Vraagteken juni 2018

Page 1

Driemaandelijkse uitgave, P708234, 2° kwartaal 2018

MAGAZINE CHIRO AVELGEM

‘T VRAAGTEKEN

VU en afzendadres : K. Byls, Oudenaardststeenweg 111, 8580 Avelgem ‘t Vraagteken is een infozine van chiro Kantekleer en chiro Scheldedal uit Avelgem. Het wordt samengesteld door leiding, groepsleiding, volwassen begeleiding en sympathisanten.


CHIRO

2


AVELGEM INHOUD

Aspigewest Leidingsweekend Kampthema meisjes Kampthema jongens Kampteksjes: Kapoentjes jongens Kapoentjes meisjes Sloeber meisjes Sloeber jongens Kwiks Rakkers Tippers Toppers Tip10 Kerels Aspi meisjes Aspi jongens Info Bivak Kalender

4 6 8 10 11 12 14 15 16 19 20 22 23 24 26 28 30 52

3


CHIRO ASPIGEWEST 2018 – DINANT Van 13 t.e.m. 15 april ging het jaarlijkse aspigewest door. Gepakt en gezakt vertrokken we met de trein richting de Ardennen. Slechts twee verschillende Chiro’s, maar desondanks een toffe bende! Chiro Heestert, Otegem, Moen en St. Denijs lieten allen afweten. En zo gingen Chiro Yvegem (jongens en meisjes) en Avelgem (idem) op stap naar het verre Dinant. Na een 2,5h-lange treinrit kwamen we aan in het station van Dinant. We waren nog maar half afgestapt en de eerste stafkaart werd al in ons handen geduwd. Opgesplitst in duo’s moesten we met onze ‘’Aardrijkskunde-skills’’ de kampplaats weten te bereiken. Met een trekrugzak en een stafkaart de Ardense heuvels in het maanlicht beklimmen, dat was wel even op de tandjes bijten. Het ene duo vlotte wat meer dan het andere, maar toch zijn we er allemaal geraakt: een open grasveld gevuld met 4 tenten. Dat was het. Geen elektriciteit, geen luxebedden, geen keuken, geen sanitair… Enkel een toilet van de eigenaar van het veld stond ons ter beschikking. Voor de rest moesten we maar onze plan trekken, en dat deden we bijzonder goed. De gewestleiders hadden, wat ons betreft, een prima locatie uitgekozen! We aten nog een goeie hotdog, installeerden ons in de tenten en zaten allen gezellig rond het kampvuur. Daarna werd het bedtijd. 07h00: Om het kwartier werden 2 duo’s gewekt. Die kregen dan 15 minuten om zich klaar te maken, te ontbijten en hun rugzak te vullen met wat eten en drinken. Daarna kregen ze opnieuw een A4 blaadje in de hand. Trektocht nummer 2 ging van start. Na een 20-tal kilometer klimmen en wandelen met behulp van kaarten en verhaaltjes kwamen we uiteindelijk aan ‘’de Lesse.’’ Die mochten we dan afvaren met een kayak. Onze benen hadden al eventjes afgezien, dus nu was het tijd om de armspieren af te matten. Rond een uur of 18 zat het kayakken erop en werd het tijd om terug naar onze tenten te gaan (met een kaart uiteraard, hoe kan het ook anders?).

4


AVELGEM Aperitieven en een lekkere spaghetti in ons gamellen werd enorm geapprecieerd na deze vermoeiende dag. Daarna werd kampvuur nummer 2 in gang gestoken en werd er heel wat gezongen en gepraat. Zondagochtend verliep er een vlotte opkuis en zo zat het legendarische aspigewest er alweer op. Nog een lange treinrit naar de andere kant van BelgiĂŤ en dat was het dan. Wij hebben ervan genoten!

5


CHIRO LEIDINGSWEEKEND HOUFFALIZE Het is 20 april. De dag is aangebroken dat het epische leidingsweekend weer van start gaat. Verkleed in verschillende muziekstijlen vertrekken we richting Houffalize, geëntertaind door de klassieke cd. Jo zal zijn hele leven lang twijfelen en pharmaSeut Craccootn licht ons meer toe over het ‘Persjinn-toe’-syndroom. Na een laaange rit en een korte tussenstop in Spy ♥ komen we aan...maar helaas niet op de kampplaats! We logeren in een ander verblijf van dezelfde eigenaar van de kampplaats, een paar kilometer verderop. De eerste avond staan er (ook vegetarische en glutenvrije) croques op het menu. We spelen een spel. S W I N G P A L E I S! Nadat onze stembanden goed opgewarmd zijn, zingen we nog de hele nacht door. Maar roekoeroekoe… daar komt de ochtend al aan. Hoofdleider Massie zit als eerste met een kop koffie op bed. Na een stevig ontbijt vertrekken we met z’n allen naar de ECHTE kampplaats. Met een heel mooi uitzicht en een lekker weertje genieten we van het idee dat we er binnen een dikke 2 maand op bivak zullen gaan. We kunnen jullie nu al garanderen dat het demax zal zijn! We spelen nog een potje baseball en dan gebeurt het. Tuur Bossuyt a.k.a Tuurk valt. Tuur valt… Maar alles blijkt OKÉ te zijn…. In de namiddag verkennen we de buurt. Een deel van de leiding trekt erop uit met auto’s, op zoek naar leuke plaatsjes. Het ander deel maakt de fotozoektocht. ’s Avonds spelen we een spel. Z W A N E N B O R D. En wat is dat leuk! Shake that ass JeRoen, Jo en Espe, tot de ballekes eruit vliegen! De nacht is aangebroken en het is tijd voor ons fameuze nachtspel. Zoals gewoonlijk zijn we terug voor de helft van de tijd aan het discussiëren, maar ’t is plezant. We vermaken ons na het spel en kruipen een beetje vroeger dan normaal in ons bed. Zondag ruimen we alles op en volgt er nog een lange LK. We bespreken alles in verband met kamp en maken elkaar helemaal enthousiast.

6


AVELGEM Na het heerlijke middageten (huge kippenborsten, nog eens bedankt kookploeg om ons zo te verwennen) vertrekken we terug richting Avelgem met kleine oogjes en een grote vermoeidheid. Maar leidingsweekend is o zó leuk! PS. Tuurie zijn val was wel degelijk NIET OKÉ!! #beenkapot PS2. Vikkie loopt constant weg achter schapen… help!

