

• • • • • •

1152 Szentmihályi Út 171. 70/430-5370 1143 Tábornok utca 11/A 70/332-9296 1113 Tarcali utca 19. 1/365-8156

Ez hogy lehetséges? Hiszen a Nemes családi Ökogazdaság nem Budapesten, hanem Bács-Kiskun megyében, Kunszálláson van.

A Csak a Nőknek Magazin csapata létrehozott egy vásárlói közösséget, éppen azért, hogy az egészségtudatos családok könnyen hozzájuthassanak a friss biozöldségekhez.

8

Érdemes csatlakozni a vásárlói közösséghez. A friss, egészséges zöldségeket így kedvező áron szállítják szinte házhoz. Akár egyetlen alkalommal is lehet rendelni mivel kötelezettség nélkül bárki kipróbálhatja, és amennyiben elégedett a minőséggel rendszeresen igénybe veheti ezt a szolgáltatást.

Nemes Mátyás és Nemes Gábor biogazdák +36 70 701 7447 nemesgabor690@gmail.com


Fodroskel-leves szamnita módra

Hozzávalók: • 2 evőkanál olívaolaj • 1 szál házi kolbász • 2 zellerszár (felszeletelve) • 1 nagyobb fej vöröshagyma • ½ bögre lencse vagy bab • ½ l zöldség- vagy húslevesalaplé • 1 nagy csokor fodros kel • 2 teáskanál borecet • ízlés szerint só, bors • 1 nagy adag szeretet

és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz. 3. Ha kész, adjuk hozzá a már előre beáztatott babot vagy lencsét vagy árpagyöngyöt, és öntsük hozzá az alaplevet. 4. Miután felforrt, csökkentsük a hőfokot, és alacsony hőmérsékleten pároljuk a levesben lévő zöldségeket mindaddig, amíg a lencse vagy bab, illetve árpagyöngy meg nem főtt. 5. Ha megpuhult, eljött az ideje annak, hogy odaadással nyúljunk a fodros kelhez, hogy felébresszük a benne lévő gyógyító erőt. A szívünk szeretetével fűszerezve, előre lemosott és apróra tépett kelleveleket adjuk hozzá a vidáman gyöngyöző leveshez. Körülbelül 5 percig még főzzük, amíg a kel és a többi zöldség íze összeérik. Óvatosan kavargassuk, és engedjük, hogy a fazékból kiáramló gyógyító aromás gőz, mint a tavaszi harmat a füvet, megmosdassa arcunkat. 6. Ezek után a fazekat vegyük le a tűzről, és a kész költeményt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül keverjük hozzá a borecetet.

Elkészítés: 1. Egy nagyobb fazékban hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a kolbászt, amit fakanállal addig nyomkodunk, amíg az apró darabokra nem hullik, majd néhány percig süssük. (Ha igazán hűek szeretnénk lenni a régiekhez, akkor lukániai kolbászt kell készítenünk a régi római recept alapján, mely szerint az apróra vágott szalonnával kevert disznóhúshoz elegendő borsot, petrezselyem zöldjét, keserű füvet, babércserje bogyóját, fenyőmagot, és garumot, azaz halszószt tettek. A jól összedolgozott alapanyagot beletöltötték a bélbe, majd a kolbászt megszárították és megfüstölték.) Eszterhai Katalin: Akaratunk 2. Ha a kolbász megpirult, beletehetjük Forrás: Gyógyereje c. könyve a kisebb darabokra szeletelt zellerszárat, az apróra vágott hagymát,

9


Élj a természet erejével!

Fittnek lenni nem csak ajánlott! Egyre többször szembesülünk a ténnyel, hogy a fittségünkön nagyon sok múlhat! Túlmutatva az egészségmegőrzés evidenciáján, a munkaadóknál is fontos tényező, hogy a táppénzen töltött idő, a lehető legkisebb mértékben hátráltassa a napi prosperitást. Fittséget koránt sem csak mozgással lehet elérni! Ugyan is, egy a tél során kimerült szervezetet nem szabad túlhajtani. Télen sokan kalóriadúsabb ételeket kívánnak. A tavasz közeledtével azonban éppen ideje méregteleníteni. Kitakarítani a szervezetből a lerakódott, a szervezet számára káros anyagokat. Le a kilókkal! A fitness program, több mint egészség! Nem muszáj mindjárt a legmélyebb vízbe ugrani. A fittség eléréséhez kiváló módszer az 5 napos fitness program, amelyet nagy szakértelemmel állítottunk össze. Pontos leírást adva, hogy mikor, milyen sorrendben, hogyan érdemes a Dr. Steinberger gyümölcsés zöldséglevekkel végigcsinálni a programot. A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon. Szerkeztőségünkben kedvezményes áron vehető, rendelhető!

