Vraagtekenmaart2018

Page 1

Driemaandelijkse uitgave, P708242, 1° kwartaal 2018

MAGAZINE CHIRO AVELGEM

‘T VRAAGTEKEN

VU en afzendadres : K. Byls, Oudenaardststeenweg 111, 8580 Avelgem ‘t Vraagteken is een infozine van chiro Kantekleer en chiro Scheldedal uit Avelgem. Het wordt samengesteld door leiding, groepsleiding, volwassen begeleiding en sympathisanten.


CHIRO

2


AVELGEM

Inhoud Sinterklaas

4

Kapoentjesjongens weekend

6

Kwiksweekend

8

Ketigewest

10

Pastaspi

12

Chiroics

14

DJ’s Chirowiekske

16

Sponsors Kalender

20

18

32

3


CHIRO SINTERKLAAS OP BEZOEK Weet je nog de dag dat Sinterklaas zijn gps kapot was en hij de weg niet meer vond naar de chiro? Wat een ramp! Gelukkig waren er twee pieten die de chiro wel gevonden hadden, zij hadden het geniale idee om een vuurpijl af te schieten zodat de chauffeur van Sinterklaas de brave kindjes kon vinden.

4


AVELGEM

Samen gingen we naar het Atheneum om daar de vuurpijlen in de lucht te schieten. Om de vuurpijl te verdienen moesten de kinderen een spel spelen, gelukkig is dit gelukt en Sinterklaas kwam aangereden in zijn cabrio. Sinterklaas zei: ‘Oh lieve kindertjes van Avelgem, ik heb gezien in mijn boek dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn.’ We zijn al benieuwd hoe je volgend jaar naar de chiro zal komen.

5


CHIRO KAPOENTJES JONGENS WEEKEND India in West-Vlaanderen.

Van 26 januari tot en met 28 januari gingen de kapoentjes op weekend naar het (te voet) verre, doch pittoreske Heestert. Man (of vrouw), wat hebben wij lang moeten wandelen, niet normaal. Maar, tegen een uur of 19:30 – 19:45 kwamen we allemaal veilig toe en vanaf dan kon het weekend beginnen! “Wat doe je dan allemaal op zo een weekend?” - ik hoor het u al denken. Wel, als je uw weekend goed plant EN je kijkt een beetje naar de historische evenementen van de voorbije eeuwen, dan verzeker ik u: uw weekend wordt een topper!! Dat is wat wij, de kapoentjesleiding, deden en wat zagen wij na wat opzoekwerk? India was jarig!! Hiep hiep hoera!! “En wat doet u dan om India’s verjaardag te vieren??” Wel, lieve mensen, we hebben ons ingeleefd in de cultuur van de doorsnee Indiër (naast het gebruik van sanitaire voorzieningen en het gebrek aan koeien) hebben wij alles gedaan wat Indiërs doen. Zo hebben we op de eerste avond gegeten en geslapen, zeer belangrijk. Op de tweede dag hebben we ons echter meer ingeleefd. Zo hebben we uit klei verscheidene ‘offers’ gemaakt. Jammer voor onze Indische goden, maar we hebben ze lekker meegenomen naar huis, HAH.

6


AVELGEM Zaterdag hebben we ook vallen gemaakt, op zich een rare activiteit maar als je nu eens denkt, we wilden dingen offeren en wat is er beter dan een lekker wild dier? Na al dat lastig gedoe om een paar imaginaire goden gelukkig te stellen dachten we bij onszelf: “Nou, nu is het tijd voor een feestje” en dat deden we dan ook. We feestten tot het krieken van de dag. Neen, natuurlijk niet. We zaten allemaal op tijd in ons bed, zodanig dat we op tijd konden opstaan want onze slaapplaats moest de zondagochtend nog opgekuist worden. Eenmaal het gekuis achter ons lag, was het al een uur of 11:00. Alle toffe activiteiten lagen achter ons en het was tijd om terug naar huis te gaan. Op de terugweg waren we al aan het dromen om mee te gaan op bivak maar dat, lieve mensen, dat is voor een andere keer…

7


CHIRO KWIKSWEEKEND Wie kan beter vertellen over het kwiksweekend dan de kwiks zelf? Daarom hier de ervaring van de kwiks zelf: Een groot avontuur begon op vrijdagavond 2 februari. Het begon met de allerliefste leidsters die ons heel warm ontvingen. Die avond begonnen we met het vertellen over onze strip- en tvfiguren, daarbij aten we lekkere croques. Daarna hebben we een super leuke quiz gespeeld. Daarna hebben we dodo gedaan. ‘s Ochtends stond een heerlijk ontbijt op ons te wachten. Toen we aangekleed waren hadden de leidsters een crea-voormiddag voorbereid. Toen de middag aangebroken was, kregen we lekkere hotdogs. Als namiddagspel gingen we naar het kerkplein. Nadat het donker was geworden trokken we ons vuile kleren aan en speelden we het super modderige nachtspel. We sloten het weekend af met lekkere chips, een klein feestje en een smile van hier tot in Tokyo. Kort samengevat: het was een mega super cool weekend! Wij als leidsters vonden het ook heel leuk met jullie hoor lieve kwikjes. Het is leuk dat jullie altijd enthousiast zijn. We kijken al uit naar het chirokamp!

8


AVELGEM

9


CHIRO KETIGEWEST Op 2 februari was het weer zo ver! Ketigewest ging van start. Op 2 februari is het ook Maria Lichtmis, op deze dag herdenken we het moment waarop Jezus, zoals elk eerst geboren jongentje, wordt opgedragen aan God. Dit was dan ook het geweldige thema van het ketigewest. Dit deden we door onder andere voor iedere maaltijd een gebedje op te zeggen. Ieder vrij moment werd dan ook gebruikt als periode van rust en gebed. Dit jaar ging het weekend door in Oostduinkerke. Tijdens de rit naar Oostduinkerke zat de sfeer er al direct in met een spelletje op de trein. Eenmaal toegekomen, mochten we ons installeren. Die avond gingen we al direct de duinen in voor een nachtspel. Na dit nachtspel kroop iedereen moe, maar voldaan in zijn bed. De zaterdagochtend kon de één al makkelijker opstaan dan de ander, maar na een lekker ontbijt gingen we al rap terug naar het strand WAAR WE AAN DEN LIJVE KONDEN ONDERVINDEN WELKE LIJDENSWEG JEZUS OOIT HAD MOETEN ERVAREN. Het spel was een wedstrijd tussen de verschillende Chiro’s. Voor het eerste deel van het spel moest je het mooiste en stevigste zandkasteel maken. Aangezien Chiro Avelgem bekend staat als ‘beste zandkasteelbouwers’ konden we met trots het beste, mooiste, meest unieke kasteel (hoewel we liever paleis horen) presenteren aan de vakjury. Hierna werd er nog een spel gespeeld met als doel de andere zandkastelen te vernietigen, ook hier stak Chiro Avelgem er met kop en schouders boven uit. Dit hadden we namelijk zeer tactisch aangepakt en gewonnen!!

10


AVELGEM In de namiddag speelden we samen met de andere Chiro’s wat harde pleinspelen die iedere keer een link hadden met de kruisiging van Jezus. ’s Avonds was er dan ook nog een swingpaleis, jongens tegen meisjes tegen leiding tegen gewestleiding. En natuurlijk, hoe kan het ook anders, is de leiding gewonnen!! Om nog in thema te blijven was er om 00u nog een Maria Lachmis. God schiep de zondag als rustdag, dit was echter buiten de gewestleiding gerekend… “Kuist under kamer!!”, “Wie sliep er in die kamer?!” PUTZEN PUTZEN PUTZEN HOP HOP HOP KUISEN MET DIE BEENTJES!!

