Vraagtekenfeb2017

Page 1

TEKEN

lgem. al uit Ave anten. Schelded sympathis en Chiro eiding en antekleer sen begel n Chiro K g, volwas infozine va ing, groepsleidin id ken is een ‘t Vraagte mengesteld door le t sa Het word em 580 Avelg

,8 nweg 111 aardststee s, ouden s : K. Byl

zendadre

VU en af

n an v t

Gibra lt a D

T VRAAG

Je b e

r

‘T V

... s l a

delijks riemaan

Magazin

e

N E K E T G A RA e uitgav

e,

, 1° kw P708240

artaal 20

ro Ave i h C d n ro

17

lgem


CHIRO

?

2


AVELGEM

?

INHOUD Leiders in de bloemetjes gezet

4

Toneel jeugdraad 5 Kerstfeestje aspi meisjes 6 Weekend kwiks 9 Ketigewestweekend 10 Alle info over het groepsfeest

12

De Sint in de chiro

17

Chirokalender 20

OPLOSSING P.19

3


CHIRO

? LEIDERS-IN-DE-BLOEMETJESZETTEN-STARTERSPACK

Wat heb je nodig om 2 ‘interimleiders’ eens ferm in de bloemetjes te zetten? Hieronder een niet-exhaustief overzicht. • 2 leiders die een semester op Erasmus gingen en dus geen leiding konden geven, • 2 sympathieke oud-leiders die het zagen zitten om nog een half jaartje extra aan hun Chiro-carrière te breien. • Een hele hoop welgemeende complimenten. • Bloemetjes om de interimleiders in te zetten, bij voorkeur gladiolen, hyacinten, witte rozen of een weelderige wilde bloemenweide, • Een tekstje in ‘Het Vraagteken’, zoals datgene dat u nu aan het lezen bent • Een paar mooie foto’s die bewerkt zijn met paint. Felix en Rien, van harte bedankt namens de hele Chiro voor de leuke weken waarin we onvoorwaardelijk op jullie waardevolle hulp en steun konden rekenen. Hoe cliché het ook mag klinken: zonder jullie was het gewoonweg niet gelukt, merci! Wij zeggen u geen vaarwel, beste vrienden, want met veel plezier nodigen wij u beiden uit om er nog een laatste ferme lap op te geven op het kamp in Bastogne. Bedankt vanwege de volledige leiding en tot later!

4


AVELGEM

?

TONEEL JEUGDRAAD Elk jaar trekken we met onze jongste afdelingen naar de grote theaterzaal van Spikkerelle om onze kapoentjes en sloebers te vermaken met een spetterend toneelstuk. Toen de meisjes en jongens vernomen dat ze hun beste goocheltrucjes zouden mogen bovenhalen, merkten de leidsters en leiders dat de leden plots heel wat sneller stapten. Vol enthousiasme kwamen we aan bij de Jekidoki-goochelshow en nog meer blije blikken volgden toen de goochelaar van Belgium’s Got Talent op het podium kwam. (Ja, die met zijn kip en goudvis!) Met de hulp van onze chiroleden werden de goocheltrucs nog beter en ze waren al zo goed! Enkele leden en zelfs een leider mochten de goochelaar assisteren. Na een halfuurtje goochelen, kregen alle kindjes een drankje en een koekje in de pauze. Na nog een halfuur kippen wegtoveren, handboeien losmaken en nog vele andere trucjes, begonnen onze lachspieren pijn te doen. Gelukkig konden we na de goochelshow nog wat stoom aflaten met Dikke Bertha op de evenementenweide. Met heel wat minder enthousiasme stapten we uiteindelijk terug naar onze chirolokalen, die gelukkig nog niet weggetoverd waren! Nog eens een super merci aan de jeugdraad!

5


CHIRO

? KERSTFEESTJE ASPI MEISJES

Gebruik je brein en kraak de code. Vul de ontbrekende woorden in om het verhaal te vervolledigen van het kerstfeest van de aspiemeisjes. Er waren eens …. …….. in de maand december een ……… aan het drinken op hun … in het prachtige Gent. Ze zaten wat te ……. over de barre tijd die hen weer te wachten stond. Ze zaten wat te denken over wat ze konden doen om 2016 in stijl af te sluiten. Eén van de leidsters dacht aan een ….. herinnering aan een BBQ die ze eens hadden georganiseerd. Is dat geen idee? Ze namen een kijkje op hun koertje en daar zagen ze de toen ……… BBQ levenloos, roest, zwart, … staan. Een ……. op de BBQ was genoeg om te besluiten dat deze BBQ zijn beste tijd had gehad. Na nog een dag vol les en ……. ging een leidster naar een plaatselijke winkel een nieuwe BBQ halen en stak deze in de ….. van haar lieve …. . Zij kwam haar dochter en haar …… halen, om straks aan de barre tijd te beginnen. Het ritje naar de ……. van ……. verliep ………. , het shoppen in dit warenhuis wat minder. De volle 12 minuten hadden de leidsters om door de rekken te crossen en alle ingrediënten voor de winterbbq uit de rekken te ……. . Om jullie een idee te geven van wat er allemaal in onze ……….. is beland: vlees, brood, pasta, wortels, drank, ... Je weet zelf wat. Een BBQ aansteken is toevallig één van de vele specialiteiten van de leidsters. Ze begonnen meteen met het nuttigen van de kolen en aansteekblokjes. De tafel opzetten onder het ….. met de nodige kerstversiering was ook in een mum van tijd gefikst. In de verte hoorden de leidsters al hun aspies ………. op hun fiets. Daar zagen we ze in hun beestige …… al fietsend in de Driesstraat.

6


AVELGEM

?

Wanneer na een tijdje de geur van het vers gebrande ….. alle …… doordrong, konden we met z’n allen plaatsnemen aan de feesttafel en kon het eetfestijn beginnen. Ook de originele kerstcadeaus werden uitgepakt en met een weetje en dansje hier en daar werd dit een groot succes. Voor herhaling vatbaar. Wie komt naar de …….. ?

Twee leidsters – Koffietje – Kot – Kletsen – Mooie – Gebruikte – Schopje – Miserie – Auto – Mama – Boeken – Colruyt – Avelgem – Vlekkeloos – Trekken – Winkelwagen – Afdak – Kwebbelend – Onesie – Vlees – Neuzen - Zomerbbq

7


CHIRO

?

8


AVELGEM

?

WEEKEND KWIKS De spanning begon te stijgen bij de kwiks toen ze een uitnodiging kregen voor een superdeluxe chiroweekend. Het weekend kon er niet snel genoeg zijn! Eenmaal aangekomen in Chiro Zwevegem, aten we croque monsieurs, klaargemaakt door onze lieve kookploeg Pils en Clem. Daarna trokken de kwiks hun mooiste glitterkledij aan om naar het Casino Royale te vertrekken. De kwiks konden in het spel geld verdienen door te gokken wie het duel zou winnen. Na het vele gokken was het bedtijd. De volgende ochtend speelden we de klassieke harde pleinspelen. Geluk met het weer hadden we zeker! Op de middag aten we onze buikjes rond met heerlijke WAP. Na de middag kregen onze kwiks even rusttijd om er in de namiddag weer in te vliegen. Rond 14 uur vertrokken we naar het zwembad van Zwevegem. Wel 100x van de springplank en 1000x van de glijbaan! Na het zwemmen stond onze kookploeg klaar met een warme chocomelk en heerlijke macaroni als avondeten. Die avond speelden we de slimste mens quiz. Nadat hun kennis getest was en de winnaar bekend, was het helaas al terug bedtijd… Maar de kwiks kregen hun lang verwachte ‘nachtspel’. De kwiks werden terug wakker gemaakt door het oorverdovende geluid van potten en pannen. De 2 ploegen moesten om het eerst alle puzzelstukjes verzamelen door in het kamp van de andere ploeg binnen te breken. Daarna kregen ze een rekensom en nadat ze deze hadden opgelost, was het een zoektocht naar de rugzak met een verassing in. Toen deze was gevonden konden ze genieten van het spectaculaire bengaals vuur. Een mooie afsluiter van een geweldig weekend!! Xoxo Alain en Popo

9


CHIRO

?

