Page 1

ЈУНИ 2017 | бр.78

www.amsmklubmobiliti.mk

LEXUS NX

ИНТРИГАНТНА ЕЛЕГАНЦИЈА ТЕСТ НА КАЦИГИ ЗА ВЕЛОСИПЕД

ЗАШТИТНИЦИ НА МОЗОКОТ


ВОВЕД

10 години „АМСМ Клуб Мобилити“

АМСМ КЛУБ МОБИЛИТИ Членско списание ИЗДАВАЧ: АВТО-МОТО СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА ул. „Митрополит Т. Гологанов“ бр. 51 1000 Скопје Република Македонија Тел: 02/ 3181-181 Факс: 02/ 3181-119 amsm@amsm.com.mk www.amsm.mk ГЛАВЕН И ОДГОВОРЕН УРЕДНИК: Маргита Поповска ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН: Бојан Димитријевиќ РЕДАКЦИЈА: ул. „Митрополит Т. Гологанов“ бр. 51 1000 Скопје Република Македонија Тел: 02/ 3181-351 Факс: 02/ 3181-349 redakcija@amsm.com.mk www.amsmklubmobiliti.mk ИЗДАВАЧКИ СОВЕТ: проф. д-р Спасе Јовковски (претседател) проф. д-р Бошко Ников (член) Калинка Танеска (член) проф. д-р Иво Дукоски (член) Јован Теговски (член) Иван Алексиев (член) Миле Атанасов (член) НАДВОРЕШНИ СОРАБОТНИЦИ: Жарко Атанасоски Љубомир Анастасовски Данчо Здравковски Андријан Трипунов Александар Табаковски Игор Ландсберг ЛЕКТОР: Момент Мал ТИРАЖ: 10.000 примероци

Да се прослават 10 години од постоење на печатен медиум е посебна гордост за секого и за секоја редакција. Да се создадат, обсмислат, креираат и организираат 100 броја на едно списание е навистина обемна и тешка работа. Но на готовиот производ, на списанието АМСМ „Клуб Мобилити“ претставува вистинско задоволство и чест да се биде негов главен и одговорен уредник. Редакцијата на „АМСМ Клуб Мобилити“, со своите внатрешни и надворешни соработници, ја создаваше неговата душа, неговиот начин на комуникација со членовите. Успешната работа ја создава еден синџир, а кога станува збор за вакво списание потребно е да се спомнат и другите негови важни алки - од печатењето до дистрибуирањето на „АМСМ Клуб Мобилити“. Нашите членови имаат привилегија да добиваат по четири бесплатни печатени примероци како и шест изданија во електронска форма. За тоа колку едно списание е успешно најмногу говори тиражот од 15.000 примероци, што за пишан медиум од ваков вид е многу значајно. На страниците на овие 100 броја ги објавивме сите активности што ги преземаше АМСМ во сферата на безбедноста во сообраќајиот, информираме за сите манифестации, акции во организација на АМСМ, кампањи („Децата како пешаци во сообраќајот“, „Размисли пред да возиш“, „Вози зелено“, „Пијани очила“ , „Скопје пешачи за...“, „ФИА Европскиот едукативен натпревар“, „Декада на Акција за безбедност на патиштата 2011-2020“, „Сенсор Проект, „ Со велосипед на пат низ целиот град“, „Мое возило, мои податоци“, „Секое дете во детско седиште за автомобил“ итн. „Клуб Мобилити“ имаше чест да објави голем број интревјуа, меѓу кои и на поранешниот претседател на ФИА Макс Мозли и на актуелниот претседател на ФИА Жан Тод. Имавме и текстови во кои ги советувавме нашите членови како побезбедно да пристигнат до саканата дестинација, при што им предлагавме интересни дестинации за патување преку популарни патописи. Со пишаниот збор се обидувавме да влијаеме едукативно, особено кај помладите возачи и да придонесеме во подигнувањето на сообраќајната култура на нашите патишта. Плановите и целите за иднина се секогаш големи. Но, за нас ќе биде најважно и во претстојните години да ја оствариме основната цел на „АМСМ Клуб Мобилити“, а тоа е да го задржиме вниманието на нашите членови, но и да добиеме нови читатели, а со тоа и нови членови на АМСМ. Бидете сигурни дека и натаму тоа ќе бидат содржини што ќе ги задоволат вашите очекувања, потреби и високи критериуми. Наша одговорност е да ги прошируваме хоризонтите и да воспоставуваме колку што е можно поблиска комуникација со вас.

ПЕЧАТИ: Печатница „Серафимовски“ - Скопје

Маргита ПОПОВСКА главен и одговорен уредник

БАНКА: Комерцијална Банка А.Д. Скопје ЖИРО-СМЕТКА: 300000000915716 ЕДИНСТВЕН ДАНОЧЕН БРОЈ: 4030991238264 ISSN 1857-6133

© Сите права се заштитени. Овој труд не смее да биде преведен или копиран во целина или негов дел без дозвола на издавачот. Забрането е било какво складирање и архивирање, електронско прилагодување, компјутерско програмирање или користење со некоја слична или различна технологија позната до денес или која ќе се развие во иднина.

Почитувани членови на АМСМ, Ве повикуваме на нашата е-маил адреса redakcija@amsm.com.mk да ни ги испратите своите е-маил адреси за да можеме да ви го доставиме интернет-изданието на списанието „АМСМ Клуб Мобилити“.

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

3


СОДРЖИНА

8

11 12 16

АМСМ ЈУБИЛЕЈ СО КОЈ ТРЕБА ДА СЕ ГОРДЕЕМЕ АВТО-МОТО ВО ЧЕСТ НА 24 ЧАСА НИРБУРГРИНГ КОНЦЕПТ НАРЕЧЕН GOLF GTI FIRST DECADE ИНТРИГАНТНА ЕЛЕГАНЦИЈА

24

ТЕСТОВИ И СОВЕТИ ПОДГОТВЕТЕ СЕ ПРЕД ДА ПАТУВАТЕ ЗАШТИТНИЦИ НА МОЗОКОТ

28

СТИЛ МОКАСИНИ ЗА ЛЕСЕН ОД

22

32

ПАТУВАЊЕ ДИЈАМАНТИТЕ НА ФРАНЦУСКАТА РИВИЕРА

38

HI-TECH ПАМЕТНИ ТЕЛЕФОНИ, АВТОМОБИЛИ, ГРАДОВИ...

40

ИСТОРИЈА БОГАТСТВОТО НА ДАЛЕЧНИОТ ИСТОК

43 46 48

СПОРТ ХАМИЛТОН И ОФИЦИЈАЛНО СЕ ИЗРАМНИ СО СЕНА ДОВИЦИОЗО ПОБЕДИ ДВА ПАТИ И ЈА МЕРКА ТИТУЛАТА ОЖИЕ СЕ ВРАЌА ВО ФОРМА

Иако на европскиот автомобилски пазар се смета за релативно млада марка...

16

Шарена пластика што ја заштитува нашата „централа“ за команди. Или, 15 шлема за велосипед во тестот за споредба – со и без МИПС.

24

После долги години стагнација заради строгите правила имплементирани од опседнатоста....

28

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

5


Хомологација и типска хомологација на возила Издавање на ЕKМТ-ЦЕМТ сертификати ADR проверка на возила за превоз на опасни материи Атест на плин (ТНГ) и фолии Атест на сите видови на преправки на возила Kалибрација на аналогни и дигитални тахографи Обука на професионални возачи и управители на транспортни компании Обуки по програма на IRU Академија 24/7 помош на пат за возила над 2,8т во повеќе од 74 земји во светот Легализација на трактори, лесни приколки, мотоцикли и мобилни машини


ДИМИТАР МИНОВСКИ, ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА АМСМ,

ИДЕЈА ПРЕТВОРЕНА ВО ДЕЛО Д

а се обележува десет години јубилеј на членско списание е вистински повод да се кажат неколку збора за неговите почетоци, за неговиот раст и развој. Ми претставува особено задоволство да се осврнам на сето ова, особено што како негов идеен творец знам дека една идеја успешно се претвори во дело. Списанието е наменето за членовите на АМСМ, како дел од членскиот пакет, а нивниот број од година во година значително се зголемува. Веднаш по основањето списанието „АМСМ Клуб Мобилити“ беше прифатено и на меѓународно ниво и заслужено е рамноправно со списанијата на многу поразвиени клубови од Европа. Прелистувајќи ги страниците на првите броеви, па потоа на следните може да се забележи дека секое интервју, тема, информација или занимливост од светот на автомобилизмот, автомото спортот, безбедноста на патиштата, опфаќаат широка читателска публика. Во нашето списание има информативни рубрики, во кои се опфатени новините во сообраќајната инфраструктура, измените на законските прописи или состојбата и проодноста на патиштата во Македонија и во другите држави како потсетник за возачите и за моторизираните туристи-наши членови, со единствена цел патувањето да им биде побезбедно и попријатно. Поради развојот на технологијата и за да бидеме во тек, а имајќи ја предвид и општата економска состојба, членското списание доби и онлај-верзија со зголемен број страници, која е идентична на печатената, што беше добро прифатено од нашите членови. АМСМ како институција со општествена одговорност настојува да придонесе за безбедноста во сообраќајот преку дел од своите служби, вклучувајќи го и списанието во кое се пласираат теми од оваа област. Настојувањата на AMСМ да се докаже како модерен автомобилски и туринг клуб, во кој членовите ќе бидат постојано и навреме информирани со квалитетни и значајни информации врзани за нивното патување со автомобил, се евидентни. Услугите и поволностите на целосниот систем на АМСМ се соодветно и стручно претставени во „АМСМ Клуб Мобилити“ и на тој начин им ги приближивме на нашите членови. За темите и за квалитетот на „Клуб Мобилити“ најповикани се да се изјаснат нашите членови, кои списанието го добиваат на домашна адреса и, секако, стручната јавност. Лично сметам дека целта ја постигнавме во целина, иако има уште многу да се направи, но тоа ќе биде предизвик за во иднина. Упорната и квалитетна работа на редакцијата се отсликуваат во „АМСМ Клуб Мобилити“ со секое ново издание. Ако нешто со сигурност можеме да им ветиме на читателите е дека во наредниот период ќе настојуваме уште повеќе да ги збогатуваме содржините и да бидеме доследен репрезент на сите случувања во сферата на сообраќајот. Се надевам дека ќе имаме можност заедно да сведочиме на многу годишнини и јубилеи на „АМСМ Клуб Мобилити“.

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

7


Интервју со проф. д-р Спасе Јовковски

ЈУБИЛЕЈ СО КOЈ ТРЕБА ДА СЕ ГОРДЕЕМЕ „АМСМ Клуб Мобилити“ е списание со поширок интерес и врвен квалитет, предиспозиции поради кои оправдано ја заслужува довербата на своите членови како најчитано списание.

Клуб Мобилити: Десетгодишниот јубилеј на „АМСМ Клуб Мобилити“ е посебен повод за разговор со Вас. Имајќи предвид дека сте долгогодишен претседател на АМСМ, може ли да кажете како би го сублимирале овој период на списанието и што значи овој јубилеј за Вас? - Пред сè, честитки за овој децениски јубилеј, со желба и понатаму да бележите вакви годишнини. Ме импонира фактот дека го славиме овој јубилеј, особено ако се земе предвид фактот дека како претседател на АМСМ учествував во креирањето на списанието уште од самиот негов почеток. Со генералниот секретар на АМСМ, 8

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

господинот Димитар Миновски, кој е и иницијатор за објавување на списанието, верувавме дека со сопствено клупско списание АМСМ ќе успее да ја пополни празнината на квалитетен контакт со своите членови. Сојузот во своето портфолио имаше и има голем спектар на дејности, услуги и поволности за своите членови што требаше некако да се презентираат и ова беше најдобар начин. Се покажа дека списанието е вистински погодок за тоа. Клуб Мобилити: Извршувајќи ја оваа функција многу често присуствувате на конференции што

се одржуваат надвор од нашите граници, при што имате можност да се сретнете со голем број претставници на странски автомото-туринг клубови. Каква паралела би направиле меѓу нашето и нивните членски списанија? - Оваа функција наложува многу патувања и контакти, особено како член на ФИА медицинска комисија (трет реизбор), каде што учествуваат 22 реномирани членови од медицината и член на петчлениот антидопинг комитет. Често се сретнувам со претставници на различни автомото туринг клубови, а притоа и со некои уредници на нивните членски списанија. Ми претставува особено задвол-


ство при средбите со нив, кога имам можност, да го претставам и нашето списание и да има објаснам со каков ентузијазам и во какви економски услови во една мала земја е создадено списанието „АМСМ Клуб Мобилити“. Слободно можеме да се споредиме и со списанијата на поголемите европски клубови како што се австрискиот и германскиот туринг клуб. Клуб Мобилити: Членското списание „АМСМ Клуб Мобилити“ успеа да ги следи сите актуелни теми и да стане рамноправно списание од ваков вид што ги објавуваат другите европски клубови и имаат подолг „стаж“. Ќе се согласите ли со мислењето дека преку членското списание АМСМ успеа да им се приближи на членовите и на нивните потреби? - Секако, во текот на овие години постигнавме евидентен напредок на списанието, со цел да им се приближиме на нашите членови и да ги задоволиме нивните потреби. Со ова успеавме да ја избегнеме стапицата на издавање на уште едно списание за автомобилизмот, затоа што наша цел е да има списание што е наменето за нашите членови. Секој нов број од списанието „Клуб Мобилити“ е приказна за себе и евидентно е неговото еволуирање во секој сегмент затоа што е преполно со информации, теми, коментари, новини од областа што ја покрива АМСМ, како и сите поважни случувања од автомобилскиот и мотоциклистичкиот свет. Верувам дека неговото напредување во делот на печатените медиуми ќе привлече да го отворат и оние што не се членови на АМСМ.

Клуб Мобилити: „АМСМ Клуб Мобилити“ е дел од ЕКМА, во која членуваат сите списанија на автомото туринг клубовите во Европа. Дали сметате дека преку ова членство списанието придонесе за популаризација на АМСМ и за негово поинтензивно претставување? - Очигледно е дека придонесот е значаен бидејќи добивме признание за квалитетот на списанието од експерти што се инволвирани во оваа област, всушност, „АМСМ Клуб Мобилити“ не е билтен, тука е списание со поширок интерес, во кое главен акцент е ставен на безбедноста во сообраќајот. По овој повод би сакал да истакнам дека во канцелариите на Регија 1 за Европа, Блискиот Исток и Африка, меѓу другите списанија, се наоѓа и нашето списание „Клуб Мобилити“. Имено, на почетокот на деценијата на списанието, главниот уредник на списанието на ФИА, Ед Прикет, упати пофални зборови на восхит во врска со „Клуб Мобилити“ истакнувајќи како еден мал клуб од Југоисточна Европа може да издава членско списание со толку високи вредности. Клуб Мобилити: Во изминативе десет години списанието ја докажа својата актуелност. На страниците на списанието постојано се презентираат сите актуелности од аспект на сообраќајот, безбедноста, интервјуа, занимливости и тоа имаше повратен позитивен ефект од членoвите. Токму ова го поттикнува пра-

шањето колку и на каков начин ќе треба да се надградуваат перспективите на списанието? Сметате ли дека оправдано може да се очекуваат нови идни јубилеи? - Секако дека потребата од „АМСМ Клуб Мобилити“, како постојан информатор на нашите членови, е неоспорна. Новините во автомобилизмот, во патната инфраструктура, во зголемувањето на безбедноста во сообраќајот, соработката со институциите секогаш се актуелни теми и верувам дека тие се неисцрпни. Воведувањето на нови теми и рубрики што ќе бидат интересни, но воедно и едукативни и кои ќе го задржат вниманието на нашите членови, е приоритет и во идните планови на „Клуб Мобилити“. Посакувам желбата за успех и иницијативата што ја краси редакцијата на списанието „Клуб Мобилити“ и понатаму да го задржи приматот како извор за информации од сферата на автомото спортот, безбедноста во сообраќајот и новините од системот на АМСМ. Клуб Мобилити: Со оглед на основната задача на списанието, што би им посакале на повеќе од 15.000 редовни читатели на „АМСМ Клуб Мобилити“? - Плановите за иднина секогаш се големи, но верувам дека редакцијата, како и досега, ќе продолжи да создава списание што ќе биде задолжително четиво на секој моторизиран граѓанин во Македонија. •Маргита Поповска

Десетгодишниот јубилеј на „АМСМ Клуб Мобилити“ беше повод за разговор со претседателот на АМСМ, проф. д-р Спасе Јовковски

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

9


СЛОВЕНИЈА Највисока дозволена брзина Во населени места - сите возила 50 км на час; Надвор од населени места: Автомобили, моторцикли, возила до 3,5 тони - Автопат 130 км на час; - Останати патишта 90-110 км на час; -Автомобили со приколка до 7,5 тони - Автопат 80 км на час; - Останати патишта 80 км на час; Минимум дозволена брзина на автопат и на брзи патишта е 60 км на час. Употреба на мобилен телефон За време на возење во Словенија е забранета употребата на мобилен телефон. Дозволена е употребата на HANDS FREE. Казна 120 евра. Дозволено количество алкохол Дозволено количество на алкохол во крвта е 0,05% (казна 600-1.200 евра); за професионални возачи, нови возачи (до 2 години искуство) и лица до 21 година - 0%.

ТУРЦИЈА Највисока дозволена брзина Во населени места - автомобили 50 км на час; Надвор од населени места: Автомобили - Автопат 120 км на час; - Останати патишта 90 км на час; Автомобили со приколка - Автопат 110 км на час; - Останати патишта 80 км на час; Минимална дозволена брзина на автопат е 40 км на час. Употреба на мобилен телефон За време на возење во Турција е забранета употребата на мобилен телефон. Дозволена е употребата на HANDS FREE. Дозволено количество алкохол Дозволено количество на алкохол во крвта е 0,05%. Лимитот од 0.05% се однесува само за возачи на патнички возила без приколки и камп приколки. За возачи на други возила лимитот е 0%.

ЦРНА ГОРА Највисока дозволена брзина Во населени места- сите возила - 50 км на час; Надвор од населени места: Автомобили, моторцикли --Брзи патишта - 100 км на час; - Останати патишта 80 км на час - Автомобили со приколка - На сите патишта 80 км на час; Употреба на мобилен телефон За време на возење во Црна Гора е забранета употребата на мобилен телефон, казна 60-150 евра. Дозволена е употребата на HANDS FREE. Дозволено количество алкохол Дозволено количество на алкохол во крвта е 0,03%, но доколку медицинското испитување укаже на нарушени нормални функции, возачот може да се казни без оглед на нивото на алкохол во крвта.

