Bymagasinet NO. 02.23

Page 90

www.bymagasinet.net SIDE 3 Vakrest er naturen Vi feiRer nyheten Notes Gold! Opplev mere på no.svane.com MIELE / GAGGENAU / SIEMENS / AEG Kjøper du et Svane Kjøkken får du de aller beste prisene på hele sortimentet til alle disse kvalitetsleverandørene. Og uansett hvilken hvitevarer du velger får du vårt lekre design, farger og toner, kvalitet og brede utvalg. Velkommen til oss i Smibakken 3. Svane Kjøkkenet Ålesund / Smibakken 3 / 6018 Ålesund / T: 9503 7253 Følg oss på / xxxxx

SVANE MERKET

¬ NORDIC ROOTS – SVANEMERKET NYHET

Skap og fronter samt benkeplater er alle sertifisert med Svanemerket. Det betyr at produktene oppfyller en rekke kriterier når det gjelder energiforbruk, kjemikalieinnhold og fornybare ressurser.

ET GRØNNERE HJEM TIL RØTTENE

Nordisk jord skjuler en verden av rikdom som både spirer, vokser og blomstrer. De gror fra jorden, gjennom hjertet og inn i HTHs nyhet Nordic Roots. Et kjøkken skapt med øye for naturens gleder. Der Svanemerkede skap, fronter og benkeplater møter varme naturtoner i miljøvennlig samspill. Vakkert bundet sammen av den nye fargevarianten vår Mokka, som skaper et jordnært uttrykk i både dører og gripeskinner. Ganske enkelt et grønnere hjem til alle røttene. For dét er kjøkkenkjærlighet som holder.

HAR KOMMET I VÅR UTSTILLING.

DESIGN NYHET HTH ÅLESUND
6
Tlf. 70 10 33 33
• Klaus Nilsens gt.
Taycan GTS: Strømforbruk kombinert i kWh/100 km: 23.3–20.4 (WLTP); CO₂-utslipp kombinert i g/km: 0 (WLTP); elektrisk rekkevidde i km: 439–504 (WLTP) · 539–624 (WLTP urban) Is to electric cars what hot sauce is to ketchup. HELELEKTRISKE TAYCAN Det er følelsen du har savnet. Det er ytelsen du har ønsket. Det er den hverdagslige praktikaliteten du ikke forventet. Det er Porschen blant elektriske biler. Oppdag mer på www.porsche-aalesund.no

OAKWOOD –- essensen av dansk design og håndverk.

Med Oakwood tar du essensen av dansk designtradisjon og dansk håndverk inn på kjøkkenet ditt. Massiv eik med vakre detaljer som fingertappede skjøter og integrerte håndtak. Dette kjøkkenet appellerer til sansene dine og skaper et sterkt designuttrykk i hjemmet ditt.

SIDE 8
OAKWOOD
www.bymagasinet.net SIDE 9 DANSK D E S I G N NYHET Kvik Ålesund Lerstadveien 517 6018 Ålesund Tlf. 70 15 30 00 kvik.no/aalesund

Let’s create playful spaces

Montanasystemet gir deg uendelige muligheter - med 36 grunnmoduler, 4 dybder og 42 poetiske farger kan du lage ditt hyllesystem akkurat som du vil. I 2019 ble Montana Systemet sertifisert med EUs offisielle miljømerke, EU Ecolabel. Miljøvennlige møbler av høy kvalitet som er trygge for miljøet og hjemmet ditt.

Møbler & Miljø er en av Norges mest spennende møbelforretninger. Vi fører et bredt utvalg av møbler, belysning, gaver og tepper. Kom innom – bli inspirert!

SIDE 10
www.bymagasinet.net SIDE 11 Moa Park 8 v/Helsehuset, inngang fra Kirkealleen, 6018 Ålesund info@mobler-miljo.no Tlf : 70 14 66 40 www.mobler-miljo.no ÅPNINGSTIDER mandag - fredag 10-17, torsdag 10-19, lørdag 10-15
15 LEDER Sommer i *Stråleby 16 KULTUR OG KUNST Verdt å få med seg! 28 PORTRETT Hilde Marie Munroe BRYTNINGSTIDER 45 MINIPORTRETT Stjerneskuddet Emilie Malene 50 ØKONOMI Norges beste kundeservice 62 BOLIG Virtuell visning gir mange muligheter 67 MOTE INSPIRASJON Smykker, ur og solbriller 78 MATSPALTEN Bro presenterer Havnehagens fiskesuppe 80 HJEMME HOS Med naturen som lerrett SPALTER 120 FARGEINSPIRASJON Sov bedre i blå soverom 178 LESERGUIDE Disse var med denne gangen 22 FOKUS BYGG Skreddersydde boliger 36 GRÆSDAL GLASS Kvalitet og skreddersydde løsninger 54 SKARBØ GÅRD Fra jord til bord 58 PER AALAND Elektrisk frihet fra Jeep 100 MATFESTIVALEN En gastronomisk høydare 112 JUGEND Kygo og Karpe topper stjernerekka på Jugend
BJØRNSONFESTIVALEN Om litteratur, menneskerettigheter og ytringsfrihet
LØVENVOLD TEATER Årets juleshow får du på Løvenvold
STRAWBERRY Nordic Choice Hotels heter nå Strawberry 150 JKE DESIGN Kjøkkendrømmer 154 FUMO BAR Noe for alle midt i sentrum 158 SPAREBANK1 NORDMØRE Helt klart den beste banken i byen 166 NAF til alle tider 172 FARVAN Ferd båt setter kursen mot nye farvann 78 SIDE 12 KUNDEARTIKLER INNHOLD 45 112
126
135
142
www.bymagasinet.net SIDE 13 AMFI Moa nord - 2 Etg. - tlf. 70 14 91 90

VI hAr

FlYttet Og

åpnet nY FlOtt

butIkk VeD

VInMOnOpOlet!

VelkOMMen tIl OSS!

I vår kundeklubb får du en EDEL rabatt ved innmelding, og fast rabatt HVER gang du handler!

Vår egen nettbutikk www.edelt.no er en fullsortiment gullsmed- butikk på internett, som gjør at mange av våre varer alltid er tilgjengelige for deg.

www.edelt.no

AMFI
70 14 63 95
MOA SYD Ⅰ
(1. etg ved vinmonopolet)
Swarovski smykke 1 195,- Swarovski smykke 1 395,- Swarovski smykke 1 895,- Swarovski figur 1 995,- Versace 12 450,Versace 12 650,-

STRÅLEBY

Når mange er med blir styrken stor og byrden liten. Og det er nettopp det vi trenger i *Strålebyen vår denne sommeren. Du er en viktig brikke i det som skjer.

For selv om vi her til lands på mange måter lever på den grønne gren sammenlignet med andre steder i verden, så har nok de fleste merket at renta har økt, kroneverdien har endret seg og ting har blitt litt trangere enn det har vært. Så hva er smart å gjøre da?

Sparing har alltid vært en god regel for økonomien, enten man gjør det på konto, i fond eller gjennom ulike investeringer. Og investering gir avkastning på en eller annen måte. Men hvilken avkastning vil du ha?

Det finnes mange ulike avkastninger man kan få på investerte kroner. Et godt eksempel er en livlig by som har et stort utvalg av kafeer, spisesteder, butikker og utesteder for de som bor der, og for tilreisende. Ønsker vi en by full av liv, så er det nettopp gjennom å bruke byen at vi oppnår akkurat det. “Men hva hjelper det vel at jeg bidrar med det lille jeg har?”. Vel - i en by er det nettopp fellesskapet som står i sentrum. Det er fellesskapet som utgjør byen. Og som ordtaket så fint sier: Mange bekker små utgjør en stor å.

Gjennom byens eget magasin ønsker vi å løfte frem de unike stedene, nisje butikker, kultur- og matopplevelser - JA alt som bidrar til fellesskapet. Sommeren er festivaltid i byen vår og det betyr at vi kan nyte av bla. musikkopplevelser med Momentiums arrangement i spissen, og kulinariske øyeblikk servert oss av Matfestivalen.

I tillegg til alt av festivalstoff, har vi krydret magasinet med et spennende portrett av Hilde Marie Munroe; en stemme som har satt «Stråleby» på kartet.

La oss tenke vel investerte kroner som gir oss en livlig by med et utvalg som gjør det attraktivt å bo her. For vi har en vakker by - la oss fortsette å løfte den opp.

Riktig god sommer!

Ansvarlig redaktør

Interiør favoritter

REDAKTØR

Sverre Bakke Hareide sverre@bymagasinet.net

ART DIRECTOR

Ann Kristin H. Fiskerstrand alesund@bymagasinet.net

ANNONSESALG

Sverre: 928 90 190 sverre@bymagasinet.net

TIPS OSS

47 48 42 29 alesund@bymagasinet.net

WEB bymagasinet.net

PÅ FORSIDEN

Hilde Marie Munroe

Foto: Halina Sjuve

TRYKK

Aller Trykk

Copyright © Bymagasinet alle rettigheter reservert. Innholdet i magasinet må ikke reproduseres, gjengis eller brukes uten tillatelse fra utgiver.

Bymagasinet er distriktets største gratis magasin, med et opplag på 80 000 eksemplarer i året.

69 Sommerens motesider

Sommerkveldfavoritt

www.bymagasinet.net
53 SIDE 15 LEDER
40

familieaktiviteter Sommerfesten

Dato: Søndag 2. juli

Tid: Kl. 14:00

Sted: Giske (utendørs)

Sprekingcamp på Vakkerstøylen

Dato: Fra 03. juli - 05. juli

Oppmøte: Parkering på Tunga

Denne turen går til kanskje den koseligste av DNT Sunnmøre sine hytter. Turen inn er en litt drøy 5 km og med sekker på alle rygger skal vi ta oss god tid inn til hytta. Vel inne på hytta, langt inne i fjellheimen, blir det en helt egen ro. Her er ingen dekning på telefoner og både barna og voksne får et par døgn fri fra varsler og det evige “tilgjengelighetsmaset”. Området er fint for dagsturer i dalene rundt, kanskje et bad i en elvekulp, fisking i vannet, kano og annen aktivitet. Arrangeres av Barnas

Turlag 7+

www.dnt.no

Sølmongården Åpen Gård

Familiefestival

Søndag 2. juli ses vi igjen på Giske for tidenes familiedag og spleisefest! Akkurat som på den første Sommerfesten i fjøresteinene på Giske i 2003, er konseptet det samme:

Publikum bidrar med det de kan. Ta med ei kake og del med alle, spleis med plast fra fjøra, eller bidra på annet vis. Det er din billett. Årets program: Camelen, Silent Disco, Ansiktsmaling, Tryllekunstner, Hesteridning, Rebus, Vannsport, Lykkehjul, Kakebord, Grillfest - mer program kommer.

www.sommerfestenpågiske.no

Hakallegarden

Åpningstider sommer: Onsdag - søndag 12-18

Sted: Vanylven

Besøksgård ved Stadhavet, med 16 forskjellige dyrearter, og stranden Sandviksanden like ved. Alpakkaer, kinesisk gullfasan, moskusand, asiatisk mandarinand, mohargeiter, griser, kasjmirgeiter, hester, katter og geitebukken Bukke Lars. Lavvoer og store friluftsarealer. Gårdsbutikk og kafé. Gårdstunet er fult av spennende aktiviteter for barn med vanndam man kan leke i, traktorkjøring, hesteridning og mye mer. Kanskje det mest spennende rett og slett er å kose med dyra, især kattungene.

www.hakallegarden.com

Sted: Straumgjerde i Sykkylven

Besøksgården ligger vakkert til ved vannet og fokuserer på dyrevelferd og landbruk. Dyrene på gården er gnagere, hester, minigriser, lamaer, fugler og produksjonsdyr som gammelnorsk spælsau og okser(kalver), som små og store kan hilse på og bli kjent med. Det er også mulig å leie kajakk ved gården. Kiosk.

Det arrangeres åpen går i ferier og enkelte helger. Da kan barna løpe rundt på gården, kose med dyrene og benytte lekeområdet med et huskestativ, sandhaug med mange leker, og flere trø traktorer. Som oftest fyres det opp i bålpannen så det er mulig å ta med pølser og nyte lunsjen på en benk sammen med alle dyrene som går fritt rundt på tunet.

www.barnasnorge.no

Valldal Aktivitetspark

Åpningstider sommer: 11-17 alle dager

Sted: Valldalen

Familieparken har 8 klatreløyper på til sammen 1500 meter. I klatreløypene inngår til sammen 12 zip-liner, den lengste på 125 meter. Det er to løyper for de minste barna. Her kan foreldrene gå ved siden av og hjelpe til. Det er fire familieløyper, to enkle og to mer utfordrende, og to krevende løyper for dem som søker spenningen. "Trollspretten" er et utvidet lekeområde med bagjump, hoppeslott, hoppeputer, lekeapparat og sandkasse. Det er også en liten plaskedam, godt skjermet fra elven. Barn under 12 år må klatre sammen med en voksen, maksimum 4 barn pr voksen. Høydekravet er 80 cm i de minste løypene, 110 cm i familieløypene og 140 cm i de to mest krevende løypene.

www.valldalaktivitetspark.no

KULTURKALENDER SOMMER / 23 SIDE 16

opplevelser

Seiltur med Storeggen

Periode: 1 og 2. september og 31. september

Sted: Fiskerimuseet (av- påmønstring)

Fiskerimuseet inviterer publikum til å være med og segle bankskøyta Storeggen. Storeggen er en kopi av en ålesundsk fiskeskøyte fra 1890 – åra. Med full seilføring har skøyta syv segl, og fiskerane den gangen var gode seglere. Dette er en tur for de som ønsker å oppleve hvordan det er å seile ei gaffelrigget fiskeskøyte som Storeggen. Du må ikke kunne seile fra før, men du må kunne ta i et tak. Vi går fra Fiskerimuseet, ut Molja og dit vinden tar oss.

Utstyr: Varme klær og niste, gjerne sjøstøvler og arbeidshanskar. Sikkerhetsutstyr om bord.

www.tikkio.no

Sommershow / Teaterfabrikken

Periode: 01. juni - 02. juli

Tid: Kl. 20:00

Sted: Teaterfabrikken

Teaterfabrikken avslutter den årelange sommershowtradisjonen i kjent stil med et heidundrandes 10-års jubileumsshow i juni 2023. Dette blir det tiende showet i rekken og i den forbindelse har vi klart å samle alle som har vært med fra starten:

Ina Breivik, Astrid Overaa, Ørjan Liavåg, André Ulveseter, Henrik Overaa Bjørnson og Synnøve Hatlen er alle klar for Teaterfabrikkens 10-årsjubileumshow. Årets show består av høydepunkter fra alle de foregående showene. Her får du rett og slett det beste fra 10 år. Dette blir en kveld du sent vil glemme.

www.teaterfarbrikken.no

Innrønt / Maridalen

Periode: Torsdag 31. august

Tid: Kl. 20:00

Sted: Foajeen

INNRØNT blir navnet på bestillingsverket som den kritikerroste trioen Maridalen skriver til Parken kulturhus’ 25-årsjubileum. Dette blir del to i en serie med bestillingsverk til kulturhuset som tematiserer årstidene og forholdet mellom natur og kultur. Første del, «Tempest Revisited», skrev Hedvig Mollestad i 2018 til kulturhusets 20-årsjubileum. Mens Mollestad fikk i oppdrag å tematisere vinterstormene på Vestlandet, har vi nå gått i diametralt motsatt retning og bedt Maridalen skrive et verk for sommeren. Resultatet, INNRØNT, er et verk for trompet, saksofon og kontrabass i tillegg til strykere, og vil bli urfremført på årets aller siste sommerdag – 31. august. www.parkenkulturhus.no

Den Norske Matfestivalen

Periode: 24 - 26. august

Sted: Ålesind sentrum

Åpningstider på festivalområdet:

torsdag 11-19, fredag 11-19, lørdag 11-18.

Den Norske Matfestivalen i Ålesund arrangeres hvert år i slutten av august. Lokalmat, Barnas Matfestival, Streetfood, Ålesund Ølfestival og en rekke matrelaterte opplevelser på kaikanten i jugendbyen.

Ålesund Ølfestival er en to dager lang festival i sammenheng med Matfestivalen. Her kan du møte lokale, regionale og nasjonale bryggeri. Du kan også være med på å kåre dine favoritter. Billetten til festivalen inkluderer et smakeglass fra Ålesund Ølfestival og smaksbonger. Du kan også kjøpe flere bonger, snacks og mat i teltet. www.matfestivalen.no

Jugend

Periode: 17 - 18. august

Tid: Kl. 17-01

Sted: Color Line Stadion

Vestlandets største festival!

Artister:

Karpe - Kygo - Sean Paul - Chris Holsten - Julie Bergan

Kamelen - RAYE - Undergrunn - Michelle Ullestad

Flere kommer!

Aldersgrense 15 år (dvs. man kommer inn om man fyller 15 år ila. 2023).

www.jugendfest.no

www.bymagasinet.net
Årets
festival!
KULTURKALENDER SOMMER / 23 SIDE 17

Sted: Khåk Kunsthall

Tidsrom: 22. juni - 06. august

Årets sommerutstilling på KHÅK samler kun stnerne Karen Aarre, Endre Aalrust, Espen Skjønhaug, Marthe Kampen og Peter Sutton i en spennende gruppeutstilling som har fokus på maleriet. Publikum er invitert til å oppleve den store bredden av uttrykk som rører seg i samtidsmaleri i dag.

www.khaak.no.com

Bymagasinet er et kvalitetsmagasin med tolv års erfaring med produksjoner i fra hele fylket. Vi presenterer lokalt stoff fra butikker, kultur og næringsliv i byen din. Bli synlig med Bymagasinet!

Mestergruppen Byggevare Tlf.: 70 24 44 60 | E-post: felles.digernes@byggtorget.no KNALLGODE ÅPNINGSTILBUD LYNLOTTERI MED FLOTTE PREMIER ENKEL SERVERING OVERRASKELSER GIVEAWAYS BESØK FRA VÅRE LEVERANDØRER BEGGE DAGER ÅPENT BEGGE DAGER 11 - 19!
ANNONSERE?
Ta kontakt for en uforpliktende samtale! 928 90 190 sverre@bymagasinet.net Bymagasinet www.bymagasinet.net
Kristin Støylen utvalgt
Foto:
Kollektivutstilling med maleriet i fokus
KUNSTKALENDER SOMMER / 23 SIDE 18
Espen Skjønhaug
SIDE 19 Byggevare AS, avdeling Digernes | 6260 Skodje felles.digernes@byggtorget.no | Ord. åpn. tider: 9-17 KNALLGODE ÅPNINGSTILBUD MED PREMIER SERVERING OVERRASKELSER VÅRE LEVERANDØRER DAGER BEGGE 19! Velkommen til åpning av vår nye -butikk på 350m2! NY JKE BUTIKK! PÅ 350m2 Mestergruppen Byggevare AS, avdeling Digernes Stettevegen 73 6260 Skodje tlf. 70 24 44 60 E-post: felles.digernes@byggtorget.no Ord. åpn. tider: 9-17
Besøk din nærmeste butikk for en hyggelig handel.
www.bymagasinet.net AMFI MOA Åpent kl 10-20 (18) Tlf 70 15 65 00 GANT Stores: Oslo, Aker Brygge • Oslo, Stortingsgata • Sandvika • Slemmestad • Tønsberg Trondheim • Amfi Moa • Bergen, Lagunen • Bergen, sentrum • Stavanger, sentrum • Tromsø

Skreddersydd bolig fra Norges største boligbygger

En solid samarbeidspartner er gull verdt når livets store investering skal iverksettes. Bygging av ny bolig kan for noen oppleves som overveldende, men med in-house kompetanse tar Fokus Bygg deg hele veien gjennom med tillit, trygghet og et tilfreds resultat.

For husdrømmen skal være nettopp det - drømmen som går i oppfyllelse. For mange blir realiseringen selve kulmineringen av år og måneder med tanker, diskusjoner, drømmer og visjoner. Derfor er det av stor betydning hvem man velger å ta med på reisen mot en innflytningsklar enebolig.

– Byggeprosessen blir formet av menneskene som skal bo der, smiler Anja Hovland Møller hos Fokus Bygg AS.

– Våre dyktige fagfolk hjelper deg med å identifisere hvilke behov den nye boligen din skal tilfredsstille. Og så bidrar du med egne ideer og tanker underveis, forklarer salgslederen i det vi møter henne i selskapets lokaler på Valderøya.

T: 40 49 08 80

E: anja@fokusbygg.no

fokusbygg.no

FOKUS BYGG
Tekst RUNAR ANDERSEN foto FOKUS BYGG Anja Hovland Møller Salgsleder Fokus Bygg AS
SIDE 22 KUNDEARTIKKEL

Fokus Bygg AS er forhandler av hus fra landets største boligbygger Mesterhus. Hos dem kan du velge blant et bredt utvalg ferdig- tegnede hus, eller bestille et arkitekttegnet hjem. Husk at Fokus Bygg ikke leverer ferdighus i tradisjonell forstand; de hjelper deg med å virkeliggjøre husdrømmen. Alle boligene kan skreddersys etter dine behov, slik at det ferdige resultatet blir akkurat slik du ønsker.

– Som vår kunde kan du hele veien forvente godt håndverk, en smidig prosess og overlevering til avtalt tid og pris. At mange av oppdragene våre er et resultat av anbefalinger fra fornøyde kunder er en tillitserklæring vi er oppriktig stolte av, forteller Anja og viser frem et knippe boliger som i disse dager overleveres til kundene.

Dyrebare detaljer

Boliglevrerandøren på Valderøya har mange ulike prosjekter fordelt rundt omkring i regionen. Flere enebolig- og tomannsboliger er i dag til salgs på Giske, i Ålesund og i Skodje kommune. I tillegg har de nylig kjørt en tomtekampanje som har bragt inn over 40 byggeklare tomter.

– Etterspørselen etter tomter har vært enormt stor i både Ålesund, Sula, Giske og Skodje. Derfor igangsatte vi en kampanje for å se om vi kunne få dekket inn noe av dette behovet, som på alle måter har vært en suksess, smiler Anja og forklarer:

Stor takhøyde - ute og inne

Trenden etter to år med pandemi er luft og takhøyde. Dette har gjenspeilet mange av kundenes preferanser som både ønsker store flater innendørs med god takhøyde samt uteområder de kan nyte i både varme og kalde dager.

– Helt klart stort fokus på uteområdene og helheten, det å ha et sted hvor man kan tilbringe mye tid. Ute skal det være mye areal som gjerne har overbygde områder hvor man kan sitte i ly av været. Store flater, store bad- og kjøkken er også noe som går igjen i husene vi tegner. Kombinert med stor takhøyde; man vil ha det luftig både ute og inne, forteller Anja.

Selskapet tilbyr også rehabilitering av eldre boliger. Skifte av kledning eller tak, isolering eller rett og slett en full renovering av boligen?

– Kundene står fritt til å velge den hustypen de ønsker, enten de vil gå for ferdigtegnede hus fra vår katalog eller la oss gjøre hele jobben på tegnebrettet i samarbeid med dem.

En av fordelene med å få bygget noe eget er nettopp at du kan få det nøyaktig slik du vil, både med tanke på funksjonalitet og utseende. Kombinasjonen av de store linjene med små detaljer gir en helhetlig finish hvor man ofte henter inspirasjon fra kundens egne drømmer og preferanser. Med flere av fagområdene in-house bistår Fokus Bygg deg med alle fagområder både i prosjektering og utførelse. Og med kort vei mellom avdelingene økes effektiviteten for alle involverte.

– Våre byggmestre kan vurdere hvilke tiltak det er lurt å starte med, hvilke tiltak som er kostnadseffektive og fornuftige å gjøre samtidig, og hvordan du allerede nå kan legge til rette for senere tiltak. Vi har også sett flere som skiller ut ny tomt fra eiendommen og bygger nytt på denne før de selger det gamle. Mulighetene er mange og vi har kompetansen som skal til for å nå målet, smiler Anja.

Sjekk ut mer om hvilke tjenester selskapet tilbyr på fokusbygg.no eller ta turen innom kontorene i Valderhaugstranda 5 på Valderøya for en kaffi med god prat.

– Ta gjerne kontakt med oss allerede i dag, så er du allerede ett steg nærmere drømmen om ny bolig, avslutter salgsleder Anja Hovland Møller hos Fokus Bygg AS.

Sjekk ut mer om hva Fokus Bygg kan tilby deg på fokusbygg.no

FOKUS BYGG
www.bymagasinet.net SIDE 23

H E LT N Y E

H E LT E L E K T R I S K E

H E LT N Y E

L E X U S R Z 4 5 0 e

H E LT E L E K T R I S K E

I N T R O D U K S J O N S P R I S F R A 5 9 9 0 0 0 , -

L E X U S R Z 4 5 0 e

N o rg e s m e s t f o r n ø yd e b i l e i e re k j ø re r L ex u s , o g n å i n t ro d u s e re r v i h e l e l e k t r i s ke R Z 45 0 e E n r å l e k ke r o g a va n s e r t e l b i l m e d f i re h j u l s t re k k s o m s t a n d a rd , m e n f ø r s t o g f re m s t e r d e t e n L ex u s M e d a l t d e t i n n e b æ re r a v k va l i t e t , ko m f o r t o g u n i k k u n d e s e r v i c e D e n ve l k j e n t e o g b e h a g e l i g e L ex u s - f ø l e l s e n e r i n t a k t , d e n e r b a r e b l i t t h e l t e l e k t r i s k

I N T R O D U K S J O N S P R I S F R A 5 9 9 0 0 0 , -

Vi h a r b i l e r f o r ra s k l eve r i n g .

N o rg e s m e s t f o r n ø yd e b i l e i e re k j ø re r L ex u s , o g n å i n t ro d u s e re r v i h e l e l e k t r i s ke R Z 45 0 e E n r å l e k ke r o g a va n s e r t e l b i l m e d f i re h j u l s t re k k s o m s t a n d a rd , m e n f ø r s t o g f re m s t e r d e t e n L ex u s M e d a l t d e t i n n e b æ re r a v k va l i t e t , ko m f o r t o g u n i k k u n d e s e r v i c e D e n ve l k j e n t e o g b e h a g e l i g e

L ex u s - f ø l e l s e n e r i n t a k t , d e n e r b a r e b l i t t h e l t e l e k t r i s k .

Vi h a r b i l e r f o r ra s k l eve r i n g .

SIDE 24
Vinner av AutoIndex-undersøke sen e leve år på rad
LEXUS Ålesund - Digernes Næringsområde 6, 6260 Skodje TLF: 70 17 82 00 aalesund lexus no

VI hAr FlYttet Og åpnet nY FlOtt butIkk VeD

VInMOnOpOlet!

VelkOMMen tIl OSS!

I vår kundeklubb får du en EDEL rabatt ved innmelding, og fast rabatt HVER gang du handler!

Vår egen nettbutikk www.edelt.no er en fullsortiment gullsmed- butikk på internett, som gjør at mange av våre varer alltid er tilgjengelige for deg.

AMFI
70 14 63 95
MOA SYD Ⅰ
(1. etg ved vinmonopolet)
www.edelt.no
Morellato armlenke i stål 1 199,- JWLS Ørepynt i stål 299,- Lee Cooper 899,- Lee Cooper 1 299,- Morellato hjerte i stål 1 299,- JWLS armlenke i stål 299,-

17.+18.

AUGUST

COLOR LINE STADION

KARPE KYGO SEAN PAUL Ballinciaga chris holsten julie BERGAN kamelen raye Michelle ullestad BILLETTER TIKKIO.C0M FLERE KOMMER TV
SIDE 28
BRYTNINGSTIDER
PORTRETT Ingenting er satt. Jeg har selv sagt at jeg fort blir lei av meg selv. Det handler om å gi slipp på noen innbilte regler og ikke bry seg så veldig om hva andre tenker.
FAST SPALTE PORTRETT
TEKST Runar Bølgen Andersen FOTO Julia Marie Naglestad
Hilde Marie
Munroe

Juni 2023 vel inne i loungen på Hotell 1904. Hilde Marie har allerede satt seg godt til rette i sofaen når jeg kommer inn i lokalet. Innimellom alt som skjer i en hektisk hverdag har hun fått ryddet kalenderen en times tid for å slå av en prat. Vi må nesten rekke det før hun nok en gang forlater byen for å satse friskt inn i det neste eventyret.

