APRIL 2022 - UIT IN EINDHOVEN

Page 1

APRIL 2022

EYECATCHERS • PHILIPS GRAPHIC ART 1910-1965 • PHILIPS MUSEUM

IN EINDHOVEN

THE END OF INFINITY STRP Festival

DAG VAN DE AMATEURKUNST in CKE en De Heuvel


APRIL 2020

WOORD VOORAF

Muziek heelt

MUZIEK

et het Concert for Peace maakte Muziekgebouw Eindhoven de gewenste wereldlijke verzachting voelbaar met muziek. Muziek heelt, en dat is universeel. Door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd om vanuit cultuur solidariteit te betuigen. Op h-artforukraine.nl zie je hoe

THEATER

3

MUZIEK

5

FILM

9

CULTUUR+

10

Club Guy & Roni & NNT, Laura van Dolron en Koefnoen: de spotlights staan weer aan!

Klassieke orkesten, bands en gezelschappen geprogrammeerd door Philharmonie Zuidnederland en Muziekgebouw; dan weet je dat je goed zit. Interview met Jeroen Smits van Muziekgebouw Eindhoven.

De films in Natlab hebben vaak net wat extra’s. Q&A’s met de regisseurs bijvoorbeeld of een aftertalk met Lucas de Man.

Schouwburg Amstelveen bijvoorbeeld het Les Kurbas Academic Theater in Lviv steunt. Dit theater vangt vluchtelingen op en helpt hen over de grens te komen. De schouwburg verdubbelt het

Wanneer oneindigheid toch eindigt. Het thema van STRP 2022 geeft food for thought. Verder inspirerende lezingen in de Bibliotheken van Eindhoven en omgeving.

gedoneerde bedrag voor alle deelnemende locaties. Eindhovense initiatieven worden vaak kort van tevoren bedacht en in het leven geroepen. Wij vermelden ze in onze wekelijkse nieuwsbrief met

Uit tips en op social media. Zo vestigen we aandacht op de Interview Sandra van Gerwen en Elke Veltman CKE Dag van de Amateurkunst (pagina 15).

hartverwarmende acties die worden gestart. Het is het minste dat we kunnen doen. Daarnaast blijven we overtuigd van de helende werking die breder, van het gehele programma uitgaat. Of je nu een tot stilstand komt bij het beluisteren van een concert: als de tekst je raakt, voel je eventjes verzachting, en meer dan ooit dat je leeft. het mooiste, rauwste, meest verfijnde of feelgood tot zich nemen. Dag in, dag uit, kijk maar eens in de agenda. Als vanouds, wil ik bijna zeggen. Want was dat maar waar.

Lidy Lathouwers

Hoofdredacteur

12

KIDS

16

AGENDA PODIA & EXPO

17

Philips Museum, Van Abbe, MU Hybrid Art House, Kazerne, T56 en Kruisruimte – zullen we april voortaan gewoon de expositiemaand noemen?

mooie voorstelling ziet, geraakt wordt door een krachtige expositie,

In April is de uitkrant echt weer goed gevuld. Wie wil kan elke avond

EXPO

Ga uit, blijf aan!

Muzikale voorstelling voor de allerkleinsten: Japie het Apie. Go Kids uitjes in Regio Eindhoven.

Het hele aanbod overzichtelijk op een rijtje.

COVER APRIL 2022

MENS & STAD – TIJD VAN JE LEVEN –

Steendruk & mooie affiches

EYECATCHERS • PHILIPS GRAPHIC ART 1910-1965 • PHILIPS MUSEUM

IN EINDHOVEN

TEKST TEKST TEKST Natlab

Met Affichekunst maakte Louis Kalff Philips tot sterk reclamemerk. Expo Eyecather in het Philips Museum. Zie ook pagina 12.

TEKST TEKST TEKS Parktheater

Coverbeeld © Philips Museum

Na veel regen- en stormachtige dagen waar bijna niemand meer blij van werd, liet maart zich van de goede kant zien met onverwacht veel heerlijk zonnige uren. Corona heerst nog wel, maar beheerst ons leven niet meer, op een enkel regeltje na. Op een zonnige middag besloten we om naar het Steendrukmuseum in Valkenswaard te gaan. ‘Het kan weer, zónder aanmelden en mondkapje. Hoe prettig. Op het Oude Spoorbaantracé dat loopt van Waalre naar Valkenswaard ervaren we de rust en de mooie natuur die voorzichtig weer tot bloei komt. Het is heerlijk fietsen (of wandelen) op dit pad: je rijdt door de bossen, er is geen autoof gemotoriseerd verkeer en links en rechts zijn bankjes om van de omgeving en rust te genieten. We zien dat er maatregelen genomen zijn voor behoud van de fauna in deze omgeving, er zijn tunnels en schermen. Veiligheid alom voor mens en dier! In het Steendrukmuseum bezoeken we een expositie van Privat Livemont, een Art Nouveau schilder-/decorateur, die, net als Mucha, vooral bekendheid genoot om zijn affiches. Affiches, die stuk voor stuk zó mooi zijn! Zeer interessant is de uitleg over de steendrukkunst. Een ambacht dat zo’n 200 jaar geleden werd uitgevonden door Aloys Senefelder en dat steeds aan nieuwe uitvindingen in de drukkunst

onderhevig was. Uiteindelijk resulterend in de ontwikkeling van de huidige computer. Daar hebben we nooit eerder bij stilgestaan. We hebben het geluk dat een vrijwilliger in het atelier bezig is met steendruk. Hij laat ons zien wat er allemaal nodig is om tot een afdruk in één kleur te komen. Voor iedere afdruk opnieuw zijn veel handelingen nodig en het bedienen van de steendrukmachine is ook geen eitje. Maar is de steen eenmaal getekend en behandeld, dan kun je er zoveel afdrukken mee maken als je wilt. Wat een verschil met de huidige drukkunst! Thuis kunnen we met één druk op de knop afdrukken met alle kleuren van de regenboog, zo uit de printer laten rollen. Na bezoek aan het museum is het goed toeven op een van de vele terrasjes op de markt van Valkenswaard alvorens aan de terugtocht te beginnen.’

De expositie van Privat Livemont is nog te zien t/m 31 juli 2022

De seniorenredactie van Uit in Eindhoven schrijft over culturele activiteiten waar net iets extra’s wordt georganiseerd. Rust in het programma, informatie, persoonlijke aandacht, eten, drinken of vervoer. Er wordt veel moois georganiseerd in Eindhoven en we delen dit graag met u.

Antoon Weemer, Renée Peper & Eugènie Suys

2


APRIL 2022 PARKTHEATER • 20.30 U • TONEEL

Paulina Matusiak

DO 7 APRIL

Theatergroep Suburbia

Mamma Medea

Het verhaal van Medea kent een onvermijdelijke en afschuwelijke ontknoping die iedereen kent. Maar hoe is zij tot die daad gekomen? Tom Lanoye schreef een volstrekt eigen versie van de Griekse tragedie; Mamma Medea. Het meeslepende verhaal van koningsdochter en liefhebbende moeder Medea blijft altijd actueel. Wat doe je als je voor een onmogelijke keuze komt te staan? Mamma Medea is een kleurrijk stuk, geschreven in een prachtige en speelse taal en gaat over zoveel meer dan die ene daad. Dit is ook het verhaal van een grote liefde die stukloopt op onoverbrugbare grenzen. Over hoe uitsluiting en verraad een storm ontketenen die zijn weerga niet kent. Regisseur Olivier Diepenhorst brengt in zijn kenmerkende energieke en warmbloedige stijl de verschillende personages tot leven.

PARKTHEATER • 20.00 U • SHOW

Floris Heuer

ZA 9 APRIL

Ashton Brothers

A Medicine Show Bruisend van energie brengen de Ashton Brothers hun succesvolle Medicine Show terug naar het theater. Dus: de stoelriemen mogen weer vast want hier zijn de Ashton Brothers. Zoals altijd rebels, onverschrokken, muzikaal en hilarisch. Met een ongeëvenaard medicijn tegen de misère want lachen is gezond!

ZO 10 APRIL

CKE • 12.30 - 15.30 U & 16.00 - 17.00 U • WORKSHOP • GRATIS

Eindje AAN | Hidden Theatre

Voor alle theaterspelers en -liefhebbers Workshop van 12:30-15:30 u Voorstelling in de stad van 16:00-17:00 u Locatie(s): CKE + diverse locaties in stadcentrum

Hidden Theatre brengt verrassende theaterscènes op onverwachte plekken in de stad. In één middag leer je de benodigde technieken en heb je meteen een optreden. In de workshop ‘de vloer op’ ga je aan de slag met het maken van een korte theatervoorstelling. Nog dezelfde middag ga je deze laten zien aan het Eindhovense publiek. Je wordt begeleid door een (of meerdere) professionele theaterdocent(en). In 3 uur werk je samen toe naar een korte (straat)theaterscène. Aan het eind van de middag ga je de stad in om jouw scène te spelen voor publiek wat op dat moment aanwezig is. Spannend, leerzaam én leuk!

DO 14 APRIL

AMATEUR KUNST

Aanmelden kan tot en met woensdag 9 maart. Meld je aan via amateurkunst@cke. nl met vermelding van ‘Hidden Theatre’, je naam, emailadres en telefoonnummer. www.uitineindhoven.nl/agenda/ 4195537239/eindje-aan-hidden-theatre

PARKTHEATER • 20.00 U • TONEEL

Witch Hunt

Samen met Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni maakt Eline Arbo Witch Hunt, een interdisciplinair, muzikaal en innovatief werk over heksen van toen en die van nu. De periode van heksenjachten in West-Europa viel samen met het oprukkende kapitalisme en de komst van het patriarchaat. Met dit nieuwe denken brokkelde de manier van denken over gelijkwaardigheid en samenleven langzaam af. Maar wat zijn we daarmee eigenlijk kwijtgeraakt? Dat inspireerde toneelschrijver Hannah van Wieringen tot het schrijven van Witch Hunt. Overtuigd van het belang van het vrouwelijk perspectief op de grote uitdagingen van onze tijd, schreef Van Wieringen een nieuwe toneeltekst over de moed om dat wat we kwijt zijn geraakt in de ogen te kijken. Door heden en verleden tegelijk op het toneel te zetten, toont de voorstelling hoeveel in 500 jaar is veranderd, en hoeveel ook niet.