7


CHIRO KAMPTHEMA MEISJES HAKUNA MATATA Met deze mindspirit vliegen we de zomer in. Kam jullie wilde haren en trek jullie pootjes aan, want van 5 tot 13 juli beleven we een brullend kamp in het warme Afrika. Kunnen jullie het al raden? Ons kampthema is THE LION KING!!!! We bevinden ons in de Afrikaanse Savanne, omringd door nijlpaarden, giraffen, stokstaartjes, olifanten en nog veel andere wilde dieren. Zoals er in elk land een koning is, is dat ook het geval in het dierenrijk. Niemand minder dan Moufasa is de grote heerser en THE KING van het land. Met zijn prachtige manen en luide brul roept hij elke dag alle dieren bijeen en buigen ze allen voor de machtige Koning. Samen met mijn zijn vrouw Sarabi verwachten ze hun eerste kindje en ja, op een dag bevalt ze en is de mooie, jonge, fanatieke Simba geboren. Volgens een vast ritueel bij de geboorte van een nieuwe prins stromen alle dieren in het koninkrijk naar de grote Rots van het echtpaar toe. De jonge knaap leert alvast wat het koningschap inhoudt en is meteen dolenthousiast. Hij wil dan ook zo snel mogelijk het land verkennen, maar geen enkel land is zonder gevaar. Scar, de broer van Mufasa, wou altijd al koning zijn en heeft daar alles voor over. Samen met zijn hyena’s heeft hij plannen gesmeed om het leven van Simba een echte hel te maken en op die manier het koningschap te veroveren… Maar wat zijn die hyena’s van plan? En wie is dat stokstaartje en dat zwijn op de foto? En die rare vogel? Op het vervolg zal je moeten wachten tot 5 juli, want dan komt heel dit verhaal tot leven! We zien jullie op kamp! Roaaarrrrrrrr 8


AVELGEM

9


CHIRO KAMPTHEMA JONGENS En ik zo van “JEROEN, DOE NOU NIE” maar hij deed het toch. Moh, hallo daar, ik had u niet gezien (tuurlijk niet, want u bent dit aan het lezen op een vel papier en ik ben geen magiër). Soit, ik ga jullie vandaag wat meer vertellen over het kampthema van aanstaand bivak. Zoals jullie al weten zijn wij (de leidingsploeg) op weekend geweest te Houffalize. Korte situering van Houffalize: Zuiden, Wallonië, regio van de zware biertjes (Boenie zijn lievelingsbiertje: La Chouffe!), etc. Nu, toen wij daar op weekend waren hebben wij toch wel enkele curieuze dingen gezien, zoals Nederlanders die niet op een vlakke baan fietsten, kabouters met hun handen in het haar, een knie die duidelijk niet van baseball houdt en nog zo veel meer. Waar ik vooral over ga praten: die kabouters. Neen, het zijn geen mensen met dwerggroei. Toen wij zaten te vergaderen kwamen plots 2 kaboutertjes aankloppen, heel over hun toeren probeerden ze ons iets duidelijk te maken. Ikzelf verstond er niet te veel van want Frans is nu niet echt mijn sterkste vak. Nadat die kabouters even op adem gekomen waren en ik hen duidelijk maakte dat ik geen noot Frans begreep, legden ze in hun beste Vlaams hun probleem uit. Nu ja, het komt er eigenlijk op neer dat ze onze hulp nodig hebben voor een super geheime missie, de toekomst van het o zo mooie België staat op het spel! Ik ga alvast die kabouters helpen, jullie ook? (GE KUNT MAAR ZIEN VAN WEL). Afspraak in Houffalize, be there or be square weetwel. Groetjes Michaël Steinkopf

10


AVELGEM KAPOENTJES JONGENS Gegroet kapoentjes! Het weer begint al mooier te worden dus komt het kamp er ook bijna aan! Ik hoor jullie al denken, “Wat houdt dat in zo een kamp?”. Wel je neemt je lievelingseten, telt dat op bij je lievelingsspelletjes en urenlang plezier, dat alles maal duizend en je komt bijna aan hoe leuk een kamp is! Dit jaar gaan we op kamp naar Houffalize (Ovalieze uitgesproken, snel nu kan je het aan iedereen zeggen). Wat we precies gaan doen, houden we nog even geheim. Zelf weten we ook nog niet zo goed wat voor een avonturen we daar zullen beleven, maar als we de verhalen moeten geloven dan is het daar nooit saai in Houffalize... Maar voor jullie meegaan moeten jullie wel even deze rebus oplossen, de oplossing is namelijk heel belangrijk! Het woord dat je vindt moet je meehebben als verkleedkleren! Oké?

Veel succes en hopelijk zien we jullie in Houffalize! Vele groetjes, jullie leiders! (µ)Steen, (DJ) Jonas, Schryver 11


CHIRO KAPOENTJES MEISJES Zoek dit op op het internet/youtube: De Kringloop van het Leven - De Leeuwenkoning “Nants ingonyama bagithi Baba Sithi uhm ingonyama Nants ingonyama bagithi baba Sithi uhhmm ingonyama Ingonyama Siyo Nqoba Ingonyama Ingonyama nengw’ enamabala” *Vertaling:

Liefste kapoentje Op 5 juli vertrekken wij samen op bivak. Dit is een fantastische tijd waar wij al het hele jaar naar uitkijken. Het wordt een prachtige belevenis vol met: de leukste spelletjes, want de kapoentjes zijn de beste tjoelala tjoelala, vriendschappen, wat wil je anders met zo’ n toffe bende, gegier en gelach en getetter, knorrende magen worden gevuld met het lekkerste eten van heel de wereld… en nog zoveel meer!

