Vraagtekensep2017

Page 1

Driemaandelijkse uitgave, P708240, 3° kwartaal 2017

MAGAZINE CHIRO AVELGEM

‘T VRAAGTEKEN

VU en afzendadres : K. Byls, Oudenaardststeenweg 111, 8580 Avelgem ‘t Vraagteken is een infozine van chiro Kantekleer en chiro Scheldedal uit Avelgem. Het wordt samengesteld door leiding, groepsleiding, volwassen begeleiding en sympathisanten.


CHIRO

2


AVELGEM INHOUD

Iets meer over chiro Avelgem 4 Bivak Bastogne 2017 jongens 11 Bivak Bastogne 2017 meisjes 12 Afschijd VB Sofie 14 Oudleiding Meisjes 15 Oudleiding Jongens 16 Nieuwe VB meisjes 21 Verschillende afdelingen 22 Kapoentjes jongens 23 Kapoentjes meisjes 24 Sloeber meisjes 26 Sloeber jongens 28 Kwiks 30 Rakkers 32 Tippers 34 Toppers 35 Tip10s 36 Kerels 37 Aspi meisjes 38 Aspi jongens 40 De leidingsploeg op een rijtje 42 Dag van de jeugdbeweging 44 Koetjeboef 45 Chirokalender 48 3


CHIRO IETS MEER OVER CHIRO... IN AVELGEM. En wat is dat dan, chiro?

De plaatselijke afdeling van de chiro van Avelgem is opgestart in september 1953. Elke zondag om 14u.00 verzamelen we aan het lokaal, ons chiroheem of onze chiro-thuis: Driesstraat 69, Avelgem. En dan spelen we samen, met leeftijdsgenoten en onder begeleiding van 2 tot 5 jongvolwassenen : de ‘leidsters’ of ‘leiders’. Jongens en meisjes hebben een aparte werking. De chiro werkt in leeftijdsgroepen ("afdelingen") die 2 jaren omvatten. Gewoonlijk is er ook nog een weekend gepland, met de afdeling. Een paar dagen spelen met de chiro, één of twee nachtjes weg van huis. En voor de trouwe chiroleden is er nog het bivak: voor de meisjes van 5 – 13 juli en voor de jongens van 13 – 21 juli 2018.

Hoe kan men zich inschrijven bij chiro Avelgem?

De kostprijs van lidmaatschap, weekend en bivak houden we zo laag mogelijk. Het lidgeld bedraagt €15 voor de eerst ingeschrevene van het gezin en €12 voor andere chiroleden in het gezin. We voorzien net als vorig jaar inschrijfmomenten, op bepaalde zondagen, na de activiteiten. Dit betekent dat de ouders hun kinderen kunnen inschrijven op: - na de startdag (na 17u.00), zondag 24 september 2017. - zondag 1 oktober 2017, na 17u bij de afdelingsleiding.

4


AVELGEM Financiële tegemoetkoming voor leden van de chiro.

Je kan ook nog genieten van volgende interessante financiële ondersteuning : • de meeste ziekenfondsen betalen een stuk terug van de inschrijvingskost en/of de bivakkost. Wij zorgen dat alle nodige informatie op het inschrijvingsbewijs van het werkjaar en het bivak vermeld staat, zodat je dit formuliertje als bijlage kan binnengeven bij uw ziektefonds. • iedere deelnemer aan een weekend of bivak die nog geen 12 jaar oud is, krijgt in de maand mei automatisch een fiscaal attest van chiro Avelgem.

Waar vind ik chiro Avelgem?

Al meer dan 50 jaar wordt de Driesstraat 69 – het chiroheem – op zondag bewoond door chiromeisjes. Het lokaal achter het speelterrein huisvest de jongens. Het jongensheem kan ook (te voet of met de fiets) bereikt worden via de Knokstraat en het paadje naar het kerkhof en het Reigershof. Veilige, aangepaste lokalen. De lokalen worden beheerd door vzw chiroheem, en zij weten dat veilige en ruime lokalen het jeugdwerk ten goede komen. De terreinen worden ook door de vzw onderhouden.

5


CHIRO

Driesstraat 69. Geen gewoon huisje in de straat. (meisjesheem)

De overdekte koer en het chirolokaal van de chirojongens.

6


AVELGEM Naar chiro Avelgem in chirokledij.

Als leiding van een chirogroep dragen we het nationale chirouniform. Ook van de leden verwachten wij dat ze op zondag in uniform naar de activiteiten komen. Vanaf rakkers en kwiks (5de leerjaar) verwachten we: • een T-shirt van chiro Avelgem • een korte chirobroek of -rok • een blauw chirohemd of -sweater Onze eigen rode T-shirt van chiro Avelgem is te koop bij de leiding zelf en kost €8. Verkrijgbaar gedurende het ganse chirojaar. Voor de andere chirokledij voorzien we dit jaar 2 pas- en bestelmomenten: Op de startdag op zondag 24 september en op zondag 22 oktober kan u om 17u in het chiroheem een uniform bestellen. Er worden enkele pasmodellen voorzien. Zo kan u uitproberen welke maat het best past. U betaalt het uniform cash en krijgt een betaalbewijsje. Wij halen het uniform voor u in de chirowinkel. Een van de daaropvolgende chirozondagen wordt het uniform bezorgd tijdens de chiro. U kan dan ook eens kijken of er kledij voorhanden is in onze tweedehandsstock. De tweedehandsuniforms worden verkocht aan de helft van de prijs. Gelieve ook voldoende geld mee te brengen zodat wij alles kunnen aankopen in de chirowinkel. Het is voor de chiro onmogelijk om dit voor te schieten. Als u daarna graag nog een nieuw uniform wil, dan verwijzen wij u door naar de chirowinkel zelf (De Banier, Hoefslagstraatje 1, Gent of Delaerestraat 16, Roeselare). Op de website vindt u alle nodige informatie: http://www.debanier.be/chiro/kledij.html 7


CHIRO Overzicht maten en prijzen (september 2017):

8


AVELGEM Lees de meest recente informatie op de chiro website.