– Litt sånn på farta for å flytte tilbake til Oslo, sier hun med latter i stemmen.

For hun er ålesunder på sin hals og hadde i utgangspunktet tenkt å bli denne gangen. Men omstendighetene ville det annerledes.

– Jeg hadde jo bosatt meg i Madrid i 2017 hvor jeg både studerte sosiologi og arbeidet med musikken ved siden av. Men så kom jo den velkjente pandemien da i 2020 og da var det vanskelig å være bosatt der nede. Så da flyttet jeg tilbake til Ålesund med sønnen min og etablerte meg så smått her, forteller Hilde Marie.

Vi skal komme litt mer tilbake til historien fra Spania via Ålesund og nå Oslo. Men hvorfor akkurat Madrid?

– Tanken var å studere. Jeg arbeidet og levde for musikken, men opplevde at jeg ønsket å studere ved siden av. Jeg hadde studert litt i Norge også, men hadde et ønske om å melde meg inn i samfunnsdebatten i større grad enn før. Og da følte jeg at jeg kan skje burde ha litt mer innsikt i samfunnet, så ingen kunne sette krokfot på meg, hvis du forstår, smiler artisten som skulle få langt mer livserfaring enn bare skolebenken kunne gi henne.

I løpet av tiden i Madrid ble hun samboer og paret fikk en sønn i 2019. Livet dreide seg i stor grad om barn, studier, språk og jobboppdrag i Norge. Så kom pandemien i 2020 og Hilde Marie vendte tilbake til hjembyen.

Jazzartisten fra Ålesund

Hilde Marie Kjersem Munroe er for de aller fleste kjent som jazzmusikeren som i senere tid entret popmusikkens univers. Hun har gjennom årene som sanger utgitt en rekke egne albumer i tillegg til å delta i samarbeidsprosjekte rmed en rekke andre kjente musikere. Hun er tidligere nominert til Spellemannsprisen og har vunnet både Edvard-prisen og Gammleng-prisen i åpen klasse. Det er med andre ord en lite stykke musikkhistorie artisten fra Ålesund har skapt i inn- og utland. Men la oss rykke tilbake til start; eller til Ålesund i Nørvegata på 80- og 90-tallet. Her startet interessen for musikk og det var nettopp pianotangentene som skulle åpne døren inn i det nye universet hvor sangstemmen hennes skulle bli det primære. Selv følte hun ikke for å synge de første årene.

– Det varl iksom pianoet som var min greie. Jeg hadde et veldig ukomplisert forhold til tangentene. Jeg elsket å spille på avslutninger og slike ting. Stemmen min var det verre med, jeg opplevde eg selv som mørk og brummete, sier artisten lattermildt før hun fortsetter:

– Sangen satt langt inne. Jeg husker at når vi sang sammen på barneskolen så mimet jeg med de andre, slik at det så ut som jeg sang, smiler hun.

Men så i 1994 kom gruppen Cranberries ut med albumet Zombie. Det skulle bety mer enn hun hadde forestilt seg.

– Vokalisten hadde en sånn spesiell måte å synge “zombie” på som jeg akkurat fikk til å synge. En gutt i klassen hadde hørt meg synge, Thomas Håberg het han. Han sa: “Du skal ikke synge låten på ungdommens kulturmønstring da?”. Jeg ble faktisk med og gikk videre på turne sammen med Møremusikerane og Rikskonsertane. Her fikk jeg være sammen med andre ungdommer som spilte og sang, og det ble på en måte opplest og vedtatt ag jeg var sanger. Så da var jeg sanger da, smiler Hilde Marie.

www.bymagasinet.net SIDE 29
PORTRETT
SIDE 30 FAST SPALTE PORTRETT PORTRETT

Bitt av jazzen

På videregående ble hun bitt av jazzbasillen og fikk smaken på en endeløs verden av rytmer og harmoni.

– Jazzen har all denne kunnskapen om musikk. Den har så mye å by på og man blir hekta, kunnskapshungry, forteller Hilde Marie.

– Drømmen var å komme inn på Musikkhøyskolen eller Musikk konservatoriet i Trondheim. Jeg kom inn på den første og begynte å studere med en gang etter videregående. I 2004 gav jeg ut min første jazzplate med Tub-Quartet.

I samme periode startet hun samarbeidet med Christer Knutsen som skulle inspirere til å tenke annerledes. Større. Nytt.

– Jeg ble med på hans prosjekter og han etterhvert i mine. Og han var jo ikke akkurat en typisk jazzmusiker, kanksje mer i retning amerikana pop, smiler Hilde Marie og fortsetter:

– I denne perioden gikk jeg gjennom noen grundige tankerekker i forhold til min egen musikksjanger. Jazzplatene jeg hadde gitt ut, var det meg eller var det egentlig for at noen andre skulle like det? Var det miljøet jeg var i som påvirket måten jeg lagde musikk på? Jeg ble usikker. Så jeg prøvde å skrive musikks som bare kom fra meg selv 100%, uten innvendinger eller samarbeid med andre underveis. Ingen feedback, ingen kritikk noen veier. Det ble en veldig rar plate som jeg kalte “A killer for that Ache” som ble utgitt på Rune Grammafon.

Ikke mainstream

En livsendrende opplevelse på privaten gjorde musikken til Hilde Maries egen terapi. Det skulle også forme musikken hennes i en svært positiv retning.

– Jeg var ikke helt til stede i meg selv, og det er jo en fin plass å være når man skal være kreativ. Det ble plate som het “Lets Let Go” i 2011 som jeg gav ut på egen label med Warner Music som distributør.

I etterkant fulgte kontrakt med Warner Music, spellemannsnominasjoner og etterhvert sesongen med popmusikk.

– Jeg opplevde jeg hadde knekt en kode i løpet av denne perioden. Min nye mentor og manager var Christer Falck, som by the way tullet med at jeg hadde fått låter spilt med P3, men at jeg aldri kom til å få spilt noe av musikken min på P4, den var ikke mainstream nok for det, sier Hilde Marie lattermildt.

Da fikk jazzmusikeren fra Ålesund blod på tann og ungdommelig lyst kombinert med fryktløshet gav den inspirasjonen som trengtes inn i popartistenes rekker.

Lekende tekst

Det har blitt mange album, konserter og prosjekter i samarbeid med en rekke kjente og kjære artister. Og det det har blitt mange faser, endringer og tankerekker.

– Du er en tenker?

Hilde Marie bryter ut i latter før hun henter seg litt inn.

– Ja jeg er nok det. Jeg er ikke redd for å tenke i mange dimensjoner. Jeg er på en måte både analytisk og impulsiv, jeg kan la meg rive med, smiler hun.

– På godt og vondt?

Hun nikker bekreftende.

– Jeg ønsker å ikke la meg begrense av verken oppvekst, normer eller andre former som vi mennesker har så lett til å feste på hverandre. Det var vel egentlig litt av inspirasjonen til å studere sosiologi; jeg ønsket å åpne blikket litt videre, utvide horisonten. Og det var fantastisk, forteller hun.

– Kanskje ikke den akademiske biten med akademiske tekster og den slags, det ble litt mindre inspirerende. Men alle disse forelesningene med flinke forelesere, interessant pensum, smiler hun.

www.bymagasinet.net SIDE 31
PORTRETT
Jazzen har all denne kunnskapen om musikk. Den har så mye å by på og man blir hekta, kunnskapshungry...

Skrivingen bevegde seg fra musikken, via noen akademiske tekster og inn i en verden hvor leken er levende og hvor man kan våge uten å være redd for hva andre tenker.

– Når jeg kom tilbake under pandemien startet jeg studiet på Norsk Barnebok Institutt, sier hun med begeistring i stemmen.

– Jeg skal faktisk ha eksamen nå, fortsetter hun og smiler bredt.

Barnebok? Hvor kom inspirasjonen fra?

– Det var kanskje aller mest for å lære, det å få en innfallsvinkel. Å etablere en fortellerstemme for å engasjere leseren.

Hun tenker seg litt om før hun fortsetter.

– Du vet i jazz- og pop bransjen kan man være litt selvhøytidelige. Man skal ikke tøyse for mye før man havner over i ja, å ikke bli akseptert lengre. Men denne barnebok-verden er så fri. Det er så deilig å kunne skrive om tøys og tull - og leke seg gjennom det man gjør. For min del er det nettopp det som er nydelig med barnebokbransjen, at det er tilnærmet umulig å kombinere med bransjesnobberi. Jeg skriver musikk for voksne i et miljø som er preget av en god dose selvhøytidlieghet, og da er det utrolig befriende at ikke alt er dønn seriøst, fortsetter Hilde Marie lattermildt.

I disse dager er det nettopp prosjektet hennes som nærmer seg slutten. En ungdomsbok med overskridende sjanger mot voksenbok.

– Jeg vet ikke om det blir første utgivelsen, for jeg har også noen tøysete barnebøker på lur. Jeg ønsker å få være en stemme inn i deres verden. Bygge aksept og empati. Det synes jeg er fint, smiler hun.

Oslo next

Nå er det Oslo som står for tur etter et mellomstopp en tre års tid i hjembyen. Leilighet har hun hatt i hovedstaden i mange år, og kanskje derfor mer naturlig å dra ned igjen for å reetablere seg i musikkmiljøet hun allerede er kjent i.

– Mange av mine kompanjoner bor i Oslo, og veien blir litt kortere rett og slett. Jeg kunne godt ha bodd her i Ålesund også på mange måter, men så har jeg den leiligheten der nede, så da flytter vi ned jeg og gutten min på 4 år. Hans spanske pappa har også bodd i Ålesund og flytter etter for å bo nært sønnen sin, og det blir veldig bra, sier Hilde Marie.

Ny plate er allerede i loopen og kommer i løpet av et års tid eller der. Tidspunkt og timing er viktig for Hilde Marie. Det skal stemme og det skal føles rett.

– Jeg har allerede noen prosjekter som nå skal se dagens lys. Samtidig er det litt “den gamle meg” som har produsert dem. Så de skal få etterfølge mitt nye prosjekt som representerer min retning nå. Det neste steget. Den neste sesongen. Det blir bra, avslutter jazzartist Hilde Marie Kjersem Munroe.

SIDE 32
PORTRETT FAST SPALTE PORTRETT

AnnE Holt AnnE Lindmo TorE REnbErg Ghulam Abbas Hilde SandviK

Edvard og InE HoEm Ogras AsiEh Amini Inga StrümkE Gry BlEkastad AlmåS

StEin P AashEim Burhan SönmEz Nils PEtter Molvær

og mangE mangE flErE

bjornsonfestivalen.no

www.bymagasinet.net SIDE 33

Nye MG ZS EV

fra 345 990,-*

Nå med 2,49%* kampanjerente og 0,- i egenkapital*

Vi har oppgradert vår bestselgende modell for å tilby deg den helt nye MG ZS EV. Modellen kommer med flere nyheter som MG iSMART tilkoblingssystem, inntil 500 kg tilhengervekt, 7 års garanti* og hele 440 km* WLTP-rekkevidde!

17,5-17.9
*Veil. kundepris levert Moss, lokale lev. kostnad kan tilkomme. Priseksempel lån fra Santander Consumer Bank: Priseksempel lån fra Santander Consumer Bank: 2,49% nom./ 5,10% eff, 0 % egenkapital, lånebeløp kr. 350 780,- o/7 år, kostnad kr. 64 879,- totalt kr. 415 659,-. Flytende kampanjerente i de første tre årene (p.t. 2,49%), som deretter justeres til gjeldende produktrente (p.t. 7,50%). Både kampanje- og produktrenten er flytende og følger normal renteutvikling i hele låneperioden. Tilbudet gjelder til
30.06.23. Forbruk komb.:
kWt/100
km (WLTP). CO2-utslipp
0
g/km. Elektrisk rekkevidde avhenger av kjørestil,

BRYT TAPASBAR

Om våren, under Spansketida i Ålesund, flommet byen over av spanske sjøfolk på landlov. Dansing i gatene, vin og gitarspilling var et vanlig syn. Kystfolket og seilerene møttes over god mat, vin, sang og dans.

Nå vil vi samles på samme måte. Lave skuldre og sultne mager. Kanskje blir det et kjapt glass vin og en god prat eller kanskje blir det en kveld for historiebøkene?

Book bord på bryttapas.no

Kvalitet og skreddersydde løsninger

Etter å ha passert Digerneset og kommer til Valle, ser vi Græsdal Glass AS i Ålesundsveien 2233. Der blir vi tatt godt i mot av blide og trivelige ansatte i et nyoppusset lokale.

Græsdal Glass AS ble etablert i Spjelkavik i 1956, og er i dag en mesterbedrift som kan skilte med 60 års erfaring og bred kompetanse innen glassmesterfaget. I starten var Græsdal Glass en tradisjonell glassmester som i hovedsak handlet med enkelt glass og blyglass.

– I dag leverer vi en rekke produkter og glassrelaterte tjenester til kunder i Ålesund og omkringliggende kommuner. All virksomhet er flyttet fra Spjelkavik til Valle i de tidligere produksjonslokalene som tilhørte Flåthe Trevare.

Det forteller daglig leder Torbjørn Ness som stolt viser frem bedriften.

– Firmaet har opplevd en jevn og årlig vekst, og i 2022 var omsetningen på 28 millioner kroner. Det viktigste for oss har alltid vært kvalitet og godt håndverk, sier Ness.

som bonus.

Stor bredde

Ved Græsdal Glass AS jobber de ansatte med flere ulike varegrupper, som rekkverk, vinterhager, dusjvegger og speil, blant mye annet.

– Du kommer ikke til oss kun for å kjøpe standardprodukt. Med egne montører, håndterer Græsdal Glass små og store oppdrag innen rehabilitering og forsikringssaker, og produktene er som regel skreddersydd til det enkelte prosjekt. Selvfølgelig med kvalitet og kompetanse i hvert steg.

Græsdal Glass AS i Ålesundveien har fornyet seg det siste året. Fasaden og vinduene er renoverte, det samme med lagerporten og innvendig i lokalene. Trivelige kontorlokaler som innbyr til en prat med de ansatte, og en stor utstillingshall, gir kunden mulighet til å se og ta på ulike løsninger, form og farger innen glass og speil.

– Det arbeider 11 ansatte i bedriften. Av dem jobber fem stykker med salg og administrasjon og resten er på produksjon og montasje, forteller Ness.

SIDE 36
KUNDEARTIKKEL
Vil du ha runde, store, små, ovale eller avlange glass? Vindu, dører, speil og garasjeporter. Hos Græsdal Glass AS får du helt enkelt det du ønsker deg, med ekstraservice
Tekst og foto MARTE BJØRGUM GRÆSDAL GLASS

Ulike oppdrag

Græsdal Glass er sertifisert Hörmann-forhandler i Ålesund og omegn.

– Vi monterte akkurat den svarte døra der, sier Ness og peker på en lekker, stor interiørdør. Den er kostbar, og det er kvalitet. Hörmann-produktene er spesielt kjent for sin høye kvalitet og sitt lekre design.

Græsdal Glass AS har mange ulike oppdrag.

– VARD bestilte for eksempel modellbåter fra Kina, og da de kom, var glassmonteren knust. På en måte var det litt greit, fordi vi lager selvsagt mye finere monterer enn den båtene kom i, sier Ness og ler.

Græsdal Glass AS jobber også med antikvariske vinduer.

– I vår skiftet vi vinduer i Kongens gate 1 i sentrum, der banken er. Neste jobb nå blir i gata på St Olavs plass, og da skal vi skifte alle vinduene der.

Glassrekkverk kan øke verdien på boligen din Av produkter har det gått mest av glassrekkverk det siste årene.

– Med glassrekkverk kan du selv velge hvilket uttrykk boligen din skal ha. Du kan ha vanlig glass uten noe særpreg, eller du kan velge å bruke for eksempel frostet glass, sier Ness og fortsetter:

– Frostet glass kan herdes og lamineres, slik at du får et sikkerhetsglass. Dette innebærer at du faktisk kan bruke frostet glass til glassrekkverk, levegger i glass og andre glasselementer utendørs. Et frostet glassrekkverk på balkongen gir deg privatlivet du ønsker, samtidig som det føles minst like elegant som et vanlig glassrekkverk.

Glassbilen kommer

Fjørtoft har jobbet hos Græsdal Glass AS i to år. Vi står i lagerhallen da glassbilen kommer rullende.

– Hver fredag kommer det glass til oss, direkte fra fabrikken. Her har vi alt av speil og glass, og det vi ikke har på huset, spesialbestiller vi.

Fjørtoft viser fram ulike glass, blant annet et glass bestående av to glass limt sammen.

I butikken finner du: Vareutlevering alle varer, verksted og lager.

Her kan du også se utstillinger av:

• vindu og dører • Hörmann garasjeporter • rekkverk

• vinterhage • glassvegger med stålramme • glassvegger

• dusjvegger • speil • glass over kjøkkenbenk

– Mellom glassene er det en folie. Dersom du slår en hammer mot glasset, vil ikke det hele knuse, grunnet folien. Dette blir ofte brukt i glassrekkverk, som gjerne må tåle mer enn glass andre steder. Et annet glass han viser frem, er et tykt enkeltglass.

– Disse glassene er herdet, det gjør glassene mye sterkere. Når de først knuser, knuser de i tusen småbiter, og glassene brukes for eksempel typisk i dusjvegger. Det er også viktig å ha herdet glass når du velger å ha glass over kjøkkenbenken.

– De tåler overraskende mye! Glass over kjøkkenbenken er spesielt populært nå, og kan fås i mange ulike farger. De fleste velger blanke glass, men kunden kan faktisk få den fargen de ønsker seg, forteller Fjørtoft og smiler.

grasdal.no

Butikk: Tlf: 70 14 00 70 . E-post: glass@grasdal.no

Adresse:Ålesundsvegen 22336260 Skodje

www.bymagasinet.net SIDE 37
GRÆSDAL GLASS

Ålesund Fosnavåg

Molde

70 16 09 10

Åpningstider:

Hverdager: 09.00-16.30

Torsdag: 09.00-18.00

Lørdag: 10.00-14.00

Vi er ledende forhandler av nye båter, motorer og fiskeutstyr i Møre og Romsdal fylke. Vi har et stort vareutvalg, lang erfaring og kunnskapsrike og interesserte mennesker som gjør oss til en ekte faghandler.

Vi setter vår ære i å finne riktig båt og riktig motor til akkurat dine behov, enten du er førstegangskjøper eller erfaren båtfører. Velkommen innom en av våre butikker.

SIDE 38
farvan.no
Yamarin 63 BR Askeladden P92SUV Askeladden P92SUV Vi fører utenbordsmotorer fra marakedslederene Suzuki og Yamaha.
www.bymagasinet.net SIDE 39 Auto 8-8 Ålesund, avd. Rico Brusdalsvegen 207, 6011 Ålesund Tel. 70 15 23 20 www.auto8-8.no MAZDA MX-30 EXCLUSIVE. NÅ FRA 223.200,(VEIL. PRIS FRA 292.300,-) PERFEKT FOR HVERDAGEN Med Mazda MX-30 får du en kompakt-SUV designet for hverdagen med et anslag av luksus. Den byr på mer enn bare gode kjøreegenskaper. Du får rikelig med utstyr fra start og et moderne, komfortabelt interiør med bærekraftige detaljer av kork og resirkulert plast. Du får app-styring og det siste innenfor sikkerhetsteknologi. Et naturlig førstevalg, selv som bil nummer to. ELEKTRISK KAMPANJE MAZDA MX-30 Kampanjerabatt: kr. 69.100,Vi har biler på lager! Kampanjepris fra 223.200,- inkl. frakt/lev., kampanjen gjelder frem til 31.12.2023. *Tillegg for premium met.lakk, multitone-lakk og premium multitone-lakk. Mazda MX-30 komb. kjøring: Strømforbruk 17,9 kWh/100 km, el. rekkevidde 200 km, CO2-utslipp 0 g/km og NOx 0 mg/km. WLTP-testsyklus. Faktisk rekkevidde avhenger bl.a. av kjørestil, last, hastighet, kjøreforhold, temperatur og bruk av komponenter som bruker strøm, f.eks klimaanlegg, setevarme. Alle nye Mazda personbiler selges med 5 år/100 000 km nybilgaranti, 12 års rustbeskyttelsesgaranti, 3 års lakkgaranti og inntil 10 års Mazda Veiassistanse.
MX-30, 8 år/160 000 km
høyspenningsbatteri.
Tillegg
garanti på
Avbildet modell kan avvike fra priseksempel. Forbehold om skrive/trykkfeil.

Den perfekte vasen for blomsterpryd eller en lanterne på mørke vinterkvelder fra 413 kr, SLETTVOLL

Håndlagde terrakottakrukker med lokk fra 990 kr, SLETTVOLL

Pyntepute med naturfargede striper. Inn/ute 1.330 kr, SLETTVOLL

Runde lykter med base og håndtak i metall 1250 kr, SLETTVOLL

Vipp 15 Marie`s Yellow produseres i kun 300 eksemplar, løp og kjøp, MØBLER & MILJØ

Nye serie dørmatter fra Heymat. Grid kommer i 2 størrelser og i 3 fargekombinasjoner, MØBLER & MILJØ

Bloomingville mugge i børstet stål med rottinghåndtak kr 899.

SIDE 40 GÅ DEN LYSE SOMMERTIDEN I MØTE MED INTERIØR I SARTE TONER OG DETALJER I STÅL. JULI OG AUGUST BYR PÅ MYE UTETID - MEN HAR DU TENKT PÅ AT DU KAN TA MED INTERIØRFAVORITTENE DINE FRA STUA UT, NÅR DU SKAL ARRANGERE HAGESELSKAP ? SHOPPING INTERIØR NYHETER
&Tradition Alima trolley NDS1 flere farger, BY SUNDE
SVAL BRIS
New Works Kizu oppladbar lampe med marmorfot flere farger 2.295 kr, BY SUNDE BY SUNDE Den klassiske solstolen fra italienske Fiam, ingen slår originalen, MØBLER & MILJØ Sporty bagger fra Hay MØBLER & MILJØ

NÅR SKAL DU TESTE DRØMMESENGEN?

BESØK OSS I LØVENVOLDGATA 9 ELLER SKANN

QR-KODEN OG BOOK DIN EGEN PRIVATE TID!

Når du våkner i en seng fra Hästens kjenner du hva god søvn betyr. Den er bygget med de beste naturmaterialer og svært godt håndverk. Man ser det ikke, men man kjenner det.

HÄSTENS STORE ÅLESUND | Løvenvoldgata 9, 6003 Ålesund
Skann QR-koden for å booke egentid til test av senger!

Helt nye MG4 Electric Luxury fra 346.300,-*

INTELLIGENT, ROMSLIG OG DYNAMISK

Nå med 2,49%* kampanjerente og 0,- i egenkapital!*

MG4 Luxury Electric er en urban elbil i kompaktklassen som er fylt med smart teknologi, inntil 500 kg tilhengervekt og en rekkevidde på inntil 435km WLTP*.

Kommer med 7 års garanti*

*Veil. kundepris levert Moss, lokale lev. kostnad kan tilkomme. Priseksempel lån fra Santander Consumer Bank: 2,49% nom./ 5,10% eff, 0 % egenkapital,
www.bymagasinet.net SIDE 43

Emilie Malene

Emilie Malene er artist og låtskriver fra Ålesund. Helt siden hun var liten og knapt kunne gå, har hun alltid følt seg i ett med musikken.

SIDE 44
MINIPORTRETT
NYTT STJERNESKUDD
Tekst PRESSE Foto Viktor Mauren

Musikken i livet

For Emilie Malene har musikken alltid vært en plattform for åuttrykke seg selv. Gjennom nynning, dikting, spilling og synging, har Emilie sørget for å fylle alle stille stunder hjemme.

Med seier i «Musikkprisen 2021» fikk Emilie Malene raskt medfart. Her vant hun med låten som senere ble hennes debutsingel «Won’t Change».

Artisten Emilie

Det siste året har hun brukt til låtskriving, innspilling i studio, planlegging av utgivelser og spillejobber. Alt dette på toppen av å flytte fra sin kjære hjemby til Oslo for å studere. Emilie Malene er tydelig inspirert av den norske popscenen og alle de dyktige kvinnelige artistene som har markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Selv beskriver hun musikken sin som pop, men med ærlige og “tett på” tekster. Det meste av tekster og melodier skriver hun alene på soverommet, eller på farten.

Tidligere dette året gav 20-åringen ut sin debut EP med navnet RIGHT HERE. Dette prosjektet har hun selv omtalt som en «tidskapsel av ungdomsårene sine». Store deler av EP-en er spilt inn i Ocean Sound Recordings på Giske, og låtene er produsert av Håkon Godø Bjerknes i samarbeid med Henning Svoren. Sistnevnte har også mikset og mastret tre av låtene på prosjektet.

Emilie har hittil i karrieren gitt ut musikken under eget navn, og selv administrert alt det som medfølger artistlivet. Hun uttrykker at hun setter pris på erfaringene det har medført. «Jeg tror jeg har lært mye, eller jeg vet jeg har det. Det sier kanskje seg selv når jeg sendte ut fakturaer og førte eget regnskap som 19-åring». Læringskurven har med andre ord vært bratt, men Emilie presiserer at det har det vært spennende å bli utfordret både kreativt og administrativt. Målet videre er å fortsette å skrive egen musikk, utvikle seg som artist/låtskriver, og knytte flere kontakter i bransjen.

www.bymagasinet.net SIDE 45
Emilie Malene er tydelig inspirert av den norske popscenen og alle de dyktige kvinnelige artistene som har markert seg både nasjonalt og internasjonalt.
MINIPORTRETT
SHOPPING I ÅLESUND AMFIMOA.NO | ÅPENT 10-20 (18) | GRATIS PARKERING Ferien starter på Moa CHANGE GRØNT SETT I VANNET: ADLEY FULL SUPPORT BIKINITOPP 899,ADLEY TAI BIKINITRUSE 449,LILLA SETT: MARISOL TRIANGLE BIKINITOPP 599,MARISOL HIPSTER BIKINITRUSE 419,RUTETE SETT: IZZY BANDEAU BIKINI TOPP 819,IZZY BRAZILIAN BIKINITRUSE 379,Alle priser ikke-medlem, som medlem får du opptil 40% på alle varer.
www.bymagasinet.net SIDE 47 Fjellferie Strandferie Storbyferie Forbehold om trykkfeil og utsolgte varer. SPORT OUTLET 100,DALE+ GANNI 3495,XXL MAMMUT 1799,NATURKOMPANIET FJÄLLRÄVEN 299,PLATOU SPORT OSPREY TEMPEST 9 1300,SYNSAM OAKLEY 2100,INTERSPORT HELLY HANSEN 4499,EUROSKO 699,HUNKEMÖLLER 697,ARK ALEX SCHULMAN 379,APOTEK 1 384,90 GLITTER 99,90 CHRIS MAX MARA 1699,MODO HOLZWILER 1899,BRILLELAND MICHAEL KORS 1390,BRANDO 1599,95 MORRIS 1699,GULLSMED STAMNÆSS 795,MANI 899,FLOYD 999,FREDRIK & LOUISA CLARINS 205,-

Årets bil i verden 2023.

Nå 45 000,- lavere startpris.

Nå fra 480 900,-

“Seriøst mye rekkevidde for pengene!”

TV2 Broom, 5. juni 2023

Helt nye IONIQ 6 er en helt ny elektrisk sedan og har et unikt, strømlinjeformet design som gir den laveste luftmotstanden og den lengste rekkevidden blant våre elbiler. Med bakhjulstrekk kan du kjøre inntil 614 km og med IONIQ 6 med firehjulstrekk inntil 583 km.

Ta turen innom oss for mer informasjon og prøvekjøring. Les mer på Hyundai.no

Auto 8-8 Ålesund, avd. Rico

Brusdalsvegen 207, 6011 Ålesund Tel. 70 15 23 00 www.auto8-8.no

Åpningstider Mandag-fredag: 8:30 - 17

Torsdag: 8:30 - 18

Lørdag: 10 - 15

SIDE 48
IONIQ 6 RWD Long Range – Strømforbruk: 14,3 - 16,0 kWt/100km. CO2-utslipp: 0 g/km. Rekkevidde: Inntil 545 km - 614 km (WLTP). IONIQ 6 AWD Long Range Strømforbruk: 15,1 - 16,9 kWt/100km og et CO2-utslipp på 0 g/km. Rekkevidde: Inntil 519 km - 583 km (WLTP). Egenskaper som ladetid og rekkevidde vil variere avhengig av en rekke faktorer. Priser kan justeres uten varsel. Med forbehold om feil og prisendringer (alle priser er inkludert leveringstillegg levert Auto 8-8)
www.bymagasinet.net ÅLESUND 24.-26. AUGUST BONDENS MARKED • BARNAS MATFESTIVAL • LOKALMATTORG HAR DU Å VÆRE UTSTILLER PÅ ÅRETS FESTIVAL? WWW.MATFESTIVALEN.NO/ PAMELDING Velkommen til spennende matopplevelser og godt program hele helgen! www.matfestivalen.no VINTELT • ÅLESUND ØLFESTIVAL • STREETFOOD Norges eldste matfestival arrangeres i år på St. Olavs plass / Skansegata i Ålesund sentrum

NORGES BESTE KUNDESERVICE

For femte året på rad er Sparebanken Møre kåret til Norges beste på kundeservice og vinnere av Kundeserviceprisen «Best i test», i kategorien bank.

Tekst SPAREBANKEN MØRE foto KRISTIN STØYLEN OG ?

– Jeg er så imponert og stolt av de flinke folka som jobber på Kunde- service. Fantastisk kjekt nok en gang å få bevist at Sparebanken Møre virkelig leverer gode kundeopplevelser, sier Susann Fiskerstrand Hessen, Teamleder for kundeservice som sørger for at bankens over 100 000 personkunder får den beste bankservicen i hele landet.

SIDE 50
FAST SPALTE SPAREBANKEN
MØRE
ØKONOMI

STOLT NYDAL

En stolt Administrerende direktør Trond Lars Nydal mener kundeservice i Norgestoppen er et kvalitetsstempel for banken, og bankens satsing på gode kundeopplevelser:

– For å være en attraktiv og relevant bank, må vi lykkes med å treffe kundenes behov og finne balansen mellom selvbetjening og menneskelig kontakt. Vi satser for fullt på et godt samspill mellom kontaktflatene våre, noe kundene gir svært gode tilbakemeldinger på, sier Nydal.

KNALLHARD KONKURRANSE

I år var konkurransen tøffere enn noen gang. Hele 20 banker kjempet om å den gjeve prisen Norges Beste Kundeservice i Bank. Best i test-prisen blir delt ut på bakgrunn av resultater fra en omfattende undersøkelse med bruk av testere – gjennom såkalte Mystery Calls – som henvender seg til bankene over tid. De har en lang sjekkliste med hovedfokus på hvordan kundene blir mottatt, hvordan henvendelsen blir håndtert og på den totale kundeopplevelsen.

HANDLER OM MENNESKER

– Kunden er alltid i fokus fordi det er kundene vi lever av. Vårt mål er å være knallgode på kompetanse, men vi vil også at kundene skal kunne høre at vi smiler når de kontakter oss, forteller Susann Fiskerstrand Hessen.

HJELP PÅ FØRSTE FORSØK

Sparebanken Møres kundeservice skal være lett tilgjengelig, direkte og personlig. Ingen tastevalg, rett på sak og kunden skal få hjelp på første forsøk. Ambisjonen er å være landets beste finansielle kunde senter hvert år. Det har de nå bevist 5 år på rad. Korte svartider og kvalitet i svarene er det også på chat og e-post, for her vanket det også premier for «Best i test».

Kundeserviceprisen

Kundeserviceprisen – «Best i test»

– fokuserer på kundeopplevelsen du får som privatkunde, eller når du ønsker å bli kunde og vil opprette et kundeforhold. Undersøkelsen gjennomføres hvert år av analyseselskapet SeeYou og deles ut i forbindelse med Call Center Dagene, i regi av kompetansesenteret Confex.

– Kundene skal merke at de er kunder i Sparebanken Møre. Vi er ikke som alle andre, og det er vi stolte av, sier Susann Fiskerstrand Hessen.

KVALITETSSTEMPEL

Kundeservice er bankens største avdeling med over 40 ansatte, som alle ifølge teamlederen brenner for å skape gode kundeopplevelser og hele tiden ønsker å utvikle seg selv, vår egen kundeservice og banken generelt.

– At vi er helt i Norgestoppen år etter år er utrolig inspirerende, sier Susann Fiskerstrand Hessen som sammen med Vibeke Skår Klock, har stått i spissen for alle bankens fem seiere.

www.bymagasinet.net SIDE 51
ØKONOMI
Teamleder for kundeservice, Susann Fiskerstrand Hessen Administrerende direktør, Trond Lars Nydal
SIDE 52 Møller Bil Ålesund Brusdalsveien 201, 6011 Ålesund Tlf: 24 03 19 00 aalesund.audi.no Audi Q4 e-tron 50 quattro firehjulstrekk fra 549.900,-1 eller leasing 5.390,-/mnd2 - Totalt 303.999,► Ved kjøp inkluderer vi komplette vinterhjul i prisen. ► Ved leasing får du kampanjerente 3,99% fra Audi Finacial Services3 1 Priseks. inkl. frakt og leveringsomk. Strømforbruk ved bl. kjøring 20,1–16,7/100km. Forbruk kan endre seg ved valg av ekstrautstyr. Bildet kan avvike fra tilbudt modell. 2 Startleie/etabl.geb 105.675,-. Totalprisen vil variere med rentenivået. Forutsetter 3 år/45 000 km, og finanisering i Audi Finacial Services. 3 Eff . rente 6,36 % ved lånebehov 150 000 o/5år, etableringsgebyr 3 024. Totalt 177 744. Både kampanje og produktrente er flytende og kan endres frem til utleveringsdato, samt at den følger normal renteutvikling i hele låneperioden. Tilbudet gjelder så langt lageret rekker. Begrenset antall. Audi Q4 e-tron 50 quattro firehjulstrekk Vi har lagerbiler klar for rask levering! Kundefordel inntil 130.000,-

VÅG MER

ER DU EN AV DEM SOM ALDRI TAR SJANSEN PÅ Å BRUKE DE FINESTE

SMYKKENE DINE OM SOMMEREN? - VÅG Å TA FREM DET BESTE TIL ÅRETS

VAKRESTE SESONG - DA FÅR DU VIRKELIG SKINNE!

www.bymagasinet.net SIDE 53
SHOPPING
NYHETER
PDPAOLA øreringer kr 1395, GULLSMED STAMNÆSS
ACCESSORIES
Teixidors lett jakke i 30% cashmir og 70% ull, håndvevd i Barcelona kr 4.550, BY SUNDE Jean Paul kr 1047, MOA OPTIKK Invu kids kr 369, MOA OPTIKK Coeur De Lion Halskjede kr 2698 GULLSMED STAMNÆSS Swarovski ørepynt kr 1295, EDELT VERSACE kr 11.950, EDELT Youthlock for modent hår som trenger en frisk boost, SALONG LØV Pyjamas i 100 % bomull, HÄSTENS Lacoste solbrille kr 1490, DANKERT SCHLYDER Pique short sleeve GANT Rugbygenser USA GANT Sommerskjorte. GANT Softshell jakke GANT

Fra jord til bord

På idylliske Stranda finner du Skarbø Gard. Her lages det sider og most av epler fra gårdens økologiske frukthager, samt ost fra fersk melk. Gjestene på gården får et unikt innblikk i produksjonen, og kan kjøpe sine favoritter fra gårdsbutikken.

På Skarbø Gard bor det tre generasjoner: Kristine og Carlos Ruiz-Skarbø, deres tre barn, og Kristines foreldre. Det bor også tjue melkekyr, kviger og kalver, syv høner, en stolt hane, tre ender, den sjarmerende fjøskatten Siri og huskatten Mina Bella.

– Her er det alltid liv og røre, sier Kristine og ler.

Kristine og Carlos forteller om generasjoner med bærekraftig matproduksjon. Med røtter som strekker seg hundrevis av år tilbake i tid, og en ny internasjonal inspirasjon, inviterer de til autentiske smaker og opplevelser.

– Her på Skarbø Gard kan gjestene nyte ost av helt fersk melk, og deilig most og sider. Det er en unik mulighet til å forstå og sette pris på hele prosessen fra «jord til bord», sier Kristine.

Den norske vinen – alt starter med jorda

Kristine utdanner seg nå til å bli pommelier – en ekspert på sider. Det passer fint da Skarbø Gard grunnla det første sideriet på Sunnmøre.

– Alt starter med jorda. Epletreet dyrkes fram, og etter noen år kan eplene høstes. Frukten blir presset, og den rene mosten satt til gjæring gjennom vinteren. Det er en fascinerende prosess å jobbe med. Jeg pleier å kalle sideren for «den norske vinen». Eplene fra 4000 trær blir foredlet til en rekke eplemoster og sidere.

– Ulike eplesorter blir presset hver for seg, slik at de unike smakene fra hver sort blir bevarte, forklarer Kristine. Sideren blir spontangjæret på helt naturlig vis, og er fri for sulfitter.

– Vi ønsker å skape ekte, høykvalitets naturprodukter av det jorda gir, og tilsetter derfor ingenting kunstig i prosessen, forteller Carlos ivrig.

SIDE 54
Tekst MARTE BJØRGUM foto SKARBØ GARD
KUNDEARTIKKEL
SKARBØ GARD

Ost laget med kjærlighet

Gårdens filosofi er helskaplig og bærekraftig drift. Husdyrhold og planteproduksjon kombineres og utfyller hverandre. Dette gir rene, naturlige råvarer, som blir foredlet til kvalitetsprodukter i gårdens ysteri og sideri.

– Melken blir ystet til fire typer ost, alle laget for hånd av upasteurisert melk. Det eneste som tilsettes er salt, syrekultur og løype, forklarer Kristine. Og en god dose kjærlighet. Sakte modning på granhyller i en sval steinkjeller, gir runde og fyldige smaker.

Fra Spania til Stranda

Kristine vokste opp som odelsjente på Skarbøgården, men begynte tidlig en reise som skulle føre til en doktorgrad om landbruk og matkultur i Andesfjellene. På veien møtte hun Carlos fra Andalucia i Spania.

– Til tross for at Carlos vokste opp i byen, hadde han sterke røtter i den frodige Granadakysten og de majestetiske Sierra Nevadafjellene.

Carlos' familie var engasjert i jord- og hagebruk, og han hadde tidlig lært viktigheten av å dyrke egne avlinger. Sammen med familien dyrket han grønnsaker, avokado og sitrusfrukter, og de dyrket og laget sin egen vin.

– Da vi skulle bestemme oss for hvor vi skulle leve vårt felles liv, ble gården på Stranda et naturlig valg.

Sunnmørsk gastronomi

Med sterke lokale røtter, og sin internasjonale bakgrunn, ønsker paret å bidra til å videreutvikle ekte sunnmørsk gastronomi.

TO UTVALGTE OSTER FRA SKARBØ GARD:

CARMEN kombinerer det beste fra nord og sør - fersk melk fra gården og krydder fra Spania. Den milde osten får en smakfull og spennende skorpe av røkt paprika og kaldpresset olivenolje. Drøm deg bort til sydligere breddegrader med Carmen, oppkalt etter Carlos' bestemor. Perfekt til tapas og en vakker del av ostebordet.

APAL Her får du hele gården i en bit - osten er modnet i sider! Apal er et godt norsk ord for epletre, derav navnet. Sideren gir osten en tydelig syrlig og frisk smak.

TO SIDRE TIL TAPASKVELDEN:

ARVEGULL er en hyllest til vår rike plantearv, og er laget av frukt fra flere fine tradisjonssorter. Den har gylden farge, og lette bobler. Smaken er frisk og fyldig med innslag av tropisk frukt og sitrus.

GLØD er en rosésider laget av epler, rips, bringebær og morell. Den er musserende med gylden rød farge. Smaken er fruktig, tørr og fyldig med preg av røde bær.

Gårdsbutikken er åpen!

Alle produktene kan kjøpes i gårdsbutikken på Skarbø Gard. Sideren finner du også på Vinmonopolet, og ost og most i utvalgte forretninger i regionen. Du kan også finne produkter fra Skarbø Gard på menyen i restauranter og hoteller i Ålesund og ellers på Sunnmøre.

– Vi ser frem til en frodig sommer med mange gjester til gårdsbutikken vår, som er åpen mandag til lørdag hele sesongen. På lørdagene i sommer inviterer paret til å bli med på en Skarbø «ostog sidersafari» på gården, med omvisning og smaksprøver.

Et godt råd på rådhuset

– På fredagskveldene kan gjestene delta på vår sidersmaking med Strandatapas på Skinkerådhuset i Stranda sentrum. I tillegg har vi denne sommeren et pop-up lokalmatutsalg på Skinkerådhuset, med et bredt utvalg av lokale produkter, is og eplemost. Hvis dere er en gruppe som ønsker omvisning og smaksopplevelser på gården, er det bare å ta kontakt så setter vi av tid til dere, sier Kristine smilende.

Kristine og Carlos ønsker å inspirere til at god mat og drikke nytes i kombinasjon, slik det alltid gjøres i Spania.

SKARBØ GARD
Ved å kombinere varer fra gården med andre flotte, lokale produkter fra Stranda og Sunnmøre, får vi ekte, rene smaker som gir folk nye og spennende opplevelser.

Velkommen tilbake!

I år er det 100 år siden Løvenvold Kino åpnet døren for første gang. Nå gleder vi oss stort til å invitere deg tilbake og fylle huset med show, kino og teater.

Det blir de store premierene og de store filmene. Det blir juleshow og sommershow! Det blir konserter med nasjonale skattene og de nye stjernene.

Og det blir kunstkafe med de smale filmene. Og kake og matiné. Velger du popcorn eller frister det med bobler? A ernoon Tea? Bok og film når forfatterene velger sin egen film. Barnefilm og teater i helgene.

Det blir ikke lenger en kjedelig høstferie eller en treig søndag. Løvenvold eater holder åpent hver dag hele uka.

Løvenvoldgata 11, 6002 Ålesund

løvenvoldtheater.no

SIDE 56

Norgesturne høsten 2023

IngRid OlAvA

Endelig tilbake i Ålesund!

mALin pette rSen

10. november

Kinoen er tilbake i Ålesund!

KINO

Det blir såklart god lm på Løvenvold eater! Noen av vinterens lmer å glede seg til er Wonka, Konvoi og Jul i Skomakergata.

Det blir strikkekino, løve lm, kunstkafe, bok & lm, lmklubb og matiné. Vi ses!

Verdenspremiere på Løvenvold i oktober!

Kokos bAnAnAs

jul på løvenvold

7000 solgte - få billetter igjen! 26. okt - 16. des

tøn es bok&film på løvenvold

Bokbad

Katrine Wessel-Aas er en mester på feelgood, historisk drama og romantikk. Møt henne på Løvenvold i desember!

6. desember

www.bymagasinet.net SIDE 57
14. oktober 12. november 21. - 22. oktober

ELEKTRISK FRIHET FRA JEEP

Endelig kom den første helelektriske modellen fra Jeep. Bilen har overrasket mange siden den ble lansert i starten av året. Med innovative løsninger, høy komfort og et design som er merkevaren verdig. Snart får du møte den i Ålesund, hos Aaland Bil.

– Markedet har behov for mindre elbiler, og Avenger er et meget godt eksempel på hvordan det kan gjøres, forteller daglig leder Per Aaland hos Aaland Bil i Fremmerholen.

Med en lengde på rett over fire meter og en akselavstand på 2,56 meter er bilen absolutt å regne inn i kompaktklassen - såkalt b-SUV segmentet. Likevel føles den alt annet enn liten når du setter deg inn. Romfølelsen er påtakelig hele veien og det er på ingen måte trangt i fremsetene.

SIDE 58
Jeep Avenger ble kåret til årets bil 2023 under Brüssel Motor Show tidligere dette året. Den omtales som en småbil som er tøff, med svært gode kjøreegenskaper og en komfort man sjelden opplever i en såpass liten bil. Og ikke minst: den er praktisk.
KUNDEARTIKKEL
AALAND BIL
Tekst RUNAR ANDERSEN foto JEEP

– Det nye tilskuddet kombinerer legendarisk Jeep-stil og terrengkapasitet med bærekraftig ytelse. Med en kraftig elektrisk drivlinje og lang rekkevidde er den perfekt for eventyrlystne sjeler som vil utforske både byen og naturen, smiler Aaland.

Den ekte terrengbilen

I over 80 år har Jeep utviklet kjøretøy som skal fungere optimalt under alle tenkelige forhold. “Go Anywhere. Do Anything” har ikke bare vært slagordet til merkevaren, men også karakterisert selve livsstilen til brukerne av Jeep´s ulike modeller. Det hele startet tilbake i 1940-årene med de karakteristiske Willys Quad. Med andre verdenskrig i horisonten hadde den amerikanske hæren behov for lette rekogniseringskjøretøy. Bilen ble designet på bare 75 dager og overlevert hæren i november 1940.

Og så kom 2023 - og stemningen skulle bli elektrisk som aldri før.

Jeep DNA

Inspirert av de ikoniske Jeep-designelementene, er nye Jeep Avenger moderne og dynamisk med perfekte, kompakte dimensjoner. Det iøyenfallende designet til Avenger er tro mot Jeeps DNA med dristige linjer, trapesformede hjulbuer og klasseledende bakkeklaring. Med dette kan bilen forsere hindringer uten utfordringer.

– Nye Avenger byr på avansert teknologi og moderne funksjoner, inkludert et intuitivt infotainmentsystem og avanserte sikkerhetssystemer. Designet er imponerende, med en tøff og muskuløs utvendig fremtoning, forteller Aaland.

Den nye modellen fra Jeep er stilig, funksjonell og romslig med muligheter for personlige tilpasninger. Den helelektriske modellen gir deg en utslippsfri kjøreopplevelse med god ytelse. Du kan stole på at rekkevidden tar deg til destinasjonen din, og takket være hurtigladefunksjonene vil du aldri trenge å være lenge borte fra veien.

Når bilen trenger å lades opp kan dette gjøres på noen minutter med DC hurtiglading (100 kW). På kun tre minutter kan Avenger lades opp til 30 km rekkevidde.

– På ni minutter kan bilen lades opp til 100 km, og med 34 minutters lading kan batteriet lades opp fra 0% til 80% kapasitet. Mens du tar en rask kaffe eller snakker med venner på telefonen, vil en kort, rask lading får deg tilbake på veien på kun noen minutter, smiler Aaland.

Prismessig skulle man tro at entustiastiske sunnmøringer flest skulle trekke på smilebåndet. Med en startpris på 341.900,- for Longitude-utgaven blir den ikoniske kompaktsuven tilgjengelig for mange.

Og med en rekke muligheter til å sette ditt personlige preg på bilen får du din helt egne Jeep - som for mange blir starten på et svært langvarig forhold.

I årene etter gikk det slag i slag med en rekke ulike modeller tilpasset tøffe forhold på bestilling fra den amerikanske hæren. I 1955 ble den svært populære Jeep CJ-serien lansert på markedet som skulle vise seg å bli et ikon for kunder som ønsket en bil laget for off-road kjøring. Jeep CJ-5 ble produsert helt frem til 1983 og er enda å se på veien rundt om kring på kontinentet. En rekke modeller ble produsert i tiårene etter for både militære og sivile formål. Og med Jeep Cherokee lansert i 1984 fikk bilmerket verdens første mainstream SUV som tok markedet med storm.

Modeller som Jeep TJ Rubicon og ikke minst Jeep Wrangler har blitt ikon-biler for eventyrlystne bilentusiaster og familier som legger alt i fremkommelighet, sikkerhet og et design som i seg selv har blitt et symbol på frihet på fire hjul.

www.bymagasinet.net SIDE 59 AALAND BIL

INSPIRASJON TIL

INSPIRASJON TIL

NYTT BAD!

NYTT BAD!

Hos oss får du inspirasjon og gode idéer. Sammen ønsker vi

Hos oss får du inspirasjon og gode idéer. Sammen ønsker vi

å hjelpe deg med å skape ditt drømmebad!

å hjelpe deg med å skape ditt drømmebad!

Hos oss finner dere blant annet disse merkene:

Hos oss finner dere blant annet disse merkene:

ELEMENTI THE ART OF LIVING

ELEMENTI THE ART OF LIVING

SIDE 60

Velkommen til vår butikk på Digerneset

Velkommen til vår butikk på Digerneset

Rørlegger Sentralen A S

Rørlegger Sentralen A S

Åpningstider uke 26-32

Åpningstider uke 26-32

Mandag-fredag: 10-16 Lørdag: Stengt

Mandag-fredag: 10-16 Lørdag: Stengt

DIGERNES

DIGERNES

Tlf: 46 70 25 10

Tlf: 46 70 25 10

E-post: digernes@comfort.no

E-post: digernes@comfort.no

Åpningstider: mandag-fredag

Åpningstider: mandag-fredag

10-18 Lørdag: 10-15

10-18 Lørdag: 10-15

www.bymagasinet.net SIDE 61

VIRTUELL VISNING GIR MANGE MULIGHETER

Gevinst for både selger og kjøper

Med virtuell visning bestemmer du selv når du vil se på boligen du er interessert i. Samtidig kan du utforske boligen i ro og mak, og uten måtte forholde deg til andre. – Dette er nok en tilrettelegging som vi gjør for å gjøre kjøp og salg av bolig enklere og mer effektivt for våre kunder.

Tekst og foto NOTAR

Notar er kjent for å gå nye veger, og for å våge å prøve nye ting.

– Det handler egentlig om å være i takt med utviklingen, og å være nysgjerrige og innovative. Grunnprinsippene hos oss i Notar er hele tiden å gjøre grep som ivaretar både selgers og kjøpers behov og ønsker. Selger skal ha oppmerksomhet rundt boligen som skal selges, og kjøpere skal ha enkle og gode metoder for å kunne danne seg et bilde av boligene som de er interessert i og/eller skal kjøpe, forteller Terje Hoel hos Notar Moa

Fullstendige modeller

Som et ledd i denne tankegangen har Notar lansert virtuell visning. I korthet er dette datagrafikk og bilder som er satt sammen til en fullstendig modell av boligen som skal selges. Dermed kan de som er på jakt etter bolig enkelt bruke egen pc, telefon eller nettbrett til å manøvrer seg gjennom boligen. Dette kan gjøres når som helst og hvor som helst.

SIDE 62
BOLIG
FAST
SPALTE NOTAR

Dette er velkjent teknologi som benyttes på en rekke områder, og som vi i Notar nå benytter i markedsføring og for visning av boliger. Med enkle bevegelser eller tastetrykk kan du gå gjennom boligen rom for rom, bevege deg, se nærmere på detaljer og studere inngående de løsninger og muligheter som finnes i boligen. Og det i ditt eget tempo – uten andre forstyrrelser, forklarer Hoel.

Enkelt for kjøper

Ikke minst er dette et svært nyttig verktøy for å vekke interesse for boligene som er ute for salg. Men kanskje spesielt er det et nyttig verktøy for de som skal kjøpe seg bolig, med tanke på å få et godt inntrykk av boligen før man eventuelt går videre i prosessen.

– Terskelen senkes ved at man ikke er avhengig av å sette av tid for å se på boligen. Uansett om man bor nært eller langt unna gjøres er det nå enkelt. Det er en sterk bidragsyter til å få fanget interessen hos flere, påpeker Hoel, og fortsetter:

– Kombinerer du i tillegg markedsføring av boligen med de andre løsningene som Notar tilbyr, som internett med annonsering i Notaravisen, utstilling i lokaler, salgsskilt, nettverket til megler og match fra andre boligsalg i området, er sannsynligheten større for at flere blir interessenter i din bolig. Å skape interesse for boligen er altså nøkkelpunktet. Interesse gir flere på visning, som igjen øker sannsynligheten for en budrunde, og som igjen øker muligheten for høy pris for boligen.

Fornøyde kunder Som Terje Hoel nevner er teknologien under rivende utvikling. For Notar er det naturlig å fortsette å utforske ny teknologi og nye løsninger. Som de alltid har gjort.

Og det mener Hoel er en viktig presisering:

– Det er viktig å ta med seg at den virtuelle visningen er et ekstratilbud – altså et supplement. Teknologien vil bli stadig mer utviklet, og med det vil mulighetene blir større. Men den virtuelle visningen må sees på som noe som er med på å skape videre interesse, gi bekreftelser og som kan gi grunnlag for å ville gå videre i prosessen. Etter at man har tatt en avgjørelse på det, er det viktig å ta kontakt med megler. En full visning, der man kan gå enda mer i detalj, samtidig som man kan rådføre seg med megler, er derfor noe som er viktig å ta med seg, sier han.

Som verktøy for kjøper er virtuell visning med nyttig og effektivt. Man kan sitte uforstyrret og ta boliger som er for salg nærmere i øyesyn, se på løsninger og danne seg et bilde av hva man selv vil gjøre dersom de eier boligen. Videre kan de sile og prioritere aktuelle objekter fra uaktuelle. Før man går videre i prosessen.

Viktig for selger

For selger er det et vel så viktig verktøy. Når man skal selge bolig er handler det om å finne den optimale markedsføringen for nettopp din bolig. Det er så enkelt som at jo flere som får se at din bolig er til salgs, jo større er sannsynligheten for at det kommer flere på visning - og dermed flere som blir med i budrunden. At det blir enklere å «gå på visning» er et viktig tiltak i så måte.

– Det handler om hele tiden å sørge for at vi har løsningene som gir de beste forutsetninger for at boligselgerne skal nå sine mål og ønsker når de selger, og at det skal være enkelt og effektivt å kjøpe bolig gjennom Notar. Gode løsninger og gode prosesser skaper fornøyde kunder. Og det er det det handler om for oss i Notar, avslutter Hoel.

www.bymagasinet.net SIDE 63 BOLIG
Eiendomsmegler MNEF/Partner Terje Hoel

rekkevidde inntil 452km

MA X av alt

Max størrelse

pengene fra 379.900

Max utstyrspakke

Elektriske Maxus Euniq6 SUV

Max elbil for pengene

Max bagasjeplass 754l

rekkevidde inntil 452km

Max testresultat i NAF/Motor rekkeviddetester

kun kr.

444 900,for komplett utstyrt bil inkludert vinterhjul!

(gjelder biler på lager i begrenset antall)

Utstyrspakke verdi 50.000,- Nå kr 0,-

“Er dette verdens største bagasjerom i en femseter?” Dagens Næringsliv • “Dette er en plassorgie til lavpris” T V2/broom no “Denne store el-SUV-en kan du få på ‘’billigsalg”” VG • “Det finnes bare ett alternativ til denne bilen: To biler” NAF/motor no

2.699,- pr mnd *

KONGEN AV PICK-UP HAR BLITT HELT NY!

grader, panorama soltak, Adaptiv cruise control, elektrisk bakluke, elektrisk justerbare seter, ambiente kupelys, touchscreen med Apple foldbare og oppvarmede sidespeil, Skinnseter. Verdi: 50.000

OMFATTENDE UTSTYRSPAKKE

KONGEN AV PICK-UP HAR BLITT HELT NY!

Utstyrspakke verdi 50.000,- Nå kr 0,-

OMFATTENDE UTSTYRSPAKKE

Adaptive cruise control, regnsensor, automatiske fjern og nærlys, BI-LED automatiske nær og fjernlys, elektronisk differensialsperre, 9 tommers multimediaspiller med Apple CarPlay og Android, ryggekamera, 8-veis elektrisk setejustering, skinnratt, skinnseter ekstra komfort, kollisjonsvarsling (FCW), nødbrems (AEB), trafikkskilt gjenkjenning (TSR), intelligent fartsbegrenser (ISL), filholder (LKAS), filskiftevarslingsystem (LDWS), opptil 8 høyttalere og mye mer.

Kr.

