__MAIN_TEXT__

Page 1

MODE

FORÅR/ SOMMERTRENDS SIDE 17

EVENTS FOR BØRN SIDE 7

SPIS

SÅ HJERTET DET SYNGER PÅ BRANDTS

LEI:K

Som at være hjemme hos gode venner. Bøffer, cocktails og uformel stemning. Så nemt kan man beskrive Restaurant Lei:K, hvis man spørger indehaver Kim Lei Jensen.

SIDE 2

MARYS KJOLER OG DANISH FASHION NOW 27. MARTS - 13. SEPTEMBER BRANDTS MUSEUM

Brandts er vendt tilbage til sine historiske rødder som klædefabrik. På ny er stedet blevet fyldt med tekstiler og farver.

SIDE 33


LEI:K

BØFFER, COCKTAILS OG UFORMEL STEMNING

* Indehaver Kim Lei Jensen

SOM AT VÆRE HJEMME HOS GODE VENNER Bøffer, cocktails og uformel stemning. Så nemt kan man beskrive Restaurant Lei:K, hvis man spørger indehaver Kim Lei Jensen. ”At spise her skal være lige som at være på besøg hjemme hos gode venner. Det skal være nede på jorden og afslappet – og så skal det være godt. Vi er meget kvalitetsbeviste i alt, vi rører ved,” fortæller Kim. ”Vi køber det bedste kød og lader os ikke spise af med det næstbedste. Fordi vi går så meget op i vores bøffer, var det en ekstra fjer i hatten, da vores kok Jonathan Bitzow Pedersen i februar løb med titlen ”Bedste hovedret” ved DM for professionelle kokke – en ret hvor netop oksekød var hovedingrediensen.”

COCKTAILBAR MED FINGEREN PÅ PULSEN Cocktails er en anden af grundstammerne i LEI:Ks koncept. ”Hvis man skal trække én slags spiritus frem, så bliver det uden tvivl gin. Gin er spændende, fordi det er et hurtigt voksende marked, og der er meget fokus på det nu. Der kommer måske 20 nye gin på markedet hver måned. Vi tilbyder 25 forskellige slags gin og 5 forskellige slags tonic, og vi tager os tid til at få den enkelte gin til at shine bedst muligt ved at servere den på en bestemt måde eller ved at få den til at shine i en cocktail,” slutter Kim Lei Jensen. GINOPSKRIFT Et stort cognac- eller rødvinsglas fyldes med isterninger

FROKOSTBURGER MED LUKSUSKØD TIL CAFÉPRIS Hos LEI:K kan du også nyde din frokost. Frokostmenuerne er ikke meget anderledes end hos andre restauranter og caféer, og det er priserne heller ikke. ”Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, så hos os kan du blandt andet få cæsarsalat, burger og omelet til frokost – forskellen er så, at vi hæver standarden der, hvor vi kan. Kødet i vores burgere er nok det fineste burgerkød, du kan finde. Vi hakker nemlig det kød, der er til overs fra vores aftenudskæringer og bruger det til burgerne. Så det er virkelig lækkert kød,” siger Kim.

4 cl Gin Mare fra Spanien 1/2 tsk god appelsinmarmelade 1 kvist frisk rosmarin 1724 tonic vand Gin og marmelade kommes i glasset med is, der røres let med en ske, toppes med tonic. Rosmarin slåes i bordet for at frigive olierne og stikkes ned i glasset. Nydes i solen.

SIDE 2


LUK OP FOR MASSER AF INSPIRATION OG STEMNING Du sidder nu med første udgave af Brandts Klædefabriks eget magasin. Når du bladrer rundt i magasinet, får du et indblik i denne helt specielle oase i hjertet af Odense. Du kommer lidt tættere på aktørerne i området, og du bliver forhåbentlig inspireret til at kigge forbi og gå på opdagelse i de unikke butikker, caféer og restauranter – og ikke mindst lade dig berige af de kulturelle oplevelser og events. Brandts Klædefabrik er byens kulturelle mekka og spisekammer. Området skiller sig ud fra omgivelserne på grund af den karakteristiske gammeldags industri-arkitektur i den gamle klædefabrik. Det er som at træde ind i en by i byen. Et åndehul uden biler og uden kædebutikker. Det emmer af sydlandsk stemning. Her er mennesker, udendørsliv, livsstilsbutikker, mode- og designbutikker, caféer og eksklusive restauranter og ikke mindst kulturtilbud i gavmilde mængder.

BRANDTS PASSAGE – BRANDTS KLÆDEFABRIK

SIDE 3


BRANDTS KLÆDEFABRIK

EN OASE MIDT I BYEN

Forbi de blå bannere og ind gennem porten til en oase med biografer, museer, musikhus, diskotek, eksklusive butikker, hyggelige cafeer og spisehuse og mennesker, der slapper af, køber ind og fordyber sig. De blå bannere, der blafrer på hver sin side af porten til Brandts Klædefabrik, Vestergade 73, fortæller, at derinde er der en afslappet atmosfære. Man aner cafémiljøet, Keld Moseholm-skulpturen ”Kejserens Nye Klæder” midt et blomsterflor - og mennesker på vej. Det er porten til et helt andet pulserende bymiljø end det, man kommer fra. En oase midt i Odense. Der hygges og sludres på det blomstrende, solbeskinnede cafétorv, nysgerrigt går vi videre gennem endnu en lille port til Passagen, der forbinder den travle storby med Amfipladsen. Uden stress og jag. De blå bannere byder velkommen til en arkitektonisk perle i en gammel nedlagt fabrik. Her mødes nutid og fortid. Her går det supermoderne hånd i hånd med nostalgien i et mekka af kultur, eksklusiv livsstils- og modeshopping – og ikke mindst et varieret udbud af kulinariske mødesteder, der byder på alt fra eksotiske specialiteter, traditionel og mere avanceret cafémad til det traditionsrige danske smørrebrød og gastronomi på højere plan. For det yngre publikum er der desuden et populært aften- og natdiskotek. Så der er noget at gå efter for alle interesser og aldersgrupper. For enden af Passagen ligger Amfipladsen med sin friluftsscene, der hver sommer siden 1978 har trukket titusinder til attraktive film og koncerter. Her møder vi en atmosfære, der på en skøn forårs- eller sommerdag, er en lise for sjælen.

Et særligt imødekommende miljø med vægkunst, kulørte lamper, frodige fyrretræer, mobile tømmerstabler, forvokset bord med stole, som børnene skal afprøve. Her i Farvergården er indgangen til musikteatret Magasinet og bagerst det kreative kraftcenter Kulturmaskinen indrettet i fire etager i frøfamilien L. Dæhnfeldts gamle hovedsæde, der arkitektonisk elegant er tilføjet et moderne trappetårn. I ”Maskinen” finder vi værksteder med mediegrafik, ler, smykker og tekstil. Nederst er der en café og en sal til koncerter, musik, foredrag, comedy og meget andet. Oppe på tredje, hvor der er hængt vasketøj hen over gårdspladsen, residerer Tidens Samling med sine skiftende udstillinger og en permanent, med otte stuer, der med sit originale interiør fortæller om danskerens hverdag fra 1900 til 1980erne. Nede igen, ud og til højre, er vi ved at være tilbage, hvor vi begyndte – i Passagen i hjertet af Brandts. Forbi Moseholms runde kejser, der stadig vender og drejer sig foran troldspejlet og ud gennem porten til de blå bannere, der blafrer i historiens vingesus. Helt tilbage 1750’erne vajede der en blå vadmels-flagdug foran præcist den samme Vestergade-adresse, midt i aristokraternes Odense. Den blå flagdug foran bindingsværksbygningen fortalte dengang, at her bor en faguddannet farver, der hjælper almuen med at færdiggøre hjemmegjorte klæder. Dér finder vi igen den blå historiske tråd, der forbinder den oprindelige klædefabrik for cirka 270 år siden til dén, vi kender i dag. På gensyn i Brandts Klædefabrik anno 2015.

Her er stemningsfulde ”pariser-caféer” med populære udeserveringer, biografer med smalle kvalitetsfilm for enden af hovedfløjen, der huser Det Fynske Kunstakademi og en designermøbelbutik – samt ikke mindst ”Brandts Museum for Kunst & Visuel Kultur”, der er Danmarks første museum af sin art. Her samles mennesker fra hele verden dagligt – året rundt. Med en samling på over 15.000 klassiske værker, præsenterer museet ti årlige udstillinger af ny og klassisk kunst side om side med nutidens populære billeder. Også her ser vi klædefabrikkens blå tråd, der smukt forbinder fortid og nutid. Nysgerrigt slentrer vi videre, tager hjørnet om Magasin-bygningens Collage Art og Studenterhuset, der trækker studerende til byen, og videre ind til Farvergården, hvor Peter Brandes høje keramiske facade-skulptur byder velkommen til den farverige plads med plads til familieaktiviteter, leg og finurlige indfald.

