Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

M I D D E L B U R G S E

&

O P L AG E :

V E E R S E

19 FEBRUARI 2014 WEEK 8

Uitgeverij

32.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

‘LEAB’ EN MEER VOOR NOORDWEG EN OMGEVING

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

SPORT

Volg ons via twitter: @M_burgseBode

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

CSW’S GOT TALENT IN SCHOUWBURG

Paul Hermsen koopt Mini Mundi

Debat in Domburg over leefbaarheid

MIDDELBURG - Ondernemer Paul Hermsen heeft familiepretpark en binnenspeeltuin Mini Mundi in Middelburg overgenomen van Zeeland Attracties. Hermsen kocht eerder al het voetbalmuseum en wil dat verhuizen naar Roosendaal. Door de overname blijft het pretpark behouden in Middelburg. ‘Via attracties en nieuwe activiteiten zal het pretpark nieuw leven worden ingeblazen’, laat Hermsen weten in een persbericht. De uit Middelburg afkomstige ondernemer heeft het park overgenomen met personeel. Tot 1 april kan iedereen voor een lagere entreeprijs naar binnen. Een kaartje kost zes euro. Meer informatie: www.minimundi.nl.

DOMBURG - De fractie van PvdA/GroenLinks in de gemeente Veere organiseert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zaterdag 22 februari om 16.00 uur bij MarktZes in Domburg een debat over de balans tussen toerisme en leefbaarheid in Domburg. Doede Holtkamp heeft de leiding van het gesprek in handen. Aan het politiek café werken Govert Janzen, directeur Badhotel Domburg, Krijn Jan Provoost, regiodirecteur Natuurmonumenten Zuid-Holland en Zeeland, inwoner Senko de Witte en Chris Maas, lijsttrekker van de PvdA/GroenLinks Veere mee. Het politiek café begint zaterdag om 16.00 uur. Meer: www.pvdagroenlinksveere.nl.

Dorpsraad stelt zijn vergadering uit

Four Freedoms Medal voor Jordaanse prins

OOSTKAPELLE - De vergadering van de dorpsraad in Oostkapelle, die volgende week woensdag zou plaatsvinden in sporten gemeenschapscentrum de Halve Maan, gaat niet door. De dorpsraad zegt dat deze namelijk samenvalt met het politiek café naar aanleiding van de gemeentraadsverkiezingen op woensdag 19 maart. ‘Wij vinden het belangrijk bij dat politiek café aanwezig te zijn om de belangen van Oostkapelle te behartigen. Bijvoorbeeld als het gaat over de uitvoering van het dorpsplan Oostkapelle 2030’, schrijft de dorpsraad. De eerstvolgende vergadering is nu op 4 juni. Meer informatie is te vinden op www. dorpsraadoostkapelle.nl.

Brassband Crescendo geeft jaarconcert OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle geeft zaterdag 1 maart haar jaarlijkse uitvoering. Thema is ‘Brass in time’. Crescendo laat aan de hand van muziek uit de 15e tot en met 20e eeuw zien hoe de brassband als orkestvorm is ontstaan en zich heeft ontwikkeld. Brassbands deden aanvankelijk vooral dienst als koorbegeleiding. Mede daarom verleent het Scheldeloodsenkoor uit Vlissingen haar medewerking. Ook is er een optreden van het Leerlingenorkest, dat net als Crescendo onder leiding staat van Dick Broers. Verder verzorgt de slagwerkgroep een optreden. De uitvoering is in de Halve Maan in Oostkapelle en begint om 19.30 uur.

Bijeenkomst MEE over verkiezingen MIDDELBURG - De gemeente Middelburg organiseert in samenwerking met MEE Zeeland en LFB op dinsdag 11 maart een verkiezingsbijeenkomst voor mensen met een verstandelijke beperking. In de bijeenkomst wordt onder meer uitgelegd wat gemeenteraadsverkiezingen zijn, wat de gemeenteraad doet, hoe er wordt gestemd en waarom het belangrijk is. Ook worden de verschillen tussen de deelnemende partijen verduidelijkt. Er zijn meerdere kandidaten van de partijen aanwezig. De bijeenkomst, die acht dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen plaats vindt, begint om 19.00 uur in het stadskantoor in Middelburg en duurt tot 22.00 uur.

MIDDELBURG - In Middelburg is vrijdagmiddag het jubileumjaar ‘200 jaar Zeeland’ geopend. Er wordt op allerlei manieren herdacht dat de Fransen op 14 februari 1814 uit Zeeuws-Vlaanderen zijn verdreven. De eerste activiteit vond zaterdag plaats in de vorm van een open dag op het provinciehuis. Bezoekers kregen rondleidingen door de verschillende ruimten, ook door vertrekken die anders voor het publiek zijn gesloten zijn. Zo kon er meer een kijkje worden genomen in de statenzaal, het prinsenlogement en de crypten. FOTO ANNET EEKMAN

Exploitant Frans Lievens heeft meer tijd nodig en maakt heroverweging

Schouwburgdossier in nieuwe raad MIDDELBURG - Het is niet gelukt om voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart tot een oplossing te komen in het schouwburgdossier. “Ik had het graag afgerond”, zegt Krijn Hamelink van de ChristenUnie. DOOR EUGÈNE DE KOK Krijn Hamelink was voorzitter van het overleg over de schouwburg tussen de negen fractievoorzitters in de Middelburgse gemeenteraad. Het overleg ging eind december van start, na de chaotisch verlopen gemeenteraadsvergadering van maandag 16 december. De raad wees toen een gewijzigd voorstel van het college van burgemeester en wethouders over de restauratie van de stadsschouwburg door Frans Lievens en de financiering daarvan af, maar was ook niet eensgezind over een nieuwe opdracht. Daarmee belandde het slepende dossier in een impasse. De negen fractievoorzitters wilden die met de bijeenkomsten doorbreken. “Het schouwburgdossier bestaat al zo lang en we zitten er allemaal heel diep in.

De laatste tijd zaten wij vooral in de loopgraven en vanuit die loopgraven kun je elkaar niet recht in de ogen kijken. Nu wel. Daardoor zijn we allemaal eerder bereid tot compromissen”, zei Hamelink na de eerste bijeenkomst in december. De aanpak leek te werken,, want in januari rondden ze de cyclus af en gaven ze het college een aantal conceptkaders. Burgemeester en wethouders moesten daarmee de onderhandelingen met schouwburgexploitant Lievens opnieuw ingaan. Hij heeft nu aangegeven ‘experts te willen raadplegen en dat er een (financiële) heroverweging zal plaatsvinden’. Lievens wil zich niet vastpinnen op een bepaalde tijd. “Dat snappen wij en daar hebben we begrip voor”, zegt Hamelink. “Het is een ingewikkeld dossier. We hebben altijd gezegd dat de eindstreep pas is bereikt

als er overeenstemming is met de exploitant. De raad is nu eensgezind, het college heeft zijn best gedaan, maar meneer Lievens heeft nog tijd nodig. Dat is nu eenmaal zo. We moeten hem die tijd gunnen. Dat heeft hij wel verdiend.” In de persverklaring laten de fractievoorzitters zich loffelijk uit over Lievens. ‘Hij is er op adequate wijze in geslaagd de schouwburg binnen strakke financiële kaders te exploiteren. Daarbij heeft hij recht gedaan aan het afgesproken culturele profiel’. Vanwege de wens van Lievens hebben de gemeenteraadsleden het omvangrijke dossier overgedragen aan de nieuwe raad, die op woensdag 19 maart wordt gekozen. Hamelink hoopt dat zij snel tot een oplossing komt. “Er is nu een grote raadsmeerderheid. Daar moet je gebruik van proberen te maken.”

Technocentrum Zeeland breidt project uit

Grensoverschrijdende ontmoetingen tussen scholen en bedrijven MIDDELBURG - Technocentrum Zeeland breidt het project Bedrijf+School uit. In dit project organiseren Zeeuwse onderwijsinstellingen sinds 2006 bedrijfsbezoeken en gastlessen voor Zeeuwse scholieren, om hen te laten kennismaken met technische en maritieme beroepen. ‘Door de uitbreiding zijn sinds 1 januari ook grensoverschrijdende bedrijfsbezoeken mogelijk’, schrijft Technocentrum Zeeland in een persbericht. ‘Sinds de start van het project hebben ruim 47.000 Zeeuwse leerlingen 1514 bedrijfsbezoeken afgelegd’, aldus het centrum, dat onafhankelijk het technisch (beroeps) onderwijs en de arbeidsmarkt dichter bij elkaar probeert te brengen, met name in Zeeland. ‘We werken sinds 2013 samen met het Regionaal Technologisch Centrum Oost- en West-Vlaanderen.’ Hiermee wilden beide partners de bedrijfsbezoeken voor Zeeuwse en Vlaamse onderwijsinstellingen ook grensoverschrijdend mogelijk maken. ‘Voor Zeeuwse scholen betekent dit dat bedrijven als Volvo Gent, Samsonite Europe, Havencentrum Lillo, Technopolis

Antwerpen, zeehaven Gent en de foodsector in West-Vlaanderen eenvoudiger bereikbaar worden.’ Website Voor de samenwerking wordt een nieuwe website gelanceerd: www.bedrijfplusschool.eu. Via de website kunnen onderwijsinstellingen uit de regio Scheldemond bedrijfsbezoeken en gastlessen organiseren met Zeeuwse én Vlaamse organisaties. Ook kunnen via deze website Techniek Ambassadeurs en vrouwelijke technici worden uitgenodigd voor het geven van gastlessen.

MIDDELBURG - Prins El Hassan bin Talal van Jordanië krijgt zaterdag 24 mei in Middelburg de Four Freedoms Medal voor de vrijheid van godsdienst. ‘Zijne koninklijke hoogheid heeft zich in zijn werkzame leven hard gemaakt voor wederzijds begrip tussen de Islamitische en Westerse wereld en het bevorderen van de dialoog tussen Moslims, Christenen en Joden’, schrijft het comité dat de prijzen toekent. De prins is onder meer initiatiefnemer, oprichter en actief lid van verschillende internationale instituten die de interreligieuze dialoog bevorderen. Eerdere winnaars van de prijs zijn Desmond Tutu, aartsbisschop Batholomew I en schrijfster Karen Armstrong.

André Bosman ook op reünie CSW MIDDELBURG - Tijdens de reünie van het jubilerende CSW Van de Perre in Middelburg spreekt Tweede Kamerlid voor de VVD en oud-leering André Bosman in de zogenoemde speakers corner. De reünie vindt zaterdag plaats, omdat de school, die voorheen bekend stond als de Christelijke HBS en Christelijke MMS, 60 jaar bestaat. De speakers corner is één van de onderdelen van de reünie. Oud-leerlingen kunnen hier vertellen over de weg die ze hebben bewandeld, nadat ze het CSW verlieten. Voor de bijeenkomst hebben zich al honderden mensen aangemeld. Meer informatie is te vinden op http://reunie. cswalcheren.nl.

Inboedel Thermphos geveild op 6 maart VLISSINGEN - De inboedel van de failliete fosforproducent Thermphos in VlissingenOost wordt donderdag 6 maart geveild. Dat gebeurt via het veilinghuis Troostwijk Veilingen uit Amsterdam. Het is een veiling per opbod. De dag ervoor is er een kijkdag op het terrein aan de EuropawegZuid. Te koop zijn onder meer allerlei soorten snij- en boormachines, draai- en werkbanken, lasapparaten, takels, kettingen, kasten, maar ook stalen platen en buizen en machineonderdelen. Daarnaast kan er worden geboden op een complete werkplaats en elf vorkheftrucks. De catalogus is online te vinden op de website van Troostwijk Veilingen.


! E  D A R  A P  N E D   DEKBED MEGABED           Donzen dekbed

Gevuld met 90% dons, 4-seizoenen dekbed in 5x7 cassettes voor optimale ventilatie. - Nederlands fabrikaat, incl. Nomite-label - Gebruik van extra dicht geweven tijk die het binnendringen van huisstofmijt tegengaat - Geschikt voor mensen met allergie voor huisstofmijt

HALVE PRIJS

4-seizoenen 140x200cm .......319,140x22ocm ....... 359,200x200cm.......459,200x220cm .......529,240x200cm ...... 545,240x220cm.......649,-

nu nu nu nu nu nu

149,159,249,259,269,279,-

Milano dekbed

Cara comfort dekbed

4-seizoenendekbed

- Synthetisch dekbed - Soepel vallend - Zomer en herfstdeel bevestigd met drukknopen - Licht en luchtig - Goed isolerend

4-seizoenendekbed

Ǧơ‡…–‹‡ˆ–‡‰‡Š—‹••–‘ˆ‹Œ– - Tijk 100% gesananforiseerde katoen - Wasbaar tot 95 graden - Licht en luchtig

HALVE PRIJS

140x200cm ....... 158,140x220cm ....... 188,200x200cm ....... 259,200x220cm ....... 278,240x200cm ....... 298,240x220cm ....... 339,-

nu nu nu nu nu nu

79,89,129,130,159,179,-

140x200cm ....... 119,140x220cm ....... 138,200x200cm ....... 189,200x220cm ....... 198,240x200cm ....... 218,240x220cm ....... 238,-

nu 59,nu 69,nu 89,nu 99,nu 109,nu 119,-

Alle dekbed Alle kussens overtrekken

4-seizoenendekbed vederlicht dekbed van topkwaliteit

ALLE MATEN zowel katoen als katoen/satijn

HALVE PRIJS

4-seizoenen 140x200cm ....... 279,140x22ocm .......299,200x200cm.......399,200x220cm .......439,240x200cm ......459,240x220cm.......499,-

nu nu nu nu nu nu

2 HALEN = 1 BETALEN

139,149,199,219,229,249,-

4-seizoenendekbed gemaakt van wol van het Texeler schaap, warm en goed isolerend

HALVE PRIJS

HALVE PRIJS

Heavenly dekbed

- Synthetisch dekbed Ǧơ‡…–‹‡ˆ–‡‰‡Š—‹••–‘ˆ‹Œ– - Microgel holle vezel met de eigenschappen van dons - Wasbaar tot 600C en vormvast - Licht en luchtig - Goed isolerend

Wollen dekbed

NU 25% Extra kassakorting

140x200cm ....... 149,140x220cm ....... 169,200x200cm ....... 199,200x220cm ....... 219,240x200cm ....... 259,240x220cm ....... 299,-

nu 79,nu 89,nu 99,nu 109,nu 129,nu 149,-

Alle hoeslakens 2 HALEN = 1 BETALEN

Zowel katoen, katoen/satijn, splittopperhoeslaken, topperhoeslaken, doublejersey

WWW.MEGABED.NL Paspoortstraat 23 Oost-Souburg 0118-469670

Matrassen, Bodems, Boxsprings

Kloosterpoort 5-21 Kapelle 0113-330888


ACTUALITEIT

Banieren, speeltuintjes en sierhekken bij weg door dorpshart Sint Laurens

Renovatie Noordweg begint met een knol SINT LAURENS - Het eerste Belvedere-project van Middelburg is succesvol verlopen en afgerond. Genoeg reden voor de gemeente om deze werkwijze ook voor Sint Laurens te gebruiken. De Noordweg en aanliggende straten in Sint Laurens worden gerenoveerd. Verwacht wordt dat de werkzaamheden voor de bouwvakantie afgerond zijn. DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE De aannemer is eind januari al begonnen met de werkzaamheden. Toch werd de renovatie woensdag officieel geopend door buurtbewoners, wethouder Chris Simons, gedeputeerde Kees van Beveren en projectleider Joost Lievense van de gemeente Middelburg. Met een grote grijszwarte Zeeuwse knol werd het ‘50’-bord omver getrokken. De paal bleek steviger dan verwacht en het paard moest dan ook flink zijn best doen. Na enige weigering trok de knol nog eenmaal met volle kracht en de paal boog om. Symbolisch werd een ‘30’-bord aan een andere paal geschroefd. Cultuurhistorie “De aanloop naar de renovatie was soms emotioneel”, vertelt een lid van de dorpsraad Sint Laurens, nauw betrokken bij het project. “Niet iedereen was voorstander van het terugbrengen van het snelheidslimiet. Maar uiteindelijk hebben we hiervoor gekozen om doorreizend verkeer min of meer te dwingen de nieuwe N57 te gebruiken, in plaats van de oude route. We moeten mee met de moderne tijd, maar dat willen we wel op nostalgische wijze doen. Daarom past het Belvedere-programma zo goed bij deze ontwikkeling.” Het program-

ma Belvedere stimuleert de inzet van cultuurhistorie bij ruimtelijke transformaties. De cultuurhistorie in de leefomgeving - van een gebouw, een structuur of een gebied - kan immers vaak kwaliteit en betekenis toevoegen aan ruimtelijke ontwikkelingen. Het begrip ‘behoud door ontwikkeling’ wordt gehanteerd om aan te geven dat er binnen ruimtelijke ontwikkelingen mogelijkheden zijn om cultureel erfgoed te behouden en daardoor tegelijkertijd die ruimtelijke ontwikkeling een kwaliteitsimpuls te geven. Ontwerpen Gedeputeerde Kees van Beveren is tevreden over de ontwikkeling van het tweede Belvedere-project in Middelburg. “Het eerste Belvedere-project, in Nieuw- en Sint Joosland, is prima verlopen. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat het hier ook goed gaat komen.” 500.00 euro is uitgetrokken voor de renovatie van de Noordweg en aangrenzende straten. Vanuit een subsidieregeling voor plattelandsontwikkeling is 20.000 euro beschikbaar gesteld voor de aankleding van het dorp. De dorpsraad en klankbordgroep hebben verschillende ontwerpen gemaakt om het karakter van Sint Laurens te kunnen uiten. Banieren, hekken en speeltuintjes worden ontworpen met

Een Zeeuwse knol maakt korte metten met de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

het dorpswapen. De cultuurhistorie vind je daarmee terug in de omgeving.” Wateroverlast De Noordweg wordt geasfalteerd met leab, laag energie asfalt beton. Het asfalt wordt op lagere temperaturen verwerkt, waardoor het minder milieubelastend is om aan te leggen. De fietspaden worden met klinkers bestraat, evenals de parkeerhaventjes. De aannemer is sinds drie weken bezig, het werk gaat voortvarend. Iedere drie weken wordt een volgende fase

van de Noordweg aangepakt. De eerste week uit een blok is de straat volledig afgesloten. De twee volgende weken wordt gewerkt met tijdelijke verkeerslichten, zodat mensen toch kunnen passeren. Voor de bouwvakantie moeten de werkzaamheden klaar zijn. Na de zomer zal de aankleding van het dorp geplaatst worden. “Nu de straat toch open ligt, legt de aannemer gelijk een schoonwaterriool aan. Het regenwater verdwijnt nu in het vuilwaterriool. Dat is natuurlijk zonde van het schone water. Met het nieuwe schoonwaterriool zal

FOTO MARIELJA TEN BRUGGENCATE

er minder water overlast zijn in het dorp,” vertelt projectleider Joost Lievense. Wethouder Chris Simons: “Sinds de aanleg van de N57 is er veel veranderd rond de Noordweg. Veel weggebruikers zijn de N57 gaan gebruiken, waardoor het op de Noordweg minder druk werd. Toch werd er nog altijd veel gebruik gemaakt van deze ‘sluiproute’. Met soms hoge snelheden was het gevaarlijk voor buurtbewoners. Kinderen moeten namelijk de Noordweg oversteken om naar school te gaan. Het opwaarderen van de weg was dus noodzakelijk.”

Scholengemeenschap druk met talentenshow, reünie en ‘vrijdagmiddag-arrangementen’

CSW’s got talent in Middelburgse schouwburg MIDDELBURG - Nadat alle voorrondes zijn geweest, is het dan zover; jong talent laat zich zien in de grote finale van CSW’s got talent op 14 maart in de Stadsschouwburg Middelburg. Onder de leus ‘Ontdek je talent en word wie je bent’ organiseert Christelijke Scholengemeenschap Walcheren naast de talentenshow verschillende activiteiten, zoals open dagen en infoavonden voor nieuwe leerlingen. Daarnaast viert CSW Van de Perre in Middelburg dit jaar haar 60-jarig bestaan. DOOR JENINE HOOGLANDER Op donderdag 30 januari vond in een

stampvolle aula van CSW Toorop in Middelburg de laatste voorronde plaats van CSW’s got talent. De jury, met daarin ver-

tegenwoordigers van de Kunstbende en Danny Vera, beoordeelden alle kandidaten en gaven hen professionele, opbouwende

kritiek. Uiteindelijk selecteerden de jury en het publiek negen acts die samen met de negen winnaars van locatie Van de Perre op 14 maart in de Middelburgse schouwburg mogen optreden. Leonard van Moolenbroek, teamleider onderbouw vwo, benadrukt dat niet alleen ouders en leerlingen, maar iedereen welkom is de avond in de schouwburg bij te wonen.

‘Informatieavond in teamvorm’ “De finale belooft een spectaculaire avond te worden, met optredens van onder andere een operazangeres, pianiste en Isabel Provoost van The Voice Kids (talentenjacht op televisie, redactie). Het publiek wordt ook getrakteerd op dansacts en zal zich geen moment vervelen.” Interview Naast de talentenshow doet CSW naar eigen zeggen alles om het beste uit hun leerlingen te halen. Op de locaties Toorop, Van de Perre en Bestevaêr in Vlissingen, worden in het kader van ‘Ontdek je talent en word wie je bent’ verschillende activiteiten georganiseerd. Zo vond donderdag een infoavond plaats op CSW Van de Perre. “Om nieuwe leerlingen en ouders de kans te geven al hun vragen te stellen, hebben we de infoavond in interviewvorm gehouden,” vervolgt Van Moolenbroek.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Een CSW-foto uit de oude doos.

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

“Vier leerlingen werden op het podium onderworpen aan een vragenvuur over het reilen en zeilen op onze school. Hiermee krijgen ouders en leerlingen een realistisch en eerlijk beeld van onze school.” Maar CSW gaat nog verder. Samen met de christelijke basisscholen heeft CSW ‘vrijdagmiddag-arrangementen’ ontwikkeld. Onder het motto ‘Talent erkend’ krijgt ieder kind de gelegenheid zijn talent te ontdekken. De leerlingen van groep 8 kunnen kiezen uit een waaier van activiteiten die de basisscholen alleen moeilijk vorm kunnen geven: koken, electro, Latijn, science, beeldhouwen, schilderen, dans, sport… ‘De kinderen zijn laaiend enthousiast’, aldus de school. Reünie Zaterdag vindt het 60-jarig jubileum plaats van CSW Van de Perre. Oud-leerlingen en -docenten ontmoeten elkaar op de vernieuwde locatie aan de Griffioenstraat in Middelburg. Tijdens de reünie worden herinneringen opgehaald onder het genot van een hapje en een drankje. Er zijn foto’s en films te zien en er is de hele dag muziek met onder andere DJ Arlo van Sluijs. Er worden ook themalessen gegeven van (oud-)docenten. De school verwacht dat het een onvergetelijke dag wordt. ‘Net als de tijd die ieder van ons op de CSW heeft beleefd’, aldus de organisatie. Meer informatie Kijk voor meer informatie op www.cswalcheren.nl

Volg ons op Twitter: @M_burgseBode.


MAG A Z OPR IJN UIMI N G % 70 korting KWALITEIT TEGEN ABSOLUTE BODEMPRIJZEN

OP = OP

tot

SHOWROOMMODELLEN EN RESTANTPARTIJEN DIE TEGEN DUMP PRIJZEN DE DEUR UIT MOGEN.

MASSIEF EIKEN MEUBELEN

op meubels

We hebben exclusief een grote partij massief eiken meubelen aangekocht. Het gaat hier om een programma met strakke en eigentijdse lijnen met een speciale en unieke afwerking: gezaagde/ruwe structuur geolied in smoked grey.

Openingstijden magazijnverkoop

vrijdag 21 maart 9:00 t/m 17:00 uur zaterdag 22 maart 10:00 t/m 16:00 uur TMC Magazijn, Scottweg 14 te Goes

LAMINAAT, PVC VLOEREN EN LAMELPARKET VLOEREN TEGEN ONKLOPBARE PRIJZEN! DIRECT MEE TE NEMEN VAN DE PALLET.

LAMINAAT vanaf € 7,95 per m² PVC vanaf € 17,95 per m² LAMELPARKET vanaf € 28,95 per m²

Magazijnopruiming bij TMC! Vrijdag 21 en zaterdag 22 maart houdt TMC een magazijnverkoop! Tijdens deze 2 dagen profiteert u van kortingen die kunnen oplopen tot maar liefst 70%! Zo worden stoelen, banken en tafels wel erg voordelig! Daarnaast hebben wij diverse partijen vloeren ingekocht die u moet zien! Wees er snel bij want op=op! TMC Magazijn | Scottweg 14 | 4462 GS Goes | 0113-22 41 21 |

webshop@tmcwoonwinkels.nl


ACTUALITEIT

Stellingen gemeenteraadsverkiezingen

Column

‘Schuld Middelburg is onacceptabel’ MIDDELBURG - Nog vier weken en dan zijn het gemeenteraadsverkiezingen. De Middelburgse en Veerse Bode blikt daar de komende weken op vooruit, onder meer met een aantal stellingen. Deze week leggen we de lijsttrekkers de onderstaande stelling voor. DOOR EUGĂˆNE DE KOK

Eugène de Kok

‘Het ligt aan je materiaal’ Arme Bert van Marwijk. Het ene moment ben je (bijna) de beste trainer van de wereld, het andere een schlemiel die na 143 dagen aan de kant wordt gezet. Zijn positie als oefenmeester van HSV Hamburg hing na zeven verliespartijen op rij al aan een zijden draadje. De nederlaag van zaterdag was de druppel voor het bestuur. Auf Wiedersehen. RenĂŠ van der Gijp zal zijn schouders ophalen. ‘Het maakt geen reet uit wie er voor zo’n groep staat. Het ligt aan de mensen op het veld’, heb ik hem eens horen zeggen. Een klinkklare analyse, die niet alleen geldt in het voetbal. Peter Hein van Mulligen kon vrijdag zijn geluk niet op. ‘Het is leuk als je eens goed nieuws hebt’, zei de hoofdeconoom van het CBS, nadat hij had verteld dat de economie in het vierde kwartaal is gegroeid met 0,7 procent. Minister Henk Kamp van Economische Zaken hield in dat kader een toespraak over de staat van het land. Daarin vertelde hij hoe de economie volgens hem kan blijven groeien. ‘Gelul’, zou Gijp het noemen. Waarom je als land in een crisis belandt en hoe je er weer uitkomt, is een volkomen ongrijpbaar fenomeen. Pieken en dalen zijn er altijd, heeft de geschiedenis geleerd. Elke crisis komt onverwacht en waait bijna net zo plotseling weer over. Weet iemand bijvoorbeeld waarom het nu weer beter lijkt te gaan? Komt het door het kabinetsbeleid of is de groei er desondanks? Je moet niet denken de wijsheid in pacht te hebben. Kijk naar BelgiĂŤ. Terwijl ze daar jaren geleden bleven steggelen over een nieuw kabinet, schoot de economie met procenten omhoog. Met Elio di Rupo aan de macht was het opeens gedaan. ‘Het maakt geen reet uit wie er voor de groep staat’, zou Gijp zeggen. ‘Het ligt aan de mensen op het veld’. Aan ons. Bij ons moet het goed zitten. Wij moeten durven ondernemen, investeren en geld willen uitgeven. Dat doen we gelukkig ... weer, zegt het CBS. En dat blijven we voorlopig doen, of het nu Rutte, Samsom, Buma of Wilders is die aan het roer staat.

Colofon Kantoor regio Zeeland Keizerstraat 3a, 4461 AN Goes, Tel. 0118 617 661 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Middelburgse Bode M_burgse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondenten Marielja ten Bruggencate-de Geus, Sjoukje van der Zee Acquisitie Lennert Steketee Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

‘Een schuld van 5680 euro per hoofd van de bevolking is onacceptabel. Prioriteit nummer ĂŠĂŠn is dan ook om deze schuld terug te dringen. Laat die beloften over nieuw beleid daarom maar zitten’. CDA: ‘Het is verstandig de schuld terug te dringen. Het CDA staat voor solide ďŹ nanciĂŤn. We moeten zeker geen nieuw beleid vergeten. Met alles vast te zetten, komen we er zeker niet. Schulden terugdringen met nieuw, gedegen beleid’. ChristenUnie: ‘De schuld is de afgelopen jaren alleen maar opgelopen. De vraag is inderdaad of er geld vrij kan worden gemaakt voor nieuw beleid. Plannen, zoals de visie Dauwendaele, zonder ďŹ nanciĂŤle paragraaf zijn niet wenselijk’. D66: ‘Wij namen het initiatief om de schuldenpositie van Middelburg op de agenda te zetten. De rente die we betalen over de schuld gaat naar banken. Minder schuld betekent minder rente en dus meer geld voor belangrijkere zaken voor Middelburgers, zoals goed onderhoud van wegen en ďŹ etspaden. De schuld is in vele jaren opgebouwd en kan alleen in jaren worden afgebouwd. D66 wil daar een plan voor maken. Dat betekent niet dat er geen geld is voor nieuw beleid, maar wel dat we geen nieuwe schulden moeten maken’. GroenLinks: ‘De schuldpositie van Middelburg is fors, maar er staat ook een vordering aan Woongoed en anderen van bijna 1000 euro per inwoner tegenover. De schuld moet echter naar beneden. Dit zullen we vooral moeten doen door meevallers, bijvoorbeeld als de rentestand erg laag is, aan te wenden’. LPM: ‘We moeten niet alles bij het oude laten, maar een andere houding aannemen. De schuldenpositie van een dikke 270 miljoen euro moet worden teruggebracht, het grondbezit verkleind, de efďŹ cientie worden vergroot, het gemeentelijke geld effectiever uitgegeven en zo nog wat meer. Dat wordt een hele klus, maar die willen en moeten wij de komende jaren

Middelburg heeft 5680 euro schuld per hoofd van de bevolking. Wat willen dat partijen daaraan doen? FOTO MORGUEFILE

aanpakken. De LPM wil zich inspannen om ervoor te zorgen dat de lokale lasten voor bewoners en bedrijven over vier jaar effectief zijn teruggedrongen. Het moet, dus het kan. En wij willen ervoor zorgen dat als het straks beter gaat er genoeg wordt gespaard voor mindere tijden. Dat zijn we als bestuur aan de inwoners verplicht. Vorige besturen hebben dat immers nagelaten. Een andere houding hoeft overigens niet zo veel te kosten’. PvdA: ‘Wij vinden het onacceptabel om met de bewoners van Dauwendaele een wijkvisie te ontwerpen en vervolgens te zeggen dat we daar geen geld voor hebben. Wij hebben oog voor de schuld, maar er moet steeds een evenwicht worden gevonden tussen investeringen die onze inwoners ten goede komen en en het aflossen van de schulden’. SGP: ‘Wij vinden wij dat de schuld gedeeltelijk moet worden afgelost. Er is echter meer aan de hand. Niet alleen de schuld is erg hoog, ook de reserves raken uitgeput. De grote hoeveelheid grond van de gemeente moet gedeeltelijk afgewaardeerd worden. We hebben in het verleden op te grote voet geleefd. In de jaren voor de crisis kon het niet op. Er zijn goede dingen gedaan, maar er is ook op onverant-W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 8 De oplossing van deze puzzel is in week 9 te vinden op www.internetbode.nl

woorde wijze veel geld gestoken in prestigeprojecten als het theater en het ZEP. De rekening krijgen we nu gepresenteerd. De tijd van grote projecten is voorlopig voorbij. De SGP vindt dat de schuld absoluut niet verder mag stijgen en geleidelijk moet worden afgelost. Daarnaast moet er geld beschikbaar zijn voor nieuwe zorgtaken die op ons afkomen. Pas daarna kunnen we kijken of er geld beschikbaar is voor nieuw beleid. Daarom doet de SGP geen grote beloftes en beloven we geen miljoenen’. SP: ‘De schuldpositie van Middelburg is zorgelijk. De schuld van meer dan 250 miljoen zorgt ervoor dat de gemeente jaarlijks zes miljoen euro aan rente kwijt is. Dat wil niet zeggen dat er daarom geen nieuw beleid mogelijk is. Met name door de inhuur van adviesbureaus te beperken en een streep te zetten door de prestigeprojecten die Middelburg de afgelopen jaren heeft gehad kan er ook veel worden bezuinigd. Het beschikbare geld wil de SP gebruiken voor een ‘100 procent sociaal Middelburg’ met fatsoenlijke zorg en ondersteuning voor mensen die niet langer kunnen rondkomen door de asociale bezuinigingen van het kabinet’. De redactie heeft nog geen antwoorden van de VVD ontvangen.

25% korting op RAAMBEKLEDING!

van 17*02*14 tot 01*03*14

VANVAN CITTERSWEG 2B2B | ARNEMUIDEN INFO@WOONINTERIEURLAVOIR.NL | WWW.WOONINTERIEURLAVOIR.NL CITTERSWEG | ARNEMUIDEN||0118 0118606 606 905 | INFO@WOONINTERIEURLAVOIR.NL | WWW.WOONINTERIEURLAVOIR.NL

   

 

Stellingen gemeenteraadsverkiezingen

‘Elke kern moet school behouden’ DOMBURG - Nog vier weken en dan zijn het gemeenteraadsverkiezingen. De Middelburgse en Veerse Bode blikt daar de komende weken op vooruit, onder meer met een aantal stellingen. Deze week leggen we de lijsttrekkers deze stelling voor: ‘De toeslag voor kleine scholen blijft bestaan, dus elke kern moet een basisschool behouden’. DOOR EUGĂˆNE DE KOK

Š www.sudokusite.eu

CDA: ‘Inderdaad geeft de maatregel voorlopig meer bestaanszekerheid voor onze kleine basisscholen. Toch zullen er de komende jaren desondanks helaas enkele basisscholen voorgoed hun deuren moeten sluiten, want de daling van het aantal leerlingen in Veere zet onverminderd door. Voor een school die minder dan 23 leerlingen heeft, houdt de bekostiging door het Rijk op. De gemeente heeft met de schoolbesturen en kinderopvang een plan gemaakt om de dreigende scholensluiting op te vangen en een zo goed mogelijke spreiding van het basisonderwijs zeker te stellen. Voorlopig behouden daardoor vrijwel alle kernen een basisschool. Over vijf tot tien jaar zullen, als de leerlingendaling doorzet, meerdere scholen moeten sluiten en mogelijk ĂŠĂŠn of meerdere kernen helaas hun basisschool verliezen’. PAGINA 5

D66: ‘Wij vinden dat de kwaliteit van het onderwijs belangrijker is dan een school in elke kern. Scholen moeten groot genoeg zijn om kinderen van en met elkaar te laten leren. Zeker gelet op de invoering van het passend onderwijs per 1 augustus is het van belang dat scholen groot genoeg zijn om kwaliteit blijvend te kunnen garanderen’. DTV: ‘Het uitgangspunt is dat de scholen kwaliteit voor onze kinderen moeten blijven leveren’. Opa-Veere: ‘Mee eens. Eventueel kan het een combinatie zijn van openbaar en bijzonder onderwijs’. PvdA-GroenLinks: ‘Een school in elke kern is belangrijk voor de leefbaarheid. Er ligt een plan in Veere waarmee dat, maar ook de kwaliteit van het onderwijs wordt gewaarborgd. Met of zonder toeslagen gaan we hiervoor. We zijn ook enthousiast over het integraal kindcentrum voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Zij kun-

nen daar de hele dag komen om te leren, ontwikkelen, spelen en ontmoeten. Het onder ĂŠĂŠn organisatie brengen vergroot de kans op behoud van peuterspeelzaalwerk en kinderopvang die onder druk staan. We vinden dat de gemeente deze integrale aanpak de komende raadsperiode in ĂŠĂŠn of meer kernen moet realiseren, bij voorkeur in combinatie met andere voorzieningen zoals een dorpshuis of huisartsenpraktijk’. SGP-ChristenUnie: ‘De kwaliteit van het onderwijs blijft voorop staan. Dat is dus geen vanzelfsprekendheid’. VVD: ‘De kwaliteit van het onderwijs staat centraal. De VVD vindt het echter ook belangrijk dat kinderen dicht bij naar school kunnen. Daarom staat voor ons het voortbestaan van een basisschool met 80 of meer leerlingen niet ter discussie. Scholen met minder leerlingen zullen in de toekomst meer moeten samenwerken en moeten zoeken naar creatieve oplossingen’.


Modelbouwshow in Zeelandhallen in Goes

Jong en oud bouwt weer zijn wereld GOES - Modeltreinen zijn de grote liefde van Jan van ‘t Veen. Juist daarom heeft hij er nooit een thema van willen maken op de Modelbouwshow in de Zeelandhallen in Goes. “Ik wilde de treinen niet voortrekken”, lacht de organisator van het tweedaagse evenement. Nu was het echter een keer tijd, vond hij. Daarom staan modeltreinen tijdens de show dit weekeinde extra in de spotlights.

EXCLUSIEVE BODE DAGEN zater BIJ SKIDÔME &mazonddaagg 1165 art 20 14

Skidôme Rucphen & Skidôme Terneuzen

50% KORTING ACTIE Proefles skiën of snowboarden 2 uur vrij skiën of snowboarden 1 uur tuben en sleeën

van € 29,50

2 heats ijskarten (Rucphen) GlowGolf (Rucphen)

van € 34,50

v.a. € 27,50 van € 9,50

v.a. € 6,50

voor € 14,75 voor € 13,75 voor € 4,75 voor € 17,25 voor € 3,25

De Modelbouwshow staat dit jaar in het teken van de treinen. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen. ARCHIEFFOTO BENNIE KRAJENBRINK

DOOR EUGÈNE DE KOK Thema’s als papier- en houtbouw, Meccano en racebanen zijn de modeltreinen voorgegaan. Zaterdag en zondag staat vooral de eerste hal in het teken van de treinen. Ze zijn in alle soorten en maten te zien. “De kleinste is zo’n 80 centimeter groot, terwijl de grootste baan er eentje is van 23 bij 13 meter”, zegt Jan van ‘t Veen, die de Modelbouwshow al jaren achtereen organiseert. Van ‘t Veen heeft alles uit de kast gehaald om de beste bouwers van Nederland en omstreken naar Goes te halen. “Sommige willen maar een paar shows per jaar doen. Je moet hen daarom al twee jaar van tevoren boeken. Anders is de kans groot dat ze op een beurs in het buitenland staan.” Van ‘t Veen is trots op zijn lijst deelnemers, een mix van vertrouwde en nieuwe namen. Gerrit Geerse uit Vlissingen komt met zijn Spoor 1-baan naar Goes. Deze is nog nooit te zien geweest. Klaas Zondervan, even-

eens uit Middelburg, is net als Geerse een bekende in modelbouwland, voornamelijk omdat hij zelf de wissels voor zijn banen bouwt. Ook Zondervans nieuwe baan is in Goes te zien. Blij is Van ‘t Veen verder met de komst van Marja Pollaert. “Laten we eerlijk zijn, meestal zijn het mannen die bij de banen staan.” In totaal staan er in de eerste hal van de Zeelandhallen straks negentien modelspoorbanen. Daarop zijn vrijwel alle schaalmodellen te zien. Benelux Naast de treinen is er vanzelfsprekend voldoende ruimte voor andere vormen van modelbouw. Zo zijn de poppenhuizen, modelboten in en om het bassin, de Carreraclub, de baan met radiografisch bestuurbare raceauto’s en andere vertrouwde onderdelen van de Modelbouwshow van de partij. “De onderdelen staan vast, maar we hebben wel weer veel nieuwe deelnemers. Zo proberen we bezoekers iets vertrouwds en toch ook iets nieuws voor te

schotelen.” Net als voorgaande jaren komen de clubs en verenigingen uit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland. Aan de randen van de hallen staan de handelaren in lijmen, gereedschap, oude en nieuwe modellen en andere modelbouwspullen. Ook zij zijn afkomstig uit de hele Benelux. Van ‘t Veen heeft geen moeite die plaatsen vol te krijgen. “De deelnemers rouleren en de handelaren staan gelukkig in de rij. Vorig jaar was iemand al snel uitverkocht waarop hij besloot naar huis te gaan. Ik pleegde één telefoontje en had een vervanger.” Traditiegetrouw is één hal van en voor Legoclub De Bouwsteen. Een vertegenwoordiging van de ruim 800 leden laat in Goes zijn mooiste, soms levensgrote bouwwerken zien en stelt jonge (en oude) bezoekers in staat met de steentje zelf iets moois te maken. “Bouw je wereld is niet voor niets het motto van onze Modelbouwshow. Het geldt zowel voor jong als oud.” Meer informatie: www.zeelandhallen.nl.