11


CHIRO PASTASPI HALLO ALLEMAAL AKA LIEFSTE PASTA-ETERTJES! Wij, de Aspiemeisjes, hebben op 18 februari ‘PASTASPI’ georganiseerd. Voor PASTASPI van start kon gaan, hebben we heel wat voorbereidingen getroffen. We hebben veel reclame gemaakt, de rekken in de Colruyt leeggeroofd, sauzen gemaakt,... De tijd ging sneller dan we dachten en plots was het zondag! Zondagochtend liep iedereen zijn wekker af om met volle overtuiging naar de Chiro te gaan om alles tot in de puntjes klaar te zetten. Dit liep niet helemaal zoals gepland. Toen we onze elektrische vuurtjes, frigo en microgolfoven in de stopcontacten staken, viel de elektriciteit om de vijf minuten uit. Gelukkig was (nonkel) Henk van de kookploeg bereid om ons snel even te helpen zodat ons evenement toch van start kon gaan. Toen begon het harde werk. Onze middagshift ging van start, wat een groot succes was dat! PASTASPI draaide op volle toeren. We stonden geen moment stil! Gelukkig werd het vanaf 14u weer wat rustiger en konden we zelf eens smullen van onze heerlijke pasta’s. We maakten ons stilaan klaar om aan onze avondshift te beginnen, die opnieuw heel wat volk lokte. PASTASPI was dus een groot succes! We willen jullie allemaal bedanken! Aan al onze vrienden, familie, medeleden, leiding,… BEDANKT! XOXO Zoë & Leo (en de rest van de A.spies)

12


AVELGEM

13


CHIRO

14


AVELGEM CHIROICS Juicht ende jubelt: op 31 maart is het weer CHIROICS! Hoe beter de paasvakantie inzetten?? 31 maart A-town PLACE TO BE voor maar 4 euro! Afwezigen hebben ongelijk en 2 jaar spijt vooraleer ze een herkansing krijgen. Tot dan op de dansvloer! Ben je meer van het rustige type? Geen probleem! Ook voor jou hebben we amusement op maat. Kom rustig iets drinken in onze LOUNGEBAR! Ideaal voor oud-leiding, ouders en andere chirosymathisanten die liever bij iets minder decibels gezellig bijbabbelen.

15


CHIRO DJ’s FREAQUENCY

Deze man is een klepper van formaat! Zo wist hij al de pannen van het dak te spelen op Tomorrowland, Laundry Day en het Summerfestival en dat is slechts een kleine greep uit zijn palmares. Bovendien werd zijn talent ontdekt bij MNM en draaide hij plaatjes tijdens de Warmathon voor Studio Brussel! Een Party DJ van de meest zuivere soort zoals wij ze graag hebben! Een topper van formaat dus, MIS DIT NIET!

OMEROEBETER

Onder het motto “half geskeld is weggesmeten geld” draaien deze rakkers plaatjes aaneen. Overal waar ze komen stichten ze oorden van verderf, geen mens staat stil Wat kan je zoal verwachten van dit zootje ongeregeld? Alles! Zolang het maar marginaal is of uit de nineties komt. We kunnen niet garanderen dat u heelhuids uit deze set komt, maar de tijd van je leven zal je absoluut krijgen!

DIRTY JESSICA

Deze drie adonissen uit “Zennijs” kunnen het allemaal, ze slingeren u van pure rock ‘n roll tot geweldig dansbare funk en dat allemaal met een enthousiasme waar u en ik alleen maar van kunnen dromen. Wordt het Toto, Soulwax of een complete verrassing? Voor hen een weet, voor ons een vraag. De enige zekerheid die we hebben is dat het een niet te missen muzikale trip wordt! Kom het samen met ons beleven!