10

+36 70 430 5377

Ne várd meg a betegséget! A fittséghez hozzátartozik a mentális összeszedettség is. Nem véletlenül fókuszálnak egyre többen a rekreációs programokra. De a fitnesshez nem kell drága szállodákba utazni. A Dr.Steinberger 5 napos fitness programmal, könnyedén, akár az otthonunkban is remek formába hozhatjuk magunkat.

Ezt a fitness programot nem kizárólag böjtölőknek, fogyni vágyóknak ajánljuk! A dobozon pontos útmutatást adunk az alkalmazáshoz, a mértékegységek megjelölésével. Az egészségtudatossághoz hozzá tartozik az előre gondolkodás képessége. Az a stratégiai gondolkodás, amivel megtervezzük az életünket, amibe a testnek éppen úgy meg kell adni a figyelmet, ahogy a lélek, és az érzelmek is megérdemlik a fókuszt.


Vízzel az egészségért

Tudtad? • A szervezet egészséges működése függ az elfogyasztott víz mennyiségétől! • A szervezet vízhiánya elfojthatja a kreativitási képességet, a koncentrációs képességet és rontja a sejtműködés hatékonyságát! • A szervezet vízháztartási zavarai és a koleszterin problémák között egyenes összefüggés tárható fel! • A vízhiányos állapot az allergiás reakciók megnövekedését is okozhatja! • A kevés víz fogyasztása, fejfájást okozhat! • A depresszió és az idegesség, ingerlékenység hátterében gyakran áll vízhiány! • A szervezet intelligens! A szervek működése prioritás a számára. Ezért olyan szervektől vonja meg a vizet a dehidratált állapot fellépésénél, amelyet nem tart életfontosságúnak. Azonban ez betegségek kialakulásához vezethet! A vízelvonás fájdalomérzettel jár, figyelj a tünetre! • Emésztőrendszeri problémák, ízületi fájdalmak, magas vérnyomás, szívbetegségek, hát és derékfájdalom hátterében gyakran a dehidratáltság, vízhiány áll. • A gyomor nyálkahártyája sérül vízhiány esetén! Ez betegség kialakulásának alapja lehet. • Az éhség érzet nem mindig jelenti azt, hogy éhes vagy! Gyakran tévesen azonosítjuk a szomjúságot, és evéssel igyekszünk orvosolni.

Mit tehetsz? • Körülbelül félóránként igyál meg egy pohár vizet. • Elsősorban élő vizet igyál! Ezzel biztosítod, hogy a sejtrendszer egészségesen működjön. • A szűrt víz már egy lépés. A PI víz megoldás! Élvezd a PI víz előnyeit, vigyázd az egészséged PI vízzel. A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes nyereményeket nyerhet. Jancsik Péter PI víz szakértő, víztisztítás +36 20 447 1677 jancsik.peter@piviztisztito.hu

11


Sissi gyémánt csillagai

Különleges asszonyok különleges gyémánt ékszerei, a mai napig lázba hozzák az embereket. Az egyik híresség Sissi királyné, aki igazán rendkívüli ékszert terveztetett. Gyönyörű hajzuhatagát csillagok ékesítették, amelyet több képen is megörökítettek. Annyira jól sikerült ékszerről volt szó, hogy másolatát a mai napig meg lehet vásárolni.

Sissi gyémánt csillagai egy különleges tehetségű ékszerkészítő mester alkotása. Ma már dinasztiáról beszélhetünk, hiszen az ékszerkészítés mesterségét tovább vitték az utódok. A Köchert ékszerészcsalád története úgy kezdődött, hogy a most élő három Köchert testvér őse, aki nagyon értett a gyémántokhoz, beleszeretett egy profi francia aranyműves lányába.

