Brochure de Hoven van Aarlesche Erven in Best

Page 1

Vrij wonen tussen stad en land �� energiezuinige en duurzame nieuwbouwwoningen

Geïnspireerd op het agrarisch verleden, het dorpse karakter en de vrijheid van wonen in het buitengebied.

Inhoudsopgave

Wonen in Best midden in het goede leven 06.

Aarlesche Erven een bijzonder woongebied 08.

Omgeving voorzieningen in de buurt 10.

Interview architect architectuur 12.

Kavelkaart woningtypes 14.

Type A 3 tussen- en 2 hoekwoningen 16.

Type B 5 tussen- en 4 hoekwoningen 26.

Type C 2 hoekwoningen met dwarskap 38.

Type D 8 twee-onder-een-kapwoningen 48.

Type E 4 twee-onder-een-kapwoningen 62.

Type F 3 vrijstaande woningen 72.

Maak je woning compleet LIV woonbeleving 82.

Woonklaar bij oplevering niet meer klussen 84.

Badkamer � sanitair lekker ontspannen 85.

Duurzaam � energiezuinig klaar voor de toekomst 87.

Materialenstaat technische gegevens 90.

Verkoopinformatie betrokken partijen 91.

05.
HOVEN–AARLESCHE–ERVEN.NL
Inhoudsopgave

Natuur in je achtertuin Het Groene Woud

Heb je het even gehad met de drukte en ben je toe aan wat rust? In het Groene Woud kun je heerlijk even je hoofd leegmaken. In dit Nationaal Landschap liggen grootschalige natuurgebieden die met elkaar verbonden zijn, zoals Oisterwijkse Bossen en Vennen, Kampina, De Mortelen, De Scheeken, Dommeldal en De Geelders.

Midden in

het goede leven

Met rust & ruimte van de natuur

De Hoven van Aarlesche Erven ligt aan de rand van Best, op �� minuten van Eindhoven. Binnen een half uur ben je in Tilburg en Den Bosch.

In Best – ga even te voet of spring op de fiets – vind je alles wat je elke dag nodig hebt: boodschappen, scholen, gezellig even borrelen of een hapje eten en medische zorg. Heb je het even gehad met de drukte en ben je toe aan wat rust? Het Groene Woud, een natuurgebied van maar liefst ��.��� hectare groot, ligt in je achtertuin. In Aarlesche Erven hoef je niet te kiezen. Levendigheid van de steden om je heen en de natuur in de nabijheid.

Super centraal Alles binnen handbereik

Vanuit de Hoven van Aarlesche Erven zit je zo op de A�� richting Tilburg en de A� richting Eindhoven en Den Bosch. Hierdoor sta ben je binnen �� minuten op de High Tech Campus en Strijp S. Binnen � autominuten en �� fiets-minuten sta je op het NS-station van Best met treinverbindingen naar de omliggende steden. Liever met de fiets? Dat kan! Trap je stevig door, dan ben je in een half uur in Eindhoven. Doe je het ietsje rustiger aan, dan doe je er zo’n �� minuten over.

Tilburg Eindhoven A2 A50 N65 Son en Breugel Best Den Bosch 07. 06.
Wonen in Best

Van nature verbonden

Aarlesche Erven, een bijzonder woongebied

Op een prachtige locatie aan de noordwestkant van Best komt de nieuwe woonwijk Aarlesche Erven. Een nieuwe, groene woonomgeving waar de komende jaren ��� nieuwbouwwoningen en een basisschool worden gerealiseerd.

= de Hoven, deelplan �

= de Hoven, deelplan � (in ontwikkeling)

= de Hoven, deelplan � (volledig uitverkocht en in aanbouw)

= toekomstige en overige bebouwing

= plangebied

De blauwdruk voor Aarlesche Erven is een rijk, divers landschap met akkers en weilanden die begrensd werden door houtwallen, met bos, heide, moerassen en zandruggen. Stuk voor stuk unieke elementen die de ontwerpers graag toepasten in het ontwerp van het nieuwe woongebied.

De kern van Aarlesche Erven is 'de Wildernis'. De grote, groene openbare ruimte die de hele wijk verbindt en de poort vormt naar het Groene Woud. Groen zorgt voor een goed klimaat in de wijk. Het brengt verkoeling en beschutting in warme perioden. Groen bezorgt ook, voor jong en oud, een praatje, een spelletje, even uitrazen of juist even helemaal niks doen. Het is de plek waar de natuur overgaat in een fijne woonomgeving voor iedereen die houdt van rust, 'groen' en een dorps karakter.

Wonen in een duurzaam gebied maakt het leven prettig: gezond, groen, veilig en comfortabel. In Aarlesche Erven vind je duurzaamheid terug in de grootste gedachte en in het kleinste detail.

Je nieuwe thuis, vind je hier

De realisatie van Aarlesche Erven is een samenwerking tussen verschillende marktpartijen. Dat zorgt voor een unieke gebiedsontwikkeling. Een plek waar iedereen zich thuis voelt.

Aarlesche Erven wordt in fasen ontwikkeld. Het tweede deelplan van de Hoven valt onder fase � van Aarlesche Erven en ligt in het midden van het plangebied. Hier komen �� duurzame nieuwbouwwoningen; tussen- en hoekwoningen, twee-onderéén-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Lees meer over deze gebiedsomgeving en bekijk de omgevingsvideo op:

www.aarlesche-erven.nl

Ringweg Oirschotseweg Kapelweg Aarleseweg Broekstraat Mosselaarweg 09.
08. Aarlesche Erven

Zorg

De eerste medische zorg als huisarts, apotheek en fysiotherapie bevinden zich in Best. Ziekenhuizen en andere medisch specialismen vind je in de omliggende steden Eindhoven, Tilburg en Den Bosch.

Onderwijs

Aarlesche Erven krijgt een basisschool. Dus elke dag samen een stukje lopen of fietsen naar school. In Best zijn � basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs met mavo, havo en vwo.

