Brochure 't groen fase 3

Page 1

Fase 3

30 woningen in de groenste buurt van de Hoeksche Waard


Hoor de vogels fluiten, het ritselen van de bladeren. Ervaar de rust, ruimte en vrijheid en zie ver weg van alles en toch zo dicht bij karakteristieke dorpen, haventjes, hier en daar een boerderij. In ’t groen wonen mens en natuur in harmonie.

3


4

Welkom in ’t groen

5

Hier woon je echt in ’t groen. Meer dan de helft van het project biedt namelijk ruimte aan groen en water. De levendige beplanting, waterrijke zones, natuurlijke paden en afwisselende bebouwing bieden een gemoedelijke en gevarieerde woonomgeving. Waar je heerlijk kunt wandelen, waar de kinderen uit de buurt zorgeloos met elkaar kunnen spelen, waar je andere mensen ontmoet en waar je écht thuiskomt. Het ontwerp van ’t groen is geïnspireerd op het eeuwenoude boerenerf, dat zich kenmerkt door een speelse overgang van een formele entree naar een natuurlijke en meer vrije achterzijde. Dit komt terug in de woonsferen van fase 3: van de statuur van de Laanwoningen naar sfeervolle Hofwoningen. Het plan sluit naadloos aan op de bestaande identiteit van het gezellige en karakteristieke dijkdorp Heinenoord. Fase 3 kent een gevarieerde bebouwing die harmonieus is ingepast in de parkachtige setting van ’t groen. Hier wisselen twee-onder-een-kapwoningen, Laanwoningen, Hofwoningen en Bronwoningen elkaar af. De verschillende woningtypen onderscheiden zich door subtiele verschillen in materiaal en kleurstellingen. Het geeft de wijk een levendige uitstraling en zorgt voor een harmonieuze eenheid met de natuurlijke omgeving. Dat geeft rust en voelt als vertrouwd thuiskomen.

Impressie Hofwoningen, bouwnummers 97 t/m 104


Dorpse charme in ’t groen

Altijd wat te doen In de Hoeksche Waard is altijd van alles te doen. Zo zijn er talloze mogelijkheden voor (natuur)recreatie. Op slechts 4 kilometer afstand van Heinenoord ligt het Recreatieoord Binnenmaas met verschillende speelattracties en een groot buitenbad. Tijdens zomerse dagen kun je ook lekker afkoelen bij één van de strandjes die de Hoeksche Waard rijk is.

Rotterdam Barendrecht

A29

OUDE MAAS

Heinenoord A29

A217

Oud-Beijerland

6

A217

Karakteristieke dorpen en gezellige havenplaatsjes De woonwijk vormt straks de nieuwe entree van Heinenoord. Het dorp ligt aan de Oude Maas en in het hart van het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Je vindt in Heinenoord onder andere een buurtsuper, bakker, snackbar, overdekte sporthal, zwembad, het Museum Hoeksche Waard en één van de betere restaurants van de Hoeksche Waard: ’t Land van Wale. Voor de boodschappen kan je terecht net buiten het dorp in een klein winkelcentrum of bij één van de vele boerderijwinkels. Voor een meer uitgebreide winkelbeleving kun je terecht in het gezellige havenplaatsje Oud-Beijerland. Hier vind je een divers aanbod van bekende winkelketens, unieke boetiekjes, verschillende supermarkten en diverse gezellige horeca.

Rotterdam binnen handbereik Heinenoord ligt centraal in de driehoek Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen en heeft een directe verbinding met de Drechtsteden. Zo ben je met de auto binnen 15 minuten in Rotterdam en met 20 minuten in Dordrecht. Met de lijnbus ben je na een half uur al op de Coolsingel in Rotterdam. Geniet in ’t groen dus van alle rust, met de drukte van de stad binnen handbereik. Het maakt Heinenoord tot de ideale woonlocatie.

7


Wonen in ’t groen Het project bestaat in totaal uit 157 duurzame woningen, die in meerdere fases worden opgeleverd. Fase 3 bestaat uit 30 woningen, verdeeld over 4 woningtypen: Laanwoningen, Twee-onder-een-kapwoningen aan De Laan, Hofwoningen en Bronwoningen. De Laanwoningen vormen een waardige entree van de wijk achter een met bomen omzoomde ‘oprijlaan’. Hier staan de statige rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen met de kenmerkende donkerrode bakstenen en diepe achtertuinen.

Het Erf

8

De Laan

De Hofwoningen staan in De Waard en daarmee in de groene zone van ’t groen. De Hofwoningen zijn één met het parkachtige landschap en liggen aan een autovrij, gemeenschappelijk hof. De pergola aan de voorzijde accentueert op speelse wijze de overgang tussen binnen en buiten, tussen privé en het gemeenschappelijk erf. Heerlijk dat je kinderen hier zo vanuit de voordeur zorgeloos kunnen spelen! De Bronwoningen worden gekenmerkt door het circulaire karakter. De woningen bestaan uit twee gestapelde modules met een houten basis. De lichte tint van de vurenhouten gevel creëert een soepele overgang tussen De Waard en de toekomstige woningen van fase 4, die gelegen zijn aan De Kreek.

De Waard

De Kreek

Duurzaam wonen Wonen in ’t groen is wonen in én met respect voor de natuur. De woningen worden duurzaam gebouwd, onder andere door toepassing van zonnepanelen, een warmtepomp en hoogwaardige isolatie. De groene en waterrijke omgeving maakt de woonwijk klimaatbestendig en veerkrachtig. Er worden extra klimaatadaptieve maatregelen toegevoegd in de vorm van bijvoorbeeld waterdoorlatende verhardingen, sedum- en grasdaken en waterbufferzones. Er is daarnaast veel aandacht voor biodiversiteit door toepassing en behoud van inheemse (lokale) soorten beplanting.

9


Mens en natuur in harmonie ’t groen is een wijk waar mens en natuur in harmonie samenwonen De inrichting van de openbare ruimte heeft altijd centraal gestaan bij de ontwikkeling van ’t groen. Het lage aantal woningen in een relatief groot plangebied zorgt voor veel groene ruimte en natuurinclusiviteit. De Laan, aan de westzijde van ’t groen, vormt een waardige entree van de wijk en is met grote bomen omzoomd. Aan deze ‘oprijlaan’ zijn statige twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen met diepe achtertuinen gesitueerd.

10

Natuurlijke zitbank

Fietsenstalling

Vogelpalen

Hondenuitlaatgebied

11

Via De Laan voel je al snel een soepele overgang naar woonsfeer De Waard, die gekenmerkt wordt door veel landschappelijke accenten. De gezellige collectiviteit van De Waard toont zich door de typische groene hofjes. Aan de achterzijde heeft iedere woning een eigen ruime privétuin, aan de voorzijde ontstaat in de hofjes een gevoel van saamhorigheid met de buren. De hofjes zijn autovrij en daardoor zeer kindvriendelijk. Het hart van De Waard is zonder twijfel het brede groene lint, dat van noord naar zuid, centraal in ’t groen ligt. Deze groene zone is een vriendelijke doorgang voor voetgangers en vormt een ontspannen ontmoetingsplek. Hier spelen de kinderen met natuurlijke materialen in een groene omgeving. Aan de randen van dit groene lint staan natuurlijke erfafscheidingen, om de privétuinen te camoufleren.

Steigers aan het water

Rondom ’t groen wordt een nieuw waterlandschap gecreëerd. Dit deel van ’t groen is De Kreek. Water is een belangrijke factor om het gebied toekomstbestendig te maken voor klimaatverandering. De natuurlijke oevers zorgen voor een sfeervolle habitat voor veel fauna, waarmee in alle seizoenen mooie aangezichten ontstaan. Daarnaast zorgt De Kreek in de zomer voor veel waterplezier vanaf verschillende houten steigers.

’t groen is een wijk voor iedereen. Verdeeld over de buurt vind je veel speelplekken met speeltoestellen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals boomstammen en houtsnippers. De speelplekken zijn niet te groot en goed verdeeld, zodat er volop gespeeld en genoten kan worden binnen het zicht van de eigen straat. Aan de rand van fase 3 is er een kleine speelplek speciaal voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Verder weg in het groene gedeelte van De Waard is er een avontuurlijke speelplek voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook zijn er plekken waar je kan sporten. En overal in ’t groen vind je mooie paden voor een ontspannen wandeling of een rondje met je hondje. Tussendoor kun je even uitrusten op een stevig houten bankje en genieten van het mooie uitzicht op de natuur!


105 106 107 108 109

85 86

87

Laanwoningen Bouwnummers hoekwoningen:

87, 90, 91 & 94 Bouwnummers tussenwoningen:

88, 89, 92 & 93

Twee-onder-een-kapwoningen aan De Laan

88

Bouwnummers:

90

85, 86, 95 & 96

12

89

104

101

102

103

13

91 92

97

98

99

100

93 94

95 96

Hofwoningen

Bronwoningen

Bouwnummers hoekwoningen

Bouwnummers hoekwoningen:

97, 100, 101 & 104 Bouwnummers tussenwoningen

98, 99, 102 & 103

105, 109, 110 & 114 Bouwnummers tussenwoningen:

106, 107, 108, 111, 112 & 113

112 113 110 111

114


Laanwoningen

Een waardige entree De klassieke, statige architectuur toont het deftige gezicht van de wijk. Dit is een waardige binnenkomer. Of in dit geval: thuiskomer, want zodra je De Laan binnenrijdt, word je getrakteerd op een fijne, groene omgeving. Door de ruime opzet van het plan woon je zowel voor als achter lekker vrij.

14

De gevel van de Laanwoningen is uitgevoerd in traditionele rode baksteen, zoals je dit ook veel terugziet in de bestaande bebouwing in Heinenoord. Twee hoekwoningen springen extra in het oog dankzij het verhoogde dak. Bovendien bieden de hoekwoningen meer eigen buitenruimte en hebben deze woningen een gemetselde berging aan de zijgevel. Alle Laanwoningen hebben een royale woonkamer annex leefkeuken, drie slaapkamers en een zolder met ruimte voor een logeerkamer of werkplek. De duurzame installaties en bouwmethoden zorgen bovendien voor een zeer aangenaam wooncomfort.

Impressie Laanwoningen en Twee-onder-een-kapwoningen aan De Laan, bouwnummers 91 t/m 96

15


Laan hoekwoning Uitgelicht bouwnummer: 90

16

17

Impressie Laanwoning, bouwnummer 90

100

114 113 112 111

101 99 102

109 108

103

107 106

97

104

105

85

110

98

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

Bouwnummers 87 en 94 hebben een vrijstaande houten berging in de achtertuin.

• Woonoppervlakte van ca. 128 tot 132 m² • Perceeloppervlakte van ca. 229 tot 271 m² • Woningbreedte 5,7 m | woningdiepte 9,0 m • Drie slaapkamers • De achtertuin heeft een diepte van ca. 17 tot 22 m • Warmte en koeling via een eigen bodemwarmtepomp •B ouwnummers 90 en 91 hebben een aangebouwde gemetselde berging, bouwnummers 87 en 94 hebben een houten berging in de tuin •A lle hoekwoningen hebben 1 privéparkeerplaats in het parkeerhof aan de achterzijde van de woningen. Bouwnummers 90 en 91 hebben daarnaast 1 parkeerplaats op de eigen oprit. Alle verkooptekeningen van de individuele woningen zijn te downloaden via de projectwebsite. De artist impressies en sfeerplattegronden geven enkel een impressie weer en bevatten koperskeuze opties, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

begane grond VOORBEELD WONING BNR. 90 SCHAAL 1:50


18

19

1e verdieping VOORBEELD WONING BNR. 90 SCHAAL 1:50

De zolder wordt als onbenoemde ruimte opgeleverd.

2e verdieping VOORBEELD WONING BNR. 90 SCHAAL 1:50


Laan tussenwoning Uitgelicht bouwnummer: 89

20

21

Impressie Laanwoning, bouwnummer 89

100

114 113 112 111

101 99 102

109

103

107 106

97

104

105

85

110

98

108

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

• Woonoppervlakte van ca. 128 m² • Perceeloppervlakte van ca. 172 tot 201 m² • Woningbreedte 5,7 m | woningdiepte 9,0 m • Drie slaapkamers • De achtertuin heeft een diepte van ca. 17 tot 22 m • Warmte en koeling via een eigen bodemwarmtepomp • De woningen hebben een houten berging in de tuin • 1 parkeerplaats in het hof aan de achterzijde van de woningen Alle verkooptekeningen van de individuele woningen zijn te downloaden via de projectwebsite. De artist impressies en sfeerplattegronden geven enkel een impressie weer en bevatten koperskeuze opties, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

begane grond VOORBEELD WONING BNR. 89 SCHAAL 1:50


22

23

1e verdieping VOORBEELD WONING BNR. 89 SCHAAL 1:50

De zolder wordt als onbenoemde ruimte opgeleverd.

2e verdieping VOORBEELD WONING BNR. 89 SCHAAL 1:50


Een heerlijk gevoel van vrijheid 24

25

Aan luxe en comfort geen gebrek in deze statige Tweeonder-een-kapwoningen aan De Laan. Fraaie details, waaronder het Franse balkonhek en ramen die bijna tot aan de grond doorlopen, geven deze woningen allure. Bouwnummers 85 en 96 zijn voorzien van een opvallende dwarskap. Hier beschik je ook over een uitgebouwde woonkamer. Ideaal als je nog meer woonruimte zoekt. Verder hebben de woningen drie slaapkamers, een riante badkamer en zolder. Ook buiten heb je voldoende ruimte met een voortuin, zijtuin en riante achtertuin met een diepte van ca. 23 tot 28 meter. Aan de achterzijde kan je twee auto’s parkeren op eigen terrein. Vanuit de voorzijde van de woning kijk je uit op de sfeervolle met bomen omzoomde ‘oprijlaan’. De ruime, groene opzet geeft een heerlijk gevoel van vrijheid.

Impressie Laanwoningen en Twee-onder-een-kapwoningen aan De Laan, bouwnummers 93 t/m 96. Bouwnummer 96 heeft in basis geen bloemkozijn in de zij-uitbouw. Bouwnummer 85 heeft dat wel.

Twee-onder-een-kapwoningen aan De Laan


Twee-onder-een-kapwoning aan De Laan Uitgelicht bouwnummer: 95

26

27

Impressie Twee-onder-een-kapwoning, bouwnummer 95

100

114 113 112 111

101 99 102

109

103

107 106

97

104

105

85

110

98

108

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

• Woonoppervlakte van ca. 135 m² • Perceeloppervlakte van ca. 441 tot 501 m² • Woningbreedte 6,0 m | woningdiepte 9,0 m • Drie slaapkamers • De achtertuin heeft een diepte van ca. 23 tot 28 m • Warmte en koeling via een eigen bodemwarmtepomp • De woningen hebben een aangebouwde stenen berging • 1 parkeerplaats op eigen oprit en 2 privéparkeerplaatsen achter in de tuin Alle verkooptekeningen van de individuele woningen zijn te downloaden via de projectwebsite. De artist impressies en sfeerplattegronden geven enkel een impressie weer en bevatten koperskeuze opties, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

begane grond VOORBEELD WONING BNR. 95 SCHAAL 1:50


28

29

1e verdieping VOORBEELD WONING BNR. 95 SCHAAL 1:50

De zolder wordt als onbenoemde ruimte opgeleverd.

2e verdieping VOORBEELD WONING BNR. 95 SCHAAL 1:50


Twee-onder-een-kapwoning aan De Laan dwarskap Uitgelicht bouwnummer: 96

30

31

Impressie Twee-onder-een-kapwoning, bouwnummer 96

100

114 113 112 111

101 99 102

109

103

107 106

97

104

105

85

110

98

108

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

• Woonoppervlakte van ca. 173 m² • Perceeloppervlakte van ca. 472 tot 498 m² • Woningbreedte 6,0 m | woningdiepte 9,6 m • Extra woonruimte op de begane grond door zij-uitbouw • Drie slaapkamers • De achtertuin heeft een diepte van ca. 23 tot 28 m • Warmte en koeling via een eigen bodemwarmtepomp • De woningen hebben een grote houten berging in de achtertuin • 2 privéparkeerplaatsen achter in de tuin Indeling bouwnummer 85 is gelijk aan bouwnummer 96. Bouwnummer 85 heeft een bloemkozijn in de kopgevel van de zij-uitbouw. Download de verkooptekening via de projectwebsite. De artist impressies en sfeerplattegronden geven enkel een impressie weer en bevatten koperskeuze opties, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

begane grond VOORBEELD WONING BNR. 96 SCHAAL 1:50


32

33

2e verdieping 1e verdieping VOORBEELD WONING BNR. 96 SCHAAL 1:50

De zolder wordt als onbenoemde ruimte opgeleverd.

VOORBEELD WONING BNR. 96 SCHAAL 1:50


Wonen in een sfeervol hofje Achter De Laan liggen de Hofwoningen aan een groen hofje. Deze brede woningen met twee woonlagen zorgen voor een soepele overgang naar al het groen dat De Waard te bieden heeft.

34

De pergola aan de voorzijde van de woning accentueert op speelse wijze de overgang tussen privé en het gemeenschappelijk erf. Het gemeenschappelijk erf heeft hierdoor de uitstraling van een knus hofje. Hier rijden geen auto’s. Hoe lekker is het als de kinderen zo vanuit de voordeur zorgeloos kunnen spelen?

35

Achter de gevels van deze authentieke Hofwoningen gaat het moderne leefcomfort schuil. De moderne bodemwarmtepomp en het ventilatiesysteem zorgen voor een aangenaam binnenklimaat, ongeacht de buitentemperatuur. De Hofwoningen bieden flexibele indelingsmogelijkheden! Standaard heeft deze woning een ruime slaapkamer en een aangrenzende badkamer op de begane grond. Dit woningtype heeft twee basisvarianten (zonder meerprijs). Een variant met de slaapkamer aan de achterzijde, en een alternatieve variant met slaapkamer aan de voorzijde en royale woonkamer met keuken aan de achterzijde. In overleg met de aannemer kan de badkamer ook naar de eerste verdieping verplaatst worden om beneden nog meer indelingsvrijheid te creëren.

Hofwoningen Impressie Hofwoningen, bouwnummers 97 t/m 104


Hofwoning Bouwnummers: 97 t/m 104

• Woonoppervlakte van ca. 98 m² • Perceeloppervlakte van ca. 159 tot 225 m² • Woningbreedte 6,9 m | woningdiepte 9,2 m • Twee slaapkamers • De achtertuin heeft een diepte van ca. 10 tot 13 m • Warmte en koeling via een eigen bodemwarmtepomp •D e woningen hebben een houten berging in de achtertuin • 1 privéparkeerplaats in het parkeerhof nabij de woning

100

114 113 112 111

101 99 102

109

36

103

107 106

86

87

88

89

37

97

104

105

85

110

98

108

90

91

92

93

94

95

96

Alle verkooptekeningen van de individuele woningen zijn te downloaden via de projectwebsite. De artist impressies en sfeerplattegronden geven enkel een impressie weer en bevatten koperskeuze opties, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Impressie Hofwoning, variant A

Impressie Hofwoning, variant B


Variant A

38

39

Zijgevel hoekwoningen bnr 100 en 104 en gespiegeld 97 en 101.

Begane grond

1e verdieping

VOORBEELD WONING VARIANT A

VOORBEELD WONING VARIANT A

SCHAAL 1:50

SCHAAL 1:50


Variant B

40

41

Begane grond

Zijgevel hoekwoningen bnr 97 en 101 en gespiegeld 100 en 104.

1e verdieping

VOORBEELD WONING VARIANT B

VOORBEELD WONING VARIANT B

SCHAAL 1:50

SCHAAL 1:50


42

Nieuw leven in ’t groen

43


De ideale start van je wooncarrière 44

De Bronwoningen sluiten naadloos aan op het natuurlijke en circulaire karakter van ’t groen. De woningen bestaan uit twee gestapelde modules op basis van hout. De lichte tint van de vurenhouten gevel zorgt voor een warm aangezicht met tegelijkertijd een robuuste uitstraling. De typische dakranden zorgen daarnaast voor individualiteit binnen het woningblok.

45

Dit woningtype is ideaal om te starten met je woningcarrière en is uitermate geschikt voor kleinere huishoudens. De woning is zeer efficiënt ingedeeld met een gezellige, tuingerichte woonkamer. Op de verdieping bevindt zich een grote hoofdslaapkamer aan de achterzijde en aan de voorzijde een praktische tweede slaapkamer met frans balkon voor lekker veel lichtinval. Iedere woning heeft z’n eigen warmtepomp. De installaties zijn netjes weggewerkt op het dak achter de dakrand. Duurzaam, geruisloos en goed verborgen dus. In de tuin kan je verder goed je spullen opbergen in de bijbehorende houten berging.

Bronwoningen

De woningen worden geheel prefab gebouwd, daardoor is de bouwtijd slechts enkele maanden. Ook deze woningen hebben het energielabel A+++. Gunstig voor je financiering! Impressie Bronwoningen, bouwnummers 110 t/m 114


Bronwoning Uitgelicht bouwnummers: 105 t/m 114

46

47

100

114 113 112 111

101 99 102

109 108

103

107 106

97

104

105

85

110

98

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

• Woonoppervlakte van ca. 58 m² • Perceeloppervlakte van ca. 82 tot 203 m² • Woningbreedte 3,6 m | woningdiepte 9,0 m • Twee slaapkamers • De achtertuin heeft een diepte van ca. 10 tot 13 m • Warmte via een luchtwarmtepomp, aan-/afvoer op het dak • De woningen hebben een houten berging in de achtertuin •D e hoekwoningen en bouwnummer 108 hebben 1 privé parkeerplaats in het parkeerhof nabij de woning Alle verkooptekeningen van de individuele woningen zijn te downloaden via de projectwebsite. De foto’s, artist impressie en sfeerplattegronden geven enkel een impressie weer en bevatten koperskeuze opties, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.


48

49

Begane grond

1e verdieping

SCHAAL 1:50

SCHAAL 1:50


Wonen in ’t groen betekent niet alleen een heerlijk buitenleven: ook binnen is het volop genieten. Het toilet en de badkamer zijn voorzien van hoogwaardig sanitair van gerenommeerde merken, zoals Villeroy & Boch en Hansgrohe. Verder zijn deze ruimtes voorzien van prachtig tegelwerk. Natuurlijk zijn er in overleg verschillende extra opties mogelijk.

50

51

Hoogwaardig sanitair

Twee-onder-een-kapwoningen aan De Laan • Tegelwerk inbegrepen • Villeroy & Boch sanitair, type Architectura • Douchecombinatie van Hansgrohe, type Ecostat Comfort • Elektrische handdoekradiator Hofwoningen & Laanwoningen • Tegelwerk inbegrepen • Villeroy & Boch sanitair, type O.Novo Compact • Douchecombinatie van Hansgrohe, type Crometta Vario • Elektrische handdoekradiator Bronwoningen • Tegelwerk inbegrepen • Geberit sanitair • Douchecombinatie van Grohe


Duurzaam en comfortabel wonen

Exterieur

Afwerking

Gevel basis

Baksteen

Twee-onder-een-kapwoning: Oranje Bont Laanwoningen: Oranje Bont Hofwoningen: Geel/beige

Vuren met brandvertragende behandeling

Bronwoning: Equal Weathering

Hout

Twee-onder-een-kapwoning: Bazaltgrijs Laanwoningen: Bazaltgrijs Hofwoningen: Kwartsgrijs

Kunststof

Bronwoning: Antracietgrijs

Hout

Twee-onder-een-kapwoning: Bazaltgrijs Laanwoningen: Bazaltgrijs Hofwoningen: Kwartsgrijs

Kunststof

Bronwoning: Antracietgrijs

Raamdorpel

Aluminium kader

Twee-onder-een-kapwoning: Bazaltgrijs Laanwoningen: Bazaltgrijs Hofwoningen: Kwartsgrijs Bronwoningen: Antracietgrijs

Dakbedekking

Glazuron dakpan

Twee-onder-een-kapwoning: Antracietgrijs Laanwoningen: Antracietgrijs Hofwoningen: Antracietgrijs

Bitumen

Bronwoning: Zwart

Zink

Twee-onder-een-kapwoning: Zink Laanwoningen: Zink Hofwoningen: Zink

Kunststof

Bronwoning: Grijs

Interieur

Afwerking

Kleur

Wanden

Behangklaar

N.v.t.

Binnendeur-kozijnen

Staal zonder bovenlicht

Twee-onder-een-kapwoning: Wit Bronwoning: Wit

Staal met bovenlicht

Laan- en Hofwoning: Wit

Stompe deur afgelakt

Twee-onder-een-kapwoning: Wit

Opdekdeur afgelakt

Overige woningen: Wit

Sauswerk

Bronwoning: Wit

Spuitwerk

Overige woningen: Wit

Verwarming

Vloerverwarming

N.v.t.

Wandtegelwerk

Twee-onder-een-kap: 30 x 60 cm Badkamer en toilet liggend tot plafond Laan- & Hofwoning: 25 x 33 cm Badkamer tot plafond, toilet tot 150 cm

Meerdere keuzes mogelijk

Bronwoning: 15 x 30 cm Badkamer en toilet tot plafond

Basiskleur wit Accentkleur (beige) bij voorzetwand toilet en achter wastafel badkamer

Twee-onder-een-kap: 60 x 60 cm Laan- & Hofwoning: 30 x 30 cm, douchehoek 15 x 15 cm

Meerdere keuzes mogelijk

Bronwoning: 30 x 30 cm, douchehoek 15 x 15 cm

Beige

Dichte trap: begane grond naar 1e verdieping Open trap: 1e verdieping naar zolder

Wit

Buitenkozijnen

Verwarming

Alle woningtypes zijn voorzien van vloerverwarming. Dit zorgt voor een zeer constante warmteafgifte, verdeeld over de gehele woning. In de badkamer wordt tevens een elektrische radiator aangebracht. De woningen zijn voorzien van een eigen warmtepomp, je bent daarom niet gebonden aan een leaseconstructie of een warmtenet van een externe leverancier. De bodemwarmtepompen van de tweeonder-een-kapwoningen, Laan- en Hofwoningen maken gebruik van warmte- en koudeopslag in de bodem om water op temperatuur te brengen. Dit water wordt via een eigen net en warmtewisselaar naar de woningen getransporteerd. De individuele warmtepomp verwarmt vervolgens de woning op basis van je eigen instellingen. Iedere verblijfsruimte heeft z’n eigen naregeling om de temperatuur per vertrek te bepalen. Zo ervaar je altijd een prettig binnenklimaat. Via dit systeem wordt de woning niet alleen verwarmd, maar kunnen de ruimtes ook enkele graden gekoeld worden. Wel zo fijn in de warme zomermaanden. De Bronwoningen bevatten lucht/water warmtepompen aangesloten op vloerverwarming. Ook deze warmtepompen kunnen de woning enkele graden koelen.

52

Niet alleen de vloerverwarming, ook de ventilatie in de woningen zorgt voor een uitstekend en comfortabel binnenklimaat. De twee-onder-een-kapwoningen, Laan- en Hofwoningen maken gebruik van een warmte terugwin systeem (WTW). Via mechanische toevoer krijgen de woningen schone lucht van buiten en wordt de vervuilde lucht afgevoerd. Dit gebeurt bijzonder efficiënt, omdat de afgevoerde warme lucht de warmte afstaat aan de toegevoerde koude buitenlucht. De opwarming gebeurt dus met bestaande warmte en dat bespaart energie. De luchtstromen zelf blijven gescheiden. De Bronwoningen maken ook gebruik van mechanische afvoer van lucht. De toevoer van schone lucht gaat op natuurlijke wijze via roosters in het kozijn.

Draaiende delen

Hemelwater afvoer

Binnendeuren

Energielabel A+++

Alle woningtypes in ’t groen fase 3 hebben het energielabel A+++ en zijn daarmee bijna energieneutraal gebouwd. Alle woningen zijn voorzien van 3 of 4 zonnepanelen. De duurzame warmteopwekking, uitstekende isolatie en het gebruik van energiezuinige apparatuur draagt bij aan een beter milieu. Daardoor is slechts een minimale hoeveelheid energie nodig om de woning te verwarmen, te koelen en te ventileren. Zo kun je lekker comfortabel wonen en bespaar je flink op je maandelijkse energiekosten. Dit wordt bovendien ook erkend door hypotheekverstrekkers. Vanaf januari 2024 krijg je met het energielabel A+++ €30.000 extra financieringscapaciteit. Doordat de woningen in ‘t groen alleen gecertificeerd hout toepassen bieden sommige hypotheekverstrekkers extra gunstige voorwaarden aan. Informeer bij je hypotheekverstrekker naar de mogelijkheden.

Plafond

Vloertegelwerk

Trappen

Kleur

53


Colofon ’t groen is een ontwikkeling van:

Meer informatie? Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op met de makelaars via onderstaande contactgegevens.

54

Atta Makelaars 010-4335710 info@atta.nl Ooms Veldhoen & Romeijn Makelaars 0186-619300 hoekschewaard@ooms.com Disclaimer:

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. De teksten, sfeerplattegronden en artist impressies bevatten niet altijd de laatste gegevens. Deze geven een impressie weer, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. De brochure vormt geen onderdeel van de koop- en aannemingsovereenkomst. Oppervlaktes, het ontwerp en de afwerking kan afwijken. In een aantal impressies en sfeerplattegronden zijn meerwerkopties verwerkt (zoals binnendeur kozijnen zonder bovenlicht). Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Een keuken is niet standaard inbegrepen in de woning. De weergegeven erfafscheidingen in de artist impressies wijken af van wat is inbegrepen in de verkoopstukken. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de ontwikkelaar is het niet toegestaan de inhoud van deze uitgave geheel of gedeeltelijk over te nemen of op enige andere wijze openbaar te maken. ’t groen wordt gerealiseerd door Novaform. Copyright december 2023.

55


Fase 31 Fase

wonenintgroen.nl


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.