TUBEN

GLOWGOLF

IJSKARTEN

Bestel je tickets online via: internetbode.nl Voorwaarden en meer informatie: www.internetbode.nl

Diploma voor 30 kinderen

Column

TWEEWEKELIJKSE COLUMN BURGEMEESTER MIDDELBURG

‘Bergmann beleeft’ FOTO MIEKE WIJNEN

Petje af Zaterdag was ik bij Waterscouting Paul Kruger waar onze zoon als Dolfijn werd geïnstalleerd. Een bijzonder moment voor ons als ouders, maar ook voor de leiding van de scouting. Want week in week uit bezorgen een vijftal jongeren de 28 leden van de Dolfijnen een prachtige ochtend op en rond het water. En dat is alleen nog maar de leiding van de Dolfijnen. Er zijn ook nog de Zeeverkenners en de Wilde Vaart. De vrijwilligers begeleiden de opkomsten, onderhouden het clubhuis en het materiaal, schrijven de nieuwsbrief, onderhouden de sociale media, doen de boekhouding en nog meer. Fantastisch om te zien! En dat is dan nog maar één vereniging. Dit gaat natuurlijk net zo bij alle sportclubs,

muziekverenigingen, kerken, goede doelen, belangenverenigingen, serviceclubs, VVE’s, stichtingen (als de Voelselbank en Wereldwinkel) of medezeggenschapsraden: overal zijn vrijwilligers actief als scheidsrechter, bestuurslid, collectant of trainer, worden nieuwsbrieven verstuurd en clubhuizen onderhouden, vergaderingen bijgewoond of activiteiten georganiseerd. En dat met enorme inzet en een vaak grote mate van professionaliteit. Ook politieke partijen drijven voor een groot deel op vrijwilligers. Alleen beambten als wethouder of gedeputeerde worden fulltime betaald. Raads- en statenleden krijgen een vergoeding en die is ten opzichte van de inzet echt zeer beperkt. Raadsleden bezoeken niet al-

leen raads- en commissievergaderingen, maar leggen ook werkbezoeken af, zoeken inwoners en bedrijven op en hebben binnen hun fractie ook veel overleg. Politieke partijen draaien verder geheel op vrijwilligers: mensen die de afdelingen besturen, trainingen geven of bijeenkomsten organiseren - het kost allemaal heel veel tijd, naast de gewone betaalde baan. Eigenlijk draait de samenleving op al deze vrijwilligers. Het zijn soms mensen die in de schijnwerpers staan, maar meestal stille krachten op de achtergrond. Van de leesouders op school tot de leden van de gemeenteraad: petje af voor jullie inzet! Reageren? Mail naar benw@middelburg.nl PAGINA 6

MIDDELBURG - Maar liefst 30 kinderen hebben vorige week vrijdag een diploma gekregen voor de jeugdcursus sterrenkunde bij volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg. De diploma’s werden uitgereikt door burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg. De jeugdcursus wordt jaarlijks georganiseerd aan het begin van het jaar. Tijdens deze editie was het twee avonden mooi helder, zodat de maan, Jupiter, de Orionnevel en sterrenhoop de Pleiaden konden worden bekeken. FOTO RIJK-JAN KOPPEJAN


BLAUW GERUITE KIEL

NIEUWS- EN INFORMATIEPAGINA VOOR DE INWONERS VAN GEMEENTE VLISSINGEN EN OMSTREKEN

Woensdag 19 februari 2014 Redactie: afdeling Communicatie postbus 3000, 4380 GV Vlissingen telefoon: 14 0118 communicatie@vlissingen.nl www.vlissingen.nl Fotografie: gemeente Vlissingen, tenzij anders vermeld

VLISSINGEN, STAD AAN ZEE

VERGADERINGEN

UITBREIDING TERMIJNBETALING STEMWIJZER ONLINE GEMEENTELIJKE BELASTINGEN lokale politiek over Volgende week valt de aanslag gemeentelijke belastingen in uw brievenbus. Ook nu kunt u de gemeentelijke aanslag gespreid betalen door middel van automatische incasso. Machtiging Kon u voorgaande jaren de aanslag in acht maandelijkse termijnen betalen, vanaf 2014 wordt de termijn betaling met twee maanden verlengd. Wij schrijven dan in tien maandelijkse termijnen de belasting van uw rekening af. Indien u eerder gebruik heeft gemaakt van automatische incasso, dan zijn bij uw aanslagbiljet geen acceptgiro’s gevoegd. U hoeft dan niet opnieuw een machtiging in te dienen. De gemeente is dan al gemachtigd voor de inning van uw aanslag.

Voorgaande jaren mochten uitsluitend burgers gebruikmaken van de automatische incasso. Met ingang van 2014 verlenen wij deze service ook aan bedrijven.

Op 19 maart 2014 mag iedere inwoner van de gemeente Vlissingen van 18 jaar of ouder, zijn of haar stem uitbrengen. Omdat

Fractievoorzitter Sem Stroosnijder, SP E-mail: sstroosnijder@tomaatnet.nl www.vlissingen.sp.nl

BEKENDMAKINGEN Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning: B&W maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: 1. Herinrichting autoshowroom Bedrijfsweg 2 (06-02-2014) 2. Veranderen logo gevel Arsenaalplein 7 (07-02-2014) 3. Tijdelijk aanbrengen reclamedoek Arsenaalplein 7 (07-02-2014) 4. Vervangen kozijnen woningen Hudsonstraat 1 t/m 13,12 t/m 32, 17 t/m 43 (07-02-2014) 5. Plaatsen locatiebord nieuwbouw ADRZ Bosschaartweg/Moeringweg (07-02-2014) 6. Verbouwen pand Boulevard Bankert 156 (12-2-2014) 7. Wijziging verleende vergunning realiseren paviljoen Boulevard Evertsen 9 (12-02-2014) 8. Kappen van 23 bomen Singel (12-02-2014) De publicatie van de ingediende aanvragen heeft een informatief karakter. Tegen deze aanvragen kunnen geen bezwaarschriften worden ingediend. Het is mogelijk dat de tekeningen, waarop de vergunning wordt verleend, afwijken van de ingediende aanvraag. Kennisgeving beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Reguliere procedure: Verleende omgevingsvergunningen

B&W maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend: 1. Plaatsen schutting De Savornin Lohmanlaan 65 (10-02-2014) 2. Plaatsen terrasoverkapping Anna Blamanlaan 150 (10-02-2014) 3. Maken doorbraak Hobeinstraat 73 (1002-2014) 4. Bouwen carport Wielingenlaan 5 (1202-2014) 5. Bouwen kantoorgebouw Koningsweg 2 (13-02-2014) 6. Demonteren telecominstallatie Vlissingsestraat 239 (13-02-2014) Bezwaar Bij de hierboven genoemde besluiten kunnen belangen van derden betrokken zijn. (Derden) belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de tussen haakjes staande datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Vlissingen, Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen. Het maken van bezwaar schorst de werking van het besluit niet. Wel kan een belanghebbende die bezwaar heeft gemaakt, de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800PA Breda verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Uitgebreide

De stemwijzer en meer informatie over de verkiezingen vindt u op www.vlissingen.nl/verkiezingen

TROUWEN BIJ STRANDPAVILJOEN PIET HEIN -

VERKIEZINGSBELOFTEN Op woensdag 19 maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Dit betekent dat veel partijen zich in allerlei bochten wringen om u, de kiezer, op zijn of haar partij te laten stemmen. De komende weken zal u als burger bestookt worden met folders, interviews, debatten en loslopende politici. Ze zullen alles van u willen weten: Wat vindt u van de half hoge brug? Heeft u de nieuwe plannen voor de Burgemeester Stemerdinglaan gezien? Wat moet er volgens u gebeuren met het ziekenhuis? Vindt u ook dat de lasten voor de burgers omlaag moeten? Al deze vragen kunnen u, en uw naasten, de komende weken tot wanhoop drijven. Daarom volgt hier een tip. Als u de vragen even zat bent of u wilt snel door met uw dagelijkse bezigheden, stel dan de volgende vraag: Hoe denkt u dat allemaal te gaan betalen, meneer/mevrouw de politicus?

Aanvang 19.30 uur

hele andere onderwerpen gaat dan landelijke politiek en er ook lokale partijen meedoen, hebben we een stemwijzer laten maken. Dit maakt het voor u een stuk makkelijk om uit te zoeken bij welke partij uw mening het beste aansluit. Benieuwd waar u op uitkomt? Vul dan de Vlissingse stemwijzer in! De stemwijzer is ook beschikbaar als app voor zowel Android als IOS.

Automatische incasso Maakt u nog geen gebruik van automatische incasso maar wilt u dat wel, dan kunt u de gemeente machtigen. Het aanvragen van automatische incasso is mogelijk door het invullen van het reactieformulier dat bij de gemeentelijke aanslag is gevoegd. Voordelen van automatische incasso: - u betaalt in tien termijnen - u vergeet nooit te betalen - u krijgt geen herinneringen of aanmaningen met extra kosten

Stadhuis Vlissingen

Voor bruidsparen die graag willen trouwen met zeezicht is er goed nieuws. Vlissingen heeft er namelijk een trouwlocatie bij: strandpaviljoen Piet Hein. Naast Piet Hein hebben we de volgende 13 trouwlocaties in Vlissingen:

-

Strandpaviljoen Kon-Tiki Beach Boka Bizarro Beach Brooklyn Boulevard Cine City De Gevangentoren Amadore Hotel Restaurant Arion Amadore Café Restaurant Vis á Vis Stadhuis Arsenaaltoren Historisch kerkje Ritthem MuZEEum, Lampsinshuis Open Haven kerk Sint Jacobskerk

Alles over trouwen in Vlissingen vindt u op www.vlissingen.nl/trouwen

DEEL FIETSPAD BURGEMEESTER VAN WOELDERENLAAN AFGESLOTEN Het fietspad tussen de rotonde Bachlaan en de rotonde Sloeweg op de Burgemeester van Woelderenlaan (kant Westduin/zuidkant) is afgesloten voor doorgaand fietsverkeer in verband met de verkeersveiligheid. Het is in slechte staat en plaatselijk repareren is niet moge-

lijk. Fietsers kunnen gebruikmaken van het fietspad aan de overkant van de weg. De voorbereidingen voor de reparatie starten dit kwartaal. Voor de zomerperiode worden beide fietspaden, zowel de noordals zuidkant, voorzien van nieuw asfalt.

procedure: B&W maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn vergunning te verlenen: 1. Realiseren hotelsuite in de spits van de Gevangentoren op de locatie Boulevard de Ruijter 1 (13-02-2014) 2. Aanbrengen verlichtingsarmaturen voor de toren van de Sint Jacobskerk op de locatie Oude Markt 2 in Vlissingen (13-02-2014)

singen. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via de afdeling Publiekszaken, cluster vergunningen (telefoon 0118-487 156 of email vergunningen@vlissingen.nl).

Inzage De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 februari 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Vlissingen. U kunt de stukken elke werkdag tijdens openingstijden inzien. Op afspraak kunnen de stukken ook op donderdagavond tussen 17.00 uur en 20.00 uur worden ingezien (Dhr. W. Huige, telefoon 0118487339 of email whe@vlissingen.nl). Tijdens de periode van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen inbrengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 3000, 4380 GV te Vlis-

Wij wijzen u erop dat alleen beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als de indiener ook een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en belanghebbende is. Monumentencommissie De monumentencommissie vergadert eens in de 3 weken op een donderdag. De stukken ter behandeling moeten uiterlijk één week voor de vergadering (woensdagmiddag uiterlijk 17.00 uur) bij bouw- en woningtoezicht ingediend zijn. De data van de volgende vergaderingen van de monumentencommissie zijn 20 februari 2014 en 13 maart 2014. Bekendmaking verkeersbesluit A. Coortelaan burgemeester en wethouders van Vlissingen maken bekend dat zij op 18 februari 2014 het volgende verkeersbesluit hebben genomen. Burgemeester

en

wethouders

hebben

Gemeenteraad Donderdag 27 februari 2014

INFOAVOND GROEN PAPEGAAIENBURG Woensdagavond 26 februari lichten we van 19.30 tot 21.00 uur in de Schaapskooi (Papegaaienburg 1) onze plannen toe over de groenwerkzaamheden in de wijk Papegaaienburg. In maart gaan we onder andere beplantingsvakken aanpakken en bomen vervangen in de wijk. Ook planten we bijna 16.000 nieuwe sierheesters en 53 nieuwe bomen. Bewoners en omwonenden ontvangen een brief over de werkzaamheden. Meer informatie is te vinden op www.vlissingen.nl/snoeien.

DOE MEE MET HET WAK! Zaterdag 24 mei wordt in het centrum van Vlissingen en OostSouburg van 10.00- 17.00 uur het Weekend van de Amateurkunst georganiseerd. Hoe meer activiteiten georganiseerd worden, hoe leuker! Wilt u als amateurkunstenaar meedoen aan het WAK met een optreden, workshop of tentoonstelling? Dat kan! Ook verenigingen zijn erg welkom. Aanmelden kan tot en met dinsdag 1 april via gre@vlissingen.nl of (0118) 48 71 29. Graag ontvangen we uw naam, adres en woonplaats èn gegevens over het soort activiteit dat u wilt organiseren en de tijdsduur.

besloten de Rembrandtlaan, A. Coortelaan, A. Verdoelstraat, H. Berckmanstraat, A. Bosschaartstraat, H. Avercamplaan, A. v/d Vennestraat aan te wijzen als erftoegangsweg en in deze straten een parkeerverbodzone in te stellen. Dit door het verwijderen van de borden begin en einde woonerf (G5 en G6) en het plaatsen van de borden begin en einde parkeerverbodzone (E01zb en E01ze). Het gebied valt binnen een bestaande 30 km/ uur zone, welke reeds wordt bebord op de Rembrandtlaan, Bloemenlaan en de Hercules Segherslaan. Inzage Het besluit met de bijbehorende stukken ligt gedurende de periode waarin bezwaar kan worden gemaakt ter visie in de hal van het stadhuis, Paul Krugerstraat 1 te Vlissingen. Bezwaar Iedere belanghebbende die door het bovengenoemde verkeersbesluit rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (Awb).) na bekendmaking hiervan binnen zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift hiertegen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen, Postbus 3000, 4380 GV Vlissingen. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Awb zijn ondertekend en zijn gedateerd en ten minste uw naam en adres vermelden, een omschrijving van dit besluit en de gronden van het bezwaar. Lees verder op de volgende pagina


VERVOLG BEKENDMAKINGEN Voorlopige voorziening Vereisen uw belangen met spoed tijdelijke maatregelen? Dan kunt u, nadat u bezwaar hebt gemaakt, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Het verzoek richt u aan: Voorzieningenrechter, Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven; dit recht bedraagt € 165,-- voor natuurlijke personen (individuele personen) en € 310,-- voor niet-natuurlijke personen (zoals verenigingen) Vertrokken naar onbekende bestemming Uit onderzoek van de afdeling Publiekszaken is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de basisregistratie personen staan ingeschreven. Het college heeft besloten de bijhouding van de persoonlijsten van deze personen op te schorten. Dit betekent dat zij daardoor formeel niet meer op dat adres staan ingeschreven. Hercules Segherslaan 98 T. Zhu, geb. 09-09-1990

Hercules Segherslaan 114 P.C. Poncet, geb. 24-11-1991

Hercules Segherslaan 182 X. Lin, geb. 19-11-1989

van Vlissingen (Govan Mbekizaal) de volgende openbare zaken:

bereikbaar op telefoonnummer 0118487168.

Hercules Segherslaan 128 S. Sung, geb. 15-12-1990

Hercules Segherslaan 194 P.A. Perrenot, geb. 04-08-1992

Hercules Segherslaan 130 J. Azikovs, geb. 10-12-1991

Hercules Segherslaan 198 J.M. Da Cunha Pinheiro Naves Gomes, geb. 06-02-1991

20.15 uur: bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen van 18 november 2013 tot definitieve handhaving afwijzing schoolvervoer naar OPDC Griffioen, schooljaar 2013-2014.

Vaststelling beleidsregel ontheffingen afdeling 8A Algemene Plaatselijke Verordening Vlissingen 2014 (APV) De burgemeester maakt bekend dat zij de “Beleidsregel ontheffingen afdeling 8A APV Vlissingen 2014” heeft vastgesteld. Deze beleidsregel geeft kaders aan de burgemeester ten aanzien van het beoordelen van verzoeken om ontheffingen. Het gaat hier om ontheffingen van de verbodsbepalingen in afdeling 8A APV. In de beleidsregel is omschreven wanneer, en zo ja onder welke voorwaarden er ontheffingen verleend zouden kunnen worden. De beleidsregel treedt, conform afdeling 3.6 van de algemene wet bestuursrecht, de dag na publicatie in werking.

Hercules Segherslaan 136 C. Shen, geb. 12-01-1991

Hercules Segherslaan 202 C.N. Ghebosu, geb. 05-12-1992

Hercules Segherslaan 142 F.P. Giesler, geb. 02-11-1988 Hercules Segherslaan 154 F.W. Bullesbach, geb. 18-08-1989 Hercules Segherslaan 162 E.P.P.D. Biendine, geb. 08-08-1992 Hercules Segherslaan 170 J. Bichowski, geb. 31-07-1988 Hercules Segherslaan 176 F. Hunnekes, geb. 30-10-1986 Hercules Segherslaan 180 L. Zhang, geb. 21-01-1990 Hercules Segherslaan 182 A. Heide, geb. 12-01-1986

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken bij het College. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken en vangt aan 1 dag na de datum van deze publicatie. Het ondertekende bezwaarschrift moet bevatten de naam en het adres van de indiener, de datum en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt. Ook moet de bezwaarmaker gemotiveerd aangeven waarom hij of zij het niet eens is met het besluit. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouder van Vlissingen Postbus 3000, 4380 GV. Commissie bezwaarschriften De commissie bezwaarschriften behandelt op 24 februari 2014 in het stadhuis

KORTE BERICHTEN Collecte Dorcas: Van 24 februari-1 maart houdt Dorcas huisaan-huis-collectes in Arnemuiden, Serooskerke en Westkapelle. Dorcas werkgroep Walcheren zamelt dit jaar fondsen in voor een tweetal projecten in Wikivuvwa, Kenia en Bole, Ethiopië. Info robaugu@zeelandnet.nl. MIDDELBURG Hulpverlening kinderen van Rio: Vijf zeeuwse dames gaan naar Rio de Janeiro om er mee te werken aan het opzetten van een vakschool. De voorlichtingavond is op vrijdag 28 februari (19.30 tot 21.00 uur) in de Middelburcht, Henri Dunantlaan in Middelburg. Het team voor Rio de Janeiro stelt zich voor. Tussen 17 en 22 februari is er een collecte voor dit project. Hersenstichtingcollecte: De Hersenstichting bedankt gevers en vrijwilligers. Van 27 januari t/m 1 februari vond in Middelburg de Hersenstichtingcollecte plaats. Er zijn veel collectanten op pad gegaan om voor al die mensen met een hersenaandoening geld in te zamelen. Deze enthousiaste inzet heeft € 3472,38 opgeleverd. Heeft u de collectant gemist? Uw gift is altijd welkom op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 tnv Hersenstichting, Den Haag. www.hersenstichting.nl Concert: Op zondag 23 februari presenteert het trio van Sjaak Lammers zich met een concert in de Doopgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Sjaak Lammers, piano, Matthijs van der Feen, slagwerk en Christian Ibarra, bas spelen dan werk van het Zweedse jazz trio E.S.T. aangevuld met eigen composities. Aanvang 15.00 uur. Toegang gratis. Aan het eind van het concert is er een collecte. Lezing: Geriatrie & Fysiotherapie/ontwikkeling van de hersenen, donderdagavond 20 februari van 20.00-22.00u in praktijkcentrum Het Gemeentehuis, Noordweg 495 te Middelburg. Aanmelden via info@praktijkcentrumhetgemeentehuis.nl Sprekers: Rob Oostinga, fysiotherapeut in de geriatrie: wat is er (nog) mogelijk? Kees Koole, osteopaat: ontwikkeling van de hersenen en de gevolgen voor de ouder wordende mens. Puur Zeeland: Zaterdag 17 mei, 10.00-16.00u Arnesteinweg 37 en 38, vindt de eerste editie van het evenement Puur Zeeland plaats. Deze dag staat geheel in het teken van bedrijven die zich bezighouden met ambacht, pure materialen, handgemaakte artikelen of echte Zeeuwse streekproducten. Aanmelden kan t/m 4 april. Alle informatie, deelnamevoorwaarden en inschrijfformulier zijn te vinden op: www.denood90jaar.com Rommelmarkt: TTC Middelburg houdt zaterdag 1 maart haar traditionele grote rommelmarkt van 9.00 tot 14.00 uur in de Zandkuil, Aanloop 4 (voorheen Breeweg 94f ) te Middelburg bij de ingang van sportpark De Sprong. Wilt u nog spulletjes kwijt, dan kunt u deze op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 februari tussen 19.00 en 21.30 uur afgeven in de Zandkuil. Ook vrijdagmiddag 28 februari kunt u daarvoor vanaf 10.00 uur terecht. Bomen die binden: Op 22 februari neemt een ervaren IVN gids een ieder mee op een wandeling langs de mooie bomen in de binnenstad van Middelburg op plaatsen waar men niet dagelijks loopt. Gids vertelt een ieder over de bomen die men op de wandeling tegenkomt. Vertrek is om 13.30 uur vanaf de Markt vóór de Drukkerij en duurt ongeveer 1.5-2 uur. Gratis voor leden en kinderen tot 6 jaar. Aanmelden is niet nodig. http://ivn.nl/afdeling/ walcheren Zangavond: Zaterdag 22 februari houdt een groep Bijbelschool studenten een zangavond in de Ontmoetingskerk. De zangavond is een actie om de missiereis te bekostigen die de studenten gaan maken. De liederen die gezongen worden zullen een combinatie zijn van opwekkingsliederen, psalmen en bekende Engelstalige liederen in Ontmoetingskerk, Oosterscheldestraat 1. Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Talent: Tot en met zaterdag 22 februari is Talent geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De opbrengst gaat naar ons project in Togo waar de Zeeuwse Ellen de Pagter werkzaam is.

We helpen o.a. met mikrokredieten en medicijnen. Heeft u nog voorjaars/zomerkleding die schoon en heel is en die u niet meer draagt, u kunt het bij ons inleveren. Info: www.vrouweninzeelandhelpen.nl Repair Café: Repair Café Middelburg houdt op zaterdag 22 februari opnieuw een Repair Café. Bezoekers kunnen hier terecht om hun kapotte spullen te laten repareren, zoals kleding, elektrische apparaten en fietsen. Het Repair Café duurt van 10.00 tot 15.00 uur en is te vinden in jongerencentrum The Basement, Goudend 2. Toegang gratis. Rommelmarkt: Zaterdag 19 april wordt in de hal en op het terrein van Club Jeu de Boules Middelburg weer een grote rommelmarkt gehouden. Adres: kruispunt Koudekerkseweg/Laan der Verenigde Naties. Wil je zelf spullen verkopen dan kan dat ook: in de hal zijn 33 plaatsen (bijna volgeboekt) en op het buitenterrein nog eens 70. Aanmelden of verdere info via rommelmarktcjbm@ zeelandnet.nl. Songs from the Heart: Een avond vol mooie liedjes rondom een speciaal thema. Ditmaal is er een eerbetoon aan Dave van Ronk (de inspiratiebron voor de nieuwe Coen Brothers film “Inside Llewyn Davis” en de man die in begin jaren zestig in New York Bob Dylan op sleeptouw nam). Hij is het meest bekend als pionier van de akoestische blues, maar hij had ook Britse ballads, folk songs, New Orleans Jazz en swing op het repertoire. De Spot Middelburg, aanvang 20.30 uur. Toegang is gratis. GRIJPSKERKE Concert ‘Water en Vuur’ : Vrijdag 21 februari Concert ‘Water en Vuur’ door Maaike van der Heijdt, fluit en Rien Balkenende, piano. Op het programma staan onder andere de fluitsonate van Carl Reinecke en de Prokofjev Fluitsonate. Aanvang: 20.00 uur. Reserveren: 0118-625284. ARNEMUIDEN Concert: Vrijdag 21 februari The Martin Mans Formation o.l.v. Martin Mans in Gereformeerde kerk te Arnemuiden om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.15 uur. The Martin Mans Formation is een groep van 20 mannen en staan onder leiding van de bevlogen dirigent Martin Mans, begeleid door Flip Markwat vleugel en Elsemieke Bolle dwarsfluit. Opbrengst van deze avond bestemd is voor een project van Terre des Hommes ‘Een betere toekomst voor kinderarbeiders in Dhaka in Bangladesh’. info: www.musica-terre.nl OOSTKAPELLE Dorpraadsvergadering uitgesteld: De Dorpsraadvergadering van Oostkapelle op 26 februari in de Halve Maan valt samen met het Politiek Café in verband met de verkiezingen. Het bestuur wil graag aldaar het belang van Oostkapelle onder de aandacht brengen en heeft daarom de dorpraadsvergadering laten vervallen. Terra Maris: Zondag 23 februari van 13.30 tot 15.30 uur Strandjutten met een inleiding bij het zee-aquarium, voor alle leeftijden. Aanmelden is noodzakelijk: www.terramaris.nl/activiteitenagenda of 0118-582620. Tot en met zondag 6 april is de tentoonstelling ‘Rovers van de Lage Landen’ nog te zien. Woensdag 26 februari is er voor kinderen vanaf 6 jaar tussen 13.30 en 15.30 uur activiteit braakballen peuteren. Aanmelden is niet nodig. Vrijdag 21 en 28 februari Een kijkje achter de schermen van het zee-aquarium van 13.00 tot 13.30 uur. Deelname: melden bij balie vanmuseum. WESTKAPELLE Lezing: De schrijvers Hans Sakkers en Marc Machielse schreven samen het boek ‘Artillerieduell der Fernkampfgeschütze am Pas de Calais 1940-1944’ over de strijd om de heerschappij op de vaarroute door Pas de Calais. Op 22 februari, om 14.00 uur, houdt Hans Sakkers een lezing over ‘Pas de Calais’ in het Polderhuis van Westkapelle (Zuidstraat 154-156). PAGINA 8

20.45 uur: bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen van 31 december 2013 tot afwijzing van een gehandicaptenparkeerkaart. 21.15 uur: bezwaarschrift ingediend tegen de brief van het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen van 2 december 2013 tot het niet inwilligen van het verzoek tot uitbetaling in het kader van de Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen. De stukken van deze hoorzitting liggen van 17 februari 2014 tot 21 februari 2014 ter inzage in het stadhuis. Belangstellenden kunnen deze hoorzitting bijwonen. Het is mogelijk dat de commissie ter zitting alsnog besluit tot voortzetting van de zitting achter gesloten deuren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Bouziani-Akdim, secretaris,

Inzage De Beleidsregel ontheffingen afdeling 8A APV Vlissingen 2014 ligt ter inzage in het stadhuis, Paul Krugerstraat 1. Vlissingen, 19 februari 2014 B&W Vlissingen Postbus 3000 4380 GV VLissingen

Programma KV ONDO MIDDELBURG - Er was maar een zeer beperkt programma afgelopen weekend. Dit geldt ook voor komend weekeinde. Dit alles vanwege vakanties in de rest van het land. Toch waren er positieve uitslagen zaterdag: De C2 verpulverde BKC C1 met 23-1. E2 versloeg Tjoba E2 met 2-1. Echter de meeste aandacht ging uit naar de B2. Zij ontmoette stadsgenoot Swift B1. Dat de punten in Middelburg zouden blijven was duidelijk, echter het was de B2 die er met de winst vandoor ging en daardoor de koppositie overnam. Ook de B3 won en is nu leider in de tussenstand. De A3 speelde

gelijk tegen Swift A2. Seniorenploegen verloren beiden, het 4e van kampioen Fortis maar kan terug kijken op een goede wedstrijd. Het jeugdige 5e speelde aangepast vanwege diverse redenen en kon het niet bolwerken uit bij TOP 6. Programma in de Sprong Zaterdag 22 februari 13.00 ONDO C1-PKC C3 13.30 Swift 5-ONDO 4 14.00 ONDO E1-Fortis E2 14.40 ONDO B3-Zaamslag B1 15.40 ONDO C3-Atlas C1 16.40 ONDO A3-KVK A2 17.50 ONDO 5 -Seolto 4

MZVC niet gespeeld MIDDELBURG - MZVC 1 speelde thuis tegen VVC ’68 1 op 15 februari. De wedstrijd werd vlak voor tijd afgekeurd door de scheidsrechter. Hij vond een aantal plekken te gevaarlijk voor spelers en de assistent scheidsrechter. Op dat moment was er geen mogelijkheid meer om naar een ander veld uit te wijken.

MZVC 3-Oostkapelle 4 15.00u MZVC E2-Kloetinge E5 09.00u MZVC F1-Kloetinge F7 10.15u Duiveland 1-MZVC 1 15.00u Kapelle 4-MZVC 2 14.30u SJO Westhoek A1-MZVC A1 12.45u Bruse Boys B1-MZVC B1 12.00u Zeelandia M D5-MZVC D1 09.30u Wemeldinge E2-MZVC E1 11.30u

Programma zaterdag 22 februari

Info: www.mzvc.eu

Belangrijke zege voor het Noormannen vlaggenschip WESTKAPELLE - Na twee afgelastingen, kwam Noormannen 1 uit in de te spelen wedstrijd in en tegen Heinkenszand.De thuiswedstrijd in Westkapelle werd afgesloten met een remise: 2-2. De 1e helft werd afgesloten met een 0-0 stand, in een wedstrijd die onder slechte weersomstandigheden werd afgewerkt. De 2e helft verliep voorspoedig voor Noormannen, toen wederom Erwin Pouwelse het net wist te vinden. Heinkenszand kwam nog op gelijke hoogte, doch de wedstrijd werd beslist door aanvoerder Mark Minderhoud, die 2 minuten voor het eindsignaal, met een rake kopbal voor de eindoverwinning zorgde. Zeer belangrijke zege in dit stadium van de competitie. Bij de Jeugd werden álle 3 de thuiswedstrijden afgewerkt, doch de 5 uitwedstrijden werden afgelast. Uitslagen senioren Zeelandia M’burg 2-Noormannen 2 6-2 VCK 4-Noormannen 3 3-4 Noormannen 4-Apollo’69 4 5-0 Noormannen DA1-Nieuwland DA1 0-10 Programma zaterdag 22 februari 14.30 Noormannen 1-MZC’11 1

12.15 Noormannen 2-Spui 2 12.30 Noormannen 3-Veere 3 14.30 ‘s-H-Arendskerke 4-Noormannen 4 12.30 Serooskerke DA1-Noormannen DA1 Pupil van de week Pupil van de week wordt de 5-jarige Finn Minderhoud. Finn komt uit in de mini’s van de Jeugdafdeling van v.v. De Noormannen. De ouders van Finn waren op sportgebied actief. Vader Jackie kwam óók jarenlang uit in het 1e Noormannenteam en moeder Sabine was jarenlang actief in het 1e van korfbalvereniging De Stormvogels. Uitslagen jeugd Noormannen C1-Walcheren C2 7-0 Noormannen D1-RCS D4 5-5 Noormannen E2-Walcheren E6 2-8 Programma zaterdag 22 februari 14.30 Hontenisse A1-Noormannen A1 C1 nog niet bekend 10.00 SJO De Westhoek C3-Noormannen C2G 10.15 Oostkapelle D1G-Noormannen D1 09.30 Noormannen E1-Serooskerke E1 08.45 Kloetinge E7-Noormannen E2 09.30 Noormannen F1-Domburg F1 09.30 Noormannen M1-Nieuwland M1 Info: www.noormannen.nl


WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n IES / i t s i l a i c Spe UCT ING

T TR ONS LBEPLA C L A E STA EN GEV DAK

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN

NIEUW! Kinderyoghurt met dragees 270 g

‡QLHXZERXZDJUDULVFKHORRGVHQ EHGULMIVSDQGHQYROOHGLJLQHLJHQEHKHHU ‡SUR¿HOSODWHQGDNSDQSODWHQHQSRWGHNVHOSUR¿HOHQXLWHLJHQSURGXFWLH ‡JHwVROHHUGHVDQGZLFKSDQHOHQWEYGDN JHYHO ‡]HWWHULMWRWPPRDRQGHUKRXGVYULMHERHLGHOHQ ‡WUDQVSRUWHQNUDDQZHUN ‡DOXPLQLXPJHWURNNHQJRWHQXLWVWXN Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

Corbières 1l

2-PAK

0.99

www.vaillant.nl

Waarom Vaillant?

Totaalinstallateur

Voor de zuinigste hr-ketel.

3.19

Pizza mini-baguettes

599, Nu 1s.ief BTW sing

gerrit de jonge techniek goes

inclu ief plaat s inclu

750 g

Scheergel of -schuim

Telefoon: 0113 - 21 54 60 infogoes@gerritdejonge.nl www.gerritdejonge.nl

0.25-0.30 l

1.99

SEP 2013

U kunt met de ecoTEC plus tot wel â‚Ź 750,- besparen gedurende de levensduur van deze hr-ketel. De redenen: een zuinige A-label pomp en het laagste stand-by verbruik dankzij slimme elektronica. Hoeveel warm water u ook wenst, de ecoTEC plus heeft een passend antwoord. Uw ecoTEC plus werkt nog efďŹ ciĂŤnter in combinatie met de zeer eenvoudig te bedienen calorMATIC thermostaat. Verkrijgbaar in wit en zwart.

Nu compleet geĂŻnstalleerd, de Vaillant ecoTEC plus CW 4 met een GRATIS calorMATIC 350 klokthermostaat en 5 jaar garantie. Verwarming

Koeling

Diverse soorten.

Duurzame energie

Onderdeel van Timmer- en afwerkingsbedrijf Meulmeester

Schuifwandsystemen Inloopkasten Garderobekasten Boekenkasten Uittrekkasten Computermeubelen Massief hout of decor

Bloemenzaaiset

* Vraag ons naar de voorwaarden

J&B KASTEN s s s s s s s

Vanaf zaterdag 22-02-2014

1.45

op Showroom eopend! afspraak g

Haardroger - luchtsnelheidsinstelling - 3 warmtestanden

12.99

Opstapje

EKKASJE

E MINI-KW

0.99

Glazen Set van 3.

WICHT

LICHTGE

19.99

Dealer van

Uw partner voor: ramen, deuren, kozijnen, Velux DAKRAMEN

RENOVATIE tuinkamers...

Vers & voordelig!

3.99 * Vanaf woensdag 19-02-2014

53% goe dkoper

Peren 1 kg

v an 1.25

0.59

30% Prei

goedkop

er

Per kilo

van 0.99

Sterk in Maatwerk

0.69

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 19-02-2014 t/m dinsdag 25-02-2014. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

-OLENWEGs"%!RNEMUIDEN TELsJENBKASTEN KLIKSAFENL

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Ook adverteren op deze pagina? Neem contact op met Lennert Steketee Telefoon 0118 617661

FÂ›Â—Â›Ă™ÂƒĂŁÂŽÂ› Ă˛ÂƒĂ„OĂ„Â—Â›Ă™Ă„Â›ĂƒÂ›Ă™Ă?ò›Ù›ÄŽŒŽÄŒ›Ä ÂŽĂ„—›ÂŚÂ›ĂƒÂ›Â›Ă„ã›V››Ù›

FOV Z U I V E L H O E V E A AG T E K E R K E VOOR : - Heerlijke zelfgemaakte boerenkaas - Mager en mals vlees van onze Belgisch Blauwe dieren - Een groot assortiment streekprodukten - Uw geschenk of relatiekado Wij zijn open op: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 8.30 uur-17.30 uur woensdag 8.30 uur-12.00 uur zaterdag 8.00 uur-17.00 uur

Brouwerijweg 9, 4363 NK Aagtekerke, 0118-582247

...mooi lekker laag!

Zo bent u bij ons aan het juiste adres voor: s6OORVERPAKT6,%%3 s3NIJVERSE6,%%37!2%.+!!3 s$AGVERSE:5)6%,02/$5#4%. s"ROOD "ROODJESEN'EBAKVAN"AKKERIJ6ADER s$AGVERSE'2/%.4%.&25)4 Bij MCD doet u gezellig en voordelig al uw dagelijkse boodschappen SUPERMARKT DEKKER Dorpsplein 17 / 4363 AA Aagtekerke ☎ 0118 - 58 14 74 - Fax: 0118 - 58 61 85

Eerste deel avond in teken van toerisme

FOV organiseert politiek cafĂŠ WESTKAPELLE - De Federatie van Ondernemersverenigingen in de gemeente Veere (FOV) organiseert volgende week woensdag een politiek cafĂŠ. De focus ligt op het toerisme.

De enige slotenmaker van Walcheren!

DOOR EUGĂˆNE DE KOK Iedereen is welkom in het Kasteel van Batavia in Westkapelle, maar het politiek cafĂŠ is vooral bedoeld voor ondernemers in de gemeente Veere. De FOV heeft alle politieke partijen gevraagd te komen, inclusief Opaz, de ouderenpartij die voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het eerste deel van de avond staat in het teken van het toerisme. Han Verheijden uit Breda, voormalig eigenaar van een adviesbureau op het gebied van toerisme en in het bezit van een tweede woning in Oostkapelle, houdt een inleiding over de toeristische formule van de toekomst. Aan de hand van zijn betoog gaan de politici vervolgens in gesprek. “We hopen dat zij hun visie delen en dat er een leuke discussie ontstaatâ€?, zegt voorzitter Ko Poppe van de FOV. Vanzelfsprekend is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Na het toeristische deel komen ook onderwerpen als regelgeving en lokale lasten aan de orde. Eric Rotte leidt het politiek cafĂŠ in goede banen. De FOV organiseert het politiek cafĂŠ in samenwerking met de Recron, de Vekabo en Koninklijke Horeca Nederland. Belangstellenden zijn volgende week woensdag vanaf 19.30 uur welkom in het Kasteel van Batavia in Westkapelle. De avond duurt tot ongeveer 22.30 uur.

Een woninginbraak kan voorkomen worden!

HOE?

Hubo Westkapelle ;VJETUSBBUt westkapelle@hubo.nl XXXIVCPXFTULBQFMMFOM

8ZDGUHVYRRU 1LHXZERXZ 9HUERXZ

B

5HQRYDWLH

J

7LPPHUZHUNHQ

;hnp[^]kbc_ E'Ch[l^

0ROHQZHJMH $-$DJWHNHUNH

0HWVHOZHUNHQ

7HOHIRRQ

7HJHOZHUNHQ

0RELHO

2QGHUKRXG

(PDLOORXZMREVH#KHWQHWQO

=XLGZHJ‡6*$DJWHNHUNH‡7HOHIRRQ  (PDLOYHUNRRS#DXWREHGULMIGHNNHUQO‡,QWHUQHWZZZDXWREHGULMIGHNNHUQO

Uw partner in zakelijke dienstverlening

Creatief in advies Flexibel in dienstverlening Actief in samenwerking

Rijkse & & Zwemer Zwemeraccountants accountants Torenstraat Torenstraat 15 15 || 4353 4353AA AASerooskerke Serooskerke Postbus 4353ZG ZGSerooskerke Serooskerke Postbus 66 || 4353 Goes Middelburg T| (0118) 678900 T| (0113) 242628 info@aar.nl

Serooskerke T| (0118) 592610

Vlissingen Zierikzee Terneuzen T| (0115) 683449 T| (0118) 419192 T| (0111) 420344 www.aar.nl


Ook adverteren op deze pagina? Neem contact op met Lennert Steketee Telefoon 0118 617661

FÂ›Â—Â›Ă™ÂƒĂŁÂŽÂ› Ă˛ÂƒĂ„OĂ„Â—Â›Ă™Ă„Â›ĂƒÂ›Ă™Ă?ò›Ù›ÄŽŒŽÄŒ›Ä ÂŽĂ„—›ÂŚÂ›ĂƒÂ›Â›Ă„ã›V››Ù›

FOV CHINEES/INDISCH RESTAURANT

Erkend Installatiebedrijf

Meulmeester sanitair, centrale verwarming, gas, water, dakbedekking, loodgieters- en zinkwerk, houtgestookte cv-ketels en zonnecollectoren Jan Vaderstraat 7, 4365 BH Meliskerke Telefoon 0118 - 56 13 98 Fax 0118 - 56 62 14 info@installatiebedrijfmeulmeester.nl www.installatiebedrijfmeulmeester.nl

CHINEES RESTAURANT Dorpsstraat 1, 4356 AH Oostkapelle, Tel. 0118-582258

www.restaurantparadijs.com

Zuidweg 11 4363 SG Aagtekerke info@louwsconstructie.nl www.louwsconstructie.nl 0118-582928

ELKE MAAND EEN AFWISSELEND MAAND MENU voor 2 a 3 personen, voor maar

â‚Ź 20,- !!!

Elk maand menu bestaat uit: 2 verschillende voorgerechten, 3 verschillende hoofdgerechten en de keuze uit bami, nasi of witte rijst Laat U elke maand verrassen door onze keuken

kadoterie GURJLVWHUÄšVOÄšWHUÄš

Openingstijden: Ma t/m Do: 16.30-21.00u Vr, Za en Zo: 16.30-21.30u Het is ook mogelijk om uw maaltijden thuis te laten bezorgen.

‘t Ouwe Durpsuus

Melse Maljaars B.V. Prelaatweg 60, 4363 NJ Aagtekerke tel.: 0118-58 15 13, mob.: 06-20 07 80 60 www.melse-maljaars.nl

'RUSVSOHLQ Aagtekerke WHO

Feest

in stijl!

sterk in schuifkasten op maat!

Bruiloft ‡ Receptie ‡ Diner ‡ Hotel Ruime, gratis parkeergelegenheid

Paardenvoer en hobbyvoeders

Metselen Voegen Stukadoren Tegelwerken Sierpleister

Prelaatweg 30 4363 NH Aagtekerke

De Zompe 35 4353 RT Serooskerke

tel. (0118) 58 35 39 mob. 06 – 20 13 09 88

www. joossemab.nl info@joossemab.nl

Honden- en kattenvoer

Uitgebreid assortiment Accessoires Vlissingsestraat 38-40, Vlissingsestraat 38-40, Koudekerke Koudekerke (0118)553003 553003 (0118) info@huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl www.huysterschelde.nl www.huysterschelde.nl

Vis & Jopie Weide afrastering Kunstmeststoffen Molenweg 2 4353 BE Serooskerke Tel. 0118-591238 www.meulenberg-diervoeder.nl

SINDS 2001 ACTIEF IN HET VERHUREN VAN VAKANTIEVERBLIJFEN AAN DE ZEEUWSE KUST 

Ook verhuren via Sea & Sun Holiday? Domburgseweg 87a , Oostkapelle 

info@seasunholiday.com www.SeaSunHoliday.com,T:0118-584453

FYSIOTHERAPIE Els Baas, Ben Neve, Anne Meeuwsen en Frank Smit en FITNESS Willy de Nooijer, Lianne de Nooijer, Eli de Bruin en Mirjam van Belzen

Ook voor sportfysiotherapie, manuele therapie, dry needling, spinning, striding en sportmassage kunt u bij ons terecht. Noordweg 125 - 4353 AV Serooskerke T.: 0118 591334 - www.fysioďŹ tnessdedriehoek.nl

(verse vis specialiteiten) 7 dagen per week! Duinweg 115a 4356 AG Oostkapelle 06-21310160

Agrarisch handelsbedrijf P.Cevaal Middelburgseweg 18 4364 TC Grijpskerke 0653178202 x ƚƾĹ?ĹśĹ?ÄžĆŒÄžÄžÄšĆ?Ä?ŚĂƉ x Ĺ?ĆŒĹ˝ÄžĹśĆšÄžÇŒÄ‚ÄšÄžĹś x Ć‰Ĺ˝Ĺ˝ĆšÄ‚Ä‚ĆŒÄšÄ‚Ć‰Ć‰ÄžĹŻÄžĹś x Ç ÄžĆŒĹŹĆ?Ä?ŚŽĞŜĞŜ x Ç ÄžĹ?ÄšÄžÄ‚Ä¨ĆŒÄ‚Ć?ĆšÄžĆŒĹ?ĹśĹ? x WÄ‚Ä‚ĆŒÄšÄžĹśÄ?ĞŜŽĚĹ?Ĺ?ĚŚĞĚĞŜ x >ĂŜĚÄ?Ĺ˝ĆľÇ Ć?ƉĞĞůĹ?ŽĞĚ WŽƚĹ?ĆŒĹ˝ĹśÄšĎ°ĎŹĹŻĆšĆŒÎŚĎŽÍ•ĎŻĎŹ sÄ‚ĹŻĆ?Ć?ĆšĆŒĹ˝Ĺ˝Ĺ?Ć?ĞůĎŽĎ­ĹŹĹ?ÎŚĎ°Í•ĎŽĎŹ >Ĺ˝Ĺ˝Ć‰ĆšĆŒÄžĹŹĹŹÄžĆŒǀĂŜĂĨÎŚϯϾ͕ϏϏ

www.Cevaal.nl


Zaterdag

22

D! N A L E E Z UNIEK IN Mis het niet!