Vrije tijd

Dagelijkse boodschappen doe je in één van de vele supermarkten in Best. Daarnaast kent Best centrum een gevarieerd winkelaanbod, leuke boetiekjes en gezellige terrassen, restaurants en cafeetjes. Of ga winkelen in een van de nabijgelegen steden.

Sportverenigingen

Zoek je sportief vertier? Dan kun je terecht bij tal van sportverenigingen, van voetbal tot atletiek.

Wonen tussen stad en land Omgeving & voorzieningen

Best heeft haar bewoners veel te bieden. Van de stilte in de prachtige natuur, tot de levendigheid van het centrum en de festivals.

In de gemeente Best valt ontzettend veel te doen, te zien, te proeven én te beleven. Met een uitgebreid aanbod aan activiteiten, evenementen, horeca, natuur én cultuur is er voor ieder wat wils. Neem zeker eens een kijkje op de website van bestbijzonder.com Het centrum van Best ligt op slechts �� minuutjes lopen van de Hoven van Aarlesche Erven.

Recreatie

Voor de kleintjes is er BestZOO, vind je bij Aqua Best het grootste in- & outdoor speelpark van Nederland én kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de grote speeltuin bij ’t Boshuys. Je kunt hier ook genieten van een lekkere lunch of borrel op het grote, deels overdekt maar toch zonovergoten terras. Iets zuidelijker vind je Best Golf & Country Club en Aqua Best. Een balletje slaan, luieren, pootje baden, een frisse

duik nemen of culinair genieten bij Beachclub Sunrise. Je kunt bij Aqua Best ook terecht voor activiteiten als waterskiën, wakeboarden en diverse sportieve activiteiten met een groep.

In de buurt van dit unieke woongebied kom je het allemaal tegen. De kleinschaligheid van het dorp, de zuiverheid van de natuur én de levendigheid van de bruisende stad.

Ringweg Oirschotseweg Eindhovenseweg A2 A58 A50 Centrum V V Z O V R Z Z Z Z O V V V V V S S S R R R R R R R O O O 11. 10.
Omgeving & voorzieningen

Een moderne kijk op dorps wonen

Gevarieerde en toch harmonieuze buurt

De �� woningen in tweede deelplan van het project de Hoven van Aarlesche Erven zijn ontworpen door Anoul Bouwman, partner van architectenbureau Visser en Bouwman. Hij vertelt over hoe hij inspiratie putte uit het beeldkwaliteitsplan en hoe zijn interpretatie hiervan tot de uiteindelijke ontwerpen leidde.

DE ONTWERPOPGAAF

De prachtige locatie bood veel mogelijkheden, die in het stedenbouwkundig plan optimaal benut zijn. Het beeldkwaliteitsplan is 'slechts' een indicatie van de beoogde architectuur, wat wij niet als een beperking, maar juist als een kans zagen. Bij het ontwerpen van de �� woningen hebben we het beeld van een oud dorp in het achterhoofd gehouden. Maar met een duidelijke visie op het dorp van de toekomst, met kleinschaligheid, ruimtelijkheid, rust, saamhorigheid en variatie als uitgangspunten. Kenmerken die een dorp een dorp maken.

DE LIGGING

De twaalf twee-onder-een-kapwoningen en drie vrijstaande woningen liggen aan een ruim opgezet groen lint, geïnspireerd op de typisch Brabantse strokenverkaveling, die ontstaan is door de turfwinning in de late middeleeuwen. Uitzicht op het landschap staat hier centraal. De zestien rijwoningen liggen niet op één rij, maar gezellig bij elkaar in blokjes van drie tot vijf woningen. Eén ensemble van vijf van deze tussen- en hoekwoningen ligt aan 'de Plaetse', een groen veld, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen naar hartelust kunnen ravotten. De overige elf liggen aan 'de Erven', een van de woonsferen van Aarlesche Erven.

EENHEID IN VERSCHEIDENHEID

Met zes verschillende woningtypen is er al de nodige differentiatie. Verder komen diverse woningtypen in verschillende verschijningsvormen voor, die specifiek zijn voor de plek waar ze liggen. Dat zorgt voor nog meer variatie in uitstraling. Zo ontstaat er een wijk waarin elke woning specifieke kwaliteiten heeft en die toch een harmonieus geheel vormt.

TUSSEN - EN HOEKWONINGEN

De drie tussenwoningen van de vijf woningen aan 'de Plaetse' hebben een opvallende houten constructie met overkapping, waardoor het middengedeelte van dit blok er echt uitspringt. Deze balken geven de woningen een landelijke allure en kunnen bovendien begroeid worden. De Franse balkons op de eerste verdieping geven de tussenwoningen een open, vriendelijk gezicht. Door de bijzondere entrees van de hoekwoningen komen deze als het ware los. En het afwijkende metselwerk op de hoeken rondt dit blokje mooi af. De bankjes aan de voorzijde van alle woningen zijn typisch dorps en bevorderen het contact met buurtbewoners.

De vijf tussen- en zes hoekwoningen aan 'de Erven' zijn gegroepeerd in drie blokken, waarbij een centraal blokje van drie woningen wordt geflankeerd door twee blokken van vier woningen. Opvallend is de dwarskap van de twee buitenste, statige hoekwoningen en de houten accenten in parelmoer oranje in de voorgevels van alle woningen. In combinatie met de kleur van de bakstenen zorgt dit voor een rustig gevelbeeld.

TWEEKAPPERS EN VRIJSTAANDE

WONINGEN

Kenmerkend voor de twaalf twee-onder-eenkapwoningen en drie vrijstaande woningen aan het groene lint zijn de grote raampartijen op de begane grond en de Franse balkons op de verdieping. Deze versterken de binnenbuitenrelatie. Enerzijds treedt er voldoende daglicht toe. Anderzijds heb je in je woning een optimaal contact met het buitenleven en kun je genieten van het levendige straatbeeld. In negen van de woningen wordt de binnenbuitenrelatie extra versterkt door een erker.

De woningen hebben een lichte kleurstelling, dat ze een moderne en vriendelijke uitstraling geeft. Er is gekozen voor een mix van donkeren lichtgrijze bakstenen. In de ene woning is de verhouding ��-�� en in de andere omgekeerd, wat voor de nodige variatie zorgt. Twee van de tweekappers hebben, net als de drie vrijstaande woningen, een dwarskap. Twee van de vrijstaande woningen hebben bovendien een schoorsteen, wat de verticale oriëntatie van de woningen versterkt. Een in de breedte georiënteerde woning gaat als het ware zweven. Hier gebeurt het tegenovergestelde. Door de verticale oriëntatie van de woningen, de architectuur, het materiaalgebruik en de natuurlijke kleurstelling ontstaat een verbinding met de aarde en de leefomgeving.

12.
13. Architectuur

Welkom,

in de Hoven van Aarlesche Erven

Thuiskomen in de Hoven is thuiskomen in het comfort van een hoogwaardige en energieneutrale nieuwbouwwoning met de uitstraling die past bij een Brabants dorp. Thuiskomen in een sfeervolle wijk met rust en ruimte om je heen. Waar je kinderen lekker spelen in je tuin of in je buurt. Waar je in alle rust woont met volop natuur om je heen. Maar ook dicht bij alle voorzieningen die Best én Eindhoven je te bieden hebben.

De �� woningen van de Hoven hebben een gunstige ligging. De twee-onder-een-kapen vrijstaande woningen kijken uit over een ruim opgezet groen lint. De rijwoningen liggen in kleine bouwblokjes van drie tot vijf woningen. Ze zijn gericht op het groene veld 'de Plaetse' of liggen centraal in het plan. De woningen zijn onderverdeeld in verschillende woningtypen; tussen- en hoekwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en een drietal vrijstaande woningen. Ze zijn er in verschillende verschijningsvormen en hebben verschillende groottes. En allemaal zijn ze ontworpen met oog voor detail. Welke woning past bij jou?

bouwnummer �� t/m ��

Woningtype A

bouwnummer ��, ��, ��, ��, ��, ��, �� en ��

Woningtype D

bouwnummer �� t/m ��

Woningtype B

bouwnummers ��, ��, �� en ��

Woningtype E

bouwnummers �� en ��

Woningtype C

bouwnummers ��, �� en ��

Woningtype F

14. 15. Kavelkaart & woningtypes
C E
F

Woningtype A

17. 16. bouwnummers �� t/m ��
A
2
A
2
1
1
1
A
A
A
A

Dit ensemble van drie tussen- en twee hoekwoningen vormt een harmonieus geheel, met de nodige verschillen in de individuele woningen, die uitkijken uit op het groen van 'de Plaetse'.

Wat meteen in het oog springt, is de bescheiden gootoverstek van de drie tussenwoningen (type A�), wat een afdakje voor het bankje vóór de woningen creëert. Dit drietal onderscheidt zich verder van de hoekwoningen met zijn Franse balkons, die deze woningen een vriendelijk gezicht geven.

Opvallend aan de hoekwoningen (type A�), waarvan er één op de straathoek ligt, is het reliëf in het metselwerk op de hoeken van de woningen, ter hoogte van de begane grond. Praktisch pluspunt van deze woningen is de oprit, waar je twee auto’s op kwijt kunt. Ook een plus: het zijraam, dat voor extra lichtinval zorgt in de living.

Met een gebruiksoppervlakte van circa ��� m² heb je als gezin aan ruimte geen gebrek. Twee van de drie slaapkamers, waaronder de hoofdslaapkamer, kijken uit op de achtertuin. Een vaste trap leidt naar de zolderruimte, die je naar wens kunt gebruiken voor hobby of werk, of kunt omtoveren tot vierde slaapkamer.

De woningen worden uitgevoerd als nul-opde-meter-woning. Dit betekent dat je in principe helemaal geen energielasten meer hebt!

Plattegrond – type A1 begane grond

Woning type A

� tussen- en � hoekwoningen

Bouwnummers ��, ��, ��, �� en ��

Beukmaat �,� meter

Gebruiksoppervlakte circa ��� m²

Perceeloppervlakte circa ��� tot ��� m²

Energie nul-op-de-meter-woning

Eigen parkeerplek(ken) twee bij de hoekwoningen schaal �:�� bouwnummers ��, �� en ��

03 02 01 04 05 A A A A2 19.
18.
Tussenwoning –type A1
A
De kleurstelling van de kozijnen op deze afbeelding wijkt af van de werkelijkheid.
21. 20.
Tussenwoning –type A1 A
schaal �:�� bouwnummers ��, �� en ��
Tussenwoning –type A1 2 e verdieping 1 e verdieping
schaal �:�� bouwnummers ��, �� en ��
Plattegronden – type A1
23.
Hoekwoning –type A2 A
schaal �:�� bouwnummers �� en ��
Plattegrond – type A2 begane grond
“ Mens en natuur leven naast elkaar in onze duurzame, groene leefomgeving.”
25. 24.
schaal �:�� bouwnummers �� en ��
Hoekwoning –type A2 Hoekwoning –type A2 A 2 e verdieping 1 e verdieping
schaal �:�� bouwnummers �� en �� Plattegronden – type A2

Woningtype B

27. 26. bouwnummers �� t/m ��
B
B 2 B 1 B 2

In het hart van de Hoven liggen vijf tussenen vier hoekwoningen van het type B. Deze woningen zijn verdeeld over één bouwblokje van drie en twee blokjes van vier woningen. Twee hoekwoningen van het type C markeren het begin en einde van de straat.