Op de chirowebsite www.chiroavelgem.be vind je de meest recente informatie over activiteiten. In de rubriek info vind je ook allerhande praktische informatie: contactgegevens, rekeningnummers, info over de verzekering... Ook andere zaken vind je onder Heb je nog vragen waarop je het antwoord niet vindt in dit chiroboekje of op de website, stel dan uw vraag via email: info@chiroavelgem.be Volg de chiro ook op facebook.com/chiroavelgem

9


CHIRO Mee op bivak. Het bivak wordt vaak omschreven als ‘de kers op de taart van het werkjaar’, ‘hét hoogtepunt van het werkjaar’, ‘dé afsluiter van het werkjaar’, … Telkens komt het woordje ‘werkjaar’ terug. We willen hiermee duidelijk maken dat het chiro-werkjaar zeer belangrijk is voor een geslaagd bivak. Tijdens het werkjaar leren de leden en de leiding elkaar kennen. De leiding weet graag welke spelletjes de leden graag doen, op welke manier ze het best de leden mee krijgen in het spel, hoe de groep in elkaar zit, wat de onderlinge verhoudingen zijn tussen de leden die de sfeer binnen de groep bepalen, … De leden moeten ook elkaar leren kennen en leren samen spelen, want dat gaat niet vanzelf. Een groep vormen, daar moet aan gewerkt worden. Iedere zondag opnieuw en zeker ook tijdens het afdelingsweekend. Daarom vinden we het belangrijk en nodig dat de leden op zondag voldoende naar de chiro komen. We hebben ondervonden dat het kan problemen geven in de groep als er kinderen meegaan op bivak die maar 4 of 5 keer tijdens het werkjaar naar de chiro zijn gekomen. Na een grondige bespreking van dit punt op de leidingskring, zijn we tot het volgende besluit gekomen: wij verwachten van alle leden dat ze toch minstens 10 keer naar de chiro komen tijdens het werkjaar om mee te kunnen gaan op kamp. Wij zien natuurlijk het liefst dat alle kinderen iedere zondag naar de chiro komen, maar we weten dat dat niet voor iedereen altijd haalbaar is. De datum van het bivak is reeds gekend, hou er nu al rekening mee in de vakantieplanning : De chiromeisjes: van woensdag 5 tot donderdag 13 juli 2018. De chirojongens: van donderdag 13 tot vrijdag 21 juli 2018.

10


AVELGEM BIVAK (JONGENS) BASTOGNE 2017 Wij waren het er al langer over eens, maar recentelijk kregen we de melding dat het ook officieel erkend wordt:

Merci aan alle kindjes/jongetjes/pubertjes/adolescentjes/ kookploegjes/boenietjes/leidertjes, u was geweldig! Tot naaste jare! xoxo 11


CHIRO BIVAK (MEISJES) BASTOGNE 2017 Zwetend, maar gezond kwamen de tip-10’s en aspies aan in het verre Bastogne. De kookploeg stond hen naar goede gewoonte al op te wachten met een alweer overheerlijke BBQ. Na een heerlijke nachtrust in de tenten (zonder piketten) en het klaarzetten van de bivakplaats, kwam al gauw de bus toe met alle enthousiaste chiromeisjes. Na een rit van meer dan 3 uur stapten de kindjes opgelucht en nieuwsgierig van de bus en namen een kijkje op de kampplaats. Het kamp kon nu echt beginnen. De instuif ging van start. Iedereen werd meteen van kop tot teen ingewijd in het kampthema Narnia. De hongerige magen werden gevuld en iedereen kon zeer tevreden de nachtrust gaan opzoeken. De ganse week werden er door de leidsters tal van activiteiten voorzien. Dit ging van bekentochten, noedels eten in de ochtend, bloempotjes schilderen, koekjes bakken, katjesspel tot nachtspelen die niet altijd verlopen zoals gepland. Elke dag doen we activiteiten met onze groep, behalve op familiedag, want dan spelen we een groot spel samen met iedereen. Met enkele bottle flips erbij was dit een geslaagde voormiddag. Opdat de leiding eventjes kon rusten, namen de tiptiens en aspies het over van de leiding en zorgden zij voor een namiddag vol met activiteiten voor de kindjes, wat ze heel goed gedaan hebben.

12


AVELGEM

Het kamp zat weer vol fantastische momenten die we nooit zullen vergeten. Er werd in Bastogne namelijk een kampvuur gebouwd van wel 5 meter hoog met 2 drie-pekkels! In Bastogne heeft de kookploeg de leiding verassend goed geplaagd (we zullen de diepe putten niet snel vergeten). In Bastogne waren we net niet met 100 leden, maar dit maakte het zeker niet minder leuk. In Bastogne had elk lid, elke leidster, elk lid van de kookploeg elke dag een glimlach op haar gezicht. In Bastogne vielen er bij de kleintjes misschien wel enkele traantjes, maar deze werden als snel omgetoverd tot een glimlach. In Bastogne maak je vrienden voor het leven wat er ook voor zorgt dat het een kamp was om nooit te vergeten. Wij zijn er van overtuigd dat elk chiromeisje naar huis ging met op dat moment al een groot gemis naar het o zo super leuk kamp. Daarom bedanken wij ook graag iedereen die ervoor gezorgd heeft dat het een geslaagd kamp was. Bedankt aan de kookploeg voor het heerlijke eten en de goede zorgen, een dikke merci aan onze VB en hoofdleiding, ten slotte willen we ook nog alle ouders bedanken om uw dochter met een gerust hart mee te geven met ons. En uiteraard onze leden, dankuwel om er een fantastisch kamp van te maken! XXX De leiding! 13


CHIRO AFSCHEIDSWOORDJE VB SOFIE Liefste Sofie We willen je met heel de chiro nog eens even bedanken en in de bloemetjes zetten voor de afgelopen 2 jaar, waar je ons huisje was om op te bouwen. 2 jaar geleden hielp je ons uit de nood en gaf je het ja-woord om onze VB te worden. Toen sprongen wij een gat in de lucht, want ook na een chiro-carrière als lid, leidster en hoofdleidster vervulde je perfect de rol als VB. We zullen je hard missen. Je troostende schouder, je medische hulp, je begrip voor alles en nog zo veel meer maar vooral JIJ ALS PERSOON. Je zal altijd een stuk van de chiro zijn en blijven. Lieve Sofie, weet dat je ook meer dan welkom bent in de chiro en dat wij allemaal hopen om je zeker nog eens tegen het lijf te lopen. Heel erg bedankt voor de fantastische 2 jaar dat je ons door dik en dun hebt gesteund en hopelijk tot snel! De leidstersploeg xxx

14


AVELGEM OUDLEIDING BEDANKING MEISJES Aline “Alain” Dejonghe “Wie zal er nu onze pita bestellen?!” Was het eerste dat in ons opkwam, toen we afscheid van je moesten nemen, want niemand kan zo vloeiend pita spreken als jij. Je was veel meer dan pita alleen natuurlijk, met Alain nooit een saai moment! Als er te twerken viel, was je er als de pinken bij, niemand van ons die je op dat vlak kon bijbenen. Elke keer opnieuw verbaasde je ons ook met je rapskills, onze eigen “real slim shady” was je wel. Holyschnikkerdoodles, gaan we dat allemaal moeten missen?! Lieve, lol dikke lol, Alain, we gaan je missen, je was een beestige leidster zowel voor, tijdens als na de activiteiten. Stuur ons af en toe nog maar eens een van je legendarische make-up tutorials, want uit het oog is niet uit het hart!