Alles wat jullie moeten meenemen staat hier in dit vraagteken beschreven.(zie verder) Extra meenemen: - witte T-shirt om te beschilderen - Leeuwenkoning kleren (Simba, Mufasa, Pumbaa, Timon…) Met poezelige groetjes Loes/Poes, Annemarie/Miekefluit, Janne/Bolle en Emily/Pimboli 12


AVELGEM

13


CHIRO SLOEBER MEISJES Heeeeey allerliefste sloebies. Het is bijna zover! We zijn al volop bezig met de voorbereidingen van het zalige kamp. We zijn zelfs al aan het aftellen, op dit moment (30 april) is het nog exact 65 dagen, 7uur, 23minuten en 41seconden of anders gezegd nog 9 480 221 seconden, begin dus maar al af te tellen! Natuurlijk mogen jullie je ook al voorbereiden voor het beestige kamp. Dit hebben jullie allemaal extra nodig: - goed humeur - een stralende lach - jullie onverwoestbaar enthousiasme - je favoriete knuffelbeer - je stoerste legerkledij (die een beetje vuil mag worden) - oermens/holbewoner verkleedkleren (jutezak, luipaardprint‌) We hopen dat jullie allemaal mee kunnen gaan, want het wordt een onvergetelijk kamp. Geen paniek: de jongens komen pas een week later, dus samen spelen zal niet lukken. JAMMER ď Œ PS: nu is het nog maar 9 480 193 seconden. FEEEESTJEEEE Veel groetjes, Jullie HEEL enthousiaste leidsters!! xxxxxxx 14


AVELGEM SLOEBER JONGENS Hello there sloeberzszs, Kijken jullie net als ons ook zo zwaar uit naar het kamp? Houden jullie ook bij hoeveel dagen het nog zijn tot kamp? Hebben jullie ook al jullie ‘swish swish’ en andere fortnitedansjes geoefend zodat jullie indruk kunnen maken op de leiders? Trainen jullie ook al je voetbalkunsten om de kapoentjes in te maken? Denken jullie klaar te zijn voor de EPIC MEGA DELUXE SPELLETJES die wij in petto hebben? Zijn jullie klaar voor het enorm angstaanjagende, maar misschien ook niet aanwezige nachtspel? En zijn jullie klaar om het echte verhaal te ontdekken achter leider Lukas zijn rare bijnaam: ‘’Daan?’’ Als jullie op al deze vragen “JAAAA” geantwoord hebben, zijn jullie klaar voor het zotste kamp aller tijden. We gaan trekken door de bossen. Epische dammen bouwen en forten die jullie zelf in jullie wildste fortnitedromen nog niet hebben gezien. Maak je klaar om de zotste avonturen te beleven, enorm lekker te eten en zotte activiteiten te spelen in de bakkende zon. Dat lijkt toch een droom, niet? Al is er 1 probleempje. Leider Daan is een beetje bang… Hij heeft iets gehoord over een ruzie daar in de streek, en ook iets over sommige kabouters die rare praktijken uitvoeren. Hij zou dus liever bij zijn mama blijven. Maar gelukkig zijn jullie niet zo’n grote mietjes als Daan, we zullen hem wel nog overtuigen. Mis deze onvergetelijke ervaring niet! We zien jullie op kamp xoxo Daan en Lucas

15


CHIRO KWIKS Wij, Koninginnen der Kwiks, Lena, Margot, Marieze, Maya en Noa, groeten alle inwoners en onderdanen van het kamp Houffalize. Gelet op de waarnemingen die uitgevoerd werden door de kwiksleiding van Chiro Avelgem betreffende de periode van september 2017 tot en met april 2018, in combinatie met de grondwet des Vaderlands, paragraaf Titel II ‘De Belgen en hun rechten’ hebben wij een definitief besluit genomen. Hierbij hebben wij besloten een uitbreiding toe te voegen:

TITEL II BIS De kampleden en hun rechten

Art. 1 De rechten en plichten die in artikel 2 tot en met 6 worden opgesomd van deze wetsuitbreiding zijn vanaf donderdag 5 juli 2018 van kracht. Art. 2 De rechten van de Kwiks omvatten: Het recht op een fantastisch kamp. Het recht om te genieten van de culinaire kookkunsten van onze kookploeg. Het recht om het leven van de tippers, tiptiens en aspies geweldig zuur te maken op kamp. Het recht om vele lofredes te verzenden naar de leiding via de binnenpost. Art. 3 De plichten van de Kwiks omvatten: De plicht om de kwiksleiding, de voltallige leidingsploeg en de kookploeg te aanbidden. De plicht om elke dag naar een familielid of naaste een melige brief te verzenden waarin u verklaart hoe fantastisch het kamp is. De plicht om gedurende kamp elke dag een tandenborstel en zeep te gebruiken.

16


AVELGEM De plicht om elke dag uit volle borst mee te zingen tijdens het tafelmoment en andere muzikale momenten. De plicht om elke dag een halve fles zonnecrème te gebruiken. Art. 4 Het is bij wet verboden: Uw mama of papa mee te nemen. U kan hen ook niet in uw valies verstoppen. Deze wordt gecontroleerd door de douane-leiding. Wanneer deze toch gevonden worden zullen deze in beslag genomen worden tot het einde van het kamp door de leiding. Traantjes mee te nemen Snoepjes mee te nemen. Als deze toch gevonden worden door de douane-leiding zullen deze vernietigd moeten worden door de leiding. Art. 5 Volgende artikelen zal elke onderdaan met zich meebrengen: Een legeruniform Kleren die enorm vuil mogen worden Kleren om zich te verkleden als een muzikaal artiest. U mag een zich dan verkleden als een artiest naar keuze, maar wij wensen een referentiepunt zoals K3, Michael Jackson, etc. Art. 6 Wanneer u ingaat tegen een van de wetten beschreven in artikel 2 tot en met 5 zal een gepaste straf voorzien worden door de rechter van dienst. Art. 6 BIS De doodstraf en foltering zijn afgeschaft; deze kunnen niet opnieuw ingevoerd worden. Hierbij wordt deze wet afgekondigd, zij zal met ’s lands zegel worden bekleed en door het Belgische staatsblad alsook door het ledenblad van Chiro Avelgem, ‘t Vraagteken, worden bekendgemaakt. Lena, Marieze, Margot, Maya en Noa Van koninginswege: De kwiksleiding XXX 17


CHIRO

18


AVELGEM RAKKERS Hallo lieve RAKKERTJES! Dit jaar vertrekken we op kamp naar Houffalize, ken je dat? Neen? Het klinkt nochtans vrij bekend in de oren of niet? Dat ligt eigenlijk vrij dicht bij een kampplaats van enkele jaren terug! Nu, mocht je het niet (meer) kennen; het is een heel hobbelige omgeving. Je komt er geen enkel plat stuk tegen. Breng dus maar allemaal jullie tractor mee! Liefst een New Holland of een Fendt. Heb je dat niet? Geen probleem! Er zijn er daar immers genoeg! Wat mogen jullie nu verwachten van ons kamp? Dat is natuurlijk dÊ grote vraag. Ewel, ’t zal toch wel MINSTENS 10 keer leuker worden dan ons weekendje in Deerlijk. Jullie hoeven vrij weinig te doen, maar wat wij, leiders, wel van jullie verwachten is dat je vanop afstand een of ander gewas kan herkennen! Dat zal een testje zijn op kamp! Goed gasten? OK! Tot dan! Groetjes van de leiding, Roapie, Brammie, en Tail!

19


CHIRO TIPPERS Hallo beste Tippertjes, Wij zijn Lisa en Clémence, maar jullie mogen ons zwaantje noemen (hihi). Wij zijn volop bezig met het voorbereiden van een, opnieuw, beestig kamp voor jullie. Want ja, het is bijna zo ver… de allerleukste periode van het jaar! Dus ja, dat moeten we wel goed voorbereiden hé, snap je? We gaan binnenkort op kamp, en dat betekent lekker het zwijn (lees: schwein) uithangen tijdens de doop! YESYESYES PS: Sorry, mama! Kamp houdt natuurlijk ook andere toffe activiteiten in. Zoals het inkleuren van kleurplaten, 2-daagse en alle andere spelletjes en verrassingen die wij voor jullie in petto hebben. Maar, waar we allemaal stiekem het meest naar verlangen zijn de lekkere gerechtjes die onze lieftallige kookploeg voor ons elke dag bereidt. MMM! Ook de geheimpjes en het roddelen ’s avonds in ons tentje mag niet ontbreken! En zeker niet vergeten, NO GIRLS ALLOWED UNLESS DEBORAH LEEMANS! Wij zien het alvast keihard zitten en kunnen niet meer wachten tot we allemaal samen in de lekker, gezellige, warme bus zitten.

20


AVELGEM Maar, voor we al zo ver denken moeten jullie nog een aantal zaken bij elkaar rapen om mee te kunnen op kamp: -“The Lion King” verkleedkleren -Legerkleren die echt vuil mogen zijn -Hoge rubberlaarzen -Dun, zelfopblaasbaar matje + slaapzak + klein kussentje (indien nodig) + trekzak voor 2-daagse Zo, dit was alles wat we moesten zeggen. Bedankt voor jullie aandacht. Dikke kus, jullie leidstertjes, Lisa en Clémence.

21


CHIRO TOPPERS Jeeps toppers! De beste tijd van het jaar is weer aangebroken: we gaan namelijk op kamp. Negen dagen met twee fantastische leiders en hopelijk ook jullie. Wij (Massie en Libbie) kijken er reikhalzend naar uit. Na een jaar van “beestige” activiteiten (waterpong, voetbal, frisbee …) komt natuurlijk de kers op de taart; het bivak. Samen Houffalize onveilig gaan maken zien wij wel zitten. Jullie leiders hebben al eens samen gezeten voor wat activiteiten voor te bereiden en zo kwamen we te weten dat Libbie graag spelletjes speelt op een parking. Dat belooft! Hopelijk zien jullie het allemaal zitten en mogen we jullie verwachten aan de bus op 13 juli. Massie & Libbie xx

22


AVELGEM TIP10 Beste kandidaten, doorheen het kamp gaan wij op zoek naar de vrouw die alles kan. Die ene persoon die alle opdrachten tot een goed einde brengt, wint het spel en staat vanaf dan bekend als de HOMO TIP-10’US UNIVERSALIS. Wij zijn nu met 13 maar niet voor lang meer want zo meteen moet al één iemand de groep verlaten en daarvoor gaan we spelen. Luister goed, de opdracht is simpel. Op kamp krijg je te maken met 13 opdrachten die je tot een goed einde moet brengen. Wanneer je in één opdracht niet slaagt ben je de verliezer en wordt je naar huis gestuurd. Er kan slechts één iemand de winnaar zijn. Dus de enige die erin slaagt om de 13 beproevingen te doorstaan krijgt de titel HOMO TIP-10’US UNIVERSALIS. Natuurlijk is deze titel niet zomaar een titel. Ah nee! De HOMO TIP-10’US UNIVERSALIS is een vrouw die wel degelijk alles kan. Ze kan als de beste dansen, ze kent als de beste haar muziek klassiekers, ze doet als de beste aan sport, ze heeft het beste geheugen, enzovoort. Beste kandidaten, zet jullie dus maar schrap voor een hele reeks beproevingen die jullie zullen moeten doorstaan. Dit zal bloed, zweet en tranen kosten. De strijd kan beginnen.

HOMO Tip-10us universalis Moge de beste winnen. Of zoals men in het Latijns zegt: “Aut vincere, aut mori”

23


CHIRO KERELS ACHIEL EN JEROEN, Koningen der Kerels, aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet. Gelet op de waarnemingen die gesteld werden door de leiders van de Kerels Chiro Avelgem betreffende de activiteiten die plaatsvonden tussen september 2015 en juni 2016 waarvan mondeling verslag. Haha dachtje hier efkes dawe een tekstje gingen rippen van Lojd en Gijom ha nee wij zijn geen plagiatoren ze… Art 1. De rechten en plichten die in artikel 2 en 3 van deze wet niet-exhaustief opgesomd te worden van kracht te laten gaan vanaf het moment van lezing. Ha gefopt! Toch wel. Art 2. De rechten van de Kerels omvatten: https://www.youtube.com/watch?v=_829T0SninQ Art 3. De plichten van de Kerels omvatten: De plicht om de leiding dagelijks bij aanvang van het ontbijt te aanbidden met een volledige zonnegroet. De plicht om gedurende de periode van artikel 3 punt twee ten allen tijde oftewel een zonnebril oftewel een petje te dragen. De plicht om iedere dag minstens één immens melige brief naar een familielid of graag te beminnen vrouwmensch te verzenden (Das echt een goedje haha die blijft haha) De plicht om de leiding iedere avond 1 lofrede toe te schrijven (dezen ook hahahaha)

24


AVELGEM Kondigen deze wet af, bevelen dat zij met ‘s Lands zegel zal worden bekleed en door het Belgisch Staatsblad zal worden bekendgemaakt DINGE EN DINGSKE Van Koningswege: De Kerelleiding

25


CHIRO ASPI MEISJES EY YOW WADDUP A.spies, We hebben al een beestig jaar achter de rug, maar natuurlijk moet de kers op de taart nog komen! Een overgetelijk voorkamp en een zaaalig bivak staan voor de deur en we kunnen jullie 1 ding beloven… Het wordt HET BESTE KAMP IN JULLIE HELE CHIROCARRIÈRE! Maak het kruiswoordraadsel en beleef al ons insiders opnieuw, hihi. XOXO Pils, Ratje en Kaka

