'T Vraagteken September '15

Page 1

GTEKEN

. Avelgem athisanten. edal uit p o Scheld g en sym r en Chir sen begeleidin s anteklee Chiro K g, volwa zine van epsleidin een info ing, gro teken is esteld door leid ‘t Vraag g t samen Het word

res : K.

fzendad

velgem , 8580 A

weg 111

ststeen

denaard

Byls, ou

delijks riemaan

N E K E T G A A

e uitgav

e

VU en a

D

T VRAA

‘T VR Magazin

e,

, 3° kw P708234

artaal 20

ro Ave i h C d n ro

15

lgem

België-Belgique P.B.-P.P. 8580 AVELGEM BC 30346


CHIRO

?

2


AVELGEM

?

Inhoudstafel Voorwoord hoofdleiding

4

Verwelkoming VB

5

Iets meer over chiro Avelgem

6

Kleurplaat

11

OLB meisjes

12

OLB jongens

15

Aspi meisjes op kamp

19

Het leven zoals het is...

20

#boenfie

22

Verschillende afdelingen

24

Verdeling meisjes

25

Kapoentjes meisjes

26

Kapoentjes jongens

27

Sloeber meisjes

28

Sloeber jongens

29

Kwiks

30

Rakkers

31

Tippers

32

Toppers

33

Tip-10s

34

Kerels

35

Aspi meisjes

36

Aspi jongens

37

Leiding op een rijtje

40

Dier van de maand

42

3


CHIRO

? Voorwoord-hoofdleiding

’t Is weer zover! Een nieuw Chirojaar. De leiding is weer helemaal opgeladen en is klaar om er een spetterend jaar van te maken. Met meer leden dan ooit wordt het gegarandeerd super! Op 20 september is het weer zover, de eerste Chirozondag dit jaar. Misschien heb je al van ons gehoord, we zijn bij sommigen langs gekomen op school en daar hebben we allerlei toffe spelletjes gespeeld. Zo konden jullie al zien hoe tof het bij ons is. Misschien vraag je je af wie jullie nieuwe leidsters of leiders zijn, en waarom ze nog niet langs zijn geweest bij jullie thuis? Dat komt omdat we met zodanig veel kindjes zijn in de chiro dat we een inschrijfmoment voorzien in de Chirolokalen. Meer info daarover vind je in dit boekje. Er zijn dit jaar heel wat nieuwe leidsters en leiders die het beste van zichzelf zullen geven. Voelen jullie het ook al zo hard kriebelen? Dat zijn de chirokriebels! Tijd om ze er uit te laten komen in tal van spetterende activiteiten! Kom zeker langs op zondag 20 september voor de eerste keer Chiro en de week erop, 27 september, voor de startdag. Met gratis frietjes! Tot dan. Nele, Thibaut, Manon & Guillaume

4


AVELGEM

?

Verwelkoming nieuwe Volwassen Begeleidster “Ieder einde is een nieuw begin” Zo wordt wel eens gezegd en zo is het ook in Chiro context. We nemen helaas dit jaar afscheid van onze fantastische VB Krista, maar bij dat afscheid hoort ook de verwelkoming van een nieuwe VB. De zoektocht naar een waardige opvolger voor Krista begon reeds vorig werkjaar. En er was voor alle leidsters eigenlijk meteen iemand die er bovenuit sprong. Iemand die we perfect in deze rol zagen, iemand waar iedereen meteen enthousiast over was! En hoewel ze er even over moest nadenken, heeft ze toch volmondig ‘ja’ gezegd op onze vraag. We zijn onze nieuwe VB niet ver moeten gaan zoeken, integendeel, we hebben ze gevonden binnen onze eigen chirofamilie! Jullie kennen ze vast en zeker allemaal. Het is niemand minder dan Sofie Calant. Sofie heeft er al een lange carrière opzitten binnen de Chiro als lid, leidster en hoofdleidster. Wij zijn er met de leidingsploeg alvast rotsvast van overtuigd dat Sofie het schitterend zal doen als volwassen begeleidster. We wensen ze dan ook in naam van de ganse leidingsploeg veel succes en vooral heel veel plezier!

5


CHIRO

? Iets meer over chiro... in Avelgem En wat is dat dan, chiro?

De plaatselijke afdeling van de chiro van Avelgem is opgestart in september 1953. Elke zondag om 14u.00 verzamelen we aan het lokaal, ons chiroheem of onze chiro-thuis. En dan spelen we samen, met leeftijdsgenoten en onder begeleiding van 2 tot 3 jongvolwassenen : de ‘leidsters’ of ‘leiders’. Jongens en meisjes hebben een aparte werking. De chiro werkt in leeftijdsgroepen (“afdelingen”) die 2 jaren omvatten. Gewoonlijk is er ook nog een weekend gepland, met de afdeling. Een paar dagen spelen met de chiro, één of twee nachtjes weg van huis. En voor de trouwe chiroleden is er nog het bivak : voor de meisjes van 5 – 13 juli en voor de jongens van 13 – 21 juli 2015.

Hoe kan men zich inschrijven bij chiro Avelgem?

De kostprijs van lidmaatschap, weekend en bivak houden we zo laag mogelijk. Het lidgeld bedraagt €15 voor de eerst ingeschrevene van het gezin en €12 voor andere chiroleden in het gezin. We voorzien net als vorig jaar inschrijfmomenten, op bepaalde zondagen, na de activiteiten. Er worden ook huisbezoeken gepland door de jongensleiding, voor sommige afdelingen.

Dit betekent dat de ouders hun kinderen kunnen inschrijven op: - zondag 20 september 2015 om 17u bij de afdelingsleiding - zondag 27 september 2015 om 17u bij de afdelingsleiding - zondag 4 oktober 2015 om 17u bij de afdelingsleiding

6


AVELGEM

?

Financiële tegemoetkoming voor leden van de chiro.

Je kan ook nog genieten van volgende interessante financiële ondersteuning : • de meeste ‘ziekenkassen’ betalen een stuk terug van de inschrijvingskost en/of de bivakkost. Wij zorgen dat alle nodige informatie op het inschrijvingsbewijs van het werkjaar en het bivak vermeld staat, zodat je dit formuliertje als bijlage kan binnengeven bij uw ziektefonds. • iedere deelnemer aan een weekend of bivak die nog geen 12 jaar oud is, krijgt in de maand mei automatisch een fiscaal attest van chiro Avelgem.

Waar vind ik chiro Avelgem?

Al 50 jaar wordt de Driesstraat 69 – het chiroheem – op zondag bewoond door chiromeisjes. Het lokaal achter het speelterrein huisvest de jongens. Het jongensheem kan ook (te voet of met de fiets) bereikt worden via de Knokstraat en het paadje naar het kerkhof en het Reigershof.

Driesstraat 69. Geen gewoon huisje in de straat.

Veilige, aangepaste lokalen.

De lokalen worden beheerd door vzw chiroheem, en zij weten dat veilige, ruime en stevige lokalen het jeugdwerk ten goede komen. De terreinen worden ook door de vzw onderhouden.

7


CHIRO

?

De overdekte koer en het chirolokaal van de chirojongens.

Naar chiro Avelgem in chirokledij.

Als leiding van een Chirogroep dragen we het nationale chiro-uniform. Ook van de leden verwachten wij dat ze op zondag in uniform naar de activiteiten komen. Vanaf Rakkers en Kwiks (5de leerjaar) verwachten we: - een T-shirt van Chiro Avelgem - een korte chirobroek of -rok - een blauw chirohemd of -sweater Onze eigen rode T-shirt van chiro Avelgem is te koop bij de leiding zelf en kost â‚Ź8. Voor de andere chirokledij voorzien we dit jaar 2 pas- en bestelmomenten: Op zondag 27 september en op zondag 25 oktober kan u om 17u in het chiroheem een uniform bestellen. Er worden enkele pasmodellen voorzien. Zo kan u uitproberen welke maat het best past. U betaalt het uniform cash en krijgt een betaalbewijsje. Wij halen het uniform voor u in de chirowinkel. Een van de daaropvolgende chirozondagen wordt het uniform bezorgd tijdens de Chiro.

8


AVELGEM

?

U kan dan ook eens kijken of er kledij voorhanden is in onze tweedehandsstock. De tweedehandsuniforms worden verkocht aan de helft van de prijs. Als u zelf nog rokjes, broeken, sweaters, of hemden hebt die te klein zijn, maar nog in goede staat, dan kan u die bij ons binnenbrengen. U krijgt er de helft van de prijs voor. Gelieve ook voldoende geld mee te brengen zodat wij alles kunnen aankopen in de chirowinkel. Het is voor de chiro onmogelijk om dit voor te schieten. Als u daarna graag nog een nieuw uniform wil, dan verwijzen wij u door naar de chirowinkel zelf (De Banier, Hoefslagstraatje 1, Gent of Delaerestraat 16, Roeselare). Op de website vindt u alle nodige informatie: www.debanier.be/chiro/kledij Overzicht maten en prijzen (september 2015):

9


CHIRO

? Mee op bivak.

Het bivak wordt vaak omschreven als ‘de kers op de taart van het werkjaar’, ‘hét hoogtepunt van het werkjaar’, ‘dé afsluiter van het werkjaar’, … Telkens komt het woordje ‘werkjaar’ terug. We willen hiermee duidelijk maken dat het chiro-werkjaar zeer belangrijk is voor een geslaagd bivak. Tijdens het werkjaar leren de leden en de leiding elkaar kennen. De leiding weet graag welke spelletjes de leden graag doen, op welke manier ze het best de leden mee krijgen in het spel, hoe de groep in elkaar zit, wat de onderlinge verhoudingen zijn tussen de leden die de sfeer binnen de groep bepalen, … De leden moeten ook elkaar leren kennen en leren samen spelen. Want dat gaat niet vanzelf. Ploeg vormen, daar moet aan gewerkt worden. Iedere zondag opnieuw en zeker ook tijdens het afdelingsweekend. Daarom vinden we het belangrijk en nodig dat de leden op zondag voldoende naar de chiro komen. We hebben ondervonden dat het kan problemen geven in de groep als er kinderen meegaan op bivak die maar 4 of 5 keer tijdens het werkjaar naar de chiro zijn gekomen. Na een grondige bespreking van dit punt op de leidingskring, zijn we tot het volgende besluit gekomen: wij verwachten van alle leden dat ze toch minstens 10 keer naar de chiro komen tijdens het werkjaar om mee te kunnen gaan op kamp. Wij zien natuurlijk het liefst dat alle kinderen iedere zondag naar de chiro komen, maar we weten dat dat niet voor iedereen altijd haalbaar is. De datum van het bivak is reeds gekend, hou er nu al rekening mee in de vakantieplanning : De chiromeisjes: van dinsdag 5 tot woensdag 13 juli 2016 De chirojongens: van woensdag 13 tot donderdag 21 juli 2016

10


AVELGEM

?

Kleurplaat

Voor grote en kleine kindjes!

11


CHIRO

? OLB Bedanking Meisjes Moeder Krista

We kunnen je maar niet genoeg bedanken voor alles wat jij 17 jaar lang voor de Chiro hebt gedaan. We konden ons geen betere VB wensen. Je aanwezigheid zorgde telkens voor rust, steun, warmte,‌ Je was dan ook als een echte moeder voor ons, en dat niet alleen voor de leiding maar ook voor alle leden. De Chiro zal vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn! Zonder ons moeder Krista is er toch steeds een deeltje dat zal ontbreken‌ Als er een prijs zou bestaan voor beste VB van de eeuw dan had jij die sowieso gewonnen. We hopen alvast dat we je nog veel terug mogen zien in de Chiro en weet dat je altijd meer dan welkom bent. Krista, we gaan je missen! Duizend maal dank en hopelijk tot snel!

12


AVELGEM

?

Saharah

Wat zouden we zonder jou gedaan hebben op kamp met al die kapoentjes? Je kende er al een paar van vorig jaar, maar je sloot ook al snel de rest van de lieve kapoentjes in je hart. We willen jou nog eens superhard bedanken voor al de goede hulp en we zijn blij dat je er samen met ons een onvergetelijk kamp van hebt gemaakt!

Veltie

Bedankt voor je inzet in de chiro. We zullen het nooit vergeten hoe je elke zondag straalde om leiding te geven. Deze positieve energie werd ook overgebracht op de leden. Zij zagen je elke zondag graag komen met een geniaal spel of een of andere grappige opmerking! Ook de leiding genoot ervan om je leiding te zien geven. De chiro draaide bij jou echt om het leiding geven en die gedrevenheid zullen we missen! Als medeleidster stond je altijd klaar om voor de leden te zorgen. Je ‘gooide’ je letterlijk volledig in elk spel, denk maar aan hoe je de perziken op kamp op de meest hilarische wijze wilde verstoppen. Het is altijd zo fijn geweest met jou in de leiding, je maakte ons altijd aan het lachen, gieren, brullen of dansen op ‘snollebolleke’.Je zal gemist worden Veltie, stel het goed, avonturier van ons!