Ryggekamera 360 grader, panorama soltak, Adaptiv cruise control, elektrisk bakluke, trådløs mobillader, elektrisk justerbare seter, ambiente kupelys, touchscreen med Apple Carplay, elektrisk foldbare og oppvarmede sidespeil, Skinnseter. Verdi: 50.000 - 1 mnd GRATIS forsikring ved kjøp av ny Maxus.

444 900,-

Adaptive cruise control, regnsensor, automatiske fjern og nærlys, BI-LED automatiske nær og fjernlys, elektronisk differensialsperre, 9 tommers multimediaspiller med Apple CarPlay og Android, ryggekamera, 8-veis elektrisk setejustering, skinnratt, skinnseter ekstra komfort, kollisjonsvarsling (FCW), nødbrems (AEB), trafikkskilt gjenkjenning (TSR), intelligent fartsbegrenser (ISL), filholder (LKAS), filskiftevarslingsystem (LDWS), opptil 8 høyttalere og mye mer.

Endelig er nye Isuzu D-Max her. Norsk motorpresse har latt seg imponere.

inkl. frakt, Tectyl, metallic og vinterhjul

er det din tur til å oppleve nye Isuzu. Les mer på isuzu.no

“Er dette verdens største bagasjerom i en femseter?” Dagens Næringsliv • “ Dette er en plassorgie til lavpris” TV2/broom no “Denne store el-SUV-en kan du få på ‘’billigsalg”” VG

Endelig er nye Isuzu D-Max her. Norsk motorpresse har latt seg imponere.

Maxus Euniq6 SUV lanseres nå. Med hele 754 liter bagasjerom og en rekkevidde på 350-452km. WLTP (kombinert/urban) er dette den perfekte familiebilen. Vinner av NAF sin store rekkeviddetest juni 2022! Kjøp nå og du får en utstyrspakke til en verdi av kr. 50.000,- til kr. 0,-.

• “Det finnes bare ett alternativ til denne bilen: To biler” NAF/motor no

Introduksjonspris fra kr 459.900,- inkl mva. (f fra kr 384 896 - eks mva )

elektriske Maxus Euniq6 SUV er stor, men kanskje ikke sååå stor... SUV lanseres nå. Med hele 754 liter bagasjerom og en rekkevidde på (urban/kombinert) er dette den perfekte familiebilen. Maxus Euniq6 SUV verdens største bilprodusenter, og vi har forhandlere over hele Norge. fra 379.900,-. Kjøp nå og du får en utstyrspakke til en verdi av kr. 50.000,- til kr. 0,-. leveringsklare fra april. Les mer på Maxus.no-. Les mer på maxus.no

er det din tur til å oppleve nye Isuzu. Les mer på isuzu.no Introduksjonspris fra kr 459.900,- inkl mva. (f fra kr 384 896 - eks mva )

Utsty r s p a k ke ve rd i 50.000,- N å kr 0, - 3.149,- pr mnd *

Ryggekamera 360 grader, panorama soltak, Adaptiv cruise control, elektrisk bakluke, trådløs mobillader, elektrisk justerbare seter, ambiente kupelys, touchscreen med Apple Carplay, elektrisk foldbare og oppvarmede sidespeil, Skinnseter Verdi: 50.000 - 1 mnd GRATIS forsikring ved kjøp av ny Maxus.

SIDE 64 Tøffest i klassen • isuzu.no
Pick-UP Black Edition Trooper Magnum Arctic Truck VELG MELLOM Ekstremt høyt utstyrsnivå Klasseledende sikkerhet Sterke spesifikasjoner LEASINGKAMPANJE 3.190,,PR MND EKS MVA * 4 dørs premium automat Black Edition inkl. Vinterhjul. års leie/45.000km, forskuddsleie på Kr 80.000. tillegg kommer frakt, termingebyr med Kr 95,- og etableringsgebyr med 4.795,-. Alle beløp er eks. mva. Bilen er seters varebil. Puskholevegen 44, 6023 Ålesund Tlf.: 70173350 / Mob.: 415 04 040 / 91185838 www.nextcar.no / bilsalg@nextcar.no Puskholevegen 44, 6012 Ålesund bilsalg@nextcar.no / verksted@nextcar.no Tel 70 17 33 50 NYBIL BRUKTBIL VERKSTED/ BILDELER Puskholevegen
6012 Ålesund bilsalg@nextcar.no / verksted@nextcar.no Tel 70 17 33 50 Tøffest i klassen • isuzu.no
44,
Pick-UP Black Edition Trooper Magnum Arctic Truck VELG MELLOM Ekstremt høyt utstyrsnivå Klasseledende sikkerhet Sterke spesifikasjoner LEASINGKAMPANJE 3.190,,PR MND EKS MVA * 4 dørs premium automat Black Edition inkl. Vinterhjul. års leie/45.000km, forskuddsleie på Kr 0.000. tillegg kommer frakt, termingebyr med Kr 95,- og etableringsgebyr med 4.795,-. Alle beløp er eks. mva. Bilen er seters varebil. Puskholevegen 44, 6023 Ålesund Tlf.: 70173350 / Mob.: 415 04 040 / 91185838 www.nextcar.no / bilsalg@nextcar.no Puskholevegen 44, 6012 Ålesund bilsalg@nextcar.no verksted@nextcar.no Tel 70 17 33 50 NYBIL BRUKTBIL VERKSTED/ BILDELER Puskholevegen 44, 6012 Ålesund bilsalg@nextcar.no verksted@nextcar.no Tel 70 17 33 50
bagasjeplass 754l
elbil
for
*35% Ek. Kr. 136.465,- lånebehov 258.430, 10 år kr. 2.699,- med nom. rente 3,90%, Effektiv rente 5,12%. Kostnad kr. 70.471,-, totalt kr. 323.906,-
*Maxus Euniq6 SUV inkl Vinterhjul, Metallik lakk
*Maxus Euniq6 SUV inkl Vinterhjul, Metallik lakk 35% EK. Kr 146.965, lånebehov kr 272.935, 10 år, kr. 3149,- per mnd. med nom. Rente 6,25%, e ektiv rente 7,03%. Kostnad kr. 109.802 totalt kr. 529.702
Vinner av både sommer test juni 2022 og vinter test februar 2023

Bruk noen gyldenrøde stenger fra denne syrlige favorittenog lag et favorittsyltetøy!

Ingredienser

1 porsjon gir ca 1,2 liter syltetøy

1 kg rabarbra

1 kg sukker

saften av 1 stk. sitron eller appelsin

0,5 ss revet frisk ingefær

10 stk. hel kardemomme eller

2 ts malt kardemomme

Rabarbrasyltetøy

Hurra for rabarbra! Denne hardføre planten som kan vokse og trives langt mot nord og høyt til fjells og gi oss så mye godt! Plukk ung og spenstig rabarbra og kok dette deilige syltetøyet, krydret med ingefær og kardemomme.

Velg unge rabarbrastilker. Skyll godt og del de tykkeste stilkene i to på langs. Kutt stilkene i biter på ca 2-3 cm. Ha dem i en skål eller bolle og tilsett sukker. Dekk til og la stå i 12-24 timer og safte seg.

Ha rabarbra og sukker i en kjele sammen med sitron- eller appelsinsaft, revet ingefær og kardemomme.

Kok opp, senk varmen og la syltetøyet småkoke i ca 1 time, eller til det begynner å tykne.

Hell syltetøyet i rene, varme glass og skru på lokk. Avkjøl helt.

Syltetøyet smaker nydelig på brødskive eller sammen med yoghurt og frokostblanding, men kan også brukes som kakefyll, på pavlova eller i pai.

Rabarbra inneholder oksalsyre, som kan gi magesmerter om du får i deg for mye. Meieriprodukter nøytraliserer oksalsyren.

Vær opptatt av å benytte kortreiste råvarer i sommer - om du ikke har dem i hagen selv, står det kanskje noen bortgjemt i naboens eller svigermors hage.

www.bymagasinet.net SIDE 65 KORTREISTE RÅVARER OPPSKRIFT RABARBRA
Tekst BYMAGASINET / MATPRAT Foto SARA JOHANNESSEN

Valerie Objects Nytt merke hos

by\Sunde!

Valerie Objects lampene får du i mange farger, både nøytrale og farger. Skjermen er alltid nøytral, så her skal du ikke være redd for å gå for en sterk farge mener vi!

Finnes både i gulv, tak og vegghengt modeller. Kom innom for å se, eller besøk oss på bysunde.com

Møbler - Interiør - Belysning - Tekstil

Følg oss: bysunde.com / @bysundestudio

vi!

-

Besøk vår store flotte butikk i Langevåg, kun 7 min med båt fra byen.

SIDE 66
Designer Muller Van Severen sitt design kjennetegnes av ny delige farger, former og god energi synes

SkivenSOM teller

Kanskje TELLER TIDEN DIN MER enn den har gjort tidligere... Sett av tid til å finne den rette urskiven! For vår digitale hverdag trenger analog styring - et ur som tikker og går SAMME hva

www.bymagasinet.net
1. Festina dame kr 2398, Dankert Schlyder. 2. Gant, gullfarget stål med hvit urskive, Kr 2898, Gullsmed Stamnæss. 3. Festina dame kr 2698, Dankert Schlyder. 4. Lee Cooper moteklokke, EDELT Amfi Moa. 5. Gant moteklokke, EDELT Amfi Moa. 6. Lee Cooper moteklokke, EDELT Amfi Moa. 7. Festina herre kr 2798, Dankert Schlyder. 8. Gant, gullfarget stål med grønn urskive, Kr 2598, Gullsmed Stamnæss. 9. Festina herre kr 3398, Dankert Schlyder. 10. Swiss Military by Chrono Dykkerur 1000M, EDELT Amfi Moa. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 10.
kloKKe TREND
9. Foto KARL HELGE SKYTTERHOLM

6.

armbånd eller smykker

1. Grapes i gult gull med diamanter, Halskjede kr 13.750, Gullsmed Stamnæss.

2. Dimitrios Exclusive, Herresmykke, EDELT Amfi Moa.

3. JWLS, Smykke, EDELT Amfi Moa.

4. Dimitrios Exclusive, Herrering, EDELT Amfi Moa.

5. Grapes i sølv med diamant, Halskjede kr 4500, Gullsmed Stamnæss.

i sølv, halskjede, kr 2100, Gullsmed Stamnæss

7.JWLS, Ørepynt, EDELT Amfi Moa.

8.JWLS, Armlenke, EDELT Amfi Moa.

Grapes 8.
SMykke TREND
1. 3. Foto KARL HELGE SKYTTERHOLM 6. 5.

DET gjelder i SOMMER

Solbrillen som IT accessories, prikken over I`en. Den absolutt riktige PRIKKEN i sommer får du med en chunky 90-talls brille, eller den klassiske pilotbrillen! HVA SKAL DUgå for?

www.bymagasinet.net
1. Gucci Solbriller, kr 4210. 2. Gucci metal m/charms kr 5030. 3. Tom Ford Solbriller kr 3830. 4. Gucci Solbriller kr 3185.
solbriLLe TREND
5. Chloe Solbriller metal kr 3185. 6. by David Beckham Solbriller, kr 3340. Alle produkter på denne siden finner du hos Moa Optikk Amfi Moa. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Foto KARL HELGE SKYTTERHOLM

SOLID UTVALG OG GODE PRISER

PÅ ELEKTRISKE SYKLER

-25% på utvalgte Kona modeller

Du finner oss på Moa i Brages (Toyota/BMW) sine tidligere lokaler. Hos oss er alle kunder og merker velkommen! epost: post@djurny.no t: 45 31 20 05 web: djurny.no

SIDE 70

Vi hjelper deg å realisere boligprosjektet!

Å bygge et nytt hjem, skal være en god opplevelse for deg og familien din. Det er mange beslutninger å ta underveis, alt fra valg av tomt, til valg av hus og selve byggeprosessen. Vi tar hånd om deg og husdrømmen fra start til slutt.

Vi i Fokus Bygg AS leverer hus fra Norges største boligbygger. Som Mesterhus forhandler er vi det trygge valget når du skal realisere boligdrømmen.

Vi har flere spennende og store prosjekter på gang, samt flotte boliger til salgs. Ta kontakt for en hyggelig boligprat.

T: 40 49 08 80 . E: anja@fokusbygg.no
Anja Hovland Møller / Salgsleder fokusbygg.no

Artikon tilbyr de fleste tjenester innen arkitekt – takst – ingeniør og konsulenttjenester. Helheten av tjenestene hjelper deg å binde prosjektet sammen, samt nå målet om ferdig prosjekt.

artikon.no

Eidsbakken 81, Postboks 48, 6037 Eidsnes | +47 900 78 647 / +47 400 55 908 | post@artikon.no

Havnehagens fiskesuppe

Den frodigeHavnehagen er nyervervelsen på restauranthuset i Brosundet. Kanskje skal du prøve deg på den karakteristiske fiskesuppen deres snart?

www.bymagasinet.net SIDE 73
TEKST Skyler Milner Bro FOTO Visuella BRO SKRIVER OM MAT
MAT

Fiskekraft

5 kg bein av flatfisk (kveite, piggvar eller andre flyndrefisker) Skyll beina og ta ut gjeller av hode. (Hold av 2 kg kraftbein til bruning.)

2 stk banansjalottløk

1 stk kepaløk

1 stk fennikel

1/2 purreløk

2 lauvbærblad

Fres dette i litt olje. Ha i fiskebein og fyll med 5 L så det dekker va 5-10 cm.

Kok opp og skum av. Sett så ned temperaturen og la kraften småkoke i ca 1 timer. Slå av og la kraften trekke i ca 30 min til. Sil av bein og reduser kraften til 50%

Havnehagen

Vår uteservering har selvfølgelig noen sunnmørs klassikere. Fiskesuppen er jo en må ha på deilige sommerdager i Brosundet.

En suppe med dybde, mye smak og god fylde. Da vi startet uteserveringen, ønsket vi å lage en fiskesuppe med karakter. Alle lager gode supper, men vi ville skille oss litt ut.

For å få til dette, så brunet vi kveitebein i suppen. Dette gir en rik god stekt fiskesmak til suppen, som er med på å løfte smaksopplevelsen når du sitter i Havnehagen og koser deg med et glass Chablis.

I det vi sender ut suppen, topper vi den med små krutonger gjort på surdeigsbrød og brunet smør. Noe som gir tekstur, og er med å på å underbygge den gode stekte fiskesmaken fra kveiten.

Ha en riktig fin sommer. Vi sees på Havnehagen.

Skyler Milner

SIDE 74
Kokk hos Bro
OPPSKRIFT FAST SPALTE BRO
www.bymagasinet.net SIDE 75 MAT

Fiskesuppe

1 kepaløk

1 fennikel

1 purreløk

1/2 gulrot

3 stenger av stangselleri

10 g sort pepper hel

3 laubærblad en liten klype fennikelfrø

2 kg kraftbein skylte

50 g tørrfisk

10 g tang (remmetang, butare el lignende)

3 dl tørr hvitvin

1 L fløte

1L melk

200 g smør

fiskekraften

7%eddik Maizenna

Sett ovnen på 210 grader

Ha fiskebein i ovn med litt olje over seg. La de stå i ca 30 min til gyllenbrune.

Fres grønnsaker og krydder (vent med tørrfisk og tang)

Ha i hvitvin og reduser til 1/4

Ha i fiskekraft og reduser videre

Ha så i melk, fløte, smør, de brunede fiskebeina, tang og tørrfisk.

La dette småkoke i ca 30 min.

Sil av suppen og kjør med stavmikser.

Smak til suppen med sitron, 7% eddik, salt og sort pepper.

Jevn suppen med litt miazenna

Gressløkolje

100 g gressløk

150 g spinat

5 dl solsikkolje

Kjør dette i blender i 90 sekunder. og varm forsiktig opp i en kjele. sil dette gjennom en finmasket sil .

Avkjøl

Garnityr

150 g ønsket fisk i biter (gjerne litt store. 5x5cm)

100 g blåskjell

100 g pillede reker grønnsaker av ønske. (vi bruker fennikel, gulrot, stangselleri)

Finhakket gressløk

Krutinger

Trekk først blåskjellene i suppen til de åpner seg.

Ha i fiskebitene og trekk i ca 3 min.

Sil forsiktig av. Og kok opp igjen suppen. Kjør suppen med stavmikser.

Anrett reker, grønnsaker blåskjell og fisk i skålen.

Fyll på med suppe.

Topp suppen med krutonger, gressløk og gressløksolje

SIDE 76 FAST SPALTE BRO
OPPSKRIFT
sommer festenpågiske.no Følg oss p å I n st agram & Fa book! P , Love & Understanding og verdens beste band Søndag 2 . juli! Gaming zone Silent Dis med Noobwork Jonas Lihaug Kattekryp Johans Tonje Gilje Motorsport Ansiktsmaling Tryllekunstner Rebus Vannsport Danseshow Hesteridning Kakebord Lykkehjul Grillfest Sprengt t ter Studio session i O n sound Søndag 2. juli kl. 11-17 er det klart for tidenes familiedag på Giske! Proppfull med musikk og aktiviteter for barna. Fri aldersgrense. Sommerfesten er en spleisefest - du velger selv om du vil gi et bidrag, om du vil spleise med ei kake eller en pose plast. Ta deg en tur i fjøra og plukk det du nner av plast, lever sekken i inngangen og la det være din billett. Rasmus Kamelen
AMFI Moa nord, Tlf. 70 14 37 10 Ålesund Storsenter,Tlf. 70 12 54 31 enstensring Hvittgull med WP diamant  Veil. 19990,13990,Mange
gullringen.no Amfi Moa Nord, Tlf 70 14 37 10 . Ålesund Storsenter, Tlf 70 12 54 31
flere gode tilbud finner du i våre butikker.
8990,12.990,17.990,3390,6990,12.990,6990,-
frierringer med diamanter

Din bank på heimebane

Vi ønsker at folk som vokser opp her på Sunnmøre skal få bosette seg her. Har du en boligdrøm? Ta en prat med oss. Vi vil følge deg på hele boligreisen. Du kan enten fikse lånesøknaden selv, eller få hjelp, tips og og råd fra en av oss.

Les mer på sbm.no/bolig

Din

egen rådgiver

Vi ønsker å ta godt vare på kundene våre ved å gi god og personlig service. Derfor har bedrifter og privatpersoner sin egen rådgiver.

sbm.no/velkommen

Best på Kundeservice

Vi har dyktige rådgivere som kan hjelpe både deg og din bedrift med alt fra kort og betaling til finansiering og forsikring

sbm.no/kundeservice

sbm.no/naeringsbasen

Vi er Team Møre

Vi jobber sammen i team for deg. Vi kan tilby rådgivning innen aksje-, valuta- og rentehandel, samt forvaltning av større formuer.

sbm.no/privatbanking

Vår eiendomsmegler

Skal du bytte bolig?

I Møremegling har vi meglere med god lokalkunnskap som hjelper deg med salg av din bolig.

moremegling.no/kontakt-oss

www.bymagasinet.net SIDE 79
Foto: Simon Sjøkvist

NATUREN SOM LERRETT

SIDE 80
Huset som er tegnet av Maksymilian Sawicki Arkitektur har en skulpturell form og er bygget sammen av flere karakteristiske moduler koplet sammen på en løs måte.
HJEMME HOS
Huset ligger idyllisk til og har sin helt egne blåbærskog og sjøen tett på. Når solen står på fra sør er det godt å kunne benytte seg av zip-screens fra Fasadeprodukter som ivaretar utsikten og husets estetikk.

I funkishuset som er tegnet av Maksymilian Sawicki Arkitektur i Ålesund flommer dagslyset inn gjennom de store vinduene og brytes på eventyrlig vis i møte med betongflater, tre og naturlige materialer.

www.bymagasinet.net SIDE 81
AV Bymagasinet FOTO Espen A. Istad // Studio Istad STYLING BySunde Studio
HJEMME HOS
Trappeoppgangen er støpt i betong og belagt med brede eikebord. Den monumentale murveggen som strekker seg over to etasjer, er et varig og vakkert element støpt av Stave Mur.

Det store kjøkkenet har god plass til den romslige kjøkkenøya på tre meter. Familien har valgt modellen Nordic spirit med heltrelameller i sortbeiset eik fra HTH Kjøkkenforum. Bakveggen har en praktisk vaskenisje, med integrerte spotter over. Hvitevarene er fra Miele, og hyllen er fra VIPP.

Grind Tech har slipt betonggulvet som ikke bare er slitesterkt, men også langvarig, miljøvennlig og vedlikeholdsfritt.

SIDE 82
www.bymagasinet.net SIDE 83

Artikon har kontrollert og sjekket at klimaskjermen er tilstrekkelig lufttett. Dette er viktig for å hindre kald trekk rundt vinduer og generelt varmetap.

De store gulvflatene, på kjøkken, gang og inngangsparti, har slipte betonggulv slipt av GrindTech. Det er pusset i flere omganger for å få frem terazzoeffekt der de små stenene trer tydelig frem i overflaten.

SIDE 84
www.bymagasinet.net SIDE 85
På badet i underetasjen har Græsdal levert speil og dusjvegg (merke?) Baderomsinnredningen fra HTH i modell Tendens hviteik finèr gir badet en nordisk, avslappet atmosfære. Armaturer fra Vola.

Hovedbadet har direkte utgang til soverommet og vakre marmorfliser på gulv og vegger. De store takvinduene gir et fantastisk overlys inn i rommet gjennom hele dagen. Marmoren møter varmt treverk i innredningen Fokus hviteik finér fra HTH, og myker opp de stramme linjene i rommet. Den doble håndvasken fra HTH/Kuma har armaturer fra Vola. Den tilbaketrukkede dusjsonen har dusjvegg i klart glass med sort aluminiumsramme fra Maba levert av Græsdal Glass.

SIDE 86
www.bymagasinet.net SIDE 87
Speilet over vaskene er fra Pilkington og leveres av Græsdal Glass. Artikon har som uavhengig kontrollør kontrollert fallforhold, tettesjikt og dokumentasjon for flislegging.
SIDE 88
Den lange linjen gjennom boligen på grunnplan har slipte betonggulv fra Grind Tech og rammes inn av florlette gardiner fra gulv til tak som er sydd og levert av Karisma.
www.bymagasinet.net SIDE 89
Monumentale og rette linjer preger peis-sonen som er plassert sentralt i huset mellom kjøkken og stue. Peisisnnsatsen er fra Rais og levert og montert av Varmefag P. D. Stafseth AS. Utemøbler fra Slettvoll med bord og trillebord i førsteklasses teak og understell i sort aluminium.
www.bymagasinet.net SIDE 91
Kjøkkendelen i huset "svever" over bakken. MS Arkitektur har tegnet huset over to plan som ligger vakkert tll på en usjenert naturtomt. Utvendige zip-screens er fra Fasadeprodukter. Artikon har vært ansvarlig søker og byggelånskontrollør på prosjektet og bistått Inainn med utarbeiding av tegninger.
SIDE 92
Therese Knutsen har designet hageløsningene, og Anleggsgartnar Tilseth AS har bygd opp integrerte løsninger i hagen som benk, blomsterkasser, levegger mm. i dialog med huseier. Uteplassen på bakkeplan har terassebord i Woodlon Elegance Brun. Disse er vedlikeholdsfrie og lette å rengjøre. Rekkverket er av type side montert, stolpefritt glass rekkverk som er levert av Vatnesenteret AS.

Sofagruppen Cape fra Slettvoll er en stram sofa laget for å tåle værets påkjenninger. Modellen har sort aluminiumsramme med teakdetaljer, slitesterk tekstilflett og Quick Dry-puter som er laget for å tåle regn. Trillebordet heter Bellville og er både dekorativt og praktisk med god arbeidshøyde. Siden det er på hjul kan en enkelt servere sommergjestene der de sitter i hagen.

www.bymagasinet.net SIDE 93

En av modulene fra øverste etasje er forlenget for å gi tak over veien fra garasjen til huset. Huset fra MS Arkitektur har også en intern passasje som er koblet til vaskerommet.

SIDE 94
Steinarbeid utført av Anleggsgartnar Tilseth AS. Her er lagt Relieff gråmix, i fiskebeinsmønster. Den brede elektriske porten fra Fasadeprodukter er lakkert i fargen dyp sort matt. Porten er laget vedlikeholdsfri for norske værforhold.
SIDE 95
Utemøbler fra Slettvoll og solskjerming, zip-screens fra Fasadeprodukter. Plassbygde benker fra Annleggsgartnar Tilseth.
SIDE 96
Glasset i rekkverket er tonet laminert herdet glass. Toning kan leveres i forskjellige grader. Rekkverks systemet er Q-Railing som leveres og monteres av Vatnesenteret AS. Anleggsgartnar Tilseth har bygget opp komponentene i utemiljøet i hagen og levert planter.

Velkommen til en ny opplevelse. Opplev MG sin nye helelektriske SUV med fremtidsrettet design og kraftfull ytelse. Velkommen til klasseledende sikkerhet, pålitelighet og lang rekkevidde. Velkommen til helelektrisk kjøring med god plass og førsteklasses komfort. Modellen kommer med 7 års garanti*.

SIDE 98 *Veiledende kundepris levert Moss gjelder Luxury 2WD, lokale leveringskostnader kan tilkomme. Priseksempel lån fra Santander Consumer: Priseksempel lån fra Santander Consumer Bank: 2,49% nom./ 4,94% eff, 0 % egenkapital, lånebeløp kr. 431 780,- o/7 år, kostnad kr. 77 456,- totalt kr. 509 236,-. Flytende kampanjerente i de første tre årene (p.t. 2,49%), som deretter justeres til gjeldende produktrente (p.t. 7,50%). Både kampanje- og produktrenten er flytende og følger normal renteutvikling hele låneperioden. Tilbudet gjelder til 30.06.23. Forbruk komb.: 17,5-17.9 kWt/100 km (WLTP). CO2-utslipp 0 g/km. Elektrisk rekkevidde avhenger av kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og forhåndstemperering. Firehjulstrekk med tre motorer kommer på Performance. 7 års garanti eller 150 000 km, det som inntreffer først.
Electric Pris fra 426 990,-* Nå med 2,49%* kampanjerente og 0,- i egenkapital!*
Welcome on board MG MARVEL R
www.bymagasinet.net SIDE 99 SKIFER – FLISER – BAD – UTEROM SJEKK ALLE PRODUKTER I KAMPANJEN PÅ MODENA.NO/KAMPANJE NYT SOLEN PÅ NY UTEPLASS Prisene gjelder t.o.m. 30. juni, eller så lenge beholdningen rekker, dersom ikke annet er oppgitt under tilbudet. ALTA BRUDD Små T=10-20 mm. 199 pr. m2 ALTA BRUDD Mellomstore T=20-30 mm. 499 OPPDAL BRUDD T=10-20 mm. 599 PYNTESTEIN Thassos white marmor 20 kg, størrelse 10-30 mm. 199 pr. sekk. 299 pr. sekk ALTA UTEFLIS 35 cm, fallende lengde. Alle kanter er saget. T = 20 mm. Egnet med Alta trinn. 999 pr. m2 32,5 cm bredde i lengder fra 120-160 cm. T = 20 mm. Saget kanter med en liten fas. 799 pr. lm SYSTEMGULV STØTTE X1-X5 Bevegelige støtter fra 28 til 241 mm. Hode utjevner fall opptil 5%. FRA 49 pr. stk. MODENA FØRER ET STORT UTVALG INNEN SKIFER OG NATURSTEIN! 7. TIL 30. JUNI NÅ-25% BADEROMSMØBLER FRA MODENA UNIK D58,4 H42,8 B55. Vekt 19 kg. Veil. pris 7999,4999 PRO SOLID FLISEHELLER Dark Grey rect / Grey rect / Beige rect 60x60 cm. Fliseheller. T = 2 cm. 499,- pr. m2 179 pr. stk PRISER FRA KUN 179,- pr. stk. (tilsvarer 499,- pr. m2) LEGG SYSTEMGULV MED FLISEHELLER! FLISEHELLER SYSTEMGULV! Tilbudet gjelder kun fra 7. til 24. juni. -3000 Gjelder fargene hvit og grå. MODENA ÅLESUND Lerstadvegen 519, 6018 Ålesund

Matfestivalenen gastronimisk høydare

NOEN FAKTA

OM MATFESTIVALEN

- Matfestivalen går av stabelen 24.-26. august – JA

- Hav og land hand i hand

- Tilbakemeldingen fra utstillerne i 2022 var at salget var veldig godt, så oppfordrer alle til aktører til å hive seg med.

