Bergen-Voss Nyhetsavis 2023

Page 1

NYHETSAVIS FOR VESTLANDSKLASSIKEREN • 2023

Innhold

Kjære sykkelvenner! NYTT FOR BERGEN-VOSS 2021 4 Bergen-Voss er i stadig utvikling

PULJEOPPSETT 8 Sjekk side 8 for starttider av puljene VÆR TIDLIG UTE 10 Spar penger ved tidlig påmelding HVA FÅR DU FOR PENGENE 11 Mer enn du tror

NORHEIMSUND-VOSS 16 Alternativet for de som vil sykle litt kortere THIS COUNTRY IS MADE FOR CYCLING! 18 Vi intervjuet Matthew Tolley

BERGEN CK................................................ 27 En klubb for unge og voksne syklister

GAVEKORT OG TRENINGSPLAN 28

Suverene gaveidéer til syklisten!

Forside: Ivrige syklister etter startskuddet har gått foran Grieghallen.

Venstre: En pulje syklister i Nygårdsgaten etter start.

Se bildekavalkade fra Bergen-Voss 2022

Redaktør: Nils Olaf Solberg Layout: Tom Guldbrandsen

Bergen-VossNytt er en digital nyhetsavis som informerer om nyheter fra Vestlandsklassikeren og gir tips til deltagerne. Viktig informasjon blir også formidlet på vår Facebookside og vår hjemmeside.

Facebook: www.facebook.com / Bergen-Voss-Vestlandsklassikeren Hjemmeside: www.bergenvoss.no

2 BERGEN-VOSS NYTT • 2023
INNLEDNING 3

Påmeldingfra15.november

Covid viste seg å være en seig affære. Selv om smitteverns kravene ble opphevet i mars så sliter idretten fremdeles med konsekvensene av pandemien.

Usikkerhet rundt arrangementene varte lenge etter at smitteverns kravene ble opphevet, og de fleste arrangementene på tvers av idretten, opplevde sviktende deltagelse i 2022. Annet var ikke å forvente. Erna åpnet samfunnet med fest og jubel – høsten 2021, og to måneder senere måtte Jonas stenge det ned igjen - gjennom julen og store deler av januar.

Deltagelse på Bergen-Voss 2022 var på nivå med 2006, men selve dagen ble en fest, all time high! Været slo til, vinden blåste i riktig retning og

stemningen i løypen og i mål var upåklagelig. Vi håper at alle som deltok i 2022 sitter igjen med den samme følelsen som oss og vi gleder oss til å se dere alle igjen i 2023. Vi håper også å se mange kjente ansikter fra tidligere år og ikke minst gleder vi til å se nye sykkelvenner fra det ganske land.

Jeg ønsker dere god påmelding, og gode forberedelser frem mot den 47. utgaven av Vestlandsklassikeren Bergen-Voss!

Sykkelhilsen fra Nils Olaf Solberg

Daglig leder for Bergen Cykleklubb

3BERGEN-VOSS NYTT • 2023
Foto: Tom Guldbrandsen

Nytt for Bergen-Voss 2023

Bergen-Voss er i stadig utvikling og også neste år er det en del forandringer som deltagerne bør vite om på forhånd:

MERE SOSIALT BERGEN-VOSS – VI INNFØRER FRISTART!

Vi ønsker at alle skal føle seg vel under vårt arrangement 3. juni. Både de som liker å sykle i felt, og de som ikke trives med dette. Derfor innfører vi fristart i andre halvdel av startavviklingen. De med tidsambisjoner mellom 4t og 5.30 vil kunne melde seg på i startpuljer som tidligere, mens de som vil bruke lengre tid, gjerne sammen med venner og kollegaer, vil kunne starte når de vil innenfor fristartperioden. Om du synes det å sykle i felt er utfordrende så vil dette oppleves både tryggere og mer sosialt!

NB! Fristart syklister risikerer å måtte sette en fot i bakken noen steder på vei ut av Bergen sentrum etter tegn fra politiet. Dette pga øvrig trafikkavvikling. Om du ønsker å bruke riktig god tid til Voss har vi også Earlybirds som sykler avgårde 1,5 timer før alle andre.

SAMARBEID MED VESTLAND BEDRIFTSIDRETTSKRETS

I 2023 samarbeider Bergen-Voss med Vestland Bedriftsidrettskrets. Er din bedrift med i Vestland Bedriftsidrettskrets må du registrere dette i påmeldingen. Da blir dere med å kjempe om flotte premier i bedriftskonkurransen vår. Er ikke din bedrift med i Vestland Bedriftsidrettskrets anbefaler vi at dere registrerer dere. Ta da kontakt med Vestland Bedriftsidrettskrets på vestland@bedriftsidretten.no For mer info om Vestland Bedriftsidrettskrets se her; Vestland Bedriftsidrettskrets (bedriftsidretten.no)

2023 er dessuten et merkeår for Bedriftsidretten. Sykle til jobben aksjonen er nemlig 50 år, og vi oppfordrer alle til å delta i den. Bor du i Bergen så dekker Bergen kommune påmeldingen til aksjonen, og deltar du i Bergen-Voss 2023 kan dette registreres som godkjent aktivitet. For mer info om Sykle til jobben aksjonen se her; Sykle til jobben

TJUVSTART TILBUD!

Vi tillater tjuvstart i forbindelse med påmeldingen til Bergen-Voss 2023. Som arrangør er vi avhengig av forutsigbarhet for å tilrettelegge et best mulig arrangement. For å ha forutsigbare tall å planlegge etter ønsker vi at folk melder seg på så tidlig som overhodet mulig og prisoversikten på side 10 gjenspeiler dette. De to første dagene av påmeldingen, tirsdag 15. og onsdag 16. november gir vi derfor et ekstra tjuvstart tilbud på kr. 786,- for startavgiften. Det lønner seg derfor å være tidlig ute.

BERGEN-VOSS STARTER ALLEREDE I NOVEMBER! Sykkelturen til Voss går lørdag 3. juni, men vi har mange morsomme aktiviteter planlagt før det. Med tidlig påmelding får du mye mer for pengene.

• Bergen-Voss spinning timer

• Sykkelsjekk

• Podcast

• Temakveld

• Fellestreninger

Første aktivitet er en inspirerende spinning time i Bergen Cykleklubb sitt eget spinninglokale på Midttun. Egen invitasjon og påmelding går ut til de som har meldt seg på rittet.

TRANSPORT TIL OG FRA RITTET

I mange år har vi samarbeidet med TIDE buss om returtransport. Dette forsetter vi med i 2023, men har dere lang reisevei til start og ønsker å reise samlet før rittet? Da kan dere organisere dere og leie buss til start lørdags morgen eller fredags ettermiddag/ kveld. For mer info om dette tilbudet, ta kontakt med tur@tide.no. Ordinær returtransport bestilles i påmeldingssystemt.

BERGEN-VOSS EARLYBIRDS

Bergen-Voss Earlybirds har blitt en suksess blant deltagere som ønsker å bruke store deler av dagen fra Bergen til Voss. Med start 1.5 timer før første ordinære pulje, ledsaget av Safer Cycling guides, er dette en

4 BERGEN-VOSS NYTT • 2023
TEKST: NILS OLAF SOLBERG

behagelig og trygg pulje å sykle i.

Bruker du lang tid på turen til Voss og savner folk og liv i målområdet? Meld deg da på i Bergen-Voss Earlybirds og sykle fra Bergen kl. 05.30.

FELLES

FORBEREDELSE

I alle år har store og små bedrifter brukt BergenVoss til teambuilding. Ønsker din bedrift eller klubb å spandere deler eller hele arrangementet på sine ansatte, så finnes det ulike betalingsløsninger for det. Ta kontakt på post@bergenvoss.no for mer informasjon.

Tilbud til bedrifter og andre organisasjoner Bergen-Voss handler vel så mye om tiden frem mot rittdagen. Derfor ønsker vi å tilby miljøskapende tilleggsaktiviteter som egne fellestreninger, foredrag og diverse kurs.

Bergen Cykleklubb disponerer dessuten byens flotteste spinning sal sentralt på Midttun. Ønsker din bedrift å leie salen, gjerne med instruktør fra Bergen Cykleklubb, kan dere kontakte oss på post@bergenvoss. no for mer informasjon og priser.

Ønsker dere en egen Safer Cycling guide på rittdagen kan det også diskuteres. Ta kontakt på post@bergenvoss.no for mer info.

GRUPPEPÅMELDING

Ønsker din gruppe å melde seg på samlet ber vi dere ta kontakt så fort som mulig på post@bergenvoss.no slik at vi kan tildele dere en pulje. NB! Startpuljer er ikke eksklusive. Er det ledige plasser vil disse åpnes for ordinært salg. Det kommer også et fakturagebyr på kr. 100,- ved påmelding med faktura.

Påmeldingfra15.november
Foto: Tove Følid Foto: Erling Berge

SQUEEZY samarbeidspartner for Bergen-Voss

2022 var året da SQUEEZY kom med helt nytt design og miljøvennlig emballasje på alle produkter.

Våre 4 sportsdrikker gir effektiv og skånsom energitilførsel. Boksen er laget av organisk materiale fra sukkerroer.

APPELSIN, CHERRY, BASIC* og SITRON m BCAA

*Basic har en nøytral smak og brukes som den er, eller du kan tilsette din egen favorittsmak feks juice.

6 BERGEN-VOSS NYTT • 2023
www.squeezy.no
i hverdagen
hensyn til hverandre. Alle skal frem.
@Sykkelby
Timeout
Vis
Sykkelbyen Bergen i samarbeid med Bergen Cykleklubb. Sykkelbyen Bergen
sykkelbyenbergen.no

Puljeoppsett Bergen-Voss 2023 m. fristart

Puljenavn Antall

a a) Earlybirds - under 20 km/t - tilsvarer 8-10 timer 75

a a) Over 38 km/t - (tilsvarer sluttid under 4.10 t) 75 b b) Over 38 km/t - (tilsvarer sluttid under 4.10 t) 75

a a) 36-38 km/t - (tilsvarer sluttid under 4.30 t) 75 b b) 36-38 km/t - (tilsvarer sluttid under 4.30 t) 75

a a) 34-35 km/t - (tilsvarer sluttid under 4.45 t) 75 b b) 34-35 km/t - (tilsvarer sluttid under 4.45 t) 75

a a) 32-33 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.00 t) 75 b b) 32-33 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.00 t) 75 c c) 32-33 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.00 t) 75 d d) 32-33 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.00 t) 75 e e) 32-33 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.00 t) 75 a a) 29-31 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.30 t) 75 b b) 29-31 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.30 t) 75 c c) 29-31 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.30 t) 75 d d) 29-31 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.30 t) 75 e e) 29-31 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.30 t) 75 f f) 29-31 km/t - (tilsvarer sluttid under 5.30 t) 75

8 BERGEN-VOSS NYTT • 2023
sluttid
∞ Fristart (tilsvarer
over 5.30 t - under 8.00 t) 750 HVORDAN VI TENKER START AVVIKLINGEN (NB! Tidene er foreløpig anslagsvis.)
9BERGEN-VOSS NYTT • 2023

Det lønner seg å være tidlig ute!

*) OBS! kr 786,Tyvstart tilbud 15. og 16. november

15. NOV - 28. FEB.

Påmelding Bergen-Voss m rabatt * kr 1110,-

T-skjorte, teknisk kvalitet m rabatt kr 99,Returtransport m rabatt kr 470,Bergen-Voss treningsplan GRATIS Engangslisens til NCF kr 220,-

1. MARS - 19. MAI

Påmelding Bergen-Voss m rabatt kr 1310,T-skjorte, teknisk kvalitet kr 199,Returtransport m rabatt kr 485,Bergen-Voss treningsplan kr 99,Engangslisens til NCF kr 220,-

20. MAI - 2. JUNI (Etterpåmelding)

Påmelding Bergen-Voss kr 1510,T-skjorte, teknisk kvalitet* kr 250,Returtransport kr 520,Engangslisens til NCF kr 220,-

T-skjorte i teknisk kvalitet 2023

10 BERGEN-VOSS NYTT • 2023

Hva får du for pengene du betaler?

FØR RITTET

• Fellestreninger på ulike nivåer med erfarne Safer Cycling guider (etter påsken).

• Invitasjon til temakvelder

• Nyhetsavisen Bergen-Voss NYTT

• Rittprogram med nyttig og viktig info, samt interessant sykkelrelatert lesestoff.

• Tilbud/Giveaways fra våre samarbeidspartnere.

UNDERVEIS I RITTET

• Teknisk service levert av TREK Bergen ved start og på alle matstasjoner.

• Mat og drikke på matstasjoner ved Bjørkheim, Norheimsund og Kvanndal.

• Elektronisk tidtaking med mellomtider

• Publikumsapp som familie og venner kan bruke til å følge deg underveis.

• Speakertjeneste ved start, underveis og i mål.

• Bagasjetransport fra start til mål.

• Timeout i Norheimsund (utvidet matstasjon i nøytral sone).

• Safer Cycling guider som motiverer syklister i flere av puljene.

• Motorsykkel eskorte som varsler øvrig trafikk og øker sikkerheten.

• Trasévakter fra Røde Kors hjelpekorps (ca 80).

• Mobile sanitetsenheter hver 20. kilometer (Røde Kors).

• 5 ambulanser fra Helse Bergen på kritiske punkter i traséen.

• Rittleger og sykepleiere tilgjengelige i traséen.

• Oppsamlerbiler som følger rittet og plukker opp deltagere som ikke kan eller ønsker å fullføre rittet.

• Trafikale tiltak for å øke sikkerheten (som for eks. enveiskjøring av Kvamskogen).

• Politi. Stort oppbud av politi følger rittet.

ETTER MÅLGANG

• Velkomstdrikke – Coca cola (Sponset av Sparebanken Vest).

• Dusj i idrettshallen på Voss.

• Varm mat, kaffe og dessert i idrettshallen på Voss

• Diplom med slutt- og mellomtider.

TILLEGGSTJENESTER

- kan kjøpes i påmeldingssystemet eller i etterkant

• Treningsplan for de siste 20 ukene frem mot Bergen-Voss.

• Person/sykkeltransport til og fra rittet.

• T-skjorte av høy kvalitet.

11BERGEN-VOSS NYTT • 2023
Utover en naturopplevelse av de sjeldne og en herlig mestringsfølelse i mål, hva er egentlig inkludert i påmeldingavgiften og hva kan du kjøpe i tillegg..?
Velkommen til Bergen-Voss 2023!
Foto: Erling Berge

Vi heier deg frem!

Bergen cykleklubb tror på livsglede i Bergensregionen gjennom sykkelsport for alle. En samlende og engasjerende klubb som skaper idrettsglede og prestasjoner.

Bouvet deler dette engasjementet!

Når du har gjort ditt er det vår tur til å gjøre vårt

Under årets Bergen-Voss sørget Tide for at over 800 syklister kunne lene seg tilbake og nyte en avslappende tur hjem fra Voss. I visshet om at deres sykler lå trygt i bagasjerommet slik at de fikk den med seg rett fra bussen.

De siste årene har Tide stått klar etter sykkelrittet Bergen-Voss og sørget for at du som syklist kan lene deg tilbake og nyte en avslappende tur hjem. I visshet om at sykkelen ligger trygt i bagasjerommet på bussen.

Under neste års arrangement vil vi igjen stå på for å sikre deg som reisende at opplevelsen skal bli så komfortabel og fin som mulig. Det som er viktig for deg er det aller viktigste for oss. Små, viktige detaljer gir deg enda større reiseopplevelser.

Små, viktige detaljer gir deg enda større reiseopplevelser.

Under neste års arrangement vil vi igjen stå klar for å sikre deg en trygg, komfortabel og god avslutning på ditt Bergen-Voss-eventyr. tide.no

Leie turbuss Kontakt oss på tur@tide.no tlf. 05505

tlf 05505 | tur@tide.no | tide.no

tide.no
FOTO: ADRIAN SØGNEN
Fjøsangerveien 207, tlf. 55 27 14 50 www.trekbergen.no

I 2014 arrangerte vi Norheimsund-Voss for første gang som et prøveprosjekt. Nærmere 100 syklister stilte til start. Nå er distansen et verdig alternativ til fulldistansen fra Bergen. Med 75 km og småkupert profil, er Norheimsund-Voss spesielt godt egnet

til bedriftslag og andre grupper med sammensatt nivå. Rittet er også perfekt for aktive mennesker i Hardangerregionen, og mulig for alle da Tide Reiser transporterer deltagere fra Bergen og Voss til Norheimsund før start.

Lørdag 3. juni 2023 - påmelding: www.bergenvoss.no
Påmeldingfra15.november
17BERGEN-VOSS NYTT • 2022 Norheimsund Syklist, støtteapparat eller tilskodar: Velkomen til ein hyggeleg dag i Norheimsund! Her finn du meir enn 50 butikkar og serviceverksemder: Hotell, vinmonopol, apotek, bank, post, mote, sport, fritid., osb. Livet é herleg!pygme.no 2016.05.20 Foto: Britt Jorunn Strandem

This country is made for cycling!

Er det ikke rart hvor lett vi blir blasert av de omgivelsene vi befinner oss i? Selv om vi bor i et av verdens vakreste land, blir det lett til at vi tar omgivelsene for gitt. Bergen Cykleklubb ble gjort oppmerksom på en Brite som har satt seg et mål om å vise frem Norge som sykkeldestinasjon, så vi slo av en prat med han.

Matthew Tolley ble født i Manchester. Han traff en Norsk jente, og før han visste ordet av det befant han seg i Oslo. Det var ikke helt opplagt at han skulle bli syklist. Som Manchester gutt var det fotball som var tingen, og utover det likte han å gå tur i fjellet. Sykkel brukte han kun unntaksvis til transport, noe han påstår er en utfordrende øvelse i et land med mye aggresjon mot syklister. Det var ikke før han kom til Norge at han valgte sykkel som foretrukket fremkomstmiddel.

- Jeg kjøpte min første sykkel i Norge i 2016 og syklet noen få turritt, men for det meste brukte jeg den til dagsturer i Oslo området. Jeg viste ikke hva bikepacking var. Jeg trodde det kun var noe en generasjon eller to eldre en meg holdt på med, med tunge sykler og tunge sekker påmontert. Men i 2018 fant jeg noen YouTube videoer om sykkelturister som reiste med lette sykler og bedre tilpasset oppakning. Dette tiltalte meg veldig og jeg begynte å utforske videre.

- På dagsturer pleier en å snu på et tidspunkt og returnere den veien en kom, eller så sykler man en rundtur. Hva om man bare kunne fortsette videre uten å måtte rekke hjem samme dag, hvordan hadde det vært?

- Jeg syklet avgårde på min første bikepacking

tur i 2018 ned sørlandskysten til Kristiansand. Jeg var helt uerfaren og tenkte dette ville være en grei første tur. Jeg syntes ikke turen i seg selv var så veldig spennende, men konseptet fristet til gjentagelse og i 2019 syklet jeg fra Oslo til Bergen. Jeg fant ingen informasjon om hvordan jeg skulle komme meg fra start til mål, og fant ingen kart som var beregnet for syklister. Dermed måtte jeg gjøre alle forberedelsene selv. Jeg ble litt usikker på om dette var en god idé. Var det trygt? Hvordan var veistandarden og ikke minst hvordan var trafikken?

- Jeg syklet opp på Hardangervidda, via Rallarvegen til Voss, og så videre til Utne og Jondal før jeg krysset fjorden til Tørvikbygd og satte kursen mot Norheimsund. Turen opp Tokagjelet opplevde jeg som ganske ubehagelig. Jeg hadde syklet gjennom noen få tunneler tidligere, men veien her var bratt og det var mye trafikk. Dette var en søndag ettermiddag og jeg tror mange var på vei hjem til Bergen etter helgen. Uerfarne meg hadde valgt en dårlig dag og tid å sykle den siste delen mot Bergen. I videoen jeg postet på YouTube døpte jeg Riksvei 7 om til Dødsvei 7

- I Bergen satt jeg med blandede følelser. Selve turen hadde vært helt fantastisk med ubeskrivelig natur, men mangelen på god informasjon på forhånd og underveis gjorde meg usikker flere steder. Kanskje jeg kunne gjøre noe med dette? Kanskje det var mulig å utvikle en forretningsidé og samtidig hjelpe andre? Jeg startet derfor en YouTube kanal med navnet Matthew Norway. Her har jeg etter hvert publisert rundt 80 videoer filmet på kryss og tvers av landet og i skrivende stund har jeg rundt 16.000 følgere.»

Enkelte av videoene til Matthew, som åpningen av Trollstigen på våren, har blitt sett over en halv

18 BERGEN-VOSS NYTT • 2023
INTERVJU MED MATTHEW TOLLEY: NILS OLAF SOLBERG FOTO: CYCLE NORWAY

million ganger! Et annet prosjekt han jobber med er nettsiden Cycle Norway, med all informasjon du trenger for å dra på bikepacking tur rundt omkring i landet. Nettsiden er foreløpig under utvikling, men den ferdige versjonen satser han på å lansere i april 2023.

Vi spurte Matthew om det var én tur som skilte seg ut.

- I motsetning til England og Danmark er Norge en kjempespennende og variert sykkeldestinasjon. Naturen skifter hele tiden. Et øyeblikk sykler du i skogen, så i fjellet, så langs vakre fjorder eller innover lange daler, eller langs kysten med pene små tettsteder med trehusbebyggelse. Det har vært så mange minnerike turer, men å sykle Norge på langs opp til Nordkapp var helt episk! Jeg hadde syklet over fjellet fra Oslo til Stavanger så det var der min tur begynte. Du snakker om å ta vakker natur for gitt, men dette var mer en vakkert, det var helt ubeskrivelig! Fjellene rundt Stavanger er helt ulik fjellene nord for Bergen. Så kommer du opp til Ålesund hvor fjellene stiger rett til hvers.

- Rundt Trondheim flater naturen ut igjen før du kommer til Nordland med de typiske arktiske fjell. Så kommer Lofoten som tatt ut av et eventyr, Vesterålen og Troms før Lyngen alpene og Finnmark. Denne turen «blew my mind!» Jeg synes alle nordmenn med normal helse bør vurdere å ta denne turen en gang i livet, for man opplever landet på en hel annen måte fra sykkelsetet enn i en bil, bobil eller et tog. Turen er heller ikke så anstrengende som mange tror. Topografien er stort sett ganske flatt, med unntak av noen få stigninger på rundt 400m. Jeg syklet rundt 120 km pr dag i 31 dager med 3 – 4 hviledager. Jeg tror de fleste greier i hvert fall 100 km pr dag med litt trening.

- Noe som jeg jobber med til nettsiden heter “weekend wonders”. Om været ser OK ut over en helg så er mulighetene og rutene mange for en innholdsrik helgetur med overnatting underveis. Kombinert med tog kan en komme seg langt av gårde for så å sykle to, tre dager før en hopper på et annet tog hjemover. Det er logistikken rundt slike turer som gjør at mange vegrer seg for å sette i gang. På hjemmesiden ønsker jeg å vise hvordan dette kan gjøres.

- Det har utrolig nok vært litt vanskelig å få støtte til hjemmesiden selv om jeg bidrar med nyttig info som kan styrke Norge som sykkeldestinasjon. Dette håper jeg vil endre seg med tiden. Statens vegvesen derimot har støttet meg med noen midler. De ser at jeg kan samle informasjon og distribuere den på en annen måte enn en stor offentlig institusjon. Etter hvert håper jeg og tror at andre også ser verdien av det jeg gjør og kan bidra slik at jeg får laget ferdig nettsiden og utvikle den videre.»

Hvordan har du tenkt å holde nettsiden oppdatert?

- Jeg holder på å rekruttere sykkel ambassadører rundt omring i landet. Erfarne bikepackers jeg har håndplukket som kan gjennomføre turene med jevne mellomrom og melde ifra om stengte veier, endringer i fergetider etc. Det er ikke en betalt jobb, men de er med på et kult prosjekt. Vi kommer også til å ha et forum på hjemmesiden hvor andre, også tilreisende syklister, kan melde fra om opplevelser underveis og på den

20 BERGEN-VOSS NYTT • 2023

måten også bidra til at nettsiden er mest mulig oppdatert. Da slipper jeg å sykle til Nordkapp hvert år.

Matthew har også innledet et samarbeid med “Nasjonale turistveger” om å få på plass enkel overnatting for bikepacking turister. I tillegg har han vært en pådriver for å få flere sykkelskilt langs veiene. Retningsskilt, høydeskilt osv. Allerede nå finnes flere av “hans” skilt på veien over Sognefjellet. (Se video)

Til våren håper Matthew å komme til Bergen for å lage en video om ruten fra Bergen-Voss. Vi gleder oss over at han på denne måten kan vise ruten vi sykler gjennom til hele verden!

Ønsker du eller din bedrift å støtte det flotte arbeidet Matthew holder på med kan han kontaktes via nettsiden www.cyclenorway.com eller på epost: matthew@cyclenorway.com.

Kanskje du blir inspirert av YouTube kanalen eller nettsiden til Cycle Norway og ønsker å utforske Norske landeveier på sykkel, for som Matthew Tolley sier; “Forget the weather, forget the hilly terrain. Norway is an incredible place to experience on a bike. This country is made for cycling!”

BUTIKKER

Vi er Bergen sentrums største kjøpesenter. Vegg i vegg med Bygarasjen, rett under Fløyen, med ryggen mot Ulriken og ansiktet mot Lille Lungegårdsvann.

Vi er både inngangsporten og utgangsdøren til Bergen Sentrum. Velkommen!

HJERTET AV BERGEN BERGENSTORSENTER.NO

68
I

Ønsker deg en fin dag!

Hilsen alle oss i Hennig-Olsen Is

hennig-olsen.no • facebook.com/hennigolsen

Sølje,Rett inn på konto

Du kan få kundeutbytte,- rett inn på konto

Sparebanken Vest er ikke som andre banker. Vi deler overskuddet med kundene våre. Med lån eller innskudd i banken, kan du få kundeutbytte til deg og dine – rett inn på konto.

Se hva du kan få i kundeutbytte

Du er ikke i mål før du har restituert - skikkelig

Når du deltar på Bergen–Voss er det viktig å ha en plan for hele løpet. Hos oss får du både god oppladning og restitusjon, så er det opp til deg å sørge for en god plassering.