ХРВАТСКА Највисока дозволена брзина Во населени места има ограничување на брзината за автомобил и моторцикл од 50 км на час. На автопат ограничувањето за автомобил и моторцикл е 130 км на час. На останати патишта ограничувањето е од 90-110 км на час. Употреба на мобилен телефон За време на возење во Хрватска е забранета употребата на мобилен телефон. Дозволена е употребата на HANDS FREE. Казна 500 куни. Дозволено количество алкохол Дозволено количество на алкохол во крвта 0,05%, освен за возачите кои управуваат со возила носивост над 3,5 тони,професионални возачи и млади возачи до 24 год, кај кои толеранција е 0,00%.

10

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.


BENTLEY

ВО ЧЕСТ НА 24 ЧАСА НИРБУРГРИНГ

B

entley создаде ексклузивна верзија на купето Continental во чест на една од најславните трки во историјата на мотоспортот,трката на издржливост 24 часа Нирбугринг. Купето едноставно е наречено Continental 24 и претставува изведба на најмоќната и најбрза варијанта на Continental, моделот Supersports. Под хауба на Continental 24 работи монструозниот 6.0 литарски W12 со два турбо полначи кои пумпаат 700 КС и 1000Nm. Доволни за ловот на

100 km/h да трае само 3,5 сек., а максимумот да достигне 336 km/h. За да остане препознатлив Continental 24 се нуди во две комбинации на бои: Monaco Yellow/Black Crystalи St James' Red/Black Crystal. Овие комбинации се и на бандажите од 21 инч, а се повторуваат и на детали во внатрешноста. За да ја сочува ексклузивноста на Continental 24, Bentley ја ограничува серијата на само 24 примероци кои ќе се нудат единствено во Европа. Цената почнува од 250.000 евра, а првите нарачки веќе се примени. •

BUGATTI

БАСНОСЛОВНОСТА НА VEYRON ИЗРАЗЕНА ВО БРОЈКИ

И

ако Veyron веќе е модел од историјата на Bugatti, бидејќи е наследен од Chiron, сепак хиперавтомобилот кој во различни изведби се произведуваше од 2005 до 2015 година и чинеше меѓу 1 и 4 милиони долари уште долго ќе се вози. За тоа е потребно редовно одржување кое, гордиот сопственикот кој платил баснословна цена за да го купи, ќе го чини подеднакво многу пари. Без оглед на изведбата во Veyron секогаш работи 8.0 литарски W16 со четири турбо полначи,чие менување на масло во официјален сервис на Bugatti чини 21.000 долари. Доколку сервисот се прави на друго место гаранцијата не важи. Менувањето гуми чини 42.000 долари, а при возење со максимална брзина од преку 400 km/h тие се лижат за 15 минути. Силните сопирања од олку високи брзини ги абат и сопирачките. Комплет со дискови чини 69.000 долари. Годишното одржување на Veyron чини 132.000 долари, и тука не е вклучена работната рака на механичарите. Дилерот на Bugatti во САД дава и колку чини данокот на луксуз за Veyron. Во најскапата Калифорнија 50.000 долари годишно. А каде е горивото кое го голта со страст од 29 l/100 km во град, или 78 l/100 km при максимална брзина. • 06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

11


VOLKSWAGEN

КОНЦЕПТ НАРЕЧЕН GOLF GTI FIRST DECADE

С

обирот на фановите на Volkswagen покрај австриското езеро Вортерзеекој се одржува секоја година и како по правило се користи од производителот за приказ на специјални модели, годинава ќе биде крунисан со концепт создаден од група студенти. Создаден на основата на Golf GTI концептот е хибрид чиј 2.0 литарски турбо бензинец е навиен на 410 КС, а како дополна на задната оска е поставен електромотор со моќност од 12 kW. Погонот на концептот наречен Golf GTI First Decade работи како хибрид, но проектиран е така двата мотори да работат и независно еден од друг. Посебен го прави бојата Atlantic BlueMetallic надополнета со налепници во контрастна боја Satin Ocean Shimmer. И бандажите од 20 инчи ја носат контрастната боја која се повторува и во внатрешноста. Таму студентите поставиле седиште со функција за масажа кое се регулира преку апликација на смартфон и аудио систем од 1690 вати кои се ослободуваат преку 11 звучници и сабвуфер поставени место задни седишта. Golf GTI First Decade е јубилеен 10. проект кој од 2008 година до сега е прикажан на собирот. •


OLYMPIA MOTORS OUTLET

КОРИСТЕНИ ВОЗИЛА СО ГАРАНТИРАН КВАЛИТЕТ

Д

олгогодишното искуство во автомобилската индустрија и континуираната работа со клиенти ги спои компаниите „Олимпиа Моторс“ и „Ми-Да Моторс“ како основачи во новасоздадената компанија, „Olympia Motors Outlet“ (ОМО) која цели кон купувачот на користено возило. Покрај стандардната понуда на возила од сопствениот богат асортиман, бизнис моделот на ОМО на своите клиенти ќе им овозможи и различни

можности за финансирање, откуп на нивното возило, замена на старотo за Outlet возило, посредување во продажба на возило, долгорочно изнајмување како и нарачка на возило според желбите или потребите на клиентот. Компанијата има за цел да биде лидер во оваа дејност преку обезбедување на премиум услуга и висококвалитетни продукти со потврден и гарантиран квалитет и потекло. Стремежот на раководните лица е да го промениме искуството на купувачот при набавка на половно возило, а воедно и да постави нови стандарди во привлекување на клиенти и продажба на користени возила. •

AUTOMOBILI GROUP

ЗАПОЧНА СО РАБОТА ЕКСКЛУЗИВНИОТ ЦЕНТАР НА JAGUAR И LAND ROVER ВО МАКЕДОНИЈА

К

ако што доликува на брендови со аристократска крв во Скопје со авангардна музичко-сценска изведба официјално беше отворен новиот ексклузивен центар за Jaguar и Land Rover возила. Врвниот квалитет и иновативноста во комбинација со легендарниот британски дизајн и креативниот инженеринг се белезите по кои е препознатлив овој бренд. Софистицираноста и беспрекорноста се главните карактеристики на новиот продажен

салон, кој е дизајниран според сите стандарди на Jaguar и Land Rover. Тоа што посетителите го гледаат тука е идентично со тоа што може да го видат во кој било ваков овластен центар секаде во светот. Новиот центар за Jaguar и Land Rover опфаќа 680 м2 и истиот се состои од изложбено-продажен простор за нови автомобили, како и дел за сертифицирани користени возила. Воедно, новиот објект нуди и единствени, овластени од производителот на Јагуар и Ленд Ровер, постпродажни и сервисни услуги. На свеченото отворање на присутните гости им се обрати г. Антон Талпа, регионален менаџер за продажба на Jaguar и Land Rover, задолжен за европскиот регион, кој накратко ги запозна присутните со глобалната експанзија на овој британски производител. Гостите што беа дел од настанот имаа можност одблиску да уживаат во изложените модели меѓу кои и новитетите Jaguar F-Pace и Land Rover Discovery. • 06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

13


JAGUAR XE SV PROJECT 8

НАЈБРЗАТА „МАЧКА“ НА СИТЕ ВРЕМИЊА

В

легуваме во ера во која спортските автомобили добиваа сѐ повеќе и повеќе коњски сили. Истата „паника“ го има фатено и Јагуар. Неговиот оддел наречен SVO (Special Vehicle Operations) го подготвуваше моделот XE и од работилницата излезе како Jaguar XE SV Project 8 – супер спортско купе со 600 КС извлечени од петлитарски V8 мотор. Како што велат конструкторите ова е најбрзото друмско купе во историјата на Јагуар. Ќе бидат направени не повеќе од 300 единици, а продажбата, се знае, ќе оди „под рака“, како што умее да каже нашиот народ, поточно Jaguar XE SV Project 8 ќе може да го купи само одреден круг на луѓе. Деталните информации за најмоќниот Јагуар на сите времиња ќе бидат обелоденети на 28 јуни, неколку денови пред неговата динамичка премиера, на Гудвуд фестивалот на брзината, која што ќе се одржи два дена подоцна на 30 јуни. •


Lamborghini Veneno

Желба наречена седум стотки (2)

БАЛ НА УЛТРА ЕГЗОТИКА

Ferrari LaFerrari

Треската наречена 700 КС и повеќе е веќе минато. Сега производителите и ентузијастите сонуваат за четирицифрени бројки. До каде ќе оди човековиот ум, колку коњски сили се доволни да ја задоволи својата жед?

К

лубот 700 оди по нагорна линија и сега веќе не е 700 туку згора на тоа. Тој тренд се должи на сѐ почестото накачување на силината. Нели, зборуваме за супер спортски купе автомобили и производителите како да се тркаат со коњските сили, кој повеќе ќе вгради во погонските единици. Маестро Хорацио Пагани и тимот од конструктори и дизајнери како наследник на моделот Zonda го претставија моделот Huayra – италијанско германска комбинација. Идеја, производство, дизајн, шасија и сѐ останато е на „азурите“, а погонска единица е германска, Mercedes-Benz AMG со 12 цилиндри во V. Pagani Huayra развива 720 КС пренесени на задната оска преку седумстепен автоматски менувач со обична спојка, која +не е двојна. Авентадорот според вас не е доволно силен и сакате нешто подиво од работилницата во Санта Агата Болољезе? Тогаш сигурно ќе бидете задоволни со Lamborghini Veneno. Правен е на основа од Aventador со уште пораскошен и подив дизајн, Veneno го има истиот V12 мотор со 6,5 литри зафатнина, само што е „фризиран“ до 740 КС и тоа без турбо компресор. Ламборџиниевата супер егзотика со тие 740 КС постигнува крајна брзина од над 355 км/ч. Меклареновци со нивните друмски болиди „растураат со силина“, посебно McLaren Р1 кој во себе со двата мотори, едниот 3,8 литарски V8, а другиот електричен, развива вкупно 904 кс. Спаѓа во класата на супер хибридни купе автомобили исто како и Porsche 918. Кога веќе го спомнавме, ред е и да го претставиме, Porsche 918, супер купе со 887 КС распределени во три мотори. Едниот, 4,6 литарскиот V8 е назад, а напред два електромотори. Може да работи како електричен автомобил, хибриден, односно да биде погонуван

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

само од „ве осмицата“. Погонот е на сите тркала и тоа цело време, а силината ја распределува во зависност од потребите на тркалата, кое како „лепи“ на асфалтот. Ваков бал, ваков собир на ултра егзотика не може да го биде, ако не е зачинет со нешто црвено од Маранело. За оваа пригода, а и за секоја друга Ferrari има од сѐ по нешто. Дали се доволни 950-те конски сили во сопственост на моделот LaFerrari? За вистинските сладокусци доволна е таа силина извадена од електромотор и од 6,3 литарски V12 мотор. Значи со заеднички сили до 950 кс и од 0 до 100 км/ч за помалку од 3,0 секунди. Клубот 700 за следнава тројка е ништо во споредба со нивната силина. Покрај Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse со 1184 КС и Hennessey Venom GT со 1244 КС, пред нив со повеќе силина се јавува шведската куќа Kоenigsegg со моделите Agera R и One:1. Според производителот и бројките, Koenigsegg е сопственик на автомобилот со најмногу силина. Најнапред да го спомнеме моделот Agera R sports со 5,0 литарски мотор V8 кој со двојна турбина развива 1150 КС hp. Моделот Agera One:1 е претставен во 2014 во Женева. Произведени се шест единици и сите однапред биле продадени. Неговите 1360 КС и тежината од 1360 кг всушност го формираат името, One:1. Една коњска сила на еден килограм тежина – ултра супер однос. 1360 КС се еднакви на еден мегават – Koenigsegg Agera One:1 првиот мега автомобил на планетава со способност да постигне 300 км/ч за 11,9 секунди. Крајната брзина е лудило, 440 км/ч и нешто над. Затоа Koenigsegg Agera One:1 е најбрзиот произведуван автомобил на светот.

Pagani Huayra

McLaren P1

Hennessey Venom GT

Porsche 918 Spyder

Koenigsegg One 1

•Жарко Атанасоски

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

15


LEXUS NX

ИНТРИГАНТНА ЕЛЕГАНЦИЈА Иако на европскиот автомобилски пазар се смета за релативно млада марка, сепак, Lexus покажува дека со примената на напредна технологија и со авангардниот дизајн може да настапи рамноправно во сегментот на премиум возила, каде што приматот главно им припаѓа на германските производители.

16

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.


У

порноста на јапонската марка да докаже дека може да им конкурира на „Европејците“ во секој сегмент се потврдува со моделот Lexus NX што на темата луксузен спортски СУВ настапува со несекојдневен изглед и агрегатна понуда во која нема простор за дизел-моторите. ЦЕЛОСНО СВОЈ Дизајнерската филозофија на Lexus се заснова врз дизајнот L-Finesse што зрачи со прониклива едноставност и со интригантна елеганција. Поради тоа, изгледот на надворешноста на моделот NX е сосема уникатен и со својствен печат за брендот што го претставува. Големата предна решетка во форма на саќе, стрелестиот изглед на дневните ЛЕД-светла што се издвоени под предните светлосни состави, големите отвори за воздух во предниот одбојник, масивните алуминиумски фелни, набабрувањата на каросеријата над тркалата и остриот завршеток на стоп-светлата тешко дека некого ќе го остават рамнодушен. Ова е дефинитивно СУВ по кого се вртат глави, без разлика дали сте на семафор во градскиот метеж или на паркинг секогаш има некој што љубопитно загледува и коментира или прашува за автомобилот. Од приложеното слободно може да се каже дека надворешноста изгледа поспортски и од директните конкуренти, особено во пакетот F Sport со кој беше опремен тестираниот примерок. СПОРТСКИ ЛУКСУЗ ВО ЈАПОНСКА ИЗВЕДБА Со отворањето на вратата во моделот NX се влегува во една нова димензија, внатрешноста е луксузно дизајнирана со карактеристичен јапонски печат на индивидуалност, со сплет од авангардни потези проткаени со високотехнолошки достигнувања, со што престојот во кабината претставува своевидно патување во иднината. Финалната изработката и употребените материјали се на највисоко можно ниво. Бидејќи

станува збор за еден од најнапредните автомобили на пазарот потребно е да се помине краток курс за управување со командите пред да се почне првото возење. Возачот има опција да ги избира режимите на работа на автомобилот што се селектираат преку посебен прекинувач сместен покрај рачката од менувачот, а нагодувањата се прикажани на екран што е поставен пред возачот меѓу мерните инструменти. Возачот може многу брзо да се привикне да ги користи функциите, а по неколкудневно управување не би требало да претставува проблем за поголем број возачи. На предните седишта просторот и страничната потпора се исклучително добро изведени, идеалната возачка позиција се пронаоѓа многу лесно благодарејќи на повеќенасочното електрично нагодување на седиштето. Задната клупа има габарити што овозможуваат голем комфор за патниците што се сместени на неа. Багажниот простор е еден од поголемите во класата и има капацитет од 555 литри во основната конфигурација, а ако се спуштат задните седишта габаритот се зголемува на 1.600 литри. ЕЛЕКТРОМЕХАНИЧКА СИНЕРГИЈА Моторизацијата кај Lexus NX300h е составена од три работни единици. Под предниот капак се наоѓа атмосферски 2,5-литарски четирицилиндричен бензински агрегат со моќ од 155 КС што во синергија со еден електромотор што располага со 143 КС е задолжен за движење на предните тркала, а за задните тркала е одговорен еден помал електромотор со јачина од 68 КС што автоматски се вклучува кога на возилото му е потребен погон на сите тркала. Вкупната моќ што произлегува од оваа бензинска електроколаборација по комплицираните пресметки покажува дека во возилото реално работат вкупно 197 КС што се задолжени да ја движат каросеријата тешка 1.880 кг.

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ МОТОР:

Четирицилиндричен Бензинец

ЗАФАТНИНА:

2.494 см3

МОЌНОСТ:

155 КС При 5.700 врт/мин. (ел.мотор напред 143 КС+ел.мотор позади 68КС) Вкупно 197 КС

МЕНУВАЧ:

CVT-Безстепена трансмисија

ПОГОН:

На сите четири тркала

ОБЕСУВАЊЕ НА ТРКАЛА:

Напред: McPherson Назад: Независно потпирање со двојни носачи

СОПИРАЧКИ:

Напред: Вентилирачки дискови Назад: дискови

ГУМИ:

Напред 235/55 R18, Позади 235/55 R18

МАСА НА ВОЗИЛОТО:

Кг 1.880 кг

ДИМЕНЗИИ: Д/Ш/В:

4.630 Х 1.845 Х 1.645 мм

ЗАБРЗУВАЊЕ ОД 0 ДО 100 КМ/Ч:

9.2 секунди

ПРОСЕЧНА ПОТРОШУВАЧКА:

5.6 лит / 100 км

МАКСИМАЛНА БРЗИНА:

180 КМ/Ч

ЦЕНА НА ТЕСТ МОДЕЛОТ

52.500 €

Складирањето на енергијата потребна за движење на електромоторите се чува во никел метал хидрид батериите, чие дополнување се врши на два начина, преку работата на бензинскиот агрегат или при сопирање преку регенерација на силата на сопирање. За преносот на силата се користи CVT бесстепена трансмисија што ја распоредува силата од хибридната моторизација кон сите четири тркала, а како опција кај пакетот F Sport се добиваат педали зад управувачот за мануелен избор на брзините. Забрзувањето до 100 км/ч трае 9,2 секунди, а максималната брзина изнесува 180 км/ч. Производителот декларира дека на хибридната конфигурација ѝ се потребни 5,2 литри бензин за 100 поминати километри. Во неколкудневното користење во реални услови потрошувачката се зголемува на 06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

17


Надворешноста изгледа поспортски од директните конкуренти, посебно со F Sport пакетот на опременост

8 литри на 100 км. Моделот NX 300h овозможува повеќе начини на возење во зависност од желбите и од потребите на возачот. На располагање се економичниот режим на работа (Eco), каде што предност ѝ е дадена на штедливоста. Нормалниот мод (Normal) на работа дејствува преку самиот систем што го пронаоѓа идеалниот начин на работа во даден момент, со избирање на спортската (Sport) можност за работа се менува звукот на моторот, се зголемуваат вртежите на моторот, а

електромоторот целосно ја дава својата моќна поддршка. Никако не треба да заборавиме дека овој модел е хибрид што поседува и електромотори, со што е овозможено самостојно придвижување само на струја до максимални 50 км/ч ако се притисне копчето на кое е означено EV. Самата помисла дека управувате со возило што користи хибриден погон ве тера да размислувате поинаку во секојдневниот сообраќај максимално користејќи го електричниот погон, а тоа резултира со

минимално ниво на штетни честички испуштени во воздухот што го дишеме. Lexus NX 300h F Sport посериозно од кога и да е ги предизвикува лидерите во сегментот со својот несекојдневен и индивидуален дизајн, високата финална обработка, врвната технологија и хибридниот погон што по сите параметри е закана за модерните дизели што денес процентуално повеќе се застапени во сегментот каде што настапува јапонскиот СУВ. • Данчо Здравковски

На предните седишта просторот и страничната потпора се исклучително добро изведени

18

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

Возачот има опција да ги избира режимите на работа на автомобилот кои се селектираат преку посебен прекинувач сместен покрај рачката од менувачот


Dodge Challenger SRT Demon

Спремен да ги ослободи демоните Со моќност од 840 КС и вртежен момент од 1044 Nm, Dodge Challenger SRT Demon е најмоќниот сериски „muscle car” на сите времиња и најбрзиот сериски автомобил способен да совлада четвртина милја за 9,65 секунди.

А

втомобилот Dodge повторно се надмина себеси. По само три години повторно го разнишува светот каде владеат американските „muscle car”. Љубителите на оваа посебна врста автомобили во 2014 беа одушевени од „пеколната мачка”, односно од Challenger SRT Hellcat кој со своите 707 КС беше најмоќниот сериски „muscle car” на сите времиња сѐ до сега. Пеколната мачка е приморана да му го отстапи приматот на вистинскиот Демон, исклучително способен да ве турне од нога на улица и да биде апсолутно доминантен на драгстер патека. Воедно Dodge Challenger SRT Demon е првиот сериски автомобил на светот кој при старт е способен да ги подигне предните тркала во воздух за

20

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

што гарантира и Гинисовата книга на рекорди. Судиите на Гинис измериле најдолго подигнување на предните тркала при старт за еден сериски автомобил кое изнесува 89 центиметри, а притоа силата со која SRT Demon ве притиска на седиштето изнесува 1,8 G. Вредност која е најголема меѓу сериските автомобили при старт. СРЦЕТО НА SRT DEMON Главен виновник за горе наведените суперлативи е моторот HEMI. Оваа енергана со 8 цилиндри во V распоред потпомогнати од механички компресор e способна од зафатнина од 6.2 литри да извлече биковски моќни 840 КС при 6300 min-1 и мрсен вртежен момент од камионски 1044 Nm

при 4500 min-1. За да се добијат олку импресивни бројки инженерите најмногу се посветиле на снабдувањето на моторот со воздух. Поставен е огромен вшмукувачки систем со масивен фаќач на воздух на хаубата и цевка сокриена во предните светла кои директно носат воздух до филтерот со поголем проток. Ова големо количество воздух со проток од 32,56 кубни метри во минута е потребно за да се храни механичкиот компресор со зафатнина од 2.7 литри кој пумпа со притисок од 1 bar. За густината на воздухот да биде поголема, а со тоа и полнењето на цилиндрите, се грижи независен систем за ладење составен од два интеркулери со водено ладење и посебна варијабилна елек-


трична пумпа со голем проток. БРУТАЛНО ЛАНСИРАЊЕ Стартот на Dodge Challenger SRT Demon буквално може да се спореди со лансирање на ракета. За да се обезбедат брутално забрзување под целосна контрола инженерите на Dodge се послужиле со еден трик што го користат професионалните драгстер тркачи. Поставена е сопирачка на вратилото кое од менувачот го испраќа вртежниот момент кон задната оска. Оваа сопирачка наречена TransBrake дозволува пред старт да се зголеми бројот на вртежи на 2350 min-1 без да се притискаат сопирачките. На овој начин вртежниот момент од моторот се складира во конвертерот на автоматскиот 8-степен менувач кој потоа при старт кон задната оска го испраќа зголемен за 15% од номиналната вредност. Дополнително SRT Demon е опремен со систем за управување со моторот кој при активирање на TransBrake го зголемува притисокот во компресорот и протокот на гориво и создава резерва од вртежен момент за 120% поголема од вообичаената вредност. Сето ова резултира со поголемо забрзување при старт, посебно во првите дваесетина метри и подобро време на четвртина милја за повеќе од една десетина од секундата, што на писта изнесува повеќе од една должина на автомобилот. Вака опремен Dodge Challenger SRT Demon катапултира од 0-30 mph (0-48 km/h) за 1 секунда, а од 0-60 mph (0-96 km/h) за 2,3 секунди. Четвртина милја

или 402 метри ги претрчува за 9,65 секунди со излезна брзина од 140 mph (225 km/h). ПОСЕБНИ ГУМИ ЗА ДРАГСТЕР За да се пренесе сета оваа силина на подлогата Dodge го опремува Challenger SRT Demon со специјални гуми за драгстер кои се хомологирани за секојдневна употреба. Гумите ги испорачува специјалистот Nitto кој за првпат создава драгстер гуми за сериски автомобил. Гумите Nitto NT05R со димензија 315/40R18 носат специфична конструкција и се развиени ексклузивно за SRT Demon. Посебна е конструкцијата на страничниот ѕид на гумата способна да го издржи масивниот вртежен момент при старт кога усукувањето е најголемо. Воедно посебната компонента на гумата ја прави исклучително леплива. Интересно, во Dodge мислеле и на тркачите аматери кои би го изнеле SRT Demon на писта. За нив во багажникот е поставен драгстер сет со тенки предни гуми, хидраулична дигалка, компресор на струја и „шрафилка” на батерија за брзо менување. ЗАСТРАШУВАЧКИ ДИЗАЈН Dodge Challenger SRT Demon делува застрашувачки без оглед на аголот на гледање. Масивните испапчени арки се потребни за да се сместат бандажите од 18 инчи обуени во гумите на Nitto, но воедно го нагласуваат неговиот заканувачки стас. Очите ги боцка и огромната пештера на хаубата која

делува како челуст отворена да проголта. За него од Dodge велат дека е најголемиот функционален отвор на хауба во еден сериски модел кој има површина од 291,6 квадратни центиметри. Внатрешноста е ориентирана кон намената. Затоа SRT Demon сериски се испорачува само со возачко седиште. Совозачкото седиште заедно со задната клупа и нивните ремени се отстранети (Dodge го нуди комплетот седишта како дополнителна опрема). Возачот држи волан преслечен во алкантара зад кого се сокриваат палките од менувачот. Централниот екран од 8,4 инчи осетлив на допир е дел од информацискиот и мултимедијалниот систем со навигација. На него се прикажува и посебното мени наречено Performance Pages или страници каде се прикажуваат перформансите во реално време со графички приказ на виталните функции на автомобилот. Воедно преку него се менаџираат различните модуси на работа, вклучувајќи го и модусот драгстер. Dodge ќе го нуди Challenger SRT Demon како модел за 2018 година, но годинава ќе понуди ексклузивна лимитирана серија од 3.300 примероци, од кои 3.000 се наменети за во САД, а 300 за во Канада. Производството на лимитираната серија ќе стартува на лето. Сите што ќе го купат Challenger SRT Demon добиваат и еднодневен курс за спортско возење кого во Dodge го сметаат за нужно искуство потребно за скротување на демонот. • Љубомир Анастасовски

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

21


Совети за патување

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ПРЕД ДА ПАТУВАТЕ Патувањата се најубавиот дел од животот, затоа вреди да се ужива во моментите, а за да сето тоа помине во најдобар ред, подгответе го вашето моторното возило пред да тргнете.

Л

етни одмори, патувања, возење автомобили, такви нешта сега ни се во главата. Каде ќе одиме, што ќе посетиме, на која плажа ќе одиме на капење итн. Добро е кога умот го „заморуваме“ со убави нешта. Тие што мислат да патуваат со автомобил најнапред истиот добро да го проверат и да ги остранат дефектите ако воопшто ги има и дури потоа да тргнат на одмор. Еве што треба да проверите на вашето возило, пред да се впуштите во авантурата наречена возење на долги патеки. • Први на списокот нека бидат пневматиците. Проверете дали имаат доволно длабока шара и дали некаде има испакнување, популарно наречено оревче или кнедла. Ако има такво нешто тогаш пневматикот треба веднаш да се замени. На крај, проверете го притисокот. • Следно на списокот се сопирачките. Нив задолжително проверете ги во некој сервис или закажете пре-

22

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

вентивен технички преглед. Такво нешто во АМСМ има секоја година во летните месеци. • На ред е системот за управување. И за него важи проверка само во сервис. Проверката на светлосната групација, напред и назад, да започне од фаровите, односно да бидат фокусирани како што треба, а не да „маваат“ еден угоре, друг удолу. Тоа ќе го средите на превентивниот технички преглед, а останатите светла можете сами да ги проверите дали работат исправно. • Ветробранското стакло добро да го исчистите и да ги отстраните сите „мрснотии“ од него и проверете ги метличките од бришачите дали добро си ја вршат работата. Не заборавајте да ставите средство за миење на ветробанското стакло во посебниот пластичен сад. • Проверката на останатите течности можете лесно да го изведете, почнувајќи од моторното масло и течноста за сопирачките и да завршите со проверка на нивото на мас-

лото во менувачката кутија. • Работата на моторот, исто така, извршете ја на сервис и толку, а потоа комплетно сте подготвени за патување. • Пожелно е внатрешноста од автомобилот да ја исчистите, за патувањето да ви биде попријатно. И уште нешто, проверете го филтерот за полен. Нека го исчистат со компресор, но ако треба и заменете го. • За крај ќе ве посоветуваме да не тргнувате на пат ако не сте добро одморени и наспани. Најнапред спиење, а дури потоа ќе тргнете на пат. Станување рано наутро и тргнување на пат е ризично бидејќи организмот нема навика да работи беспрекорно во тој дел од денот. Тоа време е резервирано за одмор и сон, а не за возење. Среќен ви пат, почитувајте ја патната сигнализација, прилагодувајте ја брзината според прописите и условите на патот и да се разбереме, без алкохол и средства за смирување. • Жарко Атанасоски


Тест на шлемови (кациги) за велосипед

Седиштето одговара. Само шлемот не смее да има воздух. За жал, ниеден шлем не помина добро на тестот.

ЗАШТИТНИЦИ НА МОЗОКОТ Шарена пластика што ја заштитува нашата „централа“ за команди. Или, 15 шлема за велосипед во тестот за споредба – со и без МИПС.

В

сушност, секогаш мислев дека негувам предвидлив дефанзивен стил на возење. Кои беа основите на моето убедување? Па, мојот биланс на падови што дотогаш беше нула. Но тогаш се појави скитникот кој заврши во грмушките. Да скратам: Тој не сметаше на мене, а јас го видов премногу доцна. Не се судривме, но јас отидов по ѓаволите. Последица од тоа повторно беше средбата со една моќна грмушка од шипки што го совлада управува-

чот, па по неколку моменти самиот направив еден вид салто. Кацигата (шлемот) не беше единственото нешто што се скрши по неколку моменти. Зошто ви го раскажувам ова? За да можам да ви го „продадам“ носењето шлем, но и да ви укажам на непредвидливоста на моментот. Факт е дека во одредени ситуации не може да се застане толку брзо, на пример, кога пред вас ќе се отворат врата од автомобил.

Паѓањата често се непредвидливи и навистина сложени. Со оглед на тоа дека во секоја ситуација шлемот треба да ја нуди најдобрата можна заштита, се вложуваат многу напори за негово развивање и конструкција. Пример за тоа е таканаречениот МИПС. Тоа е систем за интегрирање на шлемови што треба да помогне бројот на овие непредвидливи ситуации да се намали. Три од петнаесет тестирани шлемови располагаат со овој МИПС, но техничарите, сепак, не можеа да забележат значајна разлика во случај на несреќа. Штефан Кербл, експертот на ÖAMTC, објаснува зошто е така. Само една мала насока: новите откритија бараат нови методи на мерење. Во овие тестови се забележува едно нешто: квалитетот не смее да биде скап. Во најдобро оценетите шлемови спаѓаат модели што чинат помалку од 100 евра. Оценка „одличен“ нема ниеден шлем затоа што ниеден од шлемовите не заблеска во најважната категорија (заштита од незгода). Добро осмислено, но лошо направено се однесува на Overade Plixi. Идејата да се направи шлем што може да се преклопи за да се заштеди место, во принцип, е добра. Штета што при овој концепт трпат безбедноста и управувањето. Голем број шлемови тешко може да се забележат во темница. Подобрата видливост би ја зголемила и пасивната безбедност.

ÖAMTC КРИТЕРИУМИ- ТЕЖИНА

МАРКА – ТИП

CASCO ACTIV 2

CRATONI PACER

LAZER BEAM MIPS

LIMAR X-RIDE SUPERLIGHT

APLINA MYTHOS 3.0

BELL ANNEX MIPS

UVEX CITY E

ЦЕНА ВО ЕВРА

80

60

55

90

90

140

70

ТЕЖИНА ВО ГРАМОВИ

294

254

300

254

255

419

294

ЗАШТИТА ОД ИНСЕКТИ

ДА

ДА

ДА

ДА

ДА

ДА

ДА

НЕ

НЕ

ДА

НЕ

НЕ

ДА

НЕ

ЗАШТИТА ОД НЕСРЕЌА

50%

1,9

2,2

2,2

2,3

*2,7

2,5

*2,8

УПРАВУВАЊЕ/УДОБНОСТ

40%

1,7

1,6

2,2

2,6

1,9

2,8

1,7

ОТПОРНОСТ НА ТОПЛИНА

5%

0,5

0,5

0,5

0,5

2,5

0,5

2,8

ШТЕТНИ МАТЕРИИ

5%

1,0

1,0

1,7

1,6

1,6

2,0

1,0

МНОГУ ДОБАР

МНОГУ ДОБАР

МНОГУ ДОБАР

МНОГУ ДОБАР

МНОГУ ДОБАР

МНОГУ ДОБАР

МИПС

ВКУПНА ОЦЕНКА

100%

Препораката на ÖAMTC се темели на вкупната оценка која е добиена од измерените поединечни оценки. *Пресметка на вкупната оценка поради слабости во заштитата при несреќа. За целокупната оценка важи следново: 0,6-1,5

24

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

Одличен

1,6-2,5

Многу добар

2,6-3,5

Добар

3,6-4,5

Доволен

4,6-5,5

Недоволен

МНОГУ ДОБ


БАР

ВЕ МОЛАМ, ШТО ЗНАЧИ МИПС? Коментар на Штефан Кербл, експерт на ÖAMTC

З

а жал, мора да ги разочарам компјутерските „фрикови“ – тука не станува збор за процесорската архитектура МИПС, туку за безбедносен систем на шлемови што е измислен уште во 1995 година од една шведска група експерти. МИПС значи Multidirectional Impact Protection System (повеќенасочен систем за заштита од влијанија), значи систем што треба да нуди заштита при удари со различни правци на движење. Со оглед на тоа што развивањето на МИПС не потекнува од еден производител на шлемови и досега не е комерцијализиран во пошироки размери, во следниве реченици накратко ќе ја објаснам систематиката. МИПС може да се интегрира во секој дизајн на шлемови на секој производител релативно без проблеми бидејќи станува збор за внатрешен шлем што флексибилно со еластични поврзувачки елементи е прицврстен за надво-

решната обвивка. На тој начин ќе може навистина да се ублажат не само директните удари туку и значително почестите и досега потценети коси удари. Обвивката на шлемот, исто така, може да се придвижи кон внатрешниот шлем. Тоа не помага само за олеснување кај вратот, туку и за нашиот најважен орган - мозокот.

Како функционира тоа? Нашиот мозок не е цврсто поврзан како мускул за черепот, туку е поставен во лебдечка состојба. Оваа состојба дури е предност при лесни секојдневни потреси, но при појаки сложени удари е недостаток. При неочекувано движење на черепот во еден или во повеќе правци може да дојде до повреда и до крвавење во мозокот, што често не може веднаш да се препознае. За да може подобро да ги претставам предностите на МИПС, треба да

го дополниме тестирањето на шлемовите бидејќи во моментов се земаат предвид само директните удари. Сложените движења и новите сознанија бараат нов метод на мерење. Во актуелниот резултат од тестовите сè уште не се гледа целосниот потенцијал на МИПС. Сепак, би Ви предложил при купувањето шлем, освен на резултатите од тестирањето, да внимавате и на тоа дали шлемот располага со МИПС.

• Превземено од �AMTC

ABSUS IN-VIZZ ASCENT

BTWIN BH 500

O ‘NEAL Q- RL

PROPHETE 770/771

GIRO REVEL MIPS

POC CRANE COMMUTER

KED BERLIN

OVERADE PIXI

130

30

60

32

70

130

120

85

310

288

265

276

320

359

432

441

НЕ

НЕ

ДА

ДА

ДА

НЕ

ДА

НЕ

НЕ

НЕ

НЕ

ДА

ДА

НЕ

НЕ

НЕ

*2,9

*2,9

*2,9

*2,9

*3,0

*3,5

3,0

*4,2

1,9

2,4

2,2

2,1

1,9

2,7

3,8

4,0

0,5

0,5

0,5

1,3

0,5

0,5

4,0

1,3

1,6

1,0

1,0

1,0

2,0

1,0

1,7

1,7

ДОБАР

ДОБАР

ДОБАР

ДОБАР

ДОБАР

ДОБАР

ДОБАР

ДОВОЛЕН

03.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

25


Повеќе информации на АМСМ инфо линија

02/ 3181-181

Со било кој меѓународен документ до 30% попуст на Европа Премиум членствo Ако ова лето патувате надвор од Македонија, тогаш сигурно ќе ви бидат потребни задолжителните меѓународни документи за патување со возило во странство. Кога веќе мора да ги извадите, тогаш искористете го попустот од 30% на АМСМ Europe Premium членството и патувајте безгрижно било каде во Македонија и во Европа. Попустот од 30% на Европа Премиум членството, со кој заштедувате 810,00 денари го добивате доколку извадите некој од меѓународните документи за патување во странство: - Зелен картон; - Овластување за управување со туѓо моторно возило; - Меѓународна возачка дозвола; или - Патничко осигурување; Акцијата можете да ја искористите во АМСМ Скопје (Центар и Чаир) и во Велес, во периодот од 01.0631.08.2017 година. Повеќе информации на АМСМ инфо-линија 02/3181-181 и на www.amsm.mk

Направете бесплатна летна проверка на возило за АМСМ членови Секоја сезона бара соодветна проверка и подготовка на возилото. Искористете ја привилегијата да се биде АМСМ член и направете бесплатна летна проверка на возило, која ги вклучува следните услуги: - Проверка на надворешност на возилото: осветлување и звучна сигнализација; - Проверка на внатрешност на возилото: осветлување во кабина; - Проверка на моторен простор: ниво на масло во мотор, контрола на антифриз, на кочиона течност, течност за серво управувач, состојба на акумулатор и визуелна проверка на состојбата на моторот; и - Проверка на долен дел на возилото: потрошеност на предни и задни кочиони облоги, состојба на предни и задни сврзни елементи на потпирањето, состојба на елементите од системот за управување, состојба на елементите од погонскиот систем, состојба на елементите за потпирање на моторот и состојбата на пневматиците на тркалата; Услугите од летната проверка на возило за АМСМ членови се бесплатни, а резервните делови и потрошниот материјал ви се достапни со попуст од 5-10% за АМСМ членови. Дополнително, за набавка на филтри за воздух, масло, гориво и полен од АМСМ сервисот за автомобили, како АМСМ членови добивате нивна бесплатна замена. Бесплатна летна проверка на возило за АМСМ членови ќе можете да направите во АМСМ сервисот за автомобили во Скопје – Центар, лоциран веднаш до станицата за технички преглед и во АМСМ Велес. Акцијата важи во периодот од 01.06 до 30.06.2017 година, само со претходно закажување на АМСМ инфо-линија на 02/3181-181. 26

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.