16


AVELGEM Deejay Mr. T

Normaal verzorgt hij de tunes om uw fileleed te verzachten op Studio Brussel, maar op 31 maart is hij gewoon helemaal van ons. Eva De Roo en Vincent Byloo zijn alvast fan van deze meester in het scratchen, dus welke reden zou u in godsnaam kunnen verzinnen om deze set te moeten missen? Inderdaad, geen enkele! Kom dansen op de tonen van deze mashup koning met ervaring in binnen- én buitenland!

DJ MASJAL

We bleven nog even in onze eigen vijver vissen voor plaatjesdraaier numero 2. Ooit begon hij als DJ Marshall, maar vandaag de dag is hij alombekend als DJ Masjal! Ook deze entertainer heeft een verleden in de chiro en hij heeft nog steeds een plek in ons grote chirohart. Deze ervaren rots is niet aan zijn proefstuk toe en weet als geen ander de mannen op de dansvloer te krijgen en de vrouwen te doen smachten met zijn platenkeuze. Zo deed hij onder andere ervaring op bij Studio Brussel en op Laundry Day. Bent u net als ons benieuwd wat hij deze keer opnieuw uit zijn creatieve mouw schudt? Kom dan vooral af!

DJ JO

“Oost west, thuis best” dachten we toen we onze eerste DJ gingen zoeken. Niemand minder dan DJ JO komt integraal uit onze eigen stal. Op zondagmiddag staat hij steevast paraat om de kapoentjes te entertainen, maar op 31 maart staat hij garant voor een ietwat meer volwassen vertier. Hij deinst er niet voor terug om het feest af te trappen met Bonnie Tyler, dus mis dit vooral niet en kom lekker vroeg je dansbenen opwarmen!

17


CHIRO CHIROWIEKSKE HOERA! FEEST! Op 31 maart is het weer zover, onze fuif Chiroics is terug in het land! Maar voor onze fantastische leden hebben we ook een knalfeest georganiseerd: CHIROWIEKSKE! Wat is Chirowiekske hoor ik jullie denken? Een vet coole kinderfuif waar iedereen welkom is. Heb je dus een vriendje of vriendinnetje dat niet in de chiro zit? Geen probleem, iedereen is van harte welkom! Waar mag je je aan verwachten? - Dansen op de leukste liedjes met al de leidsters en leiders - Een lekkere MOCKTAIL om van te smullen - Misschien komt de paashaas wel eens langs? - Heerlijke paaseitjes - Tattoo- en schminkstand - En nog heel veel andere leuke randanimatie die we nog even geheim houden ;) Wanneer de kindjes aan het spelen zijn, voorzien wij OUDEROPVANG in onze LOUNGEBAR, zo kunnen de ouders ook genieten van een zorgeloze namiddag.

ZATERDAG 31 MAART // 17u-19u // SPIKKERELLE

18


AVELGEM

19


CHIRO SPONSORS CHIROICS 2018

DOORNIKSESTEENWEG 32 B | AVELGEM 056 64 78 92

LIEVEN HERMAN

accountant I.A.B. Belastingconsulent

Albert Decockstraat 23 | 8580 Avelgem T 0498 52 52 60 | lherman@jarefin.be BE 0861.049.994

20


AVELGEM

offset - digitaal - copie - print

drukkerij byttebier

bvba

doorniksesteenweg 38 • AVELGEM w w w. d r u k k e r i j b y t t e b i e r. b e

21


CHIRO

22


AVELGEM

23


CHIRO

deonlineshop.be PROMOTIE 20% op LED lampen

code LED20

10% op IP camera’s

code CAM10

deonlinewinkel.be ledlamp-winkel.be

t.e.m. 6/04/2018

lamp-winkel.be power-shop.be

Dierenartsenpraktijk Sarrazin-Vandenberghe-Verhamme Tel: 056 64 88 68 24


AVELGEM

DOORNIKSESTEENWEG 158 8580 AVELGEM 056 645649-0475 900165

Zorgeloos onderweg met Noël Tours! tel. 056 45 57 04 • info@noeltours.be • www.noeltours.be Doorniksesteenweg 565 • 8583 B ossuit-Avelgem