SIDE 4


VIGTIGT, AT VI STÅR SAMMEN

OM UDVIKLING AF OMRÅDET

* Tommy Hummelmose

Brandts Klædefabrik Foreningen, ”beboerforening” for butikker-, kultur- og erhvervsdrivende i området, fik for nylig ny formand, da Tommy Hummelmose overtog posten efter restauratør Jørgen Christensen, Cafébiografen, der havde været formand i 25 år. - Det er vigtigt, at vi på Brandts Klædefabrik arbejder hårdt for at bevare og udvikle det gode ry som Odenses kulturelle mekka, hvor gastronomi, design og kultur går op i en højere helhed. Det er lige så vigtigt, at vi konstant fokuserer på gæsternes gode oplevelser, siger Tommy Hummelmose, der har mange visioner for området – både her og nu og på sigt. Den ny formand fokuserer på områdets muligheder som centrum for events, og han peger bl.a. på et fyrtårn som den internationale filmfestival og nævner, som noget nyt, et større BMW arrangement den 7. juni og Øllets Dag den 5. september.

Også Odense-begivenheder som H.C. Andersen Festivals, Blomsterfestivalen, Kulturnatten, Legetøjsmarkedet kan ligesom en række sommerkoncerter opleves på Brandts. Tommy Hummelmose driver ”Visit Andersen”, en HCA webside, samt online-virksomheden ”Media Trust Online” med adresse Brandts Passage 29. Bestyrelsen består desuden af Henrik B. Sørensen, Battery Store & More, David Levy Nielsen, Kong Volmer, John Hoppe, Vinoble, Sanne Milling, Brandts, Yenz Van Tilborg, Yenz International og Jimmi Mørup Nielsen, Kulturmaskinen. Foreningen får derudover hjælp fra ejerne af Brandts Klædefabrik KD Selskaberne, som har Passage Manager Eva Pasgaard som fast medarbejder og marketingansvarlig.

SIDE 5


FESTIVALLEDER BIRGITTE WEINBERGER

MENER AT BRANDTS ”UDGØR EN FANTASTISK ARENA” FOR OFF * Artikel af John Borgkilde/journalist

Brandts Klædefabrik har i over 30 år været centrum for Odense International Film Festival, en af Fyns største kulturbegivenheder, hvor flere tusinde filmfolk og filmentusiaster fra hele verden hvert år mødes for at vise og se kortfilm af høj klasse. Ikke nok med at begivenheden foregår på Brandts, det er også her OFF’s administration har til huse. Festivalleder Birgitte Weinberger og resten af team OFF er netop flyttet fra 4. salen i Kulturmaskinen til skønne lokaler på 1. sal lige over caféen ud mod Farvergården.

- Vi har, hvad vi kalder Danmarks hyggeligste og sejeste filmfestival og det klogeste publikum, og koncentrationen af kulturelle institutioner, engagerede butikker og gode spisesteder i Brandts danner rammen for en vigtig krydsbestøvning af interesser og publikumsgrupper ikke kun under festivalen, men året rundt, fabulerer Birgitte Weinberger, som står i spidsen for OFF-holdet, der i år skruer ekstra op for festlighederne og vilde arrangementer.

GULD OG GLIMT I ØJET - Vi fejrer 40-året for OFF’s tilblivelse, og vi glæder os enormt meget til sammen med Brandts beboere at skabe et internationalt filmmekka klædt i festfarver, guld og et glimt i øjet. Festivalstemning bliver der masser af, når vi samler mennesker fra hele verden til film, fest og fordybelse.

- Det er et privilegie at være en del af Brandts-familien. OFF deler jo et stærkt interessefællesskab med områdets beboere inden for kunst og kultur generelt, som under filmfestivalen koges ind til en essens af film, fest og fordybelse.

FANTASTISK ARENA FOR OFF Birgitte Weinberger mener, at ”de fysiske rammer på Brandts udgør en fantastisk inspirerende arena, som OFF bruger kreativt til at øse ud af sin passion for kortfilm”.

Det er først og fremmest Cafébiografen, Magasinet og Kulturmaskinens sal, der er i brug under den officielle del af OFF. Her vises film, her foregår workshops og foredrag og her afvikles de store fester kulminerende med prisoverrækkelserne.

- Området er som skabt til at huse arrangementer for festivalens besøgende, så filmelskere, byens beboere og filminteresserede kan suge til sig af filmens magiske univers.

* Festivalen finder i år sted fra 24. til 30. august, og den er åben for alle. Så kom og få én på filmopleveren!

Når mor har det godt så har baby det også godt Jeg arbejder derfor både med mor… med baby… og med relationen mellem jer. Jeg hjælper jer til at finde jeres helt særlige og ganske unikke måde at forstå hinanden og være sammen på.

Forløbet består af samtaler, mindfulness-øvelser og babyspa, som er babyvandmassage i 37 gr. varmt vand

Se mere på www.ergomind.dk • Gitte Brun, Farvergården 7, 2. sal

SIDE 6


BRANDTS

OGSÅ FOR DE SMÅ BABYBRUNCH Kulturmaskinens Babybrunch hver tirsdag formiddag er efterhånden ved at være en indarbejdet succes. Køkkenet disker op med en lækker buffet og der er frirum i hele cafeen til at snakke, lege, pusle og amme, som man nu behager. Forældre og børn årgang 0 lægger selv stilen og skaber stemningen i lokalet. Kulturmaskinens Babybrunch hver tirsdag kl. 9:30-11:00. Ingen tilmelding nødvendig. Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C

SY SELV TIL BABY Hos tekstilværkstedet i Kulturmaskinen finder du Odenses kreative mødregruppe, når babysyning finder sted hver onsdag. Der syes ikke i babyer men der er assistance, modeller, opskrifter, inspiration og stof til alle tænkelige tekstile udfoldelser i form af hagesmække, tæpper, trøjer og bukser til de mindste. Det er muligt at tage barnevognen med elevatoren op og installere sig selv og sin baby på værkstedet. Kulturmaskinens Babysyning hver onsdag kl. 11:00-14:00. Ingen tilmelding nødvendig. Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C

BRANDTS MED BABY Brandts med baby er et nyt tiltag, som fast finder sted den første onsdag i måneden. Her inviterer vi forældre på barsel og deres babyer indenfor til formiddag med plads til babypludren og bleskift undervejs. Brandts med baby har et nyt tema hver gang og indeholder altid noget for både voksne og babyer. Vi slutter af med en kop kaffe, snak og babyhygge. Farvergården Brandts med baby første onsdag i måneden kl. 10:30-12:00. 100 kr. pr. voksen og 7, 2. Mageløs 5000 Odense C gratis for babyer. Graviditetsscanning Ingen tilmelding nødvendig. Tlf. 40 83 00 60 Brandts, Brandts Torv 1, 5000 Odense C

GRAVIDITETSSCANNING Mageløs Graviditetsscanning tilbyder scanning af gravide i eksklusive omgivelser i Brandts – nærmere bestemt 2. sal i Kulturmaskinen. Når du bliver scannet ved Mageløs Graviditetsscanning, er det den erfarne sonograf, Linda Andresen, som scanner dig. Som gravid er det vigtigt, at man føler sig tryg, mødt med forståelse og at der er tid og plads til spørgsmål. Magsløs Graviditetsscanning, Farvergården 7, 5000 Odense C

ERGOMIND Hos ergomind tilbydes mor/baby wellness samt BabySpa og samtaler. Et mor/baby forløb, der er tiltænkt sunde familier, som enten er kommet lidt hårdt fra start (svær graviditet/ Bestil tid til en fødsel, for tidlig fødsel) eller som ønsker at skabe en god og solid relation til sin baby. Her graviditetsscanning arbejdes med redskaber fra ergoterapi, mindfulness og coaching, og der sammensættes et forløb, hvor mor og baby på skift er i fokus. Ergomind, Farvergården 7, 5000 Odense C Mageløs Graviditetsscanning tilbyder scanning af gravide i dejlige omgivelser i centrum af Odense. Du er i gode hænder hos den erfarne sonograf, Linda SIDE 7 Andresen, som gennem mere end 15 år har scannet gravide.