Al deze woningen hebben een rustieke uitstraling, onder meer door het gebruik van verschillende kleuren baksteen, met opvallende stroken verticaal metselwerk, en de houten gevelelementen. De hoekwoningen hebben bovendien een oprit met parkeergelegenheid voor twee auto’s. Eén woning (bouwnummer ��) onderscheidt zich door een esthetisch hoekelement welke dient als penthouse voor vogels, vleermuizen en bijen.

Door de gebruiksoppervlakte van ongeveer 114 m² en de drie slaapkamers zijn dit ideale gezinswoningen. De zolderverdieping is bereikbaar via een vaste trap en is gebouwd als leefruimte, waardoor je deze naar wens kunt benutten als hobby- of werkruimte of voor het realiseren van een vierde slaapkamer.

De woningen worden uitgevoerd als nul-opde-meter-woning. Dit betekent dat je in principe helemaal geen energielasten meer hebt!

Plattegrond – type B1 begane grond

Woning type B

� tussen- en � hoekwoningen

Bouwnummers ��, ��, ��, ��, ��, ��, ��, �� en ��

Beukmaat �,� meter

Gebruiksoppervlakte circa ��� m²

Perceeloppervlakte vanaf circa ��� m² tot circa ��� m²

Energie nul-op-de-meter-woning

Eigen parkeerplek(ken) twee bij de hoekwoningen

schaal �:��

bouwnummers ��, ��, ��, �� en ��

22 23 24 25 26 27 28 29 30 B B1 B2 1 1 B2 2 B2 29. 28.
Tussenwoning –
type B1
B
B 2 B 1 B 1
31. 30. Tussenwoning –type B1 B
schaal �:�� bouwnummers ��, ��, ��, �� en ��
Tussenwoning –type
2 e verdieping 1 e verdieping
schaal �:�� bouwnummers ��, ��, ��, �� en ��
B1
Plattegronden – type B1
33.
�:�� bouwnummers ��, ��, �� en �� Hoekwoning –type B2 B
schaal
Plattegrond – type B2 begane grond
“ Wonen met de stad om de hoek en de natuur in je achtertuin.”
35. 34. Hoekwoning –type B2 Hoekwoning –type
2 e verdieping 1 e verdieping Plattegronden
B2
– type B2
schaal �:�� bouwnummers ��, ��, �� en ��
B
schaal �:�� bouwnummers ��, ��, �� en ��

Interieurimpressie – type B

36. 37. B

Woningtype C

39. 38. bouwnummers �� en ��
C
2
C

Deze twee hoekwoningen van het type C, aan het begin en einde van de straat, vallen onder meer op door hun statige dwarskap waardoor de woning extra groot is.

Eén van deze woningen (bouwnummer ��) heeft een eigen aangebouwde geïsoleerde berging plus oprit voor één auto, de andere woning (bouwnummer ��) heeft een oprit met plek voor twee auto’s.

Net zo breed, maar iets dieper dan de woning typen A en B, zijn deze hoekwoningen met een gebruiksoppervlakte van ��� m² een tikje ruimer. Kortom: de ideale woning voor het gezin dat nét wat meer ruimte wenst.

Ook de drie slaapkamers maken dit tot de ideale gezinswoning. De zolderruimte, toegankelijk via een vaste trap, biedt genoeg plek om te werken of in te richten als hobbyruimte. Zit je vroeg of laat om ruimte verlegen? Dan kun je deze altijd nog omtoveren tot vierde slaapkamer.

De woningen worden uitgevoerd als nul-op-de-meter-woning. Dit betekent dat je in principe helemaal geen energielasten meer hebt!

Plattegrond – type C1

Woning

Bouwnummers �� en ��

Beukmaat �,� meter

Gebruiksoppervlakte ��� m²

Perceeloppervlakte vanaf circa ��� m² tot circa ��� m²

Energie nul-op-de-meter-woning

Eigen parkeerplek(ken) één bij bwnr. ��, twee bij bwnr. ��

schaal �:�� bouwnummer ��

21 3 1 C2 C1 41. 40.
C 2 begane grond C Hoekwoning –type C1
type C � hoekwoningen met dwarskap
43. 42. Plattegronden – type C1 C 2 e verdieping 1 e verdieping schaal �:�� bouwnummer �� schaal �:�� bouwnummer �� Hoekwoning –type C1 Hoekwoning –type C1
45. Hoekwoning –type C2
schaal �:�� bouwnummer ��
C
Plattegrond – type C2 begane grond
“ Een hoogwaardige & energiezuinige woning met ruimte voor het hele gezin.”
47. 46. 2 e verdieping 1 e verdieping Plattegronden – type C2 C Hoekwoning –type C2 Hoekwoning –type C2 schaal �:�� schaal �:�� bouwnummer �� bouwnummer ��

Woningtype D

49. 48. bouwnummers ��, ��, ��, ��, ��, ��, �� en �� DOp de afbeelding is een nul-op-de-meter-woning afgebeeld, de woning wordt standaard uitgevoerd als BENG-woning en heeft daarom minder PV-panelen. D 1 D 2 D 3 D 1

Hoewel deze acht twee-onder-een-kapwoningen van het type D duidelijk familie van elkaar zijn, vormt elk tweetal een uniek duo. Onder meer door verschillen in geveldetails en de variaties in gevelstenen.

Welke woning je ook kiest: je profiteert optimaal van het omliggende groen door de grote raampartijen en de franse balkons aan de voorzijde. Andere pluspunten zijn de aangebouwde geïsoleerde berging met eigen achteringang en de oprit met plek voor twee auto’s. De aangebouwde ruime berging biedt de mogelijkheid om een extra leefruimte te realiseren.

Met een gemiddelde gebruiksoppervlakte van ruim ��� m² zijn dit stuk voor stuk ruime gezinswoningen − sommige nóg wat ruimer dan andere. De woningen van het type D� hebben een erker aan de voorzijde, wat zorgt voor een grotere begane grond en je het buitenleven ook binnen optimaal ervaart. De woningen met dwarskap van het type D� hebben op hun beurt meer ruimte op zolder.