13


CHIRO

? Flootie

Al jaar en dag sta je voor de chiro paraat, maar nu is de tijd gekomen dat jij ons verlaat. Met man en macht hebben we geprobeerd je te overtuigen er nog een jaartje aan te breien. Tevergeefs, want je besluit stond vast. Dat was al duidelijk op de afterparty van het groepsfeest aan de bonnetjes ;) We kunnen enkel maar hopen dat jij het jaar even geweldig vond als wij allemaal en dat je van elk moment genoten hebt. We zullen je in elk geval ontzettend missen! Wie moet er nu de jongensleiding tot kalmte aanmanen en hen leren dansen op het groepsfeest? Ja Flootie, jij bent en blijft voor altijd onze Dancingqueen, die nooit aarzelt om ook de toog in te palmen! Ook cocktails maken is ĂŠĂŠn van jouw vele sterktes! Je had altijd wel iets lekkers in petto voor het hele team. Voor sfeer en gezelligheid krijg je van ons dan ook een dikke 10! We hopen dan ook dat we je nog veel terug zullen zien! Flootie, we zijn je super dankbaar voor het voorbije jaar en we zullen je erg missen, want je bent echt onvervangbaar! Vele kusjes, de leiding.

PS: Je bent zondagmiddag altijd welkom in ons chiroparadijsje 14


AVELGEM

?

OLB Bedanking Jongens

Dit jaar nemen we opnieuw met spijt in het hart afscheid van enkele leiders. Vijf rotsen in de branding, vijf leiders die iedere zondagnamiddag of kampdag mee kleurden, vijf figuren die direct door ons hoofd spoken als we aan de chiro van Avelgem denken, kortom vijf topleiders die we hard zullen missen dus bij deze een kleine hommage.

Martijn ‘Kleine Steen’ Steenhaut

Beginnen doen we met de jongste. Martijn, jouw 2 jaren als leider waren er om gewoonweg ‘U’ tegen te zeggen. Je creativiteit voor het maken van activiteiten was van bijna ongezien hoog niveau. Je wist actualiteit in je spelletjes te steken zoals je flessen in een ijsemmer kan steken: veel dus. De kapoentjes van weleer leerden hun wereld kennen door het grote vluchtelingenspel, de rakkers leerden dan van jou weer perfect hoe een C4 geschreven werd. Je bent en blijft een figuur om een voorbeeld aan te nemen in goede en kwade dagen. Big up en vriendelijk bedankt voor alles Marteindbaas! De chiro mist je nu al.

Simon ‘Grote Steen’ Steenhaut

Wie Steen zegt, zegt Simon Steenhaut (althans in Chiro Avelgem). De oudste van de beruchte gebroeders Steenhaut wuift de Chiro na drie jaar uit. Rakkers, Toppers en Aspi’s als kers op zijn persoonlijke taart. Steen was een figuurlijke rots in de branding voor ons geheugen: daar zijn iPhone quasi aan zijn hand vergroeid is, beschikt Steen over een collectie beeldmateriaal die ons toelaat om ontelbare chiromomenten in geuren en kleuren te herbeleven. Bovendien waren zijn facebook en sociale media campagnes telkens een heus schot in de roos. Echt waar Steen, ge waart een absolute meerwaarde voor de Chiro en het is met pijn in het hart dat we u en uw klasse zien vertrekken . #traantjes #dagsteen #rkoi #dolledinsdag #chiroeenstempelvoorhetleven

15


CHIRO

? Gilles ‘Dupi’ Dupont

Zouden we van een grote meerwaarde spreken? Of eerder een onmisbare topleider? Misschien moeten we hem een betrouwbaar werkpaard noemen? Om de kwaliteiten van Dupi op te sommen hebben we meer nodig dan dit boekje dat u nu in uw handen hebt. Sneller dan zijn schaduw knalde hij de beste spelen voor groot en klein in elkaar. En in de Chiro zijn er niet veel zekerheden, maar op Dupi kon je rekenen, dat stond als een sjorpaal van 6m boven water. 4 jaar was hij een vaste waarde als Chiroleider (sloebers, rakkers, kerels, aspi’s) en dat waren 4 jaar waar we allemaal een voorbeeld mogen aan nemen. Dolfke shnoopie, linkshandige gitaar, werkpaard, leutigaard, het ga je goed! We hopen je af en toe nog te mogen verwelkomen in de chiro. Bedankt Dupi, echt waar.

Milan ‘Milanuz’ Holvoet

We zitten met een groot probleem: Wie gaat volgend jaar de hoofdrol spelen in ons kampthema? Vijf jaar lang was Milan leider en vijf jaar lang speelde hij de kleurrijkste personages die we ons ook maar konden voorstellen op kamp. Soms met kleine oogjes maar altijd met evenveel enthousiasme presenteerde hij ook al die jaren de ochtendradio. Iedere afdeling behalve de sloebers had hij onder zijn hoede en moest het niet van zijn studies zijn dan had hij die er graag wel nog eens bijgepakt. Maar het leven van een dokter in spe is hard en daarom moeten we jou met heel veel spijt in het hart laten gaan. Denk je nog eens aan ons tijdens een of ander rectaal onderzoek als je stage hebt op zondag? En we hopen/ dromen/ wensen je zeker nog eens terug te zien de zondagnamiddag want we zijn er zeker van dat ieder lid van de jongste tot de oudste zich zijn hele leven lang die grote leider met zijn baard en krullen en zijn luide stem zal herinneren. Milan er zijn te weinig woorden voor om te beschrijven hoe hard we je zullen missen, maar toch zeer hard bedankt voor je vele jaren inzet in de chiro. See you soon Dr. Holvoet (liefst niet op consultatie)!

16


AVELGEM

?

