Page 1

EllF

1. Handleiding Leerling Leraar Feedbackinstrument EllF. De bediening van het Leerling Leraar Feedbackinstrument kent drie stappen. Hieronder worden deze drie stappen kort beschreven. Indien u meer praktische uitleg wilt over het programma, kunt u dat terugvinden op de vervolgpagina’s. Daar leest u met screenshots een beschrijving van het werken met EllF. Voor vragen of feedback over het Leerling Leraar Feedbackinstrument Ellf kunt u ons mailen op: info@cbpsy.com.

2. Werken met een EllF project Het werken met leerlingenfeedback doet u in projecten. U kunt in EllF meerdere projecten uitvoeren. U beslist zelf wat u een project noemt. Bijvoorbeeld: een bepaalde klas of een groep leerlingen die een project met u hebben gedaan. De drie stappen voor het werken met nieuw project in het Leerling Leraar Feedbackinstrument EllF: 1. U kunt inloggen op www.sikon.nl. Klik op de knop EllF LOGIN. Of log direct in met de volgende link: http://www.cubia4.com/csfb/csfb.asp Om het systeem in te komen maakt u gebruik van de volgende inloggegevens:  

Gebruikersnaam: *** Wachtwoord: ******

En u klikt op het vakje voor Nederlands, zodat het systeem de teksten in het Nederlands weergeeft. Daarna klikt u op de knop [Login]. 2. Na het inloggen, komt u op de pagina waar u de mogelijkheid hebt om een nieuw project aan te maken. Door op de knop [Nieuw] te klikken maakt u het project aan. Vul vervolgens uw gegevens in en klik op de knop [Verder]. Creëer de uitnodigingstekst en geef aan hoeveel uitnodigingen u wilt aanmaken en hoe u deze wilt printen. Klik vervolgens op de knop [Creëer nu een nieuw project] om het nieuwe project definitief te maken. Print het Pdf bestand met uitnodigingen en deel deze uit aan de leerlingen die feedback over u gaan geven. Elke leerling krijgt een eigen uitnodiging! 3. Wacht het moment af waarop u vindt dat er voldoende vragenlijsten zijn ingevuld. U kunt met de knop [Aantal Feedback] bijhouden hoeveel vragenlijsten er zijn ingevuld. Door het project op een gegeven moment te sluiten vraagt u automatisch een rapport aan. Hiervoor klikt u op [Project sluiten]. Dit rapport wordt u gemaild. Alleen u ontvangt dit rapport.

1 EllF Handleiding 15-11


EllF

3. Het inloggen in het Leerling Leraar Feedbacksysteem Log in via www.sikon.nl

of met de volgende link: http://www.cubia4.com/csfb/csfb.asp

Dit is het inlog scherm van EllF:

Om het systeem in te komen maakt u gebruik van de volgende inloggegevens:  

Gebruikersnaam: *** Wachtwoord: ******

En u klikt op het vakje voor Nederlands, zodat het systeem de teksten in het Nederlands weergeeft. Daarna klikt u op de knop [Login].

2 EllF Handleiding 15-11


EllF

4. Een nieuw project aanmaken Klik op de knop [Nieuw] om een nieuw project aan te maken.

1. Vul uw gegevens in en klik op de knop [Verder].

2. Vul in hoeveel uitnodigingen u nodig heeft voor dit project. Dit moeten er minimaal 10 zijn en mogen er maximaal 50 zijn. 3. Kies hoe u de uitnodigingen wilt printen. Er zijn drie mogelijkheden:  EÊn uitnodiging per pagina. Iedere uitnodiging wordt op een pagina weergegeven met de uitnodigingstekst, de naam van de leerkracht, de link voor de feedback en het inlognummer

3 EllF Handleiding 15-11


EllF 

Twee uitnodigingen per pagina. Er worden twee uitnodigingen op een pagina geprint met dezelfde gegevens als bij één uitnodiging per pagina. De pagina kan in tweeën geknipt worden. Lijst met uitnodigingen. Hiermee creeërt u een lijst met projectgegevens en de inloggegevens.

4. Het Leerling Leraar Feedback systeem levert een standaard uitnodigingstekst. Echter, als u deze wilt wijzigen, dan kunt u dat doen in het tekstvak [Uitnodigingstekst].

Door vervolgens te klikken op de knop [Creëer nu een nieuw project] maakt u het nieuwe project aan.

5. Het feedbackproject is aangemaakt. Vergeet u alstublieft niet de projectcode te noteren. Die heeft u later weer nodig om het project te openen.

4 EllF Handleiding 15-11


EllF

6. Door middel van de knop [Uitnodigingsbrieven] kunt u de uitnodigingsbrieven voor uw feedbackgevers aanmaken. De feedbackbrieven worden weergegeven in een Pdf bestand. Wij raden u aan dit bestand op te slaan op uw PC en uit te printen. Vervolgens kunt u de feedbackuitnodogingsbrieven uitdelen aan de leerlingen die feedback over u gaan geven.

5. Aantal ingevulde feedback vragenlijsten in een open project Als het project loopt, kunt u inzien hoeveel feedback vragenlijsten er zijn ingevuld. Hiervoor hebt u de projectcode nodig. Die vult u in het invulvenster onder Project code in en vervolgens klikt u op [Aantal Feedback].

5 EllF Handleiding 15-11


EllF Na het invoeren van de projectcode komt u in het scherm waar u kunt zien hoeveel feedbackgevers al gereageerd hebben. Het project sluiten en een resultatenrapport opvragen kan vanaf minimaal 5 ingevulde vragenlijsten.

Indien u het project nog niet wilt sluiten, kunt u door middel van de knop [Terug] terug naar het hoofdmenu. Let op! Zodra u op de knop [Project sluiten] klikt, sluit u het project en kan er geen feedback meer aan worden toegevoegd. Zodra u op de knop [Verwijderen] klikt, wordt het project onherroepelijk verwijderd.

6 EllF Handleiding 15-11


EllF

Indien u het project waarin u bent ingelogd wilt verwijderen, dan kunt u gebruik maken van de knop [Verwijderen]. Het project wordt daarmee onherroepelijk verwijderd. Het project is dan niet meer terug te halen.

6. Projectcode kwijt of vergeten Bent u uw projectcode kwijt, dan kunt in het invulvenster uw e-mailadres invullen en op de knop [Codes Toesturen] klikken. De inlogcode(s) worden vervolgens aan u toegezonden. Let op! Het ingevulde e-mailadres moet hetzelfde zijn als u eerder heeft opgegeven bij het aanmaken van het project.

7 EllF Handleiding 15-11


EllF

7. Rapport opvragen EN project sluiten Als u voldoende vragenlijsten hebt om het project te sluiten, vult u uw e-mailadres en telefoonnummer in. Vervolgens klikt u op de knop [Project sluiten]. Nadat u het project gesloten hebt, krijgt u het rapport via de mail toegezonden. U kunt het project maar ĂŠĂŠn keer sluiten. Na het sluiten van het project kan er geen feedback meer worden toegevoegd aan het betreffende project.

8 EllF Handleiding 15-11


EllF Na het sluiten van het project komt u terug in het hoofdmenu. Daar krijgt u de melding dat het project gesloten is en dat wij u zo snel mogelijk een rapport toesturen.

Met de knop [Loguit] kunt u het hoofdmenu en het programma verlaten.

9 EllF Handleiding 15-11

Handleiding EllfF  
Handleiding EllfF  

Handleiding bij EllF over leerlingenfeedback

Advertisement