! M O O R W O 1000 M2 SH Let op de bel!

FEBR. 9.30 - 16.00u

€120.-

€147.-

Rolluikenkraam

Terrasscherm nodig? Kom nu!

Screenkraam

“In samenwerking met de fabrikant

“Dat wordt dringen aan de

bieden we prachtige schermen voor

screenkraam.

Bijv. 5x2,5 mtr uitval. Van 1400,nu 900 euro. Incl. motor!”

eenmalige actieprijzen.

“Hier aan de rolluikenkraam koop je topklasse rolluiken

hondertwintig euro!! Ver onder de normale winkelprijs!” al vanaf

Al vanaf 147 euro gaan ze als broodjes over de toonbank!”

Geef jouw prijs een extra klap!

Grabbel uw extra voordeel! “Bij uw aankoop nog een voordeelkaart grabbelen. Extra kassa-verrassing!”

: S E I T C A EXTRA

Bij aankoop van een rolluik GRATIS EEN TIJDKLOK ERBIJ!

We verloten gratis vensterbanken bij kunststof kozijnen. Doe mee!

€199.-

Bij elke 2e rolluik een motor NU VOOR DE HELFT VAN DE NORMALE PRIJS!

TIP: neem altijd de ruwe maten mee van thuis. Dat zorgt voor een scherpe offerte!


EENMALIGE MARKTDAG IN ZONWERING EN KUNSTSTOF KOZIJNEN

G A D L E K A T K E P S E S L E KAP R O O V N E T N A K I R B A F T ME ! N E R E I L U C I T R A P N E D 100

! n e o d n e k a z d e o g e j n Hier ka

50 slagroomtaarten gratis! Voor de eerste 50 kopende klanten

Gratis snacks voor iedereen!

Gratis?

Lekkere trek? Pak maar wat je wil. De snackkraam is open!

Horrenkraam: Gratis horren!

Kunststof voordeur van 3000.-

“Bij deze kraam is het spektakel. We verloten gratis horren, dus zorg dat je erbij bent en... win!

“De fabrikant van kunststof deuren verloot 1 complete voordeur. Bent u de

Profiteer van superscherpe kunststof acties!� winnaar?

• Voor alle actiedag- acties geldt: vraag naar de voorwaarden

Nu gratis isolatie in kunststof kozijnen! Deelnemende fabrikanten en merken:

Welkom op zat. 22 februari KAPELLE (Ind.terrein Smokkelhoek, aan de A58)

  


Kijkje in de keuken bij Delta

Open dagen Zeelandnetstudio’s KAMPERLAND - De open dagen zaterdag en zondag in de Zeelandnetstudio’s in Kamperland zijn druk bezocht. Zo’n 2500 bezoekers keken rond en deden mee aan workshops en demonstraties. “We wilden onze klanten een kijkje in de keuken geven van Delta door ze onze producten en diensten te laten zien”, vertelde Ilse de Mol, adviseur sponsoring bij Delta.

Avond over Zeeuwse Joden NIEUWDORP - In Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp vindt vrijdag (21 februari) vanaf 19.30 uur een bijeenkomst plaats over de Zeeuwse Joden voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de avond wordt de documentaire Met Pesach eten we matzes, gemaakt door de Zeeuwse Rebecca van Wittene, vertoond.

Zij belicht hierin de historie van het Joodse leven in Zeeland, door een aantal Joodse gezinnen in het vooroorlogse Middelburg, Vlissingen en Zierikzee te volgen tot het moment van deportatie naar Amsterdam op 24 maart 1942. Aanmelden voor de bijeenkomst is gewenst. Dat kan door een e-mail te sturen naar: info@bmzeeland.nl

Waterlanders met EMM SEROOSKERKE - Op zaterdag 22 februari geeft muziekvereniging Eendracht Maakt macht uit Serooskerke het jaarlijkse zaalconcert met als de titel “Waterlanders”. Deze avond beloofd met recht een spetterende avond te worden, want de thema van de muziek is “water”. Er zullen optredens zijn van het leerlingenorkest, de leerlingslagwerkgroep, de percussiegroep en de fanfare. Speciale medewerking zal worden verleend door

de Zeeuwse band “The Outback”. Het concert begint om 19.30 uur in de Zandput in Serooskerke. De zaal is vanaf 19.00 uur toegankelijk voor publiek. Door vertrek wegens studie en verhuizingen is EMM op zoek naar nieuwe leden. We kunnen ervaren blazers en slagwerkers gebruiken, maar ook beginners zijn welkom bij onze vereniging. Meld je aan en kom eens sfeer proeven op één onze wekelijkse repetitieavonden. Kijk op onze website voor de verschillende tijden: www.emm-serooskerke.nl. Muziek verrijkt je leven!

‘Plaatjes en praatjes’ in bieb MIDDELBURG - Kunsteducatie Walcheren presenteert vanaf woensdag de expositie ‘Plaatjes en Praatjes’ in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Quintin Vermeulen uit Middelburg en Joost Jiskoot van Delta praten bij de woonkamer over digitale tv.

DOOR TARA DE VRIEND Vooral bij de workshop Social Media was het volgens De Mol steeds druk. “Hij zit iedere keer vol. Daarnaast is het ook druk in het tablet café.” De studio’s waren ingedeeld als een woonhuis. Naomi Soplantila, campagnemanager bij Delta, legde uit dat ze bewust voor deze indeling gekozen hadden. “Omdat bezoekers dan goed per kamer kunnen zien wat onze mogelijkheden zijn. Zo kun je in de woonkamer de nieuwe interactieve HD-ontvanger zien.” In deze kamer zit A. Haring op de bank verschillende producten te bekijken. “Ik vind de open dag goed en overzichtelijk opgezet. Het is leuk om de mogelijkheden per kamer te zien. Helaas was ik te laat om me in te schrijven voor de workshops.” Ideeën

De kamers zagen er realistisch uit. “We hebben de studio’s speciaal voor vrijdag, zaterdag en zondag omgebouwd. Het was veel werk, maar door alle positieve reacties was dat het waard”, aldus Soplantila. Vrijdag was er een netwerkbijeenkomst voor zakelijke klanten. Zij konden ook kennismaken met ‘het huis’ van Delta. In de hal waren twee vrouwen druk met elkaar in gesprek. A. van der Linde uit Goes zei de open dag erg interessant te vinden. “We zijn lekker aan het rondkijken en ideeën aan het opdoen.” Ze is samen met A. Kieboom uit Colijnsplaat naar de open dag gekomen. “De open dagen zijn inderdaad erg leuk”, vulde zij aan. “Het is de eerste keer dat ik ze bezoek, maar ik vind alle nieuwe producten erg interessant.” Op een groot scherm konden bezoekers live de Olympische Spelen volgen, zo hoefde niemand deze te missen. Hier staat

FOTO TARA DE VRIEND

Bram (9) uit Goes. Hij is samen met zijn vader naar de open dag gekomen. Bram laat trots zijn karikatuurtekening zien en vertelt: “Ik hoorde gisteren al van mijn buurjongen dat ik mezelf grappig kon laten tekenen.” Garage In de ‘garage’ was het ook druk, vooral met mannen die de luxe elektrische auto aan het bewonderen waren. Ook kon er een proefrit gemaakt worden met een elektrische auto. Bezoekers maakten kans op prijzen. Zo werd er ieder uur een interactieve tv-ontvanger van Humax en een bespaarpakket voor een van de producten verloot. Daarnaast konden bezoekers kaarten winnen voor Concert at Sea en een Delta Ride for the Roses wielrenshirt. En bezoekers hoefden niet met lege handen naar huis, iedereen kreeg een gratis zak oliebollen.

In deze expositie is het werk te bewonderen van kinderen die de cursus Striptekenen hebben gevolgd en zijn de illustraties te zien die gemaakt zijn door volwassenen in de cursus Illustratief Tekenen. De tentoonstelling is de afsluiting van deze

twee cursussen die dit seizoen gegeven bij Kunsteducatie Walcheren zijn door tekendocente en illustrator Lucy de Graaf. Om 16.30 uur opent Lucy samen met alle kinderen en volwassenen die de cursussen gevolgd hebben de tentoonstelling. Deze is tot 22 maart te bezichtigen in de benedenverdieping bij de aula in de Zeeuwse bibliotheek. Meer informatie: www.kunsteducatiewalcheren.nl.

UNO pakt tweede plaats

Rayonkampioenschap doelschieten

Winnaars Anouk Jacobse, Julia Janse en Rayno van Wezel

Lokale ronde Nationale Voorleeswedstrijd MIDDELBURG - Op woensdagmiddag 12 februari organiseerden de jeugdafdeling van de Zeeuwse Bibliotheek en de Walcherse bibliobussen de lokale ronde Middelburg/Veere van de Nationale Voorleeswedstrijd. De wedstrijd is gewonnen door Anouk Jacobse (Petrus Imensschool, Middelburg), Julia Janse (Regenboogschool, Middelburg) en Rayno van Wezel (De Schutte, Gapinge). Zij mogen door naar de regionale ronde Walcheren die op woensdag 26 februari wordt georganiseerd door de Zeeuwse Bibliotheek, Bibliotheek Vlissingen en de Walcherse bibliobussen. De regi-

onale ronde vindt plaats in de Zeeuwse Bibliotheek. Twee winnaars van de regionale ronde mogen door naar de provinciale finale, die op zaterdag 5 april gehouden zal worden in de Zeeuwse Bibliotheek. De winnaar van de provinciale finale mag Zeeland vertegenwoordigen op woensdag 21 mei bij de landelijke finale in Utrecht. De lokale ronde Middelburg/Veere vond plaats in de aula van de Zeeuwse Bibliotheek. De ronde werd gepresenteerd door mw. Alice Speckmann. De juryleden die de voorlezers beoordeelden zijn: Jack van Aspert, Gerda Witte en Marga Baan.

ATS wint negende race in Hoofdklasse Karten MIDDELBURG - De 9e race van het Zeeuws Indoor Kart Kampioenschap voor teams in de hoofdklasse is afgelopen maandag bij Indoor Karting Middelburg verreden. De race start met een kwalificatie voorafgaand. Deze race werd in normale rijrichting gereden op het 550 meter lange circuit van Indoor Karting Middelburg. De kwalificatie werd door 2 rijders van elk team gereden. Beide rijders reden 1 ronde, waarbij het gemiddelde telde. De snelste kwalificatieronde werd gereden door Patrick Bakker en Werner Idzerda van Klaver 4 waardoor zij vanaf Pole Position mochten starten. Klaver 4 startte erg goed, terwijl de rijders

van ATS en Veersedam Auto op korte afstand volgden. Veersedam Auto kreeg helaas heel snel in de race te maken met een kartdefect. Tezamen met de 10 seconden erestraf leek dit team daarom af te stevenen op een slechte klassering. Toch lukte het dit team om vanuit een laatste positie terug te knokken naar een 3e positie in deze wedstrijd. Tot 2 keer toe reden zij de snelste raceronde en haalden veel teams zorgvuldig in. Snap On Racing, leider in het algemeen klassement, kreeg niet alleen de langste erestraf maar werd ook nog eens bestraft met een Stop & Go Penalty van 45 seconden. Zij werden hierdoor 7e. De teams die plaats 1 en 2 wisten te behalen waren ATS (plaats 1) en Klaver 4

(plaats 2). Zij reden de race bekeken uit en waren eigenlijk continu 1 van de snelsten op de baan. Deze 2 teams eindigden dan ook beiden in dezelfde raceronde. De snelste race ronde werd gereden door Ruben Boutens, met een tijd van 42.740 seconden. Uitslag race 9 ZIKK-hoofdklasse: 1. ATS 163 ronden; 2. Klaver 4 163; 3. Veersedam Auto 162; 4. KCR 162; 5. Loonbedrijf de Looff 162; 6. ATS 2 162; 7. Snap On Racing 162; 8. RITEL RACING 162. Stand: 1. Snap On Racing 180 punten; 2. ATS Racing 155; 3. Klaver 4 143; 4. Veersedam Auto 141; 5. ATS 2 107; 6. Loonbedrijf de Looff 103; 7. KCR 97; 8. RITEL RACING 97. PAGINA 14

Het team van UNO v.l.n.r. Jankees Slabbekoorn, Lau Rentmeester en Frank Rentmeester.

OVEZANDE - Recurve-team UNO Ovezande pakt de 2e plaats tijdens de Rayonkampioenschap teams Aklasse. In de voorronden bereikte UNO met 1555

punten de vierde plaats. In de halve finale versloegen zij De Romijnen uit Rotterdam met 212 tegen 204 pnt. In de finale moesten zij de meerder erkennen tegen st.Sebastiaan uit Prinsenbeek met 202 tegen 206 punten.


Sleutelbloem (Primula acaulis)

Geldig t/m 26 februari 2014. hoogte

Inhoud 40 liter!

Diverse kleuren, 13 cm potmaat 10,5 cm.

Per stuk 1.29

0.

79

Hydrangea Diverse kleuren, 40 cm potmaat 14 cm.

4.99

Terracotta bloempot, ongeverfd. Per stuk vanaf 0.49

halfschaduw

prijsplukker

het is weer tijd voor

kleur 0QOP<MI

I,MKL8IE QIX OSVXMRK :ERXIZSVIR VIWIVZIVIRMW RSSH^EOIPMNO

14.95

Bosviooltjes in mand

Inhoud 40 liter.

Diverse kleuren, 20 cm, Ø 25 cm.

Per zak 3.99

prijsplukker Compleet 6.99

4.

Intratuin potgrond universeel

99

2+1 gratis

Intratuin Koudekerke Galgeweg 5, 0118-551623. Donderdag en vrijdag koopavond Kijk voor onze actuele folder op www.intratuin.nl/folder

Nu 6 maanden ijskoude korting op Alles-in-1 Thuis 58.-

48./mnd*

AD 16215/02-14

kpn.com | kpn winkel | 0800 0776

*Deze aanbieding geldt voor Alles-in-1 Thuis Standaard. Na 6 maanden betaal je € 58,- /mnd. Kijk voor de beschikbaarheid en voorwaarden op kpn.com

Advertorial

‘We zijn nu voordeliger uit, maar kregen veel meer mogelijkheden!’ KPN investeert flink in het netwerk. Dit maakt internet sneller en Interactieve TV mogelijk. Alle reden dus om nu over te stappen naar KPN. Zoals de familie Brouwer naar tevredenheid deed. ‘Voorheen hadden we alles van de kabel-

Met de app Interactieve TV Online kun je

aanbieder. Daarbij hoorde ook dat we ’s

ook op je smartphone, tablet of laptop tv-

avonds na achten en in het weekend gratis

kijken. Die heeft mijn man nog niet

konden bellen naar vaste lijnen. We dach-

gedownload, maar dat gaan we zeker

ten zo te kunnen besparen op onze

doen. Dan kunnen mijn kleinkinderen bij

belkosten, want we bellen veel met onze

ons ook op de laptop tv-kijken. De muziek-

kinderen en kleinkinderen. Maar in de

bibliotheek Spotify die je gratis bij dit

praktijk viel dat tegen, want je belt toch ook

pakket krijgt, gebruik ik al wel veel. Ik heb

op andere tijden en dagen, en ook naar

een kabeltje gekocht waarmee ik mijn

hun mobiele nummers. Dus gingen we bij

smartphone op mijn audio-installatie aan-

KPN kijken. We kozen voor Alles-in-1 Thuis

sluit. Is dat even makkelijk, nu heb ik ineens

en namen daar onbeperkt bellen naar vast

enorm veel muziek tot mijn beschikking.

en mobiel bij. Mijn man sloot alles aan. KPN

Zelfs die nummers die mijn kleinkinderen

geeft installatiegarantie: als je er zelf niet

graag horen! Ik zei al dat we door deze

uitkomt, sturen ze een gratis monteur.

overstap minder zijn gaan betalen, maar

Maar dat was helemaal niet nodig. We zijn

dat voordeel maakt KPN nóg groter. Om-

nu voordeliger uit, maar hebben sneller in-

dat we ook mobiel bellen met KPN, komen

ternet en ook Interactieve TV. Hierbij krijg je

we in aanmerking voor KPN Compleet.

een gratis ontvanger waarmee je live tv

Daarmee krijgen we gratis een verdubbe-

kunt pauzeren, zelfs voetbal! Bovendien

ling van onze bel/sms- en MB-bundel,

kun je verschillende programma’s tegelijk

gratis 40 interactieve tv-zenders en kun-

opnemen. Je hebt ruimte voor zo’n 100 pro-

nen we elkaar gratis bellen, vast en mobiel.

gramma’s en het beeld is prachtig scherp.

Dat maakt alles nóg voordeliger!’


Tekst: Bart van den Acker

Fiat maakt een punt De hele auto-industrie lijkt bezig om auto’s te brengen die voldoen aan de strengere, Nederlandse emissienormen om zo te komen tot scherpere prijzen en een lagere bijtelling voor wie zakelijk rijdt. Dat is natuurlijk niet zo, maar sommige fabrikanten hebben de flexibiliteit om op deze nationale situatie in te spelen. Fiat bijvoorbeeld: de Punto is er nu in zowel een benzine- als een dieselversie met slechts 14% bijtelling. In combinatie met een extra-interessante uitvoering, de ‘Street’, komt de Punto opnieuw in beeld van kritische autokopers, met name wanneer zakelijk wordt gereden. De Punto Street met 100 pk TwinAir Turbo-motor is er al vanaf € 11.995 (netto bijtelling € 59 p.m.) en heeft onder meer standaard airconditioning, lichtmetalen wielen, een achterspoiler en skirts. De Punto 1.3 MultiJet (diesel) is er vanaf € 13.195,-.

Volkswagen is lekker bezig! Grote merken hebben natuurlijk vaker wat te melden. Soms moet ik kiezen, soms meld ik verschillende nieuwtjes tegelijk, zoals nu. Zo heeft Volkswagen de prijzen bekend gemaakt van de Golf Sportsvan. Dat is een belangrijke nieuwkomer, de vervanger van de Golf Plus, die al heel wat jaren meegaat. Deze Sportsvan is ruimer dan een Golf, iets ruimer ook dan die Plus en valt zo in het spreekwoordelijke gat tussen Golf en Touran. De bagageruimte in de Sportsvan bedraagt liefst 500 liter, minimaal, tot zelfs 1.520 liter met ‘alles plat’. De achterbank is 20 cm verschuifbaar. De onderhuidse techniek is bekend uit de Golf. Met ingang van juni zijn er tien uitvoeringen leverbaar. De diesels (alle 1.6 TDI, 81 kW) komen allemaal in aanmerking voor 20% bijtelling voor wie ‘m zowel zakelijk als privé rijdt en dat geldt ook voor de basis-benzineversie. Er zijn in totaal vier uitrustingsniveaus. De prijzen liggen intussen vast en beginnen al bij € 22.690 voor de 1.2 TSI Easyline. Dat is wel de basisversie, maar kaal is die zeker niet, met onder meer al standaard airconditioning, elektrisch bediende ramen, elektrische parkeerrem en een uitgebreide radio. Te zijner tijd kom ik beslist op de Sportsvan terug.

‘The Beast’ goes dutch De nucleaire wereldtop, eind maart in Den Haag, brengt behalve veel publiciteit en overlast ook voor autoliefhebbers iets om naar uit te zien. De Amerikaanse president Barack Obama laat ‘The Beast’ invliegen. Dat is zijn persoonlijke limousine voor officiële gelegenheden en waarschijnlijk de grootste en meest imposante staatsieauto die op dit moment in gebruik is. Het líjkt een Cadillac, maar is dat slechts ten dele. Het Amerikaanse topmerk heeft een flinke historie als het gaat om presidentiële limousines (hoewel er ook wat Lincolns voor het Witte Huis hebben gereden) en dus moest ook Obama’s nieuwe auto vooral een Cadillac-uitstraling hebben. Het onderstel komt echter van een GMC vrachtwagen, maar ach, binnen het GMconcern kan dat wel. Dit verklaart mede de imposante maatvoering van ‘The Beast’, zoals de zwarte limo liefkozend wordt genoemd. Heel veel is er niet over de auto bekend, behalve dat hij volle-

kort nieuws

De Honda Civic Tourer is ook al in ons land gearriveerd en ook daar komen we binnenkort graag uitgebreid op terug. De Tourer heeft een uitzonderlijk grote bagageruimte van minimaal 624 liter. Er is keuze uit een 1,6 liter dieselmotor met 88 kW/120 pk of een 1,8 liter benzinemotor met 103 kW/142 pk. Hij is leverbaar vanaf € 22.990.

dig bullet-proof beveiligd is. De ruimte waar Obama zit, kan hermetisch van de buitenwereld worden afgesloten. Er is een volledig ingericht mobiel kantoor aanwezig, inclusief een telefoon die werkt via geheime militaire satellietverbindingen. Als de president het gejuich van het publiek wil horen, schakelt hij de daarvoor bestemde microfoons en speakers in. Er is een inwendig luchtverversingssysteem en een brandblusinstallatie, de banden kunnen wel lek, maar ook dan kan er normaal op worden doorgereden, er kan zelfs traangas naar belagers worden gespoten en, heel leuk, in het donker worden de vlaggenstandaards van onderaf verlicht. Nu is het natuurlijk de uitdaging voor ‘autospotters’ wie er een mooie foto van ‘The Beast’ in Nederlands landschap kan maken, zonder direct te worden opgepakt voor vermeende terroristische activiteiten.

De nieuwe Nissan Qashqai stond al op de Autosalon in Brussel en nu is hij ook in Nederland. De nieuweling is echt compleet nieuw en zet nieuwe maatstaven voor deze klasse ‘cross-overs’. De Qashqai is ruimer dan zijn gelijknamige voorganger, die trouwens enorm succesvol was, maar ook zuiniger door het gebruik van kleine turbomotoren. De prijslijst start bij € 23.150 voor de DIGT Visia (benzine), dieselen kan vanaf € 26.150 met de dCi 110 Visia. Binnenkort komen we uitgebreid op de nieuwe Qashqai terug!

Met de elektrische uitvoering van de vijfdeurs up!, de e-up!, haalt Volkswagen ook iets bijzonders uit. We kenden al het ‘Volkswagen abonnement’ en dat wordt voor deze versie extra opgetuigd. Voor slechts € 495,- per maand krijg je de beschikking over de e-up!, inclusief verzekering, onderhoud, een eigen oplaadpunt en gegarandeerd groene stroom (Eneco Hollandse Wind) voor 10.000 kilometer per jaar. Interessant is ook de Easy Sharing app voor de smartphone, waarmee je ook gebruik kunt maken van de oplaadpunten van andere e-up!-rijders. Dat is een voorlopig unieke manier om elektrisch en volledig uitstootvrij rijden voor een veel bredere groep automobilisten interessant te maken. Wie ‘m per se toch zelf wil kopen, dient € 25.520 op tafel te leggen. Het is opmerkelijk dat Volkswagen nu al aangeeft dat er een facelift komt op de Polo. Op zich is dat geen schokkend nieuws, maar de nieuwe versie komt pas eind van het jaar beschikbaar. Wat is de zin ervan om dat nu al te melden? Uiterlijk blijft de Polo ongewijzigd, of het moeten de optionele LED-koplampen zijn. De 1,0 liter driecilinder-benzinemotoren uit de up! komen ook in de Polo en er komt een vernieuwde 1,4 liter TDI-diesel met 66 kW/90 pk. Die is zuiniger dan de voormalige BlueMotion en dat betekent weer 14% bijtelling voor zakelijke rijders. Interessant is ook de komst, in deze compacte klasse, van hulpsystemen als een systeem dat automatisch remt voor obstakels in stadsverkeer of de bestuurder waarschuwt tegen vermoeidheid (ja, dat merkt de auto!). nieuwe infotainment-systemen in het eveneens nieuwe dashboard maken de Polo àf. Prijzen en uitvoeringen zijn nog niet bekend.

In Bergen (N.H.) bestaat sinds 2003 een klein particulier automuseum, dat geheel is gewijd aan het oude merk D.K.W. De oprichter en eigenaar, Henk Geerts, is helaas vorig jaar overleden, maar heeft vlak daarvoor een boek geschreven over het hoe en waarom. Het is een indringend en persoonlijk verhaal, over de passie van een verzamelaar voor een aantal heel bijzondere auto’s. Het boek kost slechts € 19,95 excl. verzendkosten en is te bestellen via dkwmuseumbergen@gmail.com.

Autosportliefhebbers kunnen zich verheugen op een schitterend jaar vol activiteiten op het Circuitpark Zandvoort. Interessante race-evenementen zijn uiteraard ‘Masters of F3’ met een heel gevarieerd programma, of voor wie historische interesse heeft, de derde editie van de Historic Grand Prix (foto). Naast races zijn er ook allerhande andere (club-) evenementen op het vertrouwde asfaltlint, zelfs hardloopwedstrijden! Alle informatie is te vinden op www.circuit-zandvoort.nl.

Boete Het is zondagochtend. Er is weinig verkeer op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht. Vanaf Leenderheide is de maximum snelheid 130, volgens mijn TomTom rij ik op de cruise control 131 echte kilometers. De zijdezachte zescilinder in mijn auto draait nauwelijks 2.500 toeren, volgens de meter rij ik nu 1 op 12,5, wat voor een auto van dit formaat veel zuiniger is dan iedereen denkt. Er is daar een stukje van enkele kilometers, waarop je ineens maar 120 mag. Niemand begrijpt waarom. De wegsituatie is precies hetzelfde, er is geen knooppunt of zo. Precies op dat weggedeelte staat àchter de vangrail een grijze Volkswagen Transporter en eròp een radarcamera. Ik zie het net op tijd en rem stevig af, in de hoop nog voordat ik in de radarstraal kom genoeg snelheid te hebben verloren. Waarom staat die snelheidscontrole daar? Verkeersveiligheid? Ammehoela, zoals gezegd er is geen verkeer en geen gevaarlijke situatie. Milieu? Kletskoek. Vertragen en weer versnellen levert per saldo meer uitstoot op dan een constante snelheid. Nee, die camera is een bonnenmachine, een geldgenerator. ‘Iedereen’ blijft daar 130 rijden, zeker als er zo weinig verkeer is en dus is het ‘kassa’ bij iedereen die dat busje niet tijdig opmerkt. Wat een hondenbaan heb je dan trouwens, als je daar op zondagochtend op die camera moet passen, ben je daarvoor ooit naar de politieschool gegaan, agent? Als ik hiervoor al een bekeuring krijg, dan duurt het nog weken voordat die bij mij in de brievenbus ligt. Ik zet ‘m dan via internetbankieren meteen in de planning om op de allerlaatste dag te betalen en denk er niet meer aan. Bij het O.M. heeft nu iemand het (flits)licht gezien. Wil een bekeuring leiden tot een aanpassing in gedrag, dan dient de overtreder snel met het feit en de boete te worden geconfronteerd. Dat klopt, heb ik altijd al gevonden, maar het is het halve verhaal. Het werkt alleen als de bekeuring zelfs in de ogen van de overtreder gerechtvaardigd is. In dezelfde week waarin dit nieuws naar buiten komt, volgt ook het bericht dat het voortaan via internet veel gemakkelijker wordt gemaakt om tegen een bekeuring in beroep te gaan. Het is geen toeval dat die twee nieuwsfeiten bijna samenvallen. Dat laatste is op zich ook een goede zaak. Ik begrijp dat er op die site een aantal mogelijkheden staat op grond waarvan een bekeuring onterecht is. Dat geldt bij een snelheidsboete bijvoorbeeld als er twee auto’s op de foto staan, waardoor juridisch nooit is hard te maken welke de overtreding begaat. Op zich zijn dit in mijn ogen goede ontwikkelingen. OK, ‘big brother’, ik zal mijn gedrag wel verbeteren, maar dan moet u ophouden met dit soort onzinbekeuringen. Ga met een lasergun bij een school in een woonerf staan. Dáár hangt aan te snel rijden een direct aantoonbaar en begrijpelijk risico en zo zijn er heel veel andere voorbeelden te bedenken. Dat is heel wat zinvoller dan op zondagmorgen op een lege autosnelweg argeloze automobilisten pesten.

Bart van den Acker


Aanbiedingen geldig t/m zaterdag 1 maart en zolang de voorraad strekt.

Lekker luieren! Dierenkliniek in onze winkel Inloopspreekuur: Di, do en za van 13.00 - 14.30 uur (andere tijden op afspraak)

FEBRUARI MAAND VAN DE GEBITSVERZORGING

nu

16.95 vanaf

vanaf

24.95

19.95

Kom zaterdag 22 februari langs voor een GRATIS GEBITSCONTROLE voor hond en kat door onze dierenarts!

Hondenmand Cesar Canvas

Hondenbed Edinburgh Donut

Hondenmatras Baily

Zeer comfortabele hondenmand van duurzaam materiaal. Diverse kleuren en maten.

Chique, comfortabel hondenbed met fleecevoering. Diverse maten. Kleuren toffee of charcoal.

Duurzaam, ondersteunend hondenmatras. Afm. 82 x 58 x 6 cm. Antraciet of bruin.

Kijk op vanderpoeldierenverblijf.nl

Kijk voor alle informatie en meer aanbiedingen op VANDERPOELDIERENVERBLIJF.NL

vanaf

15 kg

49.95

9.95 25 liter

vanaf

5.99

14.95

Hondenhok

Plospan houtkorrel kattenbakvulling 25 L

Hondenbench

Pavo Natureâ&#x20AC;&#x2122;s Best paardenmuesli 15 kg

Stevig, goed geĂŻsoleerd hondenhok met leislagdak en omgeslagen dakleer tegen vocht. In diverse maten.

Milieuvriendelijke houtkorrel met hoog absorptieniveau. Biologisch afbreekbaar.

Stevige, opvouwbare hondenbench. Incl. schuiflade. Diverse maten. Zwart of verzinkt.

Structuurrijke paardenmuesli met wortel, spelt en luzerne. Laag suiker- en zetmeelgehalte.

nu

nu

24.95

24.95 + gratis nu

4 porties Nature care

49.95 + 3 kg extra

vanaf

4.99 Konijnenkooi Baldo

Royal Canin Maxi Adult Bonus Bag 15 + 3 kg

Prins Vital Care Adult 5 kg

Solide konijnenkooi met deurtje en hooiruif. Inklapbaar. Kleur zwart. Afm.:100 x 53 x 46 cm.

Hoogverteerbare, natuurlijke hondenvoeding. Gezond en smakelijk!

Hoogwaardige voeding voor vitale katten tot 7 jaar. Houdt uw kat in topconditie en de vacht glanzend en gezond.

Weihoek 16, 4416 PX Kruiningen, 0113 381 000 Openingstijden: ma/do 9.00 - 17.30, vr 9.00 - 18.00, za 9.00 - 16.00

Pedigree Dentastix Multipack Kauwsnack voor de hond, speciaal ontwikkeld om de vorming van tandsteen te voorkomen. Mini 4.99 - Medium 5.99 - Maxi 8.99

facebook.com/ dierenverblijfcom

Volop gratis parkeerruimte


MIDDELBURG - Komende zaterdag speelt FC Dauwendaele op de vernieuwde accommodatie te Zoutelande tegen De Meeuwen. In Middelburg werd in oktober vorig jaar met 2-0 verloren. Zal het nu beter gaan? Afgelopen weekend speelde FC Dauwendaele in Fijnaart geen al te beste wedstrijd. Weliswaar was een gelijkspel verdiend geweest, er werd nu helaas met 2-1 verloren van De Fendert 1. Kort na rust bouwden de Brabanders de voorsprong uit naar 2-0 en even later bracht Mart de Kroo FC Dauwendaele terug in de wedstrijd. Daarna kwamen er nog kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer. FC Dauwendaele 2 keek uit bij Veere 2 bij de rust tegen een 1-0 achterstand aan. Na de thee was er ineens meer beweging, loopacties en aardige combinaties. Volgens de teamsite van FCD 2 werd het snot voor de ogen gelopen. En dat was niet voor niets, kort voor tijd scoorde Matthias Hoekman de verdiende gelijk-

maker: 1-1. FC Dauwendaele 3 ontving Zeeland Sport 2 en won met 4-2 door doelpunten van Turgut Kizilarslan, Jeroen van der Schelde, Julio Fagundez en Robin Botman. Het vierde speelde eveneens thuis en wist overtuigend met 7-2 te winnen van Bevelanders 2. Hier werden de doelpunten gescoord door Anis Berber, 2x Kewan Gharibi Gavirikr, 2x Victor Bogdanov, Joey Ernest en Jimmy Leeuwens. FC Dauwendaele 5 ging in de derby tegen stadgenoot MZVC 2 ten onder met 5-1. FC Dauwendaele VR1 wist knap te winnen met 5-0 van De Meeuwen VR2. In Vlissingen boekte FC Dauwendaele A1 een 6-1 winst op Walcheren A1. De goals kwamen van Jaimy van de Velde (hattrick), Levi Tamboer (2x) en Jefta van den Berge. Door deze overwinning klimt FC Dauwendaele A1 nu naar de tweede plaats in de rangschikking. Aan De Kruitmolen verloor FC Dauwendaele C1G met 3-1 van Terneuzense Boys C1, verloor FC Dauwendaele D1 net aan van Yerseke D1 met 1-0 en won FC Dauwendaele E1 knap met 4-1 van WVVâ&#x20AC;&#x2122;67 E1 uit Woensdrecht.

Programma zaterdag 22 februari 14.30 De Meeuwen 1-FCD 1 12.45 FCD 2-Arnemuiden 3 14.30 FC Axel 2-FCD 3 14.30 Nieuwdorp 2-FCD 4 12.30 FCD 5-Arnemuiden 4 14.30 FCD 6-Kapelle 5 14.30 FCD VR1-Veere VR1 14.30 Hoeven A1-FCD A1 11.00 FCD MC1-SC Gastel MC1 10.15 HVVâ&#x20AC;&#x2122;24 D1-FCD D1 11.00 FCD D2-Zâ&#x20AC;&#x2122;landia Mâ&#x20AC;&#x2122;burg D3 10.00 Kloetinge D5-FCD D3 11.30 Luctorâ&#x20AC;&#x2122;88 MD1-FCD MD1 08.30 Kapelle E1-FCD E1 11.00 FCD E2-Walcheren E4 11.00 FCD E3-Walcheren E5 09.00 Zâ&#x20AC;&#x2122;landia Mâ&#x20AC;&#x2122;burg E7-FCD E4 09.30 FCD E5-Serooskerke E3 10.15 Luctorâ&#x20AC;&#x2122;88 ME1-FCD ME1 10.30 RCS F2-FCD F1 09.30 FCD F2-Arnemuiden F2 10.15 Zâ&#x20AC;&#x2122;landia Mâ&#x20AC;&#x2122;burg F6-FCD F3 09.30 FCD MP1-Vlissingen MP1 10.00 FCD MP2-Vlissingen MP2

BIJ AANKOOP VAN KUNSTSTOF KOZIJNEN GRATIS INZETHORREN! Wij zijn een gerenommeerd bedrijf en leveren uitsluitend topproducten. ZK Kozijnen B.V., uw adres in Zeeland voor: KUNSTSTOF EN ALUMINIUM KOZIJNEN EN DEUREN, GEVELBEKLEDING, SCHUIFPUIEN, ROLLUIKEN, DAKVENSTERS GARAGEDEUREN, DAKKAPELLEN, ZONWERINGEN, PARASOLS

,

Nico Kulk ontvangt u graag met verse koffie op Klarinetweg 10-12 in Middelburg TOT 15 JAAR GARANTIE

BOUW JE WERELD

22e editie T FESTIJN ME STENEN W LEGO BOHUU NHQ

Kijk voor meer informatie op www.fcdauwendaele.nl

Â&#x2021;*URWHERXZZ Q ULMGH Â&#x2021;%RXZZHGVW

Prijzenfestival voor Goese sjoelers GOES - Op het sjoeltoernooi, georganiseerd door de eigen vereniging, zijn er heel goede resultaten geboekt in diverse klassen. De opkomst was 72 personen uit Zeeland en Brabant, wat redelijk te noemen is tegenwoordig. In de hoogste A klasse waren 2 Zeeuwen bij de eerste drie: Ko vd Parel 1e en Dennis Eyke 3e. In de C klasse op de eerste plaats met 134,35 gem. Peter Kreule van De Goese Schuivers. In de D klasse op de eerste plaats Adrie Sturm met 135,70 gem. en tweede Marina Cleirbaut met 133,30 gem. met op de derde plaats Patrick Kreule met131,50 gem. In de E klasse op de eerste plaats Dineke Geerligs met gem. 127,20. Vervolgens in de F klasse op de derde plaats Verheij met gem.121,50. Evina van Dalen in de G klasse op de eerste plaats met 122,50 gem. De volgende prijswinnaressen in de H klasse op de eerste plaats Nellie van Leen met gem. 113,45 met op de tweede plaats Ina van Hese met gem. 111,60. In de I klas op de eerste plaats Suus Geschiere met gem. 117,85 en als laatste winnares, Leni Hoogstrate in de J klasse met gem.108,25. Dit waren de prijswinnaars uit diverse klassen. Om de strijd voor de Zuidbokaal staan er drie sjoelers van Goes bij de eerste vijf: op de vijfde plaats Dineke Geerligs 91 punten, op de vierde plaats Marina Cleirbaut met 101 punten en op de eerste plaats Adrie Sturm met121 punten. De volgende wedstrijd is op 8 maart in Oost-Souburg ook meetellend voor de Zuidbokaal.

MODELBOUWSHOW.NL

22 en 23 februari 2014 | 10.00 tot 18.00 uur tickets online te bestellen www.zeelandhallen.nl

vanaf 3 t/m 12 jr â&#x201A;Ź 5,00 Jeugdspelers Oemoemenoe in Oranje

Winst voor Oemoemenoe I en II MIDDELBURG - Oemoemenoe I wist het voordeel van de wind mee goed te benutten, waardoor er in de eerste minuten al een line out plaats vond dicht bij de try line. Aansluitend door goed voorwaartsen werk kon de captain, Quinten van Dijk scoren. Laurent Legrand wist de conversion goed te benutten. Waardoor Oemoemenoe al in de vijfde minuut op een 7-0 voorsprong kwam. Ondanks de goed opgezette aanval van Amstelveen wist Oemoemenoe toch de bal terug te veroveren. De full back van Oemoemenoe, Deniel van der Waal, wist door de verdediging van Amstelveen te breken. Laurent Legrand was goed in support en kon de try scoren, ook de conversion was raak (14-0). Oemoemenoe bleef de aanval opzoeken. Een break van Matthew Grant bracht net geen punten door held up van Amstelveen. Oemoemenoe bleef de verdediging onder druk zetten. Een fout van Amstelveen werd bestraft met een penalty (17-0). Na een goed uitgevoerde scrum was het Danny Minderhoud die een try kon scoren. Ook deze conversion wist Laurent Legrand over de lat te brengen (22-0). gehouden. Slechts enkele minuten voor rust was het Jordan Kersten die een aanval opzette. Door de goede support van de backs kon Brian Hendry in de uiterste hoek scoren. De conversion zat niet. Ruststand 27-0. In de tweede helft wist Amstelveen goed te proďŹ teren van het wind voordeel en konden ze tot 2x toe scoren. (27-12). Oemoemenoe wist nog een aantal goede aanvallen op te zetten maar kwamen niet meer tot scoren. Oemoemenoe wist geen try meer te scoren en kon middels een penalty nog 3 punten binnen halen waardoor de eindstand 30-12 werd. Heren II wint van Erasmus Na een half uur speeltijd waren de eerste punten voor Oemoemenoe. Joram Bouterse wist na een gewonnen line-out de eerste punten voor Oemoemenoe te scoren. Colin Hoefgeest miste de conversion. Rotterdam zette de aanval in, maar Rohan Geuze wist de bal de onderscheppen. De bal werd goed uitgespeeld waardoor Colin Hoefgeest kon score in de uiterste hoek van het veld, de conversion zat niet. (10-0). Oemoemenoe kwam wederom erg dicht bij de try line maar door een interceptie en een rush van Jan Prins kwam Rotterdam wel ineens erg dicht bij de try line van de Zeeuwen. Door een goed uitgevoerde tackle van Veron de Wild kon net voor de tryline een try worden voorkomen. Vlak voor rust werd er zowel door R dam als door Peter de Lange gescoord. Ruststand 17-5. Na rust kon Rohan Geuze na een aanval van de lijn scoren voor Oemoemenoe.

R dam kwam nog een keer tot scoren waardoor de eindstand werd bepaald op 22-12. Jong Oranje Werner Hoogesteger en Swen Seijbel maken beide deel uit van het Juniorenteam van EZRC Oemoemenoe. Donderdag 13 februari is de selectie van trainer Vuyisile Mbula afgereisd naar Heidelberg voor een trainingsweekend. Ter afsluiting speelde speelde de selectie een oefenwedstrijd tegen het districtsteam Baden WĂźrttemberg. Werner Hoogesteger, opgesteld in de basis, wist in de eerste helft een break te forceren in de verdediging van de Duitse selectie. Door een goed uitgevoerde tackle werd hij echter net voor de try line gestopt. De selectie met Hoogesteger en Seijbel traint voor het cross border toernooi welke plaats vindt van 2-6 april in Spanje.

Ruim 70 jaar ervaring! INKOOP VAN METAAL Voor bedrijven en particulieren (Koper, zink, ijzer, lood, RVS etc.) Wij hanteren aantrekkelijke inkoopprijzen gebaseerd op de dagkoers, deze onder voorbehoud; ze kunnen ondertussen gewijzigd zijn.