En last but zeker niet least:

J ens

‘J (P)e nske’

Tack

Jenske, Tackie, Penske, Sponsje en ga zo maar door. Jens was de man van de vele bijnamen maar als er een naam is die we gaan blijven onthouden dan is het wel hoofdleider Jens. Twee jaar lang offerde Jens zich volledig op (neem dat maar heel letterlijk, cf Thesis) om de chiro elke zondagnamiddag perfect te laten draaien. Een betere hoofdleider konden we ons niet inbeelden daarom doen we nu met z’n allen een knieval voor hem. Daarnaast was jij 7(!) jaar leider: toppers, sloebers, kerels en kapoentjes werden allemaal door jou onder handen genomen. Bijna de volledige huidige leidersploeg heeft nog kennis mogen maken met de fantastische leiderskunsten van deze man. We zullen je ervaring hard missen! Samen met de discussies over kerncentrales en de eigenzinnige groepsmomenten met muse op de achtergrond op kamp. Jens, je was een voorbeeld(leider) voor iedereen, ge kunt maar zien dat we u nog veel zien in de chiro en nog veel succes in wat komt. De chiro heb je al tot een perfect einde gebracht (hopelijk nu je studies ook nog, grapje, lel) groetjes en we houden van je!

17


CHIRO

?

18


AVELGEM

?

Aspi Meisjes op kamp “’t Spel ’s hespe!” Het was ons standaardzinnetje doorheen een fantastische kamp. En waarom? Omdat we samen een gekke bende vormen! Het heeft ons bloed , zweet en tranen gekost maar we hebben een totaal van 240 km gefietst richting Amel en we zijn er trots op! We hebben een zeer luxueus voorkamp gehad en daar zijn we heel dankbaar voor. Dat hebben we allemaal te danken aan de gastvrije mensen die ons lieten logeren bij hun thuis. Samen met de super toffe en positieve sfeer die heerste in onze groep, maakten dit ons voorkamp onvergetelijk. Soms hadden we pech, zoals een platte band of een gigantische dazenbeet, maar dat kreeg ons niet klein! We bleven doorbijten en geraakten er telkens weer bovenop (de berg). Ons kamp zelf was dan ook de max! We hebben allerlei spelen gespeeld en hebben nog een betere band gekregen dan tijdens het jaar. ‘s Avonds gezellig wat praten in onze achtertent, liedjes zingen (of zelfs bulderen) tijdens de afwas, elkaar helpen, … dat is pas aspie zijn!

19


CHIRO

? Het leven zoals het is… DE CHIROLEIDER

We zijn eind mei, tussen boek en cursus heen begint de chiroleider al serieus te dromen over het kamp dat met rasse schreden nadert, nog enkele weken en dan zou de kroon op het werkjaar gezet worden. Betere tijden in het verschiet, want om eerlijk te zijn is die ellendige grote hoop papier voor zijn neus, die later de basis voor een diploma zou zijn, nu ook niet zo interessant. Een paar weken later eindigt het werkjaar, laatste keer Chiro, grote kuis, en de legendarische vergaderingen die het kamp vorm geven, vinden plaats. De laatste dagen voor het kamp is het voor de chiroleider druk, o zo druk. Sommigen moeten nog inschrijvingen afwerken terwijl anderen reeds aan een rotvaart hun programma volproppen met topactiviteiten. Decors worden gemaakt, winkels geplunderd en vrachtwagens worden volgestouwd. Met enkele collega’s trekt de chiroleider naar de kampplaats om de tenten op te zetten, want wie dacht dat die daar altijd al stonden, slaat de bal grondig mis. De dappersten onder de chiroleiders beslisten om in een verschroeiende hitte tot de verre kampplaats te rijden met hun koersfiets om dan aansluitend de camion te lossen, tenten op te slaan en de slaapzaal onder te verdelen. ‘Vree manjes’ als je het mij vraagt! Het kamp begint, de chiroleider begeleidt zijn groep op de bus (of op voorkamp, whatever). Eenmaal aangekomen zwaait hij de chiroleidsters en meisjes uit en begint het pas echt. Instuif, kampthema, organisatie van de slaapplaatsen, alles moet heel rap gebeuren, want de kinderen, die kijken vol spanning uit naar wat wederom de mooiste 8 dagen van het jaar zullen zijn. De chiroleider blijft ijzig kalm en doet waar hij goed in is, toneel spelen en kinderen entertainen. Hij lost in een handomdraai problemen op en veegt in een oogwenk de eerste heimwee-traantjes weg bij de allerkleinsten. Hij laat alles in goede banen lopen, en met een glimlach sluit hij de dag af met de kinderen. Zij kruipen onder de wol (enfin polyester), hij bijlange nog niet. Als de dag voor de kinderen ten einde loopt, is hij voor de chiroleider pas halfweg. Samen met de andere chiroleiders moet er weer nog een hele boel geregeld worden. Een nabespreking van de

20


AVELGEM

?

afgelopen dag, een voorbereiding voor het volgende etmaal. Tot op de minuut regelt hij de dagindeling van zijn groep, want ja, elk moment is goud waard op kamp! Als alle serieuze aangelegenheden afgehandeld zijn, is het tijd voor ontspanning. De chiroleider nuttigt nog een natje en een droogje, grapt en grolt tot het ook voor hem tijd is om enkele uurtjes te slapen. 07h00, de wekleider staat op, wekt wie gewekt moet worden, het kamp wordt op gang getrokken en de hele mallemolen gaat weer draaien. Rise and shine, het wordt weer een mooie dag vandaag! Tot zover een vereenvoudigde greep uit het leven van de chiroleider.

21


CHIRO

? #Boenfie

22


AVELGEM

?

23


CHIRO

?

De verschillende afdelingen bij de chiro De chiro werkt in 6 leeftijdsgroepen van telkens 2 jaar. Per afdeling zijn er twee, drie of vier leidingsmensen voorzien. Vanaf het eerste leerjaar (niet vroeger) kan je lid worden van de chiro. Een overzichtje : 1° en 2° leerjaar: KAPOENTJESJONGENS / KAPOENTJESMEISJES 3° en 4° leerjaar: SLOEBERJONGENS / SLOEBERMEISJES 5° en 6° leerjaar: RAKKERS / KWIKS 1° en 2° middelbaar: TOPPERS / TIPPERS 3° en 4° middelbaar: KERELS 3° en 4° middelbaar: TIPTIENS 5° en 6° middelbaar: ASPIEMEISJES 5° en 6° middelbaar: ASPIEJONGENS

24


AVELGEM

?