15


CHIRO OUDLEIDING BEDANKING JONGENS Bram

Met je aanstekelijke lach maakte je veel leiders en leden blij. Wanneer jij begon te lachen, lachte iedereen met je mee. Veel te vroeg verlaat je de chiro. Eerst vermaakte je de rakkers met je fantastische lach en je toffe ideeën. Vervolgens de toppers met uitdagende activiteiten. Bram was in weer en wind. altijd te vinden voor een ‘rechtdoortocht.’ Vuur maken kon je ook als een van de beste. De chiro, chiroleiding en -leden zullen je enorm missen. Versluit je dagen goed in de fitness, wij hopen je op zondag nog veel te zien als vervangleider. Het ga je goed Bram!

Inti

2 jaar gaf hij het beste van zichzelf, zowel sloebers als toppers hebben het genoegen mogen hebben om van deze topkerel leiding te krijgen. Met z’n gouden stem, sexy looks, gouden oorringetje en vingers die sneller dan het licht over z’n gitaarsnaren scheren, the one and only, Inti. Bij deze zouden wij Inti graag bedanken voor alle inspanningen die hij geleverd heeft in de chiro. Inti krikte ook het muziekniveau van de chiro ferm op. Hij was zelfs zo goed dat Joris Lemarcq nog jaloers zou durven zijn. Het was altijd een feest met Inti, maar helaas mocht het niet meer verdergaan… We leven in een wrede wereld waar details vaak over het hoofd gezien worden, maar hij was iemand die tegen de stroom inzwom. Vol levenslust stond hij er iedere zondag opnieuw. Gemist worden, dat zal hij zeker doen. God werkt soms in mysterieuze wegen. Het enige wat wij kunnen doen is het accepteren nadat wij alle resterende moed hebben bijeengeraapt, doordoen waar we goed in zijn. Het ga je goed Inti, God heeft andere plannen voor jou. Xxx Clouseau – Afscheid van een vriend (https://www.youtube.com/ watch?gl=BE&v=lVexlnUT2Aw)

16


AVELGEM Guillaume

Alles is voorgoed gedaan Als jij er klaar voor bent ‘k Heb aan je zijde gestaan Mijn God, ik heb je graag gekend Woorden die rechtsreeks vanuit de mond van ex-medeleider Hannes komen. En woorden die omschrijven hoe wij ons voelen. Dat hij gemist zal worden, is dus duidelijk. Helaas soelaas kan niet iedereen uit de leidingsploeg begrip opbrengen voor de reden waarom Guillaume juist de chiro verlaat. “Ja jungne, ksnappe da geweun nie alleja! Jah da moe nu toch nie! Aje gewoon ke chillt en da laat, ma nee ja meneer moe zinne velo en wi” klinkt het uit de mond van verse leider Libbie. Dat brengt ons uiteraard bij de vraag waarom Guillaume nu juist de chiro heeft verlaten. Het blijkt dat Guillaume zijn fiets enkele maanden geleden gestolen is geweest. Het was een hele mooie mountainbike. Nu is Guillaume zo razend op de boef dat hij hem wil te pakken nemen. Daarom infiltreert Guillaume nu bij Fietsen Defresne te Avelgem om zo fietsboevenopspoortechnologie te kunnen gebruiken en de dief te grazen te nemen haha doei.

Hannes, Hannuzi, Hanus, Hannibal…

Namen schieten tekort. Opnieuw een speler die onze harde kern verlaat. Vier jaar heeft deze man van onze chiro een betere plaats gemaakt. Hij heeft de zondag van kapoentjes, rakkers, toppers en aspi’s elke week, keer op keer, geniaal gemaakt. Elke keer dat de chiro iets nodig had of wanneer er een heleboel werk te doen was, dan stond onze Hannes altijd paraat. Het is een enorm verlies, maar we zijn enorm dankbaar voor alles dat Hannes voor de chiro heeft gedaan! En we zijn zeker dat we hem nog vaak zullen zien in zijn chiro-outfit. Adieu Hannuzi!

17


CHIRO Thibaut

Ook wel Batsie genoemd. Vele West-Vlamingen zouden onterechte speculaties maken bij deze bijnaam, de betekennis ervan en het gezicht erachter want achter deze stoute naam schuilt echter een brave, pientere jongen! Hoewel deze termen uiteraard wel relatief blijven, vooral bij ons laatst gebruikte adjectief… (moptje eh xoxo) “Ma en ’t is alsan zo nen braven geweest”: rolt het uit de mond bij jongere broer en toekomstige hoofdleider Matsie. Altijd was hij de persoon die wist hoe hij met situaties moest omgaan, problemen oplossen en dieper ingaan op algemene zaken. Z’n grootste kwaliteit was dan ook zonder twijfel chiroleider zijn. Nu hij deze niet meer bezit blijft het dan ook een mysterie voor ons wat Batsiejas met z’n leven gaat doen, maar we respecteren z’n keuze. Want zo is chiro Avelgem wel. Goedhartig, begripvol, medelevend en bescheiden. Zelf expliceerde hij dat hij zich full-time wou kunnen ontplooien tot onderbroekenmodel onder de naam “Flex”. Hij wou kunnen bloeien als een zonnebloem in de open zon. Ontpoppen als een prachtige vlinder uit z’n cocon. En bovenal die mooie bruine “tans” verzorgen in een schoonheidssalon. Want hij is… Flex

Jotte

Het gebeurde in 2017. Bij velen zit de herinnering nog diep in het geheugen gegrift... “Aan alle mooie tijden moet uiteindelijk een eind komen”, legt Jotte uit terwijl hij een traantje wegpinkt. “Maar ieder einde is een nieuw begin en een open deur naar nieuwe opportuniteiten”, voegt hij er achteraf aan toe, na de krop in de keel doorgeslikt te hebben. En die opportuniteiten zal Jotte zeker grijpen. Want Jotte wordt visboer. Het kwam onverwachts bij zijn ouders, toen Jotte open kaart speelde met hen. Jotte droomt al heel z’n leven om een carriËre uit te bouwen in het verhandelen van vis en nu gaat het eindelijk gebeuren. Hij moet, om dit te kunnen realiseren, helaas z’n leiderscarriËre bij chiro Avelgem beeindigen. Een hartverscheurende keuze, maar het moest zo. Tranen vloeiden toen het jammerlijke nieuws de ronde deed in de lokalen van chiro 18


AVELGEM Avelgem. Hij was geliefd door iedereen en zal ook gemist worden door iedereen. Succes wordt hem alvast toegewenst namens de hele leidingsploeg en zij zijn zeker dat hij z’n dromen kan vervullen als visboer. Wij zien uit naar de nieuwe maatjes...