- Oppdatert program finner du på matfestivalen.no

– Matfestivalen er noe vi virkelig kan være stolt av. Den er historisk og fortjener å bli løftet opp på et nytt nivå, smiler Ann-Helen Svinø som er daglig leder for Matfestivalen i Ålesund.

Det har gått trettini år siden Den Norske Matfestival så dagens lys i Ålesund. For hvert år har den lagt på seg jevnt og trutt, og stadig flere mennesker har funnet veien til hovedstaden på Sunnmøre i slutten av august. Det har også mange regionale- og lokale matvareprodusenter som hvert eneste år tar deltakerne med i kulinariske opplevelser som strekker seg fra fjell til fjord - og liketil under havets overflate.

– Vi har et knallbra og spennende program for årets festival. Og ikke minst er vi tilbake i Skansegata og oppover mot Sankten. Dette var en av tilbakemeldingene vi fikk som vi gladlig innfrir. Det er en folkefest for byens befolkning, og da skal den foregå i byens gater, forteller Ann-Helen, som i disse dager er i ferd med å ferdigspikre programmet.

SIDE 100
Sensommeren byr som regel på seg her i Ålesund. Og med Matfestivalen blir det folkefest i byens sommerkledde gater. Den tradisjonsrike festivalen har rykte på seg for å skape liv- og røre.
KUNDEARTIKKEL
Og dette året er på ingen måte unntaket - snarere tvert imot.
MATFESTIVALEN
Tekst RUNAR ANDERSEN foto MATFESTIVALEN

Tradisjonelt og utradisjonelt

En rekke aktiviteter går av stabelen under de tre festivaldagene i august. Det blir lokalmatmarked, bondens marked og ikke minst barnas matfestival, som både er innholdsrik og viktig.

– Barnas Matfestival er et svært viktig satsingsområde for oss. Det er jo når barna er små vi legger grunnlaget for de gode matvanene. Vi har i løpet av de siste årene sluset flere tusen barn gjennom Fiskekakefabrikk med Atlanterhavsparken og Havets skattekiste, forteller Ann-Helen, som kan love mange spennende innslag for de minste deltakerne på festivalen.

Barna får blant annet lage mat, lære om kosthold og ikke minst treffe andre barn og dele hyggelige opplevelser sammen.

– Når vi lager en familiefest skal alle generasjoner med. Og med de mulighetene vi har til både å underholde og samtidig gi dem gode opplevelser med sunn- og god mat, ja så skal vi utnytte det til det fulle, smiler Ann-Helen.

Lokalt og kortreist

Den kortreiste maten har alltid hatt en sentral plass i Den Norske Matfestivalen. Som før vil en rekke aktører fra regionen bidra inn mot festivalen gjennom presentasjon av alt det gode som foredles her.

– Vi opplever en økt bevissthet rundt det hos folk flest. Man er i større grad bevisst på å handle kortreist mat og satse på de lokale leverandørene. Så er det også mange andre spennende tema som har dukket opp i matverdenen. En av dem er vegansk mat, som serveres hos mange spisested i Ålesund. Det blir mange spennende tema med foredrag og ulike ting man kan lære mer om, både gode råd og matoppskrifter, forteller Ann-Helen.

En av foredragene under festivalen skal nettopp handle om vegansk mat i hverdagen. Her vil Fredrik Ulla Staurset lære deltakerne å lage enkle og næringsrike retter for hele familien. Det blir også eget flattbrødseminar med Bondelaget med utgangspunkt i byens historie. Det blir selvfølgelig klippfisk tilberedt på alle mulige måter både av Kokkelauget og XL med anbefalinger av tilhørende vin, i tillegg til økologisk frukost, tradisjonsrike retter og et aldri så lite innblikk i fremtidens mat.

– Det ligger i visjonen til matfestivalen å få synliggjort alt man har av lokal mat og drikke. Ikke minst også det siste, da både øl og vin har en sentral plass i matkulturen, presiserer Ann-Helen.

– Og så blir det jo litt spennende med besøk av studentbedriften Akrida, som har utviklet en måte å tilberede insekter på, smiler festivalsjefen.

Det skjer i byen

Festivalen er som sagt tilbake i sentrum med Skansekaia som blir avstengt og dekket med boder, vintelt, ølfestival og kulinariske opplevelser fra hav og land.

– Vi har i år tegnet inn båter med kaisalget. De er en del av festivalen og vil ligge klar til å selge ferske reker og det som ellers måtte komme ferskt fra havets festbord. Dette blir kjempekoselig og har jo en sentral plass i byens historie. Så det skulle bare mangle at vi hadde det her i Ålesund, sier Ann-Helen.

Et viktig fokus for årets matfestival er rekruttering til matfaget.

– Bransjen har store behov og skriker etter fagfolk. Derfor har vi inngått et samarbeid med Borgund Videregående Skole for å skape interesse, vise bredden og bidra til at unge blir nysgjerrig på faget. Det er så mange muligheter og med dagens behov er det absolutt en spennende vei å gå, forteller Ann-Helen.

Folkefest

I kjent stil blir Den Norske Matfestival en folkefest i Ålesunds gater. Påmeldingen vitner også om at mange matprodusenter ser lyst på tiden som ligger foran, og det er stor positivitet å spore blant både deltakere og folk.

– Folk er sultne på at det skal skje noe, både opplevelser og sosiale festligheter sentrert rundt det gode måltid. Og vi trenger at byens befolkning tar del i det som skjer. Dette er en folkefest med positive ringvirkninger alle veier, så her er det bare å hive seg med i dansen. Vi lover et spennende og innholdsrikt program og skal sørge for å stadig løfte festivalen, avslutter festivalsjef Ann-Helen Svinø.

www.bymagasinet.net SIDE 101 MATFESTIVALEN

VARM TONE

Å GÅ FOR ACCESSORIES I GULL OG GYLDNE TONER I SOMMER BLIR IKKE FEIL OG ETTER EN LANG OG FORHÅPENTLIGVIS VARM DAG VED SJØEN, ER DET OGSÅ VIKTIG Å UNNE SEG DEN BESTE PLEIEN FOR HUDEN OG HÅRET.

lekker

sminkepung

ved kjøp av valgfri hårkur fra J

Ingen andre har vunnet så mange priser for beste gjenoppbyggende hårkur som JOICO.

SIDE 102
SHOPPING
TREND
ACCESSORIES
Kurkampanje fra JOICO, SALONG LØV Georg Jensen, Daisy armebånd kr 4500, GULLSMES STAMNÆSS Jean Paul Active kr 1295, MOA OPTIKK Morellato armring kr 1899, VERSACE kr 14.450, EDELT Swarovski smykke kr 1 395, ørepynt kr 1395, EDELT Morellato ring kr 1 499, EDELT Armbånd i forgylt sølv fra Ania Haie kr 1098, ASECO Georg Jensen Daisy ring kr 2650, GULLSMED STAMNÆSS Sif Jacobs halssmykke i forgylt sølv kr 1999, ASECO Øreheng i 14 karat gult gull. kr 3690, ASECO Ørepynt i 14 karat gult gull kr 2190, ASECO Calvin Klein solbrille kr 1490, DANKERT SCHLYDER Calvin Klein solbrille kr 1490, DANKERT SCHLYDER Lacoste solbrille kr 1490, DANKERT SCHLYDER

Bildet er illustrasjonsfoto og kan avvike fra leveransen

KOLVIKPARKEN – VALDERØYA

Praktisk og lekker tomannsbolig med fantastisk utsikt

Kolvikparken på Valderøya i Giske kommune er et idyllisk område med flotte utsiktsmuligheter. Boligområdet ligger i et naturskjønt område med bra solforhold. Det finnes også idrettsplass i nærheten.

Den vertikaldelte tomannsboligen har god planløsning og flere gjennomtenkte funksjonaliteter. Åpen stue-/kjøkkenløsning med høyt under taket, som gir et luftig og lyst miljø. Boligen har også 3 soverom, 2 bad. Høres dette fristende ut? Da bør du ikke la denne muligheten gå fra deg. Her får du det du trenger,

TA KONTAKT MED

Bjarte Rørvik

Daglig leder

Tlf: 45 95 20 75

E-post: bjarte@nbboliger.no

NORDBOHUS NB BOLIGER

Apotekergata 7

6004 Ålesund

Telefon: 45 95 20 75

www.nordbohus.no/forhandler/nbboliger

• Butikk og post: 650 meter

• Barneskole: 900 meter

• Barnehage: 600 meter

• Ungdomsskole: 1,4 km

• Ålesund sentrum: 14 km

Finn din nye bolig på nordbohus.no

Vi har et spennende utvalg av hustyper i ulike stilarter og størrelser. Felles for alle er at de er tegnet med funksjonalitet i fokus, for å gjøre hverdagen litt enklere og livet litt bedre.

I Nordbohus bygger vi ikke bare hus for å bo i. Vi bygger hus for å leve i.

KONTAKT

Bjarte Rørvik • Daglig leder

Tlf: 45 95 20 75

E-post: bjarte@nbboliger.no

www.nordbohus.no/forhandler/nbboliger

www.bymagasinet.net SIDE
103
BRA 126 kvm Kr 4 490 000,+ omkostn.
rett i nærheten!

Din lokale leverandør av solskjerming!

Fasadeprodukter er ledende leverandør av norskprodusert solskjerming, garasjeporter og interiørgardiner. Forleng utesesongen og skap et behagelig innemiljø med våre produkter. Solskjerming er en investering i hjemmet ditt.

Alle våre løsninger skreddersys og tilpasses dine ønsker og behov.

SIDE 104
fasadeprodukter.no
30% RABATT PÅ UTVENDIG SOLSKJERMING
- kampanjetilbud til 9. juli 2023.
www.bymagasinet.net SIDE 105 30% RABATT UTVENDIG SOLSKJERMING Gjelder til 9. juli 2023

Skal du selge bolig i år?

Få fotopakke inkludert og vis frem boligen din i strålende sommervær!

Bruk sommeren til å få bildene i boks

Sommeren er den perfekte tiden til å få eiendommen din fotografert. Hos oss får du derfor fotopakke inkludert i markedspakken i hele sommer.

*Kampanjen forutsetter signert oppdragsavtale innen 31.08.2023. Pris markedspakke kr 12 900,(Ordinærpris fotopakke fra 3 500,- til kr 5 500,- avhengig av boligtype)
kontakt
Ta
her

Vi hjelper deg å realisere boligprosjektet!

Å bygge et nytt hjem, skal være en god opplevelse for deg og familien din. Det er mange beslutninger å ta underveis, alt fra valg av tomt, til valg av hus og selve byggeprosessen. Vi tar hånd om deg og husdrømmen fra start til slutt.

Vi i Fokus Bygg AS leverer hus fra Norges største boligbygger. Som Mesterhus forhandler er vi det trygge valget når du skal realisere boligdrømmen.

Vi har flere spennende og store prosjekter på gang, samt flotte boliger til salgs. Ta kontakt for en hyggelig boligprat.

T: 40 49 08 80 . E: anja@fokusbygg.no
Anja Hovland Møller / Salgsleder
fokusbygg.no
SIDE 108

Enten du har all verdens plass eller din egen lille oase – hos oss finner du møbler som står støtt gjennom både værslitasje, bruk og skiftende trender. Vi hjelper deg å gjøre det beste ut av uteplassen din.

WWW.SLETTVOLL.NO

www.bymagasinet.net SIDE 109
ÅRETS HAGEMØBLER ER PRESENTERT I BUTIKKEN. VELKOMMEN INNOM, FÅ MED EN KATALOG, ELLER RESERVER HAGEMØBLER PÅ SLETTVOLL.NO OG FÅ DE LEVERT HJEM. LESUND: Smibakken 3, Breivika TELEFON 46 62 30 01 ÅPNINGSTIDER 10.00 –18.00, lørdag 10.00 –16.00

V i har prismatch på alle terassebord!

Lagerførte terassebord

Gulvet på uteplassen gjør mer enn å dekke en funksjon –det gir deg også muligheten til å komplettere boligen eller hytta. MøreRoyal er ferdig behandlet terrassebord, lektegulv eller bryggedekke. Klassisk stil med eller uten riller, moderne stil med rette kanter og overflate med struktur som gir den børstede følelsen. Valget er ditt!

28x095 Concise Grå 30,90,-/lm

28x120 Concise Grå 42,90,-/lm

28x145 Concise Grå 54,90,-/lm

28x120 m/rill Brun 39,90,-/lm

28x120 Uno Grå 39,90,-/lm

28x120 Terrassebord Duo 14,90,-/lm

Ålesund: Tlf.: 46 95 90 00 / Vestre Olsvikveg 23 / 6022 Ålesund.

Åpn.tider: Man-fre: 7 - 17 / lør 9 - 14

SIDE 110
talgo.no
www.bymagasinet.net SIDE 111 spis booking XL Diner: 70 12 42 53 nyt opplev booking Elefante: 70 12 80 08 booking Fumo: 70 12 04 00

Kygo og Karpe topper

stjernerekka til Jugend

To av de største norske artistene noensinne, Karpe og Kygo, står på scena under Jugend i august. Sammen med Sean Paul, Julie Bergan, Chris Holsten og en lang rekke andre fantastiske artister går det mot fullt hus på Color Line Stadion 17. og 18. august.

I år har vi virkelig truffet blink med artistene. Billettsalget har aldri vært større og det er god grunn til å tro at Jugend blir utsolgt også i år. Alt tyder på at 2023 blir et rekordår, smiler salgssjef Idar Giskegjerde.

Jugend er en av årets store happeninger på Sunnmøre. Publikum kommer fra fjern og nær for å oppleve store artister, stemningen og de gode øyeblikkene. Her finner publikum venner, nye venner, naboer og et folkehav det ikke finnes mange av i landet. Publikum danser i takt med musikken, synger med og gir artistene en respons det går gjetord om i kultur-Norge. Stemningen under Jugend er til å ta og føle på.

SIDE 112
KUNDEARTIKKEL
Tekst og foto MOMENTIUM JUGEND

Publikum i Ålesund og på Sunnmøre er noe helt spesielt. Dette skyldes at vi har blitt flittige konsertgjengere og at vi vet hvordan vi sammen kan bidra til store kulturopplevelser. Samspillet mellom artister og publikum er alltid viktig, forteller Idar Giskegjerde.

15 år med Jugend

Idar Giskegjerde har arbeidet med Jugend helt siden oppstarten i 2008 på St. Olavs plass, videre til Color Line Stadion i 2012 og til 15-årsjubileet i 2023. Han mimrer tilbake til oppstarten; headlinerne som DumDum Boys og Bertine Zetlitz som trakk nærmere 4000 tilskuere. Stor stas og mange smil, selvfølgelig! Ålesund var ikke vant med store konserter og festivaler. Det var på scener i Molde og Volda artistene dro. Men det skulle ikke ta mange år før alt var snudd på hodet…

I dag er Ålesund en av de store festivalbyene i Norge. Det er nok å nevne utsolgt (18.000) under Green Day-konserten i fjor og 8.500 publikummere (og utsolgt) med John Fogerty i Sparebanken Møre Arene tidlig i juni. Begge disse artistene valgte Ålesund som den eneste konsertdestinasjonen i Norge.

– Det er helt fantastisk! Ålesund og Sunnmøre har fått en standing vi bare kunne drømme om tidligere, sier han.

15-årsjubileet blir feiret med en ren gullrekke av artister, eller drømmesigneringer som Idar Giskegjerde formulerer seg. Øverst på plakaten står Karpe og Kygo, men Sean Paul, Chris Holsten, Julie Bergan, Raye, Undergrunn, Kamelen, Ballinciaga og Michelle Ullestad. De vil alle være med på å løfte årets festival til tidenes musikkfest.

Karpe

Karpe opptrer kun på noen få festivaler i Norge i år og etter ti utsolgte konserter i Oslo Spektrum i fjor høst, foran nesten 100.000 publikummere, er duoen klar for å ta Ålesund med storm.

– Det finnes ikke større artister i Norge. Dette er en mulighet man rett og slett ikke bør gå glipp av. Karpe representer en utsolgt garanti, mener Ante Giskeødegård i Momentium.

Duoen skapte norsk popkulturhistorie i fjor med den største konsertrekka noensinne her til lands. Amerikanske Variety og australske Rolling Stone skrev euforiske anmeldelser av konsertene. Norsk presse ga unisont terningkast seks for det som ble beskrevet som «the most beautiful show in the world».

Karpe har spilt inn flere av låtene sine i Ocean Sound på Giske.

– Vi har alltid hatt et spesielt forhold til dem. Nå er Karpe større enn noen gang tidligere og det er en glede å presentere denne spektakulære produksjonen på Color Line Stadion i august, sier Ante Giskeødegård.

www.bymagasinet.net
– Vi får mange tilbakemeldinger fra artistene som spiller under Jugend. De forteller om magiske konsertopplevelser.
JUGEND

Kygo

Kygo er den store headlineren fredag - og hvilken artist! Han er faktisk den musikeren som raskest nådde én milliard avspillinger på Spotify. I fjor solgte han ut Ullevaal stadion med over 30.000 solgte billetter. Han er dermed den norske artisten som har solgt flest billetter på en konsert i Norge noensinne!

– Dette showet er storslått og magisk. Kygo har et låtgalleri som er en eneste lang hitparade. Det er bare å glede seg. Dette blir en folkefest av dimensjoner, tror Ante Giskeødegård.

31 år gamle Kygo, eller Kyrre Gørvell-Dahll, er en av de norske artistene med størst internasjonal suksess gjennom tidene. Han har spilt for utsolgte arenaer og headlinet flere av de største festivalene i verden. I oktober i fjor solgte han ut Madison Square Garden i New York i hva mange kaller «verdens mest berømte arena». Dette er en scene alle artister drømmer om å fylle.

Kickoff og fadderuke

Jugend markerer slutten på ferietiden. De aller fleste er tilbake på jobb, elevene har fått utdelt timeplanen for et nytt skoleår og studentene er i gang med fadderuka. Det er kickoff for næringslivet, og selv om sommervibbene fremdeles lever i beste velgående i august, forteller kalenderen at det ubønnhørlig stunder mot høst.

Jugend har et godt grep om publikum. Dette er en festival ungdom og voksne strømmer til. Også i år. Billettsalget er så langt rekordstort, noe som lover godt for et fullsatt stadion og nærmere 25.000 tilskuere torsdag og fredag.

– Dette blir gøy. Vi har en lang rekke artister på plakaten som alle har en stor fanskare. Sjangermessig spenner de vidt og de appellerer til alle aldersgrupper. Jeg er virkelig stolt av de artistene som vil stå på scena i år. Utrolig kjekt, smiler Idar Giskegjerde.

Og med de ulike sjangrene spredt på torsdag og fredag, vil det være musikk for alle begge dagene.

DISSE SPILLER PÅ JUGEND:

TORSDAG 17. AUGUST

Karpe

Raye (UK)

Sean Paul (Jam)

Julie Bergan

Ballinciaga

Michelle Ullestad

FREDAG 18. AUGUST:

Kygo

Kamelen

Chris Holsten

Undergrunn + flere

Uteområde og Premium

I fjor lanserte Jugend flere spennende nyvinninger på festivalområdet. Det ble etablert et uteområdet utenfor stadion mot sør og publikum har mulighet til å oppgradere billetten til Nardo Premium (cabana).

Uteområde: Jugendfest vokser og trenger større plass. I samarbeid med OBOS åpner Momentium utsiden av stadion, mot sør, og fikser en fest i festen. Her blir det matboder, sitteplasser, barer, kule aktiviteter og pen dekor som setter stemningen for en kveld du sent vil glemme.

Nardo Bil Premium: I samarbeid med Nardo Bil tilbyr Momentium et eksklusivt festivalområde mot hovedtribunen. Her blir det palmer, egne barer og sitteplasser. Utsikten fra Premium mot scenen blir fantastisk og Premium-publikummet vil oppleve de store høydepunktene fra orkesterplass.

Det nærmer seg Jugend og årets store musikkfest er bare en kort sommer unna. Billettene går unna og for alle som vil oppleve gullrekka med fantastiske artister vil det være smart å sikre seg billetter. Jugend kommer til å bli utsolgt: det er bare et spørsmål om tid. Og imens er det en forventningsfull og spent Idar Giskegjerde som gleder seg til et fullsatt Color Line Stadion.

SIDE 114
– For oss er Jugend årets store høydepunkt. Det er julaften og
KUNDEARTIKKEL
17. mai på en gang, smiler Idar Giskegjerde.

KAMELEN:

Kamelen, ble kjent over natten da han rømte fra politiets varetekt samtidig som han slapp singelen “Si ingenting” i 2015. Siden etablerte han seg som en undergrunnsfavoritt og en sentral musikalsk stemme for en underrepresentert gruppe før det virkelig tok av.

Med festivalpleasers som «Creme de la Creme», «Beng Beng Beng» og «Klubbkamel» er sjansene gode for at Bergens-rapperen tar sunnmøringene med på en real kraftpakke av røff sommerenergi. Med flere gode festivalår i minnet, vet vi at det Kamelen leverer så det holder.

Kamelen, Marcus Kabelo Møll Mosele, har flere ganger snakket om sin utsvevende fortid med politiet på nakken. Vi lar fortid være fortid og gleder oss til et show av beste Kamelen-merke. Her er det stor sannsynlighet for stage dive!

– Kamelen er en av de artistene publikummet vårt har ønsket seg mest, så det er en glede å ønske han velkommen tilbake til Jugend. Han er en fantastisk liveartist, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

BALLINCIAGA:

Med flere utsolgte konserter, titalls milloner avspillinger og 900.000 månedligere lyttere, er Ballinciaga nok en gang klar for å ta publikum med storm under Jugend.

Ballinciaga fikk sitt store gjennombrudd med singelen “Dans På Bordet”, som hadde topplassering på den norske singellisten i 2022 i lang tid. De har samarbeidet med flere aktuelle artister som blant annet Kamelen, David Mokel, Kevin Lauren og Kris Winther.

– Det tok fullstendig av på Jugend i fjor. Bandet hadde et sterkt ønske om å komme tilbake i år og vi kunne rett og slett ikke si nei. Det kommer til å ta av i august også, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

RAYE:

Du kjenner kanskje ikke navnet umiddelbart, men britiske Rachel Agatha er dama bak monsterhitten «Escapim». Denne ultrafete låten fikk stor oppmerksomhet da den gikk viralt på TikTok i fjor høst, og raskt fant veien til toppen av hitlistene i UK, Irland og Danmark.

«Escapism» raidet seg også inn på topp 10 av hitlistene i hele 22 andre land, inkludert Australia, Tyskland og Singapore. Hun fikk også sin første Billboard Hot 100-hit med låta. Den har hun blant annet skrevet sammen med rapperen 070 Shake, som også bidrar i låten.

Raye ga nylig ut sitt debutalbum «My 21st Century Blues», hvor hun gjennom musikken åpner opp om personlige utfordringer som avhengighet, angst og spiseforstyrrelser. Jugend-publikummet kan forvente en ærlig og ekte konsert som setter seg i både hjerte og hode.

SEAN PAUL:

Mannen bak låter som «Get Busy», «No Lie» og «Mad Love» gjester Jugend torsdag 17. august. Den jamaicanske dancehall og reggae-artisten har fans over hele verden. I Latin-Amerika er han blant de aller. aller største og han har en imponerende rekke hits i bagasjen.

For de som vokste oss store på 2000-tallet er det umulig å ikke ha et forhold til den jamaicanske rapperen med de magnetisk catchye dancehall-låtene. «Get Busy» satte tonen i 2003 med å pløye seg vei til toppen av Billboard Hot 100, og siden den gang har Kingstons reggae/rap-alibi foret oss med en lang rekke store hits.

Sean Paul leverer alltid med stor allsang-faktor. Dette blir nostalgisk og episk!

www.bymagasinet.net SIDE 115
JUGEND

TOYOTA bZ4X UTSTYRSPAKKE

UTEN

TILLEGG I PRISEN

KUNDEFORDEL

46 000,-

Vinterhjul Service 3 år/45 000km

Metallic lakk

Gjelder et begrenset antall lagerbiler

Kampanjerente 4,95%

Elbilen bZ4X kombinerer komfort og kjøreglede med Toyotas anerkjente kvalitet, driftssikkerhet og pålitelighet. Den leveres med opptil 10 år batterigaranti, og med Toyota Relax får du opptil 10 år garanti på resten av bilen også AWD-utgavens ledende firehjulstrekksystem bidrar til at du og dine kommer trygt fram uansett kjøreforhold. Nå har vi et begrenset antall 71˚Nord Edition med kundefordel på hele 46 000,Velkommen til prøvekjøring!

TOYOTA bZ4X 71˚ NORD EDITION

Pris fra 455 900,*

Privatleasing fra 4597,-/md**

*Inklusive frakt, lev og reg omk Gjelder et begrenset antall lagerbiler med lanseringspris og 6 6kW ombordlader Kundefordel: 46000,- bestående av vinterhjul , service 3 år/45 000 km og metallic lakk Avbildet modell kan ha ekstrautstyr Vi tar forbehold om trykkfeil ** Forskuddsleie 99380,-/ 30000km/ 36 mnd Totalpris 228872

I

I desember blir det

I

desember blir det

desember blir det endelig matavfallssortering også i gamle Ålesund

endelig matavfallssortering også i gamle Ålesund

endelig matavfallssortering også i gamle Ålesund

I løpet av hausten deler vi ut sorteringsutstyr som behaldarar, matkurver og matavfallsposer, saman med nyttig informasjonsmateriell.

I løpet av hausten deler vi ut sorteringsutstyr som behaldarar, matkurver og matavfallsposer, saman med nyttig informasjonsmateriell.

I løpet av hausten deler vi ut sorteringsutstyr som behaldarar, matkurver og matavfallsposer, saman med nyttig informasjonsmateriell.

Matavfall

Matavfall

Matavfall

Kva blir det til?

Kva blir det til?

Alt matavfall vi samlar inn går til biogassproduksjon.

Alt matavfall vi samlar inn går til biogassproduksjon.

Frå biogassproduksjonen får vi også ein biorest som blir brukt som gjødsel i jordbruket.

Kva blir det til?

Frå biogassproduksjonen får vi også ein biorest som blir brukt som gjødsel i jordbruket.

Alt matavfall vi samlar inn går til biogassproduksjon.

Frå biogassproduksjonen får vi også ein biorest som blir brukt som gjødsel i jordbruket.

arim.no

arim.no

Les meir om sortering på arim.no La oss gjenvinne meir

Les meir om sortering på arim.no La oss gjenvinne meir

www.bymagasinet.net SIDE 117
Les meir om sortering på arim.no La oss gjenvinne meir
arim.no

RØROSHETTA SENSE

Verdens smarteste kjøkkenhette

•Jeg er markedets mest stillegående kjøkkenhette.

• Jeg er automatisk og har 11 innebygde sensorer som sørger for optimalt inneklima til enhver tid.

SIDE 118 roroshetta.no
Scann for demofilm RørosHetta Sense

Hei Alesund!

Visste du at Skin Tonic har åpnet et nytt parfymeri på Kremmergården? Vårt sortiment er håndplukket for dere og består av kvalitetsprodukter fra kjente merkevarer, som Clarins, Shiseido, Biotherm og Lancôme, men også eksklusive merkevarer som Amouage, Memo Paris og Sisley. Velkommen innom for en hyggelig handel!

Kremmergården

48 86 66 61

www.bymagasinet.net SIDE 119
o

Sov bedre i blå soverom

Blå fargenyanser på soveromsveggene kan bidra til god søvn og bedre hvile. Kanskje tiden er inne for enkel fargefornyelse hjemme hos deg?

det perfekte valget for deg som ønsker et luftig, avslappende og tidløst soverom. Blått oppleves som diskré og behagelig – men likevel deilig energigivende. Soveromsveggene er malt med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue.

