Page 1

BUREN B!zonder

1 & 2 juni kunst kijken in bijzondere Betuwse ateliers Al 10 jaar lang organiseert Buren B!zonder een kunstroute langs diverse ateliers in de dorpskernen van de gemeente Buren.

Dit moet gevierd worden!

We willen er met zijn allen iets bijzonders van maken en stellen voor kunstliefhebbers opnieuw 20 ateliers open op zaterdag 1 en zondag 2 juni van 11-17 uur. Lokale kunstenaars vertellen hen graag over hun kunstwerken, de manier waarop ze gemaakt zijn en het waarom achter hun kunstwerken. Een uniek moment dus om eens wat meer over de kunstenaar en zijn werk te weten te komen! Natuurlijk zijn de kunstwerken ook direct bij de kunstenaars te koop. 33 beeldend kunstenaars bieden op 20 locaties in de gemeente Buren een grote diversiteit aan kunstwerken: schilderijen-zowel realistisch als abstract-, beelden, keramiek, grafiek, fotografie en sieraden. Naast de lokale kunstenaars nemen ook weer gastkunstenaars uit het hele land deel aan de open atelierroute. Van 11-17 uur kunnen kunstliefhebbers de ateliers gratis bezoeken en krijgen een gastvrij ontvangst met een lekker kopje koffie of thee. De ateliers zijn gelegen in de stad Buren, Asch, Kerk-Avezaath, Beusichem, Zoelmond, Ravenswaaij, Maurik, Ingen, Ommeren en Lienden. Het bijzondere aan de route ateliers zijn veelal op mooie de kunstenaar laat zich wel deelnemende ateliers zijn te kleuren.

is ongetwijfeld ook de ligging van de locaties. De Betuwse plekjes te vinden en niet toevallig, want eens inspireren door zijn landelijke omgeving. De herkennen aan een banier in de Buren B!zonder-

KUNST IN UITVOERING De deelnemende ateliers zijn weer het middelpunt: elke kunstenaar organiseert een extra activiteit in zijn/haar atelier ter gelegenheid van het jubileum. Dat kan een demonstratie edelsmeden zijn, een proefworkshop schilderen of beeldhouwen of een interessante lezing over de helende werking van kunst. Ook kun je op diverse locaties van life muziek genieten, zoals bijvoorbeeld op de overzichtstentoonstelling in Buren bij Studio de Heuf en bij het atelier van Danielle Jaspers in Ommeren. Misha Blom schrijft voor de gelegenheid zelfs een speciaal nummer met zijn broer en zus! Het complete programma staat vanaf eind mei op de website www.kunstrouteburen.nl De overzichtstentoonstelling is dit maal in Studio De Heuf van Misha Blom in Buren, naast het atelier van Lydia van den Heuvel, in een prachtige rijksmonumentale boerderij op Tielseweg 1. Daar is van alle deelnemers een kunstwerk te bezichtigen en kan het publiek aan de hand van de opgedane impressies een route samenstellen. Natuurlijk kan dat ook aan de hand van de site www.kunstrouteburen.nl.

SECRET POSTCARDS Tevens is er een unieke groepsexpositie van mini kunstwerken; de zogenaamde secret postcards. Tegen een vriendelijke prijs van 25 euro is een klein kunstwerk ter grootte van een ansichtkaart te koop; van alle deelnemende kunstenaars 3. Pas bij aankoop wordt prijs gegeven van welke kunstenaar de aankoop is.

LOTERIJ: MAAK KANS OP HET WINNEN VAN EEN KUNSTWERK T.W.V. 500 EURO Buren B!zonder biedt het publiek ook de mogelijkheid een kunswerk te winnen. Voor slechts € 5,- kan men op alle bezoekadressen een lot kopen. Men maakt dan kans op een kunstwerk ter waarde van ca. € 500,- naar eigen keuze. De kunstwerken zijn tijdens het weekend te bewonderen in de ateliers of op de overzichtstentoonstelling. Meer informatie is te vinden op de website.


DANIELLE JASPERS: www.daniellejaspers.nl

INEKE SCHOKKER

RAIMONDA GRIKSAITÈ: www.romandagriksaite.com

MARGA JANSSEN: www.el-fuego-mozaiekkunst.nl

ASTRID BAKKUM: www.astridbakkum.nl

SUZANNE HUIJS: www.suzannehuijs.nl

ANJO DE JONG: www.anjodejong.nl

Vacaza editie04 Artikel Kunstroute voorbeeld  

Al meer dan 10 jaar lang organiseert Buren B!zonder een kunstroute langs diverse ateliers in de dorpskernen van de gemeente Buren.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you