Udfyld formularen på www.mageloesgraviditetsscanning.dk

Eller ring på tlf. 40 83 00 60


NYHEDER

VI HAR TRUKKET ET PAR HISTORIER FREM

NY LOUIS POULSEN SPECIALAFDELING

HOS INGVARD CHRISTENSEN

VI ER FLYTTE Louis Poulsens sortiment spænder bredt – lige fra de velkendte PH lamper og Arne Jacobsens klassikere til designeren Louise Campbells raffinerede og nyskabende belysning. Altid har tidens mest interessante talenter fundet vej til Louis Poulsen, og resultatet er belysning, der har gået sin sejrsgang over hele verden. Med andre ord er lamperne ikke blot indbegrebet af exceptionel lysbehandling og æstetisk design. De udsender også et komfortabelt og stemningsskabende lys – et lys som er en nydelse at være i nærheden af, hvad enten det hænger i spisestuen eller over mødebordet. Hos Ingvard Christensen Brandts Klædefabrik gennemgår salgspersonalet løbende undervisning hos Louis Poulsen og kan informere og rådgive om lige præcis den form for belysning, kunden har behov for.

50 meter

Til Brandts Passage KOLBÆK – NY BUTIK BYDER PÅ MÆRKEVARER

Det skal fejres!

Man bliver straks tiltrukket af den nye lille, men yderst charmerende og stilfulde tøjforretning. Alt er håndplukket af indehaver Dorte Kolbæk og i den fineste kvalitet. Stilen er gennemført ned til sidste detalje, og på væggene finder man flotte værker malet af Dorte Kolbæk selv.

Besøg os i butikken og få 15% rab

Her er smarte klassiske designs, men også mærker, som ikke er set før.

I Kolbæk finder man mærker som f.eks Bruuns Bazaar, Julie Brandt, Moliin, Reiko, Gestus, Amust, undertøjsmærket North samt sko af mærket The Last Conspiracy.

Pas & Kørekort

Lav din egen fotobog

Foto

BILLEDBUTIKKEN ER FLYTTET TIL BRANDTS PASSAGE Billedbutikken startede i 1982 i Vestergade 75, lige ved Brandts Passage. Konceptet var dengang, som i dag: Lynhurtig fremkaldelse og fotoarbejde, men samtidig i den bedste kvalitet. Billedbutikken tager billeder til pas, kørekort samt visum på få minutter og med garanti for godkendelse hos myndighederne. Herudover laves et utal af forskellige fotogaver med personlige billeder påtrykt som t-shirts, krus, musemåtter, puslespil, tasker m.m. ”Butikken i Brandts Passage passer perfekt til det behov, vi har i dag. Med produktion på Tagtækkervej har vi ikke længere behov for så mange kvadratmeter. Området har alt – oplevelser, kultur, musik, butikker og cafeer. Men samtidig har det noget, som ingen andre steder har. Det er en oase, som emmer af atmosfære og autenticitet,” fortæller indehaver Jan Rasmussen.

SIDE 8


EVENT

KALENDER

DET MÅ DU IKKE GÅ GLIP AF/DET KAN DU OPLEVE: JAZZ, BLUES & FOLK MUSIC JAM DAYS 10.-14. JUNI Brandts Klædefabrik fyldes med musik, både indendørs og på de udendørs scener. Der bliver rig mulighed for at lytte til genrerne fra både danske og internationale artister hen over 5 dage på de forskellige scener. TJEK PROGRAMMET PÅ WWW.JAMDAYS.DK

KÆMPE LEGETØJSMARKED PÅ AMFIPLADSEN LØRDAG DEN 20. JUNI KL. 10:00-14:00 bliver Amfipladsen i Brandts Klædefabrik atter omdannet til et eldorado af legetøj. Det er fjerde år i træk, at der afholdes legetøjsmarked på pladsen. Der vil være rig mulighed for at gøre en god handel, når pladsen fyldes med over 100 legetøjsboder. Der er gratis adgang, og alle er velkomne til at kigge på det enorme udbud af varer, som børnene har hentet frem fra børneværelsets gemmer og kroge.

BMW INDTAGER BRANDTS LUX TO THE MAX SUNDAY – SØNDAG D. 7. JUNI KL. 10:00-14:00 BMW og Brandts Passage inviterer indenfor til en unik dag med luksusbiler i fokus. Der vil være overraskelser, konkurrencer, musik, rød løber i hele gaden og ikke mindst biler i luksusklassen. På dagen introduceres den helt nye BMW 2-serie Gran Tourer, som byder på op til syv siddepladser. Kombiner dagen med et besøg i områdets unikke butikker, som holder søndagsåbent.

KULTURMASKINEN FYLDER 6 ÅR - HIP HIP HURRA! LØRDAG D. 23. MAJ KL. 10:30-16:00 I den anledning fyldes Farvergården med musik, gøgl, teater og kunsthåndværkermarked! Der er gratis brunsviger til de første 200 gæster som startskud til en forrygende dag. Alle oplevelser og aktiviteter er gratis — så kom og vær med! Farvergården 7, 5000 Odense C.

NIMBUSTRÆF I FARVERGÅRDEN LØRDAG D. 9. MAJ KL. CA. 10:30 Oplev de fascinerende og flotte Nimbusmotorcykler ved Kulturmaskinen i Farvergården. Kom helt tæt på de spændende maskiner, der er Danmarks eneste seriefabrikerede motorcykler.
 Nimbusmotorcyklerne vil ankomme til området ved Brandts Klædefabrik kl. ca. 10:30.

BRYLCREMETRÆF PÅ AMFIPLADSEN LØRDAG D. 9. MAJ KL. 11:00 Oplev de gamle motorcykler fra 1950’erne, 1960’erne og 1970’erne, livsstil fra samme periode og pigtrådsmusik. Det er ingredienserne, når der i maj igen er brylcremetræf i Brandts. Det er syvende gang, der arrangeres brylcremetræf i Odense, og der vil på Amfipladsen være mellem 100 og 200 klassiske motorcykler samt 60’er-musik til at spille op til en festlig eftermiddag.

SIDE 9


– tøjet til de 4 årstider

Jersy blazer fra Marc Cain – fåes i grå, blå, rosa beige og sort

Maryley jeans med forskelligt print

Brandts Passage 17-21 5000 Odense C Tlf. 66 13 76 00 www.Vivaldi-Odense.dk Mød os på Instagram & Facebook: vivaldi-odense

SIDE 10


T1 af Bykato Designvinderen fra Andersen 95x220 cm. – udtræksbord

Finn Juhl Pelikan stol Specialudvalgt stof m. hynde og knapper i læder el. stof. Fås i flere farver.

NU: 9.950,FØR: 15.950,-

NU: 21.500,FØR: 32.930,-

FORARS TILBUD I ODENSE Besøg Ingvard Christensen og få dansk og international topdesign til forårspriser. Vi giver dig inspiration til at se dit hjem med nye øjne og præsenterer det bedste til boligen – fra klassisk møbeldesign til moderne møbelkunst.

Flagermus stol Læder. Fås i flere farver.

NU: 5.500,FØR: 7.000,-

Finn Juhl Poeten sofa Specialudvalgt stof m. hynde og knapper i læder el. stof. Fås i flere farver.

INGVARD CHRISTENSEN

NU: 31.900,FØR: 48.033,-

Lyngby Jernbanevej 8A, 2800 Lyngby Tlf. 45 16 10 70 lyngby@ingvardchristensen.dk Odense Amfipladsen 9, 5000 Odense C Tlf. 55 37 74 11 odense@ingvardchristensen.dk

Sofaen fås i 3 størrelser. Spørg i butikken for priser.

BESØG OGSÅ VORES WEBSHOP INGVARDC.DK

”Brandts” sofa 2 ½ pers. sofa i udvalgt læder. Fås i flere farver.

ÅBNINGSPRIS 15.900,-

Esbjerg Storstrømsvej 2, 6715 Esbjerg N Tlf. 75 47 01 11 esbjerg@ingvardchristensen.dk Vejle Ladegårdsvej 3, 7100 Vejle Tlf. 75 85 82 11 vejle@ingvardchristensen.dk ingvardchristensen.dk

SIDE 11


SIDE 12


SIDE 13


Farvergården 7, 2. 5000 Odense C Tlf. 40 83 00 60

Mageløs

Graviditetsscanning

Bestil tid til en graviditetsscanning

Mageløs Graviditetsscanning tilbyder scanning af gravide i dejlige omgivelser i centrum af Odense. Du er i gode hænder hos den erfarne sonograf, Linda Andresen, som gennem mere end 15 år har scannet gravide.