SIDE 120 FARGE HJEMMET MED JOTUN FARGEINSPIRASJON
Tekst: LADY JOTUN | FOTO: ANNETTE NORDSTRØM | STYLING: LINDA ELMIN Blåtoner er

Supermatte vegger skaper en dempet og behagelig stemning på soverommet. Det helmatte uttrykket på bildet over, oppnår du ved å male veggflaten med LADY Pure Color i 5530 Collected Blue.

LADY 5530 Collected Blue er en dempet og behagelig tone som gjør seg godt på soverommet. Den oppleves som litt grålig, men med et hint av noe gyllent og grønnlig over seg. Denne nyansen er hakket mer grønnlig enn LADY-klassikerne 5249 Linblå og 5200 Dusky Blue.

Mal taket for et helhetlig fargeuttrykk

De fleste av oss fokuserer kun på veggene når vi skal fornye hjemmet. Taket blir en glemt overflate, ofte kun en ettertanke, til tross for hvor stor del av rommet det faktisk utgjør – og hvor stor påvirkning det har på helhetsinntrykket!

Farger i taket vil utgjøre en stor forskjell i rommet: Et spennende tak gjør nemlig at øynene trekkes oppover og at rommet fremstår som større. Med LADY Perfection får du et perfekt, skjoldfritt og helmatt resultat – selv i taket.

Supermatt, eksklusivt fargeuttrykk

Vakre blåtoner og andre kulørte nyanser får et helt særegent fargeuttrykk når du maler med LADY Pure Color. Fargene vil oppleves som myke, ærlige og omsluttende. Malingens unike egenskaper gir et vakkert, supermatt utseende og et varig resultat som du vil ønske å leve lenge med.

Farger i taket vil utgjøre en stor forskjell i rommet: Et spennende tak gjør nemlig at øynene trekkes oppover og at rommet fremstår som større. Med LADY Perfection får du et perfekt, skjoldfritt og helmatt resultat – selv i taket.

Blå soverom gir naturlig ro

I møte med en hektisk hverdag, er ønsket om å skape behagelige og avslappende soner i hjemmet viktigere enn noen gang. Heldigvis behøver ikke ro og hvile være en luksus, med riktig farge på soveromsveggene kan du nemlig sove litt bedre.

Det er viktig at du velger en soveromsfarge som gir deg akkurat den stemningen du behøver for å falle til ro. Enkelte fargenyanser oppleves som mer beroligende enn andre – og blått er nettopp en slik nyanse!

Tidløs blåtone til elegante soverom

Til deg som ønsker en blå fornyelse av soverommet, anbefaler vi den dempede nyansen 5530 Collected Blue fra det nye LADY-fargekartet STORIES.

Denne lekre og behagelige blåtonen er en av årets store fargefavoritter fra fargepaletten Curated Living, som er preget av sofistikert nostalgi, moderne nøytraler og spennende aksenter. Dette er fargen for deg som ønsker å skape et luftig, avslappende og tidløst soverom.

www.bymagasinet.net SIDE 121 FARGEINSPIRASJON
«Blåtoner er kjent for å senke både pulsen og stressnivået. Spesielt duse blåtoner inviterer til den gode søvnen!»
For mer info og fargeglede: www.jotun.no
SIDE 122 uno
form Ålesund | Klaus Nilsens Gate 6 | 6003 Ålesund | unoform.no

Vi skaper kjøkken for livet

Forskjellen mellom den eneste ene og alle de andre er den samme som mellom ekte kjærlighet og overfladiske forelskelser: Den første holder – de siste underholder så lenge de varer. Litt på samme måte er det som skiller Copenhagen snekkerkjøkkenet fra vanlige kjøkken, kombi -

nasjonen av sylskarp estetikk, kompromissløst håndverk, kresne materialvalg og gjennomført funksjonalitet som fungerer her og nå – og om mange år.

www.bymagasinet.net SIDE 123

KOMPLETT HAGE

Frå draum til verkelegheit

Totalleverandør av utemiljø til private og offentlege

Alt innan stein og betongarbeid \ Alt innan grøntarbeid \ Konstruksjonar \

Snekring og møblering av uterom \ Vedlikehald av grøntområder \ Leikeplassar

Ta kontakt for å planlegge ditt utemiljø

tilseth-as.no

SIDE 124
Kom i Bavaria T: Digernes 6260 bavaria.no MINI

HOS BAVARIA ÅLESUND.

HOS BAVARIA ÅLESUND.

MINI COOPER SE ELECTRIC

MINI COOPER SE ELECTRIC

Kom innom for en prøvetur i den kuleste elbilen.

Kom innom for en prøvetur i den kuleste elbilen.

• Forvarming via App

• Forvarming via App

• Navigasjon

• Navigasjon

• Sportsseter

• Sportsseter

• Apple Carplay

• Apple Carplay

• 231 km rekkevidde (WLTP)

• 231 km rekkevidde (WLTP)

• 184 hestekrefter

• 184 hestekrefter

www.bymagasinet.net SIDE 125
Bavaria Ålesund T: 70 17 85 85 Digernes Næringsområde 8 6260 Skodje bavaria.no LEVERINGSKLARE MINI ELECTRIC.
Bavaria Ålesund T: 70 17 85 85 Digernes Næringsområde 8 6260 Skodje bavaria.no
MINI ELECTRIC.
LEVERINGSKLARE

BJØRNSONFESTIVALEN

om litteratur, menneskerettigheter og ytringsfrihet

Landets eldste litteraturfestival går av stabelen i Molde og Nesset den 6. – 10. september. Bjørnsonfestivalen tar årlig imot 12-13 000 litteraturinteresserte og har som mål å fremme skrivekunsten, menneskerettigheter og ytringsfrihet gjennom samfunnsaktuelle temaer.

Dette året er intet unntak med et fullspekket program fordelt over fem dager som både engasjerer tilreisende deltakere og lokalsamfunnet ellers. Festivalen har blitt gjennomført ubrutt siden 1992 og er dermed den eldste litteraturfestivalen i Norge. Men hvorfor Bjørnson-navnet?

– Festivalen har tatt navnet etter Bjørnstjerne Bjørnson fordi vi ønsker å hente inspirasjon fra hans liv og virke som forfatter og samfunnsdebattant. Han var engasjert i det som skjedde både lokalt, nasjonalt og ikke minst internasjonalt, arbeidet for menneskerettigheter og ytringsfrihet. Vi håper og tror at Bjørnson ville ha deltatt selv på en slik arena, sier festivalsjef Johild Kosberg Bredin.

SIDE 126
KUNDEARTIKKEL
BJØRNSONFESTIVALEN
Tekst RUNAR BØLGEN ANDERSEN foto BJØRNSONFESTIVALEN

Kunstig intelligens er ett av temaene under årets festival, og Inga Strümke ligger for tida øverst på salgslistene med boka «Maskiner som tenker». Hun er forsker og fysiker og kommer til Bjørnsonfestivalen for å snakke om hvilke muligheter og farer vi står overfor når det gjelder den nye teknologien.

Foto: Mona Hauglid

Bjørnsonfestivalens blide og hjelpsomme frivillige er uvurderlige og løser små og store oppgaver både før og under festivalen.

– Bjørnson vokste opp i Nesset og gikk på videregående skole i Molde. Festivalen i Nesset vil hovedsakelig ha tilhold på Nesset Prestegard hvor han bodde som barn i tillegg til her i Molde hvor det største programmet finner sted gjennom denne uka, fortsetter Johild.

Engasjerende festival

En rekke kjente personligheter skal bidra inn i festivalen i tillegg til lokale krefter. Det vil også bli gjennomført et stort program for skolene i Molde og i Nesset for å inspirere den yngre generasjonen med god litteratur og til å engasjere seg i den viktige samfunnsdebatten rundt ytringsfrihet og menneskerettigheter.

– Alle arrangementene på festivalen handler om litteratur, og god litteratur finner vi i alt fra journalistikk til sangtekster, romaner, poesi, dokumentarer, tegneserier og podkaster – for å nevne noe, forteller festivalsjefen.

Festivalen inneholder konserter, boksamtaler, foredrag, folketaler, forestillinger, litteraturcruise på Eikesdalsvatnet og i år også en ny vri: quiz-up, en blanding av quiz og standup.

– Vi har også kunstutstilling med egen festivalkunstner i tillegg til ulike arrangement på utescena ved kulturhuset Plassen. Ute på byens kafeer og utesteder vil det være ulike arrangement både på dag- og kveldstid. Det blir fullt trøkk fra åtte om morgenen til elleve om kvelden. Og så må vi selvfølgelig nevne familiearrangement utendørs på lørdagen: Barnas Trappefest, med varierte opplevelser og aktiviteter for ungene, smiler Johild.

Fra kunst og konflikter til kunstig intelligens

I overkant av 100 forfattere, journalister, musikere, skuespillere og kunstnere bidrar i programmet, og navn som Anne Holt, Anne Sverdrup-Thygeson, Monica Isakstuen, Burhan Sönmez, Runar Gudnasson, Stein P. Aasheim, Brynjulf Jung Tjønn, Mohamed Al-Mofty, Karin Fossum, Edvard og Ine Hoem, Nils Petter Molvær, bandet Ogras og Henrik Thune står på programmet.

Journalist i VG Yngve Kvistad, NRKs korrespondent Gry Blekastad Almås og forfatter, journalist og sakprosaforfatter Yohan Shanmugaratnam skal diskutere «Status Storbritannia» ledet av Magnus Takvam.

Arne Ruset, Geir Selbæk, Råkhaugen dagsenters demenskor Kor Kjekt og Sandra Lillebø deltar på arrangementet «Diktning og demens». Midt-Østenforsker og forfatter Jon Nordenson, og professor, forsker og historiker Hilde Henriksen Waage vil samtale om «Konflikter og stormaktspolitikk i Midt-Østen»

www.bymagasinet.net SIDE 127 BJØRNSONFESTIVALEN
De daglige folketalene utenfor kulturhuset Plassen samler mye folk under festivalen.
SIDE 128 KUNDEARTIKKEL BJØRNSONFESTIVALEN
Anne Lindmo

Filosof Einar Duenger Bøhn deltar i arrangementet «Maskiner som tenker» med Inga Strümke hvor fokuset blir på kunstig intelligens. Inge Strümke kom i vår ut med boka «Maskiner som tenker», har en doktorgrad i partikkelfysikk og forsker på kunstig intelligens ved NTNU. Einar Duenger Bøhn er professor i filosofi ved Universitetet i Agder, har skrevet «Teknologiens filososfi» og er medlem av Center of Artificial Intelligence Research.

Det blir også besøk av samfunnsredaktør i E24 og tidligere politiker Torbjørn Røe Isaksen som skal lede samtalen med forfatterne Lena Andersson og Anne Holt, samt med forfatter Lena Lindgren i arrangementet «Ekko og algoritmene».

Og ikke minst må det nevnes at NRKs folkekjære fredagsprofil

Anne Lindmo vil delta med sin nye bok «Min Tur», hvor hun åpent og underholdende forteller om oppveksten mellom kornåkrene på Toten, om studietid med storbyliv i fokus og livsvalgene hun måtte ta for å snøre turstøvlene og gå ut i naturen.

– I tillegg til disse arrangementene vil en rekke andre personer delta og programmet oppdateres løpende etter hvert som ting blir klart, forteller Johild.

Skape innhold

Ifølge festivalsjefen er også forfatter Tore Renberg og journalist Hilde Sandvik invitert til å skape arrangementsinnhold til årets festivalprogram. Det er også helt nytt av året.

– Renberg har vært en venn av Bjørnsonfestivalen i en årrekke, og var et helt naturlig førstevalg som gjestekurator for skjønnlitteratur. I tillegg til å representere sitt eget bunnsolide og varierte kunstnerskap, har han et sterkt samfunnsengasjement og skaper fellesskap omkring det å lese og å være interessert i bøker som vi setter stor pris på, sier Johild og fortsetter:

– Hilde Sandvik er for tiden kanskje mest kjent som programleder for podcasten Norsken, svensken og dansken, hun er journalist, programleder og tidligere kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende. Med sitt skarpe blikk på samfunnet presenterer hun originale og tankevekkende vinklinger som vi gjerne gir en scene, og det var en stor glede å få positivt svar fra en slik kapasitet, smiler hun.

Med nærmere hundre ulike arrangementer kan du forvente en spennende festivaluke med et innhold du garantert vil sette stor pris på. Sjekk ut mer om hva som skjer og få et oppdatert program på: bjornsonfestivalen.no.

FAKTA OM

BJØRNSONFESTIVALEN

Landets eldste og nest største litteraturfestival

Gjennomsnittlige publikumstall på 12- 13 000 årlig

Drifter også Litteraturhus i Møre og Romsdal i samarbeid med Nynorsk kultursentrum og alle bibliotekene i Møre og Romsdal

Bjørnsonfestivalen er støttet av blant andre Møre og Romsdal Fylkeskommune, Molde kommune, Kulturdirektoratet, Fritt Ord, generalsponsor Sparebank1 Nordmøre og Istad Kraft.

bjornsonfestivalen.no

www.bymagasinet.net SIDE 129
BJØRNSONFESTIVALEN
Mohamed Al-Mofty Mohamed Al-Mofty har bodd mange år i Norge men er opprinnelig fra Irak. I romanen hans «Den møre dansen» er handlingen lagt til Mosul i Irak og innsiden av IS.

Miele. For alt du er glad i. Velkommen til Mieles Kjøkkenopplevelse.

Din drøm om det perfekte kjøkken kommer til virkelighet med Mieles hvitevarer. Enten det er matlaging, kjøling eller rengjøring tilbyr Miele de perfekte løsningene, fremragende kvalitet, banebrytende teknologi og lekkert design.

Bli inspirert og utforsk opprinnelsen til det ekstraordinære på www.miele.no

Miele. Immer Besser.

HTH Alesund
6 / 6003 Ålesund / Tlf 70 10 33 33
/ Klaus Nilsens Gate

Sjekk ut vårt nye restaurantkonsept

Her er menyen skapt for å tilby klassiske bistroretter med en moderne vri. Uansett om du søker en liten munnfull eller et herlig måltid, så har vi noe for deg.

La oss innrømme det, vi er alle sosiale vesener

Selv når vi sitter for oss selv, så ønsker vi følelsen av å høre til.

Dette får du hos oss på The Social - vi gleder oss til å se deg!

Quality Hotel Waterfront: Nedre Strandgate 23-25, 6004 Ålesund / 70 11 19 00

Quality Hotel Ålesund: Sorenskriver Bulls gate 7, 6002 Ålesund , Norge / 70 16 00 00

Tradisjonsrik bedrift med fokus på betong og armering STAVE MUR Foto: Espen A. Istad Borgundvegen 68, 6007 Ålesund. tlf > 91 73 26 91

LEVERING

Endeligharvibilerpålagerforraskutlevering! Suzukiharfirehjulstrekkinkludertiprisen.

KONGEN AV PICK-UP HAR BLITT HELT NY!

OMFATTENDE UTSTYRSPAKKE

Adaptive cruise control, regnsensor, automatiske fjern og nærlys, BI-LED automatiske nær og fjernlys, elektronisk differensialsperre, 9 tommers multimediaspiller med Apple CarPlay og Android, ryggekamera, 8-veis elektrisk setejustering, skinnratt, skinnseter ekstra komfort, kollisjonsvarsling (FCW), nødbrems (AEB), trafikkskilt gjenkjenning

regnsensor, automatiske fjern og nærlys, BI-LED automatiske nær og fjernlys, elektronisk differensialsperre, 9 tommers multimediaspiller med Apple CarPlay og Android, ryggekamera, 8-veis elektrisk setejustering, skinnratt, skinnseter ekstra komfort, kollisjonsvarsling (FCW), nødbrems (AEB), trafikkskilt gjenkjenning

Leasing: 2.736,inkl mva pr mnd*

75.950,- BETAL 20.000,- SPAR 55.950,-

SIDE 134 Veil. Priser levert Drammen. Frakt kommer tillegg CO 111-131 Forbruk blandet kjør ng fra 0 42-0 57 Som skapt for norske forhold! www.suzuki.no Nye Vitara 4x4 fra Suzuki kan være årets største bilsensasjon. En ultramoderne bil med innovasjoner som LED hovedlys Adaptive Cruise Control og sikkerhetssystemer som f eks Radar Brake Support som standard. Nye Vitara er en miljø- og avgiftsvinner med lavt forbruk og lave CO2- og NOx-utslipp Suzukis nye overlegne Allgrip automatgir Etter sin introduksjon i Norge i 1989 er Vitara-navnet kjent som en av SUV-segmentets pionerer Vitara design. Den helt nye Vitara bringer Suzukis arv videre og er som skapt for norske forhold. Vitara 4x4 fra 299 900,- Automatgir + 15 000,4x4 m ed au tom a t t il g jengel ig Mi rrorL in k mu l t im ed ias y s tem 4x4 e r s t a nd ar d Ad a p t i v C ru is e og Ra d a r B ra ke Across SUV 4x4 Plug-in Hybrid fra 574.900,FIRST EDITION PAKKE VERDI 45.000,- BETAL 0,- SPAR 45.000,Leasing: 4.292,inkl mva pr mnd* S-Cross SUV 4x4 Hybrid fra 389.900,SAFETECH PAKKE VERDI 87.000,- BETAL 20.000,- SPAR 67.000,Leasing: 2.804,inkl mva pr mnd* Vitara SUV 4x4 FullHybrid fra 379.900,SAFETECH PAKKE VERDI
Best i Test! VG 23. april 2021 Tøffest i klassen • isuzu.no
(TSR), intelligent fartsbegrenser (ISL), filholder (LKAS), filskiftevarslingsystem (LDWS), opptil 8 høyttalere og mye mer. Endelig er nye Isuzu D-Max her. Norsk motorpresse har latt seg imponere. Nå er det din tur til å oppleve nye Isuzu. Les mer på isuzu.no Introduksjonspris fra kr 459.900,- inkl mva. (f fra kr 384 896,- eks mva ) Pick-UP Black Edition Trooper Magnum Arctic Truck VELG MELLOM Ekstremt høyt utstyrsnivå Klasseledende sikkerhet Sterke spesifikasjoner LEASINGKAMPANJE 3.190,,PR MND EKS MVA * 4 dørs premium automat Black Edition inkl. Vinterhjul. 3 års leie/45.000km, forskuddsleie på Kr 80.000. tillegg kommer frakt, termingebyr med Kr 95,- og etableringsgebyr med 4.795,-. Alle beløp er eks. mva. Bilen er 2 seters varebil. Puskholevegen 44, 6023 Ålesund Tlf.: 70173350 / Mob.: 415 04 040 / 91185838 www.nextcar.no / bilsalg@nextcar.no Puskholevegen 44, 6012 Ålesund bilsalg@nextcar.no / verksted@nextcar.no Tel 70 17 33 50 NYBIL BRUKTBIL VERKSTED/ BILDELER Puskholevegen 44, 6012 Ålesund bilsalg@nextcar.no / verksted@nextcar.no Tel 70 17 33 50 Prøvekjør HELT NYE Isuzu D-Max 4x4! Tøffest i klassen • isuzu.no KONGEN AV PICK-UP HAR BLITT HELT NY! OMFATTENDE UTSTYRSPAKKE Adaptive cruise control,
(TSR), intelligent fartsbegrenser (ISL), filholder (LKAS), filskiftevarslingsystem (LDWS), opptil 8 høyttalere og mye mer. Endelig er nye Isuzu D-Max her. Norsk motorpresse har latt seg imponere. Nå er det din tur til å oppleve nye Isuzu. Les mer på isuzu.no Introduksjonspris fra kr 459.900,- inkl mva. (f fra kr 384 896,- eks mva ) Pick-UP Black Edition Trooper Magnum Arctic Truck VELG MELLOM Ekstremt høyt utstyrsnivå Klasseledende sikkerhet Sterke spesifikasjoner LEASINGKAMPANJE 3.190,,PR MND EKS MVA * 4 dørs premium automat Black Edition inkl. Vinterhjul. års leie/45.000km, forskuddsleie på Kr 80.000. I tillegg kommer frakt, termingebyr med Kr 95,- og etableringsgebyr med 4.795,-. Alle beløp er eks. mva. Bilen er 2 seters varebil. Puskholevegen 44, 6023 Ålesund Tlf.: 70173350 / Mob.: 415 04 040 / 91185838 www.nextcar.no / bilsalg@nextcar.no Puskholevegen 44, 6012 Ålesund bilsalg@nextcar.no / verksted@nextcar.no Tel 70 17 33 50 NYBIL BRUKTBIL VERKSTED/ BILDELER Puskholevegen 44, 6012 Ålesund bilsalg@nextcar.no / verksted@nextcar.no Tel 70 17 33 50 Prøvekjør HELT NYE Isuzu D-Max 4x4! 4.990,3.690,Leasing eksempel; Across SUV 4x4 plug-in hybrid. Inkl vinterhjul, gummimatter, metallic lakk, first editon-pakke og frakt til Ålesund. Privatleasing 36 mnd/30 000 km. Forskudd 125 000,- Rente 6,55% Etablering 5363,- Totaltpris 310 003,- Forsikring og TFA kommer i tillegg 626.900,444.700,- 3.690,- 449.700,-

Årets juleshow er Jul på Løvenvold!

Er det et juleshow du bør få med deg i år er det Jul på Løvenvold, med Terje Sporsem, Are Kalvø og Hilde-Marie Kjersem. - Det blir morsomt, musikalsk, litt rart bittelitt “julete” og mest av alt veldig, veldig gøy, sier en sprudlende Terje Sporsem da årets juleshow ble lansert.

Mens fuglene kvitret utenfor og blomstene tittet frem etter vinterens kalde teppe, ble det servert gløgg, pepperkaker og julestemning når den nokså uforventede trioen Terje Sporsem, Are Kalvø og Hilde-Marie Kjersem inviterte pressen til å snakke om det som allerede har blitt Årets Store Juleshow - og solgt hele 6.500 billetter!

– Dette er faktisk vårt aller første fysiske møte etter at ideen ble lansert, sier Sporsem og smiler mot de to med-kompanjongene sine.

Mens Sporsem og Kalvø har gjort en del sammen tidligere, er Kjersem et nytt tilskudd. Alle ser frem til det som blir en herlig kombinasjon av stand-up, parodier, revy og musikalske perler når de tre inntar Løvenvold Theater med juleshow fra 26. oktober og i tiden frem mot jul.

www.bymagasinet.net SIDE 135
KUNDEARTIKKEL
LØVENVOLD TEATER
Tekst LIZBETH OSNES foto VALENTO MEDIA

De tre julestjernene

Det åpenbare spørsmålet ligger på alles lepper: Hvorfor akkurat dere tre?

– Jeg fikk lov til å dra det hele i gang, og da gikk jo tankene min til hvem det vil være optimalt å ha med seg på et juleshow. Etter at en del av dem jeg først tenkte på sa nei… Nei, da! Disse to var selvfølgelig øverst på listen, ler Sporsem.

Det var ikke vanskelig å takke nei, verken for Kalvø eller Kjersem, til å bli med på det som i salen omtales som de tre julestjernene.

Kjersem ler:

– Jeg sa ja nesten før du ringte, men jeg måtte tenke etter om jeg virkelig kunne befenge meg med to tøysekopper.

– Ja, etter dette går det bare nedover for deg, ler Terje, før han blir mer seriøs:

– Nei, dette blir utrolig bra. Du kan glede deg til masse humor, mye bra musikk og ikke minst overraskende elementer. Vi skal gjøre ting vi vanligvis ikke kan, og det vi faktisk er gode på. Det blir ordentlig god julestemning og helt fantastiske låter. Det er dette showet du skal gå inn i førjulstiden med og tenke at du virkelig elsker denne tiden av året.

Varmer opp til jul i sommersolen

Planleggingen er godt i gang, og den nye trioen har flere ideer skriblet ned på papiret - så gjenstår det å se hvilke av de som realiseres. Men, utover det holder gjengen planene tett inntil brystet.

SIDE 136 KUNDEARTIKKEL LØVENVOLD TEATER
- Det er jo en utrolig morsom kombinasjon, med to tullekopper og ei som kan det hun driver med. En av mange grunner til at jeg takket ja er fordi dette er helt ulikt noe annet som har blitt gjort før, sier Kalvø.

– Vi kan si det sånn; Hilde skal få folk til å grine, vi skal få folk til å le sier Kalvø, før han blir avbrutt av Sporsem:

– Gå derfra! Nei, da! til ny latter fra alle tre.

Ingen skal gå derfra - i alle fall ikke uten å først ha fått servert den ordentlig gode julestemningen som skal få sitte i kroppen lenge, iallefall helt til julaften.

– Jeg er veldig glad i julen, men jeg er faktisk enda mer glad i tiden før jul - fra rundt midten av oktober og frem til lillejulaften. For min del kunne julen godt ha startet, tja, rundt tiende september? Dette blir vårt bidrag til å gjøre førjulstiden litt lenger, sier Kalvø.

Spesielt å spille i egen by

Alle tre er sunnmøringer, med hvert sitt syn på det å opptre på hjemmebane. Kalvø forteller at mens han tidligere så på Ålesund som det stedet man dro til for å få tak i det man trengte av polvarer, kinoturer og platebutikker, er byen nå en av de morsomste å spille humor i.

– Det er alltid litt ekstra nervepirrende å spille for “egne”, skyter Kjersem inn.

Momentium:

– Du vet at her er publikum med, det er et lydhørt og bra publikum og ikke minst er sunnmøringene selvironiske.

– Tja, det er vel en tynn linje mellom selvironisk og selvgod, ler Kalvø.

Ser frem til rushet

Sporsem forteller til BYMAGASINET at han lenge har hatt lyst til å kjøre egne forestillinger og produsere sitt eget show:

– Jeg fikk et innfall, og slo på tråden til Are i første omgang. Og når han sa ja, var vi i gang! Det er flere overraskende elementer med, det er veldig gøy å få til noe sånt som dette. Vi vil bringe noe nytt på banen, sier han.

Det er lenge siden Sporsem har vært med på lignende typer konstellasjoner, forteller han, og det er særlig én ting som gjør det ekstra spesielt å endelig kjøre i gang igjen: At det hele skal foregå i teateret i hans hjerte: Løvenvold Theater.

– Løvenvold Theater har vært utrolig viktig for meg gjennom hele oppveksten min. Jeg har vokst opp rett opp i gata her, og har vært der mye. Det er mye derfor det er så unikt og spennende for meg… Det blir mye følelser her, sier han, tydelig rørt, før han avslutter med å nok en gang bekrefte at årets juleshow vil bli noe helt for seg selv.

www.bymagasinet.net SIDE 137
Sporsem trekker frem at Ålesund har blitt en av de kuleste byene å spille i, med sitt formidable kulturliv - mye takket være
LØVENVOLD TEATER

HELT NYE

iX1

100 % ELEKTRISK

ELEKTRISKE BMW iX1 HOS BAVARIA.

Pris fra 529 900 kr.*

BMW iX1: Rekkevidde opptil 438 km. Forbruk: 17,3 – 18,4 kWh/100 km. CO₂: 0 g/km (WLTP). Rekkevidde avhenger av kjørestil, veiforhold, utetemperatur, klimaanlegg og forhåndstemperering. Avbildet modell kan avvike fra standard. *Prisen gjelder med utstyrspakken Charged.

bavaria.no Bavaria Ålesund / T: 70 17 85 85 / Digernes Næringsområde 8 / 6260 Skodje
www.bymagasinet.net SIDE 139 Rørleggermester Trond E. Madsen AS Vi er totalleverandør av våtromstjenester. Vi tar oppdrag i Ålesund, Langevåg, Skodje, Ellingsøy, Valderøy og Vigra. Rørleggermester Trond E. Madsen AS . Storevågen 73 . Ålesund, 6020 . madsen@rormester.no 930 21 950 – Alle fortjener et pent bad

Selge bolig?

SIDE 140
tlf. 71 40 00 00 - www.notar.no I Notar har vi utviklet en teknologi for å finne den som er villig til å betale høyest mulig pris for din bolig! se notar.no

LEGG SOMMERTUREN INNOM NORGES KOSELIGSTE FABRIKK

MELLOM FJORD OG FJELL I IDYLLISKE LANGEVÅG FINNER DU DEVOLDFABRIKKEN

Gratis parkering

BRYGGERI UNIKE OMGIVELSER HANDELSSTED AKTIVITETSPARK

HVILEPULS

ALLTID 30-70% I VÅRE OUTLETBUTIKKER KAFÉ

MISS & MR KIDS Belle

Kunst og håndverk: Celsius Glass Studio, B&G Rammeverksted, O.H Designsmie, Siws Keramikk, Sydraumen, Fotograf Lene CS og kunstner Inger K.Giskeødegård.

La Devoldfabrikken bli et stoppested på sommerutflukten din. Her kan du gjøre et godt kjøp, besøke kunstnerne, nyte en kopp kaffe, spise god mat, utfordre deg selv og barna i Kraftverket Aktivitetspark eller bare sitte på kaikanten og nyte! I Langevåg er vi omgitt av verdens vakreste natur. Vi anbefaler en tur på Sulafjellet som ligger like bak Devoldfabrikken.

Med gode tilbud på kvalitetsprodukter fra kjente merkevarer, herlige smaksopplevelser og lokalt håndverk gir Devoldfabrikken deg en handleopplevelse utenom det vanlige. Vi ønsker deg en riktig fin sommer!

10–18

www.bymagasinet.net SIDE 141
ÅPNINGSTIDER
: MANDAG–FREDAG 10–20 / LØRDAG
KUNSTNERHUS

Nordic Choice Hotels heter nå Strawberry: En ny og smakfull epoke i hotellbransjen

«Hei Strawberry, ha det bra Nordic Choice Hotels!» står det skrevet på nettsidene til tidligere Nordic Choice Hotels. Petter Stordalens søte visjon er nå satt ut i verden. Men hva innebærer det, egentlig?

Aina Aalen Bjerkvik.

Aalen Bjerkvik sitter i lobbyen på Quality Hotel Ålesund sammen med hotelldirektør Erik Lystad og sales manager Sissel Longva. De har nå blitt en del av den store Strawberryfamilien, og det ser ut til at de trives godt med det.

– Det er et fantastisk konsept! Varmt, menneskelig, litt ned på jorda, det synes jeg å merke allerede. Vi er ikke så stive i snippen, sier Longva og smiler.

SIDE 142
– Strawberry markerer begynnelsen på noe helt nytt, med bærekraftige og spennende eventyr, sier hotelldirektør hos Quality Hotel Waterfront,
KUNDEARTIKKEL
STRAWBERRY
Tekst MARTE BJØRGUM foto MARTE BJØRGUM, SISSEL LONGVA, DAGRUN MÆLE

HVA ER EGENTLIG STRAWBERRY?

Strawberry er paraplyen, eller portalen, til et bredt utvalg av hotell, møte- og konferansefasiliteter, restauranter og spa, i tillegg til eksklusive partnere og fordeler for medlemmene.

Med over 225 hotell over hele Norden, tilbyr Strawberry fire hotellkjeder: Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Nordic Hotels & Resort® – i tillegg til mer enn 40 frittstående hotell. Navneendringen til Strawberry påvirker altså ikke navnene på hotellene eller hotellkjedene.

– Gjennom Strawberry sin egen app og nettside, får du som medlem all informasjon du trenger, samt tilgang til et helt univers av muligheter, sier Aalen Bjerkvik.

Appen gir enkel tilgang til å booke hotellopphold, bestille bord på restauranter, planlegge møter og arrangementer, og til og med utforske spennende reisemål og aktiviteter i nærheten.

TO UNIKE HOTELL I ÅLESUND

Quality Hotel Waterfront og Quality Hotel Ålesund ligger begge i hjertet av byen, og tilbyr god komfort, førsteklasses service og en rekke fasiliteter som vil gjøre oppholdet uforglemmelig.

– Quality Hotel Waterfront, med sin unike beliggenhet ved sjøkanten, gir en enestående utsikt over det majestetiske fjellandskapet, sier Aalen Bjerkvik.

Nyt et deilig måltid i restauranten med panoramautsikt, eller slapp av med en forfriskende drink i baren. Ta en spasertur langs havnepromenaden rett utenfor døren, eller utforsk de sjarmerende gatene og butikkene i nærheten.

Hos Quality Hotel Ålesund i Sorenskriver Bulls gate, kan vi se sola gå ned i sjøen. Stedet er kjent for å ha den aller beste utsikten til glødende solnedganger. Det er for øvrig Erik Lystad som innehar rollen som hotelldirektør ved Quality Hotel Ålesund.

– Quality Hotel Ålesund, med sin sentrale beliggenhet ved kaikanten, er det perfekte utgangspunktet for å utforske alt Ålesund har å tilby, sier Lystad og myser mot sola.

www.bymagasinet.net SIDE 143
– Strawberry skal være best på opplevelser i Norden gjennom et økosystem av partnere, med enda flere hotell flere restauranter og mye mer, forklarer Aalen Bjerkvik.
STRAWBERRY
Markeringen av nytt navn ble selvfølgelig markert med blant annet jordbær.

Den trendy baren er det ideelle stedet å nyte et bredt utvalg av drinker, fra klassiske cocktailer til innovative signaturdrikker.

Varm og lun atmosfære i restauranten på Waterfront.

Start dagen med en deilig frokostbuffé, deretter kan du utforske de lokale attraksjonene. Uansett hvilket av Quality-hotellene du velger, kan du være trygg på at du vil bli møtt av vennlig og profesjonelt personale.

EKSKLUSIVE FORDELER

Som medlem av Strawberry får du tilgang til eksklusive fordeler og belønninger.

– Du kan tjene poeng for hvert opphold eller besøk, som kan innløses mot blant annet gratis netter, oppgraderinger, mat og drikke eller andre spennende fordeler, forklarer Lystad. Gjennom samarbeidet med Live Nation får gjestene eksklusive tilganger til konserter og arrangementer over hele Norden.

– Dette er bare begynnelsen. Lanseringen av Strawberry er første steg. Nå girer vi opp og setter en helt ny standard – også utover reiselivsbransjen, sa Stordalen til pressen da Strawberry ble lansert.

THE SOCIAL – IKKE KUN FOR HOTELLGJESTENE

The Social Bar & Bistro er et nytt og spennende konsept.

– The Social er det ultimate stedet for god mat og drikke, flotte drinker og uforglemmelige øyeblikk, sier Longva og fortsetter:

– Du finner The Social på våre hotell. Der tilbys en variert meny som passer til alle smaker og preferanser. Det er viktig å presisere at The Social ikke bare kan benyttes av hotellgjestene, men er et sted for alle!

The Social finner du på både Quality Hotel Ålesund og Quality Hotel Waterfront og restaurantene er åpen for alle.

KLASSISKE RETTER MED LOKALT PREG

Menyen på The Social er internasjonal med klassiske retter som passer til ulike anledninger og de fleste gjester.

– Samtidig har vi fått lov til å leke litt med menyen og sette vårt lokale preg på den, forteller trioen. Konseptet er utviklet og kontrollert av NCH Food & Beverageteamet.

– På The Social kan man både reservere bord eller bare stikke innom, forteller de.

I nær fremtid vil The Social etableres i nesten 50 forskjellige destinasjoner.

SIDE 144
– The Social har en avslappede og innbydende atmosfære. Enten du ønsker å møte venner, ha en romantisk date eller bare ønsker å nyte litt tid alene, er det verdt å ta turen dit, forteller Lystad.
KUNDEARTIKKEL

ENDRER MENYEN TO GANGER I ÅRET

På The Social Bar & Bistro vil menyen holdes variert og spennende. Derfor oppdateres menyene to ganger i året med noen retter som tilpasses i tråd med sesongen.

– The Social ønsker å tilby gjestene sine en god kulinarisk opplevelse ved å inkorporere sesongbaserte ingredienser og smaker i rettene, sier Aalen Bjerkvik.

For å holde gjestene oppdatert, kunngjøres menyendringer digitalt omtrent en måned i forveien. Dette gir gjestene muligheten til å glede seg og se frem til å prøve nye retter ved sitt neste besøk.

VERDIENE BESTÅR

Strawberry har en lang historie med å støtte ulike formål og organisasjoner, enten det er UNICEF, Pride eller juridisk hjelp til flyktninger.

– Det er helt essensielt å signalisere til både ansatte og gjester at verdiene våre står like sterkt etter navnebyttet. Nobels Fredssenter er en viktig institusjon som fremmer dialog og fred, og som deres partner vil vi fortsette å jobbe for et rausere og mer inkluderende samfunn - helt i tråd med våre verdier, sier administrerende direktør i Strawberry, Torgeir Silseth i en pressemelding ved lanseringen av det nye navnet.

OPPGRADERING AV HOTELLENE

Med det nye navnet kommer også en omfattende oppgradering av hotellene. Strawberry planlegger å gjennomføre en rekke oppussing- og moderniseringsprosjekt, slik at hvert hotell reflekterer den nye merkevareidentiteten.

– På Quality Hotel Waterfront bygges det nå hele 52 nye rom, sier Aalen Bjerkvik. Strawberry vil fokusere på å skape levende og estetisk utformede rom som utstråler glede og kreativitet.

Strawberry ønsker å bli et reisemål i seg selv, der gjestene ikke bare kommer for å sove, men også for å oppleve noe ekstraordinært. Ved å omfavne det søte og forfriskende symbolet av et jordbær, håper Strawberry å inspirere og glede sine gjester.

Quality Hotel Waterfront: Nedre Strandgate 25

Telefon: 70 11 19 00

Quality Hotel Ålesund: Sorenskriver Bullsgate 7

Telefon: 70 16 00 00

thesocialbarbistro.com

strawberry.no

www.bymagasinet.net SIDE 145
Strawberry skal fortsatt være en aktiv samfunnsaktør og inngår i forbindelse med navnebyttet samarbeid med ingen ringere enn Nobels Fredssenter.
La deg friste av sesongenes ulike smaker.

Nye Nissan ARIYA med e-4ORCE AWD

Et ny tt nivå av elektrisk kjøreopplevelse

Nå til lavere pris!

e-4ORCE ( rehjulstrekk) nå fra 507 000 kr

2WD nå fra 399 700 kr

Fastrente kampanje 1,99%*

• Opptil 533 km (2WD), e-4ORCE opptil 515 km

• Opptil 1 500 kg tilhenger vekt

• ProPILOT Assist med Navi-link

• Adaptive LED hovedlys

*Fast kampanjerente i de første tre årene (p.t 1,99 %), som deretter justeres til gjeldende produktrente (p.t 7,50 %) Produktrenten er deretter y tende og følger normal renteutvikling i hele låneperioden.
Auto 8-8 Ålesund, avd. Rico Brusdalsvegen 207, 6011 Ålesund Tel. 70 15 23 20. www.auto8-8.no

VI hAr

FlYttet Og

åpnet nY FlOtt butIkk VeD

VInMOnOpOlet!

VelkOMMen tIl OSS!

I vår kundeklubb får du en EDEL rabatt ved innmelding, og fast rabatt HVER gang du handler!

Vår egen nettbutikk www.edelt.no er en fullsortiment gullsmed- butikk på internett, som gjør at mange av våre varer alltid er tilgjengelige for deg.

www.edelt.no

(1. etg ved vinmonopolet)

AMFI
SYD Ⅰ 70 14 63 95
MOA
Lee Cooper 1 299,- Lee Cooper 1 299,- Dimitrios Exclusive Smykke 2 895,- Dimitrios Exclusive 3 495,- Dimitrios Exclusive Sølvring 2 095,- Dimitrios Exclusive Sølvring 2 895,-

Elektriske

ID.5

Elegant og progressiv SUV-coupé

Scan QR-koden - les mer, se priser og bestill prøvekjøring >

Elegante ID.5 SUV-coupé

ID.5 er den første helelektriske SUV-coupé-modellen fra Volkswagen på MEB-plattformen og byr på mange innovasjoner, elegant design og stor plass. ID.5 har et utvendig design som kombinerer det kraftfulle utseendet til en SUV med den aerodynamiske profilen til en coupé. Med det største batteriet i ID.-familien på 77 kWh (netto), har ID.5 lang elektrisk rekkevidde på inntil 5301 km - og på en hurtigladestasjon lades batteriet fra 5-80% (SOC) på 29 min. Har du ikke prøvd ID.5 enda? Bestill prøvekjøring hos Møller Bil Ålesund nå.

Brusdalsveien 201, 6011 Ålesund Tlf. 24 03 19 00. alesund.volkswagen.no

SIDE 148
1. Faktisk rekkevidde avhenger av kjørestil, hastighet, bruk av komfort- og tilleggsforbrukere, utetemperatur, antall passasjerer, bagasje, felgstørrelse, tilhengervekt og topografi. Strømforbruk ID.5 blandet kjøring fra 16,5 kWh/100 km. CO2-utslipp 0 g/km. Verdiene vil endres etter valgt utstyr. Avbildet modell kan avvike fra standard. Vi tar forbehold om eventuelle feil, endringer og avvik.

Vi har dette og mye mer å tilby! Vi holder til i Vatnefjordvegen 16, 6265 Vatne. Kom og se vårt showroom! Send oss gjerne en mail: post@vatnesenteret.no med mål og beskrivelse så får du et tilbud eller vi kan sette opp et møte.

Bli kortkunde hos oss

– få ekstra gode priser!

Bunker Oil kortet kan du benytte 24/7 ved alle våre anlegg langs kysten, samt våre selvbetjente automatstasjoner.

Bestill tankingskort på www.bunkeroil.no

Gratis å eie og billig å bruke

Det koster ingenting å skaffe seg vårt tankingskort, vi har ingen gebyrer eller krav til minstekjøp.

Alltid rabatt

Vi tilbyr alltid rabatterte drivstoffpriser til våre kunder, og vi streber etter å tilby best mulig vilkår.

Fort gjort, å skaffe seg kort

Vi har rask behandling av kortsøknader, og kortet er umiddelbart klart til bruk.

Fast faktura

Våre kunder som betaler med tankingskortet sitt, vil hver måned få tilsendt faktura etter forbruk.

www.bymagasinet.net SIDE 149
hagestuer • rekkverk • heis vatnesenteret.no Vi tar miljøansvar, og er sertifisert som Miljøfyrtårn og ISO 14001 for Miljøledelse. Dette sikrer at vi tenker miljø i alle ledd, og at vi jobber systematisk med miljøtiltak i vår hverdag. Vi er også ISO 9001-sertifisert som garanterer vårt fokus på å levere kvalitet. Tank trygt, tenk Bunker Oil.

KJØKKENDRØMMER inspirert av naturen

I mer enn fem tiår har snekkerkvalitet og lidenskap for gode materialer stått i fokus. Nå har Byggtorget Digernes åpnet ny JKE butikk!

Tekst og foto RUNAR BØLGEN ANDERSEN

Denne våren åpnet en helt ny interiørbutikk på Digernes dørene med kjøkken- og baderomsinnredninger fra JKE Design. Den danske produsenten har eksistert siden 1970 og ble startet opp av en ung snekker som var opptatt av det gode håndverket. I dag har JKE en moderne produksjon som leverer høy kvalitet og design på en bærekraftig måte.

– Kjøkkenet er på mange måter hjertet i hjemmet. Et sted hvor vi samler familien og tilbringer mye av tiden vår. Dette er rommet for de gode samtalene rundt middagsbordet, smiler salgsleder Sølvi Kursetgjerde hos JKE Design på Digerneset.

Lokalene til JKE Design ved Byggtorget på Digernes gjenspeiler det rike utvalget av kjøkken- og bad fra den danske produsenten. Her får du inspirasjon og hjelp til å finne din helt egen stil med god hjelp fra kompetente ansatte som har et ekstra blikk for komposisjon, farger og belysning.

KUNDEARTIKKEL

SIDE 150
JKE DESIGN
Salgsleder hos JKE, Sølvi Kursetgjerde t.v. og selger Ingvill Starheim t.h.

– Kjøkkenet er et sted hvor det skjer mye gjennom uken. Her gjør barna leksene sine, vi kokkelerer og lager god mat - og ikke minst benyttes også kjøkkenet som oppholdsrom i festlige anledninger. Da må det være innbydende, gi rom for hygge og kos samtidig som det er funksjonelt, fortsetter Sølvi.

Personlig stil

Både kjøkken og bad er store investeringer som ofte skal benyttes i flere tiår. Det betyr at kvalitet er en avgjørende faktor om innredningen skal tåle høy belastning og tidens tann. I tillegg har fokus på bærekraftige løsninger blitt viktig for mange og nettopp derfor er materialer som holder lenge en viktig del av løsningen.

– Her på Digernes har vi bygd opp en butikk som skal vise mangfoldet i det JKE har på både kjøkken og baderomsinnredninger. Vi mennesker er forskjellige; noen er mer fargerike enn andre og derfor tror jeg mange også er opptatt av at innredningene skal gjenspeile dem som personer og være et sted de liker å oppholde seg. Da blir dette med trender underordnet - selv om vi selvsagt blir påvirket av ulike stilretninger som er i tiden akkurat nå, forteller Sølvi.

JKE har et nært samarbeid med Halvor

Bakke

som har bistått i utviklingen av flere modeller.

– Etter år med minimalisme ser vi nå en forsiktig dreining mot det mer klassiske igjen, samtidig som det fortsatt holdes litt igjen og skal være enkelt og stilrent. Fargene går nå mye i duse jordtoner og grønt - gjerne i kombinasjon med elementer i tre, sier Sølvi.

Teknologien er også en viktig komponent i kjøkkeninnredningen med innovative løsninger på hvitevarer. De fleste velger i dag digitale løsninger hvor man har mulighet til å styre ovn og oppvaskmaskin fra en app på mobiltelefonen.

– Hvorvidt de velger å bruke det aktivt i hverdagen er en annen ting. Men mulighetene er der, selv om det fortsatt også kan brukes manuelt. Det er fortsatt du som er sjefen, smiler Sølvi.

Gode råd er rimelig

Husk at kjøkkenet skal vare lenge og at det derfor er smart å tenke grundig gjennom hva man ønsker seg. Begynn gjerne med å lage en inspirasjonsavtale, hvor du finner din egen koloritt med de farger og materialer du liker og som passer inn der du skal ha innredningen. Kos deg gjennom denne reisen og hent gjerne inspirasjon i vår vakre natur eller hos interiørbutikker.

– Vær tålmodig, smiler Sølvi og fortsetter:

– Begynn tidlig. Planlegging er halve jobben sies det og da er det viktig å bruke god tid på dette. Kjøkken og bad er ikke noe man kjøper på impuls og ting tar tid. Det er bedre å gå en runde ekstra slik at du blir helt fornøyd med det ferdige resultatet, presiserer hun.

Et smart tips er også å sette opp en ønskeliste. Prioriter hva du synes er viktigst da det for de fleste av oss både er begrensning på plassen og i lommeboka.

– Få hjelp av en interiørkonsulent. Og få ideene dine ned på papiret med digitale verktøy og tegneprogram. Da får du testet ut drømmene dine før de blir reelle og får en bedre oversikt før det settes i produksjon. Og husk å nyt reisen - kjøkken og bad skal gi glede i hverdagen helt fra drømmestadiet og inn i fremtiden, avslutter Sølvi Kursetgjerde, salgsleder hos hos JKE Design på Byggtorget Digernes.

www.bymagasinet.net SIDE 151
JKE DESIGN
Mood board inspirert fra naturen
SIDE 152 “Et valg for deg. Over 100 valg for den heldige” ♥ Årets sommergave! Bygavekortet kan brukes til shopping, hotellovernatting, skjønnhet og velvære, kultur og matopplevelser i Ålesund sentrum. KJØP BYGAVEKORTET HER! Se www.sentrumsforening.no/bygavekortet for brukersteder

Velkommen til oss på

Velkommen til oss på

Bestilling : naf.no eller tlf. 08 505 NAF Ålesund & omegn

Bestilling : naf.no eller tlf. 08 505

Ålesund & omegn
NAF
NAF Senter Ålesund.
NAF Senter Ålesund.

FUMO BAR & CAFÉ, NOE FOR ALLE, MIDT I SENTRUM

Velkommen til FUMO i Ålesund – en unik ginbar, med enkel, rimelig og god asiatisk mat.

Tekst og foto

Utforsk hva de beste ginprodusentene i verden har å tilby, nyt herlige asiatiske retter og la en moderne gin- og cocktailbar ta deg med på en smaksreise du sent vil glemme.

– Fremover vil menyen til FUMO bære preg av asiatisk mat. Her får du servert rimelige, sunne og smaksrike retter fra det japanske, kinesiske og thailandske kjøkken – alt tilberedt av flinke kokker fra Thailand og Kina, sier daglig leder Ivar Breivik.

FUMO er det eneste spisestedet som serverer ramen i Ålesund, noe som har blitt svært populært i Europa de siste årene. Du velger selv om du vil spise lunsj eller middag hos FUMO, eller ta med maten hjem om du ønsker det.

MARTE BJØRGUM

– Takeaway er ofte en redning for familier som har det hektisk. Maten vi serverer her passer perfekt til å ta med hjem eller til kontoret, sier Breivik.

FUMO tilpasser konseptet

Da FUMO åpnet dørene i september 2022 og frem til nå, har det vært en restaurant i øvre prisklasse. Nå ønsker vi å tilpasse konseptet og gjøre det til et litt mer jordnært og sosialt samlingssted som bar/café med enkle, rimelige og smaksrike retter fra Asia. Vi ønsker også å rette større fokus på ginbaren vår.

– Dette gjør vi rett og slett for at folk virkelig skal forstå at stedet er et allsidig, sosialt møtested. Her får gjestene god kaffe og noe søtt å spise, uteservering, lunsj, middag og bar på kvelden. Litt for alle, altså!

SIDE 154
FUMO
KUNDEARTIKKEL

Prisnivået på maten hos FUMO ligger fra 140 til 245 kroner på lunsj- og middagsrettene.

– Vi har hatt tre tøffe år i restaurantbransjen. Først to år med pandemi, deretter kom krigen i Ukraina, økte matvarepriser og renteøkning. Derfor ser vi at det er viktig for gjestene at vi tilpasser konseptet og prisene, sier Breivik.

ÅLESUNDS FØRSTE GINBAR

FUMO er Ålesunds første ginbar. Som prikken over i-en tilbyr FUMO gode ginmerker fra hele verden, med over 100 forskjellige gintyper.

– Vi har valgt ut produsenter som er gull-, sølv- og bronsevinnere omkring i verden, samt noen lokale merker.

Hos FUMO kan du velge blant et stort utvalg av cocktaildrinker. Mange er basert på gin, men det er også drinker både med og uten alkohol.

– Vi har akkurat ferdigstilt en egen ginbok som omhandler en del av utvalget du finner hos FUMO, og er stolte av det omfattende utvalget av premiummerker med gin fra hele verden.

– Uteserveringen er et perfekt sted å samle venner og familie, eller bare nyte en avslappende middag alene mens du tar inn stemningen i byen.

Det er ingen spiseplikt hos FUMO, så om du ønsker å bare komme innom for en kopp kaffe eller noe annet godt i glasset er du hjertelig velkommen til det.

– Velkommen til ginbaren med asiatisk mat, midt i gågata i Ålesund!

Hjemmeside med meny: www.fumobar.no

EN SNIKTITT PÅ LITT AV MENYEN

SUPPE:

Thailandsk sjømatsuppe med brød og smør

INNBAKTE SCAMPI:

Innbakte scampi som forrett, servert med sweet & sour-saus

Kunnskapsrike bartendere guider gjestene gjennom en reise av smaker og aromaer og skaper håndlagde gin-cocktailer som overrasker sansene.

– Uansett om du foretrekker en klassisk gin og tonic eller ønsker å prøve våre spesiallagde signaturcocktailer, vil du bli imponert over det mangfoldige ginutvalget, sier Breivik.

Bartenderne vil gjerne anbefale og matche gin-baserte drikker til de asiatiske rettene for å skape en harmonisk smaksopplevelse.

Endelig kan uteserveringen åpne!

Nå som sommeren er her, har du mulighet til å ta lunsjen, middagen eller rett og slett bare en forfriskning på den sjarmerende uteserveringen, like ved inngangsdøren.

RAMEN:

En skål med den rykende varme nudelretten ramen, med svineribbe, egg og bok choy

TOM YUM RAMEN:

En skål med den rykende varme nudelretten Tom Yum ramen, med scampi, egg og grønnsaker

BAO BUNS:

Bao buns, som også kalles steamed buns eller yum buns, er en type fløyelsmyk hvetebakst som er dampet og kan fylles med grønnsaker og kjøtt, eller spises som den er som tilbehør til asiatiske retter.

Mango-, jordbær- og sitronsorbet servert med frukt og bær

* FUMO tilbyr egen meny for barn

www.bymagasinet.net FUMO
SIDE 155

Nye MG5 Electric 100% elektrisk stasjonsvogn fra 349 990,-*

Nå med 2,49%* kampanjerente og 0,- i egenkapital!*

MG5 Electric er en toppmoderne 100% elektrisk stasjonsvogn som tilbyr god plass og lang rekkevidde på inntil 400km* WLTP til en rimelig pris. Modellen kommer med 7 års garanti*.

*Veil.
kundepris levert Moss, lokale lev. kostnad kan tilkomme. Priseksempel lån fra Santander Consumer Bank: 2,49% nom./ 5,09% eff, 0 % egenkapital, lånebeløp kr. 354 780,- o/7 år, kostnad kr. 65 500,- totalt kr. 420 280,-. Flytende kampanjerente i de første tre årene (p.t. 2,49%), som deretter justeres til gjeldende produktrente (p.t. 7,50%). Både kampanje- og produktrenten er flytende og følger normal renteutvikling i hele låneperioden. Tilbudet gjelder til 30.06.23. Forbruk komb.: 17,5-17.9 kWt/100 km (WLTP). CO2-utslipp 0 g/km. Elektrisk rekkevidde avhenger av kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klimaanlegg og

Totalleverandør innen skilt, dekor og grafiske tjenester hvor

ku n n ska p og k valitet har vær t en vik tig fak tor i over 50 år!

www.bymagasinet.net SIDE 157 Ys t en e s g a t a 6 b , 6 0 0 3 Å le s u n d | Tl f : 7 0 1 2 5 2 4 4 | p o s t @ e i d s k r e m r e kl a me n o | e i d s k r e m r e kl a me n o SKILT | BILDEKOR | FOLIERING | STORFORMAT | DESIGN | TRYKK

– HELT KLART DEN BESTE BANKEN I BYEN!

Lokalbanken Sparebank 1 Nordmøre leverer produkter og tjenester innen finansiering, leasing, sparing og plassering, forsikring, betalingsformidling, rådgivning og regnskapstjenester. – Hos oss møter du trivelige, erfarne og tillitsfulle ansatte, sier den nye banksjefen i Sparebank 1 Nordmøre, Arne Nordal.

I resepsjonen hos Sparebankt 1 Nordmøre i Korsegata 4b får vi en varm velkomst. Det serveres kaffe og trivelig prat, atmosfæren er lun og latteren sitter løst.

Lokalbanken er på gateplan, – lett å se i bybildet og tilgjengelig for alle. SpareBank 1 Nordmøre er en del av SpareBank 1-alliansen som består av 14 selvstendige sparebanker over hele landet.

Arne Nordal startet i jobben som banksjef i mars. Det hadde kommet Nordal for øret at Sparebank 1 Nordmøre var en arbeidsplass med enestående arbeidsmiljø.

– Jeg trivdes godt her fra første dag. Her jobber alle i samme etasje, og det er ikke fysisk skille mellom de ulike avdelingene. Det gir et fantastisk samarbeidsklima og vi finner løsninger sammen. Idèmyldring og deling av kompetanse er daglig praksis, sier Norddal.

Best sammen: Et komplett og lokalt finanshus

Konsernet er totalleverandør av produkter og tjenester innen finansiering, leasing, sparing og plassering, forsikring, betalingsformidling, rådgivning og regnskapstjenester.

– Vi er et komplett finanshus og kan løse de fleste problemene kundene våre har. Vi har alt fra bedriftskunder, private bankkunder og forsikringskunder til folk som kjøper og selger boliger og trenger en eiendomsmegler. At vi er best sammen, er ingen tvil, sier banksjefen. Sparebank 1 Nordmøre har bemannet resepsjon. Det jobber tre eiendomsmeglere på huset og sju finansrådgivere, – der tre av dem jobber på næringssiden, og tre forsikringsrådgivere på privatsiden. Karianne Vatne Lade er teamleder på forsikring.