Náluk készültek Sissi híres gyémánt csillagai, miután a királyné egy Varázsfuvola-előadás alkalmával beleszeretett az Éjkirálynő ruháján pompázó csillagokba. A róla készült egyik legismertebb festményen is ezeket viseli a hajában. A műhelyben Az ékszerkészítés rendkívüli érzéket tíz évvel ezelőtt újra elkezdték gyártani és precizitást igényel. Nagy szakmai a Sisi-csillagokat, de rettentően tudás mellett, a tehetség, a kreativitás drágák, mivel igazi gyémántok vannak és a fantázia is nagy szerepet játszik. bennük. Egyébként a legnagyobb megrendelőik a második világháború előtt azok az előkelő hölgyek voltak, akik a bálokra készíttettek maguknak diadémokat és nyakláncokat. A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon.

12

Dr. Marczi Erika minőségi ékszer szakértő emarczi@hu.inter.net +36 30 280 7475


Húsvét Rómában! A város, amely annyi látnivalót kínál, hogy megismeréséhez több év sem elegendő. Rabul ejti az utazót. Rómát nem elég csak egyszer látni.

Róma „egy személyben” elégíti ki a mai ember minden igényét. A Vatikán csodája, a Szent Péter Bazilika monumentális építménye, nem csak a keresztény hívők szívét dobogtatja meg. A Pápa jelenléte a szerdai audiencián, a világ minden pontjáról csábít a Bazilika előtti térre hívő, és nem hívő, ám a Pápára kíváncsi tömegeket.

De azok sem csalódnak, akik a történelem szerelmeseiként, az ókori Róma nyomait kutatják. A város, ahol minden utcasarkon mítoszok, legendák, mondák, a történelem ad randevút, mindenki megleli a saját vágyát kielégítő élményeket.

A www.fireflies.com oldalon több, mint 1.2 millió szállás közül válogathatunk, Rómában is több lehetőségből dönthetünk.Segítségével, jelszóval védett oldalon mindent megtalálsz, amire egy biztonságos utazáshoz szükség van, többek között belépőjegyeket is, így kerülve el a többórás sorokat.

Andalgó párok csodálják a Navona teret, kisgyerekes családok ülnek a Colosseum tövében, a fiatalok Róma nyüzsgő forgatagában, léptennyomon találnak kellemes helyeket, ahol a XXI. századi szórakozás minden kelléke megtalálható. Turisták A teljes cikket megtalálja a milliói fordulnak meg a Trevi kútnál, www.csakanoknek.hu oldalon. néhány euro centet dobva a kútba, Lengyel Ildikó hogy a hagyományok szerint, ismét utazási szakértő visszatérhessenek Rómába, az örök +36 20 930 8507 városba. ffvenice58@gmail.com

13


A zene gyógyít

Alzibar koncert Keresed a Boldogság Kék madarát? A Lélekből fakadó szépség kiáradása, létrehozza a boldogság érzetét, bárhol is légy Te magad! A zene nem csupán az öröm érzését adja át testnek-léleknek. Kutatások tucatjai igazolják, hogy a zene rezgéseinek, a test sejtjeire gyakorolt hatása olyan harmonizációs folyamatokat indít el, amelyek beindíthatnak öngyógyító folyamatokat is.

Nem akarni, és nem tenni kell a jót, hanem megélni és átélni a jó érzést. Mert a tapasztalat a legerősebb hajtóerő, a legteljesebb motiváció. Engedd és élvezd, hogy egyszerűen csak megtörténjen. És amikor létrejön az érzés, amikor átitatja a test legrejtettebb zugát is, akkor már tudod, hogy mi miért történik meg veled?

14

Domin Mónika A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu életvezetési tanácsadó oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes eletfenykozpont@gmail.com nyereményeket nyerhet. +36 70 215 0223


Itt a tavasz! A helyzet fokozódik!

Ha melegszik az idő, akkor most szaunázzunk, vagy ne szaunázzunk? Egyfelől érezzük, ahogy ébred a természet, csicseregnek a madarak, melegszik az idő, a Nap melengeti a bőrünket – már alig tudunk megülni a szobában, annyira kikívánkozunk a szabad levegőre! Még szép, hogy szeretnénk minél több friss levegőt szívni jó mélyen a tüdőnkbe, lévén a tél folyamán a meleg, fűtött szobákban töltöttük időnk nagy részét.