Повеќе информации на АМСМ инфо линија

02/ 3181-181

Специјалната понуда за матуранти продолжува... Специјалната понуда за обука за „Б“ категорија продолжува до 30.06.2017 година. Сите матуранти во Авто Школа Мобилити, добиваат специјална пакет цена од 20.722 денари за обука за „Б“ категорија, која вклучува: - Лекарско уверение; - Прва помош; - Теоретска настава од 20 наставни часа; - Пробен тест; - Практична обука од 36 моточаса; Дополнително, сите матуранти добиваат и подарок бесплатно АМСМ Light членство за првата година, кое вклучува услуги со вредност од 17.860 денари. Повеќе информации за инструкторите и возилата можете да видите на www. avtoskolamobiliti.mk . Пријавување на 02/3181-240 и 02/3181-241.


СТИЛ Летни обувки

МОКАСИНИ ЗА ЛЕСЕН ОД Мокасините се, всушност, летни обувки, а можат да се носат и во доцна пролет и во рана есен. Толку се лесни што имате чувство како да сте боси. Се носат и со бермуди и со долги панталони, и со мини-здолниште, фустан, и во деловна и во елегантна и во спортска варијанта, па дури и кога мешате различни стилови. Ги има во сите можни бои.

П

овеќето се кожени, од еленска или друга, мека кожа. Немаат потпетици, ниту, пак, ѓон што го покрива долниот дел од чевелот, исто така, кожен или гумен. Всушност, на површината се рапави, наместа со гумени „сипки“, кои во исто време ги масираат стапалата и го олеснуваат движењето со чеко-

28

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

рење. Притоа се чувствувате како да не носите ништо на себе, т.е. на нозете. Од друга страна и „дишат“, ги луфтираат стапалата не само затоа што се плитки туку и поради воздушните перничиња во нив, под влошките. Квалитетот на обувките е различен и зависи од брендот, од изработката и слично. Италијанската компанија „Тодс“ ги надмина сите произво-

дители на чевли кога се мокасините во прашање. Дури и престижот. Речиси стогодишната традиција се преплетува со иновацискиот дух и резултатот е обувки што едноставно мора да се имаат, според можностите. Освен што се со висок квалитет, и убаво изгледаат. Нема голема разлика во нивните модели. Деталите го прават своето. И боите. А се изработуваат рачно. Најновите мокасини ги воодушеву-


СТИЛ ваат следбениците на модниот тренд со дизајните, кои се невообичаени, како на пример „тетовираните“ (машки, женски), моделите ферари, со срцевиден украс, од лимитирачките колекции. Инаку, потеклото на мокасините е домородечко, од племињата што живееле во Северна Америка. Тогаш биле високи, да се заштитат од непогодните услови што им го попречувал ловот, додека тргувале... Ги носеле и европските доселеници, поради удобноста. Во 18 век биле омилени меѓу Британците. Нивната модификација траела цели сто и триесет години. Тогаш ги облекувале и Канаѓаните, но само кога се извршувале определени церемонијали. Потоа се носеле и во Австралија и во Нов Зеланд. Имало разни модели, од различни материјали, а се користела и синтетика. Промените биле неминовни за сега да изгледаат перфектно. Во чевларството има многу конкуренти, но секогаш се знае кој е предводникот, според обувките. Мокасините се носат во секоја пригода. Нивната едноставност им дозволува сé, во смисла на украсување со токи, ленти и слично, на комбинација со разни модни додатоци, од кожени гривни, приврзоци до чанти, торби. Како и да било, мокасините се познати п о лесно-

тијата на одењето, по угодноста што ја чувствуваме кога се движиме со чекорење и по можноста да се комбинираат буквално со сè и сешто. Во пресрет на летото, обувките, за кои се вели дека ги надминаа сите други, совршено ќе се вклопат во морнарскиот стил, начин на облекување, во соодветна боја - бела, сина или црвена, во златна или сребрена, зошто да не. •Игор Ландсберг 06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

29


30

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.


Азурен брег

ДИЈАМАНТИТЕ НА ФРАНЦСУСКАТА РИВИЕРА Азурниот брег е еден од најексклузивните локации за одмор, a местата, како што се Ница, Кан, Сент Тропе, Монако, а особено Монако и Монте Карло во светот се синоним за луксуз и гламур. Формула 1, казината во Монте Карло, Канскиот филмски фестивал, најубавото крајбрежје... Постојат многу причини зошто познатите од светот на музиката, филмот, уметноста го минуваат својот одмор тука. Проверете и вие зошто вреди да се доживее дури и дел од оваа атмосфера! Монте Карло

Е

дно од најмонденските и најлусксузните места во светот се наоѓа на самата граница помеѓу Италија и Франција, на брегот на Средоземното Море. Монте Карло (Монако) е создадено во 1866 година и го добива името во чест на принцот Шарл III. На монденската сцена се наметнува со познатото интернационално казино, елегантните и шик хотели, како и преку луксузниот и гламурозен животен стил. Градот Монте Карло (кој е област и ја зафаќа најголемата површина во кнежевствтото Монако) е сместен на извишени карпи, кои се издигаат од Азурниот Брег, така што погледот

кон ,,големото синило’’ не се опишува со зброови! Европскиот Лас Вегас со 33.000 жител и рајот за ослободувањето од данок, пред да стане центар на светскиот луксуз и џет сет, располагал само со совршена местоположба и само неколку ,,шармантни’’ француски средновековни села. Неговата историја е исполнета со варвари, кралеви, па дури и познати филмски старлети, замоци, епски битки и неописливи богатсва. Со Монте Карло владее семејството Грималди веќе 700 години. Со над 300 сончеви денови во годината, ментaлитетот на Монако се состои токму од оние активности

Локалните жители особено се гордеат со Океанографскиот музеј

32

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

кои го величаат животот и квалитетното живеење: покрај активности со кои се регенерира телото и умот, спа центри, променади, масажи, тука се доаѓа и за префинето покачување на адреналинот, барем еднаш годишно кога се одржува Големата Награда на Монте Карло во трката со Формула 1. Заштитни знаци на ова место дефинитивно се и 24 часовното коцкање, возбудливиот и секогаш „фенси“ ноќен живот, гостувањето на познати личности и нивното забавување. КРАЛСКИОТ МОНАКО Монако е навистина беспрекорно поврзано со светските дестинации Голематa Награда на Монте Карло во трка со Формула 1


Ница и познатото „Шеталиште на Англичаните“

преку аеродромот во Ница, оддалечен само половина час возење (теренот во Монако е толку карпест и планиниски, што е невозможно да се направи писта). Секогаш е добредојдена прошетка и по околните места: музејот на Пикасо во Антиб, или, пак, некое од живописните околни села, фабриката за парфеми во Грас, бутиците во Сан Ремо... И самото Монте Карло нуди секакви активности и содржини со кои можете да си го исполните денот. Иако мало, голем број музеи се сместени тука: Музејот за предисториска антропологија, Новиот национален музеј на Монако, Музејот на сувенири и предмети од времето на Наполеон, Поморскиот музеј со над 250 поморски објекти и модели од бродови. Локалните жители особено се гордеат со Океанографскиот музеј и неговиот аквариум бидејќи содржи непроценлива и уникатна колекција. Во аквариумот има околу 90 базени со најразлични видови риби и морски суштества. Најновата ,,креација’’ е ,,Лагуната на ајкулите’’, каде природната средина на овие риби се симулира во огромен базен со 450 кубни метри вода. Уште еден бисер во колекцијата на Принцот е колекцијата од стари коли кои, исто така, се изложени за посета. Градот е преполн со неговите добро одржувани градини со спектакуларен ефект и со споменици кои прошетката на љубопитниот турист никогаш Опсерваторијата во Кан

нема да ја направат досадна. Катедралата Монако е местото каде се закопани сите претходни принцови како и принцезата Грејс Кели. Казиното и Оперската куќа, се дефинитивно заштитините знаци на Монте Карло. Зградата во која се сместени двете установи е направена од страна на многу познат француск архитект: Шарл Гарние, архитектот на познатата опера во Париз. Антриумот, влезниот дел е од мермер е опкружен од 28 јонски столбови од оникс низ кои се влегува во делот на оперската хала. Таа ,пак, е целосно украсена со црвена и златна боја и е преполна со скултптури. Нејзината сцена, повеќе од еден век е една од најпрестижните во Европа, позната по гостувањето на светски познати балетски трупи, филхрмониски концерти и некои од најзвучните имиња од оперската фела. Понатаму следат салите за коцкање, чии прозори се украсени со прекрасно витражно стакло, скулптури и алегорични слики на ѕидовите и плафоните. Палатата на принцевите е резиденцијата каде се сместени државните апартмани. Замокот-палата е изграден во 1215 год и оттогаш служел како дом на кралското семејство. Во неа, отворени за посета се деловите каде се сместени фрески од XV век во галеријата уредена во италијански стил, потоа салонот на Луј XV, украсен во жолта и златна боја, собата на

Тронот со импресивниот камин во ренесансен стил... „УБАВАТА“ НИЦА На околу 40-тина километри западно од Монте Карло се наоѓа уште една убавица на француската ривиера. Ница наречена ,,Убавата’’ е петтиот најголем град во Франција со околу милион локални жители. Ница денес претставува вистинска космополитска туристичка дестинација. Таа важи за град кој ѝ посветува огромно внимание на културата и на уметноста, па затоа голем број интелектуалци и уметници, голем дел од нивното време го поминувале тука, инспириани од прекрасната клима. Такви биле Росини и Берлиоз, Ниче, но и уметниците Марк Шагал и Анри Матис, за чии дела градот располага со посебни музеи. Ница е една од најстаро населените места во светот, бидејќи е пронајдена населба (Тера Амата) која потекнува од старото камено време. Артефактите од ова наоѓалиште се сместени во музеј, но секако дека интересна посета би биле и музејот на современата или азиската уметност. Еден од најпознатите летни џез фестивали, исто така, се оддржува во Ница за време на летните месеци. Во доцниот XVIII век, значителен број од англиската аристократија се населува во Ница. Затоа денес, најпознатото шеталиште во градот се вика ,,Шеталиштето на АнгличаМузејот на Пикасо

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

33


Кан и познатата Кроазета

ните’’. Ова шеталиште, покрај самото море, е дел од ,,Заливот на ангелите’’ и на него се наоѓа најпознатиот хотел во градот - ,,Негреско’’. Хенри Негреско го изградил хотелот во 1912 година, во тогаш популарниот арт деко стил и во согласност со тогашните обичаи, отворањето на хотелот било од страната спротивна на онаа што гледа кон морето. Интересен кварт од градот е и пешачката зона која се наоѓа во самиот негов центар. Како најтуристичка, оваа улица е преполна со туристи кои збунето се снаоѓаат во огромниот избор ресторани, кафе барови, продавници со намелени цени... Ова е и иделано место да ја вкусите ла куизин никоаз (провансланската кујна од Ница), или, пак, да уживате во пиењето еспресо на прекрасното сонце и дишењето на свежиот морски воздух. Една многу интересна градба служи како препознатлив знак за овој град. Станува збор за Опсерваторијата изградена во 1879 год, по планот на архитеткот на Ајфеловата Кула, Густав Ајфел и на Шарл Гарние, кој претходно го споменавме во текстот. Не може да зборуваме за Ница а да не ја споменеме и посебната француска провансалска кујна (од регионот Прованса на југот на Франција). Оваа кујна ги користи локалните состојки како маслиново масло, анчови (вид многу солени мали рипчиња), како и локалКазино Монте Карло

34

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

ните овошја и зеленчуци. Некои од најпознатите локални рецепти се: солена торта со кромид и анчови; палачинка наречена ,,Сока’’ , направена од брашно од леблебија; потоа различни видови супи и чорби од риба. ,,Полнетото на начин како од Ница’’ е посебна гастрономска гордост – полнет зеленчук со лебни коцки и риба. Сигурно сте чуле за позната салад никоаз – салата од домати со зелени пиперки, варени јајце, туна или анчови. Секако дека и морската храна е неизоставен дел од оваа кујна, која познава риби спремени на многу начини користејќи зачини како ,,Провансалски тревки’’. Можеби недоволно познат факт кај нас е оддржувањето на Карневалот! Тој е еден од најголемите во светот, кој се оддржува секоја година во фебруари. Огромни шарени цветни поворки се упатуваат долж ,,Шеталиштето на Англичаните’’. Традицијата наложува оддржување на битки со цвеќиња. Тогаш учесниците во парадата фрлаат гербери, мимози и перуники во лицата на публиката. Карневалот трае 15 дена и тогаш градот дише и се движи во ритамот на овој оригинален бајковит настан. Ница располага и со петнаесеттина приватни плажи, но и добро оддржувани јавни плажи. Морската вода од заливот, редовно се проверува, и според европските стандарди таа има добар рејтинг.

КАН, ЅВЕЗДАТА НА БРЕГОТ Француската ривиера не би била таа ако луксузот и уживањето на висока нога би завршила тука. Уште позападно од Ница се наоѓа ѕвездата на брегот – Кан, најмногу познат по интернационалниот филмски фестивал. Бидејќи привлекува ѕвезди од светски калибар, невообичаено е во Кан да се сретнат секојдневни коли, продавници со фер цена, и нешто што не е скапо. Дури и еден литар вода во обично гранапче чини 5 евра. Во мај, Кан е сврталиште на филмски продуценти и старлети. Во лето пак е преполно со туристи привлечени од луксузните коли и светкавите хотели, и плажите кои не се само обични плажи, туку многу повеќе се моден дизајн на мебел и престиж во смисол на клиенти. Шеталиштето долж морето е преплавено со дотерани госпоѓи кои ги шетаат своите пудлици, а во морето лебдат огромните јахти и крстачките бродови, со фонот на некоја луда забава во летниот пејзаж. Стари дами со седа коса возат масерати или ламборџини само за да отидат да испазарат во некоја обична продавница, наједноставни продукти. Градот е концепиран така што во неговиот центар се наоѓа старото пристаниште. Позната Кроазета се простира долж булеварот и плажата и тука се наоѓаат најпознатите хотели во кои се вдомуваат ѕвездите за вре-

Во Кан се одржува интернационалниот филмски фестивал


Најстарата фабрика за парфеми се наоѓа во Грас

ме на фестивалот, меѓу кои и хотелот Карлтон. Главната улица во градот е улицата Антиб. Таа се протега се до стариот дел на градот на запад. Во овој дел од Кан се наоѓа клата ,,Мон Шевалие’’, од чиј врв се протега прекрасен поглед над градот и морскиот бескраен хоризонт. Овде постои и една црвка од XII век, што му дава на овој кварт средновековен шмек. Делот е исполент со тесни калдрмосани улички кои водат нагоре-надолу по ридот. Кан е идеално место за шопинг на скапи и уникатни парчиња облека. Секоја продавница е шик и е од некоја познат бренд. Сѐ треба да е достапно за познатите и богатите посетители на градот, па така, има одличен избор на накит дизајниран по најсовремени стандарди, така што Картие, Хари Винстон, Шопард, Луи Витон се секојдневна глетка. Најпосетени места во Кан секако дека е Палатата на фестивали и конгреси, каде годишно се оддржуваат проекциите на филмскиот фестивал. Покрај фестивалот, оваа зграда е наменета и за оддржување и други видови настани од областа на културата. Иако пред вас можеби нема да биде распослан црвениот тепих, не е

тешко да си го замислите гламурот и сјајот на фестивалот. Посетете го центарот, но и испитајте ги отпечатоците на познатите личности пред знамињата на влезот од зградата. Атракција е и замокот Ла Кастре, кој сега е пренаменет и оспособен да биде музеј на многу различни видови уметнички дела. Посетителите се охрабруваат да ја искачат највисоката точка на замокот за да не го пропуштат преубавиот поглед на градот. Музејот на морето е домаќин на изложби посветени на подводни археолошки колекции, но и на затворскиот систем на средновековниот замок. Експонатот што привлекува најмногу внимание е изложбата посветена на Човекот во железната маска, кој

наводно е безправедно затворениот брат близнак на имепраторот Луј 16ти. Азурниот брег се третира како дар од бога бидејќи навистина е обдарен со несекојдневна убавина. На жителите на градовите од француската ривиера, сместени долж морскиот брег важат, им завидуваат луѓето од целиот свет. Нема дел што нема да ве остави без здив, што нема да ве воодушеви со својата убавина. Секако дека е прекрасна идеја да се престојува во некои од овие места, зошто да не и во сите, но имајте на ум, дека таквата убавина, гламур, луксуз и престиж, си доаѓаат со висока цена. Bon voyage! •Редакција „АМСМ Клуб Мобилити“

ЌЕ ПАТУВАМ НА АЗУРЕН БРЕГ, КАДЕ МОЖАМ ДА ЗАШТЕДАМ СО МОЈАТА АМСМ ЧЛЕНСКА КАРТИЧКА? СО ПРОГРАМАТА SHOW YOUR CARD! КАКО АМСМ ЧЛЕНОВИ ШТЕДИТЕ КАДЕ И ДА ПАТУВАТЕ НАДВОР ОД ГРАНИЦИТЕ НА НАШАТА ЗЕМЈА, НО И ВО ВАШАТА ДРЖАВА. ШТО ЗНАЧИ ТОА? ТОА ЗНАЧИ ДЕКА СО ПОКАЖУВАЊЕ НА ВАШАТА АМСМ ЧЛЕНСКА КАРТИЧКА ВО ПРОДАЖНОТО МЕСТО КАДЕ ШТО ЌЕ ЈА ПРЕПОЗНАЕТЕ НАЛЕПНИЦАТА СО ЛОГОТО SHOW YOUR CARD! НА САМИОТ ВЛЕЗ, ВИЕ ЌЕ ДОБИЕТЕ ОД 10% ДО 50% ПОПУСТ.

Hard Rock Cafe Хард Рок е рај за љубителите на музиката, храната и убаво поминато време. Од основањето во Лондон, во 1971 година, Хард Рок е застапен на повеќе од 200 локации и денес ги послужува гостите со најдобрите хамбургери. 10% попуст за членови.

денешницата, залагајќи се за испорака на извонредна услуга кон секој гостин и за секој престој. 20 % попуст за членови.

ат нов начин на гледање на нештата. 15% попуст за членови

Le Meridien

Речиси 100 години Херц е во настојување да понуди исклучителни решенија при изнајмување возила. Како една од најголемите марки во светот и како најголема светска компанија за изнајмување возила, Херц се пионери во развојот на индустријата за изнајмување возила, поставени на скоро 10.000 локации во повеќе од 150 држави. Од 2005 година стануваат ексклузивен партнер за изнајмување возила во Show Your Card! програмата давајќи сигурни услуги, голема оперативна мрежа, т.е. многу специјални понуди за сите корисници. 15% попуст за членови

Мешање на современата култура со европското наследство, хотелот Меридиен создава културно рафиниран, смислен и поттикнувачки амбиент, што ги инспирира учесниците да ја слават убавината на моментот. Гостите ќе откријат многу повеќе отколку само една нова локација. Тие открива-

Best Western Бест Вестерн е марка (бренд) што постојано се движи и развива за сместување на туристите и патниците на

1

2

3

Секаде каде што ќе го забележите логото SHOW YOUR CARD!

Покажете ја Вашата АМСМ - ЧЛЕНСКА картичка

и ПОПУСТОТ е Ваш!

Рент а кар HERTZ

Сите попусти може да ги пребарате на www.amsm.mk во делот на Show your Card!-пребарување на попусти низ Европа. АМСМ членовите секогаш добиваат повеќе! 06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

35


Прашања и одговори формации, може да пратите прашања на нашата е-адреса contact@amsmstp. mk, или да се информирате во контактцентарот на АМСМ на следниов телефон +389 (0)2 3 181 181. Исто така, може да ја посетите и нашата веб-страница www.amsm.com.mk

• Би сакала да го регистрирам возилото во вашата станица за технички преглед во Центар, но ми требаат неколку дополнителни информации. Поради промена на жителство (со тоа и на лична карта), регистарските таблички од ОХ треба ги сменам на СК. Ве молам детално да ми објасните каква е процедурата, со цел да ја завршам работата за пократко време. Дали е можно одјавувањето на табличките да се направи по службена должност (како што е случај со жителството и со личните карти, на пример)? Поздрав,Јасмина

• Слушнав дека новите возачки до-

зволи важат како меѓународни дозволи за патување во странство? Дали е ова точно или сè уште треба да се вади меѓународна возачка дозвола? Благодарам, Елена АМСМ: Новата возачка дозвола е само замена на старата возачка дозвола и таа е изработена во согласност со новите европски стандарди. Новиот изглед не ѝ дава карактер на меѓународна возачка дозвола. Новата возачка дозвола се користи во границите на Р. Македонија, а за патување во странство потребно е да се поседува меѓународна возачка дозвола. Ако имате потреба од дополнителни ин-

АМСМ: Регистарските таблички треба лично да ги одјавите во Охрид, каде што треба да ви стават печат во сообраќајната дозвола дека се одјавени. Потоа со возилото треба да дојдете во станицата за технички преглед во Скопје за да го регистрирате и да земете скопски регистарски таблички. Ако имате потреба од дополнителни информации може да пратите прашања на нашата е-адреса contact@amsmstp. мmk, или да се обратите во контакт-центарот на АМСМ на следниов телефон +389 (0)2 3 181 181. Исто така, може да ја посетите и нашата веб-страница www.amsmstp.мm

• Ме интересираат цените на меѓународна возачка дозвола и на одобрение за управување со туѓо моторно возило (за физичко лице). Може ли да ми кажете за колку време би биле готови овие документи откако ќе биде поднесено барање? Дали полномоштвото мора да важи само една година или може и за по-

краток период? Благодарам однапред, Александар АМСМ: Цената за меѓународна возачка дозвола е 950,00 денари, а цената на одобрението за управување со туѓо моторно возило во странство е 600,00 денари. Документите се изработуваат веднаш на шалтерите во АМСМ. Полномоштвото може да се издаде и за пократок период од една година.

• Во Грција ќе патуваме со бебе и ме

интересира дали седиштето за бебе е задолжително за таа земја и дали ни следува казна ако го немаме? Однапред благодарам, Бојана АМСМ: Да, во Грција е задолжителна употреба на детски седишта за деца (до три години, деца над три години а пониски од 1,35 м, на задно седиште во детско седиште). Постари од 12 години и повисоки до 1,35 м може да користат ремени за возрасни. Глобата за некористење ремени е 350 евра.

• Која е разликата во купувањето осигурителна полиса преку брокерското друштво „Мобилити брокер“, а не директно од осигурителната компанија? Смиља Тетово АМСМ: Со купувањето на кој бил тип осигурување преку осигурителното брокерско друштво „Мобилити брокер“ не купувате само осигурување туку и бесплатно добивате консултант, посредник и застапник за сите работи и прашања од сферата на осигурувањето. „Мобилити брокер“ ве застапува пред осигурителните компании и бара најсоодветна понуда за осигурување според вашите потреби, но бесплатно посредува и при реализација на отштетни побарувања (пријава на штета, комплетирање документација). Се разбира, сите услуги на брокерот се бесплатни, а вие ја плаќате само цената на осигурителната полиса.

Вашите прашања испраќајте ги на електронската пошта: contact@amsm.com.mk

36

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.


„ИСЧЕЗНАТА БЕЗ ТРАГА“ ШЕВИ СТИВЕНС

П

оловина од делото е горчлива драма, а половина неизвесен трилер. Ени ја раскажува својата приказна преку сесиите со нејзиниот психијатар... Една година помината во напуштена планинска колиба, една година киднапирана, тепана, изолирана, силувана, малтретирана и брутализирана. И по конечното ослободување таа почнува да бара одговори на прашањето: Зошто? Но некои прашања е подобро да останат неодговорени… „Исчезната без трага“ е реткост меѓу трилерите: искрена, директна, шокантна, брутална книга преведена на 25 јазици… „Често гледаме лица на убави и насмеани исчезнати жени на насловните страници. Си велиме: Кутрата жена… Но никогаш не ни паѓа на ум дека следната насловна би можела да ја носи нашата слика…“

„БРЗИ И БЕСНИ 8“ F. GARY GRAY

„YOU WANT LT DARKER“, ЛЕОНАРД КОЕН

Л

егендарниот Леонард Коен, познат композитор, бард и автор на единствената „Hallelujah“ и „So long, Mariane“, до крајот на животот не престануваше да ги воодушевува љубителите на неговата музика. Кон крајот на минатата година го издаде својот последен четиринаесетти албум во својата богата кариера. Албумот што почнува со песната „You Want lt Darker“ е снимен во препознатливиот стил на пејачот со зарипнат глас. Новите девет песни претставуваат модерна класика што и понатаму изненадува и возбудува. Самата песна „You Want lt Darker“ е атмосферична, темна песна со сите карактеристики на потенцијален хит, а тоа го потврдуваат и коментарите на обожавателите низ целиот свет. Во неговите стихови критиката го препозна поетичното поздравување на Коен со животот, на начин како што тоа го прават само музичките легенди.

О

ткако Дом и Лети ќе заминат на меден месец, Брајан и Миjа се повлекуваат од играта, а другите членови се ослободени од обврските, така што конечно тимот му се враќа на нормалниот живот. Но кога мистериозна жена ќе го заведе Дом во светот на криминалот, тој не може да избега и ги предава оние што му се најблиски. Од бреговите во Куба и улиците во Њујорк до замрзнатите површини на арктичкото Баренцово Море елитните сили ќе го поминат цел свет за да го запрат анархистот што предизвикува хаос на светската сцена... и да го вратат човекот што ги направил семејство. „Брз и бесен“ е феномен што трае и добро е што е така бидејќи ни овозможува фантастична забава, неверојатна акција, со навистина оригинални идеи и шеги и ликови што едноставно мора да се сакаат. Откако ќе го видите филмот ќе се чувствувате подобро, ќе бидете порасположени полетни, а тоа значи многу. Жанр: Акција Глумци: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Jason Statham, Michelle Rodriguez Режија: F. Gary Gray 03.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

37


HI-TECH

Електроника

„ПАМЕТНИ“ ТЕЛЕФОНИ, АВТОМОБИЛИ, ГРАДОВИ,... Ова во превод значи компјутерите работат, а луѓето гледаат „сеир“ и уживаат. Дали ќе биде така или работите ќе отидат во сосема друг правец, времето ќе покаже.

Е

динствената екектроника во автомобилите од пред 30 – 40 години беа неколку струјни кола, неколкуте штампани плочи и тоа беше сѐ. Како што одминуваше времето така од деценија во деценија електрониката влегуваше на мала врата во автомобилите, за денес да е главниот фактор во нив. Првиот посериозен пробив на електрониката во моторните возила се случи со внесување на ламба сондата и безоловниот бензин. Тој уред ги „снимаше“ издувните гасови и врз база на резултатите јавуваше во централата каква смеша да биде подготвена во цилиндрите. Работењето на ламба сондата изискуваше и централна единица која ќе ги координира работењата на електронското палење и останатите слични електроники. Тука некаде се прекршија работите и денес електрониката е речиси главна во моторните возила. Голем број од вас читателите го следат најбрзиот циркус со децении.

38

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

Присетете се какви беа формулите во време на: Лауда, Пике, Розберг, Мансел, Сена и останатите, а какви се болидите денес. Нивното управувачко тркало е некој вид модерна божикна елка. Сѐ е на копче – како да е видео игра, а не возење. Менувачите кои се користат во болидите од формула 1, целосно се електронски, а некои од нив имаат и хидраулика, како на пример во Ферари. Тие „исти“ менувачи, помалку или повеќе се вградуваат во туристичките автомобили – менување брзини преку крилца сместени веднаш позади управувачот, исто како кај болидите. Тој електронски менувач со хидраулика вграден во сериските автомобили чинат колку еден нов автомобил од средна класа. Ги земаме за пример формулите бидејќи тие се најсофистицираните моторни возила на планетава, каде царува најскапата електронска опрема. Каде оди во моментов електрониката во моторните возила? Оди во правец

на „паметни возила“, како што сега се телефоните. Речиси сите производители тестираат „паметни автомобили“, а некои од нив наскоро ќе бидат пуштени во сообраќај. Компјутерот од возилото најнапред ќе ви посака добро утро, ќе ве праша каде сакате да одите, вие ќе му кажете, а тоа (автомобилот) ќе ја затвори вратата и самиот ќе тргне во правец на одбраното од вас одредиште. Сега на почетокот ќе треба да ја испишете рутата на компјутер, но во скора иднина тоа ќе оди гласовно. И „смартфоните“ за неколку години ќе почнат да примаат гласовни команди, а подоцна и ќе прават муабет со сопствениците. Подоцна кога ќе влезе и графенот како материјал од кој ќе се прави речиси сѐ, е тогаш ќе биде циркус. Како што најлонот и пластиката предизвикаа целосна револуција во светот, истата револуција ќе ја повтори графенот, супер материјал со потекло од графитот. И сега на сето ова го додаваме и памет-


HI-TECH

Тesla-model-s-front = Tesla model S, а новиот сѐ уште непретставен веќе има 300.000 нарачки

ниот град. Велат дека посебен компјутерски систем ќе го води градот. Брзините на возилата ќе бидат раководени од една централна единица, а патниците ќе си бидат само патници, а возачи, таков „луксуз“ нема да биде потребен. Градскиот компјутер ќе биде главен фраер, како ќе каже - диригира „тој“ така ќе „свири“ сообраќајот и сè друго што е во него. Познатата рекламна порака во сопственост на баварскиот производител „The Ultimate Driving Machine“ наскоро нема да важи. Ќе се случуваат чуда во иднина, а сега аналитичарите и статистичарите го велат и бележат

следново, високата технологија не носи голем профит колку што се мисли дека носи, но едно е сигурно, бројот на вработените драстично се намалува, а расте бројот на компјутерските единици (роботи) во произодството. Сегашната состојба во автомобилската индустрија кажува дека годишно се „вртат“ по 2.800 милијарди долари и дека пазарот е презаситен со производители. Сепак во стварност работите изгледаат поинаку. Добрите познавачи на автомобилите наговестуваат сериозно влегување во автомобилската индустрија на Гугл и Епл. Ако пазарот беше

заситен со производители, тогаш, како Тесла изникна од никаде и постигна толку голем успех? Новото, теслино возило кое сѐ уште не е претставено, веќе има 300.000 нарачки. Допрва ќе следи циркусот, со прегрупирање на големите производители. Некои веќе почнаа да тонат, а еве малите како Тесла умеат да пловат во немирното море. Да не ги заборавиме неколкуте производители на електрични возила од Средниот и Далечниот Исток, чии возила се супер брзи, супер современи и опремени со последна технологија и материјали. •Жарко Атанасоски


ИСТОРИЈА 100 години Митсубиши

БОГАТСТВОТО НА ДАЛЕЧНИОТ ИСТОК Најтрофеен на релито Дакар, четири последователни титули во Светскиот Рели Шампионат, неговиот изум „тивкото вратило“ го позајмиле Fiat, Porsche и SAAB, а во класата на хибридно електрични возила е водечки во светот. Накусо, тоа е Mitsubishi.

Е

ве уште една марка автомобили која слави 100. годишнина од своето постоење – Митсубиши, трите дијаманти од Далечниот Исток, односно трите дијаманти во Земјата на изгрејсонцето. За првпат оваа марка произвела патничко возило во 1917 година и тоа не било какво туку луксузно, наменето за тогашните високи државни службеници и за останатите кои можеле да платат. Автомобилот бил правен под будното око на Којата Ивасаки, четвртиот директор во компанијата и внук на основачот, Јатаро Ивасаки. Mitsubishi Type A е автомобил со четири врати и седум седишта, направен на база од Фиат типо 3. Неговиот погонски агрегат, сместен напред, има четири цилиндри во линија и погон на задните тркала преку целосно синхронизиран менувач. Развивал за тоа време фасцинантни 34 коњски сили и постигнувал крајна брзина од речиси 90 км/ч. Неговата матична фабрика била во халите на бродоградилиштето сместено во Кобе. Идејата да се прави луксузен автомобил наменет за тие со многу пари, била одлична, но во секојдневието работите се одвивале многу поинаку. Поевтините американски и 40

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

европски автомобили биле поконкурентни и затоа митсубишиевиот автомобил извисил во битката за потенцијалните купувачи. Малиот интерес за купување на овој автомобил ги натерало одговорните да го прекинат производството во 1921, по само четири години откако бил направен првиот прототип во 1917 година. Само 22 примероци биле произведени вклучувајќи ги и прототиповите. Првиот сериски произведуван јапонски автомобил ја завршува својата одисеја, а Митсубиши оди понатаму, но не со автомобилите туку со леталата и неговиот најпрочуен во тоа време „зеро“ – Mitsubishi A6M (zero), е едно од најдобрите летала за време на Втората светска војна. По долги години пауза Mitsubishi повторно се враќа на автомобилите со моделот РХ 33. Тоа е првиот автомобил во Јапонија со погон на четири тркала, таканаречениот „фул тиме фор вил драјв“. Моделот се појавува во 1937 година, во „предвечерието“ на Втората светска војна, впрочем, автомобилот бил правен и за воени потреби. Токму тој РХ 33 ќе биде основа за развој на возилата со погон на четири тркала, моделите


ИСТОРИЈА

Pajero, популарниот L 200 и секако ASX заедно со Outlander. Во повоените години следи перод на брзо зајакнување и пораст на економските движења во Јапонија. Сите компании, без исклучок, бележеле подем вклучувајќи го и Mitsubishi. Во тоа време има соработка со американската компанија Jeep, односно произведуваат лиценцирани теренски возила - Jeep CJ-3B. Тоа производство течело сѐ до 1998 година, иако Jeep пред 30 години го испрати моделот во „пензија“. Во 1960 излегува моделот „500“, потоа следи „600“, во 1962 Minica, во 1963 Colt 1000 и во 1964 Colt. Така, полека но сигурно Mitsubishi запловува во мирните години кога производството и продажбата бележеле нагорна линија. Во тие години биле произведувани повеќе од 75.000 автомобили годишно. Следен модел е Galant – лимузина со која се проширува гамата. Тоа се ’70 години кога Митсубиши има соработка со Chrysler. Од тој заеднички настап на пазарите, моделот Galant во САД се продавал под имињата: Dodge Challenger и Plymouth Sapporo. Најзначајно за Mitsubishi е појавувањето на моделот Pajero, најпродаваното теренско возило на сите времиња и воедно најтрофејното на најтешкото рели на планетава Земја. Приметувате, се најдобро за Pajero. Како нема да биде најдобро кога

има 12 титули на релито Дакар, а да не зборуваме за освоените седум први места едно по друго. Второ возило според кое Mitsubishi ќе биде уште попознат во целиот свет е моделот Lancer. Рели изведбите од овој модел правеа, народски кажано, „ршум“ по светот, а Томи Макинен е тој кој се прослави со „лансерот’ подготвен за светскиот шампионат во рели. Неговите четири последователни титули во 1996, 1997, 1998, 1999 година, сите ги освои со Mitsubishi Lancer Evolution Ralliart. Друмските изведби кои следеа беа повеќе од популарни во светот и беа обожувани од вистинските познавачи на автомобилскиот свет. Денес Mitsubishi е под капата на Nissan, од октомври 2016 година, a овој, пак, е под капата на Renault, односно RenaultNissan Alliance. Во 2011, Mitsubishi Motors беше шести најголем производител на автомобили во Јапонија и шеснаесети во светот по производство на возила. Кој е рецептот за опстанок, да се биде сам и независен? Ако некој имал легендарни возила со дузина освоени титули, тогаш тоа е Mitsubishi – со децении присутен во врвниот автомобилски спорт, но ете и тоа не му помогна да опстане во светот на четирите тркала. До тука ја дотуркал Mitsubishi, еден век постоење. •Жарко Атанасоски


ГАСТРОНОМИЈА

Хари Филев, главен кувар во ресторанот „БАРБАКАН“

42

САТАИ ПИЛЕШКО

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

• 200 гр. свежо пилешко • 2 парчиња чили пиперчиња • 1 парче лимонова трева • 2 чешниња лук • 2 листа од лимета • Галангал • Кориандер • Кумин • 100 грама путер од кикирики • 2 конзерви кокосово млеко

Во блендер се додаваат, чили пиперчињата, лимоновата трева, лук, листовите од лимета, галангалот и зачините и се прави паста. Истата паста се става во тавче и се пропржува на маслиново масло со тоа што се додаваат путерот од киририки и кокосовото млеко. На крај, додавате сол и бибер по желба и сосот е готов. Пилешкото месо се сецка и се реди на раженчиња кои се печат и се сервираат заедно со сосот и варен зеленчук по желба како и ориз ДОБАР АПЕТИТ!

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.


Светско првенство во формула 1

ХАМИЛТОН И ОФИЦИЈАЛНО СЕ ИЗРАМНИ СО СЕНА Гран при викендот во Монтреал донесе убедлива победа на пилотот на Мерцедес, меѓутоа главната сензација беше во квалификациите кога тој ја освои најдобрата стартна позиција што го израмнува со легендарниот Аиртон Сена, кој имаше 65 пол позиции.

Л

уис Хамилтон и Себастијан Фетел остануваат главната приказна во Светското првенство на Формула 1 кое се доближува до половина од сезоната. Овие двајца пилоти победија на најголемиот број трки, при што последната победа на Фетел во Монте Карло беше оспорувана како подарена од тимскиот колега Кими Раиконен, кој исто како и Валтери Ботас во Мерцедес, еднаш дојде до шанса за триумф оваа година.

Британецот Хамилтон доминираше во квалификациите со својот Мерцедес и стигна до време кое е 0,330 секунди побрзо од Фетел, но тоа воедно претставуваше изедначување на магичниот рекорд на Аиртон Сена од 65 пол позиции (195 стартови). Единствено Михаел Шумахер во својата долга кариера од 20 сезони успеа да стигне до 68 пол позиции (306 стартови), соборувајќи попатно уште многу други рекорди, додека овој што беше

најтипичен за Сена остана како репер за останатите пилоти (65 во 162 настапи). - Без зборови сум, треперам. Знам дека тој беше омилен возач на многумина, исто така, и за мене. Тој е оној што ме инспирираше да бидам она што сум денес. Голема благодарност до семејството Сена кое ми испрати кацига, бидејќи немав никаков предмет од него,- рече Хамилтон. Четворката на пилотите од Мекла-

03.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

43


рен и Ферари успеа да остане на врвот од поредокот и на крајот од трката, при што Хамилтон водеше од старт до цел, а Ботас му се придружи на второто место , со Рикиоардо (Ред Бул) на третото. Водечкиот во генералниот пласман, Себастијан Фетел за првпат во оваа сезона остана без пласман на подиумот и заврши како четврти,

позиција од која на крајот може да биде задоволен со оглед на настаните и проблемите со болидот. Фетел има 141 поен, а Хамилтон е втор со 129 поени, што ветува уште поголем заплет во средишницата на сезоната. Ботас со 93 поени има шанса од позадина, додека Раиконен се чини дека не е во игра за титулата со 73

бода, но ќе направи сè за да остане пред Рикиардо (67) и Ферстапен (45). Трките во Азербејџан, Австрија, Велика Британија и Унгарија се на програмата од јуни до јули, поточно пред летната пауза која традиционално е во сила на почетокот од август. •Александар Табаковски


НАЈЛЕСНО Е ДА СЕ НАПИШЕ, НО КОГА ВЕЌЕ ЕДНАШ Е ДОКАЖАНО ДЕКА Е ВОЗМОЖНО, КОЛКУ ПАТИ ТРЕБА ДА СЕ ПОВТОРИ ЛЕКЦИЈАТА ЗА ДА СЕ НАУЧИ? ЗОШТО НЕ БИ ПОКАЖАЛЕ ДЕКА ЕДЕН МАКЕДОНСКИ ТИМ МОЖЕ ДА ОПСЛУЖИ ВОЗАЧ КОЈ ИМА ТАЛЕНТ ЗА ШАМПИОН, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРАКСАТА СО ИЏЕ?

У

спехот на ракометарите на Вардар е вонсериски во секој поглед, но ако се погледне систематичната работа во последните три години, јасно е дека тој најмалку е дојден случајно. Едноставно, рецептот е мошне професионален и може да важи како лекција за сите други заинтересирани за постигнување успех: Обезбеди доволен буџет, а потоа доведи ги вистинските играчи на вистинските позиции. Денеска можат да се слушнат муабети и прашања колку Македонци имало во Вардар, но историјата баш и не се занимава со такви анализи. Победник на ракометната лига на шампионите за 2016/2017 година е Вардар од Македонија. Дали некаде сте прочитале дека се пребројуваат Шпанците кои играат во Реал Мадрид? Дури и познатиот фубалски ас, Емилио Бутрагењо, кој дојде во Скопје на првата прес конференција по повод мечот од УЕФА Суперкуп меѓу Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед, рече дека бил среќен што неговата кариера била

пред 20 години, к о г а било полесно да се избориш за место во тимот, бидејќи тогаш или немаше странци, или нивниот број беше ограничен. Сега, најголемите ѕвезди од целиот свет се таму, а оние кои ја претставуваат иднината се на радарот на агентите од тие клубови кои не прашуваат за националност. Поуката е дека ако може да се освои ракометна Европа од Скопје, може да се направат и уште многу други нешта во светот на спортот, а притоа истиот да не излезе од Македонија. Она каде што ние доцниме зад другите е фактот дека ние го бараме буџетот во Македонија, наместо во Европа. Не е нужно инвеститорите да бидат македонски, туку носителот на идејата и нејзината разработка, како што е случај со Игор Стефановски – Иџе. Победата лани во Имола и годинава во Нирбургринг, се два доказа дека можеме да се фатиме „на орото“ и да го играме успешно. Меѓутоа, подемите и падовите на Иџе се тесно поврзани со потенцијалот на неговите домашни финансиери, наместо на тој проект да се гледа како на европски атак по континенталната титула. Имено, лани кога Стефановски се натпреваруваше за „Лема Рејсинг“, Словенците го имаа тимот и возилото, а Иџе беше само нивен возач. Во тој тим возе-

ше и еден Португалец, кој сега вози за српскиот тим „Леин рејсинг“. Во куси црти, бизнис логиката налага Стефановски да обезбеди уште еден автомобил и да ангажира втор возач во тимот, кој во најмала рака би можел и да му биде од голема помош за титулата доколку со своите пласмани им краде поени на ривалите. Најбитно во случајот е она победничко знаење и умеење, кое претставува карактеристика на тимот и на долг рок носи бенефити. Да, најлесно е да се напише, но кога веќе еднаш е докажано дека е возможно, колку пати треба да се повтори лекцијата за да се научи? Зошто не би покажале дека еден македонски тим може да опслужи возач кој има талент за шампион, благодарение на праксата со Иџе? Зошто друг спортски колектив не би успеал на сличен начин како Иџе. Шахистите на Алкалоид или ракометарите на Вардар, иако потекнува од Македонија? Конструктивноста е битна, затоа што оној што има визија да го направи тоа ќе најде начин, додека другите бараат оправданија. •Александар Табаковски

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.mk

45


Светско првенство во мотоциклизам

ДОВИЦИОЗО ПОБЕДИ ДВА ПАТИ И ЈА МЕРКА ТИТУЛАТА Два викенда едно по друго возачот на Дукати им го украде шоуто на големите ѕвезди.

К

ога Италијанец ќе победи на трка во Италија, тоа е првокласна вест и веднаш се дочекува на „големи ѕвона“. Овојпат, Андреа Довициозо беше оној што ги израдува сонародниците што ја следеа трката за Големата награда на Италија во Муџело, иако поголемиот дел од нив се надеваа дека ќе го видат „докторот“ Роси во улога на нов лауреат. За волја на вистината, Роси до средина од трката беше во игра за пласман на пиедесталот, но сепак немаше сили докрај да го следи ритамот на водечките, најверојатно и поради повредата која ја заработи со падот на претходната трка. Овој пат, во Муџело трагичар беше Педроса, кој падна во последниот круг, па Роси на крајот мораше да се задоволи само со четвртото место во својот дом, а тоа секако му остави простор на Вињалес дополнително да се одлепи во генералниот пласман. Инаку, за Довициозо ова беше прва победа на домашното Гран при, или вкупно трет триумф во неговата Мото ГП кариера. Веќе следниот триумф на трката за Големата награда на Каталонија, возена на патеката крај Барселона, значеше многу повеќе за Довициозо бидејќи

ЗБОГУВАЊЕ СО НИКИ ХЕЈДЕН Поранешниот светски првак Ники Хејден загина за време на тренинг во Римини, Италија, каде што се подготвуваше за трките од првенството на Супербајк како член на Хонда. Американецот кој го освои светскиот трон во 2006 година кога Валентино Роси беше на врвот од кариерата, ќе остане запаметен како еден од најпозитивните ликови, кој дури и му беше тимски колега на Роси во Дукати. Според извештаите, Хејден загинал поради директен судир со автомобил, кој довел до сериозни повреди на главата. 46

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.


тој направи нешто во Дукати што не се памети освен во ерата на Кејси Стонер! Со други зборови, Италијанецот е прв возач по Стонер кој успеа да слави на две последователни трки во Мото ГП, а досегашната статистика вели дека кога еден возач ќе направи две победи во низа со Дукати, тогаш му се насмевнува и шампионската титула. Овојпат Довициозо имаше многу потешка задача, но Италијанецот успеа да се справи со Маркез и Педроса кои беа подобри од него на стартот. На крајот втор заврши Марк Маркез, а пиедесталот го

комплетираше повозрасниот Шпанец Дани Педроса. Четврт на целта на Монтмело пристигна второто Дукати со Хорхе Лоренцо, кој успеа да ги мине Зарко и Фолгер на крајот, додека катастрофалниот викенд на Јамаха беше потврден со разочарувачките места на Роси и Вињалес. Валентино заврши на осмото место, а неговиот тимски колега и лидер во генералниот пласман беше уште полош, завршувајќи на разочарувачката 10-та позиција. Со нова победа, Довициозо сега се при-

ближи само на седум бода во однос на првопласираниот Вињалес кој има 111 бодови. Трет е Маркез со заостанување од 23, четврт Педроса со минус 27, а Роси сега е петти со негатива од вкупно 28 поени. Трката за Големата награда на Холандија во Асен (25 јуни) и онаа за Големата награда на Германија (2 јули) се единствените пред летната пауза, по што првенството продолжува во првите два викенда во август со трките во Чешка и Австрија. •Александар Табаковски


WRC

ОЖИЕ СЕ ВРАЌА ВО ФОРМА После долги години стагнација заради строгите правила имплементирани од опседнатоста со безбедносни мерки, светското рели е на праг да ја врати славата од златната ера која ја уживаше во 1980-те и 1990-те години.

48

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.


Р

елито во Португалија му ја врати довербата на Себастијан Ожие и му помогна да ја зацврсти водечката позиција во генерален пласман. Оваа победа е важна за Ожие, бидејќи французинот од отворањето на сезоната во Монте Карло до сега се мачеше да ја пронајде симбиозата со новиот автомобил. Се чинеше како да има постојан прекин во комуникацијата меѓу него и тимот M-Sport при дотерување на сетапот на неговата Ford Fiesta. Појавата посебно се забележа на минатото рели во Аргентина кога Ожие навистина се бореше да го најде вистинскиот начин како да се справи со автомобилот, а тимот и покрај сите напори не најде начин како да помогне. Меѓутоа релито во Португалија покажа дека проблемите со комуникацијата се минато. Очигледно е дека опсежните тестирања во Португалија кои се случија токму пред почетокот на релито ги дадоа очекуваните резултати. Себастијан Ожие се закити со втората по-

беда годинава која всушност за него беше јубилејна четириесета победа на настан од Светскиот шампионат во рели. Воедно Ожие се изедначи со легендарниот Марку Ален по бројот на победи на релито во Португалија. Тие се единствените кои досега по пет пати славеле во Португалија. Најголема мешаница на релито се случи на крајот од првиот ден кога дури осум екипажи завршија набиени во време помало од 9 секунди. Најдобро се снајде От Танак, тимскиот другар на Ожие, кој го поведе релито, а најголем губитник беше Тиери Нувил кој на последниот брзинец од денот загуби недостижни 20 секунди возејќи зад сериозно оштетениот Toyotа Yaris на Латвала кој се преврте. Со проблеми се сретна и Падон заради електриката на i20 Coupe и Меке кој ја скрши суспензијата на својот Citroen C3 и се откажа. Својот напад Ожие го започна во текот на вториот ден од релито и не застана до крај. Големата битка се водеше токму меѓу него и

тимскиот другар Танак, но за жал Естонецот згреши удри во брег оштетувајќи ја суспензијата и сопирачките, а со тоа и шансите за победа. Иако беше исклучително брз, Танак мораше да се задоволи со четвртото место и победата на последниот телевизиски брзинец каде освои дополнителни 5 бода. Втор заврши Нувил кој успеа да се врати по пехот со Латвала, а третото место му припадна на неговиот тимски другар Сордо. По релито во Португалија Ожие и Нувил остануваат единствени во борбата за титула. Иако Ожие води со 22 бода во однос на Нувил, 126 наспроти 106 бода. Разликата не е недостижна бидејќи до крајот на сезоната остануваат уште седум релија. Меѓу тимовите водечки е M-Sport со 199, а втор е Hyundai со 173 бодови. Тоyotaсо 113 и Citroen со 85 бода веќе заостануваат со минимални шанси за вмешување во борбата за освојување на титула. •Љубомир Анастасовски


Дакар 2017 АМСМ членство

Совети за користење на АМСМ членство Ако во минатиот број ве информиравме за условите за користење на некои од членските услуги, за правилото на 7 дена и за разликата меѓу услугите помош на пат и пренос на возило, во овој број ви даваме уште неколку совети кои ќе ви помогнат да го добиете најдоброто од АМСМ членскиот пакет кој сте го избрале. Услугата „Пренос на возило во случај на дефект“ : • во Р. Македонија е бесплатна, но е ограничена во километри, сметано од местото на тргнување на шлеп возилото, независно од типот на членскиот пакет кој го поседувате. • на територијата на Европа како дел од АМСМ Europe Premium и АМСМ Business Europe Premium членството e ограничена со максимален паричен износ. Услугата „Пренос на возило во случај на сообраќајна незгода“: • во Р. Македонија не е ограничена во километри независно од членскиот пакет кој го поседувате. • на територијата на Европа како дел од АМСМ Europe Premium и АМСМ Business Europe Premium членството e ограничена со максимален паричен износ. Доколку при користење на овие услуги, го надминете дозволениот број на километри или максималниот паричен износ, имате можност остатокот да го користите по повластена цена за АМСМ членови која е значително пониска од редовната цена за пренос на возило. Доколку, пак, при користење на овие услуги искористите помалку од максималниот број на километри или максималниот паричен износ, истите не се префрлуваат, собираат и одземаат, туку услугата се смета за искористена. Услугите „Покривање на патни трошоци“, „Хотелско сместување“ или „Рент а кар“, се дефинирани со максимален паричен износ, кој советуваме да не го надминувате, бидејќи сѐ над тој дефиниран износ е трошок на ваша сметка. Тип на АМСМ членски пакет

ЧЛЕНСКА УСЛУГА

CLASSIC (Македонија)

EUROPE PREMIUM (Македонија и Eвропа)

LIGHT (Македонија)

BUSINESS (Македонија)

BUSINESS EUROPE PREMIUM (Македонија и Eвропа)

ВО МАКЕДОНИЈА Пренос на возило во случај на дефект

До 200 км

До 200 км

До 20 км

До 200 км

До 200 км

Пренос на возило во случај на сообраќајна незгода

Неограничено во КМ

Неограничено во КМ

Неограничено во КМ

Неограничено во КМ

Неограничено во КМ

Патни трошоци

до 1000 денари

До 1000 денари

До 600 денари

До 1000 денари

До 1000 денари

Пренос на возило во случај на дефект

/

До 200 €

/

/

До 200 €

Пренос на возило во случај на сообраќајна незгода

/

До 400 €

/

/

До 400 €

Патни трошоци

/

До 200 €

/

/

До 200 €

Хотелско сместување

/

До 100 €

/

/

До 100 €

Рент а кар

/

До 100 €

/

/

До 100 €

ВО ЕВРОПА

Доколку имате какви било прашања поврзани со услугите од членскиот пакет што сте го избрале, или членската картичка не пристигнала на Вашата домашна адреса во рок од 30 дена по зачленувањето, Ве молиме контактирајте нѐ на 02/ 3181-108 или на clenstvo@amsm.com.mk

50

06.2017 | www.amsmklubmobiliti.

ПАТУВАЈТЕ БЕЗГРИЖНО!


Содржина

АМСМ Партнер

2 АМСМ Партнер програма

12 ГЕВГЕЛИЈА

2 АМСМ Членство

13 БИТОЛА

2 АМСМ Попусти

13 КИЧЕВО

3 СКОПЈЕ

14 ШТИП

8 ОХРИД

14 ВЕЛЕС

8 СТРУМИЦА

14 КАВАДАРЦИ

10 КУМАНОВО

15 СТРУГА

10 ВИНИЦА

15 МАВРОВО

10 ПРИЛЕП

15 РАДОВИШ

11 КРУШЕВО

16 НЕГОТИНО

11 ТЕТОВО

17 АВТОМОТО ДРУШТВА

ЗАШТЕДИ со АМСМ членската картичка каде и да си! АМСМ Партнер програмата во рамките на АМСМ членството Ви нуди низа попусти и поволности низ цела Македонија. Покажете ја АМСМ членската картичка и попустот е ВАШ. Треба само да го препознаете логото на АМСМ Партнер програмата на влезот на објектот за да знаете дека тука ќе добиете попусти или поволности кои АМСМ ги обезбедува за своите членови. АМСМ Партнер програмата Ви овозможува: • Попусти во ресторани • Попусти во кафулиња • Попусти во продавници • Попусти во спа-центри • Попусти во кина и во театри ...и безброј други поволности низ Македонија! Сите бенефиции во рамките на АМСМ Партнер програмата можете да ги погледнете на www.amsm.mk, како и во АМСМ мобилната апликација за iPhone и за Android базирани телефони. За поедноставно решение, Ви ја подготвивме оваа брошура со сите АМСМ партнери, која заедно со Вашата АМСМ членска картичка, не заборавајте да ја понесете каде и да одите.

АМСМ Членство

Classic

Europe premium

Light

бесплатно шлепување во случај на сообраќајна незгода

бесплатно шлепување при дефект

бесплатна помош на пат

извлекување

покривање на патни трошоци

Услуги

ЧУВСТВОТО ДА БИДЕШ ДЕЛ ОД СЕМЕЈСТВОТО

рентакар

Долгогодишното постоење и искуство ни овозможи да подготвиме различни категории членски пакети чии услуги и попусти се приспособени кон Вашите желби и потреби. Да сте дел од нашето семејство значи многу повеќе од Ваша безбедност, тоа значи да му овозможите на целото Ваше семејство сигурност во секој поглед, каде и да сте.

бесплатни сервисни акции: летна и зимска проверка на возилото

травел инфо-сет: патна карта, рутер и информатор за земјата и за странство

Show your Card! попусти во Македонија, Европа, САД и во Канада

АМСМ Партнер попусти во Македонија

членско списание „АМСМ Клуб мобилити“ на домашна адреса

попусти во системот на АМСМ

можност за кампинг-картичка CCI за попуст во над 1.100 кампа во цела Европа

Newsletter

AМСМ членските пакети: Classic, Europe premium и Light Ви ги нудат следните услуги:

Услуги во Европа бесплатна интервенција при дефект

бесплатен пренос при сообраќајна незгода

покривање на патни трошоци или рентакар

хотелско сместување

АМСМ Членство АМСМ Услуги Станица за технички преглед 10% попуст на технички преглед www.amsmstp.mk 2

АМСМ Услуги Служба за помош и информации на пат 20% попуст на сервисни услуги www.amsmspi.mk


СКОПЈЕ Р ЕС ТО РА Н И

ресторан „Томче Софка“ 10% попуст Градски Парк (Ј.Х.Џинот 14) тел. 02/ 3117-250 www.tomcesofka.mk

Бистро „Барбакан“ 10% попуст Булевар 8-ми Септември тел. 02 307 5093

„ПЕКИНГ ГАРДЕН“ 10% попуст НЕВР ИНАФ ДОО Скопје, ул. Максим Горки бр.3 www.pekinggarden.mk

Коноба „Frutti di mare“ 10% попуст ул. „Раде Кончар“ бр. 5 тел. 02/ 313 21 45 www.fruttidimare.mk

Ресторан „REVISTA“ 15% попуст ТЦ Лептокарија тел. 02/30 777 59 www.revista.mk

Клуб ресторан „Ragusa“ 10% попуст ул. „12-та Ударна Бригада“ бр. 2a Центар (поранешно YUCAN) 02/3212-919 www.ragusa.com.mk 10% попуст ул. „Раде Кончар“ бр.3 Дебар маало тел. 02/ 3211-484

Кубански ресторан „Casa Cubana“ 20% попуст Кеј 13 ноември

К АФУЛ И Њ А

Ресторан „Скопски Мерак“ 10% попуст Дебарца 51 (Дебар маало) тел. 02/ 3212-215 www.skopskimerak.mk

Кафе-бар „РАДИО БАР“ 10% попуст ул. „Пиринска“ бр.52 Дебар маало кај кружен тек тел. 071/ 489-288

Ресторан „LaTerrazza“ 20% попуст Плоштад Македонија тел. 02/ 3113-380

Кафе-ресторан „ТРЕНД“ 10% попуст плоштад „Македонија“ тел. 02/ 3132-425 www.caffetrend.mk

АМСМ Партнер - Попуст за членови!

3


СКОПЈЕ Кафе-бар „9“ 15 % попуст ТЦ Беверли Хилс

ХОТ Е Л И

Спортска опрема и обувки „URBAN X STORE“ 10 % попуст Urban X Store - Skopje City Mall, кат I, ул. Љубљанска бр.4 лок.218 тел: 02/30 78 545 Urban X Store - ГТЦ, кат I, ул. Кеј 13-ти Ноември лок.5 ДЕ84 тел: 02/ 32 01 211 „MY TIME“ watches and jewelry 10 % попуст Сити Мол, Рамстор и ГТЦ www.mytime.mk

ШОПИНГ

Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ 10% попуст и бесплатен преглед Камени Мост (зграда Ибнипајко) тел. 02 3115 607; 078 393 032 Тафталиџе тел. 02 3222 190; 078 393 267 Градски Трговски Центар (Златарска улица) тел. 02 3 224 629; 078 393 033 ТЦ Бисер тел. 02 2452 052; 078 393 056 Драчево тел. 078 393 365

Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk

Салон за пневматици и фелни „Мотоцентар“ лојалти картичка 3% лојалти поени за подарок Бул.Србија бр.10 - Скопје (на кружниот тек кај скопска цементарница) www.motocentar.com.mk бутик Шевињон 15 % попуст ГТЦ (прв кат) , ТЦ Буњаковец (приземје), Сити Мол тел. 02 / 3 214 411

Салон за пневматици „STOP & GO“ ул. „Скупи“ бб 20% попуст тел. 02/ 3097-202 www.stop-go.com.mk

бутик за спортска опрема „Делта Спорт - Nike“ 10% попуст Сити Мол 2 кат, ТЦ Рамстор 1 кат, плоштад Македонија

G-M&M дооел ул.Благоја Стефковски бр.7 15% попуст тел: + 389 2 3109 760 mail: gmmsk@mt.net.mk www.gmm.com.mk

накит и часовници „Oxette“ 10% попуст ГТЦ 1 кат тел. 071 380 292 Сити Мол тел. 071 380 293 ТЦ Рамстор тел. 071 225 258

Спортска опрема и обувки „SPORT M“ 10% попуст adidas shop – ГТЦ, кат I, ул. Кеј 13-ти Ноември лок. 322-1, тел: 02/32 32 646 Sport M – ГТЦ, кат I, ул. Кеј 13-ти Ноември лок. 322-2, тел: 02/32 13 490 Sport M – ТЦ Рамстор, кат I, ул. Мито Хаџивасилев Јасмин, Скопје тел: 02/32 21 990 www.sport-m.com.mk 4

„iSTYLE“ Apple Premium Reseller 5 % на компјутери, 10 % на акцесоари Сити Мол, приземје 02 3096 985 www.istyle.eu/mk

SIGNORI 5% попуст на одело ул. Васил Главинов 3/5 тел. 072 590 590

МАКЏИНС ДООЕЛ 20% попуст mail: mak.jeans@hotmail.com www.makjeans.com.mk


СКОПЈЕ Бутик „ПАПИЛОН“ 15% попуст Т.Ц. Бисер 1ви кат - тел. 078 539 534 Т.Ц Буњаковец 1ви кат - тел.071 349 035 Т.Ц Козле, Ул.Козле бр. 88

ПЕТ ЦЕНТАР „ЖИВОТИНСКО ЦАРСТВО“ 7% попуст ул. „9. Мај“ бр. 24/26 лок.2 тел. 070 242 097

Продавница за детски колички и детски авто седишта

BABY BLU

10 % на авто седишта Сити Мол 2 кат бул.Јане Сандански бр.79а лок.10

Музеј на македонската борба-Скопје 50% попуст (се однесува само за индивидуални посети) Иљо Војвода ББ, п.ф.211 тел. 072422986, 02 3256667 www.mmb.org.mk

Клучар „Баже“ 10% попуст ул. „Јордан Мијалков“ бр. 6 тел. 075 426-220

„МОМЕНТ МАЛ“ Училиште за странски јазици, превод, лектура

20% попуст ул. „Михаил Чаков“ бр. 7А-1-3 тел. 02 5201086

Фотостудио „ПРОФОТО ЗДРАВКО“ 20% попуст ул. „Димитрие Чуповски“ 3-1/1 тел. 02 3227-080 www.profotozdravko.mk Отика Италиана 20 % попуст и бесплатна проверка на диоптрија Веро Центар тел. 02 3 163-163

САНМАРТИ - Салон Aqua Bau Market 10% попуст ул. „Пролетерска“ - 54 А ул. Илинденска - 134 02 2037 070 www.sanmarti.com.mk

Ул. Благој Дасков бр. 2/1 локал 3 • 10% на Casyopea и Verona • 5% на La Soy Тел: 070-468-163, 075-416-628

www.tesoridimare.mk

Картинг центар ART 10% попуст бул. 8-ми септември бб (во рамки на СЦ „Борис Трајковски“) тeл. 02/3061-202 www.artkartingcentar.mk

Внатрешно уредување на дом и канцеларија „KARES“ ул. Дичо Панов 3/А 5% попуст Тел: 078 254 617 www.kares.mk ТУРИСТИЧКИ АГЕНЦИИ

Бутик „PIERRE CARDIN“ 10% попуст, ГТЦ приземје тел. 02/ 3135-464 www.nenicompany.com.mk

Продавница за велосипеди и велосипедска опрема „BIKESTOP“ 10% попуст ул. Орце Николов бр.101 локал 6 тел. 070/765-289 www.bikestop.com.mk

Туристичка агенција „Оскар Травел“ 5 - 7 % на аранжмани, Бул. Гоце Делчев 6, 1000 Скопје, / НУБ Св. Климент Охридски www.oskartravel.com.mk Туристичка агенција „Далас Унион“ 3 - 7 % на аранжмани, 10 евра на авио билети ул. „Дебарца“бр.29 1000 Скопје, тел. 02/ 3222-981 www.dalasunion.com.mk АМСМ Партнер - Попуст за членови!

5


СКОПЈЕ З Д РА В Ј Е И У Б А В И Н А ПЗУ Универзитетски стоматолошки центар, проф д-р Бојо Андрески Ул. М.Х.Јасмин бб 10 % попуст на стоматолошки секундарни услуги www.eurmdentalcenter.mk

Центар за слабеење,фризерски и козметички услуги Силуети 10% попуст Салон Скопје Центар Ул.Васил Главинов 7б тел. 02 3 13 13 13 Салон Скопје - Сити Мол II кат тел. 078/334 304 www.silhouette.com.mk

Студио „ФИГУРЕЛА“ 10% попуст ул. „Орце Николов“ бр. 68 тел. 02 6090-610 www.studiofigurella.mk

Фитнес центар-Фитнес Револуција 10% попуст ул. Мајка Тереза бр. 60 078301791

Салон за естетика „БЕЛИСИМА“ 10% - 30% попуст Бул. „Јане Сандански“ бр.15-1/3 тел. 070 398-829

природни козметички производи Hemel 10% попуст ТЦ Веро Центар www.hemel.mk

Модно студио ФРАН 10% попуст ул. Васил Главинов 3/5 тел. 070 630-306 www.fran.mk

Центар за масажа „ФИЗИОМЕД“ 10% попуст ул. „Киро Крстевски-Платник“ бр. 11/2-8 тел. 070 588 562

НЕГОТИНО ШОПИНГ АВТО СЕРВИС КАЛЕШ

6

АВТО СЕРВИС КАЛЕШ 20% попуст на работна рака во сервис ул. ЈНА бр. 35 тел. 075/420-888

стоматолошка ординација ПЗУ Дента Нова 20% попуст ул. Дебарца бр.51 тел. 075 471-947


СКОПЈЕ П Р О Е К Т И РА Њ Е И Д И З А Ј Н

ЕТ ХОУМ - Салон за внатрешно уредување на домот 5% попуст Ул. Скупи бр. 12, Скопје (Злокуќани) Тел: 02/ 3088-055

НАЕМ НА ВОЗИЛО EUROPCAR 15% попуст за наем на возило каде било во светот

Скопје: хотел „Алек. Палас“, аеродром „Алек. Велики“ и Охрид: хотел „Метропол“, Аеродром „Св. Апостол Павле“ и Тетово

тел. 02/ 3091-141 www.europcar.com.mk

Резервација на наведените тел. броеви или веб-страницата. Во графата promotional/ contract, АМСМ-членовите задолжително го внесуваат кодот 421918881

„СТУДИО ХАБИТАТ“-Проектантско студио за проектирање енергетски ефикасни објекти 10% попуст ул. Скоевска 3-2/13 (Дебар маало) тел. 070-229-691 www.studiohabitat.com.mk К И Н А , Ф ЕС Т И В А Л И, Н АС ТА Н И... Креативен центар Мали Креативци 15% попуст Ул. Миле Поп Јорданов бр.50А Тел. 02/ 308 46 75

Х Е М И С КО Ч И С Т Е Њ Е И В ОД Е Н О П Е Р Е Њ Е Хемиско „FRESH EXPRESS“ 10% попуст „Веро“ Тафталиџе и „Веро Центар“ тел. 02 3069-656 Автоперална CITY WASH, Сити мол Скопје •Комплетно перење на автомобилот 150 ден. •Комплетно перење на автомобил ЏИП 200 ден. •Хемиско чистење на автомобил 2500 ден.

АМСМ Партнер - Попуст за членови!

7


ОХРИД РЕСТОРАНИ Ресторан „Св. СОФИЈА“ 10% попуст ул. „Цар Самоил“ бр.88 тел. 046 267-403 www.restoransvetasofija.com.mk

Пицерија „НЕМО“ 10% попуст ул. „Цар Самоил“ бб. тел. 046 253-355 www.pizzanemo.com

З Д РА В Ј Е И У Б А В И Н А ХОТ Е Л И

Козметичко студио „ТРЕНДИ“ 10% попуст бул. „Туристичка“ 52-ц/2 тел. 070 604-357 Хотел „АЛЕКСАНДРИЈА“ 10% попуст ул. „Коста Абраш“ бб тел. 046 258-860, 258-861 www.hotelaleksandrija.com.mk

ШОПИНГ Спортска опрема и обувки „SPORT M“ 10% попуст ул. Св. Климент Охридски тел: 046/250 270 Sport M 2– ул. Св. Климент Охридски, тел: 046/230 174 www.sport-m.com.mk

Хотел „ПЕЛА“ 10% попуст за сместување населба „Св.Стефан“ бб тел. 046 230-420 тел. 046 230-421 www.hotelpela.com.mk

Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ 10% попуст и бесплатен преглед Бул. Туристичка бр.50 (скалеста зграда) тел. 046 266 717; 075 289 404

Хотел „ТИНО“ 10% попуст кеј „Маршал Тито“ бр.55 тел. 046 261-665, 230-450 www.hoteltino.com.mk

Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk

СТРУМИЦА РЕСТОРАНИ

ХОТ Е Л И Пица ресторан „БОНИТА“ 7 % попуст ул. „Благоја Мучето“ бр. 54 тел. 034 327 122 Слаткарница „КАРАМЕЛА“ 10% попуст тел. 078 307-670

8

Мотел-ресторан „ПОДГОРСКИ АН“ 10% за сместување, 5% за угостителските услуги с. Колешино тел. 034/351-100


СТРУМИЦА К АФУЛ И Њ А Кафе-бар „19“ 5% попуст ул. „Благоја Мучето“ бр.24

Кафе-бар „МАФ-МАФ“ 5% попуст ул. „Ј.Ј. Свештарот“ бр.20

ШОПИНГ Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ 10% попуст и бесплатен преглед Ул. Гоце Делчев бб (бараките спроти поранешна Иднина) тел. 034 /323 112; 078 /568 247

„З.Г.ВИЗИЈА“ - преводи и подготовка на документи 10% попуст ул. „Ленинова“ бр.14 Струмица и Радовиш „НЕТ-ЛИНК“ - интернетуслуги и сервисирање на компјутери 5% попуст ул. „Маршал Тито“ 103 Б Бутик „ИМПРЕСА“ 10% попуст ТЦ „Глобал“

Спортска опрема и обувки „URBAN X STORE“ 10 % попуст ул. Ленинова бр. 44-36/1, ТЦ Глобал, Струмица тел: 034/340 578 Изработка на завеси и прекривки „ЕЛИЗАБЕТ“ 10% попуст ТЦ „Глобал“ бр. 20 тел. 034 320 434 „Мани сервис“ 10% попуст за сервис на клима-уреди за автомобили ул. „Климент Охридски“ бр. 105 тел. 034 344 655 / 075 432 474 „Инфо Мобил“ автоделови 10% попуст Ул. „Ѓорѓи Трајков“ бр. 28 А тел. 034 520 244 / 075 406 308 www.infomobil.com.mk Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk

З Д РА В Ј Е И У Б А В И Н А Фризер „БЛОНД“ 5% попуст ул. „Јосиф Ј. Свештарот“ бр.26 034/ 320-085 / 070 893-234

П Р О Е К Т И РА Њ Е И Д И З А Ј Н Бутик „ИМИЏ-М“ 10% попуст ТЦ „Глобал“

Спортска опрема и обувки „SPORT M“ 10% попуст adidas shop – ул. Маршал Тито бр.44, тел: 034/320 451 Sport M – ул. Ленинова бр. 44-36/1, ТЦ Глобал тел: 034/374 787 www.sport-m.com.mk

Салон за железарија и санитарија „ЏИДАЛО“ 5% попуст ул. „Маршал Тито“ бр.51 тел. 034/348 440 „КРИСТАЛ“ - стакларска работилница 5% попуст Зона Север бб тел. 075 214-433

АМСМ Партнер - Попуст за членови!