– Hun vet alt som er verdt å vite om forsikring, og litt til! Sier Nordal og ler hjertelig.

SIDE 158
KUNDEARTIKKEL
SPAREBANK 1 NORDMØRE
Tekst og foto MARTE BJØRGUM

– Lade kan alle vilkår på rams, og alt med liten skrift, skyter en annen kollega inn.

Selv opplever Lade at kundene setter pris på å ha en spesialist å få hjelp fra.

– Vi er et bindeledd mellom kunden og skadeoppgjøret og vi yter ekstraservicen som trengs. – Om det handler om hjelp til å sende inn papirer eller uenigheter så hjelper vi kunden gjennom hele prosessen, forklarer hun.

Albert Solibakke er forsikringsspesialist.

– Jeg har jobbet i bank i over 30 år og i Sparebank 1 fra år 2000. På den tiden har jeg blitt godt kjent i markedet og med folk. Det gir en gjensidig tillit med kunden, noe som er det viktigste for meg, spesielt innen forsikring, sier Solibakke.

Bank dott no

Sparebank 1 Alliansen arbeider hardt for å gi kundene effektive og moderne løsninger. Gjennom bankkontorer, kundesenter, nettbank og mobiltjenester er de tilstede der kunden er.

–Vi er spesialister her med store porteføljer, legger banksjefen til. Ole Marius Heggstad har jobbet i 18 år som eiendomsmegler.

– Jeg kom tilbake til Eiendomsmegler 1 etter noen opphold i andre firma, det er fordi vi har de beste produktene og folkene, mener han. Heggstad mener at tryggheten kunden opplever er avgjørende.

– Vi har de beste eiendomsmeglenerne tilgjengelig til en hver tid. Det beste med Sparebank 1 Nordmøre er at det er ekstremt godt samarbeid mellom bank og eiendomsmelger. De to henger jo tett sammen, alle som selger eller kjøper bolig trenger banken for å finne de beste løsningene, sier Heggstad.

Godt arbeidsmiljø

Finansrådgiver Gunnar Aas ble ansatt i januar og har 18 års erfaring fra bank. Han sier at det var en fantastisk mulighet for ham da han fikk jobben og synes han ble svært godt tatt i mot.

– Du får betalt for å si det, sier forsikringsspesialist Albert Bakke spøkefullt.

Aas ler og sier at han hadde hørt rykter om et spesielt godt arbeidsmiljø.

– Det er en åpen tone her, mye latter og høyt under taket. Samtidig er det høy kompentanse og mye erfaring mellom veggene. Sparebank 1 Nordmøre er helt klart den beste banken i byen, sier Aas og smiler. Autorisert finansiell rådgiver Lise Marie Reite sier seg enig.

– Vi ser og kjenner hverandre godt, det er faktisk helt unikt. Den gode følelsen av å være på jobb smitter over på kundene og skaper trygghet og tillit. En annen ting som mange kunder er glad for, er at vi kjenner dem godt, sier Reite.

Medarbeiderne setter sin ære i å være tett på kundene, og forstå deres situasjon og behov.

– Tilbakemeldinger fra kunder er at vi er lett tilgjengelige, vi er serviceinnstilt og legger vekt på å finne gode løsninger for kunden, gir oss tid til kunden. Vi er genuint opptatt av å utføre et godt arbeid, og gir gjerne det lille ekstra, sier Reite smilende.

– Hos oss blir de viktige beslutningene tatt lokalt, nær kundene og markedet. Vi er tett på, nær og lokal, sier Nordal.

– «Bank.no», sier vi, så ler kundene og tror vi tuller. Men det er helt sant! – Vi har kanskje verdens enkleste domenenavn, sier Nordal.

Bank.no er altså nettsiden til Sparebank 1 Nordmøre. Det er lett å finne frem til nettsiden, og det er også lett å få snakke med noen på huset. I dag er mange banker kun tilgjengelige på nett og dersom du ønsker å snakke med noen fysisk, må du bestille time på nett.

– Slik er det absolutt ikke her. Hos oss har vi åpen drop-in. Vi elsker at kunder kommer rett inn til oss, og det skaper trygghet, spesielt for de som synes det er knotete å bruke internett. Neste gang du er i sentrum, stikk hodet inn hos oss og få en prat og en kopp kaffe, sier Nordal.

SpareBank 1 Nordmøre har gjennom 180 år vært en betydningsfull bidragsyter til regional utvikling. Lokal kunnskap og lokale beslutninger varemerket. Et selvstendig mål for Sparebank 1 Nordmøre er å utvikle regionen og lokalsamfunnet. Lokalbanken bidrar til at det skapes og utvikles verdier i nærområdet.

www.bymagasinet.net SIDE 159
SPAREBANK 1 NORDMØRE
Hos Sparebank 1 Nordmøre får du som kunde din egen, personlige forsikringsrådgiver.
SIDE 160 le ka mpa njeti hete rp Smibakk 3, Breivik Tlf 70 15 24 00 .stafseth.no Ovnsmontering Smibakken 3, Breivika | Tlf 70 15 24 00 | www.stafseth.no Åpningstider: Mandag–fredag 10–17 Se al le ka mpa njeti lbu dene og vin ter ens ny hete rp åw ww SPAR 3000 RAIS VIVA98CLASSIC, NÅ FRA 13 495 MYE FOR PENGENE SJEKK P R ISEN CONTUR 22 5, NÅ FRA 990 Smibakken 3, Breivika. Tlf 70 15 24 00 www.stafseth.no Åpningstider: Mandag–fredag 10.00–17.00 •Torsdag 10.00–18.00 •Lørdag Rehabilitering piper Pussing Muring Ovnsmontering Peismontering Befaring Fasadepuss Flislegging Peisbygging Prosjektering Vår montør/mureravdeling utfører:

Open gardsbutikk heile sommaren

Skarbø Ost & Sidersafari kvar laurdag kl 13 Heilaftan med Strandatapas og Sider på Skinkerådhuset kvar fredag kl 19

Tilbudene gjelder til 31. januar

Sunnmøre Ålesundsvegen 1136, 6240 Ørskog Tlf. 92 62 92 99 tellus.no
til forutsigbar månedspris! Velkommen
Sunnmøre
Nyhet Leasingtilbud på campingvogner! Drømmeferie fra 1995,- pr mnd*
Splitter ny campingvogn
innom oss hos Tellus
på Sjøholt.
skarbogard.no åw
ww.v arm efag .no

Ta EU-kontrollen hos NAF

Fast timeavtale

Kaffe mens du venter

Medlemsrabatt

Vi utfører også:

Oljeskift • Vindusviskerskift • Lyktpolering

naf.no / tlf: 23 21 31 00

SIDE 162
www.bymagasinet.net SIDE 163 www.auto8-8.no Auto 8-8 Ålesund avd. Breivika Tel. 70 10 46 00 Lerstadveien 534, 6018 Ålesund HENRIK REITE HANSEN Salgssjef Ford personbil Mobil: 916 08 973 henrik.hansen@auto8-8.no NICOLAY SUNDE Selger Ford personbil Mobil: 464 74 086 nicolay.sunde@auto8-8.no MUSTANG MACH-E 0,25% FASTRENTE I 3 ÅR! FRA 2.990,-/MND* 5 års fri service Inkludert vinterhjul Rask levering Betingelser. Pris levert Auto 8-8. CO2 0 g/km bl. forbruk 0 l/mil. Utelukker enkelte andre rabatter. Gjelder kontrakter signert tom. 30.06.23. Leasing: Startleie/etabl.gebyr: kr 119.900,Mndsleie: kr 2.990,-. Totalpris: kr 227.540,-. Fastrente. 3 års bindingstid, kjørelengde 45.000 km. Ford Credit levert av Santander Consumer Bank AS. Forbehold om prisendringer og trykkfeil. ford.no

BESTILL HUSKATALOGEN PÅ

Nyheit!

Hyttetomter til sals

HAKALLESTRANDA

Hyttefelt -midt i havgapet!

Kontakt oss for ein hytteprat!

Tlf. 700 65 000 / post@norhuskjeden.no

Vil du ha ein spennande kvardag? Les her!

Vi søkjer

Dyktige

tømrarar/tømrarlag

Vi i Norhus opplever stor etterspørsel etter våre bustadar, og ynskjer å knytte oss til fleire dyktige tømrarar/tømrarlag for oppføring av bustadar på Sunnmøre og omegn.

Vi tilbyr opplæring i ny teknisk forskrift gjennom Norhus-skulen, for tømrarar/tømrarlag som ynskjer å inngå langsiktig avtalar. I tillegg tilbyr vi ordna arbeidsforhold med gode byggjeleiarar, samt profesjonelle byggdetaljar og byggteikningar.

Kontakt oss: Norhus Ørsta AS

Tlf. 700 65 000 orsta@norhuskjeden.no

SIDE 164 NORHUSKJEDEN.NO
www.norhuskjeden.no
GAIA UNIK
NORHUSKJEDEN.NO

SPORT

Vi utdanner deg til FREMTIDENS Y R KER

Vi vil gi våre studenter et best mulig faglig tilbud med tett oppfølgning av hver enkelt student. Forelesninger på nett, et internasjonalt studie- og forskningsmiljø og utplassering i bedrift. Et nært og sosialt studiemiljø, med kort vei til naturopplevelser i verdensklasse. Hos oss kan du ta en bachelor eller master innen: sykepleie, vernepleie, logistikk, økonomi, sport, juss, samfunnsfag og IT.

ww w.himolde.no

SØKNADSFRIST 20 . AP RIL I www.himolde.no

www.bymagasinet.net SIDE 165
Foto: Einar Engdal

NAF til alle tider

Norges Automobil-Forbund har en lang og betydningsfull historie på norske veier.

Tekst RUNAR ANDERSEN foto NAF

NAF ble grunnlagt i 1924 og har siden den gang arbeidet for å bedre trafikksikkerheten og veistandarden i Norge. En sentral del av tjenesten har vært veipatruljene som frem til starten av 2000-tallet har gitt mang en fortvilet bilist god hjelp når uhellet har vært ute.

Historien om veipatruljen holdes enda i

De gule og sorte veteranbilene vekker mang et minne hos bilførere her til lands og vitner om en tid da hjelpen aldri var langt unna, selv uten mobiltelefon og annet av dagens teknologi for hånden.

– Veipatruljen var synlig med sine gule kjøretøy og var tilgjengelig langs veiene i hele landet. Uansett om du hadde punktert dekk, var tom for drivstoff eller trengte assistanse med startkabler, var veipatruljen der for å bistå. De hadde også nødvendig utstyr for midlertidige reparasjoner, slik at bilen kunne kjøre videre eller bli fraktet til et verksted, forteller daglig leder ved NAF-senteret i Ålesund, Terje Hoel.

Veipatruljen fra NAF var operativ i sommerhalvåret på norske veier fra nord til sør. Vinterstid var det mulig å få hjelp via de mange nødtelefonene som var satt opp i landet, spesielt over de store fjellovergangene hvor et ufrivillig stopp kunne være svært alvorlig. Tjenesten ble operert av mekanikere som søkte permisjon for å bidra til økt sikkerhet og trafikkflyt langs norske veier.

SIDE 166
live takket være ildsjeler som i disse dager er i gang med det tredje restaureringsprosjektet fra en svunnen tid.
KUNDEARTIKKEL
I disse dager har historien om forbundet fått hjul å rulle på - bokstavelig talt.
NAF

– Dette var mekanikere som fikk muligheten til å få en annerledes og spennende arbeidshverdag gjennom sommeren. Det var nok et aldri så lite eventyr for dem som fikk denne jobben og muligheten til å være ute i det fri på veien. Bilene patruljerte nærområdene våre og var over Trollstigen et par ganger daglig, Geiranger og Grotli. Jeg husker selv som liten gutt i Valldalen at jeg solgte jordbær til turister og kunne se veipatruljen passere meg der også, smiler Terje.

Fortsatt på hjul

Flere av de gamle veipatruljebilene har de siste årene blitt tatt hånd om av entusiastiske ildsjeler i forbundet. I Ålesund er Terje sammen med Dag Halkjelsvik godt i gang med restaurering av den tredje veteranbilen som har patruljert landets veier.

Telefonen avslørte en gammel sliten veipatruljebil som nedstøvet i ei gammel løe.

– De sa det var en Ford Corgi. Vi var jo usikre på om det faktisk eksisterte, men det gjorde det. Ikke lenge etterpå hadde vi den på plass her, og da startet arbeidet, fortsetter Terje.

Sammen med Corgien har de også en Volvo Duett og en Ford Escort. De to siste er ferdig restaurert og drar stor oppmerksomhet når de er på kjøretur i nærmiljøet. De siste skal få førsteklasses oppgradering av hjertelige mekanikerhender som vet å få ting i stand slik de opprinnelig var.

– Denne våren deltok vi på Flåklypa Grand Prix i Lom som er et stort veteranbilløp med over 500 deltakere. Her stiller folk med traktorer, busser og alle mulige kjøretøy med veteranbilstatus. Et fantastisk løp som veipatruljen selvfølgelig må være representert i, smiler Terje.

Vel hjemme igjen har arbeidet fortsatt med den nyeste tilkomsten i av veipatruljebilene. Historien skal leve videre og ildsjelene vil fortelle den gjennom biler som fortsatt vil rulle på veien her på Sunnmøre. Og hvem vet, kanskje får du problemer langs veien og trenger en hjelpende hånd?

– Disse bilene har nok utspilt sin rolle som patruljebiler. Og tjenesten er avviklet for over 20 år siden. Men NAF har i dag et godt veihjelpsnett i Norge med kranbiler, mekanikere og hjelp som kan rykke ut om uhellet skulle være ute. Historien er viktig - og det skal fremtiden også være, avslutter daglig leder Terje Hoel ved NAF-senteret i Ålesund.

www.bymagasinet.net SIDE 167 NAF
– Vi har i dag tre utrangerte patruljebiler som vi tar vare på. To av dem er ferdig restaurert. Vi hadde i utgangspunktet ikke tenkt at det var noen flere tilgjengelige før vi fikk en telefon, sier Terje og ler.
En helt ny lås som åpner døren til det smarte hjemmet. Vi ønsker alle en riktig god sommer! Løvenvoldgata 2 . tlf: 489 59 433 epost: alesund@apollohair.no Foto: VISUELLA
Møt ID Lock 202 Multi

20 - 50 FLYTTESALG!

VI hAr FLYTTET OG

åpnET nY FLOTT

buTIkk VED

VInMOnOpOLET!

vi har forsatt flyttesalg i det gamle lokalet ved gangbroen mot m oa n ord.

VELkOMMEn TIL OSS!

I vår kundeklubb får du en EDEL rabatt ved innmelding, og fast rabatt HVER gang du handler!

Vår egen nettbutikk www.edelt.no er en fullsortiment gullsmed- butikk på internett, som gjør at mange av våre varer alltid er tilgjengelige for deg.

www.edelt.no

AMFI MOA SYD Ⅰ 70 14 63 95 (1. etg ved vinmonopolet)

Fra80,-

F RA H J E M T I L H J E M!

Har du solgt noe brukt på Finn eller Tise eller skal du sende en gave til bestemor? Null stress!

Med meg-til-deg tjenesten fra Helthjem kan du sende og motta pakker fra eget hjem. Forsikring inkludert.

Bestill på: helthjem.no

SIDE 170
S E N D PA KK E R

NORDSTRAND VVS AS

Hver 7. sekk GRATIS!

Som Venn av Musti får du alltid hver 7. sekk med hunde- og kattefôr

(1kg+) og kattesand fra Compact Care GRATIS. I tillegg kan vi by på vennepriser, eksklusive tilbud og arrangementer.

Vi holder tellingen, sjekk ut musti.no!

Vi leverer varmepumper fra Toshiba og tilbyr finansiering gjennom ResursBank. Avd. Nørvegata Nørvegata 4, 6008 Ålesund 70 18 12 65 Avd. Valderøya Klippevegen 2, 6050 Valderøya 70 18 12 65
Halvside_190x130_annonse 1 19.09.2022 12:05

Ferd Båt setter kursen mot nye Farvan

Sommeren er her og sjøen lokker på både erfarne og ferske båtentusiaster. For alle båtinteresserte er det lurt å få med seg at den ledende forhandleren av båter og motorer har skiftet navn, – fra Ferd Båt AS til Farvan.

Sunnmørssommeren byr på lyse kvelder og sval vind, men også ruskevær og heftig sjø. Da er det godt å ha en båt og motor du kan stole på.

– Om det er vind i håret og solbading på dekk, eller fiske i rolige farvann som er målet for turen, – med en båt kan du skape uforglemmelige minner med venner og familie. Når du kjøper en båt, åpner du også dørene til et helt nytt fellesskap med andre båtentusiaster. Du vil møte likesinnede mennesker som deler lidenskapen for havet, sier Westad.

Farvan er ledende forhandler av båter og påhengsmotorer fra Suzuki og Yamaha. Butikkene er å finne i Ålesund, Fosnavåg og Molde. Farvan tilbyr et bredt utvalg av båter som passer til ethvert behov og budsjett.

Det sier daglig leder hos Farvan, Rune Westad. Vi møter ham i butikken og hovedkontoret i Skarbøvika. Lokalet på 1200 kvadratmeter har innendørs båt- og motorutstilling, samt båt- og fiskeutstyr som selges. I tillegg er det et serviceverksted for Suzuki og Yamaha, samt tilhørende båtmerker her.

– Vi selger mye av de helt enkle bruksbåtene. Mange kjøper båt som de kan bruke til fiske, og da er det gjerne båter med mye dekksplass som selges.

SIDE 172 KUNDEARTIKKEL
– Uansett om du er en erfaren sjøfarer eller helt fersk på sjøen, en egen båt vil gi muligheten til å nyte naturen på en helt unik måte.
FARVAN
Tekst MARTE BJØRGUM foto PRODUSENTENE / MARTE BJØRGUM

FARVAN – Mange var mye hjemme og ønsket seg båt. Spesielt barnefamilier fikk opp øynene for båtlivet, og de har vedlikeholdt interessen etter pandemien, sier han.

I 2021 hadde Farvan rekordomsetning med godt over 101 millioner kroner.

– Da ble det kake, sier Westad og ler.

– Livet på båt må bare oppleves, det kan nesten ikke beskrives. Frihetsfølelsen er kanskje den sterkeste følelsen av alle. I tillegg er det sosialt, og dersom en familie har båt, bidrar det til fellesskap innad i familien der alle kan hjelpe til med ulike oppgaver.

I år 2000 startet Farvan med salg av Suzuki utenbordsmotorer og båter tilhørende Suzuki, ved butikken lokalisert i Notenesgata 5, midt i Ålesund sentrum.

Ellers er pilotbåtene også populære. Foran kan en varme seg i lukket hus og bak kan en kose seg på dekk.

– Med så ustabile somre som vi har, er det greit å ha flere muligheter, sier Westad.

Båtene fra Farvan er av høy kvalitet, er pålitelige og er designet med fokus på komfort og sikkerhet, slik at du kan nyte sjølivet uten bekymringer.

Skiller seg ut

Farvan AS skiftet navn fra Ferd Båt AS april 2023. Farvan AS har en lang historie bak seg, og har sitt utspring fra tidligere Dyrkorn AS. Westad har ambisjoner om å ekspandere. Han beskriver navneendringen som et grep for økt handlingsrom.

– Vi posisjonerer oss for videre vekst både i virksomhetsområde og geografisk. I den forbindelse har vi ønsket oss et unikt navn som i større grad skiller seg ut i markedet, og samtidig henviser til bransjen vi opererer i.

Det nye navnet har positive assosiasjoner for båtfolk, og spiller på eventyrlyst og trygg ferdsel til sjøs.

– Nå ser vi frem til å sette vi kursen mot nye Farvan, og fortsette å gi kundene våre en god start og støtte gjennom hele båtlivet.

Oppblomstring av båtsalg

Farvan har eksistert i 23 år og Westad har vært med siden starten.

– Vi er åtte ansatte her i Ålesund og jeg trives utrolig godt i bransjen.

Farvan er den største aktøren i midtnorge.

Under pandemien opplevde Farvan en oppblomstring av salget.

– Vi vokste raskt og utvidet med butikk i Fosnavåg i 2003. Sortimentet ble da også utvidet til å inneholde Yamaha sine utenbordsmotorer og tilhørende båtmerker.

– Vi fortsatte å vokse og så raskt at vi måtte bygge et mer strømlinjeformet lokale å drive fra i Ålesund. I mars 2009 flyttet vi inn i nye lokaler i Skarbøvikgata 51 i Ålesund. I 2015 utvidet vi ytterligere til en ny avdeling i Molde. For oss er det viktig at vi ikke bare selger et produkt, men at vi også kan tilby service og oppfølging, og med våre tre butikker fordelt på Ålesund, Molde og Fosnavåg kan vi gjøre nettopp dette.

Kontakt: Telefon 70 16 09 10 og tast 1 . Adresse: Skarbøvikgata 51

www.bymagasinet.net SIDE 173
Det er som medisin for sjelen å kjenne motoren jobbe mot vannet.

V I H O L D E R D E G O P P D A T E R T

L O K A L E N Y H E T E R , V Æ R O G T R A F I K K F o o l y S t d oD e g n B S 1 0

R A D I O

Å L E
F M 1 0 4 , 5 - 1 0 0 , 3 / / D A B + / / N E T T S T R Ø M F o t o L l l y s S t u d od e s i g n B S 1 1 2 0
S U N D

Åpningstider: Mandag-lørdag 11.00-16.30

www.artifex.no

Galleri Artifex Klassisk og moderne kunst . Sølv & emalje Foto: Bjørn Sindre Høydalsvik Kongens gate 7A, 6002 Ålesund schlyderoptikk Dankert Schlyder As

Musti Amfi Moa 469 54 333

Møbler og Miljø 70 14 66 40

Møller Bil 24 03 19 0

Møre Eiendomsmegling 71 19 50 00

N

NAF Ålesund og omegn 917 68 002

Nextcar 70 17 33 50

Ålesund 70 17 85 85 Bjørnsonfestivalen 911 49 119 Brages Bilforretning AS 70 17 82 00 BRO Restaurant 70 30 81 81

Oil 70 10 47 47 BySunde Studio 932 60 725 C Comfort Digernes 46 70 25 10 D

Schlyder 70 12 17 68

Norske Matfestivalen i Ålesund 934 41 307

70 14 63 95

i Molde 71 21 40 00

Ålesund hastens.com

Byggtorget Digernes 70 24 44 60

70 12 32 77

Kvik Kjøkken Ålesund 70 15 30 00

M

Miele Norge 70 10 33 33

Moa Optikk 70 14 91 90

Modena 70 15 48 00

Momentium Event AS 986 33 510

MS Arkitekter 465 70 165

Notar Ålesund 70 40 00 00

Nordbohus 45 95 20 75

Norhus 70 06 50 00

Nordstrand VVS 70 18 12 65

O

Optimera Ålesund 46 95 90 00

P

Porsche Center Ålesund 70 30 06 66

R

Radio Ålesund 70 11 10 50

Rørleggermester Trond E. Madsen 930 21 950

Røros Hetta 72 40 94 00

S

Salong Løv 916 96 555

Skarbø Gard AS 907 81 881

Skin Tonic Ålesund 920 39 294

Slettvoll 466 23 001

Sommerfesten momentium.no

Sparebank1 Nordmøre 3900

Stryntrappa - Hagen AS 57 87 35 00

Stave Mur AS 917 32 690

Strawberry Hotels strawberryhotels.com

Svanekjøkkenet 950 37 253

T

Teatret Vårt 71 24 02 80

Tellus Sunnmøre 926 29 299

Tilseth Anleggsgartner 992 27 845

U

Uno form 70 10 33 33

X

XL Gruppen 979 30 000

V

Vatnesenteret AS 70 21 31 01

W

Wattn wattn.no 02010

Å

Ålesund Sentrumsforening 93 44 13 07

Aaland
Amfi Moa
Artifex
Artikon
Aseco
Auto
Bavaria
Dankert
Edelt
Eidskrem Reklame
F Fokus Bygg 930 64 588 FUMO Fusion & Bar 70 12 04 00 GANT 70 14 65 00 Græsdal Glass 70 14 00 70 Grind Tech 957 80 947 Gullsmed Stamnæss 70 14 15 40 H HD
Helt
HTH
Høgskolen
Hästens
Karisma
Khaak
A
Bil 70 15 86 00
70 17 75 60
913 50 994
900 78 647
70 12 54 31
8-8 Ålesund 70 10 46 00 B
Bunker
Den
E
Stokkeholm
70 12 52 44
Solskjerming 934 45 000
Hjem helthjem.no
Kjøkken Ålesund 70 10 33 33
J JKE
Jugendfest momentium.no K
Interiør 70 13 04 30
Kunsthall
SIDE 178
LESERGUIDE BIDRAGSYTERE SOMMER 2023
Foto: Torgeir Rørvik
neste utg: medio. sept 2023

SERES 5 er en full elektrisk SUV Coupé som kombinerer imponerende ytelse med sikker og intelligent teknologi. Med avansert firehjulstrekk, 4 kjøremoduser, og mulighet for hengerfeste er Seres 5 forberedt på norske kjøreforhold og våre noe utfordrende veier. Nyt et raffinert og funksjonelt interiør, avanserte førerassistansesystemer og Sigma-lynsdesign.

www.bymagasinet.net ETABLERT 1928 Storgata 2, Ålesund Tlf. 70 10 70 30 firmapost@urmakernelvik.no NÅ ER
NORGES NYESTE ELBIL.
KRAFTPAKKE! SERES
DEN HER.
EN
5
Auto 8-8 Ålesund, avd. Rico Brusdalsvegen 207, 6011 Ålesund Tel. 70 15 23 20. www.auto8-8.no Pris levert Auto 8-8 Ålesund. Vi tar forbehold om evt. skrivefeil og prisendringer. Les mer om bilen på www.seresnorge.no eller skann qr-koden: PRIS FRA 599.900,Hardanger mai, 2023 483 KM 585 HK 940 NM 80 KW 4X4 FULLT UTSTYRT!

Articles inside

Ferd Båt setter kursen mot nye Farvan

3min
pages 172-173

20 - 50 FLYTTESALG!

1min
pages 169-170

Vi utdanner deg til FREMTIDENS Y R KER

2min
pages 165-168

– HELT KLART DEN BESTE BANKEN I BYEN!

4min
pages 158-161

FUMO BAR & CAFÉ, NOE FOR ALLE, MIDT I SENTRUM

3min
pages 154-157

Elegant og progressiv SUV-coupé

4min
pages 148-153

Nordic Choice Hotels heter nå Strawberry: En ny og smakfull epoke i hotellbransjen

4min
pages 142-145

LEGG SOMMERTUREN INNOM NORGES KOSELIGSTE FABRIKK

1min
page 141

Årets juleshow er Jul på Løvenvold!

3min
pages 135-138

BJØRNSONFESTIVALEN

4min
pages 126-133

Hei Alesund!

2min
pages 119-125

desember blir det endelig matavfallssortering også i gamle Ålesund

1min
pages 117-118

stjernerekka til Jugend

6min
pages 112-116

V i har prismatch på alle terassebord! Lagerførte terassebord

1min
pages 110-111

Vi hjelper deg å realisere boligprosjektet!

1min
pages 107-109

Matfestivalenen gastronimisk høydare

3min
pages 100-101

Din bank på heimebane

1min
page 79

Vi hjelper deg å realisere boligprosjektet!

1min
pages 71-74

MA X av alt

3min
pages 64-66

VIRTUELL VISNING GIR MANGE MULIGHETER

3min
pages 62-64

ELEKTRISK FRIHET FRA JEEP

3min
pages 58-61

Fra jord til bord

4min
pages 54-57

NORGES BESTE KUNDESERVICE

2min
pages 50-53

NÅR SKAL DU TESTE DRØMMESENGEN?

2min
pages 41-49

Kvalitet og skreddersydde løsninger

3min
pages 36-40

Nye MG ZS EV

1min
pages 34-35

STRÅLEBY

6min
pages 15-21

OAKWOOD –- essensen av dansk design og håndverk.

1min
pages 8-14
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.