De woningen worden uitgevoerd als BENGwoning en hebben de mogelijkheid om te upgraden naar een energieneutrale of nul-op-de-meter-woning.

Plattegrond – type D1 begane

Woning type D

� twee-onder-een-kapwoningen

Bouwnummers ��, ��, ��, ��, ��, ��, �� en ��

Beukmaat � meter

Gebruiksoppervlakte circa ��� tot ��� m²

Perceeloppervlakte vanaf circa ��� m² tot circa ��� m²

Energie BENG (met mogelijkheid tot upgraden naar energieneutraal of nul-op-de-meter)

Eigen parkeerplek(ken) twee (achter elkaar)

06 07 1 1 12 15 16 1 8 19 1 D2 D D1 D D2 D D1 50. 51.
schaal �:�� bouwnummers ��, ��, �� en �� D 1 D 2
grond Tweekapper –type D1 D
D 53. 52. 2 e verdieping 1 e verdieping Plattegronden –
D1 Tweekapper –type D1
type
schaal �:�� bouwnummers ��, ��, �� en ��
Tweekapper –type D1
schaal �:�� bouwnummers ��, ��, �� en ��
D 55. 54. schaal �:��
en �� schaal �:�� bouwnummers �� en �� Tweekapper gedraaide kap –type D2 Tweekapper gedraaide kap –type D2 1 e verdieping begane grond Plattegronden – type D2
bouwnummers ��
D 57. 56.
Tweekapper –type D3 Tweekapper gedraaide kap –type D2
schaal �:�� bouwnummers �� en �� schaal �:�� bouwnummers �� en ��
2 e verdieping
Plattegrond – type D2 Plattegrond – type D3 begane grond
59. 58.
Tweekapper –type D3 Tweekapper –type D3 2 e verdieping 1 e verdieping Plattegronden – type D2 D
schaal �:�� bouwnummers �� en �� schaal �:�� bouwnummers �� en ��

Interieurimpressie – type D

60.
61.
D

Woningtype E

E63. 62. bouwnummers ��, ��, �� en �� Op de afbeelding is een nul-op-de-meter-woning afgebeeld, de woning wordt standaard uitgevoerd als BENG-woning en heeft daarom minder PV-panelen. E 1
E 2

Deze vier twee-onder-een-kapwoningen komen in een tweetal verschillende varianten, die gecombineerd twee bijzondere duo’s vormen. Elk uitkijkend op de groenstrook aan de voorzijde − door de grote raampartij van de erker of door de drie gescheiden hoge ramen.

De Franse balkons op de eerste verdieping laten je hier eveneens optimaal genieten van het groene uitzicht. Met een gemiddelde gebruiksoppervlakte van circa ��� m² heb je hier als gezin alle ruimte om te leven zoals jij dat wilt.

Naast een eigen oprit met plek voor twee auto’s, hebben alle tweekappers ook een aangebouwde geïsoleerde berging met eigen achteringang, die de mogelijkheid biedt om een extra leefruimte te realiseren.

De woningen worden uitgevoerd als BENGwoning en hebben de mogelijkheid om te upgraden naar een energieneutrale of nul-op-de-meter-woning.

Plattegrond – type E1 begane grond

Woning type E

Bouwnummers ��, ��, �� en �� Beukmaat �,� meter Gebruiksoppervlakte circa ��� tot ��� m² Perceeloppervlakte vanaf circa ��� m² tot circa ��� m² Energie BENG (met mogelijkheid tot upgraden naar energieneutraal of nul-op-de-meter)

Eigen parkeerplek(ken) twee (achter elkaar)

bouwnummers �� en ��

08 09 13 14 E E2 E E2 64. 65.
E
schaal �:�� Tweekapper –type E1
� twee-onder-een-kapwoningen
De kleurstelling van de kozijnen, het type kozijn in de zijgevel en het uitzicht op deze afbeelding wijkt af van de werkelijkheid.
E 67. 66. schaal �:��
�� schaal �:��
��
�� Tweekapper –type E1 Tweekapper –type E1 Plattegronden – type E1 2 e verdieping 1 e verdieping
bouwnummers �� en
bouwnummers
en
E
Plattegrond – type E2 begane grond
69. schaal �:�� bouwnummers �� en �� Tweekapper –type E2
“ Omhelsd door natuur en de dynamiek van de stad binnen handbereik.”
E 71. 70. schaal �:�� bouwnummers �� en �� schaal �:�� bouwnummers �� en �� Tweekapper –type E2 Tweekapper –type E2 Plattegronden – type E2 2 e verdieping 1 e verdieping

Woningtype F

72. bouwnummers ��, �� en �� 73.
F
Op de afbeelding is een nul-op-de-meter-woning afgebeeld, de woning wordt standaard uitgevoerd als BENG-woning en heeft daarom minder PV-panelen. F

Deze drie vrijstaande woningen van het type F liggen op de mooiste plekjes in de Hoven. Door de fraaie erker beleef je het weelderige groen aan de voorzijde van de woning ook binnen optimaal.

De brede beukmaat van �,� meter en de diepte van de woning zorgen voor een royale gebruikersoppervlakte van ongeveer ��� m². De aangebouwde geïsoleerde berging heeft een eigen achteringang en biedt de mogelijkheid om een extra leefruimte te realiseren. Parkeren kan op de eigen oprit met plek voor twee auto’s.

Van alle ruimte geniet je behalve in de living op de begane grond ook op de eerste verdieping. Naast de hoofdslaapkamer, met uitzicht op de achtertuin, vind je hier nóg twee ruime slaapkamers. Beide met dubbele deuren en Frans balkon. Een grote badkamer met ruimte voor een ligbad, inloopdouche, (optionele) dubbele was tafel en een aparte toiletruimte maken deze verdieping compleet.

De woningen worden uitgevoerd als BENGwoning en hebben de mogelijkheid om te upgraden naar een energieneutrale of nul-op-de-meter-woning.

Plattegrond – type F begane grond

Woning type F

� vrijstaande woningen

Bouwnummers ��, �� en ��

Beukmaat �,� meter

Gebruiksoppervlakte circa ��� m²

Perceeloppervlakte vanaf circa ��� m² tot circa ��� m²

Energie BENG (met mogelijkheid tot upgraden naar energieneutraal of nul-op-de-meter)

Eigen parkeerplek(ken) twee

schaal �:�� bouwnummers ��, �� en ��

10 17 20 F F F 75. 74.
F
Vrijstaande woning –type F F
77. 76.
schaal �:�� bouwnummers ��, �� en ��
Vrijstaande woning –type F Vrijstaande woning –type F F Plattegronden – type F 2 e verdieping 1 e verdieping
schaal �:�� bouwnummers ��, �� en ��

Interieurimpressie – type F

78.
F
79.

Interieurimpressie – type F

80.
F 81.

Laat je inspireren

Modelwoningen

In de showroom met een oppervlakte van meer dan �.��� m² staan enkele modelwoningen op ware grootte. De eigentijdse woningen zijn volledig ingericht en variëren in indeling en stijl, maar zijn zeer goed te vergelijken met het woningaanbod van de Hoven. Loop door de woning, laat je inspireren en krijg een goede indruk van afmetingen, materialen, afwerkingen en mogelijkheden.

Maak je woning compleet bij LIV

Hart voor optimaal wonen

Nadat jij de koop ­ en aannemingsovereenkomst hebt ondertekend is het tijd om keuzes te maken voor de afwerking van jouw woning.

Het woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen is de plek voor het uitzoeken van een keuken en waar je de badkamer kunt wijzigen. Bij LIV vind je alles voor je woning onder één dak. Dat betekent dat je in een keer veel keuzes kunt maken. Even brainstormen of overleggen? Dat kan perfect tijdens een heerlijke lunch in de LIV Brasserie.

Vakkundige begeleiding

Advies op maat

Bij LIV krijgt iedere koper van een woning vakkundige begeleiding en advies. Zo heb je de gelegenheid om al jouw wensen of vragen door te spreken met de kopersbegeleider die tijdens jouw aankooptraject gaat optreden als 'wooncoach'. Op deze manier krijg je een helder beeld van alle mogelijkheden en de financiële ruimte die je hebt voor zaken als meerwerk en inrichting.

83. 82.
LIV woonbeleving

oplevering Woonklaar bij

Denk je eens in dat jouw woning al vóór oplevering helemaal klaar is en je niet meer hoeft te klussen. Je kunt direct je nieuwe thuis betrekken.

Fijn toch? Bij de Hoven kan dit!

Als koper van een woning heb je de mogelijkheid om te kiezen voor Woonklaar. Je persoonlijke Woonklaar-adviseur laat je dan zien welke mogelijkheden er zijn en zorgt dat alles op de door jou gekozen manier woonklaar wordt gemaakt. Bij ontvangst van de sleutels van jouw nieuwe woning zijn je wanden al afgewerkt met je favoriete kleuren, je vloeren liggen te wachten op jouw voetstappen en ook de raamdecoratie, binnendeuren en trapafwerking is geregeld. Hoe fijn is dat!?

Lekker ontspannen...

aan de dag beginnen

Hou jij van uitgebreid zingen onder de douche of ben je meer van het snelle afspoelen? Wat jouw voorkeur ook is, je kunt al vanaf het allereerste moment in jouw nieuwe woning ontspannen aan je dag beginnen.

De badkamer en het toilet zijn ruimtes waar je dagelijks gebruik van maakt en een plek waar je tot jezelf komt. Comfort en luxe zijn hierbij belangrijk. Wij bieden duurzame kranen van Grohe en sanitair van Villeroy & Boch (type D, E of F) of van Geberit (type A, B of C). Als hoofdverwarming passen we vloerverwarming toe. De badkamer krijgt voor extra comfort een elektrische radiator als bijverwarming. Voor het tegelwerk van de badkamer en het toilet is een keuze uit diverse kleuren wand- en vloertegels.

Als koper van een woning in de Hoven van Aarlesche Erven krijg je de mogelijkheid om in de showroom de badkamer naar eigen wens aan te passen. Zo weet je zeker dat jouw badkamer straks aan al jouw wensen voldoet. De exacte uitvoering en informatie hierover is nader gespecificeerd in de contractdocumentatie.

84. 85.

Duurzaam � energiezuinig

Veel ruimte voor groen

Bijdragen aan een beter klimaat, de komende jaren moeten er belangrijke stappen worden gezet om de wereld goed achter te laten. Nieuwbouwwoningen moeten aan strenge duurzaamheidseisen voldoen. Bij de Hoven gaan wij hierin nog een stapje verder.

87.
86.

Klaar voor de toekomst

In Nederland werken we toe naar een gebouwde omgeving die volledig energieneutraal is in ����. Bij Ballast Nedam Development en Novaform Vastgoedontwikkelaars zijn we ervan overtuigd dat dit sneller kan. In de Hoven van Aarlesche Erven bieden we daarom de mogelijkheid aan om je woning te upgraden naar een energieneutrale of nul ­ op ­ de ­ meter­ woning. De tussen ­ en hoekwoningen worden zelfs al standaard als nul ­ op ­ de ­ meter­ woning gebouwd! Wij lopen graag voorop om te zorgen voor lagere energielasten en Nederland groener, duurzamer en gezonder te maken. Wij hanteren hoge ambities voor onze projecten wanneer het aankomt op energie, gezondheid, natuurinclusiviteit, klimaatadaptiviteit en circulariteit.

BENG-woning

De tussen- en hoekwoningen in dit deelplan worden standaard uitgevoerd als nul-op-demeter-woning. Dit betekent dat je in principe helemaal geen energielasten hebt! De tweekappers en vrijstaande woningen worden uitgevoerd als een BENG-woning. Een BENGwoning is een energiezuinige woning die voldoet aan de BENG-eisen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw Het is een type woning dat gebouwd wordt met het oog op de toekomst.

Een BENG-woning heeft diverse voordelen, zoals: Lage energiekosten: Omdat de woning zeer energiezuinig is, zijn de energiekosten lager dan bij een gewone woning.

Milieuvriendelijk: Een BENG-woning heeft een zeer lage CO₂-uitstoot en is daarmee beter voor het milieu.

Comfortabel: Een BENG-woning is goed geïsoleerd en heeft een gezond binnenklimaat door ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

Toekomstbestendig: Door de strengere eisen aan de energieprestatie van woningen, zullen BENGwoningen in de toekomst meer waard worden. Kortom, een BENG-woning is een duurzame en comfortabele woning die goed is voor het milieu én voor de portemonnee. Gebruik de energietool op de website om het verschil in energielasten met je huidige woning te berekenen!

Energieneutrale woning

De tweekappers en vrijstaande woningen in dit deelplan hebben de mogelijk om te

upgraden naar een nog duurzamer en zuiniger energieniveau. Een van de opties is om te kiezen voor een energieneutrale woning. Een energieneutrale woning is een woning waarbij het jaarlijkse energieverbruik van de woning (voor verwarming, koeling en warm water) gelijk is aan de energieopwekking. Dit betekent dat de woning geen energie van het netwerk afneemt voor het woninggebonden gebruik. De energierekening bestaat enkel nog uit de kosten voor het gebruik van huishoudelijke apparaten en verlichting. Kortom, je energielasten liggen nog een stuk lager dan bij een BENG-woning. Gebruik de energietool op de website om je extra voordeel te berekenen.

Nul ­ op ­ de ­ meter ­ woning

Wil je helemaal geen energierekening? Ook dit is mogelijk bij de Hoven! Bij de tussen- en hoekwoningen is dit zelfs al standaard. Bij een nul-op-de-meter-woning is het netto energieverbruik tot nul gereduceerd. In een jaar verbruik je dus gemiddeld net zoveel energie als dat de woning opwekt. Het gaat hier om het totale energieverbruik: het woninggebonden verbruik (voor verwarming, koeling en warm water) en het gemiddelde huishoudelijk verbruik (voor je huishoudelijke apparaten en verlichting) bij elkaar opgeteld. Dit is een stuk beter voor het milieu en scheelt aanzienlijk in de portemonnee! Gebruik de energietool op de website om je extra voordeel te berekenen.

Energiepositieve woningen

Bij de Hoven kan je zelfs nog een stapje verder gaan. Alle woningen kunnen worden gerealiseerd als energiepositieve woning. Energiepositieve woningen compenseren het gebouwgebonden energieverbruik en al het huishoudelijk gebruik én leveren daarnaast energie terug aan het net. Om dat mogelijk te maken plaatsen we op het dak extra PV-panelen. De extra opgewekte energie kan worden gebruikt om de elektrische auto of fiets op te laden. Op deze manier kan worden bespaard op de kosten voor brandstof en lever je een steentje bij aan een beter milieu.

Wat bespaar ik?

Bij een bewust en spaarzaam energieverbruik betekent het kopen van een nul-op-de-meterwoning dat je energieverbruik straks onder de streep op nul uitkomt. Dit kan aanzienlijk schelen in de maandelijkse kosten, zeker in deze tijd van sterk stijgende energielasten.

Daarnaast is het mogelijk om voor een energiezuinige woning een hogere hypotheek te krijgen en bieden banken een lagere rente aan. Het is mogelijk € ��.��� extra te lenen bovenop het maximale hypotheekbedrag.

Ventilatie

De woningen worden geventileerd via een WTW-unit (warmte terugwin-unit). Dit is een ventilatiesysteem dat de warmte van de afgevoerde warme lucht uit de woning gebruikt om de binnenkomende verse lucht te verwarmen. De koude buitenlucht wordt vrijwel onmiddellijk door de zogenoemde luchtfilter en warmte wisselaar geleid, waar het wordt gefilterd en verwarmd. De afgevoerde warme lucht uit de woning staat namelijk de warmte af aan de toegevoerde koude buitenlucht. Deze opwarming gebeurt dus met bestaande warmte en bespaart daardoor energie. Alleen de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse toevoerlucht. De luchtstromen zelf blijven gescheiden.

Verwarming & warm water

Alle woningen zijn voorzien van een eigen warmtepomp. Deze warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht om de woning en het tapwater te verwarmen. De warmte wordt met koeling vanuit de buitenunit via een vloeistof (vergelijkbaar met koelvloeistof in auto’s) in leidingen naar de warmtepomp getransporteerd en vervolgens naar een hogere temperatuur gebracht. De woningen zijn op de begane grond en eerste verdieping voorzien van vloerverwarming met naregeling per verblijfsruimte.

Klimaatadaptief

Op de platte daken van de bergingen wordt een sedumdak (kleine plantjes) aangebracht. Dit zorgt voor het vasthouden van regenwater en trekt een variëteit aan vogels en insecten aan. Alle woningen krijgen een regenton die is aangesloten op de hemelwaterafvoer, zodat regenwater gebruikt kan worden om de beplanting in de tuin van water te voorzien.

Eetbare leefomgeving

De aanwezigheid van het Groene Woud en het kleinschalige voedsellandschap bracht de gemeente Best op ideeën. De natuur die Aarlesche Erven omringt, komt terug in de wijk. De mogelijkheden om tal van appelbomen, bramen- en bessenstruiken te planten in de wijk, worden op dit moment onderzocht door de gemeente. Om ook binnen de Hoven invulling te geven aan de eetbare leefomgeving worden de woningen aan de voorzijde voorzien van eetbare

bessenhagen. Om een eetbare leefomgeving is stand te houden, is ook het behoud van biodiversiteit belangrijk. Daarom worden de erfafscheidingen aan de buitenzijde voorzien van hedera hagen. Deze worden deels nog aangevuld met andere klimplanten.