Udfyld formularen på www.mageloesgraviditetsscanning.dk

Eller ring på tlf. 40 83 00 60

Linda er registreret i Fetal Medicine Foundation og medlem af Dansk Føtalmedicinsk Selskab. For dig er det en garanti og sikkerhed for, at du får foretaget graviditetsscanningen af en certificeret sonograf. Og så er hun selv mor til 3 børn, hvilket betyder, at du bliver mødt med både professionel og personlig forståelse. Vi tilbyder følgende graviditetsscanninger: · · · · · ·

Tidlig scanning: Uge 7-14 Tidlig misdannelsesscanning: Uge 14-18 Kønsscanning: Uge 15-40 Tryghedsscanning inkl. 3D: Uge 15-40+ Misdannelsesscanning: Uge 19-23 3D scanning-4D scanning: Uge 25-32

EN HELT SPECIEL OPLEVELSE...

kontakt@mageloesgraviditetsscanning.dk | www.mageloesgraviditetsscanning.dk

SIDE 14


PASSION FOR FASHION BRANDTS PASSAGE 34 MOBIL 60104024

SIDE 15


10 Brandts Passage 28 5000 Odense C T + 45 2830 1405 www.dinavejling.dk dk@dinavejling.dk

års jubilæum Dina Vejling har udstillet og solgt moderne dansk kunsthåndværk i Odense i 10 år. Velkommen til reception den 13. maj kl. 15 - 18

Brandts Passage 28 Brandts Passage 5000 Odense C 28 5000 Odense C 28 Brandts Passage T + 45 2830 1405 T + 45Odense 2830 1405 5000 C www.dinavejling.dk T + 45 2830 1405 www.dinavejling.dk dk@dinavejling.dk dk@dinavejling.dk www.dinavejling.dk dk@dinavejling.dk

SIDE 16

Moderne dansk kunsthåndværk af 70 kunsthåndværkere Modern Danish crafts created by 70 artisans Modernen dänischen kunsthandwerk - 70 künstleren


MODE

FORÅRSMODEINSPIRATION

1.

1.

6. 3.

6.

6.

2.

4.

2.

5.

3.

Fotos: Maros

2.

5.

1. Dina Vejling: Karen Fly, kr. 1.250. Karina Hunnerup, Rough princess, kr. 2.400-7.500. 2. KOLBÆK: Viola sky bikinitop, kr. 499. Bikinitrusse kr. 399. Reiko shorts kr. 699. Amust sandal kr. 999. 3. BAD HABIT: Tie dye kjole kr. 799. Palazzo bukser kr. 499. 4. Lysgaard: Edith og Ella, kr. 1.599. 5. Vivaldi: Charlotte Sparre top kr. 1.599. Maryley bukser kr. 1.399. 6. Marron: Benedikte Utzon jakke kr. 1.999. Shorts kr. 999. Hegos sko, kr. 999,-

SIDE 17


NEW YORKER STEAKS, COCKTAILS & WINE 3 RETTERS MENU FRA 289,FROKOST FRA 119,KL. 12.00 - 15.00

Find os p책 Brandts Passage 35, lige bag ved scenen | Tlf 66 11 66 12 | www.leik.dk 20150410 Brandts Magasinet 190x128.indd 1

08/04/15 08.56

BRANDTS PASSAGE 2, 5000 ODENSE C WWW.ALLESTEDLUND.COM

SIDE 18


Stålpander, emalje, krus, krydderier, olie, salt, chili, te, kaffe, chokolade, trøffeljern, køkkengrej ... og mange, mange flere spændende ting til køkkenet. Sommersunivers.dk Brandts Passage 31 e, 5000 Odense C.

JAKKE ROY ROBSON

2000,-

TØRKLÆDE ROY ROBSON

349,-

SKO NOBRAND SKJORTE STRELLSON BUKSER HILTL

1099,650,1099,-

KASKETTER STETSON

600,-

HAT BORSALINO

1365,-

BRANDTS PASSAGE 25 5000 ODENSE C + 45 66177617

SIDE 19


MINDER FRA DEN STOLTE FORTID

DE ORIGINALE STEDNAVNE KAN STADIG SES I BRANDTSOMRÅDET * Artikel af John Borgkilde/journalist

Brandts Klædefabriks nænsomt renoverede industribygninger står den dag i dag som symboler på udviklingen i det industrielle samfund. Og de bevares som kulturarv. Det er snart 40 år siden, fabrikken lukkede, men man kan stadig mærke nutidens stolthed over, at det er lykkedes at bevare bygningerne, der er forvandlet til biografer, teatre, museer, værksteder, musiksteder, diskoteker, cafeer og butikker. Originale stednavne på gavle og vægge – og over døre og porte med bogstaver og årstal i bronze – som f.eks. ”Nobberiet”, ”Skæreriet”, ”Farveriet”, ”Kedelhuset”, ”Pressen”, ”Gammel stald”, ”Mellemhuset”, ”Sidehuset” og ”Valkeriet” fortæller med deres tavse sprog krøniken om stolte tider. Velbevarede originale navneskilte rundt på Brandts, indgangssøjlerne i sten ved Pantheonsgade og den høje røde skorsten i Pantheons Passage minder os om en stolt industriel fortid. Brandts er et stykke levende historie — lige midt i Odense.

OPLEV DEN SYDEUROPÆISKE KAFFEKULTUR HOS FREDO’S VED AMFIPLADSEN I BRANDTS SMAG DE MANGE UNIKKE VARME OG KOLDE DRIKKE: FROZEN CAPPUCCINO, FREDO’S CAPPUCCINO YOGHURT VANILJE SHAKE M/OREO & FRAPPE OG ALTID VARME FOCCACIA OG KAGE

SIDE 20


VINOBLE

Fotos: Maros

VEJEN TIL VINOBLE OG BRANDTS PASSAGE

* Indehaver John Hoppe

FRA PROFESSIONEL SOLDAT TIL PROFESSIONEL VINMAND En slikbutik for voksne. Sådan beskriver John Hoppe selv sin forretning Vinoble, en af Odenses største og mest velassorterede, når det gælder vin, whisky og alt andet attraktivt inden for denne genre.

John Hoppe startede sin nye karrierevej som butikschef i delikatesseforretningen Al Mercato, hvor han udvidede sit kendskab til mad. ”Det betyder, at jeg i dag kan udpege den vin, der passer nøjagtig til den og den ret og som gør både mad og vin bedre. Det betyder, at jeg kan give vores kunder en rigtig god vejledning, når de kommer ind i butikken og spørger, hvilken vin der går til fx oksemørbrad eller til en isdessert med lakrids. Eller omvendt hvis kunden køber en god vin, så kan jeg hjælpe med at komme med menuforslag til den.”

Når du besøger Vinoble-butikken i Brandts Passage, er du sikker på, at der er kræset for kvaliteten. Der er et bredt udvalg af især whisky, rom og gin ud over naturligvis vin og specialøl. John Hoppes fokus har været at sørge for, at der er noget for ethvert budget uden at gå på kompromis med kvaliteten. Og det betyder, at det også er nogle af de bedre dråber, som står på hylderne. Som en ekstra kundeservice og stor fordel for alle os, der ikke altid ved, hvad vi skal vælge, er der altid nogle åbne flasker, som man kan smage på.

VEJEN TIL VINOBLE OG BRANDTS PASSAGE Peter Reumert Schaltz fra Østjysk Vinforsyning havde lagt mærke til John Hoppe og hans sans for vin og mad ved en vinsmagning. Da Al Mercato lukkede, bad han ham blive butikschef i Vinoble Odense, og i juni 2009 overtog John Hoppe så Vinoble, der i dag består af to butikker i Odense. Den anden ligger på Dalumvej. Tidligere lå den mindste Vinoblebutik i Overgade, men i 2014 flyttede den til Brandts Passage. “Jeg blev simpelthen mere og mere forelsket i kvarterets charme og liv – det er Paris i Odense,” fortæller John. Og John ser da også masser af muligheder for Vinoble i Brandts. Når sommervarmen rammer Brandts Passage, er det planen, at Vinoble Odense starter udendørs rom-, gin-, whisky- og ølservering. “Idéen er, at alle skal kunne smage nye ting til en fornuftig pris – dette gør, at vi kan have flere forskellige flasker åben til smagning igennem året. Men det bliver også en anderledes undergrundsagtig måde, det kommer til at ske på,” siger John med et stort smil.