ACTUELE PRIJZEN PER KILOGRAM: Koper kabel Aluminium kabel Koper loodkabel Aluminium loodkabel Zuiver koper Onzuiver koper Gemengd rood koper Geel koper / messing

â&#x201A;Ź 1,50 â&#x201A;Ź 0,65 â&#x201A;Ź 0,80 â&#x201A;Ź 0,50 â&#x201A;Ź 4,53 â&#x201A;Ź 4,05 â&#x201A;Ź 3,05 â&#x201A;Ź 2,60

WWW.ZKKOZIJNENBV.NL

Telefoon (0118) 65 14 35 - Fax (0118) 67 44 20 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 â&#x20AC;&#x201C; 17.30 uur zaterdag 09.30 - 13.30 uur 's avonds op afspraak

2014

FC Dauwendaele zaterdag naar De Meeuwen

Aluminium RVS Lood Zink Electro motoren IJzer Accuâ&#x20AC;&#x2122;s Katalysators (p.st vanaf)

â&#x201A;Ź 0,70 â&#x201A;Ź 0,75 â&#x201A;Ź 1,00 â&#x201A;Ź 0,77 â&#x201A;Ź 0,40 â&#x201A;Ź 0,15 â&#x201A;Ź 0,33 â&#x201A;Ź 10,00

Handelsweg 53 4421 SH Kapelle info@metaalhuiskes.nl 0113-340170 - 06-53832505 MA VRIJ sZAVAN UUR

www.metaalhuiskes.nl

vanaf 12 jr â&#x201A;Ź 11,00


Modeshows voorjaar 2014

Nu EXTRA KORTING

Welkom in de wereld op alle haarden van sfeer en warmte en kachels

Dorpen leefbaar

AANBIEDING: Bij alle pelletkachels

Morgen 15 april Koopzondag 500 kilo pelletkorrels GRATIS

houden

11.00-17.00 uur

Toerisme verder

KOOPZONDAG GROOTSTE SHOWROOM GROOTSTE SHOWROOM riBER EM PTua 3 fe SEbr 29 UUR

ontwikkelen

11.00-17.00

Veere groen en

ZUID NEDERLAND ZUID NEDERLAND

open houden Wim Bartels Lijst 5 nr. 1

Houtkachels Pelletkachels Liftdeur houtkachels Design gashaarden Open haarden Afvoervrije gashaarden Bio haarden Electrische kachels Natuursteen schouwen Snelle levering Vakkundig geplaatst info@schouwenpaleis.nl www.schouwenpaleis.nl

Weer het KWAL ITEI TS KE UR M!ER K 20 14 on tvan gen!

dinsdag 25-feb Hof ‘t Seijs Middelburg verkoop vanaf 11.00u modeshow om 14.30u woensdag 12-mrt De Schutterij Vlissingen verkoop vanaf 13.00u modeshow om 14.00u dinsdag 18-mrt De Egelantier Oostkapelle verkoop vanaf 9.30u modeshow om 10.00u donderdag 20-mrt ‘t Gasthuis Middelburg verkoop vanaf 13.00u modeshow om 14.30u maandag 24-mrt Poelwijck heer-Arendskerke verkoop vanaf 13.00u modeshow om 14.00u dinsdag 25-mrt Sandenburgh Veere verkoop vanaf 13.00u modeshow om 14.30u woensdag 2-apr De Zwake ‘s Gravenpolder verkoop vanaf 13.00u modeshow om 14.00u donderdag 3-apr Buitenrust Middelburg verkoop vanaf 9.30u modeshow om 10.30u donderdag 3-apr Scheldehof Vlissingen verkoop vanaf 14.00u modeshow om 15.00u maandag 7-apr Meuleweie Wolphaarsdijk verkoop vanaf 10.00u modeshow om 10.30u donderdag 10-apr Vorsvliet s Gravenpolder verkoop vanaf 9.30u modeshow om 10.00u dinsdag 15-apr Simnia Domburg verkoop vanaf 9.30u modeshow om 10.00u woensdag 23-apr De Tienden Zoutelande verkoop vanaf 9.30u modeshow om 10.00u woensdag 23-apr De Kreek Westkapelle verkoop vanaf 13.00u modeshow om 14.00u maandag 28-apr Waterwel Aagtekerke verkoop vanaf 9.30u modeshow om 10.00u maandag 28-apr Nimmerdor Grijpskerke verkoop vanaf 13.00u modeshow om 14.00u

DONDERDAG + VRIJDAG ACTIEKOOPAVONDEN

. FEESTELIJKE ACTIEWEKEN . . . . . . . .

.......

Alleen keukenzaken die op alle punten een positieve waardering van consumenten krijgen, ontvangen het KEURMERK KWALITEIT KEUKENBRANCHE voor één jaar. Dit geeft consumenten zekerheid!

Uitgekiend ro! tot op de €u

Wij hebben ook voor 2014 het Keurmerk ontvangen! Met hoge cijfers en daar zijn we best een beetje trots op!

Welko m in onze show room !

Uitgekiend ro! tot op de €u

4620

10 6 9

590

4850

Ook in zwart leverbaar!

S s s st .. . De stilste afzuigers!

UITGEK IEND GRAN IET, STEEN GOE D!!

Fr a nkkraae n ! 3-in-1

7 90 acht niet langer....

p er mn afet: er va

W

Ontdek het gemak van Franke 3-in-1 kokend water kranen.

Voordeel en genieten!

* + Diverse KOOK WO RK SH OP S + Volop WOON INS PIRATIE + Nie uw e MO DE LLE N *Zie site voor data en tijden!

DIVE RSE KLEU REN DBAS IC-L INE STENEN WER KBLA DEN !

925

4 90

196

1 ɞə

590


Werk van Kees Goudzwaard in Kabinetten van de Vleeshal

‘Dan wordt het pas interessant’

Jaarlijkse uitvoering Zangvereniging Nut en Genoegen

MIDDELBURG - De Kabinetten van de Vleeshal in Middelburg horen bij elkaar. Ze vullen elkaar aan en bieden eenzelfde sfeer. Het natuurlijke licht en het verstilde wit in de ruimtes zorgen ervoor dat veel kunstenaars hun AAGTEKERKE - Op vrijdag 28 februari In de pauze zal er een verloting zijn voor werk er graag tentoonstellen. Dat geldt ook voor de in Antwerpen woonachtige Kees Goudzwaard. Zijn werk en zal de zangvereniging “Nut en Genoe- het bestrijden van de onkosten van die gen” uit Aagtekerke haar jaarlijkse avond. de drie Kabinetten sluiten als het ware een onderling akkoord dat tastbaar en bespreekbaar wordt. uitvoering houden onderleiding van hun dirigente Marcela Simons-Clarisse. Marcela is naast dirigente ook pianiste en studeerde piano aan het Brabantse Conservatorium te Tilburg.

DOOR BO VAN SCHEYEN “Kunst moet jou uitnodigen verder en dieper te kijken”, vertelt Kees Goudzwaard. “Als een schilderij of andere kunst dat niet met iemand doet, ben je er als kunstenaar niet in geslaagd die interesse te wekken die je graag bij de mensen wilt terugzien.” Goudzwaard gaat die confrontatie niet uit de weg. Bezoekers van zijn tentoonstelling zullen merken dat het abstracte van zijn kunst veel meer vertelt en inhoudt dan uit een eerste blik op zijn werk blijkt. “Natuurlijk kijkt iedereen anders en dat mag ook. Ik verwacht eigenlijk niets”, zegt hij. “Maar als je als bezoeker aandachtig kijkt en het speelse karakter van het werk doorgrondt, ontstaat er een extra laag voor zowel de kijker als de kunstenaar. Dan wordt het pas interessant.” Goudzwaard werkt met olieverf op linnen. Hij creëert eerst een soort platte werkelijkheid. Met diverse papiersoorten, folie, tape en andere ‘plakbandachtige’ materialen maakt hij een soort compositie. Hij verschuift elk laagje papier net zo lang totdat er een beeld ontstaat dat verwoordt wat hij wil vertellen. Vanuit dit beeld begint hij te schilderen. Hij blijft trouw aan de nabootsing en gaat heel secuur te werk. Het schilderwerk krijgt daardoor meerdere en beweegbare bodems, het wordt steeds transparanter en er ontstaan diverse dimensies. De kijker bepaalt welke bodem of laag hij wil zien. Elk werk biedt kleine doorkijkjes naar een andere laag en elk op zichzelf staand doorkijkje mag intens verleiden. Hij verenigt het tijdelijke met het duurzame in één beeld. “Mijn schilderijen zijn verzamelingen van kleine elementen

Deze avond zal het koor diverse koorwerken uitvoeren welke begeleid worden door Marcela op de piano, waaronder de liederen ”Sammy” van Ramses Shaffy en het lied “Zuiderzeeballade” van Willy van Hemert. De beiden stukken zijn gearrangeerd door Jetse Bremer. Het zangrepertoire zal worden afgesloten met koor- en samenzang van het ”Aagtekerke lied” welke is gemaakt door drie dorpsgenoten en voor het eerst is uitgevoerd ter gelegenheid van “Aagtekerke 65 jaar bevrijd” in november 2009.

JAN ZWEMER

Christiaan van Guinee

Kees Goudzwaard voor zijn werk in de Kabinetten van de Vleeshal. FOTO BO VAN SCHEYEN

die pas hun waarde krijgen door ze te rangschikken. Dan hecht het zich aan de herinnering en krijgt de ontmoeting tussen het abstracte en het figuratieve vorm.” Volgens de schilder liggen abstractie en illusie heel dicht bij elkaar en verbeelden ze een geconstrueerde werkelijkheid. Het ge-

voel dat wordt achtergelaten is er een van herkenning, een realistische: “… maar er is altijd meer geweest dan dat …”. De expositie ‘Between Red and a Transparant Plane’ van Kees Goudzwaard in de Kabinetten van de Vleeshal is tot 23 maart te bezichtigen.

Platform Smart Delta Recources opgericht

Zeeuwse industrie versterkt concurrentiekracht buiten Europa. De gevolgen hiervan zijn zichtbaar in verlies van werkgelegenheid en teruglopende investeringen. Om hier verandering in te brengen zijn de platformpartijen medio 2013 met elkaar in gesprek gegaan. Ze hebben een verkenning uitgevoerd naar een mogelijk aanpak van dit concurrentienadeel. Deze verkenning heeft de partijen gesterkt in het besef dat de sleutel ligt in verdergaande samenwerking, cluster- en ketenversterking en het realiseren van slimme win-wins.

MIDDELBURG - Industrie en overheid in zuidwestelijke deltaregio bundelen krachten voor een concurrerende energie- en grondstoffenpositie. Twaalf energie- en grondstofintensieve bedrijven in de zuidwestelijke deltaregio - Arcelor Mittal Gent, Arkema Vlissingen, Cargill, Delta, Dow Benelux, ICL-IP Terneuzen, Lamb Weston-Meijer, Sabic Bergen op Zoom, Suiker Unie, Yara Sluiskil, Zeeland Refinery en Zeeland Seaports, hebben het Smart Delta Resources platform opgericht (hierna SDR platform). De deelnemende bedrijven zijn er van overtuigd dat met vergaande samenwerking slimme oplossingen mogelijk zijn voor het huidige internationale concurrentienadeel en verlies van werkgelegenheid als gevolg van de nadelige energie- en grondstoffenpositie. Het gezamenlijk optrekken onder de para-

Na de pauze zal de Toneel vereniging “Tot leringhe ende Vermaak” uit Veere het toneelstuk “’t Hof van Eden” op de planken zetten. “’t Hof van Eden” is een klucht in drie bedrijven, door Dick van Maasland. Aparte verwikkelingen, verrassende wendingen en natuurlijk een actueel thema, want wie zoekt er nu niet naar de ware liefde? In dit stuk maken we kennis met een aantal heerlijke types met prachtige karakters die in het Hof van Eden bij elkaar zijn gekomen om de ware Jacob(a) te vinden. Een avond om niet te missen, waar u kunt genieten van zang, piano en toneel. De avond zal worden gehouden in het plaatselijke verenigingsgebouw “Amicitia”, aan de Agathastraat 1, te Aagtekerke en begint om 19.30 uur.

plu van het SDR platform is ondersteund door de Provincie Zeeland en gefaciliteerd door Impuls Zeeland. Bijzondere samenwerking De samenwerking van de partijen in het SDR is bijzonder. De deelnemende bedrijven hebben een gezamenlijk energieverbruik van ongeveer 25% van de totale Nederlandse gasconsumptie. Die hoge concentratie aan energie- en grondstoffen intensieve bedrijven en de combinatie van sectoren, biedt grote mogelijkheden voor verdere synergie en innovatie én gezamenlijke groei. De oprichting van het SDR komt voort uit de slechte concurrentiepositie van energie- en grondstofintensieve bedrijven op dit moment. Door de relatief hoge energieen grondstofkosten zijn zij nu onvoldoende concurrerend ten opzichte van de industrie

Op 18 mei 1766 werd voor de zoveelste keer een doop bijgeschreven in het doopboek van de hervormde gemeente van Oost-Souburg. Deze keer ging er een ‘belijdenis van de Christelijke gereformeerde religie’ aan vooraf: de gedoopte was een volwassene. Hij beleed zijn aanhankelijkheid aan het geloof in God de Vader en in Jezus Christus ‘met seer veel veerdigheid en tot volkomen genoegen’ van de kerkenraad. Volwassenendoop kwam destijds maar weinig voor. Een paar jaren eerder was ‘een bejaarde vrouw’ uit Yerseke in dezelfde kerk gedoopt na belijdenis te hebben afgelegd. Maar deze (jonge?) man kwam van overzee, uit West-Afrika. Hij was ‘geboren te Gunea’ en was ‘dienstknecht’ van mr. Adriaan Steengracht, heer van Wisch en de beide Souburgen. Meer vermeldt het doopboek niet, althans niet over Christiaan. Wel worden nog een aantal van de functies van zijn ‘heer’ opgesomd. Adriaan Steengracht, een rijke vrijgezel (1720-1773), leefde op het kasteel Wisch in Gelderland maar vervulde eerder ook functies in Zeeland. Had hij een Afrikaanse dienstknecht ‘cadeau gekregen’, zoals 70 jaar later ook de ontvoerde West-Afrikaanse prinsjes Aquasi en Aquame aan de koning van Nederland ten geschenke werden gegeven? Dat de regent Steengracht zelf in West-Afrika is geweest, lijkt niet aannemelijk. De twee prinsjes werden rond 1837 naar Nederland gebracht om bij rijke lieden te worden opgevoed, een verhaal dat indringend is beschreven door Arthur Japin in ‘De zwarte met het witte hart’. Zeventig jaar eerder bloeide de slavenhandel nog. Was Christiaan, die in Afrika natuurlijk een andere naam had, door een medelijdende schipper uit een slavenschip gehaald? De rest van zijn leven is tot nu toe onbekend. Toch kunnen er wel gegevens opduiken, zoals dat gebeurde met een andere Christiaan. Deze werd rond 1750 geboren te Guinee, dus in West-Afrika, en kwam in Nederland terecht als slaaf bij de burgemeester van Weesp. Daar deed hij in 1777 geloofsbelijdenis in de kerk als Christiaan van der Vegt. Hij nam dus de naam aan van de plaats van zijn doop – Weesp ligt aan de Vecht – net als Christiaan van Souburg. Deze Christiaan trouwde en kreeg kinderen: zie de website van zijn achterachterkleindochter www.vandervegt.be.

Winteravond op 21 februari

Winter(toneel)avond in Biggekerke

Synergie en slimme win-wins Het SDR-platform zal op korte termijn de projecten in kaart brengen die de grootste kans bieden op een verbetering van de concurrentiepositie. Zij start daarvoor een grondige analyse van de kansen voor synergie en groei in de eerste helft van 2014. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheden voor het grootschalig uitwisselen van rest- en afvalstromen. Vervolgens zal het SDR kijken naar het concreet omzetten van deze kansen in reele en op korte en middellange termijn (5 tot 8 jaar) uitvoerbare business cases. Het is de ambitie projecten te realiseren die daadwerkelijk een omslag betekenen ten opzichte van de huidige energie- en grondstoffenpositie. Het gezamenlijk optrekken onder de paraplu van het SDR platform, ondersteund door de Provincie Zeeland en gefaciliteerd door Impuls Zeeland, maakt het bovendien mogelijk om effectief en efficiënt in te zetten op het aantrekken van nationale en Europese fondsen die beschikbaar zijn voor de ontwikkeling en realisatie van regionale groeiprojecten. PAGINA 20

Winter toneelavond 2013.

BIGGEKERKE - De Oranjevereniging van Biggekerke organiseert op vrijdag 21 februari weer haar jaarlijkse winteravond. Dit jaar met medewerking van de toneelvereniging van Serooskerke. Zij voeren de klucht ‘Een lekker stelletje’ op. De winteravond wordt gehouden in café Juliana, Dorpsstraat 1 en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.


zdgnh

E uromunt G oes

MRT

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

Schuttershof 11a, Goes 0113-233676 Di t/m Zat van 10.00 tot 16.00 uur

Oud GOUD = GELD Contant geld voor Goud, Zilver en andere Edelmetalen

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Artistieke Handen Bress-Breda

zondag 23 maart entree â&#x201A;Ź 5,KORTINGBON: met deze adv â&#x201A;Ź 1,- korting op de reguliere entreeprijs www.artistiekehanden.nl zo 10.30-16.30u. + Gratis hobbymagazine

DEELNEMEN?

tel. 030-7370855, info@heins-hobbys.nl

DE SCHANS TUINSCHERMEN

Â&#x2021;0XQWHQ Â&#x2021;3HQQLQJHQ Â&#x2021;6LHUDGHQ NDSRWRILQWDFW

Â&#x2021;7DIHO]LOYHU

betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

PALLETS

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157

SCHOON GENOEG VAN VUIL TAPIJT?

Minimaal 100 stuks.

Chem-Dry Droger, schoner, gezonder Â&#x2021;9RRUSDUWLFXOLHUHQHQEHGULMYHQ Â&#x2021;6QHOGURRJHQODQJHUVFKRRQ Â&#x2021;9XLODIVWRWHQGHEHKDQGHOLQJ Â&#x2021;6SHFLDOLVWLQPRHLOLMNHYOHNNHQ Â&#x2021;6SHFLDOHEHKDQGHOLQJYRRU%HUEHUV3HU]HQHWF

Ook voor meubelreiniging

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

DĂŠ tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

www.lokalepartijmiddelburg.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

ACTIE WEKEN

TROTS OP ISABEL!!

Hallo!

10% korting

AS CREATION BEHANG

Wood â&#x20AC;&#x2122;n Stone Collectie 20% korting

op de complete vloeren collectie van Decokay Design

Decokay Design laminaat vloer

Decokay Design tapijt

Inger collectie

Kralingen collectie

Een behang collectie die inspeelt op de trends van nu: hout- en steenstructuur behang met mooie natuurlijke kleuren en structuren.

AS Creation, Wood â&#x20AC;&#x2DC;n Stone - 9086-12

Minimum leeftijd 18 jaar en legitimatie verplicht.

AS Creation, Wood â&#x20AC;&#x2DC;n Stone - 7098-13

Bij grotere objecten bezoek aan huis of in de bankkluis mogelijk.

â&#x20AC;&#x2DC;â&#x20AC;&#x2DC;Name â&#x20AC;&#x2DC;Namens opa en oma zoeken wij senioren, nioren, die lid of vrijwilliger willen worden bijj KBO, grootste en de leukste seniorenclub de g nclub van ons land.â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;

Decokay Design PVC stroken

Decokay Design behang

Xera collection kleur 1 Decokay Design behang, sloophout

KBO lid zijn en vrijwilligerswerk doen is leuk en geeft betekenis en invulling aan een stukje blije en vrije tijd. *DGXVQDDUNER]HHODQGQOHQPHOGXDDQ

Services van Decokay Decokay Design karpetten Op maat verkrijgbaar. IJssel collectie 1

25 % korting op de complete raamdecoratie collectie van Decokay Design

Behangservice Meet- en montageservice Thuismerk en A-merken Vakkundig personeel Mengservice Advies aan huis

Decokay Design, rolgordijnen

JaloezieĂŤn, vouwgordijnen, verticale lamellen, houten jaloezieĂŤn, multishades, rolgordijnen of DuetteÂŽ/plissĂŠs.

'H.%2LVGHJURRWVWHRXGHUHQERQGYDQ RQVODQG'DDURPNXQQHQZHPHWKHHOYHHO mensen een vuist maken in de politiek, om zowel lokaal als landelijk ervoor te zorgen, dat we met zâ&#x20AC;&#x2122;n allen op een prettige manier ouder kunnen worden!

:RUGWQXRRNOLGYRRUVOHFKWV ½SHUMDDU DIKDQNHOLMN van de afdeling) en profiteer QXYDQGHH[WUDHQHUJLHNRUWLQJHQ ELMGH.%2=HHODQG(QRQWYDQJRRN [SHUMDDUKHWSUDFKWLJHPDJD]LQH1HVWRU

GORDIJNEN

'H.%2VWDDWRDYRRU Â&#x2021;%HKDUWLJLQJYDQXZEHODQJHQORNDDOHQODQGHOLMN Â&#x2021;9HOHNRUWLQJHQHQYRRUGHOHQ]LH ZZZ1HVWRU9RRUGHHOQO Â&#x2021;'HFROOHFWLHYHSOXV]RUJYHU]HNHULQJ Â&#x2021;+HWRQWPRHWHQYDQ gezellige (nieuwe) mensen Â&#x2021;0HHNXQQHQGRHQDDQDOOHUOHL gezellige lokale activiteiten Â&#x2021;+XOSELMKHWLQYXOOHQYDQXZ belastingpapieren Â&#x2021; Advies via de Servicetelefoon en/of Juristentelefoon Â&#x2021;(QÂŤJUDWLVKHWPRRLHPDJD]LQH1HVWRU [SHUMDDU *HQRHJUHGHQHQGXVRPOLGWHZRUGHQ

Decokay Design staat voor exclusiviteit tegen een aantrekkelijke prijs.

THOLEN, Decokay Elenbaas-Noom, Welgelegen 2C, tel. 0166-662880 KAPELLE, Decokay Elenbaas-Noom, Biezelingsestraat 51, tel. 0113-342101

Stuur uw talenten niet met pensioen, maar zet ze in ELMGH.%2%HNLMNGHPRJHOLMNKHGHQRSNERQO

*HHIXRSYLDGHPDLOLQIR#NER]HHODQGQO Zie ook voor de voorwaarden op www.kbozeeland.nl

VLISSINGEN, Decokay Elenbaas-Noom, Gildeweg 15-17, tel. 0118-441904

decokayelenbaasnoom.nl


Lammetjesdag

Walcherse derby Op 3 januari zijn we met de kudde naar de stal gelopen. In de stal zijn ruim 500 lammetjes geboren. De lammetjes springen vrolijk rond en u kunt ze met de kinderen naar hartenlust knuffelen. Er is koffie, thee, chocolademelk en appelsap te verkrijgbaar. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Zie ook www.kaljouwlandschapsbeheer.nl

Dammers Aagtekerke verslaan Middelburg AAGTEKERKE - In de hoofdklasse van de Zeeuwse damcompetitie heeft Aagtekerke de Walcherse derby tegen Middelburg met 9-7 gewonnen. Alle beslissingen vielen aan de hoogste drie borden. Daaf Kasse scoorde namens Middelburg een tweetje, maar overwinningen van David Bosselaar (tegen voormalig Zeeuws kampioen Arie Kammeraat) en Arie den Hollander brachten Aagtekerke de zege.