Ki a szabadba! A helyes táplálkozás és a megfelelő mozgás mellett a tiszta levegőből beszívott lélegzet is nélkülözhetetlen lételemünk. Ha a tiszta levegőt jó mélyen szívjuk be, az feszültségoldó hatású, akárcsak a sóhaj. Ezért fontos, hogy amennyit csak lehet, tartózkodjunk a szabadban. Másfelől sokat halljuk azt is, hogy védekezzünk a tavaszi fáradtság ellen. Nos, azt gondolom, hogy amennyiben a szaunát nem melegedőnek gondoljuk és használjuk, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy komplex hatása, jótékonyan stimulálja az immunrendszert. Ezért, aki már télen is foglalkozott az egészségmegőrzés eme fajtájával, semmiképp ne hagyja abba!

Töltsd föl a lemerült energiacelláidat!

A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Monoszlainé Bors Ágnes +36 30 976 6113 info@gubancok.hu Skype: monoszlaine.bors.agnes .fb.com/Gubancok

15


Légy nő a javából 3 Tavaszias szexuális ösztönökkel

rendelkezik. Hozzáillő szexuális partnerrel szexualitása kreatív élmény lehet. Könnyen és gyakran esik szerelembe.

Nézd meg a személyes Gua számod, hogy megismerd a távlataid.

1

Alaposan megfontolja a szerelmet, szexualitást, könnyelműnek semmiképp Odaadó, gyengéd, ugyanakkor nem lehet nevezni. A régi szerelem impulzív szerető. Érzelmekben gazdag, okozta seb nála sokáig sajog. romantikus, szentimentális. Törekszik Előnyben részesíti a meghitt intimitást. a harmóniára, kutatja annak titkát. Csodás érzéki élmény vele a szex. Szerelmi ügyekben sokkal inkább az érzelem, mint az ész vezérli.

2

16

Intuíciója, segíteni akarása közben önmagáról hajlamos megfeledkezni. Megeshet vele, hogy túlzásba esik gondoskodás terén. Képes az elképzelhető legteljesebb mértékben alárendelni magát partnere igényeinek, kívánalmainak. A szexualitás számára kedves időtöltés, hogy e módon is kimutassa gondoskodását, odaadását.

4

Mindezekről bővebben olvashatsz Szilvásy Judit: Feng Shui Út a boldogsághoz című könyvében. A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon. Szilvásy Judit Feng Shui tanácsadó www.fengshuibolt.hu +36 30 95 905 95


Te tudsz nemet mondani? Neked van már STOP táblád? A tudatos élet, az egészségmegőrzés,

a lélek prevenció, a rekreáció fontos eleme, hogy az én-határok pontos kijelölésével adjunk tájékozódási lehetőséget a környezetünknek. Mit tudunk elvállalni? Meddig tudjuk felvállalni? Egészségünk érdekében tilos túlvállalnunk magunkat. Akár fizikai, akár mentális értelemben. A környezet egy kis idő után hozzászokik az új helyzethez. A kommunikációs formán Bár az együttműködési készség dől el, hogy képessé válhatunk-e az elengedhetetlen a közösségi létben, Én-határok kijelölésével, megállítani a azért bizonyos én-határsértéseknél, kihasználhatóságunk mértékét. kifejezetten megemelkedik a stressz szint. Azonban ekkor kapcsol be a mérlegelési szempont automatikus kapcsolója. Megéri-e a kapcsolat fenntartása érdekében, kockáztatni a nem kimondásával a fenntarthatóságot. Ezért van Légy Önmagad! arra hajlandóság, hogy akár erőn felül vállaljunk be megbízásokat, Megtarthatod az együttműködési feladatokat akár munkáról, akár képességedet attól, hogy megtanulsz magánéletről, akár családról van szó. nemet mondani mások igényeinek kielégítésére. • Sose tedd öncélúan! • Sose mondj nemet csak azért, hogy gyakorold ezt a képességed. • Határozottan jelöld ki a határokat, és Te magad is tartsd be! • Figyelj az egyensúlyra! Maradj együttműködő! A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Eddig, és ne tovább! Tudj nemet mondani!

Csaba Beatrix életstratégia-tervező +36 30 337 8450 csaba.beatrix@merites.hu

17


Mérföldkövek

A szaktudás és a hasznosság kézen fogja egymást! Az értékteremtésről, a társadalmi felelősségvállalásról manapság sok szó esik. A vállalati felelősségvállalás a CSR, szinte kötelező érvényű minden komolyabb cég számára. Sok-sok egymáshoz illeszkedő elképzelés, amely mégsem lesz együttható tényező. Pedig csak egy kis lépés kell. Amikor a vállalati, társadalmi és egyéni felelősségvállalás képes együtt működni a teremtő képzelettel, akkor olyan feladatok is megvalósulhatnak, amelyet egyenként egyik szektor sem tud ellátni. Nem csak azért, mert nem közvetlen feladata. Hanem azért, mert egyedül, csak töredék erőforrást használhat fel. Azonban amikor ezen töredék forrásokat összevezetik, akkor már olyan erővel hat, mint az áradó folyó, amely erejével sodrásban tartja az energiát, megsokszorozva annak hatását.

A mérföldkövek jelző oszlopok! A minden akadályt leküzdő, elhivatott munka meghozza gyümölcsét. Lőrincz Kálmán és Dr. Máthé Gizella állhatatos, kitartó munkájának köszönhetően, a Házat-Hazát Alapítvány megkapta a közhasznúság minősítését. Innentől kezdve, még nagyobb erővel haladhatnak a családok otthonainak építésében. A törvényi keretben előírt lehetőségek, amely a közhasznúsággal együtt járnak, reményeik szerint ösztönzőleg hatnak a támogatások sokasodására is.

Tégy bármely csekélységet, legyen az csak egy hajszálnyi jó, Lőrincz Kálmánék csodát építenek belőle!

18

Lőrincz Kálmán igazgató +36 30 945-4662 klorincz11@gmail.com


Akit elhív a „Hegy” Meddig kísérik a két hivatásos hegymászót? Az 5364 méteren lévő alaptáborig megyünk együtt. Onnan elválnak útjaink. Klein Dávid és Suhajda Szilárd az alaptáborban marad. A csapat visszaindul Magyarországra. Én pedig egy profi fotóssal elindulok a 6200 Különleges csapat indul március méteres Island Peak megmászására. Ez végén a Mount Everest 5364 egy külön projekt. Az én felkészültségem méteren lévő alaptáboráig. ehhez elegendő. A Magyar Everest Expedíció, Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók, trekking túrára hívták Száraz Dénes színművészt, Lilut, az RTL Klub műsorvezetőjét, Geszti Péter producer-előadót, Badár Sándor humoristát, Szalay Balázs és Bunkóczi László autóversenyzőket. Az alaptáborból a két hegymászó oxigénpalack nélkül indul a Mount Everest meghódítására. A csapat többi tagja pedig, Száraz Dénes kivételével visszatér Magyarországra. Az ismert színész régi álmát váltja valóra. Egy Mit jelent ez a túra? profi fotóssal, egy másik hegy Magamtól is készültem a Himalájába. megmászására indul. Ez a felkérés előre hozta a terv megvalósulását. Engem nagyon A színészet gyerekkori szerelem. A érdekelnek a nepáliak. Amit én Mount Everest iránti kíváncsiság ettől a kalandtól várok, az egy milyen régi? másik világlátás, másik táj, másfajta A Mount Everestet nem vágyom emberek. Nagyon örülök, hogy megmászni, de látnom kell. Vizsgázott elmehetek Katmanduba. Átélhetem hegymászó vagyok, viszont nincs azt a nyüzsgést, amit a National ebben napi gyakorlatom. A „Hegy” Geographic filmjeiben látunk. Idegen komoly hegymászó tudást kíván. kultúrák találkozása mindig izgalmas Ráadásul Klein Dávidék oxigénpalack élmény. nélkül indulnak a meghódítására. A teljes cikket megtalálja a Ezt nem szabad tapasztalat nélkül www.csakanoknek.hu oldalon. bevállalni. Nekem a Himalája nagyon régi szerelem. Nepálba eljutni. Csaba Beatrix

19


Világnézet formáló asszonyok

Vannak hölgyek, akik bár látszólag hétköznapi életet élnek, különlegesen alakul a sorsuk. Amit létrehoznak, az sok ember életére van hatással. Mondhatjuk, hogy világkép formálóvá válnak. Ezt a képességet elsősorban férfiakról feltételeznénk. De Ausztriában legalább a felét hölgyek teszik ki, akik valamiképpen hatottak Ausztria szellemiségének kialakulására. Ezeknek a nőknek állít emléket az Osztrák Intézet által létrehozott vándorkiállítás.

