Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

B E V E L A N D S E

14 MEI 2014 WEEK 20

Uitgeverij

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

18c KEUKEN Spoorstraat ’s-Gravenpolder OUTLET T (0113) 312547 WINKEL EL.N EL

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

autoruitschade? 0113-251700

Goedkoper kan niet... leuker wel!

076

599

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

MILITAIREN BEGONNEN MET AANLEG VAN BEVRIJDINGSPARK

480.000

VACATURES

Vanaf pagina 8

Goes: ‘Zeker 50 vogels doodgeschoten’

Ovezande maakt zich op voor feestweekend

GOES - De politie heeft vorige week in de omgeving van de Nachtegaallaan in Goes in overleg met de gemeente een brief verspreid waarin ze buurtbewoners om hulp vraagt. De laatste tijd zijn er zeker 50 dode vogels gevonden in de groenstrook bij de kruising van de Nachtegaallaan en Reigerstraat. Uit onderzoek bleek dat de dieren met een luchtbuks uit de bomen zijn geschoten. “Er is misschien groter leed, maar dit hoort niet en we willen weten wie dit doet”, zegt burgemeester René Verhulst. “Als iemand daar met een buks bezig is, kan dat ook erg gevaarlijk zijn.” De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

OVEZANDE - Klomppop en het Straatfestival staan weer voor de deur. Van het popfestival op donderdag 29 mei was de line-up al rond, van het 27e Straatfestival op zondag 1 juni is deze nu ook bekend. Vanzelfsprekend zijn er straattheateracts uit binnen- en buitenland in het dorp te zien. Daarnaast is er een braderie en kindermarkt. Aan het einde van de middag is er muziek in de tenten op het sportterrein. Het begint met Meziekmeneer Ronald voor kinderen. Daarna komen Liptease, Small Time Crooks, Mamilla en ROLR voorbij. Het festival wordt afgesloten met een mashup van hits door Weekend Warriors. Meer op www.straatfestivalovezande.nl.

Delen asfalt op A58 wordt gerepareerd

Donderdag jaarlijkse Franse herdenking

GOES - Delen en op- en afritten van de A58 zijn in mei en juni in opeenvolgende perioden afgesloten. Rijkswaterstaat wil het asfalt repareren en vernieuwen. Tussen vrijdag en maandagochtend wordt er gewerkt op het wegdeel van Bergen op Zoom naar Vlissingen tussen afrit 32 bij Kruiningen en afrit 35 bij ‘s Gravenpolder. Vrijdag van 21.00 uur tot zaterdag 9.00 uur, zaterdag van 18.00 uur tot zondag 10.00 uur en zondag van 14.00 uur tot maandag 6.00 uur. In de tussenliggende perioden is er één rijstrook beschikbaar. De op- en afrit 33 bij Yerseke blijft het hele weekeinde dicht. Er volgen nog perioden van reparaties. Meer info op www.vananaarbeter.nl.

KAPELLE - Op de Franse militaire begraafplaats in Kapelle vindt donderdag de Franse herdenking plaats. Tijdens de plechtigheid worden de militairen herdacht die in de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld voor de vrijheid. De herdenking begint om 15.30 uur in het gemeentehuis van Kapelle. Daarna volgt een stille tocht naar de begraafplaats aan de Kitskinderscheweg. Daar zijn korte toespraken van burgemeester Anton Stapelkamp en de ambassadeurs van Frankrijk en Marokko. Vervolgens wordt de ‘Last Post’ gespeeld, is er een minuut stilte en worden kransen gelegd. De herdenking van de slachtoffers vindt plaats sinds 1950.

Toujours Kapelle nog tot en met zaterdag KAPELLE - Tot en met zaterdag staat de gemeente Kapelle voor de tweede keer in het teken van Toujours Kapelle. Er vinden activiteiten plaats met een Frans tintje. Centraal staat de herdenking op de Franse begraafplaats, maar daaromheen is veek georganiseerd. Toujours Kapelle is er om de band tussen de gemeente en Frankrijk te benadrukken. Grootste evenement tijdens Toujours Kapelle is De Franse Slag Mars op zaterdag. Over het voormalige slagveld zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Toujours Kapelle wordt zaterdag afgesloten met een optreden van chansonnière Marjolein Polfliet en haar band in De Vroone. Meer: www.kapelle.nl.

Delta op zoek naar muzikaal talent GOES - Delta organiseert een wedstrijd voor muzikaal talent. De winnaar mag optreden in de Delta Lounge tijdens Concert at Sea (CAS). Muzikanten kunnen de komende weken een auditievideo, die een Zeeuws tintje moet hebben, insturen via www.delta.nl/dedoorbraak. Deze zijn daarna te zien via ZeelandNet en het Portaal van Zeeland, het interactieve tvkanaal van Delta. Vanaf 19 mei kan iedereen online stemmen op de inzendingen. Er wordt op basis van de ‘likes’ een voorselectie gemaakt. Daaruit kiest een jury een top vijf. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie tussen 30 mei en 8 juni van deze vijf mag spelen op Concert at Sea.

GOES - Burgemeester René Verhulst van de gemeente Goes heeft zaterdagochtend met onder meer Kees Bal en andere mensen van de organisatie de 100 kilometer-route van de Ride for the Roses gereden. Onderweg keken ze, in de regen, naar eventuele obstakels en knelpunten. De Ride for the Roses vindt zaterdag 7 september plaats in Zeeland. De start en finish zijn net als in 2008 bij de Zeelandhallen in Goes. De deelnemers rijden dan onder meer door Middelburg en Schouwen-Duiveland. Meer informatie: www.ridefortheroses.nl. FOTO COBY WEIJERS

Sowieso geen subsidie in 2014

‘Om de tafel’ over dierenambulance GOES - De Dierenbescherming Zeeland gaat donderdag ‘om de tafel’ met de gemeenteraad in Goes over de subsidie voor de dierenambulance voor 2015. Het college van burgemeester en wethouders heeft eerder besloten geen bijdrage beschikbaar te stellen voor dit jaar. DOOR EUGÈNE DE KOK De Dierenbescherming Zeeland is het daarmee niet eens. De gemeente is wettelijk verplicht gevonden dieren met een eigenaar op te vangen. Goes zegt in antwoord op een brief van regiomanager Nita Kramer van de Dierenbescherming Zeeland zich van die plicht bewust te zijn en dat daarover afspraken zijn met Dierenasiel De Bevelanden. Het werk van de dierenambulance gaat echter verder. Zij pikken ook dieren zonder eigenaar op als inwoners bellen, verlenen noodhulp en brengen deze, als de situatie daarom vraagt, naar een arts of opvangadres. Vorig jaar zijn er in Goes 276 van de in totaal 368 ritten gemaakt voor dieren zonder eigenaar. De Dierenbescherming Zeeland vraagt

van de gemeente een vergoeding van 25 euro per rit. Op basis van het gemiddelde aantal ritten dat ze maakt voor dieren zonder eigenaar (waarvan de kosten dus niet kunnen worden verhaald) hoopt ze dan ook op een bijdrage van 5250 euro voor 2015. Het college van burgemeester en wethouders heeft eerder besloten voor 2014 geen subsidie meer te verlenen aan de dierenambulance. ‘Wij zijn van mening dat het geen taak is van de gemeente om een voorziening als een dierenambulance te realiseren en in stand te houden’, is te lezen in de antwoordbrief. Als Goes wel een bijdrage zou geven, dan doet ze meer dan waartoe ze wettelijk is verplicht. Daarnaast zegt de gemeente dat ze de subsidie voor de dierenambulance sowieso niet kan verstrekken, omdat ze dan

via via de landelijke Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren zou ondersteunen. Dat mag een gemeente niet doen, volgens de regels wat subsidies betreft. Overigens zegt het college wel dat ze ook in de toekomst ‘in voorkomende gevallen’ gebruik wil maken van de kennis van medewerkers van de dierenambulance als dat nodig is en het om een wettelijke taak gaat. In die gevallen betaalt ze daar ook voor. De Dierenbescherming Zeeland garandeert dat ze dit jaar nog uitrukt als iemand belt, maar wil weten of de gemeenteraad ‘de dienstverlening van de dierenambulance op prijs stelt in de toekomst’. Dat is donderdag in de raadscommissie het onderwerp van gesprek. De bijeenkomst in het stadskantoor begint om 19.30 uur.

‘Kijk en doe mee’ op Hollandsche Hoeve GOES - ‘Kom, kijk en doe mee’ is zaterdag het motto van de Hollandsche Hoevedag in de Hollandse Hoeve in Goes. Er zijn activiteiten voor jong en oud. In De Vierlinden vindt de ‘Mats Muis Entertainmentshow’ plaats, in het Ambachtscentrum staan houtdraaiers, op de kinderboerderij laten een hoefsmid en schaapscheerder hun kunsten zien en kunnen kinderen op een ezel rijden, bij de scouting worden pannenkoeken gebakken, staat een hindernisbaan en kan iedereen kano varen en bij het MEC kunnen belangstellenden waterbeestjes zoeken of een natuurschilderij maken. Verder zijn er infokramen van onder meer Omnium en de Rabokidsclub.

Oldtimerrit Molentocht Goes GOES - Op zondag 18 mei is de 26e Molentocht Goes, Een oldtimerrit door Zeeland.

Goes. Op alle locaties kunt u de klassiekers van dichtbij bekijken en zijn er leuke activiteiten.

De deelnemers rijden in 3 groepen van elk 100 voertuigen. Dit jaar gaan de routes door de gemeentes Goes, Kapelle en Borsele. Ontvangst is vanaf 9.00 uur bij de Koninklijke Maatschappij de Wilhelminapolder aan de Meestoofweg 6 in Wilhelminadorp en de start is daar vanaf 11.00 uur.

Activiteiten op de stopplaatsen Bij de molen “De Vijf Gebroeders” is live muziek aanwezig en zijn er oude Hollandse ambachten zoals een demonstratie klompen maken en touw slaan. Verder zijn er molenproducten, souvenirs en pannenkoeken te koop. Bij Partycentrum Schoudee treden de “East River Linedancers” op en zijn er diverse kraampjes met streekproducten en souvenirs. Op de Grote Markt is live muziek en zijn alle café en restaurants met hun gezellige terrassen open. De bekende Zeeuwse autojournalist Rob Strating zal tijdens de start in Wilhelminadorp en bij de finish in Goes alles over de deelnemende voertuigen vertellen.

Drie stopplaatsen Stopplaatsen zijn de Grote Markt in Goes (aankomst om 12.00, 13.30 en 15.45), Partycentrum Schoudee in Wemeldinge (aankomst 12.15, 13.45 en 15.00) en bij de molen “De Vijf Gebroeders” in Heinkenszand (aankomst 12.00, 14.00 en 15.15). De finish voor alle voertuigen is vanaf 15.45 uur op de Grote Markt in

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!


VOORDEEL BIJ HAPPY WOK! A. Jarig?

uit: Ons wokbuffet bestaat

Op vertoon van uw legitimatiebewijs 50% korting!

DESOEPEN s 0ERDAGVERSCHILLEN ORGERECHTENOA s %XCLUSIEVEKOUDEVO 6ERSEHARING 'EROOKTEZALM 'EKOOKTEGARNALEN L 'EROOKTEFORE NZ 'EROOKTEMAKREEL % TIJDEN AAL EM ARM s -EERDANW ESTELLEN ND NTE OORUZELFSAMENT s 3OORTENINGREDIĂ” LAATOA NVISOFVLEESBIJDEBAKP s -EERDANSOORTE ET ART SKW ,AM 6ERSEZALM LIPTONG #HINESEGAMBAS 3 NZ % "IEFSTUK ESSERT LSD TA s 6RUCHTENENIJSBUFFE ONTEIN s 7ARMECHOCOLADEF s 6ERSEJUSDORANGE EUKEN NVERSE3USHIUITEIGENK s -EERDANSOORTE BAND OPONZELOPENDE3USHI

Prijzen ALL-INCLUSIVE: Volwassenen

(alleen voor de jarige op de dag zelf)

â‚Ź 28,00 voor 2 uur

B. Student?

â‚Ź 30,50 voor 2,5 uur

Groepen vanaf 10 personen krijgen 10% korting!

â‚Ź 33,00 voor 3 uur

C. Grote groep?

Kinderen t/m 11 jaar â‚Ź 16,00 voor 2 uur

Vanaf 15 personen krijgt u een half uur extra!

â‚Ź 17,00 voor 2,5 uur

(Per bezoek is maar 1 van deze voordelen geldig.)

â‚Ź 18,00 voor 3 uur

Prijzen zijn inclusief drank: Frisdrank, bier, wijn, binnenlandse gedistilleerd, port, martini.

MA T/M DO 55+

â‚Ź 4,50 korting P.P. (uitgezonderd feestdagen)

voordeel bij Happy Wok

Da Vinciplein 6, 4462 GX Goes | 0113-212070 | happywok@zeelandnet.nl | www.happywok.nl

SCHOON GENOEG VAN VUIL TAPIJT?

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Chem-Dry Droger, schoner, gezonder ‡9RRUSDUWLFXOLHUHQHQEHGULMYHQ ‡6QHOGURRJHQODQJHUVFKRRQ ‡9XLODIVWRWHQGHEHKDQGHOLQJ ‡6SHFLDOLVWLQPRHLOLMNHYOHNNHQ ‡6SHFLDOHEHKDQGHOLQJYRRU%HUEHUV3HU]HQHWF

Ook voor meubelreiniging

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

DĂŠ tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

NIEUW GAZON OF “ECHT� KUNSTGRAS

06-53760350 HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

ABDIJSTRAAT 2, KAPELLE WWW.DE-FRUITSCHUUR.NL â– TEL: 0113-341746

GROENTE EN FRUIT

0.99 per bos 0.99 2,5 kilo 1.99 15 stuks 1.99 10 stuks 2.99 per kilo 2.99

2 bossen

Hollandse Aardbeien en Asperges

Perkplanten, oa. geraniums, bacopa, surfinia, nemesia. Groenteplanten oa. tomaat, sla, kool, andijvie-planten, geĂŤnte komkommerplanten, paprika, tuinzaden, kunstmest, koemest, potgrond, bemeste tuinaarde.

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

AANBIEDINGEN GELDIG VAN WOENSDAG T/M ZATERDAG

Tuinfairbij: bij: Tuinfair

Bloemenopop5454 Bloemen mei2014 2014 2424mei van 10.00 tot 16.oo uur

an 10.00 tot 16.oo uur

Shoarma pakket (vlees, broodjes, saus)

Per stuk

4 gekruide speklappen Samen + 500 gram rundgehakt Bbq steaks 3 stuks Bij 100 gram gebraden rib eye 100 gram selderij salade GRATIS Gekookte worst 250 gram

6 50 6 50 5 95

2 49

Oosterse mie schotel met een GRATIS toetje 500 gram American hash

5 95

(rundvlees, boontjes, krieltjes en saus) 500 gram

4 95

BUDGETVRIENDELIJK TUINIEREN.

Noordweg 54, Serooskerke, Walcheren. egang gratis Graag ziens, Beppie rdweg 54,tot Serooskerke, Walcheren. 0118 851529 - 0610633207

(kippendij, rode en lente ui)

uit eigen worstmakerij

SPARERIBEXPRESS.NL

ELKE 4 e GRATIS

UW HOVENIER

Diverse standhouders verse standhouders toegang gratis

ag tot ziens, Beppie 851529 - 0610633207

AANBIEDINGEN WEEK 20

Blijedije spies

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

Verse Radijs Hollandse Bospeen Nieuwe Oogst Nicola Aardappels Sappige Mandarijnen Nieuw Zeelandse Kiwi’s Blauwe Druiven

Heeft u wel eens scharrel vlees geproefd? Wij hebben heerlijk rund, varkens, kip en lamsvlees!

www

www.bloemenop54.nl

tuinaanleg, bestrating, tuinonderhoud, snoeiwerk, schuttingen, gazons en kunstgras.

06-53760350

Cees Mol, keurslager Oostwal 36, 4461 TJ Goes T(0113) 211 667 F (0113) 232 006 www.mol.keurslager.nl

volg ons op Facebook!


ACTUALITEIT

Militairen begonnen met aanleg infrastructuur achter museum in Nieuwdorp

Puzzelstukjes vallen in elkaar met aanleg Bevrijdingspark NIEUWDORP - De overdracht bij de notaris van de gronden vond vorige week maandag plaats, dinsdag begonnen de militairen van 105 geniecompagnie waterbouw en 101 geniebataljon met de aanleg van de infrastructuur voor het Bevrijdingspark Zeeland, naast het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. “Nergens in West-Europa bestaat iets als dit.” DOOR EUGÈNE DE KOK Het werk aan het Bevrijdingspark Zeeland is vorige week na jaren van onderhandelingen over de percelen en voorbereidingen begonnen. Over twee jaar moet het klaar zijn. Een kleine twintig militairen leggen de komende weken de infrastructuur voor het park aan. “Wij zien deze oefening als maatschappelijke dienstverlening”, zegt sergeant-majoor Maarten Vos van 105 geniecompagnie waterbouw. “Bovendien is dit voor ons een mooie kans. Zo vaak doen we dit soort oefeningen niet. Nu kunnen de soldaten vijf weken achter elkaar aan de slag en leren ze heel veel.” Het Bevrijdingspark Zeeland beslaat zo’n drie hectaren. Met de aankoop van de gronden vallen verschillende puzzelstukjes in elkaar. Zo lost het museum het parkeerprobleem op en is het park de laatste schakel van de groene buffer tussen Nieuwdorp en de industrie in Vlissingen-Oost. “Daarmee is de Sloerand, een plan dat al bestaat sinds de jaren ‘70, eindelijk gerealiseerd”, zegt Stef Traas van het museum, terwijl hij loopt over het nieuwe terrein. “Nu zie je nog wat schoorsteenpijpen van de industrie, maar straks staan daar groene bomen en loop je hier in alle rust.”

Baileybrug Met het park maakt het museum een droom waar. “Al bij de opening van het museum wisten we dat het gebouw op termijn te klein zou zijn. Daarom zijn we meteen begonnen met deze plannen.” Traas is dan ook blij dat na jaren van praten en plannen maken de schop de grond in is gegaan. “Nergens in West-Europa is sprake van zo’n opzet zoals hier.”

‘Straks loop je hier in alle rust’ In het park wordt een Zeeuws landschap ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gemaakt met waterpartijen, een zeedijk met rietkraag, een polderlandschap, meerdere landingstranden, een baileybrug, waarvan delen nog stammen uit de Tweede Wereldoorlog, en het noodkerkje van Ellewoutsdijk, die de originele kerk in het dorp moest vervangen toen deze in 1944 was gebombardeerd. “Het noodkerkje is echt uniek. Het is de enige in zijn soort die bewaard is gebleven”, aldus Traas. “Het kan straks bijvoorbeeld een plek zijn waar mensen bijeenkomen om over vrede te praten.” Aan de achterkant van het Bevrijdingspark wordt ruimte gemaakt voor een stiltebos, ‘een plek voor bezinning en reflectie’ waar bezoekers stil kunnen staan

Militairen zijn bezig met de aanleg van de infrastructuur. De baileybrug ligt al in het Bevrijdingspark Zeeland.

bij militairen en burgers die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog. Ondergronds Op het terrein komt ook een nieuwe expositieruimte. Daarvoor moet eerst nog wel het bestemmingsplan worden goedgekeurd. Traas verwacht dat alles aan het einde van dit jaar rond is. Daarna begint de bouw van het nieuwe Bevrijdingspaviljoen. Het bestaande museum blijft de entree, maar wordt in de toekomst meer

gebruikt voor wisselexposities. Via de filmzaal in de kelder loop je straks ondergronds naar de nieuwe expositieruimte. “Daar is dan de vaste collectie te zien. En op de galerij, op de eerste verdieping, kijk je uit over het park en het groot materieel, zoals een tank en voertuigen. We hebben straks de ruimte om dat allemaal te laten zien.” Er is in het nieuwe pand ook plaats voor een studiecentrum. “We hebben heel veel boeken en materiaal, maar kunnen dat nu nergens kwijt. Onderzoekers en stu-

FOTO EUGÈNE DE KOK

denten kunnen daar straks terecht.” Traas wil door de uitbreiding de sprong maken van ruim 20.000 bezoekers nu naar zo’n 35.000. “We zetten hiermee de Slag om de Schelde echt op de kaart. De belangstelling voor de oorlog neemt nog steeds toe. Toeristen weten ons nu al te vinden, maar straks staat hier iets unieks. We zetten de Slag om de Schelde er echt mee op de kaart.” Met de aanleg stopt het niet wat Traas betreft. “Er zijn alweer andere plannen. Regeren is vooruitzien.”

In Goes’ Ostrea Lyceum vindt vrijdag ‘l’Esprit 30 keer anders’ plaats

l’Esprit viert 30-jarig jubileum met eerste concert ooit GOES - Het Goese koor l’Esprit bestaat dertig jaar. De leden willen alle mensen die het gezelschap door de jaren heen hebben gesteund bedanken met iets dat ze nog nooit deden: een concert geven. Bij ‘l’Esprit 30 keer anders’ brengt het koor vrijdag in het Ostrea Lyceum in Goes maar liefst dertig liedjes ten gehore. Van gospel tot filmmuziek en van ballads tot koorkrakers. Het koor geeft een gratis toegankelijk concert waarbij bezoekers na afloop een vrijwillige bijdrage kunnen geven voor de goede doelen Stichting Jayden en de Nederlandse Hartstichting. DOOR BRITTA JANSSEN Voor optreden draait l’Esprit haar hand niet om. Maar de afgelopen drie decennia deed ze dit altijd voor haar vertrouwde publiek in de Goese rooms-katholieke kerk en andere kerken in de omgeving. Vrijdag zingen de koorleden voor toehoorders die

speciaal voor hen komen. En dan staan er ook nog eens dertig liedjes op het programma. “Gigantisch veel, ja”, lacht dirigente Angella Steur-van den Dries. Heel even vreesde het gezelschap dat ze met dit aantal misschien te veel van zichzelf vergt. “Maar toen hadden we het hier en daar al gezegd. Daarbij willen we het heel graag

en dan kun je ook veel.” Marathonrepetities Nu het concert bijna daar is, nemen de zenuwen bij het koor toe. “Het is heel leuk, maar sommigen denken wel ‘oh jee’. Al bespeur ik voornamelijk gezonde spanning.” De zangers en zangeressen zijn

Vriendschap Een groot deel van de koorleden is al meer dan 25 jaar bij l’Esprit betrokken. Angella en één van de heren, Eric, zelfs al sinds de oprichting. Het zegt alles over de sfeer in de groep, vindt ze. Naast samen zingen is het de vriendschap die de leden bindt. “In goede tijden heb je samen lol en in slechte tijden weet je dat er dertig man is van wie je op aan kunt.” Bijzondere momenten uit het 30-jarig bestaan zijn dan ook vaak persoonlijke gebeurtenissen. “Bijvoorbeeld zingen bij de doopviering van een kindje van koorleden, dat zijn hoogtepunten. En er zijn hier ook verschil-

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Koor l’Esprit met op de achterste rij links tussen twee heren dirigente Angella Steur-van den Dries.

Blijf op de hoogte van het

volop bezig met de voorbereidingen. Waar ze normaal gesproken wekelijks anderhalf uur repeteren, hebben ze er nu al marathonrepetities van vier uur op zitten. “Dat moet je eigenlijk niet willen haha, maar we hebben zoveel lol. Na het concert gaan we weer terug naar eens per week.” Passend bij haar jubileum trakteert l’Esprit het publiek vrijdag op een avondvullend optreden met dertig liedjes, verdeeld over acht thema’s: gospel, filmmuziek, koorkrakers, country, Nederlandstalig, rock/ rhythm and blues, ballads en musical. “We hebben alle leden naar een nummer gevraagd en er zit van alles tussen. Van een liedje met een knipoog tot Nederlands- en Engelstalig. We willen het kwalitatief zo goed mogelijk doen, met liedjes die lekker zingen en hopelijk veel mensen trekken. We gaan voor een knallende avond.”

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

lende huwelijken ontstaan, zoals dat van mijn man en mij.” Maar ook het 30-jarig jubileum noemt Angella een hoogtepunt. “We hadden in oktober een mooie viering in de kerk met nieuwe liedjes, waarvan sommige zelfgeschreven.” Aanwas De leeftijd van de koorleden varieert tussen de elf en vijftig plus. Door voor ieder wat wils in het repertoire op te nemen blijft het zingen voor iedereen leuk, aldus de dirigente. “Gelukkig hebben we een grote groep jonge leden. Nadeel is wel dat zij vaak stoppen als ze gaan studeren.” Op het dieptepunt, zo’n tien jaar geleden, bestond het koor uit krap tien personen, weet Angella nog. “We probeerden toen nog steeds zo goed mogelijk voor kwaliteit te gaan. Het was balen om met zo weinig mensen te zijn, maar we lieten nog steeds horen dat het leuk is om te zingen. En dat zorgde toch weer voor nieuwe aanwas.” Meer informatie Het concert in het Ostrea Lyceum aan de Fruitlaan in Goes begint vrijdag (16 mei) om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Mensen die meer willen weten over het koorlidmaatschap kunnen contact opnemen met Angella Steur-van den Dries, via angella@zeelandnet.nl of tel. 0113342291. Daarnaast zijn belangstellenden welkom de repetities te bezoeken. Die vinden iedere maandag van 19.00 tot 20.30 uur plaats in het Ostrea Lyceum.

Volg ons op Twitter: @BevelandseBode.


ELENBAAS-NOOM

VERF, BEHANG, GORDIJNEN, PVC/LAMINAAT, VINYL, TAPIJT/KARPETTEN, BEHANG, RAAMDECORATIE, GORDIJNEN, SHUTTERS, GARAGEDEUREN, OVERKAPPINGEN, BUITENZONWERING, HORREN, SCREENS EN ROLLUIKEN

Donderdag, vrijdag en zaterdag (15-17 mei), DOLLE Z N DAGEN bij Elenbaas Noom

GRATIS MOTOR t.w.v. â‚Ź 387 ,20 !*

B-25 PRESTIGE & ELITE

B-38 PRESTIGE

s" 0RESTIGEWINDKLASSETOTBEAUFORT s" %LITEWINDKLASSETOTBEAUFORT s!FMETINGENTOT MUITVALMBREED

s/PKLAPBAREVOLANTVOORMEERPRIVACY s7INDKLASSEVOORKNIKARMENTOTBEAUFORT s!FMETINGENTOT MUITVALMBREED

6OORMEERINFORMATIEENVAKKUNDIGADVIESGAATUNAARĂ?Ă?NVANONZEWINKELS

6OORMEERINFORMATIEENVAKKUNDIGADVIESGAATUNAARĂ?Ă?NVANONZEWINKELS

Deze aanbieding geldt voor alle knikarmschermen bij Elenbaas Noom, vraag naar de mogelijkheden.

RT NG OPO I T R U KO EN D E N VA F A SCH N AA

%

25

BIJ

20% KORTING OP HORREN ROLLUIKEN EN SCREENS

Lamellenoverkappingen

Tholen Kapelle Vlissingen E-mail

: : : :

Welgelegen 2c, 4691 SJ, 0166-662880 Biezelingsestraat 51, 4421 BN, 0113-342101 Gildeweg 15-17, 4383 NH, 0118-441904 info@elenbaasnoom.nl

Alles onder ĂŠĂŠn dak, voor uw gemak! www.decokayelenbaasnoom.nl


ACTUALITEIT

Borsele organiseert eerste editie ‘Duurzaam op weg’

Column

‘Elektrisch rijden is ook heel leuk’ ELLEWOUTSDIJK - In Fort Ellewoutsdijk is door de gemeente Borsele vrijdag voor het eerst het evenement ‘Duurzaam op weg’ gehouden. Het stond geheel in het teken van duurzaam vervoer.

Eugène de Kok

Eurosceptisch? Sceptisch waren Albert Verlinde en andere zogenaamde muziekkenners over het songfestivalliedje van Ilse de Lange en Waylon. Heeft u ze nog gehoord na zaterdag? Sceptisch zijn de zestien miljoen bondscoaches over de kansen van Nederland op het wereldkampioenschap in Brazilië. Sceptisch was de nieuwe regering van Oekraïne over het pompeuze bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan een militaire parade op de Krim, afgelopen vrijdag. Sceptisch ben ik over de regelfetisjisten van de Europese Unie die het leven in de lidstaten tot op detailniveau willen bepalen, de miljarden euro’s die als steun naar Spanje zijn gegaan, terwijl daar voetbalclubs met megaleningen van wankele banken tientallen miljoenen euro’s voor matige spelers neerleggen, over Hans van Baalen in het europarlement en over de bakken met geld die zijn gemoeid met de niet uit te leggen, maandelijkse verhuizing van parlementariërs en ambtenaren van Brussel naar Straatsburg. Ben ik eurosceptisch? Misschien wel, maar koester ik dan ook sympathie voor een zogenoemde eurosceptische partij als de PVV? In de verste verte niet. Ik snap ook niet dat Wilders’ kornuiten als eurosceptisch door het leven gaan. ‘Brussel berooft ons van onze welvaart, ons geld, onze tradities en onze identiteit, en daarmee van onze toekomst’, zegt de PVV over de Europese Unie. Dat is de scepsis voorbij, lijkt me. Wilders’ partij verafschuwt Europa en zegt dat de gewone burger door eurofielen doodsbang wordt gemaakt over de gevolgen van de door hem gewenste Nexit. Stoppen met Europa en zelfstandig verder gaan is het enige punt in het Europese PVV-programma. Waarom doe je dan mee aan de Europese verkiezingen? Waarom stuur je een handvol gelukszoekers naar Brussel, die tussen de 8000 en 9000 euro per maand verdienen, terwijl hun doel is om zo snel mogelijk te stoppen met de Unie en je dat allereerst op nationaal niveau moet regelen? Een lidstaat bepaalt volgens mij immers zelf of ze eruit stapt. Neem dan geen deel aan het Brusselse circus, blijf in Den Haag en probeer hier iedereen warm te maken voor jouw Nexit. Of ik sceptisch ben over de PVV in Europa? Ja, misschien ben ik de scepsis zelfs voorbij.

Colofon Kantoor regio Zeeland Keizerstraat 3a, 4461 AN Goes, Tel. 0118 617 661 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Bevelandse Bode

Lennert den Teuling bij zijn Tesla Roadster.

DOOR JESSICA ROVERS Aan de hand van een minisymposium en de presentatie van 23 standhouders werden ondernemers en particulieren op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam vervoer. Naast een vrachtwagen en enkele scooters, konden bezoekers de Stella, een zonneauto van de TU Eindhoven, bezichtigen. In sommige van de vijftien elektrisch aangedreven auto’s konden belangstellenden een ritje maken. Ook in de Tesla Roadster van Lennert den Teuling, die in 3,7 seconden optrekt van nul naar 1000 kilometer per uur. Van de rode sportwagen zijn slechts 150 exemplaren in de Benelux. Het is een bijzondere verschijning.

Bevelandse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondenten Jenine Hooglander en Jessica Rovers Acquisitie Bert Paauwe Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

HORECASPECIALIST ZEELAND

BEZOEK ONZE SHOWROOM IN ARNEMUIDEN! 0118 416 701 | ARNEMUIDEN@DE-AREND.COM W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

FOTO JESSSICA ROVERS

Volgens Den Teuling, werkzaam in de ICT-branche, heeft elektrisch rijden veel voordelen. Niet alleen zijn er voordelige belastingregels, ook geeft elektrisch rijden een gevoel van vrijheid. “De vrijheid die je ervaart is enorm. Je bent niet meer afhankelijk van benzine en hebt alleen een stopcontact nodig om kilometers te kunnen maken. Bovendien vind ik de technologie achter het elektrisch rijden heel mooi. Het is begrijpbaar. De eerste auto’s, 100 jaar geleden, werden ook elektrisch aangedreven.” Kreukelzone Den Teuling zei te denken dat deze manier van rijden, zeker op de lange termijn, de toekomst is. “De ontwikkelingen op dit gebied gaan zo ontzettend snel en er zijn tegenwoordig genoeg manieren om energie op een groene manier op te wekken.” Nog een bijkomend voordeel is dat elektrisch rijden veiliger is, omdat er geen zware motor in de auto zit, is de zogenoemde kreukelzone groter. Toch zijn volgens Den Teuling, ondanks de voordelen, mensen vaak nog huiverachtig als het om elektrisch rijden gaat. “Het is nog vrij onbekend en

mensen hebben de angst om stil te komen staan. Ik denk dat het een kwestie van verandering van mindset is. Mensen moeten niet alleen kiezen voor elektrisch rijden vanuit ideologische redenen, maar omdat het ook gewoon ook heel leuk is.” Grenzen Woordvoerder Arnoud Knegt van de gemeente Borsele vertelde vrijdag dat in Nederland op dit moment zo’n 31.000 elektrische auto’s rijden. Het streven is dat het aantal duurzame voertuigen in Zeeland van 150 nu naar 4000 gaat in 2020. De gemeente wil daaraan een bijdrage leveren, onder andere door middel van het organiseren van evenementen als ‘Duurzaam op weg’. “In Borsele wordt op veel verschillende manieren energie opgewekt. Het leek ons een goed idee om hier aan inwoners en ondernemers te laten zien wat er vandaag de dag op het gebied van duurzaam vervoer allemaal mogelijk is.” Naast autogarages uit de buurt zijn ook ondernemers uit andere gemeenten benaderd, want volgens Knegt moet je in het geval van duurzaamheid ‘verder kijken dan je eigen grenzen’.

Southpark Talk and Barbecue

Skaters Goes-Zuid stellen zich voor

Puzzel week 20 De oplossing van deze puzzel is in week 21 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

GOES - Op de skatebaan in Goes-Zuid vindt zaterdag de Southpark Talk and Barbecue plaats. Het is de eerste keer. De gemeente Goes organiseert de buurtbarbecue in samenwerking met NJR Topics en SMWO. Doel van de bijeenkomst is ‘nader tot elkaar te komen van de wijkbewoners en jongeren’. Skaters en andere gebruikers van de baan stellen zich voor door middel van een filmpje. Tijdens de barbecue wordt onder meer daarover onder begeleiding van Bert van Leerdam gesproken. Burgemeester René Verhulst van de gemeente is aanwezig. Alle bewoners van Goes-Zuid zijn welkom. Vanaf 17.00 uur kan iedereen aanschuiven. De barbecue staat op de skatebaan. ARCHIEFFOTO BENNIE KRAJENBRINK PAGINA 5


Nieuwe energieprijzen Delta, maar bedrijf zet in op besparing

‘Meer doen dan contractje scoren’

Rondreizend atletiekcircus strijkt zaterdag neer in Goes

GOES - Delta maakt deze week de nieuwe energieprijzen bekend. Het bedrijf wil met een speciale campagne, die vorige week is gelanceerd, duidelijk maken dat de prijzen belangrijk zijn, maar dat je vooral zelf veel kunt doen om je rekening te beïnvloeden. als comfortwijzers en zonnepanelen, verkoopt, maar dat het ze daar niet om is te doen. “Daarom hebben we in de campagne bewust onze naam niet genoemd. Eerst willen we de bewustwording op gang krijgen. Als ze vervolgens producten van ons aanschaffen, is dat natuurlijk mooi. Zo simpel is het ook.” De nieuwe manier van werken komt voort uit Delta’s duurzaamheidsagenda, maar ook uit het landelijke energieakkoord. “Daarin staan geen harde verplichtingen voor energiebedrijven, maar met deze campagne spelen we in op de veranderingen in de markt”, aldus Schwartz. “We willen meer doen dan een contractje scoren en wegwezen. We willen laten zien dat er allerlei manieren zijn om het verbruik te verminderen. Samen besparen, dat is het idee.” Voetbalvereniging ‘Samen scoren’ is de naam van de actie die Delta heeft opgezet in Wolphaartsdijk. Voetbalvereniging Wolfaartsdijk wil verduurzamen en een zonne-installatie op het dak van het clubhuis plaatsen. Delta wil daarbij helpen, met de dorpelingen. Als zij een alles-in-één-pakket kopen sparen ze mee. Mensen die al klant zijn bij Delta kunnen zich registeren op de speciale website www.wolphaartsdijk.verbindtons.nl. Het bedrijf stort voor elke registratie 25 euro in het spaarpotje.

Delta benadrukt met een actie als ‘Samen scoren’ de verbondenheid met Zeeland, zegt Dennis Buijs van de energieleverancier. ARCHIEFFOTO

DOOR EUGÈNE DE KOK Via de campagne heeft Delta Zeeuwen gevraagd op zoek te gaan naar de ‘energieslurper’ bij hun thuis: televisies die op stand-by staan, opladers die continu in het stopcontact zitten, wasdrogers … er zijn er volgens het bedrijf genoeg. Delta wil zijn klanten wijzen op hun verbruik. “We hopen dat mensen meer grip krijgen op hun energiehuishouding. De meesten zijn zich al bewust van de noodzaak om te besparen, maar hen zover krijgen dat ze het ook daadwerkelijk gaan doen, is nog lastig”, legt Erik Schwartz van Delta uit. Met de zoektocht via www.energieslurper.nl moeten de Zeeuwen de koppeling leggen

tussen maatregelen en het aantal euro’s dat ze daarmee besparen. “We hopen dat het de trigger is om mensen de stap te laten zetten.” Volgens Schwartz’ collega Dennis Buijs is het een bewuste keuze om in de campagne niet op de nieuwe energieprijzen te focussen, maar klanten te wijzen op dingen die ze zelf kunnen doen. “Een energiecontract blijft altijd noodzakelijk. We raden iedereen dan ook aan zich daar goed in te verdiepen, maar het gaat ons om de bewustwording”, zegt hij. “Het is heel simpel om energie te besparen. Een paar maatregelen kunnen zo een paar honderd euro schelen.” Schwartz zegt dat Delta producten, die helpen energie te besparen

‘Duurzaamheid en verbondenheid’ Als 30 inwoners een alles-in-één-pakket aanschaffen, krijgt de voetbalclub ook een interactieve televisie waarop ze hun energiebesparing kunnen checken. Het is een win-winsituatie, volgens Schwartz; voor Delta, voor de voetbalclub en voor de inwoners, die zich verbonden voelen met de vereniging. “Deze actie past goed bij wie we willen zijn”, vertelt Buijs. “Het laat de binding met Zeeland zien. We koppelen zo duurzaamheid aan verbondenheid.” De actie ‘Samen scoren’ loopt tot en met 2 juni. Afhankelijk van het succes kijkt Delta of ze hem ook naar andere dorpen en clubs uitrolt. De nieuwe energieprijzen waren bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Zie daarvoor www.internetbode.nl.

Aanstaande zaterdag Zeeuwse baanwedstrijden bij AV’56 op sportpark Het Schenge. Deze foto werd gemaakt tijdens de openbaanwedstrijden vorig jaar augustus. FOTO: HUIB BOOGERT.

GOES - Het rondtrekkende Zeeuwse atletiekcircus strijkt zaterdag 17 mei neer in Goes. Daar zullen op de atletiekbaan van het sportpark Het Schenge de hele dag wedstrijden worden afgewerkt. Het ‘reizende circus’ bestaat uit zes wedstrijddagen, die achtereenvolgens worden georganiseerd door elk van de zes Zeeuwse atletiekverenigingen. RKHAV (Hulst) en Dynamica (Vlissingen) zijn dit voorjaar al geweest, nu is AV’56 (Goes) aan de beurt. Later dit seizoen volgen nog Delta Sport (Zierikzee), Scheldesport (Terneuzen) en De Wielingen (Oostburg). Op alle wedstrijd-zaterdagen worden nummers aangewezen, die op die dag voor bepaalde categorieën deelnemers gelden als het (open) Zeeuws kampioenschap. In Goes zijn dat enkele hordennummers, hoogspringen, speerwerpen en kogelstoten.

Deze reeks van zes wedstrijden wordt gehouden onder auspiciën van de overkoepelende Vereniging Zeeuwse Atletiek (VZA). In alle categorieën kan er ingeschreven worden: pupillen, junioren, senioren en masters. De morgen van het rondreizende atletiekcircus is altijd bestemd voor de pupillen (vanaf 10.30 uur). In de middag komen de overige leeftijdscategorieën aan de beurt (vanaf 13.00 uur). De pupillen strijden zes zaterdagen lang om de Ir. Knaap-wisseltrofee, die uiteindelijk terechtkomt bij de Zeeuwse vereniging die het hoogst scoort als de punten van de eerste ploeg per categorie bij elkaar worden opgeteld. De middaguren zijn bestemd voor de oudere atleten, vanaf de junioren. Hun serie van zes wedstrijden staat bekend als ‘het Zeeuwse baancircuit’. Informatie over het programma en de deelnemers is te vinden op www.av56.nl en www.atletiek-wedstrijden.nl

Southpark talk & barbecue GOES - Skaters uit Goes-Zuid houden in samenwerking met NJR Topics, SMWO en de gemeente Goes een buurtbarbecue onder de naam Southpark Talk & Barbecue op zaterdag 17 mei. Het doel van de barbecue is het nader tot elkaar komen van de wijkbewoners en jongeren. Tijdens de gezellige barbecue zullen een paar skaters zich voorstellen door middel van een filmpje, waarover tijdens een

hapje en een drankje gepraat zal worden o.b.v. Bert van Leerdam. Tijdens de barbecue zal burgemeester René Verhulst ook aanwezig zijn. Alle bewoners uit Goes-Zuid zijn van harte welkom om vanaf 17.00 uur aan te schuiven bij de barbecue. De barbecue zal klaarstaan op de skatebaan in Goes-Zuid. Voor vragen kan men contact opnemen met Matijs Gerrits, Jongerenwerker bij SMWO-Welzijn via 0113-277111.

BEDRIJVIG NIEUWS Iedere dag andere activiteiten

Demonstratiedagen bij Ouderenwinkel Middelburg MIDDELBURG - Van 17 tot en met 22 mei zijn de demonstratiedagen bij de Ouderenwinkel in Middelburg. Een week lang zijn er dagelijks demonstraties en zijn deskundigen aanwezig om u uitgebreid te informeren. U kunt alles testen en zelf ervaren uit het brede assortiment aan gezondheidsproducten en hulpmiddelen die het leven een stuk aangenamer maken.

Dinsdag 20 mei ‘s Middags kunt u zich breed oriënteren op het gebied van seniorentelefoons -en abonnementen. De Ouderenwinkel toont u telefoons met een vaste verbinding, draadloze telefoons en mobieltjes.

Zaterdag 17 mei De demonstratiedagen starten met een themadag over seniorencomputers. U kunt vanaf 12.00 uur kennismaken met deze computer en u mag diverse modellen, zoals de touchscreen, laptop, tablet en telefoon, uitproberen. U krijgt, met medewerking van SimPC, uitgebreid uitleg over de mogelijkheden en de eenvoudige bediening van deze computers. Computeren was nog nooit zo gemakkelijk!

Donderdag 22 mei De Ouderenwinkel is gespecialiseerd in mobiliteit bij ouderen. Vandaag organiseert de Gemeente Middelburg, onder andere samen met de Ouderenwinkel, de driewielfietsdag in De Kruitmolen in Middelburg. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunt u hier diverse modellen testen.

Woensdag 21 mei Maak vandaag kennis in de winkel met het assortiment braces en bandages en hun toepassingen, van 12.00 tot 16.00 uur.

Vrijdag 23 mei Op vrijdag 23 mei wordt er bij de Ouderenwinkel een speciaal parcours uitgezet

waar u ‘s middags diverse scootmobielen en rollators mag uitproberen. Een goede manier om zelf het gemak te ervaren. Zaterdag 24 mei Het thema ‘veiligheid, in en om het huis’ staat vandaag centraal. Met behulp van een huistest kijkt de Ouderenwinkel samen met u of er aandachtspunten zijn en wat er nodig is om langer zelfstandig te blijven wonen. Dit doet de Ouderenwinkel in samenwerking met StayingHome. De ING bank komt voorlichting en tips te geven over veilig internetbankieren. Beide activiteiten van 12:00 tot 16:00 uur. Kalverstraat De Ouderenwinkel is sinds augustus 2013 gevestigd aan de Kalverstraat 1a te Middelburg. Veel klanten weten inmiddels de weg naar de winkel te vinden. De Ouderenwinkel is geopend op dinsdag tot en met zaterdag vanaf 9.30. Eigenaars Ton en Yvonne helpen u graag.

De Ouderenwinkel is sinds augustus gevestigd aan de Kalverstraat in Middelburg.

De Ouderenwinkel - Kalverstraat 1a - Middelburg - tel. 0118-774798. PAGINA 6


LIEF EN LEED

Weekenddiensten Bel bij spoed en levensbedreigende situaties altijd 112. Huisarts Huisartsenpost Zeeland, locatie Bevelanden. ‘s-Gravenpolderseweg 114b in Goes, links van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Telefoon: 0900-1785. Huisartsenpraktijk De Pijlers is sinds 1 januari aangesloten bij de Huisartsenpost Zeeland. Meer: www.huisartsenpostzeeland.nl. Tandarts De dienstdoende tandarts voor Noord- en Zuid-Beveland is te bereiken via 06-22347209. Meer: www.tandartsennoordenzuidbeveland.nl. Apotheek Zeeuwse Apotheek. Stationspark 35, Goes. Telefoon: 0113-270620. Dierenarts Drs. A.E. Jobse Dierenartsenpraktijk Mosselman-Verboom ‘s-H Hendrikskinderendijk 99 Goes 0113-228866

Familieberichten Verzorgt de gehĂŠle uitvaart 24 uur per dag bereikbaar

Tel: 0113 - 63 91 08 Striepseweg 4, 4435 RL Baarland

www.lindavanwingen.nl Thuiszorg Cederhof in Kapelle - Biezelinge - Schore en Wemeldinge 0113-342710 - info@ouderenzorgkapelle.nl

een RIDA onderneming

RTING 25% KO r. 100 km vrij. op daghuu en van op weekdag vrijdag maandag t/m

6%

KĨžĂĹ?ĹŻĹśÄ‚Ä‚ĆŒÍ—Ĺ?ĹśÄ¨Ĺ˝Î›ÇŒÄžÄžĆľÇ Ć?ĞƾĹ?ĆšÇ€Ä‚Ä‚ĆŒĆšÇ€ÄžĆŒÇŒĹ˝ĆŒĹ?Ĺ?ĹśĹ?Í˜ĹśĹŻ ,ĞĞĨƚĆľĹ?ĞĞŜÄ?Ĺ˝ĹľĆ‰ĆľĆšÄžĆŒÄ?ĞůŽŜĆ?Ç€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒÇ€ĆŒĹ?ĹŠÄ?ĹŻĹ?ŊǀĞŜĚĞ Ĺ?ĹśÄ¨Ĺ˝ĆŒĹľÄ‚ĆšĹ?ÄžŽƉÄ?ŽǀĞŜĹ?ĞŜŽĞžĚĹśĆľĹľĹľÄžĆŒÍ˜

info@take2.nl

500 gram

25% KORTING

op daghuur. 100 km vrij. op weekdagen van maandag t/m vrijda g

2.85

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS â‚Ź 0.60

BOL

PYRAMIDE

ø30 cm

50-70 cm

â‚Ź 5.00 â‚Ź 7.50 Zundert, 076-5973377 per stuk

Weekaanbiedingen 13-05 t/m 17-05-2014

Nieuw in ons assortiment: 2 stuks voor 9,95

Te Koop 30/50 cm

9.95

Kabeljauw met mozzarella - tomaatdressing van basilicum

betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

per stuk

Tonijnsalade

Ongepelde wokgarnalen

DE SCHANS TUINSCHERMEN

â‚Ź 0.40

088-885 885 8

Zeebaarsfilet 6 HALEN 5 BETALEN 150 gram

! !& !$'  (!"#!# '  %"# & "

www.take2.nl

KĨžĂĹ?ĹŻĹśÄ‚Ä‚ĆŒÍ—Ĺ?ĹśÄ¨Ĺ˝Î›ÇŒÄžÄžĆľÇ Ć?ĞƾĹ?ĆšÇ€Ä‚Ä‚ĆŒĆšÇ€ÄžĆŒÇŒĹ˝ĆŒĹ?Ĺ?ĹśĹ?Í˜ĹśĹŻ ,ĞĞĨƚĆľĹ?ĞĞŜÄ?Ĺ˝ĹľĆ‰ĆľĆšÄžĆŒÄ?ĞůŽŜĆ?Ç€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒÇ€ĆŒĹ?ĹŠÄ?ĹŻĹ?ŊǀĞŜĚĞ Ĺ?ĹśÄ¨Ĺ˝ĆŒĹľÄ‚ĆšĹ?ÄžŽƉÄ?ŽǀĞŜĹ?ĞŜŽĞžĚĹśĆľĹľĹľÄžĆŒÍ˜

ϏϭϭϯͲώϹϭϯϏϯ

sĹ˝Ĺ˝ĆŒĹľÄžÄžĆŒĹ?ĹśÄ¨Ĺ˝ĆŒĹľÄ‚ĆšĹ?ÄžÄ?ÄžÇŒĹ˝ÄžĹŹĹ˝ĹśÇŒÄžÇ ÄžÄ?Ć?Ĺ?ƚĞ Ç Ç Ç Í˜ÇŒÄžÄžĆľÇ Ć?ĞƾĹ?ĆšÇ€Ä‚Ä‚ĆŒĆšÇ€ÄžĆŒÇŒĹ˝ĆŒĹ?Ĺ?ĹśĹ?Í˜ĹśĹŻ

Voor de kleine klus! Kijk op de website! www.pietvogelaarbusinessrent.nl

2 jarig-20/30 cm

ϏϭϭϯͲώϹϭϯϏϯ

ĎŽĎ°ĆľĆľĆŒĆ‰ÄžĆŒĚĂĹ?Ä?ÄžĆŒÄžĹ?ĹŹÄ?Ä‚Ä‚ĆŒŽƉ

NIEUW: HUREN PER UUR

Take2 Relatiebemiddeling

ĎŽĎ°ĆľĆľĆŒĆ‰ÄžĆŒĚĂĹ?Ä?ÄžĆŒÄžĹ?ĹŹÄ?Ä‚Ä‚ĆŒŽƉ

WÄžĆŒĆ?ŽŽŜůĹ?ĹŠĹŹÄžĂĂŜĚĂÄ?ŚƚĞŜÄ?ĞƚĂĂůÄ?Ä‚ĆŒÄžĹŹÇ Ä‚ĹŻĹ?ƚĞĹ?Ćš

PIET GAAT DOOR MET VOORDEELPRIJZEN!

Relatiebemiddeling voor singles vanaf 30 jaar tot... Persoonlijk, veilig en betaalbaar! Bel of mail nu voor een gratis/vrijblijvend kennismakingsgesprek.

,ĞŜŏĹ?ĹśĚĞŜĹ˝Ć?Ä?Ĺš

Henk in den Bosch

KINDERFEESTJE? VERHUIZING OF TRANSPORT?

Happy single ... maar liever happy samen

 sĹ˝Ĺ˝ĆŒĹľÄžÄžĆŒĹ?ĹśÄ¨Ĺ˝ĆŒĹľÄ‚ĆšĹ?ÄžÄ?ÄžÇŒĹ˝ÄžĹŹĹ˝ĹśÇŒÄžÇ ÄžÄ?Ć?Ĺ?ƚĞ Ç Ç Ç Í˜ÇŒÄžÄžĆľÇ Ć?ĞƾĹ?ĆšÇ€Ä‚Ä‚ĆŒĆšÇ€ÄžĆŒÇŒĹ˝ĆŒĹ?Ĺ?ĹśĹ?Í˜ĹśĹŻ

ÄžÄžÄžĆľÇ Ć?ĞƾĹ?ĆšÇ€Ä‚Ä‚ĆŒĆšÇ€ÄžĆŒÇŒĹ˝ĆŒĹ?Ĺ?ĹśĹ?

Gemeente Noord-Beveland Voorstraat 31 4491 EV Wissenkerke Tel: 14 0113 Maandag t/m Donderdag 08.30 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur Vrijdag 08.30 – 12.00 uur Gemeente Goes M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes Tel: 14 0113 Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.30 uur Donderdag 17.00 – 20.00 uur Zaterdag 10.00 – 12.00 uur Gemeente Kapelle Kerkplein 1 4421 AA Kapelle Tel: 14 0113 Maandag t/m Vrijdag 09.00 – 12.00 uur Woensdag 09.00 – 16.00 uur Donderdag 17.00 – 20.00 uur (geen aangifte burgerlijke stand) Gemeente Borssele Stenevate 10 4451 KB Heinkenszand Tel: (0113) 238383 Maandag 08.30 – 12.30 uur (op afspraak) Dinsdag t/m vrijdag 08.30 – 12.30 uur Woensdag 12.30 – 16.00 uur (alleen afdeling burgerzaken) Donderdag 17.00 – 20.00 uur (alleen afdeling burgerzaken)

WÄžĆŒĆ?ŽŽŜůĹ?ĹŠĹŹÄžĂĂŜĚĂÄ?ŚƚĞŜÄ?ĞƚĂĂůÄ?Ä‚ĆŒÄžĹŹÇ Ä‚ĹŻĹ?ƚĞĹ?Ćš

De Zeeuwse uitvaartverzorging

Openingstijden

Er zijn weer Zeeuwse zeekraal - Lamsoren Oosterscheldepaling - Oosterscheldekreeften

Tot ziens bij:

Vishandel Van As Zeeland B.V. Korringaweg 33 - Yerseke - tel. 0113 - 57 09 30 Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl


Bekendmakingen Goes Informatiepagina woensdag 14 mei 2014 www.goes.nl>Inwoner>Nieuws/Actueel>Info Goes Stadskantoor M.A. de Ruijterlaan 2 4461 GE Goes Postadres Postbus 2118 4460 MC Goes T 14 0113 E stadskantoor@goes.nl I www.goes.nl Openingstijden afdeling Publiekszaken ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur do-avond 17.00 - 20.00 uur za 10.00 - 12.00 uur Op maandag- t/m donderdagmiddag kunt u alleen na telefonische afspraak geholpen worden. Op vrijdagmiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. Openingstijden afdelingen Activering & Inkomensvoorziening en Zorg ma t/m vr 09.00 - 12.30 uur Calamiteitentel. (0113) 249 770 In noodgevallen buiten kantooruren: 06 5329 8141

aanvraag- en communicatiemogelijkheden. Burgemeester en wethouders hebben besloten de elektronische weg voor communicatie rondom vergunningen en handhaving open te stellen. Digitale communicatie gebeurt alleen wanneer u heeft aangegeven digitaal bereikbaar te zijn. Vergunningaanvragen en meldingen kunnen via de gemeentelijke website, het omgevingsloket.nl (Olo) en de Activiteiten internet module (AIM) worden ingediend. Voor het indienen van aanvragen of meldingen heeft u in de meeste gevallen uw DigiD of E-herkenning nodig. U wordt geadviseerd uw vergunningaanvragen en meldingen zoveel mogelijk digitaal te doen. Op deze manier kunt u zelf kiezen wanneer u uw aanvraag of melding naar de gemeente stuurt en bent u niet gebonden aan kantoor- of openingstijden. Bovendien heeft u het antwoord op uw vraag sneller in huis en wordt er veel papier bespaard.

Schriftelijk

Indien u het op prijs stelt om schriftelijk te corresponderen, kunt u dit aangeven op aanvraag- en meldingsformulieren of bij de afdeling Vergunningen & Handhaving. (0113-249 700) stadskantoor@goes.nl.

Verzoeken in het kader van de Wet openbaarheid bestuur AgendaGoes Datum

15 mei

15 mei

21 mei

Elke week

Activiteit

Wethoudersspreekuur voor inwoners en ondernemers, zie www.goes.nl > Bestuur en Organisatie > Spreekuur 18.30 – 19.30 uur Stadskantoor Hamerraad en Commissie zie voor agenda www.goes.nl > Bestuur en Organisatie > Vergaderschema 19.30 uur Stadskantoor Debatraad zie voor agenda www.goes.nl > Bestuur en Organisatie > Vergaderschema 19.30 uur Stadskantoor Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert verschillende activiteiten over opvoeden en opgroeien. Kijk op www.cjggoes.nl > Agenda voor alle info!

Voor evenementen zie www.goesisgoes.nl

Digitaal berichtenverkeer Om de dienstverlening rondom vergunningverlening en handhaving verder te verbeteren kan gebruik worden gemaakt van de digitale

Voor verzoeken in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur staat de elektronische weg niet open. Deze kunnen niet per e-mail of per fax worden ingediend.

De publicatie van ontvangen meldingen heeft een informatief karakter. Tegen een melding kan geen bezwaar worden gemaakt. Als u vragen of opmerking hebt over ingediende meldingen kunt u met hen contact opnemen met de Regionale Uitvoerdingsdienst Zeeland via telefoonnummer (0115) 745 100 of via info@rud-zeeland.nl.

Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij na toepassing van de reguliere voorbereidingsprocedure de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

datum verzending 6-5-2014 9-5-2014 7-5-2014 6-5-2014 7-5-2014

zaaknummer

locatie

omschrijving

OMG-2014-0132 OMG-2014-0140 OMG-2014-0168 OMG-2014-0117 OMG-2014-0167

Pykeswegje 71 te Goes Putwei 17 te Goes Lange Kerkstraat 2 te Goes Dam 2 te Goes Gasthuisstraat 4 te Goes

het uitbreiden van de woning het uitbreiden van de garage het plaatsen van lichtreclame het vervangen van de gevelreclame het plaatsen van lichtreclame

Tegen een verleende omgevingsvergunning kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-WestBrabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken een voorlopige voorziening WHWUHĴHQLQGLHQRQYHUZLMOGHVSRHGJHOHWRSGHEHWURNNHQEHODQJHQGDWYHUHLVW9RRUHHQGHUJHOLMN YHU]RHNLVJULġHUHFKWYHUVFKXOGLJG

Inzage aangevraagde en verleende vergunningen

Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 700, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien.

Door burgemeester en wethouders verleende vergunningen en onthefďŹ ngen %XUJHPHHVWHUHQZHWKRXGHUVPDNHQEHNHQGGDW]LMGHYROJHQGHYHUJXQQLQJHQHQRQWKHġQJHQKHEEHQ verleend:

datum verzending

zaaknummer

locatie

omschrijving

12-5-2014

OOW-2014-329

van Goghstraat 147 te Goes

6-5-2014

OOW-2014-320

Fluitekruidstraat te Goes

7-5-2014

OOW-2014-323

Rommerswalestraat te Goes

het plaatsen van een schaftkeet, opslagcontainer en toilet van 19 mei tot 21 juni 2014 het plaatsen van een schaftkeet en toilet van 1 tot 31 mei 2014 het plaatsen van een schaftkeet van 2 tot 31 mei 2014

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan Industriestraat 10 te Goes Burgemeester en wethouders maken, op grond van artikel 2.12 en paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, bekend dat de ontwerpbeschikking ‘omgevingsvergunning Industriestraat 10 te Goes’ met ingang van 15 mei 2014 zes weken ter inzage ligt. De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken zijn digitaal te raadplegen via http://www. ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL. IMRO.0664.OVBP01-ON99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. De ontwerpbeschikking heeft betrekking op de bouw van een praktijkschool aan de Industriestraat 10 te Goes. Gedurende de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent de ontwerpbeschikking kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken met dhr. M. Jonker via (0113) 249 682 of m.jonker@goes.nl.

Omgevingsvergunningen

Door de burgemeester verleende vergunningen en onthefďŹ ngen 'HEXUJHPHHVWHUPDDNWEHNHQGGDWKLMGHYROJHQGHYHUJXQQLQJHQHQRQWKHġQJHQKHHIWYHUOHHQG

datum verzending

zaaknummer

locatie

omschrijving

12-5-2014

EVG-2014-298

Noordeinde 5C te Kloetinge$):

:LMQJDDUGVWUDDWWH*RHV'+:B2 *URWH0DUNWWH*RHV'+:B2 *URWH0DUNWWH*RHV

8-5-2014

EVG-2014-051

Grote Markt te Goes

8-5-2014

EVG-2014-138

de Piet aan het Veerse Meer'+:B2 1RRUGHLQGH&WH.ORHWLQJH

8-5-2014

EVG-2014-232

Grote Markt te Goes

12-5-2014

EVG-2014-233

Grote Markt te Goes

7-5-2014

EVG-2014-208

schoolplein Holtkampschool, pleintje voor wijkgebouw de Spinne

een evenementenvergunning voor Seizoensafsluiting Wesseloopark op 7 juni 2014 RQWKHġQJYDQKHWVOXLWLQJVXXU Highlife cafÊ Goes van 26 op 27 juli 2014 tot 04.00 uur RQWKHġQJVFKHQNHQ]ZDN alcoholhoudende dranken tijdens aprèsskifeest op 30 mei, 27 juni en 25 juli 2014 RQWKHġQJVFKHQNHQ]ZDNDOFRKROhoudende dranken tijdens de barbeque na de spinningmarathon op 30 mei 2014 een evenementenvergunning voor Streetball Masters Goes 2014 op 1 juni 2014 een evenementenvergunning voor 4D Challenge op 29 en 30 mei 2014 RQWKHġQJVFKHQNHQ]ZDN alcoholhoudende dranken tijdens bedrijventoernooi Wesseloopark op 30 mei 2014 een evenementenvergunning voor spinningmarathon Biking for Bikkel en streetsoccertoernooi SMWO op 30 mei 2014 een evenementenvergunning voor Stemburo kinderburgemeester op 7 juni 2014 een evenementenvergunning voor Fancy Fair op 18 mei 2014

Aanvragen omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

datum ontvangst

zaaknummer

locatie

omschrijving

09-05-2014 OMG-2014-0223 Columbusweg 29 te Goes het bouwen van een woning 09-05-2014 OMG-2014-0220 Mannee te Goes het bouwen van een woning 20* 0DUWLQXV1LMKRĸDDQ KHWSODDWVHQYDQHHQVFKXWWLQJ te Kloetinge 10-05-2014 OMG-2014-0222 Prins Bernhardstraat 36 het uitbreiden van de woning en te Wolphaartsdijk plaatsen dakkapel 11-05-2014 OMG-2014-0221 Torenring 16 en 18 te het samenvoegen van 2 woningen ‘s-Heer Arendskerke 06-05-2014 OMG-2014-0211 Zonnebloemstraat 45 en het brandveilig gebruik van het 47 te Goes pand De publicatie van ontvangen aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt.

Meldingen op basis van artikel 8.40 Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende meldingen op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer hebben ontvangen:

datum ontvangst

zaaknummer

locatie

omschrijving

14-04-2014 M-ACT142508

Kokuitsweg 6 te Kattendijke

24-04-2014 M-ACT142474

Nobelweg 2 38 te Goes

melding voor de tijdelijke opslag van vaste mest oprichten van een autobedrijf

7HJHQHHQYHUOHHQGHYHUJXQQLQJRIRQWKHġQJNXQQHQEHODQJKHEEHQGHQELQQHQ]HVZHNHQQDGHGDJ van verzending (zie vermelde datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester/burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken HHQYRRUORSLJHYRRU]LHQLQJWHWUHĴHQLQGLHQRQYHUZLMOGHVSRHGJHOHWRSGHEHWURNNHQEHODQJHQGDW YHUHLVW9RRUHHQGHUJHOLMNYHU]RHNLVJULġHUHFKWYHUVFKXOGLJG

Inzage van verleende vergunningen en onthefďŹ ngen

Na een afspraak met de afdeling Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0113) 249 700, kunt u de aanvragen en verleende vergunningen inzien. www.goes.nl


foto´s Louis Drent

Ondernemers in Arnemuiden Arnemuiden heeft het! Ook adverteren op deze pagina? Neem contact op met Lennert Steketee 7HOHIRRQ‡OVWHNHWHH#LQWHUQHWERGHQO

In Weekblad de Bode vindt u voortaan om de maand speciale pagina’s over Arnemuiden. Hier leest u nieuws en Ä‚ĹśÄšÄžĆŒÄžÇ ÄžĆšÄžĹśĆ?Ç Ä‚Ä‚ĆŒÄšĹ?Ĺ?ŚĞĚĞŜĹ˝Ç€ÄžĆŒÄšĹ?ĆšÄ?ĆŒĆľĹ?Ć?ĞŜĚĞÄšĹ˝ĆŒĆ‰Ä ĹśÇ€Ĺ?ŜĚƚĆľĆ?ƉĞÄ?Ĺ?ĂůĞĂÄ?Ć&#x;ÄžĆ?ǀĂŜƉůĂĂƚĆ?ĞůĹ?ĹŠĹŹÄžĹ˝ĹśÄšÄžĆŒĹśÄžĹľÄžĆŒĆ?͘Ĺ?ĆšĹ?Ć? ĚĞÄžÄžĆŒĆ?ƚĞĞĚĹ?Ć&#x;Ğ͘KƉĎ´ŊƾůĹ?ǀŽůĹ?ĆšĚĞĆšÇ ÄžÄžÄšÄžÍ˜

Nieuw beeldscherm Histor isch Museum Arnemuiden toont verlanding

‘Lag Arnemuiden aan zee?’

Fam. Walhout Derringmoerweg 4 4341 PP Arnemuiden 0118-603046 walhout16@zonnet.nl Openingstijden: Ma - wo - vrij dag Zaterdag

In Historisch Museum Arnemuiden is nu dankzij een beeldscherm te zien hoe het dorp aan haar rijke visserijgeschiedenis komt.

13.00 - 16.30 uur 9.00 - 16.30 uur

J&B KASTEN Onderdeel van Timmer- en afwerkingsbedrijf Meulmeester

s s s s s s s

Schuifwandsystemen Inloopkasten Garderobekasten Boekenkasten Uittrekkasten Computermeubelen Massief hout of decor

op Showroom eopend! afspraak g

Dealer van De link met de visserij is alom aanwezig in Arnemuiden, maar die met het water niet. ARCHIEFFOTO BENNIE KRAJENBRINK

Uw partner voor: Uw partner voor: ramen, deuren, kozijnen, ramen,DAKRAMEN

deuren, kozijnen, Velux Velux DAKRAMEN

RENOVATIE tuinkamers... RENOVATIE tuinkamers

ND MAA E D NI IE IN ACT EI EN JU OP ALLE IN MEI EN JUNI BESTELDE SCHUIFDEURKASTEN M

15% KORTING

Sterk in Maatwerk -OLENWEGs"%!RNEMUIDEN -OLENWEGs"%!RNEMUIDEN TELsINFO JENBKASTENNLsWWWJENBKASTENNL TELsJENBKASTEN KLIKSAFENL

KKZZ/dd:E^^E

om de verlanding van Arnemuiden in kaart en Ä?ĞĞůĚƚĞÄ?ĆŒÄžĹśĹ?ÄžĹśÍ˜Ĺ˝žŽĞĆ?ĆšnjĞŚĞƚÄ?ĞŜŽĚĹ?Ĺ?ĚĞĹ?ĞůĚ om deze geschiedenis digitaal aan de bezoekers te ŏƾŜŜĞŜƚŽŜĞŜÄ?Ĺ?ĹŠÄžĹŻĹŹÄ‚Ä‚ĆŒĹŹĆŒĹ?ĹŠĹ?ÄžĹśÍ˜sÄžĆŒÄšÄžĆŒĹ?Ć?ÄžĆŒŽŜderzoek gedaan naar het verplaatsen van de vaargeulen en de verlanding in het gebied rond Arnemuiden. Het bestuur liet een beeldscherm met ƚŽƾÄ?Ĺš Ć?Ä?ĆŒÄžÄžĹś Ĺ˝ĹśĆšÇ ÄžĆŒĆ‰ÄžĹśÍ• Žž ÇŒĹ˝ ÄšĹ˝Ĺ˝ĆŒ ĚĞ Ć&#x;ĹŠÄš ĚĞ Ç€ÄžĆŒĹŻÄ‚ĹśÄšĹ?ĹśĹ?ĞŜÄ?ÄžÇ ÄžĹ?Ĺ?ĹśĹ?ĞŜǀĂŜĚĞÄžÄžĆľÇ Ć?ÄžĆ?ĆšĆŒĹ˝ĹľÄžĹśÄ?Ĺ?ĹŠĆŒĹśÄžĹľĆľĹ?ĚĞŜĹ?ĹśÄ?ĞĞůĚƚĞÄ?ĆŒÄžĹśĹ?ÄžĹśÍ˜/ĹśĹ?ĆŒĹ˝ĆšÄž ĹŻĹ?ŊŜĞŜĹ?Ć?ƚĞÇŒĹ?ĞŜŚŽĞÄžĆŒĹ?ĹśĚĞĆ‰ÄžĆŒĹ?ŽĚĞǀĂŜϭϹϏϏƚŽƚ ĞŜžĞƚĎ­Ď´ĎŹĎŹĆ?ƚĞĞĚĆ?ĹľÄžÄžĆŒĆ‰Ĺ˝ĹŻÄšÄžĆŒĆ?ŽŜƚĆ?ƚŽŜĚĞŜĹ?Ĺś het oosten van Walcheren.

DÄ&#x17E;Ć&#x161; Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x161; Ć&#x2030;Ć&#x152;ŽŊÄ&#x17E;Ä?Ć&#x161; ŏƾŜŜÄ&#x17E;Ĺś Ä&#x161;Ä&#x17E; ĹľÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć? Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś het museum aan de Langstraat een veelgestelde Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÄ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä?Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ç Ĺ˝Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;EĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ?ĹŻĹ?ĹŠĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?ƾůĆ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Í&#x2022;ŽŽŏÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x2030;Ĺ˝Ć?Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĨĹ˝Ć&#x2030;Í&#x2DC; ŽŽĆ&#x152;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ç Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ć&#x161;ĆľĆ?sen Arnemuiden en de zee is het nu voor buitenĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć? žŽÄ&#x17E;Ĺ?ĹŻĹ?ĹŠĹŹ Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152; Ć&#x161;Ä&#x17E; Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ĺś Ä&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161; Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161; Ä&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x2030; Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹśĹ?Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç Ä&#x201A;Ć?Í&#x2DC;,Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152; Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśžƾĆ?Ä&#x17E;ƾžÄ?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Í&#x2022;Ä&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E; Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ĺ?Ĺ˝ŏŽžÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹśŽŽŏĆ&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ĺ?Í&#x2DC;Ĺ˝ŽŜĆ&#x161;Ć?Ć&#x161;ŽŜÄ&#x161;Ä?Ĺ?ĹŠ het museumbestuur de wens om de veranderinĹ?Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x;ĹŠÄ&#x161;Ä&#x161;ĆľĹ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĆ&#x161;Ä&#x17E;ŏƾŜŜÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; DÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E; ^Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ć?Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ć?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;žƾĆ?Ä&#x17E;ƾžÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;>Ä&#x201A;ĹśĹ?Ć?Vaargeulen Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161; ĎŻĎą Ç Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152; Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ĺś ĹśÄ&#x201A; Ä&#x161;Ä&#x17E; Ç Ĺ?ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?ĹŻĆľĹ?Ć&#x;ĹśĹ?Í&#x2DC; Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;,Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹľÍ&#x2022;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161;ŽŜůÄ&#x201A;ĹśĹ?Ć? ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć? ŏƾŜŜÄ&#x17E;Ĺś Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161; Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x2030;Ć&#x152;ŽŊÄ&#x17E;Ä?Ć&#x161; Ŝƾ Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152; Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161; ŽĸÄ?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻ Ĺ?Ĺś Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ć&#x152;ĆľĹ?ĹŹ Ĺ?Ä&#x17E;ŜŽžÄ&#x17E;Ĺś Ĺ?Ć?Í&#x2022; Ç Ä&#x201A;Ć? Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺś Ĺ&#x2021;Ĺ?ŜŏÄ&#x17E; Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161; Ä?Ä&#x17E;ĹŹĹ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; ,Ä&#x17E;Ć&#x161; žƾĆ?Ä&#x17E;ƾž Ĺ?Ć? Ĺ˝Ć&#x2030; Ç Ĺ˝Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ? Ä&#x17E;Ĺś ĹŹĹŻĆľĆ?Í&#x2DC;sĹ˝Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?ĹŠÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;,Ĺ?Ć?Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ä?Ĺ&#x161; Ç&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ŜϭϯÍ&#x2DC;ĎŹĎŹĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;Ď­ĎłÍ&#x2DC;ĎŹĎŹƾƾĆ&#x152;Í&#x2DC;<Ĺ?ĹŠĹŹÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152; Museum Arnemuiden aan de slag met het plan ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾĆ?Ä&#x17E;ƾžÄ&#x201A;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;žƾĹ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ŝů


Activiteiten in Arnemuiden 4 juli t/m 30 augustus: elke vrijdag braderie van 13.00 tot 21.00 uur

Gevelbekleding

HGZ

ÂŽ

geveltechniek

Van Cittersweg 2a 4341 RC Arnemuiden T 0118 75 02 07

www.hgzgeveltechniek.nl

6OORDEWAARDEVANUWHUISISDE JUISTEGEVELBEKLEDINGVANGROOT BELANG5WILTECHTERZOMINMOGELIJK ONDERHOUDENHETLIEFSTNOOITMEER SCHILDEREN"OVENDIENWILTUKUNNEN KIEZENUITEENRUIMASSORTIMENTAAN KLEUREN$EBEKLEDINGVANUWGEVEL MOETLANGMEEGAANENHETLIEFSTOOK NOGMILIEUVRIENDELIJKZIJN

28 juni: visserijdag 12 juli: open dag werf Arnemuiden 13 t/m 17 juli: varen met historische schepen van Arnemuiden naar Zierikzee (meer info kun je bij de werf opvragen) 7 t/m 19 juli: Van Loon hardzeil dagen op het Veerse Meer 3 september: open monumentendag (werf en museum open).

s6ERSCHILLENDEMODELLENGEVELBEKLEDING s$UURZAMEGEVELBEKLEDING s*AARGARANTIEOPUWGEVELBEKLEDING

ERFAFSCHEIDINGEN SCHUTTINGEN

Bezichtiging op afspraak Postweg 16A Lewedorp 06 - 42 66 12 67

Jubileum actie Alle banken

â&#x201A;Ź 1.750,-* * in combinatie met aankoop van een fauteuil. Dit geldt enkel voor de stoffen banken, sommigen zijn direct leverbaar.

Langstraat 2 4341 EE Arnemuiden T 0118 - 60 12 73

www.joosseinterieurs.nl

Ook adverteren op deze pagina? Neem contact op met Lennert Steketee 7HOHIRRQÂ&#x2021;OVWHNHWHH#LQWHUQHWERGHQO


Activiteiten ARNEMUIDEN B.V. in Arnemuiden Schildersbedrijf Doe het zelf shop Langstraat 27-29 4341 EC Arnemuiden

Op alle door ons bedrijf geleverde Sigmaverven wordt geen BTW Berekend!!!!

Neem eens een kijkje op onze website:

www.dhzarnemuiden.nl Vissersdorp lu idt 200 jaar Zeeland in m et nieuwe st raatnaamborden

Arnemuiden eert familie Schorer met thema-expositie KĹľÄ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161; Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;žƾĹ?Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺś Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺś ^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161; Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152; Ä&#x17E;Ĺś ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152; Ç Ä&#x17E;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ? ĹľÄ&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x17E;Ĺś Ç Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś Ç Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Žž Ć?ŽžžĹ?Ĺ?Ä&#x17E; Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ŜŽÄ&#x17E;ĹľÄ&#x161;Ç&#x152;Ĺ?ŊŜŜÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹśĹ?Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?ŽŜÄ&#x17E;ŜƾĹ?Ć&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ç&#x20AC;ŽŜÄ&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä?Ä&#x17E;Ç Ĺ˝ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?ŽžĹ?Ć&#x161;Ä Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x152;ĹśÄ&#x17E;žƾĹ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x;ĹŠÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

Fietsen voor het hele gezin! Nieuwe en gebruikte fietsen! Bezoek onze winkel voor ADVIES OP MAAT We hebben een ruim assortiment gebruikte fietsen o.a. Batavus & Gazelle keuze v.a. â&#x201A;Ź

99,-

Ook kinderfietsen alle maten v.a. â&#x201A;Ź

79,-

Westdijkstraat 45-47 - Arnemuiden - (0118) 60 16 97 www.tweewielercentrumzeeland.nl

L. Schouls, wethouder Johan Aalberts, commissaris van de koning Han Polman, Jhr. Drs. D.M. Schorer, Jhr. Mr. K.F.H. Schorer, F. Schorer en A. Schorer (vlnr). FOTO BO VAN SCHEYEN

DOOR BO VAN SCHEYEN /ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;ĹŹÄ&#x201A;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ŜώϏϏŊÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ç&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĆ&#x;ĹŠdig met de opening van een thematentoonstelling over de familie Schorer in het Oudheidkundig Museum van Arnemuiden - het voormalige stadhuis - een nieuw straatnaambord onthuld. Vanaf nu prijkt op het gloednieuwe bord in Ä&#x161;Ä&#x17E;^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ĺ?Ä&#x17E;:Ĺ˝Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ĹśtĹ?ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ĺľ DÄ&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x201A;Ć?Ä&#x17E;ĹśÇ Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ĺ?ĹŠĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161; vissersdorp. Zeeuws Archief Op het bord wordt uitgelegd dat hij burgemeester is geweest in Arnemuiden van 1866 tot 1871 en later vicepresident werd van de Raad van State. Veel van zijn aantekeningen zijn bewaard gebleven en door de familie aan het Zeeuws Archief geschonken. Ook is het boekje â&#x20AC;&#x2DC;Raadsman achter de troonâ&#x20AC;&#x2122; de moeite waard eens te lezen. Het vertelt over zijn periode als raadsman van de jonge koningin tĹ?ĹŻĹ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹľĹ?ĹśÄ&#x201A;ŽžĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŹĆ?Ä?Ä&#x17E;Ĺ?Ĺ?ĹśϭϾϏϏÍ&#x2DC;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĆľĹ?Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161; Ĺ?Ä&#x17E;Ć?ĹŻÄ&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161; ^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2022; :Ä&#x201A;Ä?Ĺ˝Ä? ,Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŹ ^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2022; Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161; ĎŽĎŹĎŹ ĹŠÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152; geleden als eerste Gouverneur van Zeeland geĂŻnstalleerd. â&#x20AC;&#x153;Zeeland in de vorm zoals we haar nu kennenâ&#x20AC;?, zei de huiÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;Ä?ŽžžĹ?Ć?Ć?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ŏŽŜĹ?ĹśĹ?,Ä&#x201A;ĹśWŽůžÄ&#x201A;ĹśÇ&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ć&#x;ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ? Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹś Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC; WŽůžÄ&#x201A;Ĺś Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152; Ç&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161; ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161; Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161; ŽŽĹ?Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?ĨÄ&#x17E;Ć?Ć&#x;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x161;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x201A;ĹľÄ?Ć&#x161;Í&#x2DC;Í&#x17E;,Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ?Ć?Ä&#x201A;ĹŻĆ&#x;ĹŠÄ&#x161;Ĺ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;ŽžĆ&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹľÄ?Ć&#x161; vandaan komt. Hier in Arnemuiden weten ze dat. Het is een bijzondere keuze om de geschiedenis op deze wijze Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺś Ä&#x161;Ä&#x17E; ĹľÄ&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x17E;Ĺś Ć&#x161;Ä&#x17E; Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; sŽŽĆ&#x152; Ä&#x161;Ä&#x17E; Ĺ&#x161;ĆľĹ?Ä&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E; Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E; wordt zo het â&#x20AC;&#x2DC;toenâ&#x20AC;&#x2122; dichterbij gebracht. Ik zou het heleĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻĹśĹ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ç&#x20AC;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśŽžĆ&#x;ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĨÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś met gouverneur aangesproken te wordenâ&#x20AC;?, zei hij en kreeg met zijn opmerking de lachers op zijn hand.

Ç&#x2020;Ć&#x2030;Ĺ˝Ć?Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E; Ć&#x152;Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä?Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;ŽĸÄ?Ĺ?ÄŁĹŻÄ&#x17E;Ä&#x161;Ĺ˝Ä?ƾžÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ĺś Ä&#x17E;ĹśĨŽĆ&#x161;Ĺ˝Í&#x203A;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;DÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç&#x2020;Ć&#x2030;Ĺ˝Ć?Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ĺś dan alleen een papieren overzicht. EÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć?Ć&#x161; Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺś Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹŻ Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĆŠÄ&#x17E;Ĺś Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹś ŽŽŏ Ä&#x161;Ä&#x17E; ŽĸÄ?Ĺ?ÄŁĹŻÄ&#x17E; ĹŹĹ˝Ć?Ć&#x161;ƾƾžĆ? Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś Ä&#x161;Ä&#x17E; Ä?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x17E; Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺś ^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152; Ć&#x161;Ä&#x17E; Ç&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; ^Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x;Ĺ?Í&#x2022; Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x161;Ć? en met allure werden ze gedragen, het ene door een burgemeester, Woning-en meubelstoffeerder het andere door de gouverneur. â&#x20AC;&#x153;Ze droegen hun uniform vanuit een soLangstraat 79 Arnemuiden ciale gedachte, niet alleen voor het 0118-602937 vaderland maar vooral ook voor het www.jandenooijervof.nl volkâ&#x20AC;?, vertelde de achterkleinzoon Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś :Ĺ˝Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ĺś tĹ?ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ĺľ DÄ&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161; ^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2022; jonkheer drs. David M. Schorer. Hij vond het erg leuk dat er in ArnemuiVele soorten PVC vloeren den aandacht is voor zijn voorvader. beste kwaliteit voor dĹ?ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ? Ä&#x161;Ä&#x17E; Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ? Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś Ä&#x161;Ä&#x17E; Ä&#x17E;Ç&#x2020;Ć&#x2030;Ĺ˝Ć?Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E; scherpe prijzen. Vakkundig gelegd. waren meerdere telgen uit het geĆ?ĹŻÄ&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ͳ^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÇ Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ?Ĺ?Í&#x2DC;Ä&#x17E;^Ć&#x;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x;ĹśĹ? Wij streven naar perfectie. ^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;&Ä&#x201A;ĹľĹ?ĹŻĹ?Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ?Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;žƾĆ?Ä&#x17E;um alle medewerking verleend om er een boeiend beeldverslag van te maBezoek onze showroom met ken. En als je bedenkt dat het geslacht Meubels (voormalige pand Golff) Schorer al begin 1600 neerstreek in Zeeland vanuit Aken, is er veel te Ook expositie Paula Drost vertellen. Nog steeds wonen er nakoschilderijen en beelden. melingen van het echtpaar Lucas en :Ĺ˝Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x201A;^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2DC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ç&#x2020;Ć&#x2030;Ĺ˝Meubels, tapijt, laminaat, meubelstoffen, textiel, Ć?Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;žƾĆ?Ä&#x17E;ƾž binnen- en buitenzonwering, overgordijnen, vitrages, te Arnemuiden, Langstraat 35.

Jan de Nooijer

vinyl, rolluiken, insectenhorren, behang, textiel.

Ook adverteren op deze pagina? Neem contact op met Lennert Steketee 7HOHIRRQÂ&#x2021;OVWHNHWHH#LQWHUQHWERGHQO


PRIJS

BIJ AANKOOP VAN KUNSTSTOF KOZIJNEN GRATIS INZETHORREN! Wij zijn een gerenommeerd bedrijf en leveren uitsluitend topproducten. ZK Kozijnen B.V., uw adres in Zeeland voor:

VERLAGINGEN

KUNSTSTOF EN ALUMINIUM KOZIJNEN EN DEUREN, GEVELBEKLEDING, SCHUIFPUIEN, ROLLUIKEN, DAKVENSTERS GARAGEDEUREN, DAKKAPELLEN, ZONWERINGEN, PARASOLS

,

Nico Kulk ontvangt u graag met verse koffie op Klarinetweg 10-12 in Middelburg TOT 15 JAAR GARANTIE

Paté

Appelstroop

125-150 g

450 g

van 0.69

v an 1.29

1.19

Ontbijtgranen

WWW.ZKKOZIJNENBV.NL

Telefoon (0118) 65 14 35 - Fax (0118) 67 44 20 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.30 uur zaterdag 09.30 - 13.30 uur 's avonds op afspraak

0.65

750 g

Krokante muesli 900 g

van 2.99 Krokante toast

van 2.39

2.89

2.29

Kaasrolletjes

250 g

100 g

van 0.89

v an 1.29

0.79

1.19

Notebook 17.3"

Vanaf woensdag 14-05-2014

- Intel Core i5-4200M processor, 2.5 GHz, met 3 MB Smart Cache - 4 GB werkgeheugen

Aspergepan

24.99 Tostiapparaat

9.99

599.00

Bloempot met LED

33.5 CM

HOOG

29.99

Vers & voordelig!

40 CM EN

12 STEL

Ga naar www.oranje-wk-actie.nl upload uw logo en scoor bij uw klant.

Rozen

50 CM

18 STEL

EEN EIGEN WK SPEELSCHEMA MET BEDRIJFSLOGO?

EN

Per bos

2.19 Dit is een initiatief van Drukkerij Vorsselmans B.V. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl

Voor meer informatie kunt u mailen naar wk@vorsselmans.nl of bellen met de afdeling verkoop van Drukkerij Vorsselmans B.V. 076-599 81 11.

BINNEN 10 DAGEN GELEVERD


W W W . B O R S E L E . N L

14 MEI 2014 WEEK 20

BORSELSE SPRINTER Bent u woonachtig in de gemeente Borsele en vindt u het leuk om samen dingen te ondernemen? De Borselse Sprinter haalt u op en brengt u thuis. Tenzij anders vermeld, zijn de prijzen incl. de (entree)kosten voor de activiteit, HYHQWXHOHOXQFKGLQHURINRIÂżHPHWHHQNRHN of consumptie. 15 mei, 18.15 - 23.00 uur Feestelijke avond met Ilonka Ory en het Nedeerlandse lied, aangeboden door Delta en St. Vier het Leven, de Vroone Kapelle. Kosten: â&#x201A;Ź 5,50 16 mei, 10.00 - 15.30 uur Lunchrit naar het land van Tholen in (voorheen Brasserie Du Bois), nu Eterij de Thoolse Brug met hetzelfde concept. Kosten: â&#x201A;Ź 12,50 excl. lunch 20 mei, 12.00 - 17.30 uur Rondrit BelgiĂŤ, Rhododendronroute. Kosten: â&#x201A;Ź 19,25 21 mei, 11.30 - 18.00 uur Rit naar de molens van Kinderdijk, met rondvaart. Kosten: â&#x201A;Ź 32,25 incl. entree PROHQPXVHXPHQWHUUDVERRWH[FONRIÂżHHQ lekkers 22 mei, 09.15 - 15.30 uur Vorstelijk tafelen in De Cleijenborch, Colijnsplaat. Kosten: â&#x201A;Ź 21,00 26 mei, 12.30 - 17.30 uur Rondrit BelgiĂŤ, Rhododendronroute. Kosten: â&#x201A;Ź 19,25 28 mei, 12.00 - 18.00 uur Rondvaart door Brugge (B). Kosten: â&#x201A;Ź 35,00 30 mei, 10.30 - 15.30 uur Lunchen in Orangerie Mattemburgh, +RRJHUKHLGH.RVWHQÂźLQFONRIÂżHHQ lekkers, excl. lunch U kunt zich aanmelden voor een activiteit door te bellen met 06 - 52 56 09 82 op maandag en woensdag van 09.00 - 12.00 uur. Kijk ook eens op www.borselsesprinter.nl voor het volledige activiteitenprogramma of overige informatie. Sprinternieuws opvragen? Een uitgebreide beschrijving van de activiteiten vindt u in het Sprinternieuws. Wilt u ook het Sprinternieuws ontvangen? Bel het VrijwilligersHuis (0113) 311999 of mail uw adresgegevens naar info@borselsesprinter.nl.

GEMEENTERAAD www.cjgoosterschelderegio.nl

In verband met de Europese verkiezingen vindt er op 22 mei aanstaande geen raadsbijeenkomst plaats.

0113 244 323

OPEN JONGERENRAADSVERGADERING

Mijn kind vraagt om zakgeld. Is het verstandig dat te geven?

Lijkt het je leuk om mee te praten over onderwerpen als duurzaamheid, jeugdzorg, onderwijs of antidiscriminatie? Of organiseer je liever een mooi evenement? Kom dan langs bij de open vergadering van de Jongerenraad Borsele op 20 mei om 19:30 uur in de jeugdsoos â&#x20AC;&#x2DC;Achter de Stengeâ&#x20AC;&#x2122; in Heinkenszand. Iedereen van 13 t/m 24 uit de gemeente Borsele is hier van harte welkom. Je kent de Jongerenraad misschien al van het SRSSRGLXP 6SHFWUD GH 0RYLHWRXU RI GH ÂżOP die we gaan maken tegen pesten. Maar naast het organiseren van activiteiten geven we ook advies aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Borsele. Zo laten we de stem van jongeren horen en praten we mee over onderwerpen die voor ons belangrijk zijn. Nu zoeken wij nog meer jongeren die willen meedoen. De dorpen Nieuwdorp, Lewedorp, Driewegen, Ellewoutsdijk, â&#x20AC;&#x2122;s-Heer Abtskerke, Hoedekenskerke en Oudelande zijn bijvoorbeeld nog niet vertegenwoordigd in de Jongerenraad. Als je vooraf wat meer informatie wilt, of je wilt laten weten dat je komt, stuur dan even een mailtje naar de gemeentelijke begeleider via khuisman@borsele.nl. Hopelijk zien we jou ook op 20 mei!

CULTUREEL IN BORSELE STAP IN EN BELEEF â&#x20AC;&#x153;KLEINKUNST OP STOOMâ&#x20AC;? Op 8 juni a.s. organiseert de Culturele Raad Borsele in samenwerking met de Stoomtrein Goes-Borsele â&#x20AC;&#x2DC;kleinkunst op stoomâ&#x20AC;&#x2122;. Stap in en laat u verrassen door een muziekoptreden in de trein, of misschien treft u wel een performer met een verrassende act. Onderweg langs de route en/of op de stations treft u ook muzikanten en kunt u een installatie gemaakt door de kunstenaar Han Koster bewonderen. In Hoedekenskerke wordt u weer ontvangen door een special act en op het terras van de Buffer kunt u onder het genot van een drankje genieten van live muziek. Tevens wordt deze dag om 12.00 uur in de Buffer de prijswinnaar bekend gemaakt van de fotowedstrijd â&#x20AC;&#x2DC;Beleef Borseleâ&#x20AC;&#x2122;. Aansluitend wordt de fototentoonstelling met de maandwinnaars geopend. Kortom, een dag vol verrassingen voor jong en oud. De stoomtrein rijdt 8 juni volgens dienstregeling. Kijk voor meer info op: www.cultureleraadborsele.nl of www.destoomtrein.nl. PUBLIEKSJURY FOTOWEDSTRIJD â&#x20AC;&#x153;BELEEF BORSELEâ&#x20AC;? 2013 Vergeet u niet uw favoriete foto van de fotowedstrijd â&#x20AC;&#x153;Beleef Borseleâ&#x20AC;? 2013 aan ons door te geven? De winnende maandfotoâ&#x20AC;&#x2122;s zijn te zien op www.cultureleraadborsele.nl en op onze facebookpagina. Geef aan ons door wat uw favoriete foto is via cultureleraad@borsele.nl of door een berichtje op onze facebookpagina te plaatsen. Onder de deelnemers aan de publieksjury zal de kadobon van â&#x201A;Ź 50 worden verloot. Wil u zelf ook eens voor de maandprijs in aanmerking komen? Stuur dan uw foto met als thema â&#x20AC;&#x153;Breng Borsele in beeldâ&#x20AC;? in via www.cultureleraadborsele.nl/ fotowedstrijd.

le

lt ur e Cu

REDACTIE GEMEENTE INFO afdeling Bestuursondersteuning, Tel. (0113) 238438 E-mail: publicatie@borsele.nl REDACTIE GEMEENTERAAD UDDGVJULIÂżHU7HO  GEMEENTE BORSELE Gemeenteraad, College van Burgemeester en Wethouders, commissie bezwaarschriften. Postadres: Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand. Bezoekadres: Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. Tel. +14 0113, fax (0113) 561385 Openingstijden Burgerzaken: Maandag 08.30-12.30 uur en â&#x20AC;&#x2DC;s middags op afspraak Dinsdag 08.30-12.30 uur Woensdag 08.30-16.00 uur Donderdag 08.30-12.30 uur en van 17.00 tot 20.00 uur Vrijdag 08.30-12.30 uur Openingstijden ter inzage liggende stukken iedere werkdag van 08.30-12.30 uur E-mail: info@borsele.nl Website: www.borsele.nl Twitter: @gemeenteborsele

Borsele

centrum voor jeugd en gezin Oosterschelderegio

voor alle vragen over opvoeden en opgroeien

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN GEMEENTEHUIS Het gemeentehuis in Heinkenszand en het Vrijwilligershuis in â&#x20AC;&#x2122;s-Gravenpolder zijn op 13 mei (personeelsbijeenkomst), 29 mei (hemelvaartsdag) en 30 mei (brugdag) gesloten. De afdeling Burgerzaken is weer gevestigd in ons vernieuwde gemeentehuis in Heinkenszand, Stenevate 10, 4451 KB Heinkenszand. U kunt ons bezoeken op de reguliere openingstijden tenzij anders aangegeven op www.borsele.nl of in de Bevelandse Bode.

AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING REGULIER EN UITGEBREID Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen om omgevingsvergunning hebben ontvangen: Baarland Borssele

Nieuweweg 29 A Hollepoldersedijk 7

04 mei 2014 01 mei 2014

Ovezande Hoedekenskerke

Slake 17 Havenstraat (ong. Gemaal) Beeldhoeveweg 2

01 mei 2014 05 mei 2014

's-Heerenhoek

01 mei 2014

het verbouwen van de schuur het plaatsen van sandwichpanelen en GDPZDQGSURÂżHOQDKHWYHUZLMGHUHQ van de asbesthoudende dakplaten het vernieuwen van het dak het realiseren van een 2e gemaal naast het bestaande gemaal het vernieuwen van het dak

Aanvragen reguliere procedure De publicatie van de aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend Verlengen beslistermijn Op grond van artikel 3.9 lid 2 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben wij besloten de termijn voor het nemen van een besluit naar aanleiding van de onderstaande aanvragen, te verlengen met zes weken: 's-Heerenhoek

kapelaan Koningstraat 33

27 april 2014

het aanpassen van de garage tot een slaap - verzorgingsruimte

WIJZIGINGEN ROUTES HUISVUILDIENST INHAALROUTES AFVAL Heinkenszand, Nisse Wegens een personeelsbijeenkomst wordt de route van dinsdag 13 mei ingehaald op: woensdag 14 mei : Nisse / Heinkenszand Over de Dijk 1+2+3 donderdag 15 mei : overig gedeelte Heinkenszand INHAALROUTES OUD PAPIER - BUITENGEBIED Kwadendamme, Hoedekenskerke, Baarland, Oudelande Personeelsbijeenkomst, dinsdag 13 mei wordt ingehaald op woensdag 14 mei. Ovezande, Driewegen, Ellewoutsdijk, Oudelande Hemelvaartdag, donderdag 29 mei wordt ingehaald op vrijdag 30 mei.

EVENEMENTENKALENDER Omschrijving

Locatie

Datum

Schaapscheerdersfeest, Schaapskooi Heinkenszand 17 mei 2014 van 13.00-19.00 uur meer info: www.schapenboerderij.nl Toneeluitvoering "De Overval" Dorpshuis De Zandlooper 17 en 24 mei 2014 aanvang 20.00 uur Lewedorp Open dag zorgboerderijen, Zorgboerderij de Notenhoeve 17 mei 2014 van 10.30 - 16.00 uur en zorgboerderij Oldtimerrit Molentocht Goes, Stopplaats: Molen 'De Vijf Gebroeders' 18 mei 2014 meer info: www.molentochtgoes.nl Heinkenszand, om 12.00 uur en 17.00 uur Rommelmarkt Heinkenszandseweg 55, 24 mei 2014 Heinkenszand Snuffelmarkt Bungalowpark 'Hof van Zeeland'. 24 mei 2014 Heinkenszand Jaarmarkt Borssele Borssele 24 mei 2014 Meer info: www.svborssele.nl Spectra Finaleavond 2014 Ovezande 29 mei 2014 op Klomppop


WoonCom W

40+

Opening Domotica-huis!

TMC Kruiningen organiseert op donderdag 15, vrijdag 16 (geopend tot 21.00 uur) en zaterdag 17 mei een 40+ Wooncomfortbeurs. Tijdens deze dagen zal het comfort in én rond uw woning centraal staan. In totaal zullen zo’n 16 bedrijven u alle gemakken van hedendaagse technieken laten zien.

Tijdens deze beurs zullen we ons Domotica-huis openen waarin u de voordelen van het Domotica-systeem kunt beleven en ervaren. Met dit systeem kunt u alle apparaten in en rond uw huis vanaf uw smartphone of tablet besturen. Van de oven in de keuken tot de verlichting in de tuin.

MAAK KENNIS MET NOVITEITEN VOOR BINNEN EN BUITEN DIE HET LEVEN

comfort

COMFORTABELER

binn

KUNNEN MAKEN.

Deelnemers

ITN Niewenhuijse

,M3WNÅMJWMZ ‘Koffie - maar wel vers gemalen graag’ Bij aankoop van een +VSBLPGýFNBDIJOF uit de IMPRESSA Zof J-Serie ontvangt u een JURA Cool Control Basic t.w.v. € 121,-. Bij aankoop van een koffiemachine uit de IMPRESSA S-, F-, C-, A- of ENA serie ontvangt u een JURA Care Kit t.w.v. € 54,90. Bij BBOLPPQUJKEFOTEF8PPODPNGPSUCFVST krijgt u ook nog eens 3 KG Espressobonen cadeau! Deze bon is geldig tot en met 30 juni 2014, uitsluitend bij De Koffieboer te Bruinisse. Uw erkend Jura dealer in Zeeland.

Pelma

Kom proeven en gen de lekkere drankjes en neem deel aan on speciale wijnproe Wooncomfortbeur

Burgemeester Elenba 4416 AN Kruiningen

* Bij besteding vanaf €6000,- aan Domotica.

Hoekman Heeft u een bad dat u wilt vervangen voor een douche? Dan hebben wij dé oplossing! Laat u informeren tijdens de Wooncomfortbeurs.

4850,-

Neeskens

Comfortabel wonen b Neeskens Makelaars van 24%! De kans is ons uw ideale huis te voor een vrijblijvend g makelaars over de m aankoop of taxatie. Neeskens Makelaa

In één dag!

Noom

De Waterspecialist

;KPQTLMZ[JMLZQRN

Bij aankoop tijdens de Wooncomfortbeurs plaatsen wij uw waterontharder gratis!

15%

Vertrouwd in meerjarig onderhoud! Sinds 1902

HARD

www.water-specialist.nl

Geniet van het comfort van Domotica! Intelligente systemen die het wonen comfortabeler, veiliger, flexibeler en energiezuiniger maken. Kies nu voor Domotica en ontvang een gratis IPAD*. Installatie Techniek Niewenhuijse is specialist op het gebied van Domotica en duurzame techniek.

1V[\ITTI\QMJMLZQRN

COMPLEET

Altijd de voordeligste keuze!

Slijterij ‘t H

LPSUJOH

ZACHT www.schildernoom.nl

Plameco plafonds

4]`IÆM`6MLMZTIVL

e

4

Luxaflex Duette ®

Auto Poppe

gratis

Uw Audi- en Volkswagen-dealer. Wij staan er voor in dat u zich comfortabel kan verplaatsen. Maak kennis met leuke en nieuwe modellen!

De goedkoopste Luxaflex Duette® gratis.

www.autopoppe.nl

®


mfort Beurs

T M C KRUINING EN PRESENTEERT

do. 15 mei 13.00-17.00 uur vr. 16 mei 13.00-21.00 uur za. 17 mei 10.00-17.00 uur

buiten

â&#x20AC;&#x153;Ik laat me graag professioneel voorlichten!â&#x20AC;?

Alles over keukens! Laat u adviseuren ĂŠn inspireren.

Door middel van een 3D-tekening en presentatie laten wij u zien wat de juiste inrichting voor u woning is.

nen

Hoekje

nieten

nze everij op de rs!

aasstraat 29,

Makelaars

begint in uw droomhuis. heeft een marktaandeel dan ook groot dat u bij egenkomt. Kom langs gesprek met ĂŠĂŠn van onze ogelijkheden voor verkoop,

Micro Elektro Goes

h2groen

Breed assortiment beeld en geluid, koelen, vriezen, wassen en drogen.

Tijdens de Wooncomfortbeurs

Marconistraat 4 4461 HH Goes Tel: 0113-214224

op een tuinontwerp!

50% korting

De Tuinkamer

.ZIIVRM*W]_JMLZQRN Kwaliteit en duurzaamheid als basis voor ons bedrijf!

Hardstenen tuinbank 150 cm breed x 60 cm diep

(ver)bouwplannen?

van â&#x201A;Ź 295,-

Bezoek ons op de Wooncomfortbeurs

nu voor â&#x201A;Ź 195,-

ars, duidelijk anders.

Op de gehele relaxfauteuil collectie

Inspiration

3 dagen genieten bij TMC Kruiningen CFVSTtBEWJFTtIBQKFFOESBOLKF QSJNFVSTtTQFDJBMFCFVSTBDUJFT

diner voor twee #JKBBOLPPQWBOBG De keuze van het restaurant zal in overleg bepaald worden.

TOUR Heeft u plannen om uw interieur te restylen? Meld u dan aan voor een gratis stijladvies van een topstylist of interieurarchitect, gedragen door topmerken uit de woonwereld. Schrijf u nu in via www.inspirationtour.nl

TMC, de leukste interieurspecialist die de verwachtingen overtreft! TMC Kruiningen | Zandweg 1b

| (0113) 38 26 26

www.tmcwoonwinkels.nl


Kantoor Voordeel.com 2

1000m PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

T/M 31 M E I

TOT

G N I T R O K % 30 SSIONELE VERF

FE PEL OONSTOP B OP PRO N E S N E A, SIKK

den. de voor waar Vraag naar

VAN SIGM. andere acties.

BUITENKANS!!!

i.c.m Niet geldig

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

hdK^d>>/E'ΘKKd^d>>/E'

ZsEŽĨDWZsZ<KWE͍ KĐĐĂƐŝŽŶĐĞŶƚĞƌEƵŵĂŶƐĚŽƌƉ 'ƌĂƟƐƐƚĂůůŝŶŐďŝũďĞŵŝĚĚĞůŝŶŐǀĞƌŬŽŽƉ͊

EhŽǀĂŐďĞƵƌƚͲsĂŶĂĨΦϭϱϬ͕ͲͲ 'Zd/^W<ďŝũŐƌŽƚĞďĞƵƌƚ͊ ǁǁǁ͘Zs͘ŶůͲϬϭϴϲϲϱϮϵϲϬͲĐĂƌǀĂΛƉůĂŶĞƚ͘Ŷů

Livingstoneweg 5c, Goes Tel. 0113 – 760560 www.decohomegoes.nl

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

ZĞĐƌĞĂƟĞƐƚĂůůŝŶŐEƵŵĂŶƐĚŽƌƉ CAMPERSTALLING & Caravanstalling

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

(advertorial)

BRILJANTE EYECATCHERS VOOR JE GEZICHT Of je nu de mode volgt of tijdloos bent, met een mooi montuur onderscheid je je meteen van de massa. Een bril is als fashion item dan ook niet meer weg te denken uit het huidige modebeeld. Het is een onmisbaar onderdeel van elke garderobe en maakt een outfit compleet. Bij een nieuwe garderobe hoort voor de stijlvolle brildragers natuurlijk ook een nieuw montuur. Of je nu wel of geen sterkte hebt, dat maakt tegenwoordig niet meer uit. Een bril geeft je gezicht karakter en je creëert er je eigen stijl mee. Specsavers biedt een enorme keuze aan hippe en bijzondere brillen tegen een betaalbare prijs. Naar je werk of een avondje uit? Met monturen in verschillende stijlen en kleuren stem je je look af op elke gelegenheid.

Volgens de laatste trends Kleurrijk of juist zwart-wit? Modern of vintage? Specsavers houdt de modewereld

Juiste montuurkeuze Maar hoe vind je nu het ideale montuur dat je mooi staat en dat goed bij jouw gezicht past?

nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat de collectie aansluit op de laatste trends. Naast pastel- en neutrale tinten zijn de gedurfde kleuren helemaal van nu. Ook in de

Het is belangrijk dat een bril goed aansluit bij de neus en ogen. Denk ook aan de vorm van je gezicht zodat een bril je meest karakteristieke gelaatstrekken accentueert. Kies bij-

hedendaagse designs blijft vintage een rol

voorbeeld voor een vierkant of rechthoekig

spelen. Bijvoorbeeld de beroemde klassieke ‘cat-eye’ die nog altijd immens populair is. Er

model om een rond gezicht te verzachten of ga voor een hoekige bril met een dun frame

is in elk geval genoeg keuze als je een nieuwe bril nodig hebt. Zeker bij Specsavers.

bij een rond gezicht. Voor een goed advies en een gratis professioneel oogonderzoek kun je altijd in een Specsa-

Betaalbaar design Bij Specsavers vind je mooie merken zoals Karl Lagerfeld, Replay, Tommy Hilfiger en Emporio Armani, maar ook brillen van Nederlandse mode-ontwerpers. Denk aan Spijkers en Spijkers en Francisco van Benthum. Design hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kun je bij Specsavers deze maand al terecht voor

SPECSAVERS HEEFT EEN ENORME KEUZE IN MOOIE EN HIPPE BRILLEN VAN BEKENDE MERKEN

vers-winkel terecht.

designermonturen vanaf €79 (normaal €139), inclusief standaard enkelvoudige glazen. En je krijgt er dan ook nog een 2e (merk)bril gratis bij; je outfit is immers niet iedere dag hetzelfde. En met een paar verschillende montu-

OCHT VANA F

ren verander je snel van look.

END

9.30

MERKBRILLEN

GRATIS 2e MERKBRIL WAS NOU MAAR NAAR SPECSAVERS GEGAAN Specsavers Goes Ganzepoortstraat 7 §0113 229 303 Bij aankoop van een bril met een montuur vanaf €79. Voor uw gratis bril kunt u een (merk)montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse en dezelfde standaard glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Actie geldt voor één persoon en niet in combinatie met andere acties. © 2014 Specsavers Optical Group. All rights reserved. specsaversnederland. www.specsavers.nl

huid- en laserklinieken ‡SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLH‡KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ*RHV Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOÀOOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie

(UID ENLASERKLINIEK"ERGENOP:OOMsIn Zorgcentrum ,IEVENSBERG"OERHAAVEPLEINDs64"ERGENOP:OOM s swww.huidlaser.nl (UID ENLASERKLINIEK-IDDELBURGsIn Barcode gebouw 0ARK6ELDZIGTs$2-IDDELBURGs www.dermateam.nl > Huid- en laserkliniek Goes "EATRIXLAANs0.'OESs www.dermateam.nl


DeltaCost biedt een oplossing die even simpel als betrouwbaar is gelijke bescherming van afnemer en leverancier laagste provisie // voor bedrijven en particulieren veilig en betrouwbaar // 100% gegarandeerd Meer weten? Scan deze code of neem direct contact met ons op.

DeltaCost Beatrixlaan 20 4461 PN Goes t. 0113 – 852 862 e. info@deltacost.nl

Gun uw spaargeld een mooie rente 50 Spaar € 7 ee en krijg twkken o unieke m u* cadea

www.deltacost.nl

Dé leverancier van touwen en netten

. vogelnetten . windschermnetten . koorden en trossen . klimaatdoeken . dekzeilen

Ǣ #9#Ȕ!3(#Ȕ+../3Ȕ5-ȔƊƋȔ,#(Ȕ3.3Ȕ#-Ȕ,#3ȔƊƓȔ)4+(ȔƋƉƊƎƠ 1%Ȕ-1Ȕ"#Ȕ5..161"#-Ȕ.$Ȕ*()*Ȕ./Ȕ666Ơ1#%(. -*Ơ-+Ơ

Genoeg van onbetaalde facturen? Klaar met dure incassobureaus?

. en nog veel meer Heeft u vakantiegeld of een ander extraatje ontvangen? Stort het op een spaarrekening bij RegioBank. Bij ons profiteert u altijd van een mooie rente. Bovendien krijgt u tijdens onze actieweken twee unieke mokken cadeau.*

Zeer scherpe prijzen! www.rainbownets.com Tel +31 (0)113 75 15 25

Praktijk voor Mesologie & Acupunctuur

✔ Colijnsplaat Poortvliet Assurantiën, Voorstraat 62, 0113-695748

✔ Goes H.P. Assurantiën en Financieringen BV, Voorstad 18, 0113-216777, www.hpassurantien.nl

✔ Heinkenszand Meulpolder Assurantiën Heinkenszand BV, Dorpsstraat 2, 0113-561595, www.meulpolder.com

✔ Krabbendijke Reimerswaal Verzekeringen & Hypotheken, Dorpsstraat 48, 0113-503013, www.reimerswaalverzekeringen.nl

Kracht door gezondheid Els Schrijen Kerkstraat 35, 4641 JR Ossendrecht tel: 06-22020439 elsschrijen.com

Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nacht van 24 op 25 mei op het traject Roosendaal - Vlissingen een slijptrein. Woont u in Oostdijk of Kruiningen in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

foto: Peter Honig

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen. Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/vernieuwing Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

KŽƐƚƉŽůĚĞƌǁĞŐϭϮ ϰϰϭϯEE<ƌĂďďĞŶĚŝũŬĞ ƚĞů͗ϬϭϭϯͲϳϴϱϮϵϱ

ŝŶĨŽΛnjĞĞůĂŶĚnjŽŶŬƌĂĐŚƚ͘Ŷůͬǁǁǁ͘njĞĞůĂŶĚnjŽŶŬƌĂĐŚƚ͘Ŷů


Ook verjaardagskalender â&#x20AC;&#x2DC;Zeeuwse Streekdrachtenâ&#x20AC;&#x2122; gepresenteerd

Van 20 tot en met 23 mei

â&#x20AC;&#x2DC;Zeeland zet kant in beeldâ&#x20AC;&#x2122; geopend Avondvierdaagse Goes GOES - De 63e avondvierdaagse van Goes vindt plaats van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 mei. Het wandelevenement onder verantwoordelijkheid van de Zeeuwse Wandelsport Bond wordt weer georganiseerd door het ComitĂŠ Fruitwandeltochten Goes. â&#x20AC;&#x2DC;We hebben weer leuke routes door en rond Goes uitgezetâ&#x20AC;&#x2122;, vindt de organisatie. Deelnemers kunnen 5 of 10 kilometer wandelen en beginnen tussen 18.30 en 19.00 uur, vanuit Omnium (nieuwe naam Sportpunt Zeeland).

De laatste avond begint de 10 kilometer om 18.00 uur en de 5 kilometer om 19.00 uur (niet eerder in verband met de massale terugkomst van alle deelnemers bij Omnium). Hier krijgen de deelnemers medailles uitgereikt met muziek van Ooronsnoe. Inschrijfgeld Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro. Op 14 mei is er van 16.00 tot 20.00 uur gelegenheid tot voorinschrijven bij Omnium, aan de Zwembadweg 1-5. U krijgt dan vijftig cent korting op het inschrijfgeld.

EritreeĂŤrs naar azc in Goes GOES - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente Goes gevraagd of in het asielzoekerscentrum in Goes een aantal mensen uit Eritrea kan worden opgevangen.

GOES - Commissaris van de koning Han Polman heeft zaterdag in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes de expositie â&#x20AC;&#x2DC;Zeeland zet kant in beeldâ&#x20AC;&#x2122; geopend. Het is een samenwerking tussen Historisch Museum De Bevelanden in Goes, het Fruitteeltmuseum in Kapelle, de Schotse Huizen in Veere en streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland. Alle vier zetten ze kant op een andere manier in beeld. Vooral in het HMDB wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan het weefsel. In het kader van de tentoonstelling is een speciale website gemaakt: www.zeelandzetkantinbeeld.nl. Daarop staat alle info over de exposities en activiteiten die eromheen worden georganiseerd. Tijdens de opening van â&#x20AC;&#x2DC;Zeeland zet kant in beeldâ&#x20AC;&#x2122; werd ook het eerste exemplaar van de verjaardagskalender â&#x20AC;&#x2DC;Zeeuwse Streekdrachtenâ&#x20AC;&#x2122; aangeboden aan Polman. De kalender is uitgegeven door Paard van Troje en in samenwerking gemaakt met het HMDB. De fotoâ&#x20AC;&#x2122;s zijn afkomstig uit de privĂŠcollectie van streekdracht-conservator Vincent Hofman en andere streekdrachtliefhebbers. Streekdrachten uit heel Zeeland zijn te vinden in de kalender. FOTO COBY WEIJERS

Nieuwe jacks voor Goese stadsgidsen GOES - Van mei tot en met september geven ervaren gidsen van â&#x20AC;&#x2DC;t Gilde de Bevelanden elke woensdagmiddag gratis rondleidingen door Goes. Sinds vorige week doen ze dat in nieuwe windjacks. Wethouder Loes Meeuwisse reikte de eerste uit bij Historisch Museum De Bevelanden.

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www. internetbode.nl

Culifair in Goes op 2 en 3 juli GOES - Woensdag 2 en donderdag 3 juli vindt opnieuw de Culifair plaats op de Grote Markt in Goes. Er is sprake van een vernieuwde opzet met kleine gerechtjes voor vier en zes euro per stuk. Ze zijn lopend op te eten of aan de hoge stamtafels. Tijdens het evenement is er loungemuziek van een dj met een saxofonist en een violist.

Tijdens de Culifair worden alleen gerechten geserveerd die met fairtrade-producten worden gemaakt. Aan de fair werken Brasserie dâ&#x20AC;&#x2122;Anvers, Amuz, Het Binnenhof, â&#x20AC;&#x2DC;t Elfde Gebod, Karel V, Katseveer, de Stadssschuur, Scalda Puur, de WItte Lelie en Taart en Tafel mee. Ook zijn er kookdemonstraties, een kidscorner en een zogenoemde champagnelounge. Meer: wwww.goesisgoes.nl.

Lintje voor kerkelijk werk WOLPHAARTSDIJK - Burgemeester RenĂŠ Verhulst van de gemeente Goes heeft donderdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw A.N. Westerweel-Hulshof uit Wolphaartsdijk.

De rondleidingen beginnen om 14.00 uur en duren zoâ&#x20AC;&#x2122;n anderhalf uur. De vrijwillige gidsen krijgen uitgebreid uitleg over de binnenstad, vertelt Klazina van den Berge, coĂśrdinator stadsgidsen â&#x20AC;&#x2DC;t Gilde de Bevelanden. â&#x20AC;&#x153;De deelnemers krijgen een andere, bijzondere kant van Goes te zien, met zijn prachtige, historische monumenten, stadshaven en vesten.â&#x20AC;? Meer informatie Aanmelden voor de wandeling is niet nodig. De gids staat voor de ingang van Historisch Museum De Bevelanden. Kijk voor meer informatie op www.gildedebevelanden.nl

In het Goese centrum, dat sinds kort een zogenoemde gezinslocatie is, zijn 30 plekken vrij voor asielzoekers. Het gaat om een periode van minimaal drie dagen tot maximaal drie weken. â&#x20AC;&#x153;Het centrum is zo veel mogelijk bedoeld voor gezinnen, maar nood breekt wetâ&#x20AC;?, zegt burgemeester RenĂŠ Verhulst van de gemeente Goes. Het colle-

ge van burgemeester en wethouders heeft dan ook besloten het verzoek van het COA in te willigen. Volgens de burgemeester is er de laatste weken een grote toename van het aantal mensen dat uit Eritrea is gevlucht en in Nederland asiel aanvraagt. â&#x20AC;&#x2DC;Alleen al in april hebben 1000 EritreeĂŤrs hier een asielaanvraag ingediend. Vorig jaar waren dat er in heel 2013 slechts 980â&#x20AC;&#x2122;, meldde de NOS dit weekeinde op haar website. In Gorinchem dook dit weekeinde opeens het nationale voetbalelftal van Eritrea op. twee jaar geleden verdwenen de zeventien voetballers en hun voetballers opeens na een duel in Oeganda.

Zij kon op 25 april niet aanwezig zijn bij de

uitreiking in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes het kader van Koningsdag. Westerweel-Hulshof is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege haar vele activiteiten voor de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk. Ze is onder meer lid geweest van de kerkenraad, was diaken en is ouderling en scriba.

Schaapscheerdersfeest 6WHNHWHH &RPSXWHUV G L L N DGYLHVUHSDUDWLHYHUNRRS

Er is weer veel nieuws binnen! Ĺ˝Í&#x2DC;Ä&#x201A;Í&#x2DC;Ć&#x152;ŽŏŏÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ä?ůŽƾĆ?Ä&#x17E;Ć?Í&#x2022; Ć?Ĺ&#x161;Ĺ?Ć&#x152;Ć&#x161;Ć?Í&#x2022;ĹŠĆľĆ&#x152;ĹŹĹŠÄ&#x17E;Ć? Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;Í&#x2DC;

:LMVWDDQYRRUXNODDU %HUQLH6WHNHWHH ZZZVWHNHWHHFRPSXWHUVQO 7HO LQIR#VWHNHWHHFRPSXWHUVQO ,QGXVWULHZHJ/$<HUVHNH

>Ä&#x201A;ĹśĹ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ĺ?ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ď­ĎłͲĎ°Ď°ĎŹĎ­'>zÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ͲϏϭϭϯͲϹϳϰώϹϳ Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x17E;ĹŻĹ?Ć&#x2039;ĆľÄ&#x17E;žŽÄ&#x161;Ä&#x17E;Í&#x2DC;Ŝů

VWHNHWHHFRPSXWHUV       

  

 PAGINA 18

HEINKENSZAND - Zaterdag 17 mei is het Schaapscheerdersfeest op de schaapskooi van 13.00-19.30 uur te Heinkenszand. Er is â&#x20AC;&#x2DC;s middags een ambachtenmarkt van 13.00-16.30 uur, met diverse ambachtslieden die hun ambacht tonen. Ook is er een demonstatie van hoefsmid Marcel Raats die een trekpaard beslaat en kunnen kinderen mee op een vliegend

tapijt getrokken door een trekpaard. Van 14.00-19.30 uur is er live muziek door bekende zeeuwse artiesten en bands en clown Wimo entertaint de kinderen met spelletjes en natuurlijk worden de schapen geschoren! U wordt verzocht indien mogelijk op de ďŹ ets te komen, Nieuwkamerseweg 3 te Heinkenszand. Opbrengst ten bate van de zuid-bevelandse kudde. www.zuidbevelandsekudde.nl


VOOR UW

GEZONDHEID

& GEMAK

PROGRAMMA Zaterdag 17 mei: Seniorencomputers Dinsdag 20 mei: Telefonie Woensdag 21 mei: Braces Donderdag 22 mei: Driewielfietsdag op locatie Vrijdag 23 mei: Scootmobielen en rollators Zaterdag 24 mei: Veiligheid senioren

KOM NAAR DE DEMONSTRATIEDAGEN BIJ OUDERENWINKEL MIDDELBURG!

We gaan er een informatieve en vooral gezellige week van maken! Komt u ook? Uitgebreide informatie vindt u elders in deze krant.

Van 17 mei tot en met 24 mei nodigen wij u van harte uit om een kijkje te nemen in onze winkel voor diverse demonstraties.

OUDERENWINKEL MIDDELBURG Kalverstraat 1a T 0118 - 774 798

WWW.OUDERENWINKEL.NL/MIDDELBURG

Nieuwbouwwoningen Open Hof te Colijnsplaat 2 levensloopbestendige woningen per direct beschikbaar!

rijs v ra agp

0,0 0 . 4 7 1 n a am Wat maakt deze woningen zo bijzonder? Q Inhoud van de woningen ca. 380 m³

vrij opsief btw

inclu w rente én bou

In paraigjds! verl

Q Riante percelen van ca. 170 m² Q Vraagprijs van beide woningen € 174.000,- V.O.N.

Kijkdag vrijdagmiddag 16 mei van 13.30 uur tot 15.30 uur Thuisvester Mathildastraat 52 4901 HC Oosterhout tel. 0162 49 11 00 www.thuisvester.nl

Het Nieuwbouwhuis Frans den Hollanderlaan 12 4461 HN Goes tel. 0113 25 05 55 www.faasse-fermont.nl


Contact +HHIWXHHQYUDDJRIZLOWXZHWHQZDW$OOpYR QRJPHHUYRRUXNDQEHWHNHQHQ" Bel de zorgcentrale van AllĂŠvo: 0113 249111 of mail naar zorgcentrale@allevo.nl Meer informatie over de diensten van AllĂŠvo vindt u op www.allevo.nl

Dieetadvisering op maat Een diĂŤtist helpt niet alleen met afvallen. Goed HWHQLVEHODQJULMN+HW]RUJWHUYRRUGDWX]LFKJRHG voelt, sterk blijft en uw weerstand op peil houdt: Allemaal zaken die kunnen helpen als u tot op hoge leeftijd thuis wilt blijven wonen.

Professionele alarmopvolging: een veilig gevoel â&#x20AC;&#x153;Ik woon alleen en nu ik ouder word, ben ik soms bang om te vallen. De professionele alarmopvolging van AllĂŠvo geeft mij de zekerheid dat er altijd HHQ]RUJYHUOHQHUNRPWDOVGDWQRGLJLVÂŚ Met professionele alarmopvolging kunt u professionele hulp waarschuwen wanneer er iets aan de hand is. Een zorgverlener van AllĂŠvo komt de benodigde hulp verlenen Dit kan bijvoorbeeld zijn als u gevallen bent, of als u zich plotseling onwel YRHOW+HWDODUPHULQJVV\VWHHPELHGWYHUVFKLOOHQGH mogelijkheden en abonnementsvormen.

Bij AllĂŠvo krijgt u een dieetadvies op maat. Omdat ieder mens zijn eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren heeft. Door gezond te eten en te drinken kunnen veel gezondheidsproblemen worden voorkomen. Daarom kunt u met vragen over gezonde voeding terecht bij de diĂŤtisten van AllĂŠvo. De diĂŤtist geeft een advies dat past bij uw persoonlijke situatie.

:LOWXPHHULQIRUPDWLH" :LMYHUWHOOHQXJUDDJRYHUGHPRJHOLMNKHGHQLQXZ situatie. Bel voor meer informatie met de zorgcen- Voedingsmail U kunt algemene vragen over voeding gratis steltrale: 0113 249111 len via de voedingsmail. U krijgt dan antwoord van Met professionele alarmopvolging van AllÊvo is er een diÍtist op uw vragen over gezonde voeding. KXOSDOVXGDWQRGLJKHHIW¼ZHO]R¨QSUHWWLJLGHHŒ Mail uw vraag naar voedingsmail@allevo.nl.

AllĂŠvo Plus: Hulp bij het huishouden zoals u dat wenst :LOWXHHQSDDUXXUWMHVH[WUDKXOSRPGDWXVRP Uw voordelen op een rij: mige klusjes zelf niet meer goed kunt, of wilt u dat Â&#x2021; u hoeft zelf niet op zoek naar een hulp de hulp het hele huishouden voor zijn of haar re- Â&#x2021; u hoeft de hulp niet contant te betalen, maar NHQLQJQHHPW"+HWLVDOOHPDDOPRJHOLMNYLD$OOpYR ontvangt achteraf een rekening van AllĂŠvo Plus*. Â&#x2021; u betaalt â&#x201A;Ź 17 per uur aan AllĂŠvo Â&#x2021; u krijgt ĂŠĂŠn jaar de kortingspas van AllĂŠvo Plus U maakt zelf afspraken met uw hulp. Samen gratis spreekt u af hoe vaak de hulp komt, op welke dag(-en) en welke werkzaamheden er worden ge- Kijk voor meer informatie op daan. Uiteraard kan de hulp ook bij u aan de slag www.allevoplus.nl of bel 0113 249222 op een moment dat u zelf niet aanwezig bent. AllĂŠvo Plus is een onderdeel van AllĂŠvo

www.allevo.nl

Bewegen: gezellig en gezond Bewegen is voor iedereen belangrijk en gezond. Maar bewegen is óók leuk en gezellig. Op diverse plaatsen in de regio kunt u meedoen met de beweeggroepen Meer bewegen voor Ouderen (MBvO). Dit varieert van gymnastiek en watergymnastiek tot volksdansen en yoga. U doet de oefeningen op uw eigen niveau. Voldoende en YHLOLJVSRUWHQKRXGWLHGHUHHQ°WWHUHQJH]RQGHU Kom gerust een keertje kijken, u bent van harte welkom!

â&#x20AC;&#x153;Na mijn schouderoperatie ben ik begonnen met MbvO. Ik doe mee op mijn eigen tempo, want ik kan nog niet alles meedoen. Maar ik weet zeker GDWGLWELMGUDDJWDDQHHQVSRHGLJKHUVWHOÂŚ Voor meer informatie bel 0113 249111.

Meer bewegen voor ouderen kunt u in de volgende plaatsen volgen: *RHV ¨V+HHU $UHQGVNHUNH :ROSKDDUWVGLMN .D SHOOH :HPHOGLQJH .UXLQLQJHQ 5LOODQG <HUVHNH â&#x20AC;&#x153;Als je niks doet, gaat je conditie hard achteruit. De :DDUGH ¨V*UDYHQSROGHU .ZDGHQGDPPH +HLQ oefeningen kan ik thuis ook doen. Zo blijf ik ge- NHQV]DQG /HZHGRUS ¨V+HHUHQKRHN 2YH]DQGH ]RQG,NRQWPRHWKLHUOHXNHPHQVHQHQQDDÂąRRS %DDUODQG:LVVHQNHUN GULQNHQZHJH]HOOLJNRÄ&#x2018;HPHW]¨QDOOHQÂŚ

Colofon Eindredactie: Afdeling Communicatie AllÊvo | Tekst: AllÊvo )RWRJUD°H'UHDPVWLPH$OOpYR_2SPDDN'H%RGH


hoogte halfschaduw Geldig t/m zondag 18 mei 2014. * M.u.v. reeds afgeprijsde artikelen en andere lopende (kortings)acties en/of aanbiedingen.

GENIETEN van je tuin

Gerbera Garvinea Diverse kleuren, 40 cm potmaat 17 cm. 99

Per stuk 7.

5.

99

Franse geranium (Pelargonium grandiflorum)

Wandhanger met zomerbloeiers

Diverse kleuren, 25 cm potmaat 12 cm. 49

Diverse kleuren en soorten breedte 25 cm, lengte 50 cm.

3.

1.

99

Loungeset JJuliette li tt Wicker met aluminiumframe, naturel. Deze opstelling, incl. kussens.

NĂş voor

999.-

Wij bezorgen alle tuinmeubelen in Zeeland GRATIS

prijsplukker 14.95

9.

99

Vierkantemetertuin GeĂŻmpregneerd FSC-hout, bouwpakket, 120 x 120 x 20 cm, 2 jaar garantie op impregnatie, inclusief gronddoek, exclusief aankleding.

prijsplukker 19.95

14.

20% korting

op alle barbecues* M.u.v. lopende aanbiedingen en barbecue-accessoires

Intratuin Koudekerke Galgeweg 5, 0118-551623. Donderdag en vrijdag koopavond Kijk voor onze actuele folder op www.intratuin.nl/folder

Zondag 18 mei geopend van 12.00 tot 17.00 uur

95


Jacques Boonman laat zich niet stoppen door subsidieperikelen

Podium alleen nog in dorpshuis Rilland

Zoetwedstrijd EGHV Goes

GOES - Zorgen over de toekomst zijn er genoeg, maar aan het programma voor volgend jaar is dat niet te merken. Al het gekrakeel over de subsidie voor Podium Reimerswaal ten spijt, is Jacques Boonman er in geslaagd weer een aantal grote namen en jonge namen te strikken. uitspraak van het college van burgemeester en wethouders van een paar weken geleden. Dat besloot een voor het podium voordelige uitspraak van de onafhankelijke bezwarencommissie van tafel te vegen. “We moeten het beroep binnen een paar weken indienen. Die tijd gebruiken we om alles te onderzoeken en beslissen of we dat doen.” Vooral de onzekerheid is een probleem voor Boonman. Vanaf oktober begint de planning voor het seizoen 20152016 en als Boonman dan nog niet weet waar hij aan toe is, is het boeken van artiesten op zijn zachtst gezegd moeilijk. Dat de beslissing van de gemeente indirect ook goede dingen brengt, is te zien aan de start van komend seizoen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart was het NOS Journaal te gast in Rilland en focuste in een reportage op de perikelen rond Podium Reimerswaal. “Guido Weijers had die gezien en meteen daarna zijn agent gebeld dat hij graag nog een try-out voor zijn oudejaarsconference bij ons wilde spelen.” Weijers is in Rilland op dinsdag 16 september.

Kirsten van Teijn is een van de artiesten die speelt op de presentatieavond op zaterdag 31 mei.

DOOR EUGÈNE DE KOK Net als vorig jaar presenteert hij het programma 2014-2015 tijdens een speciale avond in dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland, dit keer op zaterdag 31 mei om 20.00 uur. Naast een presentatie van het seizoen geven cabaretière Kirsten van Teijn en muzikanten Hans Visser en Irena Filippova een voorproefje van de shows waarmee ze komend seizoen terugkomen naar Rilland. “Want we doen vanaf volgend seizoen alles in Luctor et Emergo”, zegt Jacques Boonman, die aangeeft dat het optreden van Lenny Kuhr in Waarde de enige uitzondering is op de regel. “Ons

doel is altijd geweest het theater zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen, maar dat krijgen we niet meer voor elkaar door al het gedoe. Leuk vinden de andere dorpshuizen het niet, maar het kan niet anders. De vrachtwagen die we ooit hebben aangeschaft om alles van de ene naar andere plek te brengen, zetten we aan het einde van dit seizoen te koop.” Boonman heeft zijn verhaal inmiddels overal al gedaan. Hij ligt in de clinch met de gemeente Reimerswaal over zijn subsidie. Een meerderheid in de gemeenteraad besloot deze, na een samenwerking van zo’n twintig jaar, stop te zetten. Boonman gaat in beroep bij de bestuursrechter tegen de

Verteller Er zijn dit seizoen meer grote namen te gast: Jandino Asporaat, Javier Guzman (‘met een prachtig programma’) en Eric van Sauers. “Hij is er vijf jaar uit geweest, maar wil komend seizoen gebruiken om te kijken of hij het nog kan. Ik denk het wel. Ik vind het een goede verteller.” Blij is Boonman ook met de komst van Wim Daniëls, neerlandicus en columnist. “Hij mixt cabaret en literatuur en is ontzettend grappig.” Voor deze avond werkt Boonman samen met boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Daarnaast komen er ook meerdere vertrouwde namen langs: Gerard van Maasakkers met ‘Allez’, het Echt Antwaarps Teater, Fred Delfgaauw (‘ben ik ontzettend fan van’), Ellen Dikker (‘een groot talent’), fadozangeres Daisy Correia en muzikant Ruud Hermans. “Hij is al zo vaak bij ons geweest, maar neemt elke keer andere mensen mee”, zegt Boonman. “Het is een fantastische muzikant en hij weet er elke keer een geweldige avond van te maken.” Het nieuwe programma staat vanaf deze week weer op www.podiumreimerswaal.nl.

Vissen in de Oostvest.

GOES - Op vrijdagavond 10 mei viste de Eerste Goese Hengelsport Vereniging de 1e zoetwaterwedstrijd van de competitie 2014 in de Goese Oostvest. Totaal overzicht 31 deelnemers 120 vissen totaal 1701 cm vis. Van de 31 deelnemers wisten er 22 vis te vangen. De vangst bestond bijna geheel uit kleine ruisvoorn. Bert de Bas en Ad de Visser vingen elk de grootste vis Bert een brasem en Ad een ruisvoorn van 28 cm. De gemiddelde grootte van de vis was 14,18 cm. Er stond vrij veel wind daardoor waren de vangsten op het parcours nogal verschillend. Uitslag 1. Hans Hamelink heer 283-21-20; 2. Arjan Wisse jr. 161-11-12; 3. Harmen de Graaff heer 134-10-29; 4. Ivo v. Leeuwen heer 114-9-25; 5. Ad de Visser heer 113-7-18; 6. Joop Bouterse heer 95-7-13, Bert de Bas heer 95-5-26; 8. Edwin Radojewski heer 77-5-31; 9. Peter Karreman heer 72-5-2; 10. Martijn Wisse jr. 67-5-32; 11. Johnny Rik-

kers heer 64-5-28; 12. Wilbert de Bas heer 59-4-37, Lieke Mijnsbergen dame 59-4-22; 14. Jaco Wisse heer 57-4-33; 15 PeterJan Murre jr. 49-4-11, Peter.v.d. Ende heer 493-27; 17. Remco Post heer 41-3-24; 18. Joris Wisse jr. 30-2-6; 19. Berry Bremer heer 29-2-23; 20. Rene de Jager heer 28-2-14; 21. Jaap Oele heer 13-1-16; 22. Ricardo Kloosterman jr. 12-1-5; 28. Rick Hirdus jr. 0-0-36, Boudewijn Janssens heer 0-0-34, Theo de Looff heer 0-0-20, Sjef Mathijsse heer 0-0-21, Davy Minnaard heer 0-0-15, Niels Oostdijk jr. 0-0-35, Marco Oreel heer 0-0-30, Dies Slabbekoorn heer 0-0-1, Johan Weijsters heer 0-0-4. Programma De volgende wedstrijd van EGHV wordt gevist op zaterdag 17 mei bij Ouwerkerk er wordt dan gevist van 16.00-19.00 uur. Voor de Jeugd tot 19 jaar is er op 14 juni een regionale Jeugdwedstrijd. Er wordt dan gevist van 11.00-14.00 in de Westvest. Verzamelen en prijsuitreiking in de Pit. Inschrijven voor deze wedstrijd voor 4 juni bij de secretaris.

Programma vv GOES GOES - Het 1e elftal van vv GOES gaat proberen via de nacompetitie alsnog het hoofdklasser te behouden. De ruime overwinning van 2-5 in de uitwedstrijd tegen de Dijk was voldoende om de nacompetitie te bereiken. De 1e wedstrijden zijn tegen De Meern. Zondag 18 mei spelen ze eerst uit en daarna thuis

tegen De Meern. Woensdag 14 mei 19.00 Veere MD1-Goes MD1 Zaterdag 17 mei 15.30-20.30 Goesje 3 toernooi Zondag 18 mei 14.30 De Meern 1-Goes 1 12.00 Goes 2-Terheijden 2 14.30 Goes 3-IJzendijke 2

BEDRIJVIG NIEUWS Bij onder meer echtscheidingen, zakelijke ge schillen en familiekwesties

Bureau Mayet helpt u in moeilijke situaties aan een duurzame oplossing GOES - Als u en uw partner uit elkaar gaan, met een familiekwestie zit of een zakelijk geschil heeft, kan het moeilijk zijn daar op een goede manier uit te komen. Zeker als u de relatie voor de toekomst niet wilt verstoren. Siwart Mackintosh van Bureau Mayet helpt Zeeuwen aan een duurzame oplossing, door de partijen die zelf te laten vormgeven. Zo krijgt u geen regeling opgelegd, maar maakt u de afspraken met de andere partij samen. Bij echtscheidingen waarbij kinderen betrokken zijn, hebben zij ook een volwaardige stem. DOOR BRITTA JANSSEN Siwart Mackintosh kan allerlei communicatietechnieken toepassen om partijen tot elkaar te laten komen. Hij heeft ruime ervaring als MfN-registermediator en zijn sporen verdiend in het bedrijfsleven, binnen het familierecht en als bestuurder. “Mijn achtergrond ligt in de financiële dienstverlening”, vertelt Mackintosh. Sinds februari is hij verbonden aan Bureau Mayet - het woord mayet komt uit het oude Egypte en betekent ‘orde in de chaos brengen en richting geven’ - en heeft zijn kantoor in Goes. Communicatie De situaties waarin Mackintosh bemiddelt zijn heel specifiek, alleen al omdat ieder mens anders is.

Wat hij wel vaker tegenkomt is een gebrek aan communicatie. “Bij slechte of zelfs ontbrekende communicatie is één van mijn belangrijkste taken, de partijen elkaars positie en achtergrond te laten begrijpen, voordat zij aan een oplossing kunnen gaan werken. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat de partijen bij een echtscheiding nog steeds niet echt weten waarom de ander de relatie wil verbreken.” Bureau Mayet is erin gespecialiseerd de gesprekken met gefrustreerde of boze mensen, bijvoorbeeld bij zich al jarenlang voortslepende erfeniskwesties, in goede banen te leiden. “We beginnen heel simpel, met de vraag ‘wat is het probleem?’. Er zijn allerlei manieren om beide partijen hun verhaal te laten doen. Als mediator ben ik objectief, maar wel betrokken bij de partijen. Het traject dat we volgen is heel duidelijk.” Kinderen Mediation bij een echtscheiding begint met een gratis intake. Hierbij legt Mackintosch onder meer het proces van de bemiddeling uit. “Onze slogan is ‘Uit elkaar? Mét elkaar’.” Bij een echtscheiding worden de bezittingen en geldstromen geïnventariseerd. In het financieel echtscheidingsrapport vertalen we dat naar de portemonnee van beide personen.” Als er kinderen in het spel zijn, maken de ouders samen een ouderzorgplan. “Kinderen hebben bij ons ook een stem.

Als zij tussen de twaalf en achttien zijn, moeten ze gehoord worden door de rechter. Wij zijn gekwalificeerd om dit over te nemen. Dan hebben de kinderen niet te maken met een kinderrechter en griffier in een zwarte toga. Wij voeren deze gesprekken in een huiskamersfeer. Dat is veel minder belastend.” Kinderen kiezen niet voor deze verdrietige situatie en zijn zich hoe jong ook vaak al bewust van wat ze niet tegen papa of mama moeten zeggen. “Wij merken dat kinderen opgelucht zijn als ze met ons gepraat hebben. Naar ons toe hoeven ze niet loyaal te zijn. Wat de kinderen ons vertellen is in principe geheim. We vragen na het gesprek wat we wel en niet met de ouders mogen bespreken.” Toekomst De partijen door mediation te helpen samen tot een oplossing te komen is op de lange termijn veel beter. “Bij een uitspraak van de rechter krijg je honderd procent gelijk of ongelijk. ” Maar hoe dan ook is de relatie, bijvoorbeeld tussen een bedrijf en leverancier, werkgever en werknemer, overheid en burger, broer en zus of twee voormalig echtelieden die nog wel samen de zorg voor een kind hebben, verstoord. “De kracht van mediation is dat het van de mensen zelf uitgaat. Wij helpen hen, maar zij bepalen wat er gebeurt. Zo kom je tot afspraken die mensen veel langer volhouden, omdat het hun eigen beslissingen zijn.”

Siwart Mackintosh is objectief, maar ook betrokken bij de partijen.

Bureau Mayet - Westsingel 90a - 4461 DN Goes - tel. 0113-401450 - www.bureaumayet.nl - mail. info@bureaumayet.nl PAGINA 22


Samen scoren met Alles-in-1 kies je cadeau Kies een Samsung Galaxy tab 4* of interactieve HD-ontvanger* bij een 2-jarig Alles-in-1 Premium contract voor € 54,95 p.m. * Zolang de voorraad strekt

www.DELTA.nl/allesin1

Nooit meer zadelpijn? De 1eHUJRQRPLVFKHHOHNWULVFKHƩHWVRSPDDW 1

Frame op maat = altijd de juiste zithouding

2

SQlab zadel op maat = nooit meer zadelpijn

3

Pedaal op maat = hoogste rendement

4

Handvat op maat = géén tintelende handen

5

Slim elektrisch systeem = Hƫ FLªQWƩHWVHQ

6

Brede banden = meer comfort

5 2

1

6

3 4

1LHXZVJLHULJ"0DDNHHQSURHIULWHQRYHUWXLJX]HOI +HUPHV3DVVLHYRRUƩHWVHQ

Bike Totaal Jacobusse

De Fietsenmakker

De Kromme Spaak

Piet Voskamp

3URƩOH&RUQHOLV

Antwerpsestraatweg 25/27

Dorpsstraat 48

Troelstraweg 364

Dijkwelsestraat 22

Stationsstraat 52

Bredestraat 12-14

4615 AK Bergen op Zoom

4451 BD Heinkenszand

4384 AW Vlissingen

4421 AH Kapelle

4331 JB Middelburg

4501 EC Oostburg

KHUPHVSDVVLHYRRUƩHWVHQQO

MDFREXVVHQO

GHƩHWVHQPDNNHUQO

GHNURPPHVSDDNQO

SLHWYRVNDPSQO

SURƩOHFRUQHOLVQO

ZZZSHSHUƲHWVHQQO


Vacatures ‘Four Freedoms door het jaar heen’ vrijwilligerswerk volgt Maand van de Vrijheid op Meer activiteiten leiden tot nieuwe naam

HEINKENSZAND - In de vacaturebank van het Vrijwilligershuis zijn de vacatures voor vrijwilligerswerk in Borsele te vinden.

GOES - Traditiegetrouw staat de maand mei in het teken van vrijheid, verdraagzaamheid en respect. Ook dit jaar houden Zeeuwse organisaties allerlei activiteiten rond dit thema, zoals Bevrijdingsfestival Zeeland, de Van Randwijklezing, de uitreiking van de Four Freedoms Awards en het Literair Festival. Omdat de evenementen zich niet langer tot mei beperken, is ‘Four Freedoms door het jaar heen’ de opvolger van de Maand van de Vrijheid. DOOR BRITTA JANSSEN De veranderde opzet is het initiatief van de Provincie Zeeland, Roosevelt Stichting, Cultuurwerf, Switch, Scoop, Zeeuwse Bibliotheek, Drvkkery en University College Roosevelt (UCR). ‘Onze activiteiten richten zich op jongeren en staan in het teken van de vier vrijheden (four freedoms) die de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt benoemde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees’, schrijft de Provincie Zeeland in een persbericht. Tentoonstelling In de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg is sinds 7 mei de tentoonstelling Faithfully yours te zien. De Roosevelt-familie onderhield een goede band met het Nederlandse Koningshuis. Aan de hand van persoonlijke documenten en foto’s wordt deze vriendschapsband indringend in beeld gebracht. Four Freedoms Voorafgaand aan de uitreiking van de Four Freedoms Awards vindt op vrijdag 23 mei bij de UCR in Middelburg een speciale Four Freedoms editie van College Tour plaats. Presentator en journalist Twan Huys en de aanwezige studenten interviewen laureaat Maryam Durani over haar gevecht voor

rechten voor vrouwen en meisjes in de Afghaanse provincie Kandahar. Zaterdag 24 mei vindt in Middelburg uitreiking plaats van de Four Freedoms Awards. Het Rode Kruis ontvangt de International Four Freedoms Award. Malala Yousafzai is laureaat voor de award vrijwaring van vrees, Dr. Hawa Abdi voor vrijwaring van gebrek. Maryam Durani ontvangt de award vrijheid van meningsuiting en Prins El Hassan bin Talal ontvangt de award voor vrijheid van godsdienst. Ook leden van het koninklijk huis zijn bij de uitreiking aanwezig. Literatuur Switch houdt weer een literaire tocht langs verschillende Zeeuwse scholen. Schrijver en wereldreiziger Raoul de Jonge trekt dit keer door de provincie met zijn vrijheidsboodschap. Op woensdagavond 28 mei vindt in de Wandelkerk in Middelburg het Literair Festival plaats, georganiseerd door SLAZ (Stichting Literaire Activiteiten Zeeland). Oekraïne en Rusland staan deze avond centraal. Kysia Hekster is gespreksleider en onder andere Jelle Brandt Corstius verzorgt een lezing. Meer informatie Kijk voor meer informatie over de evenementen op www.fourfreedomsdoorhetjaarheen.nl

KORTE BERICHTEN Kom eens kijken in cactuskas: Leden van afdeling Zeeland van Succulenta stellen gratis en belangeloos hun kas open voor bezoek op zaterdag 17 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Bertus Spee, Diepeneestraat 4, 4454 BJ Borssele en Herman Weezepoel, Vlaamseweg 5, 4458 ND ‘s Heer Arendskerke. Meer informatie: www. zeeculenta.nl Dorcas kledinginzameling: Dorcas Hulp Nederland afdeling “De Bevelanden” houdt op zaterdagmorgen 17 mei van 9.00 tot 11.30 uur een kledinginzameling bij de Elimkerk aan de Langeweg in ’s-Gravenpolder. Gevraagd wordt om schone en in goede staat verkerende gedragen kleding, dekens, lakens en kussenslopen en goed schoeisel (per paar verpakt) in te leveren in een gesloten vuilniszak. Bij de kerk zal ook een collectebus staan voor Uw bijdrage in de transportkosten. Deze kleding, schoeisel en beddengoed gaat naar Dorcas-projecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ook is het nog steeds mogelijk om Uw kleding af te geven op de zaterdagen tussen 9.0012.00 uur bij Disselweg 6 in ’s-Heer Abtskerke. Alvast bedankt! www.dorcas.nl GOES Seniorenbingo: Stichting buurtwerk Goese Polder houdt donderdag 15 mei een seniorenbingo in wijkcentrum De Spinne. Zaal open om 13.30 uur. Inloopsoos Vrouwengilde: Hiermede delen wij u mede dat de Inloopsoos van het Vrouwengilde Goes ( Magdalenazaal) in de maanden juni, juli en augustus is gesloten. Wij starten weer de eerste woensdag in september om 14.00 uur in de Magdalenazaal naast de Katholieke kerk. Lezing: ‘Ontdek Kant’, de geschiedenis van kant vanaf de 15e eeuw’ Yvonne Krijgsman, voorzitter Stichting Cultureel Erfgoed LOKK, geeft gedurende de expositie Zeeland Zet KANT in Beeld een aantal lezingen over kant in het auditorium van het Historisch Museum de Bevelanden, Singelstraat 13, Goes. U kunt zelf kiezen uit verschillende data. De eerstvolgende zal zijn op dinsdag 20 mei. Ontvangst om 11.00 uur met koffie en een Zeeuwse bolus, daarna lezing van 11.30 tot 12.30 uur. Aanmelden via secretariaat@hmdb.nl of 0113-228883. Actiemarkt: Op zaterdag 17 mei wordt u van harte uitgenodigd voor de Diaconale Goede Doelen Dag bij de Ontmoetingskerk

in Goes, Pykerswegje t.o. ADRZ, van 10.00 tot 16.00 uur. Schuldhulpvrijwilligers gevraagd: Het project Schuldhulpverlening van het Leger des heils te Goes is dringend op zoek naar nieuwe schuldhulpvrijwilligers. Hebt u een warm hart voor uw medemens en wilt u helpen bij het ordenen van de administratie of begeleiding bieden in het doorlopen van een schuldhulpverleningstraject? Meldt u dan aan voor de training op zaterdag 7 juni van 10.00-16.00 in het korpsgebouw te Goes. Deelname is gratis. Voor contact en info shvgoes@legerdesheils.nl HEINKENSZAND Zonnebloem: De Zonnebloem afdeling Goes e.o. houdt op zaterdag 17 mei een power-point presentatie door Mevrouw Trijnie Lepoeter met het thema: ’n Rondje Zuid-Beveland-West. Over het gebied tussen het Kanaal door Zuid-Beveland en de Sloedam. In het Heer Hendrikhuis, Te Werfstraat 18, 4472 AN ’s-Heer Hendrikskinderen. Aanvang 14.00 uur. Ontvangst met koffie/ en iets lekkers. Afsluiting van het programma is rond de klok van 17.00 uur. Aanmelden tot vrijdag 16 mei bij Bep de Pan, tel. 0113-223241 of Corrie Flikweert, tel. 0113-581684. Zoë mulder pakt weer eerste plaats: Zoë Mulder de Zeeuwse renster uit Heinkenszand was afgelopen zaterdag in Oss in een nationale Mountainbike wedstrijd wederom het eerste meisje en zesde totaal in een zeer zware wedstrijd Zoë licht goed op schema om haar titel zaterdag 14 juni in Havelte te verdedigen.

Wij komen elke 3de donderdag v/d maand bijeen, behalve in de maand juli. ELLEWOUTSDIJK Oecumenische bijeenkomst: Op zondag 18 mei is er een ‘oecumenische bieeênkomst’ in ’t Kerkje van Ellesdiek te Ellewoutsdijk in een Zeeuwse streektaal, mmv ensemble Padovana om 14.30 uur. Ook de liederen voor deze middag worden in het Zeeuws vertaald en gezongen. Thema: ‘Trok mer aan ‘t touwtje’. Er wordt gecollecteerd voor de Wilde Ganzen en voor de onkosten van ’t Kerkje. De bijeenkomst is later te beluisteren via www.ellesdiek.nl onder het kopje Oecumene Open middag: Zaterdag 17 mei houdt ’t Kerkje van Ellesdiek in Ellewoutsdijk een open middag vanwege de tentoonstelling ‘Verf zoeken op laag water’ met werk van de Goese schilder en beeldhouwer Jan Capello.’t Kerkje is open tussen 13.30 uur en 16.00 uur. De toegang is gratis. Uitslag handboogschieting: Ellewoutsdijk 1e zijvogel Patr.Oosthoek (’s-Heerenhoek), 2e zijvogel en 1e kal Sj.Raas (Kwadendamme), 2e en 4e kal B.Vermeulen (’s-Heerenhoek), 3e kal J.Raas (Kwadendamme), 5e kal C.Riemens (Kwadendamme), 6e kal E.Nutzman (Ellewoutsdijk).

COLIJNSPLAAT Jubileumconcert: 55 jaar Noord-Bevelands Mannenkoor met medewerking van Inez Flameling Cello, Gemengd koor Cantare Zierikzee. Algehele leiding Willie den Hollander. Wij bieden u een mooi programma waaronder Noord-Bevelandse liedjes Luctor, Zingende Zeeuwen en Lied van Noord-Beveland. Vrijdag 16 mei, Dorpskerk Colijnsplaat, Havelaarstraat 30, 20.00 uur.

BORSSELE Excursie: Woensdagmiddag 21 mei nemen IVN-gidsen de kinderen (tussen 8 en 12 jaar) mee op ontdekkingstocht naar fossielen, schelpen, vogels en nog veel meer. Aanvang 14.00u op parkeerplaats bij de Kaloot, tegenover de kerncentrale via Europaweg zuid, Borssele en om 16.00u kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Aanmelden vóór dinsdag 20 mei. Neem laarzen of dichte strandschoenen mee, extra droge kleding voor het geval dat je nat wordt en een doosje of plastic tasje waar je al je gevonden schelpen, fossielen en andere dingen in kunt doen. Bij slecht weer, bel 0113-639620 .Voor informatie en aanmelding, zie www.ivn.nl/dzd .

‘S-HEER ARENDSKERKE Thema-avond Flight Simulator: 15 mei geeft Hobby Computer Club een thema avond Flight Simulator in het Arendshuis, Torenring 46 in ‘s Heer Arendskerke, van 19.00-22.30 uur. Toegang gratis ook voor niet leden.

‘S GRAVENPOLDER Dansavond OVA: Zaterdag 17 mei houdt OntspanningsVereniging ‘Amicitia’ (OVA) een dansavond in het dorpshuis ‘Ons Dorpsleven’, Poelvoordestraat 3 te ‘s Gravenpolder. Een DJ verzorgt de muziek. Aanvang 20.00 uur. PAGINA 24

Recent zijn de volgende vacatures geplaatst: Zorginstelling zoekt vrijwilligers (m/v): - begeleiders (m/v) die een paar keer per jaar mensen met een verstandelijke beperking begeleiden tijdens uitstapjes (dagje pretpark, circus, strandwandeling, etc..) - maatje (m/v, leeftijd ca. 30 jr) die zich af en toe in een weekend wil inzetten voor een van de cliënten met een verstandelijke beperking (skeeleren, varen met zijn bestuurbare boot of fietsen). - zwemvrijwilliger (m/v) die wekelijks met een van de cliënten met een verstandelijke

beperking gaat zwemmen en haar spelenderwijs waterpret laat beleven. - kookvrijwilliger (m/v) die het leuk vindt om te koken voor een groter gezelschap en enthousiast is om in contact te komen met cliënten van een zorginstelling. Meer informatie Kijk op www.vrijwilligershuis.nl voor de uitgebreide vacaturebeschrijving en het totale vacatureaanbod. Voor uw aanmelding of overige informatie kunt u contact opnemen met het Vrijwilligershuis, tel. (0113) 311 999, e-mail: info@vrijwilligershuis.nl

Wandeling voor Borselse mantelzorgers NISSE - Op 22 mei houdt het VrijwilligersHuis een wandeltocht voor mantelzorgers in de gemeente Borsele. Onder leiding van een gids wordt er een wandeling gemaakt over met gras begroeide binnendijken en door het heggengebied van Zuid-Beveland. De wandeling begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Het vertrekpunt is vanaf de parkeerplaats aan de Van der Poest Clementstraat in Nisse. Dit is tevens het eindpunt. Halverwege de wandeling is er een koffiepauze. Deelname aan de wandeltocht is gratis, inclusief koffie/ thee met iets lekkers. Aanmelden Aanmelden is verplicht vóór 15 mei bij het VrijwilligersHuis, tel. (0113) 311999 of via email naar info@VrijwilligersHuis.nl Is het moeilijk om deel te nemen aan deze wandeling in verband met uw mantelzorgtaken, dan zijn er mogelijkheden voor vervangende zorg via het VrijwilligersHuis. Dit graag bij aanmelding aangeven.


* AANBIEDING IS GELDIG TOT 1 JUNI 2014, VOOR DE NIEUWE CLUB EN NIET GELDIG IN COMBINATIE MET ANDERE ACTIES. GA NAAR WWW.BASIC-FIT.NL EN BEKIJK DE VOORWAARDEN. FACILITEITEN KUNNEN PER VESTIGING VERSCHILLEN. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN.

NU OPEN IN

GOES

INSCHRIJVEN

T.W.V.

€ 25,-

SCHRIJF JE ALVAST ONLINE IN!

On beperkt

€15,9 5

.NL

pe r

sport

maand

e n v. a .


Trekkermuseum weer open ‘S-GRAVENPOLDER - Zaterdag 17 mei opent het Trekkermuseum Nisse aan de Koedijk 2 in ‘s-Gravenpolder haar deuren om 10.00 uur. Rond 11.00 uur zal de commissaris van de Koning dhr. H. Polman samen met voormalig directeur dhr. J.P. van Hoven van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder de opening verrichten. Ook dit jaar heeft men weer een fraaie collectie historische trekkers, minimaal 35 jaar oud, en stationaire motoren samengesteld waar liefhebbers van kunnen smullen. Het thema dit jaar is Steyr. Ook zijn er streekproducten, paarden carrousel, babbelaars bakken, wafels bakken, miniaturen

en nog veel meer. Deze dag zijn er verschillende leden met hun tractoren die buiten te bewonderen zijn. Ook zijn er nieuwe tractoren van diverse merken waar de oldtimers bij zullen staan en voor uitleg kan men de leden die aanwezig zijn vragen stellen. Ook de Dakar truck van Adwin Hoondert zal op het terrein te bewonderen zijn. We vieren dat we deze winter de nieuw gebouwde loods openen. Deze loods is geschonken door de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder en is verder opgebouwd met steun van de Provincie Zeeland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. GS passen de beschikking voor het Trekkermu-

seum in Nisse aan. Het Trekkermuseum in Nisse ontvangt hiervoor 30.000 euro aan Europese landbouwsubsidie (POP 2) van de Provincie Zeeland. De beschikking is met 10.000 euro opgehoogd omdat er een fout in de beschikking van 14 mei 2013 was geslopen. Dit cultureel agrarisch erfgoed is jaarlijks te zien en ook hoe men daadwerkelijk dit materiaal met diverse demonstraties goed verzorgd. Voor de jeugd is er een speur/ prijsvraag en voor de allerkleinsten liggen kleurplaten klaar. Er zijn vitrines met club- en museumartikelen en miniaturen die te koop zijn. Deze dag is de toegang gratis. U kunt alle informatie ook vinden op onze mooie website: www.trekkermuseum-otmmz.nl

Jan Besuijen winnaar wedstrijd Bevelandse Ringrijders KAPELLE - Jan Besuijen uit Kapelle is op zaterdag 10 mei de winnaar geworden van de Meiwedstrijd van de Ringrijders Vereniging Zuid Beveland. Hij stak 27 van de 30 ringen en won ook de 1e beker. De pollepel werd gewonnen door Christel Dingemanse en Karin Besuijen had met een serie van 12 de meeste volgringen. Ondanks het slechte weer, waardoor het resultaat voor veel ringrijders wat tegenviel, hadden de Bevelandse ringrijders een geslaagde 1e afdelingswedstrijd van dit seizoen. Na het uitkampen werd de 2e beker gewonnen door Peter de Vos, die ook kamp om de beker van de 6 oudste rijders won. De 3e beker was voor nestor van de vereniging Leo Wabeke en de 4e voor

Annaliza Langebeeke. Zij won ook de Damesbeker. De 5 beker werd bemachtigd door Majanda Hamelink. Puk de Vos werd winnaar van de kamp voor de 6 jongste rijders en Christianne Jansen won verrassend de kamp om de beker voor de 5e, 10e en 15e beurt. ’s Middags werd een spannende extra kamp uiteindelijk beslist op de 10 mm. De kleinste ring werd gestoken door Hubert van der Maas. Hij won daarmee een arrangement Boerengolf. ’s Morgens won hij ook al de kamp om een Leuntjes-taart en cupcakes. Voor de versieringen werd bij de koudbloeden de 1e prijs gewonnen door Antoinette Vermast, 2e door Christel Dingemanse en de 3e door Majanda Hamelink. Bij de warmbloeden ging de 1e prijs naar Annaliza Langebeeke, 2e naar Judith Oostdijk en 3e naar Leo Wabeke.

Hoondert Rally Team tweede in Rally van Putten

Adwin Hoondert en Ruud Koole op snelheid richting het podium.

GOES - Afgelopen zaterdag is voor de eerste keer de Rally van Putten gereden. De Zeeuwse coureur Adwin Hoondert is samen met navigator Ruud Koole als tweede algemeen geeindigd en als eerste in Groep N. Een mooie prestatie voor de eerste rally dit seizoen, zeker als het tijdsverschil met de nummer één maar negen seconden is.’s Ochtends had de Zeeuwse equipe te maken met een kapotte voorruitverwarming wat een vertraging opleverde van anderhalve minuut. Gelukkig kon dit ‘s

middags goed gemaakt worden door een aantal sterk gereden proeven. De Rally van Putten is een nieuw eendaags evenement rondom Putten op de Veluwe. Een prachtige omgeving met veel onverharde paden. Helaas moesten deze proeven geneutraliseerd worden vanwege de regenval maar de zwaarte was er niet minder om. De rally bevatte namelijk met 32 km de langste proef van Nederland. Het Hoondert Rally Team heeft weer een mooie prestatie behaald. Meer informatie over het team kunt u vinden op www.hoondertrallyteam.nl

KERKELIJK NIEUWS KAPELLE Vrije Evangelische Gemeente Noordelijke Achterweg 67, Wemeldinge. Diensten: zo.10.00u. Tevens elk seizoen extra diensten. www.vegwemeldinge.nl Christelijke Gereformeerde Kerk Biezelingseweg 6, Kapelle. Diensten: zo. 10.00 en 17.00u. Zondag 18 mei: 10.00u ds. A.G.M. Weststrate; 16.00u ds. A.G.M. Weststrate. Ger. Gem. Kapelle-Biezelinge Petrakerk, Goessestraatweg 18, Kapelle. Zondag 18 mei: 10.00u leesdienst, 15.00u Ds. D.W. Tuinier. Woensdag 21 mei: 19.30u Ds. W.J. Karels (GBS). Prot. Gem. Kapelle-Biezelinge-Eversdijk Mozeskerk, Noordstraat 4, Biezelinge. Zondag 18 mei: 10.00u Ds. B. de Jong, doopdienst Hervormde Gemeente Kapelle Kerkplein 4, Kapelle. Dienst: zo. 10.00u. Voorganger: ds. L.C.P. Deventer Prot. Gem. Hansweert & Schore Dijkstraat 5, Hansweert. Nieuwe Kerkplein 1, Schore. Diensten: ‘s zomers zo. 09.30u; ‘s winters zo. 10.00u, om de week wisselend in de Hervormde Kerk Hansweert en Schore. Protestantse Gem. Wemeldinge Kerkweg 5, Wemeldinge. Zondag 18 mei: 10.00u Ds. G.J. Gardenier BORSELE Gereformeerde gemeente Borssele Oostsingel 21, Borssele. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u. Protestantse Gemeente Borssele Predikant: Ds.M.J.Wisse, 0113-561322. Scriba: P.Duijnkerke. Zondag 18 mei: 10.00u ds JW Wind, St Laurens HA Ger. gem. ‘s-Gravenpolder Langeweg 61, ‘s-Gravenpolder. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Ger. gem. Hoedekenskerke ‘s-Gravenpoldersestraat 4, Hoedekenskerke Ger. gem. Nieuwdorp Havenweg 26, Nieuwdorp. Elke zondag kerkdiensten om 9.30, 14.00 en 18.30u. Gereformeerde gemeente Nisse Zuidweg 15, Nisse. Diensten elke zondag om 9.30u en ‘s middags wisselende tijden. Herv. Gem. Oudelande Scriba: mevr. H.M. Storm-Wagenaar, tel: (0113) 548527. www.pknoudelande.nl

Oud Ger. Gem. ‘s-Gravenpolder Provincialeweg 16, ‘s Gravenpolder. Diensten: zo. 09.30u, 14.00u en 18.00u Prot. Gem. `s Gravenpolder/Baarland Zondag 18 mei: Baarland 10.30u ds. J. Smink, Zierikzee; ‘s-Gravenpolder 9.00u dr. H.A. Post, Veenendaal. Prot. Gem. “de Ark” Hoedekenskerke Verder: Kerkstraat 32, Hoedekenskerke. Diensten zondag 10.00u Samenwerkende Protestantse Gemeenten ’s-Heer Abtskerke en Nisse Dienst om de 14 dagen, steeds zo. om 10.00u. Zondag 18 mei: 10.00u ds. E. Rietveld. Maaltijd van de Heer. Dienst in ‘s-Heer Abtskerke. Koffiedrinken na de dienst. Prot. Gem. Heinkenszand Barbesteinkerk: Clara’s Pad 6, Heinkenszand. Dorpskerk: Dorpstraat 71, Heinkenszand. Zondag 18 mei: 10.00u Barbesteinkerk ds R. Silvis Protestantse Gemeente Lewedorp Zandkreekstraat 31, Lewedorp. Predikant: da. M.J. Wisse. Prot. Kerkgemeenschap Nieuwdorp Coudorp 1, Nieuwdorp. Zondag 18 mei: 10.00u Dhr K Bos - Goes RK Kerk ‘s-Heerenhoek (‘s-Heerenhoek - Borssele - Nieuwdorp). Parochie: H. Willibrordus. Postadres: Deken Holtkampstraat 9, ‘s-Heerenhoek, tel. (0113) 351264. Diensten: 3e en 4e za. van de maand 19.00u, zo. 9.00u. RK Kerk H. Blasius Heinkenszand (‘s-Heer Arendskerke - Heinkenszand). Parochiecentrum: Kerkdreef 4, Heinkenszand, tel. (0113) 561216. Diensten: iedere za.19.00u en iedere zo. 09.00u. RK Kerk Kwadendamme (‘s-Gravenpolder - Hoedekenskerke - Baarland - Nisse - Oudelande - ‘s-Heer Abtskerke) Kerk en pastorie: Johan Frisostraat 5-7, Kwadendamme. Diensten: vrij. 09.00u, zo. 10.45u. RK Kerk Lewedorp Parochie: H. Eligius. Secr.: Burgemeester Lewestraat 11, Lewedorp. Spreekuur: elke 1e ma. van de maand 19.00-19.30u, tel. (0113) 612694. Diensten: zo. 10.30u RK Kerk Ovezande & Driewegen - Ellewoutsdijk Parochie: Onze Lieve Vrouw Hemelvaart. Pastorie: Hoofdstraat 58, Ovezande, tel. (0113) 655214. Diensten: zo. 09.30u, laatste za. van de maand 19.00u.

Prot. Gem. Driewegen - Ellewoutsdijk - Ovezande Van Tilburghstraat 27 te Driewegen, e-mail: deokerk@zeelandnet.nl, tel. 0649914124. Voorganger: ds. Arie vd Maas, 06-13423121, e-mail: apvdmaas@zeelandnet.nl. Zondag 18 mei: 10.00u ds. A.C. den Hollander. GOES Christelijke Gereformeerde Kerk Maranathakerk, Bergweg 43A, Goes. Diensten zo. om 10.00u en 17.00u. Voorganger: ds. J.G. Schenau. Doopsgezinde gemeente/Vereniging Vrijzinnige Protestanten Doopsgezinde kerk, Westwal 41, Goes. Predikant ds. Leuny de Kam. Geen dienst. Evangelische Gemeente Rafaël Goes Samenkomsten in Pontes-Goese Lyceum, ingang Vogelzangsweg. Aanvang diensten 10.00u, laatste zondag van de maand 19.30u.; www.rafaelgoes.nl. Voorganger: K. Verhage Family Time Ministries Samenkomst iedere zondag om 13.00 uur in wijkgebouw De Spinne, Joseph Lunslaan 7, Goes-Noord. Voorganger: Raadj Gonesh. Voor meer informatie: mail. info@ familytime-ministries.nl, tel. 06-40733166. Zie ook www.familytime-ministries.nl Gemeente van Jehovah Getuigen Koninkrijkszaal, Van Hallstraat 4, Goes. Vergadertijden: wo. 19.30u en zo. 10.00u. Gereformeerde Gemeente Louise de Colignylaan 177, Goes, tel. 228023. Predikant en preses: ds. C.J. Meeuse. Kerkdiensten om 9.30u, 14.00u en 18.00u. Ger. Gem. in Nederland Koningskerk, Nassaulaan 153, Goes Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Ontmoetingskerk, Kornetstraat 4, Goes (tegenover ziekenhuis). Zondag 18 mei: 9.30u ds. P.J. Trimp; 16.30u ds. Tj. de Boer Leger des Heils Rav. de Groene Jager 72, Goes. Dienst zo. om 10.00u. Korpsofficieren: Majoor D. v. Vuuren en Majoor mevr. R. v. Vuuren-v. Leeuwen. Tevens kindernevendienst. Oud Ger. Gem. Kerkgebouw De Hoeksteen, Noordhoeklaan 90, Goes. Diensten: elke zo. om 10.00u en 17.30u. Rooms-katholieke kerk H. Maria Magdalenakerk, Singelstr. 9, Goes. Diensten iedere zaterdag om 19.00u PAGINA 26

en iedere zondag om 11.00u. Protestantse gemeente Goes Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21, Goes. De Hoogte, Populierenstraat 29, Goes. Oosterkerk, Bergweg 88, Goes. Zondag 18 mei: Grote Kerk 10.00u Ds A. Jobsen; Oosterkerk 9.30u Mevr ds A. Moolenaar te Middelburg; de Hoogte 10.00u Ds C.G. den Hertog te Koudekerke; 19.00u Open Kerkteam, Open Kerk Vergadering van Gelovigen Zondag eredienst van 10.00 tot 11.00u; woordbediening van 11.30 tot 12.30u. www.nieuwleven-goes.nl. De samenkomsten worden gehouden in: Dorpshuis Heer Arendhuis, Torenring 46 te ‘s-Heer Arendskerke. Vrije Evangelische Gemeente Kerkgebouw: Bethelkerk, Beatrixlaan, Goes. Diensten zondag 10.00u en 18.30u. 1e zondag v/d maand zingen in de Bethelkerk aanvang 18.30u. Hervormde Gemeente Kerkgebouw De Levensbron, Mansholtlaan 1, Goes. Diensten 10.00u en 17.00u. Zondag 18 mei: 10.00u ds. G.D. Kamphuis, Goes; 16.00u ds. G.D. Kamphuis, Goes. Belijdenisdienst in Grote Kerk, Goes Vliedberggemeente Geref.Kerk Goes e.o. Calvijn College, Klein Frankrijk 19, Goes. Diensten: zo. om 9.30 en 16.30 uur. Messiaanse gemeenschap Stichting Yeshiva Goes Bijeenkomst elke shabbat van 11.00 tot 13.00u in de Bonte Koe, Beestenmarkt 4, Goes, yeshiva.goes@zeelandnet.nl, 0644518941. Admiraal de Ruyterziekenhuis Goes Zondag 18 mei: 10.00-10.30u Ds. D. Westerneng PKN Gem. ‘s Heer Arendskerke Torenring 2, ‘s-Heer Arendskerke. Predikant: ds. M.J. Wisse. Zondag 18 mei: 10.00u Ds. Wisse Prot. Gem. ‘s Heer H’kinderen Plein 1, tel. 233098. Zondag 18 mei: 10.00u Werkgroep Eigen Diensten Herv. Gemeente Kattendijke Kerkgebouw: Dorpsstraat 53, Kattendijke. Prot. Gemeente Kloetinge Geerteskerk, Geertesplein 24, Kloetinge. Predikant: ds. J.H. de Koe. Zondag 18 mei: 10.00u Jeugddienst, voorganger ds J.H. de Koe m.m.v. de Jeugdkapel. Prot. Gem. Wilhelminadorp Brugstraat 12, Wilhelminadorp. Zondag 18

mei: 10.00u pastor ten Klooster Geref. Gem. Wolphaartsdijk Villa Novastraat 1, Wolphaartsdijk. Tel. 06-30826746. Diensten iedere zondag om 09.30u, 14.00u en 18.00u. Prot. Gem. Wolphaartsdijk Nicolauskerk, Oostkerkestraat 1, Wolphaartsdijk. Zondag 18 mei: 10.00u ds. C.A. van Eck. Baha’i-gemeenschap Goes Bijeenkomsten vinden wekelijks plaats in Zeeland, geregeld ook in Goes. Info: 0630534547 Huis van Elia Iedere zondag samenkomst om 13.15u. Adres: Oosterkerk Goes, Bergweg 88 te Goes (ingang aan de J.D. van Mellestraat). Kinderdienst aanwezig. Voor meer informatie: C. Harthoorn 0113-622409 of ctharthoorn@zeelandnet.nl Moskee Arrahmaan A. Joachimikade 5, tel. 257539. Voorz.: H. Nahari NRD-BEVELAND Gereformeerde Gemeente Torendijk 76, 4484 AV Kortgene Prot. Gem. De Ontmoeting te NoordBeveland i.w. Nicolaaskerk, Kerkgang 2, Kortgene. Katse Kerk, Kerkstraat 3, Kats. Opstandingskerk, Voorstraat 20 Wissenkerke. Predikanten: Ds. R. den Hertog en mw. Ds. K. van den Broeke. Zondag 18 mei, Cantate: Wissenkerke, 9.30u Ds. K.van den Broeke; Kortgene, 11.00u Ds. R. den Hertog, MvdH Prot. Gemeente Kamperland De Ark, Veerweg 100, Kamperland. Dienst: zo. 9.30u. Zondag18 mei: 9.30u dhr. L.J.Walhout, Kapelle. Gereformeerde Gemeente Veerweg 12, Kamperland. Diensten: 10.00u, middagdienst wisselende tijden. Prot. Gem. te Colijnsplaat Havelaarstraat 30, Colijnsplaat. Zondag 18 mei: 10.00u dhr. Capel (Goes) Wijzigingen en/of aanvullingen, bijvoorbeeld wie wanneer voorgaat (lees: preekrooster) kunt u gratis doorgeven via www. internetbode.nl - bovenaan de pagina klikken op ‘Aanleveren redactie’ en vervolgens op De Bevelandse Bode. De rest wijst zich dan vanzelf. Voor vragen of het schrijven van artikelen, bel de redactie van De Bevelandse Bode, tel: 0118 61 76 61.


Waarom voor onderhoud naar een dure merkdealer?

Begin de zomer cool.

Bij AutoVLIETMAN blijft uw fabrieksgarantie gewoon geldig! Voor alle automerken Vertrouwde kwaliteit voor een scherpe prijs Eerlijk en transparant

MAAK NU EEN AFSPRAAK VOOR EEN GRATIS AIRCO CHECK

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden of een prijsopgaaf

www.autoVLIETMAN.nl Scottweg 1-12 GOES 0113 - 215415

Bosch Car Service Goes Dirk Dronkersweg 15a | 4462 GA Goes Tel. 0113-273665 | www.boschcarservicegoes.nl

Bosch Car Service de Muynck Quistenburg 8 | 4454 PZ Borssele Tel. 0113- 350 863 | www.demuynck.nl

GAANBIEDING!

Bosch Car Service Hoogesteger Kapelle Dijkwelsestraat 59 | 4421 AG Kapelle Tel. 0113-341 315 | www.boschcarservicehoogesteger.nl

Garage van Halst Ruiterplaatweg 2b | 4493 PG Kamperland Tel. 0113-371234 | www.vanhalst.nl

Wij doen alles voor uw auto

%YXSFIHVMNJZER;IIPI

Bent u bekend met de Fiat 500 Sport? De sportieve exclusieve uitvoering van de Fiat 500 is stoer, speciaal en snel. Maar dat is niet de enige reden dat ze zĂł snel onze showroom uitgaan. Wij hebben namelijk nu een eenmalige aanbieding die u niet wilt missen! RUIL NĂ&#x161; UW AUTO IN EN KRIJG â&#x201A;Ź 1.000,- EXTRA INRUIL PLUS â&#x201A;Ź 500,- EXTRA VOORRAADKORTING!

;IWX[IK/VEFFIRHMNOIÂ&#x2C6;8IP

45

â&#x201A;Ź

725,-

REKENVOORBEELD

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

16.895,725,-

â&#x201A;Ź

94,-

â&#x201A;Ź - â&#x201A;Ź - â&#x201A;Ź - â&#x201A;Ź

17.714,1.000,500,4.000,-

U betaalt slechts

â&#x201A;Ź

12.214,-

MET DE 50/50 DEAL BETAALT U NU SLECHTS*

â&#x201A;Ź

6.107,-

Fiat 500S vanaf Kosten rijklaar maken (inclusief mattenset en brandstof)

Kentekenleges & verwijderingsbijdrage Nu tijdelijk rijklaar vanaf Extra inruilkorting Extra voorraadkorting Inruilvoorbeeld huidige auto*

En betaal de andere helft in 2016! NU MET â&#x201A;Ź 1.500,EXTRA KORTING.

De grootste onder de brommobielen

50/50 deal

Actieaanbod geldig t/m 15 juni 2014. OP=OP!

Fiat 500S standaard uitgerust met: @ 16" lichtmetalen velgen @ Speciale sportbumpers en zijskirts @ Sportstoelen met speciale bekleding @ Privacy glass achter @ Spoiler achterklep @ 7 airbags @ Chroompakket @ Airconditioning @ Stuurbekrachtiging @ Radio/CD/MP3-speler @ Bluetooth en USB @ Lederen sportstuur met radiobediening @ En nog vĂŠĂŠl meer

[[[FVSQQSFMIP^IIPERHRP Advertorial

Zowel open als dichte trappen

Trap Make-Over geeft oude trappen nieuw leven

Meer informatie, proefrit of direct offerte? Kijk op www.automondo.nl/gaanbieding of bel direct: 0113-275757. 7YPQZPZPUJS);>)74RVZ[LUYPQRSHHYTHRLULU]LY^PQKLYPUNZIPQKYHNLL_JS\ZPLMVW[PLZ 2PQR]VVYKL]LYRVVW]VVY^HHYKLUVWĂ&#x201E;H[US .LTIYHUKZ[VM]LYIY\PR!SRTVW*6!NRT *Kom met uw auto naar Auto Mondo voor een gratis en vrijblijvende taxatie van uw huidige auto. Vraag naar de voorwaarden van de 50/50 deal. U betaalt nu de eerste helft en de andere helft in januari 2016. Afgebeelde auto kan afwijken van de standaardspeciďŹ caties. Het ďŹ nancieringsaanbod betreft een uitgestelde betaling via Fiat Financial Solutions, handelsnaam van FGA Capital Netherlands B.V. (AFM-vergunningsnummer 12013694). Dit actieaanbod is geldig t/m 15 juni 2014. De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de ofďŹ ciĂŤle Europese testmethode. Het daadwerkelijke verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl; voor handige tips om zuiniger te rijden.

POORTVLIET - In 2006 startte Frans Bevelander uit Poortvliet met Trap MakeOver. Hij nam al vele, vele honderden trappen onder handen om ze weer als nieuw te maken. Het unieke traprenovatiesysteem van Trap Make-Over biedt voor iedere woonstijl en elke bedrijfsruimte uitkomst. Traprenovatie is mogelijk voor zowel open als dichte trappen. Niet onbelangrijk: de klant heeft keuze uit maar liefst 21 kleuren. Nieuw is de trendcollectie met zes kleuren; moderne decors die de oude trap een frisse look geven en de individuele woonstijl onderstrepen. Bevelander komt aan huis om trappen een nieuw leven te geven. Hij werkt daarbij alleen met hoogwaardige materialen waardoor trappen er weer 35 tot 40 jaar tegen kunnen. Ook de zijkanten neemt hij onder handen, zodat er na aďŹ&#x201A;oop een compleet nieuwe, strak- Frans Bevelander maakt versleten trappen ke trap staat. Ook led-verlichting behoort tot weer als nieuw. de mogelijkheden. Horecagelegenheden met een bovenverdieping weten Trap Make-Over intussen ook te vinden. â&#x20AC;&#x153;Omdat ik onderhoudsvrije trappen maak die je nooit meer hoeft te schilderen. Een sopje erover en klaar. De zaak hoeft voor onderhoud geen dag meer dicht.â&#x20AC;? Klanten kunnen ook doe-het-zelfpakketten aanvragen, waarbij de mogelijkheid bestaat dat Bevelander een en ander op maat zaagt. â&#x20AC;&#x153;Dat bespaart de klant een hoop tijd.â&#x20AC;? Bel of mail voor meer informatie of het opvragen van een offerte. Trap Make-Over - Noordstraat 13 - Poortvliet - tel. 0166-612062 www.trapmakeover.nl - info@trapmakeover.nl

PEARYWEG 19, 4462 GT GOES TEL. 0113 - 27 57 57 www.automondo.nl

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

www.automondo.nl/gaanbieding


Dbv 20140514  
Dbv 20140514