Fem uvanlig unike hoteller i Bergen: Augustin, Grand Terminus, Villa Terminus, Zander K og Bergen Børs. www.debergenske.no

STOLT SPONSOR AV BERGEN–VOSS

Bergen CK et tilbud for

alle aldersgrupper

Bergen Cykleklubb har aktivitet for syklister i alle aldre. Med 400 medlemmer mellom 8 og 80 år, er vi en av landets største sykkelklubber. Vi ønsker at alle som kommer til klubben skal føle seg velkommen og finne sykkelvenner å trives med, uansett ambisjonsnivå. Vi har medlemmer fordelt over hele byen men de fleste treningene begynner hos vår samarbeidspartner Trek Bergen (før BoA Sykler) - Fjøsangerveien 207 ved Krambua.

SYKKEL OG ANDRE IDRETTER

Bergen CK er per definisjon et fleridrettslag, ettersom vi er medlemmer i både Sykkelforbundet, Triatlonforbundet og Skiforbundet, men vi er først og fremst en sykkelklubb.

Vi har ingen organisert aktivitet for andre idretter enn sykkel, men medlemskapet i de andre særforbundene opprettholdes for å gi våre medlemmer anledning til å konkurrere i andre idretter, uten å måtte melde seg inn i flere klubber.

NOE FOR ALLE ALDERSGRUPPER

Bergen CK har aldersbestemte ryttere fra 8 til 16 år, samt en aktiv junior- og seniorgruppe. Men de som utgjør den

desidert største medlemsgruppen er mastersyklister (30år og eldre). Her finnes alle ambisjonsnivåer fra de som satser seriøst og målbevisst og til de som kun ønsker et treningsfellesskap uten spesielle ambisjoner. Vi har også en del jenter blant medlemmene våre og vi ønsker å legge til rette for vekst og et positivt treningsmiljø for denne gruppen. I vinterhalvåret er vår egen spinningsal på Midtun flittig i bruk.

BÅDE LANDEVEI OG TERRENG

Hovedaktiviteten til sykkelklubben foregår på landevei. Ungdomsgruppen og junior/senior-rytterne deltar på lokale og nasjonale ritt og vi jobber aktivt for å bygge et godt sosialt og -treningsmiljø for å inspirere unge ryttere til å satse på sykkelsporten. Fra høsten 2020 har Bergen CK etablert en terrenggruppe for barn. Her er det plass til enda flere.

MER INFORMASJON

For mer informasjon om ritt, trening, turer osv, viser vi til vår nettside www.bergenck.no. Vi ønsker deg velkommen som medlem av Bergen Cykleklubb!

27BERGEN-VOSS NYTT • 2023

Gavekort og Treningsplan

Gavekort til Bergen-Voss er den perfekte julegaven for sykkelinteresserte venner, familier og kollegaer. Ved bruk av gavekortet innen 31. desember får den heldige mottakeren vår nye 20 ukers treningsplan kostnadsfritt.

En gave som varer i 20 uker!

I salg på www.bergenvoss.no

Ved kjøp av gavekort har du sikret en av dine bekjente rett til en plass i turrittet Bergen-Voss 2023. Kjøp av gavekort gjøres online og du kan skrive ut gavekortet etter betaling. Ved kjøp av gavekort har du sikret en av dine bekjente rett til en plass i turrittet Bergen-Voss 2023, men den heldige mottakeren må likevel melde seg på ved bruk av en tildelt påmeldings/rabattkode.

Gratulerer Ola Normann!

Du er den heldige mottaker av et gavekorttil turrittet Bergen-Voss, 3. juni 2023

Dette er en gave fra Kari Normann.

Påmeldingskoden din er Y0205D242104.Se www.bergenvoss.no for påmelding og betingelser.

NB! Husk å bruke gavekortet innen 1. mai 2023

28 BERGEN-VOSS NYTT • 2023
29BERGEN-VOSS NYTT • 2023
2003 2007 2011 2015 2019 2006 2010 2014 2018 2004 2008 2012 2016 2020 2005 2009 2013 2017 2021 2022
Bergen-Voss T-skjorten gjennom tidene
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.