25


CHIRO

OPTIEK / HOORCENTRUM

CHRISTIAENS www.optiekchristiaens.be

KANTOOR STEVEN STEENHAUT

VOLLEDIGE BANKSERVICE ALLE VERZEKERINGEN CBFA 017813A-CB KASTEELSTRAAT 11 8580 AVELGEM 056/64.53.53 AVELGEM@CRELAN.BE SELF-BANKING VAN 6 TOT 23 UUR

‘T KINDT 26

KAREL VERCRUYSSE N.V. LEYNSEELSTRAAT 75 8580 AVELGEM TEL. 056/64.42.04 INFO@VERCRUYSSE-AFSLUITINGEN.BE WWW.VERCRUYSSE-AFSLUITINGEN.BE


AVELGEM

AB-WOODDESIGN.BE / Hout - decoratie AXA verzekeringen / De Groote Avelgem Bakkerij Corne / Brood en banket Bij ‘t Boerke / Groenten en fruit Body-Gym / Fitnesscentrum Berchem Bothino / Koffiehuis & pop-up store Breccie / Natuursteen BVBA Scherpereel Hendrik / Algemene bouwwerken Christiaens-Volcke bvba / Land-en tuinbouwmachines de Brasserie / café-brasserie De Molen Moen-Waarmaarde / Tuincentrum De Shakespeare / Frituur De vlaschaard / Horeca D’haeye cleaning / Cleaning loonwerk Frituristas / Frituur Frituur Frietkotheek Wezze / Frituur Hunting demasure / Jacht en Kledingwinkel

27


CHIRO

Kapsalon Carre Noir / Kapsalon Koen Delrue / Computerzaak Optibel / Optiek Pico Bello / Kousen en mode-accessoires Pita Melita / Pita-snack pasta Pizza Avelgem / Pizzeria Retro / Eetcafé Ruysschaert Mario / Pleisterwerken Schoenen Verstraeten / Schoenenzaak Slagerij Soubrie / Voeding, slagerij Soffys / Pralines en doopsuikers t Keukentje / Traiteur Te Biechte / Café Vandendriessche / Uurwerken - Juwelen Vespa rent / Vespa verhuur Wolfvelde / Garage - onderhoud alle merken

28


AVELGEM

29


CHIRO

30


AVELGEM

31


CHIRO

DE CHIROKALENDER Zondag 25 maart: gewone chiro-activiteit. Tippers en toppers hebben activiteit op vrijdagavond 23 maart, meer info volgt. Zaterdag 31 maart: 17u. – 19u.: Kinderfuif CHIROWIEKSKE in Spikkerelle, met ouderopvang. Vanaf 21u.: Fuif CHIROICS in Spikkerelle. Met cocktailbar in de fuifzaal en loungebar in de foyer (toegang loungebar doorheen de fuifzaal). Zondag 1 april: geen chiro. Wegens opkuis fuif en Pasen ! Zondag 8 april: chiro-activiteit in de namiddag. Niet voor de sloeberjongens, zij vertrekken op een “midweek” van zondag 8 (vooravond) tot dinsdag 10 april. Zondag 15 april: chiro-activiteit in de namiddag. Niet voor de aspiranten, zij kunnen deelnemen aan het aspi-gewestweekend. Zondag 22 april: geen chiro. De leiding is op weekend in Houffalize, waar we op bivak gaan! Verdere informatie over de activiteiten vind je op de chiro Avelgem website. De datum van het bivak: De chiromeisjes: van donderdag 5 tot vrijdag 13 juli 2018. De chirojongens: van vrijdag 13 tot zaterdag 21 juli 2018. Tiptiens, kerels en aspiranten vertrekken enkele dagen vroeger. De recentste info vind je op: www.chiroavelgem.be

32