Leidingsverdeling Meisjes Dag mega kei coole leden van Chiro Meisjes Avelgem, Het is weer zover, het nieuwe Chiro werkjaar gaat bijna terug van start. Zoals jullie waarschijnlijk reeds gemerkt hebben, zorgden wij dit jaar voor een ‘specialleke’. De leidingsverdeling is namelijk TOP SECRET, waardoor jullie – in tegenstelling tot andere jaren – nog geen flauw idee hebben wie jullie nieuwe leiding zal zijn. Wel, daar is een reden voor… We nodigen jullie allemaal graag uit op de eerste chirozondag, 20 september om 14u, om samen met ons een groot spel te spelen. Het is belangrijk dat jullie allemaal aanwezig zijn, want er valt een grote prijs te winnen, namelijk: DE LEIDSTERSVERDELING!! Tip: zorg ervoor dat je in vorm bent, want het zal niet makkelijk zijn! Doe ook zeker jullie best, want slagen jullie er niet in om het spel tot een goed einde te brengen, dan zal de leidingsverdeling voor onbepaalde duur geheim blijven! (MUAHAHA) Tot dan, De allerliefste leiding!

25


CHIRO

? Kapoentjes Meisjes

Allerliefste kapoentjes Zijn jullie klaar voor het nieuwe werkjaar? Wij alvast wel!! Het belooft fantastisch te worden, we gaan allerlei leuke spelletjes spelen elke zondag van 14-17u. Momenteel is het nog een groot geheim wie jullie leiding zal zijn. Als je heel erg benieuwd bent naar wie jullie nieuwe leidsters zijn, kom dan zeker naar de eerste keer Chiro op 20 september om 14u. Daar komen jullie te weten welke vier leidsters jullie dit jaar zullen entertainen. Breng tegen dan ook deze mooie kleurplaat mee van onze mascotte, dan kunnen we ons lokaal alvast versieren! â˜ş Tot dan. Vele lieve groetjes, The Fantastic Four!

26


AVELGEM

?

Kapoentjes Jongens ,spopeineopaK speeY (#spiegel) Dit jaaros is’t weeros Chiros! Jullieos hebben tweeos onbekendos leideros genaamdos Henreigeros en Tbossos en 1 leideros die jullieos waarschijnlijkos al kennos, genaamdos Hannibalos. Dit jaaros leren jullie alles over obusos ontploffos. Regel eenos: If you seeos obusos, you go out of tractoros and runnos in fieldos! Binnen tweeos maandos komt onzos vierdos leideros jullieos vergezellos. Zijnos naamos isos Klaas Faak. Jullie weten niet wie hij ben. Hij komt hier zo praatoz tegen onzos. WAT DENKEN JIJ? Gedaan met al dat Mediterraans gezever in pakskes! Wij, Hannes Degraeve, Tuur Bossuyt en Henri Cracco zorgen voor een beestig jaar vol met beestige activiteiten. Ons doel: elk lid tot beestig lid maken. Hopelijk komen jullie talrijk naar de Chiro, want hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Check et ut gasten, peace allemoale en F**k ol de haters

PS: Maak zelf een PS. PSS: Geniet van de zon. 27


CHIRO

? Sloeber Meisjes

Dag allerliefste sloebertjes! Na een leuke en zonnige vakantie is het eindelijk terug CHIROTIJD, joepieeee! Hebben jullie zin om een heel jaar te ravotten, spelletjes te spelen, leuke dingetjes te knutselen,... samen met jullie vriendinnetjes en vier supertoffe leidsters? Willen jullie weten wie die supertoffe leidsters zijn? Dan moeten jullie zeker komen naar de eerste keer chiro op 20 september om 14u! Voor de nieuwsgierige kindjes die niet meer kunnen wachten, hier zijn enkele weetjes over jullie nieuwe leiding: Leidster 1 Aantal jaar leidster: nu 4de jaar leiding Lievelingschiroliedje: het bivaklied Lievelingskampeten: WAP (worst met appelmoes en patatten) Lievelingskleur: appelblauwzeegroen Lievelingsafdeling: de sloebertjes natuurlijk!! Leidster 2 Aantal jaar leidster: nu 3de jaar leiding Lievelingschiroliedje: ‘wees nooit boos op een eend’ Lievelingskampeten: vispannetje Lievelingskleur: blauw Lievelingsafdeling: de sloebertjes natuurlijk!! Leidster 3 Aantal jaar leidster: nu 2de jaar leiding Lievelingschiroliedje: Ik blijf in de chiro geloven Lievelingskampeten: barbecue Lievelingskleur: geel Lievelingsafdeling: de sloebertjes natuurlijk!! Leidster 4 Aantal jaar leidster: nu 2de jaar leiding Lievelingschiroliedje: tuimeling Lievelingskampeten: pizzabaguette Lievelingskleur: rood Lievelingsafdeling: de sloebertjes natuurlijk!! Kunnen jullie al raden wie wij zijn? Jullie komen het te weten op de eerste keer chiro! Tot dan, de sloeberleiding xoxo ☺ 28


AVELGEM

?

Sloeber Jongens Dag Sloebertjes, Dit hier is Jezus, je weet wel die van in de Bijbel. Jezus weet niet wat te doen op zondagnamiddag. Help jij hem naar de chiro waar hij zich wel kan amuseren?

Joepie goed aangekomen! Feest! Deze twee mooie jongens waren nog op zoek naar een derde leider en daarom zal Hij jullie samen met hen iedere zondag in de chiro van de tofste spelletjes , activiteiten en andere fantastische momenten voorzien. Groetjes van Jezus en zijn twee apostels. Hopelijk tot in de chiro voor een kennismaking met Jezus en voor de rest een geweldig, super, plezant , mega chirojaar. 29


CHIRO

? Kwiks

Wij zijn op zoek naar deze drie fantastische dames. Het is uiterst belangrijk dat deze drie gevonden worden. Zodanig dat de kwiks een megabeestig jaar kunnen beleven. BELONING voor de vinders: de tofste zondagnamiddagen ooit, een super weekend, een 端bercool kerstfeestje en een onvergetelijk kamp!

30


AVELGEM

?