KETIGEWESTWEEKEND EnquĂŞte: ketigewestweekend Oostduinkerke 10-12 februari Hieronder worden enkele stellingen weergegeven. Naast deze stellingen staan een aantal vakjes, gaande van helemaal niet akkoord tot helemaal akkoord. De bedoeling is dan ook dat bij elke stelling, door jullie, telkens wordt aangegeven in welke mate jullie al dan niet akkoord gaan. Dit doe je door het meest passende vakje aan te kruisen. De resultaten zullen discreet en volledig anoniem verwerkt worden en zeker niet in het volgende vraagteken gepubliceerd worden.

10


AVELGEM

?

11


CHIRO

?

12


AVELGEM

?

13


? GROEPSFEEST Naar goede gewoonte organiseert chiro Avelgem om de 2 jaar een Groepsfeest. Dit vindt plaats op zaterdag 11 maart in de theaterzaal van Spikkerelle. Bedoeling is dat de leden een podiumvoorstelling brengen met dans, toneel, muziek, sketches, humor... voor ouders, familie en chirosympathisanten. Er worden 2 voorstellingen gegeven: één om 16u.00 en één om 19u.00. Aansluitend, vanaf 22u.00, is er een gratis afterparty in de fuifzaal van Spikkerelle. DJ’s van dienst zijn BASSTARD, Ooh La Baby en Masjal. Tickets voor het groepsfeest kosten €3. Je kan die kopen bij de chiroleiding, op zondag na de chiro of na de repetities in Spikkerelle. EEN PLAATS RESERVEREN IS NOODZAKELIJK! Je kan kaarten kopen bij de leiding voor de prijs van €3. Met deze kaart kun je komen kijken naar het groepsfeest, enkel en alleen als je een plaats gereserveerd hebt. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen een gratis kaart krijgen, maar moeten ook een stoelnummer reserveren. Om alles vlot te laten verlopen koop je best kaarten op voorhand. Met je inkomkaart en je stoelnummer moet je dan niet meer aanschuiven aan de kassa.

14


AVELGEM

?

Reserveren kan op twee manieren: 1. Tot vrijdag 10 maart kan dit via email naar info@chiroavelgem.be U vermeldt in uw mail volgende gegevens: * naar welke voorstelling u komt (16u of 19u). * op welke naam (en adres) de reservatie mag genoteerd worden. * het aantal personen waarvoor u plaatsen reserveert. U krijgt dan een email terug met de toegewezen stoelnummer(s), die u kan noteren op uw kaarten. 2. Telefonisch op 056.64.70.09 U belt volgende gegevens door: * naar welke voorstelling u komt (16u of 19u). * op welke naam (en adres) de reservatie mag genoteerd worden. * het aantal personen waarvoor u plaatsen reserveert. U krijgt dan uw stoelnummer(s), die u kan noteren op uw kaarten. Hopelijk tot dan!!! REPETITIES GROEPSFEEST VOOR DEELNEMENDE LEDEN. Om er een denderend groepsfeest van te maken, zullen we ook met zijn allen moeten REPETEREN. De week voor het groepsfeest huren wij al de theaterzaal. Zo kan elke afdeling al één keer oefenen op het echte podium… Op vrijdag 10 maart houden we dan generale repetitie. Dan spelen we het hele groepsfeest in één keer, compleet met kostuums enz. Zaterdag 11 maart is dan de grote dag, en spelen we tweemaal, hopelijk voor een volle zaal. Hieronder vind je het repetitieschema. Elke repetitie start en stopt aan Spikkerelle, Scheldelaan 6 te Avelgem.

15


CHIRO

?

Concreet betekent dit: Tussen dinsdag 7 maart en donderdag 9 maart repeteert elke afdeling één keer in Spikkerelle.

Vrijdag 10 maart is er generale repetitie om 18u00 in Spikkerelle. De kapoentjes, sloebers en rakwi’s kunnen afgehaald worden om 20u30. Voor de oudste afdelingen (vanaf 1e middelbaar) is het einde omstreeks 21u30 voorzien. Op de dag van het groepsfeest 11 maart verwachten we de leden om 15u00 in overdekte koer van de middenschool (Leopoldstraat 19, 8580 Avelgem) met rode chiro T-shirt. De eerste voorstelling begint om 16u00 en de tweede om 19u00. Tussen de twee voorstellingen is er opvang, eten en drinken voor alle kinderen voorzien. Indien zij dat wensen kunnen ouders die naar de voorstelling van 16u00 zijn geweest, hun kapoentjes en sloebers (1e tot 4e leerjaar) afhalen vanaf 20u30 aan de middenschool. Alle kinderen zullen na de laatste voorstelling, om 21u30, in de fuifzaal van Spikkerelle aanwezig zijn.