26


AVELGEM Horizontaal 2. Wat doen we altijd na vier uur op een zondagnamiddag? 4. Welke leidster kan "niet" snurken? 6. Wie vond de eerste verstopte tomaat ooit? 9. Wat nam Leonie mee tijdens de leefweek van haar school? 10. Wat is de lievelingsgroente van de A.spies? 11. Hoe noemt het skigebied waar we op een zondagnamiddag naar toe gingen? 14. Wat aten we de eerste avond op weekend? Verticaal 1. Welke leidster kijkt graag naar hamsterfilmpjes? 3. Waar ging onze avondactiviteit door de tweede avond op weekend? 4. Wie was er de tweede avond op weekend het langst wakker? 5. Met hoeveel mensen moesten jullie op de foto voor jullie eerste weekopdracht? 7. Hoe verliep het afgelopen jaar? 8. Wie zingt het originele liedje van jullie parodie? 12. Voor wat flipte Katrien eens op een zondagnamiddag? 13. Wat is Zara (lid) haar echte bijnaam? 15. Wat moesten jullie jullie laten doen op aspieweekend in Gent? Dit antwoord staat niet in het kruiswoordraadsel maar zal jullie voor eeuwig en altijd achtervolgen……

27


CHIRO ASPI JONGENS Beste strijders Dit kamp zal in het teken staan van: gepaneerde diljes, squanch, golfkarrekes, kaasfondue, goeie valiezen, bartje, persjinn, 100 dagen, die f*cking clown van de Mcdo, meer squanch, safari, rookmachines, velo’s ip nafte, kruisbanden, mama’s, alpaca’s, brandcentrales, punani, driften, moduleo, sudoku tatoeages en tepelpiercings, maar vooral veel leute! Maar voor sommigen is dit hun laatste voorkamp! Dus we gaan er iets zots van maken, we gaan met golfkarren!! Inderdaad Thiebe, machtig! Maar wat heb je hier voor nodig: -1 golfkar de man -1 paar werkende handen en voeten -1 paar kijkende ogen Tot dan, gr. Bart, gr. Henri, gr. Tuur PS: pak misschien nog wa nafte mee voor in die golfkarrekies PPPPS: indien er toevallig geen golfkarreke ter beschikking is in uw garage of ge moogt hem niet meenemen van uw vieze vader; een fiets is ook goed.

28


AVELGEM

29


CHIRO INFO BIVAK Waar gaan we op kamp? Deze zomer gaan we op bivak in Vellereux, in de provincie Luxemburg. Vellereux is een gehucht van Mabompré, met ongeveer 100 inwoners, een kerk en een bivakplaats. Mabompré is dan weer één van de deelgemeentes van Houffalize. We zitten dus in het land van de twee Ourthes: l’Ourthe Oriental en l’Ourthe Occidentale. De Ourthe kronkelt er doorheen de zeer heuvelachtige streek, het mekka van de mountainbikers en wielertoeristen. Niet voor niets dat Luik – Bastenaken – Luik aan onze bivakplaats passeerde. De kampplaats zelf is een voormalige Ardeense boerderij, ingericht tot een eenvoudige jeugdverblijf. Rond het gebouw is er ruimte om de tenten te zetten, wat verderop ligt nog een speelweide en een toegankelijk bos. En in Houffalize is er ook wel iets te beleven. Meer hebben we niet nodig om er prachtig bivak van te maken!

30


AVELGEM Hoe ziet zo’n dag op kamp er uit? 07.00u 07.30u 08.00u 09.30u 12.00u 13.00u 14.00u 18.30u 19.30u 20.30u 21.30u 22.00u 23.00u

opstaan wekleiding opstaan en wassen leden, ochtendradio ontbijt en diensten, bivakthema-toneeltje voormiddagactiviteit middagmaal platte rust namiddagactiviteit met rond 16u een vieruurtje avondeten avondactiviteit slaapwel kapoentjes en sloebers slaapwel kwiks en rakkers slaapwel tippers en toppers slaapwel tiptiens, kerels en aspi’s

31


CHIRO Wat eten de meisjes? Do 5/7

Spaghetti

Vrij 6/7 Soep van de dag, balletjes in tomatensaus, puree, dessert Soep, broodbuffet, charcuterie, beleg en groentjes Zat 7/7

Soep van de dag, nuggets, rijst, verse groentjes, dessert Hamburger met broodje, verse groentjes

Zo 8/7

Soep van de dag, vispannetje, puree, salade, dessert Pizza

Ma 9/7

Lunchpakket Barbecue, dessert

Di 10/7 Artisanaal frietkot Soep, broodbuffet, charcuterie, beleg en groentjes Woe 11/7 Soep van de dag, kipfilet met gebakken aardappelen en perziken, dessert Wraps met pitta en verse groentjes Do 12/7 Soep van de dag, worst met appelmoes en aardappelen, dessert Pastabar met 3 sauzen. Vrij 13/7 Soep, brunch

32


AVELGEM Wat eten de jongens? Vrij 13/7 Soep, worst met ajuinsaus, appelmoes en aardappelen Zat 14/7 Soep, vol-au-vent met vide, rauwkost en frieten, dessert Pizza Baguette Zo 15/7 Soep, pasta met keuze uit warme sauzen, dessert Barbecue met groentebuffet Ma 16/7 Vispannetje met groeten en aardappelen Rundshamburger in een broodje met groenten en sauzen naar keuze, dessert Di 17/7

Lunchpakket Soep, beenhesp met saus, groenten en gebakken aardappelen, dessert

Woe 18/7 Gehaktballen (met ei) in tomatensaus met puree, dessert Breugelmaal (= stokbrood met gamma aan charcuterie, kaas, pasta- en aardappelsalades) Do 19/7 Soep, kip met rijst en currysaus, warm fruit of groenten Pitta in warme wrap met groenten Vrij 20/7 Soep, stoofvlees met frieten, rauwkost, dessert Spaghetti bolognese Hotdog met gebakken ajuin Zat 21/7 Soep, brunch

33


CHIRO Wie kookt bij de meisjes?

Goede avond en welkom bij een speciale kampeditie van Mijn Pop-up Restaurant. Vanaf 5 juli tot en met 13 juli zijn we te gast in Houffalize. We kunnen genieten van de kookkunsten van 5 topchefs: Fien, Krista, lieve Lieven, Henk en Els. Bij deze zullen we onze gastheren en gastvrouwen eens voorstellen!! Als eerste hebben we Fien aka Fiene. Fien heeft al jaren ervaring achter de rug als leidster en is nu ook al toe aan haar 5e jaar binnen de kookploeg. Ze kan niet alleen goed koken, maar durft ook af en toe eens een grapje uit te halen, dus pas maar op! Voor groentjes en sausjes kan je maar beter bij Krista en Els zijn. Na vele jaren de Chiro geleid te hebben als VB is Krista al helemaal klaar voor haar derde kamp in de kookploeg. Henk en Els gaan al heel lang mee op kamp. Ze trotseerden al en ze zijn het nog lang niet beu.

34


AVELGEM Henk en Lieven staan zoals echte mannen klaar voor het harde werk. Elke dag schellen ze kilo’s patatjes voor de 100 hongerige mondjes, maar bovenal zijn het echte grillmasters. De immer vriendelijke Lieve Lieven is er voor het 17de jaar op rij ook weer bij!! Hierbij al een grote dankuwel voor alle afgelopen jaren, De vele vleesjes garen, De tonnen groentjes snijden, En de mooie tijden die ons nog te wachten staan!

35


CHIRO Wie kookt er bij de jongens? Verjoenie – Jeroen Vercoutere Deze doorgewinterde kookploegmember heeft al zoveel kampen op zijn conto dat we het niet meer bijhouden. Hij weet dan ook als geen ander welke ingrediënten nodig zijn om voor een geweldig kamp te zorgen op alle vlakken. Doorheen het jaar King of the Hills op zijn Shimano Trek 4200 carbonuitvoering, in Houffalize niets minder dan King of the Grills! Joris Lemarq en Valerie Corne Dit koppel weet wel wat entertainen is. Joris hoor je 3 kamers verder zingen, muziek maken of lachen en Valerie presenteert in het Sint-Jan Berchmanscollege Avelgem het schoolfeest en de leerlingenquiz. Sfeer gegarandeerd dus met deze twee. Met zijn referenties in het Hof van Cleve en ervaring als leerkracht in hotelschool Gent kunnen we met Joris van een ware topchef in ons midden spreken. Beide een achtergrond in de patisserie, beide een neus voor lesgeven en entertainen, dit koppel lijkt wel gemaakt voor elkaar hoor ik u zeggen. Maar wat wij al 2 jaar weten is dat ze nog veel meer gemaakt zijn voor onze kookploeg! Annemie Herman 12 jaar ervaring als kookploeg en een 13de op komst. Annemie is niet te stoppen, en gelukkig maar. Met haar goede zorgen voor het eten maar ook voor alle jongens die mee zijn op kamp is ze van onschatbare waarde voor onze kookploeg. Altijd vrolijk en altijd opgewekt, doe er nog maar minstens 13 jaar bij Annemie! An Forêt Doorheen het jaar leerkracht Engels en Geschiedenis in het, u kan het al raden, Sint-Jan Berchmans Avelgem. Maar van 13-21 juli onmisbare kookploegkracht in Houffalize. Haar prestatie zal ongetwijfeld ook dit jaar weer de geschiedenisboeken ingaan.

36


AVELGEM Jens Vanwambeke en Fran Depraetere Meestal vind je Jens voor zijn klas, maar wij weten hem ook dit jaar weer achter de potten en pannen te krijgen op ons kamp. Jens kookt met evenveel passie als een professionele chef, met iets minder schelden en roepen op zijn souschefs dan. Hij en zijn wederhelft Fran zorgen deze zomer opnieuw voor rond gegeten buiken van aan het eerste ontbijt tot aan het laatste avondmaal. Nooit zonder lach en altijd paraat. Ons tweede kookkoppel haalt ook dit jaar weer alles uit de kast om ons dikker naar huis te sturen dan wanneer we zullen aankomen in Houffalize! De gehele jongensleidingsploeg wil de kookploeg alvast op voorhand bedanken. Zonder jullie zouden we het geen 9 dagen volhouden. Wij kijken er naar uit!

37


CHIRO Wie zijn de leidsters? KAPOENTJES: Emily Vercruysse Janne Holvoet Anne-Marie Hoedt Loes Delrue SLOEBERS: Anna Decroix Sietse Verrept Manou Vervacke Elise Davidts KWIKS: Maya Piepers Marieze Derycke Lene Marist Margot Ysenbaert Noa Vanwynsberghe

38


AVELGEM TIPPERS: Clémence Dubois Lise Brisson TIPTIENS: Yanne Herman Marie Davidts Pauline Vercruysse ASPI’S: Katrien Devooght Lise Toye Zara Vanwynsberghe GROEPSLEIDING: Katrien Devooght Nele Decoster, volwassen begeleidster – 0479 17 01 96 of ndecoster@hotmail.com

39


CHIRO Wie zijn de leiders? KAPOENTJES: Viktor Deschryver Michiel Steenhaut Jo Deceukelier SLOEBERS: Lukas Naessens Lucas Anrijs RAKKERS: Tijl Demeyere Bram Declercq Laurens Raepsaet TOPPERS: Thomas Missiaen Jarne Libbrecht KERELS: Achiel Colman Jeroen Depraetere ASPI’S: Henri Cracco Tuur Bossuyt GROEPSLEIDING: Thomas Missiaen, groepsleider Koen Byls, volwassen begeleider

40


AVELGEM Belangrijke afspraken Een bivak organiseren voor een grote groep van 100 à 120 personen is niet zo evident. Daarom vinden we het belangrijk om enkele afspraken te maken. Lees dit zeker eens door samen met je kind(eren) en hou er rekening mee. 1. Beperk je bagage ! We zijn met een grote groep en de bagageruimte op de bus/ camion is beperkt. De busmaatschappij laat maar 1 stuk bagage per persoon toe met een max. gewicht van 20 kg. Wij vragen aan iedereen om daarmee rekening te houden. Zorg er dus voor dat alles in 1 valies/sportzak kan en overdrijf niet in het aantal kleren. Bind ook geen kleine zak vast aan een valies. Dit is zeer onhandig voor het stapelen. Voor de kleinsten is het handig om pakketjes met kleren per dag klaar te maken. 2. Schrijf overal je NAAM op ! Dus ook op je valies, slaapzak, luchtmatras, veldbed, kledij, toiletzak, handdoek, … . De berg verloren voorwerpen wordt ieder jaar groter. Verloren voorwerpen waar geen naam op staat, kunnen we niet aan de eigenaar terugbezorgen. Bij de terugkomst in Avelgem worden alle verloren voorwerpen uitgestald aan de bus. Neem zeker een kijkje. Merk je achteraf dat je toch nog iets kwijt bent, neem dan contact op met de VB’s. Voor de meisjes: Nele 0479 17 01 96, voor de jongens: Koen 056.64.70.09.