Lloyd

Gouden lokken die keer op keer voor een ontregeling van de vochtigheidsgraad bij meisjes zorgt. Ogen zo blauw als de Caraïbische Zee waarin zelfs Poseïdon zou kunnen verdrinken en die zwoele blik waar Medusa in een oogopslag van versteend. Deze legende, unsere Ariër Lloyd, neemt helaas ook afscheid van chiro Avelgem. Maar we moeten de toekomst nemen zoals hij komt en dat geldt ook voor Lloyd. Samen met zijn huidige vriendin en toekomstige vrouw Stella A., heeft hij namelijk besloten om deel te nemen aan een geheim uitwisselingsproject. Voor 2 maand zullen zij zich begeven naar een geheime locatie in Duitsland om daar samen te werken met Jo en Sef M. Waar je wegen je ook leiden Llunte, wees gezegend op je reis en vrede zijt met u. Moge God over jou waken xxx PEACE OOT BRUH

19


CHIRO

20


AVELGEM NIEUWE VB BIJ DE MEISJES! Zoals jullie hier al konden lezen, namen we dit jaar afscheid van onze VB Sofie Calant. Aangezien een chiro zonder VB net is als een frietkot zonder frieten, gingen we met de chiromeisjes opnieuw op zoek naar iemand die het zag zitten de (toch niet te onderschatten) taak van VB over te nemen. Vlak voor de zomervakantie kregen we van Nele Decoster de vraag, ‘VB zijn wat is dat precies’ en zo begon voor Nele het nieuwe avontuur. “Nele Decoster” inderdaad veel kans dat die naam u iets zegt, want Nele was zelf altijd lid van chiro Avelgem, zette haar vijf jaar in als leidster en maar liefst twee jaar daarvan ook als hoofdleidster. Nele is dus zeer gekend en geliefd onder zowel de leden, de leiding als de ouders. De ideale persoon dus om onze 22 koppige leidingsploeg te leiden en de chiro bestaande te houden. Aangezien wij als leiding weten wat zo’n VB-schap vraagt, geven we Nele alle tijd om de taken van Sofie over te nemen. Wij zijn er van overtuigd dat we samen fantastische jaren zullen beleven en kijken er met de hele leidingsploeg erg naar uit om Nele vanaf de startdag welkom te mogen heten en trots te kunnen zeggen dat Nele ONZE VB is!

21


CHIRO DE VERSCHILLENDE AFDELINGEN BIJ DE CHIRO. De chiro werkt in 6 leeftijdsgroepen van telkens 2 jaar. Per afdeling zijn er twee of drie leidingsmensen voorzien. Vanaf het eerste leerjaar (niet vroeger) kan je lid worden van de chiro. Een overzichtje : 1° en 2° leerjaar: KAPOENTJESJONGENS / KAPOENTJESMEISJES 3° en 4° leerjaar : SLOEBERJONGENS / SLOEBERMEISJES 5° en 6° leerjaar : RAKKERS / KWIKS 1° en 2° middelbaar : TOPPERS / TIPPERS 3° en 4° middelbaar : KERELS / TIPTIENS 5° en 6° middelbaar : ASPIEMEISJES 5° en 6° middelbaar : ASPIEJONGENS

22


AVELGEM KAPOENTJES JONGENS Goeiedag allemaal, mijn naam is Paul Jambers. Vandaag zal ik het hebben over chiroleiding, in het bijzonder over kapoentjesleiding. Wie zijn ze? Wat drijft hen? Kom het allemaal te weten in het volgende artikel (spannend). Jo allemaal (haha) mijn naam is Jonas -DJ JO- Deceukelier. Als ik geen leiding aan het geven ben dan kan je me vinden achter mijn mengpanelen of op menig feest. (meer info over mijn DJ-carrière vind je op mijn FB-pagina). Mijn sterrenbeeld is: boogschutter. Ik kan niet wachten om te weten wat jullie sterrenbeeld is. Hey daar kapoentjes, ik heet Viktor -Skryver- Deschryver. In mijn vrije tijd ga ik het liefst naar de chiro. Maar als ik niet met kindjes kan spelen dan speel ik met pingpongballen of vereeuwig ik één van mijn vele gekke creaties op papier of iets anders waar ik op kan tekenen. Mijn sterrenbeeld is: maagd. Hallo. Ik ben Michiel -Steen- Steenhaut. Ik ga graag naar de chiro en geef graag leiding. Als je mij niet in de chiro vindt dan moet je maar eens kijken achter mijn drumstel of achter mijn bureau. Mijn humor is net zoals Afrika: droog. Ik hoop dat dit chirojaar eentje is om ‘U’ tegen te zeggen. Mijn sterrenbeeld is: waterman. PS: hieronder ziet u een foto van de ons drieën als alpaca trio. Groetjes, de leiding.

23


CHIRO KAPOENTJES MEISJES Liefste kapoentjes, het nieuwe chirojaar staat al popelend voor ons klaar! Heel de zomer lang hebben we ons best gedaan om het beste kapoentjes team ooit te vinden…….en het is ons na heel veel zwoegen gelukt!! Na een heel lange en slopende selectie, kwamen er niet 4, maar 5 top leidsters uit de bus!! Met veel trots stellen wij u jullie liefste leidsters voor, die er samen met jullie een spetterend chirojaar van willen maken! XOXO De kapoentjesleiding

24

NAAM: Margot Ysenbaert BIJNAAM: Gootje AANTAL JAAR CHIRO: 14, 4de jaar leiding LEEFTIJD: 21 jaar HOBBY: chiro, piano, reizen

NAAM: Loes Delrue BIJNAAM: voorlopig nog geen AANTAL JAAR CHIRO: 11, 1e jaar leiding LEEFTIJD: 17 jaar HOBBY: CHIRO!