Ondanks de nederlaag blijft Middelburg kans houden op de titel, maar dan moet in de slotronde wel gewonnen worden van koploper Lammerenburg. De uitslagen Aagtekerke-Middelburg 9-7: M.ProvoostD.Kasse 0-2; D.Bosselaar-A.Kammeraat 2-0; A.den Hollander-P.Nieuwenhuijzen 2-0; A.Riemens-J.van Horssen 1-1; F.BlaasA.Trapman 1-1; P.Sterrenburg-R.van Eenennaam 1-1; L.Kesteloo-P.Walraven 1-1; n.o.-n.o. 1-1.

Club Jeu de Boules

Equipe Wouters tweede in Afdeling Winter Competitie

Vijfhonderd lammetjes in de stal.

MIDDELBURG - Op zaterdag 22 Februari wordt door Kaljouw Landschapsbeheer een lammetjesdag georganiseerd aan het Laurens Stommespad

nr. 8 in Middelburg (achter de Griffioenwijk). De dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

MIDDELBURG - Het equipe Ada, Leo en Marco Wouters van Club Jeu de Boules Middelburg is op de 2e plaats geëindigd in de Afdeling Winter Competitie 2013/2014.

Ingebruikneming LED verlichting de Klepperhoeve MIDDELBURG - Vorig jaar hebben wij een crowdfundingsactie via www.voorjebuurt.nl gehouden zodat wij onze verlichting konden vervangen door LED verlichting.

We maken er een feestje van, er is tijdens de openingstijden gratis koffie/thee voor de bezoekers en ’s middags zelfs een lekkere wafel of een plak cake.

Op vrijdag 21 februari wordt de verlichting officieel in gebruik genomen door wethouder Ed de Graaf rond 14.30 uur.

Vanaf 15.00 uur kunnen jonge bezoekertjes een voerzakje krijgen om ook onze dieren eens lekker te verwennen (op is op).

Aan deze competitie namen nog 15 andere triplettes deel van Le Bastion uit Goes, VaTout en Bre-Da-Boules uit Breda, Petangeske uit Bergen op Zoom en Le Bommequet uit Roosendaal. Op drie speeldagen werd een halve competitie afgewerkt. De eerste speeldag was voor de Middelburgers een thuiswedstrijd. Het werd een slechte start met slechts 2 winstpartijen.

Maar op de tweede dag in Breda werden alle vijf de wedstrijden gewonnen. Met nog één speeldag te gaan bezetten ze een 5e plaats in de tussenstand. Op de laatste dag verloren de Wouters slechts één partij en kwamen daarmee op evenveel winstpartijen als Va-Tout 1 uit Breda en Petangeske 2 uit Bergen op Zoom. Maar, door het onderling resultaat van de gespeelde wedstrijden te vergelijken, belandden ze op de 2e plaats in de einduitslag. Het equipe Martien Willemsen, Bert Kuiper en Arjen van Noppen van Le Bastion uit Goes is eerste geworden met 13 gewonnen wedstrijden en een saldo van +73.

Gereformeerde Gemeente Rookstraat 1, Westkapelle. Erediensten op zondag om 09.30u, 14.00u en 18.30u. Protestantse Gemeente Westkapelle Moria, Markt 67, Westkapelle. Zondag 23 februari: 9.30 Ds. Moolenaar; 19.00 Ds. v.d. Zanden

Odulphuskerk, Torenstraat, Meliskerke. Dorpskerk, Kerkplein, Biggekerke. Eredienst op zondag 23 februari, Dorpskerk, 10.00u dienst, ds.R.G.van der Zwan, Amersfoort. Kindernevendienst: basisschoolgr. 1 t/m 8, crèche, koffiedrinken in ‘t Klokuus.

KERKELIJK LEVEN AAGTEKERKE Gereformeerde Gemeente Prelaatweg 17, Aagtekerke. Erediensten op zondag om 09.30u, 14.30u en 19.00u. Protestantse Gemeente Dorpsplein 4, Aagtekerke. Erediensten zondag 10.00u. Eind februari, zomervakantie en eind oktober erediensten zondag om 10.00u en 19.00u. Zondag 23 februari: 10.00u Ds. W.Alserda, Vlissingen; 19.00u Ds. B.M.v. Ginhoven, Aagtekerke

KERKELIJK LEVEN GAPINGE Protestantse Gemeente Torenkerk, hoek Dorpsstraat/Schotsehoek. Zondag 23 februari: 10.00u dhr. P.Moree te Kapelle

KERKELIJK LEVEN MELISKERKE Gereformeerde Gemeente Valkenburgstraat 25, Meliskerke. Erediensten op zondag om 9.30u en 14.30u (juni t/m aug ook 19.00u).

KERKELIJK LEVEN SEROOSKERKE Protestantse Gemeente Petruskerk, Dominee van Wouwestraat 41, Serooskerke. Johanneskerk, Noordweg 1, Serooskerke. Eredienst op zondag om 10.00u in een der kerken. Zondag 23 februari: 10.00u Petruskerk Ds. Van Oosten

KERKELIJK NIEUWS KERKELIJK LEVEN MIDDELBURG Geref. Gemeente in Nederland Westerkerk - Armeniaans Schuitvlot 22, Middelburg. Erediensten op zondag om 9.30 en 18.00u. Christelijke Gereformeerde Kerk Gasthuiskerk - Lange Delft 94, Middelburg. Erediensten op zondag om 9.30 en 16.30u. Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Klein Vlaanderen 75, Middelburg. Zondag 23 februari: 9.30u ds. E.J. Sytsma; 16.30u ds. J.F. Harmanny uit Hoek Gereformeerde Gemeente Ter Hoogekerk - W.Teellinckstraat 3, Middelburg. Erediensten op zondag om 9.30u, 14.00u, 18.30u. Gereformeerde Gemeente Zuiderkerk, Schoutstraat 1, Middelburg. Erediensten op zondag om 09.30 en 16.00u. Waalse Herv. Gem. (Eglise Wallonne) Engelse Kerk - Simpelhuisstraat 12, Middelburg. Eredienst eens in de 14 dagen op zondag om 10.45 of 16.30u Koorkerkgemeenschap (Vereniging van Vrijzinnig Protestanten & Remonstrantse Gemeente Midden Zeeland) Koorkerk, Koorkerkhof 2, Middelburg. Diensten op zondag om 10.00u. Wijkgemeente de Ontmoeting Ontmoetingskerk - Oosterscheldestraat 1, Middelburg. Zondag 23 februari: 9.0010.45u ds.M.J. van Oordt; 17.30u ds.D. Jongeneel, Arnemuiden. Oostkerkwijk Oostkerk - Oostkerkplein 1, Middelburg. Eredienst op zondag om 10.00u. Predikant: Ds.J.B. Beijer. Organist: Bram Beekman. Zondag 23 februari: Ds. J.B. Beijer, Middelburg Hofpleinkerk Hofplein 13, Middelburg. Diensten 09.30u. Predikant: vacant. Scriba: M.A. v.d. HooftBimmel. Coördinator kosters: C.P. Alewijnse. Jeugdgebouw Achter het Hofplein 43, Middelburg. Zondag 23 februari: 9.30u Ds. J. Nauta, jeugdkerk De Morgenster De Morgenster - Adr. Lauwereyszstraat 6, Middelburg. Zondag 23 februari: 10.00u voorganger ds. J. Nauta te Middelburg Nieuwe kerk, Prot.gem. Middelburg Wijkgemeente Centrum, Groenmarkt 12, Middelburg. Zondag 23 februari: 10.00u Dienst van Schrift en Gebed. Voorganger:

Ds G.J. Smit. Iedere vrijdag om 13.00u middaggebed voor vrede en verzoening. Wijkgemeente de Hoeksteen De Hoeksteen-Roozenburglaan 22, Middelburg. Stiltecentrum Hoeksteen. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 13.30u. Eredienst op zondag om 09.30u. Zondag 23 februari. Voorganger ds Chr Bakker. Baptistengemeente De Fontein Gebouw De Fontein - Kruitmolenlaan 70, Middelburg. Eredienst op zondag om 10.00u. Volle Evangelie Gemeente Sion In de Thomaskapel - Vrijlandstraat 98, Middelburg. Eredienst op zondag om 10.00u. Joodse Gemeente Zeeland Postbus 402, Middelburg. Erediensten op vrijdag en zaterdag. Informatie over tijden, tel. 651099. Doopsgezinde Gemeente Walcheren L. Noordstraat 62, Middelburg. Erediensten: zie aankondiging aan kerkgebouw. Christengemeenschap Gem. Zeeland Gebouw: Lange Noordstraat 62 te Middelburg. Eenmaal per vier weken Mensenwijdingsdienst en Zondagsdienst voor de kinderen. Zie aankondiging aan kerkgebouw. Jehovah’s Getuigen Gem. Middelburg-Centrum Dauwendaelselaan 35, Middelburg. Openbare lezing op zaterdag om 18.30u. Gemeentebijbelstudie op dinsdag om 19.15u. Jehovah’s Getuigen Gem. Middelburg-Reyershove Dauwendaelselaan 35, Middelburg. Openbare lezing op zondag om 10.00u. Gemeentebijbelstudie op woensdag om 19.15u. Geredja Indjili Maluku - Moluks Evangelische Kerk Djemaat ‘Geredja Bethlehem’, Rijnstraat 40, Middelburg. Nieuw Leven Gemeente Voorganger: D. van der Meer. Ravensteijnweg 1a, Middelburg. Aanvangstijd zondagdienst 10.00u. Pinkstergemeente Baarsjesstraat 42, Middelburg. Eredienst op zondag om 11.30u. Rooms Katholieke Kerk H.H. Petrus- en Pauluskerk - Lombardstraat 1, Middelburg. Erediensten op zondag om 10.00u, ‘s woensdags om 19.00u. Huize St. Willibrord, Bachtensteene 1: 2e, 3e, 4e, 5e zaterdag om 17.00u.

Leger des Heils Korps Walcheren ‘t Zwin 1 (naast de brandweerkazerne), Middelburg. Samenkomst zondag 10.00u. Opening kledingwinkels informatie aan het gebouw. Oud-Katholiek Zeeland KERKELIJK LEVEN ARNEMUIDEN Hersteld Hervormde Kerk Van Cittersweg 2R, Arnemuiden. Zondag 23 februari: 10.00u Ds. B.D. Bouman, Stellendam; 17.00u Ds. N. den Ouden, St. Maartensdijk Geref. Gem. in Nederland Burg. Langebeekestraat 16, Arnemuiden. Eredienst op zondag om 09.30, 14.30 en 18.30u. Gereformeerde Kerk Kerklaan 4, Arnemuiden. Zondag 23 februari: 9.30u ds. D. Westerneng, ‘s Gravenpolder; 19.00u ds. C. Bijman Hervormde Gemeente Markt 10, Arnemuiden. Zondag 23 februari: 10.30u Ds. D. Jongeneel, voorbereiding Heilig Avondmaal; 17.00u Ds. M.J. van Oordt, Middelburg KERKELIJK LEVEN NIEUW- EN SINT JOOSLAND Protestantse Gemeente Eben-Haëzerkerk aan het Kerkplein KERKELIJK LEVEN KLEVERSKERKE Protestantse Gemeente Dorpsstraat 25, Kleverskerke. Eredienst op zondag om 09.30u. KERKELIJK LEVEN SINT LAURENS Gereformeerde Kerk Noordweg 372, Sint Laurens. Zondag 23 februari: 10.00u J. Minderhoud. Hervormde Gemeente Van Cittersstraat 69, Sint Laurens. Zondag 23 februari: 10.00u Ds. P. Boekestijn uit Koudekerke KERKELIJK LEVEN VEERE Protestantse Gemeente Veere Kapellestraat 27, Veere. Zondag 23 februari: 10.00u ds. Hoogenkamp uit Culemborg KERKELIJK LEVEN WESTKAPELLE Vrije Evangelische Gem. Maranatha Koestraat 27, Westkapelle. Eredienst op zondag om 09.30u. PAGINA 22

KERKELIJK LEVEN OOSTKAPELLE Gereformeerde Gemeente Noordweg 34, Oostkapelle, tel. (0118) 592223. Erediensten op zondag om 09.30u en 15.00u. Protestantse Gemeente Dorpskerk, Waterstraat 2, Oostkapelle. Zionskerk, Duinweg 36a, Oostkapelle. Zondag 23 februari: 10.00u Zionskerk ds. N. J. Dekker te Almkerk; 10.00u Prot. Kerkcentrum Tienerdienst; 19.00u Dorpskerk “Oostkappel zingt”. Tijdens de ochtenddiensten is er crèche en kindernevendienst. KERKELIJK LEVEN VROUWENPOLDER Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Schoolstraat 9, Vrouwenpolder. Zondag 23 februari: 9.30u Ds.J.de Rijke, Krimpen a/d IJssel; 14.30u Ds.J.de Rijke, Krimpen a/d IJssel. Protestantse Gemeente Pelgrimskerk. Fort den Haakweg 2, Vrouwenpolder. Zondag 23 februari: 10.00u mgr. D.W. van Leeuwen, Antwerpen KERKELIJK LEVEN BIGGEKERKE/MELISKERKE Prot. Gem. Biggekerke/Meliskerke

KERKELIJK LEVEN KOUDEKERKE Protestantse Gemeente Michaëlskerk, Dorpsplein 1. Erediensten op zondag, in de zomer om 09.30u, in de winter om 10.00u.

KERKELIJK LEVEN ZOUTELANDE Protestantse Gemeente Catharinakerk, Willibrordusplein 3, Zoutelande. Zondag 23 februari: 10.00u ds. G.J.Ruitenburg KERKELIJK LEVEN DOMBURG Protestantse Kerk Markt 8, Domburg. Zondag 23 februari: 10.00u ds. R. de Reus St. Willibrordkapel Badhuisweg 4, Domburg. Erediensten iedere zaterdag om 19.00 uur KERKELIJK LEVEN GRIJPSKERKE Protestantse Gemeente Opstandingskerk, Jacob Catsstraat 7, Grijpskerke, tel. (0118) 591723. Michaëlskerk, Kerkring 26, Grijpskerke, tel. (0118) 592477. Eredienst op zondag om 10.00u, afwisselend in beide kerkgebouwen. Zondag 23 februari, Dienst in de Michaëlskerk. Voorjaarszendingszondag. Voorganger: Ds.F.van Slooten. (Wijzigingen en/of aanvullingen via www. internetbode.nl - klikken op Aanleveren redactie.)


LIEF EN LEED

Familieberichten uitvaartverzorging Pieter-Johan Meerveld

UITVAARTVERZORGING

Janneke den Besten Ditsy den Besten

.ULHNHQKRIVWUDDWÂ&#x2021;.-0LGGHOEXUJÂ&#x2021;SMPHHUYHOG#JPDLOFRP 7HO

Dag & nacht bereikbaar Telefoon (0118) 62 33 59 www.uitvaartverzorgingdenbesten.nl Zusterstraat 12, 4331 KJ Middelburg

Wij staan dag en nacht voor u klaar Pieter Louwersestraat 37 4388 EJ Oost Souburg Tel. 0615528040 â&#x20AC;&#x201C; 0118 415183 â&#x20AC;&#x201C; Fax.0118 415183 www.blomenderidderuitvaartverzorging.nl

MAREA UITVAART Weekenddiensten Bel bij spoed en levensbedreigende situaties altijd 112. Huisarts Huisartsenpost Zeeland, locatie Walcheren. Koudekerkseweg 86 in Vlissingen. Telefoon: 0900-1985. Meer: www.huisartsenpostzeeland.nl. De Veersche HuisartsencoĂśperatie is er voor inwoners van Biggekerke, Domburg, Meliskerke, Oostkapelle, Serooskerke, Veere, Westkapelle en Zoutelande. In de avonduren en weekends kunt u de dienstdoende huisarts bereiken via de praktijk van de eigen huisarts. Tussen 23.00 uur en 8.00 uur moet u naar de HAP in Vlissingen toe. Meer: http://veerschehuisartsen.praktijkinfo.nl. Tandarts R.J. Arratoon in Vlissingen. Apotheek Dienstapotheek Vlissingen/Middelburg. Dreesstraat 2a, Vlissingen. Telefoon: 0118-468707. Dierenarts Via het antwoordapparaat van uw eigen dierenarts hoort u wie er dienst heeft.

â&#x20AC;?Omdat ieder mens een liefdevol afscheid verdient ...â&#x20AC;? Marianne van de Graaf Majoorwerf 5 - 4374 CA Zoutelande - 06-40796513 - www.marea-uitvaart.nl

:,-=,-1(52087(+(/3(1

/$-.){{{

Openingstijden Gemeente Middelburg: Kanaalweg 3 4330 LA Middelburg Tel: 14 0118 Maandag t/m Vrijdag 08.30 â&#x20AC;&#x201C; 16.30 uur Gemeente Veere: Traverse 1 4357 ET Domburg Tel: (0118) 555 444 Maandag t/m Donderdag 09.00 â&#x20AC;&#x201C; 17.00 uur Donderdag 17.00 â&#x20AC;&#x201C; 20.00 uur ( alleen de balie) Vrijdag 9.00 â&#x20AC;&#x201C; 12.00 uur

-XLVWELMHHQRYHUOLMGHQKHHIWXHHQXLWYDDUWYHU]RU JHUQRGLJGLHPHWHHQHQNHOZRRUGEHJULMSWZDWGH ZHQVHQ]LMQ'LHNDQERJHQRSHHQMDUHQODQJHHUYD ULQJ'LHZHHWGDWMXLVWGHNOHLQVWHGHWDLOV]REHODQJULMN ]LMQ2Q]HPHQVHQVWDDQNODDUDOVKHWQRGLJLV

2 9(57220 8==/ * 52(1 8LWYDDUW=RUJFHQWUXP=HHODQG 9DQ'LVKRHFNVWUDDW ;:9OLVVLQJHQ WHOHIRRQ  ZZZX]]OQO

 ..$ 8 :& 8 , 7 9$ $ 5 7 9 ( 5 =2 5 * 6 7 ( 5 6

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMYOLHJHQ KRXWZRUPPROOHQUDWWHQmuizen SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

Korte Geere 9 Middelburg 50 meter vanaf Plein 1940

Spuistraat 2 Vlissingen Voorheen VI computer, naast de Bibliotheek

en: gstijd Openin :00-17:00 11 di-vr 16:00 11:00a z

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

RADIATEUR STUK? auto, tractor, motor, schipâ&#x20AC;Ś Tel. 06 280 68 577

www.goudinkooppunt.nl

TEUNIS BELLEN! 0113-216261

Nieuwenhuizen

Inkoop Goud Zilver Munten GRATIS TAXATIE Segeersstraat 21 MiddelburgBIJ ONZE KLANTEN IS HET MUISSTIL

Meubel- en rijtuigstoffeerderij C.J. Brouwer v.o.f. Nieuwe Rijksweg 8 â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x2122;s-Heer Hendrikskinderen â&#x20AC;&#x201C; 0113-21 36 42

WIJ STOFFEREN O.A.: Ă&#x160;UĂ&#x160;Â?>Ă&#x192;Ă&#x192;Â&#x2C6;iÂ&#x17D;Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x201C;Â&#x153;`iĂ&#x20AC;Â&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x201C;iĂ&#x2022;LÂ&#x2C6;Â?>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;

www.goudinkoopnieuwenhuizen.nl

Ă&#x160;UĂ&#x160;*Ă&#x20AC;Â&#x153;Â?iVĂ&#x152;Â&#x201C;iĂ&#x2022;LÂ&#x2C6;Â?>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC; Ă&#x160; Â&#x17D;>Â&#x2DC;Ă&#x152;Â&#x153;Ă&#x20AC;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;âÂ&#x153;Ă&#x20AC;}Â&#x2C6;Â&#x2DC;Ă&#x192;Ă&#x152;iÂ?Â?Â&#x2C6;Â&#x2DC;}iÂ&#x2DC;

Winterkleding

Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x152;Â&#x153;LiÂ&#x17D;Â?i`Â&#x2C6;Â&#x2DC;}]Ă&#x160;Â&#x201C;Â&#x153;Ă&#x152;Â&#x153;Ă&#x20AC;â>`iÂ?Ă&#x192;] Ă&#x160; V>Ă&#x20AC;>Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x2030;LÂ&#x153;Â&#x153;Ă&#x152;Â&#x17D;Ă&#x2022;Ă&#x192;Ă&#x192;iÂ&#x2DC;Ă&#x192;

50%

t/m vrijdag 21 februari. Vanaf dinsdag 25 februari weer ZOMERKLEDING bij Kringloop Ramsjburg! Ook voor complete inboedels, boeken, meubels etc.

Zeer grote stalencollectie interieurstoffen en leder. Wij komen vrijblijvend voor een offerte met stalen bij u aan huis.

www.ramsjburg.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

PAGINA 23

www.stoffeerderijbrouwer.nl


Dmb 20140219  
Dmb 20140219