Rakkers Liefste rakkertjes, Wij zijn al lange tijd op zoek naar versterking binnen ons K3-team. Nadat we de vrouw met de baard hebben afgewezen, heeft men ons naar jullie doorverwezen. Vanaf nu zullen jullie dus omgeschoold worden tot echte K3’ertjes XOXO. Jullie opleiding zal begeleid worden door Bram Declercq a.k.a. McDezee. Deze jongen (of is het nu een meisje?) kan links op de foto bewonderd worden. We vinden hem terug in de gym, ofwel op de schoolbanken van het Atheneum waar hij zich in de leerstof van de elektromechanica probeert te verdiepen. Aan de rechterzijde worden jullie vergezeld door de beeldschone Thomas Missiaen a.k.a. Thomoeszz. Deze mooiboy vind je terug op de bussen van De Lijn, ofwel achter de kassa in de GB van Avelgem. In zijn vrije tijd gaat hij ook wel eens naar school waar hij samen met vele vrouwen Sociaal Technische Wetenschappen bedrijft. In het midden van de foto vinden we de lange smalle van de drie terug: Achiel Colman a.k.a. “de meest verantwoordelijke van de drie.” Hij gaat naar school in Avelgem en volgt Handel. Dit wordt er van jullie verwacht: • Gesmeerde stembanden • Roze kledij is een pluspunt (Chiro uniform is ook goed) • Een stralende glimlach • Glanzend haar

Zet jullie dansschoenen maar al klaar en tot snel! XOXO 31


CHIRO

? Tippers

Halloooo allerbeste tippers!!! Zijn jullie klaar voor een nieuwe chirojaar vol plezier? Wij kijken er alvast naar uit! Dit jaar is het een beetje anders dan anders en houden we de leidingverdeling geheim! Je zult dus pas op de eerste keer chiro weten wie we zijn. Spannend!! Maar, we willen wel een beetje informatie geven over ons zodat je ons toch al een beetje kent. Wij zijn dus met drie, we lijken een beetje op K3, we hebben een gemeenschappelijke hobby, namelijk samen met de andere leidsters iets gaan drinken in krak (het jeugdhuis in Avelgem) We zijn allemaal heel verschillend maar we hebben 1 zelfde missie: zorgen voor een onvergeetelijk jaar!!! Bereid jullie dus maar voor op een jaar vol met beestige activiteiten! XOXO

32


AVELGEM

?

Toppers

Dat iedereen gewaarschuwd moge zijn, dit jaar wordt historisch. Geschiedenis zal geschreven en herschreven worden. Voordat de wereld zou vergaan, willen we jullie een onvergetelijk jaar schenken. Leiders van dienst bij de overschattige toppertjes zijn niet de minste. G-Roen, DJ Marshall en Unti, alledrie Straight outta A-town, zullen je leren hoe je een echte West-Side thug wordt.

33


CHIRO

? Tip-Tiens

!!!!!EXCLUSIEF IN ‘T VRAAGTEKEN!!!!!

!!!!!EXCLUSIEF IN ‘T VRAAGTEKEN!!!!! Wij hebben goed nieuws voor onze Tiptien lezeressen, want er is belangrijke info gelekt over de leidstersverdeling van Chiro Avelgem! Tot nu toe was die strikt geheim, maar wij hebben uit zeer betrouwbare bron en dankzij de juiste connecties toch al enkele tips, of moeten we zeggen “roddels”, kunnen verkrijgen. Als eerste hebben we horen vallen dat het 2 meisjes zijn, dat is waarschijnlijk al een hele opluchting!! Ze waren hoogstwaarschijnlijk ook aanwezig op het kamp in Amel 2015. Jullie hebben er dus vast en zeker al oog in oog mee gestaan! Zo kunnen we meteen al weer een hoop mensen uitsluiten. Het zou ook wel eens kunnen dat jullie die fantastische leidsters al eerder als leidster hebben gehad, maar dit kunnen we niet met 100% zekerheid zeggen... We hebben ook een paar keer horen vallen dat één van hen wel eens een bril zou durven dragen, maar misschien niet altijd. De ander zou recht haar hebben, maar andere bronnen laten ons weten dat krullen zeker niet zijn uitgesloten!

34

Aangezien deze superleidsters al enkele keren in dit boekske zijn verschenen, zal dat wel betekenen dat ze super knap zijn. Nietwaar? Uit alle fluistergesprekken die rondgaan in Avelgem hebben we ook vernomen dat dit een ijzersterk duo is en het dus zeker en vast een top jaar zal worden! En voor we het vergeten, nog een laatste weetje dat vervat zit in al deze hoop roddels is dat hun lievelingskleur blauw is… Uit een meer betrouwbare bron kunnen we met 100% zekerheid afleiden dat we tot deze conclusie mogen komen: Eenmaal jullie weten wie dit legendarische duo is, zullen jullie ook kunnen bevestigen dat dit de beestigste leidsters zijn uit de geschiedenis van Chiro Avelgem! Kan je moeilijk geloven dat deze geruchten waar zijn???? Kom dan zeker naar de eerste keer Chiro op 20 september en ontdek zelf DE WAARHEID! You know you love me, XOXO GOSSIP GIRLZ


AVELGEM

?

Kerels ragazzi più dolci hurra , kiropraktik begynder igen. Søndage gør dumme, tager ketamin og spille cool spil : det vil ikke være forkert ! vi kommer til at skubbe grænser , migrere til krigszonen og løse alle vores problemer gennem det hæderkronede teknologi i deres egne. Desuden vil vi opfede vores egen nuværende konto med penge nok, at vi lovligt fra folk banke deres lommer under dække af “ chiro aktivitet ‘. Bene, tempus est mutare linguae deficient in Latin procedimus, sive naturali , quia ex aliquo intellectu . cik smags jūs tagad zvērestu šajās darn tulkošanas robotu , es domāju ! haha , kādas ir jūsu līderi joprojām gremlins! vienkārši jauki nākt Chiropractic un atklāt patieso dzīvi boss . Vai jūs vēlaties, lai saprastu kaut ko no šī noskaņojuma ? nāk uz leju un mēs sniegsim jums dažus padomus, un mēs jums , neatkarīgi no paciņu pasaulīgā gudrība , nepieciešamo informāciju. Padoms : mums nav iet brīvdienās uz vietu, kur mēs esam viena no valodām, mēs izmantojam šo noskaņojumu ! hahaha Molto amore , vostri capi Lluyt und G-Ohm

35


CHIRO

? Aspi Meisjes

Bereid je maar voor, want hier zijn we weer hoor. Om de wereld van verder verval te behoeden. Om de mensen van ons volk te kunnen beïnvloeden. Om de kwaadaardigheid van de liefde aan te tonen. Om dichter bij de sterren te kunnen komen. Jessie! En James! Team Rocket is nog sneller dan het licht, dus vecht als een man of geef je over en zwicht! Meowth, ogendicht! Wie wij zijn, weten jullie niet, maar weten jullie wél wie deze Pokémon zijn?