STUDIES: 1e master kinesitherapie aan UGent WEETJE OVER JEZELF: Tijdens het eerste semester ben ik op Erasmus in Oulu (Finland), dus zal die periode niet aanwezig zijn in de chiro.

STUDIES: STW WEETJE OVER JEZELF: schoenmaat 38


AVELGEM

NAAM: Anne-Marie Hoedt BIJNAAM: Miekefluit AANTAL JAAR CHIRO: 2e jaar leiding LEEFTIJD: 21 jaar HOBBY: CHIRO, volleybal, piano en brownies bakken STUDIES: Rechten aan de KU Leuven WEETJE OVER JEZELF: Ik heb soms iets te veel babbelwater gedronken, oeps!

NAAM: Emily Vercruysse BIJNAAM: Pimboli AANTAL JAAR CHIRO: 15 jaar, 4de jaar leiding LEEFTIJD: 21 jaar HOBBY: CHIRO, spelen met Bezeke de poes STUDIES: Kleuteronderwijs WEETJE OVER JEZELF: Ik hou van roze

NAAM: Janne Holvoet BIJNAAM: Bolle AANTAL JAAR CHIRO: 15 jaar, 4de jaar leiding LEEFTIJD: 21 jaar HOBBY: CHIRO, naar Krak gaan, eten haha STUDIES: Grafisch Ontwerp in Sint Lucas Gent WEETJE OVER JEZELF: Ik maak al 3 jaar het vraagteken en heb 2,5 katten! 25


CHIRO SLOEBER MEISJES Hallooooo allerliefste-leukste-mooisteslimste-grappigste sloebertjes!! Wij zijn vier SpiKSpliNTerNiEUwE leidsters, die boordevol energie en creativiteit zitten speciaal om jullie een heel jaar lang te verwennen! We hebben in de aanbieding: SIETSE VERREPT Halloooo, ik ben Sietse en ik zie het helemaal zitten om jullie nieuwe leidster te worden! Ik ben al 6299 dagen oud. (Dat is 17 jaar, maar dat hadden jullie slimme hersentjes waarschijnlijk al berekend ;)) Naast chiro doe ik nog aan tumbling. Ik eet heel graag pasta, maar alles wat zoet is, kan mij ook wel smaken. Mijn lievelingsseizoen is de winter, want dan is er het KeRsTFeEsTjE voor jullie! ANNA DECROIX Heeeey, Ik ben Anna en ik ben 17 jaar. Ik zit in het 6de middelbaar. Ik zit al 11 jaar in de chiro en ik ben het zeker nog niet beu, want een zondag zonder chiro is een zondag niet geleefd :). Naast chiro besteed ik ook tijd aan triathlon en gitaar spelen. Het liefste eet ik FrIeTjEs. Ik zie dit jaar alvast zeer hard zitten, ik kan haast niet wachten! ELISE DAVIDTS Halloo, Ik ben Elise. Ik ga enorm graag naar de chiro. Ik ben 11 jaar lid geweest en nu zie ik het VollEdiG zitten om aan jullie leiding te geven. Ik ben 17 jaar, maar eigenlijk ook 4. Lasagne eet ik suuupergraag. Ik zit op het Sint-Pieters Instituut in Gent. Ik verlang al tot het nieuwe chirojaar!

26


AVELGEM MANOU VERVACKE Hallo, ik ben Manou en ik ben 17 jaar. Ik zit op school in het SintJan Berchmanscollege in Avelgem. Naast chiro (wat natuurlijk mijn FaVoRIetE hobby is, al 11 jaar lang!!) ga ik ook naar de muziekschool & doe ik graag aan sport. Ik eet heeeel graag spaghetti (jummie!!). Mijn doel dit chirojaar: jullie een fantastisch jaar bezorgen!! TOT SNEL XOXO

PS: kunnen jullie deze geheime boodschap ontrafelen? 27


CHIRO SLOEBER JONGENS Bonjour! (Dat is Frans voor “Hallo toekomstige en huidige sloeberz”) Ben jij 8-10 jaar oud? Ben jij sterk? Ben jij stoer? Als het antwoord op deze vragen ja is dan ben jij het waard om opgeleid te worden tot volwaardige sloeber! Aan alle jongens die misschien niet zo sterk of niet zo stoer zijn: treur niet! Ook jullie zijn welkom! Er staan namelijk 3 geweldige leiders voor jullie klaar die jullie met veel plezier en toewijding zullen trainen tot sterke en stoere jongens! Jullie werden namelijk door het universum uitverkoren om leiding te krijgen van dit beestige trio: Ten eerste hebben we Daan “PDG” Naessens. Als hij niet bezig is met tonrollen of andere Highland Games (Schotse volksspelen voor echte mannen), vind je hem ofwel terug in het Avelgemse jeugdhuis krak ofwel in de chiro van Avelgem. Deze grote jongen is naast sterk ook nog redelijk slim. Hij is namelijk ook ingenieur (in wording), die aan de hand van een boel wiskundige berekeningen een plan zal opstellen om jullie een topjaar te laten beleven! De tweede leider luistert naar de naam Lucas Anrijsie. Deze stoere man is sportief, hij houdt namelijk van basketbal. Maar hij is ook zeer slim, hij is net als Daan ingenieur in wording. Dankzij zijn spelletjes zullen jullie sportiever worden dan jullie klasgenoten die niet in de chiro van Avelgem zitten. Verder kan je Lucas ook af en toe terugvinden op een boerderij. Af en toe houdt hij zich een beetje bezig als landbouwer of boer. De laatste, maar zeker niet de minste leider is Berten Sarrazin. Deze man is dol op spelletjes, vandaar dat je hem zo nu en dan voor zijn Playstation terugvindt. Hierdoor weet hij goed hoe hij allerlei spelen moet organiseren, samen met Daan en Lucas, voor sloebers zoals jullie. Verder is deze man ook nog een dokter in worden, dus jullie zullen in veilige handen zijn bij dit leiderstrio. Bij pijn en verdriet zal deze jongen zich zo goed en zo snel mogelijk nuttig maken. 28


AVELGEM Deze 3 mannen willen er voor jullie echt een topjaar van maken vol leuke spelen, en toffe activiteiten. Je zult je bij ons niet vervelen! Wij willen jullie in ons sloeberteam! We want you! Dus kom! (als je durft) Tot dan!

29


CHIRO KWIKS Hey hey liefste kwikiezzzzz Wij, jullie beeeestigcoole leidstertjes, zien het chirojaar meeega hard zitten!!! We zullen ons eventjes voorstellen zeker Ik ben Noa hihi! OH my god ik ben zoooo blij dat ik bij jullie sta!!!! Leeftijd: 17 (28 maart wordt ik 18 en ben ik volwassenen amai de tijd gaat snel) Lievelingseten: aiki noodles en popcorn Schoenmaat: 39 Haarkleur: bruin Favoriete woordje: OH my god & hallegria Verslaving: rijstkoeken met chocolade en shoppen Rare hobby: fc de kampioenen bekijken Hey hoi Maya in the house! Leeftijd: binnenkort 17 Lievelingseten: WAP Schoenmaat: 40 Haarkleur: kastanjebruin Favoriete woordje: serieus??? Verslaving: Mignonettekes (cote D’or chocolade) banaan en yoghurt Rare hobby: elke dag bij Marieze gaan aanbellen

30


AVELGEM Schip ahoy kameraadjes! Alle wind in de zeilen nog aan toe, ik , Lena, ben één van jullie leidsters het komende jaar! Leeftijd: 17 jaar (maar daar komt snel verandering in op 26 november ben ik namelijk jarig) Lievelingseten: WAP en zoetigheid Schoenmaat: 40 Haarkleur: blondbruin Favoriete woordje: seg hé Verslaving: CHIRO voor het leven !!! Rare hobby: kajakken in de winter Hey kwikskes, het is aan mij om mij voor te stellen, ik ben Mariww. Ben al benieuwd wat jullie allemaal over me weten... Leeftijd: Ik ben 17 maaaar als ik een week eerder was, was ik al 18! Lievelingseten: Nutella uit de pot, maar niet zeggen aan mijn mama, mondjes toe, ze vraagt zich nog steeds af waarom ze elke week een nieuwe moet kopen, oeps. Schoenmaat: geheim Haarkleur: blond/bruin al varieert dat soms eens naar een schijn van roze op chirokamp :p. Favoriete woordje: allee ja bedoel Verslaving: Franse muziek, chocolade (eten eigenlijk in het algemeen), zingen al kan ik dat niet dus bereid jullie maar al voor op vals gezang Rare hobby: heel erg lang in bad zitten... Zo hebben jullie toch al een idee over jullie crazy leisters, nu is het aan ons om onze TOP-leden beter te leren kennen! Maar wat we alvast kunnen beloven is dat het een fantastisch chirojaar zal worden! Cia amigos jullie leidstertjes x0x0x0x00x00x0x0x 31


CHIRO RAKKERS Lieve Rakkers, De kogel is door de kerk, de knoop is doorgehakt, de teerling is geworpen, oftewel TIS BESLIST. Deze zomer kreeg Tijl aka Baardman aka Jezus de ongelooflijk zware opdracht op zoek te gaan naar een medeleider voor jullie, stoute rakkerz. Het bleek een zware taak, zo zwaar dat Tijl er zijn haren van uittrok. Tijl zocht de bergen van Avelgem en de stranden van Bastogne af. Maar uiteindelijk vond hij 1 kerel die voor deze taak opgewassen waren op het kamp der kampen: Krinkel. Op dit leiderskamp moest Tijl veel vrouwelijke kandidaten van zich af slaan. Zij beschikten niet over de juiste kwaliteiten De beste leider die Tijl kon overtuigen was Raapzaad. Hij staat bekend voor zijn kennis van het veld en zijn voorkeur voor de betere tractor. De kracht van een tank gecombineerd met de snelheid van een F-16. Hoewel er de laatste jaren een stoflaag ligt op deze machine zal hij voor jullie zijn moed en durf nog eens boven halen. Deze 2 leiders hebben samen grootse plannen voor de rakkers. Dus bereid jullie maar voor op een EPIC jaar. PS: Deze opgave heeft voor veel stress gezorgd bij Tijl. Hierdoor heeft hij een verandering ondergaan van Jezus naar Ken. Help jij ons dit jaar om Tijl terug te transformeren? ATTENTIE! ATTENTIE! Vrije bijdrage van de teksten-correctieleider: TIJL IS EN ZAL ALTIJD KEN BLIJVEN! ATTENTIE! ATTENTE! Bedankt voor uw aandacht. Ga nu maar verder met lezen.

PSS: Dabben is vanaf nu ten strengste verboden Tot snel xxx Tail en Raapzaad

32


AVELGEM

33


CHIRO TIPPERS GEZOCHT: NIEUWE SABINE (v)

Hey! Wij, Sabora, Sabence en Sabrissa zijn gefaald voor de testen bij de VRT om de nieuwe Sabine te worden, dus zijn we op zoek naar andere Sabines. Heb jij het in je? Sabora, that’s me! Lievelingssalde: ijsbergsla, no joke. Waar laat ik mij niet door afschrikken: a touch of glitter! Sabence, that’s me! Lievelingsgroente: broccoli Waar laat ik mij niet door afschrikken: vuurwerk, duh! Sabrissa, that’s me! Lievelingsdier: koala, veel te cute Waar laat ik mij niet door afschrikken: een dikke skijve! Wat heeft DE NIEUWE SABINE nu precies nodig? Wel, het zit zo! Vaardigheden: -getrainde armen -een lach die standaard op je gezicht staat -goed kunnen overeenkomen met den Frank Denk jij de perfecte Sabine te zijn, kom dan zeker eens langs! Waar? VRT afdeling chiro Avelgem Wanneer? Vanaf 17 september iedere zondag PS: https://www.youtube.com/watch?v=DOkd530O2BQ 34


AVELGEM Verkiezingscampagne Topperleiding Zitperiode ’17-‘18

Jarne a.k.a. Libbie

Massie a.k.a. Thomas

REALISATIES TIJDENS ZITPERIODE ’17-‘18

FOTO

NAAM

TOPPERS

• Episch weekend op zalige • Zalig weekend met epische locatie. locatie. • Duidelijke en strikte grens • Iedereen gelijk voor de wet. tussen leiding en leden. • Op kamp enkel nachtspellen. • Snoep toelaten op kamp. • Frisdrank en miljarden chips • Zonder gaatjes in de tanden op zondag, weekend en kamp. op kamp wordt er niet naar • Water verboden. huis gegaan. • Altijd als eerste aanschuiven • Kerstfeestje om nooit te op kamp. vergeten. • Dropping x5. • Winnen tegen de rakkers in • Allemaal nen iPhone 8S om het even wat. SuperPlus cadeau op startdag • Dropping x6. (sponsers altijd welkom). • Geen mis op startdag (mag • Op dagtocht allemaal een toch niet, jammer, maar het is oorring met topperembleempje de gedachte die telt). laten steken. • Vriendinnetjes mogen mee op kamp (dit geldt ook voor de leiding). • Ongelimiteerd GSM-gebruik op kamp. DATUM VERKIEZING Op de 1ste chirodag van het jaar: 17 september Als jullie niet met alles akkoord gaan, kan er nog onderhandeld of alle realisaties al dan niet zullen uitgevoerd worden.

35


CHIRO TIP10S ¿Estás listo para un sublime año chiro? ¡Estamos bien! Antes de empezar a apurar su uniforme de chiro, tenemos otra lista de hacer. - Ingrese a un curso de spinning o ciclismo para principiantes (para ser agudo para los 876 kilómetros de Houffalize) - Un chocolate de colina de 200 metros de altura (para la fiesta de cumpleaños de Espe el 1 de octubre, estar allí o ser bitchezzzzzz cuadrado!)

- Tome cinco gotas de lluvia cada una en una olla de 8 a 10 centímetros

- Recopilar el mayor número posible de carteles desnudos de nuestros líderes (para pellizcar nuestras instalaciones)

- Proporcionar algunos burros para que no tengamos que recaudar más dinero (los burros están recibiendo dinero)

AHJA, somos Popo, Mariedee y Espe !!!! Besos, abrazos y mucho amor!

36


AVELGEM KERELS Asshiel en Jerre: an unexpected journey

Als eencellige organismen. Zo gingen ze hun eerste jaren na hun geboorte door het leven. Onbewust van alles rondom hen. Geen besef van ideeën of concepten zoals vrede, geweld, geluk noch verdriet. Geen wisselwerking tussen neuronen, geen zenuwstelsel die impulsen opvangt of verwerkt, een onvermogen tot logisch redeneren, laat staan denken… Gewoon 2 uitzonderlijke manifestaties van noch vlees, noch bloed die door het universum driften. En zoals de tijd vervloog, evolueerden deze klompjes moleculen analoog. Planeten kwamen tot hun recht en rode reuzen implodeerden, terwijl deze 2 kereltjes alsmaar meer en meer bijleerden. Een procedé van ontelbare lichtjaren, maar slechts een fractie van hun leven. Tot hun ondoorgronde reis meer werd dan alleen maar doelloos door de kosmos zweven. De volgende vraag kwam hen dwars te liggen: ”Zijn wij alleen?” Al gauw vonden ze een antwoord op hun vraag. Dat waren ze niet…

Ben jij benieuwd hoe dit verhaaltje zal aflopen? Wie zijn deze mysterieuze, goddelijke, te goed voor deze wereldige schepsels en zullen ze erin slagen om het zonnestelsel te redden uit de klauwen van Cthulhu? Mis dan zeker de volgende editie van het Vraagteken niet! 37


CHIRO ASPI MEISJES “Yo allemoale. Ik zin Michiel en ‘k prezenteer under gern kort aan under 3 leidsters.”

LISE A.K.A PILS KATRIEN A.K.A KAKA ZARA A.K.A RATJE Lise is 21 joar. ’t Is aar 4de joar als leidster. Tope me Katrien is ze hoofdleidster. Lise eeft een klin ratse als huisdier, genoamd: Otto-Jan. Ze eet gern spinazie en drinkt daarbij af en toe keer een Pils’ke. Schoenmaat: 42,5. Katrien is 20 joar en ’t is net zoals Lise aar 4de joar dat ze leidster i. Zoals guddr misschien wel weet, is Katrien aar lievelingseten: pasta pesto. & koas! (nen blok koas). Katrien volgt breakdance lessen ’n zal deze binnenkort live ke demonstreren. Zara is 19. 3de jaar als leidster. Ze leeft op rijstkoeken en is allergisch aan GlUTeN. Wot?!. Ze speelt gern toneel en houdt van framboozn. Zis 174cm groot.

38


AVELGEM Dus‌ HEY, Aspies! Hey, you! Ben je al zodanig opgemonterd door deze halve beschrijving?? Spring je al een gat in de lucht bij het horen van onze namen? Zorg dan dat je iedere zondag van 14u tot 17u paraat staat om onze gang te vervolledigen. Welkom. Zondag. Van twee tot vijf. Tot dan! Wij staan alvast te popelen om iedere week tijd met jullie door te brengen! Bisous, Michiel. En Lise, Katrien & Zara ofc. X

39


CHIRO ASPI JONGENS

And there’s nothing I can do A total eclipse of the heart Once upon a time there was Turnaround, every now and light in my life then I get a little bit lonely But now there’s only love in the And you’re never coming round dark Turnaround, every now and Nothing I can say then I get a little bit tired A total eclipse of the heart Of listening to the sound of my Turnaround bright eyes, every tears now and then I fall apart Turnaround, every now and Turnaround bright eyes, every then I get a little bit nervous now and then I fall apart That the best of all the years And I need you now tonight have gone by (and I need you now) Turnaround, every now and And I need you more than ever then I get a little bit terrified And if you only hold me tight And then I see the look in your (and if you only) eyes We’ll be holding on forever Turnaround bright eyes, but And we’ll only be making it right every now and then I fall apart (‘cause we’ll never be wrong) Turnaround bright eyes, every ‘Cause we’ll never be wrong now and then I fall apart together And I need you now tonight We can take it to the end of the And I need you more than ever line And if you only hold me tight Your love is like a shadow on We’ll be holding on forever me all of the time (all of the And we’ll only be making it right time) ‘Cause we’ll never be wrong I don’t know what to do and I’m together always in the dark We can take it to the end of the We’re living in a powder keg line and giving off sparks Your love is like a shadow on I really need you tonight me all of the time (all of the Forever’s gonna start tonight time) Forever’s gonna start tonight I don’t know what to do and I’m Once upon a time I was falling always in the dark in love We’re living in a powder keg But now I’m only falling apart and giving off sparks And there’s nothing I can say I really need you tonight A total eclipse of the heart Forever’s gonna start tonight A total eclipse of the heart Forever’s gonna start tonight A total eclipse of the heart Once upon a time I was falling Turn around bright eyes. in love But now I’m only falling apart song by aspileiding 1996-1997 40