HJEMMEVANT PÅ BÅDE SLAGMARKER OG VINMARKER Da John Hoppe for over 20 år siden tog hul på sin karriere, stod der professionel soldat på visitkortet. Han var ofte udsendt til verdens brændpunkter. Og i sin fritid kombinerede han jobbet som soldat med sin store passion for vin og whisky ved at besøge alle de vingårde og destillerier, han var i nærheden af. Engang havde han 11 liter whisky med hjem i en rygsæk fra en rejse som ung soldat. Tolderen studsede over, at det skvulpede, men nævnte blot noget om, at det var godt, der var nogen, der kæmpede for Danmark. Det var også i soldatertiden, at John Hoppe for 21 år siden mødte sin nuværende kone, Louise Vacher, og det ændrede på flere måder hans liv. Svigerfar var direktør i Kruse i Langeskov og havde kælderen fyldt med vin: ”Og da erfarede jeg, at jeg havde en ekstra god hukommelse, når det gjaldt om at huske smagen af hver enkelt vin. Her startede tanken for alvor om, at der måske var et andet liv end livet som professionel soldat for mig,” fortæller John.

KOM OG SMAG PÅ DRÅBERNE 7. maj kl. 18:30: Top Bourgognesmagning, Winemakers Dinner hos Restaurant Pasfall. I september: Vinfestival. 5. september: Øllets Dag. Løbende: Vin- eller spiritusmagninger, se www.vinoblebutik.dk

SIDE 21


Dit lokale privathospital – Nu også plastikkirurgi og kosmetisk behandling

Besøg os på www.cfrhospitaler.dk

Vores specialer · Reumatologi

· Rygkirurgi · Ortopædkirurgi · Håndkirurgi · Mave/tarm kirurgi · Urologi

· Plastikkirurgi · Gynækologi · Røntgen og scanning · Fysioterapi/genoptræning · Neurologi

Vi sikrer kvalitet gennem specialisering

CFR Hospitaler A/S Hans Bekkevolds Allé 2B 2900 Hellerup Telefon 39 77 70 70

Pantheonsgade 25 5000 Odense C Telefon 65 48 70 70

info@cfrhospitaler.dk www.cfrhospitaler.dk

SIDE 22


Museum for klæder, form og bolig - Danskernes dagligdag i det 20. århundrede. Et ‘hands-on’ museum hvor atmosfæren og de mange detaljer sætter gang i erindringerne hos det voksne publikum, mens børn og unge kan lære nyt om tidligere generationers liv.

I den Permanente udstilling - kan du gå på opdagelse i de tidstypiske stuer, der repræsenterer tiden fra 1900 til 1980’erne. Stuerne giver et charmerende indblik i den nære fortid. Her må man sidde i møblerne, åbne skufferne, læse i bøgerne, prøve tøjet og lytte til musikken. Alle sanser kan tages i brug. På museet kan man gå igennem tiden, følge udviklingen og sammensætte sin egen historie. Et sted, hvor alle generationer kan mødes og dele deres Museets vekslende særudstillinger - har fokus på emner og design fra det 20. århundrede. Den aktuelle særudstilling giver et unikt indblik i Danmarks kulturhistorie gennem fortællingen om Nimbus & Nilfisk. Oplev dansk industri i verdensklasse hos en mastodont inden for dansk industriel design og den indflydelse, Fisker & Nielsens’ innovative ideer og konstruktioner har haft på danskernes hverdag.

Dansk Design ABC - N for Nimbus & Nilfisk 2. februar til 17. december 2015 www.tidenssamling.dk - om særudstillinger, arrangementer, café og museumsbutik Tidens Samling, Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C, tlf. 6591 1942 Åbent mandag til lørdag 10-16 samt 1. søndag i måneden 11-15

SIDE 23


PASFALL

TAFFELANDEN 1 - SELSKABSLOKALER PÅ FØRSTE SAL

SKAL DER VÆRE FEST, SÅ LAD DER … Maden og vinen. Det er det, det handler om. Det hersker der slet ingen tvivl om, når Thomas Pasfall fortæller. Kokken Thomas Pasfall behøver vel ingen nærmere introduktion med titler som årets kok, årets ret og årets restaurant bag sig. Siden maj 2013 har han uddelt madoplevelser ud over det sædvanlige til gæsterne i Restaurant Pasfall i hjertet af Odense. En beliggenhed, som var altafgørende, da Thomas skulle finde lokalerne til næste kapitel af sin karriere efter tiden på Munkebo Kro. ”Folk fra København kender til Brandts – det er et kendt brand, og det ville vi gerne være en del af. Brandts er Odenses kunstneriske kvarter, som i disse år er godt på vej til at få endnu et prædikat på sig som Odenses spisekammer,” siger Thomas Pasfall om valget af lokaler.

Fotos: Maros

SELSKABSMENUER PÅ NIVEAU MED A LA CARTE I dag skal snakken handle om en and. Nærmere bestemt om Taffelanden 1., som er navnet på Restaurant Pasfalls selskabslokaler på første sal. Ud over beliggenheden i Odense var det også afgørende for Thomas Pasfall, at der var plads til selskaber. ”Selv om vi måske er mest kendt for a la carte-restauranten, så er selskaber en stor og vigtig del af vores forretning. Når man vælger at holde sin fest her hos os, slipper man selv for bøvlet og for at rende rundt og være stresset under festen. Det bliver en fest, som også værten eller værtinden kan nyde og være 100 % til stede sammen med de mennesker, de har inviteret. Der er taget hånd om det hele, og det gælder bare om at nyde oplevelsen. For det skal være en oplevelse at holde fest. Det er en stor glæde for os at samle et større antal gæster og få det til at spille maks. At give gæsterne samme sublime oplevelse som ved a la carte,” fortæller Thomas Pasfall med begejstring i stemmen. ”Vi er af den holdning, at alt bare skal være i orden. Alt fra maden og

vinen til serveringen og rammerne. Jeg har hørt folk, der selv står for at holde deres fest sige, at det og det er lige meget. Men det er det jo ikke, for hvorfor så holde fest?” DET STARTER OVER EN GOD MIDDAG Ofte starter kundernes ønske om at holde deres selskab over den gode stemning og den gode mad og vin, når de nyder en a la carte-middag i restauranten. Den oplevelse vil de gerne give deres gæster. Med Thomas Pasfalls egne ord er det ”en totaloplevelse i unikke rammer. Det er mad, som ikke laves andre steder i Odense. Det er vin, du ikke kan få andre steder i byen. Der er fuld fokus på gæsten og service er en selvfølge. Du skal ikke bede om det der ekstra, der bare gør det hele meget bedre – det er en selvfølge, at der er snacks til aperitiffen og der er petit fours til kaffen.” Og snakken falder naturligt tilbage på den mad, som trods alt er det vigtigste i Thomas Pasfalls univers. ”Vi lægger vægt på mad, der følger sæsonen, og der er altid fokus på smagen. Vi bruger de samme råvarer, som gæsterne oplever i restauranten. Kunsten er at lave mad, der fungerer til mange mennesker. Vi tilpasser både mad og vin til gæstens behov både smags- og prismæssigt.” HVORFOR LIGE TAFFELANDEN? ”Anden har på den ene eller anden måde fulgt min kone Annesofie og jeg gennem 20 år. Vi har arbejdet med ænder på menuen, i logoer og så videre. På Munkebo Kro kaldte vi selskabslokalet for Taffelanden. Det navn tog vi med os. Ænder smager godt, men de er også flokdyr, som viser, at man er stærkere sammen end alene. Sådan er det også for os i Restaurant Pasfall,” fortæller Thomas Pasfall.


*Thomas i de flotte lokaler på 1. salen

FAKTAFABRIKKEN A HVA’ FOR EN AND? TAFFELAND: Fuglenavn, vildanden Fuligula ferina, kendt for sit særlig velsmagende kød.TAFFEL: 1. Fornemt måltid hos en fyrste. 2. Fornemt dækket spisebord hos en fyrste. Kilder: Ordbog over det danske Sprog og Den Danske Ordbog 8 TIPS FRA THOMAS PASFALL TIL DIN FEST 1. Planlæg altid menuen god tid i forvejen og tænk på årstidens råvarer. 2. Står du selv for maden, så planlæg retterne, så du også kan være vært. 3. Et flot veldækket bord giver appetit og skaber forventning om en god fest. 4. Borddækningen må gerne være enkel, det virker altid. 5. Sørg for bestik til de forskellige retter, du serverer – genbrug ikke. 6. En kompottallerken til brød samler krummerne ét sted. 7. Dæk bordet dagen i forvejen – puds glas og fold servietterne. 8. Stryg dugen, når den er lagt på, så du fjerner pressefolderne.

FAKTA OM PASFALL TAFFELAND 1. 1. Smukt lyst selskabslokale i behagelige lysegrå nuancer 2. Velegnet til store og små arrangementer, dog maks. 90 personer (fx konfirmation, fødselsdag, jubilæum, bryllup, firmafest, møde og private dining) 3. God akustik 4. Plads til underholdning 5. Egne toiletter 6. Egen indgang med elevator 7. Lydanlæg, projektor og lærred 8. Ligger midt i Odense ved Brandts

ÅRTIETS FEST BLEV HOLDT PÅ TAFFELAND 1. ”For nylig holdt jeg en 20’er fest med omkring 80 gæster. Alt var iscenesat, som var man i 1920’erne: Helt ned i bordplanen og menuen med champagne, portvin og cocktails, som man drak dengang. Hvis man ønsker det, så går Thomas helt ind i det. Vi fik 4 retter med årstidens råvarer bl.a. stenbiderrogn og foie gras, som Thomas er berømt for. Festen var en rigtig god oplevelse for os, og flere gæster har efterfølgende kaldt festen for ikke årets, men årtiets fest. Så vi kan ikke være andet end fuldt ud tilfredse.

Det gode ved at holde et selskab hos Pasfall er, at du kan tilpasse det hele. Og prisniveauet ligger et sted, hvor de fleste kan være med – og Thomas giver den stadig gas og holder kvaliteten i top. Du får nøjagtig samme oplevelse, om du bestiller a la carte i restauranten eller om du holder en fest for 80 mennesker. Du skal bare sige, hvad du vil have. Så sørger de for det.” Jørgen Jokumsen, der har holdt flere private selskaber i Taffeland 1.

SIDE 25


Åbningstider

Studenterhus Odense: Mandag - onsdag 10-22 Torsdag - lørdag 10-02 Søndag 10-16

Studievalg Fyn: Mandag 12-18 Tirsdag 10-15 Onsdag Lukket Torsdag 10-15 Fredag 10-14

Af studerende for studerende Café - bar - studiezone - studievejledning - bibliotek

Studiezone:

Mandag 12-18 Tirsdag - torsdag 10-17 Fredag 10-16 Syddansk Universitets Bibliotek Tirsdag - torsdag 10-17 Fredag 10-16 Amfipladsen 6 5000 Odense C www.studenterhus.dk info@studenterhus.dk

SSyddansk yddansk U Universitetsbibliotek niversitetsbibliotek

SPOKEN WORD

#swf15 www.spokenwordfestival.dk

festival 2015

Vi hylder ordet fra d. 14.- 22. August

SIDE 26


MULIGHEDERNES MANGFOLDIGE MØDESTED BY- OG KULTURRÅDMAND JANE JEGIND (V) ER STOLT OVER AT VISE BRANDTS OMRÅDET FREM FOR SINE GÆSTER ... * Artikel af John Borgkilde/journalist

* Jane Jegind

- Brandts har udviklet sig til et spændende og unikt område, lige midt i Odense, der byder byens borgere og gæster på en mangfoldighed af muligheder for at gå på opdagelse inden for eksklusiv kunst, kultur, cafeer, madhuse og shopping, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

- I det hele taget er klædefabrikken mulighedernes område, som i Farvergården, hvor Magasinet og Kulturmaskinen holder til, siger rådmanden, der opfordrer til selv at smøge ærmerne op og udfordre egne kundskaber i et af værkstederne. Eller man kan vælge, lidt mere tilbagelænet, at lytte til en af de mange koncerter på Brandts – ude eller inde.

Hun er stolt over, på byens vegne, at vise Brandts Klædefabrik frem for byens gæster og fremhæver helt aktuelt den flotte udstilling ”Danish Fashion Now”, der frem til september vises på Brandts Museum, der er et besøg værd for alle, som kan lide kunst – eller som blot vil have en god oplevelse.

- Vi må ikke glemme, at Brandts også er identisk med biografer, spændende caféer og restauranter samt livsstilsog modebutikker med masser af fristelser, hvor der nydes og bydes.

Området har mange muligheder. Det er her, byens fantastiske internationale filmfestival foregår hvert år i august, og i Studenterhuset på Amfipladsen har de studerende en kærkommen mulighed for at udbygge deres sociale netværk og ikke mindst for at træde ind i forpligtende fællesskaber, bemærker Jane Jegind, der udtrykker stolthed over, at det rent politisk lykkedes at få placeret dette hus i hjertet af Brandts.

By- og kulturrådmanden siger, hun er parat til igen at se på planerne for udvikling af latinerkvarteret mod Dideriksenkarréen og H.J. Hansens baggårde med Brandts som dynamoen. - Her er der masser af muligheder, som byen bør udnytte, og derved kan vi åbne Brandts lidt op, uden at det sker på bekostning af områdets egenart.

POLITISK DRAMA

REDDEDE BRANDTS FOR 40 ÅR SIDEN

SKULLE KOMPLEKSET RIVES NED ELLER BEVARES? * Artikel af John Borgkilde/journalist

I 1973 oplevede Brandts Klædefabrik sit største og mest udbytterige år i sin 250 årige historie – som klædefabrik. Oliekrisen skulle kort efter blive fabrikkens skæbne – og i 1977 gav ledelsen op. Storhed og fald på ganske få år. Industrieventyret var slut.

Han sad i en arbejdsgruppe med blandt andre arkitekt Kristian Isager. Gruppens opgave var at kombinere private og offentlige formål og skabe udviklingsmuligheder til glæde for Odense – ud i fremtiden. Robert Dalskov kuppede planerne om klædefabrikken igennem i byrådssalen og gennemførte derpå aftalen med de driftige jyske købmænd Kjeld Droob og John Hanssen, KDSelskaberne, der købte ejendommen ubeset for 6,25 mio. kr. – mødet varede bare 25 minutter.

Skulle det store centrale kompleks midt i Danmarks tredje største by rives ned – eller bevares? Klædefabrikkens fremtid var på byrådets dagsorden på det sidste møde inden sommerferien den 4. juni 1980. Det blev et politisk drama på Odense Rådhus.

Den handel har Odense lige siden været godt tjent med.

Kommunen havde overtaget klædefabrikken, men renovering og slet ikke genanvendelse af gamle industribygninger var ikke almindeligt – og slet ikke i Odense. Det er der mange triste eksempler på. De afgørende politiske visioner for genanvendelse af fabrikken og hele området stod den unge socialdemokratiske rådmand Robert Dalskov Andersen for. * Fabrikken hvor mange Odense borgere var beskæftiget

SIDE 27


SIDE 28


BATTERIER

EN SELVFØLGE INDTIL DE IKKE VIRKER LÆNGERE ... Batterier er typisk noget, vi kun tænker på, når de ikke virker. Ellers skænker vi dem ikke en tanke. Men det burde vi måske. Det fortæller Henrik Sørensen fra Battery Store & more, og han afslører også, at batterier faktisk er sjove at sælge – også efter 15 år.

er vi rigtig glade for, for det betyder, at de får et batteri, der passer, og det er med til at give os den store erfaring, vi har opbygget gennem årene – og som bare gør vores rådgivning endnu bedre,” slutter Henrik.

3 BATTERI-TIPS FRA HENRIK SØRENSEN HAR DU TJEKKET DINE BATTERIER FOR NYLIG? Hvis du er som de fleste danskere, er svaret sikkert nej. Men der er god grund til at give dine batterier et årligt tjek. For nylig havde Henrik besøg af en kunde, som ville ønske, hun havde tjekket dem. En kvinde kom ind for at få skiftet batteri i sin Beolink1000 fjernbetjening til sit B&O tv. ”Vi opdagede, at batteriet, som havde udløbsdato i 2011, havde lækket syre og ødelagt fjernbetjeningen. Det koster ca. 1.200 kr. at købe en ny, så det var jo ærgerlige penge,” fortæller Henrik.

LAV ET ÅRLIGT BATTERITJEK AF ALLE BATTERIER I HUSET: Tjek for syre og tjek udløbsdato. Skift batterierne, hvis der er syretegn eller hvis der er 1-2 år til udløb, så du undgår ødelagte ting. Husk også børnenes legetøj, som måske ikke har været brugt i flere måneder. OPBEVARING AF BRUGTE BATTERIER: Ligger dine brugte batterier og roder rundt hjemme i skuffen, så pas på, for de kan starte en ildebrand (i tilfælde af kortslutning). Opbevar de brugte batterier i et syltetøjsglas med patentlåg. Glasset er lufttæt, så hvis der skulle ske kortslutning, så sker der ikke noget ved det.