Haly

Eline Arbo | Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni

3


APRIL 2022

Anne van Zantwijk

DO 23 14 JULI APRIL T/M 2 SEPTEMBER NATLAB • 20.30 U • CABARET

Johan Goossens

Kleine pijntjes Jong als hij zich voelt en overkomt, zou je niet zeggen dat Johan Goossens inmiddels de veertig nadert. Toch kreunt hij steeds vaker als hij even gaat zitten. En als er niemand in de buurt is, ontsnapt hem soms een ‘hèhè...’. Ook kan Johan stiekem genieten van vloerverwarming. Maar kan hij zich tegen dit verval verzetten? Kom je eigen kleine pijntjes een avondje vergeten met zijn heerlijke voorstelling!

DO 21 APRIL

NATLAB • 20:30 U • THEATERCONCERT

Laura van Dolron

poëtisch theaterconcert!

Geen verhaal

Een avond met Laura van Dolron is altijd een bijzondere avond, een avond die je niet licht vergeet. Vanavond brengt ze een poëtisch theaterconcert, zonder verhaal, maar toch zoveel betekenis. Vol stiltes en taal, over liefde en loslaten. Over wat ons bindt in plaats van scheidt. Voorbij meningen en het eigen gelijk, dichter bij elkaar. Kom en geef je even over aan Laura.

Annelien Nijland

APRIL

CONCERTEN 01 HAVEN: SLAUGHTERHOUSE II 04 BASS EVENT W/ TOKYO MACHINE

02 GRINDHOVEN 04

W/ WOLFBRIGADE + RECTAL SMEGMA AND MORE

06 FERRY ZANDVLIET 04

HOE DE FUCK OVERLEEF JE EEN TERRORISTISCHE AANSLAG?

15 HAVEN 30HOURS EDITION 04 30 HOURS OF HOUSE MUSIC TO MINIMAL TO TECHNO

VR 22 & ZA 23 APRIL

17 SHAI HULUD 04

PARKTHEATER • 20.00 U • SHOW

SUPPORT: DAGGER THREAT + SWELL

Koefnoen - Owen Schumacher, Jeremy Baker & Paul Groot

22 HAVEN: APEX EXCLUSIVE 04

Koefnoen Live

HARDSTYLE

Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekken de mannen van Koefnoen nu met hun persiflages, types en imitaties het theater in: helemaal live! In rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes storten Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot zich in een scherpe, wervelende, satirische theaterrevue over veranderen, vernieuwen of vastroesten. In deze theaterversie zie je up-to-date en fonkelnieuw materiaal, vertolkt door vertrouwde types als happy single Ipie, stijl en klasse-icoon Nesrin, de luidruchtige corps-studentes Fleur en Madelon, recreatief gebruiker slash

22 HAVEN: BUNKER BASS 04 DRUM & BASS

23 GUTS & GLORY 04 JERA ON AIR BANDBATTLE

23 EMO NIGHT MAINLAND 04

sekswerker Annet en het onverwoestbare ANWB-koppel Okko en Eus.

YOUR FAVO EMO PARTY

24 KONVENT 04

SUPPORT: LIVLØS + HIRAES

29 HEF 04 Mark Engelen

W/ NEXT STAGE TALENTS

DYNAMO-EINDHOVEN.NL CATHARINAPLEIN 21 / 5611 DE EINDHOVEN

4


VR 1 APRIL

MUZIEKGEBOUW • PHILHARMONIE ZUIDNEDERLAND • 20.15 U • KLASSIEK

Ein deutsches Requiem

Muziek van hoop en troost

Simon van Boxtel

APRIL 2022

‘Zalig zij die leed dragen, want zij zullen getroost worden’ zingt het voltallige koor nadat de rustig dalende melodie is uitgeklonken. En wat troost beter dan de innige muziek van Johannes Brahms’ Ein deutsches Requiem? Geen requiem bedoeld om de doden te beklagen, maar om de levenden te helpen treuren en hen troost te geven. Samen met het vermaarde Groot Omroepkoor en twee topsolisten uit Engeland brengt chef-dirigent Duncan Ward deze troostende muziek. Daarnaast klinken voor de pauze ook nog Mahlers symfonisch gedicht Totenfeier en Lili Boulangers verklanking van een oud boeddhistisch gebed. Laat u onderdompelen in een weldadig symfonisch bad van hoop, vrede en ontroering. Dirigent Duncan Ward / Sopraan Sally Matthews / Bariton Benjamin Appl

Boulanger Vieille prière bouddhique Mahler Totenfeier Brahms Ein deutsches Requiem

WO 6 APRIL

Chistian Senti

Koor Groot Omroepkoor

MUZIEKGEBOUW • 20.15 U • KLASSIEK

Royal Scottish National Orchestra & Lise de la Salle De laatste keer dat ‘het Royal Scottish’ in Eindhoven te gast was, kreeg het een juichende recensie. Dit orkest behoort tot de meest gerenommeerde orkesten van Europa. De Franse pianiste Lise de la Salle speelt het wereldberoemde, alom geliefde 2de pianoconcert van Rachmaninov. . Op haar negende stond ze al op het podium; ze wordt nu door alle grote orkesten wereldwijd uitgenodigd.

‘De betovering werd pas verbroken toen zij haar handen van de toetsen haalde’

ZO 10 APRIL

MUZIEKGEBOUW • PHILHARMONIE ZUIDNEDERLAND • 14.15 U • KLASSIEK

Schuberts Onvoltooide Van La dolce vita tot Duitse romantiek Werelden versmelten, grenzen vervagen. Als meesters de handen ineenslaan is er alleen nog muziek. Noem het jazz of noem het klassiek. Het bruist, het leeft, het raakt je in het diepst van je ziel. En is dat niet waar het om gaat? Dirigent Mario Brunello, inmiddels een dierbaar familielid van philharmonie zuidnederland, speelt tussen de cellisten van het orkest de solo in Rossini’s kleurrijke Ouverture Wilhelm Tell. Om vervolgens één van de meest geliefde klassieke meesterwerken, Schuberts ‘Onvoltooide’ te dirigeren, dan gaat ongetwijfeld de hemelpoort een beetje open. Tenslotte gloreert meesterpianist Denis Kozhukhin in Beethovens Vijfde Pianoconcert (Keizersconcert). Dirigent en cello Mario Brunello / Piano Denis Kozhukhin Rossini Uit Wilhelm Tell: Ouverture Schubert Symfonie nr 8 ‘Onvoltooide’ Beethoven Pianoconcert nr 5 (Keizersconcert)

Massimo Branca

The Washington Post

5


APRIL 2022 WO 13 APRIL

MUZIEKGEBOUW • 20.15 U • KLASSIEK

Pynarello Passion Highlights Stel: je bent nieuwsgierig naar de Matthäus-Passion, maar je twijfelt of je het twee keer anderhalf uur uithoudt met Bach. Dan komt Pynarello voor jou als geroepen! Pynarello duikt in de wereld van de muziek rond Goede Vrijdag en Pasen. Niet alleen Bach’s Matthäus-Passion en Johannes, ook werken van Pergolesi en andere componisten die zich lieten inspireren door het bijbelverhaal komen vanavond voorbij. In Pynarello-stijl: pakweg tien hoogtepunten uit passies binnen een uur, toegankelijk en zonder kerkbankgevoel.

MUZIEKGEBOUW • 20.15 U • POP

U2 BY 3JS Het is alweer 5 jaar geleden dat de 3JS in de huid kropen van de Ierse band U2 met het verhaal van het legendarische album The Joshua Tree uit 1987. Naast de vaste, trouwe aanhang van de 3JS waren ook tienduizenden U2-fans in Nederland met stomheid geslagen door de treffende gelijkenis met de echte U2 en het bijzondere verhaal over de grote wereldwijde doorbraak van deze band. Uitgebreid met nóg meer hits steken de 3JS deze show in een spectaculair nieuw jasje. Dit wil je niet missen!

Dit wil je niet missen!

VR 16 APRIL

MUZIEKGEBOUW • PHILHARMONIE ZUIDNEDERLAND • 19.00 U • KLASSIEK

Bachs Matthäus-Passion Emoties van alle tijden, geniale en aangrijpende muziek Onbetwist nummer één op de Hart & Ziel Lijst van Radio 4, én een echt Nederlandse traditie. ‘De Matthäus’ is elk jaar rond Pasen te horen in honderden uitverkochte concertzalen en afgeladen kerken door het hele land. Deze keer onder leiding van dirigent Stephan MacLeod. NRC-Handelsblad roemde al zijn ‘rijpheid van ideeën’ en ‘dynamische subtiliteiten’ in een eerdere uitvoering van de Matthäus met de Nederlandse Bach Vereniging. Word ontroerd door onsterfelijke aria’s als Erbarme dich en Aus Liebe. Laat je raken door Sind Blitze sind Donner. Beleef het lijdensverhaal van Jezus, een vertelling van verraad, eenzaamheid, dood, liefde en vergeving. Emoties van alle tijden naar een hoger plan getild door de geniale en aangrijpende muziek van Johann Sebastian Bach. Dirigent Stephan MacLeod / Evangelist Fabio Trümpy / Christus Michael Wilmering / Sopraan Hannah Morrison / Alt Rosanne van Sandwijk / Tenor Maximilian Vogler / Bas Matthieu Walendzik Koren Studium Chorale & Schola Cantorum Puerorum Bach Matthäus-Passion

Foppe Schut

WO 13 APRIL

6


APRIL 2022 DI 19 APRIL

MUZIEKGEBOUW • 20.15 U • EVERGREENS

Engelbert Humperdinck De levende legende komt op 85-jarige leeftijd voor één show naar Nederland en heeft daarvoor Muziekgebouw Eindhoven uitgekozen. De Britse zanger is bekend van evergreens als ‘Quando, Quando, Quando’, ‘The Last Waltz’ en het onvergetelijke ‘(Please) Release Me’, dat maar liefst 56 weken in de hitlijsten stond. Zijn unieke stem heeft miljoenen fans over de hele wereld gecharmeerd.

Quando, quando, quando.... DI 26 APRIL

MUZIEKGEBOUW IN PATERSKERK DOMUS DELA • 20.15 U • WERELDMUZIEK

So What’s Next? Presents:

KOKOROKO

KOKOROKO: Een afrobeatband uit Zuid-Londen bestaande uit acht fantastische bandleden. De groep staat onder leiding van trompettist Sheila Maurice-Grey, die de jonge bandleden bij elkaar bracht. De muziek van KOKOROKO klinkt als een moderne variant op West-Afrikaanse muziek, geïnspireerd door iconische artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen. In de Paterskerk van DomusDela.

Enlightening music!

MUZIEKGEBOUW • 20.15 U • KOOR / CLOSE HARMONY

The King’s Singers Wat begon als een stel zingende studenten groeide uit tot een legendarische formatie van wereldfaam. Door hun verbluffende techniek zijn The King’s Singers van alle markten thuis. Moeiteloos schakelen ze tussen klassiek, volksliederen, jazz- en popnummers. Wereldberoemd en rázend populair zijn The King’s Singers om hun ongeëvenaarde close-harmony specialiteit die ze mixen met hun onvervalste Britse humor. Voor liefhebbers van vocaal is dit een absolute must, maar eigenlijk is dit een concert voor iedereen!

Een absolute must!

Rebecca Reid

DO 28 APRIL

7


APRIL 2022

8

Klassieke series 2022-2023 door Muziekgebouw Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven presenteert veelbelovend programma Jeroen Smits werkt al geruime tijd als programmeur Klassieke Muziek bij Muziekgebouw Eindhoven. Op 16 april start de verkoop van de klassieke series voor het seizoen 2022/2023. Jeroen licht alvast een tipje van de sluier op: welke concerten mogen we absoluut niet missen en waarom niet?

eroen is trots: ‘Ondanks dat het programma lastig tot stand kwam door annuleringen, aanpassingen, verplaatsingen en andere moeilijkheden, is het een heel mooi seizoen geworden. We werkten in de waan van de dag in plaats van dat we vooruit konden plannen. Toch is het weer gelukt

en zonder bladmuziek. Je denkt: ‘boeien, wat maakt mij dat uit,’ maar juist dat gegeven zorgt voor spontaniteit en interactie met het publiek. Pynarello treedt drie keer op in het Muziekgebouw met nieuwe en verrassende invalshoeken. Een van de concerten is een alternatief concert voor de passietijd.

om geweldige namen te boeken en lang gekoesterde wensen in vervulling te laten gaan. Zo wordt op 2 oktober Purcells Dido and Aeneas concertante uitgevoerd door de Early Opera Company, een Brits gezelschap gespecialiseerd in barokopera’s. Dido wordt gezongen door de Britse Dame Sarah Connolly, de beste mezzosopraan van dit moment! Een perfecte combinatie waar ik heel blij mee ben. Ik had dit al heel lang op mijn verlanglijstje staan, bij mijn weten is het werk de afgelopen 20 jaar nooit bij ons uitgevoerd.

‘HET IS WEER GELUKT OM GEWELDIGE NAMEN TE BOEKEN’

Verrassende aanraders Een absolute aanrader voor mensen die nog niet zo bekend zijn met klassieke muziek is de serie Internationale Toporkesten. Die serie bevat beroemde meesterwerken, uitgevoerd door topsolisten waaronder violiste Janine Jansen. Op 12 oktober start Muziekgebouw het seizoen met de Enigma variaties van Elgar (bekend van Land of Hope and Glory), uitgevoerd door London Philharmonic Orchestra. Het bruisende Chineke! Orchestra speelt de Symfonie nr. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’, een van de meest geliefde meesterwerken uit het repertoire. We eindigen het seizoen met Mahlers monumentale tweede symfonie, uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest met medewerking van wederom Sarah Connolly. Het meest verassend wordt het concert met St. Louis Symphony Orchestra, met als solist Vikingur Ólafsson. Hij speelt het pianoconcert van Grieg maar zal dit ongetwijfeld op een geheel eigen wijze uitvoeren. Als hij speelt zit het publiek op het puntje van zijn stoel. Zijn optreden wordt beslist bijzonder en verrassend! Verrassend anders is ook Pynarello, oftewel het rebellencollectief. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner en directer. De musici spelen zonder dirigent

Wil je een nieuwe generatie musici ontdekken, volg dan de serie Internationale Prijzen & Awards, bestaande uit de mooiste kamermuziekprogramma’s, uitgevoerd door winnaars van de grote internationale concoursen en muziekprijzen. Hoewel velen van hen aan het begin van hun carrière staan, is hun niveau vaak verbluffend. Neem als voorbeeld de pianist Juan Pérez Floristan. Het bijzondere is dat Muziekgebouw Eindhoven fungeert als een soort opmaat of springplank naar de grote concertzalen in de hele wereld waar deze jonge musici soms een half jaar later te horen zijn. Wanneer ze nog geen management hebben, benader ik ze via facebook of instagram. Ik ben er dus vroeg bij.

Ik kijk ook uit naar het concert van Daniël Ottensamer, soloklarinettist bij de Wiener Philharmoniker, op 13 april 2023 in de serie Meesters van de Kamermuziek. Ottensamer speelt samen met cellist Stephan Koncz en pianist Christoph Traxler. Deze drie topmusici hebben zich toegelegd op het repertoire voor klarinettrio. Voor Decca nemen zij alle werken op voor deze bezetting. Bij ons spelen ze onder andere Brahms, een van de mooiste werken voor klarinettrio. Nu hebben we het nog niet gehad over de serie Internationale Topkoren. Hierin staat de ongeëvenaarde Britse koortraditie centraal met concerten van Voces8, Tenebrae en de legendarische Tallis Scholars. Muziekgebouw presenteert echt veelbelovende concerten dus. Het zijn er te veel om op te noemen.’

Vanaf maandag 28 maart is het nieuwe programma te vinden op muziekgebouweindhoven.nl. De verkoop van de klassieke series start op 16 april 2022 n


APRIL APRIL2022 2020 DI 12 & 26 APRIL

NATLAB • 20.00 U

Lucas de Man

Meet the Millennials + nagesprek Lucas de Man bezocht zes megasteden in Azië om te praten met jongere generaties die elke dag geconfronteerd worden met een wereld die sneller verandert dan je kunt bevatten, en alle bijbehorende uitdagingen. Jongeren die, ondanks alle cultuurverschillen, in zijn korte docuserie verrassend gelijk blijken te zijn aan waar Nederlanders of zelfs Europeanen tegenaan lopen. Duurzaamheid, stress, liefde, seks, tradities, robotica… Ga de eerste afleveringen kijken en met Lucas de Man praten over hoe we daar nou in hemelsnaam mee kunnen dealen.

WO 13 & 17 APRIL

Weer tijd om te genieten van mooie films...

NATLAB • WO 13 APR 19.45 U (LIVE) & ZO 17 APR 14.00 U (ENCORE)

Royal Opera House

La Traviata

Het 19e-eeuwse Parijs is een glamoureuze plek, maar wel een vol contrasten: passie en oppervlakkigheid, liefde en lust, leven en dood. Als ze overweegt om alles op te geven voor de liefde, belandt de rijke courtisane Violetta daar middenin. In spagaat, en bezongen in Verdi’s prachtige aria’s.

dDO 14 APRIL

NATLAB • 14.30 U

dZA 16 APRIL

NATLAB • 19.30 U • EUROCRIME

NATLAB X BROET

Eurocrime + nagesprek

Je hebt het vast ook al standaard in je agenda staan: elke tweede donderdag van de maand ontmoet je dankzij BROET en Natlab een toffe, inspirerende maker uit Brabant. Om van te leren, om mee te ontdekken, om het hemd van het lijf te vragen. Als medemaker, maar ook als filmliefhebber, of gewoon als nieuwsgierig aagje. Via onze websites blijf je op de hoogte wie deze maand in de spotlight staat!

Laat je voor de vierde (of derde, of tweede, of gewoon nog lekker vers de eerste…) keer meeslepen door het enthousiasme en de bevlogenheid van regisseur Martin Koolhoven.

Meet the maker

deDO 18 APRIL

NATLAB • DEADLINE VOOR AANMELDING TELLING STORIES

Lout Donders Award

Lout Donders maakte jarenlang talloze documentaires in en over Brabant en was een onmisbare schakel in de ontwikkeling van deze sector. Dat moet gevierd worden, dus toen hij met pensioen ging riep Omroep Brabant de Lout Donders Award in het leven. Een award die jonge makers de kans geeft om nu hún documentaire te ontwikkelen. Heb jij een (Brabants) maatschappelijk relevant, eigentijds en eigenzinnig verhaal te vertellen over een onderbelicht thema en wil je kans maken op de realiseringsbijdrage van maar liefst 5000 euro? Kijk voor meer info snel op www.natlab.nl/ tellingstories en stuur vóór 19 april je filmplan naar info@vanoschfilms.nl!

Koolhovens Keuze

Na een uitgebreide inleiding kijk je samen een film die hem helemaal heeft weten te vangen, vanwege de regie, het acteerwerk, de camerahoeken, of een andere verrassing. En daarna hoort hij graag je mening tijdens een nagesprek.

de DO 21 APRIL

NATLAB • 20.00 U • FILM & Q&A

Wolfwalkers +

Q&A met de regisseurs Wolfwalkers is een prachtige, betoverende en fabelachtige animatiefilm in een stijl die eigenlijk alleen vergeleken kan worden met de andere werken (The Secret of Kells en Song of the Sea) van regisseurs Tomm Moore en Ross Stewart. Tijd om hen te vragen hoe ze dat voor elkaar krijgen en waardoor zij zich laten inspireren. Natlab organiseert dit event in samenwerking met Playgrounds.

Still uit de film Wolfwalkers

VR 29 APRIL

NATLAB • 13.15 U

Mastertalk Ben je na Meet the Maker nog niet helemaal verzadigd en wil je nóg meer informatie over hoe de filmwereld nou eigenlijk van voor tot achter in elkaar zit? Houd dan goed in de gaten welke master BROET en Natlab deze laatste vrijdag van de maand uitnodigen en zorg dat je snel je kaartje scoort.

9


APRIL 2022 Z0 10 APRIL

DE BIBLIOTHEEK WAALRE • 16.00 U • INTERVIEW

Esther Gerritsen en Tobi Lakmaker:

Over de liefde

De Boekenweek 2022 staat in het teken van de eerste liefde. Esther Gerritsen en Tobi Lakmaker gaan over hun liefdes én het schrijverschap in gesprek met interviewer Mark van der Linden.

DI 12 APRIL

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN & ONLINE • 20.00 U • WEBINAR

Erna Charbon

Roaring Twenties Na alle ellende van de Eerste Wereldoorlog was het de hoogste tijd voor vernieuwing en brak er een geheel nieuwe periode aan in

Esther Gerritsen blinkt uit in het schrijven van snelle, humoristische dialogen, waarmee

de kunstgeschiedenis: de roaring twenties.

ze het onbegrip tussen mensen weet vast te leggen. Tobi Lakmaker stond met zijn

Een tijdperk dat we kennen van de luxe

debuutroman ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’ op de shortlist van de Boekenbon

levensstijlen, jazzmuziek en de glamour

Literatuurprijs. Een kwetsbaar debuut waarin hij met humor én branie aantrapt tegen

van Hollywood. En natuurlijk de belangrijke

de gevestigde orde.

kunststroming: Art Deco.

Tickets: bibliotheekeindhoven.nl/programma

Op enthousiaste wijze neemt kunsthistorica Erna Charbon je aan de hand van sprekende beeldfragmenten mee door de geschiedenis van de roaring twenties. Tickets: bibliotheekeindhoven.nl/programma

WO 20 APRIL

DE BIBLIOTHEEK DE KEMPEN EN ONLINE • 20.00 U • INTERVIEW

Stephanie van den Sigtenhorst

Rondje Brabant DEW0 20 APRIL

DE BIBLIOTHEEK WAALRE • 20.00 U • LEZING

Plundertochten op het Brabantse plattenland Waalres Erfgoed en de bibliotheek organiseren samen lezingen, waarvoor ze deskundige sprekers uitnodigen. Tijdens de eerste lezing

Elke maand nodigen de Brabantse bibliotheken een interessante spreker uit. Iemand die gespecialiseerd is in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving. Deze maand interviewt Theo Verbruggen Stephanie van den Sigtenhorst; content creator en auteur van

gaat historicus Sander dieper in op een

A Sustainable Wardrobe.

roerige periode in het 16e eeuwse Waalre en

Wat is duurzame mode en waar kan je op letten

Eindhoven.

bij het kopen van kleding? Met het boek

De Gelderse krijgsheer Maarten van Rossem hield geducht huis in deze streek. In 1543 werd Eindhoven stormenderhand ingenomen en verwoest op ‘…ses cleyne huyskens nae’. Wat dreef Van Rossem? Hoe trof zijn harde hand het Brabantse platteland en Eindhoven en Waalre in het bijzonder? En hoe gingen de inwoners om

A Sustainable Wardrobe helpt Stephanie iedereen met gemak de overstap te maken van fast fashion naar een duurzame, sustainable stijl. Het doel: een duurzame kledingkast waar jij en anderen blij van worden. Tickets: bibliotheekeindhoven.nl/programma

met dit oorlogsgeweld? Deze en andere vragen komen tijdens de lezing aan de orde. Tickets: bibliotheekeindhoven.nl/programma

ZA 23 APRIL

DE BIBLIOTHEEK WAALRE • 19.30 U • LEZING

Pubers in coronatijd - Aletta Smits Wat heeft twee jaar corona met pubers gedaan? Wat zijn de gevolgen van een paar maanden niet naar school gaan of van sociale contacten anders vormgeven? Of van in de media de schuld krijgen van het verergeren van de crisis of niet kunnen oefenen

DI 26 APRIL

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN • 12.30 U • WORKSHOP

Fotostrip maken

Bedenk je eigen verhaal en ga aan de slag met het maken van foto’s die hier goed bij passen. De foto’s voeg je daarna op een iPad samen met tekst, zodat het een echte fotostrip wordt.

met live aanmaken en uitmaken van een verkering? Of van, helemaal erg, op een

Voordat je zelf aan de slag gaat leer je over personages, het spelen van emoties en living

persconferentie een perspectief voorgeschoteld krijgen (‘Dansen met Jansen’), dat dan

statues. Ook leer je over perspectief en beeldkaders - allemaal relevant voor de fotostrip die

toch weer niet waar blijkt te zijn…

je gaat maken. Daarna is het podium aan jou! Maak je ‘n grappige of spannende fotostrip?

Aletta Smits, bekend van de populaire Puberbrein-lezingen neemt de aspecten van het puberbrein door en kijkt specifiek wat een pandemie zoals we die al twee jaar meemaken met een puber kan doen. Tickets: bibliotheekeindhoven.nl/programma

Tickets: bibliotheekeindhoven.nl/programma

10


APRIL 2022 DO 7 T/M ZO 10 APRIL

STRP • FESTIVAL

ZO 3 APRIL

EXPO SCENARIO MUZIEK

STRP Festival 2022

The end of infinity

CKE & DE HEUVEL • 11:00U - 17:00 U

Dag van de Amateurkunst

Een dag voor en door Amateurkunstenaars

Terwijl het idee van het oneindig voortbestaan van de aarde steeds onwaarschijnlijker wordt, neemt de wens voor een eeuwig leven in de digitale cloud alsmaar toe. STRP Festival 2022 nodigt kunstenaars en publiek uit om mee te denken over de betekenis van (on)eindigheid en

Maak op de Dag van de Amateurkunst kennis met wat

eventuele alternatieve scenario’s voor onze toekomst. Welke strategieën kunnen we bedenken

Eindhoven te bieden heeft op het gebied van amateur-

om te breken met onze verslaving aan materiële groei? En hoe kan technologische vooruitgang

kunst. Muziekgezelschappen, theatergroepen en dans-

zorgen voor verbintenis in plaats van verlatenheid?

groepen treden voor je op. Doe inspiratie op voor eigen kunstwerken of neem deel aan leuke workshops voor jong

Van 7 tot en met 10 april ontmoet je kunstenaars, denkers en performers die vastberaden zijn antwoor-

en oud. Zie ook pagina 15

den te vinden op deze vragen. Vier dagen lang staan diverse locaties in het centrum van Eindhoven in het teken van visuele kunst, technologische perspectieven, experimentele dialogen en muzikale

CKE, huis voor amateurkunst en cultuureducatie in Eindhoven,

optredens.

organiseert deze dag voor en door Amateurkunstenaars dit jaar

STRP Expo

voor de derde keer. Dit doen we samen met de Eindhovense

In de expo tonen 15 lokale en (inter)nationale kunstenaars veelal nieuwe werken die ons inspireren om

Korenfederatie, de Bond van Eindhovense Muziekgezelschap-

een wereld te bouwen die niet destructief, maar constructief is. Een wereld waarin andere filosofieën

pen en Podium A. Voor het eerst vinden er ook activiteiten

en nieuwe innovatieve technologieën ingezet kunnen worden om de relatie van de mens met de natuur

buiten CKE plaats: in De Heuvel vind je onder anderen een

radicaal te herzien.

instrumentengalerij, optredens en een expositie.

STRP Scenario

Meer info: www.cke.nl/dvda22

In het dagelijkse STRP Scenario-programma werkt STRP dit jaar wederom samen met creatieve co-creatoren om het traditionele format van conferenties te doorbreken en verrassende manieren te vinden om de theorie in te duiken en het gesprek aan te gaan. In vier hybride sessies – en met behulp van

DOE MEE!

media – wordt het festivalthema tastbaar gemaakt.

STRP Muziek In het muziekprogramma van STRP Festival 2022 ontdek je iedere avond nieuwe cross-overs tussen elektronische, moderne en klassieke muziek met improvisatie en dance. De perfecte afsluiter van je STRP bezoek!

Hanneke Wetzer

Meer informatie over het programma en tickets: www.strp.nl/festival2022.

Volksuniversiteit regio Eindhoven Zin in een leuke cursus of eenmalige workshop? Volksuniversiteit regio Eindhoven heeft een breed aanbod in haar programma. Er is vast iets bij dat jou interesseert!

EINDHOVEN • • • • • • •

Wijn en spijs combineren Kijken naar kunst Wijnland Italië Italiaans vakantiecursus Fotografie met je smartphone Wijnland Spanje Fotowandeling met je smartphone (centrum)

donderdag 7 april woensdag 13 april donderdag 21 april maandag 9 mei woensdag 11 mei donderdag 19 mei woensdag 25 mei

19:00-21:30 uur 13:00-15:00 uur 19:00-21:30 uur 19:00-20:30 uur 13:00-16:00 uur 19:00-21:30 uur 13:00-16:00 uur

2 lessen eenmalige workshop 2 lessen 8 lessen eenmalige workshop 2 lessen eenmalige workshop

dinsdag 12 april,

19:30-21:30 uur

8 lessen

dinsdag 10 mei,

13:00-15:30 uur

3 lessen

VALKENSWAARD •

Fotografie voor gevorderden

VELDHOVEN •

Handlettering

Meer informatie en inschrijven: www.vu-eindhoven.nl

Bij Volksuniversiteit Regio Eindhoven kun je kiezen uit meer dan 200 cursussen en workshops, waaronder 19 talen en meer dan 20 nieuwe cursussen!

11


APRIL 2022

12

23 JULI 2 SEPTEMBER T56 • EXPO • CIRCULAIR - EYECATCHERS T/M 30 T/M OKTOBER

Minitopia Zelfbouwers Als creatieve cultuurwerkplaats biedt T56 ruimte aan innovatieve en grensverleggende projecten op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap en natuur. In Woensel Noord wordt een duurzame wijk vormgegeven met plek voor zelfbouwers. Minitopia selecteerde toekomstige bewoners met een bijzonder ontwerp. Diederik en Katinka zijn actief als respectievelijk muzikant en illustrator en gaan een woning met twee werkruimtes bouwen. Circulair, dus met gebruik van tweedehands materialen. Voordat de bouw gestart wordt, gaan ze in T56 de ramen, deuren en andere bouwmaterialen - die ze via Marktplaats - vonden alvast opknappen en voorbereiden. Hun avontuur is te volgen via Instagram:

Ruud Balk

@building.our.artist.house

23 APRIL JULI T/M 2 SEPTEMBER

PHILIPS MUSEUM • EXPO • AFFICHEKUNST

Eyecatchers toont hoogtepunten grafische kunst Philips reclame Tussen 1910 en 1965 liet Philips vele bijzondere reclameontwerpen maken. Bekende kunstenaars en ontwerpers ontwierpen posters, brochures en andere grafisch werk. Het Philips Museum in Eindhoven heeft een oogstrelende expositie over deze hoogtijdagen van de grafische kunst samengesteld. Eyecatchers toont de originele werken en enkele voorstudies en is te zien vanaf 25 maart 2022.

Begintijd reclame Philips had het belang van reclame al vroeg in de gaten. Rond 1910 verschijnen de eerste opvallende reclameposters. Bekende kunstenaars en ontwerpers krijgen opdrachten met veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng, wat een grote variatie aan werken oplevert. Onder leiding van Louis Kalff, de eerste designdirecteur van Philips, komt meer harmonie in de reclame-uitingen van Philips, zoals de gestandaardiseerde typografie van de bedrijfsnaam. Met de komst van de radio in de jaren ’20 en de toenemende welvaart in de naoorlogse periode neemt grafische reclamekunst een hoge vlucht. Vanaf de jaren ’60 maken getekende en geschilderde illustraties echter steeds meer plaats voor fotografie.

Eyecatchers Museum

Philips Graphic Art 1910-1965

Originele ontwerpen In het Philips Museum zijn de originele posters, brochures, boekenleggers en meer te zien. De expositie nodigt uit tot het kijken naar bijzondere details en biedt uitgebreide achtergrondinformatie. Bovendien zijn enkele oorspronkelijke ontwerpen in plakkaatverf te zien, naast het uiteindelijke drukwerk. Bekende ontwerpers Met de eigen ontwerpers en opdrachten aan kunstenaars laat Philips zien dat kunst en reclame uitstekend samengaan. Eyecatchers toont onder andere werk van Louis Kalff, Mathieu Clement, Albert Hahn, Paul Schuitema en Cassandre. A.M. Cassandre (1901-1968) geldt als een van de grootste namen in affichekunst. Met zijn spoorweg- en scheepvaartaffiches wordt hij wereldberoemd. In 1931 ontwerpt hij een affiche voor Philips Miniwatt radiobuizen en twintig jaar later voor Philips televisie. Deze laatste is te zien in de expositie, evenals een verpakkings-

25 maart tot 30 oktober

doosje voor radiobuizen uit de jaren ‘30. Uit de periode na de Tweede Wereldoorlog is werk te zien van Jan Wijga, Emmerich

Philips

Weninger en Willy Pot. Bijzonder zijn ook de werken van twee vrouwelijke ontwerpers die zich staande hielden in een toentertijd door mannen gedomineerde

Museum

wereld, Mary Aubele en Sini Beer. Voor de expositie is dankbaar gebruik gemaakt van de collecties van o.a. Frans Wilbrink en de erven van ontwerper Mathieu Clement.

philips-museum.com

Eyecatchers-straatposterA0.indd 1

Eyecatchers-posterA4.indd 1

17-02-2022 15:44

17-02-2022 15:48


APRIL 2022

VAN 2 APRIL T/M 24 JULI

Anders kijken in het Van Abbemuseum

A Lasting Truth Is Change

Dit voorjaar opent in het Van Abbemuseum de tentoonstelling A Lasting Truth Is Change. Met een speelse vormgeving doorbreekt deze expositie de standaard ideeën over het verzamelen en presenteren van kunst. De tentoonstelling nodigt uit om anders te kijken. Naar hedendaagse kunst en naar de wereld waar je woont. Laat je verrassen door nieuwe verhalen van kunstenaars die uitnodigen, inspireren, prikkelen en activeren.

Rollen omgedraaid

Om je een zetje te geven met het opdoen van nieuwe inzichten schudt de tentoonstelling de rollen tussen ‘beginners’ en ‘kenners’ door elkaar. Wie heeft het voor het zeggen? Wie bepaalt wat er mag? Zo kan iedereen samen – kinderen en volwassenen, ervaren en onervaren – de tentoonstelling bezoeken en in gesprek gaan over de thema’s die worden aangesneden.

Trefzekere dwarsverbanden

A Lasting Truth Is Change brengt zo’n negentig stukken uit de eigen collectie samen met een tiental trefzekere bruiklenen, waaronder enkele nieuwe werken. De combinatie bevraagt de samenstelling van de collectie van het Van Abbemuseum: Wie is onderdeel van de verzameling en waarom? En wie ontbreekt? Dat maakt A Lasting Truth Is Change een spannende tegenhanger van de veelgeprezen meerjarige collectiepresentatie Dwarsverbanden die in september 2021 opende.

Doeboek en activiteitenprogramma

Pauline Boudry Renate Lorenz, Boudry Lorenz Moving Backwards Niek Tijsse Klasen

Bij de kassa is een gratis doeboek af te halen. Tijdens de wandeling door de tentoonstelling helpen de verschillende (teken)opdrachten je anders kijken. Naar de kunst in de zalen en naar de wereld om je heen. Met deze nieuwsgierige blik ontstaat vanzelf meer ruimte voor verandering. Daarnaast kun je op verschillende momenten

Marieke Kruithof

aansluiten bij de dagelijkse rondleidingen en wekelijkse Kinderkunstclub.

Mercedes Azpilicueta - Positions 5 Telling Untold Stories performance Meer informatie en reserveren via vanabbemuseum.nl Marlow Moss - Relief (1967)

Sylvia Kooman

Marlow Moss - Relief (1967).

13


APRIL 2022 ZA 9 T/M MA 19 APRIL

KRUISRUIMTE • EXPOSITIE

After the eighth day De achtste dag staat voor een nieuw begin. Hugo Tieleman en Coen van Ham tonen in een gezamenlijke presentatie hun laatste expressieve schilderijen. Na tijden van angst, verwijdering en contrast ontstaat een nieuwe tijd. Sprankelend, spannend en verlangend. De vraag is: zijn we nu definitief ontdaan van bestaande denkbeelden en vergeten gewoontes? Hugo Tieleman richt zijn blik op de natuur, het landschap en de menselijke invloed daarop. Coen van Ham toont de innerlijke mens met zijn angsten, gevoelens en verlangens. Zo ontstaat in deze expositie een toekomstbeeld waarin mens en natuur op elkaar reageren. Hugo toont zowel grote doeken als kleine werken op papier, Coen een panoramisch werk van 16 meter en werken uit de teruggetrokken tijd: ‘inner identity’. Speciaal voor deze expositie schreef kunsthistoricus Rebecca

TOEGANG GRATIS

Nelemans een reflectie op het werk van beide kunstenaars. www.artconnections.nl

21 & 22 APRIL

KAZERNE • EXPOSITIE #DESIGNOPEN

Eindhovense Designcommunity opent gezamenlijk de deuren Meer dan 20 Eindhovense ontwerpers en designstudio’s – waaronder Dutch Invertuals, Piet Hein Eek, Kazerne, Kiki & Joost, Ontwerpduo, Sectie C en Vij5 – openen op 21 en 22 april gratis hun studio’s, werkplaatsen en tentoonstellingsruimten. Zie designopen.nl voor alle adressen. In Home of Design Kazerne zal onder meer nieuw werk te zien zijn van recente Design Academy en TU/E Graduates. Benieuwd naar hun visie op de toekomst van design? Een aantal van hen zal tijdens #DesignOpen zelf aanwezig zijn om uitleg te geven. Houd kazerne.com in de gaten voor een update over de deelnemers. Naast nieuw werk is tot eind april ook nog de betoverende tentoonstelling Between No-Longer and Not-Yet te zien. Nagenieten kan heerlijk in de bar of het restaurant. Met een frisse cocktail, goed glas wijn, een bite of complete aperitivo, lunch of diner. Reserveer via www.kazerne.com of bel 040 2073730. Dompel jezelf onder in een wereld van design en laat je inspireren.

Gert Jan van Rooij

23T/M JULI24T/M APRIL 2 SEPTEMBER MU HYBRID ART HOUSE • DAGELIJKS • EXPO LAATSTE KANS!

Spiraling into Infinity

Solo-expositie van Children of the Light Duisternis is in onze ogen de afwezigheid van licht, en licht verschijnt als het begin van leven. In de indrukwekkende installatie Spiraling Into Infinity van Amsterdams kunstenaarsduo Children of the Light, wordt het licht opgevoerd als vluchtige maar toch tastbare materie die speels rondwaart door de nevelige expositieruimte van MU. Steeds veranderend van kleur, snelheid en richting roept het licht verschillende stemmingen en ervaringen op. De geluidscompositie van Jacob Lekkerkerker versterkt je beleving van de ruimte. Zoals Matisse een spontane lichttekening in de lucht maakte, zo tonen Children of the Light - op een iets grotere schaal - niet alleen wat zichtbaar is, maar ook de wereld daarachter. Speciaal voor deze expositie zijn de openingstijden tijdelijk aangepast: bezoek MU van maandag t/m woensdag van 12.00 - 18.00 en donderdag t/m zondag van 14.00 - 22.00.

TIP

te Voor de bes m o ervaring: k r nee het langs wan donker is!

14


APRIL 2022

15

Amateurkunst in heel de stad kom en beleef! door Claire van der Elst

Na een eerste én succesvolle editie van De dag van de Amateurkunst wisten projectleiders Amateurkunst Elke Veltman en Sandra van Gerwen dat hun concept zeker voor herhaling vatbaar was: Dag van de Amateurkunst, een initiatief van het Centrum voor de Kunsten (CKE). Een dag waarop om kunst en cultuur te beoefenen uit veel verschillende disciplines heel veel te kiezen valt. Beeldende kunst, dans, fotografie, muziek en theater; CKE brengt al deze kunstvormen samen. oor alweer de derde live editie van de Dag van de Amateurkunst werkt

Wat kan het publiek verwachten?

CKE samen met de Eindhovense Korenfederatie, Podium A en De Bond

Voor de komende editie van De Dag van de Amateurkunst realiseert CKE samen met

van Eindhovense Muziekgezelschappen. Er wordt niet alleen op de eigen

het amateurkunstveld een actief programma. Elke: ‘We geven ruimte aan alle kunst-

locatie aan de Pastoor Petersstraat geprogrammeerd, maar ook in

vormen.’ Sandra: ‘Een greep uit het programma van 3 april: Bij CKE aan de Pastoor

winkelcentrum De Heuvel.

Petersstraat zal de Eindhovense Keramiekvereniging een draaidemo

Elke Veltman: ‘Verenigingen staan te popelen om weer samen te

geven. De hele dag is er een zeefdrukdemo. Kinderen kunnen zelf aan

spelen, workshops te geven en op te treden.’

Wat wil CKE uitdragen met deze dag? Elke: ‘CKE wil de vitaliteit van de amateurkunst in Eindhoven laten groeien, versterken en zichtbaarheid geven.’ Sandra van Gerwen legt uit: ‘Na die eerste De dag van de Amateurkunst wisten we zeker dat we nog meer ontmoeting en verbinding tot stand kunnen brengen als we een podium bieden voor alle amateurkunsten. Om dit extra te versterken zijn we meer cross-

‘NOG MEER ONTMOETING EN VERBINDING TOT STAND BRENGEN’

overs binnen de disciplines gaan aanjagen.’

de slag in het kinderatelier. Muzikanten kunnen deelnemen aan een improvisatie workshop. Voor wie van zingen houdt zijn er een tweetal boeiende workshops. Fotoclub Ericamera pimpt je oude foto op en je kunt meteen een portretfoto laten maken. Ook de dansliefhebber komt aan zijn trekken tijdens een workshop Salsa of Buikdansen. Daarnaast zijn er vele optredens van koren, muziekkorpsen, bigbands, dansgroepen, theaterverenigingen en ensembles. Ook de Heuvelgalerie is podium op deze bijzondere dag. Bij de fontein buiten spelen blazers en in de Heuvel vind je op verrassende plekken verschillende optredens en kan je meewerken aan een gezamenlijk

kunstwerk (gesammt kunstwerk). De huidige Eindje AAN-expositie LedLight District is De projectleiders maken duidelijk dat zichtbaarheid geven aan het amateurkunstveld

ook nog steeds te bezoeken.’

het doel is van deze dag. Het programma is bedoeld voor iedereen die ook maar

fotografie. Daarmee geeft CKE ook de artistieke kwaliteit een impuls. Wat dat bete-

Met Eindje AAN nog vers op het vizier, valt op dat CKE zo allesomvattend met amateurkunst bezig is. Kunnen jullie niet beter Stad van de Amateurkunst organiseren, in plaats van alleen een Dag?

kent licht Elke toe: ‘Op de Dag van de Amateurkunst brengen we al deze kunst-

Sandra: ‘Dát zou een mooie transitie zijn! We proberen dan ook vaak de hele stad te

vormen samen. Al deze verschillende kunstenaars, verenigingen, culturen en genres

benutten als podium, zodat zo veel mogelijk Eindhovenaren kunnen mee doen en

ontmoeten elkaar, in alle leeftijden. Enorm gevarieerd dus.’ Sandra: ‘De kracht zit

genieten. CKE is namelijk niet de enige die hiervoor strijdt. Het Eindhoven Festival

dan ook in de heel eenvoudige boodschap: laat jezelf zien, ontdek, probeer, ervaar,

was een mooi voorbeeld van verbinding in de stad.’

ontmoet en geniet.’

Elke: ‘Inderdaad, we zetten met Eindje AAN de stad weer aan. We brengen na

iets heeft met amateurkunst. Zowel amateurkunstaanbieders als kunstprofessionals verzorgen workshops op het gebied van beeldend, muziek, theater, dans, zang en

Voor en door amateurkunstenaars De Dag van de Amateurkunst is er voor iedereen. Iedereen die de dag bezoekt wordt geprikkeld om mee te doen. CKE geeft het Amateurkunstveld niet alleen podium; het centrum creëert ook de kans om elkaar te ontmoeten. En daardoor kunnen nieuwe, verrassende, verbindingen ontstaan. Hiermee maakt CKE de missie waar: als expertisecentrum voor amateurkunstenaars en amateurkunstverenigingen die de instandhouding, ontwikkeling en vernieuwing van het amateurkunstveld stimuleert. Sandra: ‘CKE kan een rol voor ze spelen in hun ontwikkeling.’ Elke: ‘Op deze dag, maar ook daarna.’ Sandra: ‘En kom je gewoon als bezoeker? Dan krijg je de kans om écht mee te doen, te beleven en te genieten van alles wat het rijke amateurkunstveld van Eindhoven te bieden heeft.’

coronatijd de levendigheid terug door de stad als podium te gebruiken voor amateurkunst. Per discipline organiseren wij verschillende activiteiten zoals Hidden Theatre, Blow me away, Ledlight District in de Heuvelgalerie en de anderhalve metersessies bij Groendomein ’t Wasven.’ Sandra: ‘CKE werkt graag samen. Binnen het amateurkunstveld, partner-instellingen en het bedrijfsleven zoeken we dan ook de samenwerking op en jagen die aan. Met de Dag van de Amateurkunst maken we nieuwe initiatieven en gezelschappen zichtbaar. Een ambitie om samen met alle partners in de stad een stadsbrede editie te maken hebben we zeker.’

Kom en beleef de Dag van de Amateurkunst, neem een kijkje op www.cke.nl/dvda22 voor het gehele programma. De Dag van de Amateurkunst is voor iedereen toegankelijk, en gratis n

Fotografie: Bea Straver & Bertine van Walwijk

CKE organiseert de Dag van de Amateurkunst ‘22


APRIL 2022 GALERIE NASTY ALICE

T/M Z0 10 APRIL

GALERIE NASTY ALICE • OPENINGSTIJDEN: DO & VR 12.00 – 18.00 U ZA & ZO 12.00 – 17.00 U • EXPOSITIE • HEDENDAAGSE KUNST

Disturbed De wereld lijkt voor steeds meer mensen verstoord. Met dit thema werken de vier kunstenaars die te zien zijn in de expositie. De galerieruimte oogt als één installatie. Anne Vincent Dijkstra (NL) schildert in slechts één kleur, koud blauw. Hij toont de verwoestende kracht van de natuur. Eliot Allsop (UK) laat in zijn tekeningen zien dat de lijn tussen beschaving en vernietiging dun is. Zijn tekeningen laten een glimp van de toekomst zien. In de schilderijen van Tanya Janssen (B) gluurt de kijker van achter plantengroei naar de wereld die de mens heeft geschapen. Teun Welten (NL) verstoort op een heel andere manier. Hij zet de kijker op het verkeerde been. Hebben zijn objecten een functie?

ZA 3 APRIL

MUZIEKGEBOUW • 15.00 U • MUZIEK • 2+

Dirk Scheele & Japie het Apie Dirk gaat in deze muzikale voorstelling op zoek in de jungle naar zijn oude vriend Japie het Apie. Tijdens deze zoektocht komt hij allerlei muzikale beesten tegen die Dirk helpen zijn maatje te vinden, en dit levert veel hilariteit op. Een spetterend Jungle-Popconcert, waarin veel bekende en nieuwe liedjes van Dirk worden gezongen, en de kinderen in de zaal volop mee kunnen zingen en dansen. Oftewel, een feest voor jong en oud.

Een feest voor jong & oud!

2+

TIPS Museum Klok en Peel in Asten, Winnaar van het leukste ANBW uitje van Brabant Lekker springen bij Jumpstreet Veldhoven. Op dinsdag en donderdag 2e uur gratis Biggetjesroute bij De Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel Buurman & Buurman gaan kamperen bij Theater De Schalm op 29 april in Veldhoven Open dag bij Op Noord, actief ontmoeten op 10 april in Eindhoven go-kids.nl/eindhoven

16


AGENDA APRIL MUZIEK

EXPO

PHILIPS MUSEUM

doorlopend Mission Eureka Lampjes Speurtocht t/m 30 oktober Eyecatchers

MU HYBRID ART HOUSE t/m 24 april Spiraling into Infinity

TON SMITSHUIS

VAN ABBE MUSEUM

t/m zo 3 april Dwarsverbinding Za 2 april t/m zo 24 juli A Lasting Truth Is Change t/m 2024 Dwarsverbanden

GALERIE NASTY ALICE t/m za 10 april Disturbed

t/m zo 29 mei Inktspot 2021

JIJ WILT UIT? ONZE WEBSITE STAAT AAN! UITINEINDHOVEN.NL

KAZERNE

doorlopend Between No longer and Not-Yet Vr 21, za 22 april

IN EINDHOVEN

#DESIGNOPEN

T56

te bezoeken op afspraak Minitopia Zelfbouwers

CKE, LOCATIE DE HEUVEL

t/m di 12 april Eindje AAN – Led Light District

KRUISRUIMTE

za 9 t/m ma 18 april

Te zien in Van Abbemuseum: Pauline Boudry Renate Lorenz, Boudry Lorenz Moving Backwards

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!


AGENDA APRIL PODIA MUZIEK

MAANDAG 4

20.15 u | world La Pegatina

VRIJDAG 1

19.30 – 21.45 u | film Titane

PAND P

20.00 u | College Man man man, de podcast 20.30 u | Cabaret Jeroens Clan -Tere zieltjes

MUZIEKGEBOUW

PARKTHEATER

MUZIEKGEBOUW

20.15 u | Jazz Eric Vloeimans Takes on Licks & Brains 20.15 u | klassiek Philharmonie Zuidnederland – Ein Deutsches Requiem

EFFENAAR

20.15 u | punk Sons

PAND P

20.30 u | Cabaret Circus Treurdier – BAAAAAA

DYNAMO

23.00 u | uitgaan SlaughterHouse II

ZATERDAG 2 MUZIEKGEBOUW

FILMHUIS DE ZWARTE DOOS

20.45 u | de Maandag van Van Meurs Gregory Page

DINSDAG 5 MUZIEKGEBOUW

19.00 u | klassiek Nederlandse bachvereniging – Matthäus Passion

15.50 u | metal Grindhoven ‘22

PARKTHEATER

20.30 u | Cabaret Stefano Keizers - Hans Teeuwen

ZONDAG 3 PARKTHEATER

20.15 u | rock Mdou Moctar

WOENSDAG 6 PAND P

13.00 u | workshop In Between Café

BLAUWE ZAAL TU/E

20.00 – 21.30 u | lezing/concert IPCC 2022: Mitigation of climate change

19.30 u | lezing Ferry Zandvliet

19.30 – 21.45 u | film Titane

CORONAZAAL, LUNA TU/E

20.00 u | pop Remme 20.15 u | pop Matt Bianco

CKE & DE HEUVEL

11:00 - 17:00 uur – Dag van de Amateurkunst

EFFENAAR

20.15 u | world The basily Gipsy Band 20.15 u | electronisch Sleaford mods

PAND P

20.15 u | cabaret Theo Maassen – onbekend terrein

ZATERDAG 9

DIVERSE LOCATIES IN DE STAD t/m 10 april | festival STRP FESTIVAL 2022

PAND P

20.15 u | Klassiek Royal Scottish National orchestra & Lise de la Salle

PARKTHEATER

21.15 u | Cabaret Daniel Arends - God is mijn rechter

12.30 u | Klassiek Lunchpauze concert – Dianto Reed Quartet 21.00 u | Klassiek/Pop STRP x TROMP

EFFENAAR

20.15 u | pop Pink Floyd Project – The wall 40 years

MUZIEKGEBOUW

MUZIEKGEBOUW

15.00 u | Pand P Podium – Blue Sands

MUZIEKGEBOUW

PARKTHEATER

DONDERDAG 7

PAND P

EFFENAAR

20.00 – 21.15 u | concert en lezing Evening of ‘het Levenslied’ met Sophie Straat

10.00 en 11.30 u | Jeugd 0+ de Stilte - Wacht ’s even 15.00 u | Toneel 12+ De Spelersfederatie i.s.m. de Theatertroep Moord met een grote M

14.15 u | klassiek Casual Classics 15.00 u | kids 2+ De roep van de jungle – met japie het apie

PARKTHEATER

EFFENAAR

FILMHUIS DE ZWARTE DOOS

DYNAMO

t/m 10 april | festival STRP FESTIVAL 2022

20.00 u | soul Mamas gun

19.30 – 21.45 u | film Titane

PAND P

23.00 u | uitgaan Piña xl

DIVERSE LOCATIES IN DE STAD

FILMHUIS DE ZWARTE DOOS

DYNAMO

EFFENAAR

VRIJDAG 8

20.00 u | Toneel Hans Croiset, Anne Wil Blankers e.a. Het Oog van de Storm

16.00 u | Blue note club sessions The John Abercrombie Tribute 20.15 u | pop Wouter Hamel

20.30 u | toneel Zomertijd/wintertijd

20.30 u | Toneel Nastaran Razawi Khorasani | KOBE - Songs for no one

DIVERSE LOCATIES IN DE STAD t/m 10 april | festival STRP FESTIVAL 2022

MUZIEKGEBOUW

KAZERNE

17.30 u | cultuur+ EHV innovation café

PARKTHEATER

19.15 u | Cabaret Daniel Arends Thuis praat ik bijna nooit 20.30 u | Toneel Theatergroep Suburbia Mamma Medea

EFFENAAR

20.15 u | pop Sylvie Kreusch

20.00 u | Show Ashton Brothers - A Medicine Show

20.00 u | theater Wildpark – Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs

MUZIEKGEBOUW

11.00 u | Kids BB – Wonderland Collectief DomusDela 21.00 u | Klassiek JFDR, Kieran Brunt & Benjamin Glorieux

ZONDAG 10

DIVERSE LOCATIES IN DE STAD t/m 10 april | festival STRP FESTIVAL 2022

PARKTHEATER

13.30 en 16.00 u | Jeugd 2+ Van Hoorne Entertainment Peppa Pig Live! - Schoolreisje naar het Strand

MUZIEKGEBOUW

14.15 u | Klassiek Philharmonie Zuidnederland – chuberts Onvoltooide 14.15 u | Klassiek Trio Marvin

CKE

12.30, 16.00 u | theater Eindje AAN | Hidden theatre

18

PAND P

15.00, 20.00 u | theater Wildpark – Wij vinden dat het tijd wordt voor iets liefs

PAND P

15.00 u | world Pand P Podium - Contact

BIBLIOTHEEK EINDHOVEN

16.00 u | interview Esther Gerritsen en Tobi Lakmaker: over de liefde

EFFENAAR

20.00 u | cabaret Comedy nacht 20.15 u | indiepop Rondé

CKE + DIVERSE LOCATIES IN STADCENTRUM

workshop 12:30-15:30 u voorstelling stad 16:00-17:00 u Eindje AAN - Hidden Theatre

MAANDAG 11

FILMHUIS DE ZWARTE DOOS 19.30 – 22.15 u | film House of Gucci

PAND P

20.00 u | cabaret Victor Patrascan – the dirty immigrant

MUZIEKGEBOUW

20.45 u | de Maandag van Van Meurs Tim Grimm

DINSDAG 12

BIBLIOTHEEK EINDHOVEN

16.00 u | interview Erna Charbon: Roaring Twenties

FILMHUIS DE ZWARTE DOOS 19.30 – 22.15 u | film House of Gucci

PARKTHEATER

20.00 u | Cabaret Pieter Derks - Uit het niets

NATLAB

20.00 u | film Lucas de Man – Meet the Millenials

WOENSDAG 13 CKE

12.30 u | cultuur+ Dag van de Amateurkunst

FILMHUIS DE ZWARTE DOOS 19.30 – 22.15 u | film House of Gucci

NATLAB

19.45 u | film Royal Opera House – La Traviata

PARKTHEATER

20.00 u | Cabaret Pieter Derks - Uit het niets 20.30 u | Dans Lloyds Company - Father Figure

DOMUSDELA

20.15 u | Klassiek Pynarello – Passion Highlights

MUZIEKGEBOUW 20.15 u | pop U2 by 3J’s 20.15 u | Pop Damien Jurado


DONDERDAG 14 NATLAB & BROET

14.30 u | interview Meet the maker

PARKTHEATER

20.00 u | Circus Recirquel Company - My Land 20.30 u | Toneel Eline Arbo | Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni Witch Hunt

EFFENAAR

20.00 u | blues rock Leif de Leeuw band plays Allman Brothers

MUZIEKGEBOUW 20.15 u | Pop Racoon

NATLAB

20.30 u | cabaret Johan Goossens – Kleine pijntjes

PAND P

20.30 u | Cabaret Lonneke Dort - Allemaal of niemand

VRIJDAG 15 EFFENAAR

18.00 u | festival Prognosis

DYNAMO

22.00 u | techno Haven: 30hours edition

PARKTHEATER

19.00 u | Jeugd 8+ Nationaal Jeugd Musical Theater Alice in Wonderland 20.30 u | College Bas Kosters, Lucas de Man De Grote Kunstshow

MUZIEKGEBOUW

20.15 u | Pop Remy van Kesteren

ZATERDAG 16

PRE HISTORISCHDORP

10.00 – 17.00 u | evenement Historisch Foodfest

MUZIEKGEBOUW

16.00 u | Blue note club sessions Blue Sands 19.00 u | Klassiek Philharmonie Zuidnederland – Matthäus Passion

EFFENAAR

15.00 u | festival Prognosis

PARKTHEATER

20.00 u | Toneel Hajo Bruins, Willem Voogd, Oda Spelbos e.a. - Bonita Avenue 20.30 u | College Bas Kosters, Lucas de Man De Grote Kunstshow

ZONDAG 17 PASEN

PRE HISTORISCHDORP

10.00 – 17.00 u | evenement

Historisch Foodfest

NATLAB

14.00 u | film Royal Opera House – La Traviata

DYNAMO

17.00 u | techno Haven: 30hours edition

EFFENAAR

19.30 u | rock Physical graffiti

DOMUS DELA

20.15 u | singer-songwriter Stef Kamil Carlens

MAANDAG 18 PASEN

PRE HISTORISCHDORP

10.00 – 17.00 u | evenement Historisch Foodfest

PARKTHEATER

13.00 en 16.00 u | Jeugd 8+ Checkpoint Theater Vetter dan Ooit

EFFENAAR

19.00 u | muziek Heathen crusade: primordial + swallow the sun + rome

MUZIEKGEBOUW

20.15 u | World Clannad 20.45 u | de Maandag van Van Meurs Hoth Brothers

DINSDAG 19

FILMHUIS DE ZWARTE DOOS 19.30 – 22.15 u | film Dune

PARKTHEATER

20.00 u | Cabaret Martijn Koning Koning van de toekomst

MUZIEKGEBOUW

20.15 u | Pop Engelbert Humperdinck

WOENSDAG 20

FILMHUIS DE ZWARTE DOOS 19.30 – 22.15 u | film Dune

PARKTHEATER

19.30 u | Dans 10+ Sally Dansgezelschap Maastricht Danslab on tour 20.00 u | Cabaret Lenette van Dongen Paradijskleier

BIBLIOTHEEK EINDHOVEN

20.00 u | lezing Plundertochten op het Brabantse plattenland 20.00 u | interview Rondje Brabant; Stephanie van den Sigtenhorst

EFFENAAR

20.15 u | punk Whispering sons

DONDERDAG 21 KAZERNE

17.30 u | cultuur+ EHV innovation café

PARKTHEATER

18.30 u | Cabaret The Dining Lizard Driegangen-cabaret 20.00 u | Toneel De Speld Theater - 2061 of een ander jaar

NATLAB

12.00 u | Klassiek Niek Baar & Ben Kim 15.00 u | Klassiek Shakespeare – Euregio jeugd orkest

PAND P

15.00 u | poëzie Paul Meeuws en Peter van Lier – Het zintuig op scherp

DYNAMO

19.00 u | rock Konvent

EFFENAAR

20.00 u | film Wolfwalkers + Q&A met de regisseur

20.00 u | pop The Elvis concert 2022

MUZIEKGEBOUW

PARKTHEATER

20.00 u | Klassiek Brabant koort

NATLAB

20.30 u | toneel Laura van Dolron – Geen verhaal

EFFENAAR

20.30 u | pop Still Collins

VRIJDAG 22 PARKTHEATER

18.30 u | opera Thomas de Bruijn e.a. The Dining Opera 20.00 u | Show Koefnoen - Koefnoen Live

EFFENAAR

20.15 u | pop Abba Gold 20.15 u | experience Camilla Blue

MUZIEKGEBOUW 20.15 u | Pop Ásgeir

ZATERDAG 23

BIBLIOTHEEK EINDHOVEN

19.30 u | lezing Pubers in coronatijd: Aletta Smits

PARKTHEATER

20.00 u | Show Koefnoen - Koefnoen Live

PAND P

MAANDAG 25 20.30 u | College David Van Reybrouck - Revolusi. een levende geschiedenis

MUZIEKGEBOUW

20.15 u | Klassiek Maria João pires 20.45 u | de Maandag van Van Meurs Hans Theessink

DINSDAG 26

BIBLIOTHEEK EINDHOVEN 12.30 u | workshop Fotostrip maken

PARKTHEATER

20.00 u | Dans Nederlands Dans Theater - Sudden and Suspended

NATLAB

20.00 u | film Lucas de Man – Meet the Millenials

MUZIEKGEBOUW 20.15 u | Jazz Kokoroko

WOENSDAG 27 KONINGSDAG

DONDERDAG 28 KAZERNE

17.30 u | cultuur+ EHV innovation café

PARKTHEATER

20.00 u |Toneel 20.00 u | tribute Tina de Bruin, Rop Verheijen, Ricky STATIONTOSTATION Tribute to Bowie Koole e.a. - Volkstuin Complex 20.30 u | Cabaret Nabil – Absurd MUZIEKGEBOUW 20.15 u | pop Kovacs & Metropole orkest

EFFENAAR

21.00 u | pop The obscure

ZONDAG 24 PARKTHEATER

11.00 u | Jeugd 2+ Arno Huibers - Tomaatje op je neus 15.00 u | Jeugd 5+ Theater Jaski & Percossa Meesters van de tijd

MUZIEKGEBOUW

11.00 u | Kids 3+ Pannenkoekconcert: Kikker mini musical

MUZIEKGEBOUW

20.15 u | Klassiek The king’s singers

VRIJDAG 29 NATLAB & BROET

13.15 u | interview Mastertalk

PARKTHEATER

19.00 u | Spellen Moord in het parktheater Circus Circus 20.00 u |Toneel Tina de Bruin, Rop Verheijen, Ricky Koole e.a. - Volkstuin Complex 20.30 u | Cabaret Cabarestafette

DYNAMO

20.00 u | metal HEF

MUZIEKGEBOUW

20.15 u | World Christina Branco

EFFENAAR

16.30 u | Metal Netherlands deathfest

PAND P

20.30 u | Toneel Frascati Producties | Floor Houwink ten Cate Sea of Silence

ZATERDAG 30 PARKTHEATER

20.00 u | muziek Yamato - Tenmei – Destiny 20.30 u | muziek Zald’mhebbe! Gerard van Maasakkers

MUZIEKGEBOUW

20.15 u | Pop Nights on Broadway

19


Tim Enthoven

ZATERDAG 1

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN 16.30 u | jazz | online Blue Note Club Sessions: Teis Semey Quintet

MET LUCAS DE MAN

MAANDAG 3 STUDIUM GENERALE

20.00 – 21.30 u | documentaire | gratis The Sobibor Tapes

DINSDAG 4

MEET THE MILLENNIALS Natlab

EXPO ADRESSEN Van Abbemuseum Stratumsedijk 2 040 238 10 00 vanabbemuseum.nl

Fifth-NRE Gasfabriek 5 040 237 60 70 fifthnre.com

Pand P Leenderweg 65 040 303 21 70 pand-p.nl

TAC Temporary Art Centre Vonderweg 1 040 246 13 25 tac.nu

Academisch Genootschap Parklaan 93 040 243 48 08 academischgenootschap.nl

Galerie Nasty Alice Sint Antoniusstraat 10 06 34053028

Parktheater Eindhoven Theaterpad 1 040 211 11 22 parktheater.nl

T56 Tarwelaan 56 info@t56.nl t56.nl

Paviljoen Ongehoorde Muziek Ruysdaelaan 106 06 28 33 23 86 pomeindhoven.nl

Ton Smits Huis Jacob Reviuslaan 25 040 211 47 86 tonsmitshuis.nl

philharmonie zuidnederland Jan van Lieshoutstraat 5 088 166 07 00 philharmoniezuidnederland.nl

Studium Generale, TU/e Den Dolech 2 040 247 49 00 tue.nl/sg

Baltan Laboratories Kastanjelaan 500 040 294 68 48 baltanlaboratories.org Carte Blanche Daalakkersweg 10 08 040 245 17 39 carteblanche.nu Sint Catharinakerk Catharinaplein 1 040 244 88 97 CKE Pastoor Petersstraat 180 040 216 32 63 cke.nl Bibliotheek Eindhoven Emmasingel 22 040 260 42 60 bibliotheekeindhoven.nl Dynamo Catharinaplein 21 040 239 31 10 dynamo-eindhoven.nl Effenaar Dommelstraat 2 040 239 36 66 effenaar.nl

galerienastyalice.nl Kazerne Home of Design Paradijslaan 2-8 040 207 37 30 kazerne.com MU Hybrid Arthouse Torenallee 40-06 0404 296 16 63 mu.nl Muziekgebouw Eindhoven Heuvel Galerie 140 040 244 20 20 Muziekgebouweindhoven.nl

Philips Museum Emmasingel 31 040 235 90 30 philips-museum.com

• De Blauwe Zaal gebouw 1/ Auditorium groene loper 1

COLOFON

IN EINDHOVEN 33e jaargang - nr 2 - april 2022 Redactie Claire van der Elst, Lidy Lathouwers Manon Willems Lay-out Irene Pijnenburg | PlanC.nl Druk Nieuwsdruk Nederland Support Supportpunt Verspreiding Tour de Ville, Spotta Oplage 35.000

• Luna, Corona gebouw 3 de lampendriessen 31

Uitgever

• Filmhuis De Zwarte Doos gebouw 4 groene loper 4

Uit in Eindhoven Regio

Muziek in de Cathrien Begijnenhof 2 040 283 39 68 muziekindecathrien.nl

Boekhandel van Piere Nieuwe Emmasingel 48 040 249 20 02 vanpiere.nl

Natlab Kastanjelaan 500 040 294 68 48 natlab.nl

preHistorisch Dorp Boutenslaan 161-b 040 252 22 81 prehistorischdorp.nl

United Cowboys Kleine berg 040 237 12 77 unitedcowboys.nl

Onomatopee Lucas Gasselstraat 2a 5613 LB Eindhoven onomatopee.net

Stichting Strabrechttheater Mierloseweg 1 040 280 12 30 kasteelgeldrop.nl

Volksuniversiteit Eindhoven Kanaaldijk-Zuid 11 040 782 08 10 vu-eindhoven.nl

Stichting Uit in Eindhoven Uit in Eindhoven / Microlab, atelier 04.05 Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven Neem voor meer informatie over redactie, advertenties en agenda contact met ons op. We staan je graag te woord! +31 (0)40 266 96 07 info@uitineindhoven uitineindhoven.nl Wijzigingen en zetfouten voorbehouden.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.