41


CHIRO 3. Luizen Hoofdluizen zijn vervelende beestjes die hevige jeuk veroorzaken, maar zijn zeker geen schande: iedereen kan ze krijgen. Zodra je merkt dat je met hoofdluizen zit, is het belangrijk om ze onmiddellijk te behandelen. Zo vermijd je dat de luizen zich verspreiden. Op kamp leven we met veel kinderen dicht bij elkaar. De kans op besmetting is dan ook groot. De laatste jaren worden we vaker met dit probleem geconfronteerd. Daarom maken we graag volgende afspraken: -Controleer uw kind een aantal dagen voor het vertrek grondig op luizen. Start indien nodig de behandeling . -Meld dit zeker ook aan de afdelingsleiding bij het vertrek aan de bus. Dan kunnen wij de behandeling op kamp verderzetten en vermijden dat andere kinderen besmet raken. -Geef de nodige producten mee (luizenkam, luizenshampoo, ‌) -Wij gaan zelf ook actief de kinderen controleren op luizen zodat we tijdig de nodige maatregelen kunnen nemen. -Controleer uw kind als het terug is van het kamp ook grondig op luizen. Als er in de afdeling van uw kind een luizenprobleem werd gesignaleerd, zullen wij u daarover informeren via een briefje. Meer informatie hierover vind je ook op deze website: http://www.zorg-en-gezondheid.be/luizen/

42


AVELGEM 4. Teken De kampplaats ligt dicht bij een bos. Dit wil ook zeggen dat er veel teken voorkomen. Tijdens het bivak zullen wij de kinderen regelmatig controleren op teken. Een beet van een teek is vaak onschuldig en pijnloos. Wanneer de teek echter besmet is met een bacterie, kan je er ziek van worden. Daarom is het nodig om bij een tekenbeet altijd de teek te verwijderen. Daarvoor zijn de nodige tekentangen aanwezig op kamp. Controleer uw kind ook grondig op tekenbeten als het terug thuis is van het kamp. Vergeet ook de hoofdhuid niet. Een tekenbeet verwijderen doe je zo:

Let op! -Beschadig de teek niet. -Als u geen pincet of tekentang heeft, probeer dan de teek zo dicht mogelijk op de huid bij de kop vast te houden tijdens het verwijderen. -Knijp bij het verwijderen niet in het achterlichaam van de teek en trek er niet aan. -Ontsmet de wonde achteraf met alcohol. -Noteer de dag van de beet. Meer info hierover vind je ook op deze website: http://www.zorg-en-gezondheid.be/teken.aspx

43


CHIRO Ik ga op kamp en ik neem NIET mee…

Binnen de leidingsploeg hebben we enkele duidelijke, concrete afspraken gemaakt rond welke zaken we niet nodig hebben op kamp. We vragen dan ook uitdrukkelijk aan iedereen om zich daaraan te houden. Snoep Op kamp heb je geen snoep nodig. De kookploeg zorgt voor voldoende stevige en gezonde maaltijden mét een lekker dessertje. Snoep dat toch in de valiezen gevonden wordt, is voor de leiding. GSM, smartphone -> Kapoentjes, Sloebers, Kwiks en Rakkers, Tippers, Toppers hebben dit NIET nodig op kamp. Als we merken dat iemand dit toch mee heeft, dan wordt dit door de leiding afgenomen en bewaard door de VB. Pas op het einde van het kamp krijg je die terug. -> Tiptiens, Kerels en Aspi’s maken hierover afspraken binnen de afdeling zelf. De chiro is niet verantwoordelijk voor ev. schade of verlies. Je neemt dit mee op eigen risico. Ipod, MP3/4-speler, PSP, computerspelletjes, tablet, enz… Dit hoort allemaal niet thuis op een chirobivak. Dergelijke zaken worden afgenomen en krijg je pas op het einde van het bivak terug. De chiro is niet verantwoordelijk voor ev. schade of verlies. Roken Er wordt niet gerookt tijdens de activiteiten en in het zicht van de kinderen. Drugs en sterke drank Drugs en sterke drank kunnen in geen enkel geval op kamp. Wie zondigt tegen deze regel pakt onmiddellijk zijn koffers!

44


AVELGEM Ik ga op kamp en ik neem WEL mee…

SLAAPGEREI

slaapzak

slaapkledij

hoofdkussen (voor wie dit niet kan missen)

Er zijn geen bedden. Iedereen brengt dus een luchtmatras of veldbedje mee. De 3 jongste afdelingen (kapoentjes, sloebers en kwiks) slapen in het gebouw. De oudste afdelingen slapen in tenten. TOILETGEREI

voldoende washandjes en handdoeken

een zeepbakje met zeep

kam of haarborstel

shampoo

tandpasta, tandenborstel, spoelbekertje

een linnen zak voor vuil goed SPELKLEDIJ

 

genoeg shorts en T-shirts (maar niet té veel ) T-shirt met lange mouwen (ter bescherming tegen teken tijdens bosspel)

trainingspak of lange broek voor koele dagen

regenkledij

dikke trui ONDERGOED

zorg voor voldoende ondergoed 45


CHIRO SCHOEISEL 

1 paar stevige stapschoenen voor op dagtocht. Crocs, teenslippers of ballerina’s zijn hier NIET voor geschikt!!

1 paar lichte schoenen

voldoende kousen ZWEMGEREI

badpak of zwembroek

badmuts

ev. zwembandjes

grote handdoek of strandlaken

zak om alles in op te bergen SCHRIJFGEREI

 

balpen, schrijfgerief en omslagen voor de kleinsten zijn voorgefrankeerde en geadresseerde omslagen erg praktisch ALLERLEI

brooddoos (voor het lunchpakket op dagtocht)

zaklamp

drinkbus en rugzak (voor op dagtocht).

veiligheidsspelden en een stuk touw

zonnecrème en zonnepet of -hoedje !!

leesboekjes voor tijdens de platte rust

46

identiteitskaart of kids-ID en ev. SIS-kaart of ISI+-kaart (wordt bij het vertrek afgegeven aan de leiding)


AVELGEM TIPS VOOR OP DAGTOCHT: Rugzak

Wij raden aan om geen rugzak met dunne koorden mee te nemen. Op de dagtocht wordt er een flink aantal kilometers gestapt en die koorden snijden in de schouders. Dat is pijnlijk. Schoenen Crocs of teenslippers zijn absoluut niet geschikt om op dagtocht te gaan. Zorg voor stevige wandelschoenen. Brooddoos Iedereen mag ’s morgens zelf zijn lunchpakket maken voor op dagtocht. Wij vragen dat iedereen een brooddoos meebrengt om daarin de zelfgesmeerde boterhammetjes te doen. Schrijf zeker je naam op de brooddoos IDENTITEITSKAART Een elektronische identiteitskaart of een kids-ID volstaat. Wie dit niet heeft, neemt een ISI+-kaart mee. Het ziekenfonds stelt deze ter beschikking. Het is zeer belangrijk dat iedereen dit mee heeft op kamp. Samen met de medische fiche zijn dit belangrijke documenten bij een eventueel doktersbezoek. Bij het vertrek aan de bus wordt dit ingezameld door de afdelingsleiding. Eens terug in Avelgem wordt dit aan iedereen persoonlijk terugbezorgd samen met de groepsfoto. Kleefbriefjes van de mutualiteit zijn niet meer nodig.

47


CHIRO ZAKGELD Naast geld voor het aankopen van postkaarten en eventueel postzegels (kan variëren van lid tot lid) is het handig om wat extra zakgeld mee te hebben (voor op dagtocht, ...). Bij de kleinsten houdt de leiding dat voor hen bij. Als richtlijn geven we mee dat voor kapoentjes, sloebers en rakwi’s 15 euro meer dan genoeg is. Voor tito’s volstaat 20 euro ruimschoots. Keti’s en aspi’s informeren best bij hun afdelingsleiding. Dat bedrag hangt af van wat er tijdens het voorkamp gepland wordt. Overdrijf niet in het zakgeld.

Hoe blijven we in contact? De postkaarten

Op bivak zullen er postkaarten te verkrijgen zijn met foto’s van de eigen chirowerking. Misschien sta je er zelf wel op! De kaarten kosten 0,70 euro per stuk en voor een kaart met postzegel betaal je 1,50 euro. Mensen met zeer veel schrijfdrang voorzien dus best ietsje meer euro’s in de portemonnee. Voor de kleinsten is het zeer handig om enveloppen mee te geven die vooraf voorzien zijn van adres en postzegel. Het adres van onze kampeerders: Voornaam en naam van het lid Chiro Avelgem Vellereux 32 6663 Mabompré

48


AVELGEM Op bivak is de leiding druk bezig met de leden waardoor ze geen telefoontjes kunnen beantwoorden. We vragen dan ook om niet te bellen of sms’en naar de afdelingsleiding en de kookploeg. In geval van nood kan telefonisch contact opgenomen worden met de volwassen begeleiding. Bij de meisjes: Nele 0479 17 01 96 of bij de jongens: Koen 0474.52.47.65. Heimwee

Vooral de kleinsten hebben het halverwege het kamp het moeilijkst wat heimwee betreft. Velen zijn soms voor de eerste keer zonder jullie, ouders, van huis weg. Daarom is het belangrijk dat ze af en toe een (klein) briefje van het thuisfront krijgen. Trommel daarom alvast nonkels, tantes, mémé’s en pépé’s, broers en zussen op voor het schrijven van briefjes en kaartjes. Je kunt niet geloven hoe blij ze zullen zijn. Overdrijf wel niet in het aantal brieven. Het klinkt misschien wat raar, maar sommigen krijgen dagelijks een stuk of 5 brieven. En dat is nu net een beetje té veel van het goede.

49


CHIRO Praktische info ivm vertrek en terugreis Binnenbrengen grote stukken bagage Op zaterdagavond 30 juni wordt de camion geladen, die heel wat bivakmateriaal naar de kampplaats brengt. De chiromeisjes en chirojongens kunnen best al de grote stukken (luchtmatras, veldbedden, slaapzak,... ) meegeven met de vrachtwagen, omdat dat anders niet allemaal mee kan met de bus. Ook de tiptiens en aspiemeisjes die met de fiets al vroeger vertrekken op voorkamp, geven hun reistassen en valiezen mee met de camion. Bedoeling is dat reistassen en valiezen, van chiromeisjes en chirojongens, mee gaan met de bus, de dag van vertrek. Bagage voor de vrachtwagen moet binnengebracht worden op

ZATERDAG 30 JUNI TUSSEN 19.00U EN 20.00U, AAN HET MEISJESHEEM, DRIESSTRAAT 69 IN AVELGEM. Denk er ook aan om alles te NAAMTEKENEN, want de berg ‘verloren voorwerpen’ wordt elk jaar groter. Tips bij het vertrek

Iedereen draagt zijn volledig uniform bij het vertrek. De kleinsten dragen hun rode chiro-T-shirt. Bij het instappen worden de identiteitskaarten verzameld, zorg dat je die zeker bij de hand hebt! Gedurende het kamp worden ze bijgehouden door de verantwoordelijke. Bij de terugkomst in Avelgem wordt dit aan iedereen teruggegeven. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent zodat de bus stipt kan vertrekken! (Zeker 10 minuten op voorhand).

50


AVELGEM Vertrek van de autocar Tiptiens, kerels en aspi’s gaan met de fiets naar de kampplaats en keren terug met de bus. Zij vertrekken enkele dagen op voorhand. Meer info bij hun afdelingsleiding. DE CHIROMEISJES -> vertrekken op DONDERDAG 5 JULI OM 12u10 aan de PARKING VAN HET STATION (Yzerwegstraat). Iedereen wordt dus om 12.00u verwacht. -> zijn terug in Avelgem op VRIJDAG 13 JULI omstreeks 20u15 aan diezelfde parking.

DE CHIROJONGENS

-> vertrekken op VRIJDAG 13 JULI OM 12u10 aan de PARKING VAN HET STATION (Yzerwegstraat). Iedereen wordt dus om 12.00u verwacht. -> zijn terug in Avelgem op ZATERDAG 21 JULI rond 17u30 aan diezelfde parking.

51


DE KALENDER Het is mogelijk dat toppers, tippers, tiptiens, kerels en aspi’s tijdens de examens chiro hebben op vrijdagof zaterdagavond. Zij worden verwittigd door de afdelingsleiding. Zon 17 juni: chiro Zon 24 juni: laatste keer chiro Zat 30 juni, 19u - 20u: meisjesheem: laden bagage voor vrachtwagen Don 5 juli, 12u: Yzerwegstraat: chiromeisjes vertrekken met de bus Vrij 13 juli, 12u: Yzerwegstraat: chirojongens vertrekken met de bus WWW.CHIROAVELGEM.BE FACEBOOK.COM/CHIROAVELGEM


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.