Brochure de Hoven van Aarlesche Erven - Best - deelplan 3

Page 1

DEELPLAN 3

Vrij wonen tussen stad en land �� energieneutrale en duurzame nieuwbouwwoningen


Geïnspireerd op het agrarisch verleden, het dorpse karakter en de vrijheid van wonen in het buitengebied.


Inhoudsopgave Wonen in Best midden in het goede leven

06.

Aarlesche Erven een bijzonder woongebied

08.

Omgeving voorzieningen in de buurt 10. Interview architect architectuur 12.

Rijwoningen aan het groene plein 11 tussen- en 6 hoekwoningen

16.

Rijwoningen aan de groene zone 6 tussen- en 4 hoekwoningen

30.

Rijwoningen aan het lint 2 tussen- en 2 hoekwoningen

44.

Levensloopbestendige woningen 2 tussen- en 2 hoekwoningen

58.

2-onder-1-kapwoningen 6 twee-onder-een-kapwoningen

70.

Vrijstaande woning 1 vrijstaande woning

100.

Maak je woning compleet LIV woonbeleving

106.

Woonklaar bij oplevering niet meer klussen

108.

Inhoudsopgave

Kavelkaart woningtypes 14.

Badkamer � sanitair lekker ontspannen 109. Duurzaam � energiezuinig klaar voor de toekomst

111.

Materialenstaat technische gegevens 114. Verkoopinformatie betrokken partijen 115. 05. HOVEN–AARLESCHE–ERVEN.NL


Den Bosch

Vught Schijndel

N65

Tilburg

Boxtel

Oisterwijk

A50

A2

A58

Oirschot

Son en Breugel

Best Be

Natuur in je achtertuin

Het Groene Woud

Midden in het goede leven Met rust & ruimte van de natuur

Heb je het even gehad met de drukte en ben je toe aan wat rust? In het Groene Woud kun je heerlijk even je hoofd leegmaken. In dit Nationaal Landschap liggen grootschalige natuurgebieden die met elkaar verbonden zijn, zoals Oisterwijkse Bossen en Vennen, Kampina, De Mortelen, De Scheeken, Dommeldal en De Geelders.

Eindhoven A2

Super centraal

Alles binnen handbereik Vanuit de Hoven van Aarlesche Erven zit je zo op de A�� richting Tilburg en de A� richting Eindhoven en Den Bosch. Hierdoor sta ben je binnen �� minuten op de High Tech Campus en Strijp S. Binnen � autominuten en �� fiets-minuten sta je op het NS-station van Best met treinverbindingen naar de omliggende steden. Liever met de fiets? Dat kan! Trap je stevig door, dan ben je in een half uur in Eindhoven. Doe je het ietsje rustiger aan, dan doe je er zo’n �� minuten over.

De Hoven van Aarlesche Erven ligt aan de rand van Best, op �� minuten

In Best – ga even te voet of spring op de fiets – vind je alles wat je elke dag nodig hebt: boodschappen, scholen, gezellig even borrelen of een hapje eten en medische zorg. Heb je het even gehad met de drukte en ben je toe aan wat rust? Het Groene Woud, een natuurgebied van maar liefst ��.��� hectare groot, ligt in je achtertuin. In Aarlesche Erven hoef je niet te kiezen. Levendigheid van de steden om je heen en de natuur in de nabijheid.

06.

Wonen in Best

van Eindhoven. Binnen een half uur ben je in Tilburg en Den Bosch.

07.


Mosselaarweg

Broekstraat

Van nature verbonden Op een prachtige locatie aan de noordwestkant van Best komt de nieuwe woonwijk Aarlesche Erven. Een nieuwe, groene woonomgeving waar de komende jaren ��� nieuw­ bouwwoningen en een basisschool worden gerealiseerd.

= de Hoven, deelplan � (opgeleverd) (in aanbouw) = de Hoven, deelplan 3 (deze brochure) = de Hoven, deelplan 4 (in ontwikkeling) = toekomstige en overige bebouwing = plangebied

De blauwdruk voor Aarlesche Erven is een rijk, divers landschap met akkers en weilanden die begrensd werden door houtwallen, met bos, heide, moerassen en zandruggen. Stuk voor stuk unieke elementen die de ontwerpers graag toepasten in het ontwerp van het nieuwe woongebied. De kern van Aarlesche Erven is 'de Wildernis'. De grote, groene openbare ruimte die de hele wijk verbindt en de poort vormt naar het Groene Woud. Groen zorgt voor een goed klimaat in de wijk. Het brengt verkoeling en beschutting in warme perioden. Groen bezorgt ook, voor jong en oud, een praatje, een spelletje, even uitrazen of juist even helemaal niks doen. Het is de plek waar de natuur overgaat in een fijne woonomgeving voor iedereen die houdt van rust, 'groen' en een dorps karakter.

08.

Wonen in een duurzaam gebied maakt het leven prettig: gezond, groen, veilig en comfortabel. In Aarlesche Erven vind je duurzaamheid terug in de grootste gedachte en in het kleinste detail.

Ringweg

= de Hoven, deelplan 2

Kapelweg

Oirschotseweg

Je nieuwe thuis, vind je hier De realisatie van Aarlesche Erven is een samenwerking tussen verschillende marktpartijen. Dat zorgt voor een unieke gebiedsontwikkeling. Een plek waar iedereen zich thuis voelt. Aarlesche Erven wordt in fasen ontwikkeld. Het derde deelplan van de Hoven valt onder fase 5 van Aarlesche Erven en ligt in het midden van het plangebied. Hier komen 42 energieneutrale nieuwbouwwoningen; tussen- en hoekwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onderéén-kapwoningen en een vrijstaande woning. Lees meer over deze gebiedsomgeving en bekijk de omgevingsvideo op:

w w w.a a rle sche - e r ve n.nl

Aarlesche Erven

Aarlesche Erven, een bijzonder woongebied

Aarleseweg

09.


Zorg

Vrije tijd

De eerste medische zorg als huisarts, apotheek en fysiotherapie bevinden zich in Best. Ziekenhuizen en andere medisch specialismen vind je in de omliggende steden Eindhoven, Tilburg en Den Bosch.

Dagelijkse boodschappen doe je in één van de vele supermarkten in Best. Daarnaast kent Best centrum een gevarieerd winkel­ aanbod, leuke boetiekjes en gezellige terrassen, restaurants en cafeetjes. Of ga winkelen in een van de nabijgelegen steden.

Onderwijs & kinderopvang

Sportverenigingen

Aarlesche Erven krijgt een kindcentrum (basisschool en kinderopvang). Dat wordt naar verwachting na de zomervakantie van 2024 geopend. Dus elke dag samen een stukje lopen of fietsen naar school. In Best zijn � basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs met mavo, havo en vwo.

Zoek je sportief vertier? Dan kun je terecht bij tal van sportverenigingen, van voetbal tot atletiek.

R

A2

R

Ringweg

O

O V

Z V

Oirschotseweg

V Z

Z

V

O

R

V

S

Z

V O

Wonen tussen stad en land

R

Centrum

Z

O

V

S R

V S R

R

Omgeving & voorzieningen

Eindhovenseweg R

A50

Best heeft haar bewoners veel te bieden. Van de stilte in de prachtige

In de gemeente Best valt ontzettend veel te doen, te zien, te proeven én te beleven. Met een uitgebreid aanbod aan activiteiten, evenementen, horeca, natuur én cultuur is er voor ieder wat wils. Neem zeker eens een kijkje op de website van bestbijzonder.com. Het centrum van Best ligt op slechts �� minuutjes lopen van de Hoven van Aarlesche Erven.

A58

Recreatie

10.

Voor de kleintjes is er BestZOO, vind je bij Aqua Best het grootste in- & outdoor speelpark van Nederland én kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de grote speeltuin bij ’t Boshuys. Je kunt hier ook genieten van een lekkere lunch of borrel op het grote, deels overdekt maar toch zonovergoten terras. Iets zuidelijker vind je Best Golf & Country Club en Aqua Best. Een balletje slaan, luieren, pootje baden, een frisse

duik nemen of culinair genieten bij Beachclub Sunrise. Je kunt bij Aqua Best ook terecht voor activiteiten als waterskiën, wakeboarden en diverse sportieve activiteiten met een groep. In de buurt van dit unieke woongebied kom je het allemaal tegen. De kleinschaligheid van het dorp, de zuiverheid van de natuur én de levendigheid van de bruisende stad.

Omgeving & voorzieningen

natuur, tot de levendigheid van het centrum en de festivals.

11.


Een moderne kijk op dorps wonen Gevarieerde en toch harmonieuze buurt De 42 woningen in het derde deelplan van project de Hoven van Aarlesche Erven zijn ontworpen door Bert Tretmans, architect bij Schippers Architecten BNA. Hij vertelt over hoe hij inspiratie putte uit het beeldkwaliteitsplan en hoe zijn interpretatie hiervan tot de uiteindelijke ontwerpen leidde. “Als architect geef ik vorm aan de dagelijkse woonomgeving van de toekomstige bewoners. De woonkwaliteit wordt bepaald door het huis, en evengoed door de beleving van de directe omgeving; van jouw eigen voordeur en tuin, de straat en de buurt waarin je gaat wonen. Met veel plezier heeft ons bureau een nieuw deel van deze prachtige wijk in Best vormgegeven. In het project De Hoven deelplan 3 – een vriendelijke, groene wijk met een grote diversiteit aan woningtypes – gaat het ontwerpen van een mooi, comfortabel en praktisch huis en een prettige woonwijk hand in hand met de duurzaamheidseisen die de samenleving tegenwoordig eist bij nieuwbouw. Jouw woning is klaar voor de toekomst! DE UITDAGING De potentie van het stedenbouwkundig plan, de kwaliteit van de locatie en het uitdagende beeldkwaliteitsplan heeft ons gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen voor wat betreft het ontwerp van de woningen. De uitgangspunten waren helder; in samenspraak met de gemeente en onze opdrachtgever een samenhangende wijk te ontwerpen met een eigen identiteit.

BUITENLEVEN Voor het ontwerp van de woningplattegronden is de wisselwerking binnen-buitenleven belangrijk. Binnen vindt het huiselijk leven plaats, buiten kun je in de natuur bezig zijn, kunnen kinderen spelen en kattenkwaad uithalen. Het buitenleven krijgt alle ruimte in de omgeving. Korte looplijnen en wandelroutes maken het mogelijk om van de natuur, die altijd dichtbij is, optimaal gebruik te kunnen maken. De uitdaging voor ons als ontwerpers van de woningen is om die sfeer in de architectuur en de plattegronden van de woningen te vatten en vast te leggen in sfeerbeelden en tekeningen. ZORGVULDIG ONTWORPEN De woningen aan de buitenzijde van de locatie zijn vormgegeven in een kloeke robuuste Brabantse architectuur. Ambachtelijk gemetselde gevels en houten kozijnen vormen samen met erkers en luifels een geborgen, veilig gevoel. De raampartijen zorgen voor voldoende geborgenheid in de woningen, maar zijn groot genoeg voor voldoende daglichttoetreding en uitzicht voor de sociale cohesie.

meegenomen als ontwerpopgave. Detail aandachtspunten zijn hierbij de toegang tot de achtertuinen en de aanwezig­ heid van groen in de vorm van hoge hederahagen. Vanuit de gedachte van een klimaatadaptieve omgeving is een regenton bij diverse woningen in het ontwerp meegenomen en worden alle bergingen van een groen sedumdak voorzien. Klimaatadaptatie, het voorkomen van regenoverlast en oververhitting van het openbaar gebied vormen belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp. NATUURLIJKE MATERIALISERING De kleinschaligheid van de bestaande, omringende bebouwing heeft ons geïnspireerd tot een grote mate van differentiatie in de architectuur. Duidelijk zijn alle woningontwerpen familie van elkaar, broertjes en zusjes met hier en daar een opvallende verschijning: de specials. Dat vraagt om bijzonder zorgvuldig ontworpen woningen en een hoogwaardige uitvoering. Doordat de vormentaal van de woningen voor alle types min of meer gelijk is gehouden, is er eenheid en rust in het straatbeeld ontstaan. Fraai metselwerk met mooie ambachtelijke detaillering, zoals rollagen en staand metselwerk en een grote gootoverstek met traditionele gootbeugels bij de woningen aan de buitenrand zorgen voor een rijk gedetailleerde en robuuste architectuur.

Zeer zorgvuldig hebben wij de overgangen van de privétuinen naar het openbaar gebied ontworpen. Erkers, entree’s, hederahagen; ze sluiten zorgvuldig aan op de gemeenschappelijke openbare ruimte.

Houten kozijnen en stevig timmerwerk op de verdieping in natuurlijk ogend hout maken de link naar de landelijke uitstraling voor de erfwoningen. De variatie en individualiteit van de woningen binnen de sterke architectonische samen­ hang maken de buurt als geheel een prettige woonomgeving. Iedere woning een eigen identiteit. Met de diverse kopersopties kan de woning op maat vormgeven worden. Met veel plezier hebben wij ons best gedaan woningen te ontwerpen die passen bij jouw manier van leven, jouw huis, jouw thuis. Wij wensen je veel woongenot in jouw nieuwe woning.

De parkeerkoffers in de binnenhoven zijn eveneens zorgvuldig vormgegeven. Ze vormen geen onderdeel van de groene ruimte, maar zijn zoveel mogelijk achter en tussen de woonblokken uit het zicht geschoven. De zijerfgrenzen zijn

Bert Tretmans Team Schippers Architecten BNA

De woningen aan het binnenhof zijn meer vormgegeven als een boerenerf; veel hout, grote dakoverstekken en houtwerk in de gevel.

Architectuur

DE SFEER VAN DE LOCATIE Naast de stedenbouwkundige uitgangspunten en het beeldkwaliteitsplan heeft vooral de sfeer van de locatie voor inspiratie gezorgd. Het oorspronkelijk kleinschalige Brabantse slagenlandschap, de onverzettelijkheid van de vroegere bewoners, die in weer en wind aan het werk zijn, de variatie van

de woonhuizen, schuren en andere bebouwingen. De sociale cohesie en het ‘samen voor elkaar krijgen’. Die sfeer van het verleden hebben wij proberen te vangen en om te zetten naar de toekomst, naar het ontwerp van de woningen en naar de toekomstige bewoners van het gebied. Vanuit die thema’s zijn de woningen ontworpen, waarbij een ‘Brabantse saamhorigheids’-gevoel ontstaat, buitenleven, vuurtje stoken en samen thuiskomen na een stevige wandeling over de hei.

12.

13.


Welkom,

in de Hoven van Aarlesche Erven

bouwnummers 28 en 29 Twee-onder-een-kapwoningen

Thuiskomen in de Hoven is thuiskomen in het comfort van een hoogwaardige en energieneutrale nieuwbouwwoning met de uitstraling die past bij een Brabants dorp. Thuiskomen in een sfeervolle wijk met rust en ruimte om je heen. Waar je kinderen lekker spelen in je tuin of in je buurt. Waar je in alle rust woont met volop natuur om je heen.

bouwnummers �� t/m 17

Maar ook dicht bij alle voorzieningen die Best én Eindhoven je te bieden hebben.

Rijwoningen aan het groene plein

De 42 woningen van de Hoven deelplan 3 hebben een gunstige ligging dankzij de verschillende woonsferen in de vorm van een groen plein, de groene zone en het lint. De twee-onder-een-kap-woningen en vrijstaande woning kijken uit over een ruim opgezet groen lint of liggen aan de groene zone. Ook vind je aan het lint een bouwblokje met vier rijwoningen. Centraal in het plan liggen vier levensloopbestendige woningen. Hier vind je ook rijwoningen in charmante bouwblokken van vijf of zes woningen aan het groene plein of aan de groene zone. Ze zijn er in verschillende verschijningsvormen en hebben verschillende groottes. En allemaal zijn ze ontworpen met oog voor detail. Welke woning past bij jou?

bouwnummers 35 en 36 Twee-onder-een-kapwoningen

bouwnummers 18 t/m 27 Rijwoningen aan de groene zone 42 41

Lint 40 39 38

bouwnummers 41 en 42

37

Twee-onder-een-kapwoningen

36

30

35

31 32

17 16

15 14

13

12

23

11 10

24

09 08

25 26

07

04 06 05

03 02 28

33

01 29

34

bouwnummers 37 t/m 40 Rijwoningen aan het lint

27

22

18

19

20

21

bouwnummer 34

Groene zone

Kavelkaart & woningtypes

Groene plein

Vrijstaande woning

14.

15. bouwnummers 30 t/m 33 Levensloopbestendige woningen


Rijwoningen aan het groene plein tussenwoningen 4,8 meter breed | hoekwoningen 5,4 meter breed

01

02

03 04 05 06

07 08

16.

09

10

11

12

13

14

15

16

17

bouwnummers 01 t/m 17

17.


Rijwoningen aan het groene plein interieurimpressie tussenwoningen 4,8 meter breed

Dit ensemble van drie of vier tussen- en twee hoekwoningen vormt een harmonieus geheel, met de nodige verschillen in de individuele woningen, die uitkijken op het groene plein. Wat meteen in het oog springt, is de ver­ springing in de rij en de afwijkende gevel van een van de tussenwoningen. Ook de houten gevelbekleding op de verdieping is een opvallend detail dat de woningen een vriendelijk aanzicht geeft. Met een gebruiksoppervlakte van circa 105 m² is dit een complete en volwaardige eengezinswoning. De drie slaapkamers zijn gelegen op de eerste verdieping. Een vaste trap leidt naar de zolder­ruimte, die je naar wens kunt gebruiken voor hobby of werk, of kunt omtoveren tot vierde slaapkamer. De woningen worden uitgevoerd als energieneutrale woning. Dit betekent dat je in principe geen energie­lasten hebt aan de woning zelf, enkel aan je eigen verbruik!

Bouwnummers 5, 8 en 16 In elke rij is één bijzondere tussenwoning op­ genomen. Deze woning heeft een opvallende uitstekende voorgevel. De woning is op de begane grond en de eerste verdieping 30 cm dieper dan de overige rijwoningen en heeft daardoor een gebruiksoppervlakte van 108 m2. De woon­kamer en twee slaapkamers aan de achterkant zijn daardoor wat ruimer.

Rijwoningen aan het groene plein

11 tussenwoningen 4,8 meter Bouwnummers

18.

Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

02, 03, 04, 05, 08, 09, 10, 11, 14, 15 en 16 4,8 meter circa 105 of 108 m² circa 106 t/m 122 m² energieneutraal nee

05 04

16 15

14

11 10

03 02

09 08

19.


Rijwoningen aan het groene plein – tussenwoning 4,8 meter breed en extra diepte

Rijwonignen aan het groene plein – tussenwoning 4,8 meter breed 20.

begane grond schaal �:��

als getekend: bouwnummer 02, 04, 11, 14 en 15 gespiegeld: bouwnummer 03, 09 en 10

als getekend: bouwnummer 05 en 16 gespiegeld: bouwnummer 08

begane grond schaal �:��

21.


Rijwoningen aan het groene plein – tussenwoning 4,8 meter breed en extra diepte

Rijwonignen aan het groene plein – tussenwoning 4,8 meter breed 22.

1e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 02, 04, 11, 14 en 15 gespiegeld: bouwnummer 03, 09 en 10

als getekend: bouwnummer 05 en 16 gespiegeld: bouwnummer 08

1e verdieping schaal �:��

23.


Rijwoningen aan het groene plein – tussenwoning 4,8 meter breed en extra diepte

Rijwonignen aan het groene plein – tussenwoning 4,8 meter breed 24.

2e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 02, 04, 11, 14 en 15 gespiegeld: bouwnummer 03, 09 en 10

als getekend: bouwnummer 05 en 16 gespiegeld: bouwnummer 08

2e verdieping schaal �:��

25.


Met een gebruiksoppervlakte van circa 119 m² heb je als gezin aan ruimte geen gebrek. Twee van de drie slaapkamers, waaronder de hoofdslaapkamer, kijken uit op de achtertuin. Een vaste trap leidt naar de zolderruimte, die je naar wens kunt gebruiken voor hobby of werk, of kunt omtoveren tot vierde slaapkamer.

26.

Net als de andere woningen in dit bouwblok worden deze hoekwoningen energieneutraal uitgevoerd. Dit betekent dat je in principe geen energielasten hebt aan de woning zelf, enkel aan je eigen verbruik! Ervaar het comfort van een eigentijdse en duurzame woning op een fijne plek met groen en ruimte om je heen. Welkom thuis!

07 17

13

12

Rijwoningen aan het groene plein – hoekwoning 5,4 meter breed

01 06

gevel bouwnummers 12 en 13

De hoekwoningen aan het groene plein vallen met een beukmaat (breedte) van 5,40 meter meteen op. De bouwnummers 1, 6, 7 en 17 van dit woningtype hebben extra ramen in de zijgevel, dat voor extra lichtinval zorgt op alle woonlagen. Op de verdieping is gebruik gemaakt van houten gevelbekleding, een opvallend detail dat deze hoekwoningen een warm en vriendelijk aanzicht geeft.

Rijwoningen aan het groene plein

6 hoekwoningen 5,4 meter Bouwnummers Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

01, 06, 07, 12, 13 en 17 5,4 meter circa 119 m² circa 158 tot 244 m² energieneutraal nee

als getekend: bouwnummer 01, 07 en 13 gespiegeld: bouwnummer 06, 12 en 17

begane grond schaal �:��

27.


1e verdieping schaal �:��

Rijwoningen aan het groene plein – hoekwoning 5,4 meter breed

gevel bouwnummers 12 en 13

gevel bouwnummers 12 en 13

Rijwonignen aan het groene plein – hoekwoning 5,4 meter breed 28.

als getekend: bouwnummer 01, 07 en 13

als getekend: bouwnummer 01, 07 en 13

gespiegeld: bouwnummer 06, 12 en 17

gespiegeld: bouwnummer 06, 12 en 17

2e verdieping schaal �:��

29.


Rijwoningen aan de groene zone tussenwoningen 5,4 meter breed | hoekwoningen 5,4 meter breed

27 26 25 24 23

18

30.

19

20

21

22

bouwnummers 18 t/m 27

31.


Rijwoningen aan de groene zone interieurimpressie tussenwoningen 5,4 meter breed

Ontdek het comfort van deze ruime tussen­ woningen, gelegen aan een prachtige groene zone. Deze woningen zijn verdeeld over twee bouw­blokjes van vijf woningen. Al deze woningen hebben een rustieke uitstraling, onder meer door het gebruik van houten gevelelementen. De tussenwoningen hebben een gebruiks­ oppervlakte van ongeveer 119 m² of 122 m² en door de drie slaapkamers zijn dit ideale gezinswoningen. De zolderverdieping is bereikbaar via een vaste trap en is gebouwd als leefruimte, waardoor je deze naar wens kunt benutten als hobby- of werkruimte of voor het realiseren van een vierde slaapkamer. De bouwnummers 21 en 26 hebben 30 cm extra diepte, wat ook direct zichtbaar is in de gevel. De woningen zijn daardoor ook net iets ruimer. De woningen worden energieneutraal uitgevoerd. Een duurzame keuze die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Welkom in je nieuwe thuis!

Rijwoningen aan de groene zone

6 tussenwoningen 5,4 meter

32.

Bouwnummers Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

19, 20, 21, 24, 25 en 26 5,4 meter circa 119 of 122 m² circa 133 tot 140 m² energieneutraal nee

24 25

19

20

26

21

33.


Rijwonignen aan de groene zone – tussenwoning 5,4 meter breed en extra diepte

Rijwonignen aan de groene zone – tussenwoning 5,4 meter breed 34.

begane grond

als getekend: bouwnummer 19 en 24

schaal �:��

gespiegeld: bouwnummer 20 en 25

als getekend: bouwnummer 21 en 26

begane grond schaal �:��

35.


Rijwonignen aan de groene zone – tussenwoning 5,4 meter breed en extra diepte

Rijwonignen aan de groene zone – tussenwoning 5,4 meter breed 36.

1e verdieping

als getekend: bouwnummer 19 en 24

schaal �:��

gespiegeld: bouwnummer 20 en 25

als getekend: bouwnummer 21 en 26

1e verdieping schaal �:��

37.


Rijwonignen aan de groene zone – tussenwoning 5,4 meter breed en extra diepte

Rijwonignen aan de groene zone – tussenwoning 5,4 meter breed 38.

2e verdieping

als getekend: bouwnummer 19 en 24

schaal �:��

gespiegeld: bouwnummer 20 en 25

als getekend: bouwnummer 21 en 26

2e verdieping schaal �:��

39.


Door de gebruiksoppervlakte van ongeveer 119m² en de drie slaapkamers zijn ook dit ideale gezinswoningen. De zolderverdieping is bereikbaar via een vaste trap en is gebouwd als leefruimte, waardoor je deze naar wens kunt benutten als hobby- of werkruimte of voor het realiseren van een vierde slaapkamer. De hoekwoningen hebben zeer ruime kavels van 259 tot 349 m2 De woningen worden energieneutraal uitgevoerd. Een duurzame keuze die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Welkom in je nieuwe thuis!

40.

Rijwoningen aan de groene zone – hoekwoning 5,4 meter breed met geïsoleerde berging

Ontdek het comfort van deze ruime hoekwoningen, gelegen aan een prachtige groene zone. Deze woningen zijn verdeeld over twee bouwblokjes van vijf woningen. Al deze woningen hebben een rustieke uitstraling, onder meer door het gebruik van houten gevelelementen. De hoekwoningen hebben bovendien een geïsoleerde berging/ berging en oprit met parkeergelegenheid voor een auto.

27 23

22

18

Rijwoningen aan de groene zone

4 hoekwoningen 5,4 meter Bouwnummers Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

18, 22, 23 en 27 5,4 meter circa 119 m² circa 259 tot 349 m² energieneutraal ja

als getekend: bouwnummer 18 en 23 gespiegeld: bouwnummer 22 en 27

begane grond schaal �:��

41.


Rijwoningen aan de groene zone – hoekwoning 5,4 meter breed met geïsoleerde berging

Rijwoningen aan de groene zone – hoekwoning 5,4 meter breed met geïsoleerde berging 42.

1e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 01, 07 en 13

als getekend: bouwnummer 01, 07 en 13

gespiegeld: bouwnummer 06, 12 en 17

gespiegeld: bouwnummer 06, 12 en 17

2e verdieping schaal �:��

43.


Rijwoningen aan het lint tussenwoningen 5,4 meter breed | hoekwoningen 5,4 meter breed

39

40

38 37

44.

bouwnummers 37 t/m 40

45.


Rijwoningen aan het lint interieurimpressie tussenwoningen 5,4 meter breed

Ontdek de charme van deze tussenen hoekwoningen, gelegen aan het schilderachtige lint dat van noord naar zuid door Aarlesche Erven slingert. Deze woningen hebben een klassieke architectuur en hebben een voordeel van een zonnige achtertuin op het zuidwesten. Met een beukmaat (breedte) van 5,4 meter, een gebruiksoppervlakte van 119 of zelfs 128 m2, drie slaapkamers en een ruime zolder met mogelijkheid voor een extra slaapkamer, zijn ook dit ideale gezinswoningen. De twee tussenwoningen zijn beide uniek. Bouwnummer 38 heeft een langskap, bouwnummer 39 is dertig centimeter dieper en springt dankzij de tuit aan de voorzijde direct in het oog. Door deze extra diepte en kapvorm heeft deze woning een gebruiksoppervlakte van maar liefst 128 m 2. Stel je voor: een heerlijk ruim huis met een zonnige achtertuin op het zuidwesten, gelegen langs het karakteristieke lint van Aarlesche Erven. Deze woningen combineren het beste van twee werelden – de rust en groenrijkdom van het lint en het comfort van moderne gezinswoningen. Welkom thuis in jouw unieke stukje Aarlesche Erven!

39 38

Rijwoningen aan het lint

2 tussenwoningen 5,4 meter

46.

Bouwnummers Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

38 en 39 5,4 meter circa 119 tot 128 m² circa 135 m² energieneutraal nee

47.


48.

begane grond

schaal �:�� als getekend: bouwnummer 38 als getekend: bouwnummer 39

begane grond schaal �:��

49.

Rijwoningen aan het lint – tussenwoning 5,4 meter breed en extra diepte

Rijwonignen aan het lint – tussenwoning 5,4 meter breed


50.

1e verdieping

schaal �:�� als getekend: bouwnummer 38 als getekend: bouwnummer 39

1e verdieping schaal �:��

51.

Rijwoningen aan het lint – tussenwoning 5,4 meter breed en extra diepte

Rijwonignen aan het lint – tussenwoning 5,4 meter breed


52.

2e verdieping

schaal �:�� als getekend: bouwnummer 38 als getekend: bouwnummer 39

2e verdieping schaal �:��

53.

Rijwoningen aan het lint – tussenwoning 5,4 meter breed en extra diepte

Rijwonignen aan het lint – tussenwoning 5,4 meter breed


Rijwoningen aan het lint – hoekwoning 5,4 meter breed met geïsoleerde berging

40

37

De twee hoekwoningen aan het lint worden eveneens gekenmerkt door de klassieke architectuur. Beide woningen hebben een zij-entree, een geïsoleerde berging/berging en een oprit met parkeergelegenheid voor een auto. De woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 119 m2 en een kaveloppervlakte van maar liefst 243 of 268 m2. Deze, eveneens energieneutrale, woningen beschikken ook over drie slaapkamers, een ruime zolder met mogelijkheid voor een extra (slaap)kamer en een heerlijk zonnige achtertuin op het zuidwesten.

Rijwoningen aan het lint

2 hoekwoningen 5,4 meter

54.

Bouwnummers Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

37 en 40 5,4 meter circa 119 m² circa 243 tot 268 m² energieneutraal ja

als getekend: bouwnummer 37 gespiegeld: bouwnummer 40

begane grond schaal �:��

55.


Rijwoningen aan het lint – hoekwoning 5,4 meter breed met geïsoleerde berging

Rijwoningen aan het lint – hoekwoning 5,4 meter breed met geïsoleerde berging 56.

1e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 37

als getekend: bouwnummer 37

gespiegeld: bouwnummer 40

gespiegeld: bouwnummer 40

2e verdieping schaal �:��

57.


Levensloopbestendige woningen

30

31

32 33

58.

bouwnummers 30 t/m 33

59.


Levensloopbestendige tussenwoningen interieurimpressie tussenwoningen 6,6 meter breed

Ontdek de comfortabele levensloop­ bestendige tussen- en hoekwoningen, speciaal ontworpen met het oog op gelijkvloers comfort. Gelegen in het hart van deelplan 3 bieden deze vier woningen een fijne balans tussen functionaliteit en ruimte. De slaapkamer op de begane grond maakt de woningen geschikt voor diverse levensfasen, terwijl de eerste verdieping de mogelijkheid biedt om een extra kamer toe te voegen zodat de woning mee kan groeien met de behoeften van de bewoners. Het perfecte recept voor jouw ideale woonomgeving! Met parkeren nabij en een fijne achtertuin geniet je ook buiten deze woningen van alle gemak. De tussenwoning heeft een ruime beukmaat van 6,6 meter en heeft een gebruiksoppervlakte van ongeveer 109 m². Goed nieuws voor de milieubewuste huizenzoekers! De woningen van de Hoven deelplan 3 zijn energieneutraal, waardoor je niet alleen geniet van alle moderne gemakken, maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Levensloopbestendige woningen

31 32

2 tussenwoningen 6,6 meter

60.

Bouwnummers Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

31 en 32 6,6 meter circa 109 tot 111 m² circa 164 m² energieneutraal nee

61.


62.

begane grond

schaal �:�� als getekend: bouwnummer 31 als getekend: bouwnummer 32

begane grond schaal �:��

63.

Levensloopbestendige woningen – tussenwoning 6,6 meter breed en extra diepte

Levensloopbestendige woningen – tussenwoning 6,6 meter breed


64.

1e verdieping

schaal �:�� als getekend: bouwnummer 31 als getekend: bouwnummer 32

1e verdieping schaal �:��

65.

Levensloopbestendige woningen – tussenwoning 6,6 meter breed en extra diepte

Levensloopbestendige woningen – tussenwoning 6,6 meter breed


Levensloopbestendige hoekwoningen interieurimpressie hoekwoningen

Ontdek de comfortabele levensloop­ bestendige tussen- en hoekwoningen, speciaal ontworpen met het oog op gelijkvloers comfort. Gelegen in het hart van deelplan 3 bieden deze vier woningen een fijne balans tussen functionaliteit en ruimte. De slaapkamer op de begane grond maakt de woningen geschikt voor diverse levensfasen, terwijl de eerste verdieping de mogelijkheid biedt om een extra kamer toe te voegen zodat de woning mee kan groeien met de behoeften van de bewoners. Het perfecte recept voor jouw ideale woonomgeving! De hoekwoningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein en hebben een fijne achtertuin op een groot kavel van 277 m² tot 352 m². De hoekwoningen hebben een beukmaat van 5,7 meter met een extra brede uitbouw voorzien van berging, badkamer en slaapkamer. Goed nieuws voor de milieubewuste huizenzoekers! De woningen van de Hoven deelplan 3 zijn energieneutraal, waardoor je niet alleen geniet van alle moderne gemakken, maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Levensloopbestendige woningen

2 hoekwoningen 5,7 meter & zij-uitbouw

66.