AVELGEM

41


CHIRO DE LEIDINGSPLOEG OP EEN RIJTJE. chirojongens Scheldedal

Kapoentjes (1° en 2° leerjaar) Viktor Deschrijver, Ganzenhofstraat 58, 0472 71 47 81 Jo Deceuckelier, Meersstraat 10A , 0478 38 80 20 Michiel Steenhaut, Konijnstraat 2, Heestert, 0472 22 37 61 Sloebers (3° en 4° leerjaar) Lukas Naessens, Oudenaardsesteenweg 364, Waarmaarde, 0496 02 88 20 Bert Sarrazin, Leynseelstraat 100, 0472 59 24 19 Lucas Anrijs, Oudenaardsesteenweg 78, 0476 62 51 73 Rakkers (5° en 6° leerjaar) Tijl Demeyere, Bosstraat 22, 0497 83 40 84 Laurens Raepsaet, Raaptorf 38, 0473 48 02 96 Toppers (1° en 2° secundair) Thomas Missiaen, Bevrijdingslaan 43, 0471 47 26 17 Jarne Libbrecht, De Ronde 11, 0492 77 29 29 Kerels (3° en 4° secundair) Achiel Colman, De Ronde 6, 0472.07.85.65 Jeroen Depraetere, Langestraat 22, 0478.77.78.68 Aspies (5° en 6° secundair) Tuur Bossuyt, Ganzenhofstraat 77, 0479.72.26.98 Henri Cracco, Assegem 34, 0471 65 71 52 Groepsleiding Groepsleider: Thomas Missiaen, Bevrijdingslaan 43, 0471 47 26 17 Volwassen begeleider: Koen Byls, 056.64.70.09

42


AVELGEM chiromeisjes Kantekleer Kapoentjes (1° en 2° leerjaar) Janne Holvoet, Nieuwstraat 2A, Waarmaarde, 0496 29 55 46 Loes Delrue, Bouvriestraat 2A, Bossuit, 0478 18 44 58 Emily Vercruysse, Vredestraat 7 8580, 0471 70 78 26 Margot Ysenbaert, Stijn streuvelslaan 21, 0478 18 65 67 Anne-Marie Hoedt, Outrijvestraat 16, Heestert, 0471 64 37 29 Sloebers (3° en 4° leerjaar) Anna Decroix, Rue de Bossuit 2, Pottes, 0498 05 91 61 Sietse Verrept, Reigershof 7, 0471 53 35 00 Manou Vervacke, Raaptorfstraat 73, 0471 55 71 64 Elise Davidts, Leynseelstraat 157, 0471 45 49 37 Kwiks (5° en 6° leerjaar) Maya Piepers, Knobbelstraat 49, 0476 03 29 73 Noa Vanwynsberghe, Rozenstraat 10, 0492 88 86 98 Lena Marist, Molenstraat 47, Outrijve, 0476 79 28 08 Marieze Derycke, Driesstraat 159, 0470463549 Tippers (1° en 2° secundair) Clémence Dubois, Pannebakkersstraat 5, Kortrijk, 0498 49 58 01 Elise Voet, Hoogweg 91, Kluisbergen, 0486 87 43 75 Lisa Brisson, Doorniksesteenweg 8 bus 1, 0477 82 98 46 Tiptiens (3° en 4° secundair) Pauline Vercruysse, Vredestraat 7, 0491 36 37 40 Yanne Herman, Albert Decockstraat 23, 0471 25 41 32 Marie Davidts, Leynseelstraat 157, 0470 91 85 80 Aspies (5° en 6° secundair) Zara Vanwynsberghe, Rozenstraat 10, 0496 48 73 17 Lise Toye, Langestraat 32, 0472 83 33 24 Katrien Devooght, Stijn Streuvelslaan 3, 0477 64 67 09 Groepsleiding Groepsleider: Katrien Devooght, Stijn Streuvelslaan 3, 0477 64 67 09 Volwassen Begeleider: Nele Decoster, 0479 17 01 96

43


CHIRO DAG VAN DE JEUGDBEWEGING

Op 20 oktober 2017 is het Dag van de Jeugdbeweging. De feestdag voor tal van kinderen en jongeren die zich elke week opnieuw met heel veel plezier in hun jeugdbewegingskledij hijsen. Op die dag tonen we met trots ons engagement en zetten we het jeugdbewegingsleven extra in de verf. Laat dus iedereen zien dat jij in de chiro zit en draag je chiro uniform de hele dag.

44


AVELGEM

45


CHIRO

46


AVELGEM

47


DE CHIROKALENDER

CHIRO

24 september: STARTDAG. Ook deze dag mogen alle kinderen en jongeren met ons komen meespelen. Gratis deelname. 10u.00: leden aanwezig aan de kerk. 10u.30: startmis, iedereen welkom in de kerk van Avelgem. 11u.30: tocht naar het lokaal voor de leden. 12u.00: feestmaaltijd voor de leden. 13u.30: namiddagactiviteit. 16u.00: voorstelling van de leidingsploeg. Ouders en sympathisanten zijn welkom in het chiroheem om mee te kijken. 17u.00: einde van de namiddag. Er is dan nog mogelijkheid om de leden in te schrijven, chirokledij te passen en bestellen, om eens in de verloren voorwerpen van het bivak te kijken en om iets te drinken. Vanaf zondag 1 oktober: elke zondagnamiddag gewone chiro-activiteit. Op 1 oktober is er ook een inschrijfmoment: na 17u kunnen de leden ingeschreven worden door de ouders bij de afdelingsleiding, in het afdelingslokaal. Op 22 oktober kan je ook nog chirokledij passen en bestellen. We verwachten ook dat alle kinderen tegen deze datum zijn ingeschreven. De datum van het bivak is reeds gekend : De chiromeisjes: van donderdag 5 tot vrijdag 13 juli 2018. De chirojongens: van vrijdag 13 tot zaterdag 21 juli 2018. Inschrijfmomenten na de chiro (vanaf 17u.00) op zondag 24 september en op zondag 1 oktober. Kostprijs: â‚Ź15 voor het oudste chirolid van het gezin, â‚Ź12 voor de volgende ingeschrevenen. WWW.CHIROAVELGEM.BE WWW.FACEBOOK.COM/CHIROAVELGEM 48