JA, DET KAN FAKTISK VÆRE SJOVT AT SÆLGE BATTERIER Henrik Sørensen og Gert Brandt, som du kan møde i butikken, sætter stor ære i at levere god service til alle kunder. Og mon ikke den gode service spiller en rolle for, at butikken lever rigtig godt på 15. år og er den eneste af sin slags i Norden. Henrik Leth Børsen, der er kunde hos Henrik og Gert, bekriver servicen på denne måde: ”Sjældent oplever man en butik som denne, hvor service og know-how, er noget, som ekspedienterne går så meget op i. Der er ingen tvivl om, at dette ikke blot er et arbejde, men også en livsstil.”

GENOPLADELIGE BATTERIER: Køb dem kun til de ting, hvor der er et stort forbrug som fx mus, keyboard, spillekonsoller, digitalkameraer og blitz. Ellers kan det vise sig at være en dyrere investering end hvis du bare havde købt et almindeligt batteri.

Sådan en udtalelse er Henrik Sørensen rigtig glad for at høre, for det er lige præcis det, der gør, at han synes, det er sjovt at sælge batterier hver dag. ”Det vigtigste for os er, at vores kunder går glade ud af døren med batterier, der passer til lige præcis deres produkt og deres behov. Vi har mere end 1.000 forskellige batterier på lager, så der er jo ikke noget at sige til, hvis man oplever at komme hjem med det forkerte batteri fra supermarkedet. Her i butikken kan vi give råd og vejledning, så vores kunder kommer hjem med noget, der virker. Mange af vores kunder tager deres produkter med ind til os. Og det

Brandts Passage 30-32 · 5000 Odense C · 66 11 61 44

SIDE 29


VI ER FLYTTET! 50 meter

Til Brandts Passage

Det skal fejres! Besøg os i butikken og få 15% rabat på: Pas & Kørekort

Lav din egen fotobog

Fotofremkaldelse PÅ 15 MIN

.

n Rabatkupo

-15%

Medbring mig i den nye butik og få rabat på dit køb. Gælder indtil d. 30/8 2015

arbejde

På alt foto

Vestergade 71 Brandts Passage 31B Odense C

MAX 1 KUPON PR. KUNDE

www.billedbutikken.dk Billedbutikken i Odense C Brandts Passage 31B Billedbutikken Odense M Tagtækkervej 5 ovf. Harald Nyborg Masser af gratis p-pladser post@billedbutikken.dk Tlf: 66 12 50 70

SIDE 30


Drop in - NÅR DU HAR TID Yoga hele året - ingen binding - ingen medlemskab

{ KONCEPT • • • • •

Klippekort eller betaling pr. gang Drop in timer - uden tilmelding Intro- og grundforløb WWW.DROPINYOGA-ODENSE.DK Lukkede hold -lige over Tidens Samling og Kulturmaskinen Gravid yoga Vestergade 75E, 4. sal, 5000 Odense C Tjek facebook eller hjemmesiden Kontakt Resi på 28 51 67 66

- meget mere end gode film...

Brandts Passage 39-41 * Tlf. 66 13 16 16 * info@cafebio.dk * www.cafebio.dk

SIDE 31


Lysgaard åbnede i 2008 på matriklen. Den blev senere opkøbt og er nu ejet af Marc Lauge. Vi har i dag en bred vifte af de lækreste udvalgte varer. Vi som personale sætter en dyd i at udvælge specifikt. Vi arbejder koncentreret på at ramme så bred en målgruppe som muligt. Vi har derfor varer der rammer den stilsikre, hende som ønsker inspiration til både tøj og bolig, samt hende der lige vil have en hygge snak om

årstidens trends og tendenser. Vi fører vores egne mærker, Marc Lauge, Mapp, og DNY. Stilsikkert tøj til den smarte pige i str. 36-52. Jeans er vores varemærke. De laves i forskellige modeller, og vi kan sige med stolthed at vi rammer alle typer. Vi har fået det nyeste Edith og Ella design i butikken. Farver og design er i de smukkeste farver og print. Til de mindste har vi Wheat og Creamie. Sødt, råt og maritimt. Vi nyder at præsentere

vores børneafdeling, hvor Maileg er med til at skabe hjemlig hygge, med deres søde legetøj, kaniner, påske pynt og julenisser. Som personale sætter vi en ære i vores arbejde, og vil gerne, at stemningen i butikken er så hjemlig og velkommen som muligt. Vi står derfor altid klar med vores bløde sofa og et varmt smil.

Brandts passage | Vestergade 75A | 5000 Odense SIDE 32


DANISH FASHION NOW

BRANDTS SÆTTER SPOT PÅ DANSK MODE UDSTILLINGSPERIODE: DEN 27. MARTS – 13. SEPTEMBER 2015 Brandts er vendt tilbage til sine historiske rødder som klædefabrik. På ny er stedet blevet fyldt med tekstiler og farver. Udstillingen DANISH FASHION NOW skaber et øjebliksbillede af dansk mode lige nu og undersøger, hvordan moden skaber rum for individualitet og selvudfoldelse samt er en nyskabende del af vores visuelle kultur.

celebrity-kulturen undersøges. En del af udstillingen viser desuden, hvordan mennesker udtrykker deres identitet, udforsker deres personlighed eller skaber et image igennem moden. Udstillingen er tilrettelagt af modejournalist og tv-vært Chris Pedersen samt museumsinspektør Liberty Paterson, og Henrik Vibskov står for udstillingsscenografien.

DANISH FASHION NOW er en udstilling fyldt med farver, fabelagtigt tøj, forrygende tekstiler og fantastiske designere og trendsættere. I udstillingen er det muligt at gå på opdagelse sammen med de mest visionære danske designere, at opleve vejen fra skitse til færdigt design samt at se, hvordan modedesignere lader sig inspirere af alt fra klassisk kunst til musik og streetstyle. Desuden indeholder udstillingen et udsøgt udvalg af kjoler fra ”den røde løber”, hvor forholdet imellem mode og

SPEKTAKLET er et område med tilbud til børn og barnlige sjæle, hvor de på en ny og anderledes måde kan opleve kunst og visuel kultur. Til DANISH FASHION NOW kan man komme backstage til modeverdenen. Afprøv alle de funktioner og den stemning, der omgiver moden. Prøv at designe tøj, være modefotograf eller stylist og prøv hvordan det er at gå catwalk i spotlight. Oplev hvordan du kan ændre personlighed og stil med forskelligt tøj — hvilken fornemmelse forskellig tøj og stil giver.

DANISH FASHION H.K.H. KRONPRINSESSE NOW MARYS KJOLER PÅ UDSTILLING FOR 1. GANG

27. MARTS - 13. SEPTEMBER

sessens deltagelse i DANISH FASHION NOW har vi ønsket at understrege modens indflydelse både i danskernes dagligdag, i massemedierne og på de bonede gulve,” siger Chris Pedersen.

For første gang kan man opleve H.K.H. Kronprinsesse Marys kjoler på en udstilling. Kronprinsessen er blandt de største stilikoner herhjemme og inkarnerer på mange måder nordic cool stilen, som går sin sejrsgang over hele verden.

”Med præsentationen af et udvalg af H.K.H. Kronprinsessens kjoler fuldender vi en udstilling om den internationale succeshistorie ­— dansk mode på Brandts. Udstillingen DANISH FASHION NOW giver ikke alene nyt liv til Brandts’ gamle klædefabrik. I en tid, hvor image betyder alt, fortæller den om, hvordan moden gør det muligt at skabe vores eget personlige udtryk, hvad enten man er kongelig, EU kommissær eller blogger på internettet,” siger direktør Mads Damsbo.