Bouwnummer Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

30 en 33 5,7 meter circa 129 m² circa 277 tot 352 m² energieneutraal ja

30

33

67.


Levensloopbestendige woningem – hoekwoning

Levensloopbestendige woningen – hoekwoning 68.

begane grond schaal �:��

als getekend: bouwnummer 33

als getekend: bouwnummer 33

gespiegeld: bouwnummer 30

gespiegeld: bouwnummer 30

1e verdieping schaal �:��

69.


Twee-onder-een-kapwoningen bouwnummers 28 & 29

29 28

70.

bouwnummers 28 en 29

71.


Twee-onder-een-kapwoningen bouwnummers 28 & 29 interieurimpressie

De twee-onder-een-kapwoningen van de Hoven deelplan 3 zijn alle uniek! Wel krijgen alle woningen grote ramen en daarmee een prachtig uitzicht op de ruim opgezette groene wijk of de ruime achtertuin. Per bouwblok wisselt de kleur van de gevel­steen en gevelindeling, waardoor er een gevarieerd straatbeeld ontstaat. De twee-onder-een-kapwoningen met bouwnummers 28 en 29 worden gesierd met een rode baksteen en veel houten gevelelementen. Op de begane grond vind je de keuken aan de tuinzijde en de woon­ kamer aan de voorzijde, zodat je ook vanaf de bank van de prachtige groene zone voor de woning geniet. Met drie slaapkamers, een complete badkamer en een separaat toilet op de eerste verdieping en mogelijk­heden voor nog een extra kamer op de tweede verdieping biedt deze woning een zee aan ruimte. Deze woningen worden energieneutraal.

Twee-onder-een-kapwoningen bouwnummers 28 & 29

72.

Bouwnummer Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

28 en 29 6,0 meter circa 157 m² circa 282 tot 307 m² energieneutraal ja

28

29

73.


Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 28 & 29

Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 28 & 29 74.

begane grond schaal �:��

als getekend: bouwnummer 28

als getekend: bouwnummer 29

begane grond schaal �:��

75.


Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 28 & 29

Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 28 & 29 76.

1e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 28

als getekend: bouwnummer 29

1e verdieping schaal �:��

77.


Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 28 & 29

Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 28 & 29 78.

2e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 28

als getekend: bouwnummer 29

2e verdieping schaal �:��

79.


Twee-onder-een-kapwoningen bouwnummers 35 & 36

35

36

80.

bouwnummers 35 en 36

81.


Twee-onder-een-kapwoningen bouwnummers 35 & 36

Ook deze twee-onder-een-kapwoningen van de Hoven deelplan 3 zijn uniek! Zo wisselt de kleur van de gevelsteen en de gevelindeling, waardoor er een gevarieerd straatbeeld ontstaat. De twee-onder-een-kapwoningen met bouwnummers 35 en 36 worden gesierd met een rode baksteen en houten luiken op de verdieping. Bouwnummer 35 heeft een dwarskap en daarmee door de kopgevel extra ruimte op de tweede verdieping. Bouwnummer 36 heeft op de begane grond een erker aan de voorzijde die de woonkamer extra sfeer en ruimte geeft. Met drie slaapkamers, een complete badkamer, een separaat toilet op de eerste verdieping en een mogelijke logeerof werkkamer op de tweede verdieping biedt deze woning een zee aan ruimte. Aan de voorzijde liggen deze woningen aan het lint dat van noord tot zuid door de wijk slingert. De ruime achtertuinen zijn georiënteerd op het zonnige zuidwesten. Deze woningen worden energieneutraal.

36 35

Twee-onder-een-kapwoningen bouwnummers 35 & 36

82.

Bouwnummer Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

35 en 36 6,0 meter circa 160 tot 169 m² circa 316 tot 373 m² energieneutraal ja

83.


Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 35 & 36

Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 35 & 36 84.

begane grond schaal �:��

als getekend: bouwnummer 35

als getekend: bouwnummer 36

begane grond schaal �:��

85.


Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 35 & 36

Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 35 & 36 86.

1e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 35

als getekend: bouwnummer 36

1e verdieping schaal �:��

87.


Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 35 & 36

Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 35 & 36 88.

2e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 35

als getekend: bouwnummer 36

2e verdieping schaal �:��

89.


Twee-onder-een-kapwoningen bouwnummers 41 & 42

42

41

90.

bouwnummers 41 en 42

91.


Twee-onder-een-kapwoningen bouwnummers 41 & 42

De twee-onder-een-kapwoningen met bouwnummers 41 en 42 in deelplan 3 stralen een unieke elegantie uit. Als enige witte woningen in het deelplan vormen ze een opvallend contrast met hun omgeving. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht op het sfeervolle groene lint aan de voorzijde of op de ruime achtertuin op het zuiden. De gevelstenen en gevelindeling variëren per bouwblok, waardoor een gevarieerd straatbeeld ontstaat. Bouwnummers 41 en 42 onderscheiden zich door een sierlijke combinatie van witte gevels en subtiele houten elementen. Op de begane grond bevindt zich de keuken aan de tuinzijde en de woonkamer aan de voorzijde, waardoor je vanaf de bank kunt genieten van het prachtige uitzicht op het groene lint voor de woning. Met drie slaapkamers, een complete badkamer en een apart toilet op de eerste verdieping, biedt deze woning een zee aan ruimte. De ruime bovenverdieping biedt een flexibele ruimte die geschikt is voor uiteenlopende doeleinden, waardoor deze woning ideaal is voor gezinnen die op zoek zijn naar comfort en flexibiliteit. Deze woningen worden energieneutraal.

42 41

Twee-onder-een-kapwoningen bouwnummers 41 & 42

92.

Bouwnummer Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

41 en 42 6,0 meter circa 157 tot 169 m² circa 302 tot 314 m² energieneutraal ja

93.


Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 41 & 42

Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 41 & 42 94.

begane grond schaal �:��

als getekend: bouwnummer 41

als getekend: bouwnummer 42

begane grond schaal �:��

95.


Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 41 & 42

Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 41 & 42 96.

1e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 41

als getekend: bouwnummer 42

1e verdieping schaal �:��

97.


Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 41 & 42

Twee-onder-een-kapwoning – bouwnummers 41 & 42 98.

2e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 41

als getekend: bouwnummer 42

2e verdieping schaal �:��

99.


Vrijstaande woning

34

100.

bouwnummer 34

101.


Vrijstaande woning Waar de groene zone en het groene lint samenkomen, staat deze opvallende vrijstaande woning die doordrenkt is met karakter en details. Het zwarte dak met pannen, de rode bakstenen gevel, de witte kozijnen met subtiel aangebrachte donkergrijze luiken en een speels ingedeelde plattegrond vormen samen een harmonieuze compositie. De tuin omarmt de woning, met een prachtige achtertuin gesitueerd op het zonnige zuidwesten. Van binnen verwelkomt de woning je hartelijk met een prachtige living, en drie ruime slaapkamers, een complete badkamer en een separaat toilet op de verdieping. De royale tweede verdieping biedt een veelzijdige ruimte die zich leent voor diverse doeleinden. De aangebouwde 'geïsoleerde berging' maakt deze woning helemaal af.

102.

Net als alle andere woningen wordt ook deze vrijstaande woning energieneutraal. Geniet van het comfort en de stijl van een woning die niet alleen opvalt in de buurt, maar ook een statement maakt in duurzaam wonen. Welkom in je energiezuinige thuis!

34

Vrijstaande woning

1 woning 6,3 meter Bouwnummers Beukmaat Gebruiksoppervlakte Perceeloppervlakte Energie Eigen parkeerplek(ken)

34 6,3 meter circa 177 m² circa 578 m² energieneutraal ja

als getekend: bouwnummer 34

begane grond schaal �:��

103.


Vrijstaande woning

Vrijstaande woning 104.

1e verdieping schaal �:��

als getekend: bouwnummer 34

als getekend: bouwnummer 34

2e verdieping schaal �:��

105.


Laat je inspireren

Modelwoningen In de showroom met een oppervlakte van meer dan �.��� m² staan enkele model­ woningen op ware grootte. De eigentijdse woningen zijn volledig ingericht en variëren in indeling en stijl, maar zijn zeer goed te vergelijken met het woningaanbod van de Hoven. Loop door de woning, laat je inspireren en krijg een goede indruk van afmetingen, materialen, afwerkingen en mogelijkheden.

Vakkundige begeleiding

Advies op maat

Maak je woning compleet bij LIV

Bij LIV krijgt iedere koper van een woning vakkundige begeleiding en advies. Zo heb je de gelegenheid om al jouw wensen of vragen door te spreken met de kopersbegeleider die tijdens jouw aankooptraject gaat optreden als 'wooncoach'. Op deze manier krijg je een helder beeld van alle mogelijkheden en de financiële ruimte die je hebt voor zaken als meerwerk en inrichting.

Hart voor optimaal wonen Nadat jij de koop- en aannemingsovereenkomst hebt ondertekend

Het woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen is de plek voor het uitzoeken van een keuken en waar je de badkamer kunt wijzigen. Bij LIV vind je alles voor je woning onder één dak. Dat betekent dat je in een keer veel keuzes kunt maken. Even brainstormen of overleggen? Dat kan perfect tijdens een heerlijke lunch in de LIV Brasserie.

106.

LIV woonbeleving

is het tijd om keuzes te maken voor de afwerking van jouw woning.

107.


Woonklaar bij

oplevering Denk je eens in dat jouw woning al vóór oplevering helemaal klaar is en je niet meer hoeft te klussen. Je kunt direct je nieuwe thuis betrekken. Fijn toch? Bij de Hoven kan dit! Als koper van een woning heb je de mogelijkheid om te kiezen voor Woonklaar. Je persoonlijke Woonklaar-adviseur laat je dan zien welke mogelijkheden er zijn en zorgt dat alles op de door jou gekozen manier woonklaar wordt gemaakt. Bij ontvangst van de sleutels van jouw nieuwe woning zijn je wanden al afgewerkt met je favoriete kleuren, je vloeren liggen te wachten op jouw voetstappen en ook de raamdecoratie, binnendeuren en trapafwerking is geregeld. Hoe fijn is dat!?

Lekker ontspannen... aan de dag beginnen

Hou jij van uitgebreid zingen onder de douche of ben je meer van het snelle afspoelen? Wat jouw voorkeur ook is, je kunt al vanaf het allereerste moment in jouw nieuwe woning ontspannen aan je dag beginnen. De badkamer en het toilet zijn ruimtes waar je dagelijks gebruik van maakt en een plek waar je tot jezelf komt. Comfort en luxe zijn hierbij belangrijk. Wij bieden duurzame kranen van Grohe en sanitair van Villeroy & Boch of van Geberit. Als hoofdverwarming passen we vloerverwarming toe. De badkamer krijgt voor extra comfort een elektrische radiator als bijverwarming. Voor het tegelwerk van de badkamer en het toilet is een keuze uit diverse kleuren wand- en vloertegels. Als koper van een woning in de Hoven van Aarlesche Erven krijg je de mogelijkheid om in de showroom de badkamer naar eigen wens aan te passen. Zo weet je zeker dat jouw badkamer straks aan al jouw wensen voldoet. De exacte uitvoering en informatie hierover is nader gespecificeerd in de contractdocumentatie.

108.

109.


Duurzaam � energiezuinig Veel ruimte voor groen Bijdragen aan een beter klimaat, de komende jaren moeten er belangrijke stappen worden gezet om de wereld goed achter te laten. Nieuwbouwwoningen moeten aan strenge duurzaamheidseisen voldoen. Bij de Hoven gaan wij hierin nog een stapje verder.

110.

111.


Klaar voor de toekomst In Nederland werken we toe naar een gebouwde omgeving die volledig energieneutraal is in ����. Bij Ballast Nedam Development en Novaform Vastgoedontwikkelaars zijn we ervan overtuigd dat dit sneller kan. Wij lopen graag voorop om te zorgen voor lagere energielasten en Nederland groener, duurzamer en gezonder te maken. Wij hanteren hoge ambities voor onze projecten wanneer het aan­komt op energie, gezondheid, natuurinclusiviteit, klimaatadaptiviteit en circulariteit. In de Hoven van Aarlesche Erven realiseren we daarom energiezuinige woningen

Energieneutrale woningen Een energieneutrale woning is een woning waarbij het jaarlijkse energieverbruik van de woning (voor verwarming, koeling en warm water) gelijk is aan de energieopwekking. Dit betekent dat de woning geen energie van het netwerk afneemt voor het woninggebonden gebruik. De energierekening bestaat enkel nog uit de kosten voor het gebruik van huishoudelijke apparaten en verlichting. Kortom, je energielasten liggen nog een stuk lager dan bij een BENG-woning. Gebruik de energietool op de website om je extra voordeel te berekenen.

Ventilatie De woningen worden geventileerd via een WTW-unit (warmte terugwin-unit). Dit is een ventilatiesysteem dat de warmte van de afge­ voerde warme lucht uit de woning gebruikt om de binnenkomende verse lucht te verwarmen. De koude buitenlucht wordt vrijwel onmiddellijk door de zogenoemde luchtfilter en warmte­wisse­ laar geleid, waar het wordt gefilterd en verwarmd. De afgevoerde warme lucht uit de woning staat namelijk de warmte af aan de toegevoerde koude buitenlucht. Deze opwarming gebeurt dus met bestaande warmte en bespaart daardoor energie. Alleen de warmte van de afgevoerde lucht wordt overgedragen aan de verse toevoerlucht. De luchtstromen zelf blijven gescheiden.

Verwarming & warm water Alle woningen zijn voorzien van een eigen warmte­ pomp. Deze warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht om de woning en het tapwater te verwarmen. Uitzondering hierop zijn de levensloopbestendige tussenwoningen. Bij deze woningen gebruikt de warmtepomp de warmte uit de afgevoerde binnenlucht. De woningen zijn op de begane grond en eerste verdieping voorzien van vloerverwarming met naregeling per verblijfsruimte.

Klimaatadaptief Op de platte daken van de bergingen wordt een sedumdak (kleine plantjes) aangebracht. Dit zorgt voor het vasthouden van regenwater en trekt een variëteit aan vogels en insecten aan. Alle woningen krijgen een regenton die is aangesloten op de hemelwaterafvoer, zodat regenwater gebruikt kan worden om de beplanting in de tuin van water te voorzien.

Eetbare leefomgeving De aanwezigheid van het Groene Woud en het kleinschalige voedsellandschap bracht de gemeente Best op ideeën. De natuur die Aarlesche Erven omringt, komt terug in de wijk. De mogelijkheden om tal van appelbomen, bramen- en bessenstruiken te planten in de wijk, worden op dit moment onderzocht door de gemeente. Om ook binnen de Hoven invulling te geven aan de eetbare leefomgeving worden de woningen aan de voorzijde voorzien van

112.

eetbare bessenhagen. Om een eetbare leef­ omgeving is stand te houden, is ook het behoud van biodiversiteit belangrijk. Daarom worden de erfafscheidingen aan de buitenzijde voorzien van hedera hagen.

Vogelbescherming Nederland Voor de ontwikkeling van de Hoven is een samenwerking aangegaan met Vogel­bescherming Nederland (VBN). We besteden hiermee aandacht aan natuurinclusief bouwen. Dit houdt in dat bij het opstellen van de bouwplannen al wordt gekeken naar biodiversiteit in het gebied of de wijk en naar de mogelijkheden in en rondom de woningen. Vogels vervullen hierin een belangrijk rol. De Vogelbescherming gaat het project bestuderen en adviseren waar voorzieningen voor vogels moeten komen. In de gevels van de woningen komen dus nestkasten. Deze worden zo gemaakt en geïntegreerd in de gevel, dat de vogels niet in de woning zelf kunnen komen.

113.


Materialenstaat Rijwoningen (excl. levensloop)

Tweekappers, vrijstaand en levensloop

Verkoop & informatie

Interieur

Afwerking

Kleur

Afwerking

Kleur

Wanden

behangklaar afgewerkt

n.v.t.

behangklaar afgewerkt

n.v.t.

Plafonds

spuitwerk

wit

spuitwerk

wit

Plafonds schuin dak

beplating

bruin

spaanplaat

wit

Binnendeurkozijnen

stalen kozijn met bovenlicht

wit

stalen kozijn met bovenlicht

wit

Binnendeuren

opdekdeuren

wit

opdekdeuren

wit

Verwarmingsinstallatie

vloerverwarming

n.v.t.

vloerverwarming

n.v.t.

Sanitair

Geberit / Grohe, pakket Comfort *

n.v.t.

Villeroy & Boch / Grohe, pakket Luxe *

n.v.t.

Wandtegels

�� x �� cm, pakket Luxe *

keuze

�� x �� cm, pakket Luxe *

keuze

�� x �� cm, pakket Luxe *

keuze

�� x �� cm, pakket Luxe *

keuze

vb&t Nieuwbouwmakelaars Vestdijk �80, Eindhoven  040 269 69 44 ERA Makelaardij Ed Willems Hoofdstraat 3, Best  0499 37 40 40

Ontwikkeling Novaform

toilet / badkamer Vloertegels

Ballast Nedam Development

Realisatie

Aan het groene plein

Aan de groene zone en levensloop

Aan het lint

Exterieur

Afwerking

Kleur

Afwerking

Kleur

Afwerking

Kleur

Gevels

metselwerk

rosé oranje

metselwerk

oranje rood

metselwerk

rood bruin

hout

vergrijsd

hout

naturel oranje

Van de Klok www.vandeklok.nl 34

rosé oranje 35 en 36 oranje rood 37 t/m 40

Buitenkozijnen

hout

bruin gijs

hout

bruin grijs

crème wit

41 en 42

hout

vergrijsd

41 en 42

hout

crème wit bruin grijs

(tevens binnenzijde)

Hellend dak

w w w. h ove n - a a r l e s che-erven.nl

dakpan

natuurrood

dakpan

leikleur mat

dakpan

leikleur mat engobe

engobe Plat dak

mos sedum

naturel

mos sedum

naturel

sedumdak

naturel

Goten

zink

zink naturel

zink

zink naturel

zink

zink naturel

Hemelwaterafvoer

zink voor / pvc achter

zink / pvc

zink

zink / pvc

zink

zink / pvc

Erfafscheiding

lage haag

naturel

lage haag

naturel

lage haag

naturel

voortuin

Disclaimer

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. De teksten, sfeerplattegronden en artist impressions zijn gebaseerd op de laatst bekende gegevens. Deze geven

Erfafscheiding

gaashekwerk ��� cm

zwart /

gaashekwerk ��� cm

zwart /

gaashekwerk ��� cm

zwart /

achtertuin

met hedera

naturel

met hedera

naturel

met hedera

naturel

een impressie weer. In een aantal artist impressions, met name de interieur beelden, zijn meerwerkopties en/of particuliere afwerkingen verwerkt. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Deze brochure maakt geen deel uit van de contractstukken. Tijdens het optietraject worden de contractstukken van de woning via de makelaar verstrekt. Bij de bepaling van een energieneutrale woning wordt

114.

* Voor de afwerkpakketten verwijzen wij naar de LIV documentatie.

gerekend met een gemiddeld verbruik. De uiteindelijke hoogte van de energierekening wordt dus bepaald door het gedrag van de bewoner(s).


De Hoven is een onderdeel van:


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.