Combineer de namen van deze twee Pokémon en zet er “Aspie” voor (vb. Aspie Pikachubulbusaur als je denkt dat de eerste foto Pikachu is en de tweede foto Bulbusaur). Onder deze naam kan je een profiel op facebook vinden. Voeg dit profiel toe als vriend en misschien kom je dan wel iets meer te weten over jullie leidsters. Team Rocket houdt het weer voor gezien! *Ping* 36


AVELGEM

?

Aspi Jongens GUYZ KBEN BACK VAN NOOIT WEGGEWEEST JE MOE NIE MEER VRAGEN WAAR DAK ZATEN KWILN ER NIE MEER VAN KLAPPEN EN TIS GEPASSEERD VERSTA JE HET GRTZ PEDRO KAN ALLEEN ZEGGEN DAK DER NIE MEE KANNE LACHEN AK ZIEN WUK DATTER ALLEMOALE GEBEURT IER IN OOSTENDE EN DE REST VAN DE WEIRELD GELINK OOK IN AVELGEM TI DAAR NOG DE MOEITE MOEK ZEGGEN KE DAAR NE KE BIJ ROOSKE BELAND ZONDAG TE ZEVENEN SUCHTENS KAN JUSTE SPEL GAD ME DEN DEKEN IE WAS IP EEN DUVVE ANT SKIPPEN INT PORTAAL KZEGGEN VINTJE TZAL GEEN WAAR ZIN NOG ENE KE EN KGAN BELLEN NA MINNE MAAT FRANCISCUS IE WA NOG RAPPE STIL JA AL DIE KERELS VANT VATICAAN ZIN FAN VAN MIN KEJT KEN DA BEESTJE MEEGEDAAN EN KZEGN TEGEN ROOSKE MOEJE EEN DUVVE EN JAAK GEIRN ZEI ZE TSKINT DAT BEESTJE DAAR NOG OLSAN ZIT ZUK EEN TWA DOE MIE DEUGD KZIN NEN DIERENVRIEND VOOR MOESTJET NOG NIE WETEN DA EFKES TERZIJDE MA NU FOR REAL BOYS WUK DATTER IP MIN MAGE LIGT TEN EERSTE GASTJES GOEIE RAAD DAK GEVEN PRINTERS VAN HP ZIJN GEEN KLOTEN WAARD KEN HEM HIER IN BROKKEN GESMETEN TEGEN DE MUUR VINT TEN TWEEDE KEN YVES LETERME TEGEN GEKOMEN IN KNOKKE KZAGEN DATN MIN HERKENDE EN ZIJN KOP KWAM HEEL ROOD VINT KENT MAAR LATEN PASSEREN TEN DERDE KZIN NOG ALSAN NIE VERKIESBAAR IN AVELGEM OR ELSE TOM PEDRO WOULD BE THE MAN DIE DE GASTJES ECHT OPT RECHTE PAD ZOE HELPEN KEN GEINFORMEERD VOOR IP TE KOMEN VOOR SKEPEN WANT KZAGEN DER DAAR EEN PAAR BEZIG ME VANDALISME KZEGGEN GUYZ PEDRO IS TEGEN VANDALISME JE MOE ALSAN PIJZEN AAN DE GEVOLGEN GRTZ PEDRO TWA NOG RAPPE GEDAAN HEHE DIEN DAG KDOEN DE DEURE OPEN EN TSTAAT DAAR NEN TYP VANT NIEUWS BLAD TE DRAAIEN KZEGGEN WAT IST VENT EJ EIER KOEKEN MEE VENTJE WILDE EEN INTERVIEW VAN MIN ZEGTN JE FACE BOOK IS ZEKER EEN KLUCHT KZEGN WETJE WAT DAT ER EEN KLUCHT IS JON STRONTGAZETJE GRTZ ANYWAY KE NOG VEEL WERK OOK IN MIN EIGEN HOME TOWN OOSTENDE 37


CHIRO

?

38


AVELGEM

?

WANT DIE KOSSOVAREN PIJZEN DAZE PEDRO NE KEER EEN KOPKE KLINDER GAN MAKEN KZEGGEN CHALLENGE ACCEPTED KOSSOVAAR DOET 8 REPS MET 80 KILO MEGA PREUS WAT DOET PEDROOTJE PETAT 2 KEER 10 REPS MET 120 KEN DAAR TOT DE ZEVENEN GEZETEN ZEGTN JE ZIE EEN STOEF BUZZE KZEGN AT ER TWIE ZEGT JE ZIJT EEN STOEF BUZZE IST 9 OP DE 10 KEREN ZELF EEN STOEF BUZZE JE MOET DAAR ECHT EEN KEER OP LETTEN ZODUS VOORLOPIG GAK NIE IPKOMEN IN AVELGEM MA GANK EERST PROBEREN DIE VULLE SOS JOHAN VANDE LANOTTE BUITEN TE KRIJGEN KEN HOORD VAN TANJA DE CAFÉ BAZINNE VAN DEN ECLIPS TZOE EM WEL NOG ZUUR KUNN IPBREKEN HEHEH PEDRO GAT VENTJE DA ZIN IN DEN TUSSENTIJD GAAK TWEE VAN MIN BESTE STUDENTEN KLEINE PEDROS LIK DANK DER TEGEN ZEGGEN KEJT STUREN NA AVELGEM VOOR VAN JUDDER EEN TWUK TE MAKEN WANT KEN GEZIEN DAT IN DE CHIRO GENE VETTEN MEER ES IDOLEN VAN TEGENWOORDIG VAN DE ASPIES GELINK G GORAN GILLES SIMOENS JAMIE ME ZINNEN BDAY PARTY WA LOSERE TROUWENS MOESTE PEDRO DA TEGEN KOMEN KZOEN NOG NE KE AL MIN MATEN UIT CHINA UITNODIGEN OOK KZIN GEWELDIG VERMOGEND KEJT EN TONS EJE OOK NOG SIDNEY SCHMELZ KMOEN DAAR AL MEE LACHEN IN MINNEN TIJDE WA DA NOG KOEN BYLS DA WA NOG NE KE EEN TWIEN OM NA IP TE KIJKEN ZEG DA KIK ET GEZEID E GRTZ KGAAT JUDDR DUS ENE KE ZEGGEN NEE GEEN TWEE ZITTER EEN TWUK IN JUDDER OREN MISSCHIENS VINT JE GAAT DER DEUGD VAN IN VAN NA DE CHIRO TE KOMEN WANT GE ZOE DER MISKIENS NOG NE KE EEN TWUK OF TWEE DRIE KUNNEN IPSTEKEN OVER ET LEVEN EN OE DAJE IN MIN VOETSPOREN MOET TREDEN DUS OLLEMOALE BE THERE OR PEDRO IS NOG GOING TO BE HAPPY E YOU KNOW PS AJE TIEN KEERS GEWEEST ZIE MEUGDJE NE KE NA MIN THUS KOMEN TGA MAGIC TIMES ZIN ZE DOENT ALVERRE OL IN UDDER BROEK VAN CONTENTEMENT AT ZO VERRE ES HEHE GRTZ PEDRO EN MIN MATJES VELUX EN MOLI G

