Page 1

ThUIS IN DE rEgIo

MIDWEEKEDITIE

B E V E L A N D S E

o p l ag e :

11 JUNI 2014 WEEK 24

Uitgeverij

en west-brabant:

de

35.000

tota l e o p l ag e z e e l a n d

bode

bv

actualiteit

I

Postbus

22,

4880

onroerend goed

AA

Zundert

auto’s

Spoorstraat 18c KEUKEN KEUKEN KEUKEN KEUKEN ’s-Gravenpolder OUTLET T (0113) 312547 OUTLET OUTLET OUTLET WINKEL WINKEL WINKEL WINKEL .

I

Te l .

076

599

sport

autoruitschade?

8 111

Goedkoper kan niet... leuker wel! Goedkoper kan Goedkoper niet... leuker Goedkoper kan niet... wel! kan leuker niet... wel! leuker wel!

www.internetbode.nl

kerkelijk nieuws

STADShAVEN ZIT KLEm IN DE goEDE ZIN VAN hET WoorD

0113-251700

I

Spoorstraat 18c18c Spoorstraat 18c Spoorstraat 18c Spoorstraat 4431 NK’s-Gravenpolder ’s-Gravenpolder 4431 NK ’s-Gravenpolder 4431 NK 4431 NK ’s-Gravenpolder (0113) • 53314189 M 06 53314189 T (0113)T 312547 T (0113) • M 06312547 312547 53314189 T (0113) • M 06 312547 • M 06 53314189 Openingstijden zie www.keukenoutletwinkel.nl Openingstijden Openingstijden zie www.keukenoutletwinkel.nl Openingstijden zie www.keukenoutletwinkel.nl zie www.keukenoutletwinkel.nl

480.000

vacatures

Vanaf pagina 8

Noord-Beveland houdt 208.000 euro over

Inwoners Schore weer op de bres

WISSENKERKE - De gemeente NoordBeveland heeft 2013 afgesloten met een overschot van 208.000 euro. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in de jaarrekening, die donderdag in de raad wordt besproken. Ze stelt voor 195.000 euro te bestemmen voor projecten, waarvoor in 2013 al wel geld was uitgetrokken, maar die nog niet zijn gerealiseerd: de bodemsanering en sloopkosten van het centrumplan van Wissenkerke (75.000 euro en 21.000 euro), de aanleg van een weg bij het Kreekpad in Kats (38.000 euro) en onderzoekskosten in Colijnsplaat à 61.000 euro. De overige 13.000 euro gaat naar de algemene reserve.

SCHORE - Inwoners van Schore hebben dinsdag in de gemeenteraadsvergadering in Kapelle opnieuw hun ongenoegen laten blijken over het besluit de bijdrage voor basisschool De Tunnel vanaf het schooljaar 2017-2018 stopt te zetten. Ze verwijten de gemeente dat te doen op basis van een prognose. Volgens voorspellingen van Pronexus zitten er in 2017-2018 39 leerlingen op De Tunnel, één minder dan de door Stichting Facetscholen gehanteerde ondergrens van 40 leerlingen. Ze vinden dat ‘juist nu er vanuit de landelijke politiek hulp komt voor scholen in krimpgebieden’ de gemeente de school zou moeten openhouden.

W E E K B L A D

Vlaketunnel dicht voor onderhoudswerk

De Tweern nog even in spanning

GOES - De Vlaketunnel bij Kruiningen is van maandag 20.00 uur tot dinsdag 6.00 uur en van dinsdag 20.00 uur tot woensdag 6.00 uur in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid over de N289. Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de tunnel. In de week erna is het Dampoortaquaduct in Middelburg vanwege onderhoudswerkzaamheden in beide richtingen dicht: van maandag 23 juni 20.00 uur tot dinsdag 24 juni 6.00 uur en van dinsdag 24 juni 20.00 uur tot woensdag 25 juni 6.00 uur. Hier wordt het verkeer omgeleid over de oude N57. Rijkswaterstaat waarschuwt de weggebruikers voor een langere reistijd.

GOES - Basisschool De Tweern in Goes hoort volgende week woensdag of ze de Techniektrofee 2014 wint. De school voor speciaal basisonderwijs is met Daltonschool Neptunus uit Amsterdam en Willem-Alexanderschool in Leeuwarden genomineerd voor de trofee, die in het leven is geroepen voor scholen die uitblinken in aandacht voor techniek. De prijs bestaat uit een beker en 5000 euro. De Tweern hoort bij de laatste drie, omdat de jury het goed vindt dat kinderen zelf torens, bruggen en hokken voor hun knuffels bouwen en ‘experimenteren met verschillende ballen en nadenken over vormen van voortbewegen’. Meer: www.techniektalent.nu.

Open dag verbouwd dierenasiel GOES - Dierenasiel De Bevelanden in Goes houdt volgende week zaterdag een open dag. Wethouder Jo-Annes de Bat geeft het startsein voor het feestje. Het asiel is de afgelopen maanden verbouwd. In die periode zijn onder meer de binnen- en buitenverblijven aangepast, het dak gerepareerd en er zijn nieuwe installaties aangelegd. De renovatie was al lang hard nodig, maar de plannen waren blijven liggen door de onzekerheid over de bouw van de Goese Schans. Het dierenasiel nodigt iedereen volgende week zaterdag uit om het resultaat te komen bekijken. De dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer: www.dierenasielgoes.nl.

Wat moet iemand van achttien regelen? WISSENKERKE - De gemeente Noord-Beveland organiseert maandag een masterclass met als titel ‘Bijna volwassen: what to do?’ Mensen van FNV Jong vertellen in 1,5 uur wat ouders en hun zoon of dochter van (bijna) achttien moeten regelen als het zover is. Zaken als het aanvragen van een zorgverzekering, studiefinanciering en toeslagen komen aan bod. ‘FNV Jong geeft bruikbare tips en handvatten voor wat er moet worden geregeld’, belooft de gemeente. Ouders van kinderen tussen de zestien en achttien jaar en de kinderen zelf zijn welkom op de masterclass in het gemeentehuis. Aanvang: 19.30 uur. Aanmelden: l.valk@noord-beveland.nl.

BORSSELE - Oud-Tour de France winnaar Jan Janssen (tweede van links) kijkt, onder andere met Goesenaar Kees Bal, op het Tolplein van de Westerscheldetunnel hoe het profpeloton van de Ronde van Zeeland Seaports passeert. Janssen en Bal reden zaterdag mee in de prominententocht. Net als de profcoureurs iets later reden zij ‘s ochtends vanuit Terneuzen door de Westerscheldetunnel richting Zuid-Beveland. Het was de eerste keer dat wielrenners door de tunnel mochten rijden. Het profpeloton finishte zaterdag op de Patijnweg in Goes. Daar was Theo Bos van de Belkin-ploeg het snelste. De sprinter bleef Ramon Sinkeldam van Giant-Shimano voor. FOTO COBY WEIJERS

Overeenkomst tussen Zeeuwse gemeenten en MEE Zeeland

‘goede cliëntondersteuning blijft’ M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

GOES - Zeeuwen met een beperking of aandoening krijgen in 2015 dezelfde cliëntondersteuning als nu. Dat zijn de Zeeuwse gemeenten en MEE Zeeland, die de ondersteuning biedt, overeengekomen. ‘Hiermee geeft Zeeland als één van de eerste regio’s in het land invulling aan deze decentralisatie’, schrijven de partijen in een gezamenlijk persbericht. DOOR BRITTA JANSSEN Tot 1 januari valt deze ondersteuning nog onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Daarna zijn de Nederlandse gemeenten er via de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verantwoordelijk voor dit te regelen, voor alle cliënten. In de overeenkomst staat dat MEE Zeeland cliëntondersteuning in Zeeland blijft uitvoeren. ‘Het gaat dan om ondersteuning van mensen met een verstandelijke, zintuigelijke, motorische of psychische beperking, chronische ziekte of stoornis in het autismespectrum en mensen met meervoudige beperkingen.’ MEE Zeeland helpt en begeleidt deze mensen door advies te geven, samen met de cliënt een ondersteuningsplan te maken en met

t

h

u

i

kortdurende ondersteuning, cursussen en trainingen. ‘Het doel is dat mensen met beperkingen of aandoeningen kunnen meedoen aan de samenleving waar dat zonder hulp niet kan. De nadruk ligt daarbij op het behouden en versterken van de eigen regie en het duurzaam verbeteren van de situatie, zodat de kwaliteit van het bestaan verbetert.’ Deelnemen Vandaag (woensdag) zet de Veerse burgemeester Rob van der Zwaag als voorzitter van de Vereniging van Zeeuwse gemeenten W E(VZG) E zijn K handtekening B L A Donder de overeenkomst. Namens MEE Zeeland doet directeur/bestuurder Peter Brakman dat. De gemeenten namen het initiatief om afspraken te maken met MEE Zeeland. ‘De belangrijkste reden hiervoor

s

i

n

d

e

r

was ervoor te zorgen dat de ondersteuning aan cliënten gecontinueerd wordt.’ Voor de jaren na 2015 zijn nog geen concrete afspraken vastgelegd, omdat de gemeenten nog niet weten hoeveel geld het Rijk hiervoor beschikbaar stelt. MEE Zeeland en de gemeenten vinden het belangrijk dat mensen met een beperking kunnen blijven deelnemen aan de samenleving, stellen de partijen. ‘De gemeenten blijven ook in 2016 en 2017 gebruik maken van de deskundigheid van de MEE-medewerkers voor de uitvoering van de cliëntondersteuning. De manier waarop deze deskundigheid wordt ingezet zal niet in iedere gemeente precies hetzelfde zijn.’ De partijen hebben afgesproken dat er ruimte is voor innovatie en kennisontwikkeling. ‘Om de kwaliteit van de ondersteuning te blijven stimuleren.’

e

g

i

Vakantiekoffer voor ouders van pubers HEINKENSZAND - Ouders van pubers in de gemeente Borsele kunnen vanaf woensdag een vakantiekoffer ophalen. Deze koffer zit vol tips, handvatten en materialen. Aan de hand daarvan kunnen ouders in gesprek gaan met hun kinderen over de vakantie en de risico’s, zoals het drinken van alcohol, die aan deze zomermaanden kleven. Ouders kunnen bij de bibliotheken in ‘s-Gravenpolder en Heinkenszand de koffer ophalen met de vakantiekaart, die zij vorige week in de bus hebben gehad. De koffer is onderdeel van het project ‘Verleidende vakantie’ van het Centrum voor Jeugd en Gezin in Borsele. Meer informatie is te vinden op www.cjgborsele.nl.

o

drie euro per hoortest voor goede doel mevrouw dirkse GOES - Specsavers Goes heeft enkele weken geleden de pas 100 jaar geworden mevrouw Dirkse verwelkomt als nieuwe klant. De winkel zet haar in het zonnetje en spaart van 16 juni tot en met 15 juli drie euro per hoortest en doneert het geld aan het door mevrouw Dirkse opgerichte fonds voor S.O.S. Kinderdorpen. “Toen mevrouw Dirkse bij ons in de winkel kwam, vertelde ze over haar bijzondere verjaardag. Tijdens haar feest wilde ze geen cadeaus ontvangen, maar financiële steun voor S.O.S. Kinderdorpen, haar passie. Dit bracht ons op het idee”, zegt Melody Beernaert, audicien van Specsavers Goes.

“Het gebeurt natuurlijk niet iedere dag dat we een 100-jarige klant mogen verwelkomen, dus haar verjaardag willen we graag vieren. Iedere partner in onze winkel doneert daarom één euro per hoortest, drie euro in totaal. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we aan het einde van de actieperiode een mooi bedrag aan mevrouw Dirkse en daarmee S.O.S. Kinderdorpen mogen overhandigen. Daarom nodig ik inwoners uit Goes en omgeving uit om langs te komen voor een hoortest, zodat we zoveel mogelijk geld kunnen inzamelen voor dit mooie initiatief. En het mooie is dat je daarna ook meteen weet hoe het met je gehoor gesteld is. Zo sla je twee vliegen in één klap.”

www.zeelandwerkt.nu bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


AKTIE AKTIE 5 jaar garan AKTIE tie

€ 5400,-

100% op ap

Keukens Badkamers

5 jaar garant ie

paraten !

araten !

€ 5400,100% op ap

pa2, rate ABDIJSTRAAT KAPELLE n! WWW.DE-FRUITSCHUUR.NL ■ TEL: 0113-341746

Silva Wood line

Silva Wood line Compleet met o.a. Gaskook plaat 4 branders, Oven met inhoud van 65 liter, Koelkast 136 liter, Vlakscherm-afzuigkap, 6 Laden.

GROENTE EN FRUIT

Compleet met o.a. Gaskook plaat 4 branders, Oven met inhoud van 65 liter, Koelkast 136 liter, Wood line Wood line Vlakscherm-afzuigkap, Compleet met o.a. Gaskook plaat 4 branders, Compleet met o.a. Gaskook plaat 4 branders, 6 laden Oven met inhoud van 65 liter,

Silva

AKTIE

5 jaar garan tie

100% op app

Silva

Mortiereboulevard 3A | Middelburg | www.livinstyle.nu

Oven met inhoud van 65 liter, Koelkast 136 liter, Vlakscherm-afzuigkap.Mortiereboulevard 3A Koelkast 136 liter, Vlakscherm-afzuigkap, Mortiereboulevard 3A | Middelburg | www.livinstyle.nu 6 Laden.

Hollandse Tuinbonen

per kilo 0.99

Platte Perzik

per kilo 2.50

Badkamers

| Middelburg | www.livinstyle.nu

Silva

Zoete Nectarines

8 stuks 2.50

Zoete Blauwe Druiven Badkamers Heerlijke Zeeuwse Frambozen

per kilo 2.50 3 dozen 5.00

Hollandse Aardbeien en Kersen

Mortiereboulevard 3A | Middelburg | www.livinstyle.nu SB38744

ders,

Keukens Badkamers

Keukens Badkamers Keukens Badkamers

€ 5400,-

Perkplanten, Groenteplanten, Tuinzaden,

KINDERFEESTJE? Wood line kunstmest, koemest, potgrond, bemeste tuinaarde. VERHUIZING Compleet met o.a. OF Gaskook plaat 4 branders, TRANSPORT? Oven met inhoud van 65 liter, AANBIEDINGEN GELDIG VAN WOENSDAG T/M ZATERDAG

een RIDA onderneming

Koelkast 136 liter, Vlakscherm-afzuigkap.

PIET GAAT DOOR MET VOORDEELPRIJZEN!

RTING 25% KO r. 100 km vrij. op daghuu en van op weekdag vrijdag t/m maandag

25% KORTING

op daghuur. 100 km vrij. op weekdagen van maandag t/m vrijda g

NIEUW: HUREN PER UUR Voor de kleine klus! Kijk op de website! www.pietvogelaarbusinessrent.nl Mr. F.J. Haarmanweg 4, Terneuzen. Tel. 0115-622722 • Oranjestraat 40, IJzendijke. Tel. 0117-301660 Livingstoneweg 44, Goes. Tel. 0113-220211

zomerjaarmarkt ‘s-HEERENHOEK

elektro speciaalzaak van den dries zomerjaarmarkt aanbiedingen lED tElEvisiE 40”

€ 399,-

€ 299,-

vRiEsKast tafElmODEl

KOElKast tafElmODEl

v/d Dries prijs

v/d Dries prijs

€ 149,-

€ 149,-

inhoud 249 liter gratis vleespakket t.w.v. €50,-

a + klasse

vaatafwasmacHiNE

Keramische platen

1/2 bel toets

€ 449,-

KOEl- vRiEscOmbiNatiE a+

vRiEsKast a+ NOfROst

inhoud 212 liter

5 afdelingen, 140 cm hoog

gratis vleespakket t.w.v. €50,-

gratis vleespakket t.w.v. €50,-

v/d Dries prijs

v/d Dries prijs

€ 349,-

4 stuks

€ 599,-

wasautOmaat

wasautOmaat

1400 toeren, 7kg

1400 toeren

a+++ klasse

a++ klasse

met gratis €50,- wasmiddel

met gratis €50,- wasmiddel

5 95

Varkens brochettes 2 stuks

3 95

100 gram

2 49

2 stuks

4 95

met een bakje stroganoffsaus GRATIS

Italiaans braadsleetje (kogelbiefstuk, panchetta en pijnboompitten)

Kipfilet panchetta (kipfilet, boursin en panchetta)

Tomaat Mozzarellasalade v/d Dries prijs

€ 449,-

€ 549,-

€ 475,-

met gratis €50,- afwastabletten

v/d Dries prijs

v/d Dries prijs

v/d Dries prijs

a++ energieklasse

grote oven 54 liter

Lekker voordelig

€ 699,-

KOEl- vRiEscOmbiNatiE

ElEKtRO fORNuis

5 jaar garantie

lED tElEvisiE 50” met gratis bol barbeque (127 cm breed)

AANBIEDINGEN WEEK 24

Gepaneerde schnitzels

zondag 15 juni 2014 van 11.00 tot 17.00 uur

lED tElEvisiE 32”

Meer dan 25 barbecue specialiteiten! Van de beste kwaliteit vlees!

+ Beenham salade

200 gram

Gebraden gehakt, boterhamworst en Zeeuwsspek

300 gram

Spinazie schotel

500 gram

Kip Siam met nasi

500 gram

2 95 3 25 5 95 4 95

v/d Dries prijs

€ 449,-

Wasmachines, koel-vrieskasten en afwasmachines met lichte schade, volledige garantie. Eigen technische dienst en gratis bezorging.

electronic van den dries

molendijk 10 (t.o. kerk), ‘s-Heerenhoek, tel. 0113-352159

Cees Mol, keurslager Oostwal 36, 4461 TJ Goes T(0113) 211 667 F (0113) 232 006 www.mol.keurslager.nl

volg ons op Facebook!


actualiteit

Goese binnenhaven bestaat 40 jaar

Stadshaven zit klem in de goede zin van het woord GOES - De stadshaven in Goes bestaat in zijn huidige vorm 40 jaar. Stichting Stadshaven Goes, die verantwoordelijk is voor het beheer en vorige week precies 25 jaar bestond, viert dat woensdag met een receptie voor genodigden. DOOR EUGÈNE DE KOK In zijn toespraak haalt Dick Oostinga ongetwijfeld de plannen aan die de gemeente Goes ruim 40 jaar geleden had. De gemeente overwoog destijds de haven te dempen en er een parkeerplaats van te maken. Hoe raar dat nu ook lijkt, was er toen wel iets voor te zeggen, vindt ook Oostinga. Er moest sowieso iets gebeuren met de oude handelshaven en het gebied rondom de haven ‘was in een armzalige staat’. “Toch is het toen op haar na voorkomen”, zegt de voorzitter van Stichting Stadshaven Goes. “Mede dankzij de toenmalige burgemeester Huber, die destijds nog woonde in de ambtswoning aan de J.A. van de Goeskade. Gelukkig maar. Het was een periode waarin veel steden hun havens dempten, maar vele daarvan, zoals Breda en Bergen op Zoom, zijn nu bezig opnieuw een binnenhaven aan te leggen. Dat is ons in Goes bespaard gebleven.” De gemeente besloot destijds de handelshaven om te vormen tot een haven voor plezierjachten. Aanvankelijk was deze nog in beheer bij de gemeente en zwaaide de

gemeentelijke havenmeester de scepter. Een kwarteeuw geleden werd de stichting opgericht. Sindsdien is er veel gebeurd. In de beginjaren van de ‘nieuwe’ jachthaven was er slechts één steiger met een boxensysteem. De stichting heeft daarin de laatste jaren verandering gebracht. Na de restauratie van de kademuren is het aantal loopsteigers stukje bij beetje uitgebreid en zijn er havenpalen geslagen waaraan de schepen makkelijker kunnen aanmeren. Ook zijn de sanitaire voorzieningen voor de gasten in het Soep’uus aangepast aan deze tijd. Knus Na die klus heeft de stichting momenteel geen grote plannen voor de toekomst. “Wensen zijn er altijd, maar uitbreiden behoort sowieso niet tot de mogelijkheden. Willen we ook niet”, is hij stellig. “Er zijn genoeg grote jachthavens in Zeeland. Door onze ligging zitten we klem in de goede zin van het woord. We blijven een knusse binnenhaven, in het centrum van Goes met een leuke stedelijke omgeving en goede restaurants op de kade.”

Voorzitter Dick Oostinga van Stichting Stadshaven Goes.

Vorig jaar meerden 2350 schepen aan in Goes en waren er ruim 3400 overnachtingen. Volgens Oostinga komen de mensen vooral naar Goes als het wat minder weer is. “Met 25 graden brandt je van het schip af, maar als het iets minder goed is, is het hier vol. In Goes is dan genoeg te doen. Dit is geen haven waar je drie weken achter

elkaar ligt. Het is een echte start- en landingsplek. De mensen liggen hier twee of drie nachten en trekken dan weer verder.” Oostinga vindt het goed zoals het gaat, ook met het oog op de omwonenden. “De toeristen zeggen dat ze het leuk vinden dat op zomerdagen iedereen buiten voor hun huis zit en de bewoners vinden het leuk dat

FOTO EUGÈNE DE KOK

de schepen er liggen. Er is gelukkig nooit gezeur. De toeristen in de haven zitten meestal de hele dag op het water. Dan ben je ‘s avonds moe. Het zijn dan ook geen nachtbrakers.” Alles over de stadshaven is te lezen op www.stadshavengoes.nl.

Zeeuwse illustrator en auteurs maken boek over interessante Zeeuwse bijzaken

Op zoek naar onverwachts Zeeland GOES - Zoeken - naar het goede concept - was het ook even voor de makers. Maar nu ‘Op zoek naar Zeeland’ in de winkels ligt, laten ze het speurwerk graag aan de lezer over. In dit nieuwe boek komen vooral minder bekende zaken over Zeeland aan bod. Zeven Zeeuwse auteurs belichten, vaak met een knipoog, tien thema’s. De basis voor het boek zijn de kleurrijke tekeningen die de Kloetingse illustrator Danker Jan Oreel over ieder onderwerp maakte. Hierin is het zoeken naar de wetenswaardigheden van de auteurs.

De per brommer leurende Middelburger Peet Neuféglise, van alles en overal ‘by the sea’, de te snelle handbaldoelman Ron de Jonge, ‘t Boôsje op de Markt in Westkapelle, de eerste oneervol ontslagen burgemeester Taco Seinstra van Goes, speciaal voor de ontwikkeling van de Stormvloedkering gebouwde schepen, de ketter en het badwater, het Ajax van de amateurs, de in IJzendijke geboren informateur en wielerliefhebber Herman Wijffels, de koenkelpot... zomaar een greep van wat allemaal - heel losjes - langskomt in Op zoek naar Zeeland. De hoofdstukken bestaan uit korte verhalen en anekdotes, met vaak een kwinkslag. “Het zijn zeker geen feiten die iedereen moet weten”, stelt uitgever Anthoni Fierloos voorop. “Eigenlijk is het vaak onzin, maar het komt wel ergens vandaan.” Het boek gaat in op enkele gebeurtenissen die niet mogen ontbreken, maar staat volgens de uitgever vooral vol met leuke weetjes. “Bijvoorbeeld niet over de winnaar, maar de nummer twee. Of hoe een sporter tot drie keer toe niet aan de Olympische Spelen kon meedoen.” Schrijver Peter de Jonge vertelt hoe hardloper Hein Cujé uit Middelburg zijn eerste spelen niet haalde door een boycot in 1956. Tijdens de voorbereiding voor de tweede poging in 1960 werd hij geraakt door een

kogelstootkogel en brak zijn borstbeen. Voor de derde keer, in 1964, trainde hij zo hard dat hij een maagzweer kreeg. Wisselwerking Fierloos liep al jaren rond met het idee voor een ‘zoekboek’ over Zeeland, à la Waar is Wally. Het concept voor Op zoek naar Zeeland bedacht hij samen met Danker Jan Oreel. De uitgever benaderde voor ieder thema schrijvers gespecialiseerd in dat onderwerp. Juist om verrassende wetenswaardigheden boven tafel te krijgen. En zo bevat het boek een bloemlezing van Ad Tramper over ‘Handel en industrie’, van René Verhulst over ‘Boeken’ en ‘Openbaar bestuur’, van Frank de Klerk over ‘Maritieme historie’, ‘Godsdienst’ en ‘Toerisme’, van Peter de Jonge over ‘Sport’, van Arend van der Wel over ‘Strijd tegen het water’, van Jan Zwemer over ‘Het platteland’ en van Eugène de Kok over ‘Populaire muziek en kleinkust’. De auteurs gaven Oreel trefwoorden over hun thema en daarmee sloeg hij aan het schetsen. Het leverde tien vrolijke tekeningen op waarop van alles gebeurt. Hiermee willen Fierloos en Oreel het boek ook voor een jong publiek aantrekkelijk maken. Ze hopen dat Op zoek naar Zeeland niet alleen uitnodigt tot lezen, maar ook tot grasduinen, wegdwalen in de prenten en het doorvertellen van de verhalen. “Je hoeft niet per se alles te le-

In de tekening bij het thema ‘Boeken’ zijn schrijvers en boektitels te vinden.

zen”, vindt Oreel. “Je gaat makkelijk van het ene naar het andere hoofdstuk en kunt zo terloops iets opsteken.” De twee benadrukken dat het geen geschiedenisboek is. “Veel staat erin, maar veel ook niet”, erkent Fierloos. “We hadden nog wel 100.000 onderwerpen kunnen beschrijven, maar de auteurs hebben subjectief gekozen. We wilden een goedgevoelboek maken.” Hondenkar De losse opzet was een reden voor Ad Tramper om te willen meewerken aan het boek. De gemeentearchivaris van Vlissingen dook in de handel en industrie van de provincie. “Dat ik veel vrijheid kreeg, had

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

DOOR BRITTA JANSSEN

zijn charme”, vertelt hij. “Maar het stelde me wel voor de vraag wat handel eigenlijk is.” Het sprak Tramper aan het antwoord anekdotisch in te vullen. “Ik vond het leuk om triviale zaken over het voetlicht te brengen. Bijvoorbeeld de hondenkar. Dat zijn zaken die er niet toe doen, maar de hondenkar was wel een fenomeen in het straatbeeld.” De historicus beschrijft hoe veel handel in de dorpen en steden tot pakweg 1930 werd rondgebracht met een hond die voor een kar gespannen was. “Weinig mensen maakten zich daar druk om, maar nu zou je allerlei verenigingen voor dieren achter je aan krijgen.” Tramper kon er voor zijn gevoel niet omheen om over scheepswerf de Schelde

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

ILLUSTRATIE DANKER JAN OREEL

te schrijven. “Die had zó’n impact op Vlissingen, het was eigenlijk een gezwel in de stad.” Halverwege de twintigste eeuw werkten er zo’n 4500 mensen op de werf. “Oorverdovend was soms het lawaai en voor de uitbreiding van de Schelde werden hele straten opgeofferd. Maar het werd allemaal getolereerd.” Meer informatie Zaterdag 28 juni signeren de illustrator en auteurs het boek tussen 15.00 en 17.00 uur in boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Het is voor 19,95 euro te koop bij boekhandels in heel Zeeland. Op zoek naar Zeeland - ISBN 9789071937248 - Uitgeverij Het Paard van Troje.

Volg ons op twitter: @BevelandseBode.


Nooit meer zadelpijn? De 1e ergonomische elektrische fiets op maat 1

Frame op maat = altijd de juiste zithouding

2

SQlab zadel op maat = nooit meer zadelpijn

3

Pedaal op maat = hoogste rendement

4

Handvat op maat = géén tintelende handen

5

Slim elektrisch systeem = efficiënt fietsen

6

Brede banden = meer comfort

5 2

1

6

3 4

Nieuwsgierig? Maak een proefrit en overtuig uzelf! Hermes Passie voor fietsen

Bike Totaal Jacobusse

De Fietsenmakker

De Kromme Spaak

Piet Voskamp

Profile Cornelis

Antwerpsestraatweg 25/27

Dorpsstraat 48

Troelstraweg 364

Dijkwelsestraat 22

Stationsstraat 52

Bredestraat 12-14

4615 AK Bergen op Zoom

4451 BD Heinkenszand

4384 AW Vlissingen

4421 AH Kapelle

4331 JB Middelburg

4501 EC Oostburg

hermespassievoorfietsen.nl

jacobusse.nl

defietsenmakker.nl

dekrommespaak.nl

pietvoskamp.nl

profilecornelis.nl

www.peperfietsen.nl

Sjaak Goud Rijwoningen v.a. € 189.500,INFODAG14

i 2 0 ur 14 jun - 12:00 u 10:00

Pykeswe

e gje 3 - Go

s

Sjaak Goud Rijwoningen

Dit ontwerp is onderdeel van een rij van 5 woningen, die samen ogen als een karakteristiek Zeeuws woonhuis met grote boerenschuur. Op de begane grond kom je via de hal (waar het toilet is) in een open keuken en langs de eethoek in een ruime woonkamer met uitzicht op de tuin. Onder de trap naar de verdieping is een grote kastruimte. De verdieping telt maar liefst drie slaapkamers en een badkamer met mogelijkheid voor bad/douche en toilet. Daarboven een grote zolder met mogelijkheid voor vierde slaapkamer, bereikbaar via een vaste trap.

Nog enkele te koop! Start bouw zomer 2014!!!

Kijk voor meer informatie op onze website of kom langs op de infodag.

VRIJE K AV in ARIA EL ... In

teresse

? Vraag h et ons!

Verkoopcentrum ARIA-Goes Tel. 0113 - 215 311

www.aria-goes.nl


ACTUALITEIT

Column

De Poeljeugd in ‘s-Heer Hendrikskinderen viert feest

‘Schoolplein cadeau voor hele dorp’ ‘s-HEER HENDRIKSKINDEREN – Wethouder Jo-Annes de Bat van de gemeente Goes heeft donderdag het vernieuwde schoolplein van De Poeljeugd in ‘s-Heer Hendrikskinderen geopend op een wel heel ludieke manier. Onder luid gejuich van de scholieren gleed hij van de glijbaan op de speelheuvel. De afgelopen maand hebben de saaie betontegels op het plein plaats gemaakt voor beplanting en speeltoestellen. Om dit te vieren zongen de kinderen tijdens de opening een lied en versierden zij het plein met zelfgemaakte bloemen.

Eugène de Kok

You can’t always get ...

Hoeveel artikelen ik over Pinkpop heb gelezen zonder dat The Rolling Stones erin voorkwamen? Het antwoord is nul. Mick Jagger liet de hoge noten zaterdag voor wat ze waren en zijn aankondigingen in het Nederlands kwamen, net als zijn danspasjes, wat geforceerd over, de door gitarist Keith Richards gezongen liedjes werden door recensenten alom omschreven als een dieptepunt, Charlie Watts was verre van de strakke drummer die hij ooit was en Ron Wood … tsja, ik weet niet wat ik over hem moet zeggen. Ondanks alles wat er op de show was aan te merken, ging het op Pinkpop maar om één band. Met hun decennialange ervaring en gigantische reputatie degradeerde het viertal de rest van de soms leuke, soms minder leuke artiesten tot figuranten op het festijn. Het programma ‘Andere Tijden Sport’ vertoonde vorige week een reportage over Clemens Westerhof, de Nederlander die in de jaren ‘90 naam maakte als bondscoach van Nigeria. Een van de spelers van zijn selectie zei daarin dat hij was overtuigd dat The Super Eagles onder Westerhof in 1994 wereldkampioen zouden worden. Er was immers geen team met zo veel talentvolle spelers. Het liep anders. Nigeria delfde in de tweede ronde het onderspit tegen Italië met Roberto Baggio als beul. De ervaring van het gerenommeerde Italië won het van het talent van Nigeria. Zo gaat het straks ook. Er doen 32 landen mee aan het wk in Brazilië. Net zo veel denken er te kunnen winnen en de rest van de nationale selecties tot onbeduidende deelnemers te degraderen, net als The Rolling Stones dat met andere bands deden op Pinkpop. Wordt het Nederland? Nee. Er is genoeg talent, ze willen graag, maar het ontbreekt aan ervaring en Nederland heeft een gedeukte reputatie. Met een beetje geluk heeft Oranje een mooie bijrol zoals John Mayer en Stromae in Landgraaf, maar in de schaduw van - mijn voorspelling - Brazilië. Misschien spelen ze niet meer het sambavoetbal van jaren geleden en is er straks van alles op aan te merken, maar de goddelijke kanaries worden The Rolling Stones van dit voetbalfestival. You can’t always get what you want.

Colofon

Kantoor regio Zeeland Keizerstraat 3a, 4461 AN Goes, Tel. 0118 617 661 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

De opening van het nieuwe schoolplein met wethouder Jo-Annes de Bat en directrice Marleen de Goeij.

DOOR JESSICA ROVERS

Bevelandse Bode Bevelandse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondenten Jenine Hooglander en Jessica Rovers Acquisitie Bert Paauwe Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 24

De oplossing van deze puzzel is in week 25 te vinden op www.internetbode.nl

De herinrichting van het schoolplein maakt deel uit van het dorpsplan ‘Shreinskinders kijkt vooruit’. In het kader hiervan is ook het speelveld naast de school gerenoveerd. Voor de realisatie van het project werkte de school nauw samen met gemeente Goes, dorpsraad en kerk. De kosten van de herinrichting van het schoolplein bedroegen 40.000 euro en zijn gefinancierd door de gemeente. “Dit is een cadeautje van de gemeente aan iedereen”, zei De Bat in zijn openingstoespraak. “Er is op het plein en rondom de school veel veranderd, omdat wij het belangrijk vinden dat jullie lekker kunnen spelen. Ook na schooltijd is het plein open, maar jullie moeten wel opletten en niet

met de step van de glijbaan afgaan. Ik wil graag met jullie afspreken dat jullie zuinig zijn op het nieuwe plein en proberen het netjes te houden.” Nick zei het leuk te vinden dat er nieuwe dingen zijn om te doen. “Ik vind de berg het leukst en ik ga denk ik na school hier ook veel spelen.” Ook bij Lois was de speelheuvel favoriet. “Je kan er van alle kanten afglijden en de schommels vind ik heel leuk. Het klimrek vind ik niet zo. Daar spelen ook niet zo veel kinderen op.” Inzameling Directrice Marleen de Goeij toonde zich ook erg blij met het nieuwe plein. “Er wordt volop gebruik van gemaakt. Ook vooral na school, dus het plein is echt voor het hele dorp”. De directrice vertelde

FOTO JESSICA ROVERS

dat ouders heel betrokken zijn en allerlei ideeën aanleveren voor een inzamelingsactie voor de aanschaf van picknick-tafels en belijning om het plein helemaal af te maken. “De krimp van het aantal nieuwe leerlingen gaan wij als school merken. We proberen dit op te vangen door ons te profileren als een mooie school met een goed onderwijsconcept. Een aantrekkelijk schoolplein draagt daar zeker aan bij.”

HORECASPECIALIST ZEELAND

BEZOEK ONZE SHOWROOM IN ARNEMUIDEN! 0118 416 701 | ARNEMUIDEN@DE-AREND.COM

Kleine stapjes in AMAC-dossier, plan om er minimaal 150 arbeidsmigranten te huisvesten

‘Beseffen dat het grote impact heeft’ ‘s-HEERENHOEK - Inwoners van ‘s-Heerenhoek zijn vorige week woensdag bijgepraat over de ontwikkelingen omtrent het verpauperde AMAC-terrein. “Is er een oplossing in zicht?” stelt wethouder Kees Weststrate zelf de vraag. “Nee, is daarop het antwoord. Er is nog niets concreet.” DOOR EUGÈNE DE KOK

© www.sudokusite.eu

Al jaren wachten en hopen de inwoners van ‘s-Heerenhoek op invulling van het verpauperde terrein aan de rand van het dorp. Projectontwikkelaar Cingelveste heeft tot nu toe nog niets van de grond kunnen krijgen. Vorige week woensdag in de Jeugdhoeve in ‘s-Heerenhoek had de ontwikkelaar op een informatiebijeenkomst de inwoners ook weinig te bieden. Het grootste probleem is volgens wethouder Kees Weststrate van de gemeente Borsele de marktwaarde van de kavel. “Het is door hem gekocht met bepaalde verwachtingen, maar die zijn tot nu toe niet uitgekomen, mede door de economische crisis. Dat levert problemen op, maar we blijven intensief met elkaar overleggen. Er is ons PAGINA 5

veel aan gelegen om zo snel mogelijk iets te doen aan deze lelijke puist in het dorp.” Het meest concreet is het plan om een onderkomen te creëren voor arbeidsmigranten. In eerste instantie moeten daar maximaal 150 arbeiders onderdak vinden. De gemeente en ontwikkelaar hebben inmiddels intentieafspraken gemaakt. “We staan hier niet direct onwelwillend tegenover”, aldus Weststrate. Op termijn zou het aantal arbeidsmigranten op het AMAC-terrein moeten kunnen groeien naar 300. “We willen eerst kijken hoe het loopt. Als alles goed gaat, kunnen we bezien of we doorgaan. Maar,” benadrukt Weststrate, “we beseffen dat een aantal van 300, maar ook van 150 arbeidsmigranten op een inwonersaantal van 1900 een flinke impact heeft op het dorp.Tegelijkertijd zijn de mensen voor de

economie in Borsele van groot belang.” Op initiatief van de gemeente is er een klankbordgroep opgezet die een belangrijke rol krijgt in het proces. De groep bestaat uit mensen van de gemeente en ontwikkelaar, inwoners, dorpsraadleden en een stedenbouwkundige. Borsele heeft sowieso al een aantal voorwaarden gesteld aan het plan. Zo moet er te allen tijde een beheerder zijn die op de toekomstige locatie alles in goede banen leidt en moeten de arbeidsmigranten op een humane wijze worden gehuisvest. De ontwikkelaar onderzoekt momenteel of het plan haalbaar is. Hij wil volgens Weststrate in ieder geval zeker weten dat hij met zo min mogelijk, ‘het liefste nul’, te maken krijgt met schadeclaims. “Ik verwacht geen grote sprongen zoals jaren geleden. In dit dossier gaan we met kleine stapjes vooruit.”


Demonstratiewedstrijd Ringrijdersvereniging

Naaldhakkenrace, Dikke Banden en solexrace

35e Ronde van Ovezande Ook de naaldhakken of stilettorace wordt dit jaar in manches gehouden. De organisatie zet zich dit jaar extra in om meer deelneemsters aan de start te krijgen. Via de sociale media is de werving al weken in volle gang. De naaldhakkenrace in Ovezande gaat over slechts 100 meter en staat open voor dames vanaf 16 jaar. Voor de winnares ligt er een hoofdprijs van € 200.klaar (€ 100 voor de nummer 2 en € 50 voor plaats 3). Daarnaast zijn er premies te winnen voor bijzondere en opvallende outfits. Voor de eerste 30 inschrijvingen is een goodiebag beschikbaar.

OVEZANDE - Op zondag 15 juni wordt de 35e Ronde van Ovezande gehouden. Het wedstrijdprogramma voor de wielrenners is, zoals altijd, aangevuld met inmiddels traditionele publiekstrekkers. De solexrace staat dit jaar in het teken van de hippietijd. De Naaldhakkenrace, die ook al weer voor de vijfde maal gehouden wordt, sluit het programma af. Voor de winnares ligt een prijs van € 200 te wachten. De dag wordt afgesloten met een wielerbal in Café De Zak. De wielerdag start om 12.15 uur met een ‘Dikke Bandenrace’ voor de schooljeugd. Deelnemers vanaf vier jaar kunnen zich

hiervoor aanmelden. Voor elke leeftijdscategorie zijn leuke prijzen te winnen. Het hoofdprogramma start om 13.15 uur met een race van de D- en de SP-categorie over afstanden van 40 en 30 kilometer. Daarna is het de beurt aan de amateurs, die vanaf 14.30 uur een afstand van 60 km moeten overbruggen. Rondemis in dit jubileumjaar is Ilse van Deale, Miss Welness Beaty Nederland 2014. De solexrace start om 16.00 uur. Niet alleen snelheid, maar outfit en presentatie zijn bepalend voor het eindklassement, dat over twee manches wordt opgesteld. Wie het thema ‘Hippietijd’ het best weet te verbeelden komt in aanmerking voor extra prijzen.

Regels voor de outfit Van de deelneemsters wordt verwacht dat ze zich zonnig en vrolijk kleden; lange broeken zijn niet toegestaan. De regels voor deelname zijn verder eenvoudig. De hoogte van de hakken moet minstens 7 cm zijn en de punt van de hak mag niet meer dan 2 cm meten. Bij inschrijving wordt dit nagemeten. Laarzen of extra riempjes zijn niet toegestaan. Inschrijven kan via www.humpydumpy. nl of tot een half uur voor de start van de race in Café De Zak. De race start om 16.15 uur. Om 17.30 uur wordt de hoofdstraat ontruimt en gaat het wielerbal in De Zak van start met ‘Zanger Leo’. Tijdens de wedstrijden wordt de kern van Ovezande afgesloten voor het verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. De toegang is gratis.

Natuurontbijt in de Hollandse Hoeve GOES - Vroeg in de ochtend, de zon komt langzaam op en de wereld wordt wakker. Geen mooier moment om de natuur te beleven. Daarom is er het IVN Natuurontbijt. Samen met de kinderen, partner, vriend of vriendin eerst genieten van een ontbijt en daarna de natuur in. Op zaterdag 14 juni organiseert IVN-afdeling de Zeeuwse Delta het Natuurontbijt in de Hollandse Hoeve in Goes. Tussen 9 en 10 uur ’s ochtends beginnen we met een heerlijk ontbijt van zoveel mogelijk lokale

en biologische producten in de Heemtuin van de Hollandse Hoevegebied. Daarna is er voor de volwassenen een rondleiding door de Heemtuin, begeleid door een deskundige gids. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht door het Hollandse Hoevegebied en wordt er gezocht naar waterdiertjes met behulp van schepnetjes, emmertjes en zoekkaarten in een van poeltjes in het gebied. De activiteit eindigt rond 11 uur. Bij slecht weer vindt het ontbijt binnen plaats. Aanmelden via www.natuurontbijt.nl of via 06-14901757.

Regionale Woningbouwvereniging Samenwerking GOES - Op maandag 16 juni organiseert het Bondenberaad Groot Goes haar tweede voorlichtingsmiddag voor de oudere inwoners van de gemeente Goes. Deze bijeenkomst is in De Spinne aan de Joseph Lunslaan en begint om 14.00 uur. De toegang is gratis. Deze middag is de Regionale Woningbouwvereniging Samenwerking en wat zij doet voor de Goese gemeenschap het onderwerp van gesprek. Iris de Vries, manager strategie en beleid van RWS,

en Henry de Miranda, manager Wonen zullen de aanwezigen informeren over de volgende zaken. A. Het strategisch voorraadbeleid van RWS. Welke plannen heeft RWS met haar huurwoningen in de gemeente Goes en hoe speelt zij in op de vergrijzing. B. Welke maatschappelijke doelen ondersteunt RWS t.a.v. de leefbaarheid en waarom doet zij dat. En op welke wijze speelt RWS in op de ontwikkelingen met betrekking tot het scheiden van wonen en zorg? En de aanwezigen zullen ook geïnformeerd worden over de stand van zaken met betrekking tot Goes West.

KRABBENDIJKE - Ringrijders Vereniging Ons Genoegen uit Wemeldinge houdt zaterdag 14 juni een demonstratiewedstrijd bij verzorgingshuis Nieulande in Krabbendijke van 10.0017.00 uur. De Wemeldingse ringrijderij vereniging Ons Genoegen is opgericht in 1919. Het is de enige vereniging op Zuid-Beveland uit die tijd die is blijven bestaan. Vroeger had bijna ieder dorp op Zuid-Beveland een ringrijderij vereniging, maar door de mechanisatie in de landbouw, verdwenen in de zestiger jaren de trekpaarden

en ook de verenigingen. Er moesten toen paarden worden gehuurd in andere delen van de provincie. Op dit moment nemen de meeste leden deel aan de wedstrijden met eigen paarden al zijn dit niet allemaal trekpaarden. Ringrijdersvereniging Ons Genoegen uit Wemeldinge is de laatste vereniging die ringrijden nog beoefend, zoals het oorspronkelijk bedoeld is, met een korte stok. Ook stoeltje rijden is nog steeds een vast onderdeel in het programma. Meer info: www.wemeldingseringrijderij.nl. Iedereen welkom om met de traditionele vorm van ringrijden kennis te maken.

Maria Magdalena als onderwerp van een kerkdienst GOES - Maria Magdalena is een vrouw die zeer tot de verbeelding spreekt.

Er werden romans aan haar gewijd. Men komt haar tegen in cantates en opera’s, in musicals en films en tot hoeveel gedichten inspireerde zij wel niet. Wie is ze, deze vrouw en wat heeft ze te zeggen? In de morgendienst van zondag 15 juni laat de

dichter en theoloog Hans Bouma, muzikaal begeleid door organist Arno van Wijk, haar zelf aan het woord. Zij ontmoeten haar in de tuin van de opstanding. Dáár, in dat veelzeggende milieu, vertelt ze in alle openheid haar verhaal. Na de dienst kan men Hans Bouma ontmoeten. Er is een boekentafel met uitgaven van hem en hij is bereid boeken en bundels te signeren. Alle belangstellenden zijn welkom.

Bezoekers jeugdcentrum Goese Polder zijn tevreden GOES - Het jeugdcentrum in de Goese Polder is al geruime tijd een belangrijke voorziening voor jeugd en jongeren in Goes. Op de maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag is er een 12- inloop waar kinderen van 8 t/m 12 jaar welkom zijn. ’s Middags is het jeugdcentrum van geopend van 15.15 tot 17.00 uur. Tijdens de middaginloop kunnen kinderen o.a. knutselen, gamen, tafeltennissen en hapjes maken. Op de woensdagmiddag is er tussen 14.00 en 15.00 uur een speciaal kinderknutsel uur voor 4 tot 7 jarigen. Elke doordeweekse avond, met uitzondering van de woensdagavond, is er een 12+ inloop waar alle jongeren tussen de 12 en 23 jaar welkom zijn. Op de woensdagavond is er een 16+ avond waar de jongeren tussen de 16 en 23 jaar welkom zijn. Om de tevredenheid onder de bezoekers van het jeugdcentrum te onderzoeken is

er een enquête afgenomen. Hieruit is naar voren gekomen dat de bezoekers zeer tevreden zijn. Het jeugdcentrum scoort, voor de algemene indruk, een ruim voldoende tot goed. Alle bezoekers voelen zich welkom en faciliteiten zoals de gymzaal en muziekstudio, waar jongeren beats maken en muziek kunnen opnemen, worden erg gewaardeerd. Jongeren geven aan zich zeer betrokken te voelen bij het jeugdcentrum en dat ze serieus worden genomen door de jongerenwerkers. Tevens voelen ze zich goed ondersteund. Veel jongeren helpen actief mee in het bedenken en organiseren van activiteiten in en rondom het jeugdcentrum en in de Goese Polder. Er is echter nog wel een punt van verbetering. Het zou leuk zijn als er meer meiden naar het jeugdcentrum zou komen. Inmiddels zijn er diverse meidenactiviteiten in samenwerking met de doelgroep opgezet om dit te bereiken.

Fraaie ereplaatsen voor op NK Toppers van morgen bij Inline Skate wedstrijd Rabojeugd GOES - De rood-wit-blauwe trui naar de 19e plaats. In categorie 7 kwamen

Clinic o.l.v. Niels Mesu.

GOES - Benieuwd naar de nieuwe Crispijn Ariëns, Niels Mesu of Michel Mulder? Kom dan op zaterdag 14 juni vanaf 10.00 uur naar Goes en u kunt zelf uitvinden wie de nieuwe inline skate toppers van morgen zijn.

Op de skeelerbaan in de wijk Ouverture in Goes (Jim Morrissonpad) starten dan vele jeugdige inline skaters voor wedstrijden op de baan in de Stehmanncompetitie, een regionale competitie met deelnemers uit Zuid-Nederland. En wie weet staan Mats Boender, Thirza van Damme of één van de

andere Zeeuwse jeugdtoppers wel op het podium. ’s Middags is het dan de beurt aan de C-rijders en masters. Zij rijden op een parkoers van 600 m in de aangrenzende wijk een marathon. Start en finish zijn aan de Jenny Weijermanweg. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Deze wedstrijden worden georganiseerd door het skeelercomité Zeeland on Wheels, dat als intentie heeft jaarlijks diverse inline skate wedstrijden te organiseren in Zeeland voor een zo breed mogelijke doelgroep, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van de Zeeuwse jeugd. Daarom werden er in de Nationale sportweek al clinics georganiseerd en vinden er voorafgaand aan deze wedstrijddag, op vrijdag 13 juni, ook nog inline-skate clinics plaats. Deze clinics worden gegeven aan de oudste groepen van de 2 basisscholen die gelegen zijn naast de skeelerbaan in Goes; de Zuidwesthoek en de Beatrixschool. Ze worden verzorgd door Annamarie Thomas, voormalig wereldkampioen schaatsen. De clinics starten om 8.30 uur op de skeelerbaan. Meer informatie kunt u krijgen bij Frans Leijnse, voorzitter, tel. 06-25488525. PAGINA 6

mochten we dit jaar in de club niet mee naar huis nemen. Wel hebben we mooie ereplaatsen behaald op het Nederlands Kampioenschap in Philippine. Bij het NK mogen 10 renners(sters) het podium beklimmen bij de huldiging. Arjan Poleij was de beste renner met een 4de plaats maar de 5de plaats van Maureen Arens mag er ook zijn alsook Renzo Moretti met zijn 8e plaats.

Categorie 3 moest ’s morgens de spits afbijten. Doordat het nog net een enorme regen- en hagelbui had gedaan, was het wegdek erg glad. Hierdoor waren enkele valpartijen te betreuren. Aniek Adriaensens was één van de slachtoffers. Zij werd hierdoor 38e. Maureen mocht een beker voor de 5e plaats in ontvangst nemen. Bij categorie 4 tot en met 7 werd het een massasprint. Door het ontbreken van de wind, lukte het niet om met een groep weg te rijden. Bij categorie 5 was het wegdek inmiddels droog en scheen de zon volop. Jurgen Mesu werd in deze categorie 43e. In categorie 6 sprintte Arjan dus naar de 4de plaats en Tristan Timmermans werd 21e. Bij de meisjes sprintte Daphne Mesu

Pepijn Hillemans en Jochem Kerckhaert in actie. Jochem finishte als 12de en Pepijn als 27e. Het parkoers werd aangepast naar een kleinere ronde voor de jongste categorieën 1 en 2. In categorie 1 reed Renzo een sterke wedstrijd. Het tempo lag ontzettend hoog. Hij reed naar de 8e plaats. In dezelfde categorie reed Annet Moelker bij de meisjes . Zij reed alert en lag op de 6de plaats toen ook zij hard met het asfalt in aanraking kwam. Helaas moest zij de wedstrijd staken. In categorie 2 stonden Myrthe Greijdanus, Vera de Munnik, Britt de Grave en Rosita Reijnhout aan het vertrek. Rosita vertrok voorzichtig maar ging al snel naar de kop van de wedstrijd. Zij hield zich hier goed staande. In de sprint werd zij 12e, Brit werd 25e, Myrthe werd 30e en Vera 32e. Alle Rabojeugdrenners(sters) hebben geweldig gepresteerd. Eerst moesten zij zich zien te plaatsen voor het NK. Ben je geplaatst dan staan dus de beste renners(sters) van Nederland aan het vertrek. In Zevenhuizen stond Mitchell Kraaijenbrink aan het vertrek. Hij reed hier een tijdrit en een wegwedstrijd. In beide wedstrijden werd hij 3e. In het algemeen klassement bleef hij 3de.


Kabeljauwfilet

15.95 Tonijnsalade 2.85 Gepelde wokgarnalen 95 9. Coquillevlees/noot 1.10 per kilo

150 gram

500 gram

PRIJS

VERLAGINGEN

per stuk

Weekaanbiedingen 10-06 t/m 14-06-2014

Vanaf donderdag 12 juni zijn ze er weer: HollAndse nieuWe

volgens de Con

*

sumentenbond

0164 – 687235

€ 70,- p.m. www.mercari.nl 0162-372211

Bergen op Zoom / Zevenbergschen Hoek / Breda / Kapelle (Zld)

0.

v an 1.99

Goes-zuid te huur!

1.

89

18%

Prosecco del Veneto

v an 2.19

van 3.89

3.79

* Bron: Consumentengids april 2014.

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

Vanaf woensdag 11-06-2014

Ruitensproeiervloeistof

Dé tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

1.55

Paranoten of pecannoten

1.79

chem-Dry Droger, schoner, gezonder

Ook voor meubelreiniging

Chocopinda’s of -dragees

v an 1.69

er goedkop

Schoon genoeg van vuil tapijt?

Voor particulieren en bedrijven Snel droog en langer schoon Vuilafstotende behandeling Specialist in moeilijke vlekken Speciale behandeling voor Berbers, Perzen etc.

1.29

er

goedkop

Antipasti

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

• • • • •

v an 1.49

99 13%

Vishandel Van As Zeeland B.V. Korringaweg 33 - Yerseke - tel. 0113 - 57 09 30 DIVERSE GARAGEBOXEN

Sinaasappellimonade

v an 1.09

Tot ziens bij:

www.garageboxentehuur.NU

Gelderse gekookte worst

Greenbridge rosé

5 LITER

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

2.49 Gekleurde bol-barbecue

Dakdragerset

13.99

50%NG

2.99 34.99 Bloeiende lavendel

Bloeiende plantjes

I KORPTDE

4 stuks. Vanaf woensdag 11-06-2014.

O PLETE O C M L BRI

Diverse soorten. Vanaf zaterdag 14-06-2014.

MIS GEEN GOAL!!!!!!

MERKBRILLEN • DESIGNERBRILLEN • MODERNE BRILLENGLAZEN U VINDT ZE BIJ TILROE OPTIEK

Zonnebloemen*

2.49

10 stelen.

Rozen*

7.99

24 stelen, lengte: 40 cm.

3.99

* Prijzen geldig t/m 15-06-14. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

1.99

Wij kunnen declareren bij vele zorgverzekeraars Walstraat 81 Vlissingen 0118 412370 www.tilroe.nl

tilroeopticien

de specialist in multifocale brillenglazen

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Burgemeester Goes gaat op inbrekerspad

Kinderburgemeesterschap Goes

Campagnes zijn in volle gang

GOES - Burgemeester René Verhulst gaat maandag vanaf het Molenplein in Goes ‘op inbrekerspad’, samen met de politie en gemeentelijke toezichthouders.

Op inbraakgevoelige locaties laat de Goese burgemeester een afdruk van een ‘voetje’ achter om zo te laten zien waar de voetafdruk van een inbreker had kunnen staan. Deze actie wordt gehouden in het kader van ‘Inbrekers gaan niet op vakantie’, een actiemaand van de zes ge-

meenten Borsele, Goes, Kapelle, NoordBeveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. Zij hopen zo iets te doen aan het aantal inbraken. Deze nemen zeker in de zomervakantie toe. Volgende week vinden verschillende activiteiten plaats om bewoners bewuster te maken van hun eigen rol bij het voorkomen van inbraken. Er wordt huis-aan-huis een burenkaart verspreid voor het noteren van vakantiegegevens voor de achterblijvers en er tourt een voorlichtingstrailer door de gemeenten. Zie ook: www.politiekeurmerk.nl/bewoners.

Open dag bij Oase GOES - Inloophuis Oase houdt zaterdag tijdens de Polderparty in de Goese Polder een open dag.

Tijdens de open dag presenteert Oase verschillende activiteiten uit het huis. Ook is er een verkoping van kunstzinnige en

mooie spulletjes, soep en broodjes, koffie en thee en taart. Met de opbrengst hoopt het inloophuis een traplift te kunnen financieren. Verder presenteert de splinternieuwe Marokkaanse vrouwengroep zich. Iedereen is welkom van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Signeren ‘Keutelen is fijn’ GOES - Willem van Dam signeert zaterdag in boekhandel Paard van Troje in Goes zijn boekje ‘Keutelen is fijn’.

GOES - Maar weinig bezoekers zullen zaterdag de campagnevoerdende kandidaten voor het kinderburgemeesterschap in Goes hebben gemist. De zes jongens en meisjes liepen rond met borden en flyers en probeerden zo veel mogelijk mensen over te halen op hen te stemmen. Bas Geijs, Nina Houtekamer (op bovenstaande foto, tweede van rechts), Emma Oggel, Nisrine Sealioui, Danique Slabbekoorn, en Esmee Weegenaar horen zaterdag tijdens het muziekweekend of zij hebben gewonnen. FOTO COBY WEIJERS

Parade van Zeeuwse Coureurs bij Classic Motorraces

Classic Races Wemeldinge WEMELDINGE - Zaterdag 14 juni krijgt iedereen weer een nostalgisch gevoel van binnen. In Wemeldinge worden dan de klassieke motorraces gereden op het Kanaalcircuit aan de Hovijweg. Een rijdend museum! En niet zo maar eentje. De 20ste editie! Al jaren kunnen we ieder jaar in Wemeldinge genieten van de Classic Races die georganiseerd worden door de Stichting ProMotor Zeeland. In negen klassen wordt er op de motor met passie gestreden om de titel. Alles komt voorbij. Van de 50 cc tot de spectaculaire zijspannen. Want hoe vaak zie je nog merken rijden als NSU, Norton, Gilera of Aermacchi. Maar ook merken als Ducati, Honda en Yamaha. In Wemeldinge ziet u ze allemaal. Sensatie

op en top. Genieten dus. Maar 14 juni is het niet een classic race zoals andere jaren. Aangezien het de 20ste editie is, is er dit jaar een speciale parade. Met een Zeeuws tintje! Vele oud coureurs uit het wegraceverleden hebben hun pothelm weer van de zolder gepakt en hun klassieke racepak weer ingevet. Grote Zeeuwse namen van vroeger hebben hun motor weer tevoorschijn getoverd en zullen hem op 14 juni weer flink warm laten draaien. Meer dan 60 coureurs hebben zich al aangemeld voor de parade, en de enthousiaste reacties stromen nog steeds binnen. En dit samen met de Zeeuwse coureurs uit het heden. Van de 16-jarige Max van Schoonhoven, tot de 76-jarige Dick van Klooster. U komt ze allemaal tegen, in Wemeldinge. Zoals ieder jaar is het ren-

De schrijver is er tussen 15.00 uur en 16.00 uur. In het boek zijn de columns gebundeld van de oud-journalist van de PZC. Tal van columns in het boekje gaan over mevrouw Van Dam, maar er zitten ook stukjes tussen over klotestoters, de groene murker en de strakgebroekte assistente van de tandarts.

Van 14 tot en met 21 juni

Tuinweek voor meer enthousiaste tuinierders

nerskwartier vrij toegankelijk. U kunt de volledige sfeer en spanning meemaken; van de laatste voorbereiding of reparatie, het warmdraaien van de klassieke motor, tot aan de finish toe. Kom dus genieten van dit spektakel. Op 14 juni beginnen de trainingen om 10 uur. De races zelf zullen om 12.30 uur beginnen. Omstreeks 17.00 uur zal de winnaar gehuldigd worden. De klassieke motorraces van de Stichting ProMotor Zeeland in Wemeldinge worden ondersteund door de Historische Motorsport Vereniging. Komt u zelf op de klassieke motor of caferacer? Dan mag u natuurlijk parkeren op de speciale parkeerplaats voor motoren. Meer informatie over de klassieke motorraces is te vinden op www.promotorzeeland.nl of via facebook.

Bezwaar van Syntus over busconcessie GOES - Syntus heeft begin vorige week bezwaar ingediend tegen de gunning van de nieuwe busconcessie door de provincie aan Connexxion. Het bezwaar is in behandeling bij de daarvoor aangewezen commissie. Door de actie van Syntus kan de door Connexxion aangeboden dienstregeling voorlopig nog niet bekend worden gemaakt en treedt er vertraging op in de voorbereidingen. ‘Of dit consequenties heeft voor de start van de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer op 14 december is nog niet bekend’, zegt de provincie. Dat hangt mede af van de bezwaarprocedure. De nieuwe concessie is geldig voor de komende tien jaar.

Milieu Educatie Centrum De Bevelanden organiseert

Natuuroudercursus ‘Vlinders en bijen’ GOES - Vindt u het leuk om met kinderen de natuur in de gaan? Doe dan mee met de natuuroudercursus die het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden (MEC) binnenkort organiseert. Het thema is “Vlinders en bijen”. Tijdens de cursus, die gratis is, worden (groot)ouders van scholen opgeleid om onder schooltijd met de leerkracht en leerlingen op pad te gaan in de eigen omgeving. De daarvoor benodigde kennis en vaardigheden komen tijdens de cursus aan bod. Datum: woensdag 18 en 25 juni. Tijd: 9.00-11.00 uur. Voor meer informatie en/of aanmelden neemt u contact op met MEC De Bevelanden, tel. 0113-252628, e-mail: info@mecdebevelanden.nl of kijk op www.mecdebevelanden.nl PAGINA 8

Goese vrijwilligers van Groei en Bloei hielpen mee met de inrichting van het tropische bos bij Omnium.

GOES - Bij de eerste Nationale Tuinweek - van 14 tot en met 21 juni - van de landelijke vereniging Groei & Bloei sluit ook de Goese afdeling aan met activiteiten. Op 14 juni houdt Groei en Bloei Goes en omstreken een trip naar Delft. Hier bekijken ze tuinen. Op 18 juni is er een open middag in het tropische bos bij Omnium in Goes (het voormalige Sportpunt Zeeland). De toegang hiervoor bedraagt 2,50 euro. Bezoekers kunnen zich laten rondleiden en ook voor kinderen zijn er activiteiten. “Tim Grinwis is aanwezig om schikkingen te maken met natuurlijke rommel en edele bloemen”, vertelt secretaris Atie ten Voorde van de Goese Groei en Bloei-afdeling. “Hij vertelt ook over het hoe en waarom, dus dat is heel leerzaam.” Op zaterdag 21 juni is er een open tuindag op Schouwen-Duiveland, waarbij de groenliefhebbers drie tuinen bezichtigen en ook rondleidingen krijgen. Tuinieren Met de Nationale Tuinweek wil de groot-

ste tuinvereniging van Nederland en België meer mensen enthousiasmeren om te gaan tuinieren. Het motto van de week, die officieel wordt geopend door prinses Beatrix, is ‘Tegel eruit en plant erin’. Er vinden in het hele land activiteiten plaats, zoals tuinenfietstochten, natuureducatiewandelingen, workshops, lezingen en rondleidingen door (moes)tuinen en parken. De week wordt feestelijk afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend. Meer dan duizend trotse tuinbezitters stellen hun tuin gratis open voor publiek. In Zeeland zijn onder meer tuinen te bezoeken in Ritthem, Koudekerke, Biggekerke, Middelburg, Serooskerke, Domburg en Grijpskerke. Meer informatie Kijk voor meer informatie op http://goes.groei.nl en www.groei.nl


Bekendmakingen Goes Informatiepagina woensdag 11 juni 2014 www.goes.nl>Inwoner>Nieuws/Actueel>Info Goes Stadskantoor M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes

14 juni

Postadres Postbus 2118 4460 MC Goes T 14 0113 E stadskantoor@goes.nl I www.goes.nl

14 juni

16 juni

Openingstijden afdeling Publiekszaken ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur do-avond 17.00 - 20.00 uur za 10.00 - 12.00 uur

18 juni

Op maandag- t/m donderdagmiddag kunt u alleen na telefonische afspraak geholpen worden. Op vrijdagmiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten.

19 juni

Openingstijden afdelingen Activering & Inkomensvoorziening en Zorg ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur Calamiteitentel. (0113) 249 770 In noodgevallen buiten kantooruren: 06 5329 8141

Elke week

Ride before the Roses en live muziek. 10.00 - 19.00 uur Start en finish op de Grote Markt, zie www.ridebeforetheroses.nl ‘Schlagers&Smartlappen’ 19.00 - 23.45 uur. Grote Markt, zie www.goesisgoes.nl Informatiebijeenkomst toekomstplannen ‘De Kattenschulp’ 18.45 - 20.30 uur Van Heenvlietstraat 12, Kattendijke Opening eerste CNG-tankstation in Goes. Aanmelden via info@cngnet.nl 14.30 uur. Pearyweg 9 Debatraad zie voor agenda www.goes.nl/vergaderschema 19.30 uur. Stadskantoor Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert verschillende activiteiten over opvoeden en opgroeien. Kijk op www.cjggoes.nl > Agenda voor alle info!

Voor evenementen zie www.goesisgoes.nl.

Openbare kennisgeving: Verplaatsing weekmarkt op zaterdag 14 juni 2014 naar Oostwal

AgendaGoes Datum

Activiteit

12 juni

Wethoudersspreekuur voor inwoners en ondernemers, zie www.goes.nl/spreekuur 18.30 -19.30 uur . Stadskantoor Opening expositie over kinderen met Foetaal Alcohol syndroom 16.00 uur. Mytylschool de Sprienke (Vivaldipad 1) ‘Supervet Orangenight’ in samenwerking met Jongerenraad Goes Vanaf 18.00 uur Grote Markt, zie www.goesisgoes.nl

13 juni

13 juni

In verband met de Ride before the Roses op de Grote Markt wordt de weekmarkt van zaterdag 14 juni 2014 verplaatst naar de Oostwal in Goes. In verband met de zaterdagmarkt is parkeerterrein Oostwal vanaf vrijdag 13 juni 2014 van 18.00 uur tot en met zaterdag 14 juni 2014 tot 18.00 uur slechts gedeeltelijk toegankelijk. Parkeerterrein Agnietenhof blijft bereikbaar. De parkeerplaatsen op het gedeelte van de Heernisseweg tussen de Oostsingel en de Anjelierstraat worden tijdens de weekmarkt aangewezen als gehandicaptenparkeerplaatsen.

Omgevingsvergunningen

Inzage aangevraagde en verleende vergunningen Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 700, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien in het Stadskantoor.

Ontwerpbeschikking Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben met toepassing van de uitgebreide voorbereidingsprocedure uit de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de volgende omgevingsvergunning te verlenen:

Locatie

Omschrijving activiteiten

's-Heer Hendrikskinderenstraat 38 - 46 te Goes

het brandveilig gebruik van het bouwwerk, tijdelijk voor 5 jaar

Met ingang van 12 juni 2014 ligt de ontwerpbeschikking, met de daarop betrekking hebbende stukken, gedurende zes weken ter inzage in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. Voor inzage kunt u een telefonische afspraak maken met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 700. Over de ontwerpbeschikking kan eenieder gedurende de termijn van terinzagelegging naar keuze schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. Voor het geven van een mondelinge zienswijze tijdens een hoorzitting binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig een afspraak te maken via het secretariaat van de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 942. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren hebben gebracht, kunnen niet-ontvankelijk worden verklaard in een later beroep bij de rechtbank.

Vergunningen en ontheffingen ApV en bijzondere wetten Door burgemeester en wethouders verleende vergunningen en ontheffingen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen en ontheffingen hebben verleend:

datum verzending

zaaknummer

locatie

omschrijving

5-6-2014

OOW-2014-367

Magdalenastraat/ Goudenmuilstraat te Goes

5-6-2014

OOW-2014-371

Willem Barentzstraat te Goes

het plaatsen van een hekwerk en bouwmaterialen tot 1 december 2014 het plaatsen van een schaftkeet, materiaalkeet, toilet en het opslaan van bouwmaterialen 10 juni 2014 tot 26 juli 2014

Tegen een verleende vergunning of ontheffing kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-WestBrabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Door de burgemeester verleende vergunningen en ontheffingen

Aanvragen omgevingsvergunning

De burgemeester maakt bekend dat hij de volgende vergunningen en ontheffingen heeft verleend:

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

datum verzending

zaaknummer

5-6-2014

EVG-2014-260

datum ontvangst

zaaknummer

locatie

omschrijving 4-6-2014

03-06-2014 OMG-2014-0262 04-06-2014 OMG-2014-0268 04-06-2014 OMG-2014-0265 04-06-2014 OMG-2014-0266 04-06-2014 OMG-2014-0267 03-06-2014 OMG-2014-0261

Beestenmarkt 15 te Goes het plaatsen van zonnepanelen Fagotlaan 12 t/m 16 en het bouwen van rijwoningen Klarinetstraat 29 t/m 33 te Goes Grote Markt 6A te Goes het wijzigen van het bestemmingsplan Heemskerkstraat te Goes het realiseren van 2 woningen en 12 appartementen Klokstraat 9 te Goes het wijzigen van de pui winkel Stadseweg 16 te Wolphaartsdijk het creëren van een nachtsluis

4-6-2014 3-6-2014

4-6-2014

De publicatie van ontvangen aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt.

5-6-2014

Verleende omgevingsvergunningen

5-6-2014

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij na toepassing van de reguliere voorbereidingsprocedure de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend: 5-6-2014

datum verzending

zaaknummer

locatie

4-6-2014

OMG-2014-0230 Kreukelmarkt 2 te Goes

4-6-2014

OMG-2014-0158

Beukenstraat 6 en 6A te Goes

5-6-2014

OMG-2014-0165

Oude Rijksweg 29 te 's-Heer Hendrikskinderen

omschrijving et vestigen van een koffiecorner in h strijd met het bestemmingsplan het wijzigen van de gevelindeling en aanbrengen reclame het uitbreiden van de woning

Tegen een verleende vergunning kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

6-6-2014

locatie

omschrijving

Gardenierhof te Wolphaartsdijk een evenementenvergunning voor actiemarkt op 3 juli 2014 EVG-2014-314 Muidenweg te Wolphaartsdijk een evenementenvergunning voor de Outdoordagen van 30-6 t/m 4-7 2014 aan De Piet EXH-2014-273 Kreukelmarkt 2 te Goes een exploitatievergunning voor Dax fashion en Beauz DHW_O-2014-120 Singelstraat te Goes ontheffing schenken zwak-alcoholhoudende dranken op 26 juni 2014 in de Grote Kerk EVG-2014-158 Patijnweg te Goes een evenementenvergunning voor Ronde van Zeeland Seaports ( tussen Kapelseweg en Buys Ballotstraat ) op 7 juni 2014 DHW_O-2014-361 Patijnweg te Goes schenken zwak-alcohol Zeeland Seaports 7 juni 22014 EVG-2014-287 Grote Markt te Goes een evenementenvergunning voor CuliFair / CuliFiesta van 2 t/m 4 juli 2014 DHW_O-2014-190 Grote Markt 30 te Goes ontheffing schenken zwakalcoholhoudende dranken tijdens Oranjeplein WK 2014 op 13, 18 en 23 juni 2014 EVG-2013-521 Grote Markt te Goes een evenementenvergunning voor Nachtmarkt op 11 juli 2014

Tegen een verleende vergunning of ontheffing kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Inzage van verleende vergunningen en ontheffingen Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 700, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien in het Stadskantoor. www.goes.nl


Bekendmakingen Goes Informatiepagina woensdag 11 juni 2014

www.goes.nl>Inwoner>Nieuws/Actueel>Info Goes

Vaststelling bestemmingsplan Kattendijke Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Kattendijke op 15 mei 2014 heeft vastgesteld. Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op de bebouwde kom van het dorp Kattendijke. Het plan heeft een beheersmatig karakter. Bij het opstellen ervan is grotendeels

uitgegaan van de bestaande situatie van het plangebied, er worden vrijwel geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen aangebracht t.o.v. het ontwerp-bestemmingsplan. Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 12 juni 2014 gedurende zes weken ter inzage in het stadskantoor. Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn digitaal te raadplegen via www. ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.

IMRO.0664.BPKA01-VG99 en via www.goes.nl/ bestemmingsplannen. Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. De beroepstermijn loopt van 12 juni tot en met 24 juli 2014.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

www.goes.nl

Werk leerlingen in stadskantoor

Woningbouwvereniging spreekt over win-win-situatie

Prokkelaars doen ervaring op

GOES - In de zogenoemde prokkelweek heeft MEE Zeeland vorige week weer verschillende prokkelstages georganiseerd. Zowel binnen de eigen stichting als daarbuiten. Eén van de deelnemers was woningbouwstichting GOES - In het stadskantoor in Goes is deze maand werk te zien van leerlinRWS, die donderdag twee prokkelstagiairs ontving. gen van het Goese Lyceum. Het gaat om beeldend werk van leerlingen tussen de vijftien en achttien jaar uit de bovenbouw vmbo, havo en vwo. Thema van de tentoonstelling is ‘Van egodocument tot heilige huisjes’. De leerlingen zijn met een fotocamera Goes ingegaan en hebben stadsbeeldboeken gemaakt. Het accent in de foto’s ligt op ‘het verbeelden met gebruik van verschillende materialen’. De landelijke omgeving rondom Goes is

door hen vastgelegd in impressionistische schilderijen. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het stadskantoor. In de hal van het stadskantoor is elke maand een nieuwe tentoonstelling te zien. Wie ook wil exposeren, kan voor informatie terecht bij het gemeentearchief. e-mail: expositiegemeentearchief@goes.nl. De voorwaarden zijn te vinden op www.gemeentearchiefgoes.nl.

Brandweer vraagt aandacht voor wk-versiering

GOES - Met het wereldkampioenschap voetbal voor de deur waarschuwt de gemeente Goes voor brandbare versieringen.

Prokkelstagiair Thanya Daane met haar collega voor één dag Connie Proost bij de infodesk van de RWS.

DOOR JENINE HOOGLANDER Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke of lichamelijke beperking en iemand die dat niet heeft. De stage kan van alles zijn: samenwerken, schilderen, sporten, discussiëren of musiceren. De stichting MEE Nederland is een van de organisaties die de prokkel in het leven heeft geroepen. MEE Zeeland organiseert daarom al een aantal jaar prokkelstages. Omdat er in Zeeland veel enthousiaste stagiairs en organisaties mee hebben gedaan heeft MEE Zeeland vorig jaar de Zilveren prokkel gewonnen. Ook dit jaar waren er veel stages. Woningbouwvereniging RWS had zich aangemeld met twee prokkelstageplaatsen. Achter de RWS-infodesk zat de 20-jarige Thanya Daane. Zei zei graag ervaring op te willen doen om ooit aan het werk te kunnen als receptioniste. “Op mijn negende

heb ik een ernstig ongeluk gehad met een vrachtwagen. Daardoor kan ik mijn linkerkant moeilijk bewegen en heb ik een niet aangeboren hersenletsel. Vroeger was ik de beste uit mijn klas, maar sinds het ongeluk heb ik een slecht geheugen. Ik vind het fantastisch om hier een keertje achter de infodesk te werken.” Thanya straalde dan ook achter de desk. Haar collega voor één dag Connie Proost was zeer over haar te spreken. “Thanya doet het erg goed. Ze heeft me onder andere geholpen met doorverbinden en bonnen gestempeld.” Laagdrempelig Prokkelen is een laagdrempelige manier om te laten zien dat iedereen mee kan doen in de samenleving. “Wij voelen ons als woningbouwvereniging maatschappelijk verantwoordelijk voor deze doelgroep”, vertelde woordvoerder Sven van den Dries van RWS.

FOTO COBY WEIJERS

“Het is een win-win-situatie. De prokkelaars doen ervaring op en wij nieuwe inzichten en ideeën.” Dat bleek ook bij prokkelstagiair Jan-Paul die ‘s ochtends meeliep met wijkbeheerder Albert. Ze bekeken samen een opgeleverde woning. “Jan-Paul deed het supergoed. Hij is erg leergierig en er vielen hem dingen op die ik niet eens zag.” Ook Jan-Paul vond het erg leerzaam. “Ik heb vooral geleerd dat ik graag met mijn handen werk. We hebben wat rondgelopen en huizen bekeken, maar dat is niets voor mij. In de auto zitten, vond ik wel leuk.” JanPaul is 19 en zit in zijn laatste jaar van zijn opleiding voor speciaal onderwijs op de Eben-Häezer in Kapelle. “Als ik mijn opleiding heb afgerond, ga ik aan het werk als tractorchauffeur.” Na de lunch liep JanPaul mee met klusjesman Alexander. Daar kon hij doen wat hij het liefste doet: met zijn handen werken.

Scans online te raadplegen GOES - De openbare akten van de burgerlijke stand van de gemeente Goes zijn sinds donderdag via scans online te raadplegen. Eerder waren de akten van de burgerlijke stand van SchouwenDuiveland, Hulst, Kapelle, Reimerswaal, Tholen, Middelburg, Veere en Vlissingen al online raadpleegbaar. De digitalisering van de openbare akten van de burgerlijke stand is een initiatief

van het Zeeuws Archief in samenwerking met de genoemde gemeenten. Het gaat in totaal om 484.414 scans van 1.016.844 openbare akten, die nu te bekijken en te downloaden zijn via de websites www.zeeuwengezocht.nl. In Goes gaat het om 108.233 akten, verdeeld over 43.381 scans. De akten van geboorte (G), huwelijk (H) en overlijden (O) zijn openbaar vanaf respectievelijk 100, 75 en 50 jaar. PAGINA 10

De brandweer vraagt caféhouders, winkeliers en inwoners alert te zijn op de brandveiligheid van slingers, vlaggen, papieren vlaggetjes en boa’s en geeft een aantal tips: zorg dat u brandveilige feestversiering aanschaft en aanbrengt (is aangegeven op de verpakking), zorg dat versieringen niet in aanraking kunnen komen met verlichting en apparaten die warm worden, hang versieringen op met ijzerdraad, dan valt het bij brand niet snel naar beneden, gebruik onbeschadigde verlengsnoeren en plak kabels met stevige tape vast zodat niemand erover kan struikelen, rol kabelhaspels altijd helemaal af en verleng een verlengsnoer nooit met een ander verlengsnoer, houd bij het bakken van snacks een goed passend deksel in de buurt, hang in de straat de versieringen hoger dan 4 meter en breder dan 3,5 meter. Dan kunnen de auto’s van de hulpdiensten er door. Kijk ook op www.brandweer.nl.

Duizenden deelnemers voor Ride before the Roses

Drukte verwacht op en rond Markt

GOES - Vanaf de Grote Markt in Goes vertrekken zaterdag tussen 10.30 uur en 12.00 uur duizenden deelnemers in het kader van de Ride before the Roses. Vanwege de verwachte drukte heeft de gemeente een aantal maatregelen genomen. De Zusterstraat en Korte Kerkstraat zijn daarom tussen 9.00 uur en 12.00 uur gesloten en tussen 13.00 uur en 15.30 uur gesloten voor auto’s. Vanaf de markt gaan de fietsers naar de Opril, de Grote Kade, de Albert Joachimkade en de Houtkade. Daarna ‘verdwijnen’ ze uit het centrum van Goes richting het Goese Meer. Deze straten worden niet afgesloten, maar de gemeente waarschuwt dat ‘enige verkeershinder’ niet is te voorkomen. Op de terugweg rijden de fietsers door de Middelburgsestraat, Singelstraat en het Kerkplein naar de Grote Markt. Verkeersregelaars leiden alles in goede banen. De markt is in overleg met de marktkoopmannen voor één dag verplaatst naar de Oostwal. Zaterdag en vrijdag zijn er in het kader van de Ride before the Roses al

evenementen op het marktplein, georganiseerd door de jongerenraad en Supervet Events. Vrijdag is er een zogenoemde Super Vet Orange Night met de dj’s Funky Ro, Funkstar, Ricky en Gunloadz. Tussen de start en finish op zaterdag is er op de Grote Markt van verschillende livebands. ‘s Avonds is er een festival met schlagers en smartlappen. Er zijn Nederlandse en Duitse artiesten als Dries Roelvink, Alwin, Woenderbaar en dj Timmy Tirol en biertafels, bierpullen en lederhosen. De Ride before the Roses is een evenement in het kader van de grote, landelijke Ride for the Roses die plaatsvindt op 7 september in Zeeland. Dan is de startplaats de Zeelandhallen in Goes. Meer informatie is te vinden op www.deltaridefortheroses.nl.


SPEEL ONZE FRANSEN UIT DE SELECTIE!

22X PEUGEOT 308 3X PEUGEOT 508 • 0% financiering tot € 10.000 • € 2.000 keiharde korting • Gratis 4 jaar garantie (t.w.v. € 1.399)

• 0% financiering tot € 10.000 • € 2.750 keiharde korting

3X PEUGEOT 5008 4X PEUGEOT 3008

• 0% financiering tot € 10.000 • € 2.750 keiharde korting

WEGENS GEBREK AAN GEBRUIKTE AUTO’S KUNT U REKENEN OP EEN

Looptijd in maanden

Debetrentevoet

Jaarlijks kostenpercentage

Maandbedrag

Totaal te betalen bedrag

€ 10.000

36

0%

0%

€ 278

€ 10.000

GRATIS WASBEURTEN T.W.V. € 24,- BIJ PROEFRIT

BEKIJK ONZE COMPLETE VOORRAAD OP

PTA Peugeot, Pearyweg 11 4462 GT Goes T. 0113 - 220 620 Totaal kredietbedrag

• 0% financiering tot € 10.000 • € 3.350 keiharde korting

www.goedkopepeugeots.nl Financiering verstrekt door Peugeot Finance, handelsnaam van PSA Finance Nederland B.V. (registratienummer AFM 12007744). Meer info en voorwaarden via www.peugeot.nl. Op verzoek sturen wij u het standaard informatiedocument toe. Actie geldig tot en met 30 juni 2014, actiemaximum op de genoemde modellen is € 10.000. Kortingsbedragen in sommige gevallen alléén bij inruil. Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

20%*

korting

TMC Goes

Onze raamdecoratie is handgemaakt en wordt

Marconistraat 13, (0113) 22 41 02

op alle raamdecoratie van lief! en bécé

Kruiningen speciaal voor jou op maatTMC gemaakt. Wij geven Zandweg 1b, (0113) 38 26 26

TMC WoonWenz Goes

Marconistraat 15-15A-15B, (0113) 22 41 19

je graag advies en kunnen je helpen TMC Bergen op Zoom bij het

TMC Koudekerke

Dorpsplein 35, (0118) 55 55 33

Van Konijnenburgweg 13, (0164) 27 44 77

inmeten en monteren. Bezoek vandaag onze

winkel en profiteer van 20% KORTING op de gehele collectie raamdecoratie van lief! en bécé.

TMC Goes Marconistraat 13, (0113) 22 41 02

TMC WoonWenz Goes

TMC Kruiningen

Marconistraat 15-15A-15B, (0113) 22 41 19

Zandweg 1b, (0113) 38 26 26

TMC Koudekerke

TMC Bergen op Zoom

Dorpsplein 35, (0118) 55 55 33

Van Konijnenburgweg 13, (0164) 27 44 77

28098_TMC Woonwinkels_264x195.indd 1

*actie geldig van 1 t/m 30 juni 2014

05-06-14 12:57


W W W . B O R S E L E . N L

BORSELS BULLETIN 11 J U N I 2 0 1 4 W E E K 2 4

REDACTIE GEMEENTE INFO afdeling Bestuursondersteuning, Tel. (0113) 238438 E-mail: publicatie@borsele.nl REDACTIE GEMEENTERAAD raadsgriffier, Tel. (0113) 238440 GEMEENTE BORSELE Gemeenteraad, College van Burgemeester en Wethouders, commissie bezwaarschriften. Postadres: Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Bezoekadres: Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. Tel. +14 0113, fax (0113) 561385 Openingstijden Burgerzaken: Maandag 08.30-12.30 uur en ‘s middags op afspraak Dinsdag 08.30-12.30 uur Woensdag 08.30-16.00 uur Donderdag 08.30-12.30 uur en van 17.00 tot 20.00 uur Vrijdag 08.30-12.30 uur Openingstijden ter inzage liggende stukken iedere werkdag van 08.30-12.30 uur E-mail: info@borsele.nl Website: www.borsele.nl Twitter: @gemeenteborsele

ONTWERP BESTEMMINGSPLAN “Kern Lewedorp 2009, gedeelte Sloestraat 36, 2014” Burgemeester en wethouders van Borsele maken, in het kader van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend. Vanaf 12 juni t/m 23 juli 2014 ligt het ontwerp besluit samen met het ontwerp bestemmingsplan “Kern Lewedorp 2009, gedeelte Sloestraat 36, 2014” voor iedereen ter inzage. Inhoud bestemmingsplan De voorgestane bestemmingsplanherziening voorziet in het planologisch-juridisch kader om het perceel / het pand Sloestraat 36 te Lewedorp aan te wenden voor wonen.

MELDING ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende meldingen zijn ontvangen: Stal Zeldenrust voor de locatie Werrilaan 58, ‘s-Heerenhoek. Het betreft een melding voor het opslaan van paardenmest. De melding is geregistreerd onder nummer M-ACT 142510. Loonbedrijf Hoekman V.O.F. voor de locatie Waardweg, Hoedekenskerke. Het betreft een melding voor het opslaan van paardenmest. De melding is geregistreerd onder nummer M-ACT 142533 Voor inlichtingen over deze melding kunt u contact opnemen met de RUD Zeeland, info@ rud-zeeland.nl, tel.nr. 0115-745 165. Tegen meldingen op grond van het Activiteitenbesluit kan geen bezwaar worden gemaakt.

Inzage U kunt het ontwerp bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”. Vul dan in het venster “Naam” de naam van het ontwerp bestemmingsplan in. De plancode van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0654. BPLDSS362014-0001 Daarnaast ligt het ontwerp besluit samen met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage in het gemeentehuis te Heinkenszand. U kunt de stukken ook bekijken op de gemeentelijke website www.borsele.nl. Het is mogelijk dat de gemeente tijdens de termijn van terinzagelegging nog aanvullende relevante stukken en gegevens over het plan ter inzage legt. Zienswijzen Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze, verzoeken wij u om uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu. De afdeling is bereikbaar op (0113) 238427.

AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING REGULIER EN UITGEBREID Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om omgevingsvergunning hebben ontvangen: Lewedorp

Klaverstraat (kavel 1 & 2)

28 mei 2014

Nieuwdorp Nieuwdorp

Jurjaneweg ongenummerd Luxemburgweg 2

28 mei 2014 27 mei 2014

Nieuwdorp Nisse

Sloeweg 26 mei 2014 (Kad. K706 Gasleiding N62) Dorpsplein 25 26 mei 2014

's-Heerenhoek

Beeldhoeveweg 3

28 mei 2014

het bouwen van een 2 onder 1 kapwoning het plaatsen van een portocabine het plaatsen van twee prefab kantoorunits en het aanpassen van de kopgevel van loods 22 het verleggen van de gasleiding N62 het renoveren van het dak en de gevel het aanbrengen van nieuwe dakbedekking op 2 schuren

CULTUREEL IN BORSELE PRIJSWINNAAR FOTOWEDSTRIJD “BELEEF BORSELE” 2013 BEKEND!

Aanvragen reguliere procedure De publicatie van de aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend Verleende omgevingsvergunning regulier Florishoek 14 van Cittersstraat 7

Heinkenszand Heinkenszand

Jacob Valckestraat 12 Flamingostraat 1

Kwadendamme A de Koningstraat 10

03 juni 2014 het bouwen van een garage 03 juni 2014 het vervangen van het dak van de schuur 03 juni 2014 het vervangen van de kozijnen 03 juni 2014 het plaatsen van een erfafscheiding van klimop 03 juni 2014 het uitbreiden van de woning

Bezwaar De beschikkingen en bijbehorende stukken liggen vanaf de verzenddatum van het besluit gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Wonen. De beschikkingen en bijbehorende stukken zijn iedere werkdag in te zien tijdens openingstijden. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken na de dag waarop de vergunning aan de aanvrager is bekendgemaakt (verzonden), bezwaar maken tegen de verleende vergunning. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Borsele. Meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift vindt u in de gemeentegids en op www.borsele.nl.

Zondag 8 juni heeft wethouder Conny Miermans tijdens “kleinkunst op stoom” de prijswinnaar van de fotowedstrijd 2013 “Beleef Borsele” bekend gemaakt. De eerste prijs is gewonnen door Jacqueline Hoogvliet, met een foto van het strand bij Baarland. De jury prees de compositie en het mooie contrast tussen licht en donker met een vleugje kleur in de monochrome foto. Het zwarte zand is typisch voor Borsele. De winnares ontving als prijs een waardebon van €500 te besteden bij fotohandel Moison in Heinkenszand. De publieksjury koos voor de foto die Huib Boogert maakte tijdens het straatfestival in Ovezande. Hij ontving uit handen van de wethouder een waardebon van €200. De foto’s zijn nog te zien tot en met 1 juli in “De Buffer” Waardweg 4, 4433 RW Hoedekenskerke. Op zaterdag van 14.00 tot 20.00 en op zondag van le 11.30 tot 20.00 uur. Ook in 2014 wordt er weer een fotowedstijd georganiseerd. Meer informatie hierover vindt u op www.cultureleraadborsele.nl/fotowedstrijd.

lt ur e Cu

Baarland Heinkenszand

Borsele


V E R V O L G P A G I N A

RAADSBIJEENKOMSTEN Tijdens de informatie/kaderstellende raadsbijeenkomst van 19 juni 2014 zal de raad zich buigen over het thema dorpsvernieuwing. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadsboerderij, Stenevate 9 te Heinkenszand. Heeft u belangstelling, dan bent u van harte uitgenodigd deze informatiebijeenkomst bij te wonen.

BESLUIT MAATWERKVOORSCHRIFT ACTIVITEITENBESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele heeft besloten om op grond van artikel 2.20 lid 1 het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) maatwerkvoorschriften vast te stellen zulks ten behoeve van het bedrijf Tr a v e o , Wildemanshoekseweg 7 in Oudelande. Het besluit houdt verband met specifiëren van de gedragsvoorschriften en het treffen van voorzieningen binnen de inrichting om te kunnen voldoen aan de geluidsvoorschriften. De stukken liggen tot en met 4 juli 2014 ter inzage bij de publieksbalie van de gemeente Borsele en bij RUD Zeeland, Stadshuisplein 1 in Terneuzen van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur.

W W W . B O R S E L E . N L Belanghebbenden kunnen tot en met genoemde data tegen de besluiten schriftelijk bezwaar maken bij Gemeente Borsele Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Alleen zij die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen om een voorlopige voorziening vragen. U richt het verzoek aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, team bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de heer R.A.M. Loos, tel 0115 74 5160 van RUD Zeeland.

ONTWERP STRUCTUURVISIE Borsele 2014-2019 Op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening stelt de gemeenteraad, voor een goede ruimtelijke ordening één of meerdere structuurvisies vast. De structuurvisie bevat de hoofdlijnen van de voorgenomen ontwikkeling van het gebied en de hoofdzaken van het door de gemeente te voeren ruimtelijke beleid. Daarnaast gaat de structuurvisie in op de wijze waarop de gemeenteraad zich voorstelt de voorgenomen ontwikkelingen te realiseren. De structuurvisie 2014-2019 actualiseert de bestaande structuurvisie van de gemeente

EVENEMENTENKALENDER Omschrijving

Locatie

Datum

Borselse Woningmarkt, van 15.00 - 21.00 uur Movietour Jongerenraad Borsele Wielerronde, dikke bandenwedstrijd, solexrace en naaldhakkenrace Jaarmarkt ’s-Heerenhoek Aanvang: 11.00 uur Wandel-en rolstoel 3 daagse Aanvang 18.15 uur Berendorpse Beeldendag Baarland, van 10.00- 17.30 uur Ringrijden en Fair: 10.00 - 16.00 uur Zomeravondwandeling Kwadendamme Start: vanaf 18.00 uur bij de kerk Afstanden 5 en 15 km

Raadsboerderij, Heinkenszand

11 juni 2014

Borsele Ovezande

13 juni 2014 15 juni 2014

‘s-Heerenhoek

15 juni 2014

Zorgcentrum De Kraayert, Lewedorp Baarland

17 juni t/m 19 juni 2014 21 juni 2014

Ovezande Kwadendamme

21 juni 2014 24 juni 2014

Borsele uit 2009. De beleidslijnen die in de structuurvisie uit 2009 zijn uitgezet, zijn tegen het licht gehouden en op hun merites beoordeeld. Het bestaande beleid is herijkt, geactualiseerd en nieuw beleid is meegenomen. De huidige dorpsprofielen zijn eveneens geactualiseerd en geven de bestaande situatie weer met een doorkijk naar voorziene ontwikkelingen. Bijeenkomst en informatieverstrekking Met in achtneming van artikel 2.1.1. Besluit ruimtelijke ordening is tijdens de gemeenteraadsvergadering van 17 april met de gemeenteraad en met vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld een interactieve werksessie gehouden. Aan de hand van stellingen over de drie kern thema’s wonen, werken en recreëren is gediscussieerd over de maatschappelijke, economische en ruimtelijke toekomst van de gemeente. Hierbij heeft de discussie zich vooral gericht op onderdelen uit de Structuurvisie 2009-2014 welke, gezien de huidige tijdsgeest, tegen het licht gehouden moe(s)ten worden. Inzage Vanaf donderdag 12 juni t/m woensdag 23 juli 2014 ligt het ontwerp structuurvisie Gemeente Borsele 2014-2019 voor iedereen ter inzage. U kunt het ontwerp structuurvisie via www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. Op deze website selecteert u het tabblad “Structuurvisies”. Vul dan in het venster “ID” de code van de structuurvisie in: NL.IMRO.0654. SVBS20142019-0001. Daarnaast ligt het ontwerp structuurvisie ter inzage in het gemeentehuis te Heinkenszand. U kunt de stukken ook bekijken op de gemeentelijke website www.borsele.nl. Het is mogelijk dat de gemeente tijdens de termijn van terinzagelegging nog aanvullende relevante stukken en gegevens ter inzage legt.

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN

Inspraak Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen een schriftelijke inspraakreactie naar voren brengen. Deze schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu op (0113) 238481.

BORSELSE SPRINTER Bent u inwoner van de gemeente Borsele? Gaat u graag een dagje uit, maar doet u dat liever niet alleen? Bent u nog goed ter been en wilt u graag samen met anderen iets ondernemen? Dan is de volgende activiteit iets voor u! U wordt opgehaald en thuis gebracht. Op 14 juni 2014, van 09.00 tot 16.30 uur, organiseert de Borselse Sprinter een speciale rit naar het Omniversum in Den Haag. Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. Er worden u 2 films aangeboden: “Jerusalem” en “Deep sea”. De films worden op een enorm projectiescherm geprojecteerd. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. Dit koepelscherm is zo groot als een half voetbalveld. Overal om u heen ziet u het beeld van de film. De prijs voor dit speciale dagje-uit bedraagt € 40,00 incl. 2 films, excl. Koffie. Wilt u zich aanmelden voor deze activiteit? Neemt u dan contact op met een van de vrijwilligers van de Borselse Sprinter. Dit kan op maandag of op woensdag van 9.0012.00 uur op telefoonnummer 06-52560982. Aanmelden als groep kan natuurlijk ook. Wanneer men zich gezamenlijk aanmeldt (7-8 personen) wordt men als groep opgehaald.Wilt u meer weten over de activiteiten van de Borselse Sprinter? Dan kunt u ook onze website bezoeken: www.borselsesprinter.nl.

De afdeling Burgerzaken is weer gevestigd in ons vernieuwde gemeentehuis in Heinkenszand, Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. U kunt ons bezoeken op de reguliere openingstijden tenzij anders aangegeven op www.borsele.nl of in de Bevelandse Bode.

Mantelzorgers in de bloemetjes gezet Vacatures vrijwilligerswerk

HEINKENSZAND - In de vacaturebank van het Vrijwilligershuis zijn de vacatures voor vrijwilligerswerk in Borsele te vinden. In de vacaturebank zijn recent de volgende vacatures geplaatst: 1. Stichting Land van Borsele zoekt een penningmeester (m/v) Wij zoeken iemand met een financiële achtergrond, die kennis heeft van accounting en belastingregels en ook durft te ondernemen en sponsoren weet te overtuigen. 2. Het Legers des Heils Goes zoekt schuldhulpvrijwilligers (m/v) Heeft u een warm hart voor de medemens. Vindt u het leuk anderen met hun administratie te helpen of te begeleiden in het traject van schuldhulpsanering? Voor deze vacature vindt er basistraining plaats op 7 juni van 10.00-14.00 uur in Goes. 3. Wandel- en rolstoeldriedaagse Lewedorp zoekt vrijwilligers (m/v) SVRZ zoekt voor de 6e wandel- en rolstoeldriedaagse personen die een handje helpen met het begeleiden van cliënten uit De Kraayert die in een rolstoel zitten. De driedaagse vindt plaats van 17 tot en met 19 juni in Lewedorp.

‘s-GRAVENPOLDER - Borselse mantelzorgers zijn tijdens een wandeltocht verrast met fleurige planten. Bij het Vrijwilligershuis zijn zo’n 170 mantelzorgers ingeschreven. De groep is in de bloemetjes gezet, als dank voor hun hulp aan de medemens.

Zomeractiviteiten Seniorenraad HEINKENSZAND - Tijdens de zomerperiode liggen de activiteiten van veel ouderensociëteiten stil. De (klein)kinderen gaan met vakantie en zijn vaak een aantal weken weg. Een mooie gelegenheid om gebruik te maken van het aanbod zomeractiviteiten 2014. Bent u 55-plusser, woonachtig in de gemeente Borsele, en vindt u het leuk om samen uitstapjes te ondernemen? In de periode van

21 juli t/m 15 augustus organiseert het VrijwilligersHuis i.s.m. de Seniorenraad Borsele en de ouderensociëteiten ‘s-Heerenhoek, Ellewoutsdijk en seniorensoos Heinkenszand speciaal voor u die thuis is, tijdens de zomerperiode weer een breed scala aan zomeractiviteiten. Wat dacht u van een rondvaart, een creatieve workshop of een ‘Breek de Week’ High Tea. Keus genoeg; het programma wordt binnenkort hier en via de website www.vrijwilligershuis.nl gepubliceerd. PAGINA 13

4. Het Vrijwilligershuis zoekt vrijwilligers (m/v) voor de warme maaltijdbezorging Lewedorp: Wij zoeken dringend vrijwilligers, liefst woonachtig in Lewedorp, voor de bezorging van warme maaltijden in Lewedorp. U draait mee in de vrijwilligerspoule zodat u eenmaal per 5 tot 6 weken een week (ma. t/m vrij.) wordt ingezet voor ca. een uur per dag. Graag in het bezit van een rijbewijs en auto. ‘s-Gravenpolder: Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers, liefst woonachtig in ‘s-Gravenpolder, die warme maaltijden binnen De Zwake willen afleveren bij onze cliënten. U heeft een vaste dag per week dienst. Het bezorgen kost u hooguit een kwartier van uw tijd. 5. Stichting Vrienden van de Borselse Sprinter zoekt een administratief vrijwilliger Ter versterking van het huidige team zoekt het Stichtingsbestuur Vrienden van de Borselse Sprinter een administratief vrijwilliger die actief meewerkt en invulling geeft aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Meer informatie Kijk op www.vrijwilligershuis.nl voor de uitgebreide vacaturebeschrijving en het totale vacatureaanbod. Voor uw aanmelding of overige informatie kunt u contact opnemen met het Vrijwilligershuis, tel. (0113) 311 999, e-mail: info@vrijwilligershuis.nl


Nieuw seizoen gaat in augustus van start

Heinkenszand D wint biljarttoernooi

- ADVE RT ORIAL -

Geniet van het mooie weer

Tuinmeubelen van Intratuin voor extra bbq-plezier KOUDEKERKE - Het is weer tijd om lange zomerse dagen te relaxen in de tuin en te genieten van buiten eten. Daar hoort een goede tuinset bij. Intratuin Koudekerke heeft die in vele soorten en maten. Er is meer keus dan u denkt. Bedenk dus van tevoren goed wat u wilt. Hoeveel stoelen en wat voor soort? Stoelen met een wat hogere zit of juist een loungeset? Past die mooie hoekbank op het terras? Van welk materiaal moeten de meubels zijn? Wat is uw budget? Voor advies bij al deze vragen staan de medewerkers van Intratuin Koudekerke altijd voor u klaar. Om het plaatje compleet te maken is er een heel grote keus in accessoires. Creëer zo een fijne plek om tot in de kleine uurtjes te genieten. Barbecue en buitenkeuken Een groot deel van het leven speelt zich in de zomermaanden buiten af. Vaak gezellig eten in de tuin. Intratuin Koudekerke heeft een grote afdeling barbecues en buitenkeukens. Alles wat u nodig hebt om lekker te kokkerellen. Het is echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij Intratuin. Alle mogelijkheden in één oogopslag: traditionele houtskoolbarbecues, maar ook prachtige gas- en elektrische exemplaren. Wilt u nog uitgebreider aan de slag? Kies dan voor een complete buitenkeuken. Natuurlijk ook verkrijgbaar bij Intratuin Koudekerke.

HEINKENSZAND - Het seizoen 2013-2014 van het 23e Borsele Kleine Kernen Biljarttoernooi (Borsele toernooi) is ten einde. De voorzitter van de Seniorenraad Borsele, Wim Vinke, reikte op 19 mei de prijzen uit aan de winnende teams, tijdens een gezellige middag rondom het groene laken. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door het biljartteam van Heinkenszand. De derde plaats was voor het team van ‘s-Heerenhoek C, de tweede plek voor Ovezande B en de hoofdprijs was voor het team van Heinkenszand D. De teams maken zich weer op voor het nieuwe seizoen, dat medio augustus van start gaat. Op de foto staan de biljartkampioenen en meneer Vinke.

Lezersfoto Piet Grim

Natuur in bloei

Wijkfeest in de Goese Polder GOES - Zaterdag 14 juni is er weer een groot wijkfeest in de Goese Polder. Bewoners en organisaties organiseren dan voor de 3e keer de Polderparty.

Zo zijn er onder andere knutselactiviteiten, Djembee workshop, een springkussen, kledingbeurs en diverse kraampjes. Het hele programma staat op www.goesepolder.goesweb.net

Tijdens dit gezellige wijkfeest zijn er diverse activiteiten voor jong en oud op 3 locaties in de wijk.

De Polderparty wordt gehouden in wijkcentrum de Spinne, inloophuis Oase en het Erasmuspark deelname is gratis.

KORTE BERICHTEN KAPELLE Concert: Op 14 juni geeft COV Te Deum Laudamus een concert in samenwerking met de Stichting Bijbeluitleg Vroege Kerk. Het thema van deze avond is Lofprijzing. Prof. Dr. A. de Reuver hoopt hierover een lezing te houden. Voorafgaande aan de lezing voert het koor de Mis in D van Arie J. Keijzer uit. Aanvang 19.30 uur in de historische Hervormde Kerk in Kapelle aan het Kerkplein. Kaarten zijn te bestellen bij www.tedeumlaudamus.nl of vooraf aan de kerk. Activiteitenmarkt: Altijd al eens willen zien hoe een misdadiger te pakken wordt genomen? Op 14 juni is er een spectaculaire politiehondentraining tijdens de activiteitenmarkt bij de Petrakerk in Kapelle. Verder is er een rommelmarkt, een veiling en veel moois en lekkers te koop. Ideaal, zo vlak voor Vaderdag. Er is van alles te koop van 9.30 tot 15.30 uur aan de Goessestraatweg 12. Om 11.00 en 13.00 uur is er een spectaculaire politiehondendemonstratie naast de rotonde. Om 11.45 uur is er een talentenveiling. Om 14.00 uur is er een Amerikaanse veiling. Om 12.30 uur geeft Kinderkoor Jong Crescendo een uitvoering. GOES Polderfair: Zaterdag 14 juni is het Polderfair in Wijkcentrum de Spinne, Josef Lunslaan 7, Goes. Kledingbeurs De Spinne staat ook op de polderfair met kleding schoenen en speelgoed. Verkoop tijd van 14.00-18.00 uur. Kom gezellig snuffelen we maken er een leuk feestje van met allerlei spelletjes, waar je kleine prijsjes mee kan winnen. Manhuistuinconcert: Op zondag 15 juni houdt de Commissie Manhuistuin Concerten weer het wekelijkse Manhuistuinconcert. Dit concert wordt verzorgd door: Muziekvereniging Euphonia - Goes o.l.v. Yve Wuijts. Aanvang 12.00 tot 13.15 uur.

Toegang gratis. De ingang van de Manhuistuin bevindt zich bij het poortje rechts van het gebouw van het Luzac College aan de Zusterstraat 11 of bij het hek in het Schuttershofgebied. Bij minder goed weer wordt uitgeweken naar de Grote of Maria Magdalenakerk. Informatie: J.A.Roeland, tel. 0113-231577. Inloop-concert: Het Seniorenorkest Zeeland geeft op woensdag 18 juni haar jaarlijkse inloop-concert in de Grote Kerk in Goes. In een 2 x 3/4 uur durend optreden kunt u genieten van een zeer gevarieerd programma. Het orkest staat o.l.v. Lize de Hoog. Aanvang 14.30 uur. Toegang gratis. Lezing: ‘Ontdek Kant’, de geschiedenis van kant vanaf de 15e eeuw’. Yvonne Krijgsman, voorzitter Stichting Cultureel Erfgoed LOKK, geeft gedurende de expositie Zeeland Zet KANT in Beeld een aantal lezingen over kant in het auditorium van het Historisch Museum de Bevelanden, Singelstraat 13, Goes. U kunt zelf kiezen uit verschillende data. De eerstvolgende zal zijn op dinsdag 17 juni. Aanvang 11.30 tot 12.30 uur. Aanmelden via secretariaat@hmdb.nl of 0113-228883. KAMPERLAND Zie jie mien nie...?: Dialectdienst door Frans van der Heijde, zondag 15 juni 19.00 uur in kerkgebouw de Ark in Kamperland. Deze dienst is grotendeels in het Zeeuws dialect, bijzonder om eens mee te maken. ELLEWOUTSDIJK Expositie Jan Capello: Zaterdag 14 juni houdt ’t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk een open middag vanwege de tentoonstelling ‘Verf zoeken op laag water’ met werk van de Goese schilder en beeldhouwer Jan Capello.’t Kerkje is open tussen 13.30 en 16.00 uur. De toegang is gratis. Oecumenische bijeenkomst: Op zondag 15 juni is er een ‘oecumenische

bieeênkomst’ in ’t Kerkje van Ellesdiek (Ellewoutsdijk). Op deze derde zondag van de maand juni wordt in ’t Kerkje een bijeenkomst gehouden in een Zeeuwse streektaal. Ook de liederen voor deze middag worden in het Zeeuws vertaald en gezongen. De overdenking wordt verzorgd door Winanda de Vroe uit Vlijmen. Het thema is: “Trugkieke”. Het koor Jubilate Deo o.l.v. Willy Feijtel zal aan de bijeenkomst meewerken. Aanvang 14.30 uur. De bijeenkomst is later te beluisteren via www. ellesdiek.nl onder het kopje Oecumene. BIEZELINGE Inloopmorgen Trefpunt: Op donderdag 12 juni zijn jong en oud van harte welkom bij Trefpunt. Tussen 9.30 en 11.30 uur is er koffie of thee met wat lekkers aan de Biezelingseweg 6 te Biezelinge. Kom eens vrijblijvend langs voor een gezellig praatje, een spelletje of een potje sjoelen. Voor de kleintjes is er speelgoed en knutselmateriaal aanwezig. Voor vragen en vervoer: Natasja Nieuwdorp: 0113-381050 of 0630462996. www.cgk-biezelinge.nl ‘S GRAVENPOLDER Dansen: OntspanningsVereniging ‘Amicitia’ (OVA) houdt een dansavond in het dorpshuis ‘Ons Dorpsleven’, Poelvoordestraat 3. DJ Nico verzorgt de muziek, aanvang 20.00 uur. KWADENDAMME Vlis-singers in kerk Kwadendamme: Op zondag 15 juni wordt de viering in de H. Bonifaciuskerk van Kwadendamme muzikaal opgeluisterd door koorgroep de Vlissingers. Naast zangers is een flink aantal instrumentalisten actief. Piano, drums, dwarsfluiten, klarinet, accordeon, gitaar zullen zorgen voor een bijzondere bijdrage. Het koor brengt een hedendaagse vlot christelijk repertoire ten gehore. Aanvang 10.45 uur. PAGINA 14

LEZERSFOTO PIET GRIM

‘s-HEERENHOEK - Piet Grim uit ‘s-Heerenhoek fotografeerde deze klaprozen en kamille in bloei.

Jaarmarkt in ‘s-Heerenhoek ‘s-HEERENHOEK - De straten in ‘sHeerenhoek staan zondag weer bomvol kramen van handelaren uit de provincie en van daarbuiten.

De organisatie van de jaarmarkt belooft er meer dan 100 met allerlei koopwaar. Naast struinen langs de kramen is er zondag veel meer te doen. Zo staat er een draaimolen, een luchtkussen en een bassin met scheepsmodellen

voor de kinderen, die bovendien kunnen genieten van een optreden van Clown Kenny. In de Jeugdhoeve zijn foto’s van Piet Grim en schilderijen van Henk Wijs te zien en er zijn optredens van De Koenkelpotters, J and J Two Mens Company en een dj op het plein bij de kerk. De Molendijk, Kuijpersdijk en Marktstraat zijn afgesloten voor verkeer. Parkeren kan in het uitbreidingsplan. De jaarmarkt duurt van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Bruisend West en opening Locatie 10a GOES - Zaterdag 14 juni is Bruisend West, de dag bij uitstek om je buurtbewoners op een feestelijke manier te ontmoeten. Kom kijken, doe mee en maak een praatje tijdens de activiteiten door en voor de bewoners in Goes-West. Om 13.00 uur wordt Locatie 10a, de nieuwbouw aan de Evertsenstraat en J.P Coenstraat, feestelijk geopend door wethouder Jo-Annes de Bat en Henry de Miranda van RWS, partner in wonen. Op de hoek van de Evertsenstraat en de J.P. Coenstraat wordt een grote taart aangesneden en uitgedeeld. Wat is er allemaal

te doen: rommel- en plantjesmarkt, sporten spelactiviteiten, diverse workshops, De Vrolijke Papegaai is aanwezig, knutselen, optredens van de Line-Dancers en Bram Kole, en natuurlijke zijn er lekker hapjes en drankjes te koop. Bruisend West wordt gehouden van 13.00-17.00 uur in en rond de Evertsenstraat, de Voedselbank, Wijkgebouw De Westkant, De Paerdestal. Het feest is georganiseerd door en voor wijkbewoners. Een deel van de Evertsenstraat, vanaf nummer 74 t/m de Voedselbank, zal worden afgesloten voor verkeer. Voor informatie en vragen kunt u terecht bij SMWO Monique Copper, m.copper@ smwo.nl, 0113-277111.


Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

BOMONT

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

95.-

SALE

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

t/m

31 augustus

! g N I t 20% KOR PROFITEER NU!!

en kwaliteitessO t ij p a t l Op vee rade & d parte, van BOna arden. Vraag naar

de voor wa

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

DAMES, HEREN & KIDS-KLEDING VAN O.A: GAASTRA, TOMMY HILFIGER, GEDDES & GILLMORE, MARCO POLO, MCGREGOR, GANT & GEISHA. M.U.V. ONZE NIEUWE COLLECTIES. DOMBURG OOSTSTRAAT 1

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16

GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

20%

ON SELECTED ITEMS RENESSE

HOGEZOOM 171

TERNEUZEN

NOORDSTRAAT 109

ZOUTELANDE LANGSTRAAT 13

WWW.BOMONT.NL

pa

BUITENKANS!!! NU OF NOOIT!!!

Livingstoneweg 5c, Goes Tel. 0113 – 760560 www.decohomegoes.nl

3D Buizensnijder

buizenlaser

tot lengte 6500 mm - tot diameter 152.4 mm - wanddikte 8 mm

buizenplasma

tot lengte 12.000 mm - diameter 700 mm - 3D plasmasnijder 440A

0113 - 57 38 78

www.metalservices.nl

Cursus NIMA sAles-A?

De SchanS TuinSchermen

DaaromGun kiest u voor Daarom kiest u voor RegioBank Gun uw spaargeld RegioBank een

uwmooie spaargeld een rente mooie rente 50 Spaar € 7 ee rijg tuwin de buurt en kBij en rekeningnummer. kgeen mons eakaerbij€ 7o5k0 uSUnpibent u*egeholpen atw U wordt door iemand e aridjgealtijd ukin de buurt en kcBij die eunkent. kgeen o m e k U bent bij ons rekeningnummer. e i un * u a e U wordt cad altijd geholpen door iemand die u kent.

Een complete bank

Een bank waar u terecht kunt voor betalen, sparen, alles. RegioBank heeft alles onder één dak. Een bank waar u terecht kunt voor betalen, sparen, alles. RegioBank heeft alles onder één dak.

Een complete bank

betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor botox- rimpel- en laserbehandelingen.

huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Bergen op Zoom - Middelburg - Goes Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: te dermatologen van Nederland (weekblad - Rimpelfilling metElsevier) Restylane - Botoxbehandelingen Fractional Laser• en CO2-fractional laser huid- en- laserklinieken poliklinieken dermatologie • huidtherapie - en de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping Bergen op Zoom- Middelburg Verder alle laserbehandelingen tegen overbeha-

Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen ring, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenen huidverjonging: > Rimpelfi lling met Restylane, heden, kleine spatadertjes en nog veel meer... Er weer>> Botoxbehandelingen, jonger uitzien... Fractional Laser en CO2-fractional laser, zonder plastische chirurgie > en de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping.

> Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum

Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VTcouperose, Bergen op pigmentvlekken, Zoom Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, • 0164-263822 • www.huidlaser.nl huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer…

> Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 www.dermateam.nl zonder plastische chirurgie > Huid- en laserkliniek Goes Beatrixlaan 20 • 4461 PN Goes • 0118-673050 > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg www.dermateam.nl

Er weer jonger uitzien…

Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

Zonder poespas

Altijd binnenlopen

Zonder poespas

Altijd binnenlopen

* Deze actie *loopt Dezevan actie 12 mei loopttot van en12 met mei 18tot julien 2014. met 18 juli 2014. Vraag naar de Vraag voorwaarden naar de voorwaarden of kijk op www.regiobank.nl. of kijk op www.regiobank.nl.

80b x 38d x 178h

Wij brengen uw financiele vragen Bij ons kunt u altijd even binnenlopen terug tot begrijpelijke oplossingen en voor advies en een kop koffie. gewoon goede producten. U bent altijd welkom. Wij brengen uw financiele vragen Bij ons kunt u altijd even binnenlopen Heeft uoplossingen vakantiegelden of een ander extraatje ontvangen? terug tot begrijpelijke voor advies en een kop koffie.Meer weten Stort hetgewoon op een spaarrekening bij RegioBank. Bij ons profiteert u altijd vanwelkom. eenKmooie ? goede producten. U bent altijd om larente. n g s of Bovendien krijgt u tijdens onze actieweken twee unieke mokken cadeau.*v ooM r eeeenr bel Heeft u vakantiegeld of een ander extraatje ontvangen? afsw perateank?. Stort het op een spaarrekening bij RegioBank. Bij ons profiteert u altijd van eenKmooie om larente. ngs of Bovendien krijgt u tijdens onze actieweken twee unieke mokken cadeau.* be v

✔ Colijnsplaat

CorstanjeAssurantien Assurantien V.O.F. V.O.F. Corstanje

KarelDoormanplein Doormanplein30 30 Karel Poortvliet Assurantiën, Voorstraat 62, 0113-695748

oor e afspra en ak.

4335GD GDMIDDELBURG MIDDELBURG 4335 Corstanje Assurantien V.O.F. Corstanje V.O.F. (0118)63 63Assurantien 911111 TT(0118) 91 H.P. Assurantiën en Financieringen BV, Voorstad 18, 0113-216777, www.hpassurantien.nl Karel Doormanplein Karel Doormanplein30 30 E assurantien@corstanje.nl E assurantien@corstanje.nl ✔ Heinkenszand 4335 GD MIDDELBURG 4335 GD MIDDELBURG www.corstanje.nl II www.corstanje.nl Meulpolder Assurantiën Heinkenszand BV, Dorpsstraat 2, 0113-561595, www.meulpolder.com TT(0118) (0118)63 6391 911111 ✔ Krabbendijke EE assurantien@corstanje.nl assurantien@corstanje.nl Reimerswaal Verzekeringen & Hypotheken, 48, 0113-503013, www.reimerswaalverzekeringen.nl IIDorpsstraat www.corstanje.nl www.corstanje.nl ✔ Goes

l


n i u t e k l e r o o v Een plant

Hortensiaweken! Een Hortensia is een plant die past in iedere tuin. En ook in pot of bak zorgt de Hortensia voor een hele zomer bloeiplezier!! Kom kijken naar ons ruime assortiment (meer dan 50 soorten!!) mooie bloeiende Hortensia’s

Kom langs voor ons uitgebreide assortiment vaste en eenjarige planten voor een hele zomer bloeiplezier!

Vanaf € 4,95

IP: Geef een Hortensia c adeau! Grintweg 79 - 4401 ND Yerseke tel. 0113 - 57 20 75 verkoop@tuincentrum-nieuwenhuijse.nl www.tuincentrum-nieuwenhuijse.nl

Terrasoverkapping, tuinhuis? Tuinontwerp, aanleg? Vraag vrijblijvend offerte !

Heb je al wat voor Vaderdag? Print de bon uit via Intratuin.nl/acties, hier vind je ook de actievoorwaarden.

COBB Compact Pro barbecue Tafelmodel, rvs, kookoppervlakte Ø 30 cm, wordt niet warm aan de buitenkant, in 3 minuten klaar voor gebruik, vaatwasserbestendig, werkt op Cobble Stones, prijsplukker 2 jaar garantie.

119.95

99.-

*

20% KORTING

ni 4 ju 1 g da lle ater a Op z en wij eautjes k k a pa rdagc d lijk in! Vade feeste a extr

op 1 artikel naar keuze!*

Gratis

Intratuin tuinslang Voor normaal gebruik. Lengte 30 meter. 24.95 14.95 Lengte 20 meter.

Cobble Stones t.w.v. 11.95 en 10.- retour van COBB*

* Kijk op onze website voor de actievoorwaarden.

2 jaar garantie van Gardena + 1 jaar extra garantie van Intratuin.

Intratuin Koudekerke Galgeweg 5, 0118-551623. Donderdag en vrijdag koopavond Kijk voor onze actuele folder op www.intratuin.nl/folder

Gardena heggenschaar Easycut 42 400 watt, meslengte 42 cm, mesopening 16 mm. 69.99

59.-

14.95

9.

99

Geldig t/m zaterdag 18 juni 2014.

VADERDAGT


Verfvoordeel! Professionele verf en behang

TMC Verf&Wand is een professionele verfen behangspecialist. Wij leveren alle bekende merken zoals: Sikkens (o.a. Flexa), Sigma (o.a. Histor), D’Imago en Wijzonol tegen de laagste prijzen. Verkrijgbaar bij TMC Goes

5,95

95 , 37

van 5

Gloss en Satin per liter (wit of kleur)

20%

Sigmatex superlatex 10 liter emmer nu vanaf 115 euro!

korting

30% korting

en TMC Bergen op Zoom.

van 6

Op alle professionele lakken van Sigma, Sikkens, Boonstoppel

behang op voorraad

4,0 0

95 , 27

4,50 van 7

Hoogglans per liter (wit of kleur)

95 , 47

van 5

Hoogglans in wit of kleur

2,50

00 , 35

Sigma semigloss schakelverf in wit of kleur

TMC Verf&Wand is een professionele verf- en behangspecialist. Wij voorzien u graag van advies: van wat, waar en hoe u het moet aanbrengen. Met twee verfmengmachines in elke winkel kunnen we elke gewenste kleur direct leveren. TMC Bergen op Zoom | Van Konijnenburgweg 13 | (0164) 27 44 77 | TMC Goes | Marconistraat 13 | (0113) 22 41 02 | www.tmcwoonwinkels.nl

Samen scoren met Alles-in-1 kies je cadeau

Bent u al ZEELANDNET k uw klant? Bekij persoonlijk aanbod

Kies een Samsung Galaxy tab 4* of interactieve HD-ontvanger* bij een 2-jarig Alles-in-1 Premium contract voor â‚Ź 54,95 p.m. * Zolang de voorraad strekt

www.DELTA.nl/allesin1


Drukke week voor de EGHV uit Goes

De grootste gevangen vis tijdens de visles.

GOES - Afgelopen week hadden de vrijwilligers van de EGHV het druk. Op dinsdag en donderdag was het visles voor groep 7a en 7b van de basisschool Dr. A. Comrieschool in Kruiningen. ‘s Morgen kregen de leerlingen les van Vismeester Ton Marisael van Sportvisserij Nederland. In deze visles kwam een stukje biologie, het herkennen van de vis en het op de juiste manier onthaken van een vis aan de orde. ‘s-Middags werd het geleerde in de praktijk gebracht in de Zwarte Weel in Kapelle. Hier stonden een aantal vrijwilligers klaar van de EGHV met opgetuigde hengels zodat

de leerlingen direct met vissen konden beginnen. Het is bij elke leerling gelukt om na enige tijd een visje of een vis te vangen. Als je nog nooit gevist hebt en je vangt dan zelfstandig je eerste vis is dat toch wel spannend. In totaal waren er een kleine 40 leerlingen die op deze manier aan de slag gingen. Sinds kort heeft de EGHV het visrecht gehuurd van de Zwarte Weel in Kapelle van Ab Brouwer. Foto’s van deze Vislessen zijn te vinden op www.viswa.nl Op vrijdagavond was het al weer de 3e competitie wedstrijd van de EGHV op zoetwater. Er werd van 19.00-21.00 gevist in de Westvest in Goes. Uitslag: 1. Ivo v. Leeuwen heer 311;

2. Bert de Bas heer 293; 3. Harmen de Graaff heer 172; 4. Jan Jaap Gorsse jr. 165; 5. Ad de Visser heer 155; 6. Hans Hamelink heer 152; 7. Joris Wisse jr. 134; 8. Petie Gorsse heer 105; 9. Martijn Wisse jr. 92; 10. Sjef Mathijsse heer 81; 10. Jaco Wisse heer 81; 12. Edwin Radojewski heer 78; 13. Johnny Rikkers heer 72; 14. Wilbert de Bas heer 54; 15. Ricardo Kloosterman jr. 51; 16. Lieke Mijnsbergen dame 49; 17. Theo de Looff heer 45; 18. Remco Post heer 41; 19. Peter Karreman heer 40; 20. Daniël Bronsema jr. 29; 21. Josmar v. Belzen jr. 26; 22. René de Jager heer 24; 23. John Oostdijk heer 17; 24. Mevr.Leuny Slabbekoorn-Versluis dame 16; 25. Peter v.d. Ende heer 12; 31. Dies Slabbekoorn heer 0; 31. Piet Hollestelle heer 0; 31. Jaap Oele heer 0; 31. Martin Houtekamer heer 0; 31. Menno Bronsema heer 0. Totaal overzicht 30 deelnemers 164 vissen totaal 2295 cm vis. Van de 30 deelnemers wisten er 25 vis te vangen. De vangst bestond bijna geheel uit kleine blankvoorn en een enkele ruisvoorn. De grootste vis van Bert de Bas en Ad de Visser respectievelijk een brasem en een blankvoorn van 28 cm werd niet verbeterd. De gemiddelde grootte van de vis was 13.99 cm. Er stond wat wind en daardoor waren de vangsten op het parcours nogal verschillend. Verder droog en zonnig en een aangename temperatuur. Dank zij Fish-Mix uit Goes gingen alle deelnemers met een prijs naar huis. Programma Voor de Jeugd tot 19 jaar is er op 14 juni een regionale Jeugdwedstrijd. Er wordt dan gevist van 11.00-14.00 uur in de Westvest. Verzamelen en prijsuitreiking in de Pit. Inschrijven voor deze wedstrijd voor 8 juni bij de secretaris. Op 20 juni is de 4e competitiewedstrijd van de EGHV ook in de Westvest van 19.00-21.00 uur.

Scholieren strijden GOES - Op en rond de kunststofbaan van de Goese atletiekvereniging AV’56, op sportpark Het Schenge, wordt zaterdagmiddag 14 juni de jaarlijkse Scholierenatletiekdag gehouden. Scholieren uit heel Noord- en Zuid-Beveland kunnen daar deelnemen aan nummers als sprinten, kogelstoten, verspringen, balwerpen en hindernisbaan. De dag wordt afgesloten met een spannende estafette, waaraan iedereen kan meedoen. Elk jaar

nodigt AV’56 de scholen in de regio uit voor de scholierendag, waar plezier in het samen sporten voorop staat. De prestaties van de deelnemertjes (uit de groepen 4 tot en met 8 van de basisscholen) worden gemeten zoals bij ‘echte’ atletiekwedstrijden. Ze dragen ook een rugnummer. De nummers 1 tot en met 3 worden gehuldigd op het ereschavot en ontvangen een medaille. Iedere deelnemer krijgt na afloop ook een atletiekdiploma. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur en duren tot ongeveer 17.00 uur.

Parade Zeeuwse Coureurs bij Classic Motorraces

WEMELDINGE - Zaterdag 14 juni krijgt iedereen weer een nostalgisch gevoel van binnen. In Wemeldinge worden dan de klassieke motorraces gereden op het Kanaalcircuit aan de Hovijweg. Een rijdend museum! En niet zo maar eentje. De 20ste editie! Al jaren kunnen we ieder jaar in Wemeldinge genieten van de Classic Races die georganiseerd worden door de Stichting ProMotor Zeeland. In negen klassen wordt

er op de motor met passie gestreden om de titel. Alles komt voorbij. Van de 50 cc tot de spectaculaire zijspannen. Want hoe vaak zie je nog merken rijden als NSU, Norton, Gilera of Aermacchi. Maar ook merken als Ducati, Honda en Yamaha. In Wemeldinge ziet u ze allemaal. Sensatie op en top. Genieten dus. Maar 14 juni is het niet een classic race zoals andere jaren. Aangezien het de 20ste editie is, is er dit jaar een speciale parade. Met een Zeeuws tintje! Vele oud

coureurs uit het wegraceverleden hebben hun pothelm weer van de zolder gepakt en hun klassieke racepak weer ingevet. Grote Zeeuwse namen van vroeger hebben hun motor weer tevoorschijn getoverd en zullen hem op 14 juni weer flink warm laten draaien. Meer dan 60 coureurs hebben zich al aangemeld voor de parade, en de enthousiaste reacties stromen nog steeds binnen. En dit samen met de Zeeuwse coureurs uit het heden. Van de 16-jarige Max van Schoonhoven, tot de 76-jarige Dick van Klooster. U komt ze allemaal tegen, in Wemeldinge. Zoals ieder jaar is het rennerskwartier vrij toegankelijk. U kunt de volledige sfeer en spanning meemaken; van de laatste voorbereiding of reparatie, het warmdraaien van de klassieke motor, tot aan de finish toe. Kom dus genieten van dit spektakel. Op 14 juni beginnen de trainingen om 10 uur. De races zelf zullen om 12.30 uur beginnen. Omstreeks 17.00 uur zal de winnaar gehuldigd worden. De klassieke motorraces van de Stichting ProMotor Zeeland in Wemeldinge worden ondersteund door de Historische Motorsport Vereniging. Komt u zelf op de klassieke motor of caferacer? Dan mag u natuurlijk parkeren op de speciale parkeerplaats voor motoren. Meer informatie over de klassieke motorraces is te vinden op www.promotorzeeland.nl of via facebook. PAGINA 18

Pleegouders gezocht GOES - Lieven en zijn moeder hebben samen ingrijpende dingen meegemaakt. Daardoor, en omdat Lieven een kind is dat veel aandacht vraagt, kan moeder op dit moment niet de hele week voor hem zorgen. Voor Lieven zoeken we daarom een pleeggezin waar hij 3 dagen per week kan zijn. Het is uiteraard de bedoeling dat moeder na verloop van tijd weer helemaal zelf voor Lieven kan zorgen. Lieven is een jongetje van 5 jaar dat een gezin nodig heeft waar hij rust, duidelijkheid, structuur en niet te vergeten regelmatig een lekkere knuffel en een aai over zijn bol krijgt. Pleegouders gezocht Een pleegouder zorgt (tijdelijk) voor een kind van een ander, zoals Lieven. Dat doe je om een kind te helpen. Maar ook een beetje voor jezelf. Er zijn natuurlijk moeilijke momenten maar een pleegouder en zijn of haar eventuele kinderen staan er niet alleen voor. Juvent ondersteunt met een

pleegzorgbegeleider en we organiseren regelmatig cursussen en themabijeenkomsten in Zeeland. Interesse in het pleegouderschap? Juvent organiseert meerder malen per jaar informatiebijeenkomsten voor mensen die geïnteresseerd zijn in het pleegouderschap bij Juvent: woensdag 18 juni in Hotel Terminus, Stationsplein 1 in Goes, van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Op de informatieavond wordt uitleg gegeven over pleegzorg in Zeeland en over het voorbereidingsprogramma voor aspirantpleegouders. Ook is er een boeken- en foldertafel en biedt het programma volop ruimte voor het stellen van vragen. Voor meer informatie over pleegzorg of de informatieavond kunt u bellen naar (0118) 635510. U kunt ook mailen naar: pleegzorg@juvent.nl onder vermelding van “Informatieavond pleegzorg”. Aanmelden? Ook dan is een e-mail naar pleegzorg@ juvent.nl afdoende. Na ontvangst sturen we u een bevestiging en ontvangt u een overzicht van het programma.

Historisch Museum de Bevelanden

Gastvrouwen/heren gezocht GOES - Ook deze zomer organiseert het Historisch Museum de Bevelanden weer een expositie in de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes. Om dit mogelijk te maken zijn wij op zoek naar gastvrouwen of gastheren.

De taken van een gastvrouw/heer bestaan uit het ontvangen en registreren van individuele bezoekers en groepen en de verkoop van winkelartikelen die betrekking hebben op de expositie. De tentoonstelling ‘Zeeland Zet KANT in Beeld’ vindt plaats van 3 juli t/m 14 augustus. Er zal door vrijwilligers van het museum worden gewerkt om alle bezoekers van

de juiste informatie te voorzien. Voor deze extra werkzaamheden kan het museum nog wel wat extra hulp van vrijwilligers gebruiken. De openingstijden van de tentoonstelling zijn van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Kunt u in de periode van 3 juli t/m 14 augustus e(e)n(ige) keren per week een dag of dagdeel meehelpen met gasten ontvangen en toezicht houden, neem dan liefst vóór 15 juni contact op met Marianne de Miranda via e-mail: marianda123@gmail. com of telefonisch via het museum 0113228883.


Knip uit en bewaar.

VERF, BEHANG, GORDIJNEN, PVC/LAMINAAT, VINYL, TAPIJT/KARPETTEN,

ELENBAAS-NOOM

BEHANG, RAAMDECORATIE, GORDIJNEN, SHUTTERS, GARAGEDEUREN, OVERKAPPINGEN, BUITENZONWERING, HORREN, SCREENS EN ROLLUIKEN

Dé leverancier van touwen en netten

VERFVOORDEEL! 43,

53,

95

SIGMA S2U SATIN 1 ltr van € 62.95 voor

. vogelnetten . windschermnetten 124,

43,

95

SIGMA S2U ALLURE GLOSS 1 ltr van € 74.50 voor

54,

95

95

50

SIGMATEX SUPERLATEX MATT 10 ltr

SIGMA S2U GLOSS 1 ltr van € 64.95 voor

WIJZONOL SILICON ALKYD HOOGGLANSLAK 1 ltr van € 68.15 voor

. koorden en trossen . klimaatdoeken . dekzeilen . en nog veel meer

51,95

41,05 WIJZONOL LBH SILICON SYSTEEMVERF 1 ltr van € 51.30 voor

WIJZONOL 4S0 HOOGGLANS 1 ltr van € 64.95 voor

36,95

39,95 SIGMA SCHAKELVERF 1 ltr van € 52.50 voor

Tholen Kapelle Vlissingen E-mail

: : : :

SIKKENS EPS PLUS 1 ltr van € 47 voor

Welgelegen 2c, Biezelingsestraat 51, Gildeweg 15-17, info@elenbaasnoom.nl

42,95

51,95 SIKKENS RUBBOL SB 1 ltr van € 64.75 voor

WIJZONOL INDUSTRIELAK HOOGGLANS 1 ltr van € 52.90 voor

Actie geldig t/m 31-8-2014 4691 SJ, 0166-662880 4421 BN, 0113-342101 4383 NH, 0118-441904 www.decokayelenbaasnoom.nl

Alles onder één dak, voor uw gemak! Kom naar onze winkels voor de fantastische aanbiedingen en acties!

Zeer scherpe prijzen! www.rainbownets.com Tel +31 (0)113 75 15 25

snuffelmarkt

14 juni

ZEELANDHALLEN 9-16.30 uur Zeelandhallen Goes | Binnen *+ Buiten * 9.00-16.30 dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

I.v.m. Races Wemeldinge is Motorini zaterdagmiddag 14 juni gesloten (vanaf 12.00 uur)

Primeur! motorrijden met autorijbewijs!

motorrijbewijs te huur: vanaf € 55,– En voor

> Kawasaki Er6n ABS (35 Kw.) > Suzuki GSF650 Bandit ABS

0S

QuAdro 35

> Suzuki GSF1250 Bandit ABS > Bmw F800St

uS per

WOON-WERK VERKEER

Achttien Bodes, AllemAAl Anders En of we thuis zijn in de regio … De Bode valt op een half miljoen adressen gratis in de bus. Liefst achttien edities vliegen er wekelijks uit bij uitgeverij De Bode. Heel WestBrabant, Tholen, Sint Philipsland, de Beve-

Prijs: € 8.888,–*

landen en Walcheren

excl. kosten en kentekenleges

ook te huur

online reserveren op motorini.nl of 0113-320014

De sleutel tot scooterrijden is uw autorijbewijs! Uw B-autorijbewijs is tevens uw AM scooterrijbewijs, hiermee mag u op een 50 cc scooter rijden. Ideaal voor naar uw werk en i.p.v. een tweede auto. Het scheelt enorm in de kosten en het is zo terugverdiend.

De SCOOTER is:

+ Altijd op tijd (tot 1:40) + Zuinig in gebruik ing + Geen wegenbelast + Makkelijk parkeren

Kijk eens rond in onze showroom of op

www.motorini.nl voor een mooie occasion zoals deze fantastische Yamaha r6

Vele merken en modellen van o.a.: - Peugeot - Kymco - Piaggio - Yamaha - Sym Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

worden

gecoverd.

Een topdekking. Alle Bodes hebben hun eigen, zeer lokale karakter. Het grondgebied van een gemeente is doorgaans het verspreidingsgebied. De lezers worden zeer op maat en fijnmazig bediend met vooral nieuws uit hun eigen leefomgeving. Dat is onze

corebusiness.

Stationsweg 28 4416 PJ Kruiningen Tel. 0113 - 32 00 14 info@motorini.nl

Dat is de kurk waarop

MOTORINI.NL

fen dat ze hun klanten

Een cadeaubon van motorini is altijd leuk om te geven, want komt altijd van pas (voor scooter, fiets, motor of quad)

En vAdEr vindt EEn dAGjE mEt dE huurmotor (met zijn motor- of autorijbewijs) ooK vASt wEl lEuK...

we drijven. Ook onze adverteerders besefvia De Bode uitermate gericht kunnen benaderen, of juist een uitgebreid

marktge-

bied kunnen aanboren door tegen een zeer aantrekkelijk tarief in meerdere kranten tegelijk te adverteren.


NU OPEN IN

GOES

MODESTOFFEN MET PRINTS

4 0 %N STKOORFTIFENNG 20 % K O R TI N G

Nieuw binnen:

LOOMBANDS ST AR TE RS DO OS 7, 95 n €2,-

. kleure zakjes elastiekjes met div en 3 voor €5,-

* AANBIEDING IS GELDIG TOT 1 JULI 2014, VOOR DE NIEUWE CLUB EN NIET GELDIG IN COMBINATIE MET ANDERE ACTIES. GA NAAR WWW.BASIC-FIT.NL EN BEKIJK DE VOORWAARDEN. FACILITEITEN KUNNEN PER VESTIGING VERSCHILLEN. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN.

Zesde wandel- en rolstoeldriedaagse Lewedorp LEWEDORP - Wielercomité Lewedorp houdt voor de 6e keer de wandel- en rolstoeldriedaagse in Lewedorp. Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 juni kan er 5 kilometer gewandeld worden of in de rolstoel afgelegd worden

INSCHRIJVEN T.W.V.

€ 25,-

+

In 2013 wandelden er zo’n 130 kinderen en volwassenen en deden 45 bewoners van zorgcentrum SVRZ locatie De Kraayert in een rolstoel mee. Een evenement dus voor jong en oud in Lewedorp. De start is iedere avond, gezamenlijk, om 18.15 uur vanuit zorgcentrum De Kraayert Deltastraat 2 te Lewedorp. Donderdag worden de laatste kilometers met begeleiding van dweilband “De Juuntrappers” gelopen. Daarna vindt de medaille-uitreiking plaats in De Kraayert. De Juuntrappers verzorgen aansluitend een optreden in het Grand-Café. Inschrijven is vooraf mogelijk via de flyer die in het weekend voor de wandel- en rolstoeldriedaagse huis aan huis verspreid wordt of via www.rondevanlewedorp.nl/wandeldriedaagse Inschrijven kan ook op dinsdag 17 juni vanaf 17.45 uur in SVRZ locatie De Kraayert.

On beperkt

sport

e n v. a .

€15,9 5

.NL TIOSETBA A R KV

L*

GNT W

MOSTEDING BOIMALE BE IN

NM

EE

ZOMEROPRUIMING

EFFE

VAN DE SPIEGELSTRAAT!

*BIJ

Biezelingsestraat 14, 4421 BS Kapelle Tel. 0113-330077 www.spoeltje.nl

€ AF

,- |

80

XIM

MA

L1

AA

E

RP

PE

maand

KAPELLE - “Zorg dat je happy wordt!” is de titel van de nieuwe single van Edwin Kaljouw. Na het feestnummer “Handen naar boven!” is het nu tijd voor een nummer met een boodschap. De nieuwe single wordt op zaterdag 14 juni voor het eerst ten gehore gebracht tijdens de single presentatie in café De Zwaan te Kapelle. Met de single “Zorg dat je happy wordt!” wil Edwin de luisteraars een positieve boodschap meegeven. Op het vrolijke melodietje zingt Edwin onder meer dat je moet leven zoals jij dat wilt en je er van moet genieten, zonder iets van andermans mening aan te trekken. “Het leven is al zo kort, zorg gewoon dat je happy wordt”, aldus Edwin zelf.

OP

P=

|O

ON

O RS

pe r

Edwin Kaljouw brengt tweede single uit

Single presentatie Op zaterdag 14 juni laat Edwin voor het eerst zijn single horen aan het publiek. Deze single presentatie vindt plaats in café De Zwaan vanaf 20.00 uur, Kerkplein 47, 4421 AB te Kapelle. De presentatie van de avond is in handen van John Hermans.

N VA

Vaderdag tip!

Eerste single In oktober 2013 bracht Edwin Kaljouw zijn eerste single “Handen naar boven!” uit. Beide singles zijn geproduceerd door Marin Sterken, die onder meer bekend is als producent van Jannes en Arie Ribbens.

LEVERBAA N E L E IK T 0 AR RUIM 650

DOMBURG

OOSTSTRAAT 1

GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

RENESSE

HOGEZOOM 171

TERNEUZEN

NOORDSTRAAT 109

ZOUTELANDE LANGSTRAAT 13

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16

SHOP ONLINE OP WWW.BOMONT.NL PAGINA 20

R

PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN

WWW.PBM-ZEELAND.NL


LIEF EN LEED

Familieberichten De Zeeuwse uitvaartverzorging De Zeeuwse Henk in den Bosch

Of mail naar: info@zeeuwseuitvaartverzorging.nl Heeft u geen computer bel ons voor vrijblijvende informatie op bovengenoemd nummer.

Voor meer informatie bezoek onze website www.zeeuwseuitvaartverzorging.nl

Persoonlijke aandacht en betaalbare kwaliteit

Zeeuwseuitvaartverzorging uitvaartverzorging DeDe Zeeuwse uitvaartverzorging 24 uur per dag bereikbaar op

Henkininden den Bosch Henk Bosch Henk in den Bosch Persoonlijke aandacht en betaalbare kwaliteit Henk in den Bosch

Persoonlijke aandacht en betaalbare kwaliteit

De Zeeuwse uitvaartverzorging Persoonlijke enbereikbaar betaalbare 24aandacht uur per dag opkwaliteit Henk in den Bosch

0113-251303

Bel bij spoed en levensbedreigende situaties altijd 112. Huisarts Huisartsenpost Zeeland, locatie Bevelanden. ‘s-Gravenpolderseweg 114b in Goes, links van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Telefoon: 0900-1785. Huisartsenpraktijk De Pijlers is sinds 1 januari aangesloten bij de Huisartsenpost Zeeland. Meer: www.huisartsenpostzeeland.nl. Tandarts De dienstdoende tandarts voor Noord- en Zuid-Beveland is te bereiken via 06-22347209. Meer: www.tandartsennoordenzuidbeveland.nl. Apotheek Zeeuwse Apotheek. Stationspark 35, Goes. Telefoon: 0113-270620. Dierenarts 14-15 juni: Drs. E. Veldwachter Dierenartsenpraktijk Mosselman-Verboom ‘s-H Hendrikskinderendijk 99 Goes 0113-228866

De Zeeuwse uitvaartverzorging

Weekenddiensten

24 uur per dag bereikbaar op 0113-251303

Persoonlijke aandacht en betaalbare kwaliteit

24 uur per dagbezoek bereikbaar 24 uur per dag bereikbaarinformatie op 0113-251303 Voor meer onze op website 0113-251303 Voor meer informatie bezoek onze website Voor meer informatie bezoek onze website 0113-251303 www.zeeuwseuitvaartverzorging.nl www.zeeuwseuitvaartverzorging.nl www.zeeuwseuitvaartverzorging.nl Voor meer informatie bezoek onze website Of mail naar: info@zeeuwseuitvaartverzorging.nl Heeft u geen computer bel ons voor vrijblijvende www.zeeuwseuitvaartverzorging.nl Of mail naar: info@zeeuwseuitvaartverzorging.nl informatie op bovengenoemd nummer. Of mail naar: info@zeeuwseuitvaartverzorging.nl HeeftHeeft u geen computer vrijblijvende u geen computerbel belons ons voor voor vrijblijvende Of mail naar: info@zeeuwseuitvaartverzorging.nl informatie op bovengenoemd nummer. informatie op bovengenoemd nummer. Heeft u geen computer bel ons voor vrijblijvende informatie op bovengenoemd nummer.

Thuiszorg Cederhof in Kapelle - Biezelinge - Schore en Wemeldinge 0113-342710 - info@ouderenzorgkapelle.nl

Openingstijden

Gemeente Noord-Beveland Voorstraat 31 4491 EV Wissenkerke Tel: 14 0113 Maandag t/m Donderdag 08.30 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur Vrijdag 08.30 – 12.00 uur Gemeente Goes M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes Tel: 14 0113 Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.30 uur Donderdag 17.00 – 20.00 uur Zaterdag 10.00 – 12.00 uur Gemeente Kapelle Kerkplein 1 4421 AA Kapelle Tel: 14 0113 Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.00 uur Woensdag 09.00 – 16.00 uur Donderdag 17.00 – 20.00 uur (geen aangifte burgerlijke stand) Gemeente Borssele Stenevate 10 4451 KB Heinkenszand Tel: (0113) 238383 Maandag 08.30 – 12.30 uur (op afspraak) Dinsdag t/m vrijdag 08.30 – 12.30 uur Woensdag 12.30 – 16.00 uur (alleen afdeling burgerzaken) Donderdag 17.00 – 20.00 uur (alleen afdeling burgerzaken)

Uw uitvaartwensen in vertrouwde handen

Roeland

UitvaartZorg

De zekerheid voor een waardig en betaalbaar afscheid!

Zorg - vuldige begeleiding Hulp - vaardig, van mens tot mens Respect - vol, voor ieders persoonlijke wens T 0113 - 23 15 77 | M 06 - 512 774 73 roeland-uitvaart.nl | info@roeland-uitvaart.nl

45 jaar

ervaring

Dag en nacht bereikbaar en beschikbaar!

BIJ AANKOOP VAN KUNSTSTOF KOZIJNEN

zdgnh

E uromunt G oes

24/7 ONLINE SHOPPEN

WWW.THELINGERIESTORE.NL

BIJ AANKOOP VAN KUNSTSTOF KOZIJNEN

BIJ GRATIS AANKOOP VAN KUNSTSTOF KOZIJNEN INZETHORREN!

GRATIS INZETHORREN!

GRATIS INZETHORREN! bedrijf en leveren uitsluitend Bij aankoop van kunsTsTof kozijnen

BIJ AANKOOP VAN KOZIJNEN WijKUNSTSTOF zijn een gerenommeerd

topproducten. ZK Kozijnen B.V., uw adres voor: WijGRATIS zijn een gerenommeerd bedrijfin enZeeland leveren uitsluitend INZETHORREN! GRATIS INZETHORREN!

topproducten. ZK Kozijnen B.V., uw adres in Zeeland voor:

EN ALUMINIUM KOZIJNEN EN DEUREN, Wij zijnKUNSTSTOF een gerenommeerd bedrijf en leveren uitsluitend topproducten. ZK Kozijnen B.V., uw adres in Zeeland voor:

Schuttershof 11a, Goes

Wij zijn een gerenommeerd bedrijf en leveren uitsluitend GEVELBEKLEDING, SCHUIFPUIEN, ROLLUIKEN, DAKVENSTERS KUNSTSTOF EN ALUMINIUM KOZIJNEN EN DEUREN, topproducten. ZK Kozijnen B.V., uw adres in Zeeland voor:

GARAGEDEUREN, DAKKAPELLEN, ZONWERINGEN, PARASOLS GEVELBEKLEDING, SCHUIFPUIEN, ROLLUIKEN, DAKVENSTERS

0113-233676

KUNSTSTOF EN ALUMINIUM KOZIJNEN EN DEUREN, GEVELBEKLEDING, SCHUIFPUIEN, ROLLUIKEN, DAKVENSTERS GARAGEDEUREN, DAKKAPELLEN, ZONWERINGEN, PARASOLS

GARAGEDEUREN, DAKKAPELLEN, ZONWERINGEN, PARASOLS KUNSTSTOF EN ALUMINIUM KOZIJNEN EN DEUREN,

, GEVELBEKLEDING, Nico Kulk ontvangtSCHUIFPUIEN, u graag met ROLLUIKEN, verse koffieDAKVENSTERS op Nico Kulk ontvangt u graag met verse koffie op Nico Kulk ontvangt u graag met verse koffie op GARAGEDEUREN, DAKKAPELLEN, Klarinetweg 10-12 in Middelburg Klarinetweg 10-12 in MiddelburgZONWERINGEN, PARASOLS

Di t/m Zat van 10.00 tot 16.00 uur

Klarinetweg 10-12 in Middelburg

Oud GOUD = GELD

www.zkkozijnenbv.nl

www.zkkozijnenbv.nl www.zkkozijnenbv.nl www.zkkozijnenbv.nl www.zkkozijnenbv.nl

Nico Kulk ontvangt u Telefoon graag met verse koffie op (0118) 65 14 35 - Fax (0118) 67 44 20 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.30 uur Klarinetweg 10-12 inzaterdag Middelburg 09.30 - 13.30 uur 's avonds op afspraak

TOT 15 JAAR GARANTIE

Contant geld voor Goud, Zilver en andere Edelmetalen

TOT 15 JAAR TOT 15 JAAR G A R A N T IGEA R A N T I E

TOT 15 JAAR GARANTIE

Telefoon (0118) 6535 14 -35 - Fax (0118) 4420 20 Telefoon (0118) 65 14 Fax (0118) 676744 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.30uur uur Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.30 zaterdag - 13.30 's avonds afspraak zaterdag 09.3009.30 - 13.30 uur uur 's avonds opop afspraak

Telefoon (0118) 65 14 35 - Fax (0118) 67 44 20 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.30 uur zaterdag 09.30 - 13.30 uur 's avonds op afspraak

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

• Munten • Penningen • Sieraden (kapot of intact) • Tafelzilver Bij grotere objecten bezoek aan huis of in de bankkluis mogelijk. Minimum leeftijd 18 jaar en legitimatie verplicht.

Recreatiestalling Numansdorp CAMPERSTALLING & Caravanstalling AUTO STALLING & BOOT STALLING

CARAVAN of CAMPER VERKOPEN? Occasioncenter Numansdorp Gratis stalling bij bemiddelingverkoop !

NU Bovagbeurt - Vanaf € 150,-GRATIS APK bij grote beurt ! www.CARVA.nl - 0186 652960 - carva@planet.nl

Check alle aanbiedingen op halfords.nl

Markt 3, 4531 EP Terneuzen Telefoon 0115-696349 Wij treffen voorbereidingen voor het openen van een nieuwe zaak in Goes. U kunt nu al uw schoenreparatie afgeven bij SHOE+DE MUNNIK, St. Adriaanstraat 5 in Goes (tel: 0113214879) Fietsdrager Euroway G2 921 Kantelbare en compacte fietsdrager voor 2 fietsen. Inclusief 5 jaar garantie. Model 2014.

Van 369.-

299.

Kleine bedragen maken grote verschillen.

KET Marine International B.V. levert reserveonderdelen, reparatie- en revisie service voor Westfalia en Alfa Laval separatoren. Sinds de oprichting in 1985 biedt KET Marine een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige reserveonderdelen en wel gewaardeerde 24uurs service aan een wereldwijd netwerk van klanten in de scheepvaart- en powerindustrie. Om verdere groei te realiseren zoeken wij ter uitbreiding van de organisatie een enthousiaste kandidaat voor de volgende combi functie:

JUNIOR SERVICE EN LOGISTIEK MEDEWERKER (M/V) Service functie * Assistentie bij het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden, inspecties, controles en reparaties van separatoren in onze werkplaats c.q. op locatie. * Assistentie bij controleren en meten van separator onderdelen. Logistieke functie * Assistentie bij alle voorkomende magazijn werkzaamheden zoals o.a. order picking, verpakken van onderdelen en aanvullen van magazijn locaties. Profiel * Een afgeronde (technische) opleiding op (V)MBO niveau of gelijkwaardig verkregen door middel van werkervaring; * Affiniteit met techniek en sleutelen; * Secuur en zelfstandig kunnen werken; * Beheersing van de Engelse taal ( spreken en lezen ); * Geen 09.00-17.00 uur mentaliteit en in bezit van rijbewijs B; * Flexibel, stressbestendig, accuraat en klantgericht; KET Marine International B.V. biedt en afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke baan binnen een dynamische omgeving in een groeiende onderneming, met een goede marktconforme salariëring, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Reageren? Voor meer informatie over deze functie, of het sturen van uw reactie, kunt u contact opnemen met Dhr. Edwin Koolen via vacature@ketmarine.nl of Postbus 47, 4760 AA, Zevenbergen Als u niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, voelen wij ons niet verplicht uw sollicitatie te beantwoorden. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

gratis plaatsing

PAGINA 21


Workhopmiddag pluskinderen

Overleg via Skype met kinderen van een andere school.

GOES - Op vrijdag 5 juni organiseerde Alpha Scholengroep een Workshopmiddag met als titel ‘Kijk ons nou’. Op deze middag kwamen alle kinderen van de groepen 6-8 van Alpha scholen, die in de achterliggende periode hebben gewerkt met een programma voor meer begaafde kinderen, samen. De kinderen konden hun eigen werk aan

elkaar presenteren en er was de mogelijkheid om deel te nemen aan twee scheikundepractica die worden verzorgd door Jan Willem de Wolf van het het Ostrea Lyceum in Goes. Zoals op veel scholen het geval is, is er ook binnen Alpha Scholengroep veel aandacht voor excellentieonderwijs: door kinderen, die meer begaafd zijn, uitdagende activiteiten te bieden kunnen zij hun horizon ver-

breden en wordt er op een onderzoekende manier tegemoet gekomen aan hun onderwijsbehoeften. Slimme kinderen vragen om extra uitdagingen en vooral ook specifieke begeleiding in hun leeraanpak. Op veel scholen wordt er gewerkt met een plusgroep. Dit kan voor kleinere scholen wel eens een probleem zijn, omdat er maar weinig kinderen voldoen aan de criteria om deel te kunnen nemen. Om kinderen de mogelijkheid te bieden om in hun eigen school te werken met plusopdrachten en in contact te komen met andere kinderen, die op eenzelfde wijze leren, heeft men binnen de ALPHA scholengroep de handen ineen geslagen en is er een pilot-project gestart, waarbij gebruikt wordt gemaakt van ‘social media’. Door met elkaar aan de slag te gaan met eenzelfde thema en via Skype of facetime met elkaar te overleggen kan schooloverstijgend worden gewerkt. Tijdens de workshopmiddag maakten zo’n 60 kinderen kennis met elkaars werk. Alle kinderen hadden de opdracht gekregen om een presentatie te maken van hun eigen school binnen het thema Kijk ons nou…! Het was een bijzondere ervaring om te zien hoe alle plusgroepen hun school presenteerden en benieuwd waren naar de verschillende resultaten. Aan het einde van de morgen namen alle kinderen deel aan het door Ostrea georganiseerde scheikundepracticum, een spectaculaire afsluiting van deze workshopmiddag.

Muziekvereniging Euterpe op zomertour

De fanfare van muziekvereniging Euterpe.

NIEUWDORP - Als afsluiting van het muzikale voorseizoen verzorgen de slagwerkgroepen en de fanfare van muziekvereniging Euterpe uit Heinkenszand een aantal zomeravondconcerten. De opening van de tour wordt verzorgd door de fanfare op dinsdag 24 juni om 19.30 uur bij dorpshuis de Cameronian in Baarland. Op dinsdag 1 juli laat de fanfare van zich horen bij dorpshuis Ammekore in Nieuwdorp (Hertenweg 2). De slagwerkgroepen treden op maandag

7 juli op bij Brasserie Stelleplas in Heinkenszand. Dit swingende optreden staat onder leiding van Bart van der Vaart. Het slotconcert door de fanfare vindt plaats op dinsdag 8 juli bij WoZoCo Dijkstede, Kamilleplein 5 in Heinkenszand. De fanfare staat o.l.v. Bart van Neyghem. Onder zijn enthousiaste leiding is er een afwisselend, muzikaal programma ingestudeerd. Bij mooi weer wordt de concerttour buiten verzorgd en bij slecht weer speelt de fanfare binnen. Alle optredens beginnen om 19.30 uur en de toegang is gratis.

KERKELIJK NIEUWS KAPELLE Vrije Evangelische Gemeente Noordelijke Achterweg 67, Wemeldinge. Diensten: zo.10.00u. Tevens elk seizoen extra diensten. www.vegwemeldinge.nl Christelijke Gereformeerde Kerk Biezelingseweg 6, Kapelle. Diensten: zo. 10.00 en 17.00u. Zondag 15 juni: 10.00u ds. A.G.M. Weststrate Voorbereiding Heilig Avondmaal; 17.00u ds. G.J. Capellen Kerkwerve. Ger. Gem. Kapelle-Biezelinge Petrakerk, Goessestraatweg 18, Kapelle. Zondag 15 juni: 10.00u leesdienst; 16.30u Ds. M. Joosse. Woensdag 18 juni: 19.30u Ds. G. Pater Prot. Gem. Kapelle-Biezelinge-Eversdijk Mozeskerk, Noordstraat 4, Biezelinge. Zondag 15 juni: 10.00u Ds. B. de Jong/Dhr. P. Moree, viering Maaltijd van de Heer Hervormde Gemeente Kapelle Kerkplein 4, Kapelle. Dienst: zo. 10.00u. Voorganger: ds. L.C.P. Deventer Prot. Gem. Hansweert & Schore Dijkstraat 5, Hansweert. Nieuwe Kerkplein 1, Schore. Diensten: ‘s zomers zo. 09.30u; ‘s winters zo. 10.00u, om de week wisselend in de Hervormde Kerk Hansweert en Schore. Protestantse Gem. Wemeldinge Kerkweg 5, Wemeldinge. Zondag 15 juni: 10.00u Ds. J.C. van de Putte, Schrift en tafel BORSELE Gereformeerde gemeente Borssele Oostsingel 21, Borssele. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u. Protestantse Gemeente Borssele Predikant: Ds.M.J.Wisse, 0113-561322. Scriba: P.Duijnkerke. Zondag 15 juni: 10.00u ds C Hoogendoorn, Terneuzen Ger. gem. ‘s-Gravenpolder Langeweg 61, ‘s-Gravenpolder. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Ger. gem. Hoedekenskerke ‘s-Gravenpoldersestraat 4, Hoedekenskerke Ger. gem. Nieuwdorp Havenweg 26, Nieuwdorp. Elke zondag kerkdiensten om 9.30, 14.00 en 18.30u. Gereformeerde gemeente Nisse Zuidweg 15, Nisse. Diensten elke zondag om 9.30u en ‘s middags wisselende tijden. Herv. Gem. Oudelande Scriba: mevr. H.M. Storm-Wagenaar, tel:

(0113) 548527. www.pknoudelande.nl Oud Ger. Gem. ‘s-Gravenpolder Provincialeweg 16, ‘s Gravenpolder. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Prot. Gem. `s Gravenpolder/Baarland Prot. Gem. “de Ark” Hoedekenskerke Verder: Kerkstraat 32, Hoedekenskerke. Diensten zondag 10.00u Samenwerkende Protestantse Gemeenten ’s-Heer Abtskerke en Nisse Dienst om de 14 dagen, steeds zo. om 10.00u. Zondag 15 juni: 10.00u ds. C. Haas, Vlaardingen. Dienst in ‘s-Heer Abtskerke. Prot. Gem. Heinkenszand Barbesteinkerk: Clara’s Pad 6, Heinkenszand. Dorpskerk: Dorpstraat 71, Heinkenszand. Zondag 15 juni: 10.00u Barbesteinkerk ds C.P. Van Dijk, HA Protestantse Gemeente Lewedorp Zandkreekstraat 31, Lewedorp. Predikant: da. M.J. Wisse. Prot. Kerkgemeenschap Nieuwdorp Coudorp 1, Nieuwdorp. Zondag 15 juni: 10.00u Ds B de Graaf - H’zand RK Kerk ‘s-Heerenhoek (‘s-Heerenhoek - Borssele - Nieuwdorp). Parochie: H. Willibrordus. Postadres: Deken Holtkampstraat 9, ‘s-Heerenhoek, tel. (0113) 351264. Diensten: 3e en 4e za. van de maand 19.00u, zo. 9.00u. RK Kerk H. Blasius Heinkenszand (‘s-Heer Arendskerke - Heinkenszand). Parochiecentrum: Kerkdreef 4, Heinkenszand, tel. (0113) 561216. Diensten: iedere za.19.00u en iedere zo. 09.00u. RK Kerk Kwadendamme (‘s-Gravenpolder - Hoedekenskerke - Baarland - Nisse - Oudelande - ‘s-Heer Abtskerke) Kerk en pastorie: Johan Frisostraat 5-7, Kwadendamme. Diensten: vrij. 09.00u, zo. 10.45u. RK Kerk Lewedorp Parochie: H. Eligius. Secr.: Burgemeester Lewestraat 11, Lewedorp. Spreekuur: elke 1e ma. van de maand 19.00-19.30u, tel. (0113) 612694. Diensten: zo. 10.30u RK Kerk Ovezande & Driewegen - Ellewoutsdijk Parochie: Onze Lieve Vrouw Hemelvaart. Pastorie: Hoofdstraat 58, Ovezande, tel. (0113) 655214. Diensten: zo. 09.30u, laatste za. van de maand 19.00u. Prot. Gem. Driewegen - Ellewoutsdijk - Ovezande Van Tilburghstraat 27 te Driewegen, e-mail: deokerk@zeelandnet.nl, tel. 06-

49914124. Voorganger: ds. Arie vd Maas, 06-13423121, e-mail: apvdmaas@zeelandnet.nl. Zondag 15 juni om 10.00u gaat voor: mevr. Nel Roggeband. GOES Christelijke Gereformeerde Kerk Maranathakerk, Bergweg 43A, Goes. Diensten zo. om 10.00u en 17.00u. Voorganger: ds. J.G. Schenau. Doopsgezinde gemeente/Vereniging Vrijzinnige Protestanten Doopsgezinde kerk, Westwal 41, Goes. Predikant ds. Leuny de Kam. Geen dienst. Evangelische Gemeente Rafaël Goes Samenkomsten in Pontes-Goese Lyceum, ingang Vogelzangsweg. Aanvang diensten 10.00u, laatste zondag van de maand 19.30u.; www.rafaelgoes.nl. Voorganger: K. Verhage Family Time Ministries Samenkomst iedere zondag om 13.00 uur in wijkgebouw De Spinne, Joseph Lunslaan 7, Goes-Noord. Voorganger: Raadj Gonesh. Voor meer informatie: mail. info@ familytime-ministries.nl, tel. 06-40733166. Zie ook www.familytime-ministries.nl Gemeente van Jehovah Getuigen Koninkrijkszaal, Van Hallstraat 4, Goes. Vergadertijden: wo. 19.30u en zo. 10.00u. Gereformeerde Gemeente Louise de Colignylaan 177, Goes, tel. 228023. Predikant en preses: ds. C.J. Meeuse. Kerkdiensten om 9.30u, 14.00u en 18.00u. Ger. Gem. in Nederland Koningskerk, Nassaulaan 153, Goes Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4, Goes (tegenover ziekenhuis). Zondag 15 juni: 9.30u ds. P.J. Trimp; 16.30u ds. P.J. Trimp Leger des Heils Rav. de Groene Jager 72, Goes. Dienst zo. om 10.00u. Korpsofficieren: Majoor D. v. Vuuren en Majoor mevr. R. v. Vuuren-v. Leeuwen. Tevens kindernevendienst. Oud Ger. Gem. Kerkgebouw De Hoeksteen, Noordhoeklaan 90, Goes. Diensten: elke zo. om 10.00u en 17.30u. Rooms-katholieke kerk H. Maria Magdalenakerk, Singelstr. 9, Goes. Diensten iedere zaterdag om 19.00u en iedere zondag om 11.00u. Protestantse gemeente Goes Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21, Goes. De Hoogte, PopulierenPAGINA 22

straat 29, Goes. Oosterkerk, Bergweg 88, Goes. Zondag 15 juni: Grote Kerk 10.00u Ds H. Bouma te Kampen, dienst van muziek en poësie; Oosterkerk 9.30u Ds R. Kamermans, Doopdienst; de Hoogte 10.00u Ds A. Jobsen; 19.00u Ds A. Jobsen en ds. R. Kamermans, Open Kerk Vergadering van Gelovigen Zondag eredienst van 10.00 tot 11.00u; woordbediening van 11.30 tot 12.30u. www.nieuwleven-goes.nl. De samenkomsten worden gehouden in: Dorpshuis Heer Arendhuis, Torenring 46 te ‘s-Heer Arendskerke. Vrije Evangelische Gemeente Kerkgebouw: Bethelkerk, Beatrixlaan, Goes. Diensten zondag 10.00u en 18.30u. 1e zondag v/d maand zingen in de Bethelkerk aanvang 18.30u. Hervormde Gemeente Kerkgebouw De Levensbron, Mansholtlaan 1, Goes. Zondag 15 juni: 10.00u ds. G.D. Kamphuis, Goes; 17.00u ds. F.J.M. van Veldhuizen, Dinteloord. Vliedberggemeente Geref.Kerk Goes e.o. Calvijn College, Klein Frankrijk 19, Goes. Diensten: zo. om 9.30 en 16.30 uur. Messiaanse gemeenschap Stichting Yeshiva Goes Bijeenkomst elke shabbat van 11.00 tot 13.00u in de Bonte Koe, Beestenmarkt 4, Goes, yeshiva.goes@zeelandnet.nl, 0644518941. Admiraal de Ruyterziekenhuis Goes Zondag 15 juni: 10.00-10.30u Mw. M. Zandbergen PKN Gem. ‘s Heer Arendskerke Torenring 2, ‘s-Heer Arendskerke. Predikant: ds. M.J. Wisse. Zondag 15 juni: 10.00u Ds. Wisse Prot. Gem. ‘s Heer H’kinderen Plein 1, tel. 233098. Zondag 15 juni: 9.30u Mw. A. Datema-Boonstra, Koudekerke Herv. Gemeente Kattendijke Kerkgebouw: Dorpsstraat 53, Kattendijke. Prot. Gemeente Kloetinge Geerteskerk, Geertesplein 24, Kloetinge. Predikant: ds. J.H. de Koe. Zondag 15 juni: 10.00u Eredienst, voorganger ds G. Sinke uit Burgh-Haamstede. Prot. Gem. Wilhelminadorp Brugstraat 12, Wilhelminadorp. Zondag 15 juni: 10.00u Ds. T. Van Bennekom, Goes Geref. Gem. Wolphaartsdijk Villa Novastraat 1, Wolphaartsdijk. Tel.

06-30826746. Diensten iedere zondag om 09.30u, 14.00u en 18.00u. Prot. Gem. Wolphaartsdijk Nicolauskerk, Oostkerkestraat 1, Wolphaartsdijk. Zondag 15 juni: 10.00u ds. H.J. Bijman, Aardenburg. Baha’i-gemeenschap Goes Bijeenkomsten vinden wekelijks plaats in Zeeland, geregeld ook in Goes. Info: 0630534547 Huis van Elia Iedere zondag samenkomst om 13.15u. Adres: Oosterkerk Goes, Bergweg 88 te Goes (ingang aan de J.D. van Mellestraat). Kinderdienst aanwezig. Voor meer informatie: C. Harthoorn 0113-622409 of ctharthoorn@zeelandnet.nl Moskee Arrahmaan A. Joachimikade 5, tel. 257539. Voorz.: H. Nahari NRD-BEVELAND Gereformeerde Gemeente Torendijk 76, 4484 AV Kortgene Prot. Gem. De Ontmoeting te NoordBeveland i.w. Nicolaaskerk, Kerkgang 2, Kortgene. Katse Kerk, Kerkstraat 3, Kats. Opstandingskerk, Voorstraat 20 Wissenkerke. Predikanten: Ds. R. den Hertog en mw. Ds. K. van den Broeke. Zondag 15 juni, Trintiatis: Wissenkerke, Dienst in Kortgene; Kortgene, 11.00u Ds. K. van den Broeke, MvdH. Prot. Gemeente Kamperland De Ark, Veerweg 100, Kamperland. Zondag 15 juni: 9.30u Ds. B. Hovinga uit Terneuzen, Viering Heilig Avondmaal; 19.00u kwartaalviering: dhr. F. v.d. Heide uit Zoutelande, dialectdienst. Gereformeerde Gemeente Veerweg 12, Kamperland. Diensten: 10.00u, middagdienst wisselende tijden. Prot. Gem. te Colijnsplaat Havelaarstraat 30, Colijnsplaat. Zondag 15 juni: 10.00u ds. Spaans (Avondmaal) Wijzigingen en/of aanvullingen, bijvoorbeeld wie wanneer voorgaat (lees: preekrooster) kunt u gratis doorgeven via www. internetbode.nl - bovenaan de pagina klikken op ‘Aanleveren redactie’ en vervolgens op De Bevelandse Bode. De rest wijst zich dan vanzelf. Voor vragen of het schrijven van artikelen, bel de redactie van De Bevelandse Bode, tel: 0118 61 76 61.


Mega AANBIEDING Gratis bezorging in heel Zeeland

Gratis montage en plaatsing

Complete boxsprings al vanaf € 995,-

3 jaar garantie

Geen aanbetaling

BOXSPRING WOW - Standaard maten 160/180 breed 200cm lang - Inclusief splittopper matras - Dubbel elektrisch verstelbaar - Gestoffeerde matrassen - Hoofdbord - Matrasremmen - Diverse kleuren - Lengte maten mogelijk

van € 2995,voor

€2195,WWW.MEGABED.NL Paspoortstraat 23 Oost-Souburg 0118-469670

Matrassen, Bodems, Boxsprings

Kloosterpoort 5-21 Kapelle 0113-330888


Dbv 20140611  
Dbv 20140611