9


КУМАНОВО ХОТ Е Л И и РЕСТОРАНИ

Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ 10% попуст и бесплатен преглед Ул. Народна Револуција бр. 18 тел. 031/ 420 783; 078/ 278 017

Хотел-ресторан „ХАРМОНИЈА“ 10% попуст Долно Којнаре ул. „1“ бр.93 тел. 070 211-860

Бутик „СТАЛ“ 10%-15% попуст ул. „Кирил и Методиј“ 1А

ШОПИНГ

Бутик „ФОБО - ИВАНИ“ 10% попуст ул. „Илинденска“ бр.72 тел. 070 313-505 Салон за чевли „ПОМПА“ 5% попуст ул. „Народна револуција“ бр.51

Бутик за деца „МАРТАС“ 5% попуст ул. „Октомвриска револуција“ бр. 47 тел. 031 430-405

З Д РА В Ј Е И У Б А В И Н А „БИАНА“ 5% попуст ул. „Доне Божинов“ бр. 18

„ПСИХОМОДУС ЛМ“ психолошки советувања 15% попуст ул. „Фетка Наскова“ 11/1

ВИНИЦА ШОПИНГ „САНИ - КАР“

Авто делови „САНИ - КАР“ 5% попуст ул. „Браќа Миладинови“ бр. 45 тел. 076 951-250, 071 913-913

„ЈУРОП-92“

Авто делови „ЈУРОП-92“ 5% попуст ул. „Илинденска“ бб тел. 070/ 213-144, 033/ 364-120 Градежни материјали„МЕЛАРЕД“ ул. „Страшо Пинџур“ бр.7 Виница тел.070/533-918, 033/363-314 www.melared.mk

П Р О Е К Т И РА Њ Е И Д И З А Ј Н Проектирање, дизајн и производство на мебел „ПАМИ-ТРЕЈД“ 5% попуст ул. „Климент Охридски“ бр. 11 тел. 070 318-923, 078 318-923 Санитарија „Оска - Пром“ 10% попуст ул. „Страшо Пинџур“ бр.3 тел. 033 363 841

ПРИЛЕП ШОПИНГ

ХОТ Е Л И 10% попуст ул. „Сотка Георгиевски“ бр.63 тел. 048 416-960 Попуст 1,5 денари за литар гориво и бесплатна БМ ОИЛ клуб картичка Бул. „Гоце Делчев“ бб тел. 048/423 262 30% попуст на сите видови гуми, 10% попуст на резервни делови, бесплатна работна рака за ситна поправка на возилото со купени авто делови од УНИРОЈАЛ Ул. Александар Македонски бр. 458 тел. 048/413 389 www.uniroyal.mk

10

Хотел „КРИСТАЛ ПАЛАС“ 10% попуст ул. „Ленин“ бр.184 тел. 048 418-000 факс: 048 400-060 www.kp.mk Хотел „САЛИДА“ 10% за сместување и 5% попуст за угостителските услуги „Иво Лола Рибар“ бб тел. 048 400-333 факс: 048 400-444 www.hotelsalida.com.mk


Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ 10% попуст и бесплатен преглед Ул. Гоце Делчев бр.60 тел. 048/424 694; 078/ 393 037

ШОПИНГ Бутик „КОЛОСЕУМ ЕКСКЛУЗИВ“ - Стара чаршија 10% попуст Бижутерија „КОЛОСЕУМ ЕКСКЛУЗИВ“наспроти градскиот саат 10% попуст тел. 078 403 673 „РОМАН“ - превоз во земјата и во странство 10% попуст тел. 070 259-499, 075 259-499, тел. 048 430-001 www.roman.com.mk

Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk З Д РА В Ј Е И У Б А В И Н А Фризерско студио „ГРЕЈС“ 40% попуст кеј „1 Мај“ 53г тел. 048 426-427

КРУШЕВО ХОТ Е Л - Крушево Хотел „МОНТАНА ПАЛАС“ 10% попуст ул. „Питу Гули“ бб тел. 048 477-121 факс: 048 477-680 www.montanapalas.com.mk

ТЕТОВО Р ЕС ТО РА Н И

Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ 10% попуст и бесплатен преглед Ул. „Тодор Ципоски Мерџан“ тел. 044/ 336 314

Ресторан „ТЕТОЕЦ“ 10% попуст Ајдучко Маало тел. 044 613-111

„АВТО ЧАЈКА“ 10% попуст на лимаро-фарбарски услуги и хемиско чистење ул. „Маршал Тито“ бб www.avtocajka.com.mk

Ресторан „БЕЛА МИА“ 10% попуст ул. „Гоце Делчев“ бр. 108 тел. 044 331-332, 070 224-554

„ДАРЕ ПРОМЕТ“ бои и лакови 10% попуст на производите на JUB и HELIOS ул.„120“ бр.10

ШОПИНГ „ГИМЕКС“ - компјутери и сервис 5% попуст на производите 10% попуст на услугите „Веро“ Тетово ул. „133“ бр. 7 www.gimex.com.mk ТП „АЦКО КВ ТРАНС“ 10% попуст за превоз на патници ул. „Вера Циривири“ бр.14 тел. 070 555-121, 072 246-661

Авто сервис „ТИМУР“ 5%-10% попуст ул. „Косовска“ бр.14 тел. 070 422-116, 070 465-668 Оптика „ЈОВАНОВСКИ“ 15% попуст ул. „Благоја Тоска“ бр.218 Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk

„ДАРАКОМ“ бои и лакови

5% попуст ул. „Благоја Тоска“ бр. 112 ул. „Маршал Тито“ бр. 136/3 „ЛЕЈДИ СТАР“ бутик за женска, детска и машка долна облека 5% попуст ул. „Јане Сандански“ бр.41 тел. 075 228-078 Цвеќарница „МИМИ“ 10%-20% попуст ул. „Благоја Тоска“ бр.43 тел. 078 447-708 Бутик „ЏУДО“ 7% попуст ул.„Тодор Ципоски Мерџан“ бр. 6 тел. 044 336-760 Бутик за чевли „МАРКЕТИНГ МИКС“ (ЏУДО) 7% попуст ул. „Страшо Пинџур“ бр.75 тел. 044 336-760

АМСМ Партнер - Попуст за членови!

11


ГЕВГЕЛИЈА ХОТЕЛИ и РЕСТОРАНИ Мотел „Вардар“ 10% попуст ул. „Вардарски рид“ бб тел. 034 213-267 ресторан Елени 5 % попуст Ул.радован Ковачевиќ бр.6 034 218 317 ШОПИНГ „ЏИВИ“ - бела техника, мебел, греење и климатизација 3% попуст за плаќање во готово и бесплатна достава ул. „Железничка“ б.б. тел. 034 214-299 www.jivi.mk Обука за а, б, ц и е категорија 10% попуст ул. „Љубљанска“ бр.13 тел. 034/215-512 070/528-170 Бутик за детска облека Елена Кидс 10% попуст Ул.7-ми ноември бр.12 Тел.034 611 568, 075 481 588 ЈОСИФ КОМЕРЦ 5% попуст Ул. Маршал Тито бр.128 Тел.034 213-869 E-mail: josifkomerc@yahoo.com Дукан за електроматеријали и рзсвета Заре Комерц 5% попуст Ул.Маршал Тито 107 071 207 710, 034 212 939 Изработка на уникатен накит , откуп и поправка Голден Хит 10 % попуст Ул.Димитар Влахов бб 075 943 348

10% попуст ул. „Маршал Тито“ бб тел. 034/214-323 Фотостудио „СПЕКТАР КМ“ 10% попуст ул. „7 Ноември“бр. 45 тел. 034/213-996 070 433-702 Продажба и сервис на компјутери и компјутерска опрема, канцелариск и школски материјал, производство на термални и адинг ролни ВАНТОНИ 2 % попуст на компјутерска опрема, 10 % попуст на канцелариски материјал Ул.Ристо Фаршини бр.20 тел. 034 215 665 Оптика Омега-В 10% попуст Ул.7ми ноември бр.2 034 550 229, 078 443 550 Авто сервис ФОРС ПЛУС 10% попуст на делови 20% попуст на услуга Ул.Борис Кидрич бб тел: 034 211-866 070-218-367 www.forsplus.mk Ице 5% попуст Ул.Деко Ковачев бр.11 Тел.034 211 859 З Д РА В Ј Е И У Б А В И Н А Стоматолошка ординација „ДЕНТИЦИЈА“ 10% попуст ул. „Ѓорѓи Велков“ бр.6 тел. 034/215-319, 075 500-502 П Р О Е К Т И РА Њ Е И Д И З А Ј Н

5% попуст ул. „Гевгелиски партизански одреди“ бр.34

Плочки „ИНТЕР КОРНИ“ 7% попуст ул. „7 Ноември“ бб тел. 034/213-591, 216-591

Бутик „МАГНОЛИА“ 10% попуст Ул.Самоилова бр.29 Тел. 077-812-360

ПВЦ столарија „НИКИ“ 10% попуст ул. „Страшо Пинџур“ бр.5 тел. 034/222-560 „Маршал Тито“- Богданци

Продажба на опрема и храна за миленици „Happy pets“ 10% попуст Ул.„Таља Бикова“ бр.7 Тел. 078 849 534 12

ИНТЕР КОМЕРЦ – ЖЕЛЕЗАРИЈА 5% попуст ул. 7-ми Ноември тел. 034-213-872

Железарија „РИ-НА КОМ“ 7% попуст ул. „Момински пат“ бр.41 тел. 034/217-666


БИТОЛА ШОПИНГ

ХОТЕЛИ и РЕСТОРАНИ Ресторан-пицерија „КОРЗО“ 10% попуст ул. „Маршал Тито“ бр.95 тел. 047 241-888 www.restaurantkorzo.com

саат кулата)

тел. 047/ 233 899; 078/393 035

Пицерија „ТОТО“ 10% попуст ул. „27 Март“ бр.6 тел. 047 226-767 Хотел-ресторан „КАПРИ“ 10% попуст нас. Довлеџик тел. 047/256-500 Пица-ресторан „КУС-КУС“

Бутик за долна облека „ВЕЛИСИА“

10% попуст ул. „Кирил и Методиј“ бр. 2А тел. 047 222-603

Бутик „БИНЈАПИ МОДА“

10% попуст ул. „Ордан Николов“ бр. 53

10% попуст Бутик „ВЕЛВЕТ“ ул. „Маршал Тито“ бр. 40 тел. 047 241 900

ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Фризерско студио „МАРИЈА-БЕЛА“ 10% попуст ул. „Борис Кидрич“ бб, зграда Обител - мезанин тел. 076 964-340, 075 312-986

продавница за детски колички и детски авто седишта BABY BLU 10 % на авто седишта ул. „Столарска“ бб Продавница за сребро

„SILVER MOON“

Аптека „ХИГИЈА ФАРМ “ 5% попуст на козметика и витамини (ОТЦ програма), 10% попуст за производи од галенската лабораторија на „Хигија фарм“ и 10% на „Хигија козметика“ ул. „Скопска“ бр.17 тел. 047/202-208 AURA welness, spa & beauty centar 10 % попуст (во хотел Епинал) 047/ 202 231

„АНИМА ПЛУС“

Клуч сервис „ТОШЕВИ“ ул. „П.П.Његош“ бр.133 10% попуст за автомобилски клучарски услуги тел. 047 237-181, 070 237-181 www.tosevi.com.mk 5% попуст ул. „Маршал Тито“ бр.134

5% попуст Продавница „БОХЕМИА“ ул. „Ј. Јосифовски“ бб тел.047 237496

Ресторан „ФОНТАНА БЕ-НИ“ 5% попуст с. Бистрица тел. 047/268-599

Фризерско студио „ДИВАЈН “ 10% попуст ул. „Борис Буџовски“ бр.20 тел. 047/221-381

Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ 10% попуст и бесплатен преглед Ул. Јорго Осман бр.10 (наспроти

SILVER MOON

10 % попуст ул. „Широк сокак“ (до хотел Епинал) 075/225 090 ТВ ОРБИС 10 % попуст на рекламирање Браќа Џаферови бб, тел.047 203 307

Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk

фитнес, пилатес и зумба 10 % попуст (во хотел Епинал)

КИЧЕВО Р ЕС ТО РА Н И Ресторан „СТАРА КУЌА 2008“

5% попуст Магистрален пат бб (АМД Кичево)

К АФУЛ И Њ А Кафе-бар „ФЛЕРТ КЛУБ“ 10% попуст ШОПИНГ „ВАШЕ ТАКСИ“

5% попуст ул. „4 Јули“ бб тел. 15 555

„СПИКОМП“ Компјутерка опрема, карго експрес и фискални апарати

5% попуст ул. „Борис Кидрич“ бб тел. 045 222-699 Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk АМСМ Партнер - Попуст за членови!

13


ШТИП Р ЕС ТО РА Н И Ресторан „СТАРА ШТИПСКА КУЌА“

ШОПИНГ десерт од куќата ул. „Вељко Влаховиќ“ бб населба Пребек

Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ 10% попуст и бесплатен преглед Ул.Тошо Арсов бр. 14 тел. 032 397 337; 078 393 036

Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk

ВЕЛЕС Р ЕС ТО РА Н И и К АФУЛ И Њ А Гостилница „ИНЃИЛИЗОВ“

10% попуст ул. „Петре Прличко“ бб Тел. 043 233-350 „АКВАРИУС КАФЕ“ 10% попуст ул. „Благој Ѓорев“ бб тел. 070 375-204

АВТОПЕРАЛНА „ТАВЕКО“ 15% попуст нас.Речани тел. 070/216-809 Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk

ШОПИНГ Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ З Д РА В Ј Е И У Б А В И Н А 10% попуст и бесплатен преглед „ПЗУ ЗОГРАФСКИ“ - спец. Ул. 8-ми Септември бр. 160 (Маршал Тито) ординација за дијагностика тел. 043 231 733; 078 393 082

Спортска опрема и обувки „SPORT M“ 10% попуст ул. Благој Ѓорев бр. 67а, тел: 043/225 201 ул. Благој Ѓорев бб, тел: 043/242 656 www.sport-m.com.mk

и третман на болести на уво, нос и грло 10% за сите основни и специјалистички прегледи ул. „Владимир Назор“ бр.41 тел. 070/375-001, 043/222-511

Бутик „WALL STREET“ 15% попуст тел. 078/231-884

КАВАДАРЦИ Р ЕС ТО РА Н И Ресторан „ЛС КВАРТУМ“

10% попуст спортска сала „Јасмин“ тел. 043 415-755

ШОПИНГ „ХИТ ШУС - Р“ бутик за чевли 5% попуст ул. „Шишка“ бб тел. 043 418-550 Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk 14

Спортска опрема и обувки „SPORT M“ 10% попуст ул. Илинденска бр.60, тел: 043/365 838 www.sport-m.com.mk Очна оптика „ГЕТАЛДУС’ 10% попуст и бесплатен преглед Ул. Едвард Кардељ бр. 13 тел. 043 420 934; 078 393 054


СТРУГА Р ЕС ТО РА Н И

ШОПИНГ Ресторан „Св. НИКОЛА“ 5% попуст ул. „Гоце Делчев“ бр.88 тел. 070 362-720

10% попуст Вевчани Република Македонија тел. 046 798 626, 071 273 087 e-mail: kutmicevica@yahoo.com

Ресторан „КУТМИЧЕВИЦА“

Ресторан „АВОН“ 10% попуст ул. „ЈНА“ бб тел. 046 786-440

„РАНДЕМ“ 10% попуст на опрема за видео надзор и 10% попуст на опрема за обезбедување ул. „Мирче Ацев“ бр.5а

Пицерија „АНГЕЛА“ 10% попуст ул. „Димитар Влахов“ бр.2 (на кејот на реката Црн Дрим) тел. 046/786-242

Спортска опрема и обувки „SPORT M“ 10% попуст ул. Маршал Тито бр.1, тел: 046/791 532 www.sport-m.com.mk

Ресторан „АНТИКА“ 10% попуст кеј „Борис Кидрич“ бр. 34 тел. 046/783-468 ХОТ Е Л И

Хотел „БИСЕР“ - с.Калишта 10% попуст тел. 046 785-700, 046 780-010 www.hotelbiser.com.mk

Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk ЗДРАВЈЕ И УБАВИНА Фризерски салон „САРА СТАЈЛ“ 10% попуст

Хотел „МОНТЕНЕГРО“ 10% попуст (за сместување по лице) тел. 046 780-330 www.hotelmontenegro.mk

ул. „Македонска“ бр.12 тел. 078 336 567, 046 788 125

МАВРОВО ХОТ Е Л - Маврово

Хотел „РАДИКА“ с.Леуново-Маврово 10% попуст на пансионски услуги Тел. 042 22 33 00 Тел. 075 325 306 info@radika.com.mk www.radika.com.mk

Хотел „АЛПИНА“ 10% попуст тел. 042 388-024 www.hotelalpinamavrovo.com www.nehartravel.com.mk

РАДОВИШ ХОТ Е Л - Радовиш Хотел Бел Камен планина Плачковица, Радовиш тел: 032/522-933 ; 076/247-670 10% попуст на хотелско сместување info@hotelbelkamen.com.mk www.hotelbelkamen.com.mk

ШОПИНГ Салон за бела техника ХОРТИКУЛТУРА - РАДОВИШ 3-5% попуст тел: 032/630-609 hortikultura_radovish@yahoo.com Книжарница ПРОСВЕТНО ДЕЛО 10% попуст во сите книжари на Просветно Дело www.prosvetnodelo.com.mk

АМСМ Партнер - Попуст за членови!

15


АВТОМОТО ДРУШТВА

АВТОМОТО ДРУШТВА

АМД „Брегалница“ - Берово ул. „Маршал Тито“ бр. 4 тел. 033 471-987

АМД „Охрид“ - Охрид ул. „Лазо Трповски“ бб тел. 046 269-046

АМСМ Велес ул. „Моша Пијаде“ бб тел. 043 212-233 АМД „Виница“ - Виница ул. „Илинденска“ бб тел. 033 362-987 АМД „Ѓорѓи Наумов“ - Битола ул. „Арон Ароести“ бб, Стрелиште тел. 047 203-220 АМД „Дичо Панов“ - Гевгелија ул. „Вардарски рид“ бб тел. 034 213-987 АМД „Железник“ - Демир Хисар ул. „Битолска“ бб тел. 047 276 015 АМД „Киро Бурназ“ - Куманово ул. „Трета македонска ударна бригада“ бб тел. 031 433-163 АМД „Кичево“ - Кичево Магистрален пат бб тел. 045 266-363

АМД „Прилепец“ - Прилеп ул. „Моша Пијаде“ бр.230 тел. 048 422-224 АМД „Пробиштип“ - Пробиштип ул. „Миро Барага“ бр. 1 тел. 032 484-008 АМД „Страшо Пинџур“ - Кавадарци ул. „29 Ноември“ бр. 36 тел. 043 410-938 АМД „Стрела“ - Струмица ул. „Ленинова“ бр. 94 тел. 034 321-088 АМД „Струга“ - Струга ул. „Пролетерски бригади“ бр. 68 тел. 046 782-046 АМД „Тетово“ - Тетово ул. „Видео Смилевски Бато“ бб тел. 044 335-987 АМД „Треска“ - Македонски Брод ул. „7 Септември“ бр.4 тел. 045 275-151 АМД „Штип“ - Штип ул. „Сутјеска“ бб тел. 032 391-987

ЗАЧЛЕНИ ГО СВОЈОТ ПРИЈАТЕЛ И ДОБИЈ ВАУЧЕР

16

Klub mobiliti (јуни 2017) br 78  
Advertisement