39


CHIRO

? De leidingsploeg op een rijtje Chirojongens Scheldedal Kapoentjes (1° en 2° leerjaar) Hannes Degraeve, Knobbelstraat 60 Tuur Bossuyt, Ganzenhofstraat 77 Henri Cracco, Assegem 34

0474.67.71.58 0479.72.26.98 0471.65.71.52

Sloebers (3° en 4° leerjaar) Thibaut Missiaen, Bevrijdingslaan 43 Jotte Verrept, Reigershof 7 Tijl Demeyere, Bosstraat 22

0473.11.78.40 0470.68.39.66 0497.83.40.84

Rakkers (5° en 6° leerjaar) Achiel Colman, De Ronde 6 Thomas Missiaen, Bevrijdingslaan 43 Bram Declercq, Okkerdriesstraat 92, Outrijve

0472.07.85.65 0474.52.37.18 474.52.37.18

Toppers (1° en 2° secundair) Nicolas Dupont, De Ronde 2 Inti Ayavaca Flores, Meersstraat 43 Jeroen Depraetere, Langestraat 22

0471.11.32.17 0478.77.78.68

Kerels (3° en 4° secundair) Guillaume Delobelle, Pont à l’Haye 74, Escanaffles 0497.89.80.48 Lloyd Vermeulen, Lijsterhof 23 0471.46.52.27 Aspies (5° en 6° secundair) Felix Ysenbaert, Stijn Streuvelslaan 21 Milo Ghistelinck, Gauwelstraat 70, Heestert

0479.58.89.52 0473.30.94.89

Groepsleiding Groepsleider: Thibaut Missiaen, Bevrijdingslaan 43 0473.11.78.40 Volwassen begeleider: Koen Byls 056.64.70.09

40


AVELGEM

?

Chiromeisjes Kantekleer Marie Davidts, Leynseelstraat 157

0470918580

Katrijn Decoster, Doornstraat 9

0479170195

Katrien Devooght, Stijn Streuvelslaan 3

0477646709

Clemence Dubois, Pannebakkersstraat 5

0498495801

Yanne Herman, Albert Decockstraat 23

0471254132

Janne Holvoet, Nieuwstraat 2

0496295546

Hanne Mahieu, Rozenstraat 7

0478695260

Valerie Stichelbaut, Doorniksesteenweg 134

0496773928

Lise Toye, Langestraat 32

0472833324

Justine Vandekerkhove, Pontstraat 110

0475468865

Zara Vanwynsberghe, Rozenstraat

0496487317

Emily Vercruysse, Vredestraat 7

0471707826

Barber Vermeersch, Oudenaardsesteenweg 160

0477133502

Marie Vervacke, Raaptorfstraat 73

0478359375

Camille Watteyne, Rue Buret 16

0474617952

Manon Watteyne, Rue Buret 16

0473171255

Margot Ysenbaert, Stijn Streuvelslaan 21

0478186567

Groepsleiding Groepsleidster: Nele Decoster, Doornstraat 9 Volwassen begeleidster: Sofie Calant

0479171096 0472740042

41


CHIRO

?

Dier van de maand

Een eenhoorn is een mythisch dier dat sinds de Oudheid wordt beschreven als een beest met een lange, puntige, spiraalvormige hoorn op zijn voorhoofd.

Zijn hoorn steekt vrij uit, boven kluisters, omheining en gewas, een uitbundige liefdeshymne. Zijn hoorn ontspruit uit het onverstoorde voorhoofd als het ontstaan van een komeet, O hoorn, van licht vervuld!

42


AVELGEM

?

43


CHIRO

? De chirokalender

20 september: 14u.00 – 17u.00 Eerste chironamiddag, bijeenkomst in het chirolokaal, Driesstraat 69. Iedereen die ‘chiro’ eens wil proberen is welkom. Gratis deelname. Om 17u is er een eerste inschrijfmoment: de leden kunnen ingeschreven worden door de ouders bij de afdelingsleiding, in het afdelingslokaal. 27 september: STARTDAG Ook deze dag mogen alle kinderen en jongeren met ons komen meespelen. Gratis deelname. 10u.00 : leden aanwezig aan de kerk. 10u.30 : startmis, iedereen welkom in de kerk van Avelgem. 11u.30 : tocht naar het lokaal voor de leden. 12u.00 : feestmaaltijd voor de leden. 13u.30 : namiddagactiviteit. 16u.00 : voorstelling voor de leden, ouders en sympathisanten met voorstelling van de leiding 17u.00 : Einde van de namiddag. Er is dan nog mogelijkheid om chirokledij te passen en bestellen, om eens in de verloren voorwerpen van het bivak te kijken en om iets te drinken. Vanaf zondag 4 oktober: elke zondagnamiddag gewone chiro-activiteit Op 4 oktober is er ook een inschrijfmoment: om 17u kunnen de leden ingeschreven worden door de ouders bij de afdelingsleiding, in het afdelingslokaal. Op 25 oktober kan je ook nog chirokledij passen en bestellen. We verwachten ook dat alle kinderen tegen deze datum zijn ingeschreven. Zondag 15 november: Koetjeboef: etentje ten voordele van chiro en vzw chiroheem. De datum van het bivak is reeds gekend :

De chiromeisjes: van dinsdag 5 tot woensdag 13 juli 2016 De chirojongens: van woensdag 13 tot donderdag 21 juli 2016 De laatste info vind je op: www.chiroavelgem.be www.facebook.com/chiroavelgem

Inschrijfmomenten na de chiro (vanaf 17u.00) op zondag 20 en 27 september en op zondag 4 oktober. Kostprijs: €15 voor het oudste chirolid van het gezin, €12 voor de volgende ingeschrevenen. 44


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.