Als koper ontvang je tevens een cheque om zelf invulling te geven aan een eetbare of duurzame achtertuin. Deze cheque kun je inwisselen voor bijvoorbeeld een workshop 'Hoe ontwerp en maak ik een biodiverse tuin?' Of je kiest voor een startpakket voor de aanleg van je tuin. Zo is er een pakket voor een eetbare tuin, een moestuin, een theetuin of de zogenaamde eetbare Kidzz / familietuin.

Vogelbescherming Nederland

Voor de ontwikkeling van de Hoven is een samenwerking aangegaan met Vogel bescherming Nederland (VBN). We besteden hiermee aandacht aan natuurinclusief bouwen. Dit houdt in dat bij het opstellen van de bouwplannen al wordt gekeken naar biodiversiteit in het gebied of de wijk en naar de mogelijkheden in en rondom de woningen. Vogels vervullen hierin een belangrijk rol. De Vogelbescherming gaat het project bestuderen en adviseren waar voorzieningen voor vogels moeten komen. In de gevels van de woningen komen dus nestkasten. Deze worden zo gemaakt en geïntegreerd in de gevel, dat de vogels niet in de woning zelf kunnen komen.

Faunahotel

Het Faunahotel is een mooi initiatief dat is ontworpen om de biodiversiteit te stimuleren. Het bevindt zich bij één van de hoekwoningen van type B en de vrijstaande woningen type F en is bedoeld om verschillende dieren te huisvesten en te ondersteunen. Door de ingemetselde neststenen voor vleermuizen, vogels en insecten, en de spankabels waartegen groen kan groeien, is het een waar paradijs voor dieren. Het ontwerp van het Faunahotel is gebaseerd op het advies van de vogelbescherming, waardoor het gegarandeerd een veilige en gezonde leefomgeving biedt.

Het Faunahotel is een unieke plek waar vogels en vleermuizen hun nesten kunnen bouwen en beschut kunnen opgroeien. Een waar ecologisch 'hotel' waar iedereen blij van wordt!

88. 89.

Materialenstaat

Verkoop & informatie

Interieur

Wanden

Plafonds

Plafonds schuin dak

Binnendeurkozijnen

Binnendeuren

Verwarmingsinstallatie

Sanitair

Wandtegels

toilet / badkamer

Vloertegels

Woningtype A t/m C

Afwerking Kleur

behangklaar afgewerkt n.v.t. spuitwerk wit beplating bruin

stalen kozijnen met bovenlicht wit opdekdeuren wit vloerverwarming n.v.t.

Geberit / Grohe, pakket Comfort* n.v.t.

�� x �� cm, pakket Luxe* keuze

�� x �� cm, pakket Luxe* keuze

Woningtype A

Exterieur

Gevels

Buitenkozijnen (tevens binnenzijde)

Hellend dak

Plat dak

Goten

Hemelwaterafvoer

Erfafscheiding voortuin

Erfafscheiding achtertuin

Woningtype

D t/m F

Afwerking Kleur

behangklaar afgewerkt n.v.t.

spuitwerk wit

spaanplaat wit

stalen kozijnen met bovenlicht wit opdekdeuren wit vloerverwarming n.v.t.

Villeroy & Boch / Grohe, pakket Luxe* n.v.t.

�� x �� cm, pakket Luxe* keuze

�� x �� cm, pakket Luxe* keuze

Woningtype B en C

Woningtype D t/m F

vb&t Nieuwbouwmakelaars

Vestdijk �80, Eindhoven

 040 269 69 44

ERA Makelaardij Ed Willems

Hoofdstraat 3, Best

 0499 37 40 40

Ontwikkeling

Novaform

Ballast Nedam Development

Realisatie

Van de Klok www.vandeklok.nl

Afwerking Kleur

metselwerk bronsgroen

hout duifblauw

dakpan leikleur mat

bitumen donkergrijs

zink zink naturel

zink voor / pvc achter zink / pvc

lage haag groen

Afwerking Kleur

Afwerking Kleur

gaashekwerk ��� cm

met hedera zwart / groen

metselwerk

hout roodbruin parelmoer oranje

hout parelmoer oranje

dakpan leikleur mat

sedumdak donkergrijs

zink zink naturel

zink zink / pvc

lage haag groen

gaashekwerk ��� cm

met hedera zwart / groen

* Voor de afwerkpakketten verwijzen wij naar de LIV documentatie.

metselwerk

hout geel gemêleerd kiezelgrijs

hout kiezelgrijs

dakpan leikleur mat

sedumdak donkergrijs

zink zink naturel zink zink / pvc

lage haag groen

gaashekwerk ��� cm met hedera zwart / groen

www.hoven ­ aarlesche ­ erven.nl

Disclaimer

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. De teksten, sfeerplattegronden en artist impressions zijn gebaseerd op de laatst bekende gegevens. Deze geven een impressie weer. In een aantal artist impressions, met name de interieur beelden, zijn meerwerkopties en/of particuliere afwerkingen verwerkt. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze brochure maakt geen deel uit van de contractstukken.

Tijdens het optietraject worden de contractstukken van de woning via de makelaar verstrekt.

Bij de bepaling van een BENG, nul-op-de-meter-woning en een energieneutrale woning, wordt gerekend met een gemiddeld verbruik. De uiteindelijke hoogte van de energierekening wordt dus bepaald door het gedrag van de bewoner(s). Bij de nul-op-de-meter-woning krijg je dus géén garantie voor een energierekening van € 0,-.

90.

De Hoven is een onderdeel van:

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.