Med et udsnit fra H.K.H. Kronprinsessens garderobe giver udstillingen et levende indtryk af, hvordan designernes kreativitet kan understrege både form, funktion og personlighed hos en af Danmarks mest stilbevidste kvinder. Foruden kjoler fra Kronprinsessens garderobe kan man på udstillingen også opleve ambassadører for dansk mode som for eksempel politiker Margrethe Vestager, sangerinde Medina og chefredaktør på ELLE Cecilie Christiansen. ”Det har været en kæmpe ære at få lov til at udstille 10 kjoler fra H.K.H. Kronprinsesse Marys garderobe. Både fordi Kronprinsessens stil er skarp og moderne, men også fordi hun via sit tøj fortæller historien om en ung australsk kvindes udvikling til en markant royal figur i Europa. H.K.H. Kronprinsessen udviser en stor nysgerrighed og interesse ikke kun for modens udtryk, men også overfor et bredt spektrum af dansk design. Med Kronprin-

DANISH FASHION NOW 27. MARTS - 13. SEPTEMBER

SIDE 33


JAKKE quilt

TØRKLÆDE hør

SKJORTE hør/bomuld

SKJORTE kort ærme, hør

2000,400,1100,899,-

* FLOT UDVALG I OILSKINSJAKKER

BRANDTS PASSAGE 25 5000 ODENSE C + 45 66177617

HÅRFARVE SENSATION ENESTE AF SIN SLAGS I SKANDINAVIEN Som den eneste frisørsalon i Skandinavien og Tyskland anvender Yenz International Hair det naturlige hårfarvningsprodukt Jalyd Color Hair. Naturfarverne indeholder ikke ammoniak eller andre kemikalier, så selv gravide og kræftbehandlede kan tåle dem. At der ikke er flere frisørsaloner, der benytter dette produkt, skyldes ifølge Yenz Van Tilborg, at produktet er meget kompliceret at bruge. Farverne er nemlig ikke færdigblandende fra producentens side. Frisøren skal selv blande farverne. Og det er Reinout Van Tilborg specialist i. Yenz fortæller: ”Som en ud af kun 1.000 andre i USA tog han en 2-årig avanceret uddannelse som hair colourist i Californien. Det betyder, at han selv blander hårfarven til hver enkelt kunde, som får sin helt unikke farveblanding. På den måde er kunderne altid sikre på at få præcis samme hårfarve hver gang. Det betyder også, at vi kan lave lige den farveprofil, som kunden ønsker og som vil klæde kunden. Tre andre fordele er også, at farven holder ufatteligt længe, at den holder håret sundt og at den ligner ægte hårfarve, så håret ikke får et kunstigt look.” Koster det så en bondegård at få farvet hår med naturfarver? Nej, for Yenz og Reinouts mål er at have en fuld salon med fair priser, og mange kunder bliver overraskede over, at prisen ikke er højere. Som Reinout siger: ”Vores serviceniveau er 7-stjernet, men prisen er kun 4-stjernet.” Yenz smiler og nikker: ”Ja, præcis.”

SIDE 34

* Yenz og Reinout Van Tilborg i salonen, hvor de forkæler deres kunder med kvalitetsprodukter og højt serviceniveau.


webbureau i Odense | www.radoorco.dk

Vi udtænker, designer og udvikler webprojekter med høje krav til form, funktionalitet og skalerbarhed

Intelligens

Faglighed

Giver dig gennemtænkte, effektive og effektfulde løsninger

Giver dig holdbare, stabile og fremtidssikrede løsninger

Se mere på www.radoorco.dk

Forretningsindsigt

Gode mennesker

Giver dig det du kom efter og flere skejsere på bundlinjen

Tager ansvar, holder hvad vi lover og løser dine opgaver til tiden

radoor & co løser bl.a. opgaver for velrenomerede virksomheder og organisationer som Nordfyns Bank, ADHD Foreningen, SOSU Fyn, Odense Kommune m.fl.

Vi kan også hjælpe dig - kontakt os på 81 10 72 20

SIDE 35


ENESTÅENDE VARTEGN

SKORSTENEN BAG ”MUSEUMSBYGNINGEN” ER OMRÅDETS PEJLEMÆRKE * Artikel af John Borgkilde/journalist

jeg. Inde i mit hoved ville den enestående skorsten være en væsentlig del af Brandts ”kulturmiljø,”” husker Kristian Isager, der havde forberedt sig på en længere forsvarstale for skorstenens bevaring. Men det var ikke nødvendigt, viste det sig. ”Keld Droob gik hen ad gaden, vendte sig om og sagde så: Hvor er den flot, den skorsten. Den har du da vel ikke tænkt dig at fjerne. Og nej, det havde jeg ikke.”

I den tidlige industrialisme afspejlede de høje skorstene et dynamisk samfund. Jo flere skorstene, der tårnede sig over byens tage, og jo mere røg, der steg til vejrs, des driftigere var byen. En by i vækst var et sundhedstegn. Så viste det sig, at røg og damp var skadelig for byens borgere – og tusindevis af flotte skorstene blev revet ned og ofte erstattet af en let demontérbar skorsten i stål. Også i Odense.

Det høje bygningsværk, der i sin stilistiske enkelthed er meget speciel med sit firkantede fundament, fik lov at blive stående. Og dermed fik Brandts Klædefabrik et originalt vartegn. Et smukt symbol på den industrielle udvikling. Lige midt i Odense.

Miljøproblemerne var nymodens åbenbaring i samfundets dagligdag – og det gik ud over byens profil. En by uden høje skorstene var blevet et sundhedstegn. Bevaring og genbrug af gamle industribygninger var i 70’erne og 80’erne ikke stueren politisk tænkning. Heller ikke i Odense, hvor slagsmålet omkring 1980 bølgede i byrådet. Diskussionen var i lang tid ikke til gunst for bevaring af de gamle bygninger – og altså heller ikke den karismatiske skorsten, der var bygget i forbindelse med kraftcentralen. Arkitekt Kristian Isager, kreativ hjerne bag den visionære renovering, fortæller i en beretning fra dengang, at så snart kommunen havde fået aftalen i hus med de to jyske købmænd Keld Droob og John Hanssen, da inviterede han dem til Odense for at vise dem, hvad de havde investeret i. ”Til min store lettelse var de godt tilfredse med det, de så her. Min bekymring gik meget på den sidste store skorsten, der kort tid efter havde udspillet sin rolle – og hvad så, tænkte

Problemer med alkohol? Professionel hjælp i en svær situation

Ambulant alkoholbehandling i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Kolding. Vidste du, at ambulant alkoholbehandling giver samme – eller bedre – resultater end døgnbehandling. Det slår sundhedsstyrelsen fast i sine undersøgelser. Behandlingen foregår uden for normal arbejdstid, så du kan passe dit arbejde, mens behandlingen står på. Det betyder også, at du selv bestemmer hvem der skal vide, at du deltager i alkoholbehandling. Er du i familie med en der drikker for meget, så kontakt os for råd og vejledning om hvordan du bedst motiverer din pårørende til behandling. Kontakt os anonymt og få en snak med en af vores dygtige alkoholkonsulenter.

Ring 70 10 03 03 Vi svarer alle dage fra 8 til 22. www.DanskMisbrugsBehandling.dk

SIDE 36


SIDE 37


SIDE 38


FORÅRSTRENDS BOLIG FRISTELSER 6.

1.

4.

6. 2. 2.

3. 1.

5. 1.

1.

6. 1. Ingvard Christensen: Cuero Flagermus stol, kr. 7.000. Natures Collection lammeskind, kr. 1.498. Hay Tray bakkebord, kr. 1.199. Hay lens Box i marmor, kr. 399. Louise Roe Tray bakke i kobber, kr. 249/349. Ro flower vase, kr. 800. 2. Sommers Køkkenunivers: Kinto skrid coated bakke fra kr. 249. Engelsk emalje krus kr. 79. Kande kr. 199. Muubs Beton skammel fra kr.1.499. 3. Dina Vejling: Mette Marie Ørsted, tekande på hjul, kr. 1.800. Anders Arhøj, Lava People, kr. 325. 4. Maros: H.C. Andersen plakat 30x40 cm/kr. 750. 50x70 cm/kr. 995. 70x100 cm/kr. 1.200. 5. Allestedlund: Kaktus, kr. 449. 6. Collage Art: Froh & Frau i egetræsramme 18x24 cm, kr. 159. Æsker med marmorlåg, kr. 229/329. edo by dcuk kr. 199/249/299.

SIDE 39

Fotos: Maros

3.


Brandts KlĂŚdefabrik 5000 Odense C

DESIGN: oxoreklame.dk TEKST: ordspin.dk TRYK: rosendahls.dk

Profile for Brandts Klædefabrik

Brandts Klædefabrik Magasin, maj 2015  

LUK OP FOR MASSER AF INSPIRATION OG STEMNING Du sidder nu med første udgave af Brandts Klædefabriks eget magasin. Når du bladrer rundt i ma...

Brandts Klædefabrik Magasin, maj 2015  

LUK OP FOR MASSER AF INSPIRATION OG STEMNING Du sidder nu med første udgave af Brandts Klædefabriks eget magasin. Når du bladrer rundt i ma...

Advertisement