16


AVELGEM

?

SINTERKLAAS KAPOENTJE Dit jaar wilde de Sint niet komen naar de Chiro. En met een grondige reden. Het bleek dat zowel de meisjes en de jongens niet in staat waren om met elkaar te kunnen spelen. Toen de Chiro dit bericht te horen kreeg, vielen alle leiders in affronten. Ondanks dat de jongens- en meisjesleiding zeer goed overeenkomen met elkaar, weigerde hij nog steeds te komen. Het probleem lag dus bij de leden. Toen ze dit nieuws vernamen, deden ze hun uiterste best om samen te spelen. Hierdoor slaagden ze erin de Sint alsnog te overtuigen. Maar de Sint bevond zich helaas nog bij de meisjesscouts van Genoelselden, dus besloot hij met de Sinterkopter te komen. Dit was een hele grote verassing voor zowel leden en de leiders. Iedereen stond perplex! Toen de Sint zijn heli verliet, vloog door een stevige bries bijna zijn mijter weg. De behulpzame pieten konden hem gelukkig vangen. Er waren verscheidene soorten pieten aanwezig. Gekke piet was aanwezig, en zoals zijn naam natuurlijk doet vermoeden, zorgde hij voor een komische noot doorheen de dag. Ook smulpiet en valsepiet en vele anderen waren aanwezig. Een van de dingen die de Sint altijd bijheeft, is natuurlijk zijn grote boek. Iedereen die stout is, wordt in het boek opgenomen. Miraculeus gezien, was er dit jaar geen enkel slecht lid te bekennen. Iedereen had zich redelijk goed gedragen. Toch waren er een paar sloebers onder de leden en leiding aanwezig. (natuurlijk doelen we nu op de de mensen die graag eens kattenkwaad uithalen, en niet de de leden van het 3de en 4de leerjaar. Niemand werd gespaard. Ene AM zei zelf te veel sorry, naar de Sint zijn zin!? Op het einde van de dag was de Sint tevreden en vergaf hij zonder veel show iedereens kleine foutjes. Alle leden kregen snoepgoed en de Sint keerde terug naar Genoelselden, waar de scouts hem nog altijd aan het opwachten waren.

17


CHIRO

?

18


19

Oplossing: 16!

AVELGEM

?


CHIRO

? DE CHIROKALENDER Zondag 5 maart: chiro voor alle afdelingen.

Zaterdag 11 maart: om 16u.00 en om 19u.00: GROEPSFEEST in de theaterzaal van SPIKKERELLE. Inkom €3, een plaats reserveren op voorhand is noodzakelijk, meer info hierover in deze “’t vraagteken” en op www.chiroavelgem.be. Na de laatste voorstelling, vanaf 22u, is er after-party in de fuifzaal van Spikkerelle. Zondag 12 maart: geen chiro. De leiding moet heel wat opkuisen na het groepsfeest. Zondag 19 maart: chiro voor alle afdelingen. Zaterdag 25 maart: de aspi-jongens organiseren TAPIPLÈINSPI in jeugdhuis Krak. Een thema-fuif, met een nooit-geziene-geschifte inkleding... Zondag 26 maart: chiro voor alle afdelingen. [en opkuiswerk voor de aspi-jongens.] Enkele speciale data: Zondag 16 april: geen chiro wegens Pasen. Zondag 23 april: geen chiro. De leiding gaat op weekend naar Bastogne waar we met z’n allen in juli op bivak gaan. 28 - 30 april: chirogewestweekend voor de aspi's. De datum van het bivak: De chiromeisjes: van woendag 5 tot donderdag 13 juli 2017. De chirojongens: van donderdag 13 tot vrijdag 21 juli 2017. De recentste info vind je op:

www.chiroavelgem.be 20


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.