A kiállítás képei az elmúlt 200 év történelmét idézik fel, bemutatva a tehetség, a kitartás, az akaraterő, a bátorság erejét. A kiállítás anyaga a Biedermeiertől a XXI. századig vonultatja fel a világképformáló hölgyeket, az élettörténetükbe is betekintést engedve. A Csak a Nőknek március 23.-i klubjában a Stefánia Palotában Lehoczkyné Gál Erika a budapesti Osztrák Intézet ügyvezető-igazgatója mesél a kiállításról és annak főszereplőiről, a világkép formáló nőkről.

20


Sissi kedvence a Sacher torta

Hozzávalók: • • • • • • • • •

5 dkg étcsokoládé 13 dkg vaj 10 dkg cukor 2 db tojás 10 dkg finomliszt 1.5 dkg cukrozatlan kakaópor 1 kávéskanál szódabikarbóna 0.5 kávéskanál sütőpor 1 csipet só

A töltelékhez, mázhoz: • • • •

12 dkg étcsokoládé 4 dkg vaj 20 dkg sárgabaracklekvár 1 evőkanál víz

3. A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá a 13 dkg olvadt vajat, a kakaót, 5 dkg reszelt csokoládét. 4. A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. 5. Öntsük a masszát az előkészített formába és egyenletesen oszlassuk el. 6. Az 1. pontban írt hőfokon süssük meg a tortát 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e). 7. Formából kivéve, hideg sütőrácson hűtsük ki a tortát. 8. Vízszintesen vágjuk ketté a tortát és mindkét vágott felületet kenjük meg baracklekvárral, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet. 9. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét és oldalát is lekvárral és várjunk pár percet, amíg kissé beszívódik. 10. Vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék 12 dkg csokoládét, adjuk hozzá a 4 dkg vajat és egy evőkanál (tisztított) vizet, majd alaposan keverjük össze, amíg folyós. 11. Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd a perem felé egyenletesen oszlassuk el és a lefolyó mennyiségből vonjuk be az oldal részét.

Elkészítés: 1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát. 2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük Forrás: Nosalty: Receptműves kemény habbá.

21


Adósmentők Szakértőnk, Bereczk Krisztina éppen ezt a nem mindennapi feladatot vállalta fel. A hozzá fordulók szerződéseit megvizsgálva, Krisztina javaslatot tud tenni arra nézve, hogy érdemes-e, vagy elengedhetetlen az adott szerződéssel megkeresni, egy a témában járatos ügyvédet és megindítani akár egy peres eljárást. Aki átélte már az adósságcsapda érzését, pontosan tudja, milyen kilátástalan helyzetben lenni. Amikor a legkörültekintőbbnek tűnő döntés is visszájára fordul. A törlesztő részletek az égig szöknek. A család teherbíró képessége szinte összeroppan a súly alatt. De lehet-e esélye egy magánembernek egy Bankkal szemben?

Krisztina ügyvédi egyesületi keretek között nyújt jogvédelmet, főként a végrehajtási eljárások terén, ahol az ügyvédek nem tudnak hathatós segítséget adni, mert jogvédőként a peren kívüli eljárásokkal (végrehajtási kifogás) gyorsabban és sokkal hatékonyabban lehet fellépni a fizetés letiltása és a kilakoltatás megakadályozása, vagy a végrehajtói túlkapások visszaszorításával.

Az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy lehet. Van esély. Ehhez az kell, hogy a bankkal megkötött szerződést, szakavatott jogtudó tekintse át, aki legalább így utólag felfedi a kölcsönt felvevő előtt, hogy a szerződés hol tartalmaz az adós számára olyan részt, ami alapján akár maga a szerződés érvénytelenné vagy részlegesen érvénytelenné nyilvánítható.

Számos család kapott már Krisztinán keresztül hathatós segítséget. Természetesen a jogvédő sem mindenható. Azonban a jogvédő és szakavatott ügyvédek munkájának köszönhetően, már több család megmenekült a kilakoltatástól is. Ezért mindenképpen megéri megvizsgáltatni a banki szerződéseket és jogi segítséget kérni, ha valaki úgy érzi, hogy a hitelcsapda következtében Egyre többen mernek belevágni jogtalanul követel tőle a bank. egy aránylag hosszú ideig tartó, kitartást igénylő procedúrába. Jogi segítséget kérni, több mint ajánlatos.

22

Bereczk Krisztina jogvédő dontsdabankod2015@gmail.com +36 20 387 7287


23


24

Profile for csakanoknek.hu

Csak a Nőknek Magazin 2017 Március  

Csak a Nőknek Magazin 2017 Március  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded