Woningmagazine Hemeltjen Makelaardij (Gelderland)

Page 1

Aandacht voor je (t)huis

We helpen je het beste uit je woning te halen

Onze gecertificeerde adviseurs helpen jou om duurzamer, comfortabeler en voordeliger te kunnen wonen

Een duurzaam en toekomstbestendig huis kan je veel opleveren. Samen met onze partners helpen we jou als woningbezitter om kansen te benutten, bijvoorbeeld door inzicht te geven in hoe je energiekosten kunt verlagen of langer zelfstandig kunt blijven wonen. Ook zonder Rabobank hypotheek staan onze adviseurs voor je klaar. Ontdek alle voordelen van een Rabobank hypotheek op Rabobank.nl/hypotheek-voordelen

Aandacht voor je (t)huis

Al ruim 20 jaar werk ik in de makelaardij. En dit jaar vierde ik met mijn team het 5-jarig jubileum van Hemeltjen Makelaardij. Er is in al die jaren veel veranderd, maar mijn drijfveer is gelijk gebleven: ik wil mensen graag helpen. Door een woning aan te kopen en zo bij te dragen aan woongeluk. Of door een woning juist voor een goede prijs te verkopen.

Dat laatste gebeurt voor de verkopers soms om uiteenlopende redenen. Maar als zij na de verkoop weer verder kunnen, en ik daarbij heb kunnen helpen, geeft mij dat voldoening.

Team

Werken aan mijn drijfveer doe ik niet alleen. Samen met mijn team werk ik hard om dagelijks de juiste aandacht te schenken aan jouw (t)huis. Sinds september versterkt Liontine Berghorst ons team. Liontine is een ervaren makelaar en ik ben blij met de kennis, het netwerk en de humor die zij aan ons team toevoegt. Verderop in dit magazine lees je meer over het team van Hemeltjen Makelaardij.

Altijd welkom

Wat leuk dat je ons magazine leest. Ik wens je veel leesplezier. En heb je vragen of suggesties of ben je benieuwd wat Hemeltjen Makelaardij voor jou kan betekenen? Maak een afspraak of loop even binnen. Je bent altijd welkom.

Jan Willem Hemeltjen

hemeltjenmakelaardij.nl hemeltjenmakelaardij hemeltjenmakelaardij

3

Ons team

Je huis is je thuis. Dat koester je. En als je het achter je laat, ervaar je emotie. Terwijl een nieuw huis super spannend kan zijn. Aandacht voor je (t)huis, is daarom precies waar Hemeltjen Makelaardij voor staat. Bij ons gaat het namelijk niet alleen over huizen, maar vooral over mensen. Ieder huis, elk huishouden en iedere wens is anders.

Wij zijn Hemeltjen Makelaardij, een fullservice NVM makelaarskantoor gevestigd in het hart van de historische Hanzestad Zutphen. Met ons enthousiaste team zijn we je graag van dienst in Zutphen, Warnsveld e.o. Dit jaar vierden we ons 5-jarig jubileum en daar zijn we trots op.

Onze no nonsens houding kenmerkt ons. Je krijgt een eerlijk en helder advies, zowel bij de aan- als verkoop van je woning. En hoe druk we ook zijn, we nemen de tijd voor je. In dit magazine en op onze website lees je van alles over onze dienstverlening en ons team. Zo maak je alvast kennis met ons. Langskomen op kantoor mag natuurlijk ook altijd. Je bent welkom!

Jan Willem is eigenaar van Hemeltjen Makelaardij. Hij is makelaar in hart en nieren en werkt al 20 jaar in de makelaardij. Jan Willem kent elk plekje in Zutp hen en heeft een groot netwerk in de omgeving. Dat helpt bij een soepele aan- of verkoop van een huis.

voetbal, fietsen en een wijntje

Favoriete plekje in Zutphen: De IJssel en haar uiterwaarden vind ik helemaal geweldig. Op de fiets over de dijk richting de stad of wan delend langs de IJssel door de uiterwaarden.

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Het moet sowieso een jong, modern en goed afgewerkt huis zijn. Ik ben geen klusser. Vrijstaand of 2-onder-1-kap met binnen veel ruimte en buiten een niet al te grote tuin. Groene vingers heb ik niet. En een sfeervolle veranda voor de zomeravonden.

Liontine begon in 1999 als makelaar en kent Zutphen, Warnsveld en omgeving op haar duimpje. Met haar 23 jaar werkervaring als makelaar neemt ze ook een groot regio naal netwerk mee. Dat netwerk bouwde ze zorgvuldig op en helpt haar dagelijks bij haar werkzaamheden als make laar en taxateur.

tennis, tuinieren, gezelligheid

Mijn favoriete plek in Zutphen: De markt in Zutphen is een plek waarvan ik altijd blij word. Zon, regen, sneeuw, het maakt mij niet uit. De sfeer is er altijd bijzonder.

Mijn droomhuis wordt bepaald door de omgeving. De sfeer van een boerderij of een monumentaal herenhuis is heerlijk. Maar de omgeving is voor mij belangrijker. Nu de kinderen nog klein zijn (10 en 12 jaar) voelen wij ons heel erg fijn in ons jaren 30 huis in oud Warnsveld. Een plek waar buren, vrienden en kinderen komen aanwaaien en waar we gezellig met elkaar kunnen eten, drinken en praten. Daar kan geen villa tegenop.

4

Dunja is geboren en getogen in Zutphen. Ze werkte bij verschillende kantoren in de binnendienst. Dat deed ze ook al een paar jaar bij Hemeltjen Makelaardij. Maar afgelopen jaar behaalde Dunja haar diploma voor de opleiding Assistent register makelaar taxateur bij de NVM.

Grote kans dat je Mariska spreekt als je Hemeltjen Ma kelaardij belt. En bezoek je ons kantoor, dan is Mariska vaak de eerste die je ziet. Ze zorgt dagelijks voor com plete dossiers en meldt woningen zorgvuldig aan. Met haar behulpzaamheid en oog voor detail ondersteunt Mariska onze makelaars door dik en dun.

Mijn favoriete plek in Zutphen... thuis op de bank met kaarsjes aan en een lekker wijntje erbij.

Mijn droomhuis is een opgeruimd huis, zonder de rondslingerende spullen van de kinderen.

Voor ons ook kortweg: Co. Cochillo werkt op ons kantoor, maar is ook regelmatig voor ons op pad. Bijvoorbeeld om bezichtigingen te begeleiden. Afgelopen jaar rondde hij zijn studie Vastgoed en Makelaardij af. Cochillo is nu offi cieel kandidaat-register makelaar taxateur.

gezelligheid, roséwijn en Formule 1 voetbal, een biertje en vissen

Mijn favoriete plek in Zutphen: De IJsselkade. Hier ga ik weleens vissen of genieten van het mooie uitzicht. Naast de IJssel ben ik ook gek op de binnenstad door de gezelli ge horeca en de historische uitstraling.

Mijn droomhuis... Ik ben opgegroeid in een huis van voor 1900 en wil zelf ook niets liever. Ik hou ervan als oude details aan gebouwen bewaard blijven, dit geeft een unieke sfeer. Wel hou ik ervan als de afwerking modern is. Dus een mooie combinatie van jong en oud laten we maar zeggen!

Mijn favoriete plek in Zutphen... Ik heb niet één favoriete plek, maar ik loop graag langs de IJssel en door de uiterwaarden. Door te wandelen ontdek ik nog steeds nieuwe plekjes. Ik heb het geluk dat mijn broer een boot heeft en vanaf het water zie je ook weer nieuwe dingen.

Mijn droomhuis staat in het centrum van Zutphen of net daarbuiten. Met een woonkeuken, houtkachel en een tuin vol met wilde bloemen en veel huisdieren!

Melanie zorgt ervoor dat de administratie, facturatie en boekhouding van ons kantoor goed op orde zijn. Ook re gelt ze een aantal personeelszaken. En als het druk is op kantoor schakelen we Melanie in. Ze springt namelijk moeiteloos bij om het team te helpen.

voetbal, koken en muziek terrassen, een wijntje en de zon

Favoriete plek in Zutphen is mijn nieuwe huis. Heerlijk op de bank met een kopje thee en een goede film. Ik ben een huismus!

Mijn droomhuis is een boerderijtje met ruimte rondom en een paar boerderijdieren. En het staat aan de rand van Zutphen.

5
Dunja Melanie

Waar let ik op tijdens een bezichtiging?

Ga je binnenkort een woning bezichtigen? Veel mensen vergeten door hun enthousiasme goed te kijken naar details. We helpen je daarom met een aantal handige tips om een woning goed te bezichtigen. Doe er je voordeel mee!

Voor de bezichtiging:

• Plan de bezichtiging altijd overdag, want dan zie je plus- en minpunten het beste

• Neem een van onze makelaars mee, die objectief en kritisch meekijkt

• Waar ga je extra goed op letten?

• Stel alvast een lijstje op met een aantal vragen

• Neem een meetlint mee om zelf wat maten op te meten

Tijdens de bezichtiging:

• Hoe is de ligging van de woning?

• Welke voorzieningen zijn er in de buurt?

• Gaan ramen en deuren soepel open?

• Hoe is de staat van het schilderwerk?

• Verwacht je veel te moeten klussen?

• Werkt het water, gas en elektriciteit?

• Informeer even wie je buren zijn

• Maak nog een 2e of 3e ronde door de woning om goed op de details te letten

• Loop ook een rondje door de buurt

Extra tip: Rioolinspectie aanvragen bij ADS. Zie advertentie ADS Rioolreiniging op pagina 15

Voor opmerkingen:

6

Je huis verkopen in Zutphen en omgeving

Als je jouw huis in Zutphen of omgeving wilt verkopen, helpt Hemeltjen Makelaardij je daar graag bij. We doen dat goed en efficiënt. Zo heb je er zelf weinig omkijken naar. En het bezorgt je een fijn gevoel, omdat je weet dat wij ons maximaal inspannen om je huis zo goed mogelijk te verkopen. Zonder gedoe en voor een goede prijs.

Verkoopmakelaar

Onze makelaars Jan Willem en Liontine verkopen jouw huis in 5 stappen. En ons team neemt je veel administratieve zaken uit handen. Je hebt in deze drukke tijd al genoeg te doen. Hieronder lees je meer over onze aanpak.

Stap 1. Kennismaking

Je huis verkopen is best een grote stap. Zeker de eerste keer. Wij helpen je dan ook graag en goed. Persoonlijk contact vinden wij daarbij belangrijk. Ken je Hemeltjen Makelaardij nog niet? Dan maken we eerst kennis. We vertellen dan wat we voor je kunnen betekenen en wat onze manier van werken is. En ondertussen vertel jij ons meer over je huis en over jezelf. Dat helpt ons om jouw huis met een goed verhaal op de huizenmarkt van Zutphen en omgeving te zetten.

Stap 2. Waardebepaling

Hemeltjen Makelaardij is eerlijk en realistisch bij de waardebepaling van jouw huis. We willen dat jouw huis met een goede vraagprijs de huizenmarkt op gaat. Waarom eerlijk en realistisch? Zo zijn wij. Is de vraagprijs te laag, dan doe je jezelf tekort. Vragen we teveel geld? In het ergste geval prijs je jezelf uit de markt. De kans op een soepele en snelle verkoop is dan klein. De waardebepaling is een gratis dienst van Hemeltjen Makelaardij.

Stap 3. Promotie

Jouw huis moet opvallen op de huizenmarkt. Dat doen we met een goede presentatie.

• professionele foto’s

• 360° foto’s

• een video

• plattegronden

• een duidelijke en pakkende omschrijving

Potentiële kopers willen zich een goed beeld kunnen vormen van jouw huis. Binnen ons brede netwerk in Zutphen en omgeving brengen wij jouw huis onder de aandacht. Onder andere via social media, onze website en Funda. Jouw eigen ideeën zijn natuurlijk ook welkom. Samen gaan wij voor het gewenste resultaat!

Stap 4. Onderhandeling en verkoop

Zodra er interesse is in jouw huis, kan het snel gaan. Er volgen bezichtigingen. Dit regelen wij voor je. Als er biedingen komen, bepalen wij samen met jou de onderhandelingsstrategie. Wij gebruiken onze kennis en ervaring tijdens de onderhandeling om tot een goede verkoopprijs te komen. Huis verkocht? Gefeliciteerd! Wij zorgen voor het opstellen van de koopovereenkomst, de begeleiding bij de opleveringsinspectie, het bezoek aan de notaris en natuurlijk de overdracht van de sleutels. Wij regelen het allemaal, zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Stap 5. Resultaat

We hebben samen het gewenste resultaat bereikt: je huis is verkocht. En daarna overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Na afloop bespreken we nog even hoe onze samenwerking is verlopen. We leren graag van tips en wie weet zien we elkaar in de toekomst weer. Je blijft welkom bij Hemeltjen Makelaardij.

7

Coenenspark ontzorgt!

Een nieuwe keuken of badkamer vergt meestal een ingrijpende verbouwing. Laat het daarom over aan de specialist: Coenenspark heeft een ruim en breed assortiment, levert volgens afspraak, monteert zorgvuldig en zorgt dat het werk tot de kleinste details perfect is afgewerkt.

Coenenspark bestaat al ruim 40 jaar. Het is nog altijd een familiebedrijf en dat merkt u direct aan het persoonlijke contact, de manier waarop er met u wordt meegedacht en de betrokkenheid bij de werkzaamheden. Dankzij de kleinschaligheid van het familiebedrijf heeft u één aanspreekpunt van begin tot eind.

8

Openingstijden showroom

Dinsdag t/m vrijdag: 09.30 - 17.00 uur Zaterdag: 09.30 - 16.00 uur Koopavond op afspraak www.coenenspark.nl 0575-517262

Wij nemen hierbij alle zorgen uit handen en kunnen het volgende verzorgen:

• Verrassende keuken of badkamerontwerpen

• Eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals stucwerk, leidingwerk en tegelwerk

• Stipte levering, perfecte plaatsing en afwerking

• Uitstekende service, wij gaan pas weg als u helemaal tevreden bent Kortom, wij bieden het totaalpakket van A tot Z en heeft u speciale wensen? Dan gaan wij graag die uitdaging met u aan!

U bent van harte welkom in onze ruime showroom aan de Gerritsenweg 2c in Zutphen. Wij staan voor u klaar met een deskundig advies en een vers kopje koffie.

9

Jouw bruismoment

Je hebt net je droomhuis gekocht. En kunt niet wachten om over de drempel te stappen en de kurk van de fles te laten knallen. Dan geeft het een fijn gevoel dat alles goed geregeld is. Rust en inzicht. Dat regelen wij voor jou. Bij alle belangrijke momenten in jouw leven. Voor nu en voor later.

12 7418 AA Deventer info@hetnotarieel.nl 0570
Scan de QR-code voor meer informatie
Bergweidedijk
- 619 792
11 In hartje Zutphen vindt u aan Korte Hofstraat 1a het prachtige, monu mentale pand van lifestyle woonwinkel Living and Giving. In onze winkel vindt u de laatste trends voor sfeer en wonen én inspi ratievolle woonideeën. Woonaccessoires die u het gevoel geven van thuiskomen en die de finishing touch zijn van een mooi ingerichte kamer. We hebben toonaangevende merken zoals o.a. Dekocandle, Maison Berger, Biba, PTMD. Dit alles resulteert in een sfeervolle winkel met mooie woonaccessoires, klokken, geurartikelen, tassen, sjaals en cadeau artikelen. Gezellig als je langskomt! Living and Giving Zutphen Korte Hofstraat 1a 7201KH Zutphen 0575 512 102 | www.livingandgivingzutphen.nl Volg ons ook op Facebook & Instagram! Doe het zelf, doe het samen of laat het doen! #Hubohelpt Leestenseweg 10, 7207EA Zutphen | T.(0575) 52 17 96 | zutphen@hubo.nl Openingstijden ma t/m vr 09:00 - 18:00 Za 09:00 - 17:00 Zo Gesloten Je bent bij ons welkom voor al je doe-het-zelf klussen Advies van eigen en échte vakmensen Meter, maken en monteren aan huis 50 jaar ervaring in doe-het-zelven Al jaren een begrip Kwaliteit & menselijke aanpak staan voorop Inspirerende woontrends by Hubo Homed 15% verhuiskorting op alles! Vraag direct de pas aan! Bouw en Klusbedrijf REMCO Bent u op zoek naar een goede vakman? Neem met mij contact op! 06 84358353 | remcoklusser@gmail.com | zutphen |

Een huis kopen in Zutphen en omgeving

Als je een huis wilt kopen in Zutphen of omgeving, wil je een huis dat zoveel mogelijk aan je woonwensen voldoet. En je wilt daar natuurlijk een goede prijs voor betalen. Hemeltjen Makelaardij helpt je daar graag bij.

Aankoopmakelaar

Veel mensen doen een beroep op een aankoopmakelaar. Dat scheelt tijd en energie. Want deze makelaar kent de huizenmarkt goed, let op belangrijke details en onderhandelt over een scherpe prijs. Onze makelaars Jan Willem en Liontine helpen je in 5 stappen aan een nieuw huis.

Stap 1. Kennismaking

Bij Hemeltjen Makelaardij vinden we persoonlijk contact belangrijk. We maken daarom eerst kennis met elkaar. Zo ontdek je onze werkwijze. En hoe meer je ons vertelt, des te beter wij voor je kunnen zoeken. Wij maken een zoekopdracht aan. Ondertussen zoek je zelf natuurlijk ook mee. Jan Willem en Liontine kennen vrijwel elke straat en woning in Zutphen, Warnsveld, Brummen en Eefde. En dankzij onze werkwijze en ons grote netwerk kennen we het woningaanbod in Zutphen en omgeving erg goed.

Stap 2. Onderzoek

We kijken niet alleen naar de prijs. In veel gevallen is er ook wat onderzoek nodig. Je wilt namelijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Hoe is de bouwkundige staat? Zijn er bijzondere lasten en/of beperkingen?

Ook de financiering is belangrijk. We werken daarom samen met betrouwbare hypotheekverstrekkers. Onderzoek afgerond? Dan zijn we klaar voor de volgende stap.

Stap 3. Advies

Je krijgt bij ons een eerlijk advies. De aankoop van een nieuw huis is een serieuze stap. Dat beseffen wij ons maar al te goed. Wij kijken daarom goed met je mee of de vraagprijs van jouw nieuwe huis realistisch is. Is het de juiste prijs? Welke kosten kun je nog verwachten met een verbouwing of bij kleinere klussen? Hoe verhoudt de waarde van het huis zich tot de regio? We geven een advies waar je mee verder kunt. Het gaat om jouw woonplezier en tevredenheid. Daar werken wij hard voor: jij tevreden, wij tevreden.

Stap 4. Aankoop

De aankoop van een nieuw huis vraagt om scherp onderhandelen. Dat doet Hemeltjen Makelaardij voor je. Bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Dan volgt nog wel een belangrijke taak: de administratieve afhandeling van jouw aankoop. Wij ronden de onderhandeling en de daadwerkelijke transactie keurig voor je af. Jij maakt alvast plannen en verhuisschema’s. Wij regelen alle formaliteiten voor je.

Stap 5. Resultaat

Een nieuwe woonplek waar je prettig kunt wonen. Daar gaan we samen voor. Met aandacht voor jouw (t)huis.

12
 rchitect g e r t o n d m e n idee ontwerp realisatie  06 44 56 44 10  info@gdarchitect.nl Weg naar Laren 74 7203 HN Zutphen 0575 541 651 info@wbrock.nl KLEIN OF GROOT IEDER BOUWPROJECT IS EEN TOEKOMSTDROOM T. 06 16 61 25 44 • www.rbzvloeren.nl

Huis taxeren

Om de juiste waarde van een woning te bepalen is veel specifieke kennis nodig. Bijvoorbeeld op bouwkundig gebied. Jan Willem en Liontine hebben deze kennis en ervaring. Ook kennen zij de lokale en regionale woningmarkt goed. Zij helpen je dan ook graag met een goede en betrouwbare taxatie.

Situaties waarbij een taxatie nodig is

• Je gaat verhuizen of je staat op het punt een huis te kopen; de hypotheekverstrekker vereist daarbij een taxatierapport

• Je wilt jouw huis aanpassen of verbouwen en je hebt daarvoor een taxatierapport nodig

• Vanwege een scheiding verandert jouw woonsituatie

• Je krijgt te maken met successierecht (erfbelasting) en je hebt daarbij een taxatierapport nodig

Is een van deze situaties voor jou van toepassing? Of is er een andere reden dat je een taxatie wilt laten doen? Hemeltjen Makelaardij is je met een betrouwbare taxatie graag van dienst.

Wij werken daarvoor samen met het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). De meeste (NHG) geldverstrekkers wensen tegenwoordig alleen nog maar gevalideerde taxatierapporten te ontvangen. Dat kan Hemeltjen Makelaardij voor je verzorgen. En als een geldverstrekker genoegen neemt met een niet gevalideerd taxatierapport, dan verzorgen wij dat ook voor je.

Hoe gaat dat, een taxatie?

Nadat duidelijk is waar je een taxatierapport voor nodig hebt, maken wij een afspraak met je om jouw huis vakkundig te taxeren. Tijdens de taxatie letten wij onder andere op de volgende zaken:

• de inhoud en oppervlakte

• de staat van onderhoud

• de constructie en de gebruikte materialen en de kwaliteit daarvan

• verplichtingen en rechten die rusten op het onroerend goed en de ondergrond

• de ligging en de omgeving

14
15 ‘Nederlands grootste dienstverlener in ontstoppen, reinigen, inspecteren, repareren, vernieuwen en renoveren van rioleringen & leidingen.’ Marsweg 105, 7202 AT Zutphen 0575 - 44 11 12 info.ads@vandervelden.com www.ontstoppingsbedrijf.nl Wijmaken verhuizenmogelijk. www.lammersverhuizingen.nl H.Lammersverhuis-entransportbedrijf DeStoven19 - 7206AZZutphen T 0575–523550 E info@lammersverhuizingen.nl I www.lammersverhuizingen.nl Mogelijkheden zijn: • Particuliere verhuizingen • Senioren verhuizingen • Project verhuizingen • Diverse opslagcapaciteiten • De verhuiswinkel • Handyman Onze Bart de Vries de tuinman voor alle klussen in en om uw huis www.bartdevriesdetuinman.nl 06 - 54 65 01 64 0575 – 513523 • www.almawooninterieur.nl Vloeren • Gordijnen • Zonwering • Raam Deco TOYOTA-WAGENMAKER.NL WAGENMAKER APELDOORN Steenbokstraat 3 055-5396666 DEVENTER Solingenstraat 1 0570-510666 ZUTPHEN Brinkhorst 7 0575-572020 Check hier ons aanbod Tevens inname van: • Bouw- en sloopafval • Hout, puin, grond en asbest Adres: Joppelaan 81 7215 AD Joppe Contact: Tel:. 0575 49 43 08 info@depoortejoppe.nl www.depoortejoppe.nl

Waardering

Dagelijks doen wij er alles aan om de aankoop, verkoop of taxatie van woningen goed te laten verlopen. Daarbij hoort natuurlijk ook de administratieve en financiële afhandeling.

We zijn trots op de positieve waardering voor ons werk. Op Funda laten opdrachtgevers regelmatig een beoordeling achter. Zowel kopers als verkopers waarderen onze dienstverlening met een 9.1. We hebben een paar beoordelingen verzameld.

9.3

Fijn persoonlijk contact! Ze voorzien van goede adviezen. Ouderwets hard werkende mensen die de markt kennen. Een aanrader voor Zutphen en omgeving.

9.8

Heel benaderbaar, prettig contact zowel naar de verkopende partij als met de kopers. Daarmee echt een betrokken makelaar op spannend moment in je leven.

9.0

Na een 1e prettige kennismaking waarop ik mij zeer op mijn gemak voelde het startsein gegeven om de ouderlijke woning te verkopen. Het is een warm en fantastisch team die je van alle ontwikkelingen op de hoogte houdt en de tijd neemt voor al je vragen. Huis was snel verkocht dankzij hun goede inzet. Top team, top makelaar!

9.8

Het was een hele prettige ervaring. De samenwerking van het team van Hemeltjen Makelaardij was echt top! Een superteam met enthousiaste medewerkers. Ze hebben als team ons huis verkocht. De communicatie verliep erg fijn. We konden altijd terecht met onze vragen via de telefoon of via de app. Ook de terugkoppeling na de bezichtigingen was erg prettig. De verkoop ging snel en tegen een prima prijs. Fijn bedrijf, met fijne mensen. Dank Jan-Willem, Cochillo en Mariska. En speciale dank aan Dunja die op haar eerste dag van haar vakantie ons huis nog heeft verkocht.

10

Toen wij ons huis wilde gaan verkopen, zij we via via (goede verhalen) bij Jan Willem terecht gekomen. Vanaf dag één heeft hij, en zijn team voor ons klaar gestaan. Het team, waaronder Mariska, konden wij altijd benaderen met onze vragen en wij kregen het gevoel altijd serieus genomen te worden. We hebben dit als enorm fijn ervaren! De verkoop van ons huis ging erg vlot en we zijn enorm tevreden met de wijze waarop dit is gegaan. Deskundig, vriendelijk, en bereid om het meest haalbare te doen voor de klanten. Wij raden deze makelaar absoluut aan!

8.3

Vanaf het kennismakingsgesprek was er een goede klik. Duidelijke uitleg over dienstverlening en wederzijdse verwachtingen. Tijdens de zoektocht eerlijk advies over voor- en nadelen van door ons bezichtigde woningen. De communicatielijn was kort en bereikbaarheid prima. Toen onze ideale woning voorbij kwam voelden we de betrokkenheid van Jan Willem bij het biedingsproces. Dit heeft dan ook geleid tot een succesvolle aankoop. Transparante prijs voor verleende diensten – geen kleine letters. Helemaal prima!

16

Eindelijk je

droomhuis gevonden?

Wil je weten wat je financiële mogelijkheden zijn? Ons team staat graag voor je klaar. Wij zijn al 25 jaar actief in Zutphen en vanaf 1 oktober 2022 zijn wij gevestigd op de Stationsstraat 6.

Maak een afspraak op hypotheker.nl/zutphen of bel ons op (0575) 545 028

17
Zutphen Stationsstraat 6 (0575) 545 028

Hypotheekadvies

Een hypotheek sluit je af voor een groot deel van je leven. Het is daarom van belang dat je je goed laat informeren door de bank, een tussenpersoon, adviseur of je eigen makelaar. Een hypotheek los je verplicht af. Momenteel is er nog wel sprake van hypotheekrenteaftrek. Waardoor je via je belastingaangifte een deel van je maandlasten terug krijgt.

Notaris

Bij de aan- en verkoop van een woning stelt de notaris de leverings- en hypotheekakte op en verzorgt het kantoor de financiële afwikkeling. Ook helpt de notaris bij het opmaken van een testament en/of samenlevingscontract.

Bouwtechnisch Adviesbureau

Heb je je zinnen gezet op een woning, maar heb je twijfels over de kwaliteit? In dat geval is het zéér raadzaam om een bouwtechnisch adviseur in te schakelen om wat meer zekerheid over de kwaliteit te krijgen. Een bouwtechnisch adviseur kan jou ook informeren over de te verwachten kosten op de korte en lange termijn.

Verbouwplannen in en rond het huis De economie in Nederland trekt aan. Dit betekent dat bedrijven als bijvoorbeeld de schilder, stukadoor, aannemer en hovenier ontzettend druk zijn. Wanneer je iets in of rond jouw huis gedaan wilt hebben, moet je er rekening mee houden dat deze bedrijven op dit moment vaak met een wachtlijst werken. Informeer dus tijdig wanneer je verbouwplannen hebt. Ook is het belangrijk om tijdig te informeren naar voorschriften en/of vergunningen.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Kom je voor de aankoop of verbetering van jouw woning in aanmerking voor NHG, dan betaal je een lagere hypotheekrente en is er een vangnet voor als je door omstandigheden jouw huis moet verkopen. Wanneer de opbrengst dan te laag is om de restschuld af te lossen, betaalt het Waarborgfonds Eigen Woning het verschil aan de geldverstrekker. NHG heeft de kostengrens van 2023 vastgesteld op € 405.000. Vraag jouw adviseur naar de mogelijkheden.

Medische specialisten

Informeer jouw arts, tandarts, opticien of andere medische specialisten tijdig dat je gaat verhuizen en stuur ze jouw nieuwe adresgegevens op tijd toe.

Verzekeringen

Informeer verzekeraars tijdig over jouw verhuizing. Denk ook aan de verzekering van jouw nieuwe woning voor de overdrachtsdatum!

Gas, water en licht

Zorg ervoor dat je de levering van gas, water en licht tijdig opzegt of door verhuist

Meterstanden

Op de dag van het transport wordt de woning samen met de verkoper(s) en koper(s) geïnspecteerd. Tijdens de inspectie worden de meterstanden van het gas, water en elektra opgenomen en genoteerd op het inspectieformulier.

Sleutels

Je kent het wel, je hebt sleutels rondslingeren, waarvan niemand nog weet waar ze voor zijn. Zoek jouw sleutels op tijd uit en voorzie ze van labels

18
Tips & weetjes

Jouw waardemoment

Een stevige notariële basis en adviezen om op te bouwen. Dáár zit de echte waarde voor jouw onroerend goed. Projectontwikkeling, grondtransacties, splitsen in appartementsrechten, nieuwbouwprojecten. Commercieel vastgoed is voor ons meer dan bekend terrein. We adviseren je met creativiteit en snelheid. Tot in de details.

Bergweidedijk 12 7418 AA Deventer info@hetnotarieel.nl 0570 - 619
792
Scan
voor
informatie
de QR-code
meer

Wil je een huis kopen? Ik help je graag!

Of je nu droomt van je eigen plek, groter wilt wonen of juist kleiner. Het is belangrijk dat een hypotheek bij jouw situatie past. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Dit kan waar en wanneer het jou uitkomt. Via een videogesprek, telefonisch of op kantoor. Iedere situatie is uniek. Ik help je graag stap voor stap op weg om jouw woonwensen te realiseren.

Persoonlijk advies én het gemak van online

Sinds de eerste Corona lockdown ben ik omgeschakeld naar een nieuwe manier van werken. Vanaf mijn zolderkamer ben ik gestart met online hypotheekgesprekken. Zo heb ik ontzettend veel mensen op een persoonlijke manier kunnen helpen met hun woon- en hypotheekvraagstukken. Waar een gesprek via een beeldscherm vroeger afstandelijk leek, ervaar ik dit als een mooie toevoeging aan onze dienstverlening. De combinatie van online en fysieke afspraken wordt door onze klanten als waardevol ervaren.

Duurzaam wonen

Een betere woontoekomst betekent verduurzamen. Ieder huis kan energiezuinig zijn, of het nu gaat om een nieuw of bestaand huis. Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening en verhoog je je wooncomfort. Je levert daarnaast een bijdrage aan een beter milieu en mogelijk stijgt je woningwaarde ook nog eens.

Wil jij je woning verduurzamen?

Met de huisscan van homeQgo krijg je direct inzicht in de energiebesparende maatregelen die jij kunt nemen. Daarbij krijg je ook een inschatting van de kosten en terugverdientijd. Als Adviseur Duurzaam Wonen kijk ik graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Ik hoop je snel te spreken!

Niels Ronk Financieel adviseur

Vragen? Bel of app Niels via 06-25379886
21 Accountants & Bedrijfsadviseurs AA C C Kijk op aacc.nu of bel 055 - 368 55 55 Vaste waarde voor elke ondernemersfase Accountants & Bedrijfsadviseurs AA C C AACC is al meer dan 45 jaar hét adres voor advies en ondersteuning op het gebied van: online salarisverwerking en personeelsadministratie financiële planning accountancy fiscale aangiften en advisering Gevestigd in het Emerhuys in Zutphen.

Prachtig Zutphen

Wij zijn dol op de stad Zutphen. Veel historische panden, hofjes waar de tijd lijkt stil te staan, unieke boetieks en echte speciaalzaken. En er is volop cultuur, natuur en gezellige horeca. De gemeente Zutphen telt ongeveer 50.000 inwoners.

Fietsen en wandelen

Rijksmonumenten en unieke gevels Zutphen is een Hanzestad en wordt al ongeveer 1.700 jaar bewoond. Daarmee is Zutphen een van de oudste steden van Nederland. Dat merk je als je door de binnenstad loopt. Op de Markt, in de Lange Hofstraat en de tal van omliggen de straatjes staan samen ruim 400 rijksmonumenten. De prachtige panden hebben unieke gevels en zorgen ervoor dat veel toeristen hun ogen uitkijken.

Winkelen en cultuur

In het sfeervolle centrum tref je veel winkels, unieke shops, originele boetiekjes en ook regelmatig een kunstgalerie. Op donderdagochtend en op zaterdag is er een grote markt in het centrum. Een bezoek aan het stedelijk muse um van Zutphen of de Walburgiskerk mag niet ontbreken op je lijstje met activiteiten. Daarna beland je vast en zeker op een van de gezellige terrassen voor een welverdiend hapje en drankje.

Zutphen ligt pal aan de IJssel en aan de rand van zowel de Veluwe als de Achterhoek. Dat maakt Zutphen tot het ideale vertrekpunt voor heerlijke fiets- en wandeltochten in de natuurlijke en waterrijke omgeving. Ook in de stad zijn er diverse stadswandelingen mogelijk, met of zon der gids is er altijd wat te beleven. Of wat dacht je van een rondvaart over de Berkel en de Zutphense grachten?

Warnsveld

Sinds 2005 is de gemeente Warnsveld overgegaan in de gemeente Zutphen. Het groene dorp Warnsveld, aan de oostzijde van Zutphen, heeft niet alleen een mooie dorpskern, maar ligt ook aan de rand van prachtige na tuurgebieden. Kastelen, landgoederen en uitgestrekte bossen liggen vlakbij.

De gemeente Zutphen is een prachtige plek om te wonen. Onze medewerkers vertellen er graag meer over!

22

Verhuis checklist

Twee maanden voor de verhuizing: Eventueel huur opzeggen; Verhuisservice gebruiken; Beginnen met opruimen; Internet en televisie overschrijven; Informeren bij BSO, kinderdagverblijf of school in nieuwe woonplaats; Vloerbedekking, meubels en wandbekleding kopen; Afspraak maken met schilder en of stukadoor; Bij verbouwingsplannen bouwkundig adviesbureau inschakelen;

Een maand voor de verhuisdag: Verhuisberichten uitsturen; Verhuisdozen laten brengen; Nieuwe adres doorgeven bij bestellingen; Verhuisbedrijf of autoverhuurbedrijf regelen; Vrienden en/of familie om verhuishulp vragen; Electra en gas opzeggen en/of verhuizen; Spullen opruimen die niet meeverhuizen;

Paar weken voor de verhuizing: Adreswijziging regelen bij instanties en bank; Gas- en waterlevering opzeggen en aanvragen; Cv-onderhoud en glazenwasser opzeggen; Belangrijke documenten opbergen; Inschrijven bij nieuwe gemeente; Schoorsteen laten vegen; Garantiebewijzen/handleidingen klaarleggen; Kinderen opgeven bij nieuwe BSO/kinderdagverblijf/school; Gereedschap benodigd bij verhuizing apart houden; Bij de buren geleende spullen terugbrengen; Inplannen schoonmaken nieuwe huis; Afspraak maken ophalen grofvuil;

De week voor de verhuizing: Bibliotheekboeken terugbrengen; Afspraak maken voor het onderbrengen van de kinderen/huisdieren bij de verhuizing; Sleutels bijmaken en sleutels terugvragen aan buren en familie;

VVE (appartement) inlichten; Stickers op verhuisdozen plakken; Spullen inpakken die al ingepakt kunnen worden; Diepvries leeghalen en ontdooien; Parkeerruimte op de verhuisdag regelen; Ophalen afval op ophaaldag gemeente; Eten en drinken regelen voor verhuisdag; Schoonmaakspullen en vuilniszakken halen;

Dé grote dag zelf: Meterstanden opnemen, waterleiding aftappen bij vorst; Zorg voor voldoende geld op zak; Bewaar wat dozen voor de laatste spullen; Sleuteloverdracht; Trommelbeveiliging wasmachine aanbrengen; Belangrijke zaken bij u houden; Sluit ramen en deuren goed; Houd uw legitimatiebewijs bij de hand;

Na de grote dag: Controleer op verhuisschade; Verhuisdozen retour zenden;

Het WoningMagazine een uitgave van: World International Media BV te Apeldoorn T. 055 - 203 20 95 | info@wi-media.nl | www.wi-media.nl

23
WIJNBAR
www.nicenik.nl | @nicenikwineandfood
& BISTRO Sprongstraat 16 Zutphen
Good food is all the sweeter when shared with good friends and good wine.
hemeltjenmakelaardij.nl Nieuwstad 33 | 7201 NL | Zutphen | 0575 - 746013
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.