__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 24

EOS, Daimler en Premium Aerotec tonen in Varel flexibele 24/7 AM productielijn

NextGenAM: maakt 24/7 AM lijn metaalprinten klaar voor de grote stap? 3D metaalprinten is een sleuteltechnologie voor de vliegtuigbouwers. Maar ze leggen de lat hoog. De processen moeten stabiel zijn, productkwaliteit voorspelbaar en reproduceerbaar. Is het NextGenAM concept dat EOS samen met Airbus en Premium Aerotec heeft ontwikkeld, de oplossing, niet alleen voor de luchtvaartindustrie maar ook voor autofabrikanten? Een team van EOS, luchtvaarttoeleverancier Premium Aerotec en vliegtuigbouwer Airbus, heeft de voorbije twee jaar een concept uitgewerkt voor een volautomatische productielijn voor 3D metaalprinten. Daarmee willen ze de technologie uit de nichetoepassingen halen, waar metaal additive manufacturing nu vaak nog in zit. Premium Aerotec 3D print al seriematig onderdelen voor Airbus. Maar om echt potten te kunnen breken, moet zo’n lijn 24/7 kunnen draaien. Praktisch onbemand. “Als we niet kunnen aantonen dat we een stabiel proces hebben en voldoende reservecapaciteit,

komen we niet in een vliegtuigprogramma”, aldus Gerd Weber, die als hoofd productie in Varel twee jaar bij het NextGenAM project betrokken is geweest. Eigenlijk is dat ook zo voor de automobielindustrie. “Proceszekerheid staat bovenaan”, zegt Jasmin Eichler, hoofd R&D bij Daimler. Dat geldt voor de klassieke productieprocessen net zo zeer als voor AM. De volatielere automobielindustrie voegt daar nog een extra aspect aan toe: de installatie moet makkelijk schaalbaar zijn. “Uitbreidbaar en multipliceerbaar”, vat Eichler het samen.

Hebben we straks Amazon 3D printerfarms?

Van links naar rechts Adrian Keppler (EOS), Jasmin Eichler (Daimler) en Thomas Ehm (Premium Aerotec).

24

De presentatie van de verschillende projectonderdelen van NextGenAM werd geleid door professor Marc Sachon en IESE Business School. Hij wierp in de discussie een interessante vraag op. Hebben we straks net als in de IT-industrie met de serverparken een Amazon 3D printerfarm, waar je makkelijk schaalbaar printcapaciteit huurt? Jasmin Eichler van Daimler sluit dit niet uit. “Dat is zeker geen bedreiging omdat we daarmee veel creativiteit van engineers zouden kunnen vrijmaken. Want de manier waarop producten gemaakt worden is niet meer doorslaggevend, maar de creativiteit van de ingenieurs.” Adrian Keppler van EOS reageerde op deze vraag door te wijzen op het feit dat de Amerikanen veel opener zijn om nieuwe technieken op te pakken dan wij in Europa. “Europa moet zich de vraag stellen wat ons antwoord is op 3D printen en digitalisering, zodat we onze koploperspositie behouden en niet verliezen aan de Chinezen en Amerikanen.”

print magazine juli 2019

Profile for 54U Media BV

3D print magazine editie 2 2019  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D print magazine editie 2 2019  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded