Landhuis Linde brochure

Page 1

Nieuwe Warande Berkel-Enschot

1

Wonen met allure

in de Nieuwe Warande in Berkel-Enschot

Midden geniet je van de stilte van de natuur. Luxe leven te midden van de landerijen: dat is wonen in Landhuis Linde.
Inhoud De omgeving 6 Berkel-Enschot 12 Locatie 14 Architect aan het woord 16 Het gebouw 18 De woonlagen 20 Woningtype A 22 Woningtype B 24 Woningtype C 26 Woningtype D 28 Duurzaam wonen 34 Afwerking 36 5

De omgeving

Zorgeloos wonen met alle voorzieningen om de hoek

In de directe omgeving van Berkel-Enschot is van alles te doen. Je fietst of loopt zo het buitengebied in.

En met Tilburg om de hoek is er altijd een gevarieerd aanbod aan winkels, cultuur en horeca binnen handbereik! Dit betekent ook evenementen als de Tilburgse Kermis, Festival Mundial en Tilburg Ten Miles. Daarnaast zijn er voor de cultuurliefhebber diverse musea, een schouwburg, concertzaal en poppodium 013. Dat alles heerlijk dichtbij.

Berkel-Enschot Udenhout Oisterwijk Moergestel Tilburg Den Bosch (25 min.)
(34 min.) Breda (30 min.) N65 N65 N261 N65 N65 N65 A58 A58 N58
Eindhoven
7 6

Op een rustige zondagochtend dauwtrappen in de ontwakende natuur van buitenplaats De Nieuwe Warande. Gezellig winkelen in sfeervolle en unieke zaken. Een zonnige fietstocht met heerlijke lunch of borrel. Een gezellig familiediner met hemelse gerechten in een fijn restaurant, afgesloten met een avondwandeling naar huis. Wonen in Landhuis Linde maakt gelukkig op elk moment van de dag. En er zijn nog veel meer mooie plekken in de buurt!

9 8
11 10

BerkelEnschot

Net ten noordoosten van Tilburg ligt Berkel-Enschot, een dorp bestaande uit de oorspronkelijke dorpen Berkel en Enschot. Berkel-Enschot is een prachtig Brabants dorp, met zowel de fraaie natuur als de vele gemakken van de grote stad om de hoek. Liefhebbers van sport, cultuur en gastronomie kunnen hun hart hier ophalen. Berkel-Enschot beschikt over verschillende sportverenigingen, een grote sporthal en diverse gymzalen. Ook heeft het een mooi aanbod aan winkels, terrassen, een bibliotheek en een cultureel centrum met een uitgebreid theaterprogramma vol muziek, toneel en cabaret. Ook fiets of loop je vanuit Berkel-Enschot zo het buitengebied in.

13 12

Winkelgebied (5 min.)

Locatie

Hoogwaardig wonen

Buitengoed de Nieuwe Warande is een nieuwe villawijk tussen Berkel-Enschot, Udenhout en Tilburg, waarin ruimte, vrijheid en hoogwaardigheid de boventoon voeren. Een warande werd oorspronkelijk gebruikt om een jachtterrein mee aan te duiden en kreeg gaandeweg steeds meer de betekenis van een park of lustoord. De ‘Nieuwe Warande’ werd in 1757 aangelegd op deze locatie. Met de ontwikkeling van deze exclusieve villawijk is deze historische plek nieuw leven ingeblazen. Centraal in deze wijk worden aan de Egelantier prachtige appartementen gerealiseerd: dit is landhuis Linde.

Natuurgebied
Riddershofpad Riddershofpad NieuweWarande Nieuwe Warande Liguster Kruisbes Nieuwe Warande Egelantier Egelantier Koningsoorlaan De Kraan De Kraan De Kraan De Kraan Riddershofpad DeHemeltjens Koningsoorlaan Linde 15 14
NieuweWarande

Architect

In de ontdekkingstocht naar het juiste ontwerp van dit nieuwe appartementengebouw zochten we eerst naar de ziel van de locatie, de Genius Loci. Wat kenmerkt deze plek, welke bebouwingsvorm komt hier tot zijn recht? De locatie is schitterend. Gelegen aan de rand van de nieuwe wijk tussen het uitzicht over de weilanden en het buurtpark. Precies op de overgang van het buitengebied en de nieuwe woonwijk.

Bijkomende uitdaging was het reeds vastgestelde bestemmingsplan. De hoogte, het oppervlak, de bebouwingscontouren, alles was al vastgelegd. Binnen deze kaders moesten we een prachtig gebouw vormgeven.

Het door de gemeente opgestelde ‘Inspiratieboek’ gaf de navolgende mooie omschrijving van het toekomstige appartementengebouw en noemde het ‘Het Landhuis’: "Het landhuis komt op de mooiste plek in de Oostkamer, op de kruising van het beekdal en een laantje met mooie bestaande eiken. In de directe omgeving zijn enkele boscomplexen zodat de omgeving momenteel al een erg groen karakter heeft. Naar het zuiden kijkt dit landhuis uit over het Weidepark. Er kan een gebouw gerealiseerd worden in 2-3 bouwlagen plus een kap. Er is dan ruimte voor maximaal 12 wooneenheden in het gebouw. Er is de mogelijkheid voor een basement, zodat er ook auto’s onder het gebouw gestald kunnen worden. Kasteel de Strijdhoef is een passend voorbeeld voor dit landhuis."

Voor ons team was vanaf het begin duidelijk dat het landhuis zou moeten aansluiten bij de kenmerken van de omliggende woningen. Over het algemeen moderne bebouwing met een eigentijdse uitstraling en materiaalgebruik. Een statig gebouw dat opgaat in de omgeving. Binnen de strenge kaders hebben we een alzijdig gebouw ontworpen, met een duidelijke voor- en achterkant.

De voorzijde aan de Egelantier is voornaam, symmetrisch en kent een hoge entreepartij met veel glas. Alle kozijnen zijn van dezelfde maat tot op vloerniveau. Dat geeft rust in de gevelritmiek, en creëert vooral prachtig lichte binnenruimtes. De achtergevel is duidelijk de ‘Parkgevel’ die aansluit aan het ‘Weidepark’. In de kozijnmaat is gevarieerd: grotere maten in het midden, smallere meer op de hoek. Dat geeft voornaamheid in de gevel en een geweldig uitzicht op het park vanuit de woonkamer. Het naar voren springende wit gestucte geveldeel heet in vaktermen een ‘risaliet’. Het verwijst naar de voormalige buitenplaatsen van de gegoede textielbaronnen uit de textielindustrie.

De ontdekkingstocht heeft geleid naar een fantastisch appartementengebouw met optimale plattegronden voor de appartementen, waarbij het uitzicht over de weilanden en het park leidend zijn. Slechts vier woningen per bouwlaag voor optimale privacy met riante terrassen.

Het parkeren hebben we ondergebracht in het souterrain. Toekomstige bewoners kunnen rechtstreeks droog naar hun appartement via het lift- en trappenhuis. Door de lichtstraat in het dak stroomt er overvloedig daglicht in het atrium van het trappenhuis. Dat is pas fijn thuiskomen!

17 16
Bert

VOORGEVEL ACHTERGEVEL

RECHTERGEVEL

Statig en stijlvol

Het luxe appartementengebouw Linde is als een landhuis vormgegeven en komt op een van de mooiste plekken in de Nieuwe Warande, op de kruising van het beekdal en een bomenlaantje met bestaande eikenbomen.

Linde bestaat uit drie woonlagen met elk vier appartementen, die variëren in grootte van 115 m² tot 147 m². De appartementen zijn met oog voor detail ontworpen en beschikken over minimaal twee slaapkamers en een of twee badkamer(s). De ligging tussen de groene landerijen zorgt voor een ultiem gevoel van sereniteit. De appartementen beschikken over grote raampartijen en royale balkons van 17 m² tot 22 m², waardoor een waardevolle verbinding met de natuurlijke omgeving ontstaat. Ook beschikt elk appartement over twee eigen parkeerplaatsen.

Bij de entree zijn de brievenbussen, de lift en het trappenhuis gesitueerd.

Daarnaast geeft de entree van het gebouw een prachtige doorkijk naar de glazen uitgang aan de achterzijde en de groene tuin.

Onder het gebouw ligt een half verdiepte parkeerkelder waar tevens de bergingen zijn ondergebracht.

LINKERGEVEL 19 18

DE WOONLAGEN

Landhuis Linde biedt ruimte aan 12 appartementen, verdeeld over drie woonlagen, en een half verdiepte parkeerkelder. Deze kleinschalige opzet zorgt voor een prettige sfeer, privacy en optimaal wooncomfort.

De tuininrichting rondom het appartementengebouw is indicatief zoals aantallen en volwassenheid betreffende groenopstallen en wordt nog nader uitgewerkt. Deze invulling geeft wel een richting aan maar aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Ieder appartement beschikt over twee parkeerplaatsen in het souterrain behalve bouwnummer 4.

Bouwnummer 4 heeft een parkeerplaats in het souterrain en een parkeerplaats buiten naast het gebouw.

* Indeling/invulling kan wijzigen agv eisen nutspartijen.
SOUTERRAIN N N 2 1 10 6 8 1 5 9 7 3 6 5 10 12 9 4 11 11 2 12 8 2 1 7 3 6 5 11 8 9 3 4 7 10 12
WOONLAAG 2 WOONLAAG 1 TYPE B BNR. 2 TYPE B BNR. 6 TYPE B BNR. 10 TYPE C BNR. 7 TYPE C BNR. 11 TYPE A BNR. 1 TYPE A BNR. 5 TYPE A BNR. 9 TYPE D BNR. 4 TYPE D BNR. 8 TYPE D BNR. 12 WOONLAAG 3 N N N TYPE C BNR. 3 INGANG SOUTERRAIN 4 Egelantier 4 LICHTSTRAAT
* Indeling/invulling kan wijzigen agv eisen nutspartijen.
21 20

Twee eigen parkeerplaatsen

Privé (fiets)berging in souterrain

Plattegrond op schaal is per bouwnummer los bijgevoegd

Appartementen type A

BOUWNUMMERS 1, 5 EN 9

Aan de voorzijde van landhuis Linde bevinden zich links van de entree drie appartementen, verdeeld over de woonlagen een, twee en drie. Dit appartementstype A beschikt over een L-vormige living die volledig aan de buitenruimte gesitueerd is. Elk appartement telt drie slaapkamers en twee badkamers. De masterbedroom is voorzien van een ruime inloopkast, een droom voor elke kledingliefhebber! De badkamer is afgewerkt met een toilet, inloopdouche en dubbele wastafels. De derde slaapkamer heeft een eigen badkamer met douche en wastafel. Het ruime en zonnige terras is de ideale plek om aan het einde van de dag te genieten van een heerlijk verfrissend drankje in de avondzon.

Sfeerimpressie bouwnummer 1 BOUWNUMMER: 1 5 9 Woonoppervlak: 136 m2 136 m2 139 m2 Terrasoppervlak: 22 m2 17 m2 17 m2 Aantal slaapkamers: 3 3 3 23 22

Twee eigen parkeerplaatsen

Privé (fiets)berging in souterrain

Plattegrond op schaal is per bouwnummer los bijgevoegd

Appartementen type B

BOUWNUMMERS 2, 6 EN 10

Appartementstype B accentueert de hoeken van het gebouw aan de linker achterzijde op de eerste, tweede en derde woonlaag. De appartementen met een oppervlakte vanaf 130 m² beschikken over een zeer ruime L-vormige living met grote raampartijen die uit laten kijken over de achtertuin en de ecologische zone. Ook de slaapkamers bieden dit prachtige groene uitzicht. En andersom maakt dit de kamers heerlijk licht. Op het ruime terras geniet je van de ondergaande zon en hoor je de vogels fluiten die zich thuis voelen in de groene omgeving van het landhuis.

Sfeerimpressie bouwnummer 2 BOUWNUMMER: 2 6 10 Woonoppervlak: 130 m2 146 m2 141 m2 Terrasoppervlak: 22 m2 17 m2 17 m2 Aantal slaapkamers: 2 3 3
25 24

Twee eigen parkeerplaatsen

Privé (fiets)berging in souterrain

Plattegrond op schaal is per bouwnummer los bijgevoegd

Appartementen type C

BOUWNUMMERS 3, 7 EN 11

Met prachtig uitzicht over de landhuistuin en de ecologische zone ligt appartementstype C aan de rechter achterzijde van landhuis Linde. Een ruim en licht appartement met veel sfeer. De L-vormige living is om het terras heen gevlochten zodat er vanuit elke hoek optimaal geprofiteerd kan worden van de heerlijke lichtinval. Het appartement beschikt over twee slaapkamers. De masterbedroom heeft een charmante inloopkast en grenst aan de badkamer. Het ruime en zonnige terras is de ideale plek om de dag te beginnen met een lekkere kop koffie en een schitterend uitzicht over de landerijen. Hier voel je je direct thuis!

Sfeerimpressie bouwnummer 3
3 7 11 Woonoppervlak: 120 m2 119 m2 115 m2
22 m2 17 m2 17 m2
slaapkamers: 2 2 2
BOUWNUMMER:
Terrasoppervlak:
Aantal
27 26

BOUWNUMMER: 4 8 12

Woonoppervlak:

Terrasoppervlak:

Aantal slaapkamers: 2 2 2

Twee eigen parkeerplaatsen

Privé (fiets)berging in souterrain

Plattegrond op schaal is per bouwnummer los bijgevoegd

Appartementen type D

BOUWNUMMERS 4, 8 EN 12

Rechts van de entree, aan de voorzijde van landhuis Linde, bevinden zich drie appartementen type D, verdeeld over de woonlagen een, twee en drie. Op elke verdieping is het appartement net iets anders, maar één ding is voor de drie appartementen gelijk: ze liggen op de zonnigste hoek van het gebouw. Op elk moment van de dag geniet je op het terras van een altijd interessant groen uitzicht dat nooit verveelt.

Appartement type D?????

Sfeerimpressie bouwnummer 4
115 m2 137 m2 130 m2
22 m2 17 m2 17 m2
29 28

Appartementen type D

BOUWNUMMERS 4, 8 EN 12

Sfeerimpressie bouwnummer 8
31 30
Sfeerimpressie bouwnummer 12
33 32

Gezond en comfortabel wonen

Door de toepassing van een dik isolatiepakket, nauwkeurige detaillering en moderne installatietechniek in de appartementen, zijn de energielasten laag.

VERWARMEN ÉN KOELEN MET LUCHTWARMTEPOMP

Alle woningen in Landhuis Linde worden verwarmd met een individuele luchtwarmtepomp. De warmtepomp is compact en netjes geïntegreerd in het ontwerp. De buitenunit wordt weggewerkt op het platte dak van het gebouw. Uit het zicht, maar goed bereikbaar voor onderhoud. De binnenunit staat in de technische ruimte, is stil en heeft een boiler voor warm tapwater. Ieder appartement is voorzien van leidingwerk in de vloer om te koelen en verwarmen (vloerverwarming). Dit zorgt voor een constante afgifte van warmte. Daarnaast is het mogelijk om tijdens warme dagen het appartement via het leidingwerk in de vloer enkele graden te koelen. Dat is fijn en comfortabel wonen.

VENTILATIE

De keuken, de badkamer(s) en het toilet worden aangesloten op de mechanische ventilatie-unit, welke wordt geplaatst in de technische ruimte. Deze unit voert voortdurend mechanisch de lucht af voor een gezond binnenklimaat. De aanvoer van de ventilatie geschiedt op natuurlijke wijze via zelfregulerende ventilatieroosters ter plaatse van een aantal buitenkozijnen.

35 34

De puntjes op de i

In Landhuis Linde kom je thuis. Daarom is het belangrijk dat de woning voldoet aan jouw smaak en woonwensen. De woningen worden opgeleverd met alle basisaansluitingen voor de keuken, zodat jouw droomkeuken gemakkelijk geplaatst kan worden.

In het toilet en de badkamer(s) zit hoogwaardig sanitair van Villeroy & Boch. Tevens zijn deze ruimtes voorzien van prachtige wand- en vloertegels. Het genieten kan meteen beginnen. Uiteraard kun je in overleg ook jouw eigen invulling kiezen.

37 36

EXTERIEUR

AFWERKING KLEUR

Gevels hoofdkleur Baksteen Beige grijs

Gevels plint Baksteen Bruin grijs

Plint terrassen op hoeken Baksteen Bruin

Gevel t.p.v. entree parkzijde Baksteen geschilderd Crème wit

Portaal t.p.v. hoofdentree Natuursteen Midden grijs

Nissen Natuursteen Midden grijs

Raamdorpels/muurafdekkers Prefab beton Naturel

Balkons op hoeken Prefab beton Naturel

Balkons boven entrees Prefab beton Naturel (voor- en onderzijde geschilderd, groen grijs)

Balustrade terras/balkon Metaal Groen grijs

Hoekkolom t.p.v. balkons Metaal Groen grijs

Lateien boven kozijnen Metaal N.t.b.

Kozijnen Hout Beige grijs

Schuifpui terras/balkon Aluminium Beige grijs

Ventilatieroosters op glas Aluminium Beige grijs

Doorvalbeveiliging Metaal Ombergrijs

Buitendeur hoofdentree Hout Naturel

Buitendeur entree parkzijde Samengesteld Beige grijs

Buitendeur balkon Hout Beige grijs

Buitendeur souterrain Hout Beige grijs

Rolhek souterrain Metaal Beige grijs

Bordestrap t.p.v. entree parkzijde Metaal Groen grijs

Trap vanuit souterrain met fietsgoot Beton Naturel

Hellingbaan vanuit souterrain Beton Naturel

Wanden hellingbaan Beton Naturel

Dak schuin Natuurleien Geel-roest-grijs genuanceerd

Lichtstraat boven atrium Metaal Helder wit

Timmerwerk bakgoot Hout Crème wit

Betimmering dakkapellen Hout Beige grijs

Terrastegels begane grond Prefab beton Naturel

39 38

INTERIEUR ALGEMEEN AFWERKING KLEUR

Wanden stallingsgarage Beton Naturel

Kolommen stallingsgarage Beton Naturel

Wanden bergingenzone/trap.huis Kalkzandsteen vellingblokken Wit

Wanden bergingenzone/trap.huis Beton Naturel

Vloer souterrain Beton gevlinderd Naturel

Plafond souterrain Beton Naturel

Wanden entreehal/atrium/trap.huis Glasvlies Wit

Plafond entreehal/atrium/trap.huis Verlaagd plafond Wit

Vloer entreehal/atrium/trap.huis

• Begane grond

• Verdiepingen Keramisch parket Vloerbedekking Houtlook N.t.b.

Trap atrium Metaal Mos grijs

Tredes trap atrium Hout Naturel

Hekwerken trap en vide atrium Metaal Mos grijs

Vluchttrap N.t.b. N.t.b.

INTERIEUR APPARTEMENTEN AFWERKING KLEUR

Wanden Behangklaar -

Vloer Zwevende dekvloer -

Plafonds Spuitpleisterwerk Wit

Voordeurkozijn Hout Wit

Voordeur Stompe deur Houtlook

Binnendeurkozijnen Metalen verdiepingshoog Wit

Binnendeuren Opdek deuren Wit

Vensterbanken Kunststeen Beige

Wandtegelwerk toilet 25x40cm achterwand tot plafond Wit keuze glanzend/mat

Wandtegelwerk badkamer 25x40cm tot plafond Wit keuze glanzend/mat

Vloertegelwerk toilet/badkamer 45x45cm Keuze 3-kleuren

41 40

Contact

VERKOOP & INFORMATIE ONTWIKKELING & REALISATIE

Van de Water Makelaars

Bredaseweg 368

5037 LG Tilburg

013 595 2952

Van Heeswijk Makelaars

Zouavenlaan 33

5037 MX Tilburg

013 465 7111

DISCLAIMER

Alle perspectieftekeningen en afbeeldingen in deze brochure geven een impressie weer en dienen als illustratie. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd, kunnen aan deze tekeningen en afbeeldingen geen rechten worden ontleend. De afbeeldingen komen van de hand van een illustrator en worden daarom met recht “artist impressions” genoemd. De werkelijke kleuren van de gevels, schilderwerk en dakbedekking kunnen hiervan afwijken. Ook de plattegronden in deze brochures kunnen opties bevatten, welke door de aannemer aangeboden worden. Deze brochure maakt geen deel uit van de contractstukken. Tijdens een eerste gesprek bij de makelaar worden de contractstukken van de woning verstrekt.

43 42